FI94509B - Menetelmä ja laite merimiinojen raivaamiseksi - Google Patents
Menetelmä ja laite merimiinojen raivaamiseksi Download PDFInfo
- Publication number
- FI94509B FI94509B FI901989A FI901989A FI94509B FI 94509 B FI94509 B FI 94509B FI 901989 A FI901989 A FI 901989A FI 901989 A FI901989 A FI 901989A FI 94509 B FI94509 B FI 94509B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- electrode
- current
- electrodes
- vessel
- output coil
- Prior art date
Links
Classifications
-
- B—PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
- B63—SHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; RELATED EQUIPMENT
- B63G—OFFENSIVE OR DEFENSIVE ARRANGEMENTS ON VESSELS; MINE-LAYING; MINE-SWEEPING; SUBMARINES; AIRCRAFT CARRIERS
- B63G7/00—Mine-sweeping; Vessels characterised thereby
- B63G7/02—Mine-sweeping means, Means for destroying mines
- B63G7/06—Mine-sweeping means, Means for destroying mines of electromagnetic type
Landscapes
- Physics & Mathematics (AREA)
- Electromagnetism (AREA)
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Aviation & Aerospace Engineering (AREA)
- Geophysics And Detection Of Objects (AREA)
- Prevention Of Electric Corrosion (AREA)
- Water Treatment By Electricity Or Magnetism (AREA)
- Cleaning Implements For Floors, Carpets, Furniture, Walls, And The Like (AREA)
- Motorcycle And Bicycle Frame (AREA)
- Electrolytic Production Of Non-Metals, Compounds, Apparatuses Therefor (AREA)
Description
1 94509
Menetelmä ja laite merimiinojen raivaamiseksi
Esillä olevan keksinnön kohteena on menetelmä magneettisella sensorilla varustettujen merimiinojen • 5 raivaamiseksi, jolloin elektrodeja hinataan toisistaan erillään aluksen perässä ja peräkkäin ja elektrodeihin syötetään aluksesta sähkövirtaa magneettikentän tuottamiseksi veteen elektrodien väliin.
Magnettisella sensorilla varustettujen merimiino-10 jen raivaaminen merkitsee, että veteen on saatava aikaan magneettikenttä, joka on riittävän voimakas, jotta miina käsittää sen aluskohteeksi, joten miina saatetaan räjähtämään. Miinanraivausta suorittavan aluksen suojaamiseksi on toivottavaa rajoittaa tämän voimakkuuden omaava 15 magneettikenttä turvallisella etäisyydellä miinanraivaajasta olevalle alueelle, niin ettei miina, jonka magneettikenttä houkuttele räjähtämään, voi aiheuttaa vahinkoa miinanraivaajalle. Käytännössä miinanraivauslaitetta hinataan miinanraivaajan perässä etäisyydellä, joka 20 on suuruusluokkaa 200 - 600 m.
Miinanraivauslaitteiden tulee täyttää kaksi ensisijaista vaatimusta. Ensimmäinen merkitsee, että alhaisen herkkyyden o naavat miinat on houkuteltava räjähtämään, vaikka ne sijaitsevat hyvän matkaa sivusuuntaan 25 aluksen radalta siirtyneinä. Tämä antaa nk. raivausle- veyden, joka edullisesti valitaan suuruusluokasta 100 -500 m. Toisena vaatimuksena on, ettei suuren herkkyyden omaavia miinoja saa sytyttää tietyllä turvallisuusvyö-hykkeellä raivaavan aluksen ympärillä. Nämä vaatimukset 30 ovat osittain ristiriitaiset, koska voimakas magneetti- : kenttä vaatimuksen 1 täyttämiseksi vaikeuttaa vaatimuk- • sen 2 täyttämistä.
Menettelytapa raivattaessa merimiinoja, jotka on varustettu magneettisella sensorilla, elektrodiraivausl-35 laitteen avulla on seuraavanlainen. Kaksi tai useampia « 2 94509 elektrodeja sijoitetaan veteen ja niitä hinaa yksi tai useampia aluksia. Elektrodeihin syötetään virtaa kaapeleita pitkin hinaavasta aluksesta, jolloin kaapelissa ja veden läpi kulkeva virta synnyttää toivotun magneetti-5 kentän. Nk. kaksielektrodisen raivauslaitteen yhteydessä käytetään kahta sauvanmuotoista, jotakin johtavaa materiaalia olevaa elektrodia ja näihin johtavia syöttökaape-leita. Tätä yksinkertaisinta miinanraivauslaitteen muotoa on tunnetun tekniikan mukaisesti parannettu eri ta-10 voilla.
US A 2 937 611 esittää ja selittää järjestelmän merimiinojen raivaamiseksi useiden alusten avulla, jolloin jokainen alus hinaa kahta elektrodia. Järjestelmän avulla saadaan aikaan sykkivä magneettikenttä eri elektro-15 dien välille. Julkaisun US A 2 397 209 kohteena on miinanraivauksen yhteydessä käytettävä menetelmä, jonka mukaisesti saadaan aikaan sykkivä magneettikenttä aluksen hinaaman kahden elektrodin välille. Monimutkaisempi järjestelmä miinan raivaamiseksi esitetään ja selitetään 20 julkaisussa US A 3 946 696. Järjestelmä käsittää kaksi elektrodia, ohjattavan virtageneraattorin ja magneettikentän anturin. Edelleen sisältyy ohjausjärjestelmä, joka ohjaa virran elektrodien läpi miinanraivaajan läheisyydessä olevasta magneettikentästä riippuvaisesti. Mittaa-• 25 maila miinanraivaajan läheisyydessä oleva magneettikenttä voidaan siten saavuttaa toivottu turvallisuus miinanraivaajaa varten.
Toinen yksinkertainen rakenteellinen toimenpide miinanraivaajan suojajärjestelmän parantamiseksi toivot-30 tuja miinaa raivaavia ominaisuuksia huonontamatta on teh dä raivauslaitteen ulottuuvuus aluksen takana suuremmaksi. Pitkien kaapeleiden käsittelyyn liittyvät ongelmat asettavat kuitenki rajat sille, kuinka pitkiä raivauslaitteet voivat olla.
3 94509
Sekä akustisesti että sähköisesti vaikutettavissa olevien miinojen raivaamiseksi tarkoitettu laite on selitetty julkaisussa EP Ai 0 205 887.
Esillä olevan keksinnön tarkoituksena on saada 5 aikaan sellainen menetelmä merimiinojen raivaamiseksi, jotka laukaistaan magneettisesti, joka täyttää sekä miinojen varmalle laukaisulle asetettavan vaatimuksen, jotka miinat ovat siirtyneet kappaleen matkaa sivusuuntaan aluksen radalta, sekä miinoja raivaavan aluksen tyydyt-10 tävälle turvallisuudelle asetettavan vaatimuksen. Tämä mahdollistetaan siten, että tuotetulle magneettikentälle annetaan toivottu leviämiskarakteristiikka magneettikentän ollessa riittävän heikko miinoja raivaavan aluksen läheisyydessä patenttivaatimuksessa 1 osoitetuilla toi-15 menpiteillä. Keksintöä selitetään lähemmin suoritusmuo- toesimerkkien avulla oheisiin piirustuksiin viitaten, joissa kuvio 1 esittää kaavamaisesti tunnettua kaksi-elektrodista raivauslaitetta, 20 kuvio 2 esittää mallia, joka on käyttökelpoinen laskettaessa kuvion 1 mukaisen kaksielektrodisen raivaus-laitteen kentän ulottuvuus, kuvio 3 on kuvion 1 mukaisen kaksielektrodisen raivauslaitteen kentän ulottuvuuden diagramma, 25 kuvio 4 esittää kaavamaisesti tunnettua kolmi- elektrodista raivauslaitetta, kuvio 5 on kuvion 4 mukaisen kolmielektrodisen raivauslaitteen kentän ulottuvuuden diagramma, kuvio 6 on kuvion 4 mukaisen kolmielektrodisen 30 raivauslaitteen kentän ulottuvuuden diagramma muuttuneissa ympäristöolosuhteissa ja kuvio 7 esittää kaavamaisesti esillä olevan keksin-, nön mukaista kolmielektrodista raivauslaitetta.
4 94509
Kuvion 1 mukainen kaksielektrodinen raivaus laite käsittää ensimmäisen elektrodin 10/ jota raivauksen aikana hinataan lähinnä alusta, ja toisen kauempana olevan elektrodin 11. Elektrodeihin syötetään virtaa generaatto-5 rista ja mikäli käytetään tasavirtaa, aluksella on tasa- suunnin. Olettaen, että sauvamaiset elektrodit ovat pistemäisiä, saadaan malli, jonka avulla voidaan hyvällä tarkkuudella laskea elektrodien välisen sähkövirran tuottama magneettikenttä. Kuvio 2 esittää tätä mallia.
10 Kuvion 1 mukaisen elektrodikonfiguraation tuotta man magneettikentän ulottuvuuskarakteristiikka käy ilmi kuvion 3 diagrammasta. Diagrammassa esitetty magneettikenttä on osittain johtimen läpi pisteestä A pisteeseen B kulkevan virran, osittain pisteistä A ja B vastaaviin 15 elektrodeihin 10 ja 11 kulkevan virran ja osittain veden läpi elektrodien välissä kulkevan virran tuottama. Kuvion 3 diagramma esittää kahdella elektrodilla varustetun fiktiivisen elektrodiraivauslaitteen magneettikenttää, jolloin elektrodit on sijoitettu 200 metrin välein ja 20 niitä syötetään virralla 200 A. Magneettikenttä osoite taan magneettivuon tiheyksien absoluuttisena määränä ilmaistuna arvona nT.
Kaksielektrodisen raivauslaitteen lisäkehitysmuo-to esitetään kuviossa 4. Tässä on kolmas elektrodi 13 li-25 sätty etumaisen elektrodin 10 ja aluksen väliin. Kuvion 5 diagramma esittää kolmen elektrodin tuottaman magneettikentän ulottuvuutta, kun virtaa syötetään kolmeen elektro-diinkuvion 4 mukaisesti. Ensimmäinen elektrodi 13 pienentää kentän ulottuvuutta eteenpäin miinanraivaajan suun-30 taan ja ylläpitää täten hyvää suojatasoa aluksen kannalta.
Esimerkissä on 11 = 13 = 200 A, kahden etumaisen elektrodin välinen välimatka L1 on 100 m ja taaimmaisen elektrodin 11 ja keskimmäisen elektrodin 10 välinen etäisyys L2 on 250 m. Kuviossa 5 esitetyn raivauslaitteen kokonaispituus 35 on noin 600 m, mikä on sama kuin kuviossa 3 esitetyn rai vauslaitteen kokonaispituus.
Il iW:. iitt. Ill JM . · « 94509
Kuten johdannossa mainittiin, on miinanraivauksen yhteydessä täytettävä kaksi osittain ristiriitaista vaatimusta. Raivausleveyden tulee olla mahdollisimman suuri, mikä merkitsee, että magnettikentän tulee olla . 5 riittävän voimakas miinojen laukaisemiseksi mahdolli simman suurella pinnalla. Kuvion 3 ja vast, kuvion 5 mukaisissa esimerkeissä on pinta, jonka 100nT voimakas magneettikenttä peittää, runsaat 400 m leveä. Useimmat miinat käsittävät voimakkuuden 100 nT aluskohteeksi, jo-10 ten ensimmäisen vaatimuksen voidaan sanoa olevan tyydyt tävästi täytetyn. Toinen vaatimus tarkoittaa miinanraivaajan turvavyöhykettä. Vuontiehys, joka sallitaan miinanraivaajan lähiympäristössä, vaihtelee eri tekijöistä riippuvaisesti, mutta jos enintään 5 nT sallitaan aluk-15 sen alla ja edessä, käy kuvioista 3 ja 5 ilmi, että ainoastaan kuvion 5 mukainen kolmielektrodinen raivaus-laite täyttää tämän toisen vaatimuksen.
Ratkaisevaa kolmielektrodisen raivauslaitteen kentän ulottuuvuuskarakteristiikalle on etumaisessa 20 elektrodissa 13 olevan virran 11 ja taaimmaesa elektrodissa 11 olevan virran 13 välinen suhde sekä elektrodien, 10, 11 ja 13 väliset välimatka. Kuviossa 5 on L1 yhtä kuin 100 m ja L2 yhtä kuin 350 m (katso myös kuvio 4). Virtojen 11 ja 13 välinen suhde on 1, ts. virrat 25 11 ja 13 ovat yhtä suuret ja ne on suunnattu samaan suuntaan. Kuvio 6 esittää magneettikentän muunnettua ulottuvuuskarakteristiikkaa, kun virtojen 11 ja 13 välinen suhde on sen sijaan 0,5 ja elektrodien välimatkat ovat muuttumattomat. Kuviosta 6 käy selvästi ilmi, ettei 30 vaatimusta miinanraivaajan suojavyöhykkeestä ole täytet ty. Virtojen 11 ja 13 välinen muuttunut suhde voi olla seurausta muutoksista vedenjohtavuudessa. Koska johtavuus vaihtelee suurella alueella, ei kolmielektrodisen raivauslaitteen tällä muodolla saavuteta riittävää tur-35 vallisuutta, mitä tulee magneettikentän ulottuvuuteen miinanraivaajan läheisyydessä.
94509
Esillä olevan keksinnön mukaisesti saavutetaan miinoja laskevan aluksen haluttu turvallisuus, samalla kun magneettikentän ulottuvuutta sivusuuntaan voidaan ohjata toivotulla tavalla. Tämä saadaan aikaan kuvion 7 5 mukaisella kolmielektrodisella raivauslaitteella, jolloin näitä kolmea elektrodia hinataan linjassa miinoja raivaa-van aluksen perässä, syöttämällä virtaa jokaiseen elekt-rodiraivauslaitteen elektrodiin erillisesti ja siten ettäjpkaiseen elektrodiin tuleva virta on yksilöllisesti 10 ohjattavissa. Esillä olevan keksinnön mukaisen magneetti sen raivauslaitteen aikaan saamiseksi sovitetaan elektro-diraivauslaite ensiksi sopivalla tavalla, mitä tulee elektrodityyppeihin, kaapelityyppeihin ja elektrodien välisiin välimatkoihin. Nämä perusedellytykset lähtö-15 kohtana määrätään etumaiseen elektrodiin 13 tulevan vir ran 11 ja taaimpaan elektrodiin 11 tulevan virran 13 välinen haluttu suhde. Virrat 11, 12 ja 13 säädetään sen jälkeen sopiviin arvoihin, niin että saavutetaan haluttu virtasuhde. Miinanraivaus voidaan aloittaa sen jälkeen 20 ja se voi jatkua alueilla, joissa vedenjohtavuus on suu ressa määrin vaihteleva miinoja raivaavan aluksen turvallisuuden pysyessä hyvänä. Etumaiseen elektrodiin 13 tulevan virran 11 ja taaimpaan elektrodiin 11 tulevan virran 13 välinen suhde pidetään siten koko ajan säädetyssä 25 arvossa, siten että jckaiseen elektrodiin tulevaa virtaa • · säädellään aktiivisesti.
Keksinnön mukainen menetelmä sallii myös muiden ulottuuvuskarakteristiikkojen säädön, jotka valitaan aina kyseisen tilanteen mukaisesti. Erittäin epäherkkien miino-30 jen raivaus ja huomattavasti suuremman raivausleveyden omaavia raivauslaitteita voidaan siten helposti saada aikaan. On myös mahdollista antaa raivauslaitteen toimia kaksielektrodisena raivauslaitteena kuristamalla täysin yhteen elektrodiin tuleva virta.
il 1 Ιί) ί 3ίΙli I I i tt» i 7 94509
Yksilöllisesti ohjattavien virtojen aikaansaamiseksi kaikkiin elektrodeihin on kuvion 7 mukainen laite käyttökelpoinen. Laite käsittää ei-esitetyn virtagene-raattorin ja ohjaus- ja säätölaitteen 14 virtojen 11 ja 5 13 erilliseksi ohjaamiseksi. Toisessa ei-esitetyssä suo ritusmuodossa laite käsittää vaihtojännitegeneraattorin ja ohjattavan tyristoritasasuuntimen jokaista ulkoelekt-rodia 11, 13 varten.
Elektrodit ja kaapelit ovat tavanomaisesti val-10 mistettuja.
Claims (6)
1. Menetelmä magneettisella sensorilla varustettujen merimiinojen raivaamiseksi, jolloin elektrodeja 5 (10, 11, 13) hinataan toisistaan erillään aluksen (12) perässä ja peräkkäin ja elektrodeihin (10, 11, 13) syötetään aluksesta (12) sähkövirtaa magneettikentän tuottamiseksi veteen elektrodien (10, 11, 13) ympärille, tunnettu siitä, että käytetään ainakin kolmea elektro-10 dia (10, 11, 13) ja että jokaiseen elektrodiin (10, 11, 13. syötetään erillisesti sähkövirtaa yksilöllisesti säädettävällä voimakkuudella säilyttäen ennalta määrätty suhde alusta lähinnä olevaan elektrodiin (13) ja kauimmaksi aluksesta sovitettuun elektrodiin (11) tulevien virtojen 15 välillä.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ensimmäinen (13), toinen (10) ja kolmas (11) elektrodi sovitetaan peräkkäin aluksen (12) perään oleellisesti suoraa linjaa pitkin ensim- 20 mäinen elektrodi (13) lähimmäksi alusta (12) ja että ottaen huomioon elektrodien koon ja keskinäiset välimatkat toisaalta ensimmäiseen elektrodiin (13) tuleva virta (11) ja kolmanteen elektrodiin 11) tuleva virta 13) säädetään ennalta määrättyyn keskinäiseen suhteeseen ja ·· 25 toisaalta toiseen, keskimmäiseen elektrodiin (10) tuleva virta (12) säädetään vaadittavaan arvoon elektorodien (10, 11, 13) välissä tuotetun magneettikentän toivotun ulottuuvuuskarakteiristiikan saavuttamiseksi.
3. Magneettisella sensorilla varustettujen 30 merimiinojen raivaamiseksi tarkoitettu laite käsittäen aluksen (12), ainakin kolme elektrodia (10, 11, 13), jotka on kytketty alukseen hinattaviksi erillään toisistaan peräkkäin tämän perässä, ja aluksella olevan virrankehi-tyslaitteen virran tuottamiseksi elektrodeihin (10, 11, 35 13), tunnettu siitä, että virrankehityslaite on »*( Il M t Ulfe M 4 & 9 94509 säädetty virran erilliseksi syöttämiseksi ja ohjaamiseksi jokaiseen elektrodeista (10, 11, 13), niin että säilytetään ennalta määrätty suhde alusta lähinnä olevaan elektrodiin (13) ja kauimmaksi aluksesta sovitettuun * 5 elektrodiin (11) tulevien virtojen välillä.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen laite, tunnettu siitä, että virrankehityslaite käsittää vaihtojännitegeneraattorin ja ainakin yhden ensimmäisen ja yhden toisen ohjattavan virrantasasuuntimen, kukin va-10 rustettu kahdella lähtönavalla, että ensimmäisen virran tasasuuntimen ensimmäinen lähtötapa on liitetty lähimmäksi alusta (12) sovitettuun ensimmäiseen elektrodiin (13), että ensimmäisen virrantasasuuntimen toinen lähtönäpä on liitetty toisen virrantasasuuntimen ensimmäiseen lähtö-15 napaan, joka puolestaan on liitetty ensimmäisen elektrodin (13) perään sovitettuun toiseen elektrodiin (10), ja että toisen virrantasasuuntimen toinen lähtönäpä on liitetty toisen elektrodin (10) perään sovitettuun kolmanteen elektrodiin (11).
5. Patenttivaatimuksen 3 mukainen laite, t u n- n e t t u siitä, että virrankehityslaite käsittää muuntajan, joka on liitetty miinoja raivaavalla aluksella olevaan generaattoriin, ja ainkain yhden ensimmäisen ja yhden toisen ohjattavan virrantasasuuntimen, kukin varus-25 tettu kahdella lähtönavalla, että ensimmäisen virranta- • · sasuuntimen ensimmäinen lähtönäpä on liitetty lähimmäksi alusta (12) sovitettuun ensimmäiseen elektrodiin (13), että ensimmäisen virrantasasuuntimen toinen lähtönäpä on liitetty toisen virrantasasuuntimen ensimmäiseen lähtöna-30 paan, joka puolestaan on liitetty ensimmäisen elektrodin , (13) perään sovitettuun toiseen elektrodiin (10), ja että toisen virrantasasuuntimen toinen lähtönäpä on liitetty toisen elektrodin (10) perään sovitettuun kolmanteen elektrodiin (11). 10 94509
6. Patenttivaatimuksen 3 mukainen laite, tunnettu siitä, että virrankehityslaite käsittää ainakin kaksi tasavirtageneraattoria, jotka kukin on varustettu kahdella lähtönavalla, että ensimmäisen tasavirta-5 generaattorin ensimmäinen lähtönäpä on liitetty lähim mäksi alusta (12) sovitettuun ensimmäiseen elektrodiin (13), että ensimmäisen tasavirtageneraattorin toinen lähtönäpä on liitetty toisen tasavirtageneraattorin ensimmäiseen lähtönapaan, joka puolestaan on liitetty en-10 simmäisen elektrodin (13) perään sovitettuun toiseen elektrodiin (10), ja että toisen tasavirtageneraattorin toinen lähtönäpä on liitetty toisen elektrodin (10) perään sovitettuun kolmanteen elektrodiin (11). 94509
Applications Claiming Priority (4)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
SE8704069 | 1987-10-20 | ||
SE8704069A SE462154B (sv) | 1987-10-20 | 1987-10-20 | Saett och anordning foer svepning av sjoeminor med magnetisk sensor |
SE8800531 | 1988-10-13 | ||
PCT/SE1988/000531 WO1989003788A1 (en) | 1987-10-20 | 1988-10-13 | Method and system for mine sweeping |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI901989A0 FI901989A0 (fi) | 1990-04-20 |
FI94509B true FI94509B (fi) | 1995-06-15 |
FI94509C FI94509C (fi) | 1995-09-25 |
Family
ID=20369936
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI901989A FI94509C (fi) | 1987-10-20 | 1990-04-20 | Menetelmä ja laite merimiinojen raivaamiseksi |
Country Status (12)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US5063850A (fi) |
EP (1) | EP0390793B1 (fi) |
AU (1) | AU622876B2 (fi) |
CA (1) | CA1319567C (fi) |
DE (1) | DE3874894T2 (fi) |
DK (1) | DK166371C (fi) |
ES (1) | ES2012133A6 (fi) |
FI (1) | FI94509C (fi) |
IN (1) | IN172223B (fi) |
NO (1) | NO168816C (fi) |
SE (1) | SE462154B (fi) |
WO (1) | WO1989003788A1 (fi) |
Families Citing this family (11)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
SE467819B (sv) * | 1990-01-22 | 1992-09-21 | S A Marine Ab | Saett och anordning foer styrning av flerelektrodsvep |
US5886661A (en) * | 1993-04-16 | 1999-03-23 | The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Navy | Submerged object detection and classification system |
DE4438595A1 (de) * | 1994-10-28 | 1996-05-15 | Bundesrep Deutschland | Einrichtung zum Räumen von Seeminen |
US5598152A (en) * | 1994-12-29 | 1997-01-28 | The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Navy | Mine sweeping system for magnetic and non-magnetic mines |
US6213021B1 (en) * | 1999-12-16 | 2001-04-10 | The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Navy | Electromagnetic sea mine detonation system |
US6286431B1 (en) * | 2000-04-07 | 2001-09-11 | Edo Corporation | Open loop minesweeping system |
US6634273B2 (en) | 2001-05-15 | 2003-10-21 | Edo Corporation | Open loop minesweeping system |
AU2007281171A1 (en) * | 2006-08-02 | 2008-02-07 | Xtreme Ads Limited | System for neutralizing explosive and electronic devices |
US7775146B1 (en) * | 2006-08-02 | 2010-08-17 | Xtreme Ads Limited | System and method for neutralizing explosives and electronics |
US9243874B1 (en) | 2011-09-07 | 2016-01-26 | Xtreme Ads Limited | Electrical discharge system and method for neutralizing explosive devices and electronics |
US8683907B1 (en) | 2011-09-07 | 2014-04-01 | Xtreme Ads Limited | Electrical discharge system and method for neutralizing explosive devices and electronics |
Family Cites Families (8)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US2397209A (en) * | 1942-02-27 | 1946-03-26 | Westinghouse Electric Corp | Mine sweeping control |
US2937611A (en) * | 1944-06-10 | 1960-05-24 | Schaelchlin Walter | Control systems |
US3060883A (en) * | 1956-05-14 | 1962-10-30 | Bogue Elec Mfg Co | Mine sweeping system |
US3707913A (en) * | 1969-07-31 | 1973-01-02 | W Lee | Pulsed-energy detonation system for electro explosive devices |
US3946696A (en) * | 1969-12-05 | 1976-03-30 | The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Navy | Automatically controlled magnetic minesweeping system |
US4627891A (en) * | 1983-04-22 | 1986-12-09 | Gould Inc. | Method of generating electrical and magnetic fields in salt water marine environments |
US4582582A (en) * | 1983-04-22 | 1986-04-15 | Gould Inc. | Method and means for generating electrical and magnetic fields in salt water environment |
DE3522197A1 (de) * | 1985-06-21 | 1987-01-02 | Kabelwerke Friedrich C Ehlers | Nachschleppbares minenraeumgeraet |
-
1987
- 1987-10-20 SE SE8704069A patent/SE462154B/sv not_active IP Right Cessation
-
1988
- 1988-10-13 WO PCT/SE1988/000531 patent/WO1989003788A1/en active IP Right Grant
- 1988-10-13 US US07/473,987 patent/US5063850A/en not_active Expired - Fee Related
- 1988-10-13 DE DE8888909400T patent/DE3874894T2/de not_active Expired - Fee Related
- 1988-10-13 EP EP88909400A patent/EP0390793B1/en not_active Expired - Lifetime
- 1988-10-13 AU AU26013/88A patent/AU622876B2/en not_active Ceased
- 1988-10-14 IN IN720/MAS/88A patent/IN172223B/en unknown
- 1988-10-19 ES ES8803172A patent/ES2012133A6/es not_active Expired - Lifetime
- 1988-10-19 CA CA000580686A patent/CA1319567C/en not_active Expired - Fee Related
-
1990
- 1990-04-19 NO NO901745A patent/NO168816C/no unknown
- 1990-04-20 FI FI901989A patent/FI94509C/fi not_active IP Right Cessation
- 1990-04-20 DK DK098890A patent/DK166371C/da not_active IP Right Cessation
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
FI94509C (fi) | 1995-09-25 |
SE8704069L (sv) | 1989-04-21 |
ES2012133A6 (es) | 1990-03-01 |
DE3874894T2 (de) | 1993-04-01 |
US5063850A (en) | 1991-11-12 |
DK166371B (da) | 1993-04-19 |
NO901745L (no) | 1990-04-19 |
NO168816B (no) | 1991-12-30 |
NO901745D0 (no) | 1990-04-19 |
FI901989A0 (fi) | 1990-04-20 |
DE3874894D1 (de) | 1992-10-29 |
SE462154B (sv) | 1990-05-14 |
AU622876B2 (en) | 1992-04-30 |
DK98890D0 (da) | 1990-04-20 |
NO168816C (no) | 1992-04-08 |
AU2601388A (en) | 1989-05-23 |
CA1319567C (en) | 1993-06-29 |
EP0390793A1 (en) | 1990-10-10 |
EP0390793B1 (en) | 1992-09-23 |
DK166371C (da) | 1993-09-06 |
WO1989003788A1 (en) | 1989-05-05 |
SE8704069D0 (sv) | 1987-10-20 |
IN172223B (fi) | 1993-05-08 |
DK98890A (da) | 1990-06-15 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
FI94509B (fi) | Menetelmä ja laite merimiinojen raivaamiseksi | |
SE453948B (sv) | Anordning for detektering av metallforemal | |
US9081106B2 (en) | Power converter and electrode combinations for electromagnetic survey source | |
BR112017026637B1 (pt) | Sistema para inspeção sísmica marinha, e, método para criação de uma inspeção sísmica marinha | |
SE467819B (sv) | Saett och anordning foer styrning av flerelektrodsvep | |
EP0251423A2 (en) | Improvements relating to welding | |
US6634273B2 (en) | Open loop minesweeping system | |
EP0596845B1 (en) | Magnetic proximity fuse | |
RU2253881C1 (ru) | Устройство для морской электроразведки в движении судна и способ морской электроразведки | |
RU2728835C1 (ru) | Способ и система для электромагнитного обнаружения и обследования территории в отношении металлических оказывающих возмущающее действие масс | |
US4270479A (en) | Torpedo guards | |
JP2636161B2 (ja) | 海底ケーブルの探査方式 | |
JPH0624381A (ja) | 磁気掃海システム | |
JP2869946B2 (ja) | 船舶に伴う水中電界を測定することにより海底下の電気伝導率を求める方法 | |
RU2095277C1 (ru) | Способ размагничивания судна и устройство для его реализации | |
JP2000161904A (ja) | 交流磁気センサ装置 | |
JPS6312267B2 (fi) | ||
JP4269311B2 (ja) | 磁気掃海装置及び磁気掃海システム | |
DE2659552A1 (de) | Verfahren zur kompensation der magnetischen erdfeldstoerung durch ein schiff | |
JPH0392776A (ja) | 海底電導度測定装置 | |
DE560860C (de) | Vorrichtung auf Schiffen zum Auffinden von anderen Koerpern | |
DE1058648B (de) | Verfahren zum Aufsuchen oder Anpeilen ferromagnetischer Koerper oder zum Steuern von Gegenstaenden in Richtung auf ferromagnetische Koerper | |
JPS5842979A (ja) | 海底ケ−ブルの事故点検出方法 | |
JPS5842981A (ja) | 海底ケ−ブルの事故点検出方法 |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
BB | Publication of examined application | ||
MM | Patent lapsed | ||
MM | Patent lapsed |
Owner name: SA MARINE AB |