FI88904C - Bottensoem foer spann - Google Patents

Bottensoem foer spann Download PDF

Info

Publication number
FI88904C
FI88904C FI871642A FI871642A FI88904C FI 88904 C FI88904 C FI 88904C FI 871642 A FI871642 A FI 871642A FI 871642 A FI871642 A FI 871642A FI 88904 C FI88904 C FI 88904C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
bucket
bucket body
flange
angle
region
Prior art date
Application number
FI871642A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI88904B (fi
FI871642A (fi
FI871642A0 (fi
Inventor
Joseph Harold Jewitt
Jack Harley
Original Assignee
Courtaulds Coatings Holdings
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Courtaulds Coatings Holdings filed Critical Courtaulds Coatings Holdings
Publication of FI871642A0 publication Critical patent/FI871642A0/fi
Publication of FI871642A publication Critical patent/FI871642A/fi
Publication of FI88904B publication Critical patent/FI88904B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI88904C publication Critical patent/FI88904C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65DCONTAINERS FOR STORAGE OR TRANSPORT OF ARTICLES OR MATERIALS, e.g. BAGS, BARRELS, BOTTLES, BOXES, CANS, CARTONS, CRATES, DRUMS, JARS, TANKS, HOPPERS, FORWARDING CONTAINERS; ACCESSORIES, CLOSURES, OR FITTINGS THEREFOR; PACKAGING ELEMENTS; PACKAGES
    • B65D7/00Containers having bodies formed by interconnecting or uniting two or more rigid, or substantially rigid, components made wholly or mainly of metal
    • B65D7/12Containers having bodies formed by interconnecting or uniting two or more rigid, or substantially rigid, components made wholly or mainly of metal characterised by wall construction or by connections between walls
    • B65D7/34Containers having bodies formed by interconnecting or uniting two or more rigid, or substantially rigid, components made wholly or mainly of metal characterised by wall construction or by connections between walls with permanent connections between walls
    • B65D7/36Containers having bodies formed by interconnecting or uniting two or more rigid, or substantially rigid, components made wholly or mainly of metal characterised by wall construction or by connections between walls with permanent connections between walls formed by rolling, or by rolling and pressing

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Rigid Containers With Two Or More Constituent Elements (AREA)
  • Details Of Rigid Or Semi-Rigid Containers (AREA)
  • Laminated Bodies (AREA)
  • Closures For Containers (AREA)

Description

! 88904
Pohjasauma sankoa varten Tämä keksintö koskee päätyseinämäsaumaa sankoa varten, jota käytetään materiaalien säilytykseen ja kulje-5 tukseen, ja joka on erittäin edullinen kuljetettaessa vaarallisia aineita, kuten maalia. Tarkemmin sanottuna keksinnön kohteena en oheistetun patenttivaatimuksen 1 johdannon mukainen sangon runko, patenttivaatimuksen 5 joh dannon mukainen sanko ja patenttivaatimuksen 6 mukainen 10 menetelmä päätyseinämän saumaamiseksi sangon rungon päähän.
Keksinnön mukaista saumaa käytetään kiinnitettäessä kiinteä päätyseinämä putkenmuotoiseen sangon runkoon. Pää-tyseinämä voi olla pohjaseinämänä sangossa, jossa on irro-15 tettava kansi siinä päässä, joka on normaalikäytössä tai varastoinnissa tarkoitettu sangon yläpääksi, mutta kiinteät päätyseinämät voidaan saumata myös sangon rungon molempiin päihin. Sankoa nimitetään silloin joskus tynnyriksi ja ainakin toiseen päätyseinämään voidaan muodostaa 20 suljettava täyttö- ja tyhjennysaukko. Käsiteltävässä selityksessä termiä "pohjasauma" käytetään tarkoittamaan saumaa, jota käytetään kiinnittämään päätyseinämä (sitä nimitetään tässä selostuksessa yleisesti pohjaksi) kiinteästi sangon toiseen päähän (sankoa nimitetään joskus yleiskäy-25 tössä tynnyriksi). Kiinteä päätyseinämä on seinämä, joka on puristettu lujasti sangon runkoon yhdistämällä sangon rungon ja päätyseinämän taivutetut laipat toisiinsa ja jota ei voida tämän vuoksi ilman muuta vääntää irti. Termi "pohjasauma" ei näin ollen tarkoita sitä, että sangon (tai 30 tynnyrin) molempia päätyseinämiä ei voitaisi kiinnittää tällaisella saumalla tai että sangon sauman tai "pohjan” on edes normaalissa varastointi- tai käyttöasennossa oltava välttämättä sangon alapäässä.
Syövyttäviä tai tulenarkoja materiaaleja kuljetct-35 taessa on tärkeää, että käytetään turvallisia pakkauksia, 2 88904 jotka eivät vahingoitu teii vuoda helposti esimerkiksi silloin, jos ne putoavat niitä kuormattaessa ja purettaessa. Pakkausmääräyksiä on viime vuosina tiukennettu ja niiden voidaan odottaa kiristyvän vielä lisää.
5 Käsiteltävällä keksinnöllä pyritään saamaan aikaan sangon pohjan kiinnittämiseksi sangon runkoon sellainen pohjasauma, joka ei sangon pudotessa vahingoitu tai vuoda niin helposti kuin tavanomainen pohjasauma.
Sangon pohjasauma tehdään tavallisesti taivuttamalle) la sangon rungon alapäähän laippa, joka suuntautuu suorassa kulmassa ulos rungosta. Pohja työnnetään sitten sangon runkoon pohjan alaspäin suuntautuvan reunan kehällä olevah laipan ollessa muodostettu niin, että se suuntautuu ulospäin suorassa kulmassa kehään nähden, jolloin se kos-15 kettaa sangon rungon laippaan ja menee sen yli. Pohjalai-pan pää taivutetaan sitten taaksepäin 180°, jolloin se on rungon laipan yläpintaa vasten. Lopuksi laipat taivutetaan yhdessä 90° ylöspäin, niin että ne ovat tiiviisti sangon rungon alapäätä vasten, jolloin muodostuu sauma, jossa 20 viisi metallikerrosta on puristettu kiinni toisiinsa.
Käsiteltävän keksinnön mukaan saadaan aikaan sellainen pohjasauma, joka on tehty periaatteessa edellä selostettua saumaa vastaavalla tavalla, mutta ennen saumaus-toimintojen aloittamista tietty alue sangon rungon seinä-25 mästä lähellä seinämän alareunaa on muodostettu niin, että se kallistuu ulospäin sangon runkoon ja sangon rungon akseliin nähden. Näin voidaan valmistaa pohjasauma, joka on yhtenäisempi eikä vahingoitu sangon pudotessa niin helposti kuin tavanomaiset pohjasaumat.
30 Keksinnön mukaiselle sangon rungolle on tunnus omaista se, mikä on esitetty oheistetun patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosassa. Sangon rungon suositeltavat suoritusmuodon on esitetty patenttivaatimuksissa 2-4.
Keksinnön mukaiselle sangolle on tunnusomaista se, 35 mikä on esitetty oheistetun patenttivaatimuksen 5 tunnusmerkkiosassa .
3 80904
Keksinnön mukaiselle menetelmälle on tunnusomaista se, mikä on sanottu oheistetun patenttivaatimuksen 6 tun-nusmerkkiosassa. Menetelmän suositeltavat suoritusmuodot on esitetty patenttivaatimuksissa 7 - 9.
5 Lähellä sangon rungon laippaa olevan mainitun alueen ulospäin suuntautuvasta kaventumisesta johtuen saadaan tiivis kosketus koko tämän runkoalueen ja sangon pää-tyseinämän siihen liittyvän reunaosan välille. Tässä pää-tyseinämässä on oltava pieni kavennus, niin että se saa-10 daan menemään helpommin sangon runkoon, ja keksintö perustuukin siihen toteamukseen, että aikaisempaan rakenteeseen liittyvä pieni rako, joka on päätyseinämän suippenevan reunaosan sisäpään yhdensuuntaiset sivut käsittävän sangon rungon välissä, heikentää jyrkästi sangon rungon ja pää-15 tyseinämän välisen sauman murtolujuutta, koska tähän rakoon pääsee työntymään nestettä, kun nestettä sisältävän sangon reuna putoaa kovalle pinnalle. Eliminoimalla tätä rakoa tai vähentämällä sitä tuntuvasti asianomaisen sauman tämäntyyppinen murtolujuus paranee.
20 Kuitenkin, jos sangon rungon mainitun alueen kar- tiomuoto on liian suuri, päätyseinämän ja sangon rungon välinen sauma pyrkii avautumaan, kun sangon reuna putoaa kovalle pinnalle. Näin ollen sangon rungon mainitun alueen kartiokulman (ulospäin suuntautuvan kaltevuuden valitse-25 misperusteena on, että tämä alue on mieluimmin tiiviissä kosketuksessa päätyseinämän kavennettuun reunaosaan näistä kahdesta alueesta kapeamman alueen koko leveydellä ja että mitään rakoa tai ainakaan sanottavaa rakoa ei jää mainitun alueen mainitun osan väliin reunaosan sisäreunassa. Sangon 30 rungon kartiomuoto ei saa kuitenkaan olla niin suuri, että sangon rungon ja päätyosan välinen sauma pyrkii avautumaan, kun nestettä täynnä oleva sanko putoaa asianomaisen reunansa varaan.
Lisäksi voi olla muitakin tekijöitä, jotka vaikut-35 tavat hyvän sauman muodostumiseen, koska sauman lujuuden 4 88904 parantuminen havaitaan sangon rungon mainitun alueen ulospäin suuntautuvan kaltevuuden ollessa 4° ja parantumista voi tapahtua jopa kulman ollessa pienempikin, ehkä 3° tai vähän suurempi. Uskotaan, että mainitun kulman ollessa yli 5 15° sauma pyrkii avautumaan yleisesti hyvin voimakkaasti, kun sanko putoaa alareunansa varaan. Käsiteltävässä selostuksessa esiintyvät viittaukset "pieneen kulmaan” on ymmärrettävä edellä olevan selityksen pohjalta.
Keksintöä selostetaan nyt lähemmin esimerkkinä 10 viittaamalla oheisiin piirustuksiin, joissa kuvio 1 on osaleikkaus sangon alaosasta, jossa on keksinnön mukainen pohjasauma, kuvio 2 on leikkaus kuvion 1 esittämän sangon osasta sangon alareunan kohdalta tämän osan taipumisen ollessa 15 välivaiheessa valmistettaessa sangon runko pohjan kiinnittämiseksi siihen, kuvio 3 on kuviota 2 vastaava leikkaus ja esittää välivaihetta sijoitettaessa sangon pohja sangon runkoon, kuvio 4 on osaleikkaus muotoilutyökalusta, jolla 20 sangon runko tehdään valmiiksi pohjan kiinnittämistä varten, ja kuvio 5 on osaleikkaus muotoilutyökalusta, jolla sangon pohja kiinnitetään sangon runkoon.
Kuviossa 1 osittain esitetyn sangon 20 tilavuus on 25 20 litraa ja sen runko 21 on tehty valantateräksestä no 27 (vahvuus 0,43 mm).
Sangon rungon 21 ensimmäinen valmistusvaihe nyt käsiteltävässä tapauksessa on tavanomainen menetelmä, joka käsittää levyn valssaamisen lieriön muodostamiseksi ja pu-30 ristushitsauksen pitkittäissauman muodostamiseksi. Tämän sauman muodostamiseen voidaan käyttää myös muita hitsausmenetelmiä. Sangon rungon tietyssä valmistusvaiheessa rungon yläreuna taivutetaan kantta varten taivutuksen ja kannen kiinnitysmenetelmän ollessa tällöin mieluimmin sellai-35 nen, että saadaan aikaan seuraavassa selostettavaa pohja- 5 88504 saumaa vastaava yläsauma.
Kiinnitettäessä pohjan 60 muodostama päätyseinämä sangon 21 runkoon 21 sangon rungon muotoa muutetaan ensin taivuttamalla sangon seinämän alapää sisäänpäin niin, että 5 se on pienessä kulmassa, esimerkiksi 8°-15°, sangon rungon akselin 61 kanssa. Tämän jälkeen tangon seinämän alareunaa lähellä oleva alue taivutetaan ulospäin akseliin 61 nähden 4°-15° kulmassa. Näiden toimintojen tulos esitetään kuviossa 2, jossa sangon rungon 21 alapää 62 kallistuu 10 sisäänpäin kulmassa X sangon akseliin 61 nähden (ja näin ollen sangon seinämään 33 nähden) ja sangon rungon 21 alareunan kohdalla oleva sangon seinämän alue 63 kallistuu ulospäin kulmassa Y sangon akseliin 61 ja sangon seinämään 33 nähden. Kulmat X ja Y ovat mieluimmin yhtä suuria, ja 15 esitetyssä tapauksessa kulmat X ja Y ovat kumpikin 6°.
Kuviossa 3 esitetään tulos seuraavasta toiminta-sarjasta, joka koskee pohjan 60 kiinnittämistä sangon runkoon 21. Ensiksi sangon rungon 21 alapäähän tehdään laippa 64, joka muodostaa sangon rungon alueen 63 alareunaosan 20 ja suuntautuu ulospäin suorassa kulmassa tai suunnilleen suorassa kulmassa alueen 63 muuhun osaan nähden ja näin . . ollen suunnilleen suorassa kulmassa myös sangon seinämään 33 nähden (toisin sanoen sangon runko järjestetään valmiiksi päätylaippaa varten taivuttamalla laippa 64 ulos-25 päin niin, että se on sangon seinämään nähden kulmaan Y verrattuna huomattavasti suuremmassa kulmassa).
Sangon pohja 60 muotoillaan aluksi niin, että sen reunan kehän kohdalla oleva osa 65 suuntautuu alaspäin ja ulospäin tietyssä kulmassa (90+Y)e pohjan 60 tasoon näh-30 den. Pohjan osan 65 alue 66 taivutetaan sitten niin, että se suuntautuu ulospäin suorassa kulmassa tai suunnilleen suorassa kulmassa osan 65 muuhun osaan nähden ja pohja 60 voidaankin nyt kiinnittää sangon runkoon 21. Tätä varten pohja 60 työnnetään sangon runkoon niin, että sangon run-35 gon 21 alueen 63 yläosa on pohjan 60 osan 65 yläosaa vas- 6 88904 ten ja sangon rungon 21 laippa 64 tukeutuu ja koskettaa pohjan 60 alueeseen 66 näiden osien kulmajärjestelyn ollessa sellainen, että tämä rinnakkaisasento saadaan aikaan. Tämän jälkeen alueen 66 ulkoreunaosa 67 taivutetaan 5 taaksepäin 180°, jolloin se tulee laipan 64 yläpintaa vasten kuviossa 3 esitetyllä tavalla ja lopuksi laippa 64, joka on jo puristettu ulkoreunaosan 67 ja alueen 66 yläosan väliin, taipuu ylöspäin ja on tiiviisti kiinni sangon rungon 21 alueen 63 yläosissa ja pohjan 60 osassa 65, jol-10 loin saadaan kuvion 1 esittämä pohjasauma, jossa sangon rungossa 21 oleva laippa 64 liittyy pohjassa 60 olevaan laippaan, jonka pohjan alue 66 muodostaa, molempien laippojen ollessa taivutettu niiden liittämiseksi toisiinsa. Pohjasauman 68 muodostustoiminto voidaan suorittaa ta-15 vanomaisilla muotoilukoneilla.
Pohjaan 60 tehdään kaksi renkaan muotoista aallo-tusta 69 sen jäykistämiseksi.
Käsiteltävän sangon pohjasauman leveys Z on kasvanut 50 % samankokoisen sangon tavanomaisen pohjasauman le-20 veyteen verrattuna eli 4 mm:stä 6 mm:ksi. Tämä ja sangon rungon 21 alueen 63 kallistuminen ulospäin lisäävät pohja-sauman yhtenäisyyttä ja vähentävät sauman muodon muuttumista, kun sanko putoaa.
Tavanomaisessa saumassa on yleensä kiilan muotoinen 25 rako aluetta 63 ja osaa 65 vastaavien osien välissä, mutta edellä selostetussa pohjasaumassa näiden osien välissä ei ole mitään tai ei ainakaan sanottavaa rakoa. Tämä vähentää sitä vaaraa, että neste aukaisee sauman päästessään näiden kahden osan väliin sangon pudotessa. Edellä selostetun 30 pohjasauman eräänä rakennepiirteenä on näin ollen, että kaikki sen komponentit ovat tasaisia ja yhdensuuntaisia ja tiiviissä kosketuksessa toisiinsa koko leveydellään tai suunnilleen koko leveydellään.
Alueen 63 ja näin ollen koko pohjasauman kallistu-35 minen ulospäin saa aikaan sauman taipumisen ulospäin, kun 7 88904 sanko putoaa pohjasaumansa varaan, sauman muodon muuttuessa tällä tavoin mutta pysyessä kuitenkaan ehjänä. Kun kyseessä on tavanomainen sauma, jossa osa sangon seinämästä on yhdensuuntainen sangon akselin kanssa ja joka on sen 5 valmistamisen jälkeen vielä yhdensuuntainen tai lähes yhdensuuntainen sangon akselin kanssa, ja jos se on kallistettu ulospäin, niin kallistuskulma on hyvin pieni, ehkä 1° ja varmasti alle 4°, jolloin sangon pudotessa pohjasau-man varaan sauma pyrkii murtumaan ja aiheuttamaan vuodon. 10 Sangon rungon osa 62 taivutetaan sisäänpäin, niin että taivuttamalla alue 63 ulospäin saadaan kuitenkin sanko, jossa pohjasauma on sangon pinoamista varten sangon kartioviivojen sisäpuolella.
Selostettaessa toista esimerkkiä keksinnön mukai-15 sesta menetelmästä ja sen soveltamiseen käytetyistä työkaluista viitataan kuvioihin 4 ja 5. Nyt selostettava keksinnön mukaiseen menetelmään kuuluva toimenpide sangon rungon valmistamiseksi niin, että pohja voidaan sijoittaa siihen, poikkeaa edellä esitetystä vastaavasta toimenpi-20 teestä siinä suhteessa, että lähellä sangon rungon alareunaa olevan sangon seinämän taivuttaminen tapahtuu nyt selostettavan menetelmän mukaan yhtenä muotoilutoimintona.
Menetelmän soveltaminen tapahtuu muotoilulinjalla, jossa on tavanomaiset laitteet sankojen runkojen kuljetta-25 miseksi niiden työasemien välillä, joilla rungot käsitellään muotoilutyökaluilla. Muotoilutyökalu, josta osa esitetään kuviossa 4, käsittää lieriön muotoisen laajennus-istukan 70, joka on kiinnitetty akselissa 71 pyöriväksi ja jonka kehä 72 on muodoltaan sellainen, että se muotoilee 30 sangon seinämän alareunan. Sanko syötetään kuvion 4 mukaiseen muotoilutyökaluun käyttämällä siltaa (ei esitetty), jolle sanko on pantu ja joka nousee sitten ylös ja nostaa sangon rungon 21 istukan 70 kehän 72 kohdalle. Tämän jälkeen silta nostaa sangon runkoa jatkuvasti ylöspäin koko 35 muotoilutoiminnon ajan. Kaksi muotoilupyörää 73 (vain toi- β 88904 nen niistä on esitetty), jotka ovat istukkaa 70 kohtisuoraan vastapäätä, siirtyvät sitten sisäänpäin muotoilutyö-kaluissa tavanomaisten kiinnityslaitteiden avulla ja puristavat sangon rungon 21 sen alueen, joka on lähellä sen 5 alakehää, istukan 70 muotoiltuun kehään 72 istukan pyöriessä ja laajentuessa, jolloin sen pyörimisliike siirtyy sangon runkoon 21.
Tästä on tuloksena, että sangon runko 21 muuttuu yhden työvaiheen aikana niin, että sangon alapääosa 62 10 kallistuu sisäänpäin, alareunan kohdalla oleva sangon seinämän alue 63 kallistuu ulospäin ja alueen 63 alareunaosan muodostava laippa 64 suuntautuu ulospäin suorassa kulmassa alueen 63 muuhun osaan nähden. Sangon rungon muoto vastaa näin ollen sangon alareunan kohdalla kuviossa 3 15 esitettyä.
Eräs menetelmä pohjan kiinnittämiseksi sangon runkoon esitetään kuviossa 5, joka havainnollistaa osakuvana muotoilutyökalua toisella työasemalla. Tällä työasemalla sangon runko 21 pannaan sillalle (ei esitetty) ja pohja 20 60, jonka reuna on esimuotoiltu esitetyllä tavalla, pan naan sangon rungon avonaiseen päähän (joka on tietysti ylöspäin). Siltaa nostetaan sitten niin, että pohjan osa 65 koskettaa akselissa 75 pyörivän laajennusistukan 74 kaltevaan osaan 74a. Istukka laajennetaan sitten ja se 25 pyörii pohjan 60 ja sangon rungon 21 ollessa sen mukana, ja kaksi muotoilupyörää (vain toinen niistä on esitetty), jotka ovat istukkaa kohtisuorassa vastapäätä, siirtyvät sisäänpäin ja koskettavat pohjan alueeseen 63 sekä puristavat sitä niin, että osa 67 taipuu vielä enemmän pyöreäk-30 si ja tulee laipan 64 ympärille. Muotoilupyörän 76 kehällä oleva ura on muodoltaan sellainen, että laippa 64 ja sen ympärillä olevat osat taipuvat alas ja suuntautuvat vinosti alaspäin ja ulospäin kuviossa 5 esitetyllä tavalla.
35 g 88904
Samalla työasemalla oleva toinen muotoilupyöräpari 78 (vain toinen pyörä on esitetty), joka on muotoilupyö-riin 76 verrattuna eri kohdassa istukkaa 74 suoraan vastapäätä, siirtyy nyt sisäänpäin ja puristaa laipan 64 ja sen 5 ympärillä olevat osat sangon rungon 21 aluetta 63 vasten sekä tasoittaa ja viimeistelee pohjasauman.

Claims (9)

1. Levymetallista valmistettu sangon runko (21), joka on saumattu ainakin yhteen levymetallia olevaan pää- 5 tyseinämään ( 60) taivuttamalla ulospäin laippa (64) sangon rungon (21) toisessa avonaisessa päässä ja liittämällä tämä runkolaippa (64) mainittuun avonaiseen päähän sijoitetun päätyseinämän (60) laippaan (66,67), jolloin runko-laipan kohdalla oleva sangon rungon alue (63) on muodos-10 tettu niin, että se kallistuu ulospäin sangon rungon (21) pitkittäisakseliin (61) nähden katkaistun kartion muotoisen pienikulmaisen Y° pinnan muodostamiseksi, tunnet-t u siitä, että päätyseinämän (60) pohja on olennaisesti tasomainen ja sen reunaosa (65), joka suuntautuu ulospäin 15 kulmassa (90+Y)° pohjan tasoon nähden on tiiviissä kosketuksessa sangon rungon ulospäin suuntautuvaan alueeseen (63) niin, että reunaosan (65) ja alueen (63) välillä ei olennaisesti ole väliä ja pohjan taso on olennaisesti samalla tasolla kuin alueen (63) sisäänpäin suuntautunut 20 äärimmäinen kärki ja että sangon runko on ulospäin suuntautuneen alueen (63) läheisyydessä ja on kauempana runko-laipasta varustettu toisella alueella (62), joka on taivutettu sisäänpäin katkaistun kartion muotoisen pinnan muodostamiseksi, joka pinta kallistuu pienessä kulmassa X° 25 suhteessa sangon rungon (21) akseliin (61).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen sangon runko, tunnettu siitä, että kulma Y° on yhtä suuri kuin kulma X°.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen sangon run-30 ko (21), tunnettu siitä, että kulma Y° on 4° - 15°.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen sangon runko (21), tunnettu siitä, että kulma Y° on 4° -12° . 35 11 88904
5. Sanko, joka käsittää levymetallista valmistetun rungon (21), joka on saumattu ainakin yhteen levymetallia olevaan päätyseinämään (60) taivuttamalla ulospäin laippa (64) sangon rungon (21) toisessa avonaisessa päässä ja 5 liittämällä tämä runkolaippa (64) mainittuun avonaiseen päähän sijoitetun päätyseinämän (60) laippaan (66,67), jolloin runkolaipan kohdalla oleva sangon rungon alue (63) on muodostettu niin, että se kallistuu ulospäin sangon rungon (21) pitkittäisakseliin nähden katkaistun kartion 10 muotoisen pienikulmaisen Y° pinnan muodostamiseksi, tunnettu siitä, että päätyseinämän (60) pohja on olennaisesti tasomainen ja sen reunaosa (65), joka suuntautuu ulospäin kulmassa (90+Y)° pohjan tasoon nähden on tiiviissä kosketuksessa sangon rungon ulospäin suuntautu-15 vaan alueeseen (63) niin, että reunaosan (65) ja alueen (63) välillä ei olennaisesti ole väliä ja pohjan taso on olennaisesti samalla tasolla kuin alueen (63) sisäänpäin suuntautunut äärimmäinen kärki ja että sangon runko on ulospäin suuntautuneen alueen (63) läheisyydessä ja on 20 kauempana runkolaipasta varustettu toisella alueella (62), joka on taivutettu sisäänpäin katkaistun kartion muotoisen pinnan muodostamiseksi, joka pinta kallistuu pienessä kulmassa X° suhteessa sangon rungon (21) akseliin (61).
6. Förfarande för att foga en gavelvägg (60) tili en öppen ände av en av plät tillverkad ämbarstomme (21), genom att bocka utät en f läns (64) i ämbarstommens (21) 25 öppna ände och genom att foga denna stomfläns (64) tili en f läns (66, 67) i gavelväggen (60) som anordats i nämnda öppna ände, och genom att deformera de tvä nämnda flänsar-na (64; 66, 67) för att foga ihop dem och forma en fog (68) som fäster gavelväggen i ämbarets storame, vilket för-30 farande omfattar ett skede för att bocka gaveldelen pä ämbarets stomvägg sä, att ett omräde (63) av ämbarstommen lutar utät i förhällande tili den längsgäende axeln (61) hos ämbarstommen (21) för att forma en yta som liknar en stympad kon med en liten vinkel Y°, och att flänsen (64) 35 pä ämbarstommen sträcker sig utät i en vinkel som är be- is 88904 tydligt större i förhällande till nämnda axel (61), och ett skede för att anordna gavelväggen (60) i ämbarstommens (21) öppna ände, vilken gavelvägg uppvisar en avsmalnade kantdel (65) som sträcker sig utät mot flänsen (66, 67), 5 kännetecknat därav, att förfarandet omfattar ett skede för att rikta kantdelen (65) i en vinkel som är (90+Y)° i förhällande till bottnens pian, och för att anordna gavelväggens avsmalnande kantdel (65) i en närä be-röring med det utät riktade omrädet (63) hos ämbarstommen 10 sä, att inget väsentligt mellanrum finns mellan kantdelen (65) och omrädet (63), och ett skede för att bocka inät en del (62) närä det utät lutande omrädet pä ämbarstommen för att forma en yta som liknar en stympad kon, och som lutar i en liten vinkel X° i förhällande tili ämbarstommens (21) 15 axel (61).
6. Menetelmä päätyseinämän (60) saumaamiseksi levy-25 metallista valmistetun sangon rungon (21) avonaiseen päähän taivuttamalla ulospäin laippa (64) sangon rungon (21) avonaisessa päässä ja liittämällä tämä runkolaippa (64) sangon avonaiseen päähän sijoitetun päätyseinämän (60) laippaan (66,67) ja deformoimalla mainitut kaksi laippaa 30 (64;66,67) niiden liittämiseksi ja sauman (68) aikaansaa miseksi, joka sauma kiinnittää päätyseinämän sangon runkoon, joka menetelmä sisältää vaiheen sangon runkoseinämän päätyosan taivuttamiseksi niin, että sangon seinämän alue (63) kallistuu ulospäin sangon rungon (21) pitkittäisakse-35 liin (61) nähden pienikulmaisen Y° katkaistun kartion muo- 12 8 8 904 toisen pinnan muodostamiseksi ja että sangon rungon laippa (64) suuntautuu ulospäin huomattavasti suuremmassa kulmassa mainittuun akseliin (61) nähden, ja vaiheen päätyseinä-män (60) työntämiseksi sangon rungon (21) avonaiseen pää-5 hän, jolla päätyseinämällä on suippeneva reunaosa (65), joka suuntautuu ulospäin kohti laippaa (66,67), tunnettu siitä, että menetelmä käsittää vaiheet reunaosan (65) suuntaamiseksi kulmaan (90+Y)° päätyseinän pohjan (60) tasoon nähden ja päätyseinämällä olevan suip-10 penevan reunaosan (65) saattamiseksi tiiviiseen kosketukseen sangon seinämän ulospäin kallistettuun alueeseen (63) niin, että reunaosan (65) ja alueen (63) välillä ei olennaisesti ole väliä, ja vaiheen sangon rungon lähellä ulospäin kallistettua aluetta olevan osan (62) taivuttamiseksi 15 sisäänpäin katkaistun kartion muotoisen pinnan muodostamiseksi, joka pinta on kallistettu pieneen kulmaan X° suhteessa sangon rungon (21) akseliin (61).
7. Förfarande enligt patentkravet 6, kännetecknat därav, att vinkein Y° är lika stor som vinkein X0.
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kulma Y° on yhtä suuri kuin kulma
20 X".
8. Förfarande enligt patentkravet 6 eller 7, 20 kännetecknat därav, att vinkein Y° är 4° 15° .
8. Patenttivaatimuksen 6 tai 7 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kulma Yö on 4° - 15°.
9. Jonkin patenttivaatimuksien 6-8 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mainitut kaksi laippaa .25 (64;66,67) on deformoitu taivuttamalla päätyseinämän lai pan (66,67) pää. i 13 88904 1. Ämbarstomme som tillverkats av plät, vilken stomme (21) fogats till ätminstone en gavelvägg (60) av 5 plät, genom att bocka utät en fläns (64) i en öppen ände av ämbarstommen (21) och genom att foga denna stomfläns (64) tili en fläns (66, 67) i gavelväggen (60) som anor-dats i nämnda öppna ände, varvid ett omräde (63) av ämbarstommen formats vid stomflänsen sä, att den lutar utät 10 i förhällande tili den längsgäende axeln (61) hos ämbarstommen (21) för att forma en yta som liknar en kapad kon med en liten vinkel Y°, kännetecknad därav, att gavelväggens (60) botten är väsentligen pian och en kant (65) hos bottnen, som sträcker sig utät i en vinkel 15 (90+Y)° i förhällande till bottnens pian, är i närä berö- ring med det utät riktade omrädet (63) pä ämbarstommen sä, att inget väsentligt mellanrum finns mellan kantdelen (65) och omrädet (63), och bottnens pian befinner sig väsentligen pä samma nivä som den längst inät riktade spetsen pä 20 omrädet (63), och att ämbarstommen i närheten av det utät riktade omrädet (63) och pä ett större avständ frän stomflänsen är försedd med ett annat omräde (62), som bockats inät för att forma en yta som liknar en stympad kon, vilken yta i förhällande tili en axel (61) hos ämbarstommen 25 (21) lutar i en liten vinkel X°. 2. Ämbarstomme enligt patentkravet 1, kännetecknad därav, att vinkein Y° är lika stor som vinkein X°. 3. Ämbarstomme enligt patentkravet 1 eller 2, 30 kännetecknad därav, att vinkein Y° är 4° 15°. 4. Ämbarstomme enligt patentkravet 3, kännetecknad därav, att vinkein Y° är 4° - 12°. 5. Ämbar, som omfattar en av plät tillverkad stomme 35 (21) som fogats tili ätminstone en gavelvägg (60) av plät. 14 88 904 genom att bocka utät en fläns (64) i en öppen ände av äm-barstommen (21) och genom att foga denna stomfläns (64) tili en fläns (66, 67) i gavelväggen (60) som anordats i nämnda öppna ände, varvid ett omräde (63) av ämbarstommen 5 formats vid stomflänsen sä, att det lutar utät i förhäl-lande tili den längsgäende axeln hos ämbarstommen (21) för att forma en yta som liknar en kapad kon med en liten vin-kel Y°, kännetecknad därav, att gavelväggens (60) botten är väsentligen pian och en kant (65) hos 10 bottnen som sträcker sig utät i en vinkel (90+Y)° i för-hällande till bottnens pian, är i närä beröring med det utät riktade omrädet (63) hos ämbarstommen sä, att inget väsentligt mellanrum finns mellan kantdelen (65) och omrä-det (63), och bottnens plan befinner sig väsentligen pä 15 samma nivä som den längst inät riktade spetsen pä omrädet (63), och att ämbarstommen i närheten av det utät riktade omrädet (63) och pä ett större avständ frän stomflänsen är försedd med ett annat omräde (62), som bockats inät för att forma en yta som liknar en stympad kon, vilken yta i 20 förhällande tili en axel (61) hos ämbarstommen (21) lutar i en liten vinkel X°,
9. Förfarande enligt nägot av patentkraven 6-8, kännetecknat därav, att de tvä nämnda flänsar-na (64; 66, 67) deformerats genom bockning av änden pä 25 gavelväggens fläns (66, 67).
FI871642A 1986-04-17 1987-04-14 Bottensoem foer spann FI88904C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB8609459 1986-04-17
GB868609459A GB8609459D0 (en) 1986-04-17 1986-04-17 Bottom seam for pail

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI871642A0 FI871642A0 (fi) 1987-04-14
FI871642A FI871642A (fi) 1987-10-18
FI88904B FI88904B (fi) 1993-04-15
FI88904C true FI88904C (fi) 1993-07-26

Family

ID=10596403

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI871642A FI88904C (fi) 1986-04-17 1987-04-14 Bottensoem foer spann

Country Status (14)

Country Link
US (1) US4823973A (fi)
EP (1) EP0243107B1 (fi)
JP (1) JPS62271837A (fi)
AU (1) AU602138B2 (fi)
CA (1) CA1292707C (fi)
DE (1) DE3771377D1 (fi)
DK (1) DK166609B1 (fi)
FI (1) FI88904C (fi)
GB (2) GB8609459D0 (fi)
GR (1) GR3002899T3 (fi)
NO (1) NO174146C (fi)
PT (1) PT84701B (fi)
SG (1) SG38492G (fi)
ZA (1) ZA872689B (fi)

Families Citing this family (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5704513A (en) * 1995-07-25 1998-01-06 Dispensing Containers Corporation Thin walled cover for aerosol container and method of making same
US6089072A (en) * 1998-08-20 2000-07-18 Crown Cork & Seal Technologies Corporation Method and apparatus for forming a can end having an improved anti-peaking bead
US6102243A (en) * 1998-08-26 2000-08-15 Crown Cork & Seal Technologies Corporation Can end having a strengthened side wall and apparatus and method of making same
US6561004B1 (en) 1999-12-08 2003-05-13 Metal Container Corporation Can lid closure and method of joining a can lid closure to a can body
MXPA04006730A (es) * 1999-12-08 2005-03-31 Metal Container Corp EXTREMO DE ENVASE DE BEBIDA METáLICO CON PARED DE EXTREMO DE ENVASE DE BEBIDA METáLICO CON PARED DE BOQUILLA MEJORADA Y BROCA DE AVELLANAR.
US7380684B2 (en) 1999-12-08 2008-06-03 Metal Container Corporation Can lid closure
US6499622B1 (en) 1999-12-08 2002-12-31 Metal Container Corporation, Inc. Can lid closure and method of joining a can lid closure to a can body
US6419110B1 (en) 2001-07-03 2002-07-16 Container Development, Ltd. Double-seamed can end and method for forming
AU2005267900B2 (en) * 2004-07-29 2010-07-08 Ball Corporation Method and apparatus for shaping a metallic container end closure
WO2006036934A2 (en) * 2004-09-27 2006-04-06 Ball Corporation Container end closure
US7506779B2 (en) * 2005-07-01 2009-03-24 Ball Corporation Method and apparatus for forming a reinforcing bead in a container end closure
US20090180999A1 (en) * 2008-01-11 2009-07-16 U.S. Nutraceuticals, Llc D/B/A Valensa International Method of preventing, controlling and ameliorating urinary tract infections using cranberry derivative and d-mannose composition
US8727169B2 (en) 2010-11-18 2014-05-20 Ball Corporation Metallic beverage can end closure with offset countersink

Family Cites Families (27)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US300944A (en) * 1884-06-24 Coal-hod
US134379A (en) * 1872-12-31 Improvement in coal-hods
US355495A (en) * 1887-01-04 Foot and bottom for vessels
US782142A (en) * 1904-04-04 1905-02-07 Michael J Kenny Sheet-metal article.
US1756585A (en) * 1927-11-10 1930-04-29 Reeves Mfg Company Bottom construction for cans
US2182813A (en) * 1934-05-12 1939-12-12 American Can Co Container
GB506182A (en) * 1936-11-30 1939-05-24 Marcel Francois Marie Defauw Improvements in or relating to metallic barrels and like containers
GB558436A (en) * 1942-07-01 1944-01-05 Ian Benton Can
US2771213A (en) * 1953-11-25 1956-11-20 James R Lewis Stacking can
GB873169A (en) * 1960-05-06 1961-07-19 Metal Containers Ltd Shipping drum
US3108005A (en) * 1961-07-17 1963-10-22 Mayer & Co Inc O Food package
FR1324373A (fr) * 1962-03-07 1963-04-19 Futs Metalliques Gallay S A Perfectionnements aux fûts métalliques
IT944549B (it) * 1970-08-11 1973-04-20 Star Stabilimento Alimentare Contenitore per prodotti alimentari
US3698596A (en) * 1970-01-20 1972-10-17 Crown Cork & Seal Co Necked-in container
FR2140296B1 (fi) * 1971-06-09 1976-03-19 Gallay Sa
GB1337169A (en) * 1971-12-03 1973-11-14 Metal Box Co Ltd Closing cans
US3800994A (en) * 1972-08-21 1974-04-02 Continental Can Co Horizontal heat-seal liner for fibre drums
LU66736A1 (fi) * 1972-12-21 1974-07-10
GB1492074A (en) * 1974-08-26 1977-11-16 Nat Can Corp End panels for container bodies
US4084525A (en) * 1975-05-30 1978-04-18 Swanco Method of forming a hermetically sealed container and the tools used therewith
DE3046726A1 (de) * 1979-12-21 1981-08-27 Metal Box Ltd., Reading, Berkshire Plastikbehaelter mit metalldeckel
GB2065593B (en) * 1979-12-21 1984-09-26 Metal Box Co Ltd Attaching metal closures to plastics containers
AU541926B2 (en) * 1980-01-16 1985-01-31 American Can Co. Buckle resistant can end
US4361246A (en) * 1980-12-17 1982-11-30 Alexander Nelson Container construction
US4483456A (en) * 1982-01-18 1984-11-20 Rheem Manufacturing Company Salvageable industrial container
DE3338090A1 (de) * 1983-10-20 1985-05-02 Rheinpfälzische Emballagenfabrik G. Schönung & Co, 6730 Neustadt Verfahren zur unterbringung von faessern der groesse eines 55 us-gallonen-fasses in einem iso-container und derart ausgebildetes fass
FR2570969B1 (fr) * 1984-10-03 1989-01-20 Gallay Sa Procede d'obturation avec sertissage et retreint d'une extremite d'une virole par un fond serti et mandrin de sertissage adapte a sa mise en oeuvre.

Also Published As

Publication number Publication date
JPS62271837A (ja) 1987-11-26
DK166609B1 (da) 1993-06-21
NO174146B (no) 1993-12-13
US4823973A (en) 1989-04-25
NO871532D0 (no) 1987-04-10
GB8709212D0 (en) 1987-05-20
FI88904B (fi) 1993-04-15
AU602138B2 (en) 1990-10-04
PT84701B (pt) 1989-11-30
EP0243107A2 (en) 1987-10-28
DK188787D0 (da) 1987-04-13
FI871642A (fi) 1987-10-18
CA1292707C (en) 1991-12-03
EP0243107B1 (en) 1991-07-17
GB8609459D0 (en) 1986-05-21
NO871532L (no) 1987-10-19
GB2189215A (en) 1987-10-21
FI871642A0 (fi) 1987-04-14
DK188787A (da) 1987-10-18
PT84701A (en) 1987-05-01
EP0243107A3 (en) 1988-10-05
GB2189215B (en) 1990-09-19
AU7174587A (en) 1987-10-22
DE3771377D1 (de) 1991-08-22
SG38492G (en) 1992-07-24
NO174146C (no) 1994-03-23
GR3002899T3 (en) 1993-01-25
ZA872689B (en) 1987-11-25

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI88904C (fi) Bottensoem foer spann
US5454480A (en) Flangeless fuel tank
HU213859B (en) Container with loading plate and method for producing it
US3279640A (en) Steel drum construction
IL111716A (en) Metal container for transporting and storing liquids
EP0122651A1 (en) Method for the manufacture of metal packaging cans, and a semi-product in the manufacture of such cans
JPS5834333B2 (ja) ツ−ピ−ス金属鑵
FI88903C (fi) Toppsoem foer spann
US4254886A (en) Can body having a laterally projecting flange
US4921116A (en) Steel drum
IE55735B1 (en) Improvements in and relating to container tanks
JP2942520B2 (ja) 略円筒形の容器に用いられる略円形の端部密封ふた
JP2002515842A (ja) 複数の支持脚を持つ薄肉缶
EP0512832B1 (en) Lid for a pail
JP2787427B2 (ja) 缶体の製造方法
US3693824A (en) Bakery pan
JP2790599B2 (ja) 真空二重構造体
EP0645313A2 (en) Seam-folding system to compensate the bending of metallic containers
JPH0372368B2 (fi)
GB2047144A (en) Can seams
JPH10203522A (ja) 耐内圧用蓋及び耐内圧用蓋を使用した容器
JPH08276932A (ja) アルミニウム合金製タンク及びその製作法
RU869140C (ru) Способ изготовлени сосудов давлени
JPH07206365A (ja) クレードル装置
SU1207590A1 (ru) Способ изготовлени тонкостенной сферической оболочки

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: COURTAULDS COATINGS (HOLDINGS) LIMITED