DK166609B1 - Metalplade-spandesvoeb og fremgangsmaade til at false en endebund sammen med dette - Google Patents

Metalplade-spandesvoeb og fremgangsmaade til at false en endebund sammen med dette Download PDF

Info

Publication number
DK166609B1
DK166609B1 DK188787A DK188787A DK166609B1 DK 166609 B1 DK166609 B1 DK 166609B1 DK 188787 A DK188787 A DK 188787A DK 188787 A DK188787 A DK 188787A DK 166609 B1 DK166609 B1 DK 166609B1
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
bucket
wrapper
flange
section
angle
Prior art date
Application number
DK188787A
Other languages
English (en)
Other versions
DK188787D0 (da
DK188787A (da
Inventor
Joseph Harold Jewitt
Jack Harley
Original Assignee
Leer Koninklijke Emballage
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Leer Koninklijke Emballage filed Critical Leer Koninklijke Emballage
Publication of DK188787D0 publication Critical patent/DK188787D0/da
Publication of DK188787A publication Critical patent/DK188787A/da
Application granted granted Critical
Publication of DK166609B1 publication Critical patent/DK166609B1/da

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65DCONTAINERS FOR STORAGE OR TRANSPORT OF ARTICLES OR MATERIALS, e.g. BAGS, BARRELS, BOTTLES, BOXES, CANS, CARTONS, CRATES, DRUMS, JARS, TANKS, HOPPERS, FORWARDING CONTAINERS; ACCESSORIES, CLOSURES, OR FITTINGS THEREFOR; PACKAGING ELEMENTS; PACKAGES
    • B65D7/00Containers having bodies formed by interconnecting or uniting two or more rigid, or substantially rigid, components made wholly or mainly of metal
    • B65D7/12Containers having bodies formed by interconnecting or uniting two or more rigid, or substantially rigid, components made wholly or mainly of metal characterised by wall construction or by connections between walls
    • B65D7/34Containers having bodies formed by interconnecting or uniting two or more rigid, or substantially rigid, components made wholly or mainly of metal characterised by wall construction or by connections between walls with permanent connections between walls
    • B65D7/36Containers having bodies formed by interconnecting or uniting two or more rigid, or substantially rigid, components made wholly or mainly of metal characterised by wall construction or by connections between walls with permanent connections between walls formed by rolling, or by rolling and pressing

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Rigid Containers With Two Or More Constituent Elements (AREA)
  • Details Of Rigid Or Semi-Rigid Containers (AREA)
  • Laminated Bodies (AREA)
  • Closures For Containers (AREA)

Description

DK 166609 B1
Opfindelsen angår et metalplade-spandesvøb, som er falset sammen med mindst én metalplade-endebund ved at bøje en flange ved en åben ende i spandesvøbet udefter og bringe denne svøbflange i indgreb med en flange på en endebund, 5 som er skudt ind i den åbne svøbende, hvorved et op til svøbflangen stødende afsnit af spandesvøbets væg er bøjet således, at det hælder skråt udefter i forhold til spandesvøbets længdeakse under dannelse af en keglestubformet flade med en lille vinkel Y°.
10
En sammenfalsning af denne art er velegnet til at fastgøre en fast endebund på et rørformet spandesvøb. Endebunden kan tjene som den neder s te endebund i en spand, der har et løsbart låg i den ende, som ved normalt brug eller 15 oplagring er beregnet til at være spandens øverste ende, men der kan også i begge spandesvøbets ender være falset faste endebunde. I dette tilfælde kaldes spanden undertiden for en "tromle", og mindst én af endebundene kan da være tildannet med en aflukkelig fylde/tømmeåbning. I 20 nærværende ansøgning anvendes udtrykket "bundfals" som udtryk for en sammenfalsning af den art, som anvendes til at fastgøre en endebund (i beskrivelsen i almindelighed angivet som en bund) ikke løsbart til enden af en spand, som i almindelig tale undertiden kaldes en "tromle". En 25 ikke løsbar endebund fastklemmes på et spandesvøb ved indbyrdes indgreb mellem deformerede flanger på henholdsvis spandesvøbet og endebunden, og en sådan endebund kan derfor ikke uden videre tages af. Betegnelsen "bundfals" medfører derfor ikke, at spanden (eller tromlen) ikke kan 30 have begge endebunde fastgjorte ved hjælp af en sådan fals, eller at spandens fals eller "bund" nødvendigvis må ligge ved den neder s te ende af spanden, selv om denne befinder sig i sin normale oplagrings- eller anvendelsesposition.
Ved transport af korroderende eller brandbare materialer er det af stor betydning, at der anvendes emballager, som 35 DK 166609 B1 2 ikke nemt lader sig beskadige eller bliver utætte, hvis de f.eks. tabes under på- eller aflæsning. Kravene til disse emballagers specifikationer er gennem årene forøget, og det må forventes at de fremover vil blive yder-5 ligere forøget.
Det er formålet med opfindelsen at anvise en bundfals til at fastgøre en spandebund til et spandesvøb, og som, hvis spanden falder, er mindre tilbøjelig til at blive beska-10 diget og komme til at lække end hidtil kendt.
Sædvanligvis fremstilles en bundsøm til en spand ved forneden på spandesvøbet at bøje en flange udefter i en ret vinkel med spanden. Bunden skydes dernæst således ind i 15 spandesvøbet, at en flange, som er tildannet langs periferien af en nedadvendende bundrand og strækker sig udefter i en ret vinkel med denne, kommer til at ligge i berøring med spandesvøbets flange, idet den dog strækker sig forbi denne. Det yderste stykke af bundflangen bøjes 20 dernæst 180° tilbage, således at det kommer til at ligge ind mod svøbflangens overside. Flangerne bøjes dernæst slutteligt 90° opefter, således at de kommer til at ligge tæt ind mod den tilstødende nedre del af spandesvøbet og danner en fals, hvori femdobbelt metal er presset sammen 25 i indbyrdes berøring.
Grundliggende fremstilles bundfalsen ifølge opfindelsen på samme måde som beskrevet ovenfor, men før falseoperationen påbegyndes, tildannes et afsnit af spandesvøbets 30 væg i nærheden af dennes nedre rand således, at den kommer til at hælde udefter i forhold til spandesvøbet og dettes akse. Bundfalsen ifølge opfindelsen opnår herved en større sammenhængningsevne og modstandsevne mod at blive beskadiget, såfremt spanden falder, end hidtil 35 kendt.
DK 166609 B1 3 I patentskriftet US-A 3 108 005 beskrives en fødevareemballage, hvori en bundvæg af transparent plastfilmmateriale lukker et beholdersvøb af relativ stiv metalplade med en ring-lukkedel ved at klemme en kant på filmen sam-5 men mellem deformerede flanger på svøbet og ringen.
Spandebundfalsen ifølge opfindelsen er ejendommelig ved, at endebunden har en i det væsentlige plan bund og en randdel, som strækker sig udefter under en vinkel på 10 90+Y° i forhold til bundens plan, hvorved randdelen kom mer i tæt berøring med spandesvøbets skråt udefter hældende afsnit, således at der praktisk taget ikke efterlades noget mellemrum mellem randdelen og afsnittet, og bundens plan i hovedsagen kommer til at befinde sig i ni-15 veau med afsnittets inderste begrænsning, og at der i fortsættelse af svøbafsnittet og i større afstand fra spandesvøbet findes et yderligere afsnit, som er bøjet indefter under dannelse af en keglestubformet flade med en skrå hældning, som danner en lille vinkel X° i forhold 20 til spandesvøbets akse.
Opfindelsen angår også fremgangsmåde til at false en endebund sammen med et metalplade-spandesvøb ved at bøje en flange ved spandesvøbets åbne ende udefter og bringe det-25 te spandesvøb i indgreb med en flange på den i spandesvøbets åbne ende indskudte endebund, og deformere de to flanger for at bringe dem i indgreb og danne en søm, til at fastgøre endebunden på spandesvøbet, hvilken fremgangsmåde omfatter, at en endedel af spandesvøbets væg 30 bøjes således, at et afsnit af svøbvæggen hælder skråt udefter i forhold til spandesvøbets længdeakse under dannelse af en keglestubformet flade med en lille vinkel Y9, og spandesvøbets flange strækker sig udefter med en væsentlig større vinkel i forhold til aksen, og at endebun-35 den skydes ind i spandesvøbets åbne ende, hvorved endebunden har en konisk randdel, der strækker sig udefter mod flangen.
DK 166609 B1 4
Denne fremgangsmåde er ejendommelig ved, at randdelen forløber under en vinkel på 90+Y° i forhold til endebundens bundplan, at endebunden skydes ind i spandesvøbets åbne ende således, at endebundens koniske randdel bringes 5 i så tæt berøring med spandevæggens skråt udefter hældende afsnit, at der i det væsentlige ikke efterlades noget mellemrum mellem randdelen og nævnte afsnit, og bundens plan i hovedsagen kommer til at befinde sig i samme niveau som afsnittets inderste begrænsning, og at et op til 10 det skråt udefter hældende afsnit andet afsnit på spande-svøbet bøjes indefter for at danne en keglestubformet flade, som hælder med en lille vinkel X° i forhold til spandesvøbets akse.
15 Opfindelsen angår også en spand, som er ejendommelig ved, at den omfatter et spandesvøb af den ovenfor beskrevne art og en bundfals, som er fremstillet ved hjælp af den ovenfor beskrevne fremgangsmåde.
20 Den udadrettede hældning af de nævnte tæt ved spandesvøbets flange liggende afsnit bevirker, at der opnås tæt berøring mellem hele dette svøbafsnit og den tilstødende randdel af spandens endebund. Denne endebund er nødvendigvis en lille smule konisk for lettere at kunne skyde 25 den ind i spandesvøbet, og opfindelsen er baseret på den opdagelse, at det lille mellemrum mellem den inderste ende af endebundens koniske randdel og et med parallelle sider indrettet spandesvøb af den tidligere kendte art i alvorlig grad har indflydelse på den mellem spandesvøbet 30 og endebunden udførte fals' modstandsevne mod at bryde sammen som følge af, at en væsketrykbølge trænger ind i mellemrummet, når en spande, der indeholder væske, falder med sin kant ned mod en hård flade. Ved at eliminere eller i betydelig grad at formindske dette mellemrum, øges 35 den tilhørende fals* modstandsevne mod denne form for nedbrydning.
DK 166609 B1 5 Såfremt det nævnte spandesvøbs afsnit imidlertid har en for stor konicitet, vil falsen mellem endebunden og span-desvøbet være tilbøjelig til at åbne sig,· når spanden falder ned på sin rand. Det nævnte spandesvøbsafsnits ko-5 nicitet (hældning udefter) fastlægges derfor ud fra det kriterium, at afsnittet på fordelagtig måde skal komme til at ligge i tæt berøring med endebundens koniske randdel langs hele den smalleste af de to deles udstrækning, og fremfor alt således, at der ikke efterlades noget mel-10 lemrum eller noget mellemrum af betydning mellem det nævnte afsnit og den inderste kant af endebundens randdel. Spandesvøbets konicitet må på den anden side heller ikke være så stort, at falsen mellem spandesvøbet og endebunden er tilbøjelig til at lukke sig op, når en med 15 væske fyldt spand falder ned på den pågældende rand.
Ved tilvejebringelsen af en vellykket fals kan også andre faktorer være involveret. Det har således vist sig, at der opnås en forøgelse af falsens styrke, når det nævnte 20 spandesvøbs afsnit hælder udefter med en vinkel på 4°, og dette forhold kan også konstateres ved selv en lidt mindre vinkel på måske 3° eller lidt mere. Det antages, at når vinkelen er over 15p, opstår der en alvorlig tilbøjelighed til, at falsen lukker sig op, når spanden falder 25 ned på sin kant. Henvisningen til "en lille vinkel" i nærværende beskrivelse skal forstås i lyset af ovennævnte forklaring.
Opfindelsen forklares nærmere nedenfor under henvisning 30 til en eksempelvis udførelsesform og tegningen, hvor fig. 1 viser delvis i snit en nedre del af en spand med en bundfals ifølge opfindelsen, 35 fig. 2 et bundstykke af et snit gennem det til den i fig.
1 viste spand hørende svøb ved dettes nedre kant og under et mellemliggende deformationstrin af denne del til for- DK 166609 B1 6 beredelse af spandesvøbet til optagelse af en bund, fig. 3 et til fig. 2 svarende snit, hvor et mellemliggende sammenfalsningstrin mellem spandebunden og spandesvø-5 bet ses, fig. 4 et snit gennem et brudstykke af et formningsværktøj til at forberede et spandesvøb til optagelse af en bund, og 10 fig. 5 et snit gennem et brudstykke af et formningsværktøj til sammenfalsning af en spandebund og et spandesvøb.
Det i fig. 1 viste brudstykke af en spand 20 har en kapa-15 citet på 20 liter og dets svøb 21 er fremstillet af 0,43 mm blødt stål.
Det første af de til fremstilling af spandesvøbet 21 ifølge opfindelsen hørende produktionstrin er en konven-20 tionel fremgangsmåde, der omfatter valsning af en cylinder og stuksvejsning af en langsøm. Også andre svejsemetoder kan anvendes til at fremstille denne søm. Under et andet af de til fremstillingen af spandesvøbet 21 hørende produktionstrin omrulles svøbets øvre rand, således at 25 den er klar til at optage et låg. Omrulningen og den måde, hvorpå låget fastgøres, er fortrinsvis således, at der tilvejebringes en øvre sammenføjning af tilsvarende standard som den nedenfor beskrevne bundfals.
30 Når en med henvisningstallet 60 angivet endebund skal fastgøres til spandesvøbet 21, deformeres dette først, idet et nedre endestykke på spandevæggen trykkes indefter således, at det kommer til at danne en lille vinkel med spandesvøbets akse 61 på f.eks. mellem 8 og 15°. Det på 35 spandevæggen ved dennes nedre kant liggende afsnit bøjes dernæst udefter i en vinkel på mellem 4 og 15° i forhold til aksen 61. Resultatet af disse operationer ses af fig.
DK 166609 B1 7 2, hvor et til spandesvøbet 21 hørende nedre endestykke 22 hælder indefter med en vinkel på X° i forhold til spandaksen 61 (og således i forhold til spandevæggen 33), og et ved spandesvøbet 21's nedre kant liggende spande- 5 vægsafsnit 63 hælder udefter med en vinkel Y° i forhold til spandaksen 61 og spandevæggen 33. Det foretrækkes, at X0 og Y" er lige store, og ved det viste udførelseseksempel er både X og Y 60.
10 Resultatet af den nævnte række operationer til sammenfalsning af bunden 60 og spandesvøbet 21 er vist i fig.
3. På spandesvøbet 21's nederste ende tildannes først en flange 64, som udgør det nederste kantstykke på spande-svøbets afsnit 63 og strækker sig udefter i en ret vinkel 15 eller tilnærmelsesvis i en ret vinkel med resten af afsnittet 63 og hermed tilnærmelsesvis i en ret vinkel med spandevæggen 33 (d.v.s., at spandesvøbet indrettes til at blive sammenfalset med en endebund ved at bøje flangen 64 udefter, således at den kommer til at danne en vinkel med 20 spandevæggen, som er væsentligt større end vinkelen Y°).
Spandebunden 60 tildannes til at begynde med således, at en ved periferien liggende randdel 65 strækker sig nedefter og udefter i en vinkel på 90+Y° i forhold til bunden 25 60's plan. Bundranddelen 65's afsnit 66 bøjes dernæst ud efter i en ret vinkel eller tilnærmelsesvis i en ret vinkel med resten af randdelen 65, og bunden 60 er da klar til at blive fastgjort til spandesvøbet 21. Til dette formål skydes bunden 60 således ind i spandesvøbet, at 30 det øverste stykke af spandesvøbet 21's afsnit 63 kommer til at ligge an mod det øverste stykke af bunden 60's randdel 65, og spandesvøbet 21's flange 64 kommer til at hvile mod og berøre bunden 60's afsnit 66, idet de nævnte dele er indrettet med sådanne vinkler, at delene kommer 35 til at ligge side om side. Afsnittet 66's ydre kantstykke 67 bøjes dernæst 180° tilbage, således at det kommer til at ligge an mod oversiden af flangen 64, som vist i fig.
“N.
DK 166609 B1 8 3, og slutteligt bøjes den ud mellem yderkantstykket 67 og det øverste stykke af afsnittet 66 fastklemte flange 64 opefter, således at den kommer til at ligge tæt ind mod det øverste stykke af spandestykket 21's afsnit 63 og 5 bunden 60's randdel 65. Herved tilvejebringes den i fig.
1 viste bundfals 68, hvor spandestykket 21's flange 64 er bragt i indgreb med en på bunden 60 indrettet flange, som består af bundafsnittet 66, og de to flanger er deformeret til dannelse af dette indgreb. De forskellige form-10 ningsoperationer, som er involveret i fremstilling af bundfalsen 68, kan udføres ved hjælp af formningsmaskineri af kendt art.
I bunden 60 er der tildannet to ringformede bølgedannel-15 ser 69, som tjener til at afstive bunden.
Ved spanden ifølge opfindelsen er bundfalsens højde Z forøget 50% i forhold til højden af en konventionel bundfals til samme spandestørrelse, d.v.s. fra 4-6 mm. Dette 20 i forbindelse med hældningen udefter af spandesvøbet 21's afsnit 63 forøger bundfalsens integritet og reducerer den deformation, som den påføres, når spanden falder.
I almindelige false findes der sædvanligvis et kileformet 25 mellemrum mellem de til afsnittet 63 og delen 65 svarende dele, men i den ovenfor beskrevne bundfals er der ikke noget mellemrum eller praktisk taget ikke noget mellemrum mellem disse dele. Dette reducerer risikoen for, at væsketrykbølger, som trænger ind mellem disse to dele, når 30 spanden falder, lukker falsen op. Bundfalsen ifølge opfindelsen har derfor den ejendommelige egenskab, at alle dens dele ligger plant, parallelle og i tæt berøring med hinanden i hele eller næsten hele deres udstrækning.
35 Den udadrettede hældning af afsnittet 63 og hermed af hele bundfalsen får denne til at bøje udefter, når spanden falder ned på bundfalsen, og denne deformeres således på DK 166609 B1 9 denne måde, men forbliver intakt. En konventionel fals, som er fremstillet af en med spandeaksen parallel del af spandevæggen, og som efter fremstillingen stadig er parallel med eller praktisk taget parallel med spandeaksen, 5 og, som hvis den hælder udefter med en meget lille vinkel, måske 1° og under alle omstændigheder mindre end 4°, vil, når spanden falder ned på bundfalsen, være tilbøjelig til at blive mast sammen og blive utæt.
10 Spandesvøbets del 62 er presset således indefter, at der med afsnittet 63's presning udefter stadig tilvejebringes en spand, hvor bundfalsen ligger indenfor spandens koniske kontur med henblik på at kunne stables.
15 En yderligere eksempelvis udformning af fremgangsmåden ifølge opfindelsen og af et til udøvelse af denne fremgangsmåde indrettet værktøj beskrives nedenfor under henvisning til fig. 4 og 5. Den fremgangsmåde, som tjener til at forberede et spandesvøb til optagelse af en bund, 20 og som udgør en del af den metode, der nu vil blive beskrevet, adskiller sig fra den tilsvarende ovenfor beskrevne fremgangsmåde ved, at deformationen af spandevæggen ved spandesvøbets nedre kant finder sted i en enkelt formningsoperation ved nærværende metode.
25
Denne metode udføres på en formningslinie, som har konventionelle organer til at transportere spandesvøbene mellem de enkelte arbejdsstationer, hvor svøbene bearbejdes ved hjælp af formningsværktøjer. Fig. 4 viser et 30 brudstykke af et formningsværktøj, som omfatter en cylindrisk ekspansionspatron 70, som er anbragt roterbar om en akse 71, og hvis periferi 72 er udformet således, at den kan tildanne spandevæggens nedre kant. Spanden føres ind i det i fig. 4 viste formningsværktøj ved hjælp af et 35 bord (ikke vist), hvorpå spanden placeres, og som dernæst løftes således op, at spandesvøbet 21 bringes tæt ind mod patronen 70's periferi 72. Bordet fortsætter under hele DK 166609 B1 10 formningsoperationen med at tvinge spandesvøbet opefter.
Et par formruller 73 (hvoraf kun én ses), som er placeret diametralt modsat hinanden på hver sin side af patronen 70, føres dernæst indefter ved hjælp af til formnings-5 værktøjer i og for sig kendte drivorganer, hvorved rullerne 73 trykker spandesvøbet 21’s nær dettes nedre kant liggende afsnit ind i patronen 70's faconformede periferi 72, medens patronen roterer og ekspanderer, og således overfører rotationen til spandesvøbet 21.
10
Resultatet heraf er, at spandesvøbet 21 i én enkelt operation deformeres således, at spandesvøbets nedre endestykke 62 kommer til at hælde indefter, spandevæggens tæt ved dennes nedre kant liggende afsnit 63 kommer til at 15 hælde udefter, og flangen 64, som udgør afsnittet 63's nederste kantstykke, kommer til at strække sig udefter i en ret vinkel med resten af afsnittet 63. Den nederste rand af spandesvøbet har da opnået den i fig. 3 viste form.
20
En metode til at false bunden og spandesvøbet sammen er vist i fig. 5, der viser et brudstykke af et formningsværktøj ved en anden arbejdsstation. Ved denne arbejdsstation placeres spandesvøbet 21 på et bord (ikke vist), 25 og en bund 60, hvis rand på forhånd er tildannet i den i figuren viste form, lægges ned i spandesvøbets åbne ende (som naturligvis vender opad). Bordet løftes dernæst op og bringer bunddelen 65 i berøring med en skrå kant 74a på en ekspansionspatron 74, som er anbragt roterbar om en 30 aksel 75. Patronen 74 bringes dernæst til at ekspandere og rotere, hvorved den fører bunden 60 og spandesvøbet 21 med sig, og et par formruller 76 (hvoraf kun en ses), som er anbragt diametralt modsat på hver sin side af patronen 74, føres indefter til berøring med bundafsnittet 66, som 35 herved presses ind, således af afsnittets del 67 rulles yderligere rundt og kommer til at omslutte flangen 64. Rillen 77 langs formrullerne 66's periferi er udformet DK 166609 B1 11 således, at den bringer flangen 64 og de dele, der omslutter denne flange, til at bøje ned med en ned- og udadrettet hældning i fig. 5.
5 Ved samme arbejdsstation findes et yderligere par formruller 78 (hvoraf kun en ses)', som er anbragt på hver sin side af patronen 74 med en anden diametralt modsat placering end formrullerne 76. Disse yderligere formruller 78 føres nu indefter således, at de trykker flangen 64 og de 10 dele, der omslutter denne, ind mod spandesvøbet 21*s afsnit 63, hvorved bundfalsen fladtrykkes og færdiggøres.
15 20 25 30 35

Claims (10)

1. Metalplade-spandesvøb (21), som er falset sammen med 5 mindst én metalplade-endebund (60) ved at bøje en flange (64) ved en åben ende i spandesvøbet (21) udefter og bringe denne svøbflange (64) i indgreb med en flange (66, 67. på en endebund (60), som er skudt ind i den åbne svøbende, hvorved et op til svøbflangen {64) stødende af- 10 snit (63) af spandesvøbets (21) væg er bøjet således, at det hælder skråt udefter i forhold til spandesvøbets længdeakse (61) under dannelse af en keglestubformet flade med en lille vinkel (Ye), kendetegnet ved, at endebunden har en i det væsentlige plan bund og en 15 randdel (65), som strækker sig udefter under en vinkel på (90+Y)° i forhold til bundens plan, hvorved randdelen (65) kommer i tæt berøring med spandesvøbets skråt udefter hældende afsnit (63), således at der praktisk taget ikke efterlades noget mellemrum mellem randdelen (65) og 20 afsnittet (63), og bundens plan i hovedsagen kommer til at befinde sig i niveau med afsnittets inderste begrænsning, og at der i fortsættelse af svøbafsnittet (63) og i større afstand fra spandesvøbet (64) findes et yderligere afsnit (62), som er bøjet indefter under dannelse af en 25 keglestubformet flade med en skrå hældning, som danner en lille vinkel (X°) i forhold til spandesvøbets (21) akse (61).
2. Spandesvøb ifølge krav 1, kendetegnet ved, 30 at vinklerne (Y°, X°) er lige store.
3. Spandesvøb (21) ifølge krav 2, kendetegnet ved, at den lille vinkel (Y°) ligger i området fra 4 til 15°. 35
4. Spandesvøb (21) ifølge krav 3, kendetegnet ved, at den lille vinkel (Ye) ligger i området fra 4 til 12°. DK 166609 B1
5. Spand med et spandesvøb (21), som er falset sammen med mindst én metalplade-endebund (60) ved at bøje en flange 5 (64) ved en åben ende i spandesvøbet (21) udefter, og bringe denne svøbflange (64) i indgreb med en flange (66, 67. på en endebund (60), som er skudt ind i den åbne svøbende, hvorved et op til svøbflangen (64) stødende afsnit (63) af spandesvøbets (21) væg er bøjet således, at 10 det hælder skråt udefter i forhold til spandesvøbets længdeakse (61) under dannelse af en keglestubformet flade med en lille vinkel (Y°), kendetegnet ved, at endebunden har en i det væsentlige plan bund og en randdel (65), som strækker sig udefter under en vinkel på 15 (90+Y)° i forhold til bundens plan, hvorved randdelen (65) kommer i tæt berøring med spandesvøbets skråt udefter hældende afsnit (63), således at der praktisk taget ikke efterlades noget mellemrum mellem randdelen (65) og afsnittet (63), og bundens plan i hovedsagen kommer til 20 at befinde sig i niveau med afsnittets inderste begrænsning, og at der i fortsættelse af svøbafsnittet (63) og i større afstand fra spandesvøbet (64) findes et yderligere afsnit (62), som er bøjet indefter under dannelse af en keglestubformet flade med en skrå hældning, som danner en 25 lille vinkel (X°) i forhold til spandesvøbets (21) akse (61).
6. Fremgangsmåde til at false en endebund (60) sammen med et metalplade-spandesvøb (21) ved at bøje en flange (64) 30 ved spandesvøbets (21) åbne ende udefter og bringe dette spandesvøb (64) i indgreb med en flange (66, 67) på den i spandesvøbets åbne ende indskudte endebund (60), og deformere de to flanger (64: 66, 67) for at bringe dem i indgreb og danne en søm (68), til at fastgøre endebunden 35 på spandesvøbet, hvilken fremgangsmåde omfatter, at en endedel af spandesvøbets væg bøjes således, at et afsnit (63) af svøbvæggen hælder skråt udefter i forhold til DK 166609 B1 spandesvøbets længdeakse (61) under dannelse af en kegle-stubformet flade med en lille vinkel (Y°), og spandesvøbets flange (64) strækker sig udefter med en væsentlig større vinkel i forhold til aksen (61), og at endebunden 5 (60) skydes ind i spandesvøbets åbne ende, hvorved ende bunden har en konisk randdel (65), der strækker sig udefter mod flangen (66, 67), kendetegnet ved, at randdelen (65) forløber under en vinkel på (90+Y)° i forhold til endebundens bundplan, at endebunden skydes ind i 10 spandesvøbets åbne ende således, at endebundens (60) koniske randdel (65) bringes i så tæt berøring med spande-væggens skråt udefter hældende afsnit (63), at der i det væsentlige ikke efterlades noget mellemrum mellem randdelen (65) og nævnte afsnit (63), og bundens plan i hoved-15 sagen kommer til at befinde sig i samme niveau som afsnittets (63) inderste begrænsning, og at et op til det skråt udefter hældende afsnit (63) andet afsnit (62) på spandesvøbet bøjes indefter for at danne en keglestubformet flade, som hælder med en lille vinkel (X°) i forhold 20 til spandesvøbets (21) akse (61).
7. Fremgangsmåde ifølge krav 6, kendetegnet ved, at vinklerne (Y°, X°) er lige stor.
8. Fremgangsmåde ifølge krav 6 eller 7, kendeteg net ved, at den lille vinkel (Y°) ligger i området fra 4° til 15°.
9. Fremgangsmåde ifølge krav 6, 7 eller 8, kende- 30 tegnet ved, at de to flanger (64: 66, 67) deformeres ved at omrulle enden af endebundens flange (66, 67) rundt om spandesvøbets flange (64) for at omslutte denne og trykke de to flanger (64, 66) til anlæg mod spandesvøbets (21) skråt udefter hældende afsnit (63). 35
10. Fremgangsmåde til fremstilling af en spand, og som omfatter, at en endebund (60) falses sammen med et metal- DK 166609 B1 plade-spandesvøb (21) ved at bøje en flange (64) ved spandesvøbets (21) åbne ende udefter og bringe dette spandesvøb (64) i indgreb med en flange (66, 67) på den i spandesvøbets åbne ende indskudte endebund (60), og de-5 formere de to flanger (64: 66, 67) for at bringe dem i indgreb og danne en søm (68), til at fastgøre endebunden på spandesvøbet, at en endedel af spandesvøbets væg bøjes således, at et afsnit (63) af svøbvæggen hælder skråt udefter i forhold til spandesvøbets længdeakse (61) under 10 dannelse af en keglestubformet flade med en lille vinkel (Y°), og spandesvøbets flange (64) strækker sig udefter med en væsentlig større vinkel i forhold til aksen (61), og at endebunden (60) skydes ind i spandesvøbets åbne ende, hvorved endebunden har en konisk randdel (65), der 15 strækker sig udefter mod flangen (66, 67), kendetegnet ved, at randdelen (65) forløber under en vinkel på (90+Y)° i forhold til endebundens bundplan, at endebunden skydes ind i spandesvøbets åbne ende således, at endebundens (60) koniske randdel (65) bringes i så tæt 20 berøring med spandevæggens skråt udefter hældende afsnit (63), at der i det væsentlige ikke efterlades noget mellemrum mellem randdelen (65) og nævnte afsnit (63), og at bundens plan i hovedsagen kommer til at befinde sig i samme niveau som afsnittets (63) inderste begrænsning, og 25 at et op til det skråt udefter hældende afsnit (63) andet afsnit (62) på spandesvøbet bøjes indefter for at danne en keglestubformet flade, som hælder med en lille vinkel X°) i forhold til spandesvøbets (21) akse (61). 30 35
DK188787A 1986-04-17 1987-04-13 Metalplade-spandesvoeb og fremgangsmaade til at false en endebund sammen med dette DK166609B1 (da)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB8609459 1986-04-17
GB868609459A GB8609459D0 (en) 1986-04-17 1986-04-17 Bottom seam for pail

Publications (3)

Publication Number Publication Date
DK188787D0 DK188787D0 (da) 1987-04-13
DK188787A DK188787A (da) 1987-10-18
DK166609B1 true DK166609B1 (da) 1993-06-21

Family

ID=10596403

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK188787A DK166609B1 (da) 1986-04-17 1987-04-13 Metalplade-spandesvoeb og fremgangsmaade til at false en endebund sammen med dette

Country Status (14)

Country Link
US (1) US4823973A (da)
EP (1) EP0243107B1 (da)
JP (1) JPS62271837A (da)
AU (1) AU602138B2 (da)
CA (1) CA1292707C (da)
DE (1) DE3771377D1 (da)
DK (1) DK166609B1 (da)
FI (1) FI88904C (da)
GB (2) GB8609459D0 (da)
GR (1) GR3002899T3 (da)
NO (1) NO174146C (da)
PT (1) PT84701B (da)
SG (1) SG38492G (da)
ZA (1) ZA872689B (da)

Families Citing this family (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5704513A (en) * 1995-07-25 1998-01-06 Dispensing Containers Corporation Thin walled cover for aerosol container and method of making same
US6089072A (en) * 1998-08-20 2000-07-18 Crown Cork & Seal Technologies Corporation Method and apparatus for forming a can end having an improved anti-peaking bead
US6102243A (en) * 1998-08-26 2000-08-15 Crown Cork & Seal Technologies Corporation Can end having a strengthened side wall and apparatus and method of making same
US6561004B1 (en) 1999-12-08 2003-05-13 Metal Container Corporation Can lid closure and method of joining a can lid closure to a can body
MXPA04006730A (es) * 1999-12-08 2005-03-31 Metal Container Corp EXTREMO DE ENVASE DE BEBIDA METáLICO CON PARED DE EXTREMO DE ENVASE DE BEBIDA METáLICO CON PARED DE BOQUILLA MEJORADA Y BROCA DE AVELLANAR.
US7380684B2 (en) 1999-12-08 2008-06-03 Metal Container Corporation Can lid closure
US6499622B1 (en) 1999-12-08 2002-12-31 Metal Container Corporation, Inc. Can lid closure and method of joining a can lid closure to a can body
US6419110B1 (en) 2001-07-03 2002-07-16 Container Development, Ltd. Double-seamed can end and method for forming
AU2005267900B2 (en) * 2004-07-29 2010-07-08 Ball Corporation Method and apparatus for shaping a metallic container end closure
WO2006036934A2 (en) * 2004-09-27 2006-04-06 Ball Corporation Container end closure
US7506779B2 (en) * 2005-07-01 2009-03-24 Ball Corporation Method and apparatus for forming a reinforcing bead in a container end closure
US20090180999A1 (en) * 2008-01-11 2009-07-16 U.S. Nutraceuticals, Llc D/B/A Valensa International Method of preventing, controlling and ameliorating urinary tract infections using cranberry derivative and d-mannose composition
US8727169B2 (en) 2010-11-18 2014-05-20 Ball Corporation Metallic beverage can end closure with offset countersink

Family Cites Families (27)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US300944A (en) * 1884-06-24 Coal-hod
US134379A (en) * 1872-12-31 Improvement in coal-hods
US355495A (en) * 1887-01-04 Foot and bottom for vessels
US782142A (en) * 1904-04-04 1905-02-07 Michael J Kenny Sheet-metal article.
US1756585A (en) * 1927-11-10 1930-04-29 Reeves Mfg Company Bottom construction for cans
US2182813A (en) * 1934-05-12 1939-12-12 American Can Co Container
GB506182A (en) * 1936-11-30 1939-05-24 Marcel Francois Marie Defauw Improvements in or relating to metallic barrels and like containers
GB558436A (en) * 1942-07-01 1944-01-05 Ian Benton Can
US2771213A (en) * 1953-11-25 1956-11-20 James R Lewis Stacking can
GB873169A (en) * 1960-05-06 1961-07-19 Metal Containers Ltd Shipping drum
US3108005A (en) * 1961-07-17 1963-10-22 Mayer & Co Inc O Food package
FR1324373A (fr) * 1962-03-07 1963-04-19 Futs Metalliques Gallay S A Perfectionnements aux fûts métalliques
IT944549B (it) * 1970-08-11 1973-04-20 Star Stabilimento Alimentare Contenitore per prodotti alimentari
US3698596A (en) * 1970-01-20 1972-10-17 Crown Cork & Seal Co Necked-in container
FR2140296B1 (da) * 1971-06-09 1976-03-19 Gallay Sa
GB1337169A (en) * 1971-12-03 1973-11-14 Metal Box Co Ltd Closing cans
US3800994A (en) * 1972-08-21 1974-04-02 Continental Can Co Horizontal heat-seal liner for fibre drums
LU66736A1 (da) * 1972-12-21 1974-07-10
GB1492074A (en) * 1974-08-26 1977-11-16 Nat Can Corp End panels for container bodies
US4084525A (en) * 1975-05-30 1978-04-18 Swanco Method of forming a hermetically sealed container and the tools used therewith
DE3046726A1 (de) * 1979-12-21 1981-08-27 Metal Box Ltd., Reading, Berkshire Plastikbehaelter mit metalldeckel
GB2065593B (en) * 1979-12-21 1984-09-26 Metal Box Co Ltd Attaching metal closures to plastics containers
AU541926B2 (en) * 1980-01-16 1985-01-31 American Can Co. Buckle resistant can end
US4361246A (en) * 1980-12-17 1982-11-30 Alexander Nelson Container construction
US4483456A (en) * 1982-01-18 1984-11-20 Rheem Manufacturing Company Salvageable industrial container
DE3338090A1 (de) * 1983-10-20 1985-05-02 Rheinpfälzische Emballagenfabrik G. Schönung & Co, 6730 Neustadt Verfahren zur unterbringung von faessern der groesse eines 55 us-gallonen-fasses in einem iso-container und derart ausgebildetes fass
FR2570969B1 (fr) * 1984-10-03 1989-01-20 Gallay Sa Procede d'obturation avec sertissage et retreint d'une extremite d'une virole par un fond serti et mandrin de sertissage adapte a sa mise en oeuvre.

Also Published As

Publication number Publication date
JPS62271837A (ja) 1987-11-26
NO174146B (no) 1993-12-13
US4823973A (en) 1989-04-25
NO871532D0 (no) 1987-04-10
GB8709212D0 (en) 1987-05-20
FI88904B (fi) 1993-04-15
AU602138B2 (en) 1990-10-04
FI88904C (fi) 1993-07-26
PT84701B (pt) 1989-11-30
EP0243107A2 (en) 1987-10-28
DK188787D0 (da) 1987-04-13
FI871642A (fi) 1987-10-18
CA1292707C (en) 1991-12-03
EP0243107B1 (en) 1991-07-17
GB8609459D0 (en) 1986-05-21
NO871532L (no) 1987-10-19
GB2189215A (en) 1987-10-21
FI871642A0 (fi) 1987-04-14
DK188787A (da) 1987-10-18
PT84701A (en) 1987-05-01
EP0243107A3 (en) 1988-10-05
GB2189215B (en) 1990-09-19
AU7174587A (en) 1987-10-22
DE3771377D1 (de) 1991-08-22
SG38492G (en) 1992-07-24
NO174146C (no) 1994-03-23
GR3002899T3 (en) 1993-01-25
ZA872689B (en) 1987-11-25

Similar Documents

Publication Publication Date Title
DK166609B1 (da) Metalplade-spandesvoeb og fremgangsmaade til at false en endebund sammen med dette
JP3120241B2 (ja) 容 器
US10843845B2 (en) Can shell and double-seamed can end
US9199785B2 (en) Container having an inner bag
DK168589B1 (da) Fremgangsmåde til fremstilling af en tokammer-trykpakning
NO166525B (no) Metallplatebeholder og fremgangsmaate for fremstilling av samme.
US5201437A (en) Widemouth steel drum of conical shape
US20120181205A1 (en) Telescopically Stackable Container
EP0045807A4 (en) ALUMINUM BOX WITH DEFORMABLE SIDE WALLS.
KR100392531B1 (ko) 뚜껑식배럴
US2037675A (en) Collapsible paper can
JPS5834333B2 (ja) ツ−ピ−ス金属鑵
EP0243106B1 (en) Head seam for a pail
WO2004074113A2 (en) Seaming apparatus and method for cans
US3160312A (en) Shipping container
US7040501B1 (en) Lidded barrel
JP7447443B2 (ja) 缶体
US20140318082A1 (en) Method and device for production of can with fold lines
JPH04253639A (ja) 円錐形の広口鋼製容器
EP0005025B1 (en) Lightweight metal container
EP0512832B1 (en) Lid for a pail
JP2018070213A (ja) 凹状ビード付きペール缶及びペール缶の製造方法
KR102363184B1 (ko) 몸체 일체성 향상을 위한 소화기
GB1589336A (en) Bottom end for a packaging container
AU4237199A (en) Beverage container with improved bottom strength

Legal Events

Date Code Title Description
A0 Application filed
B1 Patent granted (law 1993)
PBP Patent lapsed