FI78795B - Kondensator samt foerfarande och anordning foer framstaellning av densamma. - Google Patents

Kondensator samt foerfarande och anordning foer framstaellning av densamma. Download PDF

Info

Publication number
FI78795B
FI78795B FI820707A FI820707A FI78795B FI 78795 B FI78795 B FI 78795B FI 820707 A FI820707 A FI 820707A FI 820707 A FI820707 A FI 820707A FI 78795 B FI78795 B FI 78795B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
strips
web
metallic
layers
drum
Prior art date
Application number
FI820707A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI78795C (fi
FI820707L (fi
Inventor
Charles Calvin Rayburn
Original Assignee
Illinois Tool Works
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Illinois Tool Works filed Critical Illinois Tool Works
Publication of FI820707L publication Critical patent/FI820707L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI78795B publication Critical patent/FI78795B/fi
Publication of FI78795C publication Critical patent/FI78795C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01GCAPACITORS; CAPACITORS, RECTIFIERS, DETECTORS, SWITCHING DEVICES OR LIGHT-SENSITIVE DEVICES, OF THE ELECTROLYTIC TYPE
    • H01G4/00Fixed capacitors; Processes of their manufacture
    • H01G4/30Stacked capacitors
    • H01G4/304Stacked capacitors obtained from a another capacitor
    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01GCAPACITORS; CAPACITORS, RECTIFIERS, DETECTORS, SWITCHING DEVICES OR LIGHT-SENSITIVE DEVICES, OF THE ELECTROLYTIC TYPE
    • H01G13/00Apparatus specially adapted for manufacturing capacitors; Processes specially adapted for manufacturing capacitors not provided for in groups H01G4/00 - H01G11/00
    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01GCAPACITORS; CAPACITORS, RECTIFIERS, DETECTORS, SWITCHING DEVICES OR LIGHT-SENSITIVE DEVICES, OF THE ELECTROLYTIC TYPE
    • H01G13/00Apparatus specially adapted for manufacturing capacitors; Processes specially adapted for manufacturing capacitors not provided for in groups H01G4/00 - H01G11/00
    • H01G13/02Machines for winding capacitors

Description

1 7879S
Kondensaattori sekä menetelmä ja laite een valmistamiseksi
Esillä oleva keksintö kohdistuu kondensaattoriin, joka käsittää useita kerroksia, joissa on vastakkaiset reunat, jolloin kuhunkin kerrokseen kuuluu dielektrinen alusta ja metallinen kalvo, joka metallikalvo ulottuu toiselta reunalta toista reunaa kohti, jolloin kerrokset on sovitettu siten, että yhden kerroksen metallikalvon erottaa dielektrinen aine viereisen kerroksen metsllikalvosta, kerrosten ollessa siten siirrettyjä., että kondensaattorin toisella sivulla ensimmäisen kerros-ryhmän reunat sijaitsevat toisen kerrosryhmän toisten reunojen ulkopuolella, sekä että kondensaattorin vastakkaisella sivulla toisen kerrosryhmän reunat sijaitsevat ensimmäisen kerrosryh-män toisten reunojen ulkopuolella, minkä lisäksi ensimmäisen ryhmän kerrokset vuorottelevat toisen ryhmän kerrosten kanssa ja kummankin ryhmän ulkopuolella sijaitsevat reunat on pinnoitettu sähköisesti johtavalla aineella kunkin ryhmän metal-likalvokerroeten yhdistämiseksi. Keksintö koskee myös tällaisten kondensaattorien valmistusmenetelmää sekä valmistuslai-tetta.
Erästä tällaista menetelmää ja laitetta on selitetty US-patenttijulkaisueea 3 670 378. Tämän patenttijulkaisun mukaan kondensaattorien valmistusmenetelmään kuuluu toimenpiteet, joissa ensin muodostetaan kondensaattorirunkoja käämimällä vuorotellen metallisia ja dielektrisiä kalvoja rummulle, samanaikaisesti käämitään eristyskerroksia kondeneaattorirunko-jen väliin kantakäämin muodostamiseksi, jossa on vuorotellen kondeneaattorirunkokerroksia ja eristyskerroksia, sen jälkeen levitetään metallinen suihkupinnoite kantakäämin reunoille metallisten kalvojen yhdistämiseksi ja sitten erotetaan kan-takäämi suorakulmaisesta eristyskerroksia vastaan erillisten kondeneaattorirunkojen muodostamiseksi. Näin saaduissa kon-densaattorirungoissa on yhteen kudottuja metal1ikerroksia, jotka ovat dielektristen kerrosten erottamia. Yhden dielekt-risiä alustoja ja metallisia kalvoja käsittävän ryhmän ker- 2 78795 rokeet. ulkonevat kondensaattorirungon yhdeltä sivulta, kun taas toinen alustojen ja kalvojen muodostama ryhmä ulkonee kondensaattorirungon toiselta sivulta. Metal1ipmnoite kiinnitetään siten, että se sähköisesti yhdistää ulkonevan ker-rosryhmän metallikalvot. Näin on saatu aikaan kaksi elektrodia tai "kondensaattori1evy"-earjaa, jotka on eristetty die-lektrisesti toisistaan, mutta jotka ovat yhteen kudottuja.
Yllä olevassa sovitelmassa sattuu joskus, että käämintävai-heen aikana käämittävät kerrokset punoutuvat yhteen tai siirtyvät aiotuilta radoiltaan, minkä seurauksena yksi tai useita kerroksia tulee sijaitsemaan virheellisesti viereisten kerrosten suhteen. Jos kerroeryhmien välinen etäisyys tai erotus ei ole riittävä, kondensaattori voi oikosulkeutua tai sillä voi olla aiottua pienempi dielektrinen lujuus yhdellä tai useammilla alueilla. Joe erotus on liiallinen, kondensaattorin kapasitanssi pienenee.
Esillä olevan keksinnön eräänä tarkoituksena on saada aikaan ensiluokkainen ja mainittua yleistä tyyppiä oleva kaupallinen kondensaattori, joka on rakenteeltaan erilainen ja jonka valmistusmenetelmän kustannukset ovat huomattavasti pienemmät.
Esillä olevan keksinnön toisena tarkoituksena on saada aikaan mainituntyyppinen soviteltua, joka oleellisesti pienentää kondensaattorin oikosulkumahdol1isuutta kääminnän aikana metallisten ja dielektristen kalvojen virheellisen sijoituksen seurauksena.
Edelleen on keksinnön tarkoituksena saada aikaan menetelmä, jolla kondensaattorien valmistus on paljon nopeampaa kuin mitä nykyisin käytetävissä olevilla menetelmillä ja laitteilla on mahdollista.
Vielä eräänä keksinnön tarkoituksena on saada aikaan laite, joka on sovitettu syöttämään kondensaattorin muodostavat kerrokset rummulle tai siirtopyörälle suoraan laminointi- tai 3 78795 levitysteloi1 ta . Tällainen aovitelma estää syöttöainetta liikkumasta tukemattomana tilassa, minkä ansiosta kondensaat-torikerrosten yhteenpunoutuminen ja siitä aiheutuva virheellinen suuntaus pienenevät.
Yllä mainittujen tavoitteiden saavuttamiseksi on keksinnön mukaiselle kondensaattorille tunnusomaista se, että että kuhunkin kerrokseen kuuluu metallisesta kalvosta vapaa alue, joka sijaitsee toisen reunan vieressä mutta erillään siitä, niin että toiseen reunaan jää kapea reunakalvonauha, jonka nauhan mainittu alue erottaa metallisen kalvon loppuosasta.
Keksinnön mukainen menetelmä käsittää toimenpiteet, joissa muodostetaan ensimmäiset ja toiset ainerainat, joissa kummassakin on dielektrinen alusta, metallinen kalvopinnoite sekä kapeat, yhdensuuntaiset ja pitkittäiset metallittomat alueet, rainat leikataan yhdensuuntaisia viivoja pitkin kaistaleiden muodostamiseksi, kaistaleet käämitään ensimmäiseltä ja toiselta rainalta vuorotellen rummulle sekä kääminnän aikana siirretään toisen rainan kaistaleita toisen rainan kaistaleista useiden viereisten kapasitanssirakennerenkaiden muodostamiseksi, joissa jokaisessa on vuorotellen metallisia ja dielektrisiä kerroksia, jolloin jokaisessa rakenteessa kunkin rainan kaistaleiden kerrokset ulkonevat sivusuunnassa toisen rainan kaistaleiden metallisesta reunaksivonauhasta, kapasi-tanssirakennerenkaat erotetaan toisistaan, kunkin rakenteen sivusuunnassa ulkonevat osat pinnoitetaan metallisella aineella rakenteen kyseisten rainojen metallisten kalvojen sähköiseksi yhdistämiseksi, ja rakenne jaetaan kaistaleiden poikki kondensaattorien muodostamiseksi, ja menetelmälle on tunnusomaista, että rainat leikataan pitkin metallittomista alueista siirrettyjä yhdensuuntaisia viivoja, niin että kussakin muodostetussa kaistaleessa on kapea metallinen reunakalvonauha, joka ulottuu sisäänpäin kaistaleen toiselta pit-kittäisreunalta metallittomalle alueelle.
4 78795
Lopuksi keksinnön mukainen laite käsittää ensimmäisen ja toisen rainoja sisältävän varastorullan, jolloin kummassakin rainassa on metallisella kaivopinnoitteella varustettu di-elektrinen alusta ja pyörivän rummun, joka on erillään varas-torullista, jolloin laite tunnetaan ensimmäisestä ja toisesta laminointitelasta, jotka on erotettu toisistaan kehän suunnassa rummun kehän suhteen, käyttämättömästä telasta, joka on yhdistetty kumpaankin laminointitelaan ja sovitettu erilleen tästä ja tämän kanssa yhdensuuntaisesti muodostamaan yhdessä sen kanssa telaparin, sekä elimistä rainojen leikkaamiseksi kaistaleiksi ennen kaistaleiden käämintää rummulle vuorot-taisten metallista ja dielektristä ainetta olevien kerrosten muodostamiseksi, jolloin laminointitelat sijaitsevat riittävän lähellä rumpua ja leikkauselimet sijaitsevat riittävän lähellä laminointiteloja, niin että kaistaleet ovat tuetut pääasiassa koko pituudeltaan ennen rummulle käämintää.
Ohut liimakerros voidaan levittää Tainoille ainakin kondensaattorien sähkökenttäälueiden yhdessä osassa, jota liimaker-rosta ei kuitenkaan levitetä alueelle, jossa raina leikataan, tai rakenteen sivusuunnassa ulkoneviin osiin, joissa metalli-pinnoitteeseen tehdään suihkukosketus. Liimakerroksen tarkoituksena on kiinnittää laminointi riittävästi, niin että käämittyä kondensaattorirakennetta voidaan käsitellä laminoinnin purkautumatta.
Eräässä suoritusmuodossa voidaan rainat viedä aseman läpi, jossa joukko lasersäteitä voi polttaa pois metallin tarkasti erotettujen, metal1ittomien alueiden muodostamiseksi. Nämä metallittomat alueet voidaan tehdä paljon kapeammiksi lasersäteellä pois polttamalla, kuin mitä voitaisiin saavuttaa kaupallisesti saatavissa olevilla aineilla, joissa on tavanomaiset metallittomat alueet, jotka ovat paljon leveämpiä kuin on tarpeen kondensaattoreissa, joilla on pienet nimellisjännitteet .
Keksintöä selitetään seuraavassa lähemmin viitaten oheisiin piirustuksiin. Kuvio 1 on kaaviollinen kuva keksinnön mukai 5 78795 sen tavan mukaisesti rakennetusta ja tämän tavan toteutukseen tarkoitetusta laitteesta. Kuvio 2 on osapoikkileikkauskuva kuvion 1 viivaa 2-2 pitkin. Kuvio 3 on osatasokuva suurennetussa mittakaavassa kuvion 2 rakenteesta. Kuvio 4 on osapoikkileikkauskuva suurennetussa mittakaavassa kuvion 3 viivaa 4-4 pitkin. Kuvio 5 on suurennettu, kaaviollinen kuva, osaksi poikkileikkauksena, kuvion 1 viivaa 5-5 pitkin. Kuvio 6 on voimakkaasti suurennettu osapoikkileikkauskuva keksinnön mukaisen kondensaattorin osista. Kuvio 7 on kuvion 2 suurennettu osa ja esittää rakennetta, jolla liimaa levitetään Tainalle. Kuvio 8 on kaaviollinen kuva, joka esittää laserpois-polttoasemaa, joka muodostaa metallittomat alueet, kun rainaa puretaan varastoruilaltaan.
Kuviossa 1, johon nyt viitataan, esitetään kaksi varastorullaa 2, 4, joilta rainoja A, B puretaan. Kuhunkin rainaan A, B kuuluu dielektrinen alusta 6 sekä metallinen kalvo 8. Alusta 6 voi olla jokin sopiva muovi, kuten hartsi, jota myydään tavaramerkillä "Mylar" ®. Kalvo 8 voi olla höyryfaasista saostunutta alumiinia, ja sekä alusta 6 että metallikalvo 8 ovat erittäin ohuita. Esimerkki- mutta ei rajoittavassa tarkoituksessa alustalla 6 voi olla paksuus suuruusluokaltaan 25,4 ^un tai pienempi, kun taas metallikalvon paksuus usein voi olla suuruusluokkaa 500 A. Kummassakin rainassa A,B on useita yhdensuuntaisia metallittomia alueita 10, kuten kuvioista 3 ja 4 parhaiten käy ilmi mitä rainaan B tulee. On kuitenkin selvää, että samantapainen sarja metallittomia alueita on sovitettu rainaan A. Metallittomat alueet 10 voivat olla etukäteen muodostettuja rainoihin A, B tai ne voidaan muodostaa laserpoispolttomenetelmällä, jota selitetään myöhemmin. Rai-nat kulkevat joka tapauksessa telasarjan yli kaistaleiden leikkausta varten tai vuoroittaista kerrostusta tai vuoroit-taista käämintää varten rummulle tai suuriläpimittaiselle siirtopyörälle 20.
Raina A kulkee tarkemmin sanottuna vapaakäyntitelan 12a yli, jonka pyörintäakseli on siirrettävissä rainan A kudonnan 6 78795 ohjaamiseksi. Vapaakäyntitela 12a liikkuu sisäänpäin ja ulospäin yksikkönä yhdessä varastorullan 2 kanssa tavanomaisen, esittämättä jätetyn reunaohjausanturin ohjaamana kudonnan säätämiseksi.Vapaakäyntitelalta 12 raina kulkee yllä mainitun reunaohjausanturin ohi jännitystä tunnustelevalle telalle 14a. Jännitystä tunnusteleva tela lähettää signaalin esittämättä jätetylle, säädettävälle jarrukytkimelle, jolle varas-torulla 2 on asennettu. Tämä säätö suljetussa silmukassa pitää jännityksen jossakin ennalta asetetussa arvossa. Laitteeseen kuuluu myös laminointitela 16a. Telojen 14a, 16a välissä on rainan leikkausasema, jossa raina A leikataan useiksi kaistaleiksi, ennenkuin se kulkee laminointitelan 16a ympäri ja käämitään rummulle tai siirtopyörälle 22. Samalla tavoin raina B kulkee siirtotelan 12b yli ja sieltä jännitystä tunnustelevalle telalle 14b leikkausaseman ohi ja ylös laminoin-titelalle 16b, jossa tela 12b reagoi toiseen esittämättä jätettyyn reunaohjausanturiin rainan B kudonnan säätämiseksi, kun taas jännitystä tunnusteleva tela 14b antaa signaalin säädettävälle, esittämättä jätetylle jarrukytkimelle, jolle varastorulla 4 on asennettu, jännityksen pitämiseksi ennalta asetetussa arvossa.
Rainan B leikkausasemaan kuuluu useita yhdensuuntaisia teriä, kuten partateriä 21b, jotka toimivat yhdessä kiillotetun rainan tukitangon 22b kanssa, jonka yli raina B kulkee. Rainaa A varten leikkaukseen kuuluu samansuuntaisia partateriä 21a (kuvio 7), jotka toimivat yhdessä rainan tukitangon 22a kanssa. Kummastakin rainasta leikkausasema muodostaa useita kaistaleita, jotka välittömästi kulkevat eteenpäin telalla 16a ja vastaavasti 16b ja sen jälkeen ylös rummulle 20. Tuloksena on, että kaistaleet ovat tuetut pääasiassa koko pituudeltaan ennen rummulle 20 kelausta. Koska kaistaleet eivät liiku ilman tukea tilassa, vältytään yhteenpunoutumi-selta ja kaistaleet voidaan sijoittaa tarkasti rummulle 20. Tämä on päinvastoin kuin aiemman tekniikan mukaisissa järjestelyissä, joissa käytetään reunaohjäimiä, jotka joskus ovat epätyydyttäviä, rainan yhteenpunoutumisen estämiseksi.
7 78795
Laminointitelat puristuvat rumpua tai siirtopyörää 20 vasten, ja partaterät voivat toimia suoraan telojen 16a, 16b kapeissa raoissa. Rainojen leikkausjärjestely antaa joka tapauksessa tasaisia leikkauksia partaterien avulla ilman, että raina-aine rypistyy. Tämä on erityisen tärkeää, koska tasaisia leikkauksia on vaikea saada aikaan rypistämättä niin ohutta raina-ainetta kuin esillä olevassa keksinnössä käytetään. Esillä olevassa laitteessa voivat telat 16a, 16b sijaita joko 90° erillään toisistaan, kuten kuviossa 1 esitetään, tai 180° erillään toisistaan.
Raina B leikataan useiksi kaistaleiksi 18b, kuten kuvioissa 2-4 esitetään. Raina A leikataan myös kaistaleiden 18a muodostamiseksi, joista kaistaleiden 18b tavoin lopulta muodostuu kondensaattorikerroksia, kuten kuviosta 6 käy ilmi.
Rainan B leikkausviivat ovat siirretyt metallittomista alueista 10 metallisten reunakalvonauhojen 24 muodostamiseksi kunkin kaistaleen 18b yhteen reunaan. Samanlainen leikkaus tapahtuu rainan A kohdalla kuitenkin sillä erotuksella, että kunkin terän 21a leikkausviiva on siirretty leikkaus-viivasta verrattuna kuvioon 3 samanlaisten reunakalvonauho-jen 24 muodostamiseksi kaistaleisiin 18a. Jos terä 21b sijaitsee metallittoman alueen 10 vasemmalla puolella rainaa B leikattaessa (ks. kuvio 3), niin terä 21 sijaitsee rainaa A varten viereisen, metallittoman alueen oikealla puolella, kuten kuvion 3 nuolet 21aa osoittavat.
Kaistaleet sijoitetaan samanaikaisesti rummulle 20 kuviossa 5 esitetyn kerrostetun kuvion muodostamiseksi. Tällöin muodostuu useita kondensaattorirakenteen omaavia renkaita 30, joista erilliset kondensaattorit voidaan valmistaa. Kuviossa 5 on havainnollisuuden vuoksi esitetty vain yksi renkaista 30 poikkileikkauksena. Lisäksi eri kaistaleiden lähteet, ts. varasto-rullalta A tai B, on esitetty yhdessä kuvion 5 rakenteessa 30. Käy myös ilmi, ettei kaistaleita ole esitetty mittakaavassa, vaan ne ovat pikemminkin huomattavasti lyhennettyjä. Rummun 20 8 78795 vieressä on kuitenkin ensimmäinen käämintä kerroksia A, kuten kuvion 5 viisi alinta kerrosta esittävät. Sen jälkeen kaistaleet kerrostetaan vuorotellen ja siirretään toisistaan, samalla kun niitä käämitään rummulle 20 kuvion 5 vuorottais-ten kerrosten A ja B esittämän kuvion muodostamiseksi. Sen jälkeen käämitään vielä yksi ryhmä kerroksia vuoroittaisten kerrosten A ja B ryhmän päälle. Sisemmät ja ulommat kerrokset toimivat vahvisteina, kun taas yhteen kudotut kerrokset A ja B tai kaistaleet muodostavat kondensaattorirakenteen aktiivisen osan.
Kukin erillinen rengas 30 voidaan poistaa rummulta 20 ja niiden sivut 32, 35 pinnoittaa tavanomaiseen tapaan metallisella suihkupinnoitteella (kuvio 6). Rengas 30 voidaan sen jälkeen leikata suorakulmaisesti reunoja 32, 34 vastaan kon-densaattorirakennekappaleen muodostamiseksi. Tämä kappale voidaan sitten uudelleen leikata poikkisuunnassa erillisten kondensaattoriyksiköiden muodostamiseksi.
Kuvio 6 esittää suurennetun poikkileikkaukuvion kondensaattorin useiden vuoroittaisten kerrosten läpi. Siitä näkyy, että kondensaattorin toisella sivulla metalloidut kalvot 8a ja alusta 6a ulkonevat sivusuunnassa kerrosten 18b viereisten reunojen 36 ulkopuolelle. Metalloitu suihkupinnoite 40 yhdistää sähköisesti metalloidut kalvot 8a, niin että muodostuu sarja kondensaattorielektrodeja tai levyjä, jolloin tämä on mahdollistettu kerrosten tai kaistaleiden 18a välisen tilan avulla. Kuvion 6 yläosan vasemman metallipinnoit-teen 40 ja kaistaleen 18b metalloidun kerroksen 8b välinen tila on ainakin metallittoman alueen 10 leveys plus metallisen reunakalvonauhan 24 leveys. Nauha 24 on siis itse asiassa "kelluva" elektrodi. Nauhan 24 muodostaman kelluvan elektrodin ansiosta käytetään metalloidun alueen koko leveys hyväksi ;; dielektriseen erotukseen kerrosten pintoja pitkin, mikä pie- nentää oikosulun tai kondensaattorin kapasitanssin muutoksen mahdollisuutta ennalta määrätystä arvosta.
9 78795
Kondensaattorin toisella sivulla kerrokset 18b, kuten kuvion 6 alaosassa esitetään, ulkonevat kerrosten 18a reunasta 37 ottamaan vastaan oikeanpuoleisen metallisuihkupinnoitteen 40, joka on esitetty kuvion 6 alaosassa. Metallinen reunakalvo-nauha 24 kuvion 6 alaosassa sijaitsee kerroksen 18a päällä ja toimii samoin "kelluvana" elektrodina, niin että metallit-tomia alueita 10 voidaan käyttää kokonaan hyväksi, kuten edellä selitettiin.
Kuviossa 7 esitetyssä keksinnön muunnellussa muodossa voidaan sopivaa, ohutta liimaa levittää rainalle A levittimellä 50, joka sijaitsee välittömästi ennen sitä kohtaa, jossa leikkausvaihe suoritetaan. Epoksihartsi on eräs liimatyyppi, jota voidaan käyttää, mutta keksintö ei rajoitu siihen. Liima levitetään leikkausalueella tai rainan ulottuvuusalueella, jossa metallisuihkupinnoite levitetään. Liiman tarkoituksena on, jos sitä tarvitaan, lukita yhteen laminointi, sen jälkeen kun tämä on käämitty rummulle 20, niin että rakenteita 30 voidaan käsitellä laminoinnin purkautumatta. Liima voidaan levittää kalvon paksuudella, joka on oleellisesti pienempi kuin 25,4 ^im, ja liimaa voidaan niin ollen käyttää ilman, että tehollinen kapasitanssitilavuussuhde oleellisesti pienenee.
Esillä olevassa keksinnössä käytettyä raina-ainetta voidaan ostaa metallittomilla alueilla varustettuna. Nämä metallit-tomat alueet ovat kuitenkin tavallisesti hieman suurempia kuin pienjännitekondensaattoreissa on tarpeen. Kuten kuviossa 8 esitetään, metallittomat alueet 10 voidaan sen tähden muodostaa samalla, kun raina A tai B puretaan varastorullalta. Tämä voidaan saada aikaan ajamalla raina laserpoispolttoaseman 52 läpi, jossa voidaan käyttää lasersäteitä 53 polttamaan pois saostunut metalli ja muodostamaan erittäin kapea metalliton alue 10, joka on paljon kapeampi kuin mitä kaupallisesti saatavissa olevissa rainoissa on. Ainekustannukset pienenevät niin ollen samoin kuin kondensaattorin koko. Esillä olevassa keksinnössä käytettyjä jännityksen tunnustelu- ja reunaohjaus-säätöjärjestelmiä on saatavissa yhtiöltä Advanced Web Systems, Inc. 4973 Colt Road, P.O. Box 6025, Rockford, Illinois 61125.

Claims (13)

1. Kondensaattori, joka käsittää useita kerroksia (16a, 18b), joissa on vastakkaiset reunat, jolloin kuhunkin kerrokseen kuuluu dielektrinen alusta (6) ja metallinen kalvo <8), joka metallikalvo ulottuu toiselta reunalta toista reunaa kohti, jolloin kerrokset on sovitettu siten, että yhden kerroksen metallikalvon <8) erottaa dielektrinen aine (6) viereisen kerroksen metal1ikalvosta, kerrosten (18a, 18b) ollessa siten siirrettyjä, että kondensaattorin toisella sivulla ensimmäisen kerrosryhmän <18a) reunat sijaitsevat toisen kerrosryh-män (18b) toisten reunojen ulkopuolella, sekä että kondensaattorin vastakkaisella sivulla toisen kerrosryhmän (18b) reunat sijaitsevat ensimmäisen kerrosryhmän (18a) toisten reunojen ulkopuolella, minkä lisäksi ensimmäisen ryhmän kerrokset (18a) vuorottelevat toisen ryhmän kerrosten (18b) kanssa ja kummankin ryhmän ulkopuolella sijaitsevat reunat on pinnoitettu sähköisesti johtavalla aineella (40) kunkin ryhmän metal1ikalvokerrosten yhdistämiseksi, tunnettu siitä, että kuhunkin kerrokseen kuuluu metallisesta kalvosta vapaa alue (10), joka sijaitsee toisen reunan vieressä mutta erillään siitä, niin että toiseen reunaan jää kapea reunakalvo-nauha (24), jonka nauhan mainittu alue erottaa metallisen kalvon (8) loppuosasta.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kondensaattori, tunnettu siitä, että metallittomalla alueella (10) ja kapealla, metallisella reunakalvolla (24) on yhdessä leveys, joka on pieni murto-osa niihin liittyvän kerroksen leveydestä.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen kondensaattori, tunnettu ensimmäisen ja toisen kerrosryhmän vastakkaisilla sivuilla olevista vahvistekerroksista.
4. Menetelmä valmistaa kondensaattoreita, joka menetelmä käsittää toimenpiteet, joissa muodostetaan ensimmäiset ja toiset ainerainat (A, B), joissa kummassakin on dielektrinen il 78795 alueta (6), metallinen Jcalvopinnoite (Θ) sekä kapeat, yhdensuuntaiset ja pitkittäiset metallittomat alueet (10), rainat leikataan yhdensuuntaisia viivoja pitkin kaistaleiden muodostamiseksi, kaistaleet käämitään ensimmäiseltä ja toiselta Tainalta vuorotellen rummulle (20) sekä kääminnän aikana siirretään toisen rainan kaistaleita toisen rainan kaistaleista useiden viereisten kapasitanssirakennerenkaiden (30) muodostamiseksi, joissa jokaisessa on vuorotellen metallisia ja dielektrisiä kerroksia <8, 6), jolloin jokaisessa rakenteessa kunkin rainan kaistaleiden kerrokset ulkonevat sivusuunnassa toisen rainan kaistaleiden metallisesta reunakalvonauhasta (24), kapasitanssirakennerenkaat (30) erotetaan toisistaan, kunkin rakenteen sivusuunnassa ulkonevat osat pinnoitetaan metallisella aineella (40) rakenteen kyseisten rainojen metallisten kalvojen sähköiseksi yhdistämiseksi, ja rakenne jaetaan kaistaleiden poikki kondensaattorien muodostamiseksi, tunnettu siitä, että rainat leikataan pitkin metallittomis-ta alueista siirrettyjä yhdensuuntaisia viivoja, niin että kussakin muodostetussa kaistaleessa on kapea metallinen reu-nakalvonauha (24), joka ulottuu sisäänpäin kaistaleen toiselta pitkittäisreunalta metallittomalle alueelle.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että rainat saatetaan jännityksen alaiseksi kummankin rainanpituuden yli ja rainat leikataan jännityksen alaisilla pituuks i1la.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että liimaa sijoitetaan kunkin rakenteen kaistaleiden väliin näiden kääminnän aikana.
7. Laite kondensaattorien valmistamiseksi käsittäen ensimmäisen ja toisen rainoja sisältävän varastorullan (2, 4), jolloin kummassakin Tainassa on metallisella kalvopinnoit-teella (8) varusrettu dielektrinen alueta (6) ja pyörivän rummun (20), joka on erillään varastorul1ista, tunnettu en- i2 78795 simmäisestä ja toisesta laminointitelaata (16a, 16b), jotka on erotettu toisistaan kehän suunnassa rummun kehän suhteen, käyttämättömästä telasta (14a, 14b), joka on yhdistetty kum paankin laminointitelaan ja sovitettu erilleen tästä ja tämän kanssa yhdensuuntaisesti muodostamaan yhdessä sen kanssa te-laparin, sekä elimistä (21a, 21b) rainojen leikkaamiseksi kaistaleiksi ennen kaistaleiden käämintää rummulle vuorot-taieten metallista ja dielektristä ainetta olevien kerrosten muodostamiseksi, jolloin laminointitelat (16a, 16b> sijaitsevat riittävän lähellä rumpua (20) ja leikkauselimet (21a, 21b) sijaitsevat riittävän lähellä laminointiteloja, niin että kaistaleet ovat tuetut pääasiassa koko pituudeltaan ennen rummulle käämintää.
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen laite, tunnettu sii- o tä, että laminointitelat (16a, 16b) ovat suunnilleen 90 verran erotetut toisistaan rummun (20) kehällä.
9. Patenttivaatimuksen 7 mukainen laite, tunnettu sii- o tä, että laminointitelat (16a, 16b) ovat suunnilleen 180 verran erotetut toisistaan rummun (20) kehällä.
10. Patenttivaatimuksen 8 tai 9 mukainen laite, tunnettu telaparin telojen välisistä elimistä (50) liiman levittämiseksi rainan pinnalle.
10 78795
11. Patenttivaatimuksen 10 mukainen laite, tunnettu siitä, että 1iimanlevityselimet (50) on sovitettu jännitystä tunnustelevan telan ja leikkauselimien väliin.
12. Patenttivaatimuksen 11 mukainen laite, tunnettu laser e 1 imistä (52) useiden pitkittäisten yhdensuuntaisten ja metallittomien alueiden muodostamiseksi rainaan ennen rainan leikkausta.
13 78795
FI820707A 1981-02-27 1982-02-26 Kondensator samt foerfarande och anordning foer framstaellning av densamma. FI78795C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US23871781A 1981-02-27 1981-02-27
US23871781 1981-02-27

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI820707L FI820707L (fi) 1982-08-28
FI78795B true FI78795B (fi) 1989-05-31
FI78795C FI78795C (fi) 1989-09-11

Family

ID=22899038

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI820707A FI78795C (fi) 1981-02-27 1982-02-26 Kondensator samt foerfarande och anordning foer framstaellning av densamma.

Country Status (20)

Country Link
JP (2) JPS57155720A (fi)
AT (1) AT386296B (fi)
BE (1) BE892259A (fi)
BR (1) BR8108082A (fi)
CA (1) CA1173123A (fi)
CH (1) CH645748A5 (fi)
DE (2) DE8227050U1 (fi)
DK (1) DK151424C (fi)
ES (2) ES8303811A1 (fi)
FI (1) FI78795C (fi)
FR (1) FR2500953B1 (fi)
GB (2) GB2094061B (fi)
IE (1) IE53253B1 (fi)
IT (1) IT1149778B (fi)
LU (1) LU83979A1 (fi)
MX (1) MX150745A (fi)
NL (1) NL191547C (fi)
NO (1) NO157000C (fi)
PT (1) PT74140B (fi)
SE (1) SE454630B (fi)

Families Citing this family (11)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2548823B1 (fr) * 1983-07-06 1985-11-22 Europ Composants Electron Procede de fabrication d'un condensateur feuillete
FR2548824B1 (fr) * 1983-07-06 1986-08-22 Europ Composants Electron Procede de fabrication de condensateurs-meres en continu
US4533813A (en) * 1983-09-06 1985-08-06 Illinois Tool Works Inc. Optical selective demetallization apparatus
JPS6265315A (ja) * 1985-09-14 1987-03-24 マルコン電子株式会社 積層形フイルムコンデンサの製造方法
JPS62279620A (ja) * 1986-05-28 1987-12-04 マルコン電子株式会社 コンデンサ用蒸着フイルムの製造方法
DE3925165A1 (de) * 1989-07-28 1991-02-07 Ultrakust Electronic Gmbh Probenbehaelter
EP0420162B1 (de) * 1989-09-26 1995-05-03 Siemens Aktiengesellschaft Verfahren zum Herstellen eines elektrischen Leistungskondensators in Stapelbauweise
US5157583A (en) * 1991-01-28 1992-10-20 Illinois Tool Works Inc. Series wound capacitive structure
FR2687833A1 (fr) * 1992-02-25 1993-08-27 Europ Composants Electron Procede de fabrication de condensateurs feuilletes et condensateur issu d'un tel procede.
MX354718B (es) * 2013-01-11 2018-03-16 Nippon Steel & Sumitomo Metal Corp Tapón para manufactura de tubos para calor.
EP4030450A4 (en) * 2019-09-13 2023-10-11 Kyocera Corporation FILM CAPACITOR ELEMENT

Family Cites Families (18)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DD55395A (fi) *
DE911299C (de) * 1940-06-05 1954-05-13 Siemens Ag Verfahren zur Erzielung einer einwandfreien Stromzufuehrung zu den duennen Metallauflagen elektrischer Kondensatoren
DE898481C (de) * 1942-05-14 1953-11-30 Siemens Ag Elektrischer Wickelkondensator geringer Pressungs- und Temperaturabhaengigkeit
DE892322C (de) * 1943-05-19 1953-10-05 Bosch Gmbh Robert Elektrischer Wickelkondensator
DE890844C (de) * 1943-12-21 1953-09-24 Bosch Gmbh Robert Verfahren zur Herstellung von Wickelkondensatoren
CH360731A (de) * 1957-04-26 1962-03-15 Siemens Ag Wickelkondensator mit nicht geschrumpften Kunststoffolien als Dielektrikum
FR1452924A (fr) * 1965-08-06 1966-04-15 Comp Generale Electricite Dispositif pour l'enroulement de bandes très minces
DE1267050B (de) * 1965-10-25 1968-04-25 Comp Generale Electricite Wickelmaschine fuer duenne Baender
US3670378A (en) * 1968-06-24 1972-06-20 Siemens Ag Process for the production of capacitors
US3617834A (en) * 1970-08-31 1971-11-02 Illinois Tool Works Monolithic capacitor components and process for producing same
DE2541111C3 (de) * 1975-09-15 1979-10-31 Siemens Ag, 1000 Berlin Und 8000 Muenchen Verfahren zur Herstellung von elektrischen Stapel- oder Schichtkondensatoren
DE2639184C3 (de) * 1976-08-31 1985-11-21 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Verfahren zur Herstellung elektrischer Stapel- oder Schichtkondensatoren und Vorrichtung zur Durchführung des Verfahrens
DE2643087C2 (de) * 1976-09-24 1978-08-24 Siemens Ag, 1000 Berlin Und 8000 Muenchen Verfahren zur Herstellung eines Schichtkondensators
DE2729153A1 (de) * 1977-06-28 1979-01-11 Roederstein Kondensatoren Verfahren zur herstellung elektrischer schichtkondensatoren
JPS5441450A (en) * 1977-09-08 1979-04-02 Nitsuko Ltd Method of making metalized film condenser
DE2824802A1 (de) * 1978-06-06 1979-12-13 Roederstein Kondensatoren Verfahren zum entfernen der metallisierung einer metallisierten dielektrischen folie
DE2831736A1 (de) * 1978-07-19 1980-01-31 Roederstein Kondensatoren Verfahren zur herstellung elektrischer schichtkondensatoren mit kunststoffolie
US4240127A (en) * 1978-12-28 1980-12-16 Western Electric Company, Inc. Metallized film capacitor and method of manufacture

Also Published As

Publication number Publication date
ES509909A0 (es) 1983-02-01
BR8108082A (pt) 1983-04-12
ES8303810A1 (es) 1983-02-01
CA1173123A (en) 1984-08-21
NL191547B (nl) 1995-05-01
PT74140A (fr) 1982-01-01
GB2143087B (en) 1985-09-11
NO157000C (no) 1988-01-13
ATA30282A (de) 1987-12-15
ES509908A0 (es) 1983-02-01
AT386296B (de) 1988-07-25
NO157000B (no) 1987-09-21
NO820598L (no) 1982-08-30
DE8227050U1 (de) 1983-01-27
GB2143087A (en) 1985-01-30
JPH0474848B2 (fi) 1992-11-27
FR2500953B1 (fr) 1986-08-01
CH645748A5 (fr) 1984-10-15
JPS57155720A (en) 1982-09-25
IT1149778B (it) 1986-12-10
MX150745A (es) 1984-07-10
DK151424B (da) 1987-11-30
SE454630B (sv) 1988-05-16
GB2094061A (en) 1982-09-08
FR2500953A1 (fr) 1982-09-03
LU83979A1 (de) 1982-12-13
JPH0612749B2 (ja) 1994-02-16
IE820435L (en) 1982-08-27
NL191547C (nl) 1995-09-04
SE8201210L (sv) 1982-08-28
FI78795C (fi) 1989-09-11
DK151424C (da) 1988-06-13
DK85482A (da) 1982-08-28
GB8417359D0 (en) 1984-08-08
JPH05234835A (ja) 1993-09-10
ES8303811A1 (es) 1983-02-01
PT74140B (fr) 1983-06-28
BE892259A (nl) 1982-08-25
DE8202253U1 (de) 1983-01-13
FI820707L (fi) 1982-08-28
IT8219860A0 (it) 1982-02-25
NL8105732A (nl) 1982-09-16
IE53253B1 (en) 1988-09-28
GB2094061B (en) 1985-09-04

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI78795B (fi) Kondensator samt foerfarande och anordning foer framstaellning av densamma.
KR102262668B1 (ko) 원주형 전기화학 셀 및 제조 방법
FI57161B (fi) Foerfarande foer framstaellning av ett taecke foer vaermeisolation
CA1124341A (en) Metallized film capacitor and method of manufacture
HU203817B (en) Electric capacitor made from undeformably fixed coil or sheet pack containing metallized plastic sheet arranged in layer
US5359487A (en) Capacitor assembly of the wound-foil type
US4488340A (en) Apparatus for making capacitive structures
CA1042996A (en) Windable series-parallel resistance-capacitance network
JPS6333289B2 (fi)
US5124523A (en) Process for adapting the frequency band of an oscillating circuit made from a metal-plastic-metal sandwich foil useful as an identification label, and sandwich foil for implementing the process
US5055965A (en) Method and apparatus for making capacitive structure and laminate useful in making same
US5157583A (en) Series wound capacitive structure
US5012565A (en) Method for the manufacture of layered capacitors having a thickness of inactive layers
US2861231A (en) Electrical capacitors
CA1173124A (en) Apparatus for making capacitors
CA2395261A1 (en) Method for manufacturing a regular multi-layer structure for, in particular, electrical double layer capacitors and apparatus therefor
US4841411A (en) Electrical capacitors having low capacitance tolerances and method for the manufacture thereof
US20230061588A1 (en) Electrode Rolling Apparatus and Electrode Rolling Method
JPH0464211A (ja) 金属化フィルムコンデンサの製造方法
JPS6351533B2 (fi)
JPH02224312A (ja) 苛酷な電気処理を受けることが可能なフィルムコンデンサとこのようなコンデンサの製造方法
JPH08115850A (ja) 電子部品の素子製造方法及びその装置
JPS5915372B2 (ja) 金属化フィルムコンデンサおよびその製造方法
JPH0456307A (ja) 金属化フィルムコンデンサの製造方法
JPH0464210A (ja) 金属化フィルムコンデンサの製造方法

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: ILLINOIS TOOL WORKS INC.