FI94729B - Menetelmä ja laite maamassan seulomiseksi - Google Patents

Menetelmä ja laite maamassan seulomiseksi Download PDF

Info

Publication number
FI94729B
FI94729B FI934662A FI934662A FI94729B FI 94729 B FI94729 B FI 94729B FI 934662 A FI934662 A FI 934662A FI 934662 A FI934662 A FI 934662A FI 94729 B FI94729 B FI 94729B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
shafts
screening
screen
discs
rotation
Prior art date
Application number
FI934662A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI94729C (fi
FI934662A0 (fi
FI934662A (fi
Inventor
Reino Mantsinen
Original Assignee
Humuspehtoori Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Humuspehtoori Oy filed Critical Humuspehtoori Oy
Priority to FI934662A priority Critical patent/FI94729C/fi
Publication of FI934662A0 publication Critical patent/FI934662A0/fi
Priority to DE69418890T priority patent/DE69418890T2/de
Priority to EP94928411A priority patent/EP0724489B1/en
Priority to DK94928411T priority patent/DK0724489T3/da
Priority to PCT/FI1994/000446 priority patent/WO1995011093A1/en
Priority to AU77849/94A priority patent/AU7784994A/en
Publication of FI934662A publication Critical patent/FI934662A/fi
Publication of FI94729B publication Critical patent/FI94729B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI94729C publication Critical patent/FI94729C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B07SEPARATING SOLIDS FROM SOLIDS; SORTING
    • B07BSEPARATING SOLIDS FROM SOLIDS BY SIEVING, SCREENING, SIFTING OR BY USING GAS CURRENTS; SEPARATING BY OTHER DRY METHODS APPLICABLE TO BULK MATERIAL, e.g. LOOSE ARTICLES FIT TO BE HANDLED LIKE BULK MATERIAL
    • B07B1/00Sieving, screening, sifting, or sorting solid materials using networks, gratings, grids, or the like
    • B07B1/12Apparatus having only parallel elements
    • B07B1/14Roller screens
    • B07B1/15Roller screens using corrugated, grooved or ribbed rollers
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B07SEPARATING SOLIDS FROM SOLIDS; SORTING
    • B07BSEPARATING SOLIDS FROM SOLIDS BY SIEVING, SCREENING, SIFTING OR BY USING GAS CURRENTS; SEPARATING BY OTHER DRY METHODS APPLICABLE TO BULK MATERIAL, e.g. LOOSE ARTICLES FIT TO BE HANDLED LIKE BULK MATERIAL
    • B07B13/00Grading or sorting solid materials by dry methods, not otherwise provided for; Sorting articles otherwise than by indirectly controlled devices
    • B07B13/14Details or accessories
    • B07B13/18Control

Landscapes

  • Combined Means For Separation Of Solids (AREA)

Description

94729
Menetelmä ja laite maamassan seulomiseksi Tämän keksinnön kohteena on patenttivaatimuksen 1 johdannon mukainen menetelmä maamassan seulomiseksi kiekkoseulalla.
5
Keksinnön kohteena on myös patenttivaatimuksen 4 johdannon mukainen kiek-koseulasovitelma menetelmän toteuttamiseksi.
Viherrakentamiseen tarvittavan mullan tarve on suuri asutuskeskuksissa ja lisääntyy 10 rakentamisen ja ympäristörakentamisen vuoksi. Pihojen ja puistojen rakentamiseen tarvitaan hyvälaatuista multaa, jossa ei ole mukana haitallisia epäpuhtauksia, kuten esimerkiksi kiviä ja vastaavia. Lisäksi viherrakentamiseen tarvittavan mullan tulee olla ominaisuuksiltaan kasveille sopivaa ja siksi se on valmistettava sekoittamalla multa erilaisista materiaaleista. Hyvä viljelys- ja kasvatusmaa tarvitsee ravinteita, 15 kuohkeutta, mineraaleja kuten hiekkaa ja savea ja orgaanista ainesta joka ravinteiden lisäksi ylläpitää monipuolista mikrobiologista kasvustoa maassa. Viljelysalustassa ei saa olla suuria esineitä, kuten kiviä, juurakolta, kantoja ja lautoja. Tällaisessa maassa pitää myöskin kaiken materiaalin olla tasaisesti jakautuneena.
2 0 Erilaisissa maanrakennustöissä syntyy huomattavia määriä jätemaata, jota ei voida käyttää sen sisältämien kivien tai puuaineksen vuoksi. Tämä maa syntyy usein lähellä mahdollista käyttökohdetta ja olisi edullista, jos tämä jätemaa saataisiin kohtuukustannuksin käyttöön, jolloin saavutettaisiin huomattavia säästöjä maan hankinnassa ja kuljetuskustannuksissa. Jätemaa on kuitenkin seulottava ennen käyttöä ja koska 25 tehokasta seulalaitetta ei ole ollut käytössä, jätemaata joudutaan kuljettamaan esimerkiksi soranottoalueiden täytemaaksi ja sitä ei olla pystytty ottamaan hyötykäyttöön, kuitenkin jätemaat sisältävät arvokkaita osia, mikäli erilaiset jakeet saataisiin seulottua jätemaiden syntypaikalla. Siten esimerkiksi kivet voitaisiin käyttää heti vaikkapa tiepohjien kantavan kerroksena ja hienompijakoinen kivennäismaa sekoittaa humuk-30 seen ja siten valmistaa viherrakentamiseen sopivaa multaa.
Maanrakentamisessa syntyvien jätemaiden jalostamiseen ei ole ollut tähän mennessä 94729 2 soveltuvia välineitä. Erityisiä ongelmia on tuottanut sitkeiden ja märkien maiden käsittely, joita ovat esimerkiksi savea, liejua, kiviä, kantoja ja metsämaan pintakerrosta sisältävät jätemaat.
5 Maa-aineksesta erotellaan ei-toivotut kappaleet ja aineosat sekoitetaan seulomalla.
Seulat perustuvat tyypillisesti seulaverkkoon, joka liikutellaan tai tärytetään tai joka kiertää pyörivässä kaltevassa seularummussa. Rumpuseulojen ongelma on suuri paino ja suhteellisen alhainen kapasiteetti, sekä helppo tukkeutuvuus etenkin savipitoisilla maalajeilla. Tunnetaan myös tankoseuloja, jossa tangot ovat paikallaan tai liikkuvat 10 tai niitä tärytetään.
Maa-aineksen seulontaan on käytetty yleisesti erilaisia kiekkoseuloja. Näissä seuloissa on rinnakkaisille akseleille sijoitettuja, lomittain meneviä kiekkoja ja akseleita pyöritetään samaan suuntaan, jolloin maa-aines putoaa kiekkojen välisistä raoista ja 15 ratoja suuremmat kappaleet jäävät seulan päälle ja kulkeutuvat seulan reunalle ja putoavat keruuastiaan. Tällaisen seulan heikkoutena on sen huono soveltuminen sitkeän, savisen maan seulontaan. Seulan kiekot eivät pysty leikkaamaan savista maata ja sitkeä maa-aines ei pääse putoamaan kiekkojen raoista. Tällöin seulalle nostettu maakakku ainoastaan siirtyy seulalla eteenpäin seuloutumatta ja putoaa 2 0 lopulta pois kiekkoakseleiden päältä. Sitkeää savipitoista maata ei siten pystytä seulo maan nykyisillä laitteilla.
Sellaisia tiksotrooppisia materiaaleja joissa on vettä kiintoaineen määrästä 10-90 %, on sen hienoudesta riippuen on usein hyvin vaikea seuloa. Myöskin materiaalit, jotka 25 sisältävät kuitumaisia tai nauhamaisia osasia runsaasti ovat hyvin vaikeita seuloa ja homogenisoida tai/ja sekoittaa muihin materiaaleihin. Tällaisia materiaaleja ovat turve, oljet, heinä, kaatopaikkajäte ja savea sisältävät maalajit, joissa pois seulottavina materiaaleina esiintyvät kannot, juuret, isot kivet ja muovijätteet muun materiaalin seassa. Muovijätteet ja muut pitkiä nauhoja muodostavat materiaalit helposti tukkivat 3 0 monet seulatyypit ja erityisesti kiekkoseulat, joissa kiekkomaiset elimet pyörivät yhdensuuntaisilla akseleilla, jolloin nauhat kiertyvät näiden akseleiden ympärille.
3 94729
On tapauksia, joissa ennen seulomista seulottavaa materiaalia yritetään repiä ja murskata tai muutoin käsitellä Jotta seulonta saataisiin onnistumaan, eikä seula tukkeutuisi.
5 Tämän keksinnön tarkoituksena on saada aikaan menetelmä ja laite, jonka avulla voidaan seuloa kaikenlaista maa-ainesta savimaa mukaanlukien.
Keksintö perustuu siihen, että kiekkoseulan akseleita käytetään jaksottaisesti vastakkaisiin suuntiin, jolloin seulottava maa-aines pysyy seulalla ja repiytyy suunnanvaih-10 dosten ansiosta alapuoleltaan seuloutuvaksi massaksi.
Täsmällisemmin sanottuna keksinnön mukaiselle menetelmälle on tunnusomaista se, mitä on esitetty patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosassa.
15 Keksinnön mukaiselle sovitelmalle on puolestaan tunnusomaista se, mitä on esitetty patenttivaatimuksen 4 tunnusmerkkiosassa.
Keksinnön avulla saavutetaan huomattavia etuja.
20 Keksinnön tärkein etu on sen hyvä kyky hajottaa ja seuloa sitkeitä aineita. Niinpä . keksinnön mukaisella seulalla voidaan käsitellä tehokkaasti märkää savea, runsaasti olkea sisältävää lantaa ja muita vaikeasti seulottavia materiaaleja. Seulan käsittelyka-pasiteetti on näillä vaikeilla materiaaleilla suurempi kuin vastaavien tunnettujen seulojen. Tyypillisellä rumpuseulalla, jota käytetään vaikeiden materiaalien seulon-25 taan, päästään esim. savea sisältävillä materiaaleilla kapasiteettiin noin 0.5 m3 /min seulaneliötä kohti, kun vastaavalla tämän keksinnön mukaisella seulalla samaa ma-teriaalia voidaan käsitellä jopa 1.5 m3/min seulaneliötä kohti. Seulan seulontatihey-den vaihto on helppo tehdä. Seulan akselit voidaan kiinnittää kartioholkilla, jolloin akselit on helppo irrottaa ja korvata akselistolla, jossa on erilainen seulakiekosto. Itse 30 seulalevyissä on yhden keksinnön edullisen suoritusmuodon mukaan ulokkeita, jotka tunkeutuvat levyjen pyöriessä seulottavaan massaan ja leikkaavat sitä, jolloin massa • « 4 94729 pääsee seuloutumaan seulan läpi. Seulan käyttökoneikko ja voimansiirto voidaan varustaa momentinmuuntimella, jolloin laite ei pääse vaurioitumaan akseleiden tai seulalevyjen kiilautumisen takia. Edestakaisen liikkeen ansiosta kiilautumat myös laukeavat itsestään akseleiden kääntyessä pyörimään vastakkaiseen suuntaan.
5
Keksintöä selitetään seuraavassa tarkemmin oheisten piirustusten avulla.
Kuvio 1 esittää leikkauskuvana sivulta yhtä keksinnön suoritusmuotoa kuljetusalustalle sijoitettuna.
10
Kuvio 2 esittää kuvion 1 suoritusmuotoa ylhäältä.
Kuvioissa on esitetty ainoastaan seulan toinen pääty. Seulontaosan mittoja voidaan muuttaa esimerkiksi akseleiden määrää lisäämällä, jolloin niiden muodostamasta 15 seulontaosasta tulee pidempi. Rinnakkain olevista akseleista muodostuva rakenne käy ilmi poikkileikatuistakin kuvioista.
Kuviossa 1 keksinnön mukainen seulasovitelma on esitetty kuljetusalustalle 1 asennettuna. Tämä kuljetusalusta ei varsinaisesti liity keksintöön, joten sitä ei kuvata 20 tässä lähemmin. Itse seulasovitelma koostuu laatikkomaisesta runkorakenteesta 2, jonka yläreunalle on sovitettu seulan akselisto. Akselista koostuu akseleista 3, joille on sovitettu välimatkan päähän toisistaan akseleiden pituussuunnassa sijoitettuja seulakiekkoja 4. Vierekkäisten akseleiden 3 kiekot 4 on sijoiteltu siten, että kiekot 4 menevät lomittain ja muodostavat siten seulasäleikön. Kunkin seulakiekon 4 ulkoke-25 hällä on neljä 90° välein sijoitettua repimiskynttä 3. Tässä tapauksessa kynnet levenevät ulkokehää kohti siirryttäessä siten, että kynnen kummasakin reunassa on koukkumainen uloke. Laite saa käyttövoimansa runkorakenteen 2 päätyyn sijoitetulta hydraulikoneikolta 6, joka pyörittää ketjuvedon 7 välityksellä akseleita 3. Tässä suoritusmuodossa myös akselit 3 on yhdistetty kahden rinnakkaisen rullaketjun 8 ja 30 ketjupyörien 9 välityksellä voimansiirtoketjuksi, jolloin hydraulimoottori 6 pyörittää kaikkia akseleita 3 yhtäaikaisesti. Hydraulista voimansiirtoa käytettäessä suunnan- ·· li 5 vaihto, momentinrajoitus ja muut ohjaukseen ja säätöön liittyvät tekijät on helppo toteuttaa erilaisin venttiiliratkaisuin.
Runkolaatikon 2 päätyreunoilla on kiinteät estelevyt 10, jotka muodostavat seu-5 lasäleikön reunimmaisen akselin kanssa vastaavalla tavalla kuin akselit 3 keskenään. Hydraulimoottorin 6 kanssa samassa päädyssä on vielä keruuastia 11 kiviä ja muuta seulonta-ainesta varten. Runkolaatikon 2 pohjalle on sijoitettu kuljetin 12 seulotun materiaalin pois kuljettamiseksi.
10 Seula toimii seuraavalla tavalla. Seulottava maamassa nostetaan kuormaimella seulan akselisten päälle. Seulan akselit saatetaan pyörimään hydraulimoottorin pyörittäminä ensin yhteen suuntaan, ja suunta vaihdetaan nopeasti päinvastaiseksi ja akseleita pyöritetään yhtä monta kierrosta takaisinpäin kuin niitä pyöritettiin ensimmäisessä jaksossa. Toisen pyörintäjakson jälkeen suuntaa jälleen vaihdetaan ja pyörittämistä ja 15 suunnanvaihtoja jatketaan kunnes seulottava materiaali on mennyt seulan läpi ja akseleiden päälle jää vain pois erotettu aines. Nyt seulan akselit saatetaan pyörimään keruuastian suuntaan, jolloin akseleiden päällä vielä oleva aines kulkeutuu keruuasti- aan.
2 o Kunkin pyöritysjakson voidaan valita varsin vapaasti ja se onkin edullista tehdä esimerkiksi ohjelmoitavan logiikan avulla muunneltavaksi, jolloin laitteen toimintaa voidaan säädellä käsiteltävän materiaalin mukaan. Samaan suuntaan tapahtuvan pyörintäjakson pituus ei kuitenkaan saa olla niin pitkä, että akseleilla oleva materiaali siirtyisi pois seulalta. Toisaalta monilla materiaaleilla saadaan paras seulontateho, jos 25 yhden jakson aikana tapahtuva liike on hyvin lyhyt, jolloin massan alapuolta repiviä liikkeitä tulee aikajaksossa mahdollisimman paljon. Suunnanmuutosten nopeus on * ' myös tärkeää, koska tällöin seulottavan massan hitaus pitää massa paikallaan kiekko jen repiessä sen alapuolta. Jos yhden jakson aikana akseleiden kiertymä on alle yhden kierroksen, esimerkiksi neljännes tai puoli kierrosta, saavutetaan se etu, että 30 nauhamaiset materiaalit eivät pääse kiertymään akseleiden ympäri ja siten tukkimaan seulaa. Tällöin olisi kuitenkin tärkeää seulakiekkojen kulumisen kannalta käyttää 94729 6 akseleita silloin tällöin samaan suuntaan ainakin niin kauan, että kiekon seulottavaa materiaalia vasten oleva pinta ja repimäkynsi vaihtuvat.
Edellä kuvatun suoritusmuodon lisäksi tällä keksinnöllä on useita muitakin vaihtoeh-5 toisia toteutustapoja. Pyörivän kiekon leikkaava reuna on edullista olla joko osa ympyrän kaarta, jolla on suurempi säde kuin levyllä keskimäärin ja niin että säteen muuttumiskohta on 90 asteen kulmassa kiekkoon nähden tai edullisesti terävästi viisto.
10 Muutkin kiekkojen ja kynsien leikkaavat muodot tulevat kysymykseen, kunhan vain kiekko ei ole sillä lailla esim tähtimäinen, ettei seulottava kappale jää helposti tähden sakaroiden ja akselin väliin. On tärkeätä, että seulan leikkaavissa kiekoissa olevat leikkauskohoamat eivät ole liian suuresti erkanevia kiekon keskimääräisestä säteestä tai kiekon muun osan säteestä. Pyörivän kiekon leikkaavan osan korkeuden erotus 15 kiekon muuhun säteeseen nähden saisi edullisesti olla enintään 1/4 kiekon säteestä.
Muussa tapauksessa pyörivät kiekot saattavat osia seulottavasta materiaalista sellaiseen tilanteeseen jossa seulottava materiaali kiilautuu kiekon ja akselin väliin, kiekkojen ei luonnollisestikaan tarvitse olla ympyrämäisiä, vaan kolmiomaiset, neliömäiset ja muut muodot tulevat kyseeseen.
20
Seulan runko, akselit ja niiden kiinnipitoelimet ja käyttölaitteet voidaan edullisesti rakentaa joustetulle alustalle akseleiden vääntymisvaurioiden välttämiseksi. Seulan akseleiden voimansiirrot voidaan toteuttaa monella tavalla ja yksi edullinen vaihtoehto on momentinrajoittimen ja hydraulimoottorin asentaminen jokaiselle akselille.
25 Hydraulikäytön sijasta voidaan käyttää sähkö- tai polttomoottorikäyttöäkin, mutta tällöin nopean suunnanvaihdon toteuttaminen on vaikeampaa kuin hydraulitekniikassa.

Claims (6)

94729
1. Menetelmä maa-aineksen tai vastaavan materiaalin seulomiseksi kiekkoseulalla, joka käsittää useita samansuuntaisia rinnakkaisia akseleita, joille on sovitettu lomittain 5 meneviä seulontakiekkoja, jossa menetelmässä - seulottava materiaali asetetaan seulan akseliston (3) muodostaman seulontaosan varaan, ja 10. akseleita pyöritetään, jolloin seulottava materiaali kulkeutuu seulaosan läpi akseleiden (3) ja seulontakiekkojen (4) kiekkojen välisistä raoista ja materiaali, joka ei mahdu näistä raoista, jää seulontaosan päälle, tunnettu siitä, että 15 . - akseleita (3) pyöritetään seulottaessa jaksottaisesti edestakaisin siten, että kulloisenkin samaan suuntaan tapahtuvan pyöritysjakson pituus on lyhyempi kuin akseleiden (3) yksi täysi kierros ja pyörimissuunnan vaihto tehdään akseleiden liikettä olennaisesti pysäyttämättä. 20
2. Sovitelma maa-aineksen tai vastaavan materiaalin seulomiseksi, joka sovitelma käsittää: - rungon (2), 25 - useita rinnakkaisia ja samansuuntaisia, rungon (2) varaan välimatkan • 4 päähän toisistaan sovitettuja akseleita (3), jotka muodostavat seulatason, - kullekin akselille (3) sovitettuja seulontakiekkoja (4), joiden halkaisija 30 ja asema akseleilla (3) on sovitettu siten, että vierekkäisten akseleiden (3) kiekot (4) menevät osittain lomittain, ja 94729 - ainakin yhden toimilaitteen (6) akseleiden (3) pyörittämiseksi, tunnettu 5. elimistä toimilaitteen (6) ohjaamiseksi jaksottaisesti siten, että akselei den (3) pyörimissuunta vaihtuu aina määrätyn pyörimisajan jälkeen vastakkaiseksi siten, että akseleiden (3) pyörimisaika yhteen suuntaan ei ylitä yhtä kierrosta ja pyörimissuunnan vaihto tapahtuu oleellisesti akseleita (3) pysäyttämättä. 10
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen sovitelma, tunnettu siitä, että seulonta-kiekkojen (4) kehälle on muodostettu kiekon (4) kehältä ulkonevia repimiskynsiä (S).
4. Patenttivaatimuksen 2 tai 3 mukainen sovitelma, tunnettu siitä, että toimi-15 laite on hydraulimoottori (6), joka on varustettu momentinrajoittimella. «
5. Patenttivaatimuksen 2 tai 3 mukainen sovitelma, tunnettu siitä, että toimilaitteena käytetään jokaiselle akselille (3) sovitettua erillistä hydraulimoottoria, jotka on kytketty akseleilleen (3) momentinmuuntimen välityksellä. 20
6. Jonkin patenttivaatimuksista 2-5 mukainen sovitelma, tunnettu ohjelmoitavasta logiikasta tai vastaavasta tietojenkäsittelylaitteesta sovitelma toiminnan ohjaamiseksi. • · II 94729
FI934662A 1993-10-22 1993-10-22 Menetelmä ja laite maamassan seulomiseksi FI94729C (fi)

Priority Applications (6)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI934662A FI94729C (fi) 1993-10-22 1993-10-22 Menetelmä ja laite maamassan seulomiseksi
DE69418890T DE69418890T2 (de) 1993-10-22 1994-10-06 Verfahren und vorrichtung zum sieben von erdmaterialen
EP94928411A EP0724489B1 (en) 1993-10-22 1994-10-06 Gradation method and device for soil material
DK94928411T DK0724489T3 (da) 1993-10-22 1994-10-06 Fremgangsmåde og indretning til sigtning af jordmaterialer
PCT/FI1994/000446 WO1995011093A1 (en) 1993-10-22 1994-10-06 Gradation method and device for soil material
AU77849/94A AU7784994A (en) 1993-10-22 1994-10-06 Gradation method and device for soil material

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI934662A FI94729C (fi) 1993-10-22 1993-10-22 Menetelmä ja laite maamassan seulomiseksi
FI934662 1993-10-22

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI934662A0 FI934662A0 (fi) 1993-10-22
FI934662A FI934662A (fi) 1995-04-23
FI94729B true FI94729B (fi) 1995-07-14
FI94729C FI94729C (fi) 1995-10-25

Family

ID=8538821

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI934662A FI94729C (fi) 1993-10-22 1993-10-22 Menetelmä ja laite maamassan seulomiseksi

Country Status (6)

Country Link
EP (1) EP0724489B1 (fi)
AU (1) AU7784994A (fi)
DE (1) DE69418890T2 (fi)
DK (1) DK0724489T3 (fi)
FI (1) FI94729C (fi)
WO (1) WO1995011093A1 (fi)

Cited By (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO2004089557A1 (en) * 2003-04-09 2004-10-21 Yhteisviejät Tamex Oy Method for screening soil and a screening device

Families Citing this family (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
AUPP220498A0 (en) 1998-03-05 1998-04-02 Forress Pty Ltd Screening apparatus
EP1725335B1 (en) 2004-01-30 2011-10-05 Mmd Design & Consultancy Limited Rotating mineral breaker

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2846941A1 (de) * 1977-11-09 1979-10-04 Rader Int Ab Vorrichtung zur groessenaufteilung von korn- oder stueckfoermigem material
SE442174C (sv) * 1981-05-11 1987-06-29 Oscar Wilje Skivsall
DE3301766A1 (de) * 1983-01-20 1984-07-26 Günter 2730 Zeven Gerlach Vorrichtung (krautfaenger) zum aussondern von faserigen gegenstaenden aus einem zuckerrueben aufweisenden gemisch
DE3818946A1 (de) * 1988-06-03 1989-12-14 Passavant Werke Verfahren zum betreiben einer trommelsiebmaschine
US4972959A (en) * 1989-11-30 1990-11-27 Beloit Corporation Compressible ring spacer disk screen
US5133852A (en) * 1990-07-30 1992-07-28 Wark Rickey E Coal sizing grid

Cited By (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO2004089557A1 (en) * 2003-04-09 2004-10-21 Yhteisviejät Tamex Oy Method for screening soil and a screening device

Also Published As

Publication number Publication date
DE69418890T2 (de) 1999-12-23
AU7784994A (en) 1995-05-08
DK0724489T3 (da) 1999-12-06
WO1995011093A1 (en) 1995-04-27
FI94729C (fi) 1995-10-25
EP0724489B1 (en) 1999-06-02
DE69418890D1 (de) 1999-07-08
FI934662A0 (fi) 1993-10-22
FI934662A (fi) 1995-04-23
EP0724489A1 (en) 1996-08-07

Similar Documents

Publication Publication Date Title
RU2109109C1 (ru) Устройство для обработки материала
EP1075336B1 (en) Screening apparatus
JP2007312632A (ja) 草木根混入土の分別装置
DE20108463U1 (de) Vorrichtung zur Aufbereitung von Aushub
FI94729B (fi) Menetelmä ja laite maamassan seulomiseksi
JP4987372B2 (ja) 回転式処理装置用の処理容器と処理対象物の回転式処理装置
KR101194847B1 (ko) 토사 및 괴상물질 굴착 및 진동 선별 장치 및 이를 이용한 토양 내 괴상물질 선별과 토양 정화방법
JP4975302B2 (ja) 処理対象物の処理方法と処理装置
DE3605258C2 (fi)
CN107852903B (zh) 一种客土喷播车
JP2000008403A (ja) 混在物などの分別方法および分別粉砕用バケット
EP0569919B1 (de) Umsetzmaschine zur Aufbereitung von in offenen oder geschlossenen Mietenbehältern lagernden Stoffmengen
JP3590935B2 (ja) 草木根混入土の分別装置
DE19647340A1 (de) Maschine zum Umsetzen von Mieten
JP2669792B2 (ja) 選別機ロータ
JPH0346840Y2 (fi)
JP2003088775A (ja) 石膏ボードの粉末化装置。
KR200288687Y1 (ko) 지렁이 분변토 자동 선별장치
JP3818576B2 (ja) 緑化基盤材の製造装置
AU733244B2 (en) Screening apparatus
JPH0721201B2 (ja) 土石類分離機
DE3727451A1 (de) Gaerungsanordnung
JPH0137732Y2 (fi)
AU735090B3 (en) Screening apparatus
JPH059103Y2 (fi)

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Owner name: HUMUSPEHTOORI OY

HC Name/ company changed in application

Owner name: HUMUSPEHTOORI OY

BB Publication of examined application