NL8202696A - Televisieontvanger. - Google Patents

Televisieontvanger. Download PDF

Info

Publication number
NL8202696A
NL8202696A NL8202696A NL8202696A NL8202696A NL 8202696 A NL8202696 A NL 8202696A NL 8202696 A NL8202696 A NL 8202696A NL 8202696 A NL8202696 A NL 8202696A NL 8202696 A NL8202696 A NL 8202696A
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
signal
microprocessor
pulse
clock signal
video
Prior art date
Application number
NL8202696A
Other languages
English (en)
Original Assignee
Rca Corp
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Rca Corp filed Critical Rca Corp
Publication of NL8202696A publication Critical patent/NL8202696A/nl

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04NPICTORIAL COMMUNICATION, e.g. TELEVISION
    • H04N5/00Details of television systems
    • H04N5/04Synchronising
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04NPICTORIAL COMMUNICATION, e.g. TELEVISION
    • H04N5/00Details of television systems
    • H04N5/44Receiver circuitry for the reception of television signals according to analogue transmission standards
    • H04N5/445Receiver circuitry for the reception of television signals according to analogue transmission standards for displaying additional information
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04NPICTORIAL COMMUNICATION, e.g. TELEVISION
    • H04N5/00Details of television systems
    • H04N5/04Synchronising
    • H04N5/12Devices in which the synchronising signals are only operative if a phase difference occurs between synchronising and synchronised scanning devices, e.g. flywheel synchronising

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Multimedia (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Synchronizing For Television (AREA)
  • Television Systems (AREA)
  • Testing, Inspecting, Measuring Of Stereoscopic Televisions And Televisions (AREA)
  • Picture Signal Circuits (AREA)
  • Color Television Systems (AREA)
  • Processing Of Color Television Signals (AREA)

Description

f t ... .....
t i -1- VO 3499
Televisieontvanger.
De uitvinding heeft betrekking op een werkwijze en inrich-ting voor het vergrendelen van de tempering van een microprocessor met een videosignaal en meer in het bijzonder op een werkwijze en inrichting voor het centreren van de tempering van een microprocessor met synchro-5 nisatiepulsen van een videosignaal, teneinde een referentie ten opzich-te van een videoraster te verschaffen.
Het is dikwijls gewenst de tempering van een microprocessor (of microrekeninrichting) met de tempering van een videoraster in een” televisieontvanger te centreren. Wanneer de microprocessortempering op 10 deze wijze wordt gecentreerd, kan de microprocessor een referentie ten aanzien van een videoraster verschaffen en vooraf het optreden van syn-chrone gebeurtenissen in het videosignaal voorspellen. De microprocessor is dan in staat het videosignaal op geschikte tijdstippen voor bepaalde signaalverwerkingsfunkties te poorten. Zo kunnen bijv. wanneer een re-15 ferentie van het videosignaal bekend is regels worden geteld en gepoort op het tijdstip van optreden van bijv. het VIR signaal bij regel 19, of teletext-informatie bij de regels 14 en 15. Door van het videosignaal op nauwkeurig bepaalde tijdstippen steekproeven te nemen, is het ook mogelijk synchrone informatie, zoals het salvosignaal, of een signaal, 20 dat voor "ghost'Adetectie wordt gebroikt, af te nemen. De afgenomen informatie kan dan door de microprocessor of een andere signaalverwerkings-keten worden verwerkt.
De uitvinding voorziet in een microprocessor, die reageert op een kloksignaal, dat in fase is vergrendeld met een synchronisatie-25 signaalcomponent van een samengesteld videosignaal. Het kloksignaal wordt opgewekt door een fasevergrendelde lus en is in fase synchronisme met een signaal met de horizontale regelfrequentie. De kloksignaalfrequentie wordt bij voorkeur zodanig gekozen, dat deze een geheel veelvoud is van de horizontale regelfrequentie en maakt het dan mogelijk, dat de micro-30 processor een* integraal aantal instructies uitvoert in het tijdinterval van een horizontale regel. Door de instructies te tellen, kan de microprocessor gehele en fraktionele regelintervallen tellen en het optreden van een synchroon optredend verschijnsel binnen een videoregelinterval voorspellen.
35 Wanneer de microprocessor eenmaal is geklokt voor het in syn- 8202696 v i -2- chronisme met het signaal met de horizontale regelfrequentie uitvoeren van instructies, is het gewenst te veroorzaken, dat de instructies in fase-centrering met het begin van elke horizontale regel van het video-signaal worden uitgevoerd. Volgens de uitvinding geschiedt de centrering 5 van het uitvoeren van instructies met de horizontale frequente signalen door het uitvoeren van steekproefinstructies. Deze instructies nemen steekproeven van de samengestelde synchronisatiesignalen, teneinde de aanwezigheid van synchronisatiepulsen te detecteren. Wanneer een steekproef faalt.in het detecteren van een synchronisatiepuls, wordt tijdens 10 een videoveld een klokpuls aan de microprocessorklokingang weggelaten.
Op deze wijze wordt de fase van de steekproefinstructies over elk veld met een klokperiode verschoven ten opzichte van de synchronisatiesignalen totdat de steekproefinstructies in een bekende faserelatie met de be-monsterde synchronisatiesignalen zijn gebracht, 15 Wanneer de microprocessor eenmaal instructies in zowel fase- als frequentiesynchronisme met een bekende plaats in elk horizohtaal regelinterval uitvoert, is het gewenst een of meer bepaalde regels te identificeren,·teneinde in elk televisiesignaalraster een referentie te verschaffen. Dit geschiedt volgens de uitvinding door van elke regel 20 van het samengestelde synchro’nisatiesignaal steekproeven te nemen'met halve regelintervallen, totdat een puls met de halve regelfrequentie (egalisatiepuls) wordt gedetecteerd. Daama wordt een reeks pulsen met de halve frequentie geteld om de laatste brede vertikale synchronisatiepuls van het tweede (even) veld te identificeren, waardoor men een refe-25 rentie verkrijgt, die verschillende rasters en velden van het videosig- naal identificeert. Vanaf deze referentie kan de microprocessor horizontale frequente pulsen tellen, teneinde een bepaalde regel of een bepaald regel-gedeelte van het videosignaal te identificeren.
De uitvinding zal onderstaand nader worden toegelicht onder 30· verwijzing naar de tekening. Daarbij toont: figuur 1 in blokschemavorm een inrichting volgens de uitvin— ding om de tempering van een microprocessor met een videosignaal te ver-grendelen; figuur 2, 3 en 4 golfvormen ter illustratie van de werkwijze 35 volgens de uitvinding voor het centreren van de tempering van de microprocessor volgens figuur 1 met elke regel van een videosignaal; figuur 5 golfvormen ter illustratie van een werkwijze voor het 8202696 9 * -3- verschaffen van een videorasterreferentie voor de microprocessor vol-gens figuur 1; figuur 6 een inrichting volgens de uitvinding voor het nemen * van steekproeven van een VIR-signaal om de tussenfrequentie-doorlaatband-5 responsie van een televisieontvanger te besturen; en figuur 7 golfvormen ter toelichting van de werking van de inrichting volgens figuur 6.
In figuur 1 vindt men een inrichting voor het synchroniseren van de werking van een microprocessor 30 met een videosignaal volgens 10 de uitvinding. Een videosignaalbron 10, zoals een televisievideodetec-tor levert videosignalen, welke worden toegevoerd aan de ingangen van een poort 16 en een normale synchronisatiesignaalscheidingsketen 12.
De synchronisatiescheidingsketen 12 levert bij resp. uitgangen vertikale (V), horizontale (H) en samengestelde (C) (omvattende horizontale, ver-> .15 tikale en egalisatiecomponenten) synchronisatiesignalen. De vertikale en horizontale synchronisatiesignalen worden toegevoerd aan een normaal televisieafbuigstelsel 14. Het afbuigstelsel levert bij een uitgang, welke bijv. aanwezig is bij het juk van de kinescoop op een gebruikelijke wijze horizontale onderdrukkingssignalen. De horizontale onderdrukkings-20 signalen en de samengestelde synchronisatiesignalen worden resp. toegevoerd aan informatieingangen IN. en IN. van de microprocessor 30. De microprocessor 30 werkt op een later te beschrijven wijze' overeenkomstig in: een programmageheugen opgeslagen instructies. De horizontale onderdrukkingssignalen worden ook toegevoerd aan een ingang van een fasedetec-25 tor 22, waarvan de uitgang via een filter 24 met de besturingsingang van een spanningsbestuurde oscillator 26 is gekoppeld. De uitgang van.de spanningsbestuurde oscillator 26 is gekoppeld met een' deler' 28 en met de KLOK-ingang van de microprocessor 3Q via een schakelaar 32. De uitgang van de deler 28 is gekoppeld met een tweede ingang van de fasedetector 22. 30 De fasedetector 22, het filter 24, de spanningsbestuurde oscillator 26 en de deler 28 zijn opgenomen in een fasevergrendelde lusconfiguratie 20 en dienen voor het opwekken van een kloksignaal voor de microprocessor, welk kloksignaal in een in hoofdzaak constante faserelatie staat tot het horizontale onderdrukkingssignaal.
35 De microprocessor 30 bezit een BESTURINGSELIMINATIE'Uitgangs— lijn, die met de schakelaar 32 is gekoppeld. Pulsen, die door de microprocessor 30 op deze lijn worden opgewekt, dienen om de normal!ter ge- 8202696 i v , -4- sloten schakelaar 32 te openen. Van de microprocessor is tevens een •ait-- gang met de poort 16 gekoppeld, om de geleiding van de poort te regelen.
Van de poort 16 is een uitgang met een signaalverbruiksketen 18 gekoppeld.
De werking van de inrichting volgens figuur 1 zal thans wor-5 den beschreven voor het onderstaande voorbeeld tezamen met de illustratieve golfvormen volgens de figuren 2-5. Bij wijze van voorbeeld wordt aange-nomen, dat de gebruikte microprocessor een microprocessor nr.8748, ver-vaardigd door Intel en andere maatschappijen is. Verder wordt aangeno-• men, dat de spanningsbestuurde oscillator 26 een nominale bedrijfsfre- i 10 quentie van 5,66435 mHz heeft en dat de deler 28 deze klokfrequentie door 360 in de fasevergrendelde lus 20 deelt. De microprocessor 30 voert elke vijftien klokperioden een instructieperiode uit, zoals blijkt uit de figuren 4b en 4c. De microprocessor is in staat van de signalen. aan de informatieingangen IN^ en INg steekproeven te nemen door het uitvoe-15 ren van een steekproefinstructie 110, 112 met twee perioden, als aange— geven in figuur 4c. De steekproefinstructie neemt van het signaalniveau bij een gekozen ingang steekproeven op een tijdstip, aangegeven door de steekproefpijl 111 van figuur 4c ten opzichte van de microprocessor-klokgolfvorm volgens figuur 4b. Bij de gekozen klokfrequentie van 5,66435 20 mHz, zal de microprocessor tijdens. het tijdinterval van een horizontale regel 24 instructies van een enkele periode uitvoeren.
Wanneer het stelsel volgens figuur 1 in werking wordt gesteld, zal de uit de fase vergrendelde lus afgenomen klok’ de microprocessor 30 in staat stellen een integraal aantal instructies van een enkele pe—' 25 riode in een horizontaal televisieregelinterval uit te voeren. Voor een NTSC-kleurregelinterval van 63,555 microsec. zullen bij elk regelinter-val voor dit voorbeeld 24 instructies met een duur van 2,645 microsec worden uitgevoerd. Indien een zwart-wit of niet-standaard signaal regel-interval met een andere duur wordt ontvangen, zal de fasegrendellus 20 30 de klokfrequentie zodanig instellen, dat het uitvoeren van een geheel aantal instructies per regelinterval voortduurt. De instructies zullen evenwel in een faserelatie ten opzichte van het begin van elke regel worden uitgevoerd, welke bij het begin willekeurig is. De microprocessor zal dan van het samengestelde synchronisatiesignaal steekproeven' nemen 35 en de klokeliminatiemethode volgens de uitvinding uitvoeren om de fase van de instructieperioden ten opzichte van het videosignaal te centreren. Daardoor verkrijgt men een referentie voor elke horizontale regel.
i 8202696 . J· * -5-
Door de klokeliminatiemethode wordt de inherente beperking van de microprocessor, dat deze slechts in staat is om van het video-signaal op een nauwkeurige wijze steekproeven te nemen bij de steekproef-instructieintervallen, die ten aanzien van de duur van de : signalen 5 waarvan steekproeven worden genomen op een grote afstand van elkaar naar de tijd zijn gelegen, overwonnen. Bij de 8748-microprocessor kan men bijv. van ingangssignalen slechts eenmaal per 5,3 microsec steekproeven nemen, hetgeen het dubbele is van de instructieperiode van 2,648 microsec. Afhankelijk van de faserelatie van de steekproeftijdstippen en het 10 samengestelde synchronisatiesignaal is het mogelijk, dat tussen twee steekproeftijdstippen een-'egalisatiepuls van 2,4 microsec optreedt.
Door gebruik te maken van de werkwijze volgens de uitvinding kan deze beperking worden opgeheven en zullen de instructieperioden snel in een , bekende faserelatie ten aanzien van het samengestelde synchronisatie-15 signaal worden gecentreerd.
Wanneer het stelsel volgens figuur 1 in werking wordt gesteld, begint de microprocessor een reeks steekproefinstructies van twee perio-den uit te voeren om van het samengestelde synchronisatiesignaal bij de informatieingang IN^ steekproeven te nemen. Het samengestelde synchroni— 20 satiesignaal bevat horizontale, egalisatie- en vertikale synchronisatie-pulsen, die bij het NTSC stelsel resp. een pulsduur van bij benadering 5, 2,4 en 27 microsec hebben. Aangezien de steekproeftijdstippen elke 5,3 microsec optreden, zullen van slechts de vertikale synchronisatie-pulsen steekproeven worden genomen door twee of meer opeenvolgende steek-25 proefinstructies; de horizontale synchronisatie- en egalisatiepulsen zijn te kort om te worden bemonsterd door twee opeenvolgende steekproefinstructies, Wanneer de microprocessor een puls heeft gedetecteerd door een "hoge" toestand door bijv. twee.opeenvolgende steekproefinstructies te detecteren, zal de microprocessor de volgende steekproefinstruetie uit-30 voeren op een tijdstip, dat ten opzichte van de eerste steekproefinstruc-tie is vertraagd met een half regelinterval. Vervolgens zullen weer opeenvolgende steekproefinstructies worden uitgevoerd om de volgende vertikale synchronisatiepuls op dezelfde wijze te identificeren. Deze steek-proefprocedure duurt voort totdat de microprocessor de zes opeenvolgendee 35 vertikale synchronisatiepulsen van het vertikale terugslaginterval heeft geidentificeerd. Indien geen zes vertikale synchronisatiepulsen worden geidentificeerd, hetgeen bijv. het geval kan zijn indien de steekproef- 8202696 ♦ '· -6- reeks met de tweede of een volgende vertikale synchronisatiepuls begint, zai de microprocessor voortgaan met het nemen van steekproeven van het samengestelde synchronisatiesignaal en wel elke 5,3 microsec totdat tij-denshet volgende vertikale terugslaginterval de vertikale synchronisatie-5 pulsreeks wordt gevonden. Nadat de reeks van zes 'vertikale synchronisa-tiepulsen eenmaal op deze wijze is geidentificeerd, wordt de eerste van de twee opeenvolgende instructies, die de laatste vertikale synchroni— satiepuls bemonsterd, een tijdreferentie voor de microprocessor, welke dichtbij het begin van een interval van een halve regel van het samenge-' 10 stelde synchronisatiesignaal is gelegen. Vanaf deze' tijdreferentie kan de microprocessor steekproeven. nemen met intervallen van een halve regel om te trachten de egalisatiepulsen van het samengestelde synchronisatie- t signaal te identificeren.
. Wanneer de microprocessor steekproefinstructietempering op de 15 bovenbeschreven wijze is gerefereerd, zal de microprocessor -30 beglnnen steekproeven te nemen van het samengestelde synchronisatiesignaal -met halve tijdsintervallen, zoals aangegeven in figuur 2b en' 2c. Figuur 2b toont een horizontale synchronisatiepuls 44, die met halve.regelinter-vallen wordt gevolgd door egalisatiepulsen 46 en 48, een patroon, dat · 20 zich bij elke overgang vanuit een even veld naar een oneven'veld voordoet. Figuur 2c toont instructieperioden van de microprocessor, die op dezelfde schaal zijn getekend als de samengestelde synchronisatiegolfvorm volgens figuur 2b. De steekproeftijdstippen 50, 52 en 54 zijn voorgesteld door pijlen en treden resp. tijdens de eerste, dertiende en eerste instructie— 25 perioden in opeenvolgende horizontale regels op. De steekproeven worden derhalve naar de tijd met een afstand van een halve regel genomen. Bij dit voorbeeld zal de horizontale synchronisatiepuls 44 op het tijdstip 50 worden gedetecteerd, doch de faserelatie van de microprocessorsteek-proefinstructies en de samengestelde synchronisatiegolfvorm volgens fi— 30 guur 2b leidt ertoe, dat de microprocessor niet in staat is.de egalisatie— pulsen 46 en 48 te detecteren. De aangegeven faserelatie veroorzaakt ook, dat volgende egalisatiepulsen door de steekproefinstructie worden gemist. De microprocessor wekt in responsie op deze niet-gedetecteerde pulsen een KLOKELIMINATIE-puls 108 op de BESTDRINGSELIMINATIE-lijn tijdens het' 35 vertikale terugslaginterval op, zoals aangegeven'in figuur 3c. De KLOKELIMINATIE-puls 108 opent de schakelaar 32 gedurende een periode van een microprocessorklok, zoals aangegeven door de ontbrekende klokperiode 8202696 -J ♦ -7- na de klokperiode 15 in figuur 3b. Aangezien elke instructieperiode 15 klokpulsen vereist, zal de ontbrekende klokperiode de tijd van de instructieperiode 100 van figuur 3a met een klokinterval verlengen. De instructieperiode 100 zal zich over zestien klokperioden uitstrekken en 5 de volgende instructieperiode 102 zal, als aangegeven, bij 106 in· -plaats van op het normale tijdstip 104 beginnen. Derhalve worden de instructie-perioden 102 en alle volgende instructieperioden met een klokperiode ten opzichte van het samengestelde synchronisatiesignaal vertraagd of in fase verschoven. De microprocessor zal thans van de samengestelde 10 synchronisatiegolfvorm steekproeven nemen met deze' nieuwe faserelatie . tussen de steekproefinstructies en het samengestelde synchronisatiesignaal. Indien de microprocessor opnieuw faalt om steekproeven van de egalisatiepulsen te nemen, zal een klokperiode worden overgeslagen en zal de fase van de steekproefinstructies zich ten opzichte van het sa— . 15 mengestelde synchronisatiesignaal verlaten, zoals aangegeven door de steekproeftijdstippen 60, 62 en 64 in figuur 2d, waaruit blijkt, dat deze alle naar de tijd ten opzichte van de overeenkomstige steekproeftijdstippen 50, 52 en 54 van figuur 2c zijn verschoven.
De microprocessor blijft steekproeven nemen'van het samenge-20 stelde synchronisatiesignaal en klokpulsen op deze wijze te elimineren todat het steekproeftijdstip, dat gelijktijdig is met de horizontale synchronisatiepuls 44, de achterrand van de puls nadert, als aangegeven door het steekproefmoment 70 in figuur 2e. Daaropvolgende klokperiode— eliminaties .zullen veroorzaken, dat overeenkomstige steekproefinstructies· 25 de horizontale synchronisatiepuls 44 missen. Deze faseverschuivingen zullen evenwel veroorzaken, dat de voorafgaande steekproefinstructie, aangegeven als het steekproefmoment 80, steekproeven neemt van de horizontale synchronisatiepuls 44 in de .buurt van de voorrand daarvan. Wan-neer dit het geval is, zal de microprocessor-instructiereferentie -met 30 twee worden geincrementeerd, teneinde te veroorzaken, dat de instructie-' periode, welke het steekproefmoment 80 bevat, de eerste instructieperiode van de regel is in plaats van de 23ste van de voorafgaande regel. Na een paar verdere klokperiode-eliminaties zal dit steekproefmoment in fase ten opzichte van het amengestelde synchronisatiesignaal zijn verschoven 35 naar een tijdpositie 90, als aangegeven door figuur 2f. Bij deze faserelatie bevindt de halve-regelsteekproef 92 zich nu in een tijdpositie waarbij de egalisatiepuls 46 wordt gedetecteerd, en zal het volgende steek- 8202696 -8- proefmoment 94 de egalisatiepuls 48 detecteren. De microprocessor-steekproefinstructies zijn nu in fase gecentreerd met het samengestelde synchronisatiesignaal van figuur 2b, zodat van alle synchronisatiepulsen steekproeven zullen worden genomen. In de praktijk vindt een fijninstel-5 ling van de faserelatie plaats, zodat de egalisatiepulsen continu in het midden daarvan worden bemonsterd.Het is gebleken, dat deze klok-eliminatie- en faseverschuivingsmethode snel tot een centrering van de steekproefmomenten met het samengestelde synchronisatiesignaal leidt.
Uit proeven is gebleken, dat een analyse van niet meer dan 30 velden 10 nodig is om vanuit een willekeurige initiele fasetoestand tot de ge-wenste centrering te komen.
.. De klokelirainatiemethode kan met succes worden toegepast bij * microprocessors, zoals het model 8748, welke inrichtingen bestemd zijn om deze funktie gemakkelijk uit te voeren. Uit figuur 3 blijkt, dat de 15 invloed van de klokeliminatie bij dit voorbeeld het verlengen van de tijd, welke nodig is om een instructie uit te voeren, van 2,648 microsec tot 2,825 microsec is. De faserelatie van daaropvolgende instructies van 2,648 microsec wordt daardoor ten opzichte van de binnenkcanende synchronisatiesignalen verschoven. Men kan dezelfde faseverschuiving tot 20 stand brengen bij "soft-ware" zonder de klokeliminatie en wel door het selectief uitvoeren van een instructie, die een uitvoertijd heeft,’ die groter is dan de nominale instructietijd van 2,648 microsec. Indien de microprocessor bijv. in staat is om een ander type’instructie in 16, 17, 18 enz. klokperioden uit te voeren, kan een van deze instructies worden 25 uitgevoerd voor het verschaffen van een faseverschuiving van de tempering van de instructies van 2,648 microsec ten opzichte van de synchronisatiesignalen. Dit maakt een realisatie van de uitvinding mogelijk onder gebruik van een microprocessor, die'het klokeliminatiekenmerk niet omvat.
Wanneer de steekproefinstructies op de juiste wijze in fase 30 met de samengestelde synchronisatiesignalen zijn gecentreerd, kunnen van elk gewenst gedeelte van een regel steekproeven worden genomen door tij-dens de juiste instructieperiode of -perioden steekproeven te nemen. Regels kunnen worden geteld door de horizontale onderdrukkingspulsen 40 en 42 van figuur 2a, die aan de informatieingang IN^ van de microproces-35 sor 30 worden toegevoerd, te tellen. Teneinde evenwel steekproeven te nemen van bepaalde genummerde regel, zoals regel 19 van elk veld, (de VIR regel}, is het nodig een referentie in de videovelden tot stand te 8202696 * -9- brengen. Dit kan geschieden door het samengestelde synchronisatiesignaal te bemonsteren met halve-regelintervallen, zoals aangegeven door de golfvormen in de figuur 5.
Figuur 5a toont de samengestelde synchronisatiesignaalgolf-5 vorm aan het begin van een oneven (eerste)veld, Van deze golfvorm worden steekproeven genomen op de steekproeftijdstippen, aangegeven in figuur 5b. De horizontale synchronisatiepuls 120 is de laatste horizontale synchro-. nisatiepu-ls van het voorafgaande even genummerde veld en wordt gevolgd door een egalisatiepuls 122, en wel een regelinterval later. De volgende 10 puls, welke wordt gedetecteerd, is de egalisatiepuls 124, die een half-regelinterval na de puls 122 optreedt. Aangezien tussen deze twee signa-len slechts een halve regelinterval is verstreken, wordt het steekproef-tijdstip van de puls 124 geteld als "een". Halve-regelsteekproeven worden nu geteld, totdat zes regels later een telling van "twaalf" wordt be-15 reikt, op' welk tijdstip van de egalisatiepuls 126, die op het vertikale synchronisatiepulsinterval volgt, steekproeven worden genomen. Van de samengestelde synchronisatiegolfvorm worden nu steekproeven genomen tij-dens een aantal opeenvolgende instructies, als aangegeven door de steekproefti jdstippen 12’ en 12". De geringe breedte van de egalisatiepuls 20 126 maakt het mogelijk, dat van deze puls slechts op het eerste steek proefti jdstip 12 steekproeven worden genomen en de steekproeven 12' en 12" zullen de samengestelde synchronisatiegolfvorm in een "lage" toestand vinden. De microprocessor weet nu, dat regel 7 van een oneven videoveld is geidentificeerd.
25 --Dit resultaat kan bij het begin van een volgend even veld worden gecontroleerd, als aangegeven in figuur 5c. Het oneven (eerste) veld eindigt met horizontale synchronisatiepulsen 130 en 132. De synchronisatiepuls 132 wordt een halve regel later gevolgd door een egalisatiepuls 134. Evenals bij het voorafgaande veld stelt het halve-regeloptreden 30 van twee pulsen de steekproefteller van de microprocessor in op een "een". Halve-regelsteekproeven worden nu geteld totdat weer telling van "twaalf" wordt bereikt. Bij de telling van'twaalf zal de microprocessor nu steekproeven nemen van de laatste brede vertikale puls van het even veld. Daama optredende op elkaar aansluitende steekproeven 12' en 12" 35 zullen eveneens de brede vertikale pulsen 136 detecteren, waardoor deze puls 136 wordt geidentificeerd als een deel van regel 6 van een even veld. De microprocessor heeft nu een referentie in het videosignaal en kan on- 8202696 -10- even en even velden evenals bepaalde regels in elk veld identificeren door de horizontale onderdrukkingspulsen aan de ingang IN^ te tellen.
De microprocessor kan een bepaalde regel naar de verbruiksketen 18 poorten door slechts een juist aantal horizontale onderdrukkingspulsen 5 te tellen en de poort 16 bij de betreffende telling te openen. Voorts kan de microprocessor op elk bepaald tijdstip van een bepaalde regel steekproeven nemen door een of meer eliminaties vein perioden van het kloksignaal uit te voeren. Deze klokeliminaties verschuiven op een doel-treffende wijze de fase van de steekproefinstrusties in centrering met 10 de tijd van de regel, waarvan steekproeven moeten worden genomen. Microprocessor kan de klokeliminaties tellen, teneinde voort te gaan de referentie van de steekproeftijdstippen ten opzichte van het videosignaal te onderhouden.
De inrichting volgens figuur 4 kan worden uitgevoerd op een 15 wijze als aangegeven in figuur 6 om steekproeven te nemen van een VIR-signaal. De VIR-signaalsteekproeven kunnen dan bijv, worden gebruikt om de tussenfrequentiedoorlaatband van de televisieontvanger te regelen, zoals beschreven in de Amerikaanse octrooiaanvrage Serial nr. 258,928.
In het daarin beschreven stelsel worden de chrominantiereferentiestrook 20 en het luminantie-referentieniveau van het VIR-signaal gedetecteerd en vergeleken voor het opwekken van een stuursignaal, dat gebruikt wordt om de tussenfrequentiedoorlaatband in de buurt van de beeld- of chro-minantiedraaggolffrequentie aan een piekbewerking te onderwerpen. De grondelementen van dit stelsel, als aangegeven in figuur 6, waarin een 25 normaal televisieontvangstelsel voorzien van een antenne 152, een afstem-inrichting 150, een menginrichting 154, een tussenfrequentie-signaal-verwerkingsschakeling 158 en een videosignaalvezwerkingsschakeling 160 zijn aangegeven, zijn op de gebruikelijke wijze verbonden. Tussen de menginrichting 154 en de tussenfrequentie-signaalverwerkingsschakeling 30 158 bevindt zich een afgestemde tussenfrequentie-piekketen 156, welke kan zijn opgebouwd op een wijze, als aangegeven in de bovengenoemde Amerikaanse octrooiaanvrage. Het gedetecteerde videosignaal aan de uit-gang van de tussenfrequentie-signaalverwerkingsschakeling 158 wordt toe-gevoerd aan : een filter 162; een eerste ingang van een multiplexinrich-35 ting 166; en een regelgrendelschakeling 176. De regelgrendelschakeling 176 omvat elementen 12, 14, 20 en 32 Van de inrichting volgens figuur 1 en is met de microprocessor 30 gekoppeld, zoals in die figuur is aangegeven. De multiplexinrichting 166 wordt bestuurd door signalen, die door 8202696 -11- de microprocessor 30 aan de besturingslijnen 172 en 174 worden toegevoerd. De uitgang van het filter 162 is gekoppeld met de ingang van de detector 164, waarvan de uitgang is gekoppeld met een tweede ingang van de multiplexinrichting 166. De uitgang van de multiplexinrichting 166 is via 5 een analoog-digitaal omzetter 168 met de microprocessor 30 gekoppeld.
De microprocessor wekt een digitaal uitgangssignaal op, dat aan de in-gangen van de digitaal-analoog omzetter 170 wordt toegevoerd, waarvan de-uitgang met de besturingsingang van de afgestemde tussenfrequentie-. piekketen' 156 is gekoppeld.
10 Tijdens het bedrijf wordt de microprocessortempering met het sa- mengestelde synchronisatiesignaal van het videosignaal gecentreerd, als aangegeven in de figuren 2-5. De microprocessor 30 zal de regels van het videosignaal tellen om regel 19 te localiseren, die een VIR-signaal kan bevatten. Een typisch VIR signaal is weergegeven in figuur 7a. Na de 15 gebruikelijke horizontale synchronisatiepuls en het salvosignaal omvat het VIR signaal een chrominantiereferentiestrook 180 van 24 microsec, gevolgd door een luminantier'eferentieniveau 182 van 12 microsec.Tijdens regel 19 worden de microprocessorinstructies met het VIR-signaal gecentreerd, zoals ter illustratie is weergegeven in figuur 7a. Tijdens de 20 instructieperiode 6 zal de microprocessor 30 een chrominantiesteekproef-intervalpuls op de besturingslijn 172 inleiden, die in figuur 7b als een puls 184 is aangegeven. De microprocessor beeindigt de puls 184 . tijdens de instructieperiode 13. Tijdens de steekproefintervalpuls- 184 de gedetecteerde chrominantiereferentiestrookniveau aan de uitgang van 25 de detector 164 vanuit de eerste ingang van de multiplexinrichting 166 aan de A/D omzetter 168 toegevoerd. Het gedetecteerde signaalniveau wordt omgezet in een digitaal signaal en door de microprocessor 30 opgeslagen.
Tijdens de instructieperiode 15 van regel 19, wordt door~.de 30 microprocessor op de besturingslijn 174 een luminantiesteekproefinterval-puls 186 ingeleid. De microprocessor beeindigt de puls 186 tijdens de instructieperiode 19. De steekproefintervalpuls 186 bestuurt de multiplexinrichting om het luminantiereferentieniveau uit de tweede ingang van de multiplexinrichting 166 naar de A/D omzetter 168 te leiden. Het lu-35 minantiereferentieniveau wordt gedigitaliseerd en door de microprocessor 30 opgeslagen.
De microprocessor 30 kan nu een besturingssignaalwaarde voor 8202696 -12- de afgestemde tussenfrequentie-piekketen 156 berekenen. De twee opgeslagen signalen kunnen voor validiteit en ruisverontreiniging worden geanaly-seerd en men kan een stuursignaal overeenkomstig de verhouding van de twee signalen berekenen. De digitale stuursignaalwaarde wordt aan de 5 D/A-omzetter 170 toegevoerd, waar deze in een analoog signaal wordt omgezet en aan de afgestemde tussenfrequentie-piekketen 156 wordt toe-gevoerd. De besturing van de tussenfrequentiedoorlaatband van de tele-visieontvanger gaat dan voort, als beschreven in de bovengenoemde Amerikaanse octrooiaanvrage.
10 · 8202698

Claims (9)

1. Inrichting ten gebruike bij een televisieontvanger, voor-zien van een videosignaalbron, waarvan de videosignalen synchronisatie-signaalcomponenten omvatten,. enreen synchronisatiesignaalscheidingsketen, 5 die in responsie op de videosignalen afgescheiden synchronisatiesignalen met een bepaalde frequentie levert, en organen met een ingang, welke dient voqr het ontvangen van de synchronisatiesignalen,' en een uitgang voor het leveren van een kloksignaal, dat in hoofdzaak in fase is gecen-treerd met.de synchronisatiesignalen, en een frequentie heeft, die in 10 hoofdzaak een geheel veelvoud van synchronisatiesignaalfrequentie is, gekenmerkt door een microprocessor (30) met een klokingang voor het opnemen van een kloksignaal, welk kloksignaal de microprocessor in wer-king stelt om instructies uit te voeren bij een frequentie, die afhanke-lijk is van de frequentie van het kloksignaal, en organen (32) om de 15 uitgang van de organen voor het opw'ekken van het kloksignaal met de klokingang van de microprocessor te koppelen.
2. Inrichting volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat de microprocessor (30) is voorzien van een informatieingang, welke bestemd is voor het ontvangen van de.synchronisatiesignalen, en een uitgang, 20 waarop een stuursignaal wordt opgewekt, waarbij de microprocessor in staat is een instructieperiode in een bepaald aantal uniforme kloksig-naalperioden uit te voeren, en zodanig is geprogrammeerd, dat een geheel aantal instruct!eperioden tijdens een horizontaal xegelinterval in responsie op het kloksignaal wordt uitgevoerd, en een signaalverbruiksketen 25 (16, 18) met de uitgang van de microprocessor is gekoppeld.
3. Inrichting volgens conclusie 2, met het-kenmerk, dat de. microprocessor (30) verder in responsie op het kloksignaal een instructie uitvoert tijdens een interval, dat groter is dan de duur van het bepaalde aantal uniforme kloksignaalperioden, waardoor de fase van de later uit- i 30 gevoerde instructieperioden ten opzichte van de fase van de horizontale regelfrequente synchronisatiesignalen wordt verschoven.
4. Inrichting volpns conclusie 2, met het kenmerk, dat bepaalde perioden van instructieperioden het uitvoeren van steekproef-instructies veroorzaken, om van het niveau van de synchronisatiesignalen 35 op de informatieingang van de microprocessor (30) op voorafbepaalde tijd-stippen steekproeven te nemen, waarbij de koppelorganen (32) zijn voorzien van een bestuurde schakelaar, en een microprocessor verder is voor- 8202696 t -14- zien van een eliminatiebesturingsuitgangsklem, die met de bestuurde scha-kelaar is gekoppeld om de schakelaar te openen in responsie op een eli-minatiebesturingssignaal, dat door de microprocessor overeenkomstig de bemonsterde niveau's van de synchronisatiesignalen wordt opgewekt, waar-5 door daaropvolgende steekproefinstructies in een bekende faserelatie ten opzichte van de synchronisatiesignalen worden uitgevoerd.
• . 5. Werkwijze voor het centreren vein de tempering van een microprocessor met een videosignaal, met het kenmerk, dat « a) in responsie op het videosignaal een synchronisatiesignaal 10 wordt opgewekt, b) in responsie op het synchronisatiesignaal een kloksignaal wordt opgewekt, dat een frequentie bezit, die een veelvoud is van de frequentie van het synchronisatiesignaal, en welk kloksignaal in hoofd-zaak in fasecentrering met het synchronisatiesignaal is, 15 c) het kloksignaal aan de microprocessor wordt toegevoerd en d) de microprocessor zodanig wordt geprogrammeerd, dat deze een geheel aantal instructieperioden tijdens een geheel aantal perioden van het synchronisatiesignaal in responsie op-.het kloksignaal uitvoert.
6. Werkwijze volgens conclusie 5, met het kenmerk, dat stap a) omvat het opwekken van een synchronisatiesignaal, dat horizontale regelfrequente componenten bevat, in responsie op het videosignaal en e) van het synchronisatiesignaal met een horizontale regel-frequentie steekproeven worden genomen om de horizontale-regelfrequente 25 componenten te detecteren en, indien geen component wordt gedetecteerd, f) het toevoeren van een periode van het kloksignaal aan de microprocessor wordt belet en g) de stappen e) en f) worden herhaald, totdat de horizontale regelfrequente componenten continu bij de horizontale regelfrequentie 30 worden gedetecteerd.'
7. Werkwijze volgens conclusie 5, met het kenmerk, dat stap a) omvat a) het opwekken van een synchronisatiesignaal, dat horizontale synchronisatiepulsen en egalisatiepulsen bevat, in responsie op .het 35 videosignaal en e}van het synchronisatiesignaal steekproeven worden genomen met halve-regelintervallen om de aanwezigheid. van ® egalisatiepulsen 8202696 -15- . te detecteren en indien gedurende het tijdsinterval van een videoveld geen egalisatiepulsen worden gedetecteerd, f) het toeveren van een periode van het kloksignaal aan de microprocessor beletten, en 5 g) de stappen e) en f) worden herhaald totdat de egalisatie- .. pulsen bij elk videoveld worden gedetecteerd.
8, Werkwijze volgens conclusie 7, met het kenmerk, dat de stap a) omvat a) het opwekken van een samengesteld synchronisatiesignaal 10 in responsie op het videosignaal en h) van het samengestelde synchronisatiesignaal met halve-regelintervallen steekproeven worden genomen tddat pulsen door twee opeenvolgende steekproeven worden gedetecteerd, waarna i) van het samengestelde synchronisatiesignaal na een periode 15 van elf halve-regelintervallen voor n'opeenvolgende steekproefinstructies steekproeven worden genomen, waarbij n groter is dan een en kleiner is dan of gelijk is aan de duur van een vertikale synchronisatiepuls, gedeeld door de uitvoertijd van een steekproefinstructie, en j) wanneer door de n-de steekproef een synchronisatiesignaal-20 puls wordt gedetecteerd- deze steekproef wordt geidentificeerd als de laatste brede vertikale puls van een even genummerd videoveld en wanneer door de n-de steekproef geen synchronisatiesignaalpuls wordt gedetecteerd, k) de eerste van de n-steekproeven wordt geidentificeerd als 25 de eerste egalisatiepuls na het vertikale synchronisatiepulsinterval van een oneven genummerd videoveld.
9. Werkwijze voor het centreren van de tempering van een microprocessor met een referentie in een raster van een videosignaal, met het kenmerk, dat 30 a) een samengesteld synchronisatiesignaal in responsie op het videosignaal wordt opgewekt, b) een kloksignaal voor de microprocessor (30) in responsie op het videosignaal wordt opgewekt, welk kloksignaal in fase met de horizontale synchronisatiesignaalcomponenten van het videosignaal is 35 vergrendeld, c) de microprocessor zodanig wordt geprogrammeerd, dat deze steekproefinstructies uitvoert met intervallen van de helft van een tele- 8202696 -16- visieregelinterval in responsie op het k'loksignaal, teneinde van het samengestelde synchronisatiesignaal steekproeven te nemen, d) de steekproefinstructies met de fase van de egalisatie-pulsen van het samengestelde synchronisatiesignaal zodanig wordt ge- 5 centreerd, dat de instructies van de egalisatiepulsen steekproeven nemen wanneer deze laatste optreden, e) van het samengestelde synchronisatiesignaal steekproeven worden genomen met halve-regelintervallen totdat door twee opeenvolgende steekproeven pulsen worden gedetecteerd, waarna 10 f)' van het samengestelde synchronisatiesignaal. na een periode van elf halve-regelintervallen voor n opeenvolgende steekproeven gedurende het tijdsinterval van een vertikale synchronisatiepuls steekproeven worden genomen, waarbij n groter is dan een en kleiner is dan of gelijk is aan de duur van een vertikale synchronisatiepuls, gedeeld door de 15 tijd tussen steekproeven van de opeenvolgende steekproeven en g) wanneer door de n-de steekproef een synchronisatiesignaal-puls wordt gedetecteerd, deze steekproef wordt geidentificeerd als de .laatste brede vertikale puls van een even genummerd videoveld en h) wanneer door de n-de steekproef geen synchrohisatiesignaal-20 puls wordt gedetecteerd, de eerste van de n steekproeven wordt geidentificeerd als eerste egalisatiepuls na het vertikale synchronisatiepuls-interval van een oneven genummerd videoveld. 8202696
NL8202696A 1981-07-06 1982-07-05 Televisieontvanger. NL8202696A (nl)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US06/280,475 US4464679A (en) 1981-07-06 1981-07-06 Method and apparatus for operating a microprocessor in synchronism with a video signal
US28047581 1981-07-06

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL8202696A true NL8202696A (nl) 1983-02-01

Family

ID=23073250

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL8202696A NL8202696A (nl) 1981-07-06 1982-07-05 Televisieontvanger.

Country Status (24)

Country Link
US (1) US4464679A (nl)
JP (2) JPS5824284A (nl)
KR (1) KR890000978B1 (nl)
AT (1) AT391235B (nl)
AU (1) AU557962B2 (nl)
BE (1) BE893742A (nl)
CA (1) CA1192990A (nl)
CZ (1) CZ481782A3 (nl)
DD (1) DD202221A5 (nl)
DE (1) DE3225042A1 (nl)
DK (1) DK154386C (nl)
ES (1) ES513440A0 (nl)
FI (1) FI74176C (nl)
FR (1) FR2509105B1 (nl)
GB (1) GB2105139B (nl)
HK (1) HK54489A (nl)
IT (1) IT1198384B (nl)
NL (1) NL8202696A (nl)
NZ (1) NZ201168A (nl)
PL (1) PL143206B1 (nl)
PT (1) PT75122B (nl)
SE (2) SE452233B (nl)
SU (1) SU1268119A3 (nl)
ZA (1) ZA824779B (nl)

Families Citing this family (28)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4965825A (en) 1981-11-03 1990-10-23 The Personalized Mass Media Corporation Signal processing apparatus and methods
USRE47642E1 (en) 1981-11-03 2019-10-08 Personalized Media Communications LLC Signal processing apparatus and methods
US7831204B1 (en) * 1981-11-03 2010-11-09 Personalized Media Communications, Llc Signal processing apparatus and methods
US4531154A (en) * 1982-10-29 1985-07-23 At&T Bell Laboratories Interface for a video display processor arranged to provide an overlay on a video display
JPS59212891A (ja) * 1983-05-18 1984-12-01 パイオニア株式会社 同期回路
US4654708A (en) * 1983-06-20 1987-03-31 Racal Data Communications Inc. Digital video sync detection
US4554582A (en) * 1983-08-31 1985-11-19 Rca Corporation Apparatus for synchronizing a source of computer controlled video to another video source
US4633421A (en) * 1983-12-23 1986-12-30 General Signal Corporation Method for transposing time measurements from one time frame to another
JPH0644818B2 (ja) * 1984-04-13 1994-06-08 日本電信電話株式会社 表示装置
US4631585A (en) * 1984-05-07 1986-12-23 Rca Corporation Apparatus for synchronizing the operation of a microprocessor with a television synchronization signal useful in generating an on-screen character display
DE3582914D1 (de) * 1984-10-31 1991-06-27 Rca Licensing Corp Fernsehanzeigeanordnung umfassend einen zeichengenerator mit einem nicht mit der zeilenfrequenz synchronisierten taktgeber.
US4595953A (en) * 1984-10-31 1986-06-17 Rca Corporation Television receiver having character generator with burst locked pixel clock and correction for non-standard video signals
US4623925A (en) * 1984-10-31 1986-11-18 Rca Corporation Television receiver having character generator with non-line locked clock oscillator
JPH06101804B2 (ja) * 1985-09-25 1994-12-12 ヤマハ株式会社 垂直同期タイミング信号発生回路
DE3641303A1 (de) * 1986-12-03 1988-06-16 Thomson Brandt Gmbh Fernsehempfaenger mit einem mikroprozessorgesteuerten bedienteil und mit einem schaltnetzteil
US4763193A (en) * 1987-01-08 1988-08-09 Rca Licensing Corporation Automatic determination of time base in electronic time-keeping apparatus
EP0674176B1 (en) * 1987-11-04 2004-02-04 Igen International, Inc. Luminescent rhenium complexes and methods of production
US4830815A (en) * 1988-04-25 1989-05-16 General Electric Company Isolation condenser with shutdown cooling system heat exchanger
US4868686A (en) * 1989-02-09 1989-09-19 Sony Corporation Method and system for recording asynchronous biphase encoded data on a video tape recorder and for recovering the encoded recorded data
US5157492A (en) * 1990-04-30 1992-10-20 Thomson Consumer Electronics, Inc. Sync validity detecting utilizing a microcomputer
JP3264919B2 (ja) * 1990-07-23 2002-03-11 松下電器産業株式会社 テレビジョン受信機
GB9114245D0 (en) * 1991-07-02 1991-08-21 Thomson Consumer Electronics Horizontal line counter insensitive to large phase shifts of video
US5453795A (en) * 1991-07-02 1995-09-26 Thomson Consumer Electronics, Inc. Horizontal line counter insensitive to large phase shifts of video
ES2130152T3 (es) * 1991-12-06 1999-07-01 Glaxo Group Ltd Medicamentos para tratar dolencias inflamatorias o para analgesia que contienen un nsaid y ranitidina/citrato de bismuto.
US6169581B1 (en) 1994-04-01 2001-01-02 Honeywell Inc. Phase-locked sync stripper
US6037994A (en) * 1997-05-09 2000-03-14 Lg Electronics, Inc. Sync signal processing device for combined video appliance
JP4643152B2 (ja) 2004-01-30 2011-03-02 株式会社デンソー 電子キーシステムの携帯機
CN110161916B (zh) * 2019-05-27 2022-05-17 西安电子工程研究所 一种多板卡采样同步方法

Family Cites Families (23)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3472962A (en) * 1966-09-27 1969-10-14 Rca Corp Synchronization system for television signals with auxiliary information transmitted during the vertical blanking interval
US3666888A (en) * 1968-06-26 1972-05-30 Communications Satellite Corp Pcm-tv system using a unique word for horizontal time synchronization
CA925592A (en) * 1969-08-07 1973-05-01 F. Sanford Robert Display system
JPS5320169B2 (nl) * 1972-04-24 1978-06-24
GB1479584A (en) * 1973-07-14 1977-07-13 Solartron Electronic Group Data terminals and data processing apparatus incorporating such terminals
GB1467240A (en) * 1973-09-04 1977-03-16 Gen Electric Co Ltd Television systems
US3878335A (en) * 1973-10-18 1975-04-15 Rca Corp Digital synchronization system
US3898377A (en) * 1973-11-23 1975-08-05 Xerox Corp Video mixer
US4092672A (en) * 1976-11-15 1978-05-30 Rca Corporation Master oscillator synchronizing system
GB1604678A (en) * 1978-05-30 1981-12-16 Indep Broadcasting Authority Television systems
US4160993A (en) * 1977-12-12 1979-07-10 Zenith Radio Corporation VIR line recognition system
JPS5826236B2 (ja) * 1977-12-28 1983-06-01 日本電気ホームエレクトロニクス株式会社 垂直周期信号抜取パルス発生回路
IT1159686B (it) * 1978-05-22 1987-03-04 Indesit Televisore
US4216396A (en) * 1978-08-24 1980-08-05 Rca Corporation Sample-hold phase detector
JPS55110479A (en) * 1979-02-19 1980-08-25 Victor Co Of Japan Ltd Television signal discrimination system
SE411007B (sv) * 1979-03-30 1979-11-19 Globe Computers Ab Forfarande och anordning for synkronisering av ett digitalt minne med ett befintligt tv-system
GB2050730B (en) * 1979-05-09 1983-06-15 Rca Corp Television horizontal oscillator synchronizing phase detector
US4251833A (en) * 1979-05-09 1981-02-17 Rca Corporation Television horizontal AFPC with phase detector driven at twice the horizontal frequency
US4245251A (en) * 1979-05-09 1981-01-13 Rca Corporation AFPC Phase detector with no output from alternate sync pulses
DE2931758A1 (de) * 1979-08-04 1981-02-19 Philips Patentverwaltung Schaltungsanordnung zum synchronisieren eines oszillators gegenueber einem fernsehsignal
US4346407A (en) * 1980-06-16 1982-08-24 Sanders Associates, Inc. Apparatus for synchronization of a source of computer controlled video to another video source
US4366498A (en) * 1981-04-30 1982-12-28 Rca Corporation I.F. Response control system for a television receiver
US4384306A (en) * 1981-06-22 1983-05-17 Rca Corporation Variable peaking control circuit

Also Published As

Publication number Publication date
ES8309049A1 (es) 1983-10-01
AU557962B2 (en) 1987-01-15
FI74176B (fi) 1987-08-31
NZ201168A (en) 1986-04-11
PT75122B (en) 1984-05-25
SU1268119A3 (ru) 1986-10-30
DK154386B (da) 1988-11-07
PL237288A1 (en) 1983-03-14
ES513440A0 (es) 1983-10-01
JPH0328117B2 (nl) 1991-04-18
SE8406255D0 (sv) 1984-12-10
PT75122A (en) 1982-07-01
HK54489A (en) 1989-07-14
DD202221A5 (de) 1983-08-31
GB2105139B (en) 1986-01-15
DK301682A (da) 1983-01-07
SE8406255L (sv) 1984-12-10
DE3225042C2 (nl) 1987-02-19
KR840001031A (ko) 1984-03-26
IT1198384B (it) 1988-12-21
US4464679A (en) 1984-08-07
FR2509105A1 (fr) 1983-01-07
ATA262082A (de) 1990-02-15
CZ481782A3 (en) 1995-02-15
DE3225042A1 (de) 1983-01-20
FR2509105B1 (fr) 1988-06-10
FI74176C (fi) 1987-12-10
PL143206B1 (en) 1988-01-30
FI822320L (fi) 1983-01-07
IT8222237A0 (it) 1982-07-05
JPH0210637B2 (nl) 1990-03-08
CA1192990A (en) 1985-09-03
SE8204033D0 (sv) 1982-06-29
AU8553982A (en) 1983-01-13
SE452233B (sv) 1987-11-16
DK154386C (da) 1989-04-10
KR890000978B1 (ko) 1989-04-15
FI822320A0 (fi) 1982-06-29
BE893742A (fr) 1982-11-03
JPH01231492A (ja) 1989-09-14
GB2105139A (en) 1983-03-16
JPS5824284A (ja) 1983-02-14
ZA824779B (en) 1983-06-29
SE8204033L (sv) 1983-01-07
SE454640B (sv) 1988-05-16
AT391235B (de) 1990-09-10

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NL8202696A (nl) Televisieontvanger.
JP3289106B2 (ja) 補助ビデオ・データ・デコーダ装置
KR870000050B1 (ko) 샘플링펄스 생성회로
JPH06101804B2 (ja) 垂直同期タイミング信号発生回路
US5249050A (en) Closed captioned data line detection system
US4614973A (en) Method and apparatus for generating timing pulses
GB2143399A (en) Digital video sync detection
US4970581A (en) Circuit for and method of detecting color field sequence in a color video signal
US6160589A (en) Video frame detector readily adaptable to video signal formats without manual programming and method for same
US4709268A (en) Automatic frequency pulling circuit
EP0024476B1 (en) Improvements relating to line scan circuits for cathode ray tube displays
JPH09509266A (ja) 垂直位置−ジッタ除去
JP2548920B2 (ja) テレビジョン信号の波形歪検出方式及び受信装置
KR100272734B1 (ko) 비디오 신호의 큰 위상 시프트에 영향을 받지 않는 수평 라인 카운터
US7321397B2 (en) Composite color frame identifier system and method
JP3024726B2 (ja) ハーフキラー回路
JP3253451B2 (ja) コンポジット同期信号の遅延回路
KR100311367B1 (ko) 티브이시스템의라인선택및필드검출장치
JP2549002B2 (ja) 映像信号取り込み回路
KR100187004B1 (ko) Crt 영상 촬영용 동기 발생장치 및 방법
WO2005025233A1 (en) Composite color frame identifier system and method
JPH0132717B2 (nl)
JPH0435272A (ja) テレビカメラの同期回路
JPH0738859A (ja) テレテキストデータ復調装置のサンプリングクロック発生回路
JPH02105680A (ja) テレビジョン受像機用フィールド同期装置

Legal Events

Date Code Title Description
A85 Still pending on 85-01-01
BT A notification was added to the application dossier and made available to the public
CNR Transfer of rights (patent application after its laying open for public inspection)

Free format text: RCA LICENSING CORPORATION

BA A request for search or an international-type search has been filed
BB A search report has been drawn up
BC A request for examination has been filed
BV The patent application has lapsed