FI86303C - Foerbaettrat foerfarande foer framstaellning av aminoalkylsulfonyl-pristinamycin iib -derivat. - Google Patents
Foerbaettrat foerfarande foer framstaellning av aminoalkylsulfonyl-pristinamycin iib -derivat. Download PDFInfo
- Publication number
- FI86303C FI86303C FI873015A FI873015A FI86303C FI 86303 C FI86303 C FI 86303C FI 873015 A FI873015 A FI 873015A FI 873015 A FI873015 A FI 873015A FI 86303 C FI86303 C FI 86303C
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- alkyl
- compound
- isomer
- substituted
- ruthenium
- Prior art date
Links
Classifications
-
- C—CHEMISTRY; METALLURGY
- C07—ORGANIC CHEMISTRY
- C07D—HETEROCYCLIC COMPOUNDS
- C07D498/00—Heterocyclic compounds containing in the condensed system at least one hetero ring having nitrogen and oxygen atoms as the only ring hetero atoms
- C07D498/12—Heterocyclic compounds containing in the condensed system at least one hetero ring having nitrogen and oxygen atoms as the only ring hetero atoms in which the condensed system contains three hetero rings
- C07D498/14—Ortho-condensed systems
-
- C—CHEMISTRY; METALLURGY
- C07—ORGANIC CHEMISTRY
- C07K—PEPTIDES
- C07K5/00—Peptides containing up to four amino acids in a fully defined sequence; Derivatives thereof
- C07K5/04—Peptides containing up to four amino acids in a fully defined sequence; Derivatives thereof containing only normal peptide links
- C07K5/06—Dipeptides
- C07K5/06139—Dipeptides with the first amino acid being heterocyclic
- C07K5/06182—Dipeptides with the first amino acid being heterocyclic and Pristinamycin II; Derivatives thereof
Landscapes
- Chemical & Material Sciences (AREA)
- Organic Chemistry (AREA)
- Molecular Biology (AREA)
- Biochemistry (AREA)
- Biophysics (AREA)
- General Health & Medical Sciences (AREA)
- Genetics & Genomics (AREA)
- Medicinal Chemistry (AREA)
- Health & Medical Sciences (AREA)
- Proteomics, Peptides & Aminoacids (AREA)
- Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
- Pharmaceuticals Containing Other Organic And Inorganic Compounds (AREA)
- Saccharide Compounds (AREA)
- Preparation Of Compounds By Using Micro-Organisms (AREA)
- Nitrogen And Oxygen Or Sulfur-Condensed Heterocyclic Ring Systems (AREA)
- Glass Compositions (AREA)
- Iron Core Of Rotating Electric Machines (AREA)
- Acyclic And Carbocyclic Compounds In Medicinal Compositions (AREA)
- Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)
Description
1 86303
Parannettu menetelmä aminoalkyylisulfonyyli-pristinamysiini Ilg -johdannaisten valmistamiseksi 5 Esillä oleva keksintö koskee parannettua menetelmää terapeuttisesti käyttökelpoisten aminoalkyylisulfonyyli-pris-tinamysiini IIB -johdannaisten valmistamiseksi.
EP-patenttijulkaisussa 191 662 kuvataan mm. terapeuttisesti 10 käyttökelpoisia pristinamysiini IIB -johdannaisia, joilla on yleinen kaava 0 ch3 I c”3 L o f o o (A)
20 CV\A Λ \ I 0,1 /OTT
R-S(0)n 1-o 25 ja niiden happoadditiosuoloja, jossa kaavassa R tarkoittaa: joko typpeä sisältävää 4-7-jäsenistä heterosyklistä rengas-ryhmää, joka voi sisältää yhden tai useamman muun hetero-atomin, jotka on valikoitu ryhmästä typpi, happi ja rikki : 30 sulfoksidin tai sulfonin muodossa, ja joka on substituoima- ton tai substituoitu alkyylillä; tai 2-4 hiiliatomia sisäl-: tävää alkyyliä, joka on substituoitu 1 tai 2 ryhmällä, jotka on valikoitu joukosta fenyyli, 3-6 rengasatomia sisältävä sykloalkyyliamino, 3-6 rengasatomia sisältävä N-alkyyli-35 N-sykloalkyyliamino, alkyyliamino, dialkyyliamino ja dial- kyylikarbamoyylioksi, näiden kahden viimeksi mainitun ryhmän alkyyliosien ollessa erillään tai liittyneinä yhteen muodostaakseen sen typpiatomin kanssa, johon ne ovat kiinnitty-neet, tyydytetyn tai tyydyttämättömän, 4-7 jäsentä sisältä-: : 40 vän heterosyklisen renkaan, joka voi sisältää toisen hetero- atomin, joka on valikoitu joukosta typpi, happi ja rikki sulfoksidin tai sulfonin muodossa, ja joka on substituoima- 2 86303 ton tai alkyylillä substituoitu; tai 2-4 hiiliatomia sisältävää alkyyliä, joka on substituoitu yhdellä tai useammalla typpeä sisältävällä 4-7-jäsenisellä heterosyklisellä renkaalla, jotka voivat sisältää 1 tai 2 muuta heteroatomia, 5 valikoituna joukosta typpi, happi ja rikki, sulfoksidin tai sulfonin muodossa, ja jotka ovat substituoimattomia tai alkyylillä substituoituja, näiden heterosyklisten renkaiden ollessa liittyneinä alkyyliin renkaan sisältämän hiiliatomin kautta, vähintään yhden substituenteista, jotka 10 sisältyvät mainittuun alkyyliketjuun, ollessa typpeä sisältävä substituentti, joka pystyy muodostamaan suoloja, tai [(S)-l-metyyli-2-pyrrolidinyyli]metyyliryhmää; ja n on 1 tai 2. Edellä referoidut alkyyliryhmät ja osat ovat lineaarisia tai haaroittuneita ja sisältävät, ellei toisin ole 15 mainittu, 1-10 hiiliatomia.
Kaavan (A) mukaisilla yhdisteillä on isomeerisia muotoja, ja niiden isomeerit ja niiden seokset luetaan mukaan tässä annettavan kuvauksen puitteissa.
20
Kun R tarkoittaa heterosyklistä ryhmää, tämä ryhmä voi olla esimerkiksi: 3-atsetidinyyli, 3-pyrrolidinyyli, 3- tai 4-piperidyyli tai 3- tai 4-atsepinyyli.
25 Kun R tarkoittaa heterosyklisellä rengasryhmällä substituoi-tua alkyyliryhmää, heterosyklinen rengasryhmä voidaan valikoida esimerkiksi edellä luetelluista ryhmistä tai ryhmistä 2-atsetidinyyli, 2-pyrrolidinyyli, 2-piperidyyli, 2-atsepi-nyyli, piperatsinyyli, 4-alkyylipiperatsinyyli, kinolyyli, 30 isokinolyyli tai imidatsolyyli.
Kun R sisältää dialkyyliamino- tai dialkyylikarbamoyylioksi-. ryhmän, joissa alkyyliosat muodostavat heterosyklisen ren kaan sen typpiatomin kanssa, johon ne kiinnittyvät, tämä 35 rengas voidaan valita esimerkiksi joukosta: 1-atsetidinyyli, 1-pyrrolidinyyli, piperidino, 1-atsepinyyli, morfolino, tiomorfolino sulfoksidin tai sulfonin muodossa, 1-piperat- 3 86303 sinyyli, 4-alkyyli-l-piperatsinyyli, N-alkyyli-l-homopiper-atsinyyli tai 1-imidatsolyyli.
EP-patenttijulkaisun 191 662 mukaisesti yleisen kaavan (A) 5 mukaisia yhdisteitä voidaan valmistaa hapettamalla pris-tinaraysiini HB:n johdannaista, jolla on yleinen kaava
O
ch3 J ch3 f Y o o V°
" '-ViY
R-S -O
20 jossa R tarkoittaa samaa kuin edellä, tai sen suolaa tai suojattua johdannaista. On selvää, että tapauksissa, joissa R sisältää rikkiä sisältävän heterosyklisen renkaan, rikki-25 atomi voi olla sulfidin, sulfoksidin tai sulfonin muodossa.
Niiden hapettavien aineiden joukossa, joiden mainitaan olevan sopivia valmistettaessa yleisen kaavan (A) mukaista yhdistettä, jossa n = 1, ovat orgaaniset perhapot: perkar---’· 30 boksyyli- tai persulfonihapot (esimerkiksi peretikka-, ____ pertrifluorietikka-, permuurahais-, perbentsoe-, m-kloori- perbentsoe-, p-nitroperbentsoe-, permaleiini-, monoperftaa-li-, perkamferi- tai p-tolueenipersulfonihapot) ja epäor-* gaaniset perhapot (esimerkiksi perjodi- tai perrikkihappo).
: " 35
Silloin, kun tarkoituksena on valmistaa yleisen kaavan (A) mukaista yhdistettä, jossa kaavassa n = 2, hapettaminen voidaan toteuttaa seleenidioksidin ja vetyperoksidin kanssa, käyttäen yleisen kaavan (II) mukaisen yhdisteen suolaa, tai 40 perhapon kanssa, jollaisiin viitattiin edellä, erityisesti "... pertrifluorietikkahapon tai m-klooriperbentsoehapon kanssa.
4 86303
Yleisen kaavan (II) mukaisia yhdisteitä voidaan valmistaa antamalla yleisen kaavan (III) mukaisen yhdisteen: R-SH (III) 5 jossa kaavassa R on määritelty kuten edellä, reagoida yhdisteen kanssa, jolla on kaava 0 /'NH ( ch3 O 0 (IV)
i J
^ —\ VNV
c"3 V Λ
20 -O
so. pristinamysiini IIA:n kanssa.
Reaktio toteutetaan tavallisesti orgaanisessa liuottimessa, 25 kuten esimerkiksi alkoholissa, kuten metanoli tai etanoli, tai klooratussa liuottimessa, kuten esimerkiksi metyleeni-kloridi, 1,2-dikloorietaani tai kloroformi, tai näitä liuottimia sisältävässä seoksessa (esimerkiksi metyleenikloridi/-metanolissa) lämpötilassa välillä -30 ja 50°C.
! 30
Joskus voi olla edullista suorittaa reaktio tertiäärisen amiinin, esimerkiksi trietyyliamiinin, tai etanoliamiinin (esimerkiksi dimetyylietanoliamiini) läsnäollessa.
35 Silloin kun R tarkoittaa ryhmää, joka sisältää sekundäärisen amiiniryhmän, joka kykenee häiritsemään reaktiota, tämä ryhmä tulee suojata etukäteen, ennen kuin yleisen kaavan (III) mukaisen yhdisteen annetaan reagoida kaavan (IV) mukaisen yhdisteen kanssa. Mitä tahansa tavallista menetel-40 mää, jolla on mahdollista estää sekundäärinen amiinifunktio labiilin ryhmän muodossa, voidaan käyttää tähän tarkoitukseen. Estävänä ryhmänä on erityisen edullista käyttää tri- 5 86303 fluoriasetyyliryhmää, joka voidaan poistaa kuten edellä on kuvattu. Sellaisessa tapauksessa ei kuitenkaan ole ehdottoman välttämätöntä poistaa suojaavaa ryhmää, ja suojattua johdannaista voidaan käyttää suoraan hapetusreaktiossa.
5
Yleisen kaavan (A) mukaisia yhdisteitä, joissa n on 2, voidaan myös valmistaa hapettamalla yleisen kaavan (A) mukainen yhdiste, jossa n on 1.
10 Tämä reaktio voidaan suorittaa olosuhteissa, jotka ovat samanlaiset kuin olosuhteet, joita on kuvattu edellä, valmistettaessa yleisen kaavan (A) mukaista yhdistettä, jossa n = 2, lähtien yleisen kaavan (II) mukaisesta pristinamysii-ni IIB -johdannaisesta.
15 Tämä keksintö koskee parannettua menetelmää aminoalkyylisul-fonyyli-pristinamysiini JIB -johdannaisen valmistamiseksi, jolla on yleinen kaava
20 O
ch3 ί ch3 r 25 [00 (1 > ch3 11 1 ;·: : ch3 / \ 1 30 /v > R-S02v 11-o jossa R on 2-4 hiiliatomia sisältävä alkyyli, joka on sub-stituoitu 3-6 rengasatomia sisältävällä sykloalkyyliaminol-35 la, 3-6 rengasatomia sisältävällä N-alkyyli-N-sykloalkyy- liaminolla, dialkyyliaminolla tai 1-pyrrolidinyyli-, piperi-dino- tai morfolinoryhmällä, jolloin edellä mainitut alkyy-liryhmät ja -osat ovat lineaarisia tai haaroittuneita ja ’·’ sisältävät, ellei toisin ole mainittu, 1-10 hiiliatomia, : : : 40 ja sen isomeerien ja niiden seosten ja sen happoadditiosuo- lojen valmistamiseksi, hapettamalla sulfoksidiyhdiste, jolla on yleinen kaava 6 86303
O
ch3 j ch3 Γ
5 . O
Γ 0 0
10 ch3 / \ T
R-S-O
tai sulfidiyhdiste, jolla on yleinen kaava 15
O
ch3 20 J O o L/° ch3 I Jl J [ (II)
>V''\ y\ /N
I O N-N \X \/ 25 CH3 / \
R-S -O
30 joissa kaavoissa R tarkoittaa samaa kuin edellä, ja keksinnön mukaiselle menetelmälle on tunnusomaista, että hapettaminen suoritetaan perjodihapon suolalla ja katalyyttisellä määrällä ruteeni(VIII)yhdistettä, joka edullisesti valmiste-35 taan in situ hapettamalla alemmassa hapetustilassa olevaa ruteeniyhdistettä, edullisesti ruteenitrikloriditrihydraat-tia, joka hapettaminen voidaan suorittaa vesipitoisessa väliaineessa, joka edullisesti sisältää vettä ja dikloorime-taania, kun lähtöaine on mainittu sulfoksidiyhdiste, ja 40 vettä ja asetonitriiliä, kun lähtöaine on mainittu sulfi- diyhdiste, lämpötilassa, joka on -5°C ja ympäristön lämpöti- ____: lan välillä, jolloin perjodaatin suhde lähtöaineeseen on edullisesti 1,6:1-5:1, kun lähtöaine on mainittu sulfoksidiyhdiste, ja edullisesti 5:1-7:1, kun lähtöaine on mainittu 45 sulfidiyhdiste.
7 86303
Reaktio voidaan suorittaa vesipitoisessa väliaineessa, joka voi esim. olla asetoni-vesi tai asetonitriili-vesi, asetoni triili - laimea suolahapon vesiliuos, etanoli-vesi, dimetyyliformamidi-vesi tai laimea suolahapon vesiliuos, tai 5 neutraalissa orgaanisessa liuottimessa, joka on olennaisesti veteen sekoittumaton, esim. kloorattu hiilivety, esim. dikloorimetaani, lämpötilassa -5eC - ympäristön lämpötila (esim. 25°C).
10 Ruteeni(VIII)-katalysaattorin alkuperä voi olla esimerkiksi ruteenitetroksidi, ruteenidioksididihydraatti tai tris(tri-fenyylifosfiini)-ruteeni(II)kloridi, tai edullisesti ruteeni trikloriditrihydraatti .
15 Esillä olevan keksinnön erään edullisen suoritusmuodon mukaan yleisen kaavan (II) mukainen yhdiste hapetetaan käyttäen perjodihapon suolaa ja katalyyttistä määrää ru-teenitrikloriditrihydraattia asetonitriilissä ja vedessä.
20 Esillä olevan keksinnön erään toisen edullisen suoritusmuodon mukaan mainittu sulfoksidiyhdiste hapetetaan käyttäen perjodihapon suolaa ja katalyyttistä määrää ruteenitriklo-riditrihydraattia dikloorimetaanissa ja vedessä.
25 Perjodihapon suolaa, joka voi olla alkalimetalliperjodaatti, esim. natrium- tai kaliummetaperjodaatti, käytetään suurena ekvivalenttina ylimääränä vesiliuoksessa tai kiinteänä. Edullinen suhde on 1,6:1 - 5:1 (esimerkiksi 2,8:1 - 5:1) : ‘ : moolia, edullisesti 1,6:1 - 3:1 moolia, silloin kun lähtöma- 30 teriaali on mainittu sulfoksidiyhdiste tai 5:1 - 7:1 moolia, edullisesti 5:1 tai 6:1 moolia, silloin kun lähtömateriaali on mainittu sulfidiyhdiste.
Esillä olevan keksinnön mukainen edullinen menetelmä käsit- 35 tää mainitun sulfoksidiyhdisteen hapettamisen käyttäen perjodihapon suolaa ja katalyyttistä määrää ruteenitri-: : kloriditrihydraattia, jossa moolisuhde, perjodihapon suola: sulfoksidiyhdiste on 1,6:1 dikloorimetaanissa ja vedessä.
8 86303
Silloin kun lähtömateriaalina on yleisen kaavan (II) mukainen sulfidiyhdiste, keksinnön mukaisessa menetelmässä saadaan myös jonkin verran sulfoksidiyhdistettä.
5 Esillä olevan keksinnön mukainen menetelmä tuottaa paremman saannon ja puhtaamman tuotteen kuin EP-patenttijulkaisussa 191 662 kuvattu menetelmä.
Esillä olevan keksinnön mukaisesti voidaan myös valmistaa 10 yleisen kaavan (I) mukaisia yhdisteitä niiden B-isomeerien muodossa (kuten tämän jälkeen on määritelty) ja niiden farmaseuttisesti hyväksyttäviä happoadditiosuoloja. 26-(2-dietyyliaminoetyyli)sulfonyyli-pristinamysiini Hgin (isomeeri B) biologinen aktiivisuus on samanlainen kuin EP-15 patenttijulkaisussa 191 662 kuvatun vastaavan A-isomeerin.
Esillä olevan keksinnön mukainen menetelmä on erityisen hyödyllinen valmistettaessa seuraavia yhdisteitä:
- 26-(2-dietyyllaminoetyyli)sulfonyyli-pristinamysiini rIB
20 - 26-(2-di-isopropyyliaminoetyyli)sulfonyyli-pristinamysiini ΙΙβ'* ja seuraavia uusia yhdisteitä
- 26-(2-dipropyyliaminoetyyli)sulfonyyli-pristinamysiini “B
- 26-(2-dibutyyliaminoetyyli)sulfonyyli-pristinamysiini IIB
25 - 26-(N-etyyli-N-isopropyyli-2-aminoetyyli)sulfonyyli-pris
tinamysiini IIB
’ · - 26-[2-(1-pyrrolidinyyli)etyyli]sulfonyyli-pristinamysiini ΙΙβ
- 26-(2-morfolinoetyyli)sulfonyyli-pristinamysiini IIB
30 - 26-(2-dimetyyliaminoetyyli)sulfonyyli-pristinamysiini IIB
- 26-(N-butyyli-N-metyyli-2-aminoetyyli)sulfonyyli-pristi-namysiini “B Ja - 26-( 2-piperidinoetyyli )sulfonyyli-pristinamysiini IIB niiden A- tai B-isomeerien muodossa ja niiden farmaseut- 35 tisesti hyväksyttäviä happoadditiosuoloja.
Yleisen kaavan (I) mukaisia yhdisteitä voidaan puhdistaa tunnetuilla menetelmillä, esimerkiksi kiteyttämällä, kroma- 9 86303 tografian avulla tai perättäisillä uuttamisilla happamessa tai emäksisessä alustassa.
Seuraavissa esimerkeissä esitetään kuinka keksintöä voidaan 5 toteuttaa käytännössä. Näissä esimerkeissä valmistettujen yhdisteiden NMR-spektrit osoittavat yleisiä ominaisuuksia, jotka ovat yhteisiä kaikille yleisen kaavan (I) mukaisille yhdisteille, ja yksilöllisiä ominaisuuksia, jotka ovat spesifisiä kullekin yhdisteelle, riippuen substituenteista. 10 Ainoastaan yksilöllisiä, substituenttiryhmistä johtuvia ominaisuuksia mainitaan seuraavissa esimerkeissä. Yleisen kaavan (I) mukaisia yhdisteitä varten merkitään kaikki protonit sen numeroinnin mukaisesti, joka esitetään seuraa-vassa kaavassa (V).
15 O 9 11 13
OH
8 CH3 14j M. 5 /° 0 0 \/6 (V) 25 CH-a / \ I 18 31 At R 25 20 019
Ellei toisin ole mainittu, kaikki spektrit rekisteröitiin 30 alueella 250 MHz deuterokloroformissa; kemialliset siirtymät ilmaistaan ppm:ssä suhteessa tetrametyylisilaanisignaaliin. Tekstissä käytetyt lyhenteet ovat seuraavat: s = singletti d * dubletti 35 t = tripletti mt » multipletti m = erottumattomat vyöhykkeet dd dublettien dubletti dt * triplettien dubletti : 40 ddd = dublettien dublettien dubletti dddd = dublettien dublettien dublettien dubletti 10 86303
On ymmärrettävä, että erilaiset isomeerit on luokiteltu keinotekoisesti NMRrssä todettujen kemiallisten siirtymien mukaisesti.
5 Yleistä kaavaa (I) vastaavien sulfoksidiyhdisteiden nimet isomeeri A^ ja isomeeri h-2 annetaan isomeereille, joiden ominaisuudet ovat: suunnilleen 1,7 (s, -CH3 33:ssa); suunnilleen 3,8 (s, 17:ssa); < 5 (d, -H27) isomeeri A2 tai > 5 (d, -H27) isomeeri Aj_; suunnilleen 5,50 (leveä d, 10 ~h13)' suunnilleen 6,20 (d, -H-j^); suunnilleen 6,6 (Ξ=·ΝΗ 8:ssa); > 8 (s, -H20)·
Yleistä kaavaa (I) vastaavien sulfoksidiyhdisteiden isomeerien nimet isomeeri ja isomeeri B2 annetaan isomeereille, 15 joiden ominaisuudet ovat: suunnilleen 1,5 (s, -CH3 33:ssa); suunnilleen 3,7 ja 3,9 (2d, ZZCH2 17:ssa); suunnilleen 4,8 (mt, -H13); < 5 (d, -H27) isomeeri B2 tai > 5 (d, -H27) isomeeri B^; suunnilleen 5,70 (rajaviiva AB, -Hu ja -H^q)' suunnilleen 7,7 (I^NH 8:ssa); suunnilleen 7,8 (s, -H20)· 20
Yleisen kaavan (II) mukaisen yhdisteen isomeeri A -nimi annetaan isomeerille, jonka NMR-ominaisuudet ovat samat kuin ne, jotka edellä on lueteltu sulfoksidiyhdisteiden isomeereille A^ ja A2, sen ollessa ymmärrettävää, että 25 H:lie on ominaista 27:ssä: 4,7 (d, J < 1 Hz).
Yleisen kaavan (II) mukaisen yhdisteen isomeeri B -nimi annetaan isomeerille, jonka NMR-ominaisuudet ovat samat kuin ne, jotka edellä on lueteltu sulfoksidiyhdisteiden 30 isomeereille Bj ja B2, sen ollessa ymmärrettävää, että H:lle on ominaista 27:ssä: 4,6 (d, J > 2,5 Hz).
Seuraavissa esimerkeissä käytetään nimitystä "pika"-kromato-grafia ("flash" chromatography) puhdistusmenetelmälle, jossa 35 käytetään lyhyttä kromatografiakolonnia ja toimitaan keski-paineessa (50 kPa) käyttäen tietyn kokojakauman, 40-53 pm, sisältämää piihappoa W.C. Stillin, M. Kahnin ja A. Mitran mukaan (J. Org. Chem. 43, 2923 (1978).
11 86303
Ellei toisin ole mainittu, voidaan jäljempänä kuvattavissa esimerkeissä kaikki yhdisteet liuottaa vähintään 2 % vahvuisina hydrokloridimuodossa.
5 Esimerkki 1 26-(2-di-isopropyyliaminoetyyli)sulfonyyli-pristinamysiini IIq (isomeeri A) 26-(2-di-isopropyyliaminoetyyli)sulfinyylipristinamysiini IIB:n (isomeeri A2) (10 g) sekoitettuun liuokseen dikloori-10 metaanissa (300 ml) lisättiin natriummetaperjodaatin (8,5 g) liuosta tislatussa vedessä (75 ml). Vesifaasin pH säädettiin 6:sta 7:ään lisäämällä kiinteätä natriumbikarbonaattia annoksittain seosta nopeasti sekoittaen. Sekoitettua kaksi-faasista systeemiä jäähdytettiin 10eC:een, ja ruteenidiok-15 sididihydraattia (10 mg) lisättiin. Neljän tunnin sekoittamisen jälkeen 10°C:ssa reaktioseoksen annettiin saavuttaa huoneen lämpötila, ja orgaaninen faasi erotettiin. Vesifaasin pH säädettiin arvoon 7,5 lisäämällä kiinteätä natriumbikarbonaattia, ja sen jälkeen sitä uutettiin kahdesti 20 dikloorimetaanin kanssa (70 ml). Yhdistettyjä orgaanisia faaseja kuivattiin vedettömän natriumsulfaatin päällä, haihdutettiin kuivaksi alennetussa paineessa 40-45°C:ssa, ja kiinteä kellanruskea jäännös (10 g) liuotettiin etyyliasetaattiin (300 ml). Liuosta pestiin toistuvasti sitraat-25 tipuskuriliuoksella (10 x 60 ml), jonka pH oli 4, kunnes etyyliasetaattiliuoksessa oli hyvin vähän tuotetta jäljellä (tarkkailtuna ohutlevykromatografian ja h.p.l.c:n avulla). Sitraattipuskuripesuerien pH säädettiin arvoon 7,5 lisäämällä kiinteätä natriumbikarbonaattia annoksittain sekoittaen, 30 ja liuosta uutettiin dikloorimetaanin kanssa (100 ml, sen jälkeen 4 x 50 ml). Yhdistetyt uutteet kuivattiin vedettömän natriumsulfaatin päällä ja haihdutettiin alennetussa paineessa 40-45°C:ssa, mikä antoi keltaista ainetta (6,8 g), joka puhdistettiin "pika"-kromatografiän avulla (eluentti: 35 etyyliasetaatti-metanoli (92-8 tilavuuden mukaan)) ottaen : talteen 30 ml:n fraktioita. Fraktiot 14-30 yhdistettiin ja väkevöitiin kuivaksi alipaineessa 40-45°C:ssa, mikä tuotti valkoista kiinteätä ainetta (3,99 g). 2,56 g tätä materiaa- i2 86303 lia puhdistettiin lisäksi "pika"-kromatografiällä (eluent-tirkloroformi-metanoli (95-5 tilavuuden mukaan)) ottaen talteen 14 ml:n fraktioita. Fraktiot 32-50 yhdistettiin ja väkevöitiin kuiviksi alennetussa paineessa, jolloin saa-5 tiin valkoista kiinteätä ainetta (2,24 g), joka liuotettiin etyyliasetaattiin (10 ml). Liuosta lisättiin hitaasti kevytpetroliin (kp. 40-60°C) (100 ml), ja saostuma erotettiin suodattamalla, jolloin saatiin 26-(2-di-isopropyyli-aminoetyyli)sulfonyyli-pristinamysiini IIB:tä (isomeeri A) 10 valkoisena jauheena (2,1 g), joka suli hitaasti hajoten yli 110°C:ssa. Todettu: C, 60,3; H, 7,5; N, 7,6 %. Laskettuna: 035*154^098: lie: C, 60,1; H, 7,57; N, 7,79 %.
NMR-tulokset vahvistivat, että tämä on identtinen yhdiste 15 EP-patenttijulkaisun 191 662 esimerkissä 25 olevan yhdisteen kanssa.
Esimerkki 2 2t>-(2-dletyyllamlnoetyyli)sulfonyyli-pristinamysiini IIB 20 (isomeeri A)
Puskuriliuoksen, jonka pH oli 8, (350 ml) ja dikloorimetaa-nin (350 ml) voimakkaasti sekoitettuun seokseen lisättiin yhdessä erässä natriummetaperjodaattia (9,1 g), vallitsevassa lämpötilassa, minkä jälkeen lisättiin välittömästi 25 26-(2-dietyyliaminoetyyli)sulfinyyli-pristinamysiini IIB:tä λ" (isomeeri A2) (8,5 g). Yhden minuutin kuluttua lisättiin ruteenidioksididihydraattia (50 mg), myös yhtenä eränä. Kymmenen minuutin voimakkaan sekoittamisen jälkeen seos dekantoitiin erotussuppiloon, ja reaktiopullo pestiin vasta 30 valmistetulla dikloorimetaanilla (175 ml). Kerrokset erotettiin, ja orgaaninen faasi pestiin vedellä (200 ml), kuivattiin vedettömän magnesiumsulfaatin päällä ja haihdutettiin, jolloin saatiin vaalean ruskeata jauhetta (5,6 g). Tätä jauhetta ravisteltiin etyyliasetaatin (150 ml) ja 35 puskuriliuoksen, jonka pH oli 4, (100 ml) seoksen kanssa.
: Dekantoinnin jälkeen pienestä määrästä liukenematonta ter- vaa kerrokset erotettiin, ja orgaaninen faasi uutettiin uudelleen puskuriliuoksen kanssa, jonka pH oli 4, (2x50 ml).
tl i3 86 303
Yhdistetyt puskuriliuokset takaisinpestiin etyyliasetaatin kanssa (3x25 ml), kyllästettiin kiinteällä natriumvetykar-bonaatilla ja uutettiin dikloorimetaanin kanssa (100 ml, sen jälkeen 2x50 ml). Yhdistetyt orgaaniset uutteet kuivat-5 tiin vedettömän magnesiumsulfaatin päällä ja haihdutettiin, jolloin saatiin vaalean keltaista jauhetta (4,3 g). Tämä liuotettiin etyyliasetaattiin (40 ml), suodatettiin liukenemattoman materiaalin poistamiseksi ja haihdutettiin, jolloin saatiin 26-(2-dietyyliaminoetyyli)sulfonyylipristinamysiini 10 IIB:tä (isomeeri A) vaalean keltaisena jauheena (3,7 g), joka suli hitaasti hajoten 105°C:n yläpuolella.
Todettu: C, 59,1; H, 7,5; N, 7,9; S, 4,6 %:
Laskettuna: 034^0^098:lie: C, 59,1; H, 7,3; N, 8,11; S, 4,6 %.
15 NMR-tulokset osoittivat, että tämä yhdiste on identtinen EP-patenttijulkaisun 191 662 esimerkissä 24 olevan yhdisteen kanssa.
20 Esimerkki 3 26-(2-di-etyyliaminoetyyli)sulfonyyli-pristinamysiini IIB (isomeeri A)
Natriummetaperjodaatin (16,2 g) vesiliuosta (500 ml) lisättiin niin nopeasti kuin mahdollista yhdessä erässä 26-(2-25 dietyyliaminoetyyli)tio-pristinamysiini IIB:n (isomeeri A) (10,0 g) voimakkaasti sekoitettuun liuokseen asetonissa (500 ml) huoneen lämpötilassa, jota seurasi 15 sekuntia myöhemmin ruteenidioksidihydraatin (50 mg) lisääminen, myös yhdessä erässä. Kymmenen minuutin sekoittamisen jälkeen 30 huoneen lämpötilassa, jona aikana oli muodostunut valkoinen sakka, lisättiin kiinteätä natriumvetykarbonaattia (20 g). Vielä yhden minuutin sekoittamisen jälkeen, seos suodatet-^ - tiin piimään läpi, suodinpatjan tullessa pestyksi dikloori- metaanilla (750 ml). Suodos sekoitettiin perusteellisesti, 35 kerrosten annettiin erottua toisistaan, ja vesikerros uutet-: : tiin uudelleen vasta valmistetulla dikloorimetaanilla r*"· (250 ml); kiinteän natriumkloridin lisääminen tässä kohdassa helpotti kahden kerroksen erottumista. Yhdistetyt dikloori- i4 86303 metaaniuutteet kuivattiin vedettömän magnesiumsulfaatin päällä ja haihdutettiin, jolloin saatiin 7,8 g vaalean ruskeata jauhetta. Tätä tuotetta ravisteltiin hyvin etyyliasetaatin (150 ml) kanssa 5 minuutin ajan, se suodatet-5 tiin liukenemattoman materiaalin poistamiseksi, ja suo-dinpatja pestiin vasta valmistetulla etyyliasetaatilla (50 ml). Yhdistettyjen suodosten haihduttaminen tuotti 26-(2-di-etyyliaminoetyyli)sulfonyyli-pristinamysiini IIB:tä (isomeeri A) vaalean keltaisena jauheena (6,1 g).
10
Esimerkit 3a-h a) Menettelemällä samalla tavalla, mutta korvaamalla 26- (2-dietyyliaminoetyyli)tiopristinamysiini IIB (isomeeri A) yhdisteellä 26-(2-di-isopropyyliaminoetyyli)tio-pris-15 tinamysiini IIB (isomeeri A), valmistettiin 26-(2-di-isopropyyliaminoetyyli )sulfonyyli-pristinamysiini IIB:tä (isomeeri A).
b) Menettelemällä samalla tavalla, mutta korvaamalla 26- 20 (2-dietyyliaminoetyyli)tio-pristinamysiini IIB (isomeeri A) yhdisteellä 26-(2-dietyyliaminoetyyli)tio-pristinamysiini IIB (isomeeri B), ja toteuttamalla reaktio 12eC:ssa, valmistettiin yhdistettä 26-(2-dietyyliaminoetyyli)sulfonyyli-pristinamysiini IIB (isomeeri B) keltaisena amorfisena 25 jauheena. Tämän materiaalin puhdistaminen toteutettiin "pika"-kromatografiällä ("flash" chromatography) [eluentti:-kloroformi-metanoli (95-5 tilavuuden mukaan)] ottaen talteen 30 ml:n näytefraktioita. Fraktiot 21-23 yhdistettiin ja väkevöitiin kuivaksi alennetussa paineessa, jolloin saatiin 30 26-(2-dietyyliaminoetyyli)sulfonyyli-pristinamysiini IIB:tä (isomeeri B) valkoisena jauheena, joka suli hitaasti alkaen 98° C:sta.
. Todettu: C, 56,2; H, 7,0; N, 7,3; S, 4,55 %.
Laskettuna ¢34850^0982- 2H20:lle: C, 56,2; H, 7,49; 35 N, 7,71; S, 4,41 %.
is 86303 c) Menettelemällä samalla tavalla, mutta korvaamalla 26- (2-dletyyliaminoetyyli)tio-pristinamysiini Ilg (isomeeri A) yhdisteellä 26-(2-dietyyliaminoetyyli)sulfinyyli-pristinamy-siini Ilg (isomeeri A2), ja käyttämällä 2,8 ekvivalenttia 5 natriummetaperjodaattia, valmistettiin 26—(2-dietyyliamino-etyyli)sulfonyyli-pristinamysiini IIB:tä (isomeeri A).
d) Menettelemällä samalla tavalla, mutta korvaten 26-(2-dietyyliaminoetyyli)tio-pristinamysiini IIB (isomeeri A) 10 26-(2-dietyyliaminoetyyli)sulfinyyli-pristinamysiini IIB:llä (isomeerit A^ + A2), ja käyttämällä 2,8 ekvivalenttia natriummetaperjodaattia, valmistettiin 26-(2-dietyyliaminoetyy-li)sulfonyyli-pristinamysiini IIB:tä (isomeeri A).
15 e) Menettelemällä samalla tavalla, mutta korvaten 26-(2-dietyyli-aminoetyyli)tio-pristinamysiini IIB (isomeeri A) 26-(2-di-isopropyyliaminoetyyli)sulfinyyli-pristinamysiini IIB:llä (isomeerit Aj + A2), ja käyttämällä 2,8 ekvivalenttia natriummetaperjodaattia, valmistettiin 26-(2-di-isopro-20 pyyliaminoetyyli)sulfonyyli-pristinamysiini IIB:tä (isomeeri A).
. f) Menettelemällä samalla tavalla, mutta korvaten 26-(2- dietyyliaminoetyyli )tio-pristinamysiini IIB (isomeeri A) 25 yhdisteellä 26-(N-etyyli-N-isopropyyli-2-aminoetyyli)-tio- pristinamysiini IIB (isomeeri A), esijäähdyttämällä natrium-metaperjodaattiliuos vedessä 12°C:een, ja toteuttamalla reaktio 6°C:ssa, valmistettiin 26-(N-etyyli-N-isopropyyli-2-aminoetyyli)sulfonyyli-pristinamysiini IIB:tä (isomeeri A) 30 haalean keltaisena jauheena. Tämän materiaalin puhdistaminen toteutettiin "pika"-kromatografiän avulla [eluenttirkloro-formi-metanoli (95-5 tilavuuden mukaan)] ottaen talteen 25 • λ ml:n fraktioita. Fraktiot 10-13 yhdistettiin ja väkevöitiin kuiviksi, jäännöksen tullessa liuotetuksi etyyliasetaattiin, *”·* 35 mitä seurasi haihduttaminen kloroformin jäännöstähteiden poistamiseksi, mikä tuotti 26-(N-etyyli~N-isopropyyli-2-'-.I aminoetyyl 1 )sulfonyyli-pristinamysiini IIB:tä (isomeeri A) i6 86303 haalean keltaisena jauheena, joka suli hitaasti 103-110°C:ssa.
Todettu: C, 58,7; H, 7,4; N, 7,6; S, 4,4 %.
Laskettuna: 035852^098 . 0,5 CH3CO2CH2CH3: lie: 5 C, 59,3; H, 7,54; N, 7,48; S, 4,28 %.
g) Menettelemällä samalla tavalla, mutta korvaamalla 26- (2-dietyyliaminoetyyli)tio-pristinamysiini IIB (isomeeri A) yhdisteellä 26-[2-(1-pyrrolidinyyli)etyyli]tio-pristinamy-10 siini IIB (isomeeri A), esijäähdyttämällä natriummetaper- jodaatin vesiliuos 12°C:een, ja toteuttamalla reaktio 6°C:~ ssa, valmistettiin 26-[2-(1-pyrrolidinyyli)etyyli]sulfonyy-li-pristinamysiini IIB:tä (isomeeri A) haalean keltaisena jauheena. Tämän materiaalin puhdistaminen toteutettiin 15 "pika"-kromatografiän avulla [eluentti:kloroformi-metanoli (95-5 tilavuuden mukaan)] ottaen talteen 25 ml:n fraktioita. Fraktiot 23-32 yhdistettiin ja väkevöitiin kuiviksi, jäännöksen tullessa liuotetuksi etyyliasetaattiin, mitä seurasi haihduttaminen kloroformin jäännöstähteiden poistamiseksi, 20 mikä tuotti 26-[2-(1-pyrrolidinyyli)etyyli]sulfonyyli-pris-tinamysiini IIB:tä (isomeeri A) haalean keltaisena jauheena, joka suli hitaasti 110-117°C.
Todettu: C, 59,6; H, 7,2; N, 7,7; S, 4,6 %.
Laskettuna: C3^H^gN^OgS . 0,5 CH3CO2CH2CH3:lie ... 25 C, 59,0; H, 7,15; N, 7,65; S, 4,38 %.
h) Menettelemällä samalla tavalla, mutta korvaamalla 26- (2-dietyyliaminoetyyli)tio-pristinamysiini IIB (isomeeri A) yhdisteellä 26-(2-morfolinoetyyli)tiopristinamysiini IIB 30 (isomeeri A), esijäähdyttämällä natriummetaperjodaatin :··’ vesiliuos 12°C:een, ja toteuttamalla reaktio 6°C:ssa, val- ·*·'· mistettiin 26-( 2-morfolinoetyyli )sulfonyyli-pristinamysiini IIB:tä (isomeeri A) haalean keltaisena jauheena. Tämän mate-; riaalin puhdistaminen toteutettiin "pika"-kromatografiän ' 35 avulla [eluentti:kloroformi-metanoli (95-5 tilavuuden mukaan)) ottaen talteen 25 ml:n fraktioita. Fraktiot 17-21 yhdistettiin ja väkevöitiin kuiviksi, jäännöksen tullessa liuotetuksi etyyliasetaattiin, mitä seurasi haihduttaminen 17 86303 kloroformin jäännöstähteiden poistamiseksi, mikä tuotti 26-(2-morfolinoetyyli)sulfonyyli-pristinamysiini Ilg:tä (isomeeri A) valkoisena jauheena, joka suli hitaasti 108°C:n yläpuolella.
5 Todettu: C, 57,7; H, 7,0; N, 7,6; S, 4,2 %.
Laskettuna: C34H43N4O10S . 0,5 CH3C02CH2CH3:lle: C, 57,7; H, 7,0; N, 7,48; S, 4,28 %.
Esimerkki 4
10 26-(2-dimetyyliaminoetyyli)sulfonyyli-pristinamysiini IIB
(isomeeri A) -monohydraatti
Natriummetaperjodaatin (7,3 g) vesiliuosta (90 ml) lisättiin niin nopeasti kuin mahdollista yhdessä erässä 26-(2-dimetyyliaminoetyyli )tio-pristinamysiini IIB:n (isomeeri A) 15 (4,66 g) voimakkaasti sekoitettuun liuokseen asetonissa (90 ml) 15°C:ssa, jota seurasi, yksi minuutti myöhemmin, ruteenidioksididihydraatin (50 mg) lisääminen, myös yhdessä erässä, (15 minuutin) sekoituksen jälkeen huoneenlämpötilassa, jona aikana oli muodostunut valkoinen sakka, lisättiin 20 kiinteätä natriumbikarbonaattia (4,6 g). Vielä yhden minuutin sekoittamisen jälkeen seos suodatettiin, suodinpatjan tullessa pestyksi dikloorimetaanilla (300 ml). Suodosta . .·. sekoitettiin voimakkaasti, kerrosten annettiin erottua ’ toisistaan, ja vesikerros uutettiin uudestaan vasta valmis- 25 tetulla dikloorimetaanilla (2 x 100 ml). Yhdistetyt di-kloorimetaaniuutteet kuivattiin vedettömän magnesiumsulfaatin päällä ja haihdutettiin, jolloin saatiin 3,6 g vaalean ruskeata jauhetta, joka puhdistettiin "pika"-kromato-grafian avulla [eluentti: kloroformi-metanoli (95-5 tilavuu-30 den mukaan)] ottaen talteen 20 ml:n fraktioita. Fraktiot :··: 23-45 yhdistettiin ja väkevöitiin kuiviksi alennetussa paineessa, jolloin saatiin valkoista kiinteätä ainetta (1,3 g), joka liuotettiin etyyliasetaattiin (10 ml). Liuosta lisättiin hitaasti kevytpetroliin (kp. 40-60eC) (300 ml), 35 ja saostuma erotettiin suodattamalla, mikä tuotti 26-(2-·;· dimetyyliaminoetyyli)sulfonyyli-pristinamysiini IIB (iso- : meeri A) -monohydraattia valkoisena jauheena (0,7 g), sp.
120-122 °C.
ie 86303
Todettu: C, 56,9; H, 6,96; 8, 8,0; S, 4,61 %.
Laskettuna C32H45N4O9S . IVOille: C, 56,5; H, 7,10; N, 8,23; S, 4,70 %.
5 Esimerkit 4a-c a) Menettelemällä samalla tavalla kuin mitä tähän mennessä on kuvailtu, mutta korvaten 26—(2-dimetyyliaminoetyyli)tio-pristinamysiini IIB (isomeeri A) yhdisteellä 26-(8-butyyli-N-metyyli-2-aminoetyyli)tio-pristinamysiini IIB (isomeeri 10 A), valmistettiin 26-(8-butyyli-8-metyyli-2-aminoetyyli)sul- fonyyli-pristinamysiini IJB (isomeeri A) -monohydraattia kermanvärisenä kiinteänä aineena, sp. 118-121“C.
Todettu: C, 58,7; H, 7,20; N, 7,70; S, 4,50 %.
Laskettuna: 035Η52Ν4°9^ . H20:lle: C, 58,2; H, 7,53; 15 N, 7,75; S, 4,43 %.
b) Menettelemällä samalla tavalla kuin mitä tähän mennessä on kuvailtu, mutta korvaamalla 26-(2-dimetyyliaminoetyyli)-tio-pristinamysiini IIB (isomeeri A) yhdisteellä 26-(2-pipe- 20 ridinoetyyli)tio-pristinamysiini IIB (isomeeri A), valmis tettiin 26-(2-piperidinoetyyli)sulfonyyli-pristinamysiini IIB (isomeeri A) -monohydraattia valkoisena jauheena. Todettu: C, 59,2; H, 7,20; N, 7,80; S, 4,6 %.
Laskettuna 03585384098 . 0,5 B20:lle: 25 C, 59,0; 8, 7,15; N, 7,86; S, 4,5 %.
c) Menettelemällä samalla tavalla kuin mitä tätä ennen on kuvailtu, mutta korvaamalla 26-(2-dimetyyliaminoetyyli)tio-pristinamysiini IIB (isomeeri A) yhdisteellä 26-(2-di-n- 30 butyyliaminoetyyli)tio-pristinamysiini IIB (isomeeri A), "·' valmistettiin 26-(2-di-n-butyyliaminoetyyli)sulfonyyli-pris- : : : tinamysiini llB:tä (isomeeri A) vaalean keltaisena jauheena, ... joka suli hitaasti 90°C:n yläpuolella.
Todettu: C, 60,9; 8, 7,9; N, 7,0; S, 4,2 %.
35 Laskettuna: 03085384098:116: C, 61,1; 8, 7,8; 8, 7,5; ;;· S, 4,3 %.
19 8 6 303
Esimerkki 5 26-(2-di-n-propyyli-aminoetyyli)sulfonyyli-pristinamysiini IIB -hydraatti (isomeeri A) 26-(2-di-n-propyyliaminoetyyli)tio-pristinamysiini IIB:n 5 (isomeeri A) (20,6 g) liuosta asetonissa (1030 ml) ja vedessä (1030 ml) jäähdytettiin 0°C:een (sisäinen lämpötila) sekoittaen. Ruteenidioksididihydraattia (0,103 g) lisättiin, minkä jälkeen lisättiin natriummetaperjodaattia (38,72 g). Yhden tunnin sekoittamisen jälkeen 0-5°C:ssa, 10 lisättiin kiinteätä natriumbikarbonaattia (20,6 g), seos suodatettiin, ja jäännös pestiin dikloorimetaanin (1000 ml) kanssa. Suodos ja pesuerät sekoitettiin perusteellisesti, orgaaninen faasi erotettiin, ja vesifaasia uutettiin vielä dikloorimetaanin kanssa (3x200 ml). Yhdistetyt or-15 gaaniset faasit kuivattiin vedettömän magnesiumsulfaatin päällä ja haihdutettiin alennetussa paineessa 40-45°C:ssa, mikä tuotti kermanväristä kiinteätä ainetta (16,9 g). 11,2 g tätä materiaalia kuumennettiin etyyliasetaatin kanssa (175 ml), ja seos suodatettiin liukenemattoman materiaalin pois-20 tamiseksi (1,2 g), jäähdytettiin sen jälkeen 0-5°C:een yön ajaksi ja suodatettiin jälleen. Suodos väkevöitiin 70 ml:n tilavuuteen, ja liuosta lisättiin hitaasti kevytpetroliin - (kp. 40-60°C) (700 ml). Muodostunut sakka erotettiin suo- ____ dattamalla, jolloin saatiin 26-(2-di-n-propyyli-aminoetyy- 25 li)sulfonyyli-pristinamysiini IIB -hydraattia (isomeeri A) kermanvärisenä kiinteänä aineena (7,8 g), sulamispiste 129-131eC hajoamisen yhteydessä.
Todettu: C, 58,4; H, 7,5; N, 7,4 %.
Laskettuna: ¢35^4^098 . H20:lle: 30 C, 58,7; H, 7,65; N, 7,6 %.
Esimerkki 6
.I. 26-(2-dietyyliaminoetyyli)sulfonyyli-pristinamysiini IIB
(isomeeri A) 35 26-( 2-dietyyliaminoetyyli) tio-pristinamysiini IIB:n (iso- ··· meeri A) (10 g) sekoitettuun suspensioon asetonitriilissä (300 ml) lisättiin vettä (300 ml). Lähes kaikki liuennut kiinteä aine ja seos jäähdytettiin +2°C:een lisättäessä 20 8 6 3 0 3 ruteenitrikloriditrihydraattia (30 mg) yhdessä erässä, minkä jälkeen lisättiin yhtä minuuttia myöhemmin natriummetaper-jodaattia (16,2 g) myös yhdessä erässä. Sekoittamista jatkettiin 0-2°C:ssa 50 minuutin ajan, jolloin seos suodatet-5 tiin, ja suodinpatja pestiin asetonitriilillä (50 ml). Suodoksen ja pesuerien yhdisteeseen lisättiin kiinteätä natriumbikarbonaattia (6 g), minkä jälkeen lisättiin sekoittaen dikloorimetaania (150 ml) ja sitten natriumkloridia (10,6 g). Saostunut kiinteä aine suodatettiin, ja suodinpat-10 ja pestiin dikloorimetaanilla (50 ml). Suodos sekoitettiin perusteellisesti, ja ylempi orgaaninen faasi erotettiin. Alempi vesi faasi uutettiin edellisten dikloorimetaanipesu-erien kanssa. Yhdistetyt orgaaniset faasit pestiin kyllästetyllä suolaliuoksella (50 ml), kuivattiin vedettömän 15 magnesiumsulfaatin päällä ja suodatettiin, suodinpatjan tullessa pestyksi dikloorimetaanilla (50 ml). Siten saatua liuosta, 460 ml, käsiteltiin sekoittaen sitruunahapon asetoni liuoksen kanssa (0,2 M) (68 ml), ja muodostunut maitomainen liuos dekantoitiin saostuneesta ruskeasta kumista (2,2 20 g), suodatettiin sen jälkeen piimään läpi, jolloin saatiin kirkasta haalean keltaista suodosta. Haihdutettaessa alennetussa paineessa saatiin vaaleankeltaista kiinteätä ainetta (9,84 g), jota pestiin etyyliasetaatilla (100 ml), jolloin saatiin 26-(2-dietyyliaminoetyyli)sulfonyyli-pristinamysiini 25 IIB (isomeeri A) -sitraattisuolaa vaaleankeltaisena kiinteänä aineena (9,6 g). Tämän materiaalin analyysiksi saatiin 85 % 26-(2-dietyyliaminoetyyli)sulfonyyli-pristinamysiini IIB:tä (isomeeri A) analyyttisen h.p.l.c.:n avulla käänteis-faasipiihapon ollessa täytteenä.
30
Vaaleankeltainen kiinteä aine (9,5 g) liuotettiin veteen (100 ml), ja syntynyt keltainen liuos pestiin 1,1,2,2-tetra-kloorietaanilla (3x10 ml), sen jälkeen dikloorimetaanilla (2x10 ml). Vesifaasi oli käytännöllisesti katsoen väritöntä, 35 natriumkloridia (1 g) lisättiin, ja seosta uutettiin kuusi kertaa dikloorimetaanin kanssa (50 ml). Yhdistetyt uutteet kuivattiin vedettömän magnesiumsulfaatin päällä, väkevöitiin 50 ml:n tilavuuteen, ja lisättiin kevytpetrolia (kp. 40- 21 86303 60°C) (100 ml). Muodostunut saostuma suodatettiin, mikä tuotti 26- (2-dietyyliaminoetyyli)sulfonyyli-pristinamysiini Ilg (isomeeri A) -hemisitraattia valkoisena jauheena (3,5 g) · 5 Tämän materiaalin analyysiksi saatiin 97,3 % 26-(2-dietyyliaminoetyyli )sulfonyyli-pristinamysiini IIB:tä (isomeeri A) käänteisfaasisen h.p.l.c.rn avulla.
10 Meneteltäessä samalla tavalla kuin mitä tätä ennen on kuvattu, saatiin 26-(2-dietyyliaminoetyyli)sulfonyyli-pristinamy-siini IIB (isomeeri A) -sitraattisuolaa (8,0 g) vaaleankeltaisena kiinteänä aineena, joka liuotettiin veteen (160 ml). Keltainen liuos pestiin dikloorimetaanin kanssa (3x40 ml), 15 natriumsitraattia (10,6 g) lisättiin vesifaasiin, jota sitten uutettiin dikloorimetaanin kanssa (6x70 ml). Yhdistetyt dikloorimetaaniuutteet pestiin kyllästetyllä suolan vesiliuoksella, kuivattiin vedettömän magnesiumsulfaatin päällä ja väkevöitiin kuiviksi, mikä tuotti 26-(2-dietyy-20 liaminoetyyli)sulfonyyli-pristinamysiini IIg:tä (isomeeri A) haalean keltaisena kiinteänä aineena (3,27 g).
Todettu: C, 59,2; H, 7,3; N, 8,2; S, 4,6 %.
. Laskettuna: C34H5QN40gS:lie: C, 59,1; H, 7,29; N, 8,11; S, 4,64 %.
25
Esimerkki 7 26-(2-dietyyliaminoetyyli)sulfonyyli-pristinamysiini Ilg (isomeeri A) 26-(2-dietyyliaminoetyyli)tio-pristinamysiini IIB:n (iso-30 meeri A) (5,0 g) liuos asetonissa (150 ml) ja vedessä (150 ml) jäähdytettiin 0°C:een (sisäinen lämpötila) voimakkaasti se-koittaen. Kiinteätä ruteenitrikloriditrihydraattia (25 mg) lisättiin, minkä jälkeen lisättiin välittömästi kiin-teätä natriummetaperjodaattia (8,1 g). Yhden tunnin sekoit-·...' 35 tamisen jälkeen 0°C:ssa, lisättiin kiinteätä natriumvetykar-··· bonaattia (5,0 g) seokseen. Vielä yhden minuutin kuluttua : seos suodatettiin piimään läpi, ja suodinpatja pestiin dikloorimetaanilla (200 ml). Suodos sekoitettiin perusteel- 22 86303 lisesti, ja kerrokset erotettiin. Vesikerros uutettiin uudelleen vastavalmistetulla dikloorlmetaanilla (100, sitten 50 ml), ja yhdistetyt uutteet kuivattiin vedettömän magnesiumsulfaatin päällä ja haihdutettiin, jolloin saatiin 5 26-(2-dietyyliaminoetyyli)sulfonyyli-pristinamysiini IIB:tä (isomeeri A) hiekkamaisena jauheena (4,1 g).
Esimerkki 8 26-(2-dietyyliaminoetyyli)sulfonyyli-pristinamysiini IIB 10 (isomeeri A) 26-(2-dietyyliaminoetyyli)tio-pristinamysiini IIB:n (isomeeri A) (5,0 g) liuos asetonissa (150 ml) ja vedessä (150 ml) jäähdytettiin 0°C:een (sisäinen lämpötila) voimakkaasti se-koittaen. Tris(trifenyylifosfiini)ruteeni(II)kloridin 15 (100 mg) liuosta asetonitriilissä (10 ml) lisättiin, minkä jälkeen lisättiin välittömästi kiinteätä natriummetaper-jodaattia (8,1 g). Yhden tunnin sekoittamisen jälkeen 0°C:-ssa lisättiin kiinteätä natriumvetykarbonaattia (5,0 g). Vielä yhden minuutin sekoittamisen kuluttua seos suodatet-20 tiin piimään läpi, suodinpatjan tullessa pestyksi dikloori-metaanilla (200 ml). Suodos sekoitettiin perusteellisesti, kerrosten annettiin erottua toisistaan, ja vesikerros uutettiin uudelleen vasta valmistetulla dikloorimetaanilla (100 ml, sitten 50 ml). Yhdistetyt uutteet kuivattiin vedettömän 25 magnesiumsulfaatin päällä ja haihdutettiin, jolloin saatiin 26-(2-dietyyliaminoetyyli)sulfonyyli-pristinamysiini IIB:tä (isomeeri A) vaalean ruskeana jauheena (3,9 g).
Esimerkki 9
30 26-(2-dietyyliaminoetyyli)sulfonyyli-pristinamysiini IIB
(isomeeri A) 26-(2-dietyyliaminoetyyli)sulfinyyli-pristinamysiini IIB:n (isomeeri A^ + A2) (1 g) liuokseen dikloorimetaanissa (40 ml) lisättiin vettä (20 ml). Seosta sekoitettiin nopeas-35 ti, se jäähdytettiin 0°C:een, ja ruteenitrikloriditrihyd--:· raatin (2 mg) liuosta vedessä (1 ml) lisättiin, minkä jäl- : keen lisättiin natriummetaperjodaatin liuosta (0,634 g) vedessä (6 ml) pimeässä. 25 minuutin kuluttua lisättiin 23 86 303 ruteenitrikloriditrihydraattia (1 mg) ja natriummetaper-jodaattla (0,168 g), ja sekoitusta jatkettiin vielä 10 minuuttia. Reaktioseoksen pH säädettiin arvoon 7 lisäämällä kyllästettyä natriumbikarbonaatin vesiliuosta, ja se uutet-5 tiin dikloorimetaanilla (2 x 10 ml). Yhdistetyt uutteet pestiin vedellä (10 ml), uutettiin sen jälkeen laimeaan suolahappoon (0,01 N) (10 ml) plus veteen (20 ml). Orgaanista kerrosta, joka erosi hitaasti, uutettiin lisäksi laimealla suolahapolla (0,1 N) (1 ml) plus vedellä (20 ml). Yhdis-10 tettyjä happouutteita käsiteltiin etyyliasetaatin kanssa (40 ml), minkä jälkeen lisättiin kyllästettyä natriumbikarbonaatin vesiliuosta pH:n säätämiseksi arvoon 7. Orgaaninen kerros erotettiin, ja vesifaasia uutettiin vielä etyyliasetaatin kanssa (30 ml). Yhdistetyt orgaaniset uutteet kuivat-15 tiin vedettömän magnesiumsulfaatin päällä ja haihdutettiin alennetussa paineessa, jäännöksen tullessa kuivatuksi alipaineessa, mikä tuotti 26-(2-dietyyliaminoetyyli)sulfonyy-li-pristinamysiini IIB:tä (isomeeri A) vaaleankeltaisena kiinteänä aineena (0,525 g).
20
Esimerkki 10 26-(2-dietyyliaminoetyyli)sulfonyyli-pristinamysiini IIB (isomeeri A) 26-(2-dietyyliaminoetyyli)sulfinyyli-pristinamysiini IIB:n 25 (isomeeri A^ + A2) (1 g) liuokseen dikloorimetaanissa (40 ml) lisättiin vettä (20 ml), minkä jälkeen lisättiin ru-teenitrikloriditrihydraatin (2 mg) liuosta vedessä (1 ml). Seosta sekoitettiin, ja se jäähdytettiin 0°C:een silloin kun natriummetaperjodaatin (0,317 g) liuosta vedessä (3 ml) 30 lisättiin tipoittain. Neljän minuutin kuluttua lisättiin :··*: lisäerä natriummetaperjodaattia (0,317 g) vedessä (3 ml) tipoittain, minkä jälkeen, 11 minuuttia myöhemmin, lisättiin ruteenitrikloriditrihydraattia (0,5 mg) yhdessä erässä.
^ ' Kuusi minuuttia myöhemmin sekoittaminen lopetettiin, reak- -·· 35 tioseos dekantoitiin, ja kyllästettyä natriumtiosulfaatin ·:· vesiliuosta lisättiin, kunnes kaikki ylimääräinen natriumme- :’· taperjodaatti oli tuhottu. Orgaaninen faasi erotettiin, ja vesifaasi uutettiin dikloorimetaanin kanssa (10 ml, sitten 24 86303 vielä 10 ml vesifaasin kyllästämisen jälkeen natriumbikarbonaatilla ja natriumkloridilla). Yhdistetyt orgaaniset faasit pestiin natriumbikarbonaatin vesiliuoksella (10 1, pH 7), kuivattiin vedettömän magnesiumsulfaatin päällä ja 5 suodatettiin. Sekoitettuun suodokseen lisättiin piimaata (0,2 g), minkä jälkeen lisättiin tipoittain sitruunahapon liuosta (0,311 g) asetonissa (2 ml). Muodostunut seos suodatettiin, ja suodinpatja pestiin pienellä määrällä dikloori-metaania. Suodokseen lisättiin vettä (50 ml), ja sen jälkeen 10 laimeaa suolahappoa (0,1 N), joka antoi vesifaasille pH-arvon 2-3, joka erotettiin. Orgaanista faasia uutettiin vielä vedellä (10 ml) plus laimealla suolahapolla (0,1 N) (1 ml). Yhdistetyt happouutteet pestiin dikloorimetaanilla (10 ml), niitä käsiteltiin hiilimustalla, ja ne suodatettiin 15 piimään läpi. Suodosta käsiteltiin dikloorimetaanin (20 ml) ja natriumbikarbonaatin kyllästetyn vesiliuoksen kanssa, mikä antoi vesifaasille pH-arvon 7. Orgaaninen faasi erotettiin, ja vesifaasia uutettiin vielä dikloorimetaanin kanssa (2 x 20 ml). Yhdistetyt orgaaniset uutteet kuivattiin vedet-20 tömän magnesiumsulfaatin päällä, väkevöitiin kuiviksi, ja jäännös kuivattiin alipaineessa, mikä tuotti 26-(2-dietyyli-aminoetyyli)sulfonyyli-pristinamysiini IIB:tä (isomeeri A) vaaleankeltaisena kiinteänä aineena (0,24 g).
25 Esimerkki 11 26-(2-dietyyliaminoetyyliJsulfonyyli-pristinamysiini IIB (isomeeri A) 26-(2-dietyyliaminoetyyli)sulfinyyli-pristinamysiini IIB:n (isomeerit A^ + A2) (882 g) liuosta dikloorimetaanissa 30 (15 1) lisättiin veteen (44 1). Seosta sekoitettiin, ja se jäähdytettiin l-2°C:een silloin kun ruteenitrikloriditrihyd-raattia (0,88 g) vedessä lisättiin, minkä jälkeen lisättiin natriummetaperjodaatin (447 g) liuosta vedessä (4,4 1), jota lisättiin tipoittain. Ruteenitrikloriditrihydraattia ·-- 35 (0,88 g) vedessä (0,88 1) lisättiin jälleen, kun puolet natriummetaperjodaattiliuoksesta oli lisätty.
25 86 303
Menettelemällä samalla tavalla kuin mitä tätä ennen on kuvailtu lopputuotteen erottamiseksi, mutta muodostamalla ase-taattisuolaa, valmistettiin 26-(2-dietyyliaminoetyyli)sulfo-nyyli-pristinamysiini Ilgitä (isomeeri A) (510 g).
5 NMR-tulokset vahvistivat, että tämä yhdiste on identtinen EP-patenttijulkaisussa 191 661 olevan esimerkin 24 mukaisen yhdisteen kanssa.
Claims (7)
- 26 86303 Patenttivaatimus Parannettu menetelmä aminoalkyylisulfonyyli-pristinamysiini Ilg -johdannaisen valmistamiseksi, jolla on yleinen kaava
- 5 O ^ OH ch3 f CH3 Γ o io joo (I) "'yW-Vv' ch3 / \ 15 R-S02 -0 jossa R on 2-4 hiiliatomia sisältävä alkyyli, joka on sub-stituoitu 3-6 rengasatomia sisältävällä sykloalkyyliaminol-20 la, 3-6 rengasatomia sisältävällä N-alkyyli-N-sykloalkyy- liaminolla, dialkyyliaminolla tai 1-pyrrolidinyyli-, piperi-dino- tai morfolinoryhmällä, jolloin edellä mainitut alkyy-liryhmät ja -osat ovat lineaarisia tai haaroittuneita ja sisältävät, ellei toisin ole mainittu, 1-10 hiiliatomia, 25 ja sen isomeerien ja niiden seosten ja sen happoadditiosuo-lojen valmistamiseksi, hapettamalla sulfoksidiyhdiste, jolla on yleinen kaava :30 ch3 / ch3 f k Γ o o • : 35 CH3 I II J
- 40 R-SO *-0 tai sulfidiyhdiste, jolla on yleinen kaava li 27 86303 o,
- 5 CH3 f CH3 j f o o ch3 I II (II) i° \—n c»3 / \ R-S -O 15 joissa kaavoissa R tarkoittaa samaa kuin edellä, tunnettu siitä, että hapettaminen suoritetaan perjodihapon suolalla ja katalyyttisellä määrällä ruteeni(Vili)yhdistettä, joka 20 edullisesti valmistetaan in situ hapettamalla alemmassa hapetustilassa olevaa ruteeniyhdistettä, edullisesti ruteeni trikloriditrihydraattia, joka hapettaminen voidaan suorittaa vesipitoisessa väliaineessa, joka edullisesti sisältää vettä ja dikloorimetaania, kun lähtöaine on mainit-25 tu sulfoksidiyhdiste, ja vettä ja asetonitriiliä, kun lähtöaine on mainittu sulfidiyhdiste, lämpötilassa, joka on -5eC ja ympäristön lämpötilan välillä, jolloin perjodaatin suhde lähtöaineeseen on edullisesti 1,6:1-5:1, kun lähtöaine on mainittu sulfoksidiyhdiste, ja edullisesti 5:1-7:1, kun 30 lähtöaine on mainittu sulfidiyhdiste. 28 86303 Förbättrat förfarande för framställning av ett aminoalkyl-sulfonyl-pristinamycin “B -derivat med den ällinänne formeln
- 5 O OH ch3 f ch3 I 10 [00 (!) ch3 l i I y S«/H/YV ch3 / \ I 15 R-S02 11-0 väri R betecknar en alkylgrupp med 2-4 kolatomer substi-tuerad med cykloalkylamino innehällande 3-6 ringatomer,
- 20 N-alkyl-N-cykloalkylamino innehällande 3-6 ringatomer, dialkylamino eller en 1-pyrrolidinyl-, piperidino- eller morfolinogrupp, varvid de ovan angivna alkylgrupperna och -delarna är rakkedjiga eller förgrenade och innehäller 1-10 kolatomer om inget annat anges, och isomerer därav och 25 blandningar av dessa och syraadditionssalter därav, genom oxidation av en sulfoxidförening med den allmänna formeln ·": äo ch3 f ch3 γ o o W ch3 J « Y 35 \v'\ n - · tet V R-SO -0 40 eller en sulfidförening med den allmänna formeln 29 8 6 3 0 3 O
- 5 CH3 \ CH3 ] O o V° CH3 l A A (II) ' b Yr R-S^^ -o 15 väri R har den ovan angivna betydelsen, kännetecknat av att oxidationen genomföres med ett perjodsyrasalt och en katalytisk mängd av en rutenium(VIII)förening, som före-20 trädesvis framställes in situ genom oxidation av en rute-niumförening med lägre oxidationstal, företrädesvis rute-niumtrikloridtrihydrat, vilken oxidation kan genomföras i ett vattenhaltigt medium, som företrädesvis innehäller vatten och diklormetan, när utgängsmaterialet är nämnda 25 sulfoxidförening, och vatten och acetonitril, när utgängs-materialet är nämnda sulfidförening, vid en temperatur mellan -5eC och omgivningens temperatur, varvid förhällandet mellan perjodatet och utgängsmaterialet företrädesvis är 1,6:1-5:1, när utgängsmaterialet är nämnda sulfoxidförening, 30 och företrädesvis 5:1-7:1, när utgängsmaterialet är nämnda sulfidförening.
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
GB8616768 | 1986-07-09 | ||
GB868616768A GB8616768D0 (en) | 1986-07-09 | 1986-07-09 | Process |
Publications (4)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI873015A0 FI873015A0 (fi) | 1987-07-07 |
FI873015A FI873015A (fi) | 1988-01-10 |
FI86303B FI86303B (fi) | 1992-04-30 |
FI86303C true FI86303C (fi) | 1992-08-10 |
Family
ID=10600806
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI873015A FI86303C (fi) | 1986-07-09 | 1987-07-07 | Foerbaettrat foerfarande foer framstaellning av aminoalkylsulfonyl-pristinamycin iib -derivat. |
Country Status (19)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US4866172A (fi) |
EP (1) | EP0252720B1 (fi) |
JP (1) | JPS6323885A (fi) |
KR (1) | KR880001645A (fi) |
AT (1) | ATE67506T1 (fi) |
AU (1) | AU601445B2 (fi) |
CA (1) | CA1314878C (fi) |
DE (1) | DE3773066D1 (fi) |
DK (1) | DK167360B1 (fi) |
ES (1) | ES2029836T3 (fi) |
FI (1) | FI86303C (fi) |
GB (1) | GB8616768D0 (fi) |
GR (1) | GR3003048T3 (fi) |
IE (1) | IE60744B1 (fi) |
IL (1) | IL83116A (fi) |
NZ (1) | NZ220984A (fi) |
PT (1) | PT85274B (fi) |
SU (1) | SU1639429A3 (fi) |
ZA (1) | ZA874937B (fi) |
Families Citing this family (9)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
ES2033335T3 (es) * | 1987-07-07 | 1993-03-16 | Rhone-Poulenc Sante | Nuevo procedimiento para la preparacion de derivados de la pristinamicina ii b. |
FR2664599B1 (fr) * | 1990-07-16 | 1993-06-18 | Rhone Poulenc Sante | Vinylsulfonyl pristinamycine et sa preparation. |
FR2664598A1 (fr) * | 1990-07-16 | 1992-01-17 | Rhone Poulenc Rorer Sa | Procede de preparation de sulfinyl pristinamycine iib. |
FR2664600B1 (fr) * | 1990-07-16 | 1994-09-02 | Rhone Poulenc Sante | Nouveau sel derive de la dialcoylaminoalcoyl-sulfonyl-26 pristinamycine iib. |
FR2664597B1 (fr) * | 1990-07-16 | 1994-09-02 | Rhone Poulenc Sante | Procede de preparation de sulfonylpristinamycine iib. |
US5242938A (en) * | 1992-08-27 | 1993-09-07 | Merck & Co., Inc. | Derivatives of virginiamycin M1 |
US5689173A (en) * | 1995-02-07 | 1997-11-18 | Sanyo Electric Co., Ltd. | Battery pack |
FR2766489B1 (fr) | 1997-07-28 | 1999-08-27 | Rhone Poulenc Rorer Sa | Derives de streptogramines, leur preparation et les compositions qui les contiennent |
FR2818644B1 (fr) * | 2000-12-21 | 2004-10-22 | Aventis Pharma Sa | Derives de streptogramines, leur preparation et les compositions qui les contiennent |
Family Cites Families (3)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
FR2549065B1 (fr) * | 1983-07-13 | 1985-10-25 | Rhone Poulenc Sante | Nouveaux derives de synergistines, leur preparation et les compositions pharmaceutiques qui les contiennent |
FR2549064B1 (fr) * | 1983-07-13 | 1985-10-25 | Rhone Poulenc Sante | Nouveaux derives de synergistines utiles pour la preparation de nouveaux medicaments antimicrobiens et leur preparation |
FR2576022B1 (fr) * | 1985-01-11 | 1987-09-11 | Rhone Poulenc Sante | Nouveaux derives de la pristinamycine ii b, leur preparation et les compositions pharmaceutiques qui les contiennent |
-
1986
- 1986-07-09 GB GB868616768A patent/GB8616768D0/en active Pending
-
1987
- 1987-07-07 PT PT85274A patent/PT85274B/pt not_active IP Right Cessation
- 1987-07-07 SU SU874202981A patent/SU1639429A3/ru active
- 1987-07-07 DE DE8787306001T patent/DE3773066D1/de not_active Expired - Fee Related
- 1987-07-07 EP EP87306001A patent/EP0252720B1/en not_active Expired - Lifetime
- 1987-07-07 JP JP62167959A patent/JPS6323885A/ja active Pending
- 1987-07-07 AU AU75292/87A patent/AU601445B2/en not_active Ceased
- 1987-07-07 CA CA000541447A patent/CA1314878C/en not_active Expired - Fee Related
- 1987-07-07 DK DK349887A patent/DK167360B1/da not_active IP Right Cessation
- 1987-07-07 FI FI873015A patent/FI86303C/fi not_active IP Right Cessation
- 1987-07-07 AT AT87306001T patent/ATE67506T1/de not_active IP Right Cessation
- 1987-07-07 KR KR1019870007266A patent/KR880001645A/ko not_active Application Discontinuation
- 1987-07-07 ZA ZA874937A patent/ZA874937B/xx unknown
- 1987-07-07 IE IE180987A patent/IE60744B1/en not_active IP Right Cessation
- 1987-07-07 IL IL83116A patent/IL83116A/xx not_active IP Right Cessation
- 1987-07-07 NZ NZ220984A patent/NZ220984A/xx unknown
- 1987-07-07 ES ES198787306001T patent/ES2029836T3/es not_active Expired - Lifetime
-
1988
- 1988-04-12 US US07/183,310 patent/US4866172A/en not_active Expired - Fee Related
-
1991
- 1991-10-31 GR GR91401641T patent/GR3003048T3/el unknown
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
GR3003048T3 (en) | 1993-02-17 |
SU1639429A3 (ru) | 1991-03-30 |
AU7529287A (en) | 1988-01-14 |
NZ220984A (en) | 1989-12-21 |
KR880001645A (ko) | 1988-04-25 |
JPS6323885A (ja) | 1988-02-01 |
AU601445B2 (en) | 1990-09-13 |
PT85274A (en) | 1987-08-01 |
EP0252720B1 (en) | 1991-09-18 |
IL83116A0 (en) | 1987-12-31 |
PT85274B (pt) | 1990-03-30 |
DK349887D0 (da) | 1987-07-07 |
IE871809L (en) | 1988-01-09 |
ZA874937B (en) | 1988-03-30 |
ATE67506T1 (de) | 1991-10-15 |
DE3773066D1 (de) | 1991-10-24 |
CA1314878C (en) | 1993-03-23 |
ES2029836T3 (es) | 1992-10-01 |
IL83116A (en) | 1993-02-21 |
GB8616768D0 (en) | 1986-08-13 |
FI873015A (fi) | 1988-01-10 |
FI873015A0 (fi) | 1987-07-07 |
EP0252720A3 (en) | 1988-06-29 |
IE60744B1 (en) | 1994-08-10 |
DK349887A (da) | 1988-01-10 |
FI86303B (fi) | 1992-04-30 |
DK167360B1 (da) | 1993-10-18 |
US4866172A (en) | 1989-09-12 |
EP0252720A2 (en) | 1988-01-13 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
FI86303C (fi) | Foerbaettrat foerfarande foer framstaellning av aminoalkylsulfonyl-pristinamycin iib -derivat. | |
US5274147A (en) | Process for preparing manganese complexes | |
RU2086542C1 (ru) | Серосодержащие производные имидазола, способ их получения, новые промежуточные соединения и фармацевтическая композиция | |
IE61717B1 (en) | Production of 2-(2-pyridylmethylsulfinyl)benzimidazole compounds | |
IE860051L (en) | Pristinamycin iib derivatives | |
EP0388309A2 (fr) | Nouveaux dérivés du 1h,3h-pyrrolo [1,2-c] thiazolecarboxamide-7, leur préparation et les compositions pharmaceutiques qui les contiennent. | |
JPH04112877A (ja) | 新規シアノピラジン誘導体及びその製造方法 | |
SU1005660A3 (ru) | Способ получени 4,1-бензоксазепинов или их тиааналогов | |
Loiseau et al. | High yield synthesis of tentoxin, a cyclic tetrapeptide | |
FI66585C (fi) | Foerfarande foer framstaellning av saerskilt vid behandling avsoriasis anvaendbara 1,8-dihydroxi-10-acyl-9-antroner | |
JPS5946254A (ja) | 弗化環式ヘキサペプチドソマトスタチン類似物 | |
US4775753A (en) | New process for the preparation of pristinamycin IIB derivatives | |
GB2206577A (en) | New process for the preparation of therapeutically useful pristinamycin IIB sulphone derivatives | |
Yoshida et al. | Diaminocyclopropenethiones: Synthesis and Reaction Feature | |
JPH0140033B2 (fi) | ||
EP0117861B1 (fr) | Procédé d'obtention de la vincristine | |
Benn et al. | Attempts at the Synthesis of the Penicillin Ring System by Transannular Reactions | |
KR960003319B1 (ko) | 신규한 엔(n)-아릴설포닐-2-이미다졸리디논 유도체 및 그의 제조방법 | |
FI93730B (fi) | Menetelmä bentso(kalkogeno)/4,3,2-cd/indatsolien valmistamiseksi | |
El-Sayed et al. | Synthesis of novel trithiocarbonate-S-oxides | |
FI86429C (fi) | Ett foerbaettrat foerfarande foer framstaellning av s-oxidderivat av pristinamycin iib. | |
US5272266A (en) | Vinylsulphonylpristinamycin and its preparation | |
CA1210762A (fr) | Methode de preparation de vincristine | |
KR950010082B1 (ko) | 프리스티나마이신 ⅱ_b 유도체의 제조 방법 | |
JP2023072400A (ja) | 大環状分子の生理活性の制御方法、カテナン及びその製造方法 |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MM | Patent lapsed | ||
MM | Patent lapsed |
Owner name: MAY & BAKER LIMITED |