NO141745B - Fremgangsmaate ved lasting og lossing av et skip, og skip for gjennomfoering av fremgangsmaaten - Google Patents

Fremgangsmaate ved lasting og lossing av et skip, og skip for gjennomfoering av fremgangsmaaten Download PDF

Info

Publication number
NO141745B
NO141745B NO1162/73A NO116273A NO141745B NO 141745 B NO141745 B NO 141745B NO 1162/73 A NO1162/73 A NO 1162/73A NO 116273 A NO116273 A NO 116273A NO 141745 B NO141745 B NO 141745B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
ship
vessels
hold
water
deck
Prior art date
Application number
NO1162/73A
Other languages
English (en)
Other versions
NO141745C (no
Inventor
Guenter Vargas
Franz Graalmann
Original Assignee
Rheinstahl Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from DE19722214177 external-priority patent/DE2214177C3/de
Application filed by Rheinstahl Ag filed Critical Rheinstahl Ag
Publication of NO141745B publication Critical patent/NO141745B/no
Publication of NO141745C publication Critical patent/NO141745C/no

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B63SHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; RELATED EQUIPMENT
    • B63BSHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; EQUIPMENT FOR SHIPPING 
    • B63B25/00Load-accommodating arrangements, e.g. stowing, trimming; Vessels characterised thereby
    • B63B25/24Means for preventing unwanted cargo movement, e.g. dunnage
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B63SHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; RELATED EQUIPMENT
    • B63BSHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; EQUIPMENT FOR SHIPPING 
    • B63B25/00Load-accommodating arrangements, e.g. stowing, trimming; Vessels characterised thereby
    • B63B25/002Load-accommodating arrangements, e.g. stowing, trimming; Vessels characterised thereby for goods other than bulk goods
    • B63B25/006Load-accommodating arrangements, e.g. stowing, trimming; Vessels characterised thereby for goods other than bulk goods for floating containers, barges or other floating cargo

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Combustion & Propulsion (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Ocean & Marine Engineering (AREA)
  • Transportation (AREA)
  • Ship Loading And Unloading (AREA)
  • Control And Safety Of Cranes (AREA)

Description

Oppfinnelsen vedrører en fremgangsmåte ved lasting
og lossing av et skip for transport av flytende beholdere eller fartøy, hvilket skip innbefatter ballasttanker, minst en inn-fløtningsport og minst et oversvømbart, med et dekk lukket lasterom hvori fartøyene, som fløtes inn og ut, kan stuves i flere lag over hverandre. Oppfinnelsen vedrører også et skip for gjennomføring av fremgangsmåten, innbefattende ballasttanker,
minst en innfløtingsport og minst et oversvømbart, med et dekk lukket lasterom hvori fartøyene, som fløtes inn og ut, kan stuves i flere lag over hverandre.
Transportskip for transport av flytende beholderkon-struksjoner er kjent som lektertransportskip, LASH-skip og liknende betegnelser.
Ved disse transportskip blir fartøyene eller beholderne som regel lastet og losset ved hjelp av skipets egne kraner.
De hertil nødvendige kraner har den ulempe at de representerer relativt kompliserte elementer med relativt liten pålitelighet, og påliteligheten reduseres i de fleste tilfeller ytterligere som følge av den aggressive innvirkning som sjø-vannsatmosfæren byr på.
Videre må skipets kraner vanligvis betjenes av havnepersonell, på grunn av de avtaler som vanligvis foreligger mellom rederiene og havnearbeiderforbundene, og havnepersonellet vil normalt ikke behandle skipsutstyret så nøye og på en så driftsikker måte som et trenet skipsmannskap.
Anvendelsen av kjørende kraner ombord i skip for
lasting og lossing av flytende fartøy og beholdere er dessuten ømfintlig overfor skipets krengninger.
Det er kjent utkast for såkalte "float-in-float-off"-skip, hvor fartøyene eller beholderne skal flytes inn og bringes
i stilling i flere lag over hverandre.
Skipene må da hele tiden senkes så langt ned at det flytende fartøy eller den flytende beholder kan flytes inn over de allerede stuvede fartøyer eller beholdere. Ved den etter-følgende heving av skipet får beholderne eller fartøyene så anlegg mot faste dekks- eller bærekonstruksjoner som skiller lasteplanene fra hverandre.
Dessuten må ved slike skip totalhøyden til lasterommet for hvert lag av beholdere økes med en verdi som kommer i tillegg til beholdernes egenhøyde. Denne tilleggsverdi gir seg av høydeforskjellen mellom beholdernes lettlastelinje og dyplastelinje, av den øvre og nedre sikkerhetsavstand til de i lasterommet oventil og nedentil anordnede faste dekks- eller bærekonstruksjoner, for å sikre at beholderne kan føres inn og ut uten vanskeligheter, og av høyden til dekks- eller bærekon-struksjonene som begrenser lasteplanene.
Over beholderne vil det derfor danne seg et uut-nyttet rom, og dybden til transportskipet må økes med den oven-for nevnte høydeforskjell for hvert beholderlag. Denne resulter-ende dybdeøkning for skipet medfører den ulempen at skipet blir tyngre. Videre må skipet gjøres bredere når dybden økes, for å bibeholde skipets krengningssikkerhet. Dette øker skipets vekt ytterligere. Med økende skipsvekt stiger imidlertid også den for driften av skipet nødvendige maskineffekt. Alle disse ulemp-er medfører at de kjente skip av denne type blir kostbare å bygge og i drift.
Den vanndybden som et slikt skip trenger ved inn-
og utdokking av beholderne øker sammen med dybden i risset. Dette reduserer muligheten for bruk av skipet nettopp der hvor lasting og lossing skal finne sted, nemlig i kystfarvann hvor man som regel har en begrenset vanndybde, og i enkelte tilfeller umuliggjøres bruk av slike skip nettopp av denne grunn.
Oppfinnelsen tar sikte på å utforme en fremgangsmåte og et transportskip slik at de i vannet innførte beholdere eller fartøy kan stuves på en optimal plassbesparende måte slik at transportskipet trenger en mindre dybde i risset og dermed også trenger en mindre vanndybde ved lasting og lossing, og tar også sikte på å kunne laste og losse beholderne på en mer økonomisk, mer enkel og teknisk og personellmessig mer driftssikker måte, uten bruk av kranutstyr, idet man fordelaktig utnytter skipsmannskapet til dette arbeidet.
Dette oppnås ifølge oppfinnelsen ved at den innledningsvis nevnte fremgangsmåte utføres slik at ved lasting trykkes det innfløtede fartøy, som kan ha ulikt dypgående, mot det nevnte dekk eller mot et allerede plassert fartøylag ved heving av vann-nivået i lasterommet slik at fartøyene, til tross for eventuelle forskjeller i dypgående, innrettes horisontalt og fastgjøres, og at ved lossing bringes fartøyene ved hjelp av endring av det nevnte vann-nivå til flyting og utfløting i det ytre vann-nivå.
Skipet som benyttes for gjennomføring av fremgangsmåten er av den innledningsvis nevnte type og er ifølge oppfinnelsen kjennetegnet ved at det under det dekk som lukker lasterommet oventil er anordnet opphengningsinnretninger hvortil de til det øverste lag løftede fartøyer kan festes, at for avsetting av fartøyene er det anordnet fra lasterommets sidevegger bevegbare holdere at for avsetting av fartøyene i det nederste lag er det i lasterommets bunn anordnet lagersteder,
og ved at for styring av de innfløtede fartøy i et lag i en i skipets lengderetning bestemt posisjon under hevingen eller senkingen i lasterommet er det anordnet fra sideveggene i hvert lasterom bevegbare posisjoneringsinnretninger.
Oversvømmingen av dokkammeret kan skje enten på samme måte som ved en flytedokk hvor dokkammeret står i forbindelse med et omgivende vann under hevingen eller senkingen av hele transportskipet, eller man kan benytte en slusekammer-teknikk, dvs. at dokkammeret er lukket under fylling eller lensing av dokkammeret.
Ved lasting blir de i vannet innførte beholdere eller fartøy som skal i det øvre sjikt beveges oppover til en liten avstand ifra det øverste avsluttende dekk, og de under-liggende beholdere blir så ført opp til en liten avstand ifra den eller de allerede stuvede beholdere. Beholderne fastholdes i de respektive stillinger, mens beholderen i det nederste lag eksempelvis kan hvile mot bunnen i dokkammeret. Med oppfinnelsen oppnår man vesentlige fordeler relativt de hittil kjente "float-in-float-off"-skip."
Ved et slikt skip, som f.eks. skal transportere
to lag av de kjente "LASH"-lektere, vil høydeinnsparingen relativt et tilsvarende kjent "float-in-float-off"-skip ligge i størrelsesordenen mellom 3,5 til 4 m, og ved tre eller fire lag i skipet vil høydeinnsparingen være dobbelt henholdsvis tre ganger så stor.
Høydeinnsparingen, dvs. innsparingen i skipets dybde
i risset, gir dessuten et tilsvarende lavere vanndybdebehov for dokkingen under lasting og lossing, og dette er naturligvis en avgjørende fordel, da lasting og lossing som regel skjer i grunt kystfarvann.
Herav følger også at de ballballastmengder som må håndteres blir mindre, og man sparer derfor bygnings- og drifts-kostnader idet ballastpumpene kan reduseres i størrelse, og det samme gjelder også for ballast-rørledningssysternet.
Den nødvendige dokkingsdybde kan reduseres ytterligere dersom de lukkede dokkammere fylles av vannballasttanker i selve skipet, eventuelt med samtidig ballastinntak utenfra, eller omvendt at dokkvannet bringes til ballasttankene eller utenbords. Transportskipets dyptgående blir da enten uforandret eller øker bare ubetydelig.
Beholderne kan f.eks. ved hjelp av små fartøy,f.eks. skyvebåter, bringes inn enkeltvis eller i forband i de enkelte dokkammere, og kan tas ut på lignende måte. Det er imidlertid også mulig å føre beholderne frem til innføringsåpningen ved hjelp av f.eks. skyvebåter, og derfra trekke dem inn ved hjelp av vinsjer ombord. Det omvendte skjer da ved lossing. De an-vendte fartøy, såsom f.eks. skyvebåter kan eventuelt dokkes og tas med. Hjelpebåten kan plasseres foran eller bak den ytre dokkport.
På tegningene er det vist to utførelseseksempler
som skal beskrives nærmere.
For disse utførelsesekseraplene er det som beholdere benyttet i og for seg kjente lektere av den type som ble anvendt på de første kjente "LASH"-moderskip. Disse lektere har kasseform og kan ved hjelp av kraner løftes ut av vannet. For dette formål har beholderne løfteinnretninger 23. Lekterne blir i moderskipet stablet over hverandre på disse løfteinnretninger og vekten til lekterne og lasten i deti blir overført til skipet gjennom disse
løfteinnretningene.
På figurene viser:
Fig. 1 et skjematisk lengdesnitt gjennom et transportskip for to over hverandre anordnede lag av lektere, med innfør-ingsåpningen ved baugen, og Fig. 2 viser et tverrsnitt gjennom et liknende skip som i fig. 1, men beregnet for transport av tre over hverandre anordnede lag av lektere.
Skipet i fig. 1 har et dokkammer 2 hvori lekteren 1 føres inn. Dokkammeret er ikke oppdelt med skott og strekker seg således ifra det akterut anordnede maskinrom 3 og frem til forskipet hvor det er anordnet en nedentil hengslet dokkport 4. Dokkammeret 2 er i bunnen og på sidene omgitt av et dobbelt skipsskrog som er oppdelt i ballastvanntanker 5. Foran dokkporten 4 er det to forskipsdeler 6 som kan svinges til siden. Forskipet er altså her delt med en vertikal midtfuge og det strekker seg omtrent ifra værdekket 7 og til tankdekket 8 i den fremre faste delen av skipets dobbeltbunn. Den nedsvingbare dokkport 4 kan åpnes etter fyllingen av dokkammeret 2 og etter fyllingen av mellomrommet mellom dokkporten 4 og forskipsdelene 6, hvorved det dannes et delvis overdekket U-formet havnebass-eng for lekterne 1 i skipet.
I ballastvanntankene 5 og i dokkporten 4 er det anordnet nødvendige rørledninger, ventiler etc. hvormed dokk-kammeret 2 og rommet mellom dokkporten 4 og skipsdelene 6 kan fylles eller tømmes og hvormed skipets ballastsystem kan fylles eller tømmes. I bunnen er det som vist i Fig. 2 anordnet en korridor 9 og to vakuum-fylltunneler 10.
I akterskipet er det ytterligere ballastvanntanker 12 for trimming av skipet. Ved nedsvingt dokkport 4 flukter denne med innerbunnen 11 i dokkammeret 2.
Under værdekket 7 er det anordnet opphengingsinn-retninger 13. Disse innbefatter en gjennomgående, avtrappet boring 14, hvis nedre, i diameter smale utførte del utvider seg nedover. I boringens sylindriske deler er det forskyvbart ført en mekanisk-optisk anviserinnretning 15. I den nedre utvidede del av opphengingsinnretningen 13 kan tunge sperrer 16 skyves inn
gjennom motsvarende, innbyrdes motliggende åpninger. Innskyv-ningen kan skje hydraulisk. For sideveis fastlegging av lekterne
er det i dokkammerets sidevegger 17 anordnet oppblåsbare stuvings-puter 18.
Utførelseseksemplet i fig. 2 atskiller seg fra det i fig. 1 ved at det i sideveggene 17 er anordnet bevegbare holdere 19 for opptak av et ytterligere lag med lektere 1.
Lastingen av skipet i fig. 1 skal beskrives nærmere: Ved tomt skip, med aktertrim, hvor bare ballastvanntankene 5 i forskipet er fylt, blir vann utenfra fylt i dokk-kammeret 2. Samtidig pumpes ballastvannet ut fra ballastvanntankene 5 i forskipet og over til ballastvanntankene 12 i akterskipet. Under denne styrte fylling synker skipet så dybt i vannet og trimmes så langt forover at kjølen blir horisontal. Innervannspeilet 20 er da likt med yttervannspeilet 21. Deretter blir forskipsdelene 6 og dokkporten 4 åpnet og dersom det er nødvendig for innføringen av lekterne 1, senkes skipet ytterligere .
Nå blir lekterne enkeltvis eller flere sammen skjøvet inn i dokkammeret 2 ved hjelp av skyvebåten 22, helt til et fullt lag med lektere 1 eller en ønsket delladning er inn-ført. Lekterne 1 blir da slik fiksert ved hjelp av de ut fra sideveggen 17 i dokkammeret 2 bevegbare, ikke nærmere viste posisjoneringsinnretninger, at de ikke kan forskyve seg noe vesentlig i skipets lengderetning. Etter endt innføring av det første lag lektere 1 i dokkammeret 2 blir så dokkporten 4 lukket. Forskipsdelene 6 blir også lukket og låst. Mellomrommet mellom dokkporten 4 og forskipsdelene 6 tømmes og samtidig fylles dokk-kammeret 2 og etter behov også ballastvanntankene 12 med vann utenfra og fra ballastvanntankene 5. Man kan imidlertid også
gå frem på den måten at dokkammeret 2 utelukkende fylles med vann fra ballastvanntankene 5. Det medfører den fordelen at ved fyllingen av dokkammeret 2 vil lekterne 1 stige hurtigere oppover enn yttervannspeilet 21 relativt transportskipet.
Når innervannspeilet 20 stiger blir lekterne 1
ført med oppover og til slutt blir de pyramidestumpliknende øvre deler av løfteinnretningene 23 på beholderne eller lekterne trykket inn i de motsvarende tvangsføringer i opphengingsinnretningene 13 under værdekket 7. Herved betjener de automatisk de mekanisk-optiske anviserinnretninger 15 som viser at lekterne 1 er kommet i den øvre stilling. De letteste lektere 1 vil
først nå denne endestilling, og deretter kommer de tyngre.
Når alle lektere 1 er kommet i den øvre stilling
under dekket blir de låst fast ved at fire tunge sperrer 16 ved hjelp av en hydraulisk drevet låseinnretning skyves gjennom motsvarende åpninger i opphengingsinnretningene 13 og i de øvre del-
ene av løfteinnretningene 2 3 på beholderne. Denne låsingen be-
nyttes eksempelvis ved lasting av lektere ombord i moderskip ved hjelp av kraner. Deretter blir de opphengte lektere 1 fiksert ved hjelp av de oppblåsbare puter 18 som beskytter lekterne under skipets gang i sjøen. Fastholdingen av lekterne 1 kan imidlertid også foretas på den måten at de etter at de er hevet opp settes ned på holdere 19 som kan svinges ut fra sideveggene 17. Nedsenkingen av lekterne 1 skjer ved at man senker innervannspeilet 20 litt. Denne type fastholding av lekterne 1 i skipet må anvendes for mellomlag, d.v.s. ombord i skip hvor man har mere enn to lekterlag.
Når alle lekterne 1 i det øverste lag er låst fast
i opphengt stilling, henholdsvis opplagret på holdere 19,
blir vannet tømt fra dokkammeret 2 og ført over til ballastvanntankene 5 i skipsbunnen,i mellomrommet mellom dokkporten 4
og forskipsdelene 6, og eventuelt ført utenbords, helt til innervannspeilet 20 i dokkammeret 2 er i høyde med yttervannspeilet 31. Deretter blir dokkporten 4 og forskipsdelene 6 igjen åpnet og det neste lag lektere 1 kan føres inn og stillingsfikseres i lengderetningen. Deretter lukkes dokkporten 4 og forskipsdel-
ene 6 igjen og dokkammeret 2 og mellomrommet mellom dokkporten og forskipsdelene 6 tømmes ved hjelp av skipets ballastsystem.
Ved denne tømmingen blir lekterne 1 i det nedre lag satt ned på
de pyramidestumpformede lagersteder 24 på innerbunnen 11, idet løfteinnretningene 2 3 på de enkelte lektere får kontakt med disse lagersteder slik at lekternes vekt alltid overføres til dobbeltbunnkonstruksjonen gjennom de derfor bestemte kraftover-føringspunkter.
Under tømmingen av dokkammeret 2 kan også en skyye-
båt 22 dokkes på den fremre dobbeltbunn 8 og fastsurres der.
Skipet er så klart for avgang.
Lossingen skjer i egnet motsatt rekkefølge.
En lasting av et skip med mer enn to lag lektere,
d.v.s. f.eks. som vist i fig. 2, skjer på samme måte som be-
skrevet i forbindelse med fig. 1, idet man gjentar lastprosessen for mellomlagene, som beskrevet for det øvre lager i fig. 1, før det nedre lag settes på plass.
Til forskjell fra lastingen ved et tolagsskip skjer tvangsføringen av lekterne 1 i det midtre lag i et trelagsskip som vist i fig. 2 enten ved at det tilveiebringes kontakt mellom løfteinnretningene 2 3 på det innførte lag med de motsvarende løfteinnretninger på det derover hengende lag, eller ved at holderne 19 har pyramidestumpliknende tvangsføringer som bringes under løfteinnretningene 23. Stillingsstyringen av lekterne 1 kan skje ifra en i sideveggen 17 anordnet øvre betjeningskorri-dor.

Claims (5)

1. Fremgangsmåte ved lasting og lossing av et skip for transport av flytende beholdere eller fartøy, hvilket skip innbefatter ballasttanker, minst en innfløtingsport og minst et oversvømbart, med et dekk lukket lasterom hvori fartøyene, som fløtes inn og ut, kan stuves i flere lag over hverandre, karakterisert ved at ved lasting trykkes de innfløtede fartøy (1), som kan ha ulikt dypgående, mot det nevnte dekk (7) eller mot et allerede plassert fartøylag ved heving av vann-nivået (20) i lasterommet (2) slik at fartøyene, til tross for eventuelle forskjeller i dypgående, innrettes horisontalt og fastgjøres, og ved at ved lossing bringes far-tøyene (1) ved hjelp av endring av det nevnte vann-nivå (20) til flyting og utfløting i det ytre vann-nivå (21).
2. Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert ved at endringen av vann-nivået (20) i lasterommet skjer ved dypgangsendring av skipet med lasteromvannet kommuni-serende med yttervannet.
3. Fremgangsmåte ifølge krav 1, kar'akteri-sert ved at endringen av vann-nivået (20) i lasterommet skjer inne i det i forhold til yttervannet avlukkede lasterom (2) ved intern bevegelse av ballastvann i ballasttankene (5) eller i skipets lasterom (2), med bibehold av skipets dypgående.
4. Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert ved at endringen av vann-nivået (20) i det i forhold til yttervannet lukkede lasterom (2) skjer ved intern bevegelse av ballastvann i transportskipet og ved fylling av lasterommet (2) med yttervann eller lensing av lasteromvann ombord.
5. Skip for gjennomføring av fremgangsmåten ifølge et av kravene 1-4, for transport av flytende beholdere eller fartøy og innbefattende ballasttanker, minst en innfløtingsport og minst et oversvømbart, med et dekk lukket lasterom hvori fartøyene, som fløtes inn og ut, kan stues i flere lag over hverandre, karakterisert ved at det under det dekk (7) som lukker lasterommet (2) oventil er anordnet opphengningsinnretninger (13) hvortil de til det øverste lag løft-ede fartøyer(1)kan festes, at for avsetting av fartøyene (1) er det anordnet fra lasterommets sidevegger (17) bevegbare holdere (19), at.for avsetting av fartøyene (1) i det nederste lag er det i lasterommets bunn (11) anordnet lagersteder, og ved at for styring av de innfløtede fartøy (1) i et lag i en i skipets lengderetning bestemt posisjon under hevingen eller senkingen i lasterommet er det anordnet fra sideveggene (17) i hvert lasterom (2) bevegbare posisjoneringsinnretninger.
NO1162/73A 1972-03-23 1973-03-21 Fremgangsmaate ved lasting og lossing av et skip, og skip for gjennomfoering av fremgangsmaaten NO141745C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE19722214177 DE2214177C3 (de) 1972-03-23 Verfahren zum Be- und Entladen eines Schiffes zum Transport von Wasserfahrzeugen sowie ein Transportschiff zur Durchführung des Verfahrens

Publications (2)

Publication Number Publication Date
NO141745B true NO141745B (no) 1980-01-28
NO141745C NO141745C (no) 1980-05-07

Family

ID=5839933

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO1162/73A NO141745C (no) 1972-03-23 1973-03-21 Fremgangsmaate ved lasting og lossing av et skip, og skip for gjennomfoering av fremgangsmaaten

Country Status (14)

Country Link
US (1) US3939790A (no)
JP (1) JPS5545432B2 (no)
BE (1) BE797146A (no)
BR (1) BR7301838D0 (no)
DD (1) DD103611A5 (no)
ES (1) ES412633A1 (no)
FR (1) FR2177085B1 (no)
GB (1) GB1375332A (no)
IT (1) IT982604B (no)
NL (1) NL173942C (no)
NO (1) NO141745C (no)
PL (1) PL84792B1 (no)
SU (1) SU655298A3 (no)
YU (1) YU36653B (no)

Families Citing this family (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
BR7603456A (pt) * 1975-06-03 1977-01-04 Wharton Shipping Corp Navio aperfeicoado para transporte de embarcacoes carguei-flutuantes de menor porte
US4075860A (en) * 1976-03-15 1978-02-28 Delong Corporation Mobile ship loading and unloading facility
US4147123A (en) * 1977-03-09 1979-04-03 Wharton Shipping Corporation Barge-carrying waterborne vessel for flotation loading and unloading, and transportation method
JPS5714682Y2 (no) * 1978-02-17 1982-03-26
WO1980002015A1 (en) * 1979-03-26 1980-10-02 W Kirby Plural-tiered,barge-carrying waterborne vessel and method relating thereto
US4361105A (en) * 1980-12-08 1982-11-30 Wharton Shipping Corporation Barge-carrying vessel
DE3166256D1 (en) * 1981-03-23 1984-10-31 Ibm Deutschland Device for shortening the cycle time in a data processing device
EP0091949A1 (en) * 1981-10-21 1983-10-26 KIRBY, William Everett Multi-tiered single-hulled barge-transport vessel for flotation loading, flotation stowage, and flotation unloading of very large riverine barges
FR2657063B1 (fr) * 1990-01-12 1995-01-20 Thomson Csf Dispositif permettant de manipuler un appareil faisant saillie sous une coque, notamment un sonar.
US6550408B1 (en) * 2001-12-19 2003-04-22 Hermann J. Janssen Method and apparatus for loading and unloading cargo from a twin-hull sea-going ship
US6912965B2 (en) * 2003-03-12 2005-07-05 Kellogg Brown & Root, Inc. Semisubmersible trimaran
NO320663B1 (no) * 2003-03-14 2006-01-16 Sevan Marine As Tankanlegg for lagring av vaesker

Family Cites Families (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE83914C (no) *
US1107741A (en) * 1912-09-28 1914-08-18 Frederick A Ballin Unit-cargo vessel.
US2608167A (en) * 1950-01-09 1952-08-26 Manly S Harris Lashing anchor
US3073260A (en) * 1958-05-07 1963-01-15 Evans Prod Co Freight supporting members
FR1345592A (fr) * 1962-08-14 1963-12-13 & Chantiers Ziegler Freres Ate Navire-dock pour le transport de chalands
US3191568A (en) * 1963-02-13 1965-06-29 Continental Oil Co Apparatus for transporting and storing bulk cargo
FR1400750A (fr) * 1964-06-09 1965-05-28 Mitsui Shipbuilding Eng Procédé pour le chargement et le déchargement d'un cargo de transport de récipients conteneurs ou analogues et cargo pour l'application du procédé précédent ou similaire
US3318276A (en) * 1965-10-22 1967-05-09 Lykes Bros Steamship Co Ocean-going barge carrier
DE1756095A1 (de) * 1968-04-03 1970-03-12 Blohm Voss Ag Seegaengiges Frachtschiff fuer den wahlweisen Transport von Flussschiffen oder Stueckguetern
DE1930771A1 (de) * 1969-06-18 1971-04-22 Maierform Sa Leichter-Mutterschiff
US3537413A (en) * 1969-10-02 1970-11-03 Thomas Rankine Farrell Sea-going cargo transportation facilities
US3624736A (en) * 1969-12-09 1971-11-30 Mitsui Shipbuilding Eng Container-supporting apparatus for container ship
FR2048267A5 (no) * 1969-12-12 1971-03-19 Mitsui Shipbuilding Eng

Also Published As

Publication number Publication date
NO141745C (no) 1980-05-07
JPS5545432B2 (no) 1980-11-18
DD103611A5 (no) 1974-02-05
ES412633A1 (es) 1976-06-16
DE2214177A1 (de) 1973-10-11
BR7301838D0 (pt) 1974-07-11
DE2214177B2 (de) 1974-08-15
YU78373A (en) 1982-02-25
GB1375332A (no) 1974-11-27
FR2177085A1 (no) 1973-11-02
NL173942B (nl) 1983-11-01
FR2177085B1 (no) 1975-10-31
JPS4913887A (no) 1974-02-06
US3939790A (en) 1976-02-24
SU655298A3 (ru) 1979-03-30
BE797146A (fr) 1973-07-16
YU36653B (en) 1984-08-31
IT982604B (it) 1974-10-21
PL84792B1 (no) 1976-04-30
NL7303432A (no) 1973-09-25
NL173942C (nl) 1984-04-02

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US3823681A (en) Barge carrying transport vessel
US3913512A (en) Vessel for flotation loading and unloading and partial buoyancy support of barges and other floating cargoes
NO772306L (no) Fremgangsm}te til transport og skip med lektere til utf¦relse av fremgangsm}ten
NO141745B (no) Fremgangsmaate ved lasting og lossing av et skip, og skip for gjennomfoering av fremgangsmaaten
NO131539B (no)
US4048937A (en) Cargo carrying vessel having at least one cargo carrying deck
KR20100136766A (ko) 이동/자항형 해상 하역 부유 구조물
US9499239B2 (en) Integrated heavy lift and logistics vessel
KR101904618B1 (ko) 화물선 및 그 화물선에 적재 가능한 바지선
US3713411A (en) Submersible catamaran for the placement and withdrawal of packages ona water bottom
US4292915A (en) Ocean-going barge carrier
US4361105A (en) Barge-carrying vessel
USRE30040E (en) Vessel for flotation loading and unloading and partial buoyancy support of barges and other floating cargoes
US3978806A (en) Vessel with flooded hold for transport of barges
US3499409A (en) Ship,in particular for the transportation of containers
US3863585A (en) Marine cargo vessel
US4309953A (en) Cargo handling system for a marine cargo vessel
US1267956A (en) Marine vessel.
EP0025793A1 (en) Plural-tiered, barge-carrying waterborne vessel and method relating thereto
US1012166A (en) Boat for carrying smaller vessels and the like.
KR810001873B1 (ko) 부유성 운반체 운송용 선박
US3356057A (en) Vessel for transporting logs
KR810001448B1 (ko) 부선 운반선의 운반방법
US3439642A (en) Hopper barge for transporting especially liquid waste matter
EP0091949A1 (en) Multi-tiered single-hulled barge-transport vessel for flotation loading, flotation stowage, and flotation unloading of very large riverine barges