NL9500553A - Werkwijze ter bereiding van dimethylamineboraan. - Google Patents

Werkwijze ter bereiding van dimethylamineboraan. Download PDF

Info

Publication number
NL9500553A
NL9500553A NL9500553A NL9500553A NL9500553A NL 9500553 A NL9500553 A NL 9500553A NL 9500553 A NL9500553 A NL 9500553A NL 9500553 A NL9500553 A NL 9500553A NL 9500553 A NL9500553 A NL 9500553A
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
dimethylamine
acid
organic solvent
reaction
added
Prior art date
Application number
NL9500553A
Other languages
English (en)
Inventor
Hans-Heinrich Moretto
Christoph Holzner
Alfred Wagner
Dietrich Pantke
Hans-Dieter Block
Wolfgang Ohlendorf
Original Assignee
Bayer Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Bayer Ag filed Critical Bayer Ag
Publication of NL9500553A publication Critical patent/NL9500553A/nl

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C07ORGANIC CHEMISTRY
    • C07FACYCLIC, CARBOCYCLIC OR HETEROCYCLIC COMPOUNDS CONTAINING ELEMENTS OTHER THAN CARBON, HYDROGEN, HALOGEN, OXYGEN, NITROGEN, SULFUR, SELENIUM OR TELLURIUM
    • C07F5/00Compounds containing elements of Groups 3 or 13 of the Periodic Table

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)

Description

Werkwijze ter bereiding van dimethvlamineboraan
De onderhavige uitvinding heeft betrekking op een werkwijze voor het bereiden van dimethylamineboraan ((CH3)2NHBH3) door omzetting van een boranaat met een dimethylammoniumzout.
Dimethylamineboraan wordt in de techniek veel toegepast. Het wordt als reductiemiddel bij de chemische afscheiding van metaal op niet geleidende materialen, als selectief werkend reductiemiddel bij organische synthesen alsmede als stabiliseermiddel voor organische produkten toegepast. Volgens de stand der techniek wordt dimethylamineboraan uit een alkalimetaal- of aardalkalimetaal boranaat en een dimethylammoniumzout in een oplosmiddel resp. reactiemedium bereid.
De keuze van het oplosmiddel resp. het reactiemedium is bij deze reactie bepalend. Water (Duits Offenlegungsschrift I.6I8.387) of vloeibare ammoniak (Duits Auslegeschrift 1.178.077) vertonen een zeer goed oplossend vermogen voor de educten boranaat en dimethylammoniumchloride. Water heeft echter het nadeel dat door hydrolyse van het tussentijds gevormde BH3 grote verliezen aan opbrengst optreden. Vloeibare ammoniak vereist, dat vanwege het lage kookpunt van -33°C daarvan bij zeer lage temperaturen of bij verhoogde druk wordt gewerkt.
Organische oplosmiddelen bezitten een in het algemeen laag oplossend vermogen voor educten zoals H20 of NH3, zodat de reactiepartners slechts gedeeltelijk worden opgelost en in de suspensie moeten worden toegepast. Tot nu toe werden polaire, aprotische oplosmiddelen, zoals ethyleen-glycoldimethylether (JP 60.149.593 van 7~8-85). diethylether, tetrahydro-furaan (H. Noth, H. Beyer, Chemische Berichte, deel 93. I960, blz. 928 tot 938) of dimethylformamide (JP 56.005.490 van 20-1-1981; CA 93 (9): 80115r) gebruikt, waarin, vanwege de polaire eigenschappen daarvan, nog voldoende boranaat en dimethylammoniumzout oplossen en dus een voldoend snelle en volledige omzetting mogelijk maken.
In de techniek is de toepassing van ethers, zoals diethylether, tetrahydrofuraan of ethyleenglycoldimethylether, echter uitermate problematisch, daar deze tot de vorming van explosieve peroxiden neigen. Ethyleenglycoldimethylether, die van de genoemde ethers nog de beste resultaten geeft (Y. Kikugawa; Chem. Pharm. Buil., deel 35. 1987. blz. 4988 tot 4989), heeft bovendien het nadeel van een zeer hoge prijs, zodat de toepassing daarvan als oplosmiddel onvoordelig is. Verder is door deze in water oplosbare ether een opwerking van het reactiemengsel door extractie met water onmogelijk, waardoor men is aangewezen op filtratie als enig mogelijke scheidingswijze voor het afscheiden van de nevenprodukten van dimethylamineboraan.
Het eveneens in water oplosbare dimethylformamide heeft bovendien het nadeel van de slechte vluchtigheid, zodat het na de filtratie niet zonder meer door eenvoudig destilleren van het daarin opgelo'ste reactie-produkt dimethylamineboraan kan worden afgescheiden (Y. Kikugawa, ibid.).
Derhalve bestond het doel een werkwijze voor de bereiding van dimethylamineboraan ter beschikking te stellen, waarbij het gewenste pro-dukt onder toepassing van goedkope en gemakkelijk te hanteren uitgangsmaterialen met een grote opbrengst en zuiverheid, zonder omslachtige zuiveringsstappen, wordt verkregen.
Dit doel kon door de werkwijze volgens de uitvinding worden bereikt.
Onderwerp van de uitvinding is een werkwijze voor de bereiding van dimethylamineboraan door omzetting van een alkalimetaal- of aardalkali-metaalboranaat met een dimethylammoniumzout, welke wordt gekenmerkt doordat de omzetting in een vloeibaar mengsel van dimethylamine en een organisch oplosmiddel wordt uitgevoerd.
Bijzonder geschikte alkalimetaal- of aardalkalimetaalionen voor het toegepaste boranaat zijn bijvoorbeeld Li-, Na-, K-, Mg- en Ca-ionen, waarbij Na-ionen bijzondere voorkeur genieten.
Het dimethylammoniumzout kan in situ door het toevoegen van een watervrij zuur aan het vloeibare mengsel (aan dimethylamine) worden geproduceerd, of het wordt in vaste vorm bij de omzetting toegepast.
Als watervrije zuren worden bij voorkeur anorganische zuren zoals waterstofhalogeniden en zwavelzuur of carbonzuren toegepast, zoals bijvoorbeeld HC1, HCOOH, CH3C00H, C2H5C00H, enz. Het dimethylammoniumzout is dan als overeenkomstig zout aanwezig.
Het boranaat en het dimethylammoniumzout worden bij voorkeur als zuivere vast stoffen in het reactiemengsel gebruikt. Het dimethylammoniumzout kan echter ook in situ door het toevoegen van een watervrij zuur aan het reactiemengsel worden geproducerd, omdat het als oplosmiddel-component toegepaste dimethylamine bij de omzetting, betrokken op zuur resp. boranaat, in een grote overmaat aanwezig is. Men kan dan afzien van een gescheiden bereiding van dimethylammoniumzouten die niet in de handel verkrijgbaar zijn.
Naast dimethylamine wordt nog een organisch oplosmiddel, bij voorkeur uit de groep der koolwaterstoffen, ethers en carbonzuuresters, zoals bijvoorbeeld tolueen, diethylether, azijnzuur-ethylester, enz., toegepast.
Natriumboranaat en dimethylammoniumsulfaat en -acetaat hebben bijzondere voorkeur.
Voor de omzetting van NaBH^ met dimethylammoniumsulfaat wordt bij voorkeur een oplosmiddel uit de groep der ethers of carbonzuuresters gebruikt. Voor de omzetting van NaBH/, met dimethylammoniumacetaat wordt bij voorkeur een oplosmiddel uit de groep der koolwaterstoffen gebruikt.
Vloeibaar dimethylamine werd tot nu toe niet als oplosmiddel bij de bereiding van dimethylamineboraan uit boranaat en dimethylammoniumzout gebruikt.
Uit de literatuur is bij een deskundige bekend, dat "de reactie bij toepassing van vloeibare organische aminen alleen dan bevredigend verloopt, als beide reactiepartners in de aminen oplosbaar zijn" (Duits Auslegeschrift 1.178.077» kolom 1, regels 26 tot 29). De oplosbaarheid van natriumboranaat in vloeibare dimethylamine (kookpunt 7°C) wordt bij 2°C dan ook slechts met 4# aangegeven (het Britse octrooischrift 826.558, bladzijde 1, regels 53 tot 55)· Alleen aminen met een hoger kookpunt, zoals pyridine of morfoline, werden bij de omzetting van natriumboranaat met het overeenkomstige ammoniumzout bij verhoogde temperatuur als oplosmiddel voor de synthese van het desbetreffende boraan gebruikt (Gmelin, Handbuch der Organische Chemie, 8e druk, band 45, deel 14, bladzijden 73 en 121).
Het was net zo verrassend dat tevens koolwaterstoffen, zoals tolueen, als oplosmiddel konden worden gebruikt, daar ze weliswaar zeer goedkoop en eenvoudig te hanteren zijn, echter ook tot de groep van de zeer niet-polaire oplosmiddelen behoren.
De volumeverhouding van dimethylamine tot oplosmiddel bedraagt na het samenvoegen van alle uitgangsmaterialen bij voorkeur 1:10 tot 3:1. met bijzondere voorkeur 1:1 tot 1:3.
Zuiver dimethylamine leidt vanwege zijn lage kookpunt slechts tot een zeer langzame en onvolledige omzetting van NaBH^ met dimethylammoniumzout .
In zuiver tolueen vindt geen omzetting plaats, resp. de reactie verloopt slechts zeer langzaam en onvolledig.
Het is des te verrassender dat b.v. in een mengsel van dimethylamine en tolueen na een reactieduur van 2 tot 3 uur opbrengsten aan dimethylamineboraan >80# van de theorie kunnen worden verkregen (zie voorbeelden I en III).
De volgorde van het toevoegen van de componenten is, zolang een vast dimethylammoniumzout als educt wordt gebruikt, willekeurig. Wordt het dimethylammoniumzout tijdens de reactie in situ door het toevoegen van zuur geproduceerd, dan is de volgorde niet meer willekeurig. Het is voordelig het dimethylammoniumzout bij afwezigheid van boranaat voort te brengen, waarbij een contact van het voor zuur gevoelige boranaat met zuur wordt voorkomen. Men verkrijgt b.v. zeer goede opbrengsten en hoge reactiesnelheden als dimethylamine, organisch oplosmiddel en zuur worden samengevoegd en vervolgens het boranaat wordt toegevoegd.
Het met waterstofontwikkeling gepaard gaande schuimen van het reac-tiemengsel kan een storende uitwerking hebben.
Het schuimen kan worden voorkomen doordat b.v. de volgorde van het toevoegen van de componenten wordt veranderd: het boranaat wordt in dimethylamine opgelost en het zuur wordt langzaam onder sterk roeren in een oplosmiddel toegevoegd. Ontleding van het boranaat door het zuur vindt niet plaats. Bovendien worden net zulke goede opbrengsten verkregen als in het hiervoor genoemde geval.
Ter voorkoming van de schuimvorming kunnen ook ontschuimingsmiddelen als hulpmiddelen worden toegevoegd. Geschikte ontschuimingsmiddelen zijn b.v, zouten van alkylzwavelzuren, alkaansulfonzuren en de gealkylfluorideerde derivaten daarvan.
Tijdens de reactie ligt de temperatuur bij voorkeur tussen 0°C en 40°C, met bijzondere voorkeur tussen 10°C en 30°C.
Na het beëindigen van de reactie kan een opwerking volgen, welke binnen brede grenzen kan worden gevarieerd. Dimethylamine en het oplosmiddel kunnen door destillatie worden afgescheiden en teruggewonnen en opnieuw bij de bereidingswijze worden gebruikt. Het zout dat is ontstaan kan door filtratie of door extractie van dimethylamineboraan worden gescheiden.
Bij voorkeur wordt bijvoorbeeld het dimethylamine uit het reactie-mengsel bij normale druk of verminderde druk afgedestilleerd. Het reac-tiemengsel dat resteert wordt afgekoeld en dor filtratie van zout bevrijd. Het filtraat wordt bij verhoogde temperatuur en onder vacuum van oplosmiddel bevrijd. Als residu blijft zuiver dimethylamineboraan achter.
In tegenstelling tot de tot nu toe bekende, vergelijkbare werkwijzen (Y. Kikugawa; Chem. Pharm. Buil., deel 35. 1987. blz. 4988 tot 4988) zijn geen extra reinigingsstappen, zoals herkristallisatie, noodzakelijk, daar zowel het zout alsook eventueel niet omgezette educten bij de filtratie volledig worden verwijderd.
Bij toepassing van een niet in water oplosbaar oplosmiddel, zoals b.v. tolueen, kan het afscheiden van het zout (residu) ook door extractie met water gebeuren. Daartoe wordt het reactiemengsel na verwijderen van het dimethylamine intensief met water of met een zo geconcentreerd mogelijke zoutoplossing, zoals b.v. een Na^O^ of NaCl-oplossing, gemengd. Na de fasenscheiding wordt de organische fase bij verhoogde temperatuur en bij voorkeur onder vacuum van het niet in water oplosbare· oplosmiddel bevrijd. Als residu blijft zuiver dimethylamineboraan achter.
Natuurlijk kan de onderhavige werkwijze voor de bereiding van dimethylamineboraan ook voor de bereiding van andere amineboranen worden gebruikt, waarbij als amine in het amineboraan primaire, secundaire en tertiaire aminen aanwezig kunnen zijn. Deze aminen kunnen acyclische, cyclische, bicyclische en polycyclische substituenten bevatten, waarbij de drie laatstgenoemde groepen zowel isocyclische alsook heterocyclische substituenten omvatten. Het stikstofatoom van het amine kan zelf ook als ring-atoom van een cyclische, bicyclische of polycyclische verbinding optreden, waarbij als verdere ring-atomen naast koolstof ook andere elementen zoals zuurstof of zwavel in aanmerking komen. Voor de bereiding van deze amineboranen wordt op analoge wijze een mengsel van het desbetreffende amine en een organisch oplosmiddel als reactiemedium gebruikt, waarin men een zout van dit amine - ofwel als zodanig toegevoegd of in situ door het toevoegen van een zuur geproduceerd - met een boranaat laat reageren.
De uitvinding wordt aan de hand van de volgende voorbeelden verder toegelicht.
Voorbeeld I
8,15 g (0,1 mol) dimethylammoniumchloride wordt bij 0°C in 60 ml dimethylamine gesuspendeerd. Vervolgens wordt 3.8 g (0,1 mol) natrium-boranaat toegevoegd. De suspensie wordt onder roeren tot terugvloeiing verwarmd (9°C). Na 20 minuten wordt 20 ml tolueen toegevoegd, waardoor de terugvloeitemperatuur op 15°C wordt verhoogd. Het einde van de reactie kan na 2,5 uur door het afnemen van de waters tof ontwikkeling worden waargenomen. Daarna wordt dimethylamine door verwarmen op 30°C afgedestilleerd. Resten dimethylamine worden na toevoeging van nog eens 20 ml tolueen met stikstof uitgedreven. Vervolgens wordt de suspensie met water gemengd, waarbij de vaste stoffen in de waterfase oplossen. De tolueen-fase wordt onder vacuum (l4 mbar) bij temperaturen tot maximaal 80°C ingedampt.
Als residu verkrijgt men 4,8 g zuiver dimethylamineboraan (81,5# van de theoretische opbrengst; gehalte (jodometrisch): 97.2#).
Voorbeeld II
3,8 g (0,1 mol) natriumboranaat wordt bij 0°C in 60 ml dimethylamine gesuspendeerd. Vervolgens druppelt men binnen 15 min. onder koeling een oplossing van 5.0 g (0,05 mol) zwavelzuur (98#'s) in 100 ml ethyleen-glycoldimethylether toe. De temperatuur van het reactiemengsel stijgt tijdens het toevoegen van het zuur op 22°C. Tot het einde van de reactie neemt men een verdere stijging op 29°C waar. De gehele tijd kookt dimethylamine onder terugvloeikoeling.
Na 2 uur is de reactie beëindigd. Dimethylamine wordt door verwarmen op 60eC uit de suspensie gedestilleerd, de suspensie wordt gefiltreerd en het filtraat wordt ingedampt. Als residu verkrijgt men 5.2 g dimethyl-amineboraan (88,3% van de theorie).
Voorbeeld III
19 g (0,5 mol) natriumboranaat wordt in 93 ml dimethylamine gesuspendeerd en op terugvloeitemperatuur (9°C) verwarmd. Vervolgens druppelt men onder roeren binnen 1 uur een oplossing van 30 g (0,5 mol) azijnzuur in 90 ml tolueen toe. Na een totale duur van 2 uur is de temperatuur van het reactiemengsel op 30°C gestegen en is de reactie beëindigd. Door verwarmen op 70°C wordt 45 ml dimethylamine afgedestilleerd. Daarna wordt de suspensie op -10°C gekoeld en gefiltreerd. Na indampen van het filtraat verkrijgt men 29 g dimethylamineboraan (98# van de theorie).

Claims (12)

1. Werkwijze ter bereiding van dimethylamineboraan door omzetting van een alkalimetaal- of aardalkalimetaalboranaat met een dimethylammo-niumzout, met het kenmerk, dat de omzetting in een vloeibaar· mengsel van dimethylamine als oplosmiddel en nog een organisch oplosmiddel wordt uitgevoerd.
2. Werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat het dimethyl-ammoniumzout in situ door het toevoegen van een watervrij zuur aan het vloeibare mengsel wordt geproduceerd.
3. Werkwijze volgens conclusie 2, met het kenmerk, dat als watervrij zuur een waterstofhalogenide, zwavelzuur of een carbonzuur wordt toegepast .
4. Werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat het dimethyl-ammoniumzout in vaste vorm aan het vloeibare mengsel wordt toegevoegd.
5. Werkwijze volgens een der conclusies 1 tot en met 4, met het kenmerk. dat als organisch oplosmiddel een koolwaterstof, een ether of een carbonzuurester wordt toegepast.
6. Werkwijze volgens een der conclusies 1 tot en met 3 en 5. met het kenmerk. dat natriumboranaat in vloeibaar dimethylamine wordt gebracht en vervolgens een oplossing van het watervrije zuur in het organische oplosmiddel wordt toegevoegd.
7. Werkwijze volgens een der conclusies 1 tot en met 3 en 5 en 6, met het kenmerk, dat bij de toepassing van waterstofhalogeniden of zwavelzuur als watervrij zuur een ether als organisch oplosmiddel en bij de toepassing van carbonzuren als watervrij zuur koolwaterstoffen, bij voorkeur tolueen, als organisch oplosmiddel worden toegepast.
8. Werkwijze volgens conclusie 6 en 7. met het kenmerk. dat een oplossing van azijnzuur in tolueen wordt toegevoegd.
9. Werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk. dat vast dime thylammoniumchloride en tolueen worden toegepast. 9500553 δ
10. Werkwijze volgens een der conclusies 1 tot en met 9, met het kenmerk. dat tijdens de reactie een temperatuur van 0°C tot 40°C, bij voorkeur 10°C tot 30°C wordt ingesteld.
11. Werkwijze volgens een der conclusies 1 tot en met '10, met het kenmerk, dat een ontschuimingsmiddel uit de groep der alkylsulfaten, alkaansulfonaten of de gealkylfluorideerde derivaten daarvan in de vorm van de zouten daarvan als hulpmiddel wordt toegevoegd.
12. Werkwijze volgens een der conclusies 1 tot en met 11, met het kenmerk. dat dimethylamine en het organische oplosmiddel na de omzetting door middel van destillatie worden afgescheiden en het verkregen di-methylamineboraan door filtratie of door extractie met water of water bevattende zoutoplossingen van nevenprodukten en niet omgezette educten 15 wordt afgescheiden. 9500553
NL9500553A 1994-04-06 1995-03-22 Werkwijze ter bereiding van dimethylamineboraan. NL9500553A (nl)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE4411752A DE4411752C1 (de) 1994-04-06 1994-04-06 Verfahren zur Herstellung von Dimethylaminboran
DE4411752 1994-04-06

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL9500553A true NL9500553A (nl) 1995-11-01

Family

ID=6514688

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL9500553A NL9500553A (nl) 1994-04-06 1995-03-22 Werkwijze ter bereiding van dimethylamineboraan.

Country Status (8)

Country Link
US (1) US5565615A (nl)
JP (1) JPH07278156A (nl)
CZ (1) CZ87295A3 (nl)
DE (1) DE4411752C1 (nl)
FI (1) FI951598A (nl)
NL (1) NL9500553A (nl)
RU (1) RU2149874C1 (nl)
SK (1) SK45395A3 (nl)

Families Citing this family (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE4441064C1 (de) * 1994-11-18 1996-07-18 Metallgesellschaft Ag Verfahren zur Herstellung von Alkaliaminoborhydriden und Alkaliaminoborhydrid-Komplexen und deren Verwendung
RU2101285C1 (ru) * 1996-11-20 1998-01-10 Открытое акционерное общество "Авиабор" Дзержинский опытный завод авиационных материалов Способ очистки диметиламинборана
JP2000204094A (ja) * 1999-01-08 2000-07-25 Shiroi Yakuhin Kk アミンボランの製造方法
US20040147781A1 (en) * 2003-01-24 2004-07-29 Kuo Ching Chemical Co., Ltd. Process for producing organic amine borane compounds
EP2189463B1 (en) * 2008-11-25 2012-07-04 Rohm and Haas Company Synthesis of amine boranes

Citations (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2927133A (en) * 1957-08-13 1960-03-01 Metal Hydrides Inc Preparation of amine boranes
DE1618387A1 (de) * 1967-03-15 1970-12-17 Bayer Ag Verfahren zur kontinuierlichen Herstellung von N-substituierten Borazanen
WO1993025544A1 (en) * 1992-06-18 1993-12-23 Boulder Scientific Company Process for producing amine-boranes

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB826558A (en) * 1956-02-13 1960-01-13 Callery Chemical Co Production of stable dimethylamine-borine
DE1178077B (de) * 1957-09-21 1964-09-17 Dieter Goerrig Dipl Chem Dr Verfahren zur Herstellung von Bor-Stickstoff-Verbindungen
JPS60149593A (ja) * 1984-01-12 1985-08-07 Nippon Tokushu Kagaku Kogyo Kk アミンボラン類の製造方法
US4709083A (en) * 1986-05-19 1987-11-24 The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Army Method of making boron analogues

Patent Citations (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2927133A (en) * 1957-08-13 1960-03-01 Metal Hydrides Inc Preparation of amine boranes
DE1618387A1 (de) * 1967-03-15 1970-12-17 Bayer Ag Verfahren zur kontinuierlichen Herstellung von N-substituierten Borazanen
WO1993025544A1 (en) * 1992-06-18 1993-12-23 Boulder Scientific Company Process for producing amine-boranes

Non-Patent Citations (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Title
NOTH, H. ET AL.: "BEITRAGE ZUR CHEMIE DES BORS, I. DARSTELLUNG UND EIGENSCHAFTEN DER ALKYLAMIN-BORANE, R3-nHnN.BH3", CHEMISCHE BERICHTE, vol. 93, 1960, pages 928 - 938 *

Also Published As

Publication number Publication date
JPH07278156A (ja) 1995-10-24
RU2149874C1 (ru) 2000-05-27
FI951598A0 (fi) 1995-04-04
RU95104897A (ru) 1997-01-10
CZ87295A3 (en) 1995-11-15
FI951598A (fi) 1995-10-07
US5565615A (en) 1996-10-15
DE4411752C1 (de) 1995-11-23
SK45395A3 (en) 1995-10-11

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CA2976981A1 (en) Chemical process for preparing pyrimidine derivatives and intermediates thereof
EP0103400B1 (en) Process for making carbohydrazide
JP2002275118A (ja) アルドール反応生成物の製造方法
Keblys et al. Amine Acyl Manganese Tetracarbonyl Complexes
NL9500553A (nl) Werkwijze ter bereiding van dimethylamineboraan.
CN106749071A (zh) 一种芳香类1,2,4,5‑四嗪化合物的制备方法
US6060623A (en) Process for producing amine borane compound
FR2470758A1 (fr) Procede pour la fixation de groupes alkyles sur une chaine carbonee portant un groupe fonctionnel
US3689502A (en) Preparation of n-(2-alkylthioethyl) nitroimidazoles
JPH029576B2 (nl)
US2820799A (en) Processes for preparing lipoyl chloride
JPS5838268A (ja) ウラシル類の製造法
CA2331969A1 (en) Process for the manufacture of a sulfenimide
US5616723A (en) Process for the preparation of 3-amino-5-methylpyrazole
JPS61183263A (ja) ピロリジン誘導体の製造方法
US4094902A (en) Process for the manufacture of phosphoric acid-tris-(dimethylamide)
Fabbri et al. Binaphthyl-Substituted Chiral Phosphines and Oxides from Binaphthophooles and Nucleophiles
JPH01197478A (ja) N―(2―クロロベンジル)―2―(2―チエニル)エチルアミンの製法
KR100454090B1 (ko) 3-클로로-2-(4-클로로-2-플루오로-5-히드록시페닐)-4,5,6,7-테트라히드로-2h-인다졸의 제조방법
JP4329325B2 (ja) ジアリルシアヌレートのモノアルカリ金属塩の製造方法
JP3526606B2 (ja) N−置換ピラジンカルボキシアミドの製造方法
US4171321A (en) Zinc chloride adduct of benzyl-N,N-di-sec. butylthiolcarbamate and use thereof as catalyst for preparing benzyl-N,N-di-sec. butyl-thiolcarbamate from carbamoyl chloride and benzyl mercaptan
JPH07252205A (ja) オキシアミン類の製造方法
JPH057388B2 (nl)
JPH08301854A (ja) ピラゾロン類の製造法

Legal Events

Date Code Title Description
A1A A request for search or an international-type search has been filed
BB A search report has been drawn up
BC A request for examination has been filed
BN A decision not to publish the application has become irrevocable