NL9500371A - Werkwijze ter vervaardiging van een calciumcarbonaat gesinterd produkt. - Google Patents

Werkwijze ter vervaardiging van een calciumcarbonaat gesinterd produkt. Download PDF

Info

Publication number
NL9500371A
NL9500371A NL9500371A NL9500371A NL9500371A NL 9500371 A NL9500371 A NL 9500371A NL 9500371 A NL9500371 A NL 9500371A NL 9500371 A NL9500371 A NL 9500371A NL 9500371 A NL9500371 A NL 9500371A
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
calcium carbonate
sintered products
sintering aid
production
carbonate sintered
Prior art date
Application number
NL9500371A
Other languages
English (en)
Other versions
NL194793B (nl
NL194793C (nl
Inventor
Hideki Ishida
Hiroto Shin
Kazuyori Urabe
Yasuo Goto
Original Assignee
Inax Corp
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from JP03233894A external-priority patent/JP3419063B2/ja
Priority claimed from JP6318308A external-priority patent/JP3050071B2/ja
Application filed by Inax Corp filed Critical Inax Corp
Publication of NL9500371A publication Critical patent/NL9500371A/nl
Publication of NL194793B publication Critical patent/NL194793B/nl
Application granted granted Critical
Publication of NL194793C publication Critical patent/NL194793C/nl

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C04CEMENTS; CONCRETE; ARTIFICIAL STONE; CERAMICS; REFRACTORIES
    • C04BLIME, MAGNESIA; SLAG; CEMENTS; COMPOSITIONS THEREOF, e.g. MORTARS, CONCRETE OR LIKE BUILDING MATERIALS; ARTIFICIAL STONE; CERAMICS; REFRACTORIES; TREATMENT OF NATURAL STONE
    • C04B35/00Shaped ceramic products characterised by their composition; Ceramics compositions; Processing powders of inorganic compounds preparatory to the manufacturing of ceramic products
    • C04B35/622Forming processes; Processing powders of inorganic compounds preparatory to the manufacturing of ceramic products
    • C04B35/64Burning or sintering processes
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C04CEMENTS; CONCRETE; ARTIFICIAL STONE; CERAMICS; REFRACTORIES
    • C04BLIME, MAGNESIA; SLAG; CEMENTS; COMPOSITIONS THEREOF, e.g. MORTARS, CONCRETE OR LIKE BUILDING MATERIALS; ARTIFICIAL STONE; CERAMICS; REFRACTORIES; TREATMENT OF NATURAL STONE
    • C04B35/00Shaped ceramic products characterised by their composition; Ceramics compositions; Processing powders of inorganic compounds preparatory to the manufacturing of ceramic products
    • C04B35/01Shaped ceramic products characterised by their composition; Ceramics compositions; Processing powders of inorganic compounds preparatory to the manufacturing of ceramic products based on oxide ceramics

Description

Korte aanduiding: Werkwijze ter vervaardiging van een calciumcarbonaat gesinterd produkt.
De onderhavige uitvinding heeft betrekking op een werkwijze om calciumcarbonaat te sinteren bij een atmosferische omgevingsdruk en, meer in het bijzonder heeft hij betrekking op een werkwijze voor het verkrijgen van een dicht en bijzonder sterk gesinterd produkt door calciumcarbonaat te bakken bij een atmosferische omgevingsdruk en bij een betrekkelijk lage temperatuur.
Omdat men bezorgd was om het effect van gasvormige kooldioxyde in afvoergassen die afkomstig waren van verschillende algemene verwarmingen van industriegebieden, zijn onderzoekingen verricht om gasvormig kooldioxyde in de atmosferische lucht te verminderen.
Als techniek voor het verminderen van gasvormig kooldioxyde in de atmosferische lucht is een werkwijze bekend voor het absorberen van gasvormige kooldioxyde-bevattende gassen zoals verbrandingsafvoergassen in zeewater en het fixeren van gasvormig kooldioxyde als carbonaten zoals calciumcarbonaat. Voorts heeft men getracht om calciumcarbonaat enz. te verharden om het doelmatig toe te passen als materialen voor de bouw en civiele techniek.
Als werkwijze voor het verharden van calciumcarbonaat is een hete persmethode of hydrothermische hete persmethode voorgesteld.
Elk der bestaande verhardingsmethoden vereist echter bewerkingsomstandigheden die dezelfde zijn als de omstandigheden voor het vormen van marmer of calciet uit natuurlijke calciumcarbonaatstollingsprodukten. Daarom zijn zware bewerkingsomstandigheden bij hoge temperatuur en hoge druk toegepast en is de installatie-inrichting ingewikkeld, zodat het niet geschikt is voor bewerking in massa, het veel energie gebruikt en hoge bewerkingskosten vereist.
De onderhavige uitvinding beoogt de voorgaande problemen in de stand der techniek te ondervangen en een werkwijze voor het sinteren bij atmosferische druk te verschaffen voor calciumcarbonaat waarmee dichte en bijzonder sterke gesinterde produkten kunnen worden verkregen door calciumcarbonaat te bakken bij een atmosferische druk en bij een betrekkelijk lage temperatuur.
Een ander oogmerk van de onderhavige uitvinding is het verschaffen van een werkwijze voor de vervaardiging van calciumcarbonaat gesinterde produkten door calciumcarbonaat te bakken bij een atmosferische druk en bij een betrekkelijk lage temperatuur en daarna autoclaaf bewerking toe te passen, ter verkrijging van dichte en bijzonder sterke gesinterde produkten.
Volgens een eerste aspect van de onderhavige uitvinding voor de werkwijze ter vervaardiging van calciumcarbonaat gesinterde produkten, wordt calciumcarbonaat gesinterd bij atmosferische druk onder toevoeging van een sinteringshulp-middel.
De werkwijze maakt het sinteren bij atmosferische druk mogelijk van calciumcarbonaat bij lage temperatuur wat tot nu toe onmogelijk werd beschouwd, door toepassing van het sinteringshulpmiddel.
Volgens een tweede aspect van de onderhavige uitvinding voor de werkwijze ter vervaardiging van calciumcarbonaat gesinterde produkten, wordt calciumcarbonaat gesinterd bij atmosferische druk onder toevoeging van het sinteringshulpmiddel en daarna onderworpen aan autoclaafbehandeling.
Wanneer de gesinterde produkten die worden verkregen door het sinteren bij atmosferische druk volgens deze werkwijze, worden onderworpen aan autoclaafbehandeling, dan wordt de grootte van fijne poriën in de gesinterde produkten verminderd, terwijl de hoeveelheid poriën eveneens wordt verminderd, waarschijnlijk door diffusie van CaC03, wat de sterkte van de gesinterde produkten kan verbeteren.
Fig. 1 is een schematisch aanzicht voor een SEM-foto voor Nr. 12 gesinterde produkten in voorbeeld I, fig. 2 is een schematisch aanzicht voor een SEM-foto voor Nr. 6 gesinterde produkten in voorbeeld I.
De onderhavige uitvinding zal hierna nader worden toegelicht.
Men was van mening dat het sinteren door gebruikelijk bakken onmogelijk was, omdat calciumcarbonaat wordt ontleed bij ongeveer 700°C onder atmosferische druk.
In de onderhavige uitvinding wordt een nieuw sinterings-hulpmiddel gemengd met calciumcarbonaat en zij worden onderworpen aan persgieten bij een druk van ongeveer 10 tot 1000 kg/cm2 door uniaxiaal vormen of dergelijke en waarbij gevormde produkten worden gesinterd door bakken onder atmosferische druk.
Als sinteringshulpmiddel kan elk der materialen worden toegepast zonder enige bijzondere beperking mits het materiaal een effect bezit ter verbetering van het sinterend vermogen van calciumcarbonaat en calciumcarbonaat sintert onder de ontledingstemperatuur. Men gebruikt ionogene bindingskristallen, vooral lithiumverbindingen of fluorverbindingen, in het bijzonder lithiumfluoride (LiF), lithium-fosfaat (Li3P04), alsmede natriumchloride (NaCl). LiF is het meest geschikt.
LiF, Li3P04 en NaCl bezitten fysische eigenschappen zoals weergegeven is in de volgende tabel A, en LiF, Li3PC>4, NaCl, toegepast als het sinteringshulpmiddel in de onderhavige uitvinding, bezitten een relatief laag smeltpunt.
Tabel A.
Figure NL9500371AD00041
Men neemt voor dergelijke sinteringshulpmiddelen aan dat lithiumionen, fluoride-ionen, enz. het sinterend vermogen van calciumcarbonaat verbeteren, doch het effect van het verbeteren van het sinterend vermogen wordt verminderd wanneer de toegevoegde hoeveelheid onvoldoende of overmatig is. Het sinteringshulpmiddel wordt derhalve bij voorkeur toegevoegd in een hoeveelheid van 0,1 tot 10 gew.%, meer in het bijzonder 3 tot 10 gew.%, en bij voorkeur 5 tot 10 gew.%, gebaseerd op het calciumcarbonaat.
Omdat ontleding van calciumcarbonaat wordt bevorderd vanaf ongeveer 700°C, is het belangrijk om de baktemperatuur in te stellen op lager dan 700 °c of 700°C in de onderhavige uitvinding. Een lagere baktemperatuur verdient de voorkeur in verband met de ontleding van calciumcarbonaat, doch een hogere baktemperatuur is gewenst om de verkregen gesinterde produkten dicht te maken. Een voorkeursbaktemperatuur varieert afhankelijk van bijvoorbeeld het type en de toegevoegde hoeveelheid van het toegepaste sinteringshulpmiddel en bedraagt gewoonlijk van 400 tot 650°C en in het bijzonder van 450 tot 550°C.
Voorts bedraagt de baktijd van ongeveer 0,5 tot 48 uren en in het bijzonder ongeveer 2 tot 24 uren.
Wanneer de verkregen gesinterde produkten worden onderworpen aan de autoclaafbehandeling, zijn de omstandigheden voor de autoclaafbehandeling bij voorkeur 100 tot 300"C, in het bijzonder van 150 tot 250°C, gedurende 2 tot 20 uren, bij voorkeur van 5 tot 10 uren.
Volgens de atmosferische druk-sinteringswerkwijze voor calciumcarbonaat in de onderhavige uitvinding kunnen dichte en bijzonder sterke gesinterde produkten worden verkregen door calciumcarbonaat te sinteren onder atmosferische druk en bij een betrekkelijk lage temperatuur. Dichtere en grotere sterkte bezittende gesinterde produkten kunnen worden verkregen door de autoclaafbehandeling. Daarom kunnen de installatie en de energiekosten voor het sinteren van het calciumcarbonaat aanzienlijk worden verminderd en kunnen calciumcarbonaat verharde produkten die nuttig zijn als materialen voor de bouw en weg- en waterbouw worden vervaardigd met geringere kosten.
De onderhavige uitvinding zal meer in het bijzonder aan de hand van voorbeelden nader worden toegelicht.
Voorbeeld I.
Na het mengen van LiF met calciumcarbonaat in de in tabel B weergegeven verhouding, werd het onderworpen aan CIP-vormen onder een druk van 40 g/cm2 en daarna gebakken in een elektrische oven gedurende 24 uren bij de in tabel B weergegeven temperatuur.
Vickers hardheid werd gemeten van de verkregen gesinterde produkten. Voorts werden zij gebracht in water en onderzocht op de aanwezigheid van afbraak (ineenstorten). Een ineengestort produkt bevat CaO-produktie door ontleding. De resultaten zijn weergegeven in tabel B.
Figure NL9500371AD00061
Tabel B.
Figure NL9500371AD00071
*1 0: geen afbraak δ: geringe afbraak x: afbraak
Voorbeeld II.
Sinteringsprodukten werden volgens dezelfde procedures als die in voorbeeld I verkregen, behalve dat Li3P04 in plaats van LiF werd toegepast, en de resultaten zijn weergegeven in tabel C.
Tabel C
Figure NL9500371AD00081
*1 0: geen afbraak λ: geringe afbraak x: afbraak
Voorbeeld 3.
Sinteringsprodukten werden volgens dezelfde procedures als die in voorbeeld I verkregen, behalve dat NaCl werd toegepast in plaats van LiF, en de resultaten zijn weergegeven in tabel D.
Tabel D.
Figure NL9500371AD00091
*1 O1 geen afbraak a: geringe afbraak x: afbraak
Uit de tabellen B - D blijkt dat het sinteren moeilijk is voor de materialen zonder toevoeging van sinteringshulp-middel, terwijl dichte gesinterde produkten kunnen worden verkregen bij lage temperatuur door toevoeging van LiF, Li3P04 of NaCl als sinteringshulpmiddel
De figuren 1 en 2 tonen schematische aanzichten voor de schets van SEM-foto's van Nr. 12 sinteringsprodukten in voorbeeld I en Nr. 6 sinteringsprodukten in voorbeeld I. Zoals blijkt uit de fig. 1 en 2 bezitten CaC03~deeltjes in Nr. 6 zonder toevoeging van LiF een ongeveer vierkante matrijsvorm (fig. 2), terwijl CaC03~deeltjes in Nr. 12 met toevoeging van LiF een gladde korrelgroei tonen om bevredigende gesinterde produkten te verschaffen (fig. 1).
Wanneer de baktemperatuur meer dan 700°C bedraagt, wordt de vorming van CaO waargenomen door sinteren gedurende 1 uur.
voorfreeld χν.
Na vochtig mengen van calciumcarbonaat met LiF bij de in tabel E weergegeven verhouding door toepassing van ethanol, worden de produkten gedroogd en monoaxiaal in een pers gevormd onder een druk van 300 kg/cm2 en daarna gebakken in een elektrische oven bij de in tabel E (Nr. 46) weergegeven temperatuur. Voorts werd eveneens calciumcarbonaat zonder enige toevoeging van LiF eveneens gevormd en gebakken (Nr. 47).
Voorts werden sinteringsprodukten, verkregen door het vormen en bakken volgens dezelfde procedures als die voor Nr. 46, eveneens onderworpen aan autoclaafbehandeling onder de omstandigheden van 200°C x 5 uren (Nr. 48).
Voorts werden sinteringsprodukten op dezelfde wijze behandeld als in Nr. 48 behalve het veranderen van de omstandigheden voor de autoclaafbehandeling in 170°C x 10 uren (Nr. 49).
Bulkdichtheid, buigsterkte en poriëngegevens werden gemeten voor de verkregen gesinterde produkten. De resultaten zijn weergegeven in tabel E.
Tabel E.
Figure NL9500371AD00111
Uit tabel E blijkt dat het sinteren moeilijk is voor de materialen zonder toevoeging van het sinteringshulpmiddel, terwijl gesinterde produkten met vereiste sterkte kunnen worden verkregen bij lage temperatuur onder toevoeging van LiF als sinteringshulpmiddel. Voorts blijkt dat de gesinterde produkten dicht zijn en bijzonder sterk door de gesinterde produkten te onderwerpen aan autoclaafbehandeling.

Claims (18)

1. Werkwijze ter vervaardiging van calciumcarbonaat gesinterde produkten welke omvat het toevoegen van een sinteringshulpmiddel aan calciumcarbonaat en het bakken daarvan onder atmosferische druk.
2. Werkwijze ter vervaardiging van calciumcarbonaat gesinterde produkten zoals omschreven in conclusie 1, met het kenmerk, dat het sinteringshulpmiddel bestaat uit ionogene bindingskristallen.
3. Werkwijze ter vervaardiging van calciumcarbonaat gesinterde produkten zoals omschreven in conclusie 1, met het kenmerk, dat het sinteringshulpmiddel een lithiumverbinding is.
4. Werkwijze ter vervaardiging van calciumcarbonaat gesinterde produkten zoals omschreven in conclusie 1, met het kenmerk, dat het sinteringshulpmiddel een fluorverbinding is.
5. Werkwijze ter vervaardiging van calciumcarbonaat gesinterde produkten zoals omschreven in conclusie 1, met het kenmerk, dat het sinteringshulpmiddel lithiumfluoride is.
6. Werkwijze ter vervaardiging van calciumcarbonaat gesinterde produkten zoals omschreven in conclusie 1, met het kenmerk, dat het sinteringshulpmiddel lithiumfosfaat is.
7. Werkwijze ter vervaardiging van calciumcarbonaat gesinterde produkten zoals omschreven in conclusie 1, met het kenmerk, dat het sinteringshulpmiddel natriumchloride is.
8. Werkwijze ter vervaardiging van calciumcarbonaat gesinterde produkten zoals omschreven in conclusie 1, met het kenmerk, dat de toegevoegde hoeveelheid van het sinteringshulpmiddel van 0,1 tot 10 gew.% bedraagt gebaseerd op calciumcarbonaat.
9. Werkwijze ter vervaardiging van calciumcarbonaat gesinterde produkten zoals omschreven in conclusie 1, met het kenmerk, dat de baktemperatuur niet hoger is dan 700°C.
10. Werkwijze ter vervaardiging van calciumcarbonaat gesinterde produkten zoals omschreven in conclusie 9, met het kenmerk, dat de baktemperatuur van 400 tot 650°C en de baktijd van 0,5 tot 48 uren bedraagt.
11. Werkwijze ter vervaardiging van calciumcarbonaat gesinterde produkten zoals omschreven in conclusie 10, met het kenmerk, dat de baktemperatuur van 450 tot 550°C en de baktijd van 2 tot 24 uren bedraagt.
12. Werkwijze ter vervaardiging van calciumcarbonaat gesinterde produkten, welke omvat het toevoegen van een sinteringshulpmiddel aan calciumcarbonaat, bakken daarvan onder een atmosferische druk en daarna onderwerpen aan een autoclaafbehandeling.
13. Werkwijze ter vervaardiging van calciumcarbonaat gesinterde produkten, zoals omschreven in conclusie 12, met het kenmerk, dat het sinteringshulpmiddel lithiumfluoride is en de baktemperatuur niet hoger is dan 700°C.
14. Werkwijze ter vervaardiging van calciumcarbonaat gesinterde produkten, zoals omschreven in conclusie 12, met het kenmerk, dat de toegevoegde hoeveelheid van het sinteringshulpmiddel van 0,1 tot 10 gew.% gebaseerd op calciumcarbonaat is.
15. Werkwijze ter vervaardiging van calciumcarbonaat gesinterde produkten, zoals omschreven in conclusie 13, met het kenmerk, dat de sinteringstemperatuur van 400 tot 650°C bedraagt en de baktijd van 0,5 tot 48 uren.
16. Werkwijze ter vervaardiging van calciumcarbonaat gesinterde produkten, zoals omschreven in conclusie 15, met het kenmerk, dat de sinteringstemperatuur van 450 tot 550°C en de baktijd van 2 tot 24 uren bedraagt.
17. Werkwijze ter vervaardiging van calciumcarbonaat gesinterde produkten, zoals omschreven in conclusie 12, met het kenmerk, dat de omstandigheden voor de autoclaafbehandeling 2 tot 22 uren bij 100 tot 300°C zijn.
18. Werkwijze ter vervaardiging van calciumcarbonaat gesinterde produkten, zoals omschreven in conclusie 17, met het kenmerk, dat de omstandigheid voor de autoclaafbehandeling bestaat uit 5 tot 10 uren bij 150 tot 250“C.
NL9500371A 1994-03-02 1995-02-24 Werkwijze ter vervaardiging van gesinterde calciumcarbonaatproducten. NL194793C (nl)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
JP03233894A JP3419063B2 (ja) 1994-03-02 1994-03-02 炭酸カルシウムの常圧焼結法
JP3233894 1994-03-02
JP31830894 1994-12-21
JP6318308A JP3050071B2 (ja) 1994-12-21 1994-12-21 炭酸カルシウム焼結体の製造方法

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NL9500371A true NL9500371A (nl) 1995-10-02
NL194793B NL194793B (nl) 2002-11-01
NL194793C NL194793C (nl) 2003-03-04

Family

ID=26370884

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL9500371A NL194793C (nl) 1994-03-02 1995-02-24 Werkwijze ter vervaardiging van gesinterde calciumcarbonaatproducten.

Country Status (2)

Country Link
DE (1) DE19507309C2 (nl)
NL (1) NL194793C (nl)

Families Citing this family (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JP6618853B2 (ja) * 2016-05-31 2019-12-11 株式会社白石中央研究所 炭酸カルシウム焼結体の製造方法
JP6779435B2 (ja) 2017-02-27 2020-11-04 株式会社白石中央研究所 炭酸カルシウム多孔質焼結体の製造方法
EP3587376A4 (en) * 2017-02-27 2020-12-23 Shiraishi Central Laboratories Co. Ltd. HIGHLY PURE Sintered CALCIUM CARBONATE Sintered BODIES AND MANUFACTURING METHODS FOR IT AND HIGHLY PURE POROUS CALCIUM CARBONATE Sintered BODIES AND MANUFACTURING METHODS FOR THEREFOR

Citations (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SU1560506A1 (ru) * 1988-02-29 1990-04-30 Киевский Политехнический Институт Им.50-Летия Великой Октябрьской Социалистической Революции Композици дл изготовлени прессованных материалов
JPH02290292A (ja) * 1989-04-28 1990-11-30 Inax Corp pH調節剤
JPH03170327A (ja) * 1989-11-27 1991-07-23 Nittetsu Mining Co Ltd 球状炭酸カルシウムの製造方法
US5187125A (en) * 1990-09-28 1993-02-16 Marine Bio Co. Ltd. Sintered body of calcium carbonate and process for producing same

Family Cites Families (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE1646416B1 (de) * 1967-08-25 1970-04-16 Battelle Institut E V Verfahren zur Herstellung hydrothermal gehaerteter Baustoffe und Bauteile

Patent Citations (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SU1560506A1 (ru) * 1988-02-29 1990-04-30 Киевский Политехнический Институт Им.50-Летия Великой Октябрьской Социалистической Революции Композици дл изготовлени прессованных материалов
JPH02290292A (ja) * 1989-04-28 1990-11-30 Inax Corp pH調節剤
JPH03170327A (ja) * 1989-11-27 1991-07-23 Nittetsu Mining Co Ltd 球状炭酸カルシウムの製造方法
US5187125A (en) * 1990-09-28 1993-02-16 Marine Bio Co. Ltd. Sintered body of calcium carbonate and process for producing same

Non-Patent Citations (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Title
DATABASE WPI Section Ch Week 9103, Derwent World Patents Index; Class D15, AN 91-018467, XP002021492 *
DATABASE WPI Section Ch Week 9112, Derwent World Patents Index; Class L02, AN 91-085804, XP002021493 *
PATENT ABSTRACTS OF JAPAN vol. 015, no. 413 (C - 0877) 22 October 1991 (1991-10-22) *

Also Published As

Publication number Publication date
DE19507309A1 (de) 1995-09-14
NL194793B (nl) 2002-11-01
NL194793C (nl) 2003-03-04
DE19507309C2 (de) 1998-12-17

Similar Documents

Publication Publication Date Title
EP2758356B1 (de) Verfahren zur herstellung leichter, keramischer werkstoffe
CA1332867C (en) Shaped article of oriented calcium phosphate type compound, sinter thereof and processes for producing same
Aizawa et al. Fabrication of porous ceramics with well-controlled open pores by sintering of fibrous hydroxyapatite particles
Khallok et al. Porous foams based hydroxyapatite prepared by direct foaming method using egg white as a pore promoter
US4957674A (en) Method for producing calcium phosphate-based material
ATE251602T1 (de) Verfahren zur gewinnung und zum formen von plastifizierten mischungen und grünkörper daraus
KR100941511B1 (ko) 고기능 생분해성 생체고분자/인산칼슘 하이브리드 골지지체의 제조방법
JP2834341B2 (ja) 炭酸カルシウム焼結体の製造方法および炭酸カルシウム焼結体
JPH0761842A (ja) CaCO3の固化方法
NL9500371A (nl) Werkwijze ter vervaardiging van een calciumcarbonaat gesinterd produkt.
Li et al. Studies on the porous scaffold made of the nano-HA/PA66 composite
Saharudin et al. Biocomposites from (Anadara granosa) shells waste for bone material applications
EP0410601B1 (en) Composite ceramic material
US5320989A (en) Boron nitride-containing bodies and method of making the same
JP3154786B2 (ja) コンクリート用人工骨材の製造方法およびコンクリート用人工骨材
CN106946454B (zh) 用于生产具有高硅酸含量的材料的复合体的方法
Derucher Application of the scanning electron microscope to fracture studies of concrete
CN1073915C (zh) 生产混凝土砖的方法
JPH03131580A (ja) 多孔質セラミックス焼結体の製造方法
JP2684163B2 (ja) 亜リン酸カルシウムとゼオライト粉体による焼結材とその製造方法
JPH0474296B2 (nl)
JPH0848583A (ja) 多孔質セラミックスの製造方法及び該方法に用いる圧粉体
Wu et al. Optimizing the processing of porous melt-derived bioactive glass scaffolds
JPH08175882A (ja) 炭酸カルシウム焼結体の製造方法
Elbadawi et al. Porous hydroxyapatite scaffolds fabricated from nano-sized powder via honeycomb extrusion

Legal Events

Date Code Title Description
A1A A request for search or an international-type search has been filed
BB A search report has been drawn up
BC A request for examination has been filed
V1 Lapsed because of non-payment of the annual fee

Effective date: 20090901