FI82064C - Foerfarande foer framstaellning av flerskiktiga slipskivor. - Google Patents

Foerfarande foer framstaellning av flerskiktiga slipskivor. Download PDF

Info

Publication number
FI82064C
FI82064C FI865170A FI865170A FI82064C FI 82064 C FI82064 C FI 82064C FI 865170 A FI865170 A FI 865170A FI 865170 A FI865170 A FI 865170A FI 82064 C FI82064 C FI 82064C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
layer
mixture
grinding
layers
grinding wheels
Prior art date
Application number
FI865170A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI865170A0 (fi
FI865170A (fi
FI82064B (fi
Inventor
Hans J Padberg
Josef Keuler
Henning Brandin
Klaus H Thormeier
Original Assignee
Feldmuehle Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Feldmuehle Ag filed Critical Feldmuehle Ag
Publication of FI865170A0 publication Critical patent/FI865170A0/fi
Publication of FI865170A publication Critical patent/FI865170A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI82064B publication Critical patent/FI82064B/fi
Publication of FI82064C publication Critical patent/FI82064C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B24GRINDING; POLISHING
    • B24DTOOLS FOR GRINDING, BUFFING OR SHARPENING
    • B24D5/00Bonded abrasive wheels, or wheels with inserted abrasive blocks, designed for acting only by their periphery; Bushings or mountings therefor
    • B24D5/02Wheels in one piece
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B24GRINDING; POLISHING
    • B24DTOOLS FOR GRINDING, BUFFING OR SHARPENING
    • B24D3/00Physical features of abrasive bodies, or sheets, e.g. abrasive surfaces of special nature; Abrasive bodies or sheets characterised by their constituents
    • B24D3/34Physical features of abrasive bodies, or sheets, e.g. abrasive surfaces of special nature; Abrasive bodies or sheets characterised by their constituents characterised by additives enhancing special physical properties, e.g. wear resistance, electric conductivity, self-cleaning properties
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B24GRINDING; POLISHING
    • B24DTOOLS FOR GRINDING, BUFFING OR SHARPENING
    • B24D5/00Bonded abrasive wheels, or wheels with inserted abrasive blocks, designed for acting only by their periphery; Bushings or mountings therefor
    • B24D5/12Cut-off wheels

Description

82064
Menetelmä monikerroksisten hiomalaikkojen valmistamiseksi Förfarande för framställning av flerskiktiga slipskivor Tämä keksintö koskee menetelmää monikerroksisten hiomalaikkojen, erityisesti katkaisu- ja rouhintalaikkojen valmistamiseksi käsivaraishiomista varten, jossa hiomarakeiden ja sideaineen seoksia sekä mahdollisesti täyteaineita ja mahdollisesti vahvikkeita ladotaan kerroksittain muottiin samalla kun niiden väliin sijoitetaan ainakin yksi kerros, joka on tärinää vaimentavaa ainetta, puristetaan ja täten saatu puriste karkaistaan.
Hionnassa ja katkaisuhionnassa, mutta erityisesti käsiva-raishionnassa syntyy tärinää, joka johtaa huomattavaan melu-rasitukseen, jolloin tätä tärinää esiintyy sekä työkappa-leessa että myös käyttökoneessa ja itse hiomalaikassa. Vaikka kiinteissä koneissa vielä on mahdollista vaimentaa tätä tärinää ainakin osittain tai sulkea kone sisään kuoreen ja siten pienentää käyttöhenkilökuntaan kohdistuvaa melua, tätä mahdollisuutta ei yleensä ole käsihiomakoneilla tapahtuvassa työssä, jossa käytetään katkaisu- tai rouhintalaikkoja, joita yleensä kutsutaan joustolaikoiksi. Ympäristötietoisuuden lisääntyessä on siis olemassa huomattavaa tarvetta saada aikaan hiomalaikkoja, jotka aiheuttavat vähemmän melua niitä käytettäessä. Hiomalaikkoja, jotka rakenteensa vuoksi ovat vähemmän taipuvaisia kehittämään tärinää, kutsutaan äänivai-mennetuiksi hiomalaikoiksi ja ne ovat sellaisinaan tunnettuja julkaisuista DE-OS 26 10 580, DE-OS 26 32 652 ja AT-AS 46 15/82. Kaikille näille ehdotuksille on yhteistä se, että varsinaisten hiomakerrosten väliin on sijoitettu vaimennus-kerroksia, jotka voivat olla polymeeriä tai tärinää vaimentavaa kalvoa, esimerkiksi nitriilikautsua.
Menetelmät näiden tunnettujen hiomalaikkojen valmistamiseksi ovat kuitenkin hyvin monimutkaisia. Esimerkiksi julkaisussa DE-OS 26 32 652 on esitetty ainakin kahden valmiin, nk.
2 82064 "hiomalautasen", joilla on määrätty halkaisija/paksuus-suh-de, yhdistämistä polymeerikerroksen avulla, jonka paksuus on ainakin 0,2 mm ja joka ei ole paksumpi kuin "hiomalautanen". Polymeeri, joka voi olla liima, sijoitetaan liuoksen, tahnan tai nestemäisessä vast, sulatetussa muodossa "hiomalautas-ten" väliin, jonka jälkeen se kuivataan, kovetetaan tai kiinteytetään "hiomalautasten" kiinteäksi yhdistämiseksi. Polymeerinä voidaan tällöin käyttää kestomuovia, mutta sopi-vimpina pidetään kuitenkin lämpökäsittelyn avulla kovetettavia muoveja.
Tämä menetelmä on hyvin monimutkainen koska ensin on valmistettava valmiita "hiomalautasia", jotka sen jälkeen yhdistetään .
Myös julkaisu DE-OS 26 10 580 lähtee siitä, että useita ohuita, hioma-ainekerrokset muodostavia hiomalaikkoja päällystetään sideaineella, sijoitetaan päällekkäin ja puristetaan yhteen. Vaimennuskerrosten paksuuden kasvattamiseksi voidaan kestomuovikalvoa olevia laikkoja ja hioma-ainetta olevia laikkoja sijoittaa kerroksittain vuorotellen päällekkäin ja puristaa yhteen korkeammassa lämpötilassa niin, että kestomuovi ja hioma-ainetta olevat laikat liittyvät yhteen.
Kahdesta edelläesitetystä julkaisusta poiketen, joiden lähtökohtana on jo valmis "hiomalautanen", esitetään julkaisussa AT-AS 46 15/82, että puristimessa olevalle hiomaraeseok-selle sijoitetaan tärinää vaimentava kalvo, joka esimerkiksi on nitriilikautsua, joka tämän jälkeen puristetaan yhteen hiomaraemassan kanssa. Täten aikaansaatu hiomalaikka-aihio puristetaan pakkauslevyjen välissä ja karkaistaan uunissa. Koska kussakin tapauksessa muottia varten sopiva nitriilikautsua oleva stanssattu kalvo, tai tämä kalvo ensin on peitettävä kudoksella ja tämän jälkeen yhdessä kudoksen kanssa on sijoitettava puristimeen, ja puristamisen jälkeen
II
3 82064 hiomalaikka-aihiot on sijoitettava pakkauslevyjen väliin ja karkaistava uunissa, on tämä menetelmä erityisen aikaa vievä ja tästä syystä kustannuksiltaan kallis.
Epäkohta on lisäksi, että puristettu aihio aina puristamisen jälkeen joustaa hieman takaisin, mikä johtuu väliin sijoitetun tärinää vaimentavan kalvon joustavuudesta. Tällöin liitos rajoittaviin hiomaraekerroksiin huononee niin, että on olemassa vaara että yksittäiset hiomaraekerrosten alueet eivät kosketa väliin sijoitettua kalvokerrosta, jolloin näillä alueilla ei synny liitosta. Tämän keksinnön tehtävänä on tästä syystä saada aikaan menetelmä, joka takaa moitteettoman kiinnityksen hioma-aineen ja ääntä vaimentavan aineen välillä koko pinnan alueelta ja jossa lisäksi tämä ääntä vaimentava kerros nopeasti ja yksinkertaisesti voidaan sijoittaa paikalleen.
Tämä tehtävä ratkaistaan menetelmän avulla monikerroksisten hiomalaikkojen, erityisesti katkaisu- ja rouhintalaikkojen valmistamiseksi käsivaraishiontaa varten, jossa tärinää vaimentavaa ainetta oleva kerros vast, kerrokset sijoitetaan muottiin hienojakoisen valumiskykyisen jauheen ja/tai rakeistetun tuotteen muodossa, joka koostuu ainakin yhdestä elastomeerista, jonka kuumakestävyys on suurempi kuin 110 °C.
Koska tärinää vaimentavaa ainetta käytetään jauhe- ja/tai raemuodossa ja lisäksi on hienojakoista sopeutuu levitetty kerros automaattisesti pintarakenteeltaan edelläolevan ja seuraavan kerroksen mukaan, so. yksittäisten kerrosten väliin ei muodostu mitään vapaata tilaa sen jälkeen kun ne on puristettu yhteen. Jauhe tai rakeet takaavat lisäksi sen, 4 82064 että hiomalaikan puristamisen jälkeen ei esiinny mitään ei-toivottua takaisin joustoa koska hiomaraekerroksesta ulostyöntyvät hiomaraealueet vast, vahvikkeet jo alusta pitäen upotetaan tärinää vaimentavaa ainetta olevaan kerrokseen ja tästä syystä eivät voi painaa tiivistä pintaa vastaan, mikä johtaisi takaisinjoustoon.
Koska puriste ei jousta takaisin jää myös välivarastointi ja karkaiseminen uunissa puristuksen alaisena pois. Etu tekniikan tunnettuun tasoon verrattuna ei siis ole vain nopeampi jauhe- tai raemuotoisen aineen sijoittaminen tavanomaisiin puristimiin, joita jo kauan on käytetty hiomalaikkojen valmistamiseksi, vaan lisäksi se, että puristustoimenpiteen jälkeen ei tarvita mitään lisätöitä.
Eräässä keksinnön sopivassa rakennemuodossa käytetään jauheena tai rakeina ainakin yhtä elastomeeria, jonka kuuman-kestävyys on suurempi kuin 110°C.
Erilaisten luonnon ja synteettisten kautsutyyppien lisäksi voivat tässä yhteydessä kysymykseen tulla myös butyylikaut-su, nitriilikautsu, esimerkiksi Perbunan N-muodossa, neop-reeni, fluorelastomeerit, polyakrylaatit, polyuretaanit, si-likonikautsu, polysulfiittikautsu ja Hypalon. Kaikkia näitä elastomeereja on modifioitava enemmän tai vähemmän niin, että ne täyttävät asetetut vaatimukset kuumakuormituksen suhteen ja tästä huolimatta ovat riittävän joustavia, jota tarvitaan äänitason pienentämiseksi.
Tutkittaessa tiettyjä vaimennuskerrosaineita todettiin, että tyssäämällä sylinterinmuotoisia mallikappaleita määritetyissä olosuhteissa, so. kuormitus 5 kp, mitat: halkaisija 15 mm, korkeus = 20 mm, antaa erittäin hyvän kuvan äänitason pienentymisestä myöhemmän hiomatoimenpiteen aikana. Joustavuuden kasvaessa kasvaa ääntä vaimentava vaikutus. Samanai- 11 5 82064 kaisesti huononee kuitenkin vaimennuskerrosseoksen käsitel-tävyys sekä äänivaimennetun hiomalaikan lujuus. Kuten taulukosta 1 voidaan todeta, saavutetaan äänitason suhteen parhaimmat tulokset 4,2 - 18,4 %:n tyssäyksellä. Kun tyssäys on yli 24 % on vaimennuskerrosseos vain suurella vaivalla käsiteltävissä ja valmiin äänivaimennetun hiomalaikan lujuuden lasku oli sitä luokkaa, että laikkaa ei enää voitu käyttää .
Taulukko 1: Tyssäys ja äänitaso
Tyssäys (%) Äänitaso (dBA) Huomautus 1,7 76 hyvin käsiteltävissä; 4,2 73 ei ollenkaan lujuudenlaskua 12,9 70 18,4 67 >24,0 — ei enää käsiteltävissä; lujuuden laskua
Eräs toinen edullinen mahdollisuus on käyttää jauheena tai rakeina seosta, joka koostuu yhdestä tai useammasta muovista ja yhdestä tai useammasta elastomeerista. Muovin käyttäminen yhdessä kautsun kanssa saa aikaan paremmin yhteyden ääntä vaimentavan kerroksen ja hiomarakeiden välillä, joka sellai-senaanhan myös on muovisidottu.
Muovi valitaan ensisijaisesti lämmönkestävyyden mukaan mutta toiseksi yhteensopivuuden mukaan kautsun ja muovin kanssa, jota käytetään sideaineena hiomarakeita varten hiomalaikkaa valmistettaessa. Yleensä muovisidottuja hiomalaikkoja varten käytettyjä fenoli-formaldehydihartseja käytettäessä voidaan 6 82064 muovina vaimennuskerrosta varten käyttää myös fenoli-formaldehydihartsia. Myös muiden kertamuovien, kuten esimerkiksi melamiinihartsin, ureahartsin ja polyesterihartsin käyttäminen on mahdollinen.
Epoksidihartsi on erityisen sopiva suuren lujuutensa ja hyvän liitoskykynsä vuoksi fenolihartseihin ja kautsuun.
Keksinnön eräässä sopivasa rakennemuodossa muodostetaan epoksidihartsin ja nitriilikautsun seos, jossa määräsuhde on 10 : 90 - 70 : 30 .
Epoksidihartsipitoisuuden kasvaessa äänenvaimennus pienenee ja äänivaimennetun hiomalaikan lujuus kasvaa. Optimaalinen alue äänenvaimennuksen ja hiomatehon suhteen on 15 - 25 %:n epoksidihartsin lisäys nitriilikautsuun.
Äänivaimennettujen hiomalaikkojen valmistuksessa on ääntä vaimentavan aineen käsittely eräs erityinen ongelma. Enemmän tai vähemmän kaikki hyvin sopivat aineet ovat erittäin tahmeita ja ne eivät tästä syystä ole valumiskykyisiä. Tahmeu-della ymmärretään että yksittäiset hiukkaset yhdistyvät suuremmiksi agglomeraateiksi, so. aineen koostumus on epähomogeeninen, syntyy paakkuuntumista, mikä puristamisen yhteydessä johtaa epätasaiseen jakaantumiseen. Tästä syystä myös valmis hiomalaikka tulee epähomogeeniseksi. Lisäksi aine tarttuu puristimen luisteihin.
Tästä syystä se keksinnön rakennemuoto, jossa seos homogenisoidaan samalla kun siihen lisätään täyteainetta, on erityisen merkityksellinen.
Täten aikaansaatu homogeeninen seos ei tartu kiinni ja on tästä syystä helppo sijoittaa muottiin. On kuitenkin olemassa vaara, että hienojakoista jauhetta olevat erikoisseokset 7 82064 pölyävät. Tästä syystä seos keksinnön erään sopivan rakenne-muodon mukaan sijoitetaan rakeistuslaitteeseen samalla kun siihen lisätään täyteainetta, jolloin sen raekooksi tulee 50 - 2000 /um.
Rakeistaminen yksinkertaistuu täyteainetta lisäämällä ja samalla tahmeus pienenee niin paljon, että syntyy valumisky-kyinen rakeistettu tuote. Raekoko on toisaalta merkityksellinen valumiskyvyn kannalta mutta toisaalta se on riippuvainen hiomalaikkaa varten tarvittavien hiomarakeiden koosta. Tämän mukaan pyritään aina käyttämään hienompaa raetta kuin hiomalaikkaa varten käytettyjä hiomarakeita mahdollisimman tiiviin rakenteen ja siis hyvän liitoksen saavuttamiseksi hiomarakeiden ja vaimennuskerroksen välillä.
Erään keksinnön sopivan rakennemuodon mukaan lisätään seokseen aina 5 %:iin asti epäorgaanista täyteainetta, kuten MgO, ZnO, talkkia tai marmori jauhetta. Kaikki nämä lisäaineet alentavat tahmeutta huomattavasti ilman että se häiritsee reaktioita hiomalaikkaa karkaistaessa.
Keksinnön erään toisen sopivan rakennemuodon mukaan käytetään jauheena tai rakeistettuna tuotteena korkki jauheen ja muovin seosta. Korkki jauheen raekoko on tällöin tarkoituksenmukaisesti 50 - 1000 /um ja muovina käytetään tarkoituksenmukaisesti epoksidihartsia.
Keksintö selitetään seuraavassa esimerkkien avulla.
Esimerkki 1
Vaimentamaton hiomalaikka tavanomaisesta sarjavalmistuksesta .
Hiomalaikan mitat: Halkaisija 178 mm Paksuus 8 mm Poraus 22 mm 8 82064
Hiomarakeina käytetään sähkökorundia (alumiinioksidia). Raekokomerkintä vastaa Fepa-standardia. Käytetään rakeistettua seostuotetta, jonka koostumus on 25.9 paino-% raekoko 24; 25.9 paino-% raekoko 30 ja 25.9 paino-% raekoko 36.
Sideaineena lisättiin 3 paino-% fenoli-formaldehydi-resolia, jota on kaupan nimellä Bakelite Resol 433 11,3 paino-% fenoli-formaldehydi-novolakkaa, jota on kaupan nimellä Bakelite Novolak 227 4 paino-% pyriittiä 4 paino-% kryoliittiä 300 g Resol 433 lisättiin 7780 g:aan korundiseosta ja sekoitettiin viisi minuuttia planeettasekoittimessa. Kosteutettuun rakeistettuun tuotteeseen lisättiin 400 g pyriittiä, 400 g kryoliittiä sekä 1120 g Novolak 227. Syntyneet agglo-meraatit ja paakkuuntumat seulottiin pois. 300 g tällä tavalla valmistettua homogeenista, valumiskykyistä hiomalaik-kaseosta jaettiin tasaisesti puristinmuottiin, johon lisäksi sijoitettiin kaksi ulkopuolista ja yksi sisäpuolinen kudos-vahvike. Seos puristettiin laikoiksi, joiden ulkohalkaisija oli 178 mm, porauksen halkaisija 22 mm ja laikan paksuus 8 mm. Valmistettu aihio pinottiin yhdessä monen samalla tavalla puristetun aihion kanssa pinoksi ja karkaistiin fenoli-hartseja varten tavanomaisen lämpötilakäyrän mukaan, so. kuumentaminen 90°C:seen neljässä tunnissa, kuumentaminen 120°C:seen kolmessa tunnissa, pitoaika 120°C:ssa viisi tuntia, kuumentaminen 180°C:seen kolmessa tunnissa, pitoaika 180°C:ssa kaksi tuntia, tämän jälkeen jäähdyttäminen huone-lämpötilaan.
Il 9 82064
Esimerkki 2
Samaa rakennetta, so. kudosvahvikkeet sijoitettiin ulkopintaan ja keskelle, ja samaa valmistustapaa käyttäen käytettiin hiomarakeina sähkökorundia, jonka raekoko oli 30 ja joka oli keraamisesti vaipoitettu, so. rakeiden pinta oli tarttuvuuden parantamiseksi sideaineen kanssa osittain päällystetty silikaateilla.
75,8 paino-% sähkökorundia, raekoko 30 3 paino-% fenoli-formaldehydi-resolia, jota on kaupan nimellä Bakelite Resol 433 13,5 paino-% fenoli-formaldehydi-novolakkaa, jota on kaupan nimellä Bakelite Novolak 227 5 paino-% kryoliittiä 0,7 paino-% kalkkia
Esimerkki 3
Keksinnön mukainen äänivaimennettu hiomalaikka.
Hiomalaikkaseoksen koostumus ja sen valmistustapa vastaa esimerkkiä 1. Hiomalaikka käsittää kolme hiomakerrosta, kaksi vaimennuskerrosta ja kolme kudosvahviketta. 270 g hioma-laikkaseosta jaettiin kolmeen kerrokseen niin, että kerrosta varten käytettiin 90 g. Vaimennuskerrosta varten käytettiin 40 g vaimennusainetta, joka jaettiin kahdeksi 20 g:n kerrokseksi. Kerrokset ladottiin vuorotellen muottiin, jolloin alimpana oli hiomalaikkaseos ja kunkin vaimennuskerroksen päälle sijoitettiin kudosvahvike. Nimellismittaan puristettu aihio karkaistiin kuten esimerkissä 1, jolloin vaimennuskerroksen paksuus karkaisemisen jälkeen oli keskimäärin 1,3 mm. Vaimennuskerroksen valmistamiseksi sekoitettiin yhteen 79 paino-% nitriilikautsua, jota on kaupan nimellä Hycar, 20 paino-% epoksihartsia, jota on kaupan nimellä Araldit ja 1 paino-% magnesiumoksidia (MgO). Tätä tarkoitusta varten se- ίο 82064 koitettiin 790 g Hycar-hartsia, 200 g Araldit'ia ja 10 g MgO viisi minuuttia planeettasekoittimessa, jolloin MgO-li-säys paransi seoksen käsiteltävyyttä, so. esti kiinnitarttu-misen ja paakkuuntumisen. Jauheen raekoko oli keskimäärin 100 /um.
Esimerkki 4 fiänivaimennetun hiomalaikan rakenne, kosotumus ja valmistus vastaa vaimennuskerrosta lukuunottamatta esimerkkiä 3. Vai-mennuskerroksen koostumus oli 41,7 paino-% korkki jauhetta, jonka keskimääräinen raekoko oli 250 /um, 16,6 paino-% kos-tutusainetta, jota on kaupan nimellä SZ 449 (Bakelite), ja 41,7 paino-% epoksidihartsia, jota on kaupan nimellä SB 330 (Bakelite). 417 g:aan korkkijauhetta lisättiin viiden minuutin aikana 166 g kostutusainetta SZ 449. Kostutettuun korkki jauheeseen lisättiin tämän jälkeen 417 g epoksidihartsi-jauhetta SP 330 ja tätä seosta sekoitettiin vielä viisi minuuttia .
Esimerkki 5
Hiomakerroksen koostumus vastaa esimerkkiä 2. Vaimennusker-roksen koostumus esimerkkiä 3. Käytettiin kahta vaimennus-kerrosta .
Esimerkki 6
Hiomakerroksen koostumus sekä kudosvahvikkeen sijainti vastaavat esimerkkiä 2, mutta ennen keskimmäisen kudosvahvikkeen paikalleen sijoittamista lisättiin yksi vaimennusker-ros, jonka paksuus oli 2,5 mm.
Il n 82064
Esimerkki 7
Hiomalaikkaseoksen koostumus vastaa esimerkkiä 2, vaimennus-kerroksen koostumus esimerkkiä 3. Esimerkistä 3 poiketen sijoitettiin vaimennuskerrokset kuitenkin ulkokerroksien vastaan välittömästi kudosvahvikkeiden jälkeen niin, että ne sulkevat sisäänsä hiomalaikkaseoksen.
Esimerkki 8
Vastaa esimerkkiä 6 mutta vaimennuskerrosaineena käytettiin kuitenkin seosta, jonka koostumus oli 10 paino-% epoksidi-hartsia ja 90 paino-% nitriilikautsua.
Esimerkki 9
Vastaa esimerkkiä 6 mutta vaimennuskerrosaineena käytettiin seosta, jonka koostumus oli 30 paino-% epoksidihartsia ja 70 paino-% nitriilikautsua.
Edelläesitetyn yhdeksän esimerkin mukaan valmistetut hiomalaikat pantiin yhdessä kaupan saatavan laikan, joka on julkaisun AT-PS 379 100 mukainen (esimerkki 10 taulukossa 2), alttiiksi hiomakokeelle. Hiomalaitteena käytettiin kulmahio-makonetta, joka oli merkkiä Bosch, tyyppiä 060 1331, äänitaso mitattiin suljetussa hiomatilassa 2 m:n etäisyydellä työkappaleesta. Kulmahiomakoneen oma äänitaso oli 67 dBA. Mittauslaitteena käytettiin Rhode und Schwarz'in laitetta ELDO 4, jonka mittausalue oli 16 Hz - 16 KHz, jonka laitteen yhdeydessä käytettiin A-suodatinta. Työkappaleena käytettiin putkea, joka oli terästä St 35 ja jonka halkaisija oli 191 mm ja seinämäpaksuus 17 mm. Hionta-aika oli 10 min.
i2 82064 Äänitason lisäksi määritettiin Q-kerroin Ainehäviö (g) Q = -------------
Laikkahäviö (g) ja lastuaminen
Ainehäviö (g) Z - -------------
Hioma-aika (min.) Tällöin saatiin seuraavat arvot.
Il i3 82064
Taulukko 2;
Katsaus koelaikkojen tehosta
Esimerkki Q-kerroin Lastuaminen Äänitaso (dBA) 1 7,8 38,7 81 2 10,7 45,3 81 3 3,5 42,0 67 4 4,2 42,0 73 5 8,3 37,5 67 6 8,5 40,7 70 7 5,8 44,3 76 8 4,3 50,1 67 9 10,9 37,5 76 10 9,8 24,6 70
Keksintö selitetään seuraavassa lähemmin viitaten piirustukseen, jossa:
Kuv. 1 esittää leikkausta syvennetystä rouhinta-joustolai-kasta sivulta katsottuna,
Kuv. 2 esittää osaa kuviosta 1 hyvin suuressa mittakaavassa,
Kuv. 3 esittää leikkausta suorasta rouhinta-joustolaikasta, jossa on kaksi vaimennuskerrosta, sivulta katsottuna,
Kuv. 4 esittää osaa kuviosta 3 hyvin suuressa mittakaavassa,
Kuv. 5 esittää leikkausta syvennetystä rouhinta-joustolaikasta, jossa on korkkia oleva vaimennuskerros, sivulta katsottuna, 14 82064
Kuv. 6 esittää osaa kuviosta 5 hyvin suuressa mittakaavassa.
Kuten kuvioista 1 ja 2 voidaan nähdä koostuu hiomalaikka 1 monesta kerroksesta, jotka valmistuksessa ladotaan peräkkäin puristimen onttoon muottiin. Tällöin sijoitetaan aluksi ku-dosvahvike 5 renkaanmuotoiselle laipalle 3 kuvioiden 1 ja 2 mukaisella tavalla, jolle kudosvahvikkeelle tämän jälkeen luistin avulla levitetään hiomarakeista 6 koostuva hioma-ainekerros, joka on sideaineen 7 ympäröimä. Tälle kerrokselle levitetään jauheen muodossa tärinää vaimentava aine, joka valmiiksi puristetun laikan karkaisun jälkeen muodostaa vai-mennuskerroksen 8. Jauheen päälle, joka on tärinää vaimentavaa ainetta sijoitetaan toinen kudosvahvike 5, tämän jälkeen toinen kerros, joka koostuu sideaineen 8 avulla ympäröidyistä hiomarakeista 6 ja tämän päälle lopuksi kolmas kudosvahvike 5. Täten muodostettu kerrosrakenne puristetaan nimel-lismittaiseksi ja karkaistaan tämän jälkeen edellä esitetyllä tavalla.
Kuvioissa 3 ja 4 on esitetty hiomalaikan rakenne, joka koostuu kahdesta vaimennuskerroksesta 8 ja kolmesta kudosvahvik-keesta 5, jolloin kudosvahvike 5 on sijoitettu sekä jousto-laikan 1' ulkopintaan että sen keskelle.
Kuviot 5 ja 6 eroavat kuvioista 1 ja 2 siinä mielessä, että vaimennuskerros 8 tässä tapauksessa myös puristamisen ja karkaisun jälkeen edelleen koostuu yksittäisistä hiukkasista, eli muovin 4' avulla ympäröidyistä korkkihiukkasista 4. Muilta osin tämän laikan 1" rakenne vastaa kuvioiden 1 vast. 2 mukaista rakennetta.

Claims (5)

15 82064
1. Menetelmä monikerroksisten hiomalaikkojen, erityisesti katkaisu- ja rouhintalaikkojen valmistamiseksi käsivarais-hiomista varten, jossa hiomarakeiden ja sideaineen seoksia sekä mahdollisesti täyteaineita ja mahdollisesti vahvikkeita ladotaan kerroksittain muottiin samalla kun niiden väliin sijoitetaan ainakin yksi kerros, joka on tärinää vaimentavaa ainetta, puristetaan ja täten saatu puriste karkaistaan, tunnettu siitä, että tärinää vaimentavaa ainetta oleva kerros vast, kerrokset sijoitetaan muottiin hienojakoisen valumiskykyisen jauheen ja/tai rakeistetun tuotteen muodossa, joka koostuu ainakin yhdestä elastomeerista, jonka kuu-makestävyys on suurempi kuin 110 °C.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että jauheena tai rakeistettuna tuotteena käytetään seosta, joka koostuu yhdestä tai useammasta muovista ja yhdestä tai useammasta elastomeerista.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että muodostetaan epoksihartsin ja nitriilikautsun seos, jonka määräsuhde on 10:90 - 70:30.
4. Jonkin patenttivaatimuksen 2 ja 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että seos homogenisoidaan samalla kun siihen lisätään täyteainetta.
5. Patenttivaatimuksen 2 ja 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että seosta käsitellään rakeistamislait-teessa samalla kun siihen lisätään täyteainetta niin, että sen raekooksi tulee 50 - 2000 pm. ie 82064
FI865170A 1985-12-20 1986-12-17 Foerfarande foer framstaellning av flerskiktiga slipskivor. FI82064C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE19853545308 DE3545308A1 (de) 1985-12-20 1985-12-20 Schleifscheibe mit daempfung
DE3545308 1985-12-20

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI865170A0 FI865170A0 (fi) 1986-12-17
FI865170A FI865170A (fi) 1987-06-21
FI82064B FI82064B (fi) 1990-09-28
FI82064C true FI82064C (fi) 1991-01-10

Family

ID=6289089

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI865170A FI82064C (fi) 1985-12-20 1986-12-17 Foerfarande foer framstaellning av flerskiktiga slipskivor.

Country Status (11)

Country Link
US (1) US5092082A (fi)
EP (1) EP0229983B1 (fi)
JP (1) JPH07108511B2 (fi)
AT (1) ATE47811T1 (fi)
CA (1) CA1321884C (fi)
DE (2) DE3545308A1 (fi)
DK (1) DK167856B1 (fi)
ES (1) ES2012341B3 (fi)
FI (1) FI82064C (fi)
GR (1) GR3000247T3 (fi)
NO (1) NO160978C (fi)

Families Citing this family (56)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
AT397781B (de) * 1992-03-09 1994-06-27 Swarovski Tyrolit Schleif Schleifscheibe
DE4243749A1 (de) * 1992-12-23 1994-06-30 Rueggeberg August Fa Schleifwerkzeug, insbesondere Feinschleifwerkzeug, und Verfahren zu dessen Herstellung
US5586929A (en) * 1994-11-23 1996-12-24 Butcher; Hayden L. Precision cut off machine
DE19533836B4 (de) * 1995-09-13 2005-07-21 Ernst Winter & Sohn Diamantwerkzeuge Gmbh & Co. Profilschleifscheibe und Verfahren und Vorrichtung zur Herstellung
US7323049B2 (en) * 1997-04-04 2008-01-29 Chien-Min Sung High pressure superabrasive particle synthesis
US9463552B2 (en) 1997-04-04 2016-10-11 Chien-Min Sung Superbrasvie tools containing uniformly leveled superabrasive particles and associated methods
US7124753B2 (en) * 1997-04-04 2006-10-24 Chien-Min Sung Brazed diamond tools and methods for making the same
US9868100B2 (en) 1997-04-04 2018-01-16 Chien-Min Sung Brazed diamond tools and methods for making the same
US6286498B1 (en) 1997-04-04 2001-09-11 Chien-Min Sung Metal bond diamond tools that contain uniform or patterned distribution of diamond grits and method of manufacture thereof
TW394723B (en) * 1997-04-04 2000-06-21 Sung Chien Min Abrasive tools with patterned grit distribution and method of manufacture
US7368013B2 (en) * 1997-04-04 2008-05-06 Chien-Min Sung Superabrasive particle synthesis with controlled placement of crystalline seeds
US9221154B2 (en) 1997-04-04 2015-12-29 Chien-Min Sung Diamond tools and methods for making the same
US9199357B2 (en) 1997-04-04 2015-12-01 Chien-Min Sung Brazed diamond tools and methods for making the same
US9409280B2 (en) 1997-04-04 2016-08-09 Chien-Min Sung Brazed diamond tools and methods for making the same
US6679243B2 (en) 1997-04-04 2004-01-20 Chien-Min Sung Brazed diamond tools and methods for making
US9238207B2 (en) 1997-04-04 2016-01-19 Chien-Min Sung Brazed diamond tools and methods for making the same
ATE219410T1 (de) * 1997-10-16 2002-07-15 Rueggeberg August Gmbh & Co Schleifscheibe
US6033449A (en) * 1997-11-17 2000-03-07 Cooper; Alex Polishing tool
DE19822742A1 (de) * 1998-05-20 1999-11-25 Arntz Joh Wilh Fa Kreisscheibenförmiges Werkzeug
FR2794676B1 (fr) * 1999-06-09 2001-08-10 Seva Procede et installation de fabrication de meules abrasives, et meule fabriquee par ce procede
DE50002767D1 (de) * 1999-09-27 2003-08-07 Hopf Ringleb & Co Gmbh & Cie Instrument zum zerspanenden bearbeiten von werkstücken und werkstoffen
US7201645B2 (en) * 1999-11-22 2007-04-10 Chien-Min Sung Contoured CMP pad dresser and associated methods
KR20030079195A (ko) * 2002-04-02 2003-10-10 손석대 콜크분말이 첨가된 석재 연마용 패드 및 그 제조방법
DE10359747A1 (de) * 2003-12-19 2005-07-14 August Rüggeberg Gmbh & Co. Kg Schrupp-Schleifscheibe
US7089925B1 (en) 2004-08-18 2006-08-15 Kinik Company Reciprocating wire saw for cutting hard materials
KR100623304B1 (ko) 2005-04-14 2006-09-13 이화다이아몬드공업 주식회사 절삭팁, 절삭팁의 제조방법 및 절삭공구
KR100680850B1 (ko) * 2005-04-20 2007-02-09 이화다이아몬드공업 주식회사 다이아몬드 공구용 절삭팁 및 다이아몬드 공구
KR100764912B1 (ko) * 2005-04-21 2007-10-09 이화다이아몬드공업 주식회사 절삭공구용 절삭팁 및 절삭공구
US9724802B2 (en) 2005-05-16 2017-08-08 Chien-Min Sung CMP pad dressers having leveled tips and associated methods
US9138862B2 (en) 2011-05-23 2015-09-22 Chien-Min Sung CMP pad dresser having leveled tips and associated methods
US8678878B2 (en) 2009-09-29 2014-03-25 Chien-Min Sung System for evaluating and/or improving performance of a CMP pad dresser
US8622787B2 (en) * 2006-11-16 2014-01-07 Chien-Min Sung CMP pad dressers with hybridized abrasive surface and related methods
US8393934B2 (en) 2006-11-16 2013-03-12 Chien-Min Sung CMP pad dressers with hybridized abrasive surface and related methods
US8398466B2 (en) * 2006-11-16 2013-03-19 Chien-Min Sung CMP pad conditioners with mosaic abrasive segments and associated methods
DE102005054578A1 (de) * 2005-11-16 2007-05-24 Robert Bosch Gmbh Trennscheibe
US20070128995A1 (en) * 2005-12-06 2007-06-07 Disco Corporation Polishing grindstone and method for producing same
DE202007009434U1 (de) * 2007-07-05 2008-11-13 Rhodius Schleifwerkzeuge Gmbh & Co. Kg Schruppscheibe
TWI388402B (en) 2007-12-06 2013-03-11 Methods for orienting superabrasive particles on a surface and associated tools
US8252263B2 (en) * 2008-04-14 2012-08-28 Chien-Min Sung Device and method for growing diamond in a liquid phase
DE102008030539B4 (de) * 2008-06-27 2016-05-12 BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH Haushaltsgerät
JP5686338B2 (ja) * 2009-12-22 2015-03-18 日鉄住金防蝕株式会社 回転研削工具およびその製造方法
CN103221180A (zh) 2010-09-21 2013-07-24 铼钻科技股份有限公司 具有基本平坦颗粒尖端的超研磨工具及其相关方法
DE102011008044B4 (de) * 2011-01-05 2016-01-21 Dronco Gmbh Schleifscheibe
WO2012162430A2 (en) 2011-05-23 2012-11-29 Chien-Min Sung Cmp pad dresser having leveled tips and associated methods
US8956203B2 (en) * 2011-09-27 2015-02-17 Saint-Gobain Abrasives, Inc. Noise-reduced abrasive articles
WO2013131009A1 (en) * 2012-03-02 2013-09-06 Saint-Gobain Abrasives, Inc. Abrasive wheels and methods for making and using same
ITRE20130086A1 (it) * 2013-11-15 2015-05-16 Giovanni Ficai Mola da taglio a centro depresso
SI3081337T1 (sl) * 2015-04-02 2022-06-30 Klingspor Ag Brusilni disk z jedrom
DE102015113190A1 (de) * 2015-08-11 2017-02-16 Festool Gmbh Schleifteller und damit ausgestattete Schleifmaschine
EP3423235B1 (en) * 2016-03-03 2022-08-24 3M Innovative Properties Company Depressed center grinding wheel
ITUA20162031A1 (it) * 2016-03-25 2017-09-25 Paolo Ficai Mola abrasiva
US10105813B2 (en) * 2016-04-20 2018-10-23 Seagate Technology Llc Lapping plate and method of making
US10010996B2 (en) * 2016-04-20 2018-07-03 Seagate Technology Llc Lapping plate and method of making
EP3713714B1 (en) 2017-11-21 2022-04-13 3M Innovative Properties Company Coated abrasive disc and methods of making and using the same
EP3713712B1 (en) 2017-11-21 2023-05-31 3M Innovative Properties Company Coated abrasive disc and methods of making and using the same
ES2907107T3 (es) * 2018-10-19 2022-04-21 Rueggeberg August Gmbh & Co Kg Herramienta de rectificado y procedimiento para la fabricación de una herramienta de rectificado

Family Cites Families (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2733987A (en) * 1956-02-07 Abrasive articles and method of
JPS4823595B1 (fi) * 1969-06-17 1973-07-14
US3673054A (en) * 1970-01-19 1972-06-27 Gen Electric Laminated structures and method
AT329100B (de) * 1970-09-09 1976-04-26 Hollandse Metallurg Ind Billit Verfahren zur herstellung eines zusatzstoffes zu stahl
AU470172B2 (en) * 1972-06-19 1976-03-04 Compositions for producing laminates
US4033805A (en) * 1973-05-30 1977-07-05 Tokyo Shibaura Electric Co., Ltd. Method for manufacturing an insulated electric coil
SE401472B (sv) * 1975-07-23 1978-05-16 Slipmaterial Naxos Ab Slipskiva bestaende av tva eller flera hopfogade slipelement
DE2610580A1 (de) * 1976-03-13 1977-09-22 Raschke Hans Dieter Dipl Ing Schleifkoerper fuer rotierenden antrieb
DE2825576C3 (de) * 1978-06-10 1981-10-29 Burka-Kosmos GmbH Schleifscheiben und Präzisionsschleifstifte, 6000 Frankfurt Verfahren zum Auskleiden der Bohrung einer großen Schleifscheibe
JPS5531520A (en) * 1978-08-19 1980-03-05 Yozo Shimizu Device for manufacturing rotary grindstone
JPS57151308A (en) * 1981-03-16 1982-09-18 Showa Electric Wire & Cable Co Ltd Production of molded article of polyimide resin
AT379100B (de) * 1982-12-21 1985-11-11 Swarovski Tyrolit Schleif Verfahren zur herstellung einer schleifscheibe

Also Published As

Publication number Publication date
FI865170A0 (fi) 1986-12-17
NO160978C (no) 1989-06-21
EP0229983A2 (de) 1987-07-29
CA1321884C (en) 1993-09-07
NO865193L (no) 1987-06-22
DK614586A (da) 1987-06-21
ATE47811T1 (de) 1989-11-15
ES2012341B3 (es) 1990-03-16
JPH07108511B2 (ja) 1995-11-22
DK167856B1 (da) 1993-12-27
US5092082A (en) 1992-03-03
DE3545308A1 (de) 1987-06-25
GR3000247T3 (en) 1991-03-15
EP0229983B1 (de) 1989-11-08
EP0229983A3 (en) 1987-12-09
FI865170A (fi) 1987-06-21
DK614586D0 (da) 1986-12-18
DE3666786D1 (en) 1989-12-14
JPS62157777A (ja) 1987-07-13
FI82064B (fi) 1990-09-28
NO160978B (no) 1989-03-13
NO865193D0 (no) 1986-12-19

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI82064C (fi) Foerfarande foer framstaellning av flerskiktiga slipskivor.
KR102116768B1 (ko) 브레이크용 마찰 재료
JPH06511069A (ja) 摩擦ライニング及び摩擦ライニングの製法
CN1192711A (zh) 用水作临时粘合剂压制磨料制品
EP0681116B1 (en) Method of manufacturing disk brake pad
EP1737618A1 (en) Abrasive articles, compositions, and methods of making the same
DE2635104C3 (de) Verfahren zur Herstellung von gebundenen Schleifkörpern
JPS60210692A (ja) 含浸ガスケツト、中でもエンジン用シリンダヘツドガスケツト及びその作製方法
EP2106328B1 (en) Disc grinding wheel with integrated mounting plate
AU640893B2 (en) Improved method for producing friction compositions and products
EP0751317B1 (en) Friction brake subassembly
CA1175665A (en) Abrasive article
JP2993362B2 (ja) ファイバ含有造粒材料の製造方法
US2065942A (en) Grinding wheel
KR102563086B1 (ko) 브레이크 라이닝의 중간층으로서의 댐핑 재료 및 댐핑 재료의 제조 공정
US4131590A (en) Epoxy-rubber based friction material
US2397101A (en) Abrasive article and method of manufacturing the same
JPS6125776A (ja) 研削円板
EP0034898A2 (en) Production of resin bonded abrasive products
US2874034A (en) Grinding tool formed of an inorganic bonding agent
JPH052292Y2 (fi)
JPS61162537A (ja) 摩擦材組成物
US3003980A (en) Epoxy base friction material and method of making same
DE4446591A1 (de) Recyclefähige Schleifkörperzonen
JPS63272467A (ja) 円板状切断砥石の製法

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: CERASIV GMBH INNOVATIVES KERAMIK-