NL194334C - Werkwijze voor het verwijderen van carbonylsulfide uit een vloeibaar koolwaterstofuitgangsmateriaal. - Google Patents

Werkwijze voor het verwijderen van carbonylsulfide uit een vloeibaar koolwaterstofuitgangsmateriaal. Download PDF

Info

Publication number
NL194334C
NL194334C NL8502109A NL8502109A NL194334C NL 194334 C NL194334 C NL 194334C NL 8502109 A NL8502109 A NL 8502109A NL 8502109 A NL8502109 A NL 8502109A NL 194334 C NL194334 C NL 194334C
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
starting material
nickel
liquid hydrocarbon
weight
ppm
Prior art date
Application number
NL8502109A
Other languages
English (en)
Other versions
NL8502109A (nl
NL194334B (nl
Original Assignee
Labofina Sa
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Labofina Sa filed Critical Labofina Sa
Publication of NL8502109A publication Critical patent/NL8502109A/nl
Publication of NL194334B publication Critical patent/NL194334B/nl
Application granted granted Critical
Publication of NL194334C publication Critical patent/NL194334C/nl

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C10PETROLEUM, GAS OR COKE INDUSTRIES; TECHNICAL GASES CONTAINING CARBON MONOXIDE; FUELS; LUBRICANTS; PEAT
    • C10GCRACKING HYDROCARBON OILS; PRODUCTION OF LIQUID HYDROCARBON MIXTURES, e.g. BY DESTRUCTIVE HYDROGENATION, OLIGOMERISATION, POLYMERISATION; RECOVERY OF HYDROCARBON OILS FROM OIL-SHALE, OIL-SAND, OR GASES; REFINING MIXTURES MAINLY CONSISTING OF HYDROCARBONS; REFORMING OF NAPHTHA; MINERAL WAXES
    • C10G45/00Refining of hydrocarbon oils using hydrogen or hydrogen-generating compounds
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C07ORGANIC CHEMISTRY
    • C07CACYCLIC OR CARBOCYCLIC COMPOUNDS
    • C07C7/00Purification; Separation; Use of additives
    • C07C7/12Purification; Separation; Use of additives by adsorption, i.e. purification or separation of hydrocarbons with the aid of solids, e.g. with ion-exchangers
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C07ORGANIC CHEMISTRY
    • C07CACYCLIC OR CARBOCYCLIC COMPOUNDS
    • C07C7/00Purification; Separation; Use of additives
    • C07C7/148Purification; Separation; Use of additives by treatment giving rise to a chemical modification of at least one compound

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Oil, Petroleum & Natural Gas (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Analytical Chemistry (AREA)
  • Water Supply & Treatment (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • General Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Production Of Liquid Hydrocarbon Mixture For Refining Petroleum (AREA)
  • Solid-Sorbent Or Filter-Aiding Compositions (AREA)
  • Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)
  • Gas Separation By Absorption (AREA)

Description

* 1 194334
Werkwijze voor het verwijderen van carbonyisuifide uit een vloeibaar kooiwaterstofuiigangsmaieriaai
De onderhavige werkwijze heeft betrekking op een werkwijze voor het zuiveren van een vloeibaar koolwaterstofuitgangsmateriaal, dat tot 70 ppm carbonyisuifide bevat, met het doel het carbonyisuifide 5 daaruit te verwijderen.
Een dergelijke werkwijze is bekend uit het Franse octrooischrift 1.483.583.
In raffinaderijen vergt de behandeling van koolwaterstoffen om de onzuiverheden te verwijderen of om te zetten ingewikkelde en kostbare processen. De verschillende zwavelverbindingen vertegenwoordigen de gebruikelijke onzuiverheden waarvan het gewenst is dat ze verwijderd worden. Deze zijn zwavelwaterstof, 10 mercaptanen en in het bij zonder carbonyisuifide.
De heersende industriële praktijk bestaat uit het reduceren van het zwaveigehalte door de koolwaterstoffen in de gastoestand te behandelen. Een breed aanvaarde praktijk bestaat uit het gebruik van diethanolamine, diTsopropanolamine, monoethanolamine en tetraethyleenglycol om de sulfiden te verwijderen uit brandbare gassen in de gastoestand. Het is ook bekend dat deze oplosmiddelen gebruikt kunnen worden 15 om koolwaterstoffen in vloeibare toestand te behandelen.
Als deze oplosmiddelen echter gebruikt worden om de onzuiverheden uit koolwaterstoffen in vloeibare toestand te extraheren, maken ze het niet mogelijk om het gehalte aan carbonyisuifide, hierna eenvoudigheidshalve aangeduid als COS, tot minder dan 5 ppm te verminderen.
Nu is het ook bekend dat de nieuwe propeenpolymerisatieprocessen steeds doelmatiger katalysatoren 20 gebruiken. Deze katalysatoren zijn anderzijds bij zonder gevoelig voor alle polaire onzuiverheden zoals bijvoorbeeld COS, dat een dipoolmoment heeft van 0,736 Debye. Bij gebruik van deze polymeiisatie-processen is het derhalve belangrijk het uitgangsmateriaal te zuiveren zodat het resterende gehalte aan onzuiverheden uiterst laag is.
Door behandeling met de gebruikelijke processen, die uitgangsmaterialen met oorspronkelijk 30 tot 70 25 ppm COS kunnen bevatten, wordt een resterend COS-gehalte in de orde van 10 tot 20 ppm na zuivering verkregen.
Men heeft reeds voorgesteld vloeibare koolwaterstofuitgangsmaterialen, die in het bij zonder propeen bevatten, te behandelen met 2-(2-aminoethoxy)ethanol, bekend als diglycolamine, teneinde het COS te verwijderen; ofschoon het verkregen resterende gehalte laag is, in de orde van ppm, is het echter nog niet 30 voldoende om te voldoen aan de polymerisatieomstandigheden van polymerisaties waarin zeer actieve Ziegler-type katalysatoren gebruikt worden.
Naast de behandelingstechniek waarin vloeistof-vloeistofcontacten gebruikt worden, zijn ook behandelingen die gepaard gaan met vloeistof-vast-contacten voorgesteld.
Dit type behandeling heeft het voordeel dat de risico’s van verontreiniging van propeen, dat vervolgens 35 gepolymeriseerd moet worden, beperkt worden, welke verontreiniging anders de aanwezigheid van een tweede absorptiemiddel noodzakelijk zou maken.
Volgens het bovengenoemde Franse octrooischrift 1.483.583 wordt daarbij een vast absorptiemateriaal gebruikt, dat bestaat uit een poreuze drager met groot soortelijk oppervlak, zoals siliciumdioxidegel, puimsteen of Mg-silicaat, met daarop geprecipiteerd één of meer oxiden van Cd, Zn, Ni en Co, waarover het 40 vloeibaar gemaakte uitgangsmateriaal bij drukken van 10-45 atm. en temperaturen van 20-60°C, gevoerd wordt, hetgeen leidt tot een COS-restgehalte van minder dan 1 ppm in het uitgangsmateriaal.
Men heeft ook voorgesteld absorberende middelen te gebruiken, samengesteld uit ij zeroxide, koper-oxide, of koper en chroomoxide op een drager met hoog specifiek oppervlaktegebied, zoals actieve houtskool of aluminiumoxide, teneinde het COS-gehalte van de vloeibare koolwaterstoffen van 50-60 ppm in 45 het oorspronkelijke uitgangsmateriaal te verminderen tot ongeveer 0,5 ppm.
Ofschoon dit gehalte reeds zeer laag is, is het echter nog niet voldoende het op deze wij ze gezuiverde propeen naar de polymerisatie-eenheid te sturen, waarin zeer actieve Ziegler katalysatoren gebruikt worden.
Men heeft ook voorgesteld deze uitgangsmaterialen te behandelen door ze over basische ionenwisse-laarharsen te leiden bij kamertemperatuur. Desondanks is het verkregen resterende COS-gehalte ook in de 50 orde van ppm, hetgeen te hoog is om de polymerisatie uit te voeren in aanwezigheid van de laatste generatie polymerisatiekatalysatoren.
Men heeft ook voorgesteld zinkoxide, afgezet op een aluminiumoxidedrager, te gebruiken, maar dit type katalysator is niet voldoende actief om COS te verwijderen tot een restgehalte beneden 30 ppb.
Er bestaat derhalve een behoefte aan een werkwijze die het mogelijk maakt vloeibare koolwaterstof-55 uitgangsmaterialen, die in het bij zonder propeen en andere olefinen bevatten, te ontzwavelen, en COS uit dergelijke uitgangsmaterialen te verwijderen, tot het COS-restgehalte niet meer dan 30 ppb bedraagt, zodat de nieuwe generatie propeenpolymerisatiekatalysatoren niet te snel vergiftigd wordt.
194334 2
Daartoe voorziet de uitvinding in een werkwijze voor het zuiveren van een vloeibaar koolwaterstof* uitgangsmateriaal, dat tot 70 ppm carbonylsulfide bevat, met het doel het carbonylsulfide daaruit te verwijderen, met het kenmerk dat men het uitgangsmateriaal bij een temperatuur van 0 tot 90°C, bij een voldoende druk om het uitgangsmateriaal in vloeibare fase te houden, en bij een ruimtesnelheid van de 5 vloeistof per uur van 0,1 tot 20 over een absorptiemateriaal leidt, dat bestaat uit 40 tot 70 gew.% nikkel, dat afgescheiden is op een drager, die 60 tot 30 gew.% van het absorptiemateriaal vormt, waarbij het nikkel in een mate van 35 tot 70 gew.% in de vorm van metallisch nikkel en voor de rest in de vorm van nikkeloxide aanwezig is, waarbij de grootte van de nikkelkristallieten niet groter is dan 20 nm. Meer in het bijzonder gaat het daarbij om een vloeibaar koolwaterstofuitgangsmateriaal dat tot meer dan 75 gew. % propeen bevat 10 Volgens de uitvinding is gevonden dat door een vloeibaar koolwaterstofuitgangsmateriaal, in het onderhavige geval een propeenuitgangsmateriaal bestemd voor polymerisatie, te leiden over een absorberend materiaal zoals boven omschreven, het verkregen gezuiverde uitgangsmateriaal overeenkomt met de zuiverheidsomstandigheden die nodig zijn voor polymerisatie in aanwezigheid van de laatste generatie Ziegler katalysatoren, dat wil zeggen in het bij zonder een COS-gehalte van niet meer dan 30 ppb. (delen 15 per miljard).
Siliciumdioxide, silicoaluminiunoxiden, aluminiumoxide, kiezelgoer, en andere dergelijke materialen, kunnen gebruikt worden als drager waarop het nikkel wordt afgezet.
Het nikkel kan op de drager afgezet worden met elke, de vakman wel bekende methode, bijvoorbeeld door nikkelnitraat op te lossen in water, de oplossing te mengen met de drager, en het nikkel neer te slaan, 20 bijvoorbeeld in de vorm van nikkelcarbonaat, en dan het neerslag te wassen, drogen en calcineren. Het op deze wijze afgezette nikkel wordt dan gedeeltelijk door middel van waterstof gereduceerd teneinde metallisch nikkel te vormen in een hoeveelheid van tussen 35 en 70 % van de totale hoeveelheid afgezet nikkel, waarbij de rest in de vorm van nikkeloxide is.
In het algemeen is de grootte van de nikkelkristallieten na reductie tussen 1 en 20 NM. De grootte van 25 de nikkelkristallieten hangt onder meer af van de reductie die wordt uitgevoerd. In feite neemt de grootte van de kristallieten toe naarmate de reductiegraad verhoogd wordt, maar het verkregen absorberende materiaal heeft niet langer zulke goede eigenschappen. Anderzijds hebben, als de reductiegraad te laag is, de kristallieten nog goede afmetingen, maar de in dit geval beschikbare hoeveelheid nikkel is te klein om succesvolle zuivering van het uitgangsmateriaal te verzekeren.
30 Het specifieke oppervlaktegebied van het absorberende materiaal dat verkregen wordt na reductie, is in het algemeen tussen 100 en 200 m2/g.
De deeltjesgrootte van het absorberende materiaal hangt in het bij zonder af van het drukverlies dat In de reactor toegelaten wordt; er is echter vastgesteld dat het gunstig is het absorberende materiaal te gebruiken in fijnverdeelde vorm. In het algemeen zal de deeltjesgrootte van dit materiaal niet meer dan 35 ongeveer 3 mm bedragen en zal meestal tussen 1 en 2,5 mm zijn.
In het algemeen bevatten de behandelde vloeibare koolwaterstofuitgangsmaterialen meer dan 75 gew. % propeen, meer in het bij zonder van 85 tot 99% propeen, terwijl het COS-gehalte gewoonlijk in de orde van 1 tot 10 ppm is. Als uitgangsmaterialen met een hoger COS-gehalte, dat wil zeggen tot 500 ppm, behandeld moeten worden, worden ze eerst onderworpen aan een behandeling met een geamineerd oplosmiddel zoals 40 monoethanolamine, teneinde het COS-gehalte te verlagen tot een geschikte waarde, dat wil zeggen minder dan 70 ppm.
In de werkwijze volgens de onderhavige uitvinding wordt het propeen-bevattende, vloeibare koolwaterstofuitgangsmateriaal over het absorberende materiaal volgens de onderhavige uitvinding gevoerd bij een temperatuur die tussen 0°C en 90°C is en bij voldoende druk om het medium in de vloeistoffase te 45 houden.
De ruimtelijke snelheid van de vloeistof per uur, of LHSV, waarmee het uitgangsmateriaal overgevoerd wordt, ligt tussen 0,1 en 20 en bij voorkeur tussen 0,2 en 15.
Uit het Belgische octrooischrift 0.636.323 is een methode bekend om een poreuze drager te impregneren met een metaalzout zoals nikkelsulfaat. Bij voorkeur wordt als adsorberende drager actieve koolstof gebruikt 50 waarop een metaalzout, zoals nikkelsulfaat, wordt geprecipiteerd, dat eventueel kan worden gereduceerd tot het metaal zelf. Genoemd adsorptiemateriaal wordt gebruikt voor het deodoriseren van een vloeibaar koolwaterstofuitgangsmateriaal, in het bij zonder commercieel butaanmateriaal, bestemd voor de bereiding van aerosols. Bij voorkeur vindt eerst een voorbehandeling plaats waarbij aanwezig carbonylsulfide verwijderd wordt door wassen met monoethanolamine.
55 Uit het Duitse Offenlegungsschrift 1.959.260 is verder een werkwijze bekend voor het ontzwavelen van alkenen door deze te leiden over een adsorberende drager, bij voorkeur van sepioliet (een natuurlijk voorkomend magnesiumsilicaat), geïmpregneerd met metallisch nikkel. Over de verwijderingsgraad van ‘ 3 194334 eventueel carbonylsulfide wordt niet gesproken.
Een dergelijk ontzwavelingsproces is tevens bekend uit het Amerikaanse octrooischrift 2.951.034.
Volgens dit octrooischrift wordt voor de ontzwaveling gebruik gemaakt van een adsorberend materiaal, bestaande uit een geschikte drager, bijvoorbeeld silicagel, geïmpregneerd met een geschikt nikkelzout zoals 5 nikkelnitraat, dat bij hoge temperatuur gereduceerd wordt tot nikkel en nikkeloxide. Dit bekende proces is in het bij zonder bedoeld voor het verwijderen van zwavelverbindingen zoals mercaptanen uit aardoliefracties.
De hier volgende voorbeelden worden gegeven om een betere toelichting te verschaffen van de werkwijze volgens de onderhavige uitvinding.
10 Voorbeeld 1
Een vloeibaar koolwaterstofuitgangsmateriaal, dat 99% propeen bevat en een resterend COS-gehaite van 2.7 ppm heeft, werd over een absorberend materiaal geleid, dat bestaat uit 43,3 gewichts% siliciumdioxide als drager, waarop nikkel werd neergeslagen, waarbij het nikkel aanwezig was in de vorm van NiO in een mate van 34 gewichts% en in de vorm van metallisch Ni in een mate van 22,7 gew.%.
15 Voorafgaande aan reductie bevatte het absorberende materiaal ongeveer 49 gew.% nikkel.
Het absorberende materiaal werd fijnverdeeld teneinde een gemiddelde deeltjesgrootte van ongeveer 1 mm te geven.
Het specifieke oppervlakgebied van dit materiaal was 145 rr^/g.
Het bovengenoemde uitgangsmateriaal werd aldus over het absorberende materiaal gevoerd bij 20 kamertemperatuur bij een voldoende druk om het uitgangsmateriaal in de vloeistoffase te houden en bij een LHSV van 5.
Een monster van het gezuiverde uitgangsmateriaal werd genomen en het COS-gehalte bepaald. Het was 16 ppb.
! 25 Voorbeeld 2
Een vloeibaar koolwaterstofuitgangsmateriaal, dat 99% propeen bevat en verschillende resterend COS-gehalten heeft werd over hetzelfde absorberende materiaal als in Voorbeeld 1 gevoerd. |
Het nikkel bevattende absorberende materiaal had een nikkelgehalte van ongeveer 49 gew.%. Het ! absorberende materiaal werd fijnverdeeld teneinde een gemiddelde deeltjesgrootte van ongeveer 1 mm te 30 geven. Het specifieke oppervlak van dit materiaal was ongeveer 145 mf/g.
Het uitgangsmateriaal is onder verschillende omstandigheden, die in Tabel A zijn aangegeven, over genoemd nikkel bevattende materiaal gevoerd. De druk bedroeg 14 bar.
Zoals uit de resultaten te zien is, had het gezuiverde uitgangsmateriaal een COS-gehalte van minder dan 30 ppb, zelfs als de toevoer water bevat, waarvan bekend is dat dat nadelig is.
35
TABEL A
LHSV Temperatuur H20 gehalte COS
bed (°C) (ppm) in ppm uit ppb 40 ------ 4,95 20 13 1,8 22 5,05 25 8 4,5 20 4.8 23 8 3,1 18 9,3 16 14 1,85 15 45 15,05 15 14 1,3 24
Voorbeeld 3
Een vloeibaar koolwaterstofuitgangsmateriaal dat 95,6% propeen, 3,8% propaan en 0,6% C4+ bevat, j 50 waarvan het watergehalte minder dan 10 ppm bedraagt en met verschillend resterend COS-gehalten, werd over hetzelfde absorptiemiddel gevoerd als beschreven in de voorbeelden 1 en 2. Dit voorbeeld wordt i gegeven om de activiteit van de katalysator over een lange tijdsduur te laten zien.
Het uitgansmateriaal werd onder een druk van 14 bar gevoerd over een nikkelbed, dat absorberend materiaal bevat van 2 liter.
55 De andere uitvoeringsomstandigheden, zoals LHSV en bedtemperatuur, zijn in Tabel B aangegeven.

Claims (4)

194334 4 !» I i Tabel B ^ Dag Bedtemperatuur LHSV COS o in (ppm) uit (ppb) 5 ------- 1 14 9,4 2,8 25 5 9 9,3 1,4 23 12 6 9,7 4,2 21 19 7 9,7 2,55 20 10 25 10 9,7 3,0 11 34 7 9,75 1,9 16 39 2 9,85 1,85 23 52 9 9,6 0,85 20 58 3 10,15 0,8 22 15 68 11 9,65 2,2 20 82 6 9,75 1,95 15 88 1 9,8 0,8 15 20 Dit voorbeeld laat tevens zien dat zelfs na 88 dagen de activiteit van de katalysator nog steeds zeer hoog is. 25
1. Werkwijze voor het zuiveren van een vloeibaar koolwaterstofuitgangsmateriaal, dat tot 70 ppm carbonyl· sulfide bevat, met het doel het carbonylsulfide daaruit te verwijderen, met het kenmerk, dat men het uitgangsmateriaal bij een temperatuur van 0 tot 90°C, bij een voldoende druk om het uitgangsmateriaal in vloeibare fase te houden, en bij een ruimtesnelheid van de vloeistof per uur van 0,1 tot 20 over een 30 absorptiemateriaal leidt, dat bestaat uit 40 tot 70 gew.% nikkel, dat afgescheiden is op een drager, die 60 tot 30 gew.% van het absorptiemateriaal vormt, waarbij het nikkel in een mate van 35 tot 70 gew.% in de vorm van metallisch nikkei en voor de rest in de vorm van nikkeloxide aanwezig is, waarbij de grootte van de nikkelkristallieten niet groter is dan 20 nm.
2. Werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat het vloeibare koolwaterstofuitgangsmateriaal geleid 35 wordt over een absorptiemateriaal in fijnverdeelde vorm, waarvan de deeltjesgrootte niet groter is dan 3 mm.
3. Werkwijze volgens één der conclusies 1 tot 2, met het kenmerk, dat de vloeibare, over het absorptiemateriaal geleide koolwaterstofuitgangsmateriaal tot meer dan 75 gew.% propeen bevat.
4. Werkwijze volgens één der conclusies 1 tot 3, met het kenmerk, dat het specifiek oppervlak van het na 40 reductie verkregen absorptiemateriaal gelegen is bij 100 tot 200 nrVg.
NL8502109A 1984-07-27 1985-07-23 Werkwijze voor het verwijderen van carbonylsulfide uit een vloeibaar koolwaterstofuitgangsmateriaal. NL194334C (nl)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
LU85487 1984-07-27
LU85487A LU85487A1 (fr) 1984-07-27 1984-07-27 Procede de purification de charges d'hydrocarbures liquides

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NL8502109A NL8502109A (nl) 1986-02-17
NL194334B NL194334B (nl) 2001-09-03
NL194334C true NL194334C (nl) 2002-01-04

Family

ID=19730298

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL8502109A NL194334C (nl) 1984-07-27 1985-07-23 Werkwijze voor het verwijderen van carbonylsulfide uit een vloeibaar koolwaterstofuitgangsmateriaal.

Country Status (16)

Country Link
JP (1) JPS6176425A (nl)
KR (1) KR930011063B1 (nl)
AT (1) AT393132B (nl)
AU (1) AU4535885A (nl)
BE (1) BE902942A (nl)
DE (1) DE3526153C2 (nl)
ES (1) ES8608463A1 (nl)
FR (1) FR2568262B1 (nl)
GB (1) GB2162194B (nl)
IT (1) IT1187696B (nl)
LU (1) LU85487A1 (nl)
MX (1) MX168045B (nl)
NL (1) NL194334C (nl)
NO (1) NO173782C (nl)
PT (1) PT80877B (nl)
SU (1) SU1447274A3 (nl)

Families Citing this family (14)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2619120B1 (fr) * 1987-08-07 1989-12-29 Inst Francais Du Petrole Procede pour l'elimination conjointe d'arsenic et d'oxysulfure de carbone d'une coupe d'hydrocarbures insatures en phase liquide
ES2038695T3 (es) * 1987-09-24 1993-08-01 Fina Research S.A. Procedimiento para separar arsina de productos hidrocarburicos conteniendo olefina ligera.
BE1004214A3 (fr) * 1990-03-23 1992-10-13 Fina Research Procede pour enlever l'hydrure d'antimoine de charges d'hydrocarbures liquides
EP0542794B1 (en) * 1990-07-27 1995-12-13 Exxon Chemical Patents Inc. Hydrocarbon treatment
ATE165803T1 (de) * 1993-09-15 1998-05-15 Fina Research Verfahren zur polymerisation von olefinen
ES2101287T3 (es) * 1993-09-20 1997-07-01 Fina Research Procedimiento para la separacion de arsina y sulfuro de carbonilo de suministros hidrocarburicos que contienen olefina(s) ligera(s).
RU2152421C1 (ru) 1994-05-19 2000-07-10 Мицуи Петрокемикал Индастриз Лтд. СПОСОБ ОЧИСТКИ α-ОЛЕФИНОВ ДЛЯ ПОЛИМЕРИЗАЦИИ И СПОСОБ ПОЛУЧЕНИЯ ПОЛИ-α-ОЛЕФИНОВ
WO2005028403A1 (en) 2003-09-23 2005-03-31 Engelhard Corporation Process for the removal of sulfur compounds from hydrocarbon feedstocks
US7780846B2 (en) 2004-09-01 2010-08-24 Sud-Chemie Inc. Sulfur adsorbent, desulfurization system and method for desulfurizing
US8323603B2 (en) 2004-09-01 2012-12-04 Sud-Chemie Inc. Desulfurization system and method for desulfurizing a fuel stream
EP2006012A1 (en) * 2007-06-22 2008-12-24 Total Petrochemicals Research Feluy Process for the polymerisation of olefins
EP2006011A1 (en) * 2007-06-22 2008-12-24 Total Petrochemicals Research Feluy Process for reducing carbon monoxide in olefin-containing hydrocarbon feedstocks
EP2199269A1 (en) 2008-12-22 2010-06-23 Total Petrochemicals Research Feluy Method to purify olefin-containing hydrocarbon feedstocks
DE102012212316A1 (de) * 2012-07-13 2014-01-16 Evonik Industries Ag Schwefeladsoption vor Oligomerisierungsanlagen

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
BE636323A (nl) *
US2756182A (en) * 1955-01-12 1956-07-24 Exxon Research Engineering Co Desulfurization of hydrocarbons with an iron group carbonyl impregnated on an adsorbent
FR1483583A (fr) * 1965-06-19 1967-06-02 Basf Ag Procédé pour l'élimination d'oxysulfure de carbone à partir de mélanges en hydrocarbures liquides
GB1240134A (en) * 1968-11-27 1971-07-21 British Petroleum Co Desulphurisation process
DE2447910A1 (de) * 1974-10-08 1976-04-22 Basf Ag Verfahren zur entfernung von schwefelverbindungen aus gasfoermigen und/oder fluessigen kohlenwasserstoffen
LU85309A1 (fr) * 1984-04-13 1985-11-27 Labofina Sa Procede pour enlever le sulfure de carbonyle des charges d'hydrocarbures liquides

Also Published As

Publication number Publication date
IT8521650A0 (it) 1985-07-19
NL8502109A (nl) 1986-02-17
AU4535885A (en) 1986-01-30
PT80877B (pt) 1987-11-30
NO173782C (no) 1994-02-02
ATA222185A (de) 1991-01-15
KR860001177A (ko) 1986-02-24
ES545570A0 (es) 1986-07-16
GB2162194B (en) 1988-05-05
JPH0552294B2 (nl) 1993-08-05
FR2568262B1 (fr) 1988-04-01
DE3526153A1 (de) 1986-01-30
GB8518304D0 (en) 1985-08-29
AT393132B (de) 1991-08-26
ES8608463A1 (es) 1986-07-16
PT80877A (en) 1985-08-01
NO852939L (no) 1986-01-28
MX168045B (es) 1993-04-29
BE902942A (fr) 1986-01-20
GB2162194A (en) 1986-01-29
KR930011063B1 (ko) 1993-11-20
SU1447274A3 (ru) 1988-12-23
FR2568262A1 (fr) 1986-01-31
DE3526153C2 (de) 1995-03-09
NL194334B (nl) 2001-09-03
LU85487A1 (fr) 1986-02-12
IT1187696B (it) 1987-12-23
NO173782B (no) 1993-10-25
JPS6176425A (ja) 1986-04-18

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NL194334C (nl) Werkwijze voor het verwijderen van carbonylsulfide uit een vloeibaar koolwaterstofuitgangsmateriaal.
US4593148A (en) Process for removal of arsine impurities from gases containing arsine and hydrogen sulfide
US4986898A (en) Method of removing mercury from hydrocarbon oils
EP0083203B1 (en) Method for the regeneration of solid adsorbents used to remove undesired compounds from a hydrocarbon stream
CA2097584C (en) Removal of sulfur contaminants from hydrocarbons using n-halogeno compounds
JP3315120B2 (ja) 改質触媒を保護するために硫黄を極限まで除去する方法
JPS6358612B2 (nl)
US5928497A (en) Heteroatom removal through countercurrent sorption
JPH0147216B2 (nl)
US5463167A (en) Mercury removal by dispersed-metal adsorbents
BR0013503B1 (pt) composição de sorvente adequada para a remoção de enxofre de gasolinas craqueadas e combustìveis diesel, processo para a produção da mesma e processo para a remoção de enxofre de um fluxo de uma gasolina craqueada ou um combustìvel diesel.
CA2252521A1 (en) Process for removing nitrogenated and sulfurated contaminants from hydrocarbon streams
EP1601751A1 (en) Organosulfur oxidation process
JPH06207183A (ja) 炭化水素中の水銀および場合によっては砒素の除去方法
JP2911961B2 (ja) 高濃度アルコールの精製法及び精製用吸着剤
US4343693A (en) Method of removing contaminant from a feedstock stream
CA2416239A1 (en) Regeneration of iron-based hydrogen sulfide sorbents
US4980046A (en) Separation system for hydrotreater effluent having reduced hydrocarbon loss
WO1995021146A1 (en) Removal of carbon monoxide from hydrocarbon streams
US4409124A (en) Process for regenerating sulfur sorbent by oxidation and leaching
WO2003062177A1 (en) Removal of sulphur compounds from low molecular weight hydrocarbons
JP2004516927A (ja) 不均一系触媒および吸着剤の再生方法
EP0169828B1 (fr) Procédé pour enlever le sulfure de carbonyle des charges d'hydrocarbures liquides oléfiniques
NL8500790A (nl) Werkwijze voor het verwijderen van carbonylsulfide uit vloeibare koolwaterstofvoedingsvoorraden.
GB2242199A (en) Process for removing antimony hydride from liquid hydrocarbon streams

Legal Events

Date Code Title Description
BA A request for search or an international-type search has been filed
BB A search report has been drawn up
BC A request for examination has been filed
V1 Lapsed because of non-payment of the annual fee

Effective date: 20050201