FI88150B - Foerfarande foer framstaellning av goedningsmedelsgranulat innehaollande karbamid och ammoniumsulfat - Google Patents

Foerfarande foer framstaellning av goedningsmedelsgranulat innehaollande karbamid och ammoniumsulfat Download PDF

Info

Publication number
FI88150B
FI88150B FI864127A FI864127A FI88150B FI 88150 B FI88150 B FI 88150B FI 864127 A FI864127 A FI 864127A FI 864127 A FI864127 A FI 864127A FI 88150 B FI88150 B FI 88150B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
urea
ammonium sulphate
weight
solution
granules
Prior art date
Application number
FI864127A
Other languages
English (en)
Other versions
FI864127A0 (fi
FI88150C (fi
FI864127A (fi
Inventor
Luc Albert Vanmarcke
Walter Edmond Mathilde Cardon
Original Assignee
Nl Stikstof
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Nl Stikstof filed Critical Nl Stikstof
Publication of FI864127A0 publication Critical patent/FI864127A0/fi
Publication of FI864127A publication Critical patent/FI864127A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI88150B publication Critical patent/FI88150B/fi
Publication of FI88150C publication Critical patent/FI88150C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C05FERTILISERS; MANUFACTURE THEREOF
    • C05CNITROGENOUS FERTILISERS
    • C05C9/00Fertilisers containing urea or urea compounds
    • C05C9/005Post-treatment
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C05FERTILISERS; MANUFACTURE THEREOF
    • C05CNITROGENOUS FERTILISERS
    • C05C3/00Fertilisers containing other salts of ammonia or ammonia itself, e.g. gas liquor
    • C05C3/005Post-treatment

Description

8 81 5 U
Ureaa ja ammoniumsulfaattia sisältävien lannoiterakeiden valmistusmenetelmä
Hyvien typpeä ja rikkiä sisältävien lannoitteiden kehittäminen ja tuotanto on nykyisin erittäin tärkeää. Aikaisempina vuosina ammoniumsulfaatti (21 H N, 24 % S) oli tärkein typpeä sisältävä lannoite ja fosforilannoitteena käytettiin yleensä super-fosfaattia (20 % P2°5' 12 ^ Lannoittaminen näillä aineil la lisäsi maahan enemmän rikkiä, kuin mitä kasvit tarvitsivat. Vuosien kuluessa ammoniumsulfaatti korvattiin kuitenkin urealla (46 % N, O % S) ja superfosfaatti monoammoniumfosfaatil-la (12 % N, 61 % P2°5' O % S), diammoniumfosfaatilla (21 % N, 53 % P2Ο5, O % S) ja kaksoissuperfosfaatilla (46 % Ρ20^, O < S). Näiden rikittömien lannoitteiden käytöstä johtuen maan rikkipitoisuus on vähentynyt, mikäli ei ole annettu erillistä rikki-lannoitusta, koska rikkiä on poistunut pellosta jokaisessa sadonkorjuussa, samalla kun rikkiä on menetetty maasta myös huuhtoutumisprosesseissa. Tulos on, että monissa osissa maailmaa maassa ilmenee nykyisin vakava puute rikistä, mikä on monille viljelykasveille äärimmäisen haitallista.
Sen vuoksi on suuri tarve lannoitteista, jotka sisältävät riittävästi rikkiä kasveille helposti käyttökelpoisessa muodossa.
On tunnettua päällystää urearakeet alkuainerikillä. Tässä muodossa kasvit eivät kuitenkaan ota rikkiä. Alkuainerikin täytyy ensin muuttua sulfaatiksi maassa ja tämä muuttuminen tapahtuu hyvin hitaasti erityisesti kylmillä ja/tai arideilla alueilla.
Parempi rikkilähde on ammoniumsulfaatti, jossa rikki on käyttökelpoisessa muodossa siten, että kasvit voivat käyttää sen suoraan. Sinänsä ammoniumsulfaatti ei ole kovin kiinnostava lannoite lannoitustarkoituksiin syystä, että sen typpipitoisuus (21 %) on suhteellisen matala ja rikkipitoisuus korkea, mutta 2
RS 1 EO
yhdistämällä ammoniumsulfaattia urean kanssa eri suhteissa on mahdollista tuottaa lannoitteita, joiden typpi- ja rikki-väkevyydet sopivat viljelykasvien erityisiin vaatimuksiin.
Siten esimerkiksi yhdistämällä nämä kaksi komponenttia urean ja ammoniumsulfaatin painosuhteen ollessa 4/1, on mahdollista saada lannoite, joka sisältää noin 40 % N ja noin 5 % S ja joka on erittäin sopiva moniin lannoitustarkoituksiin.
Ind. Eng. Chem., Process Des. Dev. 14 ( 1975) 269-276 kuvaa koetehtaan mittakaavan mukaista ureaa ja ammoniumsulfnätti a sisältävien lannoiterakeiden valmistusta, rumpurakeistamalla ja siten että voimakkaasti väkevöidyn urealiuoksen (noin 99 %) ja ammoniumsulfaatin seos rakeistetaan sulasta seoksesta. Ammoniumsulfaatti lisätään kiinteässä muodossa pääasiassa vedettömään ureasulatteeseen, mutta se liukenee vain osittain siihen, siten että ureaa ja ammoniumsulfaattia sisältävä sulate täytyy granuloida korkeassa lämpötilassa (135-150°C) sulatteessa olevan liukenemattoman ammoniumsulfaatin osuuden rajoittamiseksi mahdollisimman paljon. Alemmissa lämpötiloissa sulate sisältää niin paljon liukenematonta ainetta, että sitä ei voida kunnolla rakeistaa prosessissa. Korkeampia lämpötiloja ei voida käyttää urean hajoamisen johdosta.
Koska ammoniumsulfaatin liukoisuus ureasulatteeseen on rajoitettu, kuvatut menetelmät ovat sopimattomia teollisen mittakaavan mukaiseen toteutukseen.
Ammoniumsulfaatti liukenee vesipitoiseen urealiuokseen huomattavasti paremmin kuin pääasiassa vedettömään ureasulatteeseen. Vesipitoiset urealiuokset voidaan rakeistaa prosessissa tavalla, jota on kuvattu US-patentissa 4 219 589, jossa vesipitoinen urealiuos, johon on lisätty urean kiteytymisen hidastusainetta, ruiskutetaan hienojakoisina pieninä pisaroina, joiden keskimääräinen halkaisija on pienempi kuin 120 ^um, urearakeiden leijukuivattimeen lämpötilassa, jossa vesi haihtuu ydinten päälle ruiskutetusta liuoksesta ja urea kiteytyy ytimille muodostaen halutun kokoisia rakeita.
3 P.8150 US-patentissa 4 219 589 kuvatulla menetelmällä rakeistetun vesipitoisen urealiuoksen ureaväkevyys on edullisesti 92-97 % painon mukaan, erityisesti 94-96 % painon mukaan, ja urealiuos ruiskutetaan leijukuivattimeen llO-125°C:en lämpötilassa. Ammoniumsulfaatti liukenee todellakin huomattavasti paremmin tällaisiin liuoksiin kuin pääasiassa vedettömään ureasulattee-seen, mutta ei suhteessa, joka on kiinnostava lannoitustarkoi-tuksiin, osan ammoniumsulfaattia jäädessä kiinteässä tilassa suspendoituneena liuokseen.
Kun tällainen suspensio rakeistetaan leijukuivattimessa US-patentissa 4 219 589 kuvatulla menetelmällä, ammoniumsul-faattihiukkasten pitäisi olla suspensiossa mahdollisimman hienojakoisia, ei pelkästään ruiskujen tukkeutumisen estämiseksi, vaan myös rakeistusprosessin tehon optimoimiseksi.
Tämän saavuttamiseksi urealiuoksessa oleva ammoniumsulfaatti voidaan jauhaa kolloidimyllyllä. Näin jauhetun suspension rakeistaminen ei kuitenkaan tuota toivottua tulosta. Rakeiden muodostuminen kuivattimessa ei ole tyydyttävää ja ei-sopivan raekoon omaavan tuotteen painosuhde sopivan raekoon omaavaan tuotteeseen on epäedullinen. Rakeistajasta poistuva pölypäästö, so. rakeistajasta fluidisaatioilman mukana poistuva hienojakoinen kiinteä aine, joka juuttuu osittain sykloneihin, on epämieluisan korkea ja sisältää paljon suuremman prosenttiosuuden ammoniumsulfaattia kuin lopputuote.
Näiden epäedullisten tulosten syyn tutkiminen paljasti, että huolimatta kolloijauhatuksesta kiinteällä ammoniumsulfaatilla ei ollut odotettua hienousastetta suspensiossa. Tulokseksi saatu liuoksen kiinteän aineen epätasalaatuisuus ja riittämätön hienojakoisuus selittävät epätyydyttävät rakeistamis-tulokset.
Nyt on havaittu, että saadaan huomattavasti parempia rakeistamis-tuloksia, jos tämän keksinnön mukaisesti ammoniumsulfaatti liuotetaan täydellisesti vesipitoiseen urealiuokseen, jossa 4 88150 urean väkevyys on 70-85 % painon mukaan, mieluummin 78-82 % painon mukaan, ja jos tulokseksi saatu liuos sakeutetaan siten, että kuiva-ainepitoisuus on 92-97 % painon mukaan, mieluummin 94-96 %, jolloin urean kiteytymisen hidastusainetta lisätään missä tahansa käsittelyvaiheessa, minkä jälkeen sakeutettu liuos rakeistetaan leijukerroksessa, jossa on ureaa ja ammoniumsulfaattia sisältäviä kidealkioita.
Oli odotettavissa, että ammoniumsulfaatti liukenisi täydellisesti urealiuokseen, joka sisälsi 15-30 % painon mukaan vettä. Oli kuitenkin myös odotettavissa, että liuoksen sakeuttamisen aikana ammoniumsulfaatti kiteytyisi uudelleen urean väkevyyden ollessa yli 90 % painon mukaan, mistä sitten aiheutuisi rakeistamisen aikana samat ongelmat kuin kolloidimyllyllä jauhetusta sulfaatista. Kuitenkin havaittiin yllättäen, että asia ei ollut näin ja että sakeutettu liuos voidaan rakeistaa US-patentissa 4 219 589 kuvatulla tavalla ilman erityisiä ongelmia.
Ei ole mahdollista määrittää, mitä vaikutuksia tapahtuu kuumassa, voimakkaasti väkevöidyssä liuoksessa sakeuttamisproses-sin viimevaiheissa. On mahdollista, että ammoniumsulfaatti jää liuokseen (ylikyllästetty liuos), mutta on myös mahdollista, että sulfaatti kiteytyy niin hienojakoisessa muodossa, ettei se häiritse rakeistamista. On tosiasia, että kun on saavutettu haluttu lopullinen väkevyys, liuos on erinomaisen sopiva rakeistettavaksi US-patentissa 4 219 589 kuvatulla tavalla.
Keksinnön mukaisen menetelmän toteuttamiseksi ammoniumsulfaatti voidaan liuottaa urealiuokseen, joka on urean synteesin tuote ja jonka ureaväkevyys on 75-85 % painon mukaan, mieluummin 78-82 % painon mukaan, esimerkiksi noin 80 % painon mukaan, mieluummin sellaisessa suhteessa, että urean ja ammoniumsulfaa-tin painosuhde tulokseksi saadussa liuoksessa on välillä 2,4/1-7/1, erityisesti välillä 3/1-5/1, minkä jälkeen liuosta 5 89150 voidaan haihduttaa tavanomaisesti siten, että kuiva-ainepitoisuudeksi saadaan 92-97 % painon mukaan, mieluummin 94-96 % painon mukaan, esimerkiksi 95 % painon mukaan. Tämän jälkeen sakeutettu liuos siirretään leijukerrosrakeistajaan, jossa se rakeistetaan.
Ennen rakeistamista lisätään liuokseen urean kiteytymisen hi-dastusainetta missä tahansa esikäsittelyvaiheessa, tämä tarkoittaa, että hidastusaine lisätään ennen ammoniumsulfaatin lisäämistä, sen aikana tai sen jälkeen, tai ennen liuoksen sakeuttamista haluttuun väkevyyteen, sen aikana tai sen jälkeen.
Sopivia urean kiteytymisen hidastusaineita ovat vesiliukoiset urean ja formaldehydin additio- ja kondensaatiotuotteet (US-patentti 4 219 589), magnesiumoksidi sellaisenaan tai valikoivasti tai täydellisesti hehkutettuna dolomiittina (CA-patentti 1 157 288), magnesiumhydroksidi ja vesiliukoiset epäorgaaniset magnesiumsuolat (US-patentti 4 478 632) ja vesiliukoiset epäorgaaniset alumiinisuolat (US-patentti 4 500 336). Kiteytymisen hidastusaineen osuus on edullisesti 0,1-2,0 % painon mukaan laskettuna lopputuotteesta.
Edullisesti käytetään alumiiniyhdistettä, kuten esimerkiksi alu-miinisulfaattia, suhteessa 0,1-1,O % painon mukaan.
Urean kiteytymisen hidastamisainetta sisältävän liuoksen ra-keistaminen voidaan toteuttaa olosuhteissa, jotka on tuotu | julki US-patentissa 4 219 589, mikä sisällytetään tähän viittauk sena. Rakeistaminen etenee ilman ongelmia ja raemuodostus on erinomaista. Verrattuna urealiuoksen rakeistamiseen, jossa ammoniumsulfaatti on jauhettu kolloidimyllyllä, ei-halutun raekoon omaavan tuotteen painosuhde halutun raekoon omaavaan tuotteeseen on paljon edullisempi, pölypäästö rakeistajasta on huomattavasti alhaisempi ja päästö sisältää vähemmän sulfaattia. Tuloksena on, että rakeistajasta poistuvasta ilmasta tarvitsee pestä vähemmän pölyä ja siten syntyy vähemmän pesunestettä, joka täytyy sakeuttaa käytettäväksi uudelleen lähtöaineena.
6 88150 Tämän keksinnön mukaisesti saadut rakeet sisältävät hyvin hienojakoisen ammoniumsulfaatin homogeenisen dispersion ureassa. Niillä on erinomaiset mekaaniset ominaisuudet, niillä on tasainen, pyöreä pinta, ne eivät osoita paakkuuntumistaipumusta ja niitä voidaan varastoida ja kuljettaa irtotavarana ilman ongelmia.
Keksintö liittyy niin muodoin myös ureaa ja ammoniumsulfaattia sisältäviin rakeisiin, jotka ovat tunnettuja siitä, että ne sisältävät 15-30 % painon mukaan ammoniumsulfaattia, 0,1-2,0 % painon mukaan kiteytymisen estoainetta ja lisäksi pääasiallisesti ureaa ja mahdollisesti 0,5 %:iin saakka painon mukaan vettä, jolloin rakeiden sisältämä ammoniumsulfaatti on erittäin hienojakoisessa muodossa homogeenisesti dispergoituneena.
Esimerkki
Urean ja ammoniumsulfaatin vesipitoinen seos rakeistettiin kahdessa kokeessa, jotka vietiin läpi jatkuvana prosessina.
Koe 1 (vertaileva)
Vesipitoiseen urealiuokseen, jonka ureaväkevyys oli 95 % painon mukaan ja lämpötila noin 140°C, lisättiin alumiinisulfaattia kiteytymisen hidastamisaineena ja erä ammoniumsulfaattia. Ammoniumsulf aatti liuotettiin osittain. Ei-liuennut osa jauhettiin liuoksessa kolloidimyllyllä. Näin käsitelty suspensio syötettiin rakeistajaan, joka sisälsi ytimiä sisältävän urean ja ammoniumsulfaatin leijukuivattimen, johon suspensio ruiskutettiin pieninä pisaroina, joiden keskimääräinen halkaisija oli pienempi kuin 120 ^um. Olosuhteet leijukuivattimessa säädettiin niin, että kuivattimen lämpötila pysyi noin 112-114° C:ssa. Rakeita poistettiin jatkuvasti rakeistajasta ja ne jäähdytettiin leijukerroksen jäähdyttäjässä. Myöhemmin rakeista erotettiin seuloilla halutun raekoon omaava fraktio (2-5 mm halkaisija), joka otettiin talteen lopputuotteena, sekä ylimittaisen ja alimittaisen raekoon omaavat fraktiot. Ylimittaisen raekoon omaava fraktio jauhettiin ja käytettiin uudelleen alimittaisen raekoon omaavan fraktion kanssa leiju-kerroksessa kidealkioaineksena.
7 «8150
Koe 2 (keksinnön mukainen)
Vesipitoiseen urealiuokseen, jonka ureaväkevyys oli 80 % painon mukaan ja lämpötila 120°C, lisättiin alumiinisulfaattia urean kiteytymisen hidastusaineena ja erä ammoniumsulfaattia. Ammoniumsulfaatti liuotettiin täydellisesti. Tulokseksi saatu liuos sakeutettiin, siten että sen kuiva-ainepitoisuudeksi tuli 95 % painon mukaan ja sitten se ruiskutettiin leijukerrosrakeistajaan. Rakeistaminen ja rakeiden käsit tely suoritettiin samoin kuin on kuvattu esimerkissä 1.
Näitä kahta koetta koskevat numerotiedot esitetään seuraa-vassa taulukossa.
8 88150
Taulukko
Koe 1 2 _ (Vertaileva) (Keksinnön mukainen) Lähtöaineet
Urealiuos - väkevyys, % painon mukaan 95 80 - lämpötila, °C 140 120 - määrä, kg/h 3978 5145
Ammoniumsulfaatti, kg/h 1071 1054
Kiteytymisen hidastusaine A12(S04)3, kg/h 47,5 57
Rakeet
Kokonaismäärä, kg/h 7500 7200
Halutun kokoiset, kg/h 4500 5020
Alimittaiset, kg/h 2980 2100
Ylimittaiset, kg/h 20 80
Alimittaiset + ylimittaiset suhteessa halutun kokoisiin, % 66,6 43,4 Päästö
Urea, kg/h 220 150
Ammoniumsulfaatti, kg/h 180 60
Painosuhde urea/ammonium- sulfaatti 1,2 2,5
Lopputuote
Urea, % painon mukaan 79,1 79,0
Ammoniumsulfaatti, % painon mukaan 19,8 19,8
Painosuhde urea/ammoniumsulfaatti 4,0 4,0
Keskimääräinen halkaisija, mm 2,30 2,80 % N 41 41 % S 4,8 4,8

Claims (4)

9 *8150
1. Ureaa ja ammoniumsulfaattia sisältävien lannoiterakei-den valmistusmenetelmä rakeistamalla ureaa, ammoniumsulfaattia ja vettä sisältävä seos, tunnettu siitä, että ammonium-sulfaatti liuotetaan täydellisesti vesipitoiseen urealiuok- ' seen, jonka ureaväkevyys on 70-85 paino-%, tulokseksi saatu liuos sakeutetaan siten, että sen kuiva-ainepitoisuudeksi tulee 92-97 paino-%, ja urean kiteytymisen hidastusainetta lisätään missä tahansa käsittelyvaiheessa, minkä jälkeen sakeutettu liuos rakeistetaan leijukerroksessa, jossa on ureaa ja ammoniumsulfaattia sisältäviä kidealkioita.
2. Förfarande enligt patentkravet 1, k&nnetecknat av att ammoniumsulfatet löses i en vattenhaltig karbamidlösning, som har en karbamidkoncentration av 78-82 vikt-%, och att den bildade lösningen förtjockas tili en torrsubstanshalt av 94-96 vikt-%.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ammoniumsulfaatti liuotetaan vesipitoiseen urea-liuokseen, jonka ureaväkevyys on 78-82 paino-% ja tulokseksi saatu liuos sakeutetaan siten, että kuiva-ainepitoisuudeksi tulee 94-96 paino-%.
3. Förfarande enligt patentkravet 1 eller 2, k&nnetecknat av att haiten kristallisationsfördröjare är 0,1-2,0 vikt-%, räknat p& mängden karbamid och ammoniumsulfat.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kiteytymisen hidastusaineen osuus on 0,1-2,0 paino-% laskettuna urean ja ammoniumsulfaatin määrästä.
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kiteytymisen hidastusaineena käytetään alumiiniyhdistettä. l. Förfarande för framställning av gödningsmedelsgranulat innehällande karbamid och ammoniumsulfat genom granulering av en blandning innehällande karbamid, ammoniumsulfat och vatten, kännetecknat av ätt ammoniumsulfatet löses helt i en vattenhaltig karbamidlösning med en karbamidkoncentration av 70-85 vikt-%, den bilbade lösningen förtjockas tili en torr-substanshalt av 92-97 vikt-%, och en kristallisationsfördrö-jare för karbamiden tillsätts i godtyckligt steg av behand-lingen, varefter den förtjockade lösningen granuleras i en fluidiserad bädd med kärnor innehällande karbamid och ammoniumsul f at . 88150
4. Förfarande enligt nägot av patentkraven 1-3, k&nnetecknat av att man som kristallisationsfördröjare använder en aluminiumförening.
FI864127A 1985-10-17 1986-10-13 Foerfarande foer framstaellning av goedningsmedelsgranulat innehaollande karbamid och ammoniumsulfat FI88150C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL8502838A NL8502838A (nl) 1985-10-17 1985-10-17 Werkwijze ter vervaardiging van ureum en ammoniumsulfaat bevattende meststofkorrels.
NL8502838 1985-10-17

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI864127A0 FI864127A0 (fi) 1986-10-13
FI864127A FI864127A (fi) 1987-04-18
FI88150B true FI88150B (fi) 1992-12-31
FI88150C FI88150C (fi) 1993-04-13

Family

ID=19846728

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI864127A FI88150C (fi) 1985-10-17 1986-10-13 Foerfarande foer framstaellning av goedningsmedelsgranulat innehaollande karbamid och ammoniumsulfat

Country Status (21)

Country Link
US (1) US4943308A (fi)
EP (1) EP0223276B1 (fi)
JP (1) JPH0784355B2 (fi)
CN (1) CN1011891B (fi)
AT (1) ATE54438T1 (fi)
AU (1) AU590015B2 (fi)
BR (1) BR8605068A (fi)
CA (1) CA1281911C (fi)
DE (1) DE3672569D1 (fi)
ES (1) ES2016797B3 (fi)
FI (1) FI88150C (fi)
GR (1) GR3001016T3 (fi)
IE (1) IE59436B1 (fi)
IN (1) IN166616B (fi)
MX (1) MX172709B (fi)
MY (1) MY100026A (fi)
NL (1) NL8502838A (fi)
NO (1) NO168636C (fi)
NZ (1) NZ217900A (fi)
SU (1) SU1671162A3 (fi)
ZA (1) ZA867665B (fi)

Families Citing this family (26)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
NL8700913A (nl) * 1987-04-16 1988-11-16 Nl Stikstof Werkwijze voor het vervaardigen van kunstmestgranules.
US4994100A (en) * 1988-12-29 1991-02-19 Freeport Mcmoran Resource Partners Homogeneous granular nitrogen fertilizer
GB9014985D0 (en) * 1990-07-06 1990-08-29 Dyno Industrier As Formaldehyde resin curing agents
US5330552A (en) * 1993-07-08 1994-07-19 Rizzo John M Method for increasing crop yield
AUPM383594A0 (en) * 1994-02-11 1994-03-10 Incitec Ltd Granular urea
US6299663B1 (en) 1996-04-19 2001-10-09 Airborne Industrial Minerals Inc. Granulation method and apparatus therefor
IL122558A (en) * 1996-04-19 2000-06-29 Airborne Ind Minerals Inc Granulation method and apparatus therefor
NZ331531A (en) * 1997-09-04 2000-01-28 Toyo Engineering Corp method for granulation and granulator
US6331193B1 (en) 1998-04-17 2001-12-18 Airborne Industrial Minerals Inc. Wet granulation method generating sulfur granules
US6454979B1 (en) 1998-04-17 2002-09-24 Airborne Industrial Minerals Inc. Wet granulation method for generating granules
US6132484A (en) * 1998-04-17 2000-10-17 Airborne Industrial Minerals Inc. Wet granulation method for generating fertilizer granules
US6293985B1 (en) 1998-04-17 2001-09-25 Airborne Industrial Minerals Fertilizer granulation method
DE19826570C2 (de) 1998-06-15 2002-10-31 Piesteritz Stickstoff Verfahren zur Herstellung von Harnstoff und Ammonsulfat enthaltenden Düngemittel-Granulaten
US6582637B1 (en) 1999-05-05 2003-06-24 Agronomic Growth Industries Ltd. Compost granulation method
DE10001082B4 (de) 2000-01-13 2004-11-18 Skw Stickstoffwerke Piesteritz Gmbh Verfahren zur Herstellung eines Ammoniumsulfat und Harnstoff enthaltenden Düngemittels
DE102004005907B4 (de) * 2004-02-05 2006-01-05 Uhde Gmbh Anlage zur Herstellung von biuretarmem harnstoffhaltigem Düngemittelgranulat
NO326272B1 (no) * 2004-07-01 2008-10-27 Yara Int Asa Fremgangsmate for produksjon av gjodningsmiddel som inneholder urea og ammoniumsulfat
CN100413812C (zh) * 2004-08-23 2008-08-27 徐耀武 复合硫基大颗粒尿素生产工艺
EP2431346A1 (en) * 2010-09-15 2012-03-21 Uhde Fertilizer Technology B.V. Method for producing urea fertilizer with low moisture absorption tendencies
US8617286B2 (en) 2010-10-21 2013-12-31 John M. Rizzo Method for increasing crop yield
EP2489429A1 (en) 2011-02-21 2012-08-22 Urea Casale S.A. Fluid bed granulation of urea and related apparatus
NO336052B1 (no) 2012-08-29 2015-04-27 Yara Int Asa Sikre blandinger av ammoniumnitrat (AN) med urea, eller av et AN-omfattende produkt med et urea-omfattende produkt
BR112016010982A8 (pt) 2013-08-23 2023-03-07 Koch Agronomic Services Llc Composições estabilizantes de ureia e nitrogênio
EP3542899A1 (en) 2018-03-20 2019-09-25 Yara International ASA Method and reactor for producing urea ammonium sulphate
DE102021108187A1 (de) 2021-03-31 2022-10-06 Skw Stickstoffwerke Piesteritz Gmbh Granuliertes pH-neutrales Harnstoff-Ammoniumsulfat-Düngemittel mit Ureaseinhibitor
EP4347536A2 (en) * 2021-08-11 2024-04-10 INWATEC GmbH & Co. KG Composition for granular urea-based fertilizer

Family Cites Families (18)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US101803A (en) * 1870-04-12 Improvement in padlocks
GB810760A (en) * 1956-08-03 1959-03-25 Bergwerksgesellschaft Hibernia A method for the preparation of a fertilizer containing urea and ammonium sulphate, with a high nitrogen content
DE1112091B (de) * 1957-11-21 1961-08-03 Inventa A G Fuer Forschung Verfahren zur Herstellung von lagerbestaendigen, granulierten Mischduengemitteln ausHarnstoff und Ammoniumsulfat
CH364277A (de) * 1962-05-24 1962-09-15 Lonza Ag Verfahren zur Herstellung von biuretarmen, magnesiumhaltigen Harnstoffprills
CH431576A (de) * 1964-01-07 1967-03-15 Inventa Ag Verfahren zum Granulieren von stickstoffhaltigen Düngemitteln
US3785796A (en) * 1972-01-27 1974-01-15 Tennessee Valley Autority Production of urea-ammonium sulfate
US4033747A (en) * 1974-08-05 1977-07-05 Union Oil Company Of California Silvicultural fertilization
US3928015A (en) * 1974-10-29 1975-12-23 Tennessee Valley Authority Manufacture of urea-ammonium sulate from sulfuric acid, ammonia, and urea
SU635080A1 (ru) * 1976-01-15 1978-11-30 Предприятие П/Я В-2609 Способ получени граннулированного карбамида
GB1581761A (en) * 1977-06-09 1980-12-17 Azote Sa Cie Neerlandaise Urea granulation
CA1101641A (en) * 1977-06-09 1981-05-26 Anton Niks Urea granulation
US4388101A (en) * 1979-03-14 1983-06-14 Occidental Chemical Agricultural Products, Inc. Non-pressure nitrogen carrier fertilizer solutions and dispersions and process of manufacture
US4239522A (en) * 1979-06-13 1980-12-16 Phillips Petroleum Company Fertilizer solutions containing sulfur and having low crystallization temperature
NL8002912A (nl) * 1980-05-20 1981-12-16 Azote Sa Cie Neerlandaise Werkwijze voor het maken van ureumkorrels, alsmede aldus verkregen ureumkorrels bevattende kunstmestmengsels.
NL8103210A (nl) * 1981-07-03 1983-02-01 Azote Sa Cie Neerlandaise Werkwijze voor het maken van ureumkorrels.
DE3223139C2 (de) * 1981-07-03 1985-02-07 Compagnie Néerlandaise de l'Azote S.A., Bruxelles Verfahren zur Herstellung von Harnstoff als Hauptbestandteil enthaltenden Düngemittelkörnern
NL184769C (nl) * 1981-07-03 1989-11-01 Azote Sa Cie Neerlandaise Werkwijze voor het vervaardigen van ureumkorrels.
UST101803I4 (en) 1981-07-27 1982-05-04 Jones Thomas M Production of urea-ammonium sulfate suspension fertilizer

Also Published As

Publication number Publication date
EP0223276A1 (en) 1987-05-27
AU590015B2 (en) 1989-10-26
NO168636C (no) 1992-03-18
FI864127A0 (fi) 1986-10-13
FI88150C (fi) 1993-04-13
IN166616B (fi) 1990-06-16
BR8605068A (pt) 1987-07-21
NZ217900A (en) 1990-01-29
MY100026A (en) 1989-04-20
EP0223276B1 (en) 1990-07-11
ZA867665B (en) 1987-05-27
FI864127A (fi) 1987-04-18
JPS6291484A (ja) 1987-04-25
NL8502838A (nl) 1987-05-18
CN1011891B (zh) 1991-03-06
NO864144D0 (no) 1986-10-17
IE862697L (en) 1987-04-17
SU1671162A3 (ru) 1991-08-15
AU6416886A (en) 1987-04-30
DE3672569D1 (de) 1990-08-16
NO864144L (no) 1987-04-21
NO168636B (no) 1991-12-09
CA1281911C (en) 1991-03-26
ATE54438T1 (de) 1990-07-15
JPH0784355B2 (ja) 1995-09-13
MX172709B (es) 1994-01-10
GR3001016T3 (en) 1991-12-30
IE59436B1 (en) 1994-02-23
CN86106555A (zh) 1987-04-15
ES2016797B3 (es) 1990-12-01
US4943308A (en) 1990-07-24

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI88150B (fi) Foerfarande foer framstaellning av goedningsmedelsgranulat innehaollande karbamid och ammoniumsulfat
KR101850524B1 (ko) 분산되고 미세화된 황을 함유하는 비료를 제조하는 방법
DE102016116633A1 (de) Verfahren zur Herstellung von Düngemittelgranulat; Düngemittelgranulat
JPH11502185A (ja) 硫黄含有肥料とその製造方法
CN113336603B (zh) 制备包含元素硫的基于尿素的颗粒状材料的方法
US3425819A (en) Method of preparing a complex fertilizer comprising urea coated with ammonium phosphate
US3037855A (en) Process for pebbling by spraying a mixture of ammonium nitrate and ammonium phosphates
US4017588A (en) Manufacture of solid ammonium phosphate
US6733560B1 (en) Water soluble complex fertilizers, method for their preparation and related use
US4256479A (en) Granulation of fertilizer borate
US3617235A (en) Process by spraying melts or suspensions with low water comprising fertilizers containing the plant nutrients nitrogen and phosphorus
RU2475453C2 (ru) Способ получения гранулированного промышленного азотно-кальциевого удобрения
RU2756981C2 (ru) Способ получения гранулята удобрения, гранулят удобрения
EP0278562A2 (en) Process for producing calcium urea-nitrate
EP4293000A1 (en) Method for the manufacture of a solid, particulate fertilizer composition comprising an additive
EP1080054B1 (en) Process for the preparation of compound fertilizers
SU586155A1 (ru) Способ получени фосфорных удобрений
HU196347B (en) Process for producing np and npk fertilizers with increased p-to-n mass ration, by nitrophosphate dropping method

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Owner name: NEDERLANDSE STIKSTOF MAATSCHAPPIJ B.V.