FI91702B - Televisiolaitteen suurteholähde - Google Patents
Televisiolaitteen suurteholähde Download PDFInfo
- Publication number
- FI91702B FI91702B FI891282A FI891282A FI91702B FI 91702 B FI91702 B FI 91702B FI 891282 A FI891282 A FI 891282A FI 891282 A FI891282 A FI 891282A FI 91702 B FI91702 B FI 91702B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- high voltage
- transformer
- power source
- coupled
- time interval
- Prior art date
Links
Classifications
-
- H—ELECTRICITY
- H04—ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
- H04N—PICTORIAL COMMUNICATION, e.g. TELEVISION
- H04N3/00—Scanning details of television systems; Combination thereof with generation of supply voltages
- H04N3/10—Scanning details of television systems; Combination thereof with generation of supply voltages by means not exclusively optical-mechanical
- H04N3/16—Scanning details of television systems; Combination thereof with generation of supply voltages by means not exclusively optical-mechanical by deflecting electron beam in cathode-ray tube, e.g. scanning corrections
- H04N3/18—Generation of supply voltages, in combination with electron beam deflecting
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Multimedia (AREA)
- Signal Processing (AREA)
- Details Of Television Scanning (AREA)
- Television Receiver Circuits (AREA)
- Rectifiers (AREA)
- Dc-Dc Converters (AREA)
Description
91702
Televisiolaitteen suurteholähde
Keksintö liittyy televisiolaitteen suurjännitete-holähteeseen.
5 Televisiovastaanottimen tavanomainen vaakapoikkeu- tuspiiri tyypillisesti sisältää paluumuuntajan. Suurjän-nite, kuten esimerkiksi äärianodijännite, voidaan kehittää paluupulssijännitteestä paluumuuntajassa käyttäen "diode split" -järjestelyä. Tällaisessa järjestelyssä paluumuun-10 tajan segmentoitu, tertiaarinen suurjännitekäämi on kytketty sarjaan esimerkiksi neljän tasasuuntajadiodin kanssa. Tertiääri- tai suurjännitekäämin yksi päätenapa on kytketty katodisädeputken (CRT) äärianodijännitenapaan.
Suurjännitekämmin toinen päätenapa voi olla kytketty suo-15 datinkondensaattoriin, joka on kytketty rinnan vastuksen kanssa, jonka yli keskimääräistä suihkuvirtaa näytteite-tään. Suihkuvirtaa edustava jännitettä, joka kehitty vastuksen yli, voidaan käyttää hyvin tunnetulla tavalla säätämään suihkuvirran rajoittimen toimintaa.
20 Suurjännitetasasuuntaajadiodit johtavat lyhyen ai kavälin ajan, joka on lähellä paluupulssijännitteen huippua, joka kehitetään suurijännitekäämissä. Kun paluupulssi jännite alkaa pienentyä alaspäin, paluun toisen puolis-kon aikana, tasasuuntaajadiodit tulevat äkillisesti joh-25 tamattomiksi, mikä epäedullisella tavalla aiheuttaa värähtelevän kytkentävärähtelyvirran kulkemisen suurjännitekäämissä, jolla on aluksi suuri amplitudi ja asteittain pienenevä verhokäyrä, joka saattaa jatkua juova-aikavälin aikana.
< 30 Kytkentävärähtelyvirran synnyttää energia, joka on varastoituneena vuotoinduktanssiin paluumuuntajan ensiö-käämin ja tertiaarikäämin välissä. Tätä vuotoinduktanssia tarvitaan resonanssipiirin saamiseksi, joka on viritetty esimerkiksi vaakapoikkeutustaajuuden fH viidennelle harmo-35 niselle, jotta muodostettaisiin pieni ulostuloimpedanssi 2 91702 äärianodijännitenapaan. Tällä tavoin saadaan haluttu suur-jännitestabiilisuus suihkuvirran funktiona.
Kuten aikaisemmin esitettiin, virta tertiaarikää-missä voi epäedullisella tavalla jatkuva kytkentävärähte-5 lyvirran muodossa juovan aikana. Muuntajailmiön vaikutuksesta tämä parasiittinen kytkentävärähtelyvirta esiintyy myös ensiökäämissä ja vaikuttaa jännitteisiin, jotka tuotetaan paluumuuntajan muissa käämeissä. Kytkentävärähtelyvirta voi epäedullisella tavalla häiritä poikkeutuspii-10 riä, mistä on seurauksena tummia pystypalkkeja näytetyn rasterin vasemmalla puolella, varsinkin jos käytetään itä-länsi-rastirikorjauspiiriä. Kytkentävärähtelyjännite, joka tuotetaan paluumuuntajan toisiokäämissä, voi myös häiritä vaakaoskillaattorin vaiheistamista, mistä on seurauksena 15 pystyrasteri-kuvion vääristyminen. Tämän seurauksena esimerkiksi risti-kuvion pystyviivat eivät ole täydellisen suoria. Tällainen häiriö vaakaoskillaattorin tahdistuksessa voi tapahtua poikkeutuspiirissä, jossa paluujännitettä paluumuuntajan toisiokäämissä käytetään aikaansaamaan ta-20 kaisinkytkentätahdistusinformaatio vaakaoskillaattorille.
Tämän vuoksi on toivottavaa pienentää kytkentävärähtely-virran amplitudia ja kestoaikaa tertiaarisessa suurjänni-tekäämissä esimerkiksi juova-aikavälin aikana.
Joissakin tekniikan tason piireissä vastusta, joka 25 on kytketty tertiaarikäämin virran virtatielle, käytetään aikaansaamaan riittävä vaimennusvaikutus kytkentävärähte-lyvirralle. Tällä lisätyllä vastuksella voi olla melko suuri arvo, luokkaa 20 - 40 kOhmia. Tertiaarikäämin kapea paluuvirtapulssi kulkee myös tämän lisätyn kytkentäväräh-: 30 telyn vaimennusvastuksen kautta. Tuloksena on välillä 0,8 kV ja 1,5 kV oleva jännitteen pudotus esimerkiksi ImA keskimääräisellä suihkuvirralla. Epädullista on, että tämä tekniikan tason ratkaisu myös merkittävästi kasvattaa ulostuloimpedanssia äärianodijännittenavassa. Lisäksi tämä 35 lisätty vastus epäedullisella tavalla kuluttaa suuren mää- l· 3 91702 rän tehoa.
Nämä ongelmat vältetään patenttivaatimuksissa 1, 6 ja 10 määritellyillä keksinnön mukaisilla teholähteillä.
Televisiolaitteen teholähde, joka toteuttaa keksin-5 non ajatuksen, synnyttää suuren jännitteen, joka syötetään televisiolaitteen kuormalle. Teholähde sisältää ensimmäisellä taajuudella olevan sisääntulosignaalin lähteen ja paluumuuntajän, jolla on suurjännitekäämi. Suurjännite, joka sisältää jaksollisen paluupulssin, jolla on jakso, 10 joka suhteutettu sisääntulosignaalin taajuuteen, synnytetään suurjännitekäämissä. Suurjännite syötetään kuormalle paluun aikana ts. paluupulssin ensimmäisen aikavälin aikana. Suurjännite kytketään irti kuormasta ensimmäisen aikavälin jälkeen. Impedanssi, joka on kytketty paluumuun-15 tajaan, johtaa paluupulssijakson toisen aikavälin aikana kytkentävärähtelyvirtaa, joka tuotetaan muuntajassa siten, että toisen aikavälin aikana impedanssi vaimentaa kytkentävärähtelyvirtaa. Kytkinjärjestely on kytketty muuntajaan johtamaan osa kytkentävärähtelyvirrasta kytkentäjärjeste-20 lyn kautta impedanssin sijasta, mikä oleellisesti pienentää impedanssin aiheuttamaa kytkentävärähtelyvirran vaimentumista ainakin osalla paluupulssin ensimmäistä aikaväliä.
Piirroksessa: 25 kuvio 1 havainnollistaa keksinnön ajatuksen toteut tavaa suurjänniteteholähdettä, joka sisältää kytkentävärähtelyvirran vaimentimen; kuviot 2a - 2c havainnolistavat aaltomuotoja, jotka ovat käyttökelpoisia selostettaessa kuvion 1 teholähteen • 30 toimintaa; ja kuviot 3a - 3b havainnollistavat sellaisen teholähteen aaltomuotoja, joka ei käytä kuvion 1 kytkentävärähtelyvirran vaimenninta.
Kuvio 1 havainnollistaa suurjänniteteholähdettä, 35 joka toteuttaa keksinnön ajatuksen. Kuvion 1 teholähteessä 4 91702 vaakapoikkeutuspiiri 250, joka aikaansaa vaakapoikkeut.uk-sen CRT:lie, jota ei ole esitetty, sisältää kytkentätran-sistorin Cl, joka toimii vaakataajuudella fH, ja vastarinnan kytketyn vaimennindiodin DQ1. Paluukapasitanssi CR on 5 kytketty rinnan transistorin Q1 ja diodin DQ1 kanssa. Poikkeutuskäämi LH on kytketty sarjaan S-muotoilupaluuka-pasitanssin Cs kanssa, joka muodostaa piirihaaran, joka on kytketty rinnan sekä transistorin Ql, diodin D01 että pa-luukapasitanssin CR kanssa muodostamaan paluuresonanssipii-10 ri 100 vaakapaluun aikana.
Vaiheensäätöaste 101, joka sisältää vaakaoskillaat-torin ja vaiheilmaisimen, joita ei ole esitetty piirroksessa, reagoi vaakatahdistussignaaliin Hs. Signaali Hs johdetaan esimerkiksi televisiovastaanottimen videoilmaisi-15 meitä, jota ei ole esitetty piirroksessa. Aste 101 syöttää ohjaussignaalin 101a transistorin Ql kanta-emitteriliitok-selle vaakataajuisen fH kantaohjausvirran ib tuottamiseksi. Virta ib aiheuttaa transistorissa Ql kytkentäoperaation, joka aiheuttaa poikkeutusvirran iy virtaamisen käämissä LH.
20 Paluumuuntajän Tl ensiökäämi W1 on kytketty B+ syöttöjänni telähteen ja transistorin Ql kollektorin väliin. Muuntajan Tl toisiokäämi W2 on kytketty asteeseen 101 muodostamaan takaisinkytkentäpaluusignaali Vx, joka tuotetaan transistorin Ql kytkentäoperaatiolla. Vaihe 101 synnyttää ohjaus-25 signaalin 101a, joka aiheuttaa vaakapoikkeutusvirran iy olemisen tarkasti signaaliin Hs vaiheistettu.
Paluujännite V2, joka synnytetään muuntajan Tl en-siökäämin Ή1 ja transistorin Ql kollektorin välisessä lii-tosnavassa, on magneettisesti kytketty muuntajan Tl seg-: 30 mentoidun tertiaarisen suurjännitekäämin W3 käämisegment- teihin WW3a, W3b, W3c ja W3d. Käämisegmenttien W3a - W3d paluu-pulssi jännitteet tasasuunnataan käyttäen tasosuuntaus-diodeja Da - Dd. Diodit Da - Dd ja käämisegmentit W3a - W3d, jotka on kytketty vuorotellen sarjaan, muodostavat diodi-35 jakojärjestelyn 150, jolla on päätenapa 150b, johon ääri- 5 91702 anodijännite U kehitetään. Toinen päätenapa, napa 150a, on kytketty diodin D3 katodille virran kytkentävärähtelyn vaimennus järjestelyssä 120, joka toteuttaa keksinnön ajatuksen. Diodin Dx anodi on kytketty suihkuvirran näytteitys-5 vastuksen Rx napaan 120a, joka vastus on kytketty rinnan suodatinkondensaattorin Cx kanssa. Vastuksen R3 ja kondensaattorin Cx muut navat on kytketty yhteiseen maapotentiaa-liin G.
Diodi Dj johtaa lähellä käämissä W3 kehitetyn paluu-10 jännitteen huippua. Diodi D3 on kytketty napaisuudeltaan samaan suuntaan kuin diodit Da - Dd. Suihkuvirran ilmoittava jännite BCL, joka on matalla tasolla, kehitetään napaan 120a ja syötetään tavanomaiselle suihkuvirran rajoittimel-le, jota ei ole esitetty. Virran kytkentävärähtelyn vai-15 mennusjärjestely 120 sisältää vaimennusvastuksen R2, joka on kytketty vastaanottamaan B+ syöttöjännite, joka on esimerkiksi +145V ja syöttämään tämä B+ syöttöjännite diodin Dj napaan 150a.
Kuviot 2a - 2c havainnollistavat aaltomuotoja, jot-20 ka ovat käyttökelpoisia selostettaessa kuvion 1 suurjän-niteteholähteen toimintaa. Samat numerot ja symbolit kuviossa 1 ja kuvioissa 2a - 2c ilmaisevat samoja nimikkeitä tai toimintoja.
Kunkin paluuaikavälin alussa, mitä on merkitty het-25 kellä tj kuvioissa 2a - 2c, kuvion 1 transistori Q1 tulee johtamattomaksi, mikä aiheuttaa paluujännitteen V2 kehittymisen paluumuuntajän Tl ensiökäämin W: yli ja paluujän-nitteen V3 kehittymisen käämin W2 yli. Paluujännitteen V2 aaltomuoto on muodoltaan samanlainen kuin kuvion 2a jän-• 30 nitteen V3 aaltomuoto. Jännitteen V2 huipusta huippuun amp litudi on suurin piirtein 1150V ja jännitteen Vt huipusta huippuun amplitudi on 60V. Samalla tavoin vastaavat paluu-jännitteet kehitetään tertiaarikäämin W3 jokaisen käämiseg-mentin W3a - W3d yli.
35 Läpi koko juovan ja kuvioiden 2a - 2c hetkellä tlt » 6 91702 paluun alussa, kuvion 1 diodi D3 on estosuuntaisesti bia-soitu jännitteellä +145V, joka syötetään vastuksen R2 kautta diodin D3 katodille. Tämän seurauksena jännitteellä V3 navassa 150a on keskimääräinen arvo, joka on yhtä suuri 5 kuin +145V juovan aikana ja kuvion 2c paluun alkuhetkellä
V
Kun paluujännitteen taso käämisegmentille W3d kasvaa, paluun ensimmäisen puoliskon aikana, virta i2, joka kulkee käämissä W3, kasvaa. Virta i2, joka kulkee myös vas-10 tuksen R2 kautta, aiheuttaa jännitteen V3 pienenemisen kunnes diodi D3 tulee myötäsuuntaisesti biasoiduksi ja pakottaa jännitteen V3 suurin piirtein nolla volttiin, kuten on esitetty hetkellä t2 kuviossa 2c. Edelleen kasvava kuvion 2b virta i2 kuvion 1 käämissä W3 virtaa pääasiallisesti 15 myötäsuuntaisesti biasoidun D3 kautta ja ohittaa vastuksen R, kuvion 2c aikavälin t aikana. Tämän vuoksi vastus R, ei edullisesti kasvata ulostuloimpedanssia äärianodinavassa 150b kuvion 2c aikavälin t aikana. Aikavälin t aikana c c kuvion 1 virta i2 varaa äärianodikapasitanssin, jonka muo-20 dostaa CRT ja jota ei ole esitetty.
Kuvion 2c aikavälin t„ aikana kuvion 2b virta i, ei vaimene, koska kuvion 1 johtava diodi D3 ohittaa vastuksen R2. Kun diodi D3 on johtava, vastuksen R2 yli kehitetty impedanssi muodostetaan diodin D3 "päällä"-resistanssin ja 25 kondensaattorin Cx impedanssin, joka on alhainen vaakataa-juudella fH ja sen harmonisilla, sarjajärjestelyllä. Tämän seurauksena kuvion 2c aikaväli tc aikana kuvion 2b virta i2 on varmentamaton värähtelevä virta. Virta i2 värähtelee kuvion 2a jännitteen V3 perustaajuden fH viidennellä har-; 30 monisella. Värähtelytaajuus määrätään sen resonanssitaa- juuden mukaisesti, jolle resonanssipiiri, joka sisältää muuntajan Tl vuotoinduktanssin, on viritetty. Seurauksena on, että ulostuloimpedanssi äärianodinavassa 150b on edullisen matala, mikä aikaasaa paremman äärianodijännitteen 35 säätämisen suihkuvirran funktiona kuin jos vastus R2 ei t · 7 91702 olisi ohitettu.
Kuvion 2c aikaväli tc aikana jännite V3 pakotetaan jännitteen BCL pieneen negatiiviseen tasoon, joka jännite BCL kehitetään kuvion vastuksen Rj ja condensaattorin Cx 5 yli. Kuten aikaisemmin selostettiin, jännitettä BCL käyttää suihkuvirran rajoitin, jota ei ole esitetty, CRT:n liian suureen suihkuvirran rajoittamiseen. Täten vaimennus järjestelyaste 120 voidaan edullisesti käyttää yhdessä suihkuvirran näytteitysvastuksen Rj kanssa. Kuvion 2c ai-10 kavälin tc lopussa diodit Da, Db, Dc ja Dd tulevat johtamattomiksi ja kuvion 2b kytkentävärähtelyvirta i2 tuottaa suuren kytkentävärähtelyamplitudin kuvion 2c jännitteeseen V3, joka on kehitetty kuvion 1 vaimennusvastuksen R2 yli.
Paluun toisen osan aikana, joka seuraa aikaväliä tc, 15 kuvion 2b virta i2 ja B+ syöttöjännite aiheuttavat kuvion 1 diodin Dj olemisen estosuuntaisesti biasoituna. Tämän vuoksi paluun toisena osan aikana ja myöskin juovan aikana diodi Dj on estosuuntaisesti biasoitu, mikä aiheuttaa virran i2 kulkemisen pääasiallisesti vaimennusvastuksen R2 20 kautta, joka on kytketty sarjaan käämin W3 kanssa. Tämän seurauksena keksinnön ajatuksen mukaisesti energia kuluttava vastus R2 vaimentaa kuvion 2b virran i2 kytkentäväräh-telykomponenttia. Seurauksena on, että tällaisen virran kytkentävärähtelyn potentiaalisen ikävät vaikutukset, jot-25 ka selostettiin aikaisemmin, oleellisesti pienenevät.
Kuviot 3a ja 3b havainnollistavat kuvion 1 muunnellun järjestelyn aaltomuotoja, jossa järjestelyssä kuvion 1 vastus R2 on poistettu, jossa suurempi vastus 10 kQ korvaa kuvion 1 vastuksen Rj, jolla on arvot 4,7 kQ, ja jossa ku-30 vion 1 diodi Dt on korvattu hyppylangalla 55, mikä kaikki on esitetty katkoviivoilla kuviossa 1. Tällainen muunneltu järjestely ei sisällä keksinnön vaimennusjärjestelyä 120. Samat numerot ja symbolit kuvioissa 2a - 2c ja kuvioissa 3a - 3b ilmaisevat samoja nimikkeitä tai toimintoja.
35 Jännitteen DCL ennalta määrätyn tason saavuttami- 8 91702 seksi vastaavalla virran i2 tasolla, jotka ovat kumpikin samat kuvion 1 sekä muunnellussa että muuntamattomassa järjestelyssä, vastuksen Rx arvo on muuntamattomassa järjestelyssä pienempi. Tämä on tilanne suuremman tasajännit-5 teen vuoksi, joka kehitetään vastukseen R: seurauksena diodin muuntamattomassa järjestelyssä aiheuttamasta ta-sosuuntauksesta.
Vertaamalla esimerkiksi kuvioita 3b ja 2b voidaan nähdä, että kuvion 1 virran i2 kytkentä värähtelyvirtakom-10 ponentin amplitudi juovan aikana on edullisesti merkittävästi alhaisempi kuin vaimennusjärjestely 120 on sisällytetty suurjänniteteholähteeseen.
Claims (10)
1. Televisiolaitteen teholähde sellaisen suurjännitteen kehittämiseksi, joka syötetään mainitun televisio- 5 laitteen kuormalle, teholähteen käsittäessä: ensimmäisellä taajuudella olevan sisääntulosignaa-lin lähteen; paluumuuntajan, jossa on suurjännitekäämi; mainittuun muuntajaan kytketyn kytkentävälineen; 10 välineen, joka reagoi mainittuun sisääntulosignaa- liin ja on kytketty paluumuuntajaan mainitun suurjännitteen kehittämiseksi mainittuun suurjännitekäämiin, joka suurjännite sisältää jaksollisen paluupulssin, jolla on jakso, joka on suhteutettu mainitun sisääntulosignaalin 15 taajuuteen; välineen mainitun suurjännitteen syöttämiseksi kuormalle paluupulssin mainitun jakson ensimmäisen aikavälin aikana ja suurjännitteen kytkemiseksi irti kuormasta mainitun ensimmäisen aikavälin jälkeen; tunnettu 20 impedanssista (R2), joka on kytketty paluumuuntajaan (Tl) johtamaan paluupulssin mainitun jakson toisen aikavälin aikana kytkentävärähtelyvirtaa, joka tuotetaan mainitussa muuntajassa, siten, että mainitun toisen aikavälin aikana . impedanssi vaimentaa kytkentävärähtelyvirtaa; 25 mainitusta kytkentävälineestä (Di), joka johtaa osan mainitusta kytkentävärähtelyvirrasta mainitun kytkentävälineen (Dx) kautta mainitun impedanssin (R2) kautta johtamisen sijasta, niin että oleellisesti vähennetään mainitun impedanssin (R2) kytkentävärähtelyvirralle aiheuttamaa vai-30 mennusta paluupulssin (V2) ainakin ensimmäisen aikavälin (te) osan aikana.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen teholähde, tunnettu siitä, että impedanssi käsittää resistanssin (R2), joka on kytketty sarjaan mainitun suurjänni- 35 tekäämin kanssa, ja että mainittu kytkentäväline (Dx) on 10 91702 kytketty tähän vastukseen (R2) tavalla, joka ohittaa vastuksen (R2) paluupulssin (V3) ensinunäisen aikavälin (tc) aikana.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen teholähde, 5 tunnettu siitä, että kytkentäväline käsittää tasasuuntaajan (Dx), joka on johtava paluupulssin (Vx) ensimmäisen aikavälin (tc) aikana ja joka on johtamaton oleellisesti paluupulssin (V3) ensimmäisen aikavälin (tc) ulkopuolella.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen teholähde, tunnettu suihkuvirtaa näytteittävästä resistanssista (Rx), joka on kytketty sarjaan mainitun tasasuuntaajan (D3) ja suurjännitekäämin (W3) kanssa.
5. Patenttivaatimuksen 3 mukainen teholähde, 15 tunnettu siitä, että mainittu tasasuuntaaja (D·^ on kytketty suurjännitekäämin (W3) ensimmäiseen napaan (150a), ja että toinen tasasuuntaaja (Da) on kytketty suurjännite-käämin (W3) toiseen napaan (150b), joka on erillään mainitusta ensimmäisestä navasta (150a), ääri-anodijännitteen 20 tuottamiseksi ulostulonapaan (U).
6. Televisiolaitteen suurjänniteteholähde, joka käsittää: paluumuuntajan, jossa on suurjännitekäämi ja joka sisältää vuotoinduktanssin; 25 äärianodijännitteen vastaanottavan navan, joka on kytketty suurjännitekäämiin; vaakataajuisen sisääntulosignaalin lähteen; ensimmäisen kytkentävälineen, joka reagoi mainittuun sisääntulosignaaliin ja joka on kytketty paluumuun- 30 tajaan suuriamplitudisen pulssijännitteen kehittämiseksi, joka on kytketty mainittuun äärianodijännitteen vastaanottavaan napaan ja joka tuottaa kytkentävärähtelyvirran mainitun muuntajan vuotoinduktanssin mukaisesti, ja toisen kytkentävälineen kytkettynä mainittuun muun- 35 tajaan; I; 11 91702 tunnettu resistanssista (R2), joka on kytketty sarjaan suur-jännitekäämin (W3) kanssa johtamaan ainakin osan mainitusta kytkentävärähtelyvirrasta; 5 mainitusta toisesta kytkentävälineestä (D^, joka on kytketty mainittuun resistanssiin (R2) johtamaan oleellisesti suuremman osuuden mainitusta kytkentävärähtelyvir-rasta kuin mainittu resistanssi (R2) mainitun paluupulssi-jännitteen aikavälin aikana siten, että mainittu toinen 10 kytkentäväline (D:) johtavana ollessaan ohittaa mainitun resistanssin (R2).
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen suurjänniteteho-lähde, tunnettu siitä, että toinen kytkentäväline (Dx) käsittää diodin, joka reagoi paluupulssijännitteeseen 15 ja joka on kytketty suurjännitekäämin (W3) toiseen napaan (150a) toisen impedanssin (Rj), jonka arvo on oleellisesti pienempi kuin mainittu resistanssi (R2), liittämiseksi, kun mainittu diodi (Dt) on johtava, suurjännitekäämin (W3) mainittuun toiseen napaan (150a), jolloin tämä toinen impe- 20 danssi ohittaa mainitun resistanssin (R2).
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen suurjänniteteho-lähde, tunnettu lähteestä (B+) ensimmäiselle jännitteelle, joka syötetään mainitulle diodille (D) diodin estosuuntaista biasointia varten, mikä saattaa mainitun 25 diodin (Dt) johtamattomaksi, kun toiseen napaan (150a) kehitetyn paluujännitteen (V^ amplitudi on pienempi kuin ennalta määrätty arvo.
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen suurjänniteteho-lähde, tunnettu siitä, että mainittu ensimmäinen 30 jännite on kytketty mainitulle diodille (Dx) mainitun resistanssin (R2) kautta.
9 91702
10. Televisiolaitteen teholähde sellaisen suurjännitteen kehittämiseksi, joka syötetään televisiolaitteen kuormalle, teholähteen käsittäessä: 35 ensimmäisellä taajuudella olevan sisääntulosignaa- 12 91702 Iin lähteen; paluumuuntajan, jossa on suurjännitekäämi; välineen, joka reagoi mainittuun sisääntulosignaa-liin ja joka on kytketty paluumuuntajaan mainitun suurjän-5 nitten kehittämiseksi suurjännitekäämiin, joka suurjännite sisältää jaksollisen paluupulssin, jolla on jakso, joka on suhteutettu sisääntulosignaalin taajuuteen; välineen mainitun suurjännitteen syöttämiseksi kuormalle paluupulssin mainitun jakson aikavälin aikana ja 10 suurjännitteen kytkemiseksi irti kuormasta mainitun aika välin jälkeen, ja kytkentävälineen kytkettynä mainittuun muuntajaan; tunnettu välineestä (R2), joka on kytketty paluumuuntajaan 15 (Tl) vaimentamaan, mainitun aikavälin ulkopuolella, kyt-kentävärähtelyvirta, joka tuotetaan mainitussa muuntajassa (Tl), kun suurjännite kytketään irti kuormasta; mainitusta kytkentävälineestä (D2), joka on kytketty mainittuun vaimenninvälineeseen (R2) oleellisesti pienentä-20 mään vaimenninvälineen (R2) kytkentävärähtelyvirralle aiheuttamaa vaimennusta paluupulssin (Vx) ainakin mainitun aikavälin (tc) osan aikana. l· 13 91702
Applications Claiming Priority (4)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
GB888807209A GB8807209D0 (en) | 1988-03-25 | 1988-03-25 | Reduction of flyback transformer ringing |
GB8807209 | 1988-03-25 | ||
US07/238,631 US4866353A (en) | 1988-03-25 | 1988-08-31 | Arrangement for reducing ringing in a flyback transformer |
US23863188 | 1988-08-31 |
Publications (4)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI891282A0 FI891282A0 (fi) | 1989-03-17 |
FI891282A FI891282A (fi) | 1989-09-26 |
FI91702B true FI91702B (fi) | 1994-04-15 |
FI91702C FI91702C (fi) | 1994-07-25 |
Family
ID=26293691
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI891282A FI91702C (fi) | 1988-03-25 | 1989-03-17 | Televisiolaitteen suurteholähde |
Country Status (8)
Country | Link |
---|---|
EP (1) | EP0334658B1 (fi) |
JP (1) | JP3120850B2 (fi) |
CN (1) | CN1018042B (fi) |
CA (1) | CA1300744C (fi) |
DE (1) | DE68912956T2 (fi) |
ES (1) | ES2049809T3 (fi) |
FI (1) | FI91702C (fi) |
TR (1) | TR26306A (fi) |
Families Citing this family (3)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US5010281A (en) * | 1990-04-30 | 1991-04-23 | Rca Licensing Corporation | High voltage stabilization circuit for video display apparatus |
DE69228339T2 (de) * | 1991-07-01 | 1999-06-17 | Rca Thomson Licensing Corp., Princeton, N.J. | Hochspannungsstabilisierkreis für Videoanzeigegerät |
JP6437959B2 (ja) * | 2016-06-30 | 2018-12-12 | トヨタ自動車株式会社 | 電力変換装置 |
Family Cites Families (7)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
FR2069983B1 (fi) * | 1969-12-19 | 1976-03-19 | Videon Sa | |
JPS5123296B1 (fi) * | 1971-04-03 | 1976-07-15 | ||
JPS58429B2 (ja) * | 1974-08-07 | 1983-01-06 | ヒサミツセイヤク カブシキガイシヤ | シンキナ 2− オキソ −1,2,3,4− テトラヒドロピリド ( 2,3−d ) ピリミジンユウドウタイ オヨビ ソノサンフカエンノ セイゾウホウ |
JPS5531380A (en) * | 1978-08-28 | 1980-03-05 | Matsushita Electric Ind Co Ltd | Screen voltage removing circuit of television set |
US4272705A (en) * | 1979-09-14 | 1981-06-09 | Zenith Radio Corporation | Anti-ringing circuit for CRT deflection yoke |
JPS576346A (en) * | 1980-06-13 | 1982-01-13 | Hitachi Ltd | Nmr lock circuit |
JPS57102264U (fi) * | 1980-12-12 | 1982-06-23 |
-
1989
- 1989-02-02 CA CA000589980A patent/CA1300744C/en not_active Expired - Fee Related
- 1989-03-09 TR TR89/0210A patent/TR26306A/xx unknown
- 1989-03-17 FI FI891282A patent/FI91702C/fi not_active IP Right Cessation
- 1989-03-23 EP EP89302926A patent/EP0334658B1/en not_active Expired - Lifetime
- 1989-03-23 ES ES89302926T patent/ES2049809T3/es not_active Expired - Lifetime
- 1989-03-23 DE DE68912956T patent/DE68912956T2/de not_active Expired - Fee Related
- 1989-03-23 CN CN89101617A patent/CN1018042B/zh not_active Expired
- 1989-03-24 JP JP01073715A patent/JP3120850B2/ja not_active Expired - Fee Related
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
EP0334658B1 (en) | 1994-02-09 |
EP0334658A2 (en) | 1989-09-27 |
CA1300744C (en) | 1992-05-12 |
EP0334658A3 (en) | 1990-06-27 |
DE68912956D1 (de) | 1994-03-24 |
DE68912956T2 (de) | 1994-08-18 |
TR26306A (tr) | 1995-03-15 |
JPH01286577A (ja) | 1989-11-17 |
JP3120850B2 (ja) | 2000-12-25 |
FI91702C (fi) | 1994-07-25 |
FI891282A0 (fi) | 1989-03-17 |
CN1036868A (zh) | 1989-11-01 |
FI891282A (fi) | 1989-09-26 |
ES2049809T3 (es) | 1994-05-01 |
CN1018042B (zh) | 1992-08-26 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
EP0414184A2 (en) | High voltage regulator circuit for picture tube | |
FI91702B (fi) | Televisiolaitteen suurteholähde | |
KR100284960B1 (ko) | 래스터 왜곡 방지 장치 | |
JPH06105180A (ja) | テレビジョン偏向装置 | |
KR900002333B1 (ko) | 수평 편향회로 | |
US5182504A (en) | Raster distortion avoidance arrangement | |
KR100340775B1 (ko) | 음극선관용전원공급장치 | |
EP0240142B1 (en) | Raster positioning circuit for a deflection system | |
US3914650A (en) | Television display apparatus provided with a circuit arrangement for generating a sawtooth current through a line deflection coil | |
KR900005363B1 (ko) | 음극선관을 위한 수평 출력회로 | |
US4572993A (en) | Television deflection circuit with raster width stabilization | |
KR100482943B1 (ko) | 수평 중심 정렬과 관련된 수평 평행사변형 보정 회로 | |
FI77132C (fi) | Variabel horisontal-avboejningsstroemkrets, som aer i staond att korrigera oest-vaest-dynfoervridningen. | |
KR100548748B1 (ko) | 고전압 시스템 | |
FI93293B (fi) | Televisiolaitteen suurjännitesäätäjä | |
EP0097996B1 (en) | Circuit arrangement for a picture display device for generating a sawtooth line deflection current | |
US4866353A (en) | Arrangement for reducing ringing in a flyback transformer | |
US5381079A (en) | Low power consumption dynamic focusing circuit | |
US6268706B1 (en) | Horizontal parallelogram correction combined with horizontal centering | |
KR20010014054A (ko) | 수평편향회로 | |
US6703800B2 (en) | Circuit for generating a dynamic focusing voltage for a picture tube | |
US20020041344A1 (en) | Method for reducing radiation of a cathode-ray tube display | |
GB2272340A (en) | Video display deflection apparatus | |
EP0114430A1 (en) | Picture display device comprising a power supply circuit and a line deflection circuit | |
GB2072983A (en) | Circuit for Generating a Line Deflection Current |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
BB | Publication of examined application | ||
MM | Patent lapsed |
Owner name: RCA LICENSING CORPORATION |
|
MA | Patent expired |