FI76233C - Foerfarande, styranordning, och kretsanordning foer spridning av trafikmaengden oever olika styrkanaler i ett radiotrafiksystem. - Google Patents

Foerfarande, styranordning, och kretsanordning foer spridning av trafikmaengden oever olika styrkanaler i ett radiotrafiksystem. Download PDF

Info

Publication number
FI76233C
FI76233C FI834597A FI834597A FI76233C FI 76233 C FI76233 C FI 76233C FI 834597 A FI834597 A FI 834597A FI 834597 A FI834597 A FI 834597A FI 76233 C FI76233 C FI 76233C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
groups
radio station
group code
ntp
mobile radio
Prior art date
Application number
FI834597A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI76233B (fi
FI834597A (fi
FI834597A0 (fi
Inventor
Christoph Grauel
Philippe Duplessis
Alain Tarabout
Original Assignee
Philips Nv
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Philips Nv filed Critical Philips Nv
Publication of FI834597A0 publication Critical patent/FI834597A0/fi
Publication of FI834597A publication Critical patent/FI834597A/fi
Publication of FI76233B publication Critical patent/FI76233B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI76233C publication Critical patent/FI76233C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W48/00Access restriction; Network selection; Access point selection
    • H04W48/08Access restriction or access information delivery, e.g. discovery data delivery
    • H04W48/12Access restriction or access information delivery, e.g. discovery data delivery using downlink control channel

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Security & Cryptography (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Mobile Radio Communication Systems (AREA)
  • Transmitters (AREA)
  • Traffic Control Systems (AREA)
  • Circuits Of Receivers In General (AREA)
  • Electronic Switches (AREA)
  • Communication Control (AREA)
  • Input Circuits Of Receivers And Coupling Of Receivers And Audio Equipment (AREA)
  • Cable Accessories (AREA)

Description

76233
Menetelmä, ohjauslaite, ja piirijärjestely liikennevolyy-min hajauttamiseksi radiolähetysjärjestelmän eri valvonta-kanaville 5 Keksintö liittyy menetelmään, ohjauslaitteeseen, ja piirijärjestelyyn liikennevolyymin hajauttamieksi radiolähetys järjestelmän eri valvontakanaville patenttivaatimusten 1, 11 ja 13 johdantojen mukaisesti.
Patenttijulkaisusta DE-AS 27 33 503 tunnetussa 10 radiotietoliikennejärjestelmässä (radiolähetysjärjestelmässä) on kuuluuvusalue (koko ensisijainen kuuluvuusalue) jaettu suureen määrään alueita (radioalueet) (kennojär-jestelmä) ja kullekin radioasemalla on varattu ainakin yksi valvontakanava (organisaatiokanava) ja useita 15 liikennekanavia. Radioalueella, jossa on useita liikkuvia puhelintilaajia (liikkuvia radioasemia) on liikkuvalla radioasemalla oltava yksi lähetinvastaanotin useita valvontakanavia varten. Lähetyksen ja vastaanoton jakosuodattimen yksinkertaistamiseksi jaetaan lähetys-20 ja vastaanottotaajuuksien kaista ylä- ja alakaistaan. Kukin, ainakin kahteen ryhmään jaetuista, liikkuvista radioasemista käyttää yhtä lähetystaajuuskaistaa ja yhtä vastaanottotaajuuskaistaa. Lähetys- ja vastaan-ottokaistan jakaminen kahteen kaistaan valitaan si-25 ten, että molemmilla liikkuvilla radioasemaryhmillä on yhteinen kaista. Ainakin valvontakanavat ovat tällä yhteisellä kaistalla.
Ensimmäiseen ryhmään kuuluva liikkuva radioasema valitsee valvontakanavan esimerkiksi yhteyksien ai-30 kaansaamiseksi. Tätä tarkoitusta varten tutkaa liikkuva radioasema ryhmään varatut valvontakanavat löytääkseen jonkun, jonka signaalikohinasuhde on hyvä. Jos valitun valvontakanavan signaalikohinasuhde on huono ra-dioalueen leviämisen aiheuttamien häiriöiden tai jon-35 kin muun syyn takia, voi liikkuva radioasema, saatuaan määrätyn valvontakanavakoodin, käyttää myös muuhun ryhmään, esim. toiseen ryhmään, sijoitettua valvontakanavaa.
76233 2 Tämä jonkun toisen ryhmän valvontakanavan salliminen tehdään radioalueella vain jos sillä on vähäinen lukumäärä liikkuvia radioasemia. Jos radioalueella on käytettävissä useita valvontakanavia, hajautetaan tälle ra-5 dioalueelle paikannettua ja rekisteröityä liikkuvaa radioasemaa vastaava liikenteen volyymi tämän radioalueen valvontakanaville. Tunnetussa radiolähetys järjestelmässä (DE-AS 27 33 503) on liikkuvat radioasemat jaettu ryhmiin lähettimen ja vastaanottimen jakosuodattimen kus-10 tannusten alentamiseksi. Huolta liikennetilanteesta, erityisesti valvontajärjestelmästä liikenteen volyymin jakamiseksi eri valvontakanaville, ei enempää ennakoida kuin mainitakaan. Jos esimerkiksi jollekin radioalueel-le on varattu neljä valvontakanavaa ja jos radioalueella 15 on neljästä liikkuvien radioasemien ryhmästä vain kaksi, hajautuu liikenteen volyymi kahdelle ryhmälle varatuille kahdelle valvontakanavalle.
Jos jollain radioalueella tuolle radioalueelle kuuluvien valvontakanavien luku tai taajuus, ja sen mu-20 kana valvontakanavan kanavanumero, muuttuu, tulee liikkuvien radioasemien automaattisesti ja itsenäisesti liittyvä siten muodostuneeseen valvontakanavien uuteen sarjaan. Jos esimerkiksi uusi valontakanava on sijoitettu radioalueelle, on tehtävä kaikki, jotta estetään jo 25 olemassaolevaa kanavaa tulemasta väliaikaisesti ylikuormitetuksi liikkuvilta radioasemilta tulevien yksittäisten siirtojen vaikutuksesta.
Keksinnön päämääränä on saada aikaan menetelmä, ohjauslaite, ja piirijärjestely liikenteen volyymin ha-30 jauttamiseksi radioalueen eri valvontakanaville. Jos kokoonpano muuttuu, toisin sanoen jos valvontakanavaan tulee vika, eivät liikkuvat radioasemat edellytä erillistä vaihtokomentoa uudelle valvontakanavalle.
Tämä päämäärä saavutetaan patenttivaatimuksissa 35 1, 11 ja 13 selitettyjen ominaisuuksien avulla.
76233 3
Keksinnönmukainen menetelmä jakaa liikennevolyy-min suunnilleen tasaisesti radiolähetysjärjestelmän ra-dioalueen eri valvontakanaville.
Jotkut liikkuvista radioasemista ovat radioyh-5 teydessä tukiradioasemaan.
Kun tunnetussa radiolähetysjärjestelmässä (DE-AS 27 33 503) halutaan saadan yhteys tukiradioasemalta liikkuvaan radioasemaan, on viimeksimainittua kutsuttava ra-dioalueen kaikilla valvontakanavilla. Tämä tarpeeton yli-10 kuormitus voidaan välttää keksinnönmukaisen prosessin avulla. Samalla voidaan ylikuormitetulla valvontakana-valla olevien liikkuvien radioasemien siirto pitää vähäisenä. Liikenteen volyymi eri valvontakanavilla voidaan määritellä millä tahansa hetkellä tukiradioasemalla käyt-15 tämällä liikenteenmittaamista. Radiolähetysjärjestelmässä sekä tukiradioasemien että myös liikkuvien radioasemien tunnettu, muuttuva ryhmäluku valitaan siten, että eri ryhmät on levitetty kullekin radioalueelle mahdollisimman tasaisesti. Ryhmien luku ntp osoittaa, miten mo-20 neen ryhmään tukiradioaseman kuuluvuusalueelle sijoitettujen liikkuvien radioasemien kokonaislukumäärä on jaettu. Liikkuva radioasema voi sijoittua valvontakanavalle yksinkertaisesti yhdistämällä ryhmäkoodinumeron ryhmien lukuun ja valvontakanavan lähettämään ryhmäkoodiin. Val-25 vontakanavalla oleva ryhmäkoodi atp osoittaa, mitä liikkuvien radioasemien ryhmät ovat oikeutettuja käyttämään tuota kanavaa. Niitä vaihtamalla voi yksinkertaisella tavalla ohjata sen eri valvontakanavilla olevan liikenteen volyymin jakaantumista.
30 Keksinnön edullisia versioita selitetään alivaa- timuksissa.
Keksintöä selitetään nyt yksityiskohtaisemmin erään kuvioissa esitetyn esimerkin perusteella.
Kuvio 1 esittää ryhmäkoodia ja 76233 4 kuvio 2 liikkuvien radioasemien MS jakaantumista valvontakanaville CCH keksinnön mukaan toista ryhmä-koodia varten.
Radiolähetysjärjestelmä koostuu useista päällek-5 käin sijoitetuista tasoista. Matalin taso muodostuu niin-sanotuista radioalueista. Riippuen tukiradioaseman BS antennimastojen korkeudesta ja edellyttäen, että lähetysteho on enintään 50 wattia, voivat nämä radioalueet olla 5-15 km. Kunkin radioalueen peittää tukiradioasema 10 BS, joka voi välittää keskusteluja yleisestä radiopu-helinverkosta ja siihen radiolinkin kautta. Useat toi-siinsaliittyvät radioalueet voidaan yhdistää niinsano-tuksi kaukohakualueeksi. Kaikkien liikkuvien radioasemien MS sijaintia tarkaillaan jatkuvasti tukiasemasta, 15 jonka osoitekirjaan ne on tallennettu. Jos liikkuva radioasema MS muuttaa kaukohakualuettaan, on osoitekirjaan tehtävä muutos.
Jos yleisen puhelinverkon puhelintilaaja haluaa yhteyden liikkuvaan radioasemaan MS, lähetetään selek-20 tiivinen kutsu kaikille radioalueille sillä kaukohaku-alueella, jolla liikkuvaa radioasemaa sillä hetkellä tarkkaillaan.
Lähetys- ja vastaanottokaistan taajuus voi esimerkiksi olla 860-960 MHz. Lähetyksen ja vastaanoton 25 taajuuskaistojen välinen dupleksietäisyys voi olla 45 MHz ja lähetys- ja vastaanottokaistat voi olla jaettu edelleen 25 kHz:n kanavaväleihin. Kanavia käytetään dupleksitoiminnassa.
Riippuen liikenteen volyymistä on radiolähetys-30 järjestelmän kullekin alueelle jaettu useita liikenne-kanavia ja ainakin yksi valvontakanava CCH. Tämä merkitsee sitä, että toisiinsa maantieteellisesti liittyvillä radioalueilla käytetään eri taajuuksia (valvon-takanavia). Jotta voitaisiin tehdä ero valvontakanavan 35 CCH ja liikennekanavan välillä, on kuitenkin niistä an- 76233 5 nettu erityinen koodi. Jos valvontakanava CCH pettää tai se tulee alttiiksi häiriöille, voi mikä tahansa liikenne-kanava suorittaa valvontakanavan CCH tehtävät vaihtamalla koodia. Tällä tavoin ei ole tarpeen käyttää kaksin-5 kertaisia valvontakanavia, mikä muutoin olisi luotettavuuden kannalta välttämätöntä.
Tunnetussa radiolähetysjärjestelmässä (DE-AS 27 33 503) suorittaa liikkuva radioasema, sen jälkeen kun se on kytketty suuntautumisetsinnän löytääkseen 10 valvontakanavan, jolla on paras signaalikohinasuhde. Tämän valvontakanavan numero tallennetaan ja liikkuva radioasema siirtyy lepotilaan. Liikkuva radioasema tarkkai-lee tämän valvontakanavan signaalikohinasuhdetta. Jos sillä hetkellä tallennettu valvontakanavan signaaliko-15 hinasuhde laskee tietyn arvon alapuolelle, pyyhkäisee liikkuva radioasema muita valvontakanavia kuunteluti-lassa ja vertaa signaalikohinasuhteita. Tässä vertailussa voidaan tunnistaa radioalueen vaihtuminen ja liikkuva radioasema tallentaa vastaavan valvontakanavan 20 kanavanumeron. Sen mukaisesti on jollain radioalueella liikkuvia radioasemia, jotka ovat valmiita lähettämään ja ottamaan vastaan tai jotka määrätyllä hetkellä asettuvat yhteyteen yleisen puhelinverkon tai radiolähetys-järjestelmän liikkuvan radioaseman kanssa valvontakana-25 van CCH, tukiradioasemien ja radiolinkkilaitteiden välityksellä. Tunnetussa radiolähetysjärjestelmässä (DE-AS 27 33 503) tallentaa liikkuva radioasema sen valvontakanavan, jonka signaalikohinasuhde on suurin. Tällä tavoin voi, liikennetilanteesta riippuen, liiken-30 nevolyymi radioalueen eri valvontakanavilla vaihdella.
Liikennevolyymin suunnilleen yhdenmukainen hajonta eri valvontakanaville CCH saadaan aikaan sillä, että tukiradioasema BS jakaa kaikki sen omalla radio-alueella olevat liikkuvat radioasemat MS ryhmiin TP, 35 joiden lukumäärä ntp vaihtelee. Ryhmien lukumäärä ntp 6 762 33 vastaa niiden valvontakanavien lukua, jotka radiolinkki on varannut tukiradioaseman käyttöön. Tukiradioasema BS lähettää ryhmien luvun ntp ja ryhmäkoodin atp liikkuvalle radioasemalle MS valvontakanavilla CCH. Yhdistämällä 5 ryhmien luvun ntp ja oman tunnistuskoodinsa mid johtaa liikkuva radioasema kriteerin mtp. Kriteeri mtp voidaan esimerkiksi johtaa tunnistuskoodin mid kahdesta viimeisestä numerot y ja z. Tunnistuskoodin mid kaksi viimeistä numeroa y ja z jaetaan algoritmin mukaan ryhmien lu-10 kumäärällä ntp.
mtp = (yz) mod (ntp).
Jos kriteeri mtp on sama kuin ryhmäkoodi, atp, sijoit-15 tuu liikkuva radioasema MS tälle valvontakanavalle CCH ja tallentaa sen kanavanumeron cnr. Kutakin ryhmää TP varten varataan senvuoksi täsmälleen yksi valvontakana-va yksikäsitteisesti.
Radioalueen valvontakanavan CCH häiriö tai käyt-20 tökeskeytys saa aikaan tarpeen varata uudelleen jäljel-läolevien valvontakanavien CCH joukossa olevat liikkuvat radioasemat MS. Tukiradioasema BS lähettää ryhmien luvun ntp ja ryhmäkoodin atp valvontalähetyksessä CCI sille varattujen valvontakanavien CCH kautta.
25 Tukiradioasema BS vei suorittaa tämän uudelleen- varauksen muuttamalla ryhmäkoodia atp. Heti kun liikkuva radioasema MS toteaa, että ehto mtp = atp 30 ei enää ole voimassa, se määrittelee kriteerin mtp uudelleen edellä selitetyn menettelyn mukaan. Liikkuva radioasema MS sijoittuu siihen valvontakanavaan CCH, jota ehto 76233 7 mtp = atp jälleen tyydyttää. Liikkuvan radioaseman MS ei tarvitse lähettää tälle uudelle valvontakanavalla CCH, jos se 5 kuuluu samaan kaukohakualueeseen kuin aikaisemmin käytetty valvontakanava CCH.
Kuviossa 1 esitetyssä esimerkissä on tukiradioase-ma BS valinnut muuttuvan luvun ryhmiä 10 ntp = 3 olemaan saman kuin valvontakanavien CCH luvun n. Se lähettää ryhmien luvun ntp = 3 pitkin kolmea valvontakana-vaa CCHl, CCH2 ja CCH3. Tukiradioasema BS lähettää val-15 vontakanavalla CCHl ryhmäkoodia atp = 0, valvontakanavalla CCH2 ryhmäkoodia atp = 1 ja valvontakanavalla CCH3 ryhmäkoodia atp = 2. Nämä ovat numerolla 3 jakamisen mahdolliset jakojäännökset.
Liikkuvalle radioasemalle MSI on määrätty ryhmä-20 koodinumero K = 17. Nämä koodinumerot K ovat esimerkiksi tunnistuskoodin mid kaksi viimeistä numeroa. Liikkuva radioasema MSI laskee kriteerin mtp jakamalla ryhmä-koodinumeron K ryhmien luvulla ntp. ja esitetyssä esimerkissä ntp = 3. Jaon jäännös, toisin sanoen kriteeri 25 mtp, on tässä tapauksessa 2. Liikkuva radioasema MS2 laskee kriteerin mtp ryhmäkoodinumerosta K = 22, joka on 1. Liikkuvat radioasemat MS sijoittuvat niille val-vontakanaville CCH, joille kriteeri mtp on sama kuin ryhmäkoodi. Esitetyssä esimerkissä sijoittuu liikkuva 30 radioasema MSI valvontakanavalle CCH3 ja liikkuva radioasema MS2 valvontakanavalle CCH2. Vaivontakanavan CCH3 ja valvontakanavan CCH2 kanavanumerot cnr tallennetaan liikkuviin radioasemiin MSI ja MS2, vastaavasti.
Ryhmäkoodiluku K ja kriteerin mtp määrittelyn 35 erittely liikkuvalla radioasemalla MS tulisi valita si- 8 76233 ten, että eri kriteereiden ntp-luku hajoaa kullakin ra-dioalueella mahdollisimman tasaisesti. Jos tukiradioase-man BS ryhmien luku ntp valitaan samaksi kuin sille varattujen valvontakanavien CCH luku n, jatkuu valvontaka-5 navien CCH varaaminen liikkuvilla radioasemilla MS vaikeuksitta. Tukiradioasema BS lähettää kullakin valvon-takanavalla CCH vain yhden ryhmäkoodin atp, joka muuttuu valvontakanavasta CCH valvontakanavaan CCH.
Kun ryhmien muuttuva luku ntp valitaan tukiradio-10 asemalla BS esimerkiksi valvontakanavien CCH luvun n in-tegraalikerrannaisena, on mahdollista valvoa liikenteen hajontaa. Vaikka ryhmäkoodi atp esittäisikin nimenomaista bittikökoonpanoa, voi varaus tukiradiossa BS ja liikkuvissa radioasemissa MS olla varsin mutkaton. Kuviossa 2 15 esitetyssä esimerkissä on 16 bitin yhden sanan ryhmäkoo-di-atp. Tukiradioasema BS, jonka valvontakanavien CCH luku n = 3 (valvontakanavat CCHl, CCH2 ja CCH3), valitsee ryhmien luvun ntp = 15. Tämä ryhmien luku ntp on kolmen pienin kerrannainen (n = 3), jossa on kuusitoista bittiä 20 (atpsssä on 16 bittiä). Tukiradioasema lähettää ryhmä-koodin atp = 11111 00000 00000 valvontakanavalla CCHl, ryhmäkoodin atp = 00000 11111 00000 valvontakanavalla CCH2 ja ryhmäkoodin atp = 00000 00000 11111 valvontakanavalla CCH3. Kriteeri mtp = 0 on osoitettu ryhmäkoodin 25 atp ensimmäiseen bittiin, kriteeri mtp = 1 toiseen bittiin jne., ja kriteeri mtp = 15 päätebittiin.
Liikkuvat radioasemat MS sijoittuvat jollekin valvontakanavalle CCH, kun kanava on esimerkiksi logiikka Γ·:η luonteenomaisessa tilassa ryhmäkoodin atp 30 bittisijainnissa, joka on varattu kriteerille mtp.
Kuviossa 2 esitetyn esimerkin tapauksessa on liikkuvalla radioasemalla MSI kriteeri mtp = 2 ja s sijoittuu valvontakanavalle CCHl, niin että logiikka l:n luonteenomainen tila on kolmannen bitin kohdalla. Liikkuva ra-35 dioasema MS2 sijoittuu valvontakanavalle CCH2, niin että 76233 9 logiikka l:n luonteenomainen tila on kahdeksannen bitin kohdalla.
Siinä tapauksessa että tukiradioaseman BS kukin valvontakanava CCH on sijoitettu ryhmien TP koherenttiin 5 ryväkseen, voidaan ryhmien TP varaaminen suorittaa perustuen ryhmäkoodiin atp, jonka muodostavat suurin ltp-luku ja pienin ftp-luku. Seuraavassa oletetaan, että tukira-dioasemalla BS on luku n valittu samaksi kuin kaksi (valvontakanavat CCH1 ja CCH2) ja ryhmien ntp luku on 10 16. Tukiradioasema BS lähettää ryhmäkoodin atp = 1111 1111 0000 0000 valvontakanavalla CCH1 ja ryhmäkoodin atp = 0000 0000 1111 1111 valvontakanavalla CCH2.
Vaivontakanavan CCH1 ryhmäkoodin atp pienin ftp-luku on sen vuoksi nolla ja suurin ltp-luku on seitsemän (val-15 vontakanavalle CCH2 ftp = 8 ja ltp = 15).
Liikkuvat radioasemat sijoittuvat valvontakana-valle CCH kun ehto ftp < mtp < ltp 20 on täytetty. Liikkuva radioasema MSI, jonka ryhmäkoodi-numero K = 17, laskee kriteerin mtp = 1 ja sijoittuu valvontakanavalle CCH 1. Liikkuva radioasema MS2, jonka ryhmäkoodinumero K = 22 laskee kriteerin mtp = 6 ja 25 sijoittuu myös valvontakanavalle CCH1.
Kuvio 3 esittää valvontalaitetta lohkokaavion muodossa. Tukiradioasemaan BS kuuluu muisti Sp ja Spntp, joiden kummankin tulostus on liitetty ryhmäohjaukseen TST sekä n kappaleeseen kanavaohjauksia KSTl-KSTn, riip-30 puen varattujen valvontakanavien CCH lukumäärästä n.
Kussakin kanavaohjauksessa (esim. KSTl:ssä) on ensimmäinen muisti Spl ja toinen muisti Spatl, joiden kummankin syöttö on liitetty ryhmäohjaukseen TST tulostukseen ja jonka kummankin tulostus on liitetty kysely-35 ohjaukseen ABS1. Kyselyohjauksen ABS1 tulostus on liitetty lähettimeen SI.
7 6233 ίο
Liikkuvaan radioasemaan MS on sijoitettu vastaanotin E, jossa on puskurimuisti ja kyselyohjaus AMS. Ky-selyohjauksen AMS yksi tulostus on liitetty syöttöön ensimmäisessä muistissa SpMa, jonka tulostus on liitetty 5 yhdistelmäkytkentäpiirin V yhteen syöttöön. Kyselyoh- jauksen AMS toinen tulostus on liitetty syöttöön toisessa muistissa SpMn, jonka tulostus on liitetty yhdistelmäkytkentäpiirin V yhteen syöttöön. Liikkuvaan radioasemaan on sijoitettu myös kolmas muisti SpK, jonka tulo lostus on liitetty yhdistelmäkytkentäpiirin V yhteen syöttöön.
Tukiradioaseman BS muistiin Sp on tallennettu luku n, joka on sama kuin tukiradioasemalle BS varattujen valvontakanavien CCH luku, ja muistiin Spntp ryhmien ntp 15 luku. Luvut n ja ntp syötetään ryhmäohjaukseen TST, joka johtaa näistä luvuista kutakin valvontakanavaa varten ryhmäkoodin atp, joka tallennetaan liitännäiskanavaval-vonnan KSTm toiseen muistiin Spatm (M = 1, ...n). Ryhmien ntp tallennetaan liitännäiskanavavalvonnan KSTm 20 ensimmäiseen muistiin. Molemmat numerot tulostetaan ja syötetään liitännäislähettimeen Sm kyselyohjaukseen ABSm avulla.
Liikkuvaan radioasemaan MS sijoitettu vastaanotin E ottaa vastaan ja puskuroi lähetetyn ryhmäkoodin atp 25 sekä ryhmien luvun ntp. Kyselyohjaus AMS lukee nämä puskuroidut luvut ja syöttää ryhmäkoodin muistiin SpMa ja ryhmien lukumäärän muistiin SpMn. Tallennettu ryhmien luku ntp ja tallennettu ryhmäkoodi atp yhdistetään yhdistelmäkytkentäpiirin V avulla kolmanteen muistiin 30 SpK tallennetun ryhmäkoodiluvun K kanssa. Yhdistelmäkytkentäpiirin V päätteessä En on käytettävissä ohjaussignaali liikkuvan radioaseman varaamiseksi yhdelle valvontakanavista CCH.
Kuvioissa 4 esitettyyn yhdistelmäkytkentäpiiriin 24 V kuuluu komparaattori K ja jakajapiiri D. Ryhmien luku 76233 n ntp ja ryhmäkoodiluku K yhdistetään jakajapiiriissä D kriteerin ratp johtamiseksi jakamalla. Kriteeri mtp on jäännös ryhmäkoodiluvun K jakamisesta ryhmien luvulla ntp. Komparaattori K tarkistaa, että syötetty ryhmäkoo-5 di (esim. atpX) on sama kuin kriteeri mtp.
Kuviossa 5 esitetyssä tukiradioasemassa BS tallennetaan muistiin Spntp ryhmien luku ntp, joka on sama kuin tukiradioasemaan BS varattujen valvontakanavien luku n vähennettynä yhdellä. Muisti Spntp liitetään 10 komparaattoripiiriin VG, jonka seuraava syöttö on liitetty laskuriin Z. Komparaattoripiirin VG tulostus on liitetty laskuriin Z ja nollaa sen kun komparaattoripiirin VG molemmat syöttösignaalit ovat samoja. Laskurin Z tulostus on liitetty askelkytkentämekanismiin S, jota 15 jatkuvasti kytkee kello T, joka syöttää laskurin Z kello-syöttöä. Askelkytkentämekanismin S kukin tulostus 0,..., (n-1) on liitetty muistiin Spatm (m = 1, ..., n). Nämä muistit Spatm on sijoitettu kuhunkin kanavavalvontaan KSTm (m = 1, ...n) ja ne tallentavat ryhmäkoodin 20 atp (m-L).

Claims (13)

1. Menetelmä liikenteen volyymin hajoittamiseksi eri valvontakanaville radiolähetinjärjestelmässä, jossa 5 on tukiradioasemia ja joka muodostaa kennomaisen järjestelmän radioalueiden ollessa maantieteellisessä järjestyksessä, jossa on ainakin yksi tukiradioasema, jossa on ainakin kaksi valvontakanavaa ja useita liikenneka-navia sekä liikkuvia radioasemia, tunnettu siilo tä, että tukiradioasema (BS) jakaa sen omalla radio- alueella olevien liikkuvien radioasemien (MS) luvun ryhmiin (TP), joiden lukumäärä (ntp) on vaihteleva ja joissa tukiradioasema (BS) lähettää ryhmien lukua (ntp) ja ryhmäkoodia (atp) kullakin valvontakanavalla (CCH) ja 15 joissa liikkuva radioasema (MS) yhdistää ryhmien vastaanotetun luvun (ntp) ja vastaanotetun ryhmäkoodin (atp) ryhmän tallennettuun koodilukuun (K) ja sijoittuu sen mukaisesti jollekin valvontakanavista (CCH).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, 20 tunnettu siitä, että ryhmän koodiluku (K) on osa liikkuvan radioaseman (MS) tallennetusta tunnis-tuskoodista (mid).
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ryhmän koodiluku (K) johde- 25 taan liikkuvan radioaseman (MS) tunnistuskoodin (mid) kahdesta viimeisestä numerosta (yz).
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että tukiradioasema (BS) valitsee ryhmien luvun (ntp) samaksi kuin sille varattujen 30 valvontakanavien (CCH) luku (n).
5 KSTl:ssä) on ensimmäinen muisti (Spl) ryhmien luvun (ntp) tallentamista varten ja toinen muisti (Spatl) ryhmäkoodin (esim. atpO:n) tallentamista varten, jolloin ensimmäiseen muistiin (Spl) ja toiseen muistiin (Spatl) on liitetty kyselyohjaus (esim. ABSl), joka 10 lukee tallennetun ryhmäkoodin (esim. atpO:n) sekä ryhmien luvun (ntp) ja syöttää ne tukiradioasemalle (BS) sijoitettuun lähettimeen (esim. Sl:een), että liikkuvalle radioasemalle (MS) sijoitettu vastaanotin (E) ottaa vastaan ja puskuroi lähetetyn ryhmäkoodin (esim. 15 atpO:n) ja ryhmien luvun (ntp), että kyselyohjaus (AMS) syöttää puskuroidun ryhmäkoodin (esim. atpO:n) ja ryhmien luvun (ntp) ensimmäiseen muistiin (SpMa) ja toiseen muistiin (SpMn), että liikkuvaan radioasemaan (MS) sijoitettu yhdistelykytkentäpiiri (V) yhdistää 20 tallennetun ryhmäkoodin (esim. atpO:n) ja tallennetun ryhmien luvun (ntp) kolmanteen muistiin (SpK) tallennetun ryhmäkoodiluvun (K) kanssa ja että yhdistelykyt-kentäpiirin (V) päätteessä (En) on ohjaussignaali liikkuvan radioaseman sijoittamiseksi jollekin valvonta-25 kanavista (CCH).
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että tukiradioasema (BS) valitsee ryhmien luvun (ntp) suuremmaksi kuin sille varattujen valvontakanavien (CCH) luku (n).
6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että tukiradioasema (BS) lähet- 13 7 6 2 ό 3 tää liikkuvalle radioasemalle (MS) pitkin kutakin val-vontakanavaa (CCH) suurinta ja pienintä lukua (ltp ja ftp) osina ryhmäkoodista (atp).
7. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, 5 tunnettu siitä, että liikkuva radioasema (MS) johtaa ryhmien luvun (ntp) ja ryhmäkoodiluvun (K) yhdistelmästä kriteerin (mtp) ja että liikkuva radioasema (MS) sijoittuu jollekin valvontakanavista (CCH) kriteerin (mtp) ja ryhmäkoodin (atp) mukaisesti.
8. Patenttivaatimusten 1 ja 7 mukainen menetel mä, tunnettu siitä, että kriteeri (mtp) on jäännös ryhmäkoodiluvun (K) jakamisesta ryhmien luvulla (ntp).
9. Patenttivaatimusten 1 ja 4 mukainen menetel-15 mä, tunnettu siitä, että ryhmäkoodi (atp) on sama kuin kriteeri (mtp).
10. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ryhmäkoodi (atp) on bitti-kokoonpano, jossa kukin bittipaikka on varattu ryhmäl- 20 le (TP) liikkuvia radioasemia (MS).
11. Ohjauslaite liikenteen volyymin hajoittami-seksi eri valvontakanaville radiolähetinjärjestelmässä, jossa on tukiradioasemia ja joka muodostaa kennomaisen järjestelmän radioalueiden ollessa maantieteellisessä 25 järjestyksessä, jossa on ainakin yksi tukiradioasema, jossa on ainakin kaksi valvontakanavaa ja useita lii-kennekanavia sekä liikkuvia radioasemia, tunnet-t u siitä, että tukiradioasemalla (BS) on muisti (SP), johon on tallennettu luku (n), joka on sama kuin tu-30 kiradioasemalle (BS) varattujen valvontakanavien (CCH) luku, että tukiradioasemalla (BS) on muisti (Spntp), joka tallentaa ryhmien luvun (ntp), että molempiin muisteihin (Sp, Spntp) liitetty ryhmäohjaus (TST) johtaa tallennetusta ryhmien luvusta (ntp) ja varat-35 tujen valvontakanavien (CCH) luvusta (n) ryhmäkoodin 14 76233 (atp) kutakin valvontakanavaa (CCH) varten, että ryhmäohjaus (TST) syöttää ryhmien luvun (ntp) ja ryhmäkoodin (atp) kanavavalvontojen johonkin lukuun (m) (esim. KSTlzeen), että kussakin kanavavalvonnassa (esim.
12. Patenttivaatimuksen 11 mukainen ohjauslaite, tunnettu siitä, että yhdistelykytkentäpii-rissä (V) on komparaattori (K) ja jakajapiiri (D), joissa ryhmien luku (ntp) ja ryhmäkoodiluku (K) yhdistetään 30 toisiinsa jakajapiirissä (D) kriteerin (mtp) johtamiseksi jakamalla, joka kriteeri (mtp) on jäännös ryhmäkoo-diluvun (K) jakamisesta ryhmien luvulla (ntp) ja että komparaattori (K) tarkistaa, että syötetty ryhmäkoodi (atpX) on sama kuin kriteeri (mtp). 76233 15
12 76233
13. Piirijärjestely liikenteen volyymin hajoit-tamiseksi eri valvontakanaville radiolähetinjärjestel-mässä, jossa on tukiradioasemia ja joka muodostaa ken-nomaisen järjestelmän radioalueiden ollessa maantieteel-5 lisessä järjestyksessä, jossa on ainakin yksi tukira-dioasema, jossa on ainakin kaksi valvontakanavaa ja useita liikennekanavia sekä liikkuvia radioasemia, tunnettu siitä, että tukiradioasemalla (BS) on tallennettuna muistiin (Spntp) ryhmien luku (ntp), joka 10 on sama kuin tukiradioasemalle (BS) varattujen valvon-takanavien (CCH) lukumäärä (n) vähennettynä yhdellä, että muisti (Spntp) on liitetty komparaattoripiiriin (VG), joka on toisen syöttönsä osalta liitetty laskuriin (Z), että komparaattoripiirin (VG) tulostus 15 on liitetty laskuriin (Z) ja nollaa sen, jos molemmat syöttösignaalit ovat samat ja että laskurin (Z) tulostus on liitetty askelkytkentämekanismiin (S), jota jatkuvasti kytkee kello (T), jota syötetään laskurin (Z) kellosyöttöön, valvontakanaviin (esim. KSTl:een) 20 sijoitetun ryhmäkoodin (esim. atpO:n) säilytystä varten tarkoitetun muistin (esim. Spatl:n) ollessa liitetty askelkytkentämekanismin (S) kuhunkin tulostukseen. 16 76233
FI834597A 1982-12-17 1983-12-14 Foerfarande, styranordning, och kretsanordning foer spridning av trafikmaengden oever olika styrkanaler i ett radiotrafiksystem. FI76233C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3246743A DE3246743C1 (de) 1982-12-17 1982-12-17 Verfahren zur Verteilung der Verkehrsmenge auf verschiedene Organisationskanaele eines Funkuebetragungssystems
DE3246743 1982-12-17

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI834597A0 FI834597A0 (fi) 1983-12-14
FI834597A FI834597A (fi) 1984-06-18
FI76233B FI76233B (fi) 1988-05-31
FI76233C true FI76233C (fi) 1988-09-09

Family

ID=6180943

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI834597A FI76233C (fi) 1982-12-17 1983-12-14 Foerfarande, styranordning, och kretsanordning foer spridning av trafikmaengden oever olika styrkanaler i ett radiotrafiksystem.

Country Status (10)

Country Link
US (1) US4551852A (fi)
EP (1) EP0111970B1 (fi)
JP (2) JPH0773382B2 (fi)
AT (1) ATE26517T1 (fi)
AU (1) AU560105B2 (fi)
CA (1) CA1230385A (fi)
DE (2) DE3246743C1 (fi)
DK (1) DK157281C (fi)
FI (1) FI76233C (fi)
NO (1) NO162987C (fi)

Families Citing this family (25)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS6118229A (ja) * 1984-07-04 1986-01-27 Nippon Telegr & Teleph Corp <Ntt> 移動通信制御方式
DE3441722A1 (de) * 1984-11-15 1986-05-15 Robert Bosch Gmbh, 7000 Stuttgart Funktelefonnetz
DE3611301C2 (de) * 1986-04-04 1997-09-25 Philips Patentverwaltung Mobilfunksystem mit Nachrichtenübertragungskanal und Organisationskanal
US4831373A (en) * 1987-04-30 1989-05-16 Motorola, Inc. Method for dynamically allocating data channels on a trunked communication system
US4870408A (en) * 1987-04-30 1989-09-26 Motorola, Inc. Method for dynamically allocating data channels on a trunked communication system
JPH0822100B2 (ja) * 1989-09-19 1996-03-04 日本電信電話株式会社 移動通信無線制御チャネル構成方式
US5119397A (en) * 1990-04-26 1992-06-02 Telefonaktiebolaget L M Ericsson Combined analog and digital cellular telephone system having a secondary set of control channels
US5241685A (en) * 1991-03-15 1993-08-31 Telefonaktiebolaget L M Ericsson Load sharing control for a mobile cellular radio system
JPH0548533A (ja) * 1991-08-20 1993-02-26 Nec Commun Syst Ltd 移動体無線基地制御装置
US5625878A (en) * 1991-11-11 1997-04-29 Nokia Telecommunications Oy Method of allocating radio channels
FI94202C (fi) * 1991-11-11 1995-07-25 Nokia Telecommunications Oy Radiokanavien allokointimenetelmä
US5357559A (en) * 1991-12-12 1994-10-18 Telefonaktiebolaget L M Ericsson Listening control channel in a cellular mobile radiotelephone system
NZ255006A (en) * 1992-08-11 1996-08-27 Ericsson Telefon Ab L M Cellular mobile radio channel rearranging
US5603081A (en) * 1993-11-01 1997-02-11 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson Method for communicating in a wireless communication system
US5546443A (en) * 1992-10-26 1996-08-13 Ericsson Ge Mobile Communications, Inc. Communication management technique for a radiotelephone system including microcells
US5722078A (en) * 1993-11-01 1998-02-24 Ericsson Inc. Method and apparatus for locating a digital control channel in a downbanded cellular radiocommunication system
US5732353A (en) * 1995-04-07 1998-03-24 Ericsson Inc. Automatic control channel planning in adaptive channel allocation systems
US6047187A (en) * 1995-04-07 2000-04-04 Ericsson, Inc. Stabilized control channel planning using loosely coupled dedicated traffic channels
FI103631B1 (fi) * 1996-09-17 1999-07-30 Nokia Telecommunications Oy Menetelmä ja järjestely tilaajien rekisteröitymisen rajoittamiseksi matkaviestinjärjestelmässä
US6163700A (en) * 1998-12-30 2000-12-19 Ericsson Inc. System and method for adaptive reservation of radio resources for cells belonging to localized service area
WO2004016548A2 (en) * 2002-08-14 2004-02-26 Applied Thin Films, Inc. Aluminum phosphate compounds, compositions, materials and related composites.
KR101658776B1 (ko) 2008-09-22 2016-09-23 선 페이턴트 트러스트 통신 장치 및 통신 방법
JP5181353B2 (ja) * 2009-02-26 2013-04-10 セイコーインスツル株式会社 情報処理装置、無線端末、情報処理プログラム、及び無線端末プログラム
US8358634B1 (en) 2009-03-11 2013-01-22 Sprint Communications Company L.P. Dynamic assignment of wireless communication overhead messaging resources
US8811279B1 (en) 2011-02-11 2014-08-19 Sprint Communications Company L.P. Overhead message prioritization based on rate of originations

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR95689E (fr) * 1967-06-16 1971-04-16 Materiel Telephonique Systeme de liaison radio mobile.
US3898390A (en) * 1973-05-15 1975-08-05 Martin Marietta Corp Multiple zone communications system and method
NL7607300A (nl) * 1976-07-02 1978-01-04 Philips Nv Automatisch radio-telefoniesysteem.
JPS5313803A (en) * 1976-07-24 1978-02-07 Nippon Telegr & Teleph Corp <Ntt> Mobile communication system
JPS5353930A (en) * 1976-10-27 1978-05-16 Hitachi Ltd Input and output control system
JPS6011857B2 (ja) * 1980-01-18 1985-03-28 日本電気株式会社 移動通信方式
DE3009309C2 (de) * 1980-03-11 1982-06-24 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Mobiles Funknetz
JPH0773382A (ja) * 1993-09-07 1995-03-17 Fujitsu Ltd アラームの縮退方法

Also Published As

Publication number Publication date
AU2243683A (en) 1984-06-21
FI76233B (fi) 1988-05-31
AU560105B2 (en) 1987-03-26
JP2829316B2 (ja) 1998-11-25
NO834613L (no) 1984-06-18
DK576783D0 (da) 1983-12-14
DE3370924D1 (en) 1987-05-14
DE3246743C1 (de) 1984-07-05
FI834597A (fi) 1984-06-18
NO162987C (no) 1990-03-14
CA1230385A (en) 1987-12-15
EP0111970A1 (de) 1984-06-27
DK157281C (da) 1990-04-30
DK576783A (da) 1984-06-18
DK157281B (da) 1989-11-27
ATE26517T1 (de) 1987-04-15
JPH0773382B2 (ja) 1995-08-02
JPH09172671A (ja) 1997-06-30
US4551852A (en) 1985-11-05
FI834597A0 (fi) 1983-12-14
JPS59139738A (ja) 1984-08-10
NO162987B (no) 1989-12-04
EP0111970B1 (de) 1987-04-08

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI76233C (fi) Foerfarande, styranordning, och kretsanordning foer spridning av trafikmaengden oever olika styrkanaler i ett radiotrafiksystem.
FI75965B (fi) Foerfarande och styranordning foer spridning av trafikmaengden oever olika styrkanaler i ett radiotrafiksystem.
US4765753A (en) Method and apparatus for handing-over a radio connection from one radio cell to another radio cell of a digital radio transmission system
EP0654952B1 (en) Method and apparatus for dynamic channel allocation for wireless communication
EP0427687B1 (en) Method of choosing a base station, a radio channel and a time slot at a mobile station
AU672830B2 (en) Communication channel selection in cellular radio communication systems
US7167482B1 (en) Method and system for configuring radio interface in a communication system
NO844891L (no) Fremgangsmaate for toveis-radiokommunikasjon mellom faste stasjoner og mobile stasjoner
US5442807A (en) Mobile communication system with cell site selection for dispersion of traffic
KR19990055557A (ko) 씨디엠에이 이동통신 시스템의 역방향 통화 채널 탐색방법
JP4288008B2 (ja) Gprs移動機ページング方法
JP2001509348A (ja) 移動通信システムにおけるチャンネル割り当て
EP1102512A1 (en) A method of selecting a transmission resource of a multiple access channel, a terminal, a fixed station and a fixed station controller implementing the method
FI87289C (fi) Radiosystem
JPS58187033A (ja) 移動通信制御方式
WO1993010602A1 (en) Method of allocating radio channels
KR100226660B1 (ko) 무선 데이타 통신망에서 다중 접근 제어 방법
KR100222270B1 (ko) 위성통신 시스템의 사용자운용망 관리를 위한 동적 채널 할당 제어장치
JPH06326652A (ja) スペクトラム拡散移動通信の通信中チャネル切替方法
KR970006784B1 (ko) Cdma 이동통신 시스템에서 핸드오프시 트래픽 채널할당 방법
JP2829317B2 (ja) 移動無線局
KR20000005989A (ko) 씨디엠에이통신시스템및씨디엠에이통신시스템에서의주파수할당방법
KR20010048443A (ko) 호 허용 제어 방법
MXPA00005043A (en) Traffic channel assignment in a cellular telephone system using an uplink interference driven frequency packing method

Legal Events

Date Code Title Description
TC Name/ company changed in patent

Owner name: KONINKLIJKE PHILIPS ELECTRONICS N.V.

TC Name/ company changed in patent

Owner name: KONINKLIJKE PHILIPS ELECTRONICS N.V.

MA Patent expired

Owner name: KONINKLIJKE PHILIPS ELECTRONICS N.V.