FI85927C - Faongkoppling foer aotervinnande av baervaogen ur en qam-signal. - Google Patents

Faongkoppling foer aotervinnande av baervaogen ur en qam-signal. Download PDF

Info

Publication number
FI85927C
FI85927C FI864317A FI864317A FI85927C FI 85927 C FI85927 C FI 85927C FI 864317 A FI864317 A FI 864317A FI 864317 A FI864317 A FI 864317A FI 85927 C FI85927 C FI 85927C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
voltage
control voltage
coupling
sweep
demodulator
Prior art date
Application number
FI864317A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI864317A0 (fi
FI864317A (fi
FI85927B (fi
Inventor
Klaus Boshold
Original Assignee
Siemens Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Siemens Ag filed Critical Siemens Ag
Publication of FI864317A0 publication Critical patent/FI864317A0/fi
Publication of FI864317A publication Critical patent/FI864317A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI85927B publication Critical patent/FI85927B/fi
Publication of FI85927C publication Critical patent/FI85927C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04LTRANSMISSION OF DIGITAL INFORMATION, e.g. TELEGRAPHIC COMMUNICATION
    • H04L27/00Modulated-carrier systems
    • H04L27/32Carrier systems characterised by combinations of two or more of the types covered by groups H04L27/02, H04L27/10, H04L27/18 or H04L27/26
    • H04L27/34Amplitude- and phase-modulated carrier systems, e.g. quadrature-amplitude modulated carrier systems
    • H04L27/38Demodulator circuits; Receiver circuits
    • H04L27/3818Demodulator circuits; Receiver circuits using coherent demodulation, i.e. using one or more nominally phase synchronous carriers

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Digital Transmission Methods That Use Modulated Carrier Waves (AREA)
  • Stabilization Of Oscillater, Synchronisation, Frequency Synthesizers (AREA)
  • Channel Selection Circuits, Automatic Tuning Circuits (AREA)
  • Oscillators With Electromechanical Resonators (AREA)
  • Synchronisation In Digital Transmission Systems (AREA)

Description

1 85927
Sieppauskytkentä kantoaallon uudel1eenmuodostamisek si QAM-signaali sta
Keksinnön kohteena on sieppauskytkentä kantoaallon uudelleen-muodostamiseksi QAM-signaalista digitaalisen radiojärjestelmän demodulaattorista ja jänniteohjatun oskillaattorin (VCO) ja säätöjännitteen tuottajan käsittävästä tahtiregeneraatio-kytkennästä koostuvassa demodulaatiokytkennässä.
Sellaisen radiojärjestelmän yleinen rakenne lähetys- ja vastaanottopuoleisine laitteineen on kuvattu artikkelissa "140-Mbit/s-Modem för Digitai-Richtfunksysteme mit 16 QAM", H. Barth ja J.A. Nossek, Telcom Report 6 (1983), nro 5, ss. 271-276. Tällöin tarvittavat kvadratuurikantoaal1ot tuotetaan 140 MHz:n oskillaattorilla ja 90°-haarautumis-yksiköllä, jolloin oski11aattorisignaalin vaihetta seurataan tahdistetun säätösilmukan avulla.
Demodulaatiokytkennässä kvadratuuriamplitudimoduloitua signaalia varten on välttämätöntä, että tapahtuu kantoaallon vaiheen synkronisoi nti QAM-signaalin vaiheen kanssa. QAM-signaal in katkeamisen jälkeen voi kuitenkin esiintyä eroa (taajuuspoikkeamaa) tulosignaalin kantoaallon taajuuden ja VCO-taajuuden välillä. Syynä tähän ovat modulaattorissa tuotetun kantoaallon taajuuden toleranssi, releointivirhe radioiinkkiyhteydessä, VC0:n toleranssi tai säätöjännitteen tuottamisessa muodostuva poikkeama, jolloin näihin virheisiin voivat vaikuttaa tavalliset ympäristön lämpötilan ja käyttö-jännitteen vaihtelut.
Tästä taajuuspoikkeamasta ja säätösilmukan siihen verrattuna vähäisestä kaistanleveydestä johtuen (joka on tarpeen riittävän värinättömän kantoaaltosignaalin regeneraatioon) täytyy sieppauskytkentä usein sovittaa vaikuttamaan VC0:n huoj umi seen.
2 85927 QAM-signaalin paluun jälkeen voi tällöin ilmetä, että tietyillä taajuuspoikkeami11 a esiintyy kiellettyjä sieppaus-tiloja.
Keksinnöllä on tehtävänä saada aikaan sieppauskytkentä, joka estää tai poistaa sellaiset kielletyt sieppausti1 at.
Tämä tehtävä ratkaistaan keksinnön mukaisesti siten, että demodulaatiokytkentään on kytketty tulotason valvontayksikkö ja lähtöpuolelle bittivirheosuutta varten liitetty valvonta-kytkentä, jotka on yhdistetty logiikkayksikköön, jonka avulla tulotason laskiessa virhekynnyksen alapuolelle ohjataan ensimmäistä kytkintä siten, että säätöjännitteen tuottajayksikkö antaa nollan suhteen symmetrisen pyyhkäisyjännitteen , ja jonka avulla bittivirheiden vaivontakytkentä aiheuttaa toisen kytkimen 1äpikytkeytyrni sen siten, että pyyhkäisy-oskillaattorin pyyhkäisyjännite pääsee etenemään jännite-ohjattuun oskillaattoriin niin kauan, kuin bittivirheosuus on puuttuvan tahdistuksen vuoksi liian suuri, ja jonka avulla pyyhkäisyoski11aattori riippuvaisesti 1ähtöjännitteensä arvosta ohjaa puolestaan ensimmäistä kytkintä siten, että säätöjännitteen tuottajayksikkö antaa nollan suhteen symmetrisen pyyhkäisyjännitteen.
Keksinnön edullisessa 1isäsuoritusmuodossa on sovitelma, jossa tulotason laskiessa virhekynnyksen alapuolelle säädetään VCO-säätöjännite nollaksi ja siinä on edelleen laskuri tahdistusyritySten lukumäärän havaitsemiseksi.
Seuraavassa kuvataan keksintöä lähemmin piirustuksessa esitetyn suoritusmuodon yhteydessä.
Kuvio 1 esittää sieppauskytkentää lohkokaaviona ja kuvio 2 esittää graafisesti jännitettä VC0:n lähdössä ajan funktiona.
3 85927
Kuviossa 1 on esitetty demodulaatiokytkentä siirtotielle sovitetun demodulaattorin D ja jänniteohjatusta oskillaattorista VCO ja säätöjännitteen tuottajayksiköstä TR muodostuvan kantoaallon regeneraatiokytkennän avulla. Ennen demodulaattoria D on kytketty tulotason valvontayksikkö P ja 1ähtöpuolel 1 e val-vontakytkentä F bittivirheosuutta varten (silmän avautumisen, koodin viallisuuden tai vastaavan valvontaan). Tulotason valvontayksikkö P ja bittivirheiden vaivontakytkentä F on kytketty logiikkaan L, joka on kahden elektronisen kytkimen SI, S2 kautta liitetty säätöjännitteen tuottajayksikköön TR. Edelleen kuuluu kytkentään pyyhkäisyoskΐ11aattori W, joka on kytketty sekä logiikkaan L että toiseen elektroniseen kytkimeen S2.
Alla olevan sieppauskytkennän vaikutustavan kuvausta palvelee myös kuvio 2, jossa on esitetty VC0:n tulojännitteen riippuvuus ajasta. Tällöin pyyhkäisyjännitteen kulku on piirretty offset'in (taajuuspoikkeaman) mukanaol1essa (U arvolla II)
WJI
ja sima tapauksessa, että ei ole mitään offset ia (U
WI
arvolla I). III voisi olla säätöjännitteen arvo, jolla voi tapahtua tahdistus, tiiliä ja 12:11 a on merkitty aika-alueita, joilla säätösilmukka on katkaistu offset'in ollessa noi la. Näillä aika-alueilla seuraa VC0:n tulojännite kulloinkin pyyhkäisyjännitteen kulkua . Jännitekulun leikkauspiste muutoksessa U :stä U :een arvoon III kanssa muodostaa WI mi i tällöin tahdistusajankohdan T.
Sieppauskytkentä toimii siten, että tulotason laskiessa virhe-kynnyksen alapuolelle logiikka L ohjaa kytkintä SI siten, että säätöjännitteen tuottajayksikkö TR antaa nollan suhteen symmetrisen pyyhkäisyjännitteen tai valinnaisesti säätöjännitteen nolla, jolloin tulotason palautuessa taajuuspoikkeama on mahdollisimman pieni. Bittivirheiden vai von täkytkentä F aiheuttaa logiikan L avulla kytkimen S2 1äpikytkeytyrni sen, jolloin pyyhkäisyoski11aattorin W pyyhkäisyjännite pääsee etenemään VC0:n tuloon niin kauan, kuin bittivirheosuus on liian suuri, 4 85927 so. mitään tahdistusta ei ole tapahtunut. Jos syntyy väärä sieppausti1 a, pysyy vaivontakytkentä edelleen hälytysasennossa ja pyyhkäisyjännite pysyy 1äpikytkettynä . Virhesieppausti1 an poistamiseksi saadaan jokaisella pyyhkäisyjännitteen minimi-ja maksimiarvolla logiikka ohjaamaan kytkintä SI siten, että säätösilmukka katkeaa ja VCO-säätöjännitteen offset poistuu. Pyyhkäisyjännite jää kuitenkin vaikuttamaan. Tapahtuma toistuu jaksol 1isesti, kunnes tahdistus on oikea.
Keksinnön mukaisessa kytkennässä vaikuttaa siis palautetun kantoaal tosignaal in tahdistuksen saavuttamiseksi QAM-signaalin kanssa järjestetty pyyhkäisyjännite maksimi- ja minimiarvojen-sa aikana VC0:n offset-siirtymään (kantoaaltosignaalin tuottamista varten) ja säätösilmukan katkeamiseen niin kauan, kuin oikeaa sieppausti1 aa ei ole syntynyt. Lisäksi pidetään QAM-signaalin puuttuessa VC0:n taajuuspoikkeama mahdollisimman pienenä.
Kytkentä voi olla varustettu myös laskurilla tahdistus-yritysten lukumäärää varten. Tämä mahdollistaa jokaisen uuden tahdistusyrityksen aloittamisen muutetulla kytkennän asettelulla, esim. muutetulla VCO-offset'i11 a.

Claims (3)

1. Sieppauskytkentä, Joka estää kielletyt sieppaustilat, kantoaallon uudelleenmuodostamiseksi QAM-signaalista digitaalisen radiojärjestelmän demodulaattorista ja jänniteohja-tun oskillaattorin (VCO) ja säätöjännitteen tuottajan käsittävästä tahtiregeneraatiokytkennästä (TR) koostuvassa demo-dulaatiokytkennässä, tunnettu siitä, että demodulaatiokyt-kentään (D) on kytketty tulotason valvontayksikkö (P) ja lähtöpuolelle bittivirheosuutta varten liitetty valvontakyt-kentä (F), jotka on yhdistetty logiikkayksikköön, jonka avulla tulotason laskiessa virhekynnyksen alapuolelle ohjataan ensimmäistä kytkintä (SI) siten, että säätöjännitteen tuottajayksikkö antaa nollan suhteen symmetrisen pyyhkäisy-jännitteen, ja jonka avulla bittivirheiden valvontakytkentä (F) aiheuttaa toisen kytkimen (S2) läpikytkeytymisen siten, että pyyhkäisyoskillaattorin (W) pyyhkäisyjännite pääsee etenemään jänniteohjattuun oskillaattoriin niin kauan kuin bittivirheosuus on puuttuvan tahdistuksen vuoksi liian suuri, ja jonka avulla pyyhkäisyoskillaattori (W) riippuvaisesti lähtöjännitteensä arvosta ohjaa puolestaan ensimmäistä kytkintä (SI) siten, että säätöjännitteen tuottajayksikkö antaa nollan suhteen symmetrisen pyyhkäisyjännitteen.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen sieppauskytkentä, tunnettu siitä, että tulotason laskiessa virhekynnyksen alapuolelle VCO-säätöjännite ohjataan nollaksi.
3. Patenttivaatimusten 1 ja 2 mukainen sieppauskytkentä, tunnettu siitä, että siinä on laskuri tahdistusyritysten lukumäärän havaitsemiseksi. 6 85927
FI864317A 1985-10-25 1986-10-24 Faongkoppling foer aotervinnande av baervaogen ur en qam-signal. FI85927C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3538032 1985-10-25
DE3538032 1985-10-25

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI864317A0 FI864317A0 (fi) 1986-10-24
FI864317A FI864317A (fi) 1987-04-26
FI85927B FI85927B (fi) 1992-02-28
FI85927C true FI85927C (fi) 1992-06-10

Family

ID=6284471

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI864317A FI85927C (fi) 1985-10-25 1986-10-24 Faongkoppling foer aotervinnande av baervaogen ur en qam-signal.

Country Status (9)

Country Link
EP (1) EP0219863B1 (fi)
JP (1) JPS62102648A (fi)
AR (1) AR241213A1 (fi)
AT (1) ATE71481T1 (fi)
AU (1) AU569199B2 (fi)
BR (1) BR8605201A (fi)
DE (1) DE3683346D1 (fi)
FI (1) FI85927C (fi)
MX (1) MX161448A (fi)

Families Citing this family (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPH0810879B2 (ja) * 1986-02-20 1996-01-31 富士通株式会社 復調装置
DE3775494D1 (de) * 1986-08-28 1992-02-06 Siemens Ag Fangschaltung fuer die traegerrueckgewinnung aus einem qam-signal.
JPH0626353B2 (ja) * 1987-05-19 1994-04-06 日本電気株式会社 復調装置
DE3880961T2 (de) * 1987-11-06 1993-09-09 Victor Company Of Japan Kassette fuer druckeranordnung.
JPH04105974A (ja) * 1990-08-24 1992-04-07 Sony Corp 記録装置
DE4216156C1 (fi) * 1992-05-15 1993-08-19 Ant Nachrichtentechnik Gmbh, 7150 Backnang, De
JPH0721444U (ja) * 1993-09-29 1995-04-18 株式会社芋谷工業 自動車の座席シ−ト用テ−ブル付き収納ケ−ス
GB2303278B (en) * 1995-07-11 2000-04-26 Remo Giovanni Andrea Marzolini Improvements to demodulation systems

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
AU538047B2 (en) * 1980-08-29 1984-07-26 Plessey Overseas Ltd. Zero-crossing threshold comparator
JPS58221548A (ja) * 1982-06-18 1983-12-23 Fujitsu Ltd 位相同期回路
JPS613553A (ja) * 1984-06-15 1986-01-09 Fujitsu Ltd 搬送波再生回路

Also Published As

Publication number Publication date
EP0219863A2 (de) 1987-04-29
AR241213A1 (es) 1992-01-31
EP0219863A3 (en) 1989-03-01
AU569199B2 (en) 1988-01-21
BR8605201A (pt) 1987-07-28
AU6436586A (en) 1987-05-28
JPS62102648A (ja) 1987-05-13
MX161448A (es) 1990-09-27
FI864317A0 (fi) 1986-10-24
FI864317A (fi) 1987-04-26
ATE71481T1 (de) 1992-01-15
JPH0225309B2 (fi) 1990-06-01
DE3683346D1 (de) 1992-02-20
EP0219863B1 (de) 1992-01-08
FI85927B (fi) 1992-02-28

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4188582A (en) Simulcast transmission system having phase-locked remote transmitters
US6331792B1 (en) Circuit and method for unlimited range frequency acquisition
FI85927C (fi) Faongkoppling foer aotervinnande av baervaogen ur en qam-signal.
EP0577323B1 (en) M-ary frequency shift keying (FSK) modulator
US4151463A (en) Phase locked loop indicator
CN102957545B (zh) 同步网络时钟的维护方法及装置
US11815552B2 (en) Clock frequency monitoring device and clock frequency monitoring method
AU716935B2 (en) Error correcting timing reference distribution
EP1006660B1 (en) Clock reproduction and identification apparatus
US6081550A (en) Method of testing clock paths and network elements for carrying out the method
WO1994021048A1 (en) Method of generating a clock signal by means of a phase-locked loop and a phase-locked loop
CA2011029C (en) Frequency detector circuit
Kihara Performance aspects of reference clock distribution for evolving digital networks
EP0257625B1 (de) Fangschaltung für die Trägerrückgewinnung aus einem QAM-Signal
CN101110657B (zh) 在单压控晶振的条件下实现时钟源倒换及恢复的方法
WO1994021047A1 (en) Method of generating a clock signal by means of a phase-locked loop and a phase-locked loop
EP0721698A1 (en) Method for controlling a phase-locked loop, and a phase-locked loop
DK151995B (da) Kobling til kompensering af frekvensvariationer i fm-anlaeg
JPS6069915A (ja) タイミング抽出方式
SU1259507A1 (ru) Частотный манипул тор
Wang An investigation of a distributed clock for local area networks with ring topology
JP2715886B2 (ja) 通信装置
JPH03190336A (ja) 伝送受信同期回路方式
JP3042906B2 (ja) クロック選択装置
JP4484490B2 (ja) ネットワーククロック切替装置

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: SIEMENS AKTIENGESELLSCHAFT