FI87438C - Foerfarande och foerpackningsautomat foer foerpackning av brevkuvert och provkuvert i en ask - Google Patents

Foerfarande och foerpackningsautomat foer foerpackning av brevkuvert och provkuvert i en ask Download PDF

Info

Publication number
FI87438C
FI87438C FI875392A FI875392A FI87438C FI 87438 C FI87438 C FI 87438C FI 875392 A FI875392 A FI 875392A FI 875392 A FI875392 A FI 875392A FI 87438 C FI87438 C FI 87438C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
stack
support
packaging
separator
transfer
Prior art date
Application number
FI875392A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI87438B (fi
FI875392A0 (fi
FI875392A (fi
Inventor
Bert Nolte
Siegfried Leonhardt
Original Assignee
Winkler Duennebier Kg Masch
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Winkler Duennebier Kg Masch filed Critical Winkler Duennebier Kg Masch
Publication of FI875392A0 publication Critical patent/FI875392A0/fi
Publication of FI875392A publication Critical patent/FI875392A/fi
Priority to FI905101A priority Critical patent/FI87754C/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI87438B publication Critical patent/FI87438B/fi
Publication of FI87438C publication Critical patent/FI87438C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65BMACHINES, APPARATUS OR DEVICES FOR, OR METHODS OF, PACKAGING ARTICLES OR MATERIALS; UNPACKING
    • B65B25/00Packaging other articles presenting special problems
    • B65B25/14Packaging paper or like sheets, envelopes, or newspapers, in flat, folded, or rolled form
    • B65B25/141Packaging paper or like sheets, envelopes, or newspapers, in flat, folded, or rolled form packaging flat articles in boxes
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65HHANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL, e.g. SHEETS, WEBS, CABLES
    • B65H29/00Delivering or advancing articles from machines; Advancing articles to or into piles
    • B65H29/38Delivering or advancing articles from machines; Advancing articles to or into piles by movable piling or advancing arms, frames, plates, or like members with which the articles are maintained in face contact
    • B65H29/40Members rotated about an axis perpendicular to direction of article movement, e.g. star-wheels formed by S-shaped members
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65HHANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL, e.g. SHEETS, WEBS, CABLES
    • B65H31/00Pile receivers
    • B65H31/04Pile receivers with movable end support arranged to recede as pile accumulates
    • B65H31/06Pile receivers with movable end support arranged to recede as pile accumulates the articles being piled on edge

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Container Filling Or Packaging Operations (AREA)
  • Auxiliary Devices For And Details Of Packaging Control (AREA)
  • Basic Packing Technique (AREA)
  • Supplying Of Containers To The Packaging Station (AREA)
  • Paper (AREA)
  • Ultra Sonic Daignosis Equipment (AREA)
  • Making Paper Articles (AREA)

Description

1 87438
Menetelmä ja pakkausautomaatti kirjekuorien ja näytekuorien pakkaamiseksi laatikkoon. - Förfarande och förpackningsautomat för förpackning av brevkuvert och provkuvert i en ask.
Paperi- ja/tai muovirainoista valmistettujen kirje- ja näyte-kuorien sekä vastaavien tuotteiden valmistuslaitteet toimivat jatkuvassa käytössä useita tunteja työjakson aikana. Valmistus-koneen loppupäässä tuotteet ovat laskettuina pakattava säiliöihin, yleensä pahvilaatikoihin ja kuljettavat täysinäiset laatikot edelleen yksittäin tai lavoille sijoitettuina. Tämä vaihe suoritetaan monissa valmistuslaitteissa vielä käsin. Jatkuvan käytön kestäessä tarvitaan poistopaikalla yleensä kaksi henkilöä pakkaajina, jotta he voivat olla tarvittaessa vastakkain. Samalla, kun toinen henkilö työskentelee pakkauspöydällä, toinen voi suorittaa aputehtäviä.
Kirje- tai näyttelykuorien koneelliseksi pakkaamiseksi on olemassa pakkausautomaatti. Se on sijoitettu kyseisen tuotantolaitteen päähän välittömästi sen viuhkapään luokse. Tässä pak-kausautomaatissa kirje- tai näytekuorista koostuva pakkaustava-ra ohjataan viuhkalaitteelta ohjauslevyn kautta kahdelle kulje-; tinhihnalle, jotka on järjestetty keskenään samansuuntaisesti.
Hihnat ohjataan kumpikin kahdella samansuuntaisella akselilla . olevan hihnapyörän ympäri, joista toinen akseli on vetävä.
| ·' Hihnojen pintojen yläpuolelle on järjestetty kuormasuojain ja : ohjattu liikkuvasti hihnojen pituussuunnassa pitkittäisohjai- ; ·· mella. Pakkaustavarayksiköt ohjataan tuotantoyksikön viuhka-v.: levyillä kuormasuojainta vasten. Se puolestaan siirretään käyt tölaitteella pakkausaineineen eteenpäin viuhkalevyiltä.
Viuhkalevyjen alueelle on järjestetty erotinlaite, jolla tietty yksikkömäärä pakkaustuotetta voidaan erottaa jäljempänä tule-:·; · vasta, jolloin samalla syntyy rako pinkan ja jäljempänä tulevan tuotteen väliin. Tässä erotinlaitteessa on erotinhaarukka, 2 87438 joka viuhkalevyjen alueella kuljetinhihnan pinnan alta kohoaa mainittuun rakoon ja siten mahdollistaa erottelun. Tätä erotin-haarukkaa liikuttaa samansuuntaiskampivaihteisto, jolloin se siirtyy vähän matkaa pakkaustavaran kanssa.
Sillä, että erotinhaarukka on järjestetty viuhkalevyjen alueelle, jotta se voisi tarttua viuhkalevyjen erottamaan osaan pak-kaustavaraa ja sillä, että se rengasmaisen liikkumistapansa vuoksi voi kulkea vain lyhyen matkaa yksittäiskappaleen mukana ja siten ottaa viuhkalevyjen jälkeen vain suhteellisen vähän yksittäiskappaleita, on se vaikutus, että erotinhaarukan erottaman pinkan tulee siirtyä seuraavana olevan pakkausautomaatin siirtohihnalta niin nopeasti kuin mahdollista, jotta kuormasuo-jain jälleen voitaisiin järjestää tulossa olevan pakkaustavaran otsapintaa vasten alkuasentoonsa niin, että tukeminen voi jälleen tapahtua, ennenkuin erotinhaarukka on siirtynyt liian kauas. Pinkan edelleen saattamisesta huolehtii siirtolaite, joka on järjestetty kuljetinhihnojen yläpuolelle. Se tarttuu jäljessä tulevasta pakkaustavarasta erotettuun pinkkaan ja siirtää sen luovutusasentoon, jossa pinkka siirtyy alla olevaan avoimeen laatikkoon.
Siirtolaitteessa on kaksi kuljetushaarukkaa, jotka on järjestetty luistille pakkaustavaran syöttösuuntaan peräkkäin. Toinen siirtohaarukka on järjestetty jäykästi pakkaustavaran siirto-suunnassa jäykästi luistin päähän. Toinen siirtohaarukka on järjestetty luistiin pystysuuntaisella iskulaitteella. Tämä liikkuu luistin vaakasuoralla ohjauksella suhteessa ensimmäiseen siirtohaarukkaan ja on liitetty käyttölaitteeseen. Siirto-laitteen luisti puolestaan liikkuu vaakasuorissa ohjaimissaan vastaanotto- ja luovutuspaikkojen välillä. Sitä liikuttaa edestakaisin näiden paikkojen välillä ketjukäyttölaite.
Pinkka siirretään siirtolaitteeseen siten, että kuormasuojain saavutettuaan jäykän siirtohaarukan siirtyy sivuttain takaisin.
3 87438 jolloin pinkka nojaa jäykkää siirtohaarukkaa vasten. Kuormasuo-jain siirtyy lähtöasemaansa viuhkalevyjen läheisyyteen. Liikkuva siirtohaarukka lasketaan iskulaitteella pinkan ja muun pakkaustavaran väliin sekä siirretään tietyn mittaisella liikkeellä jäykkää siirtohaarukkaa vasten. Samalla kummankin siir-tohaarukan välissä oleva pinkka tiivistyy ja tarttuu haarukoi-den väliin. Tässä tilassa pinkka syötetään siirtolaitteesta täyttöasemalle. Liikkuvan siirtohaarukan ja erotinhaarukan välissä tiivistyvän pinkan aikaansaamaan suurenevaan rakoon puolestaan siirtyy kuormasuojain takaisin poikittain tulossa olevaan pakkaustavaraan nähden.
Täyttöasemalla liikkuu siirtohaarukoiden pitelemä pinkka osaksi pohjalevyille, jotka ovat lyhyempiä kuin pinkan pituus. Näitä pohjalevyjä voidaan siirtää kutakin vaakasuoran ja samalla poikittain pinkan liikesuuntaan nähden olevan kääntöakselin ympäri vaaka-asennosta pystysuoraan poispäin suunnattuun asentoon. Säiliönä käytetään yleensä pahvilaatikkoa, jota avoimena kohotetaan täyttöasemaa kohden. Sen jälkeen pohjalevyt painuvat alas laatikkoon niin, että ne toimivat pinkan ohjaimina. Yhä siirtohaarukoiden pitelemä pinkka siirretään pystysuuntaisesti .·. : kulkevalla vetävällä kääntökammalla kuljetinhaarukoista alas laatikkoon. Sen jälkeen siirtolaite haarukoineen liikkuu jäl-. leen alkuasentoonsa. Ensiksi siirtohaarukat kohotetaan siten, ; ; että ne voidaan siirtää uutta pinkkaa vastaanottamaan. Niin : pian kuin on syntynyt rakoa seuraavan pinkan päähän, siirtyvä : ” siirtohaarukka painuu tähän rakoon, jolloin siis siirrytään uuteen työvaiheeseen.
Tällaisessa siirtolaitteessa on siirtyminen toiseen kokoon :*·*: hyvin vaikeasta. Tämä pätee myös tilanteessa, kun paperin vah- .vuutta ja/tai pinkan kappalelukua on muutettava. Erotinhaaru-: kalla on viuhkalevyjen alueella vain sellainen isku, joka mah- ··' dollistaa vain tietyn korkuisen pinkan käsittelyn.
4 87438
Pinkan korkeuden ollessa suurempi voi tapahtua, että pinkan viimeisen kappaleen ja seuraavan pakkaustavaran ensimmäisen kappaleen yläreunat kaatuvat rakoon ja siten vaikeuttavat liikkuvan siirtohaarukan laskeutumista, tai mahdollisesti täysin estävät sen. Niinpä tämä siirtolaite onkin sopiva vain tietyn korkuisille kirje- tai näyttelykuorille. Sitä paitsi on pinkan korkeutta muutettaessa muutettava myös muiden iskuosien liikerataa vastaavasti.
Kokoa muutettaessa täytyy siirtohaarukoissa säätää ainakin kummankin kärjen ulkopäätä tarkalleen uuden koon mukaiseksi. Pahvilaatikon vastaanottoasentoa tulee säätää myös koon mukaiseksi. Muutettaessa pinkan pituutta täytyy niinikään säätää kuor-maintuen eteen- ja taaksepäinliikettä. Sitä paitsi on kummankin siirtohaarukan välimatka säädettävä keskenään ja tiivistymän mukaisesti, jolloin viimeksi mainittu ei riipu vain pinkan pituudesta, vaan myös paperin vahvuudesta, sen laadusta ja kuorten valmistustavasta. Sitä paitsi on pahvilaatikko säädettävä muuttuneen pinkan pituuden mukaiseksi kunhan siirtohaaru-koiden kulkumatka on sama, kuitenkin riippuen liikkuvasta siir-tohaarukasta.
Niin kauan kuin pohjalevyjen kääntöakseli täyttöasemalla on samansuuntainen pinkan liikesuunnan kanssa, täytyy pinkan pituuden suuremman vaihtelun yhteydessä pohjalevyt vaihtaa, koska ne eivät itsestään pitene tai lyhene. Sama pitää paikkansa myös leveyden muutoksen ollessa kyseessä niin kauan kuin pohjalevyjen kääntöakselit on suunnattu poikittain pinkan liikeradan suuntaan nähden. Niinpä on oltava joko useampia pohja-levyryhmiä tai koon muutos on rajoitettava vähäiseksi.
Mainitunlainen pakkausautomaatti on lukuisten välttämättömien säätömenettelyjensä vuoksi hyvin hankala käytössä, kun ajatellaan koon muutoksia. Sen vuoksi sitä kannattaa käyttää vain pakkotilanteessa, kun kyseessä ovat vähäiset määrät.
5 87438 Tällaisen pakkausautomaatin raskas varjopuoli on myös siinä, että pinkka on täyttöasemassa siirtohaarukoiden välissä jännitetty vapaaksi kantimeksi viimeistään silloin, kun pohjalevyt kallistuvat alaspäin. Sellaisessa pinkassa ne pinta-alueet, jotka suuremman päällekkäisen paperimäärän takia ottavat valtaosan haarukoiden voimasta vastaan pinkkaan, ovat jakautuneet hyvin epätasaisesti pinkan otsapinnalle. Siksi tässä ilmenee nurjahdussauvailmiö epäkeskeisen kuormituksen vuoksi tai toisin sanoen, keskeisellä kuormituksella on keskustan ulkoinen kanto-piste. Useimmissa tapauksissa on siirtohaarukoiden painovoiman siirtävä pinkan pintaalue alaspäin, jolloin ylemmät pinta-alueet niiden vähäisemmän paperikerrosmäärän vuoksi eivät voi osallistua sisäisen taipumamomentin tuentaan. Sellaisessa, vain kummastakin päästään jännitetyssä kannattimessa tapahtuu taittumista keskellä huonon painojakautuman vuoksi. Tällöin voi tapahtua, että juuri sillä hetkellä kun pohjalevyt taittuvat alas kohti laatikkoa kohden, yksittäiskappaleet taipuvat keskeltä alaspäin ja jo hetken kuluttua äkkiä taittuvat alas jo ennenkuin sivuttaisreunat ovat siirtyneet kääntöharavan toimesta alaspäin. Sellainen nurjahtanut pinkka täytyy puolestaan järjestää vaivalloisesti uudelleen käsityönä ja sijoittaa sitten laatikkoon. Jo yksinomaan kuvatunlaisen häiriön sattuessa täy-tyy koko tuotantokone pysäyttää, kunnes vahinko on korjattu. Sellainen pakkausautomaatti vaarantaa siis suuressa määrin tuotantokoneen kitkattoman käytön. Sellaisia häiriöitä voidaan odottaa sitäkin herkemmin, kun kuorien paperilaatu, etenkin : jäykkyydeltään sekä pinnan että etenkin taitosten osalta, vaih- telee sangen voimakkaasti. Myös kuorien ulkonaisessa korkeudessa on suuria eroja.
Esillä olevan keksinnön tehtävänä on aikaansaada menetelmä, jolla kirje- ja näytekuorien ja vastaavien muodostama pakkaus-tavara voidaan pakata pakkauksiin automaattisesti toimintavar-memmin kuin tunnetussa menetelmässä. Sitä paitsi on tehtävänä . H 7 4 7p
6 ' r vj O
aikaansaada menetelmän suorittamiseen soveltuva pakkausauto-maatti.
Nämä tehtävät ratkaistaan patenttivaatimusten 1 ja 2 mukaisilla menetelmillä ja patenttivaatimusten 5 ja 6 mukaisilla pakkaus-automaateilla.
US-patenttijulkaisusta 3 562 775 tunnettu ratkaisu edustaa lähinnä olevaa tekniikan tasoa. Julkaisussa ei pinkkatuen liikettä kuitenkaan ohjata aktiivisesti eikä siten myöskään kuljetinhihnan liikkeestä riippuvaisesti. Pinkkatuki siirtyy passiivisesti osapinkan välityksellä, jolloin painovoimasta aiheutuva palautusvoima on voitettava.
Siten, että patenttivaatimuksen 1 mukaisessa menetelmässä pohjanauhoilla pakkaustavara ensiksi syötetään tietyn matkan päähän tuotantokoneesta ja vasta jonkin matkan päässä viuhka-levyistä pakattava pinkka erotetaan jäljessä tulevasta pakkaus-tavarasta, on aikaansaatu erotuspaikan ja viuhkalevyjen väliin suhteellisen suuri varastotila, jossa on vastaavan suuruinen lukumäärä pakkaustavaran yksittäiskappaleita. Tämä suuri väli, joka on suhteellisen lähellä erotuspaikalle tullutta pakkausta-varaa, on puristusvalmiudeltaan niin suuri, että jää riittävä aika, jotta erotetun pinkan erottamispaikan takana poikittain sen alkuperäiseen liikesuuntaan nähden pakkaukseen ulottuvat ja siihen osallistuvat laitteet palaavat jälleen lähtöasemaansa seuraavan pinkan vastaanottamiseksi, jolloin erotuspaikka ei kulje pakkaustavaran mukana, kuten tunnetuissa laitteissa. Erotuspaikalle tulevan tavaran riittävällä tiivistysvalmiudella saadaan siis riittävästi aikaa, jotta erotettu pinkka alkuaan löysine tiiviysasteineen tiivistyy ja siten lyhenee sellaiseksi, että se voidaan vaikeuksitta sijoittaa paikkaukseensa. Sillä, että pakkaustavaran tullessa tuotantokoneesta, tietty pakattavan pinkan irtosuuruutta vastaava määrä yksittäisiä pak-kaustavaroita siirretään siirtohihnalta sivuttain tietyn i 7 87438 verran, on mahdollista pidätellä tätä määrää ja seuraavia yksittäiskappaleita tällä sivulla ohimenevästi, jolloin näiden yksittäiskappaleiden tähän sivureuna-alueeseen liittyvät pinnat siirtyvät hiukan eteenpäin takaatulevan pakkaustavaran vaikutuksesta niin, että reuna-alueella eteenpäin kulkevat yksittäiskappaleet siirtyvät edellleen ja syntyy siten riittävän suuri rako, johon erotinosa voidaan työntää. Tällöin voidaan koko takana tulevaa pakkaustavaramäärää pidätellä paikallaan tiivistysominaisuutensa ansiosta niin kauan, kunnes erotettu pinkka on siirtynyt pakkaukseen ja sen aikaansaaneet laitteet ovat jälleen siirtyneet alkuasentoonsa takaisin. Sillä, että erotettu pinkka siirretään liukuradalle, joka on vaakasuorassa, sitä ei kiristetä ja sitä voidaan siirtää vapaana. Siten eivät pinkan väistämättömät epätasaisuudet enää aiheuta mitään haitallista vaikutusta pakkausautomaatin käytölle eikä näin ollen myöskään tuotantokoneelle. Sillä, että pinkka erotetaan samalla erotuspaikalla seuraavasta pakkaustavarasta ja siirretään poikittain alkuperäiseen liikesuuntaan nähden, sekä samalla sekä erotinlaite että liukurata ovat samassa asennossa, täytyy kokoa muutettaessa kuormasuojaimen olla enemmän tai vähemmän kaukana erotinpaikasta ja siirtymisen tulee tapahtua niinikään erotin-. . paikasta enemmän tai vähemmän kaukana. Suhdetta voidaan kaikis-; sa kokoluokissa toteuttaa liukuradan ja erotinlaitteiden pinnan ollessa samat.
: Patenttivaatimuksen 2 mukaisessa menetelmässä ovat olemassa samat tai ainakin samankaltaiset olosuhteet, jolloin raon muodostaminen erotinosan sijoittamiseksi tapahtuu siten, että erotinosa ensiksi ensimmäisessä vaiheessa liikettään työntyy ra- : koon, joka kappaleiden osittaisen siirtymän vuoksi on syntynyt toiselle sivulle. Silloin pidätellään jälleen hetken verran primäärirakoon liittyviä yksittäiskappaleita ohimenevästi, kun-nes niiden ja edellä olevan pinkan sekundääriväli on kyllin suuri, johon erotinosa voidaan työntää täydelleen, jotta pinkka β 87438 saataisiin täysin erotetuksi jäljessä tulevasta pakkaustava-rasta.
Patenttivaatimuksen 3 mukaisella tämän menetelmän suoritusmuodolla pinkan yksittäiskappaleita tärytetään ja silloin suunnataan niiden aseman ansiosta siirto-osan sivureunaa vasten kimpussa. Tällöin ei yksittäiskappaleita tarvitse enää laatikossa suunnata jälkikäteen laatikon sulkemiseksi ja miellyttävän ko-konaisulkonäön aikaansaamiseksi. Jos tätä menetelmävaihetta kehitetään edelleen patenttivaatimuksen 4 puitteissa, pinkan yksittäiskappaleiden suuntaaminen niiden vähäisemmän vastak-kaisvoiman ansiosta helpottuu huomattavasti.
Sillä, että patenttivaatimuksen 5 mukaisessa pakkausautomaa-tissa kuljetinhihnojen liike tapahtuu jatkuvasti eikä jaksoittain sekä sillä, että käyttö sitä paitsi on määritetty yksittäiskappaleiden tulonopeuden mukaiseksi, jolloin myös nopeuden laskut tuotantokoneessa otetaan huomioon, ei pakkaustavarassa synny mitään tiivistymistä tai harvenemista. Sillä, että pinkat ohjataan omalla ohjaimella ja että sillä on oma käyttönsä, aikaansaadaan pakkausautomaatln tällä alueella vaikeuksitta muutoksia myös muille kokoryhmille sekä ajatellen yksittäiskappaleiden kokoa että taittotapaa ja ainelaatua.
Sillä, että pinkantuet muodostuvat kahdesta tai useammasta lisämäisesta tukielementistä, jotka ovat päällekkäin ja suunnatut vaakasuoraan, aikaansaadaan ainakin suunnilleen pystysuora pakkaustavaran ohjaus koko korkeudelta. Sillä, että kahden keskenään lähekkäisen tukielementin väliin on järjestetty välitila, joka on avoin pakkaustavaran kulkusuunnassa, voivat muut siirtolaitteen elementit tarttua välitilan lävitse ja siirtää pakkaustavaran osat täysin sivuun ilman takertumisvaaraa.
Sillä, että erotuslaite on tietyllä etäisyydellä tuotantokoneen viuhkalevyistä, aikaansaadaan riittävän suuri "varastotila”, 9 -y 7 Λ ?, 8 jolla on riittävän suuri valmius siinä olevalle pakkaustava-ramäärälle, että pinkan erottamiseksi, sen siirtämiseksi laatikkoon ja paluuliikkeen suorittamiselle on kaikille osallistuville laitteille riittävästi aikaa.
Sillä, että erotinlaitteessa on erotinliuska, jossa on keila-mainen pää ja siihen liittyvä varsi, jonka pituus on vähintään sama kuin pakkaustavaran suurin mahdollinen leveys ja sillä, että erotinliuska kulkee ohjaimella, joka on poikittain pakkaustavaran liikkumasuuntaan nähden ja liitetty käyttölaitteeseen, voidaan pakattava pinkka koko leveydeltään ja korkeudeltaan erottaa perässä tulevasta pakkaustavarasta. Sillä, että erotinliuska on lepoasennossaan järjestetty niin, että sen pään kärki ainakin osaksi menee kappaleiden kulkutielle ja sillä, että tällä alueella erotinliuskan kärki on varustettu ainakin yhdellä tuntoelimellä, joka kappaleen lähestyessä ja/tai nojatessa kärkeen antaa ohjainsignaalin ja sillä, että käyttölaitteen ohjaimeen on järjestetty viive-elin, on mahdollista havaita kappaleen saapuminen erotuspaikalle; erotinliuskan viivästetyllä kytkennällä kappaletta ja välittömästi seuraavaa kappaletta hetkellisesti viivytetään samalla, kun tämän kappaleen muu osa siirtyy eteenpäin perässä tulevien pakkaustavaroiden ansiosta aikaansaaden suuremman raon kappaleiden väliin, johon rakoon erotinliuska keilamaisine päineen ja varsineen voidaan työntää, kunnes pinkka on täydellisesti erotettu perässä tulevasta pakkaustavarasta.
Sillä, että luovutuslaite on muodostettu siirtolaitteeksi, jossa on siirrin, jonka kärjet ulottuvat pinkan tukien vaakasuorien tukielementtien ylä- ja alapuolella ainakin erotinliuskaan ja sillä, että siirrintä ohjataan pitkittäisohjaimella poikittain pakkaustavaran liikkumissuuntaan nähden siirtyvästi ja ;; · käyttölaitteeseen yhdistettynä, voi vakiokorkeuksinen pinkka siirtyä sivuttain laatikkoon ilman, että pinkkaan tarttuu tart-*:·*: tumalaite ja jolloin siirron tulisi tapahtua vapaasti heiluen.
10 *37438 Tällä pinkan vaakasuoralla liukuvalla siirtymällä pitkin kiinteätä liukurataa sivuttaisten ohjainelementtien välissä, voidaan pinkka siirtää täysin vaikeuksitta laatikkoon. Silloin eivät esimerkiksi erilaiset paperikerrostumat eivätkä aineksen vaihtelevat ominaisuudet yksittäiskappaleissa voi aiheuttaa käyttöhäiriöitä. Silloin pinkka ei voi myöskään taittua, kuten tunnetussa pakkauslaitteessa on asianlaita.
Patenttivaatimuksen 6 mukaisessa pakkausautomaatissa ovat suuressa määrin samat ja muutoin samanlaiset olosuhteet esillä. Oleellinen ero on siinä, että erotinliuskan kärjessä oleva tuntoelin ei tunnista pakkaustavarasta ulkonevan yksilön pintaa, vaan rakoa toisella puolella ulkonevaa kappaletta ja aikaansaa ohjainsignaalin. Lisäksi eroa on siinä, että erotinliuskan ajo-liike tapahtuu kahdessa vaiheessa, jolloin ensimmäisessä vaiheessa sen ajoliike kulkee vain ulostyöntyneen kappaleen muodostaman ensimmäisen raon luo ja siten hetkellisesti pidättelee seuraavaa kappaletta ja että se vasta riittävän toisioraon muodostuttua kappaleen ja seuraavan pakkaustavaran väliin siirtyy siihen.
Sillä, että tässä erotinlaitteessa on epäkeskoisesti pyörivä kartiokärki, joka liikkuu kohti pakkaustavaraa laskinkappaleen tullessa erotinkohdalle, voidaan aikaansaada, että se osuu joko rakoon laskettavan kappaleen ja viereisen kappaleen välissä tai että se koskettaa laskettavaa kappaletta tai jompaa kumpaa sen viereistä kappaletta ja työntää jossakin määrin elastisesti. Viimeksi mainitussa tapauksessa jatkuva epäkeskoinen pyörimisliike ja keilakärjen edelleen eteneminen sekä pakkaustavaran edelleen liikkuminen poikittain kärjen lähestymissuuntaan nähden aikaansaavat kulloinkin kohdalla olevan kappaleen poissiir-tymisen kärjen toiminnan ansiosta. Siten keilakärki on jo mainitun kappaleen ja viereisen kappaleen välissä, jolloin se jatkuvan etenemisliikkeen seurauksena sekä keskipakoliikkeen jatkumisen ansiosta suurentaa jatkuvasti rakoa, johon sitten 11 87438 ohjautuu koko erotinlaippa. Seuraavat toimintavaiheet ovat samat kuin muissakin pakkausautomaateissa.
Patenttivaatimuksen 7 mukaisen pakkausautomaatin suoritusmuodossa pinkkatuet voidaan pitkittäistukiensa kanssa kuten myös erotinlaite ja luovutuslaite erottaa pöytärakenteesta kulje-tinhihnoilla ja siirtää tuotantokoneesta toiselle koneelle, jossa on vastaavanlainen pöytälaitejärjestely kuljetinhihnoi-neen, ja joka toimii samalla tai samankaltaisella tavalla.
Patenttivaatimuksen 8 mukaisessa pakkauslaitteen suoritusmuodossa ja etenkin pinkkatukilaitteessa kaksine tuntoelimineen, jotka ovat eri korkeudella, on havaittu mahdolliseksi, että pakkaustavara lähestyy pinkkatukia siinä määrin, että se nojaa sekä ylhäällä että alhaalla tukiin samalla tavalla tai että ensimmäinen yksittäiskappale on kaapelituista sekä ylhäällä että alhaalla tietyllä etäisyydellä, koska se, erityisesti riippuen suurimman paperikerrosmäärän pinta-alueen sijainnista, on vinossa asennossa ylemmän tai alemman reunansa osalta. Tällöin toinen reuna on tietyn matkaa taakse suuntautuneena. Nyt voidaan pinkkatukien liikenopeutta säätää siten, että myöskin pakkaustavaran ensimmäinen yksittäiskappale on pystysuorassa ja siten samansuuntaisena muihin pakkaustavarakappaleisiin nähden. Siten saadaan pakkaustavara syötettyä jatkuvasti saman muotoisena. Patenttivaatimuksen 9 mukaisessa suoritusmuodossa käytetään kuljetushihnoja vasten olevaa pyörivästi laakeroitua pyörää, jolla aikaansaadaan, että hihnoja liikuteltaessa suhteessa sanottuun kitkapyörään, se pyörii. Sillä, että kitkapyörä on yhdistetty nokkalevyn kaltaiseen ohjainlevyyn, joka toimii yhdessä tunnistinkytkimen kanssa, joka säätää nokkalevyn kiertoliikettä sopivalla signaalilla, aikaansaadaan uusi ohjausmahdollisuus, jolla plnkkatuki liikkuu pienin välein tahdistettuna eteenpäin syötettyyn pakkaustavaraan. Tällöin otetaan pinkka-tuen siirtymisessä huomioon myös ohimenevät syöttönopeuden vaihtelut kuljettimella, mitä voi aiheutua ohimenevistä 12 8 7 4 3 8 katkoksista kappaleiden syötössä tuotantokoneesta. Tällöin voi tuotantokone esimerkiksi vähäisempien häiriöiden vuoksi toimittaa muutaman kappaleen vähemmän tai jos kuorien tulo katkeaa koneesta sen toimiessa. Tällä on suurta merkitystä sikäli, että silloin pystyy erotettavien pinkkojen tasaisuus oikeana ja sen yksittäiskappaleiden pystysuoruus oikeana myös tuotantokoneen tilapäisten toiminnanhäiriöiden aikana, mikä puolestaan varmistaa pinkan häiriöttömän erottamisen perässä tulevasta pakkaus-tavarasta. Sitä paitsi vältytään siltä, että pinkantuki yksin liikkuisi eteenpäin vain ensimmäisen yksittäiskappaleen ansiosta.
Patenttivaatimuksen 11 mukaisessa suoritusmuodossa aikaansaadaan erotinveitsen pinkkatuen vastakkaisella puolella olevilla pitkittäisurilla, että siirtimen piikit voivat ulottua näihin uriin niin, että myös taaempi pinkan kappale joutuu näihin piikkeihin siten, että se ei voi jäädä sijoilleen erotinveitsen kanssa aiheutuvan kitkan ansiosta, vaan siirtyy luotettavasti pakkausastiaan muun nipun kanssa.
Patenttivaatimuksen 12 mukaisella suoritusmuodolla aikaansaadaan, että erotinveitsi ensiksi kulkee kompaktina erotinrunkona hieman pystyssä pitkin pakkaustavaran alareunaa rakoon ja sen lävitse, jolla raon ylipuolella tapahtuvalla kappaleiden suuntauksella ei ole käytännössä merkitystä, ts. voidaan hyväksyä myös vähäinen yksittäiskappaleen vinoasento. Vasta, kun erotinveitsi on työnnetty loppuun saakka, ylempi erotinveitsen liikkuva osa siirretään toiminta-asentoonsa, jolloin mahdollisesti vielä kallellaan olevat kappaleet suunnataan raon kummallakin puolella pystysuoraan niin, että erityisesti pinkan takimmainen yksittäiskappale on vaaditussa pystyasennossa moitteetonta pakkaamista silmälläpitäen. Näin aikaansaadaan pinkan moitteeton erottaminen jäljessä tulevasta pakkaustavarasta jopa epäsuotuisissakin olosuhteissa myös silloin, kun pinkka on hyvin pitkä ja siten pinkkatuen tuki- ja suuntausvaikutus ei enää riitä '3 «7438 pinkan takapäähän ja/tai kun pinkka on hyvin korkea ja sen yläjä alapään paksuuden välillä on huomattava ero. Patenttivaatimuksen 13 mukaisessa edelleen kehitetyssä suoritusmuodossa on aikaansaatu kaksiosainen erotinveitsi niin, että siirtolaitteen piikit erotinveitsen kummassakin osassa tarttuvat moitteettomasti pinkan takaosaan tunkeuduttuaan pitkittäisurien läpi.
Patenttivaatimuksen 14 mukaisella suoritusmuodolla tärytetään pinkkaa heti siirtymisvaiheen alussa. Tällöin vähenee yksittäisten kappaleiden välinen kitkavoima huomattavasti. Tällöin huolehtii samanaikaisesti astian suuntaan liikkuvan siirtolaitteen pikkilaite yksittäisten kappaleiden pinkanomaisesta suuntautumisesta tarttumalla kappaleiden reunoihin. Näin saatetaan pinkan yksittäiskappaleet myös astiassa siistiin pinkkamuotoon.
Patenttivaatimuksen 13 mukaisen erotinlaipan varsi voidaan kiertolaakeroinnin välttämiseksi kiinnittää välittömästi kelkkaan tai vaunuun, jolla erotinlaippa voidaan ohjata pitkittäis-ohjäimillä liukuen tai vierien. Tällöin kurottuva erotinlaippa on jäykempi. Sitä paitsi ei enää vaadita, että varren poikki-leikkausmuoto on pyöreä.
Se voidaan hyvin usein muodostaa muillakin perusteilla, esim. korkeus voi olla suurempi kuin leveys ja siten saattaa erotinlaippa enemmän laippamaiseksi tai veitsimäiseksi. Sillä, että kartiomainen kärki on varressa tai paremminkin sen pitkittäis-: rei'issä kiertyvästi laakeroituna aikaansaadaan se, että käyt- töakselin tarvitsee siirtää vain vähäinen vääntömomentti kar-tiokärjen kiertoliikettä varten. Niinpä se voidaankin muodostaa hyvin ohueksi niin, että se tarvitsee varrella vain vähän tilaa.
14 87438
Seuraavassa selitetään keksintöä lähemmin viittaamalla oheisiin piirustuksiin, joissa:
Kuvio 1 esittää kaaviomaisena perspektiivikuvana erotinveit-sellä varustettua pakkausautomaatin ensimmäistä suoritusmuotoa.
Kuvio 2 esittää perspektiivikuvana siirtopöytää siirtohih-noineen.
Kuvio 3 esittää sivulta siirtopöytää käytön alussa.
Kuvio 4 esittää kuvion 2 mukaista siirtopöytää päältä.
Kuvio 5 esittää siirtopöytää sivulta yhdessä pinkkatuen kanssa käytön keskivaiheessa.
Kuvio 6 esittää siirtopöytää työvaiheen lopussa;
Kuvio 7 esittää kuvion 5 mukaista pinkkatukea tuntoelimineen sen käytön ohjaamiseksi.
Kuvio 8 esittää kuvion 7 mukaista tuntoelintä edestä.
Kuvio 9 esittää kaaviomaisena sivukuvana erotinveitsellä varustettua pakkausautomaatin erotinlaitetta.
Kuvio 9 esittää kaaviomaisena sivukuvana erotinveitsellä varustettua pakkausautomaatin erotinlaitetta.
Kuvio 10 esittää erotinveitseä edestä erotusasennossa sekä leikkauskuviona pinkkaa ja sen jälkeen tulevaa pakkaustavarajonoa.
Kuviot 11 ja 12 esittävät ylhäältäpäin erotinveitseä kahdessa eri erotusvaiheessa.
15 87438
Kuvio 13 esittää erotinveitseä sivulta.
Kuvio 14 esittää erotinveitsen läpileikkausta.
Kuvio 15 esittää kaaviomaisesti pakkausautomaatin siirtolaitetta ylhäältä erottamismenettelyn loppuvaiheessa.
Kuvio 16 esittää kaaviomaisesti siirtolaitetta ensimmäisessä työvaiheessa.
Kuvio 17 esittää siirtolaitetta kaaviomaisesti päältäpäin keskimmäisessä työvaiheessa.
Kuvio 18 esittää siirtolaitteen loppuosia laatikon kanssa.
Kuvio 19 esittää päältäpäin erotinveitsellä varustettua pakkausautomaatin toista suoritusesimerkkiä.
Kuvio 20 esittää kaaviomaisesti perspektiivikuvana erotin-laipalla varustettua pakkausautomaatin kolmatta suoritusesimerkkiä.
Kuviot 21-24 esittävät erotinlaippaa erottamismenettelyn eri vaiheissa.
Kuvio 25 esittää osaksi leikkaussivukuvantona erotinlaipan erästä muunnelmaa.
Kuvio 26 esittää kuvion 25 mukaista erotinlaippaa poikkileikkauksena.
Kuviot 27 ja 28 esittävät kaaviomaisesti sivulta ja päältä laatikoiden käsittelylaitetta ensimmäisessä ·.·. liikevaiheessa.
16 87438
Kuviot 29 ja 30 esittävät kaaviomaisesti sivulta ja päältä käsittelylaitetta toisessa liikevaiheessa.
Kuviot 31 ja 32 esittävät kaaviomaisesti sivulta ja päältä käsittelylaitetta kolmannessa liikevaiheessa luovutuslaitteen osineen.
Kuviot 33 ja 34 esittävät kaaviomaisesti sivulta ja päältä käsittelylaitetta neljännessä liikevaiheessa.
Kuviossa 1 on esitetty oleellisilta osiltaan pakkausauto-maatti T, joka on liitetty kirje- ja näytekuorien ja vastaavien valmistuskoneeseen 2. Tästä koneesta on esitetty vain viuhkalevy 3. Viuhkalevyt 3 suuntaavat koneesta 2 vaakasuorassa tulevat kirje- tai näytekuoret sekä järjestävät ne peräkkäin otsapinnat vastatusten. Tämä selviää parhaiten kuviosta 3. Viuhkalevyjen 3 sijasta voidaan käyttää muitakin laitteita, esim. imusylintereitä yksittäiskappaleiden järjestämiseen ja suuntaamiseen, sitten menetellään jäljempänä kuvatulla tavalla.
Pakkausautomaatin 1 pään rakenteeseen kuuluu siirtopöytä 4, erotinlaite 5, pinkkatuki 6 ja siirtolaite 7. Muita rakenneosia ovat vielä laatikoiden 9 käsittelylaite 8, joka selitetään myöhemmin lähemmin kuvioiden 26-34 avulla.
Koneesta tulevat paperi- ja/tai muovirainoista valmistetut yksittäiset kirje- tai näytekuoret tai vastaavat 10 järjestetään viuhkalevyillä 3 siirtopöydälle 4. Tästä pitkästä jonosta peräkkäin seisovia kappaleita, joita merkitään pakkaustavaraksi viitenumerolla 11, erottaa erotinlaite 5 tietyn määrän yksittäiskappaleita pinkaksi 12 ja siirtää siirtolaitteella 6 laatikkoon 9.
Siirtopöydässä 4 on kaksi siirtohihnaa 13 (kuvio 2), jotka ovat latteita ja rengasmaisia. Ne on järjestetty 17 87438 tietylle etäisyydelle toisistaan rinnakkain. Siirtohihnoilla 13 on kummallakin kaksi hihnapyörää 14, jotka on parittain järjestetty yhteiselle akselille 15, 16. Kumpikin akseli 15 ja 16 on laakeroitu pyörivästi pöytärunkooh 17. Pöytärunko 17 on järjestetty yhteen koneen 2 kanssa siten, että siirtohihnat 13 kulkevat pakkaustavaran 11 syöttösuunnassa, jota kuviossa 3 esittää nuoli 18, päättyen toisessa päässä viuhkalevyn 3 alapuolelle, kuten kuvioista 3 ja 4 ilmenee. Siten tulevat pakkaustavaran yksittäiskappaleet 10 välittömästi siirtohihnoille 13, kuten kuviosta 3 ilmenee. Jos viuhkalevyn 3 akselin ja siirtohihnan 13 pinnan ero on suuri voi olla tarkoituksenmukaista järjestää viuhkalevyn 3 ja siirtohihnojen väliin yksi tai useampia ohjainlevyjä 20, jotka suuntautuvat siirtohihnoille 13 tietyssä kulmassa, kuten kuviossa 3 on katkoviivoin esitetty. Siten joutuvat viuhkalevyn 3 rakojen ohjaamien yksittäiskappaleiden 10 alareunat ohjainlevylle 20 tulokulmassa, joka on suurempi kuin se kulma, jossa alla olevat hihnat ovat. Suoraa kulmaa suurempi tulokulma on edullinen etenkin vähemmän jäykkien tuotteiden ollessa kyseessä.
siirtohihnojen 13 akselia 15 käyttää sähkömoottori 19 kiilahihnalla 21. Sähkömoottorin 19 käyttönopeutta ohjataan ohjainlaitteella 22, joka saa ohjaussignaalinsa kierrosluku-mittarilta 23, joka on kytketty viuhkalevyn 3 akseliin :T: niin, että tämä ohjaussignaali aikaansaadaan koneen :·.·. 2 käyttö- tai syöttönopeuden perusteella. Toisaalta ohjauslaite 22 saa ohjaussignaaleja tuntoelimeltä 24, * joka on järjestetty viuhkalevyn 3 käyttöalueelle (kuvio 3). Kierroslukumittarin 23 ohjainsignaaleilla voidaan säätää siirtohihnojen 13 käyttöä riippuen koneen 2 käyttö-nopeudesta, jonka antaa viuhkalevyn 3 nopeus. Näin voidaan ohjainlaitteessa 22 huomioida pakkaustavaran 11 olosuhteita, kuten paperin paksuutta, taitto- ja liimakohtia, aineen : : : ominaisuuksia, etenkin taitekohdissa ym. Tunnistin 24 tutkii yksittäiskappaleita 10, jotka tulevat tuotantoasemalta viuhkalevylle 3. Yksittäiskappaleiden 10 jäädessä tulematta, is 87438 tulee ohjainlaitteelle 22 vastaava ohjaussignaali, joka hidastuttaa vastaavassa määrin siirtohihnojen 13 käyttöä, siten siirtohihnojen 13 käyttö tapahtuu riippuen tosiasiallisesta yksittäiskappaleiden 10 tulosta pakkaustavaraan 11 ja todellista tilantarvetta vastaten.
Siirtohihnojen 13 ylä- tai työpinta liukuu kuvioissa 2-7 siirtopöydän 4 pöytälevyn ylitse, jotta hihnojen 13 yläosan riippumista ei kuormituksen vuoksi tapahtuisi.
Kuten kuvioista 3-6 näkyy, on siirtohihnojen 13 alueella ajotuki 25. Siihen kuuluu kaksi pystysuoraan järjestettyjen pneumaattisten mäntäkäyttölaitteiden 27 männänvarret 26, jotka on järjestetty rinnatusten. Nämä mäntäkäyttölaitteet 27 muodostavat iskulaitteen 28 ajotuelle 25, jolla laitteella ajotuki 25 voidaan laskea lepoasentoon, jossa se on siirtohihnojen 13 pinnan alapuolella (kuvio 6) ja nostaa jälleen käyttöasentoon (kuviot 3 ja 5), jossa ne ovat vähintään niin korkealla, että ne estävät pakkaustavaran alkupäässä olevaa yksittäiskappaletta kaatumasta tai taittumasta. Tarkoituksenmukaisesti männänvarret 26 ulottuvat yli pakkaustavaran 11 keskikohdan yläpuolelle.
Ajotuki 25 on järjestetty kelkkaan 29, joka liikkuu pitkittäisohjaimen 31 avulla samansuuntaisesti siirtohihnojen 13 kanssa. Kelkka 29 ja pitkittäisohjain 31 ovat siten järjestetyt, että ajotuki 25 on pääteasennossaan (kuviot 3 ja 4) lähellä viuhkalevyä 3 ja että se pakkaustavaran 11 syöttösuunnassa voi siirtyä ainakin erotinlaitteelle 5, mikä on esitetty kuviossa 6.
Ajotuen 25 siirtämiseksi pääteasentoon viuhkalevyn 3 luokse on järjestetty ensimmäinen käyttölaite 32, jossa on yksinkertainen mäntälaite 33, jonka männäntankoon 34 on kytketty kelkka 29. Ajotuki 25 siirretään tästä pääteasennosta toisella käyttölaitteella 35 eteenpäin kohti pakkaustavaraa 11. Tässä käyttölaitteessa 35 on 19 87438 rengasmainen suljettu käyttöhihna 36, joka on järjestetty samansuuntaisesti siirtohihnojen kanssa ja ohjattu hihnapyö-rien 37 ja 38 ympäri. Hihnapyörä 37 on akselilla 39, joka on laakeroitu kiertyvästi siirtopöytään 4. Hihnapyörä 38 on laakeroitu pyörivästi akselille 41, joka on kiinnitetty siirtopöytään 4. Käyttöhihna 36 on kytketty liukukytkimellä 42 ja ketjuvedolla 43 akseliin 15. Tämä käyttölaite on rakenteeltaan sellainen, että ajotuki 25 liikkuu vähintään lähes samalla nopeudella kuin siirtohihnat 13 .
Ajotuen 25 tehtävänä on konetta 2 käytettäessä pitää pystysssä viuhkalevyn 3 poistamia tai tarkemmin sanoen säätämiä pakkaustavaran 11 yksittäiskappaleita 10 pystyasennossa (kuviot 3 ja 5), kunnes pakkaustavara 11 on joutunut pinkkatuelle 6 (kuvio 6). Tällainen ajomenettely tarvitaan aina silloin, kun kone 2 on muutettu toiselle tuotekoolle tai jos käyttöhäiriön jälkeen tuotantokoneessa 2 tai myös automaatissa 1 tai tavallisen käyttökatkoksen jälkeen kone 2 jälleen otetaan käyttöön samalla tuotekoolla.
Samaten, jos jostakin syystä viuhkalevyn 3 ja ulostuloasennossa olevan pinkkatuen 6 (kuvio 6) välissä ei ole lainkaan tai on riittämättömästi pakkaustavaraa 11. Silloin, kun tällä jaksolla on vain sen verran pakkaustavaraa, se otetaan pois tai järjestetään uudelleen ajotuella 25. Ajotuki 25 siirretään automaatin 1 ohjainpulpetista ! käytön 32 välityksellä pääteasentoonsa viuhkalevyn 3 : luoksen. Iskulaitteella 28 siirretään ajotuki 25 ylös ; " käyttöasntoonsa (kuvio 3). Kun kone 2 on käynnistetty, alkaa yksittäiskappaleita 10 tulla hihnalle 13, jolloin pinkkatuki 25 liikkuu mukana hihnojen 13 kanssa (kuvio 5). Niin pian kuin ajotuki 25 on saavuttanut pinkkatuen 6 ajotuki 25 siirretään iskulaitteella 28 jälleen lepoasen-toonsa siirtohihnojen 13 alapuolelle (kuvio 6). Samalla pinkkatuki 6 ottaa pakkaustavaran 11 siirtääkseensä.
20 87438
Pinkkatuessa 6 on pitkittäisohjäin 45, joka on järjestetty hihnojen 13 yläpuolelle ja jota pidättelee runko 46, josta kuviossa 1 on selvyyden vuoksi esitetty vain osa. Pinkkatuessa 6 on kelkka 47, jota ohjataan pituussuunnassa pitkin pitkittäisohjairoia 45. Tämä pitkittäisohjain 45 on muodostettu esimerkiksi kahdesta välin päähän toisistaan järjestetystä ohjainkiskosta tai -tangosta 48.1 ja 48.2 siten, että se voi vastaanottaa pituusakselin ympäri ohjaimen 45 vastaanottamaa vääntömomenttia, jota syntyy ulkonaisista painovoimista tai kelkan 47 käyttövoimasta. Ohjaintangot 48.1 ja 48.2 ovat pyöreitä metallitankoja. Niille on kelkkaan 48 sijoitettu sopivat laakeriholkit, joiden ominaisuudet määräytyvät käytettävien liukunopeuksien mukaisesti. Liukuholkit ovat paperinpölylle kuulaholkkeja vastustusk/kyisempiä.
Kelkasta 47 ulottuu kannatin 49 poispäin aivan siirtopöydän 4 yläpuolelle. Kannattimeen 49 on järjestetty kolme listamaista tukielementtiä tai lyhyet tukilistat 51 kiinteästi, jotka on järjestetty vaakasuoraan ja ovat suunnatut suorakulmaisesti hihnojen 13 suhteen. Kolme tukilistaa, jotka selvyyden vuoksi on merkitty viitenumeroilla 51.1, 51.2 ja 51.3, ulottuvat pois kannattimesta 49, joka sijaitsee pakkaustavaran 11 ja pinkan 12 liikeradan vieressä, ja ovat leveydeltään vähintäin yli pakkaustavaran 11 suurimman leveyden. Kuviossa 1 ne on yksinkertaisuuden vuoksi esitetty niin pitkiksi, että ne ulottuvat laatikkoon 9. Todellisuudessa ne ovat lyhyempiä, kuten tuonnempana vielä selitetään.
Tukilistat 51 on järjestetty välin päähän toisistaan päälletysten niin, että väliin jää tilat 52 (kuvio 1), jotka ovat pinkan 12 siirtosuuntaan, siis laatikon 9 suuntaan avoimet. Pinkkatuki 6 liikkuu ainakin lähes samalla nopeudella kuin hihnat 13. Sen vuoksi kelkkaa 47 liikutetaan sekä pakkaustavaran 11 syöttösuunnassa 2i 87438 kuten vastakkalssuunnassakin hammashihnalla (ei esitetty). Kyseessä ovat hammashihnapyörät, jotka on laakeroitu rungon 36 pylväisiin. Sitä käyttää sähkömoottori (ei esitetty), jota ohjataan ohjauksella pakkaustavaran suunnassa, riippuen hihnojen 13 vetonopeudesta. Paluunopeus on suurempi. Hammashihnavedon sijasta voidaan käyttää esimerkiksi akselivetoa, etenkin kuulamutterilaitetta.
Pinkkatuen 6 käytön ohjaus saa ohjaussignaalinsa kahdelta tunnistimelta 53 ja 54 (kuvio 1) sekä ohjainlaitteellta 55 (kuviot 7 ja 8).
Tunnistimet 53 ja 54 on järjestetty pinkkatukeen 6, tunnistin 5 3 alempaan tukuistaan 51.1 ja tunnistin 54 ylempään tukuistaan 51.3 (kuvio 1). Tunnistimet 53 ja 54 on järjestetty siten, että ne vaikuttavat pakkausta-varaan suunnatulle puolelle. Yksinkertaisimmassa tapauksessa ne ulottuvat pakkaustavarasta 11 poispäin olevalla puolella asianomaista tukilistaa toiselle puolelle. Tunnistimet 53 ja 54 on muodostettu siten, että ne aikaansaavat ohjaussignaalin pakkaustavaran 11 etumaisen pään lähestyessä ja/tai koskettaessa.
Ohjauslaitteessa 55 on kitkapyörä 56, joka on laakeroitu toisen kuljetushihnan 13 kuljetuspinnalle ohjaimeen : 57 kiertyvästi. Ohjain 57 on järjestetty pinkkatukeen V 6, sen alempaan tukuistaan 51.1 siten, että kitkapyörä 56 lepää omalla painollaan hihnalla 13. Käyttötapauksessa voi ohjain 57 olla muodostettu myös siten, että kitkapyörään :Y: 56 kohdistuu lisäksi jousivoima suunnattuna hihnan 13 pinnan suuntaan. Kitkapyörä 56 on kiertymättömästi yhdistetty ohjainlevyyn 58, jonka ulkopinnalla on kaksi aluetta 59, jotka muodostaat kolmesta ympärykseltään samanlaisesta jaksosta sy 1 interipinnan, joiden säde on tietty suhteessa ohjauslevyn 58 kiertoakseliin. Niiden välissä on kolme ympärysaluetta 61, joiden säde on siirtymäalueilla alueisiin 22 87438 59 nähden pienempi kuin niiden säde. Nämä ympäryspinnat voidaan muodostaa esimerkiksi kolmella keskenään yhtä suurella osalla sylinteriin. Nämä kartiomaisesti supistetut ympärysalueet 61 ovat vähäisempiä ympäryssuunnassa kuin kartiomaisiksi kavennetut alueet 59. Ohjauslevyn 58 kanssa yhdessä toimii tuntokytkin 62. Siinä on laskettava tuntoelin 63, jonka vapaaseen päähän on laakeroitu tuntorulla 64, jonka säde on pienempi kuin ympärysalueen 61 kavennuksen säde tai päinvastoin. Tuntokytkin 62 on järjestetty niin, että sen tuntoelin ja etenkin tuntorulla 64 voi toimia yhdessä ohjainrullan 58 kanssa niin, että tuntorullan 64 rullatessa kartiomaisella pinnalla 59 on tuntokytkin 62 kytkentäasennossa ja tuntorullan 64 rullatessa kartiopin-nalla 61 kytkin 62 on toisessa kytkentäasennossa ja antaa silloin vastaavat ohjaussignaalit kytkimelle pinkkatuen 6 käyttämiseksi. Ohjausasennossa pinkkatuen 6 käyttämiseksi vaikuttavat kummankin tuntoelimen 53 ja 54 ja tuntokytkimen 62 ohjaussignaalit UND-kytkennällä siten, että kaikkien kolmen tulosignaalin ollessa päällä on pinkkatuen 6 käyttö kytkettynä ja vain yhden kolmesta ollessa poissa käyttö on niinikään kytkettynä. Tällä ohjauksella aikaansaadaan se, että kummallakin tuntoelimellä 53 ja 54 saadaan aikaan pinkkatuen 6 käyttösignaali vain, jos pakkaustavara aikaansaa molempiin tuntoelimiin 53 ja 54 ohjaussignaalin.
Tämä edellyttää, että pakkaustavara 11 on ala-alueellaan lähellä tukilistaa 51.1 ja yläalueellaan lähellä tukilistaa 51.3 (kuvio 6). Kuvio 7 esittää tilanteen, jossa ei vielä ole päästy valmiustilaan, koska pakkaustavara 11 on vielä vähän matkaa kaukana tuesta 6, joten sitä on vielä vähän siirrettävä, jotta myös alempi tuntoelin 53 listalla 51.1 aikaansaisi ohjaussignaalin pakkaustavaran 11 liikkeestä.
Lisäedellytyksenä pinkkatuen 6 käyttösignaalin aikaansaamiselle on se, että kytkin 62 on päällä. Jos ollaan kuvion 7 23 87-438 mukaisessa tilanteessa ohjainkiekon 58 ja tuntoelimen 63 osalta, eikä käyttösignaalia synny, alempi tunnistin 53 ei vielä anna signaalia. Silloin pinkkatuki 6 jää paikoilleen samalla, kun hihnat 13 kiertävät ja pakkaustavaraa 11 tulee pinkkatuen 6 suuntaan. Tämän liikkeen seurauksena hihnojen 13 ja tuen 6 välillä kiertyy hihnaa 13 vasten oleva kitkapyörä 56, jolloin tietyn vähäisen kääntökulman jälkeen rulla 64 joutuu alueelta 16 viereiselle alueelle 59, jolloin kytkin 62 kytkeytyy päältä pois. Nyt ei synny mitään ohjaussignaalia niin kauan, kunnes kitkapyörä 56 liikkuu jälleen hihnaa 13 vasten, tuntorullä 64 joutuu jälleen alueelle 61, jolloin kytkin 62 jälleen sulkeutuu antaen signaalin. Kun sitten taas pakkaustavaraa 11 syötetään eteenpäin tiihnalla 13 sellainen matka, että se taas nojaa alempaan suojalistaan 51.1, minkä seurauksena alempi tuntoelin 53 antaa signaalin, syntyy ohjauskytkennässä käyttösignaali pinkkatuen 6 käytölle. Tällöin pinkkatuki 6 siirtyy tietyn matkaa eteenpäin, jonka matkan määrittää ohjauskytkennän säätöparametri. Pinkkatuen 6 siirtymänopeus valitaan kuitenkin suuremmaksi kuin siirtohihnojen 13 keskimääräinen syöttönopeus. Pinkkatuen 6 siirtyessä eteenpäin rullaa kitkapyörä 56 hihnalla 13 päinvastaiseen suuntaan, jolloin tietyn lyhyen ajanjakson jälkeen kytkin 62 jälleen kytkeytyy, ja pinkkatuen 6 käyttö on jälleen päältä pois. Se pysyy siten niin kauan, kunnes kitkapyörän 56 kiertyminen alkuperäiseen pyörimissuuntaansa kytkee ; kytkimen 62 jälleen päälle.
Tällä kitkapyörän 56 edestakaisella liikkeellä hihnaa 13 vasten suorittaa pinkkatuki 6 siirtohihhoihin 13 nähden välittömän seutausliikkeen. Täsiä välitön seurausliike vaikuttaa vähäisen edestakaisen liikkeen ja fcakkaustävatan 11 riittävän suuren puristumisvalmiudeh ansiosta vain suhteellisen harvoihin yksittäiskappaleisiin pakkaustaväran 11 päässä, siksipä se ei vahingoltakaan suurimman pakkaus-tavaran 11 osan tasaista syöttöä. Tämä pinkkatuen käyttö- « · · * · 9 ··· · • · * • · « • · • · « 24 87438 laitteen ohjaus- ja toimintatapa on sikäli erittäin edullinen, koska käyttö tapahtuu pakkaustavaran 11 syöttöä vastaavalla liikkeellä, jolloin esimerkiksi puristuman muutokset tai pakkaustavaran elastinen venymä otetaan huomioon automaattisesti myös paperirullaa toiminnan alkaessa koneeseen laitettaessa.
Erotinlaitteeseen 5 kuuluu apulaite (ei esitetty), joka on järjestetty tuotantokoneeseen viuhkalevyjen 3 ulkopuolelle. Tämä apulaite käsittää laskulaitteen sekä sen ohjaaman siirtolaitteen. Laskulaitteen tunnistin havaitsee tunnistimen 24 (kuvio 3) tapaan viuhkalevyjen 3 läpi koneesta 2 automaattiin 1 kulkeneiden yksittäiskappaleiden 10 lukumäärän, siirtolaite siirtää tietyn kappalemäärän läpikuljettua yhden kappaleen pois kappaleiden 10 kulkuradalta sille puolelle, jossa erotinlaite 5 silaitsee. Tämä sivuun siirretty kappale kulkeutuu laskukappaieena 65 pakkaustavarassa, kuten kuviosta 1 nähdään.
Erotinlaite 5 on järjestetty tietylle etäisyydelle koneen 2 viuhkasiivistä 3, kuten kuviosta 1 nähdään. Tämä etäisyys on riippuvainen pakkaustavaran 11 puristusvalmiudesta, koneen 2 työnopeudesta, erotinlaitteen 5 erotinelementin paksuudesta sekä erotinelementin 5 ja siirtolaitteen 7 työnopeudsta. Tämä etäisyys on tarkoituksenmukaisesti 100 - 500 mm.
Erotinlaitteessa 5 on erotinelementtinä erotinveitsi 66, jonka pää 67 on keilamainen ja jossa on varsi 68. Erotinveitsi 66 on koko pituudeltaan jaettu saumalla 69 kahteen osaan, alaosaan 71 ja yläosaan 72 Kuviot 9 ja 13). Alaosaan 71 on kiinnitety kaksi välipalaa 73. Yläosa 72 on liitetty kelkkaan 74 (kuvio 1), jota voidaan siirtää pystysuorassa pitkittäisohjäiminä toimivilla välipaloilla 73. Nämä on yhdistetty pidäkepäähän 75, joka on korkeampi kuin korkein mahdollinen siirtohihnoilla 25 87438 13 oleva pakkaustavara 11. Pidäkekappale 75 on ohjattuna pitkittäisohjaimella 76 pylvääseen 77 vaaka-asentoon siirrettävästi, jolloin siirtoliike tapahtuu suorassa kulmassa pakkaustavaran 11 liikerataan nähden. Sekä kelkkaan 74 että pylvääseen 77 on järjestetty liukuholkit asianomaisten tangonosien ohjaamiseksi. Käyttölaitteena toimii pneumaattinen mäntälaite (ei esitetty). Välipaloihin 73 tai käyttölaitteeseen on liitetty korkeusvastin, jota voidaan korkeussuunnassa säätää niin, että yläosa 72 voidaan siirtää eri korkeuksille.
Erotinveitsen 66 pituus välikappaleiden 73 ulkopuolella on vähintään yhtä, mutta mieluummin eri suuri kuin käsiteltävän pakkausmateriaalin il suurin mahdollinen leveys. Pidäkepää 75, pituusohjain 76 ja pylväs 77 on muodostettu ja järjestetty siten, että erotinveitsi voidaan siirtää lepoasentoon (kuvio 9) ja työasentoon (kuvio 9, pisteviivat). Lepoasennossa on erotinveitsen 66 pään 67 kärki juuri laskentakappaleen 65 liikeradalla (kuviot 1 ja 9). Erotinasen-nossa se ulottuu läpi pakkaustavaran 11, jolloin vähintään sen kärki ellei koko pää 67 tulee ulos pakkaustavarasta 11.
; Erotinveitsen 66 alaosaan 71 on kiinnitetty pään kärkeen viuhkalevyjen 3 puoleiselle puolelle sijoitettu tunnistin 78, joka edullisesti on optinen sensori. Siinä on lasikuitu-kaapelista muodostettu valojohdin 79, jonka tunnistimen 78 vastaisessa päässä on muuntajakotelo 81, johon on kytketty toisaalta valolähde, esim. diodi ja toisaalta optosähköinen muuntaja optisesti. Näin tunnistin 78 toimii heijastustunnistimena. Se on kokonaisuudessaan muodostettu ja järjestetty siten, että se laskentakappaleen 65 lähestyessä, etenkin sen koskettaessa tunnistinta 78, antaa ohjaussignaalin.
Pidäkepään 75 käyttölaitteen ohjaamiseksi on järjestetty 26 87438 viive-elin, joka vasta tietyllä aikavälillä tunnistimen 78 ohjaussignaalin tultua antaa käyttösignaalin pidäkepään 75 käyttölaitteelle, jossa erotinveitsi on. Näin veitsi 66 pysyy vielä hetken lepoasennossaan, minkä aikana pakkaustavara 11 erotinveitsen 66 ulkopuolella olevalla osalla liikkuu eteenpäin hiukan yli erotinveitsen 66 toimintalinjan. Silloin syntyy laskentakappaleen 65 sen edellä kulkevan kappaleen väliin rako, kuten kuviosta 11 ilmenee. Tähän muodostuvaan rakoon työntyy säädetyn viiveajan kuluttua erotinveitsi, jolloin rako aukeaa yhä enemmän ja lopulta koko erotinveitsi 66 on mennyt läi erottaessaan pinkan 12 jäljessä tulevasta pakkaustava-rasta 11.
Erotusasennossa olevassa erotinveitsessä 66 kohoaa yläosa 72 itsekseen, jolloin pinkka on myös ylemmältä alueeltaan erotettu jäljessä tulevasta pakkaustavarasta 11 (kuvio 10) .
Ohimenevästi erotinveitsen 66 ja viuhkalevyjen 3 väliin syntyneeseen rajattuun tilaan tulee viimeksi mainittuja kappaleita edellisten perään jonottuen.
Erotettu pinkka 12 kohotetaan sitten sen tähänastiseen kulkusuuntaan nähden poikittain kulkevalla siirtolaitteella 7 laatikon 9 suuntaan ja lopuksi siirretään siihen täysin.
Luovutuslaite on muodostettu siirtolaitteeksi, jossa on kiskorata 82 pinkkaa 12 varten, joka ulottuu siirtohau-hoilta 13 laatikon 9 täyttöasemalle (kuvio 15). Siirtolaitteessa 7 on siirtäjä 83, jossa on kaksi tankoa 84 (kuviot 1 ja 15). Kummatkin tangot 84 on kiinnitetty kannatinrunkoqn 85 päällekkäin. Runko on ohjattu pitkittäisohjaimen 86 varassa vaakasuorassa, jolloin siirtolaite on suorassa kulmassa siirtohihnojen 13 liikerataan nähden. Tangot 84 ulottuvat pinkantuen 6 tukilistojen 51 ohi, joko niiden ylä- tai alapuolella tai välistä erotuspaikalle, jossa on erotinveitsi 66. Tankojen 84 vapaat päät ulottuvat siten erotinveitsen toiminta-alueelle.
27 87438
Erotinveitsen 66 alaosassa 71 ja yläosassa on siirtolaitteen 83 puoleisella alueellaan pitkittäisurat 87, 88, jotka on suunnattu vaakasuoraan samansuuntaisesti erotinveitsen pituusakselin ja sen liikkumasuunnan kanssa. Pitkittäisraot 87, 88 päättyvät vapaina veitsen 6 molempiin päihin.
Kummankin pitkittäisuran 87 ja 88 poikkileikkaus on korkeudeltaan suurempi kuin siirtolaitteen 83 tankojen 84 korkeus. Tankoja merkitään selvyyden vuoksi viitenumeroilla 84.1 ja 84.2. Alempi tanko 84.1 on saman korkuinen kuin alaosan 71 pitkittäisura 87 (kuvio 13). Ylempi tanko on korkeudeltaan sama kuin yläosan 72 pitkittäisosa 88 yläosan 72 ollessa kohotetussa asennossa (kuviot 9 ja 10, viitenumero 72')·
Koska yläosaa 72 voidaan siirtää eri korkeuksille, on myöskin ylempi tanko 84.2 korkeudeltaan säädettävissä ja niinikään kiinnitetty liikkuvasti kannatinrunkoon 85.
Kannatinrungossa 85 on puolestaan liukuholkit, jotka liukuvat pitkittäisohjaimen pyöreinä tangoilla. Siirtolaitteen 83 voimanlähteenä on hammasketju (ei esitetty), jossa on kaksi hammashihnapyörää, jotka on pyörivästi laakeroitu : pitkittäisohjaimen kumpaankin pilariin, joista kuviossa 1 on esitetty selvyyden vuoksi vain toinen pilari 89. Toista näistä hammashihnapyöristä käyttää sähkömoottori.
Kun erotinveitsi 66 on erottanut pinkan 12 jäljempänä tulevas-*· ta pakkaustavarasta 11 ja veitsen 66 yläosa 72 on kohotettu, pinkkatuki 6 liikkuu jatkuvasti pyörivien siirtohihnojen 13 kanssa pois erottamispaikalta. Sillä, että pinkan takapäähän erotinveitsen 66 ansiosta ei tule lisää yksittäisiä kappaleita ja sillä, että siirtohihnat 13 jatkuvasti liikkuvat, aikaan-saadaan se, että pinkka voidaan yläreunastaan poistaa.
Pinkan 12 (kuvio 15) ala-alueelle on järjestetty tärytyslaite, 28 8 7438 jonka tärytyspöytä (ei esitetty) on asennettu siirtopöytään 4. Siirtonauhojen 13 yläosat kulkevat tärytyspöydän päällä.
Sen korkeus on tarkoituksenmukaisesti järjestetty siten, että sen yläpinta on myöskin tärytysliikkeen alimmassa asennossa enintään yhtä alhaalla kuin siirtopöydän 4 yläreuna. Ennen tärytyksen alkua lähtee siirtolaite 83 lepoasennostaan, jossa se on vähäisellä etäisyydellä pinkan 12 vieressä, pinkkaan 12 kiinni. Samalla, kun pinkkaa 12 tärytetään tärytyspöydällä, siirtyy siirtolaite 83 edelleen laatikon 9 suuntaan. Tällöin pinkka 12 on siirtimen 83 tangoilla 84 niin, että tärytysliikkeen ansiosta pinkan 12 kaikkien yksittäiskappaleiden sivureuna on lopulta vasten tankoa 84 ja siten kaikki kappaleet on järjestetty päällekkäin pinkkaan.
Vielä tärytyksen kestäessä palaa pinkkatuki 6 ohimenevästä pääteasennostaan (kuvio 15) erotinveitsen 66 suuntaan siirto-asentoon (kuvio 16) takaisin. Silloin pinkka 12 tiivistyy pituussuunnassa alkuperäisen syöttösuuntansa vastaisesti siirtohihnoilla 13 niin paljon, että sen pituuskurottuma on pienempi kuin laatikon 9 leveys. Tässä tilassa pinkka 12 työnnetään siirtolaitteesta 7 siirtimen 83 avulla liuku-rataa 82 laatikon 9 suuntaan (kuvio 17) ja lopulta sen sisälle.
Pinkan 12 siirron aikana toimivat pinkkatuen 6 tukilistat 51 ja erotinveitsen 66 molemmat osat sen otsapuolisina ohjaimina. Koska erotinveitsi 66 ulottuu vain vähän yli pinkan 12 leveyden, on sen molempien osien välilinjalle järjestetty vielä lisäksi listamainen ohjainelementti, joka pinkan 12 siirtoliikkeen jatkuessa ottaa erotinveitsen 66 ohjaustehtävän (kuvio 17). Listamainen ohjainelementti tai lyhyet ohjainlistat 91 ulottuvat pinkan 12 siirtymis-suunnassa siirtohihnoilta 13 ainakin suunnilleen yhtä pitkän tien kuin pinkkatuen 6 tukilistat 51. Ohjainlistat 91 ja tukilistat 51 ulottuvat siihen paikkaan, joka on pinkan 29 87438 12 alkuperäiseltä liikeradalta kauemmaksi kuin mitä laatikon 9 syvyys on. Siten voidaan sitten, kun pinkkatuki 6 on ajettu luovutusasentoon (kuvio 16), laatikko 9 siirtää kosketuksiin pohjaosallaan ohjainlistojen 91 päihin, ja tukilistat 51 työnnetään näiden päälle vielä pinkkaan 12 kajoamatta. Kuvioissa 16 ja 17 on laatikko työnnetty vain osaksi paikoilleen.
Siirtolaitteella 83 työnnetään pinkka 12 kuviossa 17 esitetystä väliasennostaan täysin laatikkoon 9. Silloin siirrin 83 kulkee vielä tietyn matkan siirtoasennostaan eteenpän ja työntää siten pinkan 12 kanssa samalla laatikon 9 ohjain-listoilta 91 ja tukilistoilta 51 alas. Siten pysyvät myös pinkan 12 otsapuoliset kappaleet pinkkamaisessa muodossa pinkan muun osan kanssa, koska niitä liikutetaan suhteessa tukielementteihin 51 ja ohjainelementteihin 91 ja koska niihin kohdistetaan kitkavoimaa, jonka aiheuttaa laatikko 9. Siirtimen 83 lisäsiirtymäliike on ainakin sama kuin ohjainlistojen 91 ja tukilistojen 51 pistosyvyys tai, toisin sanoen ainakin sama kuin laatikon 9 syvyys.
Kuviossa 18 esitetään muunneltu suoritusmuoto niistä osista, jotka ohjaavat pinkkaa 12 molemmista otsapinnoista laatikkoon 9 vietäessä. Tällöin pinkka tuen 6 tukilistat ulottuvat tukilistoina 51' vain niin pitkälle laatikon 9 täyttöpaikan suuntaan, kuten erotinveitsen 66 kohdalla asia oli. Samaan : .·. linjaan tukilistojen 51' kanssa on järjestetty listamaiset ohjainelementit tai -listat 92, jotka toimivat tukilistojen 51' jatkeena ja jotka vastaavasti ulottuvat laatikkoon 9. Ohjainlistat 92 on laatikosta 9 poispäin olevalta puoleltaan kiinnitetty yhteiseen pidäkkeeseen 93, joka on kääntyvästä laakeroitu pystysuuntaiselle akselille 94. Pidikkeen 93 taakse ulottuvaan ohjainlistan 92 pääteosaan 95 on järjes- tetty vetojousi 96, jonka toinen pää 97 on kiinnitetty :V: kiinteään osaan pakkausautomaatia 1. Vetojousi 96 kohdistaa ; ohjainlistaan 92 momentin, jonka ansiosta se voidaan sijoittaa * · · \‘I.‘ laatikon 9 sisälle, kuten ohjainlistan 98 asennolla erotinveit- # · » 30 87438 sen 66 suunnassa on esitetty. Pääteosan 95 liikeradalle on järjestetty kiinteästi vastine 99, jolla pääteosa 95 lepää, kun ohjainlista 92 on noin 5 - 10° ohjainlistan.
51' linjalta. Ohjainelementin 92 ja 98 pääteosa 95 on tähän linjaan nähden siirtynyt vähän ulospäin, jotta pinkalle 12 saataisiin tuloaukko.
Ohjainlistat 98 on muodostettu samanlaisiksi kuin ohjainlis-tat 92 ja järjestetty 180° käännetysti, minkä vuoksi ne muutoinkin vastaavat ominaisuuksiltaan edellä listojen 92 kohdalla esitettyä.
Pinkkatukien 6 ja niiden tukilistojen 51' työasento riippuu pinkan 12 pituudesta. Pinkkatuen kohdalla tämä aikaansaadaan sen käyttölaitteen vastaavalla ohjauksella. Siitä erilliset tukilistat 92 täytyy säätää pinkan 12 pituussuunnassa, jos pinkan 12 ja siten myös laatikon 9 pituus muuttuu.
Tämä tapahtuu helpoimmin siten, että akseli 94 on järjestetty kelkalle, jota voidaan säätää pitkittäisohjaimella samansuuntaisesti pitkittäisohjaimen 45 kanssa.
Sen jälkeen, kun pinkka 12 on työnnetty laatikkoon 9 ja yhdessä sen kanssa työnnetty alas tukilistoilta 51 ja ohjain-listoilta 91, siirtolaite 83 siirtyy takaisin alku- eli lepoasentoonsa (kuvio 1), jossa sen tangot 84 ovat erotinlait-teen 5 sivulla pakkaustavaran 11 kulkuradan vierellä. Samalla sirityy pinkkatuki 6 siirtoasennosta takaisin erotusasennossa olevan erotinveitsen 66 luokse. Erotinveitsi 66 siirtyy takaisin pakkaustavaran 11 kulkuradalta takaisin lepoasentoonsa (kuvio 1), minkä jälkeen pinkkatuki 6 tukilistoineen 51 tukee jälleen pakkaustavaran 11 otsapintaa ja siirtyy siitä jälleen vaiheittain siirtopaikan suuntaan.
Pakkausautomaatin 1 kaikkien osien oikeata toimintaa helpottaa se, että erotinlaite 5, pinkkatuki 6 runkoineen 46 ja siirto-laite 7 on järjestetty yhteiselle perusrungolle 100, joka 31 87438 kuviossa 1 on esitetty vain pieninä levyinä, mutta on itse asiassa perusrunko. Tämä perusrunko 100 ja siirtopöytä 4 on yhdistetty irrotettavasti keskenään. Siten tarvittaessa voidaan pakkausautomaatin 1 perusrunkoon yhdistetyt osat irrottaa toisen tuotantokoneen yhteydestä ja siirtää toiseen koneeseen,jos sen siirtopöytä vastaa rakenteeltaan siirtopöytää 4.
Kuviossa 19 osittain esitetty toinen suoritusmuoto 101, jonka erotinlaite 102 on niinikään varustettu erotinveitsellä 103, on oleellisesti erilainen vain yksittäiskappaleiden käsittelytavaltaan, jotka siis ainoastaan selitetään jäljempänä. Missä yksittäisiä rakenneryhmiä tai -osia ei ole lähemmin esitetty, on lähtökohtana ollut se, että ne ovat samoja tai ainakin samankaltaisia vastaavissa rakenneryhmissä ja -osissa kuin vastaavat pakkausautomaatissa 1 ja niiden toimintatapa on sama tai vastaava.
Tuotantokoneen viuhkalevyn poistoalueelle on järjestetty apulaite erotinlaitetta 102 varten on samalla puolen kuin erotinlaite 102. Tämä apulaite siirtää sitten pakkaustavaran 105 yksittäiskappaleet 104 toiselle puolelle tietylle etäisyydelle. Siten syntyy erotinlaitteen 012 puolelle kappaleiden *- “ 104 alueelle pieni ensiörako 106 pakkaustavaran 105 puolelle.
: Erotinveitseen 103 on järjestetty optinen tunnistin 107 ; siten, että se ensiöraon 106 kohdatessaan tuntee sen ja : antaa ohjainsignaalin. Tämän ohjainsignaalin vuoksi kytkee pakkausautomaatin 101 ohjainkytkentä päälle erotinveitsen 103 siten, että erotinveitsen 103 kärki aluksi tunkeutuu ensiörakoon 106 enintään sen syvyydelle ja että samalla erotinveitsen 103 käyttölaitetta kytketään pois vähäksi aikaa tai ainakin häiritään. Tällä aikavälillä primäärira-koon liittyviä pakkaustavaran 105 yksittäiskappaleita pidätte- • · · lee niiden reuna-alueilta erotinveitsi 103 samalla, kun • · *.··* näiden yksittäiskappaleiden ylimmät osat siirtyvät eteenpäin.
• Tällöin siirtyvät myös kappaleet reunoineen eteenpäin niin, 32 87438 että niiden ja niihin liittyvien kappaleiden väliin syntyy toisiorako, joka on selvästi suurempi. Niin pian kuin tämä tosiorako on säädetyn ajan kuluttua saavuttanut tietyn koon, kytkee pakkausautomaatin 101 ohjauskytkentä erotinveit-sen 103 jälleen päälle, ja erotinveitsi 103 työntyy toisio-rakoon ja pakkaustavaran 105 lävitse.
Erotinveitsi 103 on erotinveitsen 66 tapaan muodostettu kaksiosaiseksi. Kun se on täysin työntynyt pakkaustavaran lävitse, kohoaa sen yläosa pakkaustavaran 105 yläalueelle ja erottaa siten ohimenneen pakkaustarvikeosan pinkaksi 108 täydellisesti jäljessä tulevasta pakkaustavarasta 105.
Muut toimenpiteet pinkan 108 pakkaamiseksi ovat saunat kuin pinkan 12.
Kuviossa 20 esitetty pakkausautomaatti 111 eroaa kummastakin pakkausautomaatista 1 ja 101 oleellisesti vain tavassa erottaa pinkka 112 jäljempänä tulevasta pakkaustavarasta 113. Pakkausautomaatti 111 tulee toimeen ilman laitetta, jolla muutoin viuhkalevyn 114 alueella yksi tai useampia pakkaustavaran 113 yksittäiskappaleita työnnettäisiin rivistä esiin laskentakappaleiksi. Pakkausautomaatti 111 on siksi käytännöllinen sellaisissa tuotantokoneissa, joissa ei ole sellaista yksittäiskappaleiden siirtolaitetta ja johon sitä ei myöskään voida jälkikäteen asentaa.
Erotinlaitteessa 115 on erotinpistin 116, joka on laakeroitu kiertyvästi pitkittäisrunkoon 117, jolloin erotinpistimen 116 kiertoakseli on vaakasuorassa ja samalla suorassa kulmassa pakkaustavaran 113 syöttölaitteeseen nähden. Laakerirunko 117 on järjestetty kahteen välipitimeen 118, joilla se on kiinnitetty pidäkepäähän 119.
Erotinpistimessä 116 on lieriömäinen varsi 121 ja kartiomainen pää tai lyhyt kartiopää 122. Kartioakseli 123 on varren 121 lieriöakseliin nähden siirretty tietyn matkan "e” (kuvio 20). Tämä etäisyys "e" on noin 1 mm.
33 87438
Erotinpistintä 116 käyttää pyörivästi käyttölaite (ei esitetty), joka on järjestetty pitkittäisrunkoon 117 erotinpistimen 116 taakse ja kytketty pistimen 116 päähän 121'. Pidäkepää 119 on taas ohjattu pituussuunnassa liikkuvasti pitkittäis-ohjaimella 125 samaan tapaan kuin pidäkepää 75 pakkausauto-maatissa 1. Siten erotinpistin voi kuviossa 20 esitetystä lepoasennostaan, jossa se on pakkaustavaran 113 ulkopuolella, siirtyä pakkasutavaran kulkutiehen nähden poikittian pakkaus-tavaran lävitse, kunnes ainakin sen kartiopää 122 on toisella puolella pakkaustavaraa.
Pakkaustavaran sen yksittäiskappaleen lähestyessä, joka vastaa määrättyä määrää ohimennyttä pakkaustavaraa, siis laskentakappaleen 126, vastaavan laskentasignaalin perusteella, joka saadaan samoinkuin laskimella 24 pakkausautomaatissa 1, kytketään päälle erotinpistimen 116 pitkittäiskäyttö. Ensimmäisessä liikevaiheessa siirtyy erotinpistin 116 ensiksi pakkaustavaran 113 sivureunalle (kuvio 20) ja sitä paitsi vähän matkaa pitemmälle vasten pakkaustavaraa 113 (kuvio 21). Lieriöakselista 124 ulospäin työntyvän kartiopään 122 kärjellä 130 painetaan laskentakappaleen 126 tai jompi kumpi sen molemmin puolin olevista kappaleista, joko heti sivulle tai, kuten kuviossa 21 on esitetty, sen reunan ensiksi hieman pakkaustavaran 113 sisään, jolloin reuna-"· alue muotoutuu elastisesti ja jännittyy. Silloin ponnahtaa : tämä sivureuna kartiopään 122 kiertoliikkeen ansiosta kärjeltä : Y 130 (kuvio 22) ja suuntautuu edeleen pyörivän kartiopään : : viereen jälleen suoraksi (kuvio 23) niin, että viimeistään sitten kartiopiää 122 tunkeutuu laskentakappaleen 126 ja Y; viereisen kappaleen 127 väliin pakkaustavaraan 113. Kartiopään 122 jatkuvalla pyörimisliikkeellä ja koko erotinpistimen 116 työntyessä edelleen se kulkee koko pakkaustavaran 113 läpi ja erottaa siten ainakin alemmalla alueella pinkan 112 muodostavat kappaleet perässä tulevasta pakkaustavarasta 113.
34 87438
Erotinpistin 116 on muodostettu kaksiosaiseksi erotinveitsen 66 tapaan. Sen yläosa 128 on kiinnitetty kelkkaan 129 siten, että se on samalla pystysuoraan erotinpistimen 116 yläpuolella, joka samalla muodostaa sen alaosan. Erotinpistimeen suuntautunut yläosan 128 alapinta voi olla muodostettu onteloksi siten, että se lasketussa asennossaan on tiiviimmin erotinpistintä 116 vasten.
Kelkka 129 on ohjattu pystysuunnassa ohjaimina toimivilla välipaloilla 118. Se on kytketty pitkittäiskäyttölaitteeseen (ei esitetty), jolla sitä voidaan yhdessä yläosan 128 kanssa kohottaa asentoon, kuten asia oli erotinveitsen 66 yläosan 72 kohdalla.
Pyörivässä erotinpistimessä 116 ei ole lainkaan pitkittäisosaa siirtolaitteen 132 jonkin tangon 131 vapaan pään upottamiseksi. Tässä tapauksessa tulee yhden näistä tangoista 131 olla järjestetty vähän erotinpistimen ala- tai yläpuolelle, jotta se silti voisi ulottua erotinpistimen 116 toiminta-alueelle. Pyörimättömässä yläosassa 128 on pitkittäisura, johon sillä kohdalla oleva tanko 131 voi upota, joka tanko siis on samalla korkeudella kuin yläosan 128 pitkittäisura kohotetussa asennossa, joka vastaa erotinveitsen 66 asentoa 72' (kuviot 9 ja 10).
Kun erotinpistin 116 on täydellisesti erottanut pinkan 112 jäljessä tulevasta pakkaustavarasta 113, tapahtuvat jatkotoimenpiteet pinkan 112 pakkaamiseksi laatikkoon 9 samalla tavalla kuin pakkausautomaatissa 1.
Erotinlaitteen 115 osumatarkkuus on vähän heikompi kuin pakkausautomaatin 1 erotinlaitteen 5. Siksi voidaan erotinlait-teella 115 varustettua pakkausautomaattia 111 käyttää myös sellaisissa tuotantokoneissa, joissa ei ole laitetta kappaleiden siirtämiseksi eikä voida sellaista asentaa.
35 87438
Kuvioissa 25 ja 26 on esitetty eräs muunneltu erotinpistimen suoritusmuoto, jossa erotinpistin 133 on muodostettu kaksiosaiseksi, ja siinä on kartiomainen pää 135 ja varsi 134.itsenäisinä osina. Varsi 134 on kiinnitetty jäykästi kannatinrunkoon 136, joka vastaa pyörivässä erotinpistimessä 116 laakerirunkoa 117. Tämän tapaan on kannatinrunko 136 järjestetty kahteen välipalaan 118, joilla se on kytketty erotinlaitteen pidäke-päähän.
Varren 134 läpileikkaus voi olla vapaa, esimerkiksi neliömäinen tai suorakaiteen muotoinen (kuvio 26). Se on muodostettu ontelorungoksi ja siinä on keskeisesti pituusakseliaan kulkeva reikä 137. Varren 134 kummassakin päässä on aukkoon 137 järjestetty kaksi laakeria 138. Niihin on laakeroitu akseli 139, jonka etupäähän on järjestetty kartiopää 135. Vastakkaisesta päästään akseli 139 on kytketty kannatinrunkoon 136 kiinnitettyyn käyttölaitteeseen (ei esitetty). Kartiopään 135 viereisellä alueella on varren 134 ulkopinta koneistettu pyöreäksi ja kärkeä vastaavaksi otsapintojen välttämiseksi, jotka saattaisivat törmätä pakkausaineeseen.
Siinä tapauksessa, että varren 134 ulkoläpimitta on vain vähän suurempi kuin reiän 137 sisäläpimitta, on tarkoituksen-.·. : mukaista varustaa varsi 134 alapuoleltaan ulkonemalla 141, joka on merkitty katkoviivoin kuvioon 26. Tämän ulokkeen 141 alueella voi myös siirtäjään päin olevalla puolella ; ; (kuvio 20) olla pitkittäisura 142, johon siirtimen 132 : yksi tanko voi olla siten suunnattu, että sen vapaa pää osuu suorassa asennossa uraan 142.
Kuten erotinpistimessä 116, voi myös erotinpistimessä 133 olla yläosa 143, jossa myös on pitkittäisura 144, johon siirtolaitteen 132 yksi tanko on kohdistettu, kun yläosa on kohotetussa käyttöasennossaan. Tätä varten yläosa 143 .·.·. on yhdistetty iskulaitteeseen, jonka ohjaimina välipalat 188 toimivat.
• · · 36 87438
Laatikoiden 9 siirtäminen ohjainlistoista 91 ja tukilistoista 51 muodostuvalle ohjainelementille, kuten kuviosta 16 ilmenee, voidaan suorittaa käsin. Koska tyhjän laatikon 9 saattamisen tälle ohjainelementille ja täytetyn laatikon 9 poistamisen tulee tapahtua suhteellisen lyhyessä ajassa ja samassa tahdissa pakkausautomaatin 1 toiminnan kanssa, käytetään laatikoiden 9 käsittelyyn käsittelylaitetta 8, jota ohjataan pakkausautomaatin ohjauskytkennällä. Sitä selitetään lähemmin seuraavassa viittaamalla kuvioihin 27 - 34.
Tässä käsittelylaitteessa 8 on kaksi syöttöhihnaa 145 ja 146. Syöttöhihna 146 toimii täytettyjen laatikoiden 9 pois-kuljettamiseksi kääntölaitteelta 147 (kuviot 33 ja 34) varastointipaikkaan tai toiseen syöttölaitteeseen. Molemmat syöttöhihnat 145 ja 146 päättyvät juuri ennen viimeisen syötetyn laatikon alapäätä kääntölaitteen 147 yläpuolella (kuvio 27). Jotta ensimmäinen laatikko 148 pysähtyisi myös syöttöhihnan 145 syöttösuunnassa oikeaan paikkaan kääntölaitteen 147 yläpuolelle, on laatikon 9 liikeradalle järjestetty vastinlevy 149, joka on pystysuorassa ja joka myöhemmin toimii laatikon laskiessa samalla ohjaimena. Vastinlevy 149 on järjestetty kiinteästi syöttöhihnan 145 liikesuuntaan, jotta laatikon 9 tuotantokoneen suuntaan käännetty sivuseinä olisi aina erotinlaitteen 5 kanssa linjassa.
Kääntölaitteeseen 147 kuuluu pystysyöttäjä 151, jossa on pneumaattinen mäntälaite 152, jossa on männänvarsi 153, jonka yläpäässä on imupää 154. Pystysyöttäjän 151 syöttökor-keus vastaa korkeuseroa syöttöhihnojen 145 ja 146 välillä. Imupää 154 voidaan männänvarren 153 välityksellä liittää alipainelaitteeseen.
Syöttöhihnan 146 korkeudelle on järjestetty työntöpöytä 155. Se liikkuu vaakatasossa pitkittäisohjaimessa, jossa on kaksi ohjaintankoa 156, jolloin työntöpäydän 155 liikesuunta on samansuuntainen ohjainlistojen 91 ja tukielementin 51 (kuvio 15) kanssa.
v 87438
Työntöpöydän 155 pöytälevyssä on pakkausautomaatista poispäin olevalla sivulla leikkaus 158, jonka pohja on U:n muotoinen ja joka on avoin pakkausautomaatista poispäin olevalle puolelle. Leikkauksen 158 pohjamuoto on vähän suurempi kuin pystysyöttäjän 151 suhteellinen liikkuma-ala, joka johtuu siitä, että työntöpöytä 155 suhteessa pystysyöttäjään 151 kuviosta 28 ilmenevässä laatikon 148 vastaanottoasennossa ja että pystysyöttäjä 151 on ainakin lähellä työntöpöydän 155 geometrista keskustaa. Työntöpöydässä 155 on pakkausauto-maatin puolella imupää 159, joka on symmetrialinjalla leikkauksen 158 kanssa.
Kääntölaitteen 147 sijasta voidaan käyttää muunneltua kääntö-laitetta 147', jonka osat seuraavassa eroavat kääntölaitteen 147 osissta yläpilkulla.
Kääntölaitteessa 147' ei pystynostajaa 151' ole asennettu kiinteästi, vaan yhdistetty työntöpöytään 155', jonka pöytä-levyssä 157' on vielä yksi pyöristetty leikkaus pystysyöttä-]ää 151' varten. Muunnoksessa on toinen imupää 159' yhdistetty pystynostajan 151' imupään 154' kanssa kaksoisimupääksi, joka on järjestetty pystynostajan 151' männänvarteen 153'. Tässä kääntölaitteessa 147' laatikko 148 ei enää työntöpöy-dälle 155' sijoittamisen jälkeen irtoa pystynostajasta 151', vaan pysyy keskeytymättä kiinni mainitun kaksoisimu-pään 154'/159' seuraavien työvaiheiden aikana keskeytymättä, kunnes työntöpöytä 155' on palannut lähtöasemaansa ja laatikko 148 on palannut luovutuspaikkaansa alemmalle syöttöhihnalle 146. Imupään 154'/159' irtikytkennän jälkeen voidaan laatikko siirtää siirtolaitteella 161' syöttöhihnalle 146'.
Työntöpöydän 155 vastaanottoasennossa on syöttöhihnalta 146 poispäin olevalle puolelle järjestetty siirtolaite 161. Siinä on pneumaattinen mäntälaite 162, jonka päähän :Y: on kiinnitetty siirtolevy 163. Siirtolaite on ainakin suunnil- *. leen järjestetty syöttöhihnan 146 pituusakselin keskelle ja suunnattu sitä kohdsi, Siirtolevy 163 on suunnattu siihen 38 87438 nähden poikittain. Korkeudeltaan on siirtolaite 161 järjestetty ainakin suunnilleen työntöpäydällä lepäävän laatikon alaosaa kohden. Siirtolaitteen 161 siirtoliike tapahtuu vähintään syöttönauhalle 146 saakka.
Seuraavassa selitetään lähemmin syöttönauhalta 145 tulevan ensimmäisen laatikon 148 käsittelyä: Männänvarsi 153 kohotetaan laatikolle 148 niin, että imupää 154 nojaa laatikon 148 pohjaan.imupää 154 yhdistetään ohjainlaitteen käyttämällä venttiilillä alipainelaitteeseen. Tällöin syntyvä paine-ero laatikon pohjan ylä- ja alapinnan välillä puristaa laatikon 148 imupäähän 154. Männänvartta 153 ajetaan alaspäin ja äiten laatikko 148 lasketaan vastaan-ottoasennossa olevalle työntöpöydälle 155 (kuvio 30). Työntö-pöydän 155 imupää 159 yhdistetään nyt niinikään ohjainlait-teesta käyttämällä venttiiliä alipainelaitteeseen, minkä jälkeen männänvarren 153 imupää 154 kytketään jälleen pois päältä. Siten laatikko 148 pysyy työntöpöydällä 155. Sillä hetkellä, kun pinkkatuki 6 tuJ^listoineen 51 on jo tiivistänyt pinkan 12 ja aloittanut siirtoliikkeensä (kuvio 16), työntö-pöytä 155 laatikoineen 148 siirretään pakkausautomaatin suuntaan täyttöasentoon, jota se ei ole vielä kuvioissa 16 ja 17 saavuttanut. Siirtolaitteella 83 siirretään ohjain-listoilta ja tukilistoilta tuleva pinkka 12 kokonaan laatikkoon (kuvio 32) ja samalla laatikko 148 vedetään yhdessä työntö-pöydän kanssa niin kauas, että ohjainlistat 91 ja tukilistat 51 poistuvat kokonaan täytetystä laatikosta 148. Samalla siirretään työntöpöytä 155 pitkittäiskäyttölaitteella (ei esitetty) vastaanottoasentoon (kuviot 28 ja 34). Imupää 159 kytketään päältä pois ja täytetty laatikko 148 työnnetään siirtolaitteella 161 työntöpöydältä 155 syöttöhihnalle 146 (kuviot 33 ja 34).
Laatikko 148 voidaan myös syöttäjälle 151 siirtämiseksi varustaa ennakolta niin, että syöttöhihna 145 voidaan aina kytketä, kun pystysyöttäjän 151 imupää 154 on kohotetussa 3, 87438 asennossaan, kuten kuviossa 27 esitetään. Silloin imupää 154 toimii heti laatikon 148 tukena. Kuitenkin on parempi aikaansaada siirtolaite 165, loka on näytteen vuoksi esitetty vain kuviossa 31. Siinä on mäntälaite 166, joka on järjestetty syöttöhihnalla 145 olevaa laatikkoa 9 kohden ja jonka männänvarsi 147 kulkee vastinlevyssä 149 olevan aukon läpi ja ulottuu syöttönauhalle 145 saakka.Männänvarren 167 päässä on imupää 168. Tällä imupäällä tartutaan syöttöhihnalla 145 olevan ensimmäisen laatikon 9 laitaan ja siirretään se luovutusasentoon (kuvio 31). Kun pystynostaja 151 on ottanut laatikon, kytkeytyy siirtolaitteen 165 imupää 168 pois päältä.
· · • · . » « • * * ··· · • # · » « « • ·«

Claims (14)

40 87438
1. Menetelmä kirjekuorien ja näytekuorien pakkaamiseksi laatikkoon, tunnettu siitä, että siihen kuuluvat seuraavat vaiheet: - sinänsä tunnettu vaihe, jossa jatkuvasti täydennettävää kirjekuorista tai näytekuorista muodostuvaa sulkupinkkaa, jossa ainakin yksi pakattavan pinkan määrää merkitsevä yksikkökappale on vedetty tietyssä määrin sivulle sulkupinkasta laskentakappa-leeksi, kuljetetaan sulkupinkan pään edellä kulkevan tuen avulla eteenpäin erotuspaikkaan nähden pitäen yksittäiskappaleet ainakin lähimain pystyasennossa, - laskentakappaleen saapuessa erotuspaikalle pysäytetään pin-kasta esiinpistävä laskentakappale, - laskentakappaleen ja eteenpäin kuljetetun osapinkan väliin muodostuvaan rakoon työnnetään sinänsä tunnetusti sulkupinkan kulkusuuntaan nähden poikittain erotinosa ja siten pidätellään ohimenevästi jäljempänä tulevaa sulkupinkkaa, - kun erotinosa on työnnetty osapinkan ja perässä tulevan sulkupinkan väliin, tukea siirretään erotinosan suuntaan takaisin tietty matka, jolloin erotettu osapinkka tiivistyy pituudelle, joka on pienempi kuin vaakasuoraan mitattu pakkauslaatikon leveys, - sinänsä tunnettu vaihe, jossa erotettu osapinkka siirretään laatikkoon, : - sinänsä tunnettu vaihe, jossa sen jälkeen kun erotettu osa pinkka on poistettu laatikkoon, tuki palaa takaisin erotuspaikkaan ja erotinosa vetäytyy pois perässä tulevan sulkupinkan liikeradalta.
2. Menetelmä kirjekuorien ja näytekuorien pakkaamiseksi laatik-. koon, tunnettu siitä, että siihen kuuluvat seuraavat vaiheet: - sinänsä tunnettu vaihe, jossa jatkuvasti täydennettävää kirjekuorista tai näytekuorista muodostuvaa sulkupinkkaa, jossa 4i 8 7 438 ainakin yksi pakattavan pinkan määrää merkitsevä yksikkökappale primäärisen raon muodostamiseksi on vedetty tietyssä määrin sivulle sulkupinkasta laskentakappaleeksi, kuljetetaan sulku-pinkan pään edellä kulkevan tuen avulla eteenpäin erotuspaikkaan nähden pitäen yksittäiskappaleet ainakin lähimain pystyasennossa , - primäärisen raon saapuessa erotuspaikalle pysäytetään primääristä rakoa seuraavat sulkupinkan yksittäiskappaleet, - primääriseen rakoon liittyen laskentakappaleen ja perässä seuraavan osapinkan väliin muodostuvaan suurempaan sekundääriseen rakoon työnnetään sinänsä tunnetusti pinkan kulkusuuntaan nähden poikittain erotinosa ja siten pidätellään ohimenevästi jäljempänä tulevaa sulkupinkkaa, - kun erotinosa on työnnetty osapinkan ja perässä tulevan sulkupinkan väliin, tukea siirretään erotinosan suuntaan takaisin tietty matka, jolloin erotettu osapinkka tiivistyy pituudelle, joka on pienempi kuin vaakasuoraan mitattu pakkauslaatikon leveys, - sinänsä tunnettu vaihe, jossa erotettu osapinkka siirretään laatikkoon, - sinänsä tunnettu vaihe, jossa sen jälkeen kun erotettu osapinkka on poistettu laatikkoon, tuki palaa takaisin erotuspaikkaan ja erotinosa vetäytyy pois perässä tulevan sulkupinkan liikeradalta.
• · : 3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, t u n - l n e t t u siitä, että erotettu osapinkka ensimmäisen sivuttai- : sen siirtymävaiheensa aikana siirtyy tärytyspöydälle, jossa sitä tärytetään pystysuorassa asennossa, jolloin kohdistusosa nojaa pinkkaan pakkauslaatikosta poispäin olevalla puolella siirtäen sitä tärytyksen aikana sivuttain ja siten kohdistaa pinkaksi.
« · · • · · ·. 4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että tärytysvaiheen aluksi tukiosa siirretään tietyn » · • · · • · · « t • · 42 87 438 matkan verran lisää erotinosasta ja että tärytysvaiheen aikana tai sen jälkeen suojaosaa siirretään erotusosan suuntaan asentoon, jossa pinkka tiivistetään.
5. Pakkausautomaatti kirjekuoria ja näytekuoria varten, jotka kuoret ovat jatkuvasti täydennettävän sulkupinkan muodossa, jossa vähintään yksi pakattavan osapinkan määrättyä eräsuuruut-ta vastaava yksittäiskappale on laskentakappaleena, on työnnetty sulkupinkasta sivuttain esiin tietyn matkan, erityisesti patenttivaatimuksen 1 mukaisen menetelmän toteuttamiseksi, johon kuuluu - kaksi rengasmaisesti suljettua siirtohihnaa, jotka on järjestetty vierekkäin tietyn välimatkan päähän toisistaan, - ja joita kierrätetään yhteisten akseleiden ympäri, jotka on laakeroitu kiertyvästi pöytäosaan ja joista ainakin toinen on yhdistetty jatkuvatoimiseen käyttölaitteeseen, - siirtohihnojen pinnan yläpuolelle on järjestetty pinkkatuki, joka liikkuu pitkittäisohjaimen avulla siirtohihnojen pituussuunnassa , - lisäksi on järjestetty erotinlaite, jolla voidaan erottaa osapinkka viuhkalevyltä jäljessä tulevasta sulkupinkasta, - erotinlaitteessa (5) on erotinveitsi (66), jossa on kiilamainen pää (67) ja siihen liittyvä varsi (68), - erotinveitsen (66) kokonaispituus on ainakin suunnilleen sama ’ kuin suurin mahdollinen sulkupinkan leveys, - erotinveitsi (66) on (76) siirrettävästi ohjattuna pituus-suunnassaan pitkittäisohjaimessa, joka ohjain on suunnattu : vaakasuorasti ja poikittain sulkupinkan kulkurataan nähden, - erotinveitsi (66) on kytketty käyttölaitteeseen, jolla sitä voidaan liikuttaa sulkupinkan kulkuradalle, - lisäksi on luovutuslaite, jolla erotettu osapinkka on siirrettävissä avoimeen pakkauslaatikkoon, tunnettu siitä, että siirtohihnojen (13) käyttölaitteen (19) syöttönopeus on tietyssä suhteessa säädettävissä tuotanto-"· koneen (2) syöttönopeuteen nähden, 43 8 7 438 - tuotantokoneen (2) viuhkalevyn (3) alueelle on järjestetty tuntoelin (24), jolla voidaan tunnustella viuhkapyörän (3) kautta kulkevaa pakkaustavaraa siirtohihnojen (13) käyttölaitteen (19) ohjaamiseksi pakkaustavaran olemassaolosta tai poissaolosta riippuen, - pinkkatukea (6) voidaan liikuttaa omalla käyttölaitteellaan sekä sulkupinkan (11) syöttösuunnassa että sitä vastaan, - pinkkatuen (6) käyttölaite on muodostettu sulkupinkan syöttösuunnassa säädettäväksi siirtohihnojen (13) syöttönopeuden mukaisesti, - erotinveitsi (66) on lepoasennossaan järjestetty siten, että sen pään (67) kärki työntyy ainakin osaksi laskentakappaleen (65) kulku radalle sulkupinkassa (11), - laskentakappaleen kulkuradalle työntyvässä erotinveitsen (66) kärjen osassa on ainakin yksi tuntoelin (78), joka on muodostettu siten, että laskentakappaleen (65) lähestyessä ja/tai koskettaessa sitä syntyy ohjaussignaali, - erotinveitsen (66) käyttölaitteen ohjaukseen on kytketty viive-elin, joka vasta tietyn ajan jälkeen tunnistimen ohjain-signaalin jälkeen antaa käynnistyssignaalin erotinveitsen käyttölaitteelle .
6. Pakkausautomaatti kirjekuoria ja näytekuoria varten, jotka . . kuoret ovat jatkuvasti täydennettävän sulkupinkan muodossa, jossa vähintään yksi pakattavan osapinkan määrättyä eräsuuruut- '·* * ta vastaava yksittäiskappale on laskentakappaleena primäärisen • · * : .* raon muodostamiseksi työnnetty sulkupinkasta sivuttain esiin ; tietyn matkan, erityisesti patenttivaatimuksen 2 mukaisen | ’·· menetelmän toteuttamiseksi, johon kuuluu - kaksi rengasmaisesti suljettua siirtohihnaa, jotka on järjestetty vierekkäin tietyn välimatkan päähän toisistaan, - ja joita kierrätetään yhteisten akseleiden ympäri, jotka on laakeroitu kiertyvästi pöytäosaan ja joista ainakin toinen on yhdistetty jatkuvatoimiseen käyttölaitteeseen, * - siirtohihnojen pinnan yläpuolelle on järjestetty pinkkatuki, 44 87438 joka liikkuu pitkittäisohjaimen avulla siirtohihnojen pituussuunnassa, - lisäksi on järjestetty erotinlaite, jolla voidaan erottaa osapinkka viuhkalevyltä jäljessä tulevasta sulkupinkasta, - erotinlaitteessa (5) on erotinveitsi (103), jossa on kiilamainen pää (67) ja siihen liittyvä varsi (68), - erotinveitsen (103) kokonaispituus on ainakin suunnilleen sama kuin suurin mahdollinen sulkupinkan leveys, - erotinveitsi (103) on siirrettävästi ohjattuna pituussuunnassaan pitkittäisohjaimessa, joka ohjain on suunnattu vaakasuorasti ja poikittain sulkupinkan kulkurataan nähden, - erotinveitsi (103) on kytketty käyttölaitteeseen, jolla sitä voidaan liikuttaa sulkupinkan kulkuradalle, - lisäksi on luovutuslaite, jolla erotettu osapinkka on siirrettävissä avoimeen pakkauslaatikkoon, tunnettu siitä, että siirtohihnojen (13) käyttölaitteen (19) syöttönopeus on tietyssä suhteessa säädettävissä tuotantokoneen (2) syöttöno-peuteen nähden, - tuotantokoneen (2) viuhkalevyn (3) alueelle on järjestetty tuntoelin (24), jolla voidaan tunnustella viuhkapyörän (3) kautta kulkevaa pakkaustavaraa siirtohihnojen (13) käyttölaitteen (19) ohjaamiseksi pakkaustavaran olemassaolosta tai • poissaolosta riippuen, - pinkkatukea (6) voidaan liikuttaa omalla käyttölaitteellaan sekä sulkupinkan (11) syöttösuunnassa että sitä vastaan, - pinkkatuen (6) käyttölaite on muodostettu sulkupinkan syöttösuunnassa säädettäväksi siirtohihnojen (13) syöttonopeuden mukaisesti, - erotinveitsi (103) on lepoasennossaan järjestetty siten, että sen pään kärki työntyy ainakin lähelle sulkupinkan (105) kulku-rataa , - erotinveitsen (103) kärjen kohdalla ainakin yksi tuntoelin (107), joka on muodostettu siten, että se osuessaan primääriseen rakoon (106) antaa ohjaussignaalin, 45 87438 - erotinveitsen (103) käyttölaitteen ohjaukseen on kytketty viive-elimellä varustettu porraskytkin, joka ensiksi antaa liikesignaalin erotinveitsen (103) käyttölaitteelle sellaista liikematkaa varten, joka ulottuu laskentakappaleen (104) primääriseen rakoon (106), ja vasta tietyn ajan ensimmäisen liikesignaalin jälkeen antaa toisen liikesignaalin erotinveitsen (103) jatkoliikkeelle loppuasentoonsa.
7. Patenttivaatimuksen 5 tai 6 mukainen pakkausautomaatti, tunnettu siitä, että pinkkatuen (6) pitkittäisohjain (45) on järjestetty siirtohihnojen (13) pintatason yläpuolelle ja edullisesti irrotettavaksi pöytäosasta (17) hihnoineen (13), sekä edullisesti ovat myös erotinlaite (5) ja luovutuslaite (7) muodostettu pöytäosasta (17) irrotettaviksi sekä kaikki edullisesti järjestetty pinkkatuen (6) ohjaimen (45) kanssa yhteiselle perusrungolle (100).
8. Jonkin patenttivaatimuksen 5-7 mukainen pakkausautomaatti, tunnettu siitä, että pinkkatuessa (6) on pinkan (12) puoleisella puolellaan ainakin yksi tuntolaite, edullisesti kaksi tuntolaitetta (53, 54), jotka on järjestetty eri korkeudelle, jolloin toinen tuntolaite (53) on pakkaustavaran (11) alareunan alueella ja toinen tuntolaite (54) sen yläreunan alueella, jolloin tuntolaitteet on muodostettu siten, että ne • sulkupinkan (11) lähestyessä ja/tai koskettaessa antavat pink-*.' · katuelle (6) ohjaussignaalin. ·.· 1
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen pakkausautomaatti, t u n - n e t t u siitä, että pinkkatuen (6) sulkupinkasta (11) pois-päin olevalle puolelle on siirtohihnoj en (13) yläpuolelle järjestetty ohjainlaite (55), jossa on kiertyvästi laakeroitu kitkapyörä (56), jonka laakerointi on yhteydessä ohjaimeen ... (57), ja sitä voidaan nostaa siirtohihnalta (13) tai laskea • · · sille joko omalla painollaan tai jousivoimalla sekä että *·“· kitkapyörään (56) on kiinteästi yhdistetty ohjainlevy (58), · · • · · 46 87438 jossa on ainakin kaksi pinta-aluetta (59, 61), jotka ovat eri tasoisia etenkin kitkapyörän akseliin nähden tai otsapinnan kohdalta, minkä lisäksi tuntokytkin (62) on asennettu siten, että sen tuntoelin (63) nojaa joustavasti jouselle pinta-alueista (59, 61) ja ohjainlevyn (58) kiertyessä liikkuu vaihdellen eri pinta-alueiden välillä siten kytkien tai irrottaen tuntokytkimen, sekä että pinkkatuen (6) käyttölaitteen ohjaus-kytkinlaite muodostuu yhdestä kaksinkertaisesta tai, jos kyseessä on kaksi tuntoelintä (53, 54) pakkaustavaraa (11) varten, kolminkertaisesta JA-kytkennästä, jonka ensimmäinen sisääntulo on liitetty tuntokytkimeen (62) ja toinen sisääntulo toiseen tuntoelimeen (53) ja kolmas sisääntulo toiseen tunto-elimeen (54) pinkkatuessa.
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen pakkausautomaatti, tunne t t u siitä , että pinkkatuen su lkupinkasta poispäin olevalle puolelle on järjestetty toisen siirtohihnan yläpuolelle tunto-elin, joka tunnustelee hihnaa ja aikaansaa ohjaussignaaleja sekä että pinkkatuen käyttölaitteen ohjauskytkimessä on yksi yksinkertainen tai, jos on kaksi tuntoelintä pakkaustavaraa varten, kolminkertainen JA-laite, jonka ensimmäinen sisääntulo on liitetty tuntoelimeen, joka on siirtohihnalla, toinen sisääntulo toiseen tuntoelimeen ja kolmas sisääntulo toiseen . tuntoelimeen pinkkatuessa.
11. Jonkin patenttivaatimuksen 5-10 mukainen pakkausautomaatti, jossa luovutuslaite on muodostettu siirtolaitteeksi, jossa on ' liukurata erotettua osapinkkaa varten, jonka siirto-osa on ohjattu siirrettävästi pitkittäisohjaimen avulla poikittain : sulkupinon liikerataan nähden ja jonka siirto-osa on kytketty käyttölaitteeseen, jonka avulla se on siirrettävissä sulkupin- -* kan liikeradan ulkopuolella olevasta lepoasennostaan osapinkan luovutusasemaan ja sen jälkeen takaisin lepoasentoonsa, tunnettu siitä, että siirtolaitteessa (7) on tapeilla (84) varustettu siirtoelin (83), joista tapeista vähintään yksi 47 87438 ulottuu erotinveitsen (66) perusalueelle, pinkkatuessa (6) on kutakin siirtoelimen (83) tapppia (84) varten osapinkan (12) siirtosuunnassa avoin aukko (52), erotinveitsessä (66) on pinkkatuen (6) puoleisella sivullaan pitkittäisura (87), joka johtaa vapaasti ainakin erotinveitsen (66) päähän (67), sopi-vimmmin myös toiseen päähän, yksi siirtoelimen (83) tapeista (84) on muodostettu ja järjestetty siten, että sen vapaa pää työntyy erotinveitsen (66) pitkittäisuraan (87) saakka.
12. Jonkin patenttivaatimuksen 5-11 mukainen pakkausautomaatti, tunnettu siitä, että erotinveitsi (66) on kaksiosainen, ja molemmat osat (71, 72) on järjestetty päällekkäin ja ovat samansuuntaiset, minkä lisäksi ne on edullisesti järjestetty yhteiseen vaunuun tai kelkkaan (75), jota liikutetaan vaakasuoralla ohjausradalla (76), sekä että erotinveitsen (66) alaosa (71) on järjestetty kiinteästi määrätylle korkeudelle, mutta yläosaa (72) ohjataan vaunulla tai kelkalla (75) pystysuoran ohjaimen (73) avulla pystysuunnassa säädetysti ja se voidaan lepoasennostaan alaosan (71) vieressä iskulaitteella alaosaan verrattuna tietyn matkan päässä korkeammalla sijaitsevaan työasentoon (72’) ja jälleen lepoasentoon.
13. Patenttivaatimusten 11 ja 12 mukainen pakkausautomaatti, . . tunnettu siitä, että erotinveitsen (66) molemmissa • osissa (71, 72) on pinkkatuen puoleisella sivullaan kummassakin *·* ' pitkitäisura (87, 88), jotka edullisesti päättyvät veitsen (66) : V päähän (67), edullisesti myös toiseen päähän sekä että siirto- ;.· · laitteessa (83) on tanko (84.1) alemman osan (71) pitkittäis- : uran (87) korkeudella, joka on liikkumattomasti sijoitettu, ja :V: toinen tanko (84.2) käyttöasennossa olevan erotinveitsen (66) ylemmän osan (72') korkeudella, joka tanko on säädettävä minkä lisäksi molemmat tangot (84.1 , 84.2) ovat niin pitkiä tai si-joitetut siirtolaitteeseen niin, että niiden vapaa pää ulottuu • · · alemman ja ylemmän osan (71, 72) leikkauksiin (87, 88). 48 87 438
14. Jonkin patenttivaatimuksen 5-13 mukainen pakkausauto-maatti, tunnettu siitä, että siihen kuuluu tärytyspöy-dällä varustettu tärytyslaite, tärytyspöytä on järjestetty ero-tinlaitteen (5) ja maksimiasentoonsa peruutetun pinkkatuen (6) väliselle tasolinjalle, tärytyspöytä on osapinkan (12) kulkutien poikittaissuunnassa ainakin yhtä leveä, edullisesti leveämpi kuin osapinkan (12) suurin leveys, lisäksi on järjestetty kohdistusosa (84), joka tärytyslaitteen käytön aikana on saatettavissa nojaamaan vasten osapinkan (12) yhtä sivureunaa, sikäli kuin osapinkan (12) luovutuslaitteena on siirtolaite (7), erityisesti varustettuna siirtoelimellä (83), muodostaa siirtolaitteen (7) osa, sopivimmin siirtoelimen (83) tapit (84), kohdistusosan. 49 87438
FI875392A 1986-12-08 1987-12-08 Foerfarande och foerpackningsautomat foer foerpackning av brevkuvert och provkuvert i en ask FI87438C (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI905101A FI87754C (fi) 1986-12-08 1990-10-17 Foerfarande och foerpackningsautomat foer foerpackning av brevkuvert och provkuvert i en ask

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3641859 1986-12-08
DE19863641859 DE3641859A1 (de) 1986-12-08 1986-12-08 Verfahren zum automatischen verpacken von briefhuellen und versandtaschen in ein behaeltnis und verpackungsautomat insbesondere zum durchfuehren der verfahren

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI875392A0 FI875392A0 (fi) 1987-12-08
FI875392A FI875392A (fi) 1988-06-09
FI87438B FI87438B (fi) 1992-09-30
FI87438C true FI87438C (fi) 1993-01-11

Family

ID=6315696

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI875392A FI87438C (fi) 1986-12-08 1987-12-08 Foerfarande och foerpackningsautomat foer foerpackning av brevkuvert och provkuvert i en ask

Country Status (10)

Country Link
US (1) US4879862A (fi)
EP (1) EP0271042B1 (fi)
JP (1) JPS63218006A (fi)
AT (1) ATE86569T1 (fi)
CA (1) CA1295976C (fi)
DE (2) DE3641859A1 (fi)
DK (1) DK640387A (fi)
ES (1) ES2041257T3 (fi)
FI (1) FI87438C (fi)
NO (1) NO875117L (fi)

Families Citing this family (45)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5044873A (en) * 1986-12-12 1991-09-03 Michael Vijuk Apparatus for stacking folded sheets on edge
DE3810484C2 (de) * 1987-01-16 1998-08-20 Mead Corp Vorrichtung zum Stapeln von bogenartigen Gegenständen in vertikale Stapel bestimmter Anzahl von Gegenständen
IT1217429B (it) * 1988-04-18 1990-03-22 Omg Pessina Perobelli Macchina impilatrice di segnature,a funzionamento continuo,provvista di un apposito dispositivo per l'espulsione,in senso trasversale,del pacco formato
DE3822103A1 (de) * 1988-06-30 1990-02-08 Winkler Duennebier Kg Masch Vorrichtung zum verschieben von teilen
CH683830A5 (de) * 1991-03-27 1994-05-31 Winkler Duennebier Kg Masch Verfahren zum Abpacken von Briefumschlägen in Schachteln und Vorrichtung zur Durchführung des Verfahrens.
US5347790A (en) * 1992-12-01 1994-09-20 Electrocom Gard, Ltd. Automatic traying and automatic sweeping device for letter mail
JP4318322B2 (ja) * 1993-05-07 2009-08-19 グラプハ−ホルディング・アクチエンゲゼルシヤフト 並列して起立している刷紙に対して垂直方向で指向して堆積体を形成するための装置
DE4344114C2 (de) * 1993-12-23 1996-06-13 Hsw Gmbh Paper Output Manageme Vorrichtung zum Einbringen von hintereinander gestapelten, flachen Produkten, insbesondere gefüllten Kuverts, in eine wannenförmige Box, insbesondere Postbox
FI94042C (fi) * 1994-01-28 1995-07-10 Jopamac Oy Laitteisto pinkassa olevan paperitavaran pakkaamiseksi
FI97355C (fi) * 1995-01-04 1996-12-10 Jopamac Ab Oy Laitteisto pinkassa olevan paperitavaran pakkaamiseksi
FI100048B (fi) * 1995-07-06 1997-09-15 Jopamac Ab Oy Pinkkoina syötettävän kappaletavaran pakkauslaitteisto
US6176483B1 (en) 1997-03-12 2001-01-23 Bell & Howell Mail And Messaging Technologies Company High speed document separator and sequencing apparatus
US6536191B1 (en) 1999-06-28 2003-03-25 Bell & Howell Mail And Messaging Technologies Company Method and apparatus for high speed envelope traying
WO2001026969A1 (en) * 1999-10-11 2001-04-19 Project Support Engineering Limited Apparatus and method for loading a container with objects
WO2004009448A1 (de) * 2002-07-19 2004-01-29 Ferag Ag Verfahren und vorrichtung zur bildung und umreifung von liegenden stapeln (stangen) von druckprodukten
US6912826B2 (en) * 2002-10-07 2005-07-05 Zoran Momich Carrier loading cartoner
US7789226B2 (en) * 2004-09-13 2010-09-07 Meadwestvaco Corporation Packaged banded envelopes
CA2579730C (en) * 2004-09-13 2010-04-13 Meadwestvaco Corporation Banded envelopes and method for assembling a package of banded envelopes
US7497064B2 (en) 2004-10-01 2009-03-03 Zoran Momich Vertical cartoner
CN100545043C (zh) * 2006-12-06 2009-09-30 康那香企业股份有限公司 数片侦错装置及具有该数片侦错装置的包装机
DE102009015047A1 (de) 2009-03-26 2010-09-30 Wincor Nixdorf International Gmbh Vorrichtung zum Befüllen eines dünnwandigen Transportbehälters mit Wertscheinen
EP2432698A1 (en) * 2009-05-18 2012-03-28 Sigma Engineering B.V. Method and device for packaging substantially flat products in a box
WO2011001451A1 (en) * 2009-07-02 2011-01-06 Vijay Chauhan Method and appratus for grouping discrete laminar articles into bathes of predetermined count
IT1395156B1 (it) * 2009-08-07 2012-09-05 Mazzola Metodo ed apparecchiatura per la separazione di pacchi da una pila di segnature in formazione
CN101833118B (zh) * 2009-10-22 2012-10-31 昆山鼎鑫电子有限公司 Pcb水平线卡板检测方法
EP2471716B1 (en) * 2010-12-30 2014-04-09 C.G. Bretting Manufacturing Co., Inc. Bulk pack napkin separator
DE102011002575A1 (de) * 2011-01-12 2012-07-12 Robert Bosch Gmbh Verpackungsvorrichtung
CN102502005A (zh) * 2011-11-17 2012-06-20 武汉人天包装技术有限公司 圆柱型药卷分流进料整形装置
DE102012008242A1 (de) * 2012-04-25 2013-10-31 Giesecke & Devrient Gmbh Greifeinrichtung zum Greifen von Blattgut
DE102012219566A1 (de) * 2012-10-25 2014-04-30 Krones Ag Verfahren zum Aussondern eines Gegenstands
CN102941947B (zh) * 2012-11-22 2014-10-01 天津普达软件技术有限公司 生产线上瓶盖通过数计量装置及方法
CN103964015A (zh) * 2013-01-29 2014-08-06 昆山尚达智机械有限公司 一种秸秆成型包装一体机
CN103448933B (zh) * 2013-09-17 2015-06-03 淄博荣琦自动化科技有限公司 自动装盒机
WO2015058738A1 (de) * 2013-10-27 2015-04-30 B & B - Maf Gmbh & Co. Kg Vorrichtung und verfahren für das bilden von stapeln
CN104528041B (zh) * 2014-12-18 2017-12-15 佛山市南海区竟佳工控设备有限公司 自动套盖管材包装机
CN104590612B (zh) * 2015-01-20 2016-09-07 杭州中亚机械股份有限公司 一种投放装置
US11104533B2 (en) * 2017-07-17 2021-08-31 Norden Machinery Ab Carton stack divider and method for dividing a stack
EP3590850B1 (de) * 2018-07-02 2021-05-05 H+H GmbH & Co. KG Verfahren und vorrichtung zum stapeln und verpacken von falzprodukten
CN111498401A (zh) * 2019-01-31 2020-08-07 泰科电子(上海)有限公司 部件输送装置和方法
CN111825049A (zh) * 2020-05-24 2020-10-27 民和丰德生态食品有限公司 一种香辣酱灌装生产线及智能管理系统
CN112455812A (zh) * 2020-11-12 2021-03-09 覃姣娜 一种用于面包包装设备
CN113665894B (zh) * 2021-08-31 2022-09-16 泰州海达塑胶包装有限公司 一种自动化打包装盒生产线
CN114013726B (zh) * 2021-11-16 2023-08-01 安徽青松食品有限公司 一种面包定型与打包装置
CN115946459B (zh) * 2023-01-09 2023-11-17 淮安嘉源包装有限公司 一种基于水性油墨的包装盒绿色印刷工艺
CN116142574B (zh) * 2023-04-18 2023-06-20 四川英创力电子科技股份有限公司 集印制板板数检测和输送于一体的辅助上料装置及方法

Family Cites Families (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3040488A (en) * 1959-04-23 1962-06-26 Berkley Machine Co Method and apparatus for banding envelopes into packs
US3562775A (en) * 1968-05-09 1971-02-09 Crown Envelope Corp Envelope boxing method and apparatus
US3810344A (en) * 1972-03-29 1974-05-14 Procter & Gamble Machine for packaging flexible articles
US3811549A (en) * 1973-05-10 1974-05-21 Bobst Fils Sa J Apparatus for handling a flow of boxes
CH630860A5 (fr) * 1979-05-18 1982-07-15 Bobst Sa Dispositif pour recevoir et empaqueter des boites pliantes confectionnees par une plieuse-colleuse.
NL8001469A (nl) * 1980-03-12 1981-10-01 Bouwe Prakken Inrichting voor het in dozen verpakken van met produkt gevulde dichte zakjes.
CA1238612A (en) * 1984-02-27 1988-06-28 Raymond A. Labombarde Apparatus and method for packaging box flats
US4707970A (en) * 1984-02-27 1987-11-24 International Paper Box Machine Co. Apparatus for packaging box flats
US4641489A (en) * 1984-09-28 1987-02-10 World Color Press, Inc. Machine for handling signatures
DE8632866U1 (de) * 1986-12-08 1987-03-19 Otto Ficker AG, 7312 Kirchheim Verpackungsautomat für das automatische Verpacken von Briefhüllen, Versandtaschen und dgl. in ein Behältnis

Also Published As

Publication number Publication date
EP0271042A2 (de) 1988-06-15
CA1295976C (en) 1992-02-18
DE3784648D1 (de) 1993-04-15
US4879862A (en) 1989-11-14
DE3641859A1 (de) 1988-06-09
DK640387D0 (da) 1987-12-07
DE3641859C2 (fi) 1992-05-21
JPS63218006A (ja) 1988-09-12
ATE86569T1 (de) 1993-03-15
NO875117L (no) 1988-06-09
ES2041257T3 (es) 1993-11-16
FI87438B (fi) 1992-09-30
DK640387A (da) 1988-06-09
EP0271042A3 (en) 1989-05-10
FI875392A0 (fi) 1987-12-08
EP0271042B1 (de) 1993-03-10
NO875117D0 (no) 1987-12-08
FI875392A (fi) 1988-06-09

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI87438C (fi) Foerfarande och foerpackningsautomat foer foerpackning av brevkuvert och provkuvert i en ask
FI71111B (fi) Anordning foer kontinuerlig stapling av efter varandra matat arkmaterial
US6164045A (en) Device for packaging groups of (Individual) packages
US6145281A (en) Method and apparatus for packaging a series of articles in different formations
CA1140951A (en) Apparatus for stacking product
US3941048A (en) Apparatus for loading goods on a pallet
FI87916C (fi) Automatisk anlaeggning foer bildande av panelstaplar fraon panelfoerpackningar av olika storlek
US4332124A (en) Device for delivering and packaging folded boxes received from a folder-gluer
CN111295336B (zh) 带有翻转和堆叠装置的包装机器
CN111295337B (zh) 带有翻转和堆叠装置的包装机器
FI86285C (fi) Anordning foer stapling saerskilt av tryckalster som tillfoers oeverlappsvis samt foerfarande foer anordningens drift.
US3572689A (en) Method and apparatus for folding articles
JPH04339702A (ja) 複列搬入計数袋詰め装置
KR920009504A (ko) 콜레이팅 장치(Collating apparatus)
EP0452560A1 (en) Packing machine for paper or cardboard packets and the like
AU2006200110A1 (en) Apparatus and method for the automated and simultaneous preparation and changing of at least two rolls of paper webs or the like for a downstream garniture cutter
US4457657A (en) Integral paper collection and transfer assembly
CN109920127B (zh) 钞把处理系统
EP0680882B1 (en) A machine for packing items of clothing such as stockings and similar articles into cartons
FI87754B (fi) Foerfarande och foerpackningsautomat foer foerpackning av brevkuvert och provkuvert i en ask
CA1238612A (en) Apparatus and method for packaging box flats
EP0863100B1 (en) Apparatus for the manufacture and stacking of layered cellulose products
US20060266005A1 (en) Vacuum packaging machine and loading system
CA2213425C (en) Handling device for layered cellulose products, in particular cotton wool pads
CN112850073B (zh) 一种旋转收料装置

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: WINKLER & DUENNEBIER MASCHINENFABRIK UND