FI75965B - Foerfarande och styranordning foer spridning av trafikmaengden oever olika styrkanaler i ett radiotrafiksystem. - Google Patents
Foerfarande och styranordning foer spridning av trafikmaengden oever olika styrkanaler i ett radiotrafiksystem. Download PDFInfo
- Publication number
- FI75965B FI75965B FI834598A FI834598A FI75965B FI 75965 B FI75965 B FI 75965B FI 834598 A FI834598 A FI 834598A FI 834598 A FI834598 A FI 834598A FI 75965 B FI75965 B FI 75965B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- group code
- radio station
- mobile radio
- channel
- cch
- Prior art date
Links
Classifications
-
- H—ELECTRICITY
- H04—ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
- H04W—WIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
- H04W48/00—Access restriction; Network selection; Access point selection
- H04W48/08—Access restriction or access information delivery, e.g. discovery data delivery
- H04W48/12—Access restriction or access information delivery, e.g. discovery data delivery using downlink control channel
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Computer Security & Cryptography (AREA)
- Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
- Signal Processing (AREA)
- Mobile Radio Communication Systems (AREA)
- Transmitters (AREA)
- Electronic Switches (AREA)
- Communication Control (AREA)
- Traffic Control Systems (AREA)
- Circuits Of Receivers In General (AREA)
- Input Circuits Of Receivers And Coupling Of Receivers And Audio Equipment (AREA)
- Cable Accessories (AREA)
Description
! 75965
Menetelmä ja ohjauslaite liikennevolyymin hajauttamiseksi radiolähetysjärjestelmän eri valvontakanaville
Keksintö liittyy menetelmään liikennevolyymin ha-5 jauttamiseksi radiolähetysjärjestelmän eri valvontakanaville patenttivaatimuksen 1 johdannon mukaisesti.
Patenttijulkaisusta DE-AS 27 33 503 tunnetussa radiotietoliikenne järjestelmässä (radiolähetysjärjestelmässä) on kuuluvuusalue (koko ensisijainen kuuluvuusalue) 10 jaettu suureen määrään alueita (radioalueet) (kennojärjestelmä) ja kullekin radioasemalle on varattu ainakin yksi valvontakanava (organisaatiokanava) ja useita liikenneka-navia. Radioalueella, jossa on useita liikkuvia puhelin-tilaajia (liikkuvia radioasemia) on liikkuvalla radioase-15 maila (ja tukiradioasemalla) oltava yksi lähetinvastaan- otin useita valvontakanavia varten. Lähetyksen ja vastaanoton jakosuodattimen yksinkertaistamiseksi jaetaan lähetys- ja vastaanottotaajuuksien kaista ylä- ja alakaistaan. Kukin, ainakin kahteen ryhmään jaetuista, liikkuvista ra-20 dioasemista käyttää yhtä lähetystaajuus- ja yhtä vastaanottotaa juuskaistaa . Lähetys- ja vastaanottokaistan jakaminen kahteen kaistaan valitaan siten, että molemmilla liikkuvilla radioasemaryhmillä on yhteinen kaista. Ainakin val-vontakanavat ovat tällä yhteisellä kaistalla.
25 Ensimmäiseen ryhmään kuuluva liikkuva radioasema valitsee valvontakanavan esimerkiksi yhteyksien aikaansaamiseksi. Tätä tarkoitusta varten tutkaa liikkuva radioasema ryhmään varatut valvontakanavat löytääkseen jonkun, jonka signaalikohinasuhde on hyvä. Jos valitun valvonta-30 kanavan signaalikohinasuhde on huono radioalueen leviämisen aiheuttamien häiriöiden tai jonkin muun syyn takia, voi liikkuva radioasema, saatuaan määrätyn valvontakanava-koodin, käyttää myös muuhun ryhmään, esim. toiseen ryhmään, varattua valvontakanavaa. Tämä jonkun toisen ryhmän valvon-35 takanavien varaaminen voidaan tehdä radioalueella vain jos 2 75965 sillä on vähäinen lukumäärä liikkuvia radioasemia.
Jos radioalueella on käytettävissä useita valvonta-kanavia, hajautetaan tällä radioalueella olevaa ja rekisteröityä liikkuvaa radioasemaa vastaava liikenteen volyy-5 mi tämän radioalueen valvontakanaville. Tunnetussa radiolähetys järjestelmässä (DE-AS 27 33 503) on liikkuvat radioasemat jaettu ryhmiin lähettimen ja vastaanottimen ja-kosuodattimen kustannusten alentamiseksi. Huolta liikennetilanteesta, erityisesti valvontajärjestelmästä liikenteen 10 volyymin jakamiseksi eri valvontakanaville, ei enempää ennakoida kuin mainitakaan. Jos esimerkiksi jollekin radio-alueelle on varattu neljä valvontakanavaa ja jos radioalueella on neljästä liikkuvien radioasemien ryhmästä vain kaksi, hajautuu liikenteen volyymi kahdelle ryhmälle va-15 ratuille kahdelle valvontakanavalle.
Jos jollain radioalueella tuolle radioalueelle kuuluvien valvontakanavien luku tai taajuus, ja sen mukana valvontakanavan kanavanumero, muuttuu, tulee liikkuvien radioasemien automaattisesti ja itsenäisesti liittyä si-20 ten muodostuneeseen valvontakanavien uuteen sarjaan. Jos esimerkiksi uusi valvontakanava on sijoitettu radioalueelle, on tehtävä kaikki, jotta estetään jo olemassaolevaa kanavaa tulemasta väliaikaisesti ylikuormitetuksi liikkuvilta radioasemilta tulevien yksittäisten siirtojen vaiku-25 tuksesta.
Keksinnön päämääränä on saada aikaan menetelmä liikenteen volyymin hajauttamiseksi radioalueen eri valvonta-kanaville. Jos kokoonpano muuttuu, toisin sanoen jos val-vontakanavaan tulee vika, eivät liikkuvat radioasemat edel-30 lytä erillistä vaihtokomentoa uudelle valvontakanavalle.
Tämä päämäärä saavutetaan patenttivaatimuksessa 1 selitettyjen ominaisuuksien avulla.
Keksinnönmukaisella menetelmällä voidaan saavuttaa liikennevolyymin suunnilleen tasainen jakautuminen radio-35 lähetysjärjestelmän radioalueen eri valvontakanaville.
3 75965
Jotkut liikkuvista radioasemista ovat radioyhteydessä tukiradioasemaan.
Kun tunnetussa radiolähetysjärjestelmässä (DE-AS 27 33 503) halutaan saada yhteys tukiradioasemalta liikku-5 vaan radioasemaan, on viimeksimainittua kutsuttava radio-alueen kaikilla valvontakanavilla. Tämä tarpeeton ylikuormitus voidaan välttää keksinnönmukaisen menetelmän avulla. Samalla voidaan ylikuormitetulla valvontakanavalla olevien liikkuvien radioasemien siirto pitää vähäisenä. Liikenteen 10 volyymi eri valvontakanavilla voidaan määritellä millä tahansa hetkellä tukiradioasemalla käyttämällä liikenteen-mittaamista. Sekä tukiradioaseman että liikkuvan radioaseman tuntemien, radiolähetysjärjestelmässä olevien, ryhmien muuttuva lukumäärä valitaan siten, että eri ryhmät on levi-15 tetty kullekin radioalueelle mahdollisimman tasaisesti.
Ryhmien luku ntp osotitaa, miten moneen ryhmään tukiradioaseman kuuluuvuusalueelle sijoitettujen liikkuvien radioasemien kokonaislukumäärä on jaettu. Liikkuva radioasema voi sijoittua valvontakanavalle yksinkertaisesti yhdistä-20 mällä ryhmäkoodinumeron ryhmien lukuun ja valvontakanavan lähettämään ryhmäkoodiin. Valvontakanavalla oleva ryhmä-koodi atp osoittaa, mitkä liikkuvien radioasemien ryhmät ovat oikeutettuja käyttämään tuota kanavaa. Niitä vaihtamalla tukiasema voi yksinkertaisella tavalla ohjata valvon-25 takanavilla olevan liikenteen volyymin jakaantumista.
Keksinnön edullisia versioita selitetään alivaati-muksissa.
Keksintöä selitetään nyt yksityiskohtaisemmin erään kuvioissa esitetyn esimerkin perusteella.
30 Kuvio 1 esittää ryhmäkoodia ja kuvio 2 liikkuvien radioasemian MS jakautumista val-vontakanaville CCH keksinnön mukaan toista ryhmäkoodia varten.
Radiolähetys järjestelmä koostuu useista päällekkäin-35 sijoitetuista tasoista. Matalin taso muodostuu niinsano- 4 75965 tuista radioalueista. Riippuen tukiradioaseman BS antenni-mastojen korkeudesta ja edellyttäen, että lähetysteho on enintään 50 wattia, voivat nämä radioalueet olla 5-15 km. Kunkin radioalueen peittää tukiradioasema BS, joka voi vä-5 littää keskusteluja yleisestä radiopuheIinverkosta ja siihen radiolinkin kautta. Useat toisiinsaliittyvät radioalueet voidaan yhdistää niinsanotuksi kaukohakualueeksi. Kaikkien liikkuvien radioasemien MS sijaintia tarkkaillaan jatkuvasti tukiasemasta, jonka osoitekirjaan ne on tallennet-10 tu. Jos liikkuva radioasema MS muuttaa kaukohakualuettaan, on osoitekirjaan tehtävä muutos.
Jos yleisen puhelinverkon puhelintilaaja haluaa yhteyden liikkuvaan radioasemaan MS, lähetetään selektiivinen kutsu kaikille radioalueille sillä kaukohakualueella, 15 jolla liikkuvaa radioasemaa sillä hetkellä tarkkaillaan.
Lähetys- ja vastaanottokaistan taajuus voi esimerkiksi olla 860-960 MGHz. Lähetyksen ja vastaanoton taajuuskaistojen välinen dupleksietäisyys voi olla 45 MHz ja lähetys- ja vastaanottokaistat voi olla jaettu edelleen 25 20 kHz:n kanavaväleihin. Kanavia käytetään dupleksitoiminnas-sa.
Riippuen liikenteen volyymistä on radiolähetysjärjestelmän kullekin alueelle jaettu useita liikennekanavia ja ainakin yksi valvontakanava CCH. Tämä merkitsee sitä, 25 että toisiinsa maantieteellisesti liittyvillä radioalueil-la käytetään eri taajuuksia (valvontakanavia). Jotta voitaisiin tehdä ero valvontakanavan CCH ja liikennekanavan välillä, on kullekin niistä annettu erityinen koodi. Jos valvontakanava CCH pettää tai se tulee alttiiksi häiriöille, 30 voi mikä tahansa liikennekanava suorittaa valvontakanavan CCH tehtävät vaihtamalla koodia. Tällä tavoin ei ole tarpeen käyttää kaksinkertaisia valvontakanavia, mikä muutoin olisi luotettavuuden kannalta välttämätöntä.
Tunnetussa radiolähetysjärjestelmässä (DE-AS 35 27 33 503) suorittaa liikkuva radioasema, senjälkeen kun 5 75965 se on kytketty, suuntautumisetsinnän löytääkseen valvonta-kanavan, jolla on paras signaalikohinasuhde. Tämän valvon-takanavan numero tallennetaan ja liikkuva radioasema siirtyy lepotilaan. Liikkuva radioasema tarkkailee tämän val-5 vontakanavan signaalikohinasuhdetta. Jos sillä hetkellä tallennetun valvontakanavan signaalikohinasuhde laskee tietyn arvon alapuolelle, pyyhkäisee liikkuva radioasema muita valvontakanavia kuuntelutilassa ja vertaa signaalikohi-nasuhteita. Tässä vertailussa voidaan tunnistaa radioalu-10 een vaihtuminen ja liikkuva radioasema tallentaa vastaavan valvontakanavan kanavanumeron. Sen mukaisesti on jolloin radioalueella liikkuvia radioasemia, jotka ovat valmiita lähettämään ja ottamaan vastaan tai jotka määrätyllä hetkellä asettuvat yhteyteeen yleisen puhelinverkon tai radio-15 lähetysjärjestelmän liikkuvan radioaseman kanssa valvonta-kanavan CCH, tukiradioasemien ja radiolinkkilaitteiden välityksellä. Tunnetussa radiolähetysjärjestelmässä (DE-AS 27 33 503) tallentaa liikkuva radioasema sen valvontakanavan, jonka signaalikohinasuhde on suurin. Tällä tavoin voi, 20 liikennetilanteesta riippuen, liikennevolyymi radioalueen eri valvontakanavilla vaihdella. Radiolähetysjärjestelmässä on kaikki sen alueella olevat liikkuvat radioasemat MS jaettu ryhmien TP vakiomäärään ntpritä. Kukin liikkuva radioasema on pysyvästi ja yksiselitteisesti varattu johon-25 kin näistä ryhmistä TP. Ryhmäkoodinuemro K on osa liikkuvan radioaseman MS tallennetusta tunnistuskoodista mid. Liikkuva radioasema MS, voidaan varata johonkin ryhmään esimerkiksi tunnistuskoodin mid kahden viimeisen numeron y z perusteella. Kriteeri mtp on silloin sama kuin kaksi 30 viimeistä numeroa y z. Sen mukaisesti kuuluu liikkuva radioasema, jonka tunnistuskoodi on 59988, ryhmään TP = 88. Tukiradioasema BS lähettää ryhmäkoodia atp liikkuville radioasemilla MS kaikilla valvontakanavilla CCH. Yhdistämällä ryhmäkoodin atp ja tallennetun ryhmäkoodinumeron K voi 35 liikkuva radioasema MS johtaa yksiselitteisen varauksen 6 75965 valvontakanavalle CCH. Tukiradioaseman BS liikkuvalle radioasemalle MS lähettämä ryhmäkoodi atp voi esimerkiksi koostua kahdesta osasta, suurimmasta ja pienimmästä numerosta ltp ja ftp. Liikkuva radioasema MS sijoittuu sille 5 valvontakanavalle, joka täyttää ehdon ftp < mtp _< ltp
Allaolevissa esimerkeissä katsotaan, että mtp = K.
Esimerkki 1
Annetulla hetkellä varataan radioalueelle kolme valio vontakanavaa CCH, joiden kanavanumerot ovat 589, 614 ja 765. Tukiradioaseman BS radiokuuluvuusalueella on liikennevolyy-mi tasaisesti jakautunut, jos kukin valvontakanava CCH hoitaa kolmanneksen liikenteenvolyymistä. Valvontakanaval-la CCH1 (jonka kanavanumero cnr = 589) lähetetyssä ryhmä-15 koodissa atp tekee tukiradioasema tiettäväksi, että pienin numero ftp = 00 ja suurin numero ltp = 32. Valvontakanaval-la CCH2, (jonka kanavanumero cnr = 614) , lähettää tukira-dioasma BS liikkuville radioasemille MS pienintä numeroa ftp = 33 ja suurinta numeroa ltp = 65. Vastaavasti valvon-20 takanavalla CCH3, (jonka kanavanumero cnr = 765), pienintä numeroa ftp = 66 ja suurinta numero ltp = 99. Liikkuva radioasema MS, jonka ryhmäkoodinumero K = 88 (tunnistus-koodi 59988) asettuu valvontakanavalle CCH 3, koska ehto 66 < 88 < 99 25 on tälle kanavalle täytetty. Valvontakanavan CCH kanavanumero cnr = 765 voidaan tallentaa liikkuvalla radioasemalle MS. Johtuen tästä yksittäisestä varaamisesta voidaan liikkuvia radioasemia MS kaukohakea tukiradioasemalta BS käsin valvontakanavalla CCH3.
30 Jokainen liikkuva radioasema MS sijoittuu kytken nän jälkeen jollekin radioalueen valvontakanavalle CCH. Tapahtumien seuraavassa kulussa tarkistaa liikkuva radioasema jatkuvasti, että ehto tätä valvontakanavaa CCH varten on täytetty. Jos tämä ehto lakkaa olemasta täytetty, 35 alkaa etsintä liikkuvalta radioasemalta MS käsin sellais- 7 75965 ten valvontakanavien CCH löytämiseksi, jotka sillä hetkellä täyttävät ehdon. Jos useat valvontakanavat CCH täyttävät ehdon, sijoittuu liikkuva radioasema MS etuoikeudella sellaiselle, jonka signaalikohinasuhde on suurin tai sel-5 laiselle, joka vastaanotetaan suurimmalla kenttävoimakkuu-della. Jos tukiradioasema BS lähettää ryhmäkoodin atp lisäksi koodin kaukohakualuetta varten, voidaan kaukohaku-alueen vaihtuminen todeta liikkuvalla radioasemalla MS.
Vain jos liikkuva radioasema MS toteaa sellaisen vaihtumi-10 sen tapahtuu ohjaaminen toista kautta pitkin uuden alueen valittua valvontakanavaa CCH.
Tukiradioasema voi muuttaa suurimpia ja pienimpiä numeroltaan ltp ja ftp keinona liikenteet volyymin valvon-takanavilleen hajautumisen valvomiseksi. Liikenteen volyy-15 min epätasainen hajautuminen varmistetaan tukiradioasemal-la mittaamalla liikenne valvontakanavilla CCH. Sen edun lisäksi että erityiset vaihtokomennot ovat tarpeettomia jokaista yksittäistä liikkuvaa radioasemaa varten kun suurimmat ja pienimmät numerot ltp ja ftp muuttuvat, on lisä-20 etuna, että liikenteen volyymi pienenee yksittäisillä valvontakanavilla CCH. Radioalueella on jonkin nimenomaisen liikkuvan radioaseman kaukohaku lähetettävä vain yhdellä valvontakanavalla CCH, koska liikkuva radioasema, jos lainkaan, on asettunut tämän radioalueen yhdelle nimenomaisel-25 le valvontakanavalle CCH.
Esimerkki 2 Tässä esimerkissä oletetaan, että liikenteen volyymi on jakautunut seuraaviin osiin: 40% valvontakanavalla CCHl, 40% valvontakanavalla CCH2 ja 20% valvontakanavalla 30 CCH3. Tukiradioasema BS varaa liikenteen volyymin uudelleen, jos pienin numero ftp valvontakanavalla CCHl asetetaan arvoon 00 ja suurin numero ltp asetetaan arvoon 39, pienin ftp numero valvontakanavalla CCH2 arvoon 40 ja suurin ltp arvoon 70 sekä pienin numero ftp valvontakanaval-35 la CCH3 arvoon 80 ja suurin ltp arvoon 99. Seurauksena 8 75965 suurimpien ja pienimpien numeroiden ltp ja ftp vaihtumisesta vaihtavat ne liikkuvat radioasemat MS, joiden ryh-mäkoodinumero K on 33-39, valvontakanavalta CCH2 ja sijoittuvat valvontakanavalle CCH1. Liikkuvat radioasemat MS, 5 joiden ryhmäkoodinumero K on 66-79 (aikaisemmin valvonta-kanavan CCH3) siirtyvät valvontakanavalle CCH2).
Esimerkki 3
Valvontakanavien CCH kokoonpanoon on tehtävä muutos, jos esimerkiksi jokin valvontakanava CCH menee epäkuntoon. 10 Tässä esimerkissä on oletettu, että valvontakanava CCH2 menee epäkuntoon ja tukiradioasema BS tai radiolinkki määrää sen sijalle valvontakanavan, jonka kanavanumero on 623. Uusi valvontakanava CCH2, jonka kanavanumero cnr = 623 (aikaisemmin (valvontakanava CCH2, jonka kanavanumero cnr 15 = 614) alkaa hoitaa epäkuntoon menneen valvontakanavan CCH2 toimintoja lähettämällä pienimmän numeron ftp = 33 ja suurimman numeron ltp = 65 sillä liikkuvalle radioasemalle MS.
Esimerkki 4 20 Kuten tapauksessa 3 oletetaan täss3, että valvonta- kanava CCH2 menee epäkuntoon, sillä erolla, että tukiradioasema BS tai radiolinkki ei määrää uutta valvontakana-vaa sen tilalle. Tukiradioasema BS lähettää pienimmän numeron ftp = 00 ja suurimman numeron ltp = 49 valvontakana-25 valla CCHl (jonka kanavanumero on cnr = 589). Ja valvonta-kanavalla CCH2 (kanavanumero cnr = 765, aikaisemmin valvontakanava CCH3) lähettää tukiradioasema BS pienintä numeroa ftp = 50 ja suurinta numeroa ftp = 99. Liikenteen volyymi jakautuu senvuoksi tasaisesti valvontakanaville CCHl ja 30 CCH2. Liikkuvat radioasemat MS, jotka aikaisemmin olivat sijoittuneet valvontakanavalle CCH2 levittäytyvät tasan valvontakanaville CCHl ja CCH2. Ne liikkuvat radioasemat MS, joiden on sijoittuva uudelleen löytävät uuden kanavansa haun jälkeen.
35 Tässä oletetaan, että tukiradioasema BS lähettää 16 9 75965 bitin sanan ryhmäkoodina atp kahdella valvontakanavalla CCH1 ja CCH2. Radiolähetysjärjestelmän kuuluvuusalueella olevat liikkuvat radioasemat on jaettu 16 ryhmään TP ryhmien luvun ntp = 16 mukaisesti.
5 Kriteeri mtp lasketaan liikkuvalla radioasemalla MS. Tämä on esimerkiksi jakojäännös tallennetun ryhmäkoo-dinumeron K jakamisesta ryhmien luvulla ntp. Liikkuva radioasema MS, jonka koodinumero on K = 88 määrää kriteeriksi mtp 8.
10 Tukiradioasema BS lähettää ryhmäkoodin atp = 1111 1111 0000 0000 valvontakanavalla CCHl ja ryhmäkoodin atp = 0000 0000 1111 1111 valvontakanavalla CCH2. Valvontakanavan CCHl pienin luku 15 ftp ja suurin luku ltp ovat vastaavasti 0 ja 7 (valvonta-kanavalla CCH2 ftp = 8 ja ltp = 15). Siitä on seurauksena, että liikkuva radioasema MS, jonka kriteeri mtp = 8 osoitetaan valvontakanavalle CCH2.
Tässä tapauksessa sijoittuu ryhmäkoodin atp ensim-20 mäinen bitti kriteeriin mtp = 0, toinen bitti kriteeriin mtp = 1 jne. ja viimeinen bitti kriteeriin mtp = 15. Liikkuvat radioasemat MS sijoittuvat valvontakanavalle CCHl, jos sillä esimerkiksi on kriteerille mtp varatussa ryhmä-koodin atp bittipaikassa looginen ominaistila 1. Liikkuva 25 radioasema MS (mtp = 8) asettuu ylläolevaa informaatiota varten valvontakanavalle CCH2.
Liikenteen volyymin hajauttamista eri kanaville voidaan muuttaa vaiheittain.
Kuvio 1 esittää valvontalaitetta lohkokaavion muo-30 dossa. Tukiradioasmalla BS on muistit Sp ja Spntp, joiden kummankin tulostus on ryhmävalvonnan TST syöttöön sekä n kappaleeseen kanavanvalvontoja KSTl-KSTn, joiden luku vastaa varattujen valvontakanavien CCH lukua n.
Kussakin kanavanvalvonnassa (esim. KSTl:ssä) on en-35 simmäinen muisti Spl, jonka syöttö on liitetty ryhmävalvon- 10 75965 nan TST tulostukseen ja jonka tulostus on liitetty kysely-valvonnan ABS1 syöttöön. Kyselyvalvonnan ABS1 tulostus on kytketty lähettimen SI syöttöön.
Liikkuvaan radioasemaan MS on sijoitettu vastaan-5 otin E ja ensimmäinen muisti SpMa, joiden tulostus on liitetty yhdistinkytkinpiiriin V.
Liikkuvassa radioasemassa on myös toinen muisti Spk, jonka tulostus on kytketty yhdistinkytkinpiirin V syöttöön.
Tukiradioaseman BS muistiin Sp on tallennettu nume-10 ro n, joka on sama kuin tukiradioasemallä BS varattujen valvontakanavien luku ja ryhmien ntp luku on muistissa Spntp. Molemmat luvut n ja ntp syötetään ryhmävalvontaan TST, joka johtaa näistä luvuista kutakin valvontakanavaa varten ryhmä koodin, joka tallennetaan assosiaatiokanavan-15 valvonnan KSTm muistiin Spm (m = 1, ...n).
Ryhmä atp tulostetaan ja syötetään liitännäislähet-timeen Sm kyselyvalvonnan ABSm avulla.
Lähetetty ryhmäkoodi otetaan vastaan vastaanottimes-sa E, joka on sijoitettu liikkuvaan radioasemaan MS ja syö-20 tetään ensimmäiseen muistiin SpMa. Tallennettu ryhmäkoodi atp yhdistetään toiseen muistiin Spk tallennetun ryhmäkoo-dinumeron K kanssa yhdistinkytkinpiirillä V. Yhdistinkytkinpiirin V päätteessä En on valvontasignaali liikkuvan radioaseman MS varaamiseksi jollekin valvontakanavalle CCH.
25 Kuvio 2 esittää versiota, jossa tukiradioaseman BS
kukin kanavanvalvonta KSTm (m = 1, ...n) on varustettu kahdella muistilla Spl ja Spa. Pienin ftp-luku tallennetaan ensimmäiseen muistiin Spl ja suurin ltp-luku toiseen muistiin Spa. Näitä kahta lukua käytetään ryhmäkoodiin atp, ku-30 ten selitetään esimerkiksi patenttiselityksen sivulla 9. Tässä versiossa ovat tukiradioasemalla BS olevat kaksi muistia Sp ja Spntp sekä ryhmävalvonta TST tarpeettomia.
Claims (14)
11 75965
1. Menetelmä liikenteen volyymin hajauttamiseksi radiolähetysjärjestelmän eri valvontakanaville, jossa jär- 5 jestelmässä on tukiradioasemia (BS), jotka muodostavat ken-nomaisen järjestelmän, jossa radioalueet ovat maantieteellisenä järjestelynä, jossa on ainakin yksi tukiradioasema (BS), jossa on ainakin kaksi valvontakanavaa (CCH) ja useita liikennekanavia, sekä liikkuvia radioasemia (MS), jol-10 loin radiolähetysjärjestelmän peittoalueella sijaitsevien liikkuvien radioasemien (MS) lukumäärä (ntp) on jaettu useisiin ryhmiin, tunnettu siitä, että tukiradioasema (BS) lähettää ryhmäkoodin (atp) kullakin valvonta-kanavalla (CCH), ja että liikkuva radioasema (MS) yhdis-15 tää vastaanotetun ryhmäkoodin (atp) tallennettuun ryhmä- koodilukuun (K) ja sijoittaa itsensä tämän mukaisesti jollekin valvontakanavista (CCH).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ryhmäkoodiluku (K) on osa liikkuvan 20 radioaseman (MS) tallennetusta tunnistuskoodista (mid).
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ryhmäkoodiluku (K) johdetaan liikkuvan radioaseman (MS) tunnistuskoodin (mid) kahdesta viimeisestä numerosta (yz).
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tun nettu siitä, että tukiradioasema lähettää suurimman ja pienimmän luvun (lpt ja ftp) liikkuville radioasemille (MS) ryhmäkoodin (atp) osina.
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, t u n -30 n e t t u siitä, että ryhmäkoodi (atp) on bittikokoonpano, jossa kukin yksittäinen bittipaikka on varattu jollekin ryhmälle (TP).
6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, t u n -n e t tu siitä, että liikkuva radioasema (MS) johtaa kri- 35 teerin (mtp) ryhmäkoodinumerosta (K) ja että riippuen kri- 12 75965 teeristä (mtp) ja ryhmäkoodista (atp) liikkuva radioasema (MS) sijoittaa itsensä jollekin valvontakanavalle (CCH).
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kriteeri (mtp) on jakojäännös ryh- 5 mäkoodiluvun (K) jakamisesta ryhmien vakionumerolla (ntp).
8. Patenttivaatimuksen 1 ja 6 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kriteeri (mtp) on sama kuin liikkuvan radioaseman (MS) tunnistuskoodin (mid) kaksi viimeistä numeroa (yz).
9. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tun nettu siitä, että tukiradioasema (BS) määrää kunkin siihen liitetyn vaivontakanavan (CCH) ryhmäkoodin (atp).
10. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että tukiradioasema (BS) määrää ryhmäkoo- 15 din (atp) siten, että liikenteen volyymi jakautuu tasaisesti kaikille siihen liitetyille valvontakanaville (CCH).
11. Ohjauslaite liikenteen volyymin hajauttamiseksi radiolähetinjärjestelmän eri valvontalinjoille, jossa radiolähetys järjestelmässä on tukiradioasemia (BS), jotka 20 muodostavat kennomaisen järjestelmän, jossa radioalueet ovat maantieteellisenä järjestyksenä, jossa on ainakin yksi tukiradioasema (BS), jossa on ainakin kaksi valvontaka-navaa (CCH) ja useita liikennekanavia, sekä liikkuvia radioasemia (MS), jolloin radiolähetysjärjestelmän peitto-25 alueella sijaitsevien liikkuvien radioasemien (MS) lukumäärä on jaettu useisiin ryhmiin, tunnettu siitä, että tukiradioasemalla (BS) on muisti (SP), johon on tallennettu luku (n), joka on sama kuin tukiradioasemalle (BS) varattujen valvontakanavien (CCH) lukumäärä, että tukira-30 dioasemalla (BS) on muisti (Spntp), joka tallentaa ryhmien lukumäärän (ntp), että molempiin muisteihin (Sp, Spntp) liitetty ryhmäohjaus (TST) johtaa tallennetusta ryhmien lukumäärästä (ntp) ryhmäkoodin (atp) kutakin valvontakana-vaa (CCH) varten sekä varattujen valvontakanavien (CCH) lu-35 kumäärän (n), että ryhmävalvonta (TST) syöttää ryhmäkoodin 13 75965 (atp) joukolle (n) kanavanvalvojia (esim. KST 1), että kussakin kanavanvalvojassa (esim. KSTl:ssä) on muisti (Spl) ryhmäkoodin (esim. atpO:n) tallentamista varten, että muistiin (Spl) liitetty kyselyvalvonta, (esim. ABS1) tulostaa 5 tallennetun ryhmäkoodin (esim. atpO:n) ja syöttää sen tuki-radioasemalla (BS) sijaitsevaan lähettimeen (esim. SI), että liikkuvalla radioasemalla (MS) sijaitseva vastaanotin (E) vastaanottaa lähetetyn ryhmäkoodin (esim. atpOrn) ja tallentaa sen ensimmäiseen muistiin (SpMa), että liikku-10 vaan radioasemaan (MS) sijoitettu yhdistelykytkentäpiiri (V) yhdistää tallennetun ryhmäkoodin (esim. atp0:n) toiseen muistiin (Spk) tallennetun ryhmäkoodinumeron (K) kanssa, ja että yhdistelykytkentäpiirin (V) lähtönavassa (En) on valvontasignaali liikkuvan radioaseman (MS) varaamiseksi 15 yhdelle valvontakanavista (CCH).
12. Patenttivaatimuksen 11 mukainen ohjauslaite, tunnettu siitä, että tukiradioasemalla (BS) on vain kanavanvalvojia (esim. KST1), joissa kullakin kanavanvalvo jalla (esim. KSTl:llä) on kaksi muistia (Spl,
20 Sp2) ryhmäkoodin (esim. atp0:n) tallentamista varten, niin että pienin luku (ftpO) tallennetaan ensimmäiseen muistiin (Spl) ja suurin luku (ltpO) toiseen muistiin (Sp2). 14 75965
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
DE3246742 | 1982-12-17 | ||
DE3246742A DE3246742C1 (de) | 1982-12-17 | 1982-12-17 | Verfahren zur Verteilung der Verkehrsmenge auf verschiedene Organisationskanaele eines Funkuebertragungssystems |
Publications (4)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI834598A0 FI834598A0 (fi) | 1983-12-14 |
FI834598A FI834598A (fi) | 1984-06-18 |
FI75965B true FI75965B (fi) | 1988-04-29 |
FI75965C FI75965C (fi) | 1988-08-08 |
Family
ID=6180942
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI834598A FI75965C (fi) | 1982-12-17 | 1983-12-14 | Foerfarande och styranordning foer spridning av trafikmaengden oever olika styrkanaler i ett radiotrafiksystem. |
Country Status (12)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US4573206A (fi) |
EP (1) | EP0111971B1 (fi) |
JP (1) | JPH0773381B2 (fi) |
AT (1) | ATE26518T1 (fi) |
AU (1) | AU563905B2 (fi) |
CA (1) | CA1225701A (fi) |
DE (2) | DE3246742C1 (fi) |
DK (1) | DK156865C (fi) |
FI (1) | FI75965C (fi) |
HK (1) | HK91791A (fi) |
NO (1) | NO162988C (fi) |
ZA (1) | ZA839201B (fi) |
Families Citing this family (50)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
JP2829317B2 (ja) * | 1982-12-17 | 1998-11-25 | コーニンクレッカ フィリップス エレクトロニクス エヌ ヴィ | 移動無線局 |
JPS61212930A (ja) * | 1985-03-19 | 1986-09-20 | Oki Electric Ind Co Ltd | 広域移動通信システムにおける移動機 |
US4649567A (en) * | 1985-04-22 | 1987-03-10 | General Electric Company | Dispatch overdialing for inter-group and other added calling/called access to communications channels in a trunked radio communications system |
US4670899A (en) * | 1985-05-31 | 1987-06-02 | Northern Telecom Limited | Load balancing for cellular radiotelephone system |
US4672657A (en) * | 1985-12-17 | 1987-06-09 | Motorola, Inc. | Multichannel telephone system |
DE3611301C2 (de) * | 1986-04-04 | 1997-09-25 | Philips Patentverwaltung | Mobilfunksystem mit Nachrichtenübertragungskanal und Organisationskanal |
GB2195513B (en) * | 1986-09-18 | 1990-12-19 | Philips Electronic Associated | Radio system |
US4794635A (en) * | 1986-11-28 | 1988-12-27 | Motorola, Inc. | Two-way radio communication system with max-minimum call assignment method |
JPS63207224A (ja) * | 1987-02-23 | 1988-08-26 | Nippon Koden Corp | 無線通信装置のチヤネル管理装置 |
US4831373A (en) * | 1987-04-30 | 1989-05-16 | Motorola, Inc. | Method for dynamically allocating data channels on a trunked communication system |
US4870408A (en) * | 1987-04-30 | 1989-09-26 | Motorola, Inc. | Method for dynamically allocating data channels on a trunked communication system |
US4837858A (en) * | 1987-04-30 | 1989-06-06 | Motorola, Inc. | Subscriber unit for a trunked voice/data communication system |
JPS6486724A (en) * | 1987-09-29 | 1989-03-31 | Toshiba Corp | Radio telephone system |
US4833701A (en) * | 1988-01-27 | 1989-05-23 | Motorola, Inc. | Trunked communication system with nationwide roaming capability |
JPH0753345Y2 (ja) * | 1988-02-29 | 1995-12-06 | 株式会社田村電機製作所 | 無線電話装置 |
GB8809259D0 (en) * | 1988-04-20 | 1988-05-25 | Dowty Information Systems Ltd | Communications systems |
US4916728A (en) * | 1988-07-25 | 1990-04-10 | Gte Mobilnet Incorporated | Cellular telephone unit with prioritized frequency acquisition |
US5117501A (en) * | 1988-08-08 | 1992-05-26 | General Electric Company | Dynamic regrouping in a trunked radio communications system |
US5077828A (en) * | 1988-09-01 | 1991-12-31 | General Electric Company | RF channel expansion in a trunked radio communications system |
US5060296A (en) * | 1989-02-28 | 1991-10-22 | Motorola, Inc. | Communication system with squelch control |
JPH0822100B2 (ja) * | 1989-09-19 | 1996-03-04 | 日本電信電話株式会社 | 移動通信無線制御チャネル構成方式 |
US5093926A (en) * | 1989-09-29 | 1992-03-03 | Motorola, Inc. | Trunked communication system scanning method and apparatus |
US5084869A (en) * | 1990-01-31 | 1992-01-28 | At&T Bell Laboratories | Base station for mobile radio telecommunications systems |
US5119397A (en) * | 1990-04-26 | 1992-06-02 | Telefonaktiebolaget L M Ericsson | Combined analog and digital cellular telephone system having a secondary set of control channels |
US5014314A (en) * | 1990-04-27 | 1991-05-07 | Motorola, Inc. | Method for developing and transmitting usage context information in an RF communication system |
US5040238A (en) * | 1990-06-29 | 1991-08-13 | Motorola, Inc. | Trunking system communication resource reuse method |
US5168575A (en) * | 1990-09-28 | 1992-12-01 | Motorola, Inc. | Demand driven wide-area radio system resource assignment method and apparatus |
US5390366A (en) * | 1991-03-12 | 1995-02-14 | Nec Corporation | Mobile communication system |
US5241685A (en) * | 1991-03-15 | 1993-08-31 | Telefonaktiebolaget L M Ericsson | Load sharing control for a mobile cellular radio system |
US5363427A (en) * | 1992-02-26 | 1994-11-08 | Motorola, Inc. | Telephone resource allocation method in a communication system |
SG48505A1 (en) * | 1992-08-11 | 1998-04-17 | Ericsson Telefon Ab L M | Rearranging channels |
US5563883A (en) * | 1994-07-18 | 1996-10-08 | Cheng; Alexander L. | Dynamic channel management and signalling method and apparatus |
US5875387A (en) * | 1995-04-07 | 1999-02-23 | Motorola, Inc. | Method and apparatus for receiving a radio signal within a home control channel in a multichannel radio communication system |
JP3183101B2 (ja) * | 1995-06-20 | 2001-07-03 | 三菱電機株式会社 | ゾーン間接続通信システム |
FI110467B (fi) * | 1997-08-19 | 2003-01-31 | Nokia Corp | Informaation siirto tietoliikennejärjestelmässä |
US6128500A (en) * | 1997-12-19 | 2000-10-03 | Us West, Inc. | Method and system to optimize capacity of a CDMA cellular communication system |
US6456858B1 (en) * | 1998-12-21 | 2002-09-24 | Verizon Wireless | System and methods in a dual mode wireless system for transmitting rescan command based on detected network conditions |
EP1058473A1 (en) | 1999-05-26 | 2000-12-06 | Motorola, Inc. | Group handover in a cellular communications network |
DE69935424T2 (de) * | 1999-06-25 | 2007-12-13 | Alcatel Lucent | Verfahren und System mit Mehrfachzugang in einem Radiokommunikationssystem |
EP1391057A4 (en) * | 2001-05-02 | 2009-08-19 | Strix Systems Inc | ESTABLISHING A CONNECTION IN WIRELESS NETWORKS WITH LOAD BALANCING |
KR100547845B1 (ko) * | 2002-02-07 | 2006-01-31 | 삼성전자주식회사 | 고속 순방향 패킷 접속 방식을 사용하는 통신 시스템에서서빙 고속 공통 제어 채널 셋 정보를 송수신하는 장치 및방법 |
US20050070293A1 (en) * | 2003-09-24 | 2005-03-31 | Kyocera Corporation | Communication terminal and base station selection method |
JP4522753B2 (ja) * | 2004-06-11 | 2010-08-11 | 株式会社エヌ・ティ・ティ・ドコモ | 周波数選択装置、無線通信システムおよび無線制御チャネル設定方法 |
US7616610B2 (en) * | 2005-10-04 | 2009-11-10 | Motorola, Inc. | Scheduling in wireless communication systems |
US7483700B2 (en) * | 2006-08-14 | 2009-01-27 | Motorola, Inc. | Method and apparatus for determining appropriate channels for communication |
US7860500B2 (en) * | 2006-10-27 | 2010-12-28 | Motorola, Inc. | Method and apparatus for determining appropriate channels for communication |
US8358634B1 (en) | 2009-03-11 | 2013-01-22 | Sprint Communications Company L.P. | Dynamic assignment of wireless communication overhead messaging resources |
US8811279B1 (en) | 2011-02-11 | 2014-08-19 | Sprint Communications Company L.P. | Overhead message prioritization based on rate of originations |
EP2939747B1 (en) * | 2014-04-30 | 2016-08-03 | Alfa Laval Corporate AB | A centrifugal separator |
EP2939746B1 (en) | 2014-04-30 | 2016-09-07 | Alfa Laval Corporate AB | A centrifugal separator |
Family Cites Families (7)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
FR95689E (fr) * | 1967-06-16 | 1971-04-16 | Materiel Telephonique | Systeme de liaison radio mobile. |
US3898390A (en) * | 1973-05-15 | 1975-08-05 | Martin Marietta Corp | Multiple zone communications system and method |
JPS53930A (en) * | 1976-06-18 | 1978-01-07 | Toshiba Corp | Kanji letter input device |
NL7607300A (nl) * | 1976-07-02 | 1978-01-04 | Philips Nv | Automatisch radio-telefoniesysteem. |
JPS5313803A (en) * | 1976-07-24 | 1978-02-07 | Nippon Telegr & Teleph Corp <Ntt> | Mobile communication system |
US4360297A (en) * | 1978-06-02 | 1982-11-23 | Kennametal Inc. | Cutting insert |
DE3009309C2 (de) * | 1980-03-11 | 1982-06-24 | Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München | Mobiles Funknetz |
-
1982
- 1982-12-17 DE DE3246742A patent/DE3246742C1/de not_active Expired
-
1983
- 1983-12-09 ZA ZA839201A patent/ZA839201B/xx unknown
- 1983-12-14 AT AT83201766T patent/ATE26518T1/de not_active IP Right Cessation
- 1983-12-14 FI FI834598A patent/FI75965C/fi not_active IP Right Cessation
- 1983-12-14 DK DK576683A patent/DK156865C/da not_active IP Right Cessation
- 1983-12-14 DE DE8383201766T patent/DE3370925D1/de not_active Expired
- 1983-12-14 EP EP83201766A patent/EP0111971B1/de not_active Expired
- 1983-12-14 NO NO834614A patent/NO162988C/no unknown
- 1983-12-15 JP JP58235207A patent/JPH0773381B2/ja not_active Expired - Lifetime
- 1983-12-15 CA CA000443366A patent/CA1225701A/en not_active Expired
- 1983-12-15 AU AU22437/83A patent/AU563905B2/en not_active Expired
- 1983-12-16 US US06/562,382 patent/US4573206A/en not_active Expired - Lifetime
-
1991
- 1991-11-14 HK HK917/91A patent/HK91791A/xx not_active IP Right Cessation
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
DK156865B (da) | 1989-10-09 |
ZA839201B (en) | 1985-07-31 |
DK156865C (da) | 1990-03-12 |
FI75965C (fi) | 1988-08-08 |
EP0111971B1 (de) | 1987-04-08 |
HK91791A (en) | 1991-11-22 |
NO834614L (no) | 1984-06-18 |
DE3246742C1 (de) | 1984-07-05 |
CA1225701A (en) | 1987-08-18 |
NO162988B (no) | 1989-12-04 |
DK576683D0 (da) | 1983-12-14 |
FI834598A0 (fi) | 1983-12-14 |
NO162988C (no) | 1990-03-14 |
AU563905B2 (en) | 1987-07-23 |
US4573206A (en) | 1986-02-25 |
ATE26518T1 (de) | 1987-04-15 |
EP0111971A1 (de) | 1984-06-27 |
JPH0773381B2 (ja) | 1995-08-02 |
DK576683A (da) | 1984-06-18 |
DE3370925D1 (en) | 1987-05-14 |
FI834598A (fi) | 1984-06-18 |
JPS59171338A (ja) | 1984-09-27 |
AU2243783A (en) | 1984-06-21 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
FI75965B (fi) | Foerfarande och styranordning foer spridning av trafikmaengden oever olika styrkanaler i ett radiotrafiksystem. | |
FI76233C (fi) | Foerfarande, styranordning, och kretsanordning foer spridning av trafikmaengden oever olika styrkanaler i ett radiotrafiksystem. | |
EP0654952B1 (en) | Method and apparatus for dynamic channel allocation for wireless communication | |
US4638479A (en) | Method of two-way radiocommunication between fixed stations and mobile stations | |
US4392242A (en) | Mobile communication system | |
RU2189115C2 (ru) | Способ и устройство для передачи поискового вызова для концентрированной абонентской системы для местной сети радиосвязи | |
US5150362A (en) | Beacon carrier | |
US5454026A (en) | Mobile communication congestion control system | |
JP3234602B2 (ja) | セル式システム | |
JP3308549B2 (ja) | 移動通信システム | |
US6421370B1 (en) | Spectrum spreading system | |
JP2002539732A (ja) | セルラ通信システムにおける通信資源の時分割 | |
KR20040014332A (ko) | 무선 통신 시스템, 기지국 장치 및 무선 통신 단말 | |
US5442807A (en) | Mobile communication system with cell site selection for dispersion of traffic | |
CA2139508C (en) | Cordless telephone system | |
JP2001509348A (ja) | 移動通信システムにおけるチャンネル割り当て | |
EP0667091B1 (en) | A method for selecting a channel in a mobile radio system and a base station in a mobile radio system | |
AU695338B2 (en) | Data communication system using spectral overlay | |
EP1063855B1 (en) | System for transmitting asymmetric data in a radiocommunications system | |
JP2829317B2 (ja) | 移動無線局 | |
JPH10507882A (ja) | デジタルセルラ移動通信網のための基地局システム | |
JPH03295324A (ja) | 移動通信におけるチャネル割当制御方式 | |
EP0807365A1 (en) | Roaming in telecommunications systems | |
JPS58187031A (ja) | チヤネル選定方式 | |
WO2000064209A1 (en) | Radio communications apparatus and method of communicating data with user terminals |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MA | Patent expired |
Owner name: KONINKLIJKE PHILIPS ELECTRONICS N.V. |