FI84688B - Nitpress foer faestning av en slutardel, foeretraedesvis en tryckknappdel vid en baerbana, saerskilt ett klaedstycke. - Google Patents
Nitpress foer faestning av en slutardel, foeretraedesvis en tryckknappdel vid en baerbana, saerskilt ett klaedstycke. Download PDFInfo
- Publication number
- FI84688B FI84688B FI860108A FI860108A FI84688B FI 84688 B FI84688 B FI 84688B FI 860108 A FI860108 A FI 860108A FI 860108 A FI860108 A FI 860108A FI 84688 B FI84688 B FI 84688B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- matrix
- impact
- pliers
- riveting
- riveting press
- Prior art date
Links
Classifications
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A41—WEARING APPAREL
- A41H—APPLIANCES OR METHODS FOR MAKING CLOTHES, e.g. FOR DRESS-MAKING OR FOR TAILORING, NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
- A41H37/00—Machines, appliances or methods for setting fastener-elements on garments
- A41H37/04—Setting snap fasteners
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Textile Engineering (AREA)
- Automatic Assembly (AREA)
- Insertion Pins And Rivets (AREA)
- Hand Tools For Fitting Together And Separating, Or Other Hand Tools (AREA)
- Clamps And Clips (AREA)
- Press Drives And Press Lines (AREA)
Description
1 84688
Niittauspuristin sulkutoimintaosan, erityisesti painonappi-osan kiinnittämiseksi kannatusrataan, kuten vaatekappaleeseen. - Nitpress för fästning av en slutardel, företrädesvis en tryckknappdel vid en bärbana, särskilt ett klädstycke.
Tämän keksinnön kohteena on patenttivaatimuksen 1 lajimääri-telmässä mainitun laatuinen niittauspuristin. Tunnetussa niittauspuristimessa (DE-OS 33 13 682) ylätyökalut syöttävät toimintaosan, nimittäin painonappiosan, samalla, kun alatyö-kaluja käytetään kiinnitysosan, nimittäin onttoa niittiä kantavan kuvun paikalleen sijoittamiseksi. Alatyökaluihin kuuluva alusta on jousikuormitettu ylempää vastetta vasten ja siinä on onton niitin kuvun vastaanottimena keskeinen ontelo, johon on sovitettu alatyökalun kiinteä alapatriisi, jonka ot-sapinta tukee ontelossa irrallaan olevan onton niitin kupua. Alustan korkeuden muutos tapahtuu passiivisesti yläpihtien paineella, painamalla yläpihdeillä alustaa alaspäin jousi-kuormitustaan vastaan ja siten alapatriisin otsapinnalla oleva onton niitin kupu ontelossaan liikkuu ylätyökalun alaspai-namana kannatusrataa vasten.
Toimintaosan, nimittäin painonappiosan välttämättömän aseman varmistuksen johdosta niittaukseen saakka kiinnitysosalla, nimittäin onton niitin kuvulla, ei ole mahdollista muuttaa ylätyökalussa olevien toimintaosien asemia alatyökaluihin sovitettujen kiinnitysosien kanssa. Toimintaosa täytyy syöttää yläpihdeillä aina ylhäältä kannatusradalle.
Koska toimintaosan, kuten esim. matriisin muotoisilla sulku-pinnoilla varustetun painonappiosan säännönmukaisessa käytössä täytyy toimia yhdessä patriisin muotoiset sulkupinnat käsittävän painonappiosan kanssa, sovitetaan tällainen toimintaosa kannatusradan takasivulle. Kuitenkin tavalliseen tapaan merkit tällaisten toimintaosien asettamiseksi on tehty kannatusradan etusivulle. Koska nyt, kuten jo mainittiin, toimin- 2 84688 taosa täytyi aina syöttää ylhäältä yläpihdeillä kannatusra-dalle, oli välttämätöntä asettaa kannatusrata aina ylöspäin olevalla takasivullaan alatyökalujen alustalle. Sen vuoksi etusivulla olevat merkit eivät olleet niitattaessa näkyvissä käyttöhenkilölle. Merkkien siirtäminen kannatusradan etusivulta takasivulle on vaikeaa, aikaa viepää eikä sitä aina voida suorittaa tarpeeksi tarkasti. Alatyökaluihin sijoitetun osan, nimittäin niihin aina järjestetyn kiinnitysosan aseman varmistus, ei aina ole tyydyttävä.
Tämän keksinnön tehtävänä on kehittää patenttivaatimuksen 1 lajimääritelmässä mainitun laatuista niittauspuristinta, joka sallii kannatusradan etusivulla olevia merkkejä hyödyksi käytettäessä toimintaosien luotettavan, tarkan ja varman sijoituksen kiinnitysosien kanssa kannatusradalle. Tämä saavutetaan keksinnön mukaan patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosas-sa esitetyillä toimenpiteillä.
Kannatusrata voidaan asettaa keksinnön mukaiseen niittauspu-ristimeen merkkejä kantava etusivu ylöspäin alatyökalujen päälle, koska nyt alatyökalu sijoittaa toimintaosan paikalleen. Sen vuoksi käyttöhenkilö, kannatusrataa asetettaessa etupuolisten merkkien mukaan, voi säätää kannatusradan tarkan aseman niittauskohtaan nähden. Tällöin toimintaosa puolestaan on tarkasti sijotettu alustaan haritusliikkuvasti laakeroiduilla alaleuoilla, joiden vastaanottoprofiilissa toimintaosa sijaitsee. Tämän toimintaosan tarkasti siirtämiseksi alaleuoilla varustetulla alustalla on oma iskukäyttölaitteensa, joka kyllä on ohjattu erityisesti patenttivaatimuksen 2 ja 3 mukaan ylätyökalun, yläpatriisin iskukäyttölaitteessa, mutta alaleukojen hari itämiseksi ei tarvita mitään omaa käyttölaitetta, koska alaleukaparin ja kiinteän alapatriisin väliset ohjauspinnat aikaansaavat automaattisesti leukojen harituk-sen, kun alaleukapari on liikkunut riittävän paljon alaspäin. Tällöin toimintaosa tulee kyllä ulos alaleukojen välisestä vastaanottoprofiilista, mutta aikaansaadaan ja taataan toimintaosan tarkka aseman varmistus alaleukojen edelleen alas 3 84688 päin liikkuessa ja varsinaisen niittauksen aikana suuntaus-elimellä, joka on sovitettu alapatriisin otsapinnalle. Patenttivaatimuksen 5 mukaan tässä suuntauselimessä voi olla samalla ohjauspinta ylätyökalun syöttämän kiinnitysosan de-formoituvaa pitoelintä varten niin, että tämä pitoelin tulee tarkasti toimintaosan sisään ja deformoituu siellä säännöllisesti. Näin on mahdollistettu toimintaosan moitteeton, varma ja tarkka sijoitus kannatusrataan.
Alaleukojen iskukäyttölaitteen jo mainituksi edulliseksi ohjaamiseksi ylätyökalun ohjauksesta on suositeltavaa, kuten lähemmin on esitetty patenttivaatimuksessa 3, käyttää yhdys-tankoa, joka yhdistää yläpatriisin iskutangostaan kuuluvan vivun kääntyvän varren kanssa, joka kannattaa vapaassa päässään alaleuoilla varustettua alustaa. Tällöin häiriötapausten estämiseksi yhdystanko muodostetaan patenttivaatimuksen 4 mukaan sisäjatkoputkeksi, jossa on aksiaalijousitus.
Alapatriisin otsapinnassa oleva mainittu suuntauselin on muotoiltu riippuen liitettävän toimintaosan ja tällöin käyttöön tulevan kiinnitysosan laadusta. Toimintaosana voidaan käyttää paitsi patriisin ja matriisin muotoiset sulkupinnat käsittäviä painonappiosia, myöskin nappeja, solkia ja silmukoita. Tällöin kiinnitysosissa käyttöön tulevina pitoeliminä voivat olla taivutettavat haat, tyssättävät varret tai kokoon kierrettävät ontot niitit. Nk. jousto-osiksi muodostettujen pai-nonappiosien liittämiseksi on suositeltavaa, kuten patenttivaatimus 6 ehdottaa, muodostaa suuntauselin kartiomaisen kärjen käsittäväksi tapiksi.
Kiinnitysosan varmaa sijoitusta varten yläpihteihin on suositeltavaa, kuten patenttivaatimus 7 ehdottaa, järjestää pihti-haaroihin jatkeet, jotka toimivat yhdessä yläpatriisin isku-tangostossa olevien vastaavien estopintojen kanssa. Nämä es-topinnat tulevat haarojen jatkeiden vastaaviin kosketuskohtiin vähän kiinnitysosan syöttölaitteella yläpihteihin tuomisen jälkeen. Tämä tapahtuu yksikertaisesti siirtämällä ylä- 4 84688 pihtien iskuliike yläpatriisin iskuliikkeeseen nähden. Kun yläpihdit liikkuvat ensin alaspäin nopeammin kuin yläpatrii-si, niin haarojen jatkeet tulevat automaattisesti estopinto-jen päälle, jotka sijaitsevat yläpatriisin tangostossa. Näin on varmistettu yläpihtihaarojen haritusliike niiden alaspäin liikkeen melkein koko pituudella, kuten on esitetty patenttivaatimuksessa 8. Tällaisina estopintoina voi olla yksinkertaisesti patenttivaatimuksen 9 mukaan laippamainen paksunnos. Eston tarkasti säätämiseksi kosketuskohdat tehdään haarojen jatkeisiin säädettäviksi. Yläpatriisin nopeammalla alaspäin liikkeellä loppuvaiheessa sen estopinnat vapauttavat yläpih-tien harituksen ja aikaansaavat myöhemmin ohjauspintojen vaikutuksesta myöskin itse pihtien tarkan haritusliikkeen, jotka sitten vapauttavat kiinnitysosan haaroissa olevasta vastaan-ottoprofiilista. Silloin kiinnitysosa on jo asemaltaan varmistettu vuorovaikutuksellaan toimintaosan kanssa ja mahdollisesti toimintaosan paikalleen sijoittavan, alapatriisissa olevan suuntausosan ohjauspinnan vaikutuksesta. Näin taataan aina luotettava niittaus.
Patenttivaatimuksen 10 mukaan tällöin on suositeltavaa suunnata yläpihtien haarojen haritussuunta alaleukojen haritus-suuntaan nähden samoin kuin toimintaosien ja kiinnitvsosien syöttötiet syöttölaitteilla, jotka tuovat nämä osat alatyö-' ' kalun alaleukojen tai ylätyökalun pihtihaarojen välisiin • ‘ vastaanottoprofiileihin.
Keksinnön muut edut ja toimenpiteet käyvät selville seuraa -vasta selostuksesta ja oheisista piirustuksista. Keksintö on esitetty eräänä sovellutusesimerkkinä piirustuksissa, joissa kuvio 1 esittää sivulta nähtynä ja osittain leikattuna keksinnön mukaisen niittauspuristimen tärkeimpiä osia niiden ollessa iskuliikkeen ylemmässä kuolopisteessä, 5 84688 kuvio 2 esittää ylä- ja alatyökalujen asemaa kuvion 1 mukaisessa iskuasennossa, nimittäin ylemmässä kuolopisteasemassa, jolloin ylätyökalu on esitetty sivulta nähtynä ja kierrettynä 90° alatyökaluihin nähden ja kiinnitysosa sekä alatyökalut on esitetty aksiaalileikkauksena, kuvio 3 esittää kuvioon 2 nähden 90° kierrettyjä ylätyökaluja kuvion 1 ja 2 mukaisessa iskuasennossa, mutta ilman kiinni-tysosaa, kuvio 4 esittää kuviota 2 vastaavaa esitystä, ylä- ja alatyö-kalujen ollessa seuraavassa toisessa iskuasemassa, nimittäin molempien työkalujen välisen niin kutsutun turvallisuusvälin ottavassa varmuusasemassa, kuvio 5 esittää kuviota 3 vastaavana esityksenä ylätyökaluja niiden kuviosta 4 selville käyvässä asemassa, mutta ilman kiinni tysosaa, kuvio 6 esittää kuvioita 2 ja 4 vastaavana esityksenä työkalujen iskuasemaa vähän ennen niittausta, jolloin toinen ylätyökalu on saavuttanut jo alemman kuolopisteasemansa, kuvio 7 esittää kuviota 6 vastaavana esityksenä ylä- ja ala-työkalujen myöhempää iskuasemaa, jotka ovat tulleet jo paluu-iskuunsa , kuvio 8 esittää suurennuksena poikkileikkauskuvaa alatyöka-luista aksiaalisessa ojennuksessa, mutta ilman niihin vastaanotettua kiinnitysosaa, tämän erityisen vastaanottoprofii-lin valaisemiseksi, jolloin leikkaus on tehty leikkausviivaa VIII-VIII pitkin kuviossa 9, kuvio 9 esittää pitkittäisleikkausta kuvion 1 mukaisen niit-tauspuristimen toista alatyökalua pidättävästä rakenne-elimestä, 6 84688 kuvio 10 esittää päältä nähtynä alatyökaluja pidättävien rakenne-elimien osakappaletta kiinnitysosien syöttölaitteen osakappaleineen kuvioita 1 ja 2 vastaavassa asemassa, nimittäin iskukäyttölaitteiden ylemmässä kuolopisteasemassa, kuvio 11 esittää kuviota 10 vastaavaa vaakaprojektiota, kuitenkin toisessa tilassa, kun nimittäin alatyökalut ovat alemmassa kuolopisteasemassa, joka on saavutettu likimain kuviossa 6 ja kuvio 12 esittää perspektiivisenä esityksenä niittauspuristi-men ylä- ja alatyökalut käsittävää aluetta, josta niittauspu-ristimesta käy selville kiinnitysosien ja toimintaosien syöttölaitteiden asema, nimittäin kuvioiden 1 ja 2 mukaisessa ylemmässä kuolopisteasemassa.
Kuviossa 1 on esitetty keksinnön mukaisen niittauspuristimen niittausta varten tärkeät rakenneosat, joista käy selville niiden keskinäinen sijainti ja käyttö, mistä ilmenee työkalujen seuraaviin kuvioihin 2-7 viitaten selitetyt työkalujen iskuliikkeet. On olemassa ylätyökalut 10, 11 ja alatyökalut 20, 21, jotka ovat iskuliikkuvia toisiinsa nähden ja myöskin keskenään.
Ylätyökaluihin kuuluu kaksi pihtihaaraa 12 käsittävät pihdit 10, joita seuraavassa nimitetään "yläpihdeiksi" ja pihti-haarojen 12 välissä iskuliikkuvasti ohjattu patriisi 11, jota selvyyden vuoksi nimitetään lyhyesti "yläpatriisiksi'1 - Tähän yläpatriisiin liittyy iskutangosto, joka koostuu patriisin pitimestä 13, siihen liitetystä työntimestä 14 ja kaksivarti-sesta vivusta 16, jonka toisessa päässä on niittauspuristimen kääntölaakeri 15 ja jonka toinen varsi siihen nivelletyn yh-dyskappaleen 17 ja lisänivelkohdan välityksellä on liitetty työntimeen 14 samalla, kun toista vipuvartta käyttää epäkes-konakseli 19 nivelletyn kiertokangen 18 välityksellä.
7 84688
Epäkeskonakselin 19 nuolella 31 merkitty kiertyminen aikaansaa yläpatriisin 11 iskuliikkeen 30 kuvion 2 mukaan tietyllä iskuamplitudilla.
Kuten kuvioista 1, 2, 3 ja 12 käy selville, yläpihtien 10 pihtihaarat 12 on kiinnitetty laakerin tappien 32 välityksellä laakerin pohjalevyyn 33 ja ne kannattavat tappeja 34, jotka kulkevat pohjalevyn reunareikien 35 läpi ja jotka pihti-haarat on jousikuormitettu toisiaan vasten vetojousella 36. Tällä tavoin haarojen vapaat päät, joissa on tietty vastaan-ottoprofiili, pyrkivät tulemaan vastakkain suunnattuun, yh-teenkäännettyyn tilaan. Laakerin pohjalevy 33 on yhdistetty liitoskappaleen 38 välityksellä tangon 39 kanssa, joka kuuluu iskutangostoon. Tämä iskutangosto on muodostettu julkaisusta DE-OS 25 56 516 selville käyvällä tavalla, jonka julkaisun selitys sikäli muistuttaa tämän keksinnön kohdetta. Tan-gosto käsittää kahdesta polvivivusta 40, 41 kokoonpannun kul-mavivun. Polvivipu 40 on laakeroitu kääntölaakerin 42 välityksellä niittauspuristimeen ja nivelletty pääasiallisesti vaakasuorasti kulkevan toisen kulmavartensa vapaassa päässä tankoon 39 samalla, kun toinen polvivipu 41 on kiinnitetty kärkialueessa kääntyvästi nivelen 43 välityksellä ensin mainitun polvivivun 40 vaakasuoran varren pidennettyyn liitos-kappaleeseen 44. Polvivipu 41 on varustettu liukurullalla 45, joka polvivipuun 41 tarttuvan vetojousen 46 tai sen tapaisen vaikutuksesta nojaa yhdessä epäkeskon akselin 19 kanssa pyc- rivästi käytettyä nokkapyörää 47 vasten. Kummankin polvivivun 40, 41 molemmat alaspäin ulottuvat haarat 48, 49 rajoittuvat toisiinsa ja jäykistävät siten niveltään 43. Vapaissa päissään toistensa kanssa yhdessä toimivat kosketuselimet 50, 51 on kiinnitetty niittauspuristimen vielä lähemmin selitettävään pysäytysjarrulaitteeseen. Kiertämällä käyttöakselia kuviossa 1 esitetyn nuolen 31 suuntaan aikaansaadaan niin muodoin myöskin yläpihtien 10 oma iskuliike 52 omalla iskuamplitudilla 96, joka on vaihesiirretty tietyllä tavalla yläpatriisin 11 mainittuun iskuliikkeeseen 30 nähden, mitä selitetään vielä lähemmin viitaten kuvioihin 2-7.
8 84688
Alatyökalut käsittävät ensi sijassa kiinteästi niittauspuris-timen rungossa 22 pidätetyn kiinteän patriisin 21 , jota tämän jälkeen nimitetään alapatriisiksi. Kuvioiden 1, 2, 9 ja 11 mukaan kääntövarsi 23 on sovitettu koneen rungon kiinteään laakeriin 24 ja kannattaa vapaassa päässään yhdyskappaleen 25 välityksellä levymäistä alustaa 26, joka toimii kiinnitysleu-kojen 27 parin laakerin pohjalevynä, joita kiinnitysleukoja seuraavassa nimitetään alaleuoiksi 27, jotka muodostavat ni i ttauspux^is timen mainitun alatyökalun 20. Alaleuat 27 on ohjattu kääntyvasti laakerin tappien 28 välityksellä laakerin pohjalevyssä 26 ja kannattavat puikkoja 29, jotka kulkevat laakerin pohjalevyssä 26 olevien pitkittäisreikien 53 läpi. Puikot 29 on varustettu laakerin pohjalevyn 26 alapuolelle ulottuvissa päissään vetojousella 54 tai sen tapaisella, mistä on seurauksena, että alaleukojen 27 vapaiden päiden erityisellä, kuviosta 8 selville käyvällä vastaanottoprofiililla 55 pyrkimyksenä on tulla kiinni paukahtavaan tilaan. Alaleukojen 27 pääteasema kiinni paukahtavaan tilaan voi olla aikaansaatu niiden puikkojen 29 ja laakerin pohjalevyssä 26 olevien pitkittäisreikien 53 vastakkaisten päiden välisellä iskuvaikutuksella. Laakerin pohjalevyssä 26 on lisäksi kään-tövarren 23 puolella toiminnaltaan vielä lähemmin selitettävä ohjausrako 56.
Alatyökalu 20 suorittaa leukaparilla oman, kuviossa 1 nuolella 57 merkityn iskuliikkeensä, joka kyllä on johdettu yläpat-riisin 11 iskuliikkeestä yhdystangon 60 välityksellä. Kuten kuviossa 1 on esitelty, tangon toinen pää 61 on yhdistetty nivelen 58 välityksellä kääntövarren 23 kanssa ja tangossa on sisäisen jousikuormituksen alainen sisäjatkoputki 62. Tangon toinen pää 63 on johdettu tangon kierteissä säädettävien sää-törenkaiden 64 ja vastajousen 65 välityksellä ulokkeen 59 po-rauksen läpi, jolloin uloke 59 on nivelletty yläpatriisin 11 ; iskutangostoon kuuluvaan vipuun 16. Epäkeskon akselin 19 kiertymisen 31 johdosta aikaansaatu vivun 16 kääntöliike aikaansaa yhdystangon 60 välityksellä iskuliikkeen 57 alatyö- 9 84688 kalun leukaparissa 20. Tämän leukaparin 20 iskuliike 57 tapahtuu kyllä toisella iskuamplitudilla 95 kuin yläpatriisin 11 iskuliike 30, mutta on tämän kanssa samavaiheinen.
Kuten kuvioista 1, 10, 11 ja 12 käy selville, syöttölaitteen 68 lataustyönnintä 67 varten tarkoitettu ohjauskanava 66 on sovitettu kääntövarren 23 yläpuolelle toimintaosia 70 varten, jotka tässä tapauksessa koostuvat painonappiosista yhdessä matriisin muotoisten sulkupintojen 71 kanssa, kuten parhaiten käy selville kuvion 2 mukaisesta aksiaalileikkauksesta. Tässä tapauksessa painonappiosana 70 on levystä leikattu muotokappale, jonka kuvion 2 mukaan muodostaa pohjareiällä 72 varustettu kuppi 73, johon on muodostettu ympärikiertävä laippa 74, joka toimii jousielimien 75 vastaanottamiseksi. Nämä jou-sielimet 75 ulottuvat sivuttaisten aukkojen kautta kupin 73 sisätilaan ja aikaansaavat kupin sisällä matriisin muotoiset sulkupinnat 71, jotka toimivat yhdessä painonapin määräysten mukaisessa käytössä toisen painonappiosan ei lähemmin esitettyjen täydentävien patriisin muotoisten sulkupintojen kanssa.
Näiden painonappiosien 70 syöttölaite käsittää ei lähemmin esitetyn varastosäiliön, josta painonappiosat 70 tulevat tä-rylaitteen tai sen tapaisen välityksellä kisko-ohjaimeen 69.
Tämä kisko-ohjain 69 on jaettu pitkittäin raolla ja vastaanottaa jonoon sovitetut painonappiosat 70 laippojen 74 kohdalta samalla, kun kupit 73 tulevat olemaan jakoraossaan. Kuviosta 11 ilmenevässä syöttölaitteen 68 lepotilassa jonon etumaisin painonappiosa 70 on sakaran 76 pidättämä kisko-ohjaimesta 69 tulevassa määritetyssä poistoasemassa. Kisko-ohjain 69 avautuu tässä kohdassa suorakulmaisesti ohjauskana-vaan 66. Sakara 76 on laakeroitu kääntyvästi ohjauskanavan 66 sivuttaiseen kaartumaan ja pyrkii jousen vaikutuksen alaisena tulemaan päällään ohjauskanavan 66 sisään, mikä tapahtuu vasteen 79 määrittelemällä tavalla ja johtaa kuviosta 11 ilmenevään etumaisimman painonappiosan 70 pääteasemaan sijoitusjonossa kisko-ohjaimen 69 sisäpuolella. Nyt etumaisin painonappiosa 70 on ojennuksessa ohjauskanavan 66 kanssa ja mainitun 1 i i 10 84688 työntimen 67 etupäässä oleva tappi 78 ulottuu painonappiosan kuppiin 73, minkä vuoksi on taattu myöskin painonappiosan 70 määritetty korkeus ohjauskanavassa 66. Tämän syöttölaitteen toimintatapa käy selville seuraavasta.
Kun työkalut tulevat kuviosta 2 ilmenevään iskuliikkeensä ylempään kuolopisteasemaan, niin jo mainittu, kuviosta 9 ilmenevä, laatan muotoisessa alustassa 26 oleva ohjausrako 56 on ojennuksessa ainoastaan kuviosta 1 ilmenevän kielekkeen 80 liikeradan kanssa, joka kieleke sijaitsee työntimen 67 alasi-vulla. Tällöin ohjauskanava 66 etumaisinta painonappiosaa 70 varten on järjestetty samalla korkeudella jo mainitun vas-taanottoprofiilin 55 kanssa alaleukojen 27 toistensa puoleisten vastakkaisten sisäpintojen kohdalla. Nyt työnnintä 67 siirretään ei lähemmin esitetyllä työntökäyttölaitteella ja työnnin työntää etumaisimman painonappiosan 70 ohjauskanavas-ta 66 vastaanottoprofiiliin 55 alaleukojen 27 väliin, kuten on huomattavissa kuviosta 10 työntimen toiminta-asemassa. Tällöin työntimen 67 työpäässä olevat kaltevat pinnat painavat sakaran 76 joustoaan vastaan takaisin ohjauskanavan 66 sivuttaiseen onteloon. Tällöin työntimen 67 työpäähän järjestetty haarukka-aukko 77 tarttuu kuppiin 73 kehäalueessa, jolloin työntimen 67 mainittu tappi 78 ulottuu yhä vielä kupin pohjan yli. Kuten kuviosta 9 ilmenee, painonappiosa 70 :" · joutuu syöttösuppilon 81 vaikutuksesta vastaanottoprofiiliin 55, jossa kuten kuvio 2 parhaiten esittää, painonappiosa 70 pidätetään laipallaan 74 myöskin tarkalleen oikealla korkeudella. Painonappiosaa 70 vastaanottoprofiiliin 55 sijoitettaessa molemmat alaleuat 27 leviävät vähän toisistaan erilleen, kun laippa 74 kulkee syöttösuppilon 81 läpi. Mutta kun painonappiosa 70 sijaitsee vastaanottoprofiilissa 55, niin alaleuat 27 napsahtavat jousensa 54 vaikutuksesta kiinni ja pidättävät painonappiosan laippansa 74 välityksellä vastaanottoprof iilissa 55. Sisään tuodun painonappiosan 70 pidättävä jousikuormitus on valaistu nuolilla 82 kuviossa 4. Sen vuoksi työnnin 67 voidaan siirtää painonappiosan 70 latauksen jälkeen kuvion 2 mukaisessa leukaparin iskutilassa työntökäyttö- 11 84688 laitteellaan jälleen kuvion 11 mukaiseen lepoasemaan, jossa seuraava painonappiosa voi liukua kisko-ohjaimesta 69 kanavan 66 ohjausradalle. Tämä tapahtuu painovoiman vaikutuksen alaisena, koska kisko-ohjain 69 viettää ohjauskanavaa 66 kohti.
Kuvion 12 mukaan myöskin ylätyökalut 10, 11 on varustettu tässä esitetyllä syöttölaitteella 83, johon kuuluu pitkit-täisraolla jaettu kisko-ohjain 84. Tässä syöttölaitteessa 83 parhaiten kuvion 2 mukaisesta aksiaalileikkauksesta selville käyvät kiinnitysosat 90 tulevat pihtihaarojen 12 väliin. Tässä kiinnitysosana 90 on kupuniitti, jossa deformoituvana pi-toelimenä on laipalla 91 varustettu ontto niitti 92, jolloin laippa 91 on varustettu kuvun muodostamista avustavalla kalotilla 93. Laippa 91 ja kalotti 93 muodostavat kannan 94, jolla niitti 90 ohjataan kisko-ohjaimessa 84 sen alemman suuaukon kohdalla olevaan, lähemmin esittämättä jätettyyn ristikkoon. Tässä kohdassa on ohjattu kääntyvästi liikkuvasti iskuri 85 jakorakojen välissä ja sen panee liikkeeseen kääntö-käyttölaite 86. Niitit sovitetaan varastosäiliöstä lähtien jonoksi kisko-ohjaimeen 84. Suuaukon kohdalla iskuri 85 tarttuu kääntöliikkeessään kulloinkin etumaisimpaan niittiin ja painaa sen pihtihaarojen 12 harittuessa sikäläiseen, jo mainittuun vastaanottoprofiiliin 37- Tämä vastaanottoprofiili 37 tarttuu sisään johdettuun niittiin 90 kantansa 94 kohdalla ja suuntaa sen sekä säteittäisesti että aksiaalisesti yläpatrii-sin 11 kanssa.
Kuvioiden 2 ja 3 mukaisen kuolopisteaseman tunnusomaisessa lähtötilassa siis sekä yläpihdit 10 on varustettu kiinnitys-osalla 90, nimittäin niitillä että alaleuat 27 toimintaosalla 70, nimittäin painonappiosalla. Vaikka sekä ylätyökalut 10, 11 että alatyökalu 20 kuvion 2 mukaan ovat kulloinkin ylemmässä kuolopisteasemassaan, niiden välillä on suuri välimatka 87, joka sallii kannatusradan 100, esim. vaatekappaleen mukavan sovituksen, alatyökalujen 20, 21 päälle. Kannatusradan etusivu 101 asetetaan käyttöhenkilölle ylöspäin näkyväksi samalla, kun radan takasivu 102 sijaitsee työkalujen 20, 21 puolella. Näin käyttöhenkilö voi sijoittaa radan etusivulle 12 84688 101 tavalliseen tapaan tehdyn merkin ojennukseen ylätyökalu-jen 10, 11 iskutien kanssa. Ylätyökalujen 10, 11 ja alatyöka-lujen 20, 21 akselit on tosin suunnattu keskenään aksiaali-sesti, mutta työkalut edellä mainitun mukaan suorittavat is-kuliikkeet 30, 52, 57 erilaisella iskuamplitudilla 95, 96, 97, kuten käy selville kuvioiden 2 ja 6 vertailusta, joissa pistekatkoviivana merkitty vertailutaso 98 ilmaisee kiinteän alapatriisin 21 otsapinnan 99.
Kuviosta 2 käy selville, että leukaparin määrit tämä alatyöka-lu 20 suorittaa kiinteään alapatriisiin 21 nähden liikkeen iskuamplitudilla 95. Sitä vastoin yläpihdit suorittavat isku-liikkeen siihen nähden suuremmalla iskuamplitudilla 96. Ylä-patriisi 11 sitä vastoin suorittaa puristimen työsyklissä liikkeen kuvion 2 mukaan suuremmalla iskuamplitudilla 97. Tämä johtaa yhteydessä ominaisen vaihesiirtymän kanssa seuraa-viin erityisiin toimintoihin.
Kuten kuvioissa 4 ja 5 esitetyistä työiskun väliasennoista käy selville, molemmat työkalut 10, 11 ovat liikkuneet alaspäin, mutta toisiinsa nähden erilaisella nopeudella, minkä johdosta yläpihtien 10 päätypinnat voivat lähestyä leukaparia 20 tietyn pienen välin 88 päähän, jota tällöin syntyvien, vielä kuvattavien erityisten toimintojen johdosta täytyy ni-mittää "turvallisuusväliksi". Niitti 90 on lähestynyt ylhäältä kannatusradan 100 alapuolella olevaa painonappiosaa 70.
- Vaikka yläpatriisi 11, kuten kuvioon 2 viitaten selitettiin, on suoritettava suurin iskuamplitudi 97, se on jäänyt jälkeen yläpihtien 10 alaspäin liikkeeseen nähden. Yläpihtien 10 nopean alaspäinliikkeen määrää vastaava nousu iskutangoston nokkapyörän 47 profiilissa, kuviossa 4 esitetyssä tilassa, jota jäljempänä mainituista syistä voidaan nimittää "varmuus-tilaksi", yläpihdit 10 pysyvät tietyn odotusajan pysähdysti-lassa, jonka aikana yläpatriisi 11 sitten voi suorittaa työ-iskunsa.
i3 84688
Kuvion 4 mukaisessa varmuustilassa on olemassa turvallisuus-väli 88, joka jokaisessa tapauksessa on pienempi kuin käyttö-henkilön sormen korkeus. Sen vuoksi alaspäin iskuaan edelleen jatkettaessa kuvion 4 mukaisen tämän "varmuustilan" jälkeen käyttöhenkilön sormi ei voi päästä enää työkalujen 10, 11 väliin eikä loukkaantua. Kuitenkin edelleen kulkevassa iskuvai-heessa, siis kuvioiden 2 ja 4 välisessä alaspäin liikkeessä, sormien pääseminen mainittujen työkalujen väliin olisi kyllä mahdollista, mutta se on vaaratonta pihteihin kuuluvan isku-tangoston 40, 41 jo aikaisemmin mainitun erityisen rakenteen ansiosta yhdessä puristimen myöskin jo mainitun pysäytysjar-rulaitteen kanssa. Tämä toteutuu seuraavalla tavalla.
Jos pihtien 10 alkavassa alaspäin iskussa jokin este tulee iskutielle, esim. käyttöhenkilön kannatusrataa 100 leukaparin 20 päälle sijoittava käsi, niin syntyvä vastapaine vaikuttaa kuviossa 1 esitettyjen tangosto-osien, nimittäin tangon 39 välityksellä, etumaiseen polvivipuun 40, joka sitten liikkuu kääntölaakerinsa 42 ympäri pääasiallisesti vaakasuorasti kulkevalla haarallaan ylöspäin. Siten pääasiallisesti alaspäin suunnattu haara 48 liikkuu poispäin toisen polvivivun 41 vas-tahaarasta 49. Polvinivel 43 nurjahtaa. Näin molempiin viereisiin haaroihin 48, 49 kiinnitetyt kosketuselimet 50, 51 eivät ole enää keskenään sulkuasennossa. Päinvastoin kosketus katkeaa molempien polvivipujen 40, 41 välisen nurjahdusliik-keen vaikutuksesta. Tämä kosketuksen katkeaminen ilmenee heti puristimen käyttölaitteen pysähtymisenä, minkä voi aikaansaada vielä nopeammin tehokas jarru. Näin käyttöhenkilön loukkaantumiset varomattomuuden johdosta on vältetty varmasti.
Kun este on poistettu, niin molemmat polvivivut 40, 41 pääasiallisesti vaakasuorasti kulkevilla haaroillaan tulevat itsestään jälleen suoraan asentoon, mikä saavutetaan painovoiman ja/tai jousikormituksen vaikutuksesta. Haarat 48, 49 liikkuvat jälleen toisiaan kohti ja kosketuselimet 50, 51 84688 sulkeutuvat jälleen. Puristimen käyttövälineet on asetettu toimiviksi. Työkalujen 10, 11, 20 liike edelleen alaspäin voi alkaa.
Yläpatriisiin 11 nähden yläpihtien 10 nopeamman alaspäin liikkeen vaikutuksesta patriisin pitimessä 13 oleva laippa-mainen paksunnos 89 tulee molempien pihtihaarojen 12 jatkeiden 103 väliin, joiden pihtihaarojen välissä edellä mainitun mukaan yläpatriisi 11 suorittaa aksiaalisesti suunnattua is-kuliikettään. Jatkeissa 103 on kierreporaukset asetusruuveja 104 varten, jotka muodostavat säädettävät kosketuskohdat 105 paksunnokseen 89 nähden. Yläpihtien 10 mainitun nopean alaspäin liikkeen alussa kosketuskohdat 105 tulevat paksunnoksen 89 eteen, jonka kehäpinta tulee sitten vastenpintana 106 tehokkaaksi haarojen jatkeisiin 103 nähden. Nuolien 107 mukaan jousensa 36 jännityksellä pidätetyt pihtihaarat 12 on siten varmistettu ei toivottua haritusta vastaan. Niitin 90 säännönmukainen asema vastaanottoprofiilissa 37 on sen vuoksi varmistettu luotettavasti.
Kuvion 4 mukaisessa varmuusasemassa alatyökalun leukapari 20 on liikkunut alapatriisiin 21 nähden niin pitkälle alaspäin, että otsapinnasta 99 ulkoneva keskeinen suuntauselin 108 on tullut painonappiosan 70 vastaanottoprofiiliin. Tässä suun-tauselimenä on keskeinen tappi 108, jossa on kartiomainen kärki 109. Tämä kartiomainen kärki toimii keskiöivästi yhdes- ; sä painonappiosan 70 kupin 73 mainitun pohjareiän 72 kanssa.
Tällöin painonappiosa 70 pidätetään siirtymättömästi jousi-kuormituksella 82 alaleukojen 27 mainitussa vastaanottopro-fiilissa 55.
. . Kuvion 4 mukaisessa varmuusasemassa alapatriisi 21 on tullut lopuksi alatyökalun 20 tähän saakka suorittaman alaspäin liikkeen 57 vaikutuksesta parhaiten kuviosta 8 ilmenevään lieriömäiseen tuloaukkoon 110, minkä johdosta tapahtuu myöskin alaleukojen 27 keskiöinti alapatriisiin 21 nähden.
15 84 6bö
Työkalujen alaspäin iskua 30, 52, 57 edelleen suoritettaessa yläpatriisi 11 suorittaa iskuamplitudinsa 97 olennaisen osan ja osuu tällöin niitin 90 kantaan 94, kun yläpihdit 10 ovat saavuttaneet iskuamplitudinsa 96 kuviosta 6 ilmenevän alemman kuolopisteensä. Tällöin mainittu paksunnos 89 on liikkunut molempien haarojen jatkeiden 103 kosketuskohtien 105 alapuolelle ja siten pihtihaarat 12 tulevat jälleen harituskykyi-siksi. Patriisin pitimessä 13 on lisäksi vielä ohjauspinnat 111, jotka toimivat yhdessä molempien pihtihaarojen 12 vastaavien vastapintojen 112 kanssa ja harittavat pihtihaarat jousensa 36 vaikutusta vastaan nuolien 120 suunnassa. Pihti-haarojen 12 vastaanottoprofiili 37 vapauttaa siten niitin 90 kannan 94 ja yläpatriisi 11 voi, kuten kuvio 7 valaisee, painaa onton niitin 92 kannatusradan läpi. Tällöin ontto niitti 92 osuu alapatriisin keskeisen tapin 108 kartiomaiseen kärkeen 109. Tämä kartiomaisuus toimii onton niitin ohjauspinta-na 109.
Kuviosta 6 selville käyvässä työkalujen asemassa myöskin leu-kapari 20 on saavuttanut likipitäen alemman kuolopisteaseman-sa, mikä on johtanut leukaparin alapatriisiin 21 otsapinnan 99 pistekatkoviivalla esitetyn tason 98 alapuolelle. Tämä johtaa lisävuorovaikutukseen alapatriisiin 21 ja alaleukojen ... 27 välillä, mikä on selitettävissä parhaiten kuvion 8 mukaan.
Alaleuoissa 27 niiden painonappiosaa 70 varten tarkoitetun vastaanottoprofiilin 55 yläpuolella on suppilomaisesti suippeneva lähtöaukko 113, joka on mitoitettu ahtaammaksi kuin alapatriisin 21 leveys 114. Suppilomainen lähtöaukko muodostaa siten sivuttaiset ohjauspinnat 113, jotka kulkevat alapatriisin 21 kuviosta 8 ilmenevää kehäpintaa 115 vastaan ja siten suorittavat myöskin kuvion 6 mukaan nuolilla 116 esitetyn molempien alaleukojen 27 haritusliikkeen. Näin vapautetaan tähän saakka alaleukojen 27 vastaanottoprofiilissa 55 pidätetty painonappiosa 70. Tämä ei vaikuta epäedullisesti sen asemavarmistukseen, sillä tämä on aikaansaatu, kuten jo on selitetty, väliaikaisesti alapatriisin 21 otsapinnasta 99 84688 ulkonevan keskeisen tapin 108 suuntausvaikutuksella. Nyt alaleuat 27 eivät voi enää myötävaikuttaa painonapin 70 asema-varmistukseen. Alapatriisin 21 suuntauselimet ohjaavat sen vuoksi painonappiosan 70 leukaparin 20 edelleen alaspäin liikkuessa kannatusrataan 100, mikä johtaa kuvattuun vuorovaikutukseen kartiomaisen tapin kärjen 109 ja ylhäältä tuodun kiinnitysosan 90 onton niitin 92 välillä.
Nyt myöskin yläpatriisi 11 tulee alempaan kuolopisteeseensä ja suorittaa vuorovaikutuksessa alapatriisin 21 kanssa halutun niittaustyön. Onton niitin 92 pää deformoituu tapin kar-tiomaisen kärjen 109 kohdalla ja tarttuu kupin 73 pohjaan, minkä vuoksi tapahtuu kuviosta 7 selville käyvä painonappi-osan 70 niittauskiinnitys kannatusrataan 100 niitin 90 vaikutuksesta.
Nyt pannaan käyntiin työkalujen 10, 11, 20 liikkeen 30, 52, 57 nousuisku. Tällöin kuvio 7 esittää väliaseman, joka osoittaa leukaparin 20 erityisen pyyhkäisyvaikutuksen. Suoritetun niittauksen jälkeen nimittäin painonappiosa 70 on aluksi vielä kuvaillun suuntausvaikutuksen aikaansaavan alapatriisin 21 keskeisen tapin 108 päällä. Kuten kuvioon 7 merkittyjen pa-lautusiskunuolien 117, 118, 119 erilaisilla pituuksilla on valaistu, yläpihdit 10 liikkuvat ja ennen kaikkea yläpatriisi ·_ 11 liikkuu jälleen nopeammin ylöspäin kuin alaleukapari 20.
Siten kannatusradan 100 yläpuolella olevien työkalujen välille muodostuu vapaa tila ja alaleukapari 20 pyyhkäisee tällöin pois kiinni niitatun painonappiosan 70 yhdessä kannatusradan 100 kanssa alapatriisin 21 tapilta 108. Siten painonappiosal-la 70 varustettu kannatusrata 100 sijaitsee kuvion 7 mukaan vapaasti työkalujen 10, 21 välissä ja käyttöhenkilö voi poistaa sen ilman muuta niittauspuristimesta. Yläpatriisin 11 nopeamman alaspäin liikkeen vaikutuksesta lopuksi myöskin patriisin pitimessä 13 olevat mainitut sivuttaiset ohjauspinnat 111 ovat tulleet molempien pihtihaarojen 12 välisten vasta-pintojen 112 yläpuolelle niin, että nämä pihtihaarat voivat 17 84688 liikkua jousensa 36 vaikutuksesta takaisin vetoasemaansa, joka on varmistettu vasteilla ja jonka aikaansaavat esimerkiksi pohjalevyn 33 tapit 34 ja pohjalevyn 33 reunaontelot 35-
Sitten työkalut 10, 11, 20 liikkuvat takaisin kuviosta 2 ilmenevään lähtöasemaansa niiden iskuamplitudin 95, 96, 97 ylempään kuolopisteeseen, jossa ne voidaan ladata jo kuvatulla tavalla jälleen syöttölaitteidensa 68, 83 uudella paino-nappiosalla 70 ja uudella niitillä 90.
Tilasyistä näiden kahden laitteen 68, 83 syöttötiet on siirretty suorakulmaisesta toisiinsa nähden, sillä iskurin 85 kääntöliike tapahtuu sivulta, kun taas työntimen 67 lataus-liike alatyökalussa 20 tapahtuu suorakulmaisesti takaa eteenpäin. Vastaavasti myöskin yläpihtien 10 kääntötasot on suunnattu alaleukapariin 20 nähden suorakulmaisesti, kuten parhaiten on huomattavissa kuviosta 12. Kuitenkin paremman kuvauksen vuoksi kuvioissa 2-7 pihtihaarat 12 ja alaleuat 27 on esitetty samassa tasossa niiden kuviosta 6 parhaiten selville käyvien haritussuuntien 120, 116 kanssa. Kiinnitysosan 90 sisäänjohtamista varten syöttölaitteen 83 iskurilla 85 vastaanottoprofiilin 37 eteen pihtihaarojen 12 väliin on järjestetty vielä kuviosta 3 ilmenevä syöttösuppilo 121, jossa on ohjauspinnat kiinnitysosan 90 luotettavaa syöttöä varten.
Claims (10)
1. Niittauspuristin sulkutoiminnan aikaansaavan osan (toimin-taosa 70) kuten napin, soljen, silmukan, mutta erityisesti patriisin muotoisen ja/tai matriisin muotoisen sulkupinnan (71) käsittävän painonappiosan (70) kiinnittämiseksi (niit-taamiseksi) kannatusrataan (100), kuten vaatekappaleeseen, deformoituvan kiinniiyselimen (92), kuten taivutettavan haan, tyssättävän varren tai sen tapaisen käsittävän kiinnitysosan (90), erityisesti onton niitin (92) kantavan kannan (94) välityksellä, jossa niittauspuristimessa on toisen osan (90;70) kannatusradan (100) alapuolelle sijoittuvat alatyökalut (20, 21), jotka koostuvat niitattaessa vastatukena toimivasta kiinteästä alapatriisista (21) sekä korkeudeltaan muutettavasta alustasta (26) kannatusradan (100) päälle panemiseksi, alapatriisiin (21) nähden suunnattuine vastaanottimineen osaa (90;70) varten ja iskuohjatut (30;52), toisen osan (70;90) kannatusradan (100) yläpuolelle osoittavat ylätyökalut (10, 11), jotka koostuvat toisen osan (70;90) vastaanottimessa (37) jousikuormitettujen (36) haarojen (12) muodostavista pihdeistä (yläpihdit 10) sekä niittaustyön suorittavasta, mo-lempien pihtihaarojen (12) välissä vaihesiirretysti ja omalla -- amplitudilla (97) iskuliikkuvasta (52) yläpatriisista (11), jolloin sivuttaiset ohjauspinnat (111, 112) yläpatriisin (11) ja yläpihtien (10) välillä aikaansaavat pihtihaarojen haritusliikkeen (120), tunnettu siitä, että ylä-·-- työkalut (10, 11 ) sijoittavat paikalleen kiinnitysosan (90) : : ja alatyökalut (20, 21) toimintaosan (70), että alatyökalun (20) alusta (26) kannattaa kahta toisiinsa nähden haritus-liikkuvaa (116), jousikuormitettua leukaa (alaleukaa 27), : joiden välissä on alapatriisin (21) kanssa aksiaalisesti suunnattu vastaanottoprofiili (55) toimintaosaa (70) varten, että alaleuoilla (27) varustetulla alustalla (26) on oma kukäyttölaite (57, 60), joka laskee alaleuat (27) ennen niit-tausta alapatriisin (21) otsapinnan (99) alapuolelle, että alaleukaparin (20) ja paikallaan olevan alapatriisin (21) vä- 19 84688 liin on sovitettu ohjauspinnat (115) alaleukojen (27) itsetoimivaa haritusliikettä (116) varten niiden iskuliikkeen (57) tapauksessa ja että alapatriisin (21) otsapinnassa (99) on suuntauselin (108) alaleukojen vastaanottoprofiilista poistetun toimintaosan aseman varmistamiseksi.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen niittauspuristin, tunnettu siitä, että alaleukoja (27) kantavan alustan (26) iskukäyttölaite on ohjattu ylätyökalun (11) iskukäyttölait-teella (30;16).
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen niittauspuristin, tunnettu siitä, että alaleuoilla (27) varustettu alusta (26) sijaitsee kääntyvän varren (23) vapaassa päässä ja että tämä varsi (23) on yhdistetty tangon (60) välityksellä epä-keskon (19) ohjaaman, yläpatriisiin (11) kuuluvan iskutangos-ton vivun (16) kanssa.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen niittauspuristin, tunnettu siitä, että yhdystanko (60) on varustettu aksiaalijousituksen käsittävällä sisäjatkoputkella (62).
5. Yhden tai useamman patenttivaatimuksen 1 - 4 mukainen niittauspuristin, tunnettu siitä, että alapatriisin (21) otsapinnassa (99) olevassa suuntauselimessä (108) on samalla ohjauspinta (109) ylätyökalun (10) tuoman kiinnitysosan (90), erityisesti kannan (94) käsittävän onton niitin (92) deformoituvaa pitoelintä (92) varten.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen niittauspuristin, tunnettu siitä, että suuntauselimenä on kartiomaisen kärjen (109) käsittävä tappi (108), joka on sovitettu koaksiaalises-ti alapatriisiin (21) ja ulottuu sen otsapinnan (99) yli.
7. Yhden tai useamman patenttivaatimuksen 1 - 6 mukainen niittauspuristin, tunnettu siitä, että yläpihtien (10) haaroissa (12) on jatkeet (103), jotka toimivat yhdessä 20 84 688 yläpatriisin (11) iskutangostossa (13) olevien estopintojen (106) kanssa, jotka sulkevat pois yläpihtihaarojen (12) hari-tusliikkeen (120).
8. Yhden tai useamman patenttivaatimuksen 1-7 mukainen niittauspuristin, tunnettu siitä, että yläpatriisin (11) iskuvaihe ja iskuamplitudi (96) on siirretty yläpihtien (10) iskuvaiheeseen ja iskuamplitudiin nähden siten, että vastaanotetun kiinnitysosan (90) alaspäin liikkeen olennaista osaa pitkin yläpihtihaarojen (12) jatkeet (103) nojaavat haritusta estävästi yläpatriisin (11) estopintoihin (106), erityisesti yläpihtien (10) alatyökaluista (20) niin kutsuttuna "turvallisuusvälinä" (88) tunnetussa iskuasemassa (kuvio 4), jossa yläpihtien (10) iskutiellä oleviin esteisiin havahtuva kytkin (50, 51) pysäyttää niittauspuristimen iskuliikkeen.
9- Patenttivaatimuksen 7 tai 8 mukainen niittauspuristin, tunnettu siitä, että estopinnat (106) muodostaa yläpatriisin (11) laippamainen paksunnos (89), ja että sen kanssa yhdessä toimivat yläpihtihaarojen (12) jatkeiden (103) kosketuskohdat (105) ovat aseteltavissa paksunnokseen (89) nähden.
10. Yhden tai useamman patenttivaatimuksen mukainen niittaus- puristin, tunnettu siitä, että kaksi syöttölaitetta : ' (68, 83) nimittäin toisaalta kiinnitysosia (90) varten ja toisaalta toimintaosia (70) varten yläpihtien (10) vastaisen alaleukaparin (20) toisessa iskupääteasemassa (kuvio 2) on suunnattu kulloinkin vastaanottimien (37, 55) kanssa yläpihtihaarojen (12) vastaisten alaleukojen (27) väliin, että mo- ..... lempien syöttölaitteiden (68 ; 83) osasyöttöjen (66, 67;85) matkat sijaitsevat erilailla toisiinsa nähden, erityisesti ovat sovitetut suorakulmaisesti toisiinsa nähden ja että yläpihtien (10) haarojen (12) haritussuunta (120) on suunnattu : alaleukojen (27) haritussuuntaan (116) nähden erilailla, eri tyisesti suorakulmaisesti toisiinsa nähden. 21 84688
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
DE3501224 | 1985-01-16 | ||
DE19853501224 DE3501224A1 (de) | 1985-01-16 | 1985-01-16 | Nietpresse zur befestigung eines schliessfunktions-teils, insbesondere druckknopfteils, an einer traegerbahn, wie einem kleidungsstueck |
Publications (4)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI860108A0 FI860108A0 (fi) | 1986-01-10 |
FI860108A FI860108A (fi) | 1986-07-17 |
FI84688B true FI84688B (fi) | 1991-09-30 |
FI84688C FI84688C (fi) | 1992-01-10 |
Family
ID=6259953
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI860108A FI84688C (fi) | 1985-01-16 | 1986-01-10 | Nitpress foer faestning av en slutardel, foeretraedesvis en tryckknappdel vid en baerbana, saerskilt ett klaedstycke. |
Country Status (5)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US4703882A (fi) |
EP (1) | EP0187995B1 (fi) |
JP (1) | JPH0765242B2 (fi) |
DE (2) | DE3501224A1 (fi) |
FI (1) | FI84688C (fi) |
Families Citing this family (21)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
DE3822519A1 (de) * | 1988-07-04 | 1990-01-11 | Prym Werke William | Vorrichtung zum winkelgerechten positionieren eines hart-kurzwaren-artikels, wie eines knopfes od. dgl., im werkzeug einer ansetzmaschine |
JPH02132622U (fi) * | 1989-04-04 | 1990-11-05 | ||
DE3918375A1 (de) * | 1989-06-06 | 1990-12-13 | Prym Werke William | Druckknopfverbindung |
DE59005034D1 (de) * | 1989-08-29 | 1994-04-21 | Prym Werke William | Knopfverschluss, insbesondere für kleidungsstücke. |
US5186356A (en) * | 1991-02-11 | 1993-02-16 | Excel Corporation | Conveyor unloading mechanism |
US5319848A (en) * | 1993-06-30 | 1994-06-14 | Volker Schmidt | Apparatus for attaching fasteners to material |
DE4408694C1 (de) * | 1994-03-15 | 1995-10-26 | Stocko Metallwarenfab Henkels | Vorrichtung für die Zuführung von Befestigungselementen |
US5476204A (en) * | 1994-06-09 | 1995-12-19 | National Die & Button Mould Co., Ltd. | Automated stud setting apparatus |
US5488767A (en) * | 1994-06-10 | 1996-02-06 | Stimpson Co., Inc. | Automatic grommeting machine |
DE4431948A1 (de) * | 1994-09-08 | 1996-03-14 | Prym William Gmbh & Co Kg | Vorrichtung zum Ansetzen von Nieten, Knöpfen oder dergleichen |
US5781989A (en) * | 1996-11-27 | 1998-07-21 | Eastlex Machine Corporation | Fastener attaching apparatus |
DE19700524C1 (de) * | 1997-01-09 | 1998-10-01 | Ykk Corp | Vorrichtung zum Ansetzen von Nieten, Knöpfen oder dergleichen an eine Textilie |
DE19751960C1 (de) * | 1997-11-24 | 1999-01-07 | Helmut Frey | Vorrichtung zum Entfernen von Ösen |
US6574856B2 (en) * | 2000-05-25 | 2003-06-10 | Gaetano Raccosta | Machine for automatically applying snap fasteners on a support |
ITMI20032396A1 (it) * | 2003-12-05 | 2005-06-06 | Gaetano Raccosta | Macchina per l'applicazione automatica di bottoni ed |
JP4323224B2 (ja) * | 2003-06-06 | 2009-09-02 | Ykk株式会社 | ボタン取付装置 |
IT1394741B1 (it) * | 2009-07-14 | 2012-07-13 | Raccosta | Procedimento per il fissaggio di placchette su tessuti, pelli e simili, macchina per la realizzazione del detto procedimento e placchetta ottenuta con questa macchina e con questo procedimento. |
WO2011132278A1 (ja) * | 2010-04-21 | 2011-10-27 | Ykk株式会社 | ボタン取付用下方ダイ |
JP5745387B2 (ja) * | 2011-11-14 | 2015-07-08 | 有限会社山名製作所 | ハトメの取付方法、及びそれに使用する取付具 |
US20150007412A1 (en) * | 2013-07-02 | 2015-01-08 | Patagonia, Inc. | System and method for thermally bonding grommets to fabric |
EP4035555A1 (en) * | 2021-01-28 | 2022-08-03 | YKK Metal ve Plastik Urunleri Sanayi ve Ticaret A.S. | Button assembling device |
Family Cites Families (10)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US1901386A (en) * | 1932-01-07 | 1933-03-14 | Patent Button Co | Button attaching machine |
US2377263A (en) * | 1943-06-01 | 1945-05-29 | Patent Button Co | Button attaching machine |
FR1066520A (fr) * | 1952-11-13 | 1954-06-08 | Machine à main permettant la pose, la tête en haut, des rivels tubulaires bifurqués | |
DE2556516C2 (de) * | 1975-12-16 | 1985-03-28 | William Prym-Werke Kg, 5190 Stolberg | Arbeitsmaschine mit einem gegen ein Unterwerkzeug bewegbaren Oberwerkzeug |
DE2915327C2 (de) * | 1979-04-14 | 1987-01-15 | William Prym-Werke GmbH & Co KG, 5190 Stolberg | Arbeitsmaschine mit Fingerschutzeinrichtung für das bewegbare Oberwerkzeug |
DE2941685A1 (de) * | 1979-10-15 | 1981-04-23 | Schaeffer-Homberg Gmbh, 5600 Wuppertal | Maschine zum ansetzen von knoepfen o.dgl. an bekleidungsstuecke o.dgl. |
JPS5922094Y2 (ja) * | 1979-12-13 | 1984-07-02 | ワイケイケイ株式会社 | 釦取付装置 |
JPS57102517U (fi) * | 1980-12-12 | 1982-06-24 | ||
DE3313682A1 (de) * | 1983-04-15 | 1984-10-18 | William Prym-Werke Kg, 5190 Stolberg | Nietpresse zur befestigung von hart-kurzwarenartikeln, wie druckknopfteilen, an flexiblen traegerbahnen |
JPS6078826U (ja) * | 1983-11-04 | 1985-06-01 | 日本ノーシヨン工業株式会社 | 釦取付機における方向設定装置 |
-
1985
- 1985-01-16 DE DE19853501224 patent/DE3501224A1/de not_active Withdrawn
- 1985-12-21 DE DE8585116427T patent/DE3573709D1/de not_active Expired
- 1985-12-21 EP EP85116427A patent/EP0187995B1/de not_active Expired
-
1986
- 1986-01-09 JP JP61001490A patent/JPH0765242B2/ja not_active Expired - Lifetime
- 1986-01-10 FI FI860108A patent/FI84688C/fi not_active IP Right Cessation
- 1986-01-14 US US06/818,791 patent/US4703882A/en not_active Expired - Fee Related
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
US4703882A (en) | 1987-11-03 |
EP0187995A3 (en) | 1987-09-02 |
DE3573709D1 (en) | 1989-11-23 |
DE3501224A1 (de) | 1986-07-17 |
EP0187995B1 (de) | 1989-10-18 |
FI860108A0 (fi) | 1986-01-10 |
JPH0765242B2 (ja) | 1995-07-12 |
EP0187995A2 (de) | 1986-07-23 |
FI860108A (fi) | 1986-07-17 |
JPS61167005A (ja) | 1986-07-28 |
FI84688C (fi) | 1992-01-10 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
FI84688B (fi) | Nitpress foer faestning av en slutardel, foeretraedesvis en tryckknappdel vid en baerbana, saerskilt ett klaedstycke. | |
DE4423165A1 (de) | Vorrichtung zum Bereitstellen von Befestigungselementen | |
US4877172A (en) | Dispensing of attachments | |
KR870000717B1 (ko) | 태그핀 부착기 | |
KR890001116B1 (ko) | 1쌍의 의류 파스너 요소들 조립 장치 | |
HU213303B (en) | Holding device for clamping the body or body parts of drawn poultry for processing the same | |
CS163292A3 (en) | Machine for setting buttons, rivets and the like articles, particularly ongarments | |
KR101669674B1 (ko) | 재봉틀의 실 절단 장치 | |
US3526943A (en) | Tool head assembly | |
CA1241823A (en) | Parts supplying apparatus for button assembling and setting machines | |
CA1256829A (en) | Mechanism for delivering fastener elements to fastener-assembling apparatus | |
FI71867B (fi) | Anordning foer mellanrumbildning- och ansatsfaestning vid dragked | |
US3237832A (en) | Clenching press for the attachment of pronged devices, such as pronged garment fastening devices, to material | |
CZ284909B6 (cs) | Stroj pro nasazování knoflíků, nýtů nebo podobně, zejména na oděvy | |
EP0208306B1 (en) | Parts supplying apparatus for use with fastener assembling and setting machine | |
FI74394C (fi) | Slutskedesmaskin foer dragkedjor. | |
JPH03200623A (ja) | 部品供給装置 | |
EP0142853A2 (en) | Apparatus for assembling buttons | |
US2201053A (en) | Snap fastener attaching machine | |
EP0192141B1 (en) | Apparatus for preventing fall of button parts from a chute | |
US1356760A (en) | Hook-setting machine | |
EP0257492A2 (en) | Fastener conveying apparatus for fastener assembling machine | |
WO1981002245A1 (en) | Device for the fastening of buttons to a piece of garment or similar | |
PL63793B1 (fi) | ||
SU103164A1 (ru) | Устройство дл изготовлени пустотелых заклепок |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MM | Patent lapsed | ||
MM | Patent lapsed |
Owner name: WILLIAM PRYM-WERKE GMBH & CO. KG |