FI89280C - Foerfarande foer rening av silverraffineringsuppslamning - Google Patents

Foerfarande foer rening av silverraffineringsuppslamning Download PDF

Info

Publication number
FI89280C
FI89280C FI871404A FI871404A FI89280C FI 89280 C FI89280 C FI 89280C FI 871404 A FI871404 A FI 871404A FI 871404 A FI871404 A FI 871404A FI 89280 C FI89280 C FI 89280C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
gold
gold sand
silver
sand
process according
Prior art date
Application number
FI871404A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI871404A0 (fi
FI871404A (fi
FI89280B (fi
Inventor
William H Reeves
Weldon D Read
Original Assignee
Asarco Inc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Asarco Inc filed Critical Asarco Inc
Publication of FI871404A0 publication Critical patent/FI871404A0/fi
Publication of FI871404A publication Critical patent/FI871404A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI89280B publication Critical patent/FI89280B/fi
Publication of FI89280C publication Critical patent/FI89280C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C22METALLURGY; FERROUS OR NON-FERROUS ALLOYS; TREATMENT OF ALLOYS OR NON-FERROUS METALS
    • C22BPRODUCTION AND REFINING OF METALS; PRETREATMENT OF RAW MATERIALS
    • C22B11/00Obtaining noble metals
    • C22B11/04Obtaining noble metals by wet processes
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C22METALLURGY; FERROUS OR NON-FERROUS ALLOYS; TREATMENT OF ALLOYS OR NON-FERROUS METALS
    • C22BPRODUCTION AND REFINING OF METALS; PRETREATMENT OF RAW MATERIALS
    • C22B11/00Obtaining noble metals
    • C22B11/04Obtaining noble metals by wet processes
    • C22B11/042Recovery of noble metals from waste materials
    • C22B11/044Recovery of noble metals from waste materials from pyrometallurgical residues, e.g. from ashes, dross, flue dust, mud, skim, slag, sludge
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y02TECHNOLOGIES OR APPLICATIONS FOR MITIGATION OR ADAPTATION AGAINST CLIMATE CHANGE
    • Y02PCLIMATE CHANGE MITIGATION TECHNOLOGIES IN THE PRODUCTION OR PROCESSING OF GOODS
    • Y02P10/00Technologies related to metal processing
    • Y02P10/20Recycling

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Manufacturing & Machinery (AREA)
  • Materials Engineering (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Metallurgy (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Manufacture And Refinement Of Metals (AREA)
  • Glass Compositions (AREA)
  • Nitrogen And Oxygen Or Sulfur-Condensed Heterocyclic Ring Systems (AREA)

Description

1 89280
Menetelmä hopeanjalostuslietteiden puhdistamiseksi
Keksinnön tausta Tämä keksintö koskee typpihappoerotusprosessin paran-5 nusta, jolla prosessilla otetaan talteen jalometalleja ho-peanjalostuslietteistä, joita saadaan esimerkiksi hopeapi-toisen rikastekullan elektrolyysistä, jota tuotetaan kupa-rinjalostuslietteistä, ja erityisesti typpihappoprosessista saatavan kultahiekan puhdistusta.
10 Metalliteollisuus on harjoittanut jalometallien tal teenottoa monien vuosien ajan ja eräs tärkeä prosessi on kullan ja hopean ja muiden jalometallien talteenotto elektrolyyttisen kuparinjalostuksen lietteistä. Elektrolyyttisen kuparinjalostuksen lietteet sisältävät lukuisia alkuaineita, 15 kuten Ag, Au, Pt, Pd, Cu, Fe, Se, Te, Pb, Sb, Ir, Sn, As,
Bi, Zn ja muita alkuaineita. Jalometallien talteenotto näistä monimutkaisista lietteistä muodostaa vakavan ongelman teollisuudelle.
Yleensä lietteistä poistetaan ensin kupari ja ne su-20 latetaan sitten uunissa alkalijuoksutteiden kanssa hopea-pitoisen rikastekullan tuottamiseksi, joka valetaan anodeiksi ja elektrolysoidaan hopeakiteiden ja anodilietteiden aikaansaamiseksi. Anodilietteet sisältävät olennaisesti kaiken kullan ja suurimman osan platinaryhmän metalleista, n.
25 5 % hopeasta ja epäpuhtauksia, kuten kuparia, seleeniä, telluuria, lyijyä ja vismuttia. Kuvaus tästä prosessista on julkaisussa "An Outline of Metallurgical Practice", kolmas painos, toimittanut C.R. Hayward, sivuilla 108-112.
Anodilietteitä, joista käytetään yleisesti nimitystä 30 musta kultalieju, käsitellään kullan ja muiden jalometallien talteenottamiseksi ja eräs menetelmä on uuttaa väkevällä rikkihapolla hopean erottamiseksi kullasta hopeasulfaatti-liuoksena. Saadusta jäännöksestä käytetään yleensä nimitystä kultahiekka ja jalometallit, kuten palladium ja platina 35 jäävät kultahiekkaan. Nämä metallit ja muut epäpuhtaudet häiritsevät kullan elektrolyysivaihetta, jossa puhdas kulta- 2 89280 katodituote erotetaan valetusta kultahiekka-anodista. Elektrolyysin aikana jalometallit ja epäpuhtaudet kerääntyvät elektrolyyttiin ja saastuttavat sen ja se on tämän jälkeen vaihdettava ja prosessoitava jalometallien talteen-5 ottamiseksi. Tämä menettely on kallis ja aikaavievä.
Typpihappoprosessi on kehitetty taloudellisemmaksi vaihtoehdoksi rikkihappoprosessille ja yksityiskohtaisen kuvauksen prosessista ovat esittäneet B. Tougarinoff, F. Van Goeltsenhoven ja A. Dewulf artikkelissa otsikolla 10 "Recovery by a Nitric Acid Cycle of Gold and Platinum
Metals from the Anode Slimes Arising from the Electrolysis of Dore' Metal", julkaisussa Advances in Extractive Metallurgy, 44 Portland Place, London, W.I., 1968, jonka paljastukset liitetään viitteenä tähän esitykseen. Peri-15 aatteessa typpihappoprosessi liuottaa enemmän hopeaa ja palladiumia kuin rikkihappoprosessi ja aikaansaa kultahiek-kaa, joka on puhtaampaa ja näin ollen tehokkaammin elektro-lysoitavissa.
Valitettavasti kuitenkin suurin osa platinasta ja 20 osa palladiumista ja epäpuhtauksista jäävät yhä kultahiek-kaan ja puhdistuksen aikana esimerkiksi Wohlwill-elektrolyy-siprosessilla vähitellen kerääntyvät elektrolyyttiin ja saastuttavat sen. Yleensä elektrolyyttiväkevyydet on pidettävä alle n. 80 g:n Pt/1 ja 70 g:n Pd/1 ja kun elektrolyyt-25 ti saavuttaa nämä tasot, elektrolyytti on laskettava pois ja korvattava uudella elektrolyytillä. Poislaskettua (käytettyä) elektrolyyttiä käsitellään sitten tavanomaiseen tapaan kullan, platinan ja palladiumin erottamiseksi.
Kultahiekka voidaan tavanomaiseen tapaan puhdistaa 30 ennen elektrolyysiä hyvin tunnetulla Miller-prosessilla, jossa kloorikaasua ruiskutetaan sulaan kultahiekkaan eri perusmetallien konvertoimiseksi toisistaan erotettaviksi klorideiksi. Esimerkiksi TeCl4 haihdutetaan, kondensoidaan ja palautetaan Dore1-uuniin, kun taas hopea konvertoidaan 35 AgCl-kuonaksi ja poistetaan, pelkistetään ja palautetaan elektrolyyttiseen hopean puhdistusvaiheeseen. Yleensä tällä li 3 89280 prosessilla kultahiekasta poistettujen platinaryhmän metallien määrät ovat mitättömät ja jäävät epäpuhtauksina kulta-hiekkaan .
Keksinnön yhteenveto 5 Nyt on keksitty, että hopeanjalostuslietteiden typpi- happokäsittelystä saatu kultahiekka voidaan puhdistaa saattamalla kultahiekka kosketukseen kloorivetyhapon kanssa hallituissa käyttöolosuhteissa. Kloorivetyhappovaiheen aikana oleellisesti kaikki muut metallit kuin kulta liuotetaan 10 selektiivisesti, jolloin saadaan puhdistettua kultahiekkaa. Kultahiekka erotetaan liuoksesta, pestään edullisesti ja valetaan anodeiksi elektrolyyttistä puhdistusta varten, kun taas liuosta käsitellään jalometallien ja muiden metalli-epäpuhtauksien talteenottamiseksi tavanomaisella teknii-15 kalla.
Mukavuussyistä seuraava kuvaus kohdistuu erityisesti kultahiekan käsittelyyn, jota saadaan hopeanjalostuslietteiden typpihappokäsittelystä ja tarkemmin sanoen se kohdistuu lietteisiin, joita saadaan hopeapitoisen rikastekul-20 lan elektrolyysistä, joka puolestaan on valmistettu kuparin-jalostuslietteistä. Alaan perehtyneet ymmärtävät kuitenkin, että kultahiekka, joka on käsiteltävissä käyttäen tämän keksinnön prosessia, voi olla peräisin mistä tahansa jalo-metallien lähteestä, jota on prosessoitu typpihapolla kul-25 lan erottamiseksi ainakin osittain muista siinä olevista jalometalleista ja epäpuhtauksista.
Keksinnön yksityiskohtainen kuvaus
Hopeanjalostuslietteet sisältävät yleensä enimmäkseen kultaa ja hopeaa ja pienehköjä määriä platinaa, pal-30 ladiumia, rodiumia, iridiumia, kuparia, seleeniä, telluu-ria, rautaa, lyijyä ja vismuttia. Edullinen esikäsittely on poistaa kupari lietteistä ja tämä voidaan suorittaa käyttäen mitä tahansa tunnettua tekniikkaa. Tavallisesti yli 90 % kuparista voidaan poistaa lietteistä menettämättä ja-35 lometalleja.
4 89280
Kuten Tougarinoff et ai. ovat yllä mainitussa artikkelissa kuvanneet, lietteiden uutto suoritetaan yleensä kahdessa vaiheessa: (1) laimeassa HNO^zssa 6 tunnin ajan 90°C:ssa (lietteitä ylimäärin) ja (2) väkevässä HNO^:ssa 6 5 tunnin ajan 110°C:ssa (refluksoiden keittäen ylimäärin olevalla hapolla). Suodatuksen ja vesipesun jälkeen suurin osa hopeasta, palladiumista, rodiumista, iridiumista, telluu-rista ja kuparista erotetaan typpihappoliuoksiin, jolloin yli 99 % kullasta ja n. 90 % platinasta jää jäännökseen 10 (kultahiekka).
Typpihappouuttoprosessi, joka sisältää jäännöksen vesipesun, voidaan toteuttaa suuresti vaihtelevissa käyttö-olosuhteissa, kuten esimerkiksi Tougarinoff et ai. ovat kuvanneet artikkelissaan ja tyydyttävät uuttotulokset on 15 saavutettu noudattamalla jäljempänä esitetyissä esimerkeissä kuvattuja menetelmiä. Mitä uuttojäännöksen pesuun tulee, on edullista, että jäännöstä pestään toistuvasti, kunnes olennaisesti mitään hopeaa ei ole pesuvedessä, joka testataan esimerkiksi lisäämällä kloridi-ioneja pesuveteen.
20 Kultahiekkaa käsitellään nyt kloorivetyhapolla jalo- metallien ja muiden epäpuhtauksien erottamiseksi selektiivisesti kullasta. On edullista käsitellä kultahiekkaa HCl:lla typpihappoprosessin viimeisen pesuvaiheen jälkeen, kun se on vielä kostea johtuen sen parantuneesta osoite-25 tusta käsiteltävyydestä. Kultahiekka sisältää edullisesti yli n. 50 % kosteudesta, joka on typpihappouuttoprosessis-ta saatavassa suodatinkakussa. Kakun kosteuspitoisuus voi olla jopa n. 60 p-% tai suurempi. Pestyn kultahiekan kuumentaminen yli n. 121°C:n lämpötiloihin hiekan kuivaamiseksi 30 ei ole välttämätöntä ja sitä on edullista välttää johtuen pienentyneestä uuttotehosta. Jos halutaan prosessoida kuivaa kultahiekkaa (joka sisältää alle 30 % kosteutta), ilma-kuivausta tai alipainekuivausta matalissa lämpötiloissa voidaan sopivasti käyttää.
35 Vaikka käsiteltävässä kultahiekassa oleva kosteus- määrä laimentaa uutto-HCl:n, on edullista käyttää väkevää li .
5 89280 HCl:a (10-N-12-N) kultahiekan käsittelyyn, vaikka laimeaa happoa, esimerkiksi 1-1O-normaalista voidaan myös käyttää. HCl:n tilavuus voi vaihdella suuresti ja yleensä sitä on riittävä määrä suodatuskelpoisen lietteen muodostamiseksi.
5 Liete voi sisältää jopa n. 60 p-% tai enemmän kuiva-aineita ja edullisesti niitä on n. 5-50 % ja kaikkein edullisimmin n. 20-40 %.
Lietettä on edullista sekoittaa sekoittimella varustetussa kattilassa tai reaktorissa riittävän korkeassa läm-10 pötilassa sopiva aika platinan ja muiden epäpuhtauksien liuottamiseksi selektiivisesti. Jopa kiehumispisteeseen kohoavat lämpötilat jopa muutaman tunnin ajan, esim. 3 tuntia aikaansaavat yleensä halutut uuttotulokset. Lämpötila-alue n. 60-95°C on edullinen ja vielä edullisempi alue on n.
15 80-95°C, esim. 90°C. Edullisessa lämpötilassa ja edullisella kuiva-ainepitoisuudella n. 0,5-1 tai 2 tunnin uuttoaika on riittävä kultahiekan käsittelyyn.
On ymmärrettävä ja korostettava, että edellä mainitut happo- ja lieteväkevyydet, lämpötilat ja aikaparametrit 20 ovat kaikki toisistaan riippuvia ja että esimerkiksi muutokset lämpötilassa aiheuttavat muutoksia muihin parametreihin, joilla saavutetaan optimitulokset. Tässä suhteessa eri parametrit ja niiden riippuvuus toisistaan ovat alalla hyvin tunnettuja ja niiden keskinäinen vuorovaikutus tunne-25 taan myös hyvin tai voidaan helposti todeta kokeellisesti alaan perehtyneen toimesta. Yleensä uuttoprosessi tuottaa kultahiekan värin muutoksen tummanruskeasta nahanruskeaan ja prosessin loppuunsaattaminen voidaan haluttaessa todeta visuaalisesti tämän perusteella.
30 Kun liete on uutettu HCl:lla, se suodatetaan kulta- hiekan erottamiseksi uuttonesteestä. Edullinen menettely on pestä kultahiekkaa toistuvasti vesierillä, kunnes oleellisesti mitään kloridi-ioneja ei ole läsnä pesuvedessä. Pesuveden määrä ei ole kriittinen ja voidaan käyttää mää-35 riä, jotka muodostavat lietteen, jonka kuiva-ainepitoisuus on jopa 70 % tai suurempi.
6 39280
Uuttonestettä, joka sisältää platinaa ja muita jalo-metalleja ja epäpuhtauksia, voidaan prosessoida käyttäen tavanomaista metallien, esim. platinan talteenottamistek-niikkaa tai yhdistää se kullan elektrolyyttisestä puhdistus-5 prosessista saatuun käytettyyn elektrolyyttiin.
Kultahiekka on nyt valmis elektrolyyttiseen puhdistukseen sellaisilla prosesseilla kuin hyvin tunnetulla Wohlwill-prosessilla.
Tämän keksinnön kuvaamiseksi tarkemmin esitetään jäl-10 jempänä eri esimerkkejä. On ymmärrettävä, että koko tässä patenttimäärityksessä ja patenttivaatimuksissa kaikki osat ja prosentit on laskettu painon mukaan ja kaikki lämpötilat ovat Celsius-asteita (°C) ellei toisin mainita.
Esimerkki I
15 27,2 kg kultaliejua, joka sisälsi n. 54 % vettä (12491 g:n kuivapaino) saatettiin kosketukseen 28,5 litran kanssa typpihappoa (jonka väkevyys oli n. 230 g/1) 5 tunnin ajaksi 90°C:ssa sekoittimella varustetussa, keräämillä päällystetyssä höyryvaippaisessa 113,6 l:n kattilassa. Liete 20 suodatettiin käyttäen Buchner-suppiloa, jossa oli polypro-peenisuodatinkangas ja pestiin 6 kertaa yhtä suurilla erillä huoneenlämpötilassa olevaa vettä (yhteensä 12,5 1 pesuvettä) . Jäännös siirrettiin kattilaan ja saatettiin kosketukseen 16 l:n kanssa typpihappoa (jonka väkevyys oli n. 330 25 g/l HNO^ra) ja keitettiin 4 tuntia, suodatettiin ja pestiin kahdesti yhteensä 4 litralla vettä.
Jäljelle jäänyt jäännös (kultahiekka) siirrettiin kattilaan ja saatettiin kosketukseen 6 litran kanssa 10-N HCl:a 30 minuutiksi 90°C:ssa, suodatettiin ja pestiin neljä 30 kertaa yhtä suurilla erillä vettä (yhteensä 8 litraa pesuvettä) .
Jokainen suodatinkakku sisälsi n. 30 % vettä.
Ensimmäisen HNO^-jäännöksen pesua suoritettiin, kunnes pesuveden pH oli yli 1. Toista HN03~jäännöstä pestiin, 35 kunnes oleellisesti mitään hopeaa ei ollut pesuvedessä testattuna käyttäen väkevää HCl:a. HCl:lla käsiteltyä jäännöstä 7 89280 pestiin, kunnes oleellisesti mitään kloridi-ioneja ei ollut läsnä pesuvedessä testattuna käyttäen hopeanitraattiliuosta.
HCl-uuttonesteen (pesuvesi mukaanluettuna) ja lopullisen kultahiekkatuotteen (uutettu jäännös) analyysi osoit-5 ti seuraavia tuloksia:
Taulukko I
Metallia yhteensä
Metallia uut- uuttonesteessä + Uutettu me-tonesteessä (g) uutetussa jäännök- talli, % 1 0 Metalli_(A)_sessä (g) (B)_(A) (100)/ (B)
Kulta 67,2 4766,0 1,4
Hopea 12,0 122,5 9,8
Platina 8,8 9,6 91,7
Palladium 2,4 4,5 53,3 15 Seleeni 2,4 17,5 13,7
Telluuri 2,9 3,0 96,7
Taulukon I tulokset osoittavat selvästi saastuttavien jalometallien ja epäpuhtauksien selektiivisen poiston 20 kultahiekasta. Niinpä vain 1,4 % kullasta uuttuu kultahie-kasta verrattuna muiden metallien merkittäviin määriin. Esimerkiksi yli 90 % platinasta uuttuu selektiivisesti kultahiekasta.
Esimerkki II
25 Esimerkki I toistettiin paitsi, että ensimmäisessä HNO^-uutossa käytettiin 27,5 1 240 g/1 HN03:a sisältävää liuosta, sitä sekoitettiin 6 tunnin ajan ja pestiin 4 kertaa yhteensä 8,5 litralla vettä. Toisessa HNO^-uutossa käytettiin 16 litraa 660 g/1 HNO^ra sisältävää liuosta ja se 30 pestiin 6 kertaa yhteensä 12 litralla vettä. Saatiin seu-raavat tulokset: 8 89280
Taulukko II
Metallia yhteensä
Metallia uut- uuttonesteessä + Uutettu me-tonesteessä (g) uutetussa jäännök- talli, % 5 Metalli_(A)_sessä (g) (B)_(A) (1 00) / (B)
Kulta 22,2 4320,3 0,5
Hopea 5,3 73,9 7,2
Platina 7,4 8,4 88,1
Palladium 1,0 3,0 33,3 10 Seleeni 1,0 14,7 6,8
Telluuri 2,1 2,2 95,5
Kuten esimerkissä I taulukossa II osoitetaan saastuttavien jalometallien ja epäpuhtauksien selektiivinen erot-15 taminen kultahiekasta.
On selvää, että monia muutoksia ja modifiointeja voidaan tehdä useisiin tässä kuvattuihin ominaispiirteisiin poikkeamatta tämän keksinnön hengestä ja suojapiiristä.
Tämän vuoksi on selvää, että edellä oleva esitys on tehty 20 keksinnön kuvaamiseksi eikä sen rajoittamiseksi.

Claims (9)

  1. 9 89280
  2. 1. Menetelmä jalometallien talteenottamiseksi, jossa uutetaan typpihapolla hopeanjalostuslietettä, jolloin 5 suurin osa hopeasta liukenee ja erotetaan, ja jäljelle jää kultahiekkaa, joka sisältää kultaa, liukenematonta hopeaa ja eri määriä jalometalleja ja epäpuhtauksia, tunnettu siitä, että kultahiekka kuumennetaan kloorive-tyhapon kanssa lämpötilassa, joka voi nousta kiehumispis-10 teeseen, riittävän pitkäksi ajaksi, esim. jopa kolme tuntia saastuttavien jalometallien ja epäpuhtauksien erottamiseksi selektiivisesti kultahiekasta.
  3. 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kultahiekan saattaminen kos- 15 ketukseen kloorivetyhapon kanssa suoritetaan korotetussa lämpötilassa.
  4. 3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kloorivetyhappo on 10-normaa-lista väkevään oleva happo.
  5. 4. Minkä tahansa edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kulta-hiekka sekoitetaan kloorivetyhappoon lietteen muodostamiseksi, joka sisältää noin 5-50 paino-% kuiva-ainetta.
  6. 5. Minkä tahansa edellä olevan patenttivaatimuksen 25 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että käsiteltävä kultahiekka sisältää yli 50 % siinä suodoskakussa olevasta kosteudesta, joka saadaan typpihappouuttoproses-sista.
  7. 6. Minkä tahansa edellä olevan patenttivaatimuksen 30 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kulta- hiekka on se kultahiekka, joka on saatu suoraan typpihap-pouuttoprosessista.
  8. 7. Minkä tahansa edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että koske- 35 tuksiin saattaminen kloorivetyhapon kanssa tapahtuu 80 -90 °C:n lämpötilassa ja kosketusaika on jopa noin 2 tuntia.
  9. 10 G9280
FI871404A 1985-08-26 1987-03-31 Foerfarande foer rening av silverraffineringsuppslamning FI89280C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US76929385 1985-08-26
US06/769,293 US4722831A (en) 1985-08-26 1985-08-26 Process for purifying silver refinery slimes
US8601619 1986-07-29
PCT/US1986/001619 WO1987001366A1 (en) 1985-08-26 1986-07-29 Process for purifying silver refinery slimes

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI871404A0 FI871404A0 (fi) 1987-03-31
FI871404A FI871404A (fi) 1987-03-31
FI89280B FI89280B (fi) 1993-05-31
FI89280C true FI89280C (fi) 1993-09-10

Family

ID=25085033

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI871404A FI89280C (fi) 1985-08-26 1987-03-31 Foerfarande foer rening av silverraffineringsuppslamning

Country Status (11)

Country Link
US (1) US4722831A (fi)
EP (1) EP0232380B1 (fi)
JP (1) JPH0781172B2 (fi)
AT (1) ATE66434T1 (fi)
AU (1) AU577477B2 (fi)
CA (1) CA1279196C (fi)
DE (1) DE3681014D1 (fi)
ES (1) ES2001111A6 (fi)
FI (1) FI89280C (fi)
MX (1) MX166008B (fi)
WO (1) WO1987001366A1 (fi)

Families Citing this family (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPH02153826A (ja) * 1988-12-06 1990-06-13 Cataler Kogyo Kk 白金とパラジウムの分離方法
JP3879126B2 (ja) * 1997-06-16 2007-02-07 三菱マテリアル株式会社 貴金属製錬方法
US8000837B2 (en) * 2004-10-05 2011-08-16 J&L Group International, Llc Programmable load forming system, components thereof, and methods of use
WO2015044353A1 (en) * 2013-09-27 2015-04-02 Técnicas Reunidas, S.A. Process for the selective recovery of lead and silver
US20150197829A1 (en) * 2014-01-16 2015-07-16 Nelson Rivera Computer gold recovery kit
CN105132706A (zh) * 2015-08-31 2015-12-09 白银有色集团股份有限公司 一种电解银粉除杂方法
RU2680552C1 (ru) * 2018-03-30 2019-02-22 Акционерное общество "Уралэлектромедь" Способ получения серебра и металлов платиновой группы
RU2680788C1 (ru) * 2018-06-07 2019-02-26 Открытое акционерное общество "Красноярский завод цветных металлов имени В.Н. Гулидова" Способ переработки золотосеребряных сплавов с получением золота

Family Cites Families (14)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1315660A (en) * 1919-09-09 William c
US1996985A (en) * 1931-05-04 1935-04-09 Truthe Wilhelm Process for parting residues, sweepings, and the like containing precious metals
US2835569A (en) * 1956-04-19 1958-05-20 Electro Chimie Metal Process of extracting gold and other metals from ores, concentrates, residues and the like containing principally cobalt, nickel, iron, arsenic and gold
US3658510A (en) * 1970-04-14 1972-04-25 American Metal Climax Inc Recovery of silver from electrolytic copper refinery slimes
US4094668A (en) * 1977-05-19 1978-06-13 Newmont Exploration Limited Treatment of copper refinery slimes
US4293332A (en) * 1977-06-08 1981-10-06 Institute Of Nuclear Energy Research Hydrometallurgical process for recovering precious metals from anode slime
SU753791A1 (ru) * 1977-08-01 1980-08-07 Иркутский Государственный Научно- Исследовательский Институт Редких И Цветных Металлов Способ выделени железа сульфидов и окисленных минералов из золотосодержащих руд
DE2965903D1 (en) * 1979-06-14 1983-08-25 Inst Nuclear Energy Res A hydrometallurgical process for recovering precious metals from anode slime
JPS5693836A (en) * 1979-12-27 1981-07-29 Asaka Riken Kogyo Kk Gold recovering method
CA1150931A (en) * 1980-05-30 1983-08-02 Wasyl Kunda Process for the recovery of silver values from silver-containing material which also contains iron and arsenic
AU542195B2 (en) * 1980-09-05 1985-02-14 Inco Ltd. The extraction of precious metals from concentrates
JPS5952218B2 (ja) * 1980-11-18 1984-12-18 住友金属鉱山株式会社 銅電解スライムよりの金の回収法
JPS6059975B2 (ja) * 1981-06-22 1985-12-27 住友金属鉱山株式会社 銅電解スライムよりの銀の濃縮法
EP0124213A1 (en) * 1983-02-25 1984-11-07 Hydromet Mineral (Uk) Limited Extraction process

Also Published As

Publication number Publication date
ATE66434T1 (de) 1991-09-15
MX166008B (es) 1992-12-16
EP0232380A4 (en) 1988-01-21
FI871404A0 (fi) 1987-03-31
CA1279196C (en) 1991-01-22
EP0232380B1 (en) 1991-08-21
FI871404A (fi) 1987-03-31
JPS63500875A (ja) 1988-03-31
ES2001111A6 (es) 1988-04-16
DE3681014D1 (de) 1991-09-26
JPH0781172B2 (ja) 1995-08-30
WO1987001366A1 (en) 1987-03-12
US4722831A (en) 1988-02-02
FI89280B (fi) 1993-05-31
AU577477B2 (en) 1988-09-22
AU6196986A (en) 1987-03-24
EP0232380A1 (en) 1987-08-19

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US20120067169A1 (en) Method for processing precious metal source materials
FI89280C (fi) Foerfarande foer rening av silverraffineringsuppslamning
KR100209124B1 (ko) 백금 회수방법
US2076738A (en) Recovery of tellurium
JP5132919B2 (ja) 銀の回収方法
CN1362532A (zh) 氯氨净化法黄金提纯工艺
JP6475403B2 (ja) テルルの回収方法
US6337056B1 (en) Process for refining noble metals from auriferous mines
JP2791161B2 (ja) 銀含有硝酸液からの銀の回収方法
JPS6059975B2 (ja) 銅電解スライムよりの銀の濃縮法
JPS5952696B2 (ja) 銅電解アノ−ドスライムから銅及びセレニウムを回収する方法
CA2278834A1 (en) Improved tellurium extraction from copper electrorefining slimes
JP3407600B2 (ja) 銀の抽出回収方法
BE1006723A3 (fr) Traitement de boues a haute teneur en nickel.
JP2011195935A (ja) 白金族元素の分離回収方法
RU2779554C1 (ru) Способ получения аффинированного серебра из промпродуктов драгметального производства, содержащих серебро в форме хлорида
RU2775785C1 (ru) Способ получения аффинированного палладия
JPS646255B2 (fi)
RU2775785C9 (ru) Способ получения аффинированного палладия
FR2463639A1 (fr) Procede de traitement des solutions de chlorure de plomb
JP2017119623A (ja) テルルの回収方法
SU1057565A1 (ru) Способ извлечени кадми из медно-кадмиевых кеков цинкового производства
CN114214667A (zh) 一种降低铜阳极泥含铜的方法
JPH09241768A (ja) 白金の精製方法
RU2175020C1 (ru) Способ получения порошка осмия

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: ASARCO INCORPORATED