FI91789B - Paperikoneen pitkävyöhykepuristin - Google Patents
Paperikoneen pitkävyöhykepuristin Download PDFInfo
- Publication number
- FI91789B FI91789B FI896163A FI896163A FI91789B FI 91789 B FI91789 B FI 91789B FI 896163 A FI896163 A FI 896163A FI 896163 A FI896163 A FI 896163A FI 91789 B FI91789 B FI 91789B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- press
- fiber web
- lubricant
- shoe
- Prior art date
Links
Classifications
-
- D—TEXTILES; PAPER
- D21—PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
- D21F—PAPER-MAKING MACHINES; METHODS OF PRODUCING PAPER THEREON
- D21F3/00—Press section of machines for making continuous webs of paper
- D21F3/02—Wet presses
- D21F3/0209—Wet presses with extended press nip
- D21F3/0218—Shoe presses
Landscapes
- Paper (AREA)
- Making Paper Articles (AREA)
Description
91789
Paperikoneen pitkävyöhykepuristin Tämän keksinnön kohteena on paperikoneen pitkävyöhykepuristin veden poistamiseksi märästä kuiturainasta 5 johon puristimeen kuuluu - pyörivä puristintela ja ainakin yksi puristinte-laa vastaan tuettu puristintelan akselin suuntainen puris-tinkenkä, - puristinkengän pintaa pitkin puristinkengän ja 10 puristintelan välissä kuiturainan kulkusuunnassa liukuva nestettä läpäisemätön liukunauha, - välineet voiteluaineen syöttämiseksi liukunauhan ja puristinkengän väliin sen tuloreunassa, - ainakin yksi puristinhuopa kuiturainan johtami-15 seksi puristimen läpi puristintelan ja liukunauhan välistä ja veden vastaanottamiseksi kuiturainasta, - puristinkengän liukunauhan puoleisessa pinnassa nauhan kulkusuunnassa puristusvyöhykettä kapeampi ja ainakin olennaisesti kuiturainan levyinen taskualue, jossa on 20 ainakin yksi puristinkengän pintaan syvennyksenä muodostettu tasku, - ainakin yksi voiteluainekanava paineisen voiteluaineen syöttämiseksi taskualueelle.
. Paperia ja kartonkia valmistettaessa on tietyillä 25 paperi- ja kartonkilajeilla käyttäytyminen märkäpuristuk-sen aikana virtausrajoitteista. Tälläisessä tapauksessa veden poistoa puristinnipissä on mahdollista tehostaa lisäämällä puristusvyöhykkeen pituutta, mikä telapuristimil-la on saatu aikaan kasvattamalla puristintelojen halkaisi-'·' 30 joita ja päällystämällä telat pehmeällä materiaalilla.
Käyttämällä vielä tällaisissa tapauksissa suuria viiva-kuormia saadaan puristusvyöhyke pidennetyksi jopa 100 mm pitkäksi, jossa vaiheessa rajoittaviksi tekijöiksi tulevat telojen ylisuuret massat ja päällysteiden kestävyys. Tela-35 puristimiin verrattuna olennaisesti pidempi puristusvyöhy- 2 91789 ke on saatu toteutetuksi ns. kenkäpuristimilla, joissa telapuristimen toisen telan sijaan on asennettu paikallaan pysyvä kovera puristuskenkä, jota kuormitetaan pyörivää puristintelaa vasten. Huovat ja kuituraina viedään tällöin 5 puristinnipin läpi puristinkenkää pitkin liukuvan joustavan nauhan ja telan välissä. Kenkäpuristimella saadaan paitsi pidempi puristusvyöhyke, tyypillisesti noin 250 mm, myös tasaisempi paineen jakautuma koko nipin pituudelta. Tämän seurauksena voidaan kenkäpuristimissa käyttää huo-10 mattavasti korkeampia viivakuormituksia kuin telapuristi-missa ilman, että missään kohdassa maksimipaine nousee liian korkealle. Kenkäpuristimet voidaan kenkää pitkin liukuvan nauhan voitelumekanismin perusteella jakaa teknisessä mielessä hydrodynaamisiin ja hydrostaattisiin rat-15 kaisuihin.
Hydrodynaamiseen voiteluun perustuvia kenkäpuristi-mia on kuvattu mm. US-Reissue-patentissa 30268 ja US- patentissa 4,427,492. Näissä kummassakin julkaisussa on esitetty ratkaisu,jossa kenkää pitkin liukuvan nauhan sisään-20 tulopuolella kengän etureunassa nauhan ja kengän väliin johdetaan voiteluainetta, joka virtaa nauhan mukana nauhan ja kengän väliin muodostaen kiilamaisen voiteluainekalvon voidellen nauhan ja kengän pinnan. Voitelukalvon kantokyky riippuu siitä, millä nopeudella nauha liikkuu kengän suh-25 teen ja se häviää kokonaan nopeuden lähestyessä nollaa.
Puristimen joutuessa toimimaan varsinaista suunnitte-lunopeutta alhaisemmilla nopeuksilla tai sen joutuessa toimimaan korkeammalla kuormituspaineella kuin suunniteltu on nämä mahdollisuudet otettava huomioon voiteluaineen :: 30 viskositeettiä valittaessa. Käytännössä tämä merkitsee, että viskositeetti on ylimitoitettu ja sen seurauksena voiteluaineen leikkautumisesta johtuvat kitkahäviöt tulevat huomattavasti todellista käytännön tarvetta suuremmaksi. Edelleen em. seikoista johtuen hydrodynaamiseen voite-35 luun perustuva kenkäratkaisu soveltuu huonosti tilanteisiin, joissa puristimelta edellytetään laajaa nopeus- ja 3 91789 kuormitusaluetta.
Hydrostaattisissa kenkäpuristimissa, joita on esitetty mm US-patenteissa 3,853,698, 4,427,492, 4,570,314 ja 4,568,423, perustuu kantokyky pääosin siten, että kengän 5 läpi syötetään nauhan ja kengän väliin paineistettua voiteluainetta, joka painaa nauhaa telaa vasten ja puristues-saan reunojen kautta ulos voitelee myös nauhan ja kengän kosketuspinnat. Hydrostaattisissa voiteluratkaisuissa kenkien kuormitus ja kantokyky häviää, jos paineen alaisen 10 voiteluaineen virtaus syystä tai toisesta katkeaa. Näille ratkaisuille on tyypillistä, että puristuskengän pinnassa on syviä yleensä vastatelan akselin suuntaisia pitkänomaisia taskuja, joihin voiteluaine syötetään. Taskujen kohdalla nauhaa kuormitetaan puhtaasti hydrostaattisesti, 15 koska siinä ei muodostu hydrodynaamista voiteluainekiilaa, jonka paine kasvaa. Näin ollen taskujen alueella nauhaan kohdistuva paine on vakio ja voiteluaineen pumppaamisesta taskuun aiheutuva pumppaustehon tarve riippuu oleellisesti voitelukalvon halutusta paksuudesta ja tiivistysreunoina 20 toimivien tulo-ja jättöreunojen pituuksista nauhan kulkusuunnassa. Pientä pumppaushäviötä haluttaessa on tyydyttävä ohueen kalvopaksuuteen ja pitkiin tiivistysreunoihin. Hydrostaattisen kengän etuna on, että valitsemalla käytettävä staattinen paine voidaan kenkä sopeuttaa hydrodynaa-25 mistä kenkää laajempiin toiminta-alueisiin, mutta vastaavasti haittana on tämän seurauksena muodostuva suurempi kokonaistehon kulutus ja siten kustannus.
Puristinnipin painejakautuma vaikuttaa paperin tai kartongin ominaisuuksiin varsin paljon. Jos puristuspaine < 30 puristusvyöhykkeen alussa nousee liian nopeasti, saattaa rainaan syntyvä liian korkea nestepaine aiheuttaa veden virtausta rainan suunnassa ja siten heikentää paperin lujuusominaisuuksia haitatessaan sidosten syntymistä kuitujen välille. Optimaalisessa puristustapahtumassa puristus-35 paine kasvaa tasaisesti koko puristusvyöhykkeen pituudella ja, jos paine saavuttaa maksimiarvonsa aivan puristusnipin 4 91789 lopussa voidaan välttää laskevan puristuspaineen rainaan synnyttämä alipaine, jonka seurauksena osa poistetusta vedestä palaa takaisin huovasta rainaan kastellen sen uudelleen.
5 Toinen oleellinen tekijä paperin tai kartongin myö hempien ominaisuuksien kannalta on puristinnippiin syntyvä maksimipaine, jonka tulee olla oikealla tasolla sekä rai-nan ominaisuudet ja huopien toimintakyky huomioon ottaen, jotta voitaisiin saavuttaa parhaimmat mahdolliset paperin 10 lujuusominaisuudet korkean kuiva-ainepitoisuuden lisäksi.
Telapuristimella maksimipaine voidaan laskennallisesti määrittää telahalkaisijoiden ja päällysteiden sekä puris-tinhuopien kokoonpuristuvuuden perusteella. Huopien kokoonpuristuvuus puolestaan voidaan valita valitsemalla 15 sopivin mahdollinen puristinhuovan peruskudos, mutta tästä huolimatta huopien ominaisuuksien muuttuminen käytön aikana vaikeuttaa asiaa. Kun huovat kuluvat, ne menettävät paksuuttaan huomattavasti ja tästä seuraa maksimipaineen kasvu nipissä. Huopien toimintakyvyn heikkenemisen vuoksi 20 joudutaan vastaavasti puristimien viivakuormitusta laske maan, jotta nipin maksimipaine voitaisiin pitää halutun tason kohdalla. Tästä puolestaan seuraa, että rainan kuiva-ainepitoisuus puristimen jälkeen laskee, koska se on suoraan riippuvainen puristimessa aikaansaadusta puristus- t 25 impulssista.
Hydrodynaamisten kenkäpurist imien paine jakautumille on tyypillistä, että paine nipin alkuosalla on kasvava ja maksimiarvo saavutetaan kengän tukipisteen jälkeen. Paine-jakautumaan voidaan vaikuttaa jonkin verran kengän muotoi-30 lulla ja maksimipaineen sijaintia voidaan jossain määrin, mutta rajoitetusti, muuttaa siirtämällä tukivoiman painopistettä. Paineen lasku hydrodynaamisen kengän jättöreu- nalla on kuitenkin melko loiva. Hydrodynaamisten kenkäpu-ristimien maksimipaineita voidaan muuttaa vain puristimien 35 viivakuormituksia muuttamalla, minkä seurauksena myös pu- ristusimpulssi ja siten puristimesta saatavan rainan kui- li 5 91789 va-ainepitoisuus muuttuu. Hydrostaattisessa kenkäpuristi-messa paine taskun alueella on vakio ja paineen muutokset nipin alussa ja vastaavasti lopussa riippuvat tulo- ja jättöpuolen tiivistysreunojen pituuksista. Valitsemalla 5 tiivistysreunojen pituudet lyhyiksi on paine olennaisesti vakio koko puristusvyöhykkeessä. Seurauksena on kuitenkin, että paineen nousu tulopuolella on varsin jyrkkä ja tästä voi seurata veden virtaamista rainan pituussuunnassa. Käyttämällä useita peräkkäisiä taskuja ja mitoittamalla 10 tulo- ja jättöreunojen pituudet eri tavoin voidaan jonkin verran muuttaa painejakautumaa, mutta kunkin taskun kohdalla on edelleen vakiopaine ja paine muuttuu portaittain.
Tämän keksinnön tarkoituksena on saada aikaan sellainen puristuskenkä, jolla saadaan aikaan laaja toiminta-15 alue sekä rainan nopeuden että kuormituksen suhteen ja jolla voidaan kussakin ajotilanteessa saada halutunlainen puristus mahdollisimman pienellä energian kulutuksella. Tämä saadaan keksinnön mukaisesti aikaan siten, - että taskualueen taskujen syvyyden keskiarvo on 20 korkeintaan 0,75 mm niin, että puristimen toimiessa normaalilla toimintanopeudellaan puristinkenkä toimii olennaisesti hydrodynaamisesti, ja, - että syöttämällä taskualueelle paineista voitelu- , ainetta puristinkenkä saadaan toimimaan ainakin osittain 25 hydrostaattisesti esimerkiksi normaalia toimintanopeutta matalammalla toimintanopeudella tai puristuspainekuvion muuttamiseksi.
Keksinnön olennaisena ajatuksena on, että hydrodynaamisella periaatteella toimivaan kenkään on muodostettu • 30 taskualue, jossa on yksi tai useampi tasku, ja joiden sy- $ vyyden keskiarvo on noin 0 - 0,75 mm, joihin voidaan syöttää paineellista väliainetta. Tällä ratkaisulla saadaan aikaan se, että kenkä toimii tietyn rainan nopeuden yläpuolella puhtaasti hydrodynaamisesti ja siitä alaspäin 35 voidaan lisätä hydrostaattista paineen vaikutusta ilman, että hydrodynaaminen paineenmuodostus ja siten olennaises- 6 91789 ti koko taskualueen pituudella nouseva painejakautuma menetetään.
Keksintöä selostetaan lähemmin oheisissa piirustuksissa, joissa 5 kuvio 1 esittää kaavamaisesti keksinnön mukaista kenkäpuristinta kuvio 2 esittää kaavamaisesti kuvion 1 mukaisen puristimen puristinkengän poikkileikkausta, kuvio 3 esittää kuvioiden 1 ja 2 mukaista puristin-10 kenkää perspektiivisesti katsottuna, kuvio 4 esittää hydrodynaamisen ja hydrostaattisen puristimen puristuspainejakautumat ja kuvio 5 esittää keksinnön mukaisen puristimen pu-ristuspainej akauman.
15 Kuviossa 1 on esitetty puristin, jossa on puristi men vastatela 1 ja sitä vastassa oleva puristinkenkä 2, joka on tuettu alustaan 3. Telan 1 ja puristinkengän 2 välissä kulkevat huovat 4 ja 5, joiden välissä on kuivattava raina 6. Edelleen alemman huovan 5 ja puristinkengän 20 2 välissä on liukunauha 7, joka liukuu pitkin puristinken gän 2 pintaa voiteluaineen voitelemana. Puristinkengän 2 etureunaan syötetään voiteluainetta kanavan 8 kautta ja sen keskelle kanavien 9 ja 10 kautta. Alustassa 3 on pu-ristinmännät 11, joiden alapuolelle voidaan syöttää paine-25 väliainetta kanavien 12 kautta puristinkengän 2 kuormittamiseksi. Puristimen rakenne sinänsä sekä sen toiminta ovat yleisesti tunnettuja eikä niitä sen vuoksi yksityiskohtaisemmin selitetä.
Kuviossa 2 on esitetty kaavamaisesti kuvion 1 mu-’·[ 30 kaisen puristinkengän poikkileikkaus suurennettuna. Puris- tinkengässä 2 on sen telan 1 puoleinen pinta on muodostettu kaarevaksi säteellä jonka arvo on R eli pinnan kaarevuus on määritelty siten, että puristinkenkä 2 toimisi hydrodynaamisesti. Tätä varten on kengän 2 etuosaan muo-35 dostettu voiteluaineen syöttökanavaan 8 yhteydessä oleva ura 13, johon voiteluneste syötetään ja josta voiteluneste 91769 7 puristinkengän 2 pintaa liikkuvan liukunauhan 7 vaikutuksesta työntyy puristinkengän 2 ja nauhan 7 väliin voidellen sen ohuella voiteluainekalvolla. Kanavan 8 kautta uraan 13 syötettävä voiteluaine on matalapaineista ja tar-5 koitettu pelkästään saamaan aikaan voiteluaineen siirtyminen nauhan 7 ja kengän väliin sekä siten nauhan 7 liikkuessa hydrodynaaminen voitelu. Keksinnön mukaisesti on puristinkengän 2 pintaan muodostettu kirjaimen T merkitse-mälle pituudelle matalan taskun muodostama taskualue, jon-10 ka taskujen syvyyden keskiarvo on korkeintaan 0,75 mm. Kuvion 2 esittämässä tapauksessa tasku on muodostettu tekemällä kengän 2 pintaan sen normaalia kaarevuussädettä R pienemmällä kaarevuussäteellä R' taskumainen syvennys, joka kuvion 2 esittämässä tapauksessa lähtee kengän 2 pin-15 nasta ja päättyy sen pintaan selvällä epäjatkuvuuskohdalla. Voitelunesteen ja tarvittaessa paineistetun voitelun-esteen syöttämiseksi taskuun on sen alueelle muodostettu taskun etu- ja vastaavasti loppuosaan kapeat syvät urat 14 ja 15, joihin voiteluainetta voidaan syöttää eri paineisi-20 na kanavien 9 ja 10 kautta.
Kuviossa 3 on havainnollistettu keksinnön mukaista puristuskenkää esittämällä se perspektiivisesti, jolloin näkyyy, kuinka taskualue T muodostuu puristinkengän 2 pintaan niin, että sen joka puolella on puristinkengän 2 nor-25 maalikaarevuuden mukaan kulkeva reunus, ja kuinka voitelu- nesteen syöttöurat 14 ja 15 sijaitsevat taskun alueella. Kuviosta 3 näkyy havainnollisesti, kuinka voitelunesteen syöttöurat 14 ja 15 taskun alueella voivat olla joko lähes taskualueen mittaisia tai peräkkäisistä urapätkistä muo-30 dostetut.
Kuviossa 4 esitetty hydrodynaaminen puristuspaine- jakauma esittää tyypillisesti US-patentin 4 518 460 mukaisen ratkaisun painejakautumaa, joissa paine nousee tasaisesti maksimiarvoonsa, jonka jälkeen se laskee loivasti.
35 Hydrostaattinen puristinpainejakautuma esittää tyypilli sesti US-patentin 4 570 314 mukaisen ratkaisun painejakau- 8 91789 tumaa jossa paine on taskujen alueella tasainen.
Kuvio 5 esittää keksinnön mukaisen pitkävyöhykepu-ristimen puristuspainejakautumaa, jossa paine on oleellisesti kasvava koko puristusvyöhykkeen läpi. Erona hydrody-5 naamiseen ratkaisuun on, että paineen lasku jättöpuolella on oleellisesti jyrkempi.
Taskualueen etu- ja takareunoissa oleviin uriin 14 ja 15 voidaan syöttää myös eripaineista voiteluainetta, jolloin esimerkiksi syöttämällä uraan 15 paineeltaan kor-10 keampaa voiteluainetta voidaan matalemmillakin rainan nopeuksilla säilyttää tasaisesti nouseva painekuvio nauhan 7 aikaansaaman hydrodynaamisen vaikutuksen ja vaoiteluaineen paine-erojen yhteisenä tuloksena.
Keksinnön mukaisessa puristimessa, kun puristinken-15 kä 2 toimii suunnittelunopeudellaan, kengän kantokyky syntyy pääasiallisesti hydrodynaamisesta vaikutuksesta eli puristin toimii pienellä voiteluaineen syöttöteholla. Kun ajonopeus on suunnittelunopeutta alhaisempi tai puristimelta vaaditaan suurempaa puristustehoa, muodostetaan tar-20 vittava puristuskyvyn lisäys hydrostaattisesta syöttämällä voiteluainetta paineistettuna taskualueelle T. Tällöin voitelukalvo on jäykempi kuin hydrodynaamisessa tilanteessa ja kuormituksen lisäyksen tai nopeuden alentumisen aiheuttama voitelukalvon paksuuden menetys pienempi. Välit-
» I
25 semalla voiteluaineen viskositeetti suunnittelunopeuden ja kuormituksen perusteella mahdollisimman ohueksi, saadaan kaikki ajo-olosuhteen mukaiset tekijät huomioon ottaen merkittävästi pienempi kokonaistehon kulutus tunnettuihin kenkäpuristinratkaisuihin verrattuna. Voiteluaineen syöt-30 täminen ja paineen tasainen leviäminen taskualueella perustuu siihen, että syötettäessä voiteluainetta paineel-lisesti se leviää suhteellisen syvissä ja taskualueen leveyteen nähden kapeissa taskualueella olevissa urissa riittävän helposti leveälle alueelle ja edelleen sijoitta-35 maila voiteluaineen syöttöreiät urien pohjalle häiritään mahdollisimman vähän hydrodynaamisen kantokyvyn muodostu- l· 9 91789 mistä. Voiteluaineen syöttöurat 14 ja 15 ovat ainakin viisi kertaa taskualueen syvyyden keskiarvon syvyisiä ja leveydeltään korkeintaan yhden kymmenesosan taskualueen leveydestä. Jotta kenkä voisi toimia olennaisesti hydrody-5 naamisena on hyvin tärkeätä, että taskualueen taskujen syvyys ei nouse liian suureksi. Tämän vuoksi taskualueen taskujen syvyyden keskiarvon on oltava korkeintaan 0,75 mm, jolloin paine taskun leveydellä eli rainan kulkusuunnassa ei pysty tasoittumaan sillä tavalla, kuin tunnetuis-10 sa staattisissa puristinratkaisuissa, joissa taskualueen syvyys on erittäin suuri ja joissa nestepaine on koko tas-kualueella olennaisesti vakio. Taskualueeen syvyydellä tarkoitetaan sen pohjan etäisyyttä puristinkengän oletetusta pinnasta, joka siinä olisi ilman taskusyvennyksiä 15 yhtenäisesti muodostetulla pinnalla. Keksinnön mukaisessa puristimessa taskualueella hydrodynaaminen kiilavaikutus säilyy ja siten paine nousee olennaisesti tasaisesti, kuten hydrodynaamisessa kengässä tyypillisesti tapahtuu. Taskualueen vaikutuksesta saadaan kuitenkin hydrodynaami-20 seen kenkään verrattuna se lisäetu, että paineen maksimiarvo siirtyy samalla lähemmäksi puristusvyöhykkeen jät-töreunaa samalla kun taskualueen sopivalla muotoilulla saadaan merkittävä lisäys hydrodynaamisen kantokyvyn muodostumiseen. Käyttämällä lisäksi sinänsä tunnettuja rat- • · 25 kaisuja kengän tukivoimien painopisteen muuttamiseksi voi daan puristinnipin maksimipaine saada säädetyksi halutulla tavalla ja tarvittaessa laskea sitä ilman, että puristimen viivakuormitusta millään tavalla täytyy alentaa. Eräs tällainen tapa painopisteen muuttamiseksi om esitetty mm. FI-30 patentissa 65103.
«
Edellä selityksissä ja piirustuksissa keksintöä on selostettu vain esimerkinomaisesti eikä sitä ole millään tavalla rajoitettu siihen. Vaikka kuvioissa on esitetty pelkästään yhdellä taskulla varustettu kenkä, on puristin 35 mahdollista toteuttaa muodostamalla kengän pintaan useita rainan poikkisuunnassa ja/tai pituussuunnassa peräkkäisiä • 10 91789 toisistaan erillisiä taskuja, jotka vierekkäisinä yhdessä muodostavat taskualueen. Tällöin on otettava kaikissa tapauksissa huomioon, että kunkin itsenäisen taskun syvyyden keskiarvon on pysyttävä korkeintaan aiemmin määritellyn 5 0,75 mm suuruisena.
Kuviossa 1-3 esitetyissä puristinkengässä on tasku pohjamuodoltaan kaareva, mutta se voi olla myös suorakaiteen muotoinen ja reunoistaan jyrkästi muusta pinnasta eroava, kunhan syvyyden keskiarvo pysyy määritellyllä a-10 lueella. Edelleen tasku voi olla toisesta reunastaan terä-väkulmainen ja toisesta reunastaan loivakulmainen kuvioiden 1-3 mukaisella tavalla.
li
Claims (9)
1. Paperikoneen pitkävyöhykepuristin veden poistamiseksi märästä kuiturainasta (6), johon puristimeen kuuluu 5. pyörivä puristintela (1) ja ainakin yksi puristin- telaa (1) vastaan tuettu puristintelan (1) akselin suuntainen puristinkenkä (2), - puristinkengän (2) pintaa pitkin puristinkengän (2) ja puristintelan (1) välissä kuiturainan (6) kulkusuun- 10 nassa liukuva nestettä läpäisemätön liukunauha (7), - välineet (8, 13) voiteluaineen syöttämiseksi liu-kunauhan (7) Ja puristinkengän (2) väliin sen tuloreunassa, - ainakin yksi puristinhuopa (4, 5) kuiturainan (6) johtamiseksi puristimen läpi puristintelan (1) ja liukunau- 15 hän (7) välistä ja veden vastaanottamiseksi kuiturainasta (6), - puristinkengän (2) liukunauhan (7) puoleisessa pinnassa nauhan (7) kulkusuunnassa puristusvyöhykettä (PV) kapeampi ja ainakin olennaisesti kuiturainan (6) levyinen 20 taskualue (T), jossa on ainakin yksi puristinkengän (2) pintaan syvennyksenä muodostettu tasku, - ainakin yksi voiteluainekanava (9, 10) paineisen voiteluaineen syöttämiseksi taskualueelle (T), tunnet-t u siitä, 25. että taskualueen (T) taskujen syvyyden keskiarvo on korkeintaan 0,75 mm niin, että puristimen toimiessa normaalilla toimintanopeudellaan puristinkenkä toimii olennaisesti hydrodynaamisesti, ja, - että syöttämällä taskualueelle (T) paineista voi- 30 teluainetta puristinkenkä (2) saadaan toimimaan ainakin osittain hydrostaattisesti esimerkiksi normaalia toiminta-nopeutta matalammalla toimintanopeudella tai puristuspaine-kuvion muuttamiseksi.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen puristin, t u n- 35. e t t u siitä, että taskualue (T) on muodostettu yhdestä 91789 taskusta, jonka pituus kuiturainan (6) kulkusuunnassa on 40 - 60 % koko puristusvyöhykkeen (PV) pituudesta.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen puristin, tunnettu siitä, että taskualue (T) on muodostettu ainakin 5 kahdesta kuiturainan (6) kulkusuunnassa peräkkäisestä taskusta.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen puristin, tunnettu siitä, että taskut on asennettu olennaisesti vierekkäin yhtenäisen taskualueen muodostamiseksi.
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1-4 mukainen puristin, tunnettu siitä, että siinä on ainakin kaksi puris-tintelan (1) akselin suunnassa peräkkäistä ja päistään vie-rekkkäin sijaitsevaa taskua.
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1-5 mukainen puristin, 15 tunnettu siitä, että siinä on voiteluainekanavia (9) voiteluaineen syöttämiseksi kuhunkin taskuun kuiturainan (6) kulkusuunnassa taskun etureunaan olennaisesti kunkin taskun koko leveydeltä.
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen puristin, t u n-20 n e t t u siitä, että kussakin taskussa on voiteluaineen syöttöä varten yhden tai useamman telan (1) akselin suuntaisen uran (14, 15) muodostama voiteluaineen syöttöalue, jolloin kunkin uran (14, 15) leveys on korkeintaan yksi kymmenesosa taskualueen (T) leveydestä ja syvyys vähintään 25 viisi kertaa taskualueen (T) syvyyden keskiarvo.
8. Patenttivaatimuksen 6 tai 7 mukainen puristin, tunnettu siitä, että siinä on voiteluainekanavia (9) paineisen voiteluaineen syöttämiseksi ainakin kahteen kuiturainan (7) kulkusuunnassa peräkkäiseen osaan taskualuetta 30 (T).
9. Jonkin patenttivaatimuksen 1-8 mukainen puristin, tunnettu siitä, että ainakin yhden taskun jälkimmäinen reuna kuiturainan (6) kulkusuunnassa on muodoltaan kuiturainan (6) kulkusuuntaan kiilamaisesti mataloituva. 91. b 9
Priority Applications (8)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI896163A FI91789C (fi) | 1989-12-21 | 1989-12-21 | Paperikoneen pitkävyöhykepuristin |
US07/628,014 US5110417A (en) | 1989-12-21 | 1990-12-17 | Extended press zone with shallow hydrodynamic pocket |
DE4040392A DE4040392B4 (de) | 1989-12-21 | 1990-12-17 | Langzonenpresse einer Papiermaschine |
AT0257290A AT400588B (de) | 1989-12-21 | 1990-12-18 | Langzonenpresse einer papiermaschine |
GB9027511A GB2239268B (en) | 1989-12-21 | 1990-12-19 | A paper machine having a press with an extended press zone |
CA002032785A CA2032785C (en) | 1989-12-21 | 1990-12-20 | A press with extended press zone in a paper machine |
IT02245990A IT1244213B (it) | 1989-12-21 | 1990-12-20 | Pressa presentante una zona estesa di pressione in una macchina per la fabbricazione della carta |
SE9004071A SE506721C2 (sv) | 1989-12-21 | 1990-12-20 | Långzonpress för pappersmaskin |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI896163A FI91789C (fi) | 1989-12-21 | 1989-12-21 | Paperikoneen pitkävyöhykepuristin |
FI896163 | 1989-12-21 |
Publications (4)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI896163A0 FI896163A0 (fi) | 1989-12-21 |
FI896163A FI896163A (fi) | 1991-06-22 |
FI91789B true FI91789B (fi) | 1994-04-29 |
FI91789C FI91789C (fi) | 1994-08-10 |
Family
ID=8529558
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI896163A FI91789C (fi) | 1989-12-21 | 1989-12-21 | Paperikoneen pitkävyöhykepuristin |
Country Status (8)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US5110417A (fi) |
AT (1) | AT400588B (fi) |
CA (1) | CA2032785C (fi) |
DE (1) | DE4040392B4 (fi) |
FI (1) | FI91789C (fi) |
GB (1) | GB2239268B (fi) |
IT (1) | IT1244213B (fi) |
SE (1) | SE506721C2 (fi) |
Families Citing this family (22)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
DE4138788C2 (de) * | 1991-11-26 | 1995-05-18 | Escher Wyss Gmbh | Vorrichtung zur Entwässerung einer Faserstoffbahn |
FI98844C (fi) * | 1991-12-23 | 1997-08-25 | Valmet Paper Machinery Inc | Paperikoneen puristinosa, etenkin painopaperilaaduille |
SE469600B (sv) * | 1991-12-23 | 1993-08-02 | Valmet Karlstad Ab | Trycksko |
FI94267C (fi) * | 1992-12-30 | 1995-08-10 | Valmet Paper Machinery Inc | Pitkänippipuristimen kenkä |
DE4337583A1 (de) * | 1993-11-04 | 1995-05-11 | Voith Gmbh J M | Preßvorrichtung zum Behandeln einer Warenbahn, insbesondere Papierbahn |
US5441604A (en) * | 1994-02-17 | 1995-08-15 | Beloit Technologies, Inc. | Extended nip press apparatus |
DE4410129A1 (de) * | 1994-03-24 | 1995-09-28 | Kleinewefers Gmbh | Preßvorrichtung für bahnförmiges Material |
DE19544978C2 (de) * | 1995-12-01 | 1998-07-30 | Voith Sulzer Papiermasch Gmbh | Preßwalze |
US5951824A (en) * | 1997-06-19 | 1999-09-14 | Beloit Technologies, Inc. | Compliant hydrodynamic/hydrostatic shoe for papermaking press |
US5897747A (en) * | 1997-08-08 | 1999-04-27 | Beloit Technologies, Inc. | Machine direction profiling of extended nip press shoe |
SE512792C2 (sv) * | 1998-09-25 | 2000-05-15 | Valmet Karlstad Ab | Arrangemang och förfarande för smörjning vid impulspressning av en fiberbana |
US6248210B1 (en) | 1998-11-13 | 2001-06-19 | Fort James Corporation | Method for maximizing water removal in a press nip |
FI113788B (fi) | 1999-04-14 | 2004-06-15 | Metso Paper Pori Oy | Puristin |
FI991154A0 (fi) * | 1999-05-21 | 1999-05-21 | Sunds Defibrator Pori Oy | Pitkänippipuristin |
SE517618C2 (sv) * | 1999-10-27 | 2002-06-25 | Stora Kopparbergs Bergslags Ab | Anordning och metod i samband med tillverkning av papper eller kartong |
JP3875898B2 (ja) * | 2002-02-06 | 2007-01-31 | イチカワ株式会社 | 抄紙機のシュープレス装置 |
AT411908B (de) * | 2002-10-17 | 2004-07-26 | Andritz Ag Maschf | Presswalze mit einem auf einem träger verschiebbar gelagerten pressschuh |
DE10259232A1 (de) * | 2002-12-17 | 2004-07-15 | Eduard Küsters Maschinenfabrik GmbH & Co. KG | Vorrichtung zum Bilden eines Langspalts |
FI20065771A0 (sv) * | 2006-12-04 | 2006-12-04 | Metso Paper Inc | Belastningselement i en fibermaskin |
DE102009045378A1 (de) | 2009-10-06 | 2011-04-07 | Voith Patent Gmbh | Presswalze |
DE102009045414A1 (de) | 2009-10-07 | 2011-04-14 | Voith Patent Gmbh | Presswalze |
CN112522984B (zh) * | 2020-12-17 | 2022-06-07 | 淄博泰鼎机械科技有限公司 | 一种靴式压榨机 |
Family Cites Families (18)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US3853698A (en) * | 1972-04-17 | 1974-12-10 | Beloit Corp | Large roll hydraulic press with pressurized fluid supports |
US3783097A (en) * | 1972-05-30 | 1974-01-01 | Beloit Corp | Hydrodynamically loaded web press with slipper bearing shoes |
US4201624A (en) * | 1978-09-05 | 1980-05-06 | Beloit Corporation | Extended nip press |
DE3102526C2 (de) * | 1981-01-27 | 1985-05-23 | J.M. Voith Gmbh, 7920 Heidenheim | Preßeinrichtung zum Entwässern von Bahnen, insbesondere Papierbahnen |
US4428797A (en) * | 1981-05-26 | 1984-01-31 | Beloit Corporation | Extended nip shoe for a nip in a papermaking machine |
US4427492A (en) * | 1981-05-26 | 1984-01-24 | Beloit Corporation | Extended nip shoe for a nip in a papermaking machine |
FI71979B (fi) * | 1981-06-24 | 1986-11-28 | Escher Wyss Ag | Pressvals |
DE3126492C2 (de) * | 1981-06-30 | 1983-10-20 | Escher Wyss AG, Zürich | Preßwalze |
FI65103C (fi) * | 1982-05-05 | 1984-03-12 | Tampella Oy Ab | Laongzonspress foer en pappersmaskin |
FI70952C (fi) * | 1982-10-14 | 1986-10-27 | Valmet Oy | Anordning med laong presszon vid pressbehandling av fiberbana |
FI71369C (fi) * | 1983-03-23 | 1986-12-19 | Valmet Oy | Laongnyppress foer pappersmaskin |
DE3408119A1 (de) * | 1984-02-06 | 1985-08-14 | Sulzer-Escher Wyss GmbH, 7980 Ravensburg | Nasspresse zum entwaessern einer faserbahn |
DE3408118A1 (de) * | 1984-02-06 | 1985-08-14 | Sulzer-Escher Wyss GmbH, 7980 Ravensburg | Nasspresse zum entwaessern einer faserbahn |
DE3607941A1 (de) * | 1985-10-30 | 1987-05-07 | Escher Wyss Gmbh | Presseinrichtung zum entwaessern einer warenbahn |
FI78941C (fi) * | 1987-04-28 | 1989-10-10 | Valmet Paper Machinery Inc | Foerfarande foer varmpressning i en pappersbana och torkningsanordning foer tillaempning av foerfarandet. |
EP0289477A3 (en) * | 1987-04-28 | 1989-03-08 | Valmet Paper Machinery Inc. | Method for hot-pressing of a paper web and a drying device for the implementation of the method |
SE461154B (sv) * | 1988-05-25 | 1990-01-15 | Valmet Paper Machinery Inc | Press med laangt nyp foer pappers- eller kartongmaskiner |
SE461171C (sv) * | 1988-05-25 | 1992-08-17 | Valmet Paper Machinery Inc | Press med laangt nyp foer pappers- eller kartongmaskiner |
-
1989
- 1989-12-21 FI FI896163A patent/FI91789C/fi active IP Right Grant
-
1990
- 1990-12-17 US US07/628,014 patent/US5110417A/en not_active Expired - Lifetime
- 1990-12-17 DE DE4040392A patent/DE4040392B4/de not_active Expired - Fee Related
- 1990-12-18 AT AT0257290A patent/AT400588B/de not_active IP Right Cessation
- 1990-12-19 GB GB9027511A patent/GB2239268B/en not_active Expired - Lifetime
- 1990-12-20 CA CA002032785A patent/CA2032785C/en not_active Expired - Fee Related
- 1990-12-20 SE SE9004071A patent/SE506721C2/sv not_active IP Right Cessation
- 1990-12-20 IT IT02245990A patent/IT1244213B/it active IP Right Grant
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
US5110417A (en) | 1992-05-05 |
SE9004071L (sv) | 1991-06-22 |
DE4040392B4 (de) | 2006-08-10 |
SE506721C2 (sv) | 1998-02-02 |
IT9022459A1 (it) | 1991-06-22 |
CA2032785C (en) | 2001-05-01 |
IT1244213B (it) | 1994-07-08 |
GB2239268B (en) | 1994-04-06 |
SE9004071D0 (sv) | 1990-12-20 |
FI896163A (fi) | 1991-06-22 |
CA2032785A1 (en) | 1991-06-22 |
FI91789C (fi) | 1994-08-10 |
FI896163A0 (fi) | 1989-12-21 |
GB2239268A (en) | 1991-06-26 |
DE4040392A1 (de) | 1991-06-27 |
AT400588B (de) | 1996-01-25 |
GB9027511D0 (en) | 1991-02-06 |
ATA257290A (de) | 1995-06-15 |
IT9022459A0 (it) | 1990-12-20 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
FI91789B (fi) | Paperikoneen pitkävyöhykepuristin | |
FI75620B (fi) | Laongzonspress foer en pappersmaskin. | |
KR900002103B1 (ko) | 연장된 닢프레스 | |
DE3410172C2 (de) | Langspaltpresse einer Papiermaschine | |
FI70952B (fi) | Anordning med laong presszon vid pressbehandling av fiberbana | |
AU575216B2 (en) | A bearing blanket for an extended nip press | |
SE507713C2 (sv) | Pressmantel för en skopress | |
EP0345501A1 (en) | A press with extended nip | |
FI61929B (fi) | Eftergivande taetning foer en pappersmaskinspress | |
US3748225A (en) | Fibrous web press nip structure including nonporous belts backed by pistons supported with fluid pressure | |
JPH01280090A (ja) | 拡張ニッププレスロール | |
JP4278298B2 (ja) | 拡張ニッププレス | |
FI81182B (fi) | Vals. | |
JP2001520330A5 (fi) | ||
FI118227B (fi) | Puristinhihna | |
CA1136463A (en) | Extended nip press with special belt | |
CN1222659C (zh) | 用于纤网输送机的长压区压机 | |
FI65104C (fi) | Foerfarande och anordning vid pressbehandling av en fiberbana i synnerhet en pappers- eller kartongbana | |
FI121889B (fi) | Puristintela, johon kuuluu kannattimelle siirtyvästi asennettu puristinkenkä | |
EP1121484B1 (en) | A long nip press | |
FI12346U1 (fi) | Puristinhihna ja järjestely pitkänipissä | |
SE512792C2 (sv) | Arrangemang och förfarande för smörjning vid impulspressning av en fiberbana | |
FI98318C (fi) | Järjestely öljyn poistamiseksi telasta | |
FI75381C (fi) | Foerfarande vid avvattning av en bana. | |
SE466107B (sv) | Avvattningsfilt foer anvaendning som pressfilt i en pappersmaskins vaatpressparti |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
BB | Publication of examined application | ||
PC | Transfer of assignment of patent |
Owner name: VALMET CORPORATION |
|
FG | Patent granted |
Owner name: VALMET CORPORATION |