FI97574B - Kaapeliliitos - Google Patents

Kaapeliliitos Download PDF

Info

Publication number
FI97574B
FI97574B FI901214A FI901214A FI97574B FI 97574 B FI97574 B FI 97574B FI 901214 A FI901214 A FI 901214A FI 901214 A FI901214 A FI 901214A FI 97574 B FI97574 B FI 97574B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
channel
cable
tabs
tongues
connector according
Prior art date
Application number
FI901214A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI97574C (fi
FI901214A0 (fi
Inventor
Joerg Reinhardt
Guenther Schmitz
Udo Seidel
Original Assignee
Minnesota Mining & Mfg
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=6378669&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=FI97574(B) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Application filed by Minnesota Mining & Mfg filed Critical Minnesota Mining & Mfg
Publication of FI901214A0 publication Critical patent/FI901214A0/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI97574B publication Critical patent/FI97574B/fi
Publication of FI97574C publication Critical patent/FI97574C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01RELECTRICALLY-CONDUCTIVE CONNECTIONS; STRUCTURAL ASSOCIATIONS OF A PLURALITY OF MUTUALLY-INSULATED ELECTRICAL CONNECTING ELEMENTS; COUPLING DEVICES; CURRENT COLLECTORS
    • H01R13/00Details of coupling devices of the kinds covered by groups H01R12/70 or H01R24/00 - H01R33/00
    • H01R13/58Means for relieving strain on wire connection, e.g. cord grip, for avoiding loosening of connections between wires and terminals within a coupling device terminating a cable
    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01RELECTRICALLY-CONDUCTIVE CONNECTIONS; STRUCTURAL ASSOCIATIONS OF A PLURALITY OF MUTUALLY-INSULATED ELECTRICAL CONNECTING ELEMENTS; COUPLING DEVICES; CURRENT COLLECTORS
    • H01R13/00Details of coupling devices of the kinds covered by groups H01R12/70 or H01R24/00 - H01R33/00
    • H01R13/58Means for relieving strain on wire connection, e.g. cord grip, for avoiding loosening of connections between wires and terminals within a coupling device terminating a cable
    • H01R13/5837Means for relieving strain on wire connection, e.g. cord grip, for avoiding loosening of connections between wires and terminals within a coupling device terminating a cable specially adapted for accommodating various sized cables
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
    • Y10STECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10S439/00Electrical connectors
    • Y10S439/942Comblike retainer for conductor

Landscapes

  • Multi-Conductor Connections (AREA)
  • Connections By Means Of Piercing Elements, Nuts, Or Screws (AREA)
  • Details Of Connecting Devices For Male And Female Coupling (AREA)
  • Coupling Device And Connection With Printed Circuit (AREA)
  • Connector Housings Or Holding Contact Members (AREA)
  • Cable Accessories (AREA)

Description

97574
Kaapeliin tos Tämä keksintö liittyy eristettyjen johtimien, kuten kaapelien, erityisesti sähköisessä tiedonsiirrossa käytet-5 tävien kaapelien liittimiin.
Ennestään tunnetun tekniikan määrittely
Mainittua tyyppiä olevat liittimet käsittävät tyypillisesti eristeen lävistävät leikkaavat liitäntänavat ainakin yhdessä kanavassa. Lisäksi käytetään sopivia pi-10 dätinelimiä, jotka pitävät kaapeli paikoillaan ja rajoittavat kaapelin poistamista kanavasta, jos normaalisti kiinni oleva kansi poistetaan. Siinä tapauksessa, että kaapeli pakotetaan ulos kanavasta, on olemassa vaara, että sähköinen kosketus katkeaa. Erityisesti tiedonsiirtokaape-15 leiliä ei ole toivottavaa, että tiedonsiirto keskeytyy, jos tehdään liittimiin kohdistuvia töitä.
Saksalainen patenttijulkaisu 3 622 164 paljastaa kytkentäjohtimien pidätinelimen liittimessä, jossa sisään-vientiraon sivuseinämät sisältävät joustavat väkäset si-20 ten, että eri halkaisijan omaavat kaapelit voidaan viedä sisään ja kiinnittää ulospäin suuntautuvaa liikettä vastaan. Mitä pitotarkoituksiin tulee, tämä ongelma on tyydyttävästi ratkaistu tunnetuilla pidätinelimillä. Tunnetut pidätinelimet eivät kuitenkaan tee mahdolliseksi vedon-25 poistoa, joka normaalisti lisäksi tarvitaan. Vedonpoisto tarkoittaa, että kaapeliin kohdistuva vetojännitys ei vä-littämästi siirry laitosalueelle, eli oikeammin sanoen sellainen rakenteellinen piirre on tarpeen, joka ylläpitää sähköistä kosketusta muodostamalla riittävän vastuksen 30 kaapelin liittimestä ulos vetämistä vastaan.
US patentti n:o 4 262 985 paljastaa liittimen johtimien liittämiseksi, jossa pidätinelin ja vedonpoistoelin on muodostettu yhdysrakenteiseksi muovimateriaalia olevan kotelon kanssa. Pidätinelimen muodostaa rako, jonka si-35 säänvientiosan leveys on pienempi kuin sen alapuolella 2 97574 oleva leveys siten, että kaapelin siirtyminen pois raosta on rajoitettu. Vedonpoistoelimen muodostavat kielekkeet, jotka levittäytyvät ulospäin tietyssä kulmassa kaapelin pituusakselin suhteen ja jotka muuttavat muotoaan jousta-5 vasti, jos kaapeli työnnetään sisään. Tämän tunnetun liittimen haittana on, että liittimen kokonaismitat ovat suhteellisen suuret johtuen pito- ja vedonpoistotarkoituksiin tarvittavista erillisistä elimistä. Lisäksi on epäedullista, että vedonpoistovaikutus pienenee johtimien halkaisi-10 jän suurentuessa.
Saksalaiset patenttijulkaisut 2 456 977 ja 2 637 378 paljastavat myös erilliset metallista kokoonpannut pidätin- ja vedonpoistoelimet.
Saksalainen patenttijulkaisu 2 446 670 paljastaa 15 sähköisen liittimen liitäntänavan, joka on muodostettu yhdysrakenteisesti metallilevystä. Liittimessä on alapuolella kaksi kosketinuloketta, joiden avulla se voidaan asentaa piirilevyn reikiin. Liittimen ensimmäiset taivutetut osat muodostavat kosketinsärmät, jotka läpäisevät 20 eristeen ja muodostavat kosketuksen johtimen kanssa, jos kaapeli painetaan liitäntänapaan yläpuolelta. Toiset taivutetut osat muodostavat raon, jonka leveys suurenee alempaa aluetta kohti mentäessä siten, että kaapeli on kiinnitetty raosta ulospäin suuntautuvaa siirtymistä vastaan. 25 Lisäksi raon reunat muodostavat eristeeseen painumat siten, että samalla aikaansaadaan vedonpoisto.
Tunnetut liitäntänavat eivät ole sopivia esimerkiksi moduuleiksi koottujen tiedonsiirtoliittimien yhteydessä. Lisähaittana on, että johtimien halkaisijoiden ollessa 30 suuremmat, on olemassa se vaara, että raon reunat tunkeutuvat eristeeseen johtimeen asti, jolloin ne tarttuvat johtimeen epätoivottavalla tavalla. Leikkautuminen eristeen läpi pienentää tai eliminoi vedonpoistovaikutuksen. Tunnetulla liitäntänavalla vedonpoistovaikutus vähenee 35 johtimen halkaisijan suurentuessa. Näin ollen tunnettua li 3 97574 liitintä voidaan käyttää vain pienten halkaisijoiden alueella.
Esillä oleva keksintö aikaansaa eristettyjen, erityisesti tiedonsiirrossa käytettävien johtimien liittimen, 5 jossa johtimen pidätinelin on yksinkertaisesti yhdistetty vedonpoiston kanssa.
Keksinnön yhteenveto Tämä keksintö käsittää yhdysrakenteisesti valetun muovimateriaalia olevan perusosan, jossa on yksi tai usei-10 ta kanavia sovitettuna vastaanottamaan eristetyt johtimet. Keksinnön mukaiseen liittimeen on vastakkaisiin seinämiin muodostettu joustavat kielekkeet. Kielekkeet levittäytyvät ulospäin tasossa, joka on likimäärin kohtisuorassa kanavan pituusakselia vastaan. Kielekkeiden vapaiden päiden puo-15 lelle muodostuu suhteellisen kapea rako, jonka kapein osa on lähellä kanavan avointa yläpuolta, ja sen leveys on pienempi kuin ohuimman liittimeen asennettavan kaapelin halkaisija. Koska raon alaosan leveys on kapeampi, niin tästä johtuen kaapelin siirtyminen ulos kanavasta on ra-20 joitettu. Keksinnölle on lisäksi olennaista, että kielekkeet on muodostettu tai liitetty kanavan seinämiin siten, että kielekkeet taipuvat yksisuuntaisesti ja joustavasti kanavan toista päätä kohti ja kanavan sisällä olevaa kos-ketinelementtiä kohti. Toisin sanoen kielekkeiden päät 25 ovat kaapelin vapaaseen päähän päin eli ulosvetosuuntaa vastaan siten, että aikaansaadaan tehokas vedonpoisto.
Tunnetuilla liittimillä voi käydä niin, että kaapelit siirtyvät ulos kanavasta heti, kun kanavan kansi avataan. Tämä vaara suurenee kaapelin halkaisijan suuren-30 tuessa. Keksinnön mukaisella liittimellä vedonpoistovai-kutus kuitenkin suurenee halkaisijan suurentuessa kielekkeiden joustavuuden ollessa sovitettu suuren halkaisija-alueen omaavien kaapelien kiinnipitämiseksi. Riippuen eristemateriaalin joustavuudesta ja vahvuudesta kielekkeet 35 tunkeutuvat eristemateriaaliin vaihtelevassa määrin, joi- 4 97574 loin kaapeli tulee tehokkaasti kiinnitetyksi liittimestä ulos vetämistä vastaan. Kielekkeiden taipuminen ja tunkeutuminen eristeeseen ovat sellaiset, että leikkautuminen eristeeseen ja vedonpoistovaikutuksen eliminoituminen väl-5 tetään.
Kuten jo on mainittu, on varmistettava, että kielekkeet taipuvat ennalta määrätyllä tavalla, kun kaapeli painetaan rakoon. Tässä suhteessa tämän keksinnön eräässä suoritusmuodossa kielekkeisiin on muodostettu raon lähei-10 syyteen ohjauspinnat, jotka saavat kaapelin taivuttamaan kielekkeitä joustavasti siten, että kielekkeiden päät ovat kohti kaapelin päätä kanavan sisällä. Voidaan käyttää erilaisia ohjauspintojen muunnelmia. Tämän keksinnön erään suoritusmuodon mukaan ohjauspinnat voivat muodostua viis-15 teistä, jotka on muodostettu kaapelin pään vastakkaisilla puolilla oleviin kielekkeiden pintoihin. Viisteet muodostavat viistot pinnat, jotka lähenevät toisiaan kaapelin päätä kohti mentäessä. Ne varmistavat, että molemmat kielekkeet taipuvat kohti kaapelin päätä.
20 Tämän keksinnön erään toisen suoritusmuodon mukaan kielekkeiden välissä olevan raon leveys suurenee jatkuvasti kanavan pohjaa kohti mentäessä. Tämän keksinnön erään toisen suoritusmuodon mukaan raon reunat voivat käsittää sahahammasmaiset ulokkeet, joiden avulla kaapelin siirty-25 minen ulos raosta on tehokkaasti rajoitettu.
Mahdollisuuksien mukaan kielekkeiden tulisi täysin taipua työnnettäessä kaapeli rakoon. Tämän keksinnön eräs suoritusmuoto aikaansaa sen, että kielekkeiden kaapelin päästä poispäin oleva pinta liittyy kanavan seinämään tie-30 tyllä pyöristyksellä, kun taas kielekkeiden vastakkaisessa pinnassa on kanavan seinämän läheisyydessä on kevennysura. Tällaisella kielekkeiden saranoinnilla kanavan seinämiin kielekkeet voidaan suhteellisen yksinkertaisesti ja yksisuuntaisesti taivuttaa kohti kaapelin päätä painettaessa 35 kaapeli rakoon.
Il 5 97574
Raon sisäänvientiosa laajenee suppilonmuotoisesti ylöspäin olevassa suunnassa kaapelin sisäänviennin helpottamiseksi .
Piirustusten lyhyt kuvaus 5 Keksintö selitetään yksityiskohtaisemmin viitaten liitteenä oleviin piirustuksiin.
Kuvio 1 on tämän keksinnön mukaisen liittimen pers-pektiivikuvanto.
Kuvio 2 on poikkileikkauskuvanto kuvion 1 tasossa 10 2-2.
Kuvio 3 on samanlainen esitys kuin kuvio 2 ja sisältää sisäänpainetun kaapelin, joka on nähtävissä myös kuvion 1 oikeanpuoleisessa osassa.
Kuvio 4 on kuvion 2 esityksen edestä päin katsottu 15 kuvanto nuolen 4 suunnassa.
Kuvio 5 on samanlainen kuvanto kuin kuvio 4 ja esittää erään muunnelman.
Piirustusten yksityiskohtainen selitys
Kuvio 1 esittää sähköisille tiedonsiirtokaapeleille 20 tarkoitetun liittimen perusosaa 10. Perusosa 10 on yhdys- rakenteisesti valettu muovimateriaalista ja muodostettu moduuliksi. Se sisältää kaksi poikittaista kanavaa 11 ja 12, jotka ovat samansuuntaiset ja tietyllä etäisyydellä toisistaan perusosan 10 koko leveydellä. On ymmärrettävä, 25 että perusosan 10 pituus voisi olla suurempi useiden kaapelien vastaanottamiseksi. Lisäksi siihen voidaan yhdistää kansi, joka sulkee kanavat 11, 12 päältäpäin. Lisäksi useita tällaisia runko-osia 10 voidaan panna päällekkäin siten, että kukin ylempänä oleva perusosa muodostaa kannen 30 alempana olevalle. Kuvattua lajia olevat liittimet ovat yleisesti tunnettuja.
Tunnetut U-muotoiset metallia olevat kosketinele-mentit 14 ja 15 sekä terät 16 ja 17 on sijoitettu kanaviin 11 ja 12. Eristetty johin tai kaapeli 20 tuodaan sisään 35 oikeanpuoleiseen kanavaan 12 ylhäältäpäin ja terä 17 leik- 6 97574 kaa pois sen etupään samalla kun kosketinelementti 15 leikkautuu kaapelin 20 eristeeseen koskettaen kaapelin 20 johdinta sinänsä tunnetulla tavalla sähköisen kosketuksen aikaansaamiseksi.
5 Kielekkeet 21, 22 ja 23, 24 on vastaavasti muodos tettu kanavien 11, 12 seinämiin kosketinelementtien 14, 15 etupuolelle. Kuten erityisesti kuvioista 1 ja 2 nähdään, kanavissa 11, 12 on vastaavat syvennykset 25, 26, jotka on muodostettu vastaavasti kielekkeiden 21, 22 ja 23, 24 10 alueeseen, jolloin kielekkeiden nivelkohdat ovat suuremman etäisyyden päässä toisistaan siten, että kanavien leveys on suhteellisen suuri. Seuraavassa selitetään vain kielekkeet 21, 22, koska kielekkeet 23, 24 on muodostettu samanlaisiksi.
15 Kielekkeet 21, 22 liittyvät kanavan seinämään pyö ristyksillä 27, 28 eli pyöristyspinnoilla kosketinelemen-tistä 14 poispäin olevalla puolella. Kielekkeisiin 21, 22 on kanavan seinämän lähelle kosketinelementin 14 kanssa samalle puolelle muodostettu ura 29, 30, jolloin kielek-20 keiden 21, 22 paksuus pienenee. Kielekkeiden 21, 22 vapaiden päiden väliin muodostuu rako 31, joka jatkuvasti suurenee päältä pohjaan päin mentäessä, kuten kuviosta 4 ilmenee. Raon 31 kapein leveys on sellainen, että se on pienempi kuin kanavaan 11 pantavan pienimmän kaapelin halkai-25 sija. Kielekkeiden 21, 22 kosketinelementistä 14 poispäin olevalle puolelle on muodostettu viistot pinnat eli viisteet 32, 33. Viisteiden 32, 33 leveys pienenee kanavan pohjaa kohti mentäessä, kuten kuviosta 1 ilmenee. Kuten erityisesti kuviosta 4 nähdään, raon 31 sisäänvientiosa on 30 suppilomainen ja se levenee yläosastaan, kuten 34 esittää.
Kuviossa 3 nähdään kaapeli 40, joka sisältää johtimen 41 ja eristeen 42 ja joka on työnnetty kanavaan 11. Kielekkeissä 21, 22 olevat viisteet 32, 33 saavat kielek-35 keet taipumaan kanavan 11 toista päätä kohti työnnettäessä 7 97574 kaapeli 40 ylhäältäpäin kanavaan, ja kielekkeiden 21, 22 vapaat päät, joihin eriste on tarttunut, saavat eristeen muuttamaan muotoaan, ja eristeeseen muodostuu painumat, joiden avulla kaapelin 40 poisvetäminen nuolen F suunnassa 5 on rajoitettu. Kaapeliin 20 nuolen F suunnassa kohdistuva voima saa kielekkeet pureutumaan syvemmälle kaapelin eristeeseen. Kanavassa 12 oleva kaapeli 20 taivuttaa kielekkeitä 23, 24 vastaavalla tavalla. Kuviosta 3 nähdään, että kielekkeet 21, 22 taipuvat kokonaan kosketinelementtiä 10 kohti johtuen niiden saranoinnista kanavan seinämään. On ymmärrettävä, että kielekkeiden 21, 22 muodon tai eristeen 42 kovuuden ollessa sopivat itse kielekkeet voivat muuttaa muotoaan tai taipua siten, että aikaansaadaan vedonpoisto. Voidaan lisäksi havaita, että vedonpoistovaikutus suurenee 15 kaapelin 40 halkaisijan suurentuessa. Kaapeli 40 pysyy kanavassa sen ansiosta, että rako 30 kapenee ylöspäin, joka vastustaa myös kaapelin siirtymistä ylöspäin ulos raosta.
Kuvio 5 esittää kielekkeiden 21, 22 erästä muunnel-20 maa. Kuvion 5 kielekkeet 21', 22' on valettu kanavan seinämiin kielekkeiden 21, 22 tavoin. Ne muodostavat vapaiden päittensä puolelle raon 31', joka porrasmaisesti suurenee kohdassa 50 jatkuvasti supistuvan sisäänmeno-osan 34 alapuolella. Sahahammasmaiset reunat 51, 52 liittyvät vast-25 aavasti portaaseen 50 muodostaen tehokkaan vastuksen kaapelin siirtymiselle ulos raosta.
Kuten kuvioista 4 ja 5 nähdään, kielekkeet 20, 21 ja 21', 22' voivat vastaavasti liikkua kanavien 11, 12 syvennysten 25, 26 pohjan suhteen, jota 60 ja 60' vastaa-30 vasti esittävät.

Claims (8)

97574
1. Sähkökaapelin, erityisesti sähköisen tiedonsiirtokaapelin liitin, joka käsittää muovimateriaalia olevan 5 kotelon, johon kuuluvat perusosa (10) ja mahdollisesti kansiosa, ainakin yksi pituussuuntainen kanava (11, 12), jolla on akseli ja joka on muodostettu perusosaan (10) ja joka sisältää kosketinelementin (14, 15) ja runko-osan kanssa yhdysrakenteisesti muodostetut joustavat pidä-10 tinelementit (21, 22, 23, 24), jotka taipuvat joustavasti, kun kaapeli (20) työnnetään kanavaan, ja pitävät kaapelia (20) ulospäin suuntautuvaa siirtymistä vastaan, tunnettu siitä, että pidätinelementit ovat joustavia kielekkeitä (21, 22, 23, 24), jotka on muodostettu kanavan 15 (11, 12) vastakkaisiin seinämiin kanavan (11, 12) mainitun akselin suhteen likimäärin kohtisuorassa tasossa, että kielekkeiden (21, 22, 23, 24) vapaat päät muodostavat kapean raon (31, 31'), jonka kapein osa on kanavan avoimen yläpuolen lähellä ja jonka leveys on pienempi kuin liit-20 timeen asennettavan pienimmän kaapelin halkaisija, että raon (31, 31') kanavan (11, 12) pohjan lähellä olevan osan · leveys on suurempi kuin tämän uran yläosan leveys, ja että kielekkeiden (21, 22, 23, 24) muoto ja/tai niiden kiinnitys kanavan seinämiin on sellainen, että kielekkeiden 25 (21, 22, 23, 24) päätyosat taipuvat joustavasti kanavan toista päätä kohti ja kohti kanavassa (11, 12) olevan kos-ketinelementtiä.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen liitin, tunnettu siitä, että kielekkeisiin (21, 22, 23, 24) 30 raon (31, 31') lähelle on muodostettu ohjauspinnat (32, 33).
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen liitin, tunnettu siitä, että ohjauspinnat on muodostettu viisteillä (32, 33), jotka on muodostettu kielekkeiden (21, 35 22) kosketinelementistä poispäin olevalle puolelle. Il 97574
4. Jonkin patenttivaatimuksista 1-3 mukainen liitin, tunnettu siitä, että rako (31) jatkuvasti suurenee kanavan (11, 12) pohjaa kohti mentäessä.
5. Jonkin patenttivaatimuksista 1-4 mukainen lii- 5 tin, tunnettu siitä, että kielekkeet (21, 22, 23, 24) liittyvät kanavan seinämään pyöristyksillä (27, 28. kosketinelementistä poispäin olevalla puolella ja että kielekkeeseen on kanavan seinämän lähelle muodostettu ke-vennysura (29, 30) kielekkeiden kosketinelementin puolei-10 sille sivuille.
6. Jonkin patenttivaatimuksista 1-5 mukainen liitin, tunnettu siitä, että raon (31) sisäänvien-tiosa laajenee suppilomaisesti kanavan avointa puolta kohti mentäessä.
7. Jonkin patenttivaatimuksista 1-6 mukainen lii tin, tunnettu siitä, että raon (31' ) reunat ra-jaavien kielekkeiden päihin on muodostettu sahahammasmai-set ulokkeet (51, 52).
8. Jonkin patenttivaatimuksista 1-7 mukainen lii-20 tin, tunnettu siitä, että kielekkeet (21, 22, 23, 24, 21', 22’) voivat ainakin osittain vapaasti liikkua suhteessa kanavan pohjaan (60, 60')· 97574
FI901214A 1989-04-14 1990-03-12 Kaapeliliitos FI97574C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3912273 1989-04-14
DE3912273A DE3912273A1 (de) 1989-04-14 1989-04-14 Verbinder fuer isolierte leiter

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI901214A0 FI901214A0 (fi) 1990-03-12
FI97574B true FI97574B (fi) 1996-09-30
FI97574C FI97574C (fi) 1997-01-10

Family

ID=6378669

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI901214A FI97574C (fi) 1989-04-14 1990-03-12 Kaapeliliitos

Country Status (20)

Country Link
US (1) US5030136A (fi)
EP (1) EP0392193B1 (fi)
JP (1) JP2865365B2 (fi)
KR (1) KR0185965B1 (fi)
CN (1) CN1029059C (fi)
AR (1) AR243706A1 (fi)
AT (1) ATE125068T1 (fi)
AU (1) AU624486B2 (fi)
BR (1) BR9001727A (fi)
CA (1) CA2011936C (fi)
DE (2) DE3912273A1 (fi)
DK (1) DK0392193T3 (fi)
ES (1) ES2074486T3 (fi)
FI (1) FI97574C (fi)
MX (1) MX172950B (fi)
MY (1) MY105652A (fi)
NO (1) NO177920C (fi)
RU (1) RU1801237C (fi)
TR (1) TR24415A (fi)
ZA (1) ZA901963B (fi)

Families Citing this family (38)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3642895A1 (de) * 1986-12-16 1988-06-30 Dahl Gmbh & Co Kg Manfred Elektrodose fuer kabelverbindungen, insbesondere fuer kabelkanaele
US5244408A (en) * 1992-05-22 1993-09-14 At&T Bell Laboratories Terminal housing
DE4317725A1 (de) * 1992-06-01 1993-12-02 Trw Fahrzeugelektrik Elektrisches Anschlußelement
EP0590168B1 (de) * 1992-09-24 1995-11-15 Siemens Aktiengesellschaft Klemmanschluss-Gehäuse
ZA937551B (en) * 1992-10-13 1994-05-03 Utilux Pty Ltd A planar member for gripping a cable
DE4332929C1 (de) * 1993-09-28 1995-03-16 Spelsberg Guenther Gmbh Co Kg Installationsdose für elektrische Installationsgeräte
US5586905A (en) * 1993-11-01 1996-12-24 Molex Incorporated Insulation displacement electrical connector with improved strain relief
DE4409517A1 (de) * 1994-03-19 1995-09-21 Murrplastik Systemtechnik Gmbh Zugentlastung für Leitungen
US5554053A (en) * 1994-08-24 1996-09-10 Minnesota Mining And Manufacturing Company Modular connector with separable wire retention
US5624273A (en) * 1995-04-21 1997-04-29 The Whitaker Corporation Insulation displacement contact with strain relief
GB9510886D0 (en) * 1995-05-30 1995-07-26 Amp Great Britain Wire cutting electrical connector having test probe access
US5577930A (en) * 1995-06-28 1996-11-26 Molex Incorporated Electrical connector with improved conductor retention means
GB9514593D0 (en) * 1995-07-17 1995-09-13 Amp Espa Ola S A Connector wire strain relief
ES1036293Y (es) * 1997-02-01 1997-12-16 Mecanismos Aux Ind Conector perfeccionado de insercion lateral.
JP3123470B2 (ja) * 1997-07-09 2001-01-09 株式会社村田製作所 フライバックトランス
JP3674810B2 (ja) * 1997-10-15 2005-07-27 矢崎総業株式会社 接触端子の固定構造
DE20023227U1 (de) * 2000-03-03 2003-06-26 BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH, 81669 München Zugentlastung für Elektrokabel
JP2001298832A (ja) * 2000-04-14 2001-10-26 Yazaki Corp 電線の保持構造
US6406326B2 (en) 2000-06-26 2002-06-18 Yazaki Corporation Wire holding structure
GB2368197B (en) * 2000-10-11 2003-12-03 Channell Ltd Electrical connector and strain relief therefor
EP1241742A1 (de) * 2001-03-13 2002-09-18 GIRA GIERSIEPEN GmbH. & CO. KG Elektrisches Installationsgerät, insbesondere Mehrfach-Steckdose, zum Einsetzen in einen Kabelkanal
EP1241737A1 (de) * 2001-03-13 2002-09-18 GIRA GIERSIEPEN GmbH. & CO. KG Elektrisches Installationsgerät mit schraubenloser Zugentlastung
US20030177628A1 (en) * 2002-02-21 2003-09-25 Mark Viklund Cable ducting joiner
US20030176104A1 (en) * 2002-03-13 2003-09-18 Hall John W. Apparatus and method for electrical connector cable retention
JP3998203B2 (ja) * 2003-09-05 2007-10-24 日本航空電子工業株式会社 コネクタ
US7335050B2 (en) * 2005-07-01 2008-02-26 Blazing Products, Inc. Electrical connector for use in connecting wires
DE102005056215B4 (de) * 2005-11-25 2013-05-23 Rittal Gmbh & Co. Kg Vorrichtung zum Führen von Kabeln oder Leitungen
ITMI20052395A1 (it) * 2005-12-15 2007-06-16 Mbm Elettronica S R L Morsetteria a scatola pdr connessioni elettriche
US7806718B2 (en) * 2006-10-23 2010-10-05 Blazing Products Inc. Electrical connectors and methods of connecting
US7477826B2 (en) 2007-01-16 2009-01-13 Tyco Electronics Corporation Cable enclosure assemblies and methods for using the same
EP2115824B1 (en) * 2007-02-23 2017-08-09 FCI Asia Pte. Ltd. Cable clamp
US8170391B2 (en) * 2009-02-11 2012-05-01 Adc Telecommunications, Inc. Fiber optic strain relief assembly
RU2579819C2 (ru) 2010-10-26 2016-04-10 Адс Телекоммьюникейшнз, Инк. Система и способ крепления волоконно-оптических кабелей, обеспечивающие снятие механического напряжения
US9035184B2 (en) 2011-11-03 2015-05-19 Blazing Products, Inc. Electrical connectors
CN104634200A (zh) * 2013-11-13 2015-05-20 湖北卫东化工股份有限公司 数码电子雷管起爆网络接线装置
DE202015103923U1 (de) * 2015-07-27 2015-09-24 HARTING Electronics GmbH Elektrischer Steckverbinder
JP2020161469A (ja) * 2019-03-19 2020-10-01 株式会社デンソー 電子装置及び圧接端子
US11322859B2 (en) * 2019-03-19 2022-05-03 Denso Corporation Electronic device and insulation-displacement terminal

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4169645A (en) * 1970-01-02 1979-10-02 Faulconer Harry A Means and methods of joining conductors
GB1396790A (en) * 1972-05-26 1975-06-04 British Insulated Callenders Electrical fitting incorporating cable-strain relieving means
US3845455A (en) * 1973-10-12 1974-10-29 Amp Inc Tubular conductor-in-slot connecting device
US3902154A (en) * 1974-02-19 1975-08-26 Trw Inc Strain relief
US4373769A (en) * 1975-08-20 1983-02-15 Allied Corporation Electrical connector including insulation-opening contact
US4262985A (en) * 1979-03-26 1981-04-21 Bell Telephone Laboratories, Incorporated Connector for plural conductors
US4514027A (en) * 1982-09-28 1985-04-30 At&T Technologies, Inc. Connectorized cable and methods of making
FR2584538B1 (fr) * 1985-07-02 1987-09-25 Alsthom Cgee Agencement de connexion auto-denudant encastre pour appareillage electrique et outil de connexion pour un tel agencement
DE3622164A1 (de) * 1986-07-02 1988-01-14 Minnesota Mining & Mfg Haltevorrichtung fuer anschlussdraehte an einem elektrischen verbinder

Also Published As

Publication number Publication date
CA2011936C (en) 1999-09-14
JPH02295074A (ja) 1990-12-05
DK0392193T3 (da) 1995-08-21
FI97574C (fi) 1997-01-10
DE3912273A1 (de) 1990-10-18
NO177920C (no) 1995-12-13
US5030136A (en) 1991-07-09
CN1029059C (zh) 1995-06-21
ATE125068T1 (de) 1995-07-15
DE3912273C2 (fi) 1992-07-23
MX172950B (es) 1994-01-25
EP0392193B1 (en) 1995-07-12
KR900017246A (ko) 1990-11-15
JP2865365B2 (ja) 1999-03-08
ZA901963B (en) 1990-12-28
EP0392193A3 (en) 1991-03-06
DE69020774D1 (de) 1995-08-17
FI901214A0 (fi) 1990-03-12
AU624486B2 (en) 1992-06-11
NO901248L (no) 1990-10-15
RU1801237C (ru) 1993-03-07
DE69020774T2 (de) 1995-12-07
TR24415A (tr) 1991-11-01
AU5132490A (en) 1990-10-18
AR243706A1 (es) 1993-08-31
CA2011936A1 (en) 1990-10-14
NO901248D0 (no) 1990-03-16
EP0392193A2 (en) 1990-10-17
CN1046999A (zh) 1990-11-14
KR0185965B1 (ko) 1999-05-15
BR9001727A (pt) 1991-05-21
MY105652A (en) 1994-11-30
NO177920B (no) 1995-09-04
ES2074486T3 (es) 1995-09-16

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI97574B (fi) Kaapeliliitos
CA2234536C (en) Improvements in multi-pin electrical connectors
EP0632541A2 (en) Electrical connector for high density ribbon cable
US6498295B1 (en) Side insertion trap
US4352538A (en) Low profile connector for printed circuit board
JPH0917468A (ja) 改良された導線保持手段を有する電気コネクタ
EP0097018B1 (en) Insulation displacement contact latching terminal
KR930006028B1 (ko) 전기 접속기
US4508410A (en) Electrical termination system and connector member
US4886942A (en) Strain relief structure for connecting flat flexible cable to a circuit board
KR0148395B1 (ko) 공통 전기 커넥터
US4793059A (en) Automatic grounding clip
KR960002131B1 (ko) 접속 장치
US5211575A (en) Insulated pigtail device
US4723918A (en) Connection device
US6413116B2 (en) Insulation-displacement connection piece
EP0055876A2 (en) Improved discrete wire insulation displacement connector
EP0228723A2 (en) Modular IDC terminal block assembly
JP3377418B2 (ja) 回路基板用電気コネクタ
JP4102295B2 (ja) 同軸ケーブル用ピアシング端子
EP0547475A1 (en) Electrical cable clamping device
EP0344953B1 (en) Electrical connector support
JPS6316139Y2 (fi)
US5358425A (en) Wire gripping entryway for connector
JPH0665081B2 (ja) 平形多芯電気ケーブルコネクタ

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
MM Patent lapsed

Owner name: MINNESOTA MINING AND MANUFACTURING COMPANY