FI79491C - Stoedbord. - Google Patents

Stoedbord. Download PDF

Info

Publication number
FI79491C
FI79491C FI882564A FI882564A FI79491C FI 79491 C FI79491 C FI 79491C FI 882564 A FI882564 A FI 882564A FI 882564 A FI882564 A FI 882564A FI 79491 C FI79491 C FI 79491C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
sliding
transport
shape
atom
trailer
Prior art date
Application number
FI882564A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI79491B (fi
FI882564A0 (fi
Inventor
Matti Vuokila
Original Assignee
Rautaruukki Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Rautaruukki Oy filed Critical Rautaruukki Oy
Priority to FI882564A priority Critical patent/FI79491C/fi
Publication of FI882564A0 publication Critical patent/FI882564A0/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI79491B publication Critical patent/FI79491B/fi
Publication of FI79491C publication Critical patent/FI79491C/fi

Links

Landscapes

  • Handcart (AREA)
  • Loading Or Unloading Of Vehicles (AREA)

Description

1 79491
Tukipöytä
Esillä oleva keksintö koskee siirrettävää tukipöytärakennetta kuljetusvälineissä puoliperävaunujen tai vastaavien kuormayk-siköiden ainakin toisen pään kiinnittämiseksi kuljetuksen ajaksi siten, että kuormayksikkö pääsee liikkumaan kuljetusvälineen kulkusuunnassa nopeusmuutosvoimien absorboimiseksi muualla ja kuormayksikön pää tulee poikkisuunnassa tarkasti kohdistettua ja jäykästi kiinnitettyä kuljetusvälineen runkoon .
Erityisesti rautatiekuljetuksissa on pyritty kehittämään kul-jetusmenetelmiä ja -tapoja sellaisiksi, että kuormaus ja purkaus olisivat nopeasti tehtävissä ja ilman massiivisia nostu-rilaitteita. Tällöin on huomiota kohdistettu erityisesti perävaunujen, puoliperävaunujen sekä konttien ja vastaavien kuormaukseen. Näiden kuormaukseen on sinänsä kehitetty useita erilaisia tekniikoita, joista tämän hakemuksen puitteissa käsitellään vain niitä, joissa kuorma tuodaan rautatievaunuun sen sivulta päin. Tällöin on eri ongelmien lähteeksi muodostunut se seikka, että koska tavaravaunun poikkileikkauksen ulkomitat ovat kaikkialla maailmassa tarkkaan rajatut samalla kun kuorman, tässä tapauksessa siis perävaunun tai puoliperä-vaunun tai kontin, ulkomitat ovat lähellä tavaravaunun sallittuja ulkomittoja, ei tavaravaunun kantavia rakenteita ole . . mahdollista rakentaa sellaisiksi, että ne voisivat olla kiin teitä kuormauksen ja purkauksen aikana. Esimerkiksi perävaunujen mitat sallivat tavaravaunuun vain hyvin ohuen pohjan ja kapeat sivut, jolloin sivujen on oltava suhteellisen korkeita riittävän lujuuden saamiseksi. Tällöin perävaunu voidaan saada sivujen väliin vain kääntämällä sivu tai sivut pois tieltä. Tällaisissa rakenteissa kuormaus ja purkaus tapahtuu esimerkiksi ajamalla perävaunu tai vastaava luiskaa pitkin rautatievaunuun, kuten julkaisussa GB-2 179 311 tai työntämällä vaunun sivulta päin.
2 79491
Edellä kuvatuissa tavaravaunuissa on siis puoliperävaunu, perävaunu tai kontti kiinnitettävä tavaravaunun runkoon siten, että se ei ainakaan mainittavasti pääse liikkumaan vaunun poikkisuunnasea eikä pystysuunnassa, mutta että se pääsee helposti liikkumaan tavaravaunun pituussuunnassa. Tämä johtuu siitä, että kuljetuksen aikana suurimmat kiihtyvyysvoimat vaikuttavat tavaravaunun kulkusuunnassa, jolloin tässä suunnassa jäykkä liitos pystyisi vaurioittamaan sekä kuormaa että tavaravaunua, ellei kiihtyvyyksien aiheuttamaa voimaa absorboida erityisjärjestelyillä. Tapahtuipa tämä kiihtyvyysvoimien absorbointi kuinka tahansa edellyttää tavaravaunun ja kuorman liitos pituussuunnassa liukuvaa elintä. Erityisesti puolipe-rävaunujen tai vastaavien kyseessä ollen tapahtuu voimien absorbointi puoliperävaunun kumipyörien muodonmuutoksen avulla. Tällöin puoliperävaunun toinen pää, jossa ei ole pyöriä, on kiinnitettävä siten, että siinä päässä nimenomaan ei tapahdu minkäänlaista voimien absorboimista, vaan liikkeen pitää olla mahdollista pienellä vastuksella.
Esimerkiksi puo1iperävaunujen etupään tällaista kiinnittämistä varten on käytössä erilaisia rakenteita. Tyypillisesti nämä muodostuvat tavaravaunun runkoon muodostettuja kiskoja pitkin liukuvista tai rullaavista laitteista, joissa on jokin mekanismi niiden pystysuoran korkeuden asettelemiseksi perävaunun mukaan. Kun näissä tunnetuissa rakenteissa laite on aseteltu sopivaksi ja sopivasti ja puoliperävaunun vetotappi on kiinnitetty, tuetaan koko rakennelma erisuuntaisilla ketjuilla ja iskunvaimentimilla ym. perävaunuun ja tavaravaunun runkoon, jotta tuki pysyisi käyttöasennoseaan kuljetuksen ajan.
Kaikissa tunnetuissa rakenteissa on haittapuolena se, että tukielimet ovat kooltaan suuria ja painavia ja kuitenkin toimivuudeltaan kyseenalaisia, koska ne joudutaan sitomaan ket-
II
3 79491 juilla tms. kiinni. Tällainen ketjutuenta ei ole vaunun poik-kieuunnaesa aina riittävän tarkka ja eamanaikaieeeti een sallima pitkittäisliike ei kenties kuitenkaan ole riittävä. Elimien painosta ja käyttövarasta johtuen vaatii tukien asennus vähintään kahden ja joskus mielellään useammankin miehen yhtäaikaista työskentelyä ja silti asennus vie huomattavasti aikaa. Lisäksi esim. työturvallisuus on huono, koska kiinni-sitomaton tuki saattaa keikahtaa ja aiheuttaa tapaturmia tai muuta vahinkoa.
Keksinnön tarkoituksena on aikaansaada tukipöytärakenne puo-1iperävaunujen tai vastaavien kuormayksiköiden kiinnittämiseksi kuljetuksen ajaksi kuljetusvaiineesen siten, että kuor-mayksikkö pääsee vapaasti liikkumaan kuljetusvälineen pituussuunnassa, mutta ei lainkaan poikkisuunnassa. Lisäksi tavoitteena on saada aikaan tukipöytärakenne, jonka käyttö on kevyttä ja yksinkertaista niin, että yksi mies pystyy suorittamaan kuormayksikön kiinnityksen murto-osassa siitä ajasta, mitä tunnetuilla menetelmillä kuluu useilta henkilöiltä. Vielä eräänä keksinnön tavoitteena on saada aikaan tukipöytärakenne, joka automaattisesti keskittää kuormayksikön tavaravaunuun nähden sen poikkisuunnassa. Vielä eräänä keksinnön tavoitteena on saada aikaan tukipöytärakenne, jolla saadaan kiinnitys luotettavammaksi kuin tunnetuissa menetelmissä ja siten turvallisuus korkealle tasolle sekä kuljetuksen aikana että kiinnitystyön aikana.
Edellä esitetyt ongelmat ratkaistaan ja tavoitteet saadaan saavutettua keksinnön mukaisella rakenteella, jolle on tunnusomaista se, mitä on esitetty patenttivaatimuksen 1 tunnus-- - merkkiosassa. Keksinnön tärkeimpinä etuina voidaan pitää sitä, että kuormayksikön asennus kuljetusvälineeseen tapahtuu nopeasti ja yksinkertaisesti, koska tukipöytä keskittää itsessään kuormayksikön kuljetusvälineen sivusuunnassa ja että turvallisuus on kaikissa toimintavaiheissa erinomainen. Vielä eräänä keksinnön etuna on se, että mitään erillään säilytet- 4 79491 täviä tai asennettavia komponentteja ei ole, vaan laite muodostaa yhden kokonaisuuden.
Seuraavassa keksintöä selostetaan yksityiskohtaisemmin oheisiin piirustuksiin viittaamalla.
Kuvio 1 esittää sivukuvana rautatievaunua, jossa on keksinnön mukainen tukipöytärakenne, kuvio 2 esittää kuvion 1 rautatievaunua ylhäältä päin, kuvio 3 esittää keksinnön mukaista tukipöytärakennetta ylhäältä päin, kuvio 4 esittää kuvion 3 tukipöytärakennetta alaslaskettuna tasossa B-B poikkileikkauksena, kuvio 5 esittää kuvion 3 tukipöytärakennetta leikkauksena tasossa A-A, kuvio 6 vastaa kuviota 4, mutta tukipöytä ylösnostettuna.
Kuvio 1 esittää tavaravaunua 1 puoliperävaunun 2 kuljettamista varten sivulta päin katsottuna. Kuvio 2 esittää samaa tavaravaunua, jossa pietekatkoviivalla on esitetty vaunun laatikko 3 sivuseinineen 4 käännettynä tavaravaunusta 1 ulos, jolloin puoliperävaunu tai vastaava voidaan ajaa luiskaa erillistä ajosiltaa myöten vaunun laatikon 3 päälle tai siitä pois. Tavaravaunun runko on merkitty yleisesti viitenumerolla • 5 ja rungon toiseen päähän on kiinnitetty keksinnön mukainen tukipöytä, joka on yleisesti merkitty viitenumerolla 6.
Tässä toteutusmuodossa tukipöytärakenne 6 muodostuu varsinaisesta tukipöydästä 7, jota vasten ylhäältä päin painuu puoli-perävaunun vetolevy 8' tappeineen 8" (yleisesti viitenumero 8), jotka ovat yleistä standardien mukaista tyyppiä. Tukile-vyrakenteen tukilevyn 7 alapinnalle on muodostettu V-muotoinen harjanne, jonka harja tässä tapauksessa suuntautuu alaspäin ja on kulkuvälineen kulkusuunnan X kanssa samansuuntainen. Tämä V-muotoinen osa 9 on kiinteästi kiinni tukipöydässä 7 ja näiden väliin on sijoitettu lukitusmekanismi 10, jolla perävaunun
II
s 79491 vetotappi 8", joka tulee tukilevyn 7 reiän 11 läpi, lukitaan vaakasuoralla liikkeellä tukilevyyn ja siten myös V-muotoon kuljetuksen ajaksi.
V-muodon 9 alapuolella sijaitsee samanmuotoinen seinämäosista 12A ja 12B muodostuva V-ura 13, jolloin V-muoto 9 ja V-ura 13 sopivat pinnoiltaan toisiinsa, kun ne tuodaan vastakkain pystysuunnassa. V-ura 13 on kiinteästi liitetty liuku-runkoon 14. V-muodon 9 harjaan on nivelöidysti kiinnitetty alaspäin ulottuva tanko 15. Tämän tangon 15 laipan 16 ja liu-kurungon 14 väliin on asennettu jousi, esimerkiksi kierrejousi 17, joka on kokoonpuristuneena ja pyrkii siten työntämään tankoa 15 ylöspäin ja erilleen 1iukurungosta 14 kuvion 6 esittämään asentoon. Tanko 15 menee liukurungon 14 reiän 19 läpi ja tangon alapäässä on vastinlaippa 18, joka rajoittaa jousen 17 tankoon 15 aiheuttamaa siirtymää ylöspäin tukeutumalla alhaalta päin liukurungon reiän 19 reunojen alapintaan. Kun jousi 17 on työntänyt tangon 15 vastinlaipan 18 salliman matkan ylöspäin, mikä käytännössä on usein noin 20 mm, on V-muoto 9 tämän vastaavan matkan V-uran 13 yläpuolella, kuten kuviosta 6 näkyy. Tässä ylösnostetussa asennossa on tukipöytä 7 V-muotoineen 9 siirrettävissä vaakasuorissa suunnissa ja erityisesti kulkusuuntaan X nähden poikittaisessa suunnassa Y.
- Tukipöydän liike on mahdollista siitä syystä, että reiän 19 ja tangon 15 väliin on jätetty runsaasti välystä 30, jolloin jousi 17 päästää tangon 15 kallistumaan reiässä, ja koska V-_· muodon 9 ja tangon 15 välillä oli nivel 20, joiden molempien vaikutuksesta tukipöytä on käsivoimin helposti liikutettavissa esimerkiksi vivulla 27.
Myöhemmin tarkemmin ilmenevästä syystä on tukilevy V-muotoineen 9 kuitenkin kulkusuunnassa X sovitettu tiukasti liuku-runkoon 14 nähden. Tätä varten on kohtisuorassa V—muodon 9 harjaan nähden poikittain sen molemmissa päädyissä kiinteät levyt 21, jotka siis ovat pystysuoria. Näitä levyjä 21 vasten on liukurunkoon 14 kiinnitetty liukulevyt 22, joita pitkin 6 79491 levyt 21 liukuvat, kun tanko 15 V-muotoineen ja tukilevyineen liikkuu ylöe tai alas, kuten edellä on kuvattu. Liukulevyjen 22 ja liukurungon 14 väliin on edullisesti asennettu esimerkiksi kumijoustimet 23, jolloin niiden jouston vuoksi voidaan levyjen 22 ja 21 välissä käyttää suhteellisen tiukkaa sovi-tet ta.
Liukurunko 14 on asennettu rautatievaunun runkoon 5 kulkusuunnassa sijaitsevien kiskojen 24 avulla. Koska V-muoto 9 tukilevyineen oli lähes jäykästi rungon liukulevyjen 22 välissä levyjensä 21 vaikutuksesta, muodostaa liukurunko 14 ja tukilevy 7 rakenneosineen kulkusuunnassa X kiinteän yksikön, jolloin kulkusuunnassa X vaikuttava voima siirtää tätä koko yksikköä kiskoja 24 pitkin vaunun runkoon 5 nähden.
Siltä varalta, että puoliperävaunun liikkeiden muualla oleva varsinainen abeorptiomekanismi rikkoutuu tai lakkaa muuten toimimasta, on kulkusuunnassa X liukurungon 14 kummallekin puolelle jonkin matkan päähän siitä asennettu joustavat py-säyttimet 25. Nämä on kuitenkin sijoitettu niin kauas, että kaikissa normaalisti eteentulevissa tilanteissa liukurunko 14 tai mikään muukaan siihen liittyvä komponentti ei näihin py-eäyttimiin koske, vaan liikkuu vapaasti kiskoilla 24.
Keksinnön mukainen laite toimii seuraavasti. Kun esimerkiksi puoliperävaunu tai vastaava on ajettu tavaravaunuun, sen ve-tolevy ja -tappi 8 ovat likimain, mutta eivät riittävän tarkasti vaunun keskellä sen poikkileikkauksessa ja keksinnön mukaisen laitteen tukilevyn 7 kohdalla. Tällöin tukilevy 7 päästetään nousemaan jousen 17 vaikutuksesta ylös, kuten edellä on kuvattu. Tämän jälkeen tukilevyn 7 reikä 11 asetetaan puoliperävaunun vetotapin 8" kohdalle seuraavasti. Kulkusuunnassa X siirretään liukurunkoa 14 ja siten myös tukile-vyä V-muotoineen yhtenä yksikkönä kiskoja 24 pitkin esim. hammaetankokampimekaniemilla 26, jota ei tässä tarkemmin kuvata. Kun tukilevy 7 ja sen reikä 11 on kulkusuunnassa X täs- 7 79491 mälleen vetotapin 8" kohdalla, siirretään tukilevyä 7 kulkusuuntaan nähden poikittain suunnassa Y tangosta 27 vetämällä tai työntämällä, jolloin se pääsee liikkumaan edellä kuvatulla tavalla V-muodon 9 ja uran 13 välisen raon 31 ansiosta kunnes vetotappi 8" on aukon 11 kohdalla. Tämän jälkeen päästetään puoliperävaunun pää laskeutumaan alaspäin, jolloin vetotappi työntyy reiän 11 läpi ja vetolevy 8' painuu tukilevyä 7 vasten ja painaa tukilevyn V-muodon 9 alaspäin V-uraan 13. Näistä V-muodoista johtuen, mikäli vetotappi ei ollut täsmälleen tavaravaunun keskiviivalla, ne liukuvat vaunun poikkisuunnassa Y toisiinsa nähden ja kääntävät puoliperävaunun tämän pään täsmälleen rautatievaunun keskiviivalle, johon liukurunko 14 ja V-muoto 9 ja V-ura 13 on keskitetty rakenteellisesti. Te. V-muodon 9 ulkopinta liukuu pintoja 12A ja 12B pitkin, kunnes V-muodon 9 harja ja uran 13 harja ainakin likimain, kuten kuviossa 4 on esitetty, yhtyvät. Tämän jälkeen vetotappi lukitaan tukilevyyn mekanismilla 10 yksinkertaisella työntöliik-keellä ja V-muoto 9 tankoineen 15 lukitaan tähän ala-asentoon työntämällä esimerkiksi vastinlaipan 18 ja liukurungon 4 väliin tappi tai haarukka 28, joka estää tankoa 15 nousemasta ylöspäin. Tämän jälkeen on puoliperävaunun pää keskitetty tavaravaunuun ja lukittu paikalleen siten, että kulkusuunnassa X on liike mahdollista kiskoja 24 pitkin, mutta ei muissa suun-nissa.
Edellä on esitetty vain eräs keksinnön mukainen toteutusmuoto. Tätä voidaan muuntaa monilla tavoin. Esimerkiksi V-muotojen keskinäistä liikettä ja niiden aiheuttamaa keskittymistä voidaan tehostaa asentamalla V-muodon 9 pintojen 12A ja 12B väliin laakerielimet 29, jotka voivat muodostua edullisimmin • jostain sopivasta muovimateriaalista tai metalliseoksesta le vynä niin, että muodostuu tehokas liukulaakerointi. Voidaan tietysti ajatella myös rullalaakerointia tai vastaavaa. Myös V-muodon 9 ja tukilevyn 7 nostomekanismi voidaan järjestää muullakin tavoin kuin kierrejousella 7. Voidaan käyttää mitä tahansa jousimuotoja tai hydrauliikkaa tai pneumatiikkaa. V-muoto ja -ura olivat edellä sellaiset, että harja oli kulku- β 79491 suunnassa X, mutta voidaan käyttää myös kartioita tai pyramideja, joiden sivut ovat suoria kunhan ainakin jokin sivupari on sijoitettu siten, että ne keskittävät poikkisuunnassa Voidaan myös ajatella käytettävän kaarevia pintoja. Myöskin V-muodon 9 kärki tai harja voi osoittaa paitsi alaspäin, kuten edellä esitetyssä toteutusmuodossa, myös ylöspäin, jolloin ura 13 on myös käännetyssä asennossa.
Tukipöydän 7 ja liukurungon 14 muodostama kokonaisuus on nostettavissa ja laskettavissa esim. poikittaisten tappien tai tapin 32 avulla eri korkeuksille kiskoihin 24 nähden. Siirto tapahtuu kuormittamattomana, jolloin liukurungon läpi poikittain menevä tappi on poistettavissa, jolloin liukurungon kaksi osaa ovat siirrettävissä pystysuunnassa toisiinsa nähden. Tämän jälkeen tappi työnnetään uuteen reikään. Tämä siirtomahdollisuus tarvitaan, jos puoliperävaunun tyyppi muuttuu. Tähän voidaan myös käyttää ruuvimekanismia.

Claims (6)

9 79491
1. Siirrettävä tukipöytärakenne kuljetusvälineissä puo- 1iperävaunujen tai vastaavien kuormayksiköiden (2> ainakin toisen pään kiinnittämiseksi kuljetuksen ajaksi siten, että kuormayksikkö pääsee liikkumaan kuljetusvälineen kulkusuunnassa nopeusmuutosvoimien absorboimiseksi muualla ja kuor-mayksikön pää tulee poikkisuunnassa tarkasti kohdistettua ja tässä suunnassa liikkumattomasti kiinnitettyä kuljetusvälineen runkoon (5), tunnettu siitä, että tukipöydän (7) alapinta on poikkileikkaukseltaan pääasiassa V-muotoinen <9>, jonka kes-kiharja tai ajateltu keskiharja on kuljetusvälineen pituussuunnassa (X) ja tätä V-muotoa vastapäätä sen alapuolella tukipöydän 1iukurungolla (14) on oleellisesti samassa asennossa oleva käänteinen V-muoto (13), jolloin, kun tukipöytä (7) päästetään laskeutumaan alas, se keskittyy näiden V-muotojen <9, 13) keskinäisestä liukuvasta kosketuksesta alaspäin vaikuttavan painon vaikutuksesta, että liukurungossa (14) on nostovälineet (15, 17) tukipöydän nostamiseksi irti liukurun- gosta ja laskemiseksi takaisin ja että tukipöytä pääsee liikkumaan ylös nostetussa asennossaan ainakin kuljetusvälineen pituusakseliin nähden poikittaisessa suunnassa (Y).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen siirrettävä tukipöytärakenne, tunnettu siitä, että tukipöytä (7) pääsee liikkumaan kuljetusvälineen poikkisuunnassa (Y> sitä yläasennosea pitävän elimen (17) jouston ja/tai sitä liukurunkoon (14) liittävien elimien nivelöinnillä (20) tai välyksillä (30).
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen siirrettävä tukipöytärakenne, tunnettu siitä, että tukipöydän (7) oleellinen kuljetusvälineen pituusakselin (X) suuntainen (14) liike liukurunkoon nähden on estetty johteilla (21, 22), joita pitkin tukipöytä tai sen ulokkeet liukuvat tukipöydän pystysuoran liikkeen aikana, ja että tukipöytä ja liukurunko (7, 14. on yhtenä yksikkönä liitetty kuljetusvälineeseen (5) sen 10 79491 pituueeuunt&ieilla kiekoilla (24), joita pitkin tukipöydän ja liukurungon muodostama yksikkö pääsee liukumaan.
4. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen siirrettävä tukipöytärakenne, tunnettu siitä, että V-muoto (9) muodostuu harjannemuodosta, kartiosta tai pyramidista ja että tämän vastinpintana oleva V-ura (13> muodostuu käänteisestä harjaurasta, kartio- tai pyramidisyvennyksestä.
5. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen siirrettävä tukipöytärakenne, tunnettu siitä, että liukurunko (14) ja tukipöytä (7) ovat yhtenä yksikkönä 1iukukiskojen pysyessä paikallaan nostettavissa eri korkeuksille tappi- tai ruuvime-kanismin (32) välityksellä.
6. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen siirrettävä tukipöytärakenne, tunnettu siitä, että V-muodon (9) nousu erilleen liukurungon vastaavasta muodosta (13) tapahtuu näiden väliin asennetun puristusjousen (17) vaikutuksesta, kun tätä liikettä estävä tappi tai välilevy (28) tai vastaava poistetaan. 11 79491 PfttgntKrftv
FI882564A 1988-05-31 1988-05-31 Stoedbord. FI79491C (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI882564A FI79491C (fi) 1988-05-31 1988-05-31 Stoedbord.

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI882564 1988-05-31
FI882564A FI79491C (fi) 1988-05-31 1988-05-31 Stoedbord.

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI882564A0 FI882564A0 (fi) 1988-05-31
FI79491B FI79491B (fi) 1989-09-29
FI79491C true FI79491C (fi) 1990-01-10

Family

ID=8526555

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI882564A FI79491C (fi) 1988-05-31 1988-05-31 Stoedbord.

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI79491C (fi)

Also Published As

Publication number Publication date
FI79491B (fi) 1989-09-29
FI882564A0 (fi) 1988-05-31

Similar Documents

Publication Publication Date Title
RU2179525C2 (ru) Железнодорожный терминал для контейнеров и железнодорожная вагон-платформа
DE10227263B4 (de) Verladesystem und Ladewagen für ein Verladesystem
DE19635858A1 (de) Vorrichtung zum seitlichen Be- und Entladen von Fahrzeugen
AU729991B2 (en) Terminal for transferring containers, and a container car
FI79491C (fi) Stoedbord.
NL193939C (nl) Inrichting voor het uitvoeren van werkzaamheden onder water.
PT101279B (pt) Semi-reboque para transporte de veiculos automotores
DE4236161C2 (de) Tragwagen für den kombinierten Ladeverkehr
DE2525434A1 (de) Vorrichtung zum be- und entladen von zum transport von containern o.dgl. bestimmten strassen- oder schienenfahrzeugen
CZ20032050A3 (cs) Způsob dopravy silničních vozidel po kolejích a vozidlo se sníženým podvozkem
US4397601A (en) Convertible rail-highway vehicle
RU2134760C1 (ru) Устройство для транспортировки автомобиля в многоярусной механизированной автостоянке
FI82649C (fi) Lastpositioneringsanordning vid en jaernvaegsvagn.
US3677192A (en) Cargo handling and transportation system
EP0117239B1 (en) An arrangement in lorries comprising a vertically movable lifting frame for handling removable load-carries
SU1729977A1 (ru) Устройство дл перегрузки груза из транспортного средства
KR101948478B1 (ko) 차량적재용 슬라이딩 데크
SU1735085A1 (ru) Железнодорожна платформа дл перевозки длинномерных грузов
CN207903857U (zh) 一种提升装置
RU29019U1 (ru) Упруго-катковый скользун для тележек грузовых железнодорожных вагонов
RU2135380C1 (ru) Железнодорожное транспортное средство для перевозки автопоездов
DE10034758A1 (de) Umschlaggerät für Container und Tablare
DE10301591A1 (de) Güterumschlag Straße - Schiene
RU1792905C (ru) Устройство дл исправлени продольного сдвига длинномерного груза в вагоне
CN117284943A (zh) 一种公路施工用工程材料装载设备

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: RAUTARUUKKI OY