NL8001873A - Werkwijze voor het pekelen van kazen. - Google Patents

Werkwijze voor het pekelen van kazen. Download PDF

Info

Publication number
NL8001873A
NL8001873A NL8001873A NL8001873A NL8001873A NL 8001873 A NL8001873 A NL 8001873A NL 8001873 A NL8001873 A NL 8001873A NL 8001873 A NL8001873 A NL 8001873A NL 8001873 A NL8001873 A NL 8001873A
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
cheeses
brine
treatment
liquid
cheese
Prior art date
Application number
NL8001873A
Other languages
English (en)
Other versions
NL179626C (nl
NL179626B (nl
Original Assignee
Dmv Campina Bv
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Dmv Campina Bv filed Critical Dmv Campina Bv
Priority to NL8001873A priority Critical patent/NL179626C/nl
Priority to IE66381A priority patent/IE50846B1/en
Priority to GB8109605A priority patent/GB2072481B/en
Priority to DK137381A priority patent/DK153978C/da
Priority to DE19813112005 priority patent/DE3112005C2/de
Priority to BE2/59079A priority patent/BE888143A/nl
Priority to FR8106582A priority patent/FR2478951B1/fr
Publication of NL8001873A publication Critical patent/NL8001873A/nl
Publication of NL179626B publication Critical patent/NL179626B/nl
Application granted granted Critical
Publication of NL179626C publication Critical patent/NL179626C/nl

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A01AGRICULTURE; FORESTRY; ANIMAL HUSBANDRY; HUNTING; TRAPPING; FISHING
    • A01JMANUFACTURE OF DAIRY PRODUCTS
    • A01J25/00Cheese-making
    • A01J25/16Devices for treating cheese during ripening
    • A01J25/167Devices for treating cheese during ripening for salting cheese
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A23FOODS OR FOODSTUFFS; TREATMENT THEREOF, NOT COVERED BY OTHER CLASSES
    • A23CDAIRY PRODUCTS, e.g. MILK, BUTTER OR CHEESE; MILK OR CHEESE SUBSTITUTES; MAKING THEREOF
    • A23C19/00Cheese; Cheese preparations; Making thereof
    • A23C19/06Treating cheese curd after whey separation; Products obtained thereby
    • A23C19/064Salting

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Food Science & Technology (AREA)
  • Polymers & Plastics (AREA)
  • Animal Husbandry (AREA)
  • Environmental Sciences (AREA)
  • Dairy Products (AREA)

Description

tf — “·· *“ t- vt
Nw 360 D.M.V.-Campina B.V.
Veghel.
'Werkwijze voor het pekelen van kazen.
De uitvinding heeft betrekking op een werkwijze voor het pekelen van kazen, waarbij na het persen van de wrongelmassa in de daarvoor bestemde kaasvaten en het desgewenst laten omlopen van de gevormde kazen deze gedurende enige tijd worden onderworpen aan een 5. behandeling met pekelvloeistof en vervolgens worden voorgedroogd en aan een rijpingsproces onderworpen.
Het doel van deze pekelbehandeling is invloed uit te oefenen op.de smaak, de rijping en de houdbaarheid van de kaas en tevens om de . 'consistentie en de vormvastheid van de kaas te verbeteren.
10 Het pekelen van kaas kan op diverse wijzen worden uitgevoerd.
Het oude pekelsysteem bestond uit grote betonnen bakken, gevuld met * pekelvloeistof, waarin de kazen ronddreven. Zowel het inbrengen als het uithalen van de kazen geschiedde door middel van handwerk, waardoor kon worden gesproken van een arbeidsintensief systeem. Een bezwaar van deze 15 wijze van pekelen was verder dat de bakken veel ruimte innamen, in het bijzonder omdat slechts het oppervlak werd benut en de bakken duur waren in aanleg. Bovendien ontstonden door deze wijze van pekelen duidelijke concentratieverschillen in de pekelvloeistof.
Teneinde de pekelbakken intensiever te gebruiken is het zoge-20 naamde dieppekel-systeem ontwikkeld, waarbij het in- en uitbrengen van de kazen laagsgewijze door stromende pekel wordt tot stand gebracht. De kazen bevinden zich daazhij cp etagegewijs horizontaal aangebrachte netten in kooien. Deze kooien worden, gevuld met kazen, in hun geheel in de pekelbak neergelaten, zodat zich in de pekelbak een aantal lagen kaas 25 boven elkaar bevindt. Ook bij dit systeem treden concentratieverschillen in de pekelvloeistof op, met name rond de zich in de pekel bevindende kazen. Deze concentratieverschillen worden veroorzaakt door diffusieverschijnselen rond de kazen.
800 1 8 73 * * - 2 -
Er treedt namelijk een wisselwerking op tussen het vocht in de kazen en het zout in de pekelvloeistof. Door deze diffusie treedt er rondom de kazen een afnemende zoutconcentratie ten opzichte van de resterende pekelvloeistof op.
5 Dit betekent een stagnatie in het pekelproces.
Bij een andere wijze van pekelen wordt het _gemechaniseerde oppervlaktepekelsysteem toegepast, waarbij gebruik gemaakt wordt van ondiepe bakken met bij de productie passende zeer grote afmetingen waar de kazen door middel van stroming van de pekelvloeistof in- en uitge-10 voerd worden en zich in êén enkele laag bevinden. Aangezien hier een klein gedeelte van elke kaas boven de pekelvloeistof uitsteekt, moet regelmatig onderdompelen van de kazen met dompelwagens plaatsvinden of moeten de kazen aan de bovenzijde natgehouden worden door bevloeien met pekel.
15 · Hoewel bovengenoemde methoden in het algemeen tot goede resul taten van het pekelproces leiden, zijn echter de volgende bezwaren gebleven: - kostbare investering in grond, gebouwen, bassins en toebehoren - grote hoeveelheden pekelvloeistof 20 - na het pekelen dienen de kazen op stellingen te worden gebracht voor verdere rijping en behandeling ondanks het periodiek in beweging houden van de pekelvloeistof ontstaat rondom de kazen toch nog een film met een lagere zoutconcentratie, hetgeen vertraging in het pekelproces teweeg 25 brengt - vervuiling van de pekel door kaasdeeltjes, die in de pekelvloeistof achterblijven.
ê
Er werd nu gevonden, dat onder toepassen van de werkwijze volgens de uitvinding de bovengenoemde bezwaren worden vermeden, 30 terwijl toch een efficiënte en snelle pekelbehandeling tot stand wordt gebracht.
Volgens de uitvinding wordt de behandeling met pekelvloeistof uitgevoerd door bevloeien van de kazen met pekelvloeistof.
4.
800 1 8 73 * - 3 -
Volgens een uitvoeringsvorm van de werkwijze volgens de uitvinding worden de kazen direkt na het vormen en persen in verplaatsbare stellingen geplaatst, welke zijn uitgerust met meerdere étages van tenminste plaatselijk vloeistofdoorlaatbare stelsels, waarbij men de 5 pekelvloeistof over de op étages geplaatste kazen laat vloeien.
Volgens een uitvoeringsvorm van de werkwijze volgens de uitvinding worden de kazen in verplaatsbare stellingen geplaatst en daarin onderworpen aan de pekelbehandeling, waarna zij verder worden getransporteerd en in de daartoe bestemde ruimte worden voorgedroogd en ver-10 volgens aan het rijpingsproces in de kaasopslagruimte onderworpen, waarbij de kazen gedurende de gehele verdere procesgang in de stellingen kunnen blijven rusten.'Het pekelen, voordrogen en rijpen geschiedt daardoor integraal op een en dezelfde draageenheid.
Volgens een uitvoeringsvorm van de werkwijze volgens de uit-15 . vinding worden de stellingen met de daarin geplaatste kazen onder een vast opgesteld bevloeiingssysteem gebracht ter behandeling met de pekel-vloeistof. .
Een uitvoeringsvorm van de werkwijze volgens de uitvinding bestaat daarin, dat- een vaste sproeiinstallatie wordt opgesteld waar de 20 stelling'en onder geplaatst worden gedurende het pekelen.
Volgens een uitvoeringsvorm van de werkwijze volgens de uitvinding wordt gebruik gemaakt van een inrichting, welke is opgebouwd uit een verplaatsbare stelling, welke voorzien is van meerdere étages van tenminste plaatselijk vloeistofdoorlaatbare draagstelsels alsmede 25 . van middelen, geschikt voor het al dan niet plaatselijk doen vloeien van een pekeloplossing over deze draagstelsels.
De werkwijze volgens de uitvinding maakt het ook mogelijk de capaciteit van een systeem met pekelbassins te vergroten door boven de bassins al dan niet verplaatsbare stellingen en bevloeiingssystemen aan 30' te brengen. Voor het bevloeien van de kazen gebruikt men dan pekelvloeistof uit de bassins, die na conditioneren naar de bevloeiingssystemen boven de stellingen wordt gepompt.
800 1 8 73 "· - 4 -
Door het toepassen van de werkwijze volgens de uitvinding kan met een relatief geringe hoeveelheid pekelvloeistof worden volstaan, waardoor de pekelvloeistof op eenvoudige wijze op de gewenste condities kan worden gehouden ten aanzien van keukenzoutgehalte, temperatuur, 5 calciumgehalte, pH-waarde en reinheid.
Doordat bovendien de vloeistof op de kazen voortdurend wordt ververst, wordt een snelle en regelmatige zoutopname in de kazen verwezenlijkt.
De werkwijze blijkt daardoor een aanzienlijke tijdsbesparing 10 voor het pekelproces op te leveren in vergelijking tot de gebruikelijke wijzen. Verder geeft deze wijze van pekelen de mogelijkheid de gehele opeenvolgende dagproduktie exact dezelfde pekelduur te geven, terwijl het tevens mogelijk is het pekelproces automatisch te beëindigen op elk gewenst tijdstip.
15 Volgens een uitvoeringsvorm van de werkwijze volgens de uitvin ding wordt gelijktijdig met de behandeling met pekelvloeistof door bevloeien een behandeling toegepast met al dan niet in water oplosbare, de kaaskorstindringende middelen, niet zijnde de normale tot de pekelvloeistof behorende ingrediënten.
20 Volgens een bijzondere uitvoeringsvorm van de werkwijze volgens de uitvinding wordt gelijktijdig met de behandeling met pekelvloeistof een behandeling met ten minste een niet in water oplosbaar, de kaaskorst-indringend middel toegepast. Zo kan men bijvoorbeeld de gebruikelijke oppervlaktebehandeling met schimmelwerende middelen als sorbaten en 25 natamycine, die veelal plaatsvindt na de pekelbehandeling door middel van het opbrengen van een kaaskorstbedekkingsmiddel zoals kaasplastic, combineren met de behandeling met pekelvloeistof volgens de uitvinding door het schimmelwerende middel in de pekelvloeistof op te nemen, waardoor de extra oppervlakte-behandeling van de kazen kan worden weggelaten.
30 Combineren van de pekelbehandeling met de behandeling met niet in water oplosbare middelen levert bij de volgens de stand der techniek bekende pekelmethoden moeilijkheden op als gevolg van het feit, dat deze middelen geen stabiele suspensie met de pekelvloeistof vormen, wat bij de toepassing van de werkwijze volgens de uitvinding geen rol bleek te spelen.
80 0 1 8 73 - 5 -
Voor de uitvoering van de werkwijze volgens de uitvinding zijn ook geringere middelen nodig dan voor de uitvoering op een van de bekende wijzen ten aanzien van benodigde bedrijfsruimte en verdere investeringen.
5 De kazen kunnen bij de uitvoering van de werkwijze volgens de uitvinding geplaatst zijn op kaasplanken van het type, dat beschreven is in Nederlandse octrooiaanvrage nr. 77.00794 of in kaasrijpingsnetten, zoals deze beschreven zijn in Nederlandse octrooiaanvrage nr. 73.13365 of op een of ander, uit een vlechtwerk bestaande ondersteuning, zoals 10 beschreven wordt in de Zwitserse octrooischriften nr. 494.529 en nr. 488.391. Deze kaasplanken, kaasnetten, zeefmatten en dergelijke kunnen zijn aangebracht in houten, metalen of kunststof raamwerken, die met behulp van een heftruck kunnen worden verplaats. Zij kunnen ook aangebracht zijn op transportwagentjes of transporteenheden, die glijdend 15 over rails of hangend gedragen door rails kunnen worden verplaatst.
De werkwijze volgens de uitvinding kan worden toegepast voor het behandelen van verschillende soorten kaas en voor kazen van uiteenlopende gewichtsklassen, zoals Edammerkaas van de gewichtsklassen 1,8 en 2,0, Commissiekaas, Baby-Edammer, Goudakaas, Parmezaanse kaas en Tilsitter.
20 De uitvinding zal verder worden toegelicht aan de hand van de tekening en enige voorbeelden. De tekening toont een verplaatsbare stelling (1), welke 10 étages van draagstelsels (2) bevat waarop in kaasnetten (3) vier rijen van zes Edammerkazen (4) geplaatst zijn.
De in de tekening afgebeelde verplaatsbare stelling is geplaatst onder 25 de sproeibuizen (5). De figuur toont tevens de boven de sproeibuizen (5) aangebrachte halfronde kappen (6), waarmee het bevloeien plaatsvindt. Voorbeeld I.
Een aantal raamwerken, in opbouw gelijk aan het raamwerk dat deel uitmaakt van de in de tekening weergegeven stelling, werd voorzien 30 van draagstelsels met kaasnetjes, waarin Edammerkazen van een gewicht van ca. 1,8 kg worden geplaatst. De zo opgebouwde stellingen werden geplaatst onder een bevloeiingssysteem, bestaande uit buizen met een binnenwerkse maat van ca. 7 cm. Deze buizen waren in de bovenronding voorzien van gaatjes met een diameter van 5 mm. Óver de buizen waren 35 halfronde kappen van plaatstaal aangebracht. De stellingen bestonden uit tien étages draagstelsels, welke elk van vier rijen van zes kazen bevat- 800 1 8 73 - 6 - ten. De afstromende pekel werd op de uit zoutbestendig materiaal bestaande vloer van het pekellokaal opgevangen, waarin pekelgoten waren aangebracht, welke goten uitmondden in een klein reservoir, waaruit de pekel werd opgepompt en via een warmtewisselaar naar het sproeisysteem 5 werd geleid.
Het zoutgehalte van de kazen werd gecontroleerd volgen de methode Van der Burg, onder gebruik maken van de volhard-titratie. Voor een beschrijving van de methode van Van der Burg kan verwezen worden naar het door de Koninklijke Nederlandse Zuivelbond FNZ uitgegeven boekje: 10 "Voorschriften voor het Onderzoek in de Laboratoria van Zuivelfabrieken", uitgave 1962, blz. 60 en 61. Er zijn drie verschillende wijzen in gebruik om het zoutgehalte van kaas uit te drukken, nl.: a. betrokken op de kaas als zodanig (Zk) b. betrokken op de droge massa in de kaas (Zdk) 15 c. betrokken op het kaasvocht (Zw).
Het verband tussen deze verschillende waarden wordt weergegeven door de formules, die in "Kaasbereiding" van H. Lolkema en J. Blauw, uitgave van de Landelijke Stichting Beroepsopleiding voor de Levensmiddelenindustrie, Apeldoorn 1974, zijn weergegeven: „„ Zw x Wk Zk x 100 _ Zk x 100 20 zk “ —ïöö—· zak ïöö^wk zw - -wit- waarin Wk het watergehalte in de kaas voorstelt.
Bij toepassing van de werkwijze volgens de uitvinding werd in 60 uur exact hetzelfde gemiddelde zoutgehalte van 2,30 %, uitgedrukt als Zk-waarde, verkregen als bij gedurende 72 uur pekelen in de pekel-25 bassins.
Voorbeeld II
Er werd gewerkt op geheel dezelfde wijze als beschreven in voorbeeld I, maar in plaats van Edammer kazen werden nu kazen van het type Goudakaas aan het pekelproces door bevloeien onderworpen. De kazen 30 werden daarbij op hun kant in kaasnetten geplaatst, waarbij de kazen stonden in dwarsrichting ten opzichte van de lengteas van de stelling.
Het bleek dat het zout volkomen regelmatig in de kaas was verdeeld met een Zk-waarden van 2,00 %.
800 1 8 73 - 7 -
Voorbeeld III
Geheel als voorbeeld I, maar in plaats van verrijdbare stellingen werden nu stellingen gebruikt die boven een bestaand pekelbassin waren geplaatst en op de randen van dit bassin rusten. De pekelvloeistof 5 voor het besproeien werd onttrokken aan het pekelbassin» waarin zich eveneens Edammerkazen bevonden.
Het pekelbassin vervulde hierbij een tweeledige funktie, nl.: a. normaal als pekelbad voor kazen b. als voorraadvat voor het bevloeiingssysteem.
10 De uit het pekelbassin komende pekelvloeistof passeerde een filter en werd daarna door een warmtewisselaar naar het bevloeiingssysteem gepompt. De pekelvloeistof in het bassin werd regelmatig gecontroleerd op zoutgehalte, pH-waarde en calciumgehalte en zodanig bijgeregeld.
De resultaten verkregen met de bevloeide kaas waren geheel gelijk 15 aan de bij voorbeeld I beschreven resultaten.
Voorbeeld IV
Er werd geheel gewerkt zoals beschreven in voorbeeld I, doch in de pekeloplossing was pimaricine gesuspendeerd in een hoeveelheid van 20 d.p.m. De pekelbehandeling vond gedurende 60 uur plaats. Na het 20 pekelen werd voorgedroogd gedurende 15 dagen en gerijpt, daarna werden de kazen naar het centrale pakhuis getransporteerd en zij bleven daar gedurende dertig dagen in opslag liggen. Gedurende de opslag in het centrale pakhuis werden de kazen vergeleken met kazen welke de normale behandeling van tweemaal bedekken met pimaricine-bevattende kaasplastic 25 hadden ondergaan.
De resultaten hiervan zijn in de tabel samengevat, waarbij de beoordelingscijfers de volgende betekenis hebben: 4.0 = duidelijke schimmelgroei 5.0 = plaatselijk lichte schimmelgroei - 30 6,0 = alleen enig begin van schimmelontwikkeling 7.0 = geen schimmelontwikkeling 80 0 1 8 73 * - 8 -
Tabel: Schimmelontwikkeling op de kaaskorst
Direct in Na 30 dagen centraal liggen in pakhuis centraal pakhuis A. Bevloeid met pimaricinehoudende pekelvloeistof, niet geplastificeerd 6,9 5,9 B. Normaal behandeld 7,0 6,2 80 0 1 8 73

Claims (9)

1. Werkwijze voor het pekelen van kazen, waarbij na het persen van de wrongelmassa en omlopen van de gevormde kazen deze gedurende enige tijd worden onderworpen aan een pekelbehandeling en vervolgens worden voorgedroogd en aan een rijpingsproces worden onderworpen, met het ken- 5 merk, dat de pekelbehandeling wordt uitgevoerd door het bevloeien van de kazen met de pekelvloeistof.
2. Werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat de kazen direkt na het persen en omlopen in verplaatsbare·stellingen worden geplaatst, welke zijn uitgerust met meerdere étages van tenminste plaatse- - 10 lijk vloeistofdoorlaatbare draagstelsel, waarbij men de pekelvloeistof over de op de étages geplaatste kazen laat vloeien.
3. Werkwijze volgens conclusies 1-2, met het kenmerk, dat de stellingen met de daarin geplaatste kazen onder een vast opgesteld bevloei-ingssysteem worden gebracht ter behandeling met de pekelvloeistof.
4. Werkwijze volgens conclusies 1-3, met het kenmerk, dat men de kazen na het behandelen met de pekelvloeistof transporteert, in de stellingen laat voordrogen en laat rijpen.
5. Werkwijze volgens de conclusies 1-4, met het kenmerk, dat de kazen worden geplaatst in stellingen, welke voorzien zijn van middelen voor 20 het tot stand brengen van de bevloeiing.
6. Werkwijze volgens conclusies 1-5, met het kenmerk, dat gelijktijdig met de behandeling met pekelvloeistof door bevloeien van de kazen een behandeling plaatsvindt, met al dan niet in water oplosbare de kaaskorst indringende middelen, niet zijnde de gebruikelijke, tot de 25 pekelvloeistof behorende, ingrediënten.
7. Werkwijze volgens conclusie 6, met het kenmerk, dat gelijktijdig met de behandeling met de pekelvloeistof door bevloeien een behandeling plaatsvindt met ten minste een niet in water oplosbaar, de kaaskorst . indringend middel.
8. Werkwijze volgens de conclusies 6 en 7, met het kenmerk, dat het, de kaaskorst indringend middel, een schimmelwerend middel is.
9. Inrichting voor het uitvoeren van de werkwijze volgens de conclusies (1-8), met het kenmerk, dat deze inrichting is opgebouwd uit een verplaatsbare stelling, welke voorzien is van meerdere étages van ten- 800 1 8 73 - 10 - minste plaatselijk vloeistofdoorlaatbare draagstelsels, alsmede van middelen, geschikt voor het tenminste plaatselijk doen vloeien van een pekeloplossing over deze draagstelsels. t 80 0 1 8 73
NL8001873A 1980-03-28 1980-03-28 Werkwijze voor het pekelen van kazen. NL179626C (nl)

Priority Applications (7)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL8001873A NL179626C (nl) 1980-03-28 1980-03-28 Werkwijze voor het pekelen van kazen.
IE66381A IE50846B1 (en) 1980-03-28 1981-03-25 A method and apparatus for brining cheeses
GB8109605A GB2072481B (en) 1980-03-28 1981-03-26 Method of brining cheese
DK137381A DK153978C (da) 1980-03-28 1981-03-26 Fremgangsmaade til saltning af oste samt til udfoerelse af fremgangsmaaden egnet apparat.
DE19813112005 DE3112005C2 (de) 1980-03-28 1981-03-26 Verfahren zum Pökeln von Käselaiben
BE2/59079A BE888143A (nl) 1980-03-28 1981-03-27 Werkwijze voor het pekelen van kazen
FR8106582A FR2478951B1 (fr) 1980-03-28 1981-03-27 Procede et installation pour le traitement de fromages par de la saumure

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL8001873 1980-03-28
NL8001873A NL179626C (nl) 1980-03-28 1980-03-28 Werkwijze voor het pekelen van kazen.

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NL8001873A true NL8001873A (nl) 1981-10-16
NL179626B NL179626B (nl) 1986-05-16
NL179626C NL179626C (nl) 1986-10-16

Family

ID=19835077

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL8001873A NL179626C (nl) 1980-03-28 1980-03-28 Werkwijze voor het pekelen van kazen.

Country Status (7)

Country Link
BE (1) BE888143A (nl)
DE (1) DE3112005C2 (nl)
DK (1) DK153978C (nl)
FR (1) FR2478951B1 (nl)
GB (1) GB2072481B (nl)
IE (1) IE50846B1 (nl)
NL (1) NL179626C (nl)

Families Citing this family (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
ES8501603A1 (es) * 1982-09-29 1984-12-01 Derode Bernard Un metodo y un aparato para tratar queso
FR2533411B1 (fr) * 1982-09-29 1990-12-14 Derode Bernard Procede, dispositif et table pour fabriquer les fromages a pate fraiche ou a pate molle
US5330773A (en) * 1989-08-29 1994-07-19 Bongrain S.A. Process for making cheese or a cheese-related specialty
AT513758B1 (de) * 2012-12-20 2014-07-15 Felder Jodok Regal für Käse-Reifekeller
RU185938U1 (ru) * 2017-11-15 2018-12-25 Общество с ограниченной ответственностью "Покровская Сыроварня" Упаковочная оболочка для сырного изделия

Family Cites Families (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE863147C (de) * 1944-09-26 1953-01-15 Grosseinkaufs Ges Deutscher Ko Verfahren und Einrichtung zum Verschmieren der Oberflaeche von Weichkaesen nach Limburger Art
CH488391A (de) * 1968-03-15 1970-04-15 Studer Adolf Gestell zur Lagerung von Käselaiben
CH494529A (de) * 1968-08-13 1970-08-15 Studer Adolf Mit einem Geflecht oder Sieb bespannter Rahmen zur Lagerung von Käselaiben
DE7033378U (de) * 1969-09-09 1971-02-18 Gasbjerg Knud Einrichtung zur salzlakebehandlung von kaese.
FR2087045A6 (nl) * 1970-04-30 1971-12-31 Entremont Marcillat
US3713850A (en) * 1971-09-08 1973-01-30 K Gasbjerg Cheese treating systems
NL7117579A (nl) * 1971-12-21 1973-06-25
NL172506C (nl) * 1973-09-28 1983-09-16 Hollandse Plastic Ind Kaasrijpingsorgaan.
DE2504739A1 (de) * 1975-02-05 1976-08-19 Semina Service Gmbh Verfahren und einrichtung zur behandlung und reifung von weich- und schnittkaese
FR2328354A7 (fr) * 1975-10-15 1977-05-13 Gilca Perfectionnements aux procedes et installations pour le saumurage des fromages
US4068014A (en) * 1976-02-23 1978-01-10 Foremost-Mckesson, Inc. Demolding and brining of cheese
NL7700794A (nl) * 1977-01-26 1978-07-28 Friesche Cooeperatieve Zuivel Plank ten gebruike bij een opslag- en behandelinrichting voor kaas.

Also Published As

Publication number Publication date
NL179626C (nl) 1986-10-16
NL179626B (nl) 1986-05-16
DE3112005C2 (de) 1994-05-26
DK137381A (da) 1981-09-29
IE810663L (en) 1981-09-28
IE50846B1 (en) 1986-07-23
FR2478951B1 (fr) 1986-06-06
FR2478951A1 (fr) 1981-10-02
DK153978B (da) 1988-10-03
BE888143A (nl) 1981-09-28
DE3112005A1 (de) 1982-02-18
DK153978C (da) 1989-02-13
GB2072481A (en) 1981-10-07
GB2072481B (en) 1984-08-08

Similar Documents

Publication Publication Date Title
DE3443057C2 (nl)
Qi et al. Design and selection of processing conditions of a pilot scale contactor for continuous osmotic dehydration of carrots
NL8001873A (nl) Werkwijze voor het pekelen van kazen.
DE2452897A1 (de) Verfahren und vorrichtung zum sterilisieren oder pasteurisieren von in behaeltern verpackten produkten
WO1983003522A1 (fr) Procede et installation de traitement de viande de bete recemment abattue
DE2644325A1 (de) Verfahren und vorrichtung zur kontinuierlichen herstellung von kaese
US4724149A (en) Method for preservation of fish
US4820540A (en) Method and apparatus for continuously producing cheese utilizing brine salting
US20180027835A1 (en) Method and system for producing panela cheese, resulting as by-product whey without salt or with minimal amount of salt
DE2737355A1 (de) Verfahren und einrichtung zum vorkuehlen von gefluegel
US4499109A (en) Process for the production of cheese curd
DE3016608A1 (de) Maschine zur herstllung von dicker milch und zum trennen der dicken milch von der molke
CN209594709U (zh) 一种荔枝鲜果降农残装置
US3949097A (en) Process and apparatus for coating food articles
AU602639B2 (en) A method of manufacturing soft cheeses having a high magnesium content, a salting basin for such cheeses, and cheeses obtained thereby
US2903996A (en) Apparatus for coating the ends of corn ears with wax
US4092803A (en) Self-watering apparatus for plants
ES2200141T3 (es) Procedimiento y dispositivo de deshidratacion y/o de impregnacion de productos alimenticios por duchado.
김동관 et al. Mass transfer during salting and desalting processes of Chinese cabbage
SU895387A1 (ru) СПОСОБ УХОДА ЗА СЫРОМ В ПЮЦЕССЕ ЕГО СОЗРЕВАНИЯ филиал Всесоюзного научно-исследовательского- I маслодельной и сыродельной прсм| ш«вноса И.„..„ Остроумов, В.. Л. З очёёёКйЙГ и Г. Г. Шилер I
JPH04299937A (ja) 定塩食品の加工方法及びその装置
Walter Jr et al. EFFECT OF SODIUM CHLORIDE CONCENTRATION ON CALCIUM UPTAKE INTO BRINED CUCUMBERS 1
DE3805465C1 (en) Method and device for keeping shellfish, especially oysters, alive
US2708635A (en) Method of processing meat products
Sö lylemezoglu et al. Research on the effect of grape guard during the cold storage of Thompson Seedless cv.

Legal Events

Date Code Title Description
A1B A search report has been drawn up
BC A request for examination has been filed
A85 Still pending on 85-01-01
V1 Lapsed because of non-payment of the annual fee

Effective date: 19961001