FI74590C - Foerfarande och anordning foer att reglera paofyllningstrycket i ett hoelje. - Google Patents

Foerfarande och anordning foer att reglera paofyllningstrycket i ett hoelje. Download PDF

Info

Publication number
FI74590C
FI74590C FI821525A FI821525A FI74590C FI 74590 C FI74590 C FI 74590C FI 821525 A FI821525 A FI 821525A FI 821525 A FI821525 A FI 821525A FI 74590 C FI74590 C FI 74590C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
filling
casing
ring
cover
tubular support
Prior art date
Application number
FI821525A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI74590B (fi
FI821525L (fi
FI821525A0 (fi
Inventor
Vytautas Kupcikevicius
John Heller Beckman
George Conrad Haettinger
Original Assignee
Viskase Corp
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=22992755&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=FI74590(C) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Application filed by Viskase Corp filed Critical Viskase Corp
Publication of FI821525A0 publication Critical patent/FI821525A0/fi
Publication of FI821525L publication Critical patent/FI821525L/fi
Publication of FI74590B publication Critical patent/FI74590B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI74590C publication Critical patent/FI74590C/fi

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A22BUTCHERING; MEAT TREATMENT; PROCESSING POULTRY OR FISH
    • A22CPROCESSING MEAT, POULTRY, OR FISH
    • A22C11/00Sausage making ; Apparatus for handling or conveying sausage products during manufacture
    • A22C11/02Sausage filling or stuffing machines

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Wood Science & Technology (AREA)
  • Zoology (AREA)
  • Food Science & Technology (AREA)
  • Containers And Plastic Fillers For Packaging (AREA)
  • Processing Of Meat And Fish (AREA)
  • Paper (AREA)
  • Transition And Organic Metals Composition Catalysts For Addition Polymerization (AREA)
  • Curing Cements, Concrete, And Artificial Stone (AREA)
  • Jellies, Jams, And Syrups (AREA)
  • Orthopedics, Nursing, And Contraception (AREA)
  • Filling Or Discharging Of Gas Storage Vessels (AREA)
  • Meat, Egg Or Seafood Products (AREA)
  • Preparation Of Fruits And Vegetables (AREA)
  • Yarns And Mechanical Finishing Of Yarns Or Ropes (AREA)
  • Control Of Fluid Pressure (AREA)
  • Auxiliary Devices For And Details Of Packaging Control (AREA)
  • Sealing Devices (AREA)
  • Supplying Of Containers To The Packaging Station (AREA)
  • Time-Division Multiplex Systems (AREA)
  • Burglar Alarm Systems (AREA)
  • Interface Circuits In Exchanges (AREA)
  • Electrotherapy Devices (AREA)

Description

1 74590
Menetelmä ja laite päällyksen täyttöpaineen säätämiseksi. Förfarande och anordning för att reglera päfyllningstrycket i ett hölje.
Keksinnön kohteena on ruokatavaratuotteen täyttäminen rypytettyyn päällykseen, ja keksintöä voidaan erikoisesti, vaikkakaan ei yksinomaan soveltaa suurien lihasryhmien täyttöön.
Luuttomat kinkut edustavat täytettävien suurien lihasryhmien pääasiallista kaupallista esimerkkiä. Suuren halkaisijan omaa-vien päällysten valmistaminen ja rypyttäminen luuttomia kinkkuja varten on laajalti samanlainen tehtävä kuin suuren halkaisijan omaavia makkaroita varten, mutta täytön asettamat vaatimukset ovat toiset. Muun muassa on kinkkua täytettäessä lihamassa suunnattava oikein siten, että ryhmitettyjen lihasten tai lihasosien lihakuidut tulevat suunnatuiksi haluttuun suuntaan, ja mahdollisen rasvapeitteen on pysyttävä asianomai-sesti suunnattuna.
Eduksi on, että kuidut ovat kohtisuorassa täytetyn tuotteen viipalointitasoa vastaan. Tätä seikkaa ei tarvitse ottaa huomioon emulsiota täytettäessä makkaroiksi.
Eräs menetelmä ja laite kokonaisten luuttomien kinkkujen täyttämiseksi kuitumaiseen päällykseen, joka on muodostettu jatkuvasta rypytetystä päällysvarastosta, on selitetty tähän hakemukseen liittyvässä US-hakemuksessa nro 142.907, jonka Haett-inger ja kumpp. ovat jättäneet huhtikuun 23. päivänä 1980, ja joka on saman haltijan hallussa kuin tämä hakemus. Kuten em. hakemuksessa on selitetty, järjestää täyttäjä suuret liharyhmät lihantäyttökammiossa, minkä jälkeen kammion ovi suljetaan ja lukitaan ja kammiossa oleva tuote puristetaan kokoon lieriömäiseksi. Kaksivaiheinen mäntä työntää ensin päällykseen suljettavan lihasryhmän kammiosta täyttösarveen ja pakottaa tämän jälkeen lihasryhmän menemään täyttösarven läpi rypytetyn päällyksen sinkilällä suljettuun päähän. Tämän jälkeen päällys suljetaan toisella sidossinkilällä.
2 74590
Edellä mainitussa hakemuksessa selitettyä tyyppiä olevassa laitteessa rypytetty päällyspätkä saatetaan liukumaan kiristys- tai kannatushylsyn päälle, ja itse tämä hylsy voidaan saattaa edestakaiseen liikkeeseen täyttösarvella olevana. Tämä järjestelmä rypytetyn päällyksen sovittamiseksi täyttösarvelle on myös yksityiskohtaisemmin esitetty Kupcikeviciusin ja kumppanien Re-hakemuksessa 30.319. Tämä edellyttää kuitenkin pääl-lyspätkän sisähalkaisijän ja täyttösarven sisäaukon välistä kompromissia, jota eräissä tapauksissa ei voida hyväksyä luuttomien kinkkujen täytössä. Toisaalta rajoittaa päällyspätkän kokoa halu tiivistää pitkä päällyspituus rajoitetun pituuden omaavaksi päällyspätkäksi. Toisaalta sen täyttösarven sisäauk-ko, jonka täyttösarven varassa pääällyspätkää kannattava hylsy on, ei saa olla niin pieni, että se puristaa kinkkuja liian paljon kokoon. Monissa tapauksissa ovat lihasryhmät, jotka täyttäjä on asianomaisesti järjestänyt kammiossa, menettäneet suuntauksensa päällyksen täyttökäsittelyssä, mikä antaa tulokseksi ala-arvoisen täytetyn tuotteen. Luullaan, että suuntauksen menetys täyttämisen aikana johtuu suureksi osaksi sarven aukkoon tulevien lihasryhmien liian suuresta kokoonpuristami-sesta ja repimisestä, ja tätä ilmiötä monimutkaistaa sarvesta lähtevien lihasryhmien reaktio, kun nämä ryhmät laajenevat päällyksessä epämääräisellä tavalla kiertyen ja kääntyen.
On todettava, että suurempi täyttösarvi olisi yleisesti katsottuna eduksi, mutta on eri asia on saavuttaa tämä tavoite. Kinkkuja täytettäessä on kiinnitettävä erikoista huomiota kahteen näkökohtaan.
Ensinnäkin on edestakaisin liikkuvalla kiristyshylsyllä varsin hyödyllinen tehtävä kinkkujen täyttämisessä sen ansiosta, että tämä hylsy saattaa päällyksen löystymään täyttöjakson alussa tai sen lopussa. Jakson alussa esiintyvä löystyminen sallii kinkun liikkeen alkavan päällyksen suoristamiseksi ilman, että kehittyy niin suuri paine, että sinkilä tulee poispuhalletuksi päällyksen suljetusta päästä. Täyttöjakson lopussa sallii löystyminen sinkilöimislaitteen kokoavien elimien sellaisen 3 74590 toiminnan, että tämä sinkilöimislaite kokoaa ja sulkee päällyksen toisen pään kehittämättä käytetyssä tuotteessa liian suurta painetta, joka muuten voisi aiheuttaa päällyksen rikkoutumisen tai saattaa sinkilän sinkoutumaan pois päällyksen ensimmäisestä päästä. Hylsyn sekä sen sisäkehän ja täyttösar-ven välisen välyksen poistaminen tekisi ilmeisesti mahdolliseksi suurentaa täyttösarven halkaisijaa suhteessa päällyspät-kän sisähalkaisijaan, mutta hylsyä on pidetty liian hyödyllisenä sen poistamisen sallimiseksi.
Toinen ongelma on välys, joka tarvitaan pääl lyspätkän ja kiri styshylsyn välillä. Käytettäessä Beckmanin US-patentissa nro 4.007.761 yleisesti selitettyä päällyspätkää, on välyksen oltava kohtuullisen suuri, jotta koneen käyttäjä voisi saattaa pätkä luotettavasti ja vahingoittumatta liukumaan kiristyshyl-sylle. Tätä ongelmaa monimutkaistaa lisäksi rypytyskäsittelyn luonne.
Rypy tys tekni ikan ammatt imiehi lie on selvää, että päällyksen koko on tärkeä, kun halutaan saada rypytetyn pätkän sisäaukon ja ulkokehän sopiva suhde. Päällyksen koon valinta on pakkaamon käyttäjän valvonnassa eikä siis mikään päällyksen valmistajan helposti valvottavissa oleva asia. Tämän seurauksena on suhteellisen yleinen käytäntö sovittaa täyttökoneet muutamiin sarvikokoihin, joita kutakin voidaan käyttää päällyskokojen määrätyn ryhmän yhteydessä. Sarven mitat valitaan kompromissina, jonka mukaan saadaan ennalta määrättyyn aksiaaliseen pituuteen rypytetty päällys, jonka sisäaukko soveltuu täyttösar-velle.
Rypytyskäsittelyssä päällys ensin tiivistetään rypytysrullien tai vastaavien välineiden avulla karalla olevana, jonka karan halkaisija on suhteessa päällykseen liittyvän täyttösarven halkaisijaan. Rypytyskäsittelyn toisena vaiheena kohdistetaan akselin suuntainen kokoonpuristava voima rypytettyyn päällykseen, mikä yhä lisää tiivistyssuhdetta. Tämän jälkeen rypytetty pätkä poistetaan karalta. Poistamisen jälkeen, jolloin kokoonpuristava voima päättyy, pyrkii pätkän sisäaukko "kasva- 74590 maan" sisäänpäin, toisin sanoen laajenemaan osaan sitä tilavuutta, jonka kara on aikaisemmin täyttänyt, minkä tuloksena aukon koko pienenee. Pienenemisen määrä on jossain määrin ennalta laskettavissa, mutta kaupallisesa valmistuksessa on yleensä välttämätöntä sallia pahimmassa tapauksessa suurempikin laajeneminen ja jättää lisävarmuusvara sen seikan varmistamiseksi, että rypytetty pätkä kaikissa tapauksissa tulee sopimaan sen yhteydessä käytettävälle täyttösarvelle. Koska lisäksi pätkän kasvaessa sen sisähalkaisija varaa suuremman tilavuuden kuin pätkän ollessa kokoonpuristettuna karalla, menetetään jonkin verran tiivistymishyötysuhdetta.
Koska päällyksen koko on suhteessa pätkän sisä- ja ulkohalkai-sijoihin, ja koska rypytetyn pätkän on aina sovittava täyttö-sarvelle pätkän pahimmassakin kasvutapauksessa, on seurauksena haitallinen vaikutus mahdollisuuteen maksimoida täyttösarven sisäaukko, minkä tuloksena ovat edellä mainitut puutteet.
Edellä esitetyn perusteella on tämän keksinnön yleisenä tavoitteena suurentaa päällyksen määrättyä kokoa varten tarkoitetun täyttösarven mahdollista sisäaukkoa vaikuttamatta haitallisesti siihen päällysmäärään, joka voidaan rypyttää määräpituiseksi pätkäksi.
Eräs tähän liittyvä tavoite on aikaansaada laitteet suurien lihasryhmien täyttämiseksi siten, että täyttökäsittelyssä päällyksen suljettujen lihasten vikasuuntaukset saadaan merkityksellisesti pienenemään.
Keksinnön tarkoituksena on myös aikaansaada entistä parempi päällystä höllentävä laite, joka kykenee säätämään täyttöpai-neita laajoissa rajoissa.
Keksinnön erään näkökohdan mukaan on keksinnön eräänä tavoitteena päällystuote, joka mahdollistaa suurien lihasryhmien täyttämisen siten, että lihakset mahdollisimman vähän joutuvat suuntauksestaan ja pikasovituslaite, joka helpottaa päällys-tuotteen panostamista täyttökoneseen.
5 74590
Keksinön tunnusmerkit on määritelty oheisissa patenttivaatimuksissa ja keksintöä selitetään seuraavassa yksityiskohtaisesti oheisten piirustusten perusteella.
Kuvio 1 näyttää perspektiiviesityksenä keksinnön erään näkökohdan mukaista, edullisena pidettyä rypytettyä päällystuotet-ta.
Kuvio 2 esittää kuvion 1 viivan 2-2 kohdalta katsottuna sisäpuolista kiristyslaitetta.
Kuvio 3 esittää kuvion 2 viivan 3-3 kohdalta tehtyä leikkausta.
Kuvio 4 esittää kuvion 2 viivan 4-4 kohdalta tehtyä osaleikkausta.
Kuvio 5 esittää päältä päin täyttökonetta, jossa päällystuote on työnnetty panostusasentoon.
Kuvio 6 esittää päältä päin täyttökonetta, jossa päällystuote on paikallaan valmiina täytettäväksi.
Kuvio 7 esittää päältä päin kuvion 6 viivan 7-7 kohdalta katsottuna täyttösarviyhdistelmää.
Kuvio 8 esittää kuvion 6 viivan 8-8 kohdalta katsottuna osaku-viona täyttäjän käyttämää ohjausvälinettä kiristyksen säätämiseksi.
Kuvio 9 esittää kuvion 6 viivan 9-9 kohdalta tehtynä osaleikkauksena päällyspätkän etukannatinta.
Kuvio 10 esittää kuvion 6 viivan 10-10 kohdalta tehtynä osa-leikkauksena sisäpuolista kiristyksen säädintä.
Kuviot 11...13 esittävät päältä katsottuna kaaviollisina osa- kuvioina erilaisia täyttöolosuhteita.
6 74590
Vaikka keksintö tullaan seuraavassa selittämään eräiden edullisina pidettyjen suoritusmuotojen yhteydessä, ei tarkoituksena ole rajoittaa keksintöä näihin suoritusmuotoihin. Tarkoituksena on päinvastoin peittää kaikki vaihtoehdot, muunnokset ja vastaavanlaiset ratkaisut, jotka sisältyvät keksinnön o-heisten patenttivaatimusten määrittämään ajatukseen.
Piirustusten kuvio 1 näyttää päällystuotetta 20, joka edustaa tämän keksinnön erään näkökohdan mukaista edullisena pidettyä suoritusmuotoa. Tässä kuvion 1 näyttämässä suoritusmuodossa putki 21 sekä toimii päällysvaraston 22 kannatusalustana että sisältää myös sovitusvälineen 23, joka on tarkoitettu kiinnitettäväksi täyttökoneen istukkaan (ei näytetty) niin, että putki 21 toimii varsinaisena täyttösarvena.
Tässä edullisena pidetyssä suoritusmuodossa päällysvarasto 22 puristetaan kokoon paikallaan putken 21 varassa olevana sen päällysmäärän suurentamiseksi, joka voidaan sovittaa määräpituiseen päällystuotteeseen suurentamalla tiivistymishyötysuh-detta, kuten on selitetty FI-patenttihakemuksessa 821404, jonka keksijöinä ovat Mahoney et ai ja joka hakemus on siirretty samalle hakijalle kuin tämä hakemus. Päällysvarastona on edullisesti esikostutettu kuitulujitteinen päällys, jonka kosteuspitoisuus on riittävän suuri täyttämisen mahdollistamiseksi ilman, että kosteutta lisätään liottamalla. Tapauksissa, joissa happisulku on tarpeen, voidaan kuitenkin käyttää sulkukalvolla päällystettyä kuitulujitteista päällystä tai muovikelmuletkua.
Vaikka on mahdollista puristaa päällys 22 kokoon erillään täyttölinjasta olevassa koneessa, kuten on selitetty esim. US-patentissa nro 2.001.461 (Hewitt), puristetaan päällys edullisesti rypytyskäsittelyn eräänä osana kokoon putkella olevana. Eräänä sovellutuksena päällys voidaan rypyttää suoraan putkella olevana ja tämän jälkeen puristaa kokoon paikallaan olevana rypytyskäsittelyn kokoonpuristamisvaiheessa. Vaihtoehtoisesti, ja varsinkin vaappukaralla varustettuja 7 74590 koneita käytettäessä, voidaan putki sovittaa karan kokoonpu-ristamisosalle, päällys rypyttää karan rypytysosalla olevana ja sitten siirtää putkelle puristusvaiheessa, minkä jälkeen kokoonpuristaminen tapahtuu. Kummassakin tapauksessa on karan kannatettava putken sisäsivua tämän muodonmuutoksen estämiseksi kokoonpuristamisen aikana. Molempien menetelmien lopputuloksena on päällyspituus, joka on tiivistetty paikallaan putken 21 varassa olevana, jolloin tiivistymishyötysuhde suurenee putken antaman kannatuksen ansiosta, ja putki kykenee poistamaan päällyspätkän sellaisen sisäänpäin suunnatun kasvun, joka esiintyy ilman kannatusta olevissa rypytetyissä tiivistetyissä päällyspätkissä. Kannattavilla sydämillä suoritetun erittäin tiiviin rypyttämisen muiden yksityiskohtien selvittämiseksi kehoitetaan lukijaa tutustumaan edellä mainittuun Mahoneyn hakemukseen, jonka asiaan kuuluva selitys sisällytetään tähän hakemukseen viitteenä.
Edullisena pidetyssä suoritusmuodossa putki 21 on tarkoitettu poisheitettäväksi sen jälkeen, kun päällysvarasto on loppunut, joten putken on oltava mahdollisimman halpa. Putkelta vaaditaan kuitenkin riittävää lujuutta siten, että se kestää kokoonpur istetun päällyksen kohdistamat, säteittäisesti kokoon-puristavat voimat, samoin kuin ne mahdolliset laajentavat voimat, jotka voivat kehittyä lihasryhmiä putken sisäaukon läpi pakotettaessa. Tästä syystä putki edullisesti tehdään suhteellisen halvoista synteettisistä materiaaleista, kuten muoveista, jotka ovat riittävän lujat tarkoitettuun käyttöön. Sopivana esimerkkinä mainittakoon suuren tiheyden omaavaa polyetyleeniä oleva putki, jonka pituus on noin 91 cm, seinä-mänpaksuus noin 1,6 mm ja jossa on sileä, suora sisäaukko. Tämän putken tulopäässä on laippa tai muu väline putken kiinnittämiseksi täyttökoneen istukkaan.
Päällyksen pidättämiseksi säädetyllä voimalla täyttämisen aikana on putken yhteydessä sisäpuolinen pidätysväline 25, joka joutuu kosketukseen päällyksen sisäsivun kanssa. Kuvion 1 näyttämällä tavalla on päällyksen suoristettu osa 26 vedetty sisäpuolisen pidätysvälineen 25 päälle ja suljettu esim. si n- 8 74590 kilällä 27. Tässä tilassa olevana päällystuote voidaan sijoittaa täyttökoneeseen, sovitusväline 23 sovittaa täyttökoneen istukkaan ja kiinnittää siihen, ja tuote pakottaa menemään putken 21 läpi, joka sekä kannattaa päällystä että myös kannattaa päällykseen täytettävää tuotetta.
Osittain käytetyssä pätkässä olevan päällyksen säästämiseksi käytetään välineitä jäljellä olevan päällysvaraston 22 suojaamiseksi, jona välineenä tässä on näytetty päällyksen peittävä joustava suojus 28. Jos päällysvarasto tullaan käyttämään vain osittain määrättynä päivänä, on päällystuote 20 poistettava koneesta ja putki 21 steriloitava ennen varastointia. Suojus 28 on sovitettu vedettäväksi jäljellä olevan päällysvaraston reunojen ylitse (jolloin tämän varaston sinkilällä suljettu pää voidaan katkaista ja vetää takaisin rypytettyyn pätkään) , minkä jälkeen putken 21 sisäsivu ja ulkosivu voidaan pestä, jolloin itse päällysvarasto 22 on suojattu kastumiselta tai saastumiselta.
Ottamalla huomioon ne merkitykselliset edut, jotka liittyvät edellä selitettyyn rakenteeseen, esitetään vertailu niiden mahdollisuuksien välillä, jotka saavutetaan toisaalta käyttämällä edellä mainitun Haettingerin patenttihakemuksessa ja toisaalta tässä selitettyä ratkaisua. Tyypillinen päällys, joka on tarkoitettu käytettäväksi kokolihakinkkuja täytettäessä, on kokoa 11 oleva kuitulujitteinen päällys, jonka nimel-lisleveys laakana on noin 21,1 cm ja suositeltu täytetty halkaisija on 15,4 cm. Päällyksen rypyttämisestä saavutetun vuosien kokemuksen perusteella on kohtuullista olettaa voitavan em. patenttihakemukseen sopeutuvassa sovellutuksessa rypyttää noin 61 m päällystä 61 cm:n päällyspätkäksi , jonka sisäaukko pätkän sisäänpäin suunnatun kasvun jälkeen voidaan helposti sovittaa kannatushylsylle, jonka ulkohalkaisija on 9,6 cm. Tämä esimerkki esitetään kaupallisessa mielessä käytäntöön soveltuvana tapauksena, jolloin otetaan huomioon, että päällyksen pituutta pätkää kohden voidaan arvostella pätkän sisä- 74590 aukon kokoon verrattuna siten, että sisäaukon suureneminen jossain määrin voidaan saavuttaa pienentämällä päällyksen määrää päällyspätkää kohden.
Kun kannatushylsyn ulkohalkaisija, jonka päälle päällyspätkä on voitava saattaa liukumaan, on rajoitettu 9,6 cm:iin, ja kun otetaan huomioon kannatushylsyn ja täyttösarven välinen välys ja hylsyn ja sarven materiaalipaksuudet, on täyttösarven täten saadun sisäaukon halkaisija ainoastaan 9,1 cm. Järjestelmä soveltuisi varsin hyvin osiin leikattujen kinkkujen täyttämiseen, mutta sen sijaan se soveltuu vain rajoitetusti kokonaisten luuttomien kinkkujen täyttämiseen. Lisäksi on sarven ja kannatushylsyn seinämänpaksuuksia vakavasti rajoitettava, minkä seurauksena nämä elementit tulevat luvattoman helposti rikkoutuviksi ja alttiiksi vahingoittumiselle.
Tätä keksintöä sovellettaessa voidaan tähän tarkoitukseen käyttää polyetyleeniä olevaa kertakäyttöistä täyttösarvea, jonka seinämänpaksuus on 1,6 mm ja sisäaukon halkaisija on 10,5 cm, mikä edustaa huomattavaa suurenemista aikaisemmin tunnettuun järjestelmään verrattuna.
Putken pituus voi olla noin 92 cm lähtöpään kannattamiseksi ja tilan saamiseksi sisäpuolisen pidätysvälineen ohjausta varten. Kuitulujitteisen päällyksen määrä, joka tiivistetään sarven 61 cm:n pituiselle osalle, voidaan suurentaa 76 metriin, verrattuna aikaisemman tekniikan mukaan saavutettavaan 61 metrin pituuteen. Tuloksena on täyttösarven sisäaukon huomattava suureneminen, minkä ansiosta kinkkuja voidaan täyttää siten, että lihakset sijaitsevat asianmukaisesti suunnattuina. Näitä kinkkuja ei voitaisi luotettavasti käsitellä edellä mainitun järjestelmän avulla, ja tämä etu saavutetaan yhdessä päällys-pätkän sisältämän päällyspituuden huomattavan kasvun kanssa.
10 74590
Kuten edellä mainittiin, on mahdollisuus löysätä päällystä tärkeän täyttöjakson määrätyissä vaiheissa. Käytettäessä em. Haettingerin hakemuksessa selitettyä järjestelmää muodostettiin löystymä siirtämällä kannatushylsyä eteenpäin ja taaksepäin täyttösarvella.
Keksinnön mukaan saadaan keinot päällykseen kohdistetun pidä-tysvoiman pienentämiseksi huomattavassa määrin keinona päällyksen löysäämiseksi. Sen sijaan, että itse päällystä siirretään eteenpäin ja taaksepäin ja käytetään hyödyksi päällyspät-kän liikettä täytettävään tuotteeseen tai sarven päähän nähden löystymän muodostamiseksi, tekee pidätys voi man pienentäminen päällyksestä helpommin suoristettavan ja aikaansaa varsinaisen löystymän vaikutuksen.
Viitaten kuvioon 1 yleistiedon saamiseksi ja kuvioihin 2...4 rakenteen yksityiskohtien ymmärtämiseksi on sisäpuolisena pidätysväl ineenä 25 luonteeltaan pidätysrengas, jossa on reu-nusosa 30, jonka ympärys on suurempi kuin päällyksen venyttä-mätön ympärys niin, että renkaan ollessa pystyasennossa se venyttää päällystä ja täten kehittää halutun pidätysvoiman, kun päällys saatetaan menemään tämän renkaan ylitse. Nykyään tehdään renkaan ulkohalkaisija suunnilleen yhtä suureksi kuin sen yhteydessä käytettävän päällyksen suositeltu täytetty halkaisija. Keksintöä edelleen sovellettaessa käytetään välineitä renkaan kai1istamiseksi sarven pituusakseliin nähden päällyksen venytysmäärän pienentämiseksi, mikä puolestaan huomattavasti pienentää pidätysvoimaa. Kuviosta 11 nähdään, että sisäpuolinen pidätysrengas 25 voi asettua kaltevaan asentoon, jossa pidätysvoima on minimissään (pienempi kuin 44,5 N), ja kuvion 13 näyttämään pystyasentoon, jossa pidätysvoima on huomattavasti suurempi (suuruusluokkaa 355...400 N).
Löystymän säätämiseksi tällä tavoin käytetään välineitä renkaan 25 reunusosan 30 kääntämiseksi täyttösarven pituusakseliin nähden. Keksinnön tämän näkökohdan eräässä edullisena pidetyssä suoritusmuodossa saavutetaan tämä saranoilla, jotka on muodostettu ruiskuvalettuun rengasyhdistelmään, jota kuviot 74590 2...4 näyttävät yksityiskohtaisesti. Kuvioissa on esitetty pidätysrengasyhdistelmä 25, jonka reunusosa 30 on yhdistetty sarvelle sovitettavaan osaan 31 kahdella uumalla 32, 33, joissa on diametraalisesti vastakkain sijaitsevissa kohdissa saranat 34, 35. Sarvellesovitusväline 31 on lieriömäinen ja kooltaan sellainen, että se sovittuu putken 21 ulkokehään. Näin ollen putki 21 voidaan työntää lieriömäiseen sovitusvälinee-seen 31 ja rengas sitten saattaa liukumaan oikein suunnattuna putkelle kuvion 1 näyttämällä tavalla. On olemassa kohdista-mislovi 36, joka sopii yhteen putkessa 21 olevan samanlaisen merkin kanssa renkaan saranoiden 34, 35 suuntaamiseksi oikealla tavalla säteittäisesti putkeen nähden. Pituussuuntainen suuntaus voidaan myös saavuttaa yhteensovittuvien merkkien avulla, vaikka suuntaus edullisesti tehdään kiinnitysyhdistel-män avulla. Suhteellisen liikkeen mahdollisuuden estämiseksi on renkaan asento putkella kiinnitetty esim. ultraäänihitsaa-malla tai niittaamalla.
Nähdään, että uumat 32, 33, jotka liittävät ulkopuolisen reunuksen 30 sisäpuoliseen sovitusvälineeseen 31, on ohennettu sarana-alueilla 34, 35 (ks. kuvion 4 yksityiskohtia) lovella 38 saranalinjan muodostamiseksi kohdassa 39 siten, että reunusosa 30 pääsee kallistumaan kiinteästi sovitettuun osaan 31 nähden. Saranakohdista välin päässä olevilla alueilla olevat huomattavan suuret aukot 40 ja 41 antavat riittävän välyksen reunuksen 30 huomattavan suurta liikettä varten sarveen nähden. Kaksi liuskaa 42, 43 rajoittaa maksimikallistumiskulman siten, että seuraavassa selitettävä ohjauslaite voi painautua reunukseen, kun tämä on ala-asennossaan. Tässä selitetyt ren-gasyksiköt voidaan valmistaa halvalla suuren tiheyden omaavasta polyetyleenistä soveltamalla tavanomaisia ruiskuvalumene-telmiä. Kieroutumisen estämiseksi voidaan reunuksen 30 vastakkaisiin reunoihin valaa vastakkain sijaitsevat pinoamislovet (ei näytetty).
Haluttaessa käyttää renkaan kallistamislaitetta täyttöpaineen säätämiseksi pysyvästi sovitetussa täyt tösar vessa, kuten metal 1 isarvessa , voidaan rengasjärjestelmä tehdä pysyvämmäksi , 12 74590 esim. käyttämällä parempia kääntövälineitä saranoiden asemesta, ja käyttämällä lujempaa materiaalia, kuten ruostumatonta terästä tai korkeampilaatuista polyetyleeniä. Kuvioiden 2...4 näyttämän laitteen on kuitenkin todettu sangen hyvin sopeutuvan kuvion 1 näyttämään kertakäyttöiseen päällystuotteeseen, koska se voidaan valmistaa suhteellisen halvalla, samoin kuin itse putkikin. Koska lisäksi tällaisia elementtejä käytetään yhdessä edellä mainitun Beckmanin patenttihakemuksen mukaisen, suuresti tiivistetyn päällysvaraston kanssa, lisää sarvella oleva suurempi päällysmäärä edelleen saavutettavia etuja. Käyttämällä kuvioiden 1...4 yhteydessä selitettyä ratkaisua tehdään päällystuote riittävän halvaksi siten, että se voidaan heittää pois, mutta silti riittävän edulliseksi, mukaanluettuna sarven suurentunut sisäaukko ja suurentunut päällysvarasto niin, että pakkaamo voi hyväksyä kustannukset.
Ennen kuin ryhdytään selittämään menetelmää uuden päällystuot-teen ja sen tuoreen päällysvaraston sijoittamiseksi täyttöko-neeseen, on eduksi tarkastaa niitä täyttökoneen elementtejä, jotka liittyvät toiminnallisessa asennossa olevaan päällyspät-kään. Kuviot 6 ja 7 esittävät ensi kädessä kuvion 1 näyttämää päällystuotetta 20, jonka lähtöpää on työnnetty lieriömäiseen kannattimeen 50 tämän kannattamaksi. Kannatustehtävänsä lisäksi on sylinteri 50 mitoitettu ympäröimään sarven päätä riittävän tiiviisti siten, että se toimii tuotteen takaisinvirtausta estävänä tiivisteenä. Päällystuotteen tulopäähän liittyvä sovitusväline 23 on näytetty laippana 51, joka sovittuu täyttökoneen istukan 53 vasteeseen (täyttökoneen eräs osa on näytetty kohdassa 54). Sarvi 21 on lujasti kiinnitetty istukkaan pikairroitus-nauhakiristimellä 55, joten sarvi on valmiina vastaanottamaan täytettävää tuotetta ja syöttämään tuotteen plastisen sisäaukkonsa läpi rypytetyn päällysvaraston suljettuun päähän.
Täyttöpaineen säätämiseksi käytetään välineitä kallistuvan renkaan 25 kulman säätämiseksi. Nämä välineet on tässä näytetty kallistuvan renkaan ohjaimena 56. Viitaten lyhyesti kuvioiden 11...13 näyttämiin leikkauskuvioihin nähdään, että kallis- 74590 tuvan renkaan ohjain 56 voidaan siirtää tähän kallistuvaan renkaaseen 25 nähden kuvion 11 näyttämästä etäällä olevasta asennosta kuvion 12 näyttämään lähiasentoon. Tässä ohjaimessa 56 on myös kulmansäätövälineet, jotka voivat ohjata kallistuvan renkaan 25 kuvion 12 näyttämän löystyneen asennon ja kuvion 13 näyttämän pystyasennon välillä.
Kuten parhaiten näkyy kuvioista 7 ja 10 on kaltevan renkaan ohjain 56 kääntyvästi asennettu kahden pystysuunnassa olevan kääntötapin 60, 61 varaan pystyn kallistamisakselin muodostamiseksi. Kääntötapit ovat nopeasti irroitettavaa tyyppiä siten, että ne voidaan helposti purkaa huoltoa tai puhdistusta varten. Pysty kääntöakseli edellyttää, että kallistuvan renkaan saranat myös ovat pystyasennossa, kun täyttösarvi on käyttöasennossaan. Apuna kallistuvan renkaan saranalinjan saattamiseksi pystyn kääntöakselin linjalle on laippa 51 lovettu kohdassa 57 siten, että se sovittuu täyttösarven laipassa olevaan tappiin 58 (kuvio 5).
Kuvion 6 mukaan on koneessa välineet kallistuvan renkaan ohjaimen kulman säätämiseksi sisääntyönnetyn täyttöputken 21 akseliin nähden siten, että se säätää sisäpuolisen kallistuvan renkaan 25 kulma-asentoa. Tähän tarkoitukseen käytetään paine-ilmasylinteriä 65, jonka käyttötanko 66 on kääntyvästi kiinnitetty kohdassa 67 kappaleeseen 68, joka liukuu käyttövarren 69 lovessa. Käyttövarsi 69 on puolestaan kiinnitetty esim. hitsaamalla rengasmaiseen metallielementtiin 70, joka kannattaa säätörengasta 71. Säätörengas 71 tai ainakin sen kantava pinta 71a on edullisesti muovia, kuten polyetyleeniä, koska se on suorassa kosketuksessa päällyksen kanssa ja sen tehtävänä on sulkea päällys melko tiiviisti, kun se on lähellä kallistuvaa rengasta 25 olevassa asennossa.
Kuvion 6 näyttämällä tavalla on kallistuvan renkaan ohjain 56 pystyasennossaan, jossa sylinterin tanko 66 on ulostyönnetty-nä. Haluttaessa saattaa kallistuva rengas kaltevaan asentoon ohjataan paineilmasylinteriä 65 siten, että se vetää pois sylinteritangon, jonka tehtävänä on vetää käyttövartta 69 14 74590 oikealle kuviossa 6 siten, että saavutetaan kuvioiden 11 ja 12 näyttämät asennot. Kappale- ja luisti järjestelmässä 68 on riittävän suuri liikkumatila siten, että se vastaa käyttövar-ren 69 sisäänpäin suunnatun liikkeen säteittäiskomponenttia.
Täyttöpaineen säätöalueen suurentamiseksi vielä enemmän ohjaimen kallistavan toiminnan lisäksi käytetään välineitä kallistuvan renkaan ohjaimen 56 siirtämiseksi kallistuvaan renkaaseen 25 nähden pitkin täyttösarven akselia. Tätä varten on kallistuvan renkaan tähän asti selitetyt säätöelementit asennettu alustalevylle 72 (kuviot 6, 7 ja 10), joka on asennettu liikkumaan neljässä johteessa 75...78, jotka puolestaan on kiinnitetty täyttökoneen runkoon 79. Alustalevy 72 pääsee täten liukumaan kuvioiden 6 ja 7 näyttämän asennon, jossa kallistuvan renkaan ohjaimen pinta 71a on lähellä kallistuvaa rengasta ja on erotettu tästä ainoastaan päällyksen paksuudella ja toisen asennon välillä, jossa ohjain sijaitsee suunnilleen 2,5 cm vasemmalle siirtyneenä kuvatusta asennosta, ja jossa kallistuvan renkaan ohjain on erillään tästä kallistuvasta renkaasta. Välineenä tällaisen suhteellisen liikkeen aikaansaamiseksi on tässä näytetty paineilmasylinteri 80, joka painautuu alustalevyssä 72 kiinni olevaan tappiin 81. Sylinterin tangon edetessä koko alustalevy ja siihen kiinnitetty kallistuvan renkaan ohjain siirtyy suunnilleen 2,5 cm vasemmalle ja erottaa kallistuvan renkaan sen ohjaimesta. Alustale-vyn 72 kulkumatkan rajoittamiseksi on tämä levy lovettu kohdassa 84, ja lovi on sijoitettu koneen runkoon kiinnitetyn tapin 85 linjalle.
Monissa sovellutuksissa on edullista siirtää kallistuvan renkaan ohjain määrättyyn kohtaan täyttöjakson aikana. Näin tehtäessä on sarven pään ja lieriömäisen kannattimen 50 välisen tiivistävän yhteensitoutumisen takia välttämätöntä välttää näiden elementtien välinen suhteellinen liike. Näin ollen lieriömäinen kannatin 50 on asennettu siten, että se pysyy kiinteänä täyt tökoneeseen (ja näin ollen täyttösarveen) nähden, kun taas alustalevy 72 pääsee vapaasti siirtymään. Lähemmin selitettynä levy 90 toimii kannattimen alustana ja on 74590 liukuvasti asennettu alustalevylle 72 neljän johteen 91...94 avulla. Levy 90 on muotoiltu siten, että se painautuu tappiin 85, joka toimii alustalevyn 72 siirtoliikkeen rajana. Sen sijaan, että tämä levy 90 olisi lovettu samalla tavalla kuin alustalevy 72, on levyssä 90 ympyrämäinen aukko 95, joka so-vittuu tapin 85 päälle, mutta pitää levyn 90 kiinteässä asennossa tappiin (ja näin ollen koneeseen ja sarveen) nähden, kun taas alustalevy 72 siirtyy rajojensa välissä. Näin ollen voidaan kallistuvan renkaan ohjainta 56 siirtää kallistuvaan renkaaseen 25 nähden häiritsemättä täyttösarven pään ja taaksepäin suuntautuvaa vuotoa estävän tiivisteenä toimivan kannattimen 50 välistä suuntausta. Kuviot 9 ja 10 havainnollistavat, miten levyt 72, 90 on sovitettu vastaaviin johteisiinsa. Näissä kuvioissa on myös esitetty kallistuvan renkaan ohjaimen 56 ja lieriömäisen kannattimen 50 muita yksityiskohtia, joista useimmat ovat tämän alan ammattimiehille selvät, kun he tutkivat piirustuksia. Niinpä kuvio 10 esittää pikairroituskytken-tää 61, joka voidaan helposti irroittaa kallistuvan renkaan ohjainyhdistelmän 56 poistamiseksi puhdistusta varten tai sen vaihtamiseksi toisenkokoiseen ohjaimeen. Kuvion 9 mukaan lieriömäistä kannatinta 50 pitää paikallaan iesjärjestelmä, johon sisältyy yläpuolinen elementti 96, joka on kiinnitetty alapuoliseen elementtiin 97 pikairroitus1iittimillä 98,99. Tämän ansiosta kannatin 50, joka edullisesti on polyetyleeniä oleva sisäänpantava kappale, voidaan helposti poistaa puhdistusta varten samoin kuin sen vaihtamiseksi toisenkokoiseen yksikköön, jota käytetään toisenlaisen ulkohalkaisijän omaavan sarven yhteydessä.
Koska sarven kannattimen 50 lähtöpää kannattaa muoviletkun ulkonevaa päätä ja muodostaa tuotteen takaisinpäin tapahtuvaa virtausta estävän tiivisteen, ja koska ulkopuolisen kallistuvan renkaan ohjaimen 56 tehtävänä on säätää tämän sisäpuolisen kallistuvan renkaan 25 asentoa, näyttää ensi näkymältä siltä, että näiden elementtien suhteelliset asennot tulisivat merkityksellisesti monimutkaistamaan tapaa, jolla päällyspätkä voidaan sijoittaa paikalleen. Keksintöä sovellettaessa käytetään kuitenkin pikasovituslaitetta, jonka ansiosta käyttäjä 16 745 9 0 voi liittää päällyspätkän käynnissä olevan koneen elementteihin ja kiristää paikalleen ilman merkityksellistä vaivaa tai ajanhukkaa. Pikaliittämistä suoritettaessa koko alustalevy 72, joka kannattaa kallistavaa mekanismia, ja joka saatetaan itse edestakaiseen liikkeeseen siirron ohjaamiseksi, on tehty helposti kääntyväksi siten, että se vastaanottaa päällyspätkän takaapäin ja mahdollistaa pätkän riittävän siirtymisen siten, että pätkä voidaan kääntää paikalleen ja liittää täyttösarven istukkaan 53. Kuvio 5 esittää täyttökoneen liittämisasentoa, jossa päällystuote 20 on työnnetty lieriömäisen kannattimen 50 ja kallistuvan renkaan ohjaimen 56 läpi. Kuvion 5 näyttämän 1iittämisasennon saavuttamiseksi sen jälkeen, kun irroitetta-valla sarvella oleva päällysvarasto on kulutettu loppuun, aloitetaan tyypillisesti "lepo"-asennosta, jossa siirtosylin-teri 80 saatetaan etenemään ja kallistava sylinteri 65 saattaa kallistuvan renkaan ohjaimen 56 asettumaan löysäävään asentoon. Loppuunkulutettu päällystuotteen putkimaisen sydämen 21 poistamiseksi koneen ollessa tässä tilassa, irroittaa käyttäjä ensin kiinnittimen 55 täyttösarven tyven irroittamiseksi istukasta 53, minkä jälkeen hän saattaa päällyspätkän liukumaan eteenpäin siten, että laippa 51 vapautuu istukasta 52. Tämän jälkeen käyttäjä yksinkertaisesti irroittaa johteen ainoan kiinnittimen 100, mikä kuvion 5 näyttämällä tavalla päästää johteen kääntymään sen kuvion 6 näyttämästä normaaliasennosta kuvion 5 näyttämään irroitettuun asentoon. Tappi 85, joka on painautunut levyn 72 loveen 84 ja levyn 90 aukkoon 95, toimii koko sovi tusyhdi st elmän kääntöpisteenä. Johteet 75,77 on sijoitettu kääntöpisteeseen 85 nähden siten, että koko levy pääsee kääntymään sen ollessa yhä edelleen näiden molempien johteiden kannattamana. Levyn 7 2 takapää löysätään kohdassa 103 kääntymisen sallimiseksi, kunnes saavutetaan kuvion 5 näyttämä vaste 104.
Vaikka tämän toiminnan selitys vaatii joukon lauseita, on varsinainen toiminta varsin yksinkertainen siten, että käyttäjän on ainoastaan irroitettava kiinnitin 100 ja vedettävä yhdistelmän takapää kohti itseään, mikä välittömästi saattaa laitteen asettumaan kuvion 5 näyttämään panostusasentoon.
74590
Paineilmasylinterin 80 käyttötangon haarukka 83 saatetaan painautumaan tappiin 81 siten, että levy-yhdistelmä tulee irroitetuksi sylinteristä ilman näiden elementtien käsin tapahtuvaa käsittelyä. Koska lieriömäisen kannattimen apulevy 90 on kokonaisuudessaan asennettu alustalevylle 72 ja myös saatettu kääntyväksi tapin 85 ympäri, kääntyvät ne elementit, joiden läpi uusi päällyspätkä 20 on työnnettävä, yhdessä kuvion 5 näyttämään asentoon, jossa koko yhdistelmä on kääntynyt riittävän paljon poispäin täyttökoneen rungosta siten, että päällyspätkä voidaan helposti työntää paikalleen. Kallistuvan renkaan ohjaimen 56 löystynyt asento myötävaikuttaa lisäksi päällystuotteen suuntauksessa, koska päällystuote voidaan toimittaa sellaisena, että kallistuva rengas 25 on löystyneessä asennossaan (kuten kuviossa 1 on näytetty) niin, että sarven likimääräinen asento näkyy. Päällyspätkä työnnetään aluksi kallistuvan renkaan ohjaimen 56 ja lieriömäisen kannattimen 50 läpi normaaliasentonsa ohitse, jolloin osa 107 on näytetty suoristettuna siten, että syntyy riittävän suuri putken 21 laipan 51 ja sarvi-istukan 53 vasteen välinen välys levy-yhdistelmän ja päällystuotteen päästämiseksi kääntymään takaisin käyttöasentoon. Käyttäjän on ainoastaan lukittava johteen kiinnitin 100, vedettävä päällyspätkä taaksepäin siten, että sen laippa 51 painautuu sarvi-istukan vasteeseen ja sitten sijoitettava pikairroituskiinnitin 55 jälleen paikalleen. Lovi 57 ja tappi 58 varmistavat tarkan sijoittumisen, jossa ohjaimen 56 kääntöakseli sijaitsee kallistuvan renkaan sarana-akselin linjalla. Täyttäminen voi välittömästi alkaa.
Ennen kuin ruvetaan selittämään laitteen käyttöä määrätyissä täyttösovellutuksissa, kiinnitetään ensin huomiota niihin suhteellisiin asentoihin, joihin kallistuvan renkaan ohjain 56 voi asettua. Ensinnäkin on siirtosylinterillä 80 kaksi asentoa: lähiasento, jossa kallistuvan renkaan säädin on kosketuksessa kallistuvan renkaan 25 kanssa päällyksen läpi, ja kauko-asento, jossa molempien elementtien välillä on määrätty etäisyys, esim. 2,5 cm. Kuvatussa suoritusmuodossa on rajat näiden asentojen saavuttamiseksi määrätty tappiin 85 painautuvan loven 84 mitoilla. Voitaisiin käyttää koneen käyttäjän asetta- 18 74590 mia rajoja eri kauko- tai lähiasentojen asettamiseksi, mutta nykyiset kokemukset näyttävät tällaisen asettelun tarpeettomaksi .
Kallistava sylinteri 65 antaa kaksi kulma-asentoa, joita sanotaan löystyneeksi asennoksi ja pystyasennoksi. Nykyään luullaan, että mahdollisuus säätää näiden asentojen määrättyjä kulmia olisi eduksi. Tätä varten on kallistavan paineilmasy-linterin 65 yhteyteen sovitettu iskunpituutta säätävät ohjaimet 110, 110a. Kuten parhaiten näkyy kuviosta 8, on sylinteri 65 kaksipäistä tyyppiä, jossa on kaksi käyttötankoa 66, 66a, jotka sisäpuolisesti on kiinnitetty yhteen ainoaan mäntään. Tankoon 66a painautuu säädettävä vaste, joka yleisesti on merkitty kohdassa 111. Nähdään, että tanko 66a ulkonee liikkuvassa vaste-elementissä 113 olevan aukon 112 läpi, jonka elementin asentoa voidaan säätää saattamalla se painautumaan kiinteään johtoruuviin 114. Kiinnitintä 115 käytetään vasteen 113 kiinnittämiseksi valittuun asentoon.
Asennossa, joka kuviossa 8 on näytetty kokoviivoin, on sylinteri 65 asetettu maksimietenemistä varten, mikä päästää tangon 66 liikkumaan riittävän pitkän matkan kallistuvan renkaan ohjaimen 56 saattamiseksi täysin pystyyn asentoon, joka muodostaa noin 90° kulman täyttösarven 21 akselin kanssa. Vastetta 113 voidaan liikuttaa oikealle kohti katkoviivoin näytettyä asentoa irroittamalla kiinnitysmekanismi 115 ja käyttämällä johtoruuvia 114 käsipyörän 116 avulla. Näin meneteltäessä asetetaan sylinterin 65 eteenpäin suunnatulle iskulle raja, joka estää renkaan ohjaimen 56 saavuttamasta 90° asentoa. Tässä tapauksessa on pystyasennon kulma pienempi kuin 90°, jolloin tätä pienenemistä säädetään säädettävän vasteen 113 sijainnin avulla.
Samalla tavoin on säätö järjestetty kallistuskulman asettamiseksi löystynyttä asentoa varten. Kuvion 8 mukaan muodostaa säätöväline 121 löystyneen asennon, jossa kallistuvan renkaan ohjain 56 muodostaa täyttösarven akselin kanssa noin 60° kulman. Irroittamalla kiinnitysmekanismi 125 voidaan vastetta 122 19 74590 siirtää vasemmalle, mikä rajoittaa sylinterin 65 paluuiskua niin, että löystyneen renkaan kulma (täyttösarven akseliin nähden) on säädettävän määrän suurempi kuin 60°.
Käytössä ohjaimet 110, 110a säädetään siten, että ne soveltuvat määrättyyn täyttökäsittelyyn, jolloin löystyneen asennon säädin 121 asetetaan siten, että saavutetaan tarvittava päällystä pidättävä voima päällystä koottaessa ja suljettaessa, ja pystyasennon säädin 111 asetetaan siten, että saavutetaan tarvittava päällystä pidättävä voima täyttämisen aikana. Koska määrätyn pakkaamon käytössä tarvittavat täyttöpaineet voivat olla erilaiset, voi menettelyn kokeilu jokaisessa pakkaamossa olla välttämätön haluttujen kulmien määräämiseksi.
Eri pakkaamoiden käyttömenetelmien erilaisuudesta johtuen on vaikeaa ennustaa kaikki ne käyttöolosuhteet, joille keksinnön mukainen laite voi joutua alttiiksi. Jonkinlaisen idean saamiseksi laitteen monipuolisesta käyttökelpoisuudesta ja keksintöön liittyvien etujen kuvaamiseksi jollain tavoin selitetään kuvioiden 11...13 perusteella eräitä tyypillisiä käyttöolosuhteita. Kuten edellä mainittiin, on kallistuvan renkaan ohjaimella 56 vähintään kaksi kulma-asentoa, joista käytetään sanontoja "löystynyt" ja "pysty" ja vähintään kaksi siirtoasen-toa, joita sanotaan kaukoasennoksi ja lähiasennoksi. Nämä asennot antavat kolme yhdistelmää, jotka ovat mainitsemisen arvoisia. Kuvio 11 havainnollistaa päällyksen suurinta löystymistä edustavaa tilaa (pienintä pidätysvoimaa), jossa kallistuvan renkaan kulma-asento on löystynyt ja kallistuvan renkaan poikittaisasento on kaukoasento. Kallistuvan renkaan löystynyt asento normaalisti ei millän tavoin venytä päällystä, ja tällöin on sisäpuolinen pienin pidätysvoima pääasiallisesti saavutettu suoristamalla rypytetyt laskokset ja päällyksen sekä sisäpuolisen renkaan 25 ja ulkopuolisen ohjaimen 56 välisen kitkaliitoksen vaikutuksesta. On huomattava, että päällysosan 130 siirtyessä rengasosan 131 ylitse on päällyksen 132 diamet-raalisesti vastapäätä sijaitseva osa vapaana joutumaan kosketukseen täyttösarviputken 21 kanssa. Samanlainen tilanne e-siintyy, kun päällys siirtyy renkaan 25 osan 133 ylitse.
20 74590
Kuvion 11 mukainen suurimman löystymän tilanne kehittyy sen ansiosta, että kallistuvan renkaan 25 annetaan laskea sen löystyneeseen asentoon ja myös siirtämällä kallistuvan renkaan ohjain 56 kaukoasentoon. Täten on päällyksen kiristyminen renkaalla 25 saatu poistetuksi ja lisäksi ulkopuolinen pidä-tysvoima, joka syntyy tukipinnan 71a vaikuttaessa renkaaseen 25, saatu mahdollisimman pieneksi siirtämällä nämä molemmat erilleen toisistaan. Käytännöllisessä sovellutuksessa on todettu, että niinkin pienet käyttökelpoiset vetovoimat kuin 35...40 N voidaan kehittää kuvion 11 näyttämässä tilanteessa.
Edellä mainitussa Haettinger-hakemuksessa selitetyt kaksois-mäntäiset täyttöelementit on kaaviollisesti esitetty kuvion 11 kohdissa 140, 141. Lähempien yksityiskohtien saamiseksi kehoi-tetaan lukijaa tutustumaan tähän hakemukseen, ja tämän kak-soismäntäisen täyttölaitteen selitys liitetään tähän hakemukseen viitteenä. Kuvion 11 näyttämällä tavalla on mäntä 41 maksimaalisesti eteenpäin siirtyneessä asennossa, jossa se painautuu sarvi-istukan 53 kartiomaisen sisäsivun omaavaan osaan, ja mäntä 140 pakottaa kinkkutuotteen 142 menemään täyt-tösarven läpi päällykseen kohdassa 143. Täytetyn tuotteen koko on pienennetty kuvioiden 12 ja 13 näyttämiin kokoihin verrattuna tarkoituksella liioitellusti havainnollistaa, että päällyksen pidätysvoima ja täten täyttöpaine saadaan minimoiduiksi tässä näytetyssä tilanteessa.
Kuvio 12 esittää puolestaan päällyksen keskinkertaista löysty-mistilaa (keskinkertainen pidätysvoima), jossa rengas 25 pysyy kuvion 11 näyttämässä asennossa, mutta kallistuvan renkaan ohjain 56 on siirretty lähiasentoon siten, että se joutuu kosketukseen tukipinnan 71a ja mitoitusrenkaan 25 kanssa näiden välistä liikkuvan päällyksen 22 läpi. Kuvatussa asennossa kallistuvan renkaan ohjaimen 56 kääntöpiste edullisesti lankeaa yhteen kallistuvan renkaan saranalinjan kanssa siten, että nämä elementit voivat kääntyä yhdessä puristamatta päällystä väliinsä. Kuvion 12 näyttämässä keskinkertaista löystymistä edustavassa tilassa voidaan saavuttaa suruuusluokkaa 90...180 21 745 90 N suuruisia pidätysvoimia, jotka kehittävät keskinkertaisia täyttöpaineita, jotka liioiteltuina on kuvattu keskikokoisella tuotteella 143'.
Päällyksen minimilöystymää edustava tila, jota voidaan käyttää mahdollisimman suurien täyttöpaineiden kehittämiseksi, on kuvattu kuviossa 13. Kuvion 13 mukainen tila saavutetaan parhaiten alkamalla kuvion 12 näyttämästä keskinkertaisesta löys-tymätilasta ja sitten käyttämällä kai1istumasylinteriä 65 (kuvio 6) kallistuvan renkaan ohjaimen 56 saattamiseksi etenemään löystyneestä asennosta pystyasentoon. Se seikka, että kallistuvan renkaan ohjaimen kääntöpisteet ja kallistuvan renkaan 25 saranalinja lankeavat yhteen, mahdollistavat sen, että kallistuvan renkaan ohjain 56 voi kannattaa kallistuvaa rengasta 25 pystyasennossa puristumatta kiinni näiden välistä liukuvaan päällykseen. Kuvatussa asennossa kallistuva rengas 25 kehittää maksimaalisen pidätysvoiman päällyksen maksimaalisen kiristymisen seurauksena, jolloin pidätysvoimaa edelleen täydentää tukipinnan 71a ja kallistuvan renkaan 25 välinen kosketus päällyksen läpi. Suuruusluokkaa 310...400 N olevia pidätysvoimia on saavutettu kuvion 13 näyttämässä tilanteessa. Täten saavutettu maksimaalinen täyttöpaine on liioitellussa muodossa havainnollistettu täytetyn tuotteen 143" suhteellisesti suuremmalla koolla.
On huomattava, että on olemassa kuvioiden 11...13 näyttämien perustilanteiden lukuisia vaihtoehtoja, jotka kykenevät kehittämään täyttöpaineen muita tasoja. Viitaten kuvion 8 selitykseen voi varsinkin käyttäjä valita kallistuvan renkaan 25 löystyneen ja pystyasennon siten, että voidaan valita 90° pienempi pystyasento maksimaalisen täyttopaineen pienentämiseksi, ja voidaan aikaansaada 60° suurempia löystyneitä asentoja ja pienempien ja keskikokoisten täyttöpaineiden suurentamiseksi.
Edellä mainittujen erilaisten staattisten tilanteiden lisäksi soveltuu kallistuvalla renkaalla saavutettu täyttopaineen säätö erikoisen hyvin täyttopaineen muuttamiseksi merkityksel- 74590 lisesti jokaisen täyttöjakson aikana. Jotta esim. estettäisiin tuotteen paineen suureneminen ja päällyksen rikkoutuminen päällyksen kokoamisvaiheessa, voidaan edullisesti menetellä seuraavasti. Täyttäminen aloitetaan kuvion 13 näyttämässä maksimaalisen pidätysvoiman tilanteessa, ja kallistuvan renkaan ohjain 56 pysytetään tässä asennossa, kunnes koko kinkku on pakotettu täyttöputkesta päällykseen. Ennen kokoamiskäsit-telyä (joka suoritetaan sinkilöimislaitteella) siirretään ohjain 56 kuvion 13 näyttämästä asennosta kuvion 11 näyttämään asentoon, mikä päästää kallistuvan renkaan 25 laskeutumaan sen löystyneeseen asentoon. Kallistuvan renkaan ohjain 56 voidaan haluttaessa tässä vaiheessa kallistaa alas tämän lepoasennon saavuttamiseksi. Vaihtoehtoisesti voitaisiin sama tulos saavuttaa saattamalla mekanismi etenemään kuvion 13 näyttämästä tilasta kuvion 12 näyttämän tilan kautta kuvion 11 näyttämään tilaan.
Toinen mahdollinen tilanne, joka voi esiintyä täyttökäsitte-lyssä, on suhteellisen suuria lihasryhmiä täytettäessä myös tämän keksinnön mukaista suurentunutta sisäaukkoa käyttäen, kinkkujen taipumus kieroutua ja kääntyä niiden lähtiessä täyt-tösarven lähtöpäästä. Jotta lihakset voisivat palautua edulliseen suuntaukseen ennen kuin ne paineenalaisinä pakotetaan päällyksen, on edullista alkaa täyttäminen pienimmällä päällyksen pidätysvoimalla. Näin ollen täyttäminen aloitetaan kuvion 11 näyttämässä tilanteessa ja täyttäminen voi jatkua täten kunnes 25...100 % kinkusta on tullut täytetyksi päällykseen. Tässä kohdassa huomataan melko vaikeaksi aikaansaada sopiva määrä päällyksen löystymää käyttämällä em. Haettinger-hakemuksen mukaista edestakaisin liikkuvaa kannatushylsyä, ja että lisäksi löystymää kehitettäessä saattamalla kannatushylsy edestakaiseen liikkeeseen tarvitaan jakson aikaa, jonka kuluessa täyttöä ei suoriteta. Tämän vastakohtana voidaan edellä selitettyä kallistuvaa rengasta käyttäen aikaansaada halutun paljon päällyksen löystymistä (jatkuvasti vaihdeltavasti) , ja tämä löystymisvaikutus kehitetään täyttämisen jatkuessa.
74590
Edellä selitetyissä 1ihanpakkaussovellutuksissa on sen jälkeen kun tuotteen merkityksellinen osa on tullut täytetyksi päällykseen päällyksen minimipidätysvoimaa käyttäen, kallistuvan renkaan ohjain 56 saatettu etenemään kuvion 12 näyttämän asennon kautta kuvion 13 näyttämään asentoon, mikä suurentaa päällyksen pidätysvoimaa, mikä puolestaan suurentaa täyttöpainetta koko täytetyn tuotteen pakottamiseksi lujasti päällykseen siten, että syntyy tiivis täytetty tuote ilman mitään ontelolta. Sinkilöimislaite kokoaa tämän jälkeen päällyksen takaosan kokoon, mikä vieläkin enemmän puristaa tuotetta kokoon, ja sitten sinkilä sijoitetaan paikoilleen tuotteen sitomiseksi. Paineilmakäyttöinen ohjauspiiri tämän toiminnan eri vaiheiden ohjaamiseksi, varsinkin toisesta kallistuvasta renkaasta toiseen tapahtuvan muutoksen käynnistämiseksi, voi sisältää raja-kytkimen, joka tunnistaa tuotteen todellisen pituuden, tai edullisesti rajakytkimen, joka käynnistää siirtymisen ennalta määrätyn aikavälin kuluttua jakson alkamisesta.
Kuvion 12 näyttämä keskikertaista pidätysvoimaa edustava asento soveltuu esim. käytettäväksi litteiden kinkkujen muodostamiseksi. Tällaiset kinkut voidaan kokonaisuudessaan täyttää ja sulkea pidätysvoiman säätöelimien ollessa kuvion 12 näyttämässä asennossa. Tämä muodostaa löysästi pakatun tuotteen, joka sitten litistetään käyttämällä tavanomaisia litistämisritilöi-tä siten, että tuote tulee tiivistetyksi päällyksessä.
Eräs uusi käyttötapa, jota ei voida saavuttaa tähän asti käytetyillä laitteilla, on mahdollisuus vähitellen suurentaa täyttöpainetta täyttöjakson alkaessa. Tämä on erikoisen käyttökelpoista tilanteissa, joissa liian suurien täyttöpaineiden saavuttaminen jakson liian varhaisessa vaiheessa pyrkii puhaltamaan esisidossinkilän pois päällyksen päästä. Tällaisissa tilanteissa täyttäminen voi alkaa pienimmän pidätysvoiman tilanteessa (kuvio 11), ja jakson käynnistymisen jälkeen voidaan kallistuvan renkaan ohjain vähitellen saattaa etenemään kuvion 12 näyttämän asennon kautta kuvion 13 mukaiseen asentoon. Tällainen eteenpäin siirtäminen voi tapahtua paineilman virtaussäätimien avulla, jotka syöttävät jompaakumpaa ohjaus- 24 7 4 5 9 0 sylinteriä 65 tai 80 taikka molempia näitä sylintereitä. Pieni pidätysvoima jakson alussa päästää lihamassan menemään päällykseen pienen paineen alaisena ja aloittamaan päällyksen suoristamisen, minkä jälkeen täyttöpaineen vähitellen tapahtuva suureneminen tiivistää päällyksessä olevaa tuotetta siten, että saavutetaan haluttu täyttökoko. Jakso, jossa kallistuvan renkaan ohjain siirtyy minimipidätysvoimasta maksimipi-dätysvoimaan, voidaan käynnistää signaalilla, joka käynnistää toisen asteen männän etenemisen.
Kuten em. Haettinger-hakemuksessa on tähdennetty, pyrkii lihasryhmiä täytettäessä järjestelmässä oleva ilma aiheuttamaan ongelmia, ellei ryhdytä toimenpiteisiin tämän välttämiseksi. Niinpä on todettu, että kuvion 11 mukaista mäntää 140 vastaava toisen vaiheen mäntä on lävistettävä, jotta estettäisiin mahdollisuus päällyspään vetäytymisestä täyttösarveen sen takia, että männän paluuiskun aikana sarvessa kehittyy alipainetta. Käytettäessä tämän keksinnön mukaista muovi täyttösarvea 21 on myös eduksi lävistää ensimmäisen vaiheen mäntä 141 siten, että alipainetta ei muodostu toisen vaiheen männän taakse tämän männän edetessä täyttösarven läpi. Koska muovinen täyttöputki ei ole täysin jäykkä, voisi putken seinämillä olla taipumus painua kokoon siinä tapauksessa, että tällainen alipaine muodostuisi .
Tässä selitetty täyttöjärjestelmä edellyttää myös sen ilman poistamista, jonka mäntä painaa päällykseen lihamassan edessä. Em. Haettinger-hakemuksessa selitetyn laitteen yhteydessä oli ryhdytty toimenpiteisiin ilman päästämiseksi poistumaan pääl-lyspätkän takaosaan. Tämä on epäedullista käytettäessä keksinnön edullisena pidetyn suoritusmuodon mukaista paikallaan kokoonpur istettua päällystä. Näin ollen on edullista käyttää esilävistettyä päällystä, joka edullisesti on "kaksoisesilävistetty"-tyyppinen päällys, tai joka tapaksessa päällystä, joka sallii riittävän tuuletuksen esipistettyjen reikien läpi liikailman poistamiseksi järjestelmästä ja täytetystä tuotteesta. On myös mainitsemisen arvoista, että lieriömäisen kannattimen 50 muodostaman tiivisteen, vaikkakin se on sopiva 25 74590 täytetyn tuotteen tai sen mehujen taaksepäin suuntautuvan virtauksen estämiseksi, olisi sallittava ilman poistumisen siten, että tiivisteen takana oleva päällyspätkän huomattavan suuri osa voi vastaanottaa tämän ilman, minkä jälkeen etenevän männän päällykseen pakottama ilma voidaan poistaa. Kaksois-esilävistäminen helpottaa ilman osittaista poistamista välittömästi tuotteesta, kun tämä etenee päällykseen, ja täyttösar-ven huomattavan suuri pituus lähtöpäästä kallistuvaan renkaaseen laskettuna (noin 20 cm) muodostaa riittävän tilavuuden ilman säilyttämiseksi, kun tämä poistuu esilävistettyjen reikien läpi.
Keksinnön ansiosta saavutetaan mahdollisuus huomattavasti muuttaa täyttöpainetta täyttöjakson aikana, ja tätä mahdollisuutta voidaan eräissä tapauksissa käyttää hyödyksi myötävaikuttamaan haitallisen ilman poistamisessa. Eräissä tapauksissa voi ilma, joka pakotetaan suljettuun päällyksen lihamassan edessä, itse asiassa suoristaa päällyksen määrätyn pituuden ja täyttää sen noin 25 cm:n pituudelta. Tämän estämiseksi voidaan täyttöjakso käynnistää kuvion 13 näyttämässä suurimman mahdollisen pidätysvoiman tilanteessa, mikä pitää päällyksen paikallaan ja pyrkii pakottamaan ilman virtaamaan lieriömäisen kannattimen 50 muodostaman nestetiivisteen läpi putken 21 ja suoristetun päällysosan 26 väliseen tilaan, jonka kautta ilma voidaan tuulettaa pois. Sen jälkeen, kun ilman suurin osa on pakotettu pois täyttösarvesta ja ennen kuin lihamassa alkaa työntyä päällykseen, voidaan pidätysvoima pienentää vastaamaan kuvioiden 11 tai 12 tilannetta siten, että täyttäminen voi alkaa alennetussa paineessa. Järjestelmä voidaan sitten uudelleen palauttaa kuvion 13 havainnollistamaan mahdollisimman suuren pidätysvoiman tilanteeseen ennen sinkilöimistä edellä selitetyllä tavalla tuotteen tiivistämiseksi ja halutun koon saavuttamiseksi.
Keksintö on selitetty kaupallisesti merkityksellisen sovellutuksen perusteella kokonaisten lihasryhmien, kuten kinkkujen, täyttämisen yhteydessä, koska näissä olosuhteissa käytetään täydellisesti hyödyksi järjestelmän etuja, ja myös koska kek- 26 74590 sintö täyttää vaatimuksia, joita tähän asti ei ole voitu täyttää. On kuitenkin olemassa muitakin täyttösovellutuksia, joissa voidaan saavuttaa ainakin eräitä keksinnön eduista. Niinpä voi paikallaan tiivistettyä päällystä ohutseinämäisen, muovia olevan täyttöputken yhteydessä käytettäessä olla eduksi määrättyjen emulsion täyttämiseen liittyvien tarpeiden tyydyttämiseksi pienentää paineen alenemista täyttöputkessa. Lähemmin selitettynä mahdollistaa emulsiotakin täytettäessä sarven tehollisen sisäaukon suureneminen (joka myös suurentaa päällyksen kapasiteettia) emulsion siirtymisen täyttösarven läpi pienemmällä paineen alenemisella kuin on saavutettavissa ennestään tunnettua tekniikkaa soveltaen. Tämän seurauksena esiintyy täytetyn tuotteen pienempää rasvautumista, mikä on erikoisen arvokasta suhteellisen kuivien emulsioiden yhteydessä. Vaihtoehtoisesti voidaan siinä tapauksessa, että paineen aleneminen ei ole mikään merkityksellinen ongelma, täyttöputkea pidentää vieläkin enemmän ja/tai sen halkaisijaa pienentää siten, että putki soveltuu vieläkin suuremmalle päällysvaras-tolle.
Voidaan myös olettaa, että täyttöpainetta säätävää kallistuvaa rengasta voidaan käyttää emulsiotuotteen täyttämiseen siinäkin tapauksessa, että täyttösarvena ei käytetä muoviputkea. Varsinkin sellaisissa täyttökoneissa, jotka eivät tukevasti sijoita ensimmäistä sidossinkilää, voi esikostutetun päällyksen täyttäminen kiinteää mitoitusrengasta käyttäen aiheuttaa vaikeuksia, koska suuria täyttöpaineita tarvitaan päällyksen suoristumisen aloittamiseksi, ja nämä paineet voivat ylittää ensimmäisen sidossinkiIän kyvyn pysyä paikallaan. Täyttöpai-neen säätäminen tässä sovellutuksessa kallistuvan renkaan avulla mahdollistaa käyttöjakson käynnistämisen huomattavasti pienemmillä paineilla siten, että päällys voi alkaa suoristua ennen kuin rengas käännetään pystyasentoon ja täyttöpaine suurennetaan normaaliarvoon. Tässä sovellutuksessa voidaan pysyvä kallistuva rengas irroitettavasti kiinnittää pysyvään täyttösarveen, jolloin putkimaista kannatinta voidaan yhdessä 27 7 4 5 9 0 kallistuvan renkaan kanssa käyttää kertakäyttöisenä täyttösar-vena, tai tällainen kallistuvalla renkaalla varustettu putkimainen kannatin voidaan työntää pysyvän täyttösarven päälle.

Claims (14)

74590 Pa tenttivaatimukset
1. Menetelmä päällyksen täyttöpaineen säätämiseksi täyttö-käsittelyn yhteydessä, jonka käsittelyn vaiheina putkimaisella kannattimella (21) olevan päällyksen sisäpintaan tartutaan kitkalla mainitulle putkimaiselle kannattimelle (21) sovitetun sisäpuolisen pidätysvälineen (25) avulla, ja vaihdellaan sisäpuolisen pidätysvälineen (25) ja päällyksen sisäpinnan välistä kitkavoimaa ulkopuolisen pidätysosan (56) avulla, joka osa vaikuttaa päällyksen ulkopuolella ja on liikkuva suhteessa putkimaiseen kannattimeen (21) vähintään kahden asennon välillä, jotka asennot vastaavat kitkavoiman eri suuria voimakkuuksia, tunnettu siitä, että myös sisäpuolista pidätys-välinettä (25) liikutetaan suhteessa putkimaiseen kannattimeen (21) mainitun vähintään kahden asennon välillä koskettamalla sisäistä pidätysvälinettä päällyksen läpi ulkopuolisen pidätysosan (56) avulla.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnet-t u siitä, että päällyksen sisäsivuun tartutaan renkaalla (25) , jonka ympärys on suurempi kuin päällyksen venyttämätön ympärys, ja päällyksessä olevaa rengasta (25) kallistetaan täyttösarven akseliin nähden.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että menetelmän vaiheena poistetaan kosketus renkaan (25) kanssa siten, että rengas pääsee asettumaan vapaaseen asentoon ja pienentämään kohdistettua pidätysvoimaa.
4. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen menetelmä, tunnettu siitä, että menetelmän vaiheina säädetään päällyksessä olevan renkaan (25) kulmaa täyttösarven akselin suhteen, aloitetaan tuotteen täyttäminen päällykseen renkaan ollessa kallistetussa asennossa pidätysvoiman pienentämiseksi ja täten päällyksen päästämiseksi aloittamaan suoristuksensa sitä täytettäessä, ja rengas saatetaan siirtymään enemmän pystyyn 74590 asentoon sitä mukaa kun täyttäminen edistyy täyttöpaineen suurentamiseksi ja täytetyn tuotteen sullomiseksi tiiviimmin päällykseen.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen menetelmä, tunnet-t u siitä, että rengas (25) kallistetaan vähemmän pystyyn asentoon sen jälkeen, kun tuote on täytetty päällykseen, mutta ennen kuin päällys kootaan sinkilöitäväksi.
6. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen menetelmä, tunnettu siitä, että rengas (25) pidetään pystyssä täyttö-jakson alussa päällyksen suoristumisen estämiseksi ilmaa poistettaessa, kallistetaan rengasta pidätysvoiman pienentämiseksi ja päällyksen päästämiseksi aloittamaan suoristumistaan sitä täytettäessä, ja saatetaan rengas (25) siirtymään enemmän pystyyn asentoon täyttöpaineen suurentamiseksi ja täytetyn tuotteen sullomiseksi tiiviimmin päällykseen.
7. Rypytetty letkumainen päällystuote, johon kuuluu putkimainen kannatin (21), välineet (23) putkimaisen kannattimen sovittamiseksi täyttökoneeseen, putkimaisella kannattimella (21) oleva rypytetty päällyspituus (22), ja putkimaisen kannattimen (21) pään läheisyyteen sovitettu sisäpuolinen pidä-tysväline (25), jossa on kiinteä ulkopinta (30) päällyksen sisäpinnan koskettamiseksi pidätysvoiman kohdistamiseksi päällykseen täyttämisen aikana, tunnettu siitä, että pidä-tysväline (25) on säädettävästi asennettu putkimaiselle kan-nattimelle (21) putkimaisen kannattimen pituusakselin suhteen liikkuvaksi ensimmäisen asennon ja toisen asennon välillä, jolloin mainittu ensimmäinen asento kohdistaa minimaalisen pidätysvoiman päällykseen ja mainittu toinen asento kohdistaa maksimaalisen pidätysvoiman päällykseen, jolloin päällyksen ulkopintaan vaikuttava ulkopuolinen ohjausväline (56) voi tarttua pidätysvälineeseen (25) siten, että sisäpuolisen pidä-tysvälineen (25) säätö suhteessa putkimaisen kannattimen (21) pituusakseliin aikaansaadaan ulkopuolisen ohjausvälineen (56) liikkeellä. 74590
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen tuote tunnettu siitä, että sisäpuolisena pidätysvälineenä on rengas (25), jossa on päällyksen sisäsivuun painautuva reunus (30) ja kään-tövälineet (32...35) kallistuvan renkaan (25) reunuksen (30) kääntämiseksi putkimaisen kannattimen (21) suhteen.
9. Patenttivaatimuksen 7 tai 8 mukainen tuote, tunnet-t u siitä, että kallistuva rengas (25) käsittää valetun muo-viyksikön, jossa on päällykseen tarttuva ulkoreunus (30), putkimaiseen kannattimeen (21) tarttuva sisäpuolinen sovitus-väline (31), pari uuma (32, 33), jotka yhdistävät ulkoreunuk-sen (30) sisäpuoliseen sovitusvälineeseen (31), ja uumiin sisällytetyt saranavälineet (34, 35) reunuksen (30) kääntämiseksi putkimaiseen kannattimeen (21) nähden.
10. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 7...9 mukainen tuo te, tunnettu siitä, että uumaan (32, 33) sisällytetty sarana (34, 35) on sijoitettu reunuksen (30) kääntämiseksi putkimaisen kannattimen (21) akselin läpi menevän saranalinjan ympäri.
11. Rypytetyn letkumaisen päällystuotteen kanssa käytettävä täyttösarviyhdistelmä, johon kuuluu putkimainen kannatin (21), välineet (23) putkimaisen kannattimen sovittamiseksi täyttö-koneeseen, putkimaisella kannattimella (21) oleva rypytetty päällyspituus (22), ja putkimaisen kannattimen (21) pään läheisyyteen sovitettu sisäpuolinen pidätysväline (25), jossa on kiinteä ulkopinta (30) päällyksen sisäpinnan koskettamiseksi pidätysvoiman kohdistamiseksi päällykseen täyttämisen aikana, tunnettu siitä, että putkimainen kannatin (25) on muovia, jonka seinämän paksuus on riittävä aikaansaamaan lujuuden, joka mahdollistaa putkimaisen kannattimen käyttämisen täyttösarvena, ja että pidätysväline (25) on säädettävästi asennettu putkimaiselle kannattimelle (21) putkimaisen kannattimen pituusakselin suhteen liikkuvaksi ensimmäisen asennon ja toisen asennon välillä, jolloin mainittu ensimmäinen asento 31 74590 kohdistaa minimaalisen pidätysvoiman päällykseen ja mainittu toinen asento kohdistaa maksimaalisen pidätysvoiman päällykseen, jolloin päällyksen ulkopintaan vaikuttava ulkopuolinen ohjausväline (56) voi tarttua pidätysvälineeseen (25) siten, että sisäpuolisen pidätysvälineen (25) säätö suhteessa putkimaisen kannattimen (21) pituusakseliin aikaansaadaan ulkopuolisen ohjausvälineen (56) liikkeellä.
12. Patenttivaatimuksen 11 mukainen yhdistelmä, tunnet- t u siitä, että sisäpuolisena pidätysvälineenä (25) on rengas, jossa on päällyksen sisäsivuun painautuva reunus (30) ja kääntövälineet (32...35) kallistuvan renkaan (25) reunuksen (30) kääntämiseksi putkimaisen kannattimen (21) suhteen.
13. Patenttivaatimuksen 11 tai 12 mukainen yhdistelmä, tunnettu siitä, että siinä on sovitusväline (31) kallistuvan renkaan kiinnittämiseksi täyttösarveen, jolloin kääntö-välineet (32...35) liittävät reunuksen (30) sovitusvälineeseen (31) niin, että rengasta voidaan kallistaa.
14. jonkin patenttivaatimusten 11...13 mukainen yhdistelmä, tunnettu siitä, että ulkoisena ohjausvälineenä (56) on rengas (71). 74590
FI821525A 1981-05-01 1982-04-30 Foerfarande och anordning foer att reglera paofyllningstrycket i ett hoelje. FI74590C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US26131381 1981-05-01
US06/261,313 US4467499A (en) 1981-05-01 1981-05-01 Stuffing method and apparatus

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI821525A0 FI821525A0 (fi) 1982-04-30
FI821525L FI821525L (fi) 1982-11-02
FI74590B FI74590B (fi) 1987-11-30
FI74590C true FI74590C (fi) 1988-03-10

Family

ID=22992755

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI821525A FI74590C (fi) 1981-05-01 1982-04-30 Foerfarande och anordning foer att reglera paofyllningstrycket i ett hoelje.

Country Status (11)

Country Link
US (1) US4467499A (fi)
EP (1) EP0064266B2 (fi)
JP (1) JPS5811607A (fi)
AT (1) ATE24375T1 (fi)
BR (1) BR8202527A (fi)
CA (1) CA1200420A (fi)
DE (1) DE3274786D1 (fi)
DK (1) DK158872C (fi)
ES (3) ES511839A0 (fi)
FI (1) FI74590C (fi)
MX (1) MX161213A (fi)

Families Citing this family (24)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CA1183396A (en) * 1981-06-12 1985-03-05 Arthur L. Sheridan Tension sleeve supported casing article
DE3214673A1 (de) * 1982-04-21 1983-10-27 Hoechst Ag, 6230 Frankfurt Vorrichtung zur herstellung von gefuellten schlauchhuellen
US4606379A (en) * 1983-03-31 1986-08-19 Union Carbide Corporation Article for controlling casing depletion
AU2635184A (en) * 1983-03-31 1984-10-04 Viskase Corporation Casing article and apparatus for sausage stuffing operation
US4512059A (en) * 1983-08-09 1985-04-23 Union Carbide Corporation Casing sizing means and method
US4570301A (en) * 1984-10-29 1986-02-18 Union Carbide Corporation Stuffing horn clean out
US4683617A (en) * 1986-08-26 1987-08-04 Viskase Corporation Disposable tension sleeve for a stuffing machine
US4719667A (en) * 1986-11-12 1988-01-19 Viskase Corporation Clamp means for a stuffing machine
US4748720A (en) * 1987-05-19 1988-06-07 Viskase Corporation Hornless stuffing method and apparatus
US4809403A (en) * 1988-04-12 1989-03-07 Teepak, Inc. Collapsible presizing rings
DE8813273U1 (fi) * 1988-10-22 1988-12-15 Hoechst Ag, 6230 Frankfurt, De
US5017175A (en) * 1989-02-17 1991-05-21 Teepak, Inc. Brake-sizing devices for food stuffing apparatus and methods of use
US4932103A (en) * 1989-02-17 1990-06-12 Teepak, Inc. Brake-sizing devices for food stuffing apparatus and methods of use
US5042234A (en) * 1989-05-17 1991-08-27 Delaware Capital Formation Inc. Collagen film and netting packaging system and method
US4924552A (en) * 1989-06-30 1990-05-15 The Brechteen Company Net rucker
US5273481A (en) * 1992-08-20 1993-12-28 Brechteen Co. Net rucker
US5899049A (en) * 1996-06-28 1999-05-04 Free-Flow Packaging International, Inc. System and method for making cushions of loose fill packing material
GB2398284A (en) * 2003-01-14 2004-08-18 Trunature Ltd Storage tube for elasticated netting
ES2285406T3 (es) * 2003-01-14 2007-11-16 Easypack Limited Fabricacion de bolsas de aire.
WO2004066742A1 (en) * 2003-01-29 2004-08-12 Sfk Systems A/S A method and an apparatus for thawing frozen meat
DE202004007788U1 (de) * 2004-05-12 2005-09-22 Tipper Tie Technopack Gmbh Aufhängung für ein Füllrohr zum Abfüllen von Würsten
CN102948451B (zh) * 2011-08-25 2014-10-22 梧州神冠蛋白肠衣有限公司 一种套缩头
JP5982759B2 (ja) * 2011-09-06 2016-08-31 ブラザー工業株式会社 粉体充填装置
US20140260102A1 (en) * 2013-03-12 2014-09-18 Nick Ball Screw compactor

Family Cites Families (20)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CA677517A (en) * 1964-01-07 British And Colonial Casing Company Limited Sausage casings
US30390A (en) * 1860-10-16 Improvement in tanning
US1302194A (en) * 1918-08-20 1919-04-29 Oscar Gottfried Mayer Machine for the treatment of sausage-casings.
US2001461A (en) * 1934-06-08 1935-05-14 Visking Corp Shirred tubing and method of preparing the same
US2427202A (en) * 1941-03-19 1947-09-09 Armour & Co Apparatus for stuffing casings
US2428202A (en) * 1943-11-02 1947-09-30 Philco Corp Direct-current motor supply circuits
DE1148905B (de) * 1957-04-26 1963-05-16 Vemag Verdener Masch App Abdrehtuelle fuer Vorrichtungen zum Einfuellen plastischer Massen, insbesondere von Wurstbraet, in Daerme, Schlaeuche od. dgl.
GB918250A (en) * 1960-05-16 1963-02-13 British And Colonial Casing Co Packing and packages of sausage casings
US3545038A (en) * 1966-10-31 1970-12-08 Union Carbide Corp Constant pressure filling apparatus
US3457588A (en) * 1966-12-05 1969-07-29 Union Carbide Corp Stuffing apparatus
GB1167377A (en) * 1967-06-03 1969-10-15 Viskase Ltd Improvements in Shirred Tubular Food Casings
US3553768A (en) * 1968-01-02 1971-01-12 Tee Pak Inc Casing sizer
US3872543A (en) * 1970-04-17 1975-03-25 Herbert Niedecker Snubbing ring and holder for sausage casing filling machines
DE2018454B2 (de) * 1970-04-17 1973-03-22 Niedecker, Herbert, Dipl.-Ing., 6243 Falkenstein Verfahren und vorrichtung zum abbremsen von verpackungshuellen, die von einem fuellrohr ablaufen
US4007761A (en) * 1975-10-30 1977-02-15 Union Carbide Corporation Prepackaged shirred tubular casing article
US4164057A (en) * 1976-05-14 1979-08-14 Union Carbide Corporation Food casing stuffing sizing control method
DE2809385A1 (de) * 1978-03-04 1979-09-06 Hoechst Ag Anordnung zum befuellen einer gerafften schlauchfoermigen huelle
USRE30390E (en) * 1978-09-01 1980-09-02 Union Carbide Corporation Stuffing apparatus
DE2910476A1 (de) * 1979-03-16 1980-09-25 Niedecker Herbert Verfahren und vorrichtung zum vorbereitenden behandeln von gerafften kunstdarmhuellen
CA1168507A (en) * 1980-04-23 1984-06-05 Union Carbide Corporation Whole boneless ham stuffing method and apparatus

Also Published As

Publication number Publication date
DK196582A (da) 1982-11-02
FI74590B (fi) 1987-11-30
ES527830A0 (es) 1984-09-16
DK158872B (da) 1990-07-30
JPS5811607A (ja) 1983-01-22
FI821525L (fi) 1982-11-02
CA1200420A (en) 1986-02-11
BR8202527A (pt) 1983-04-19
DE3274786D1 (en) 1987-02-05
EP0064266B2 (en) 1990-07-18
US4467499A (en) 1984-08-28
MX161213A (es) 1990-08-20
ATE24375T1 (de) 1987-01-15
ES8306568A1 (es) 1983-06-01
ES8407370A1 (es) 1984-09-16
JPS6362409B2 (fi) 1988-12-02
EP0064266A1 (en) 1982-11-10
EP0064266B1 (en) 1986-12-30
FI821525A0 (fi) 1982-04-30
ES511839A0 (es) 1983-06-01
ES517696A0 (es) 1984-03-01
DK158872C (da) 1991-01-07
ES8403011A1 (es) 1984-03-01

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI74590C (fi) Foerfarande och anordning foer att reglera paofyllningstrycket i ett hoelje.
FI60636C (fi) Foerfarande och anordning foer att automatiskt avbryta produktstroemmen genom en ifyllningsanordning in i ett hoelje
FI68344B (fi) Foerfarande och anordning foer reglering av diametern och aendarna av en i ett hoelje sluten produkt
FI72638B (fi) Anordning foer utraetning, glaettning och utspaerrning av ett ihoppveckat slanghoelje.
FI67771B (fi) Anordning foer samtidig avveckling glaettning och bromsning avtt veckat slanghoelje samt anlaeggning omfattande denna oranning
FI67470B (fi) Foerfarande och apparatur foer att placera en dimensioneringsskiva i ett slangformigt hoelje
FI60346C (fi) Foerfoerpackat veckat roerformat livsmedelshoelje
FI74868B (fi) Foerfarande och anordning foer foerpackning av matvaror i matvarufoerpackningar.
CA1112827A (en) Apparatus and method for inserting a sizing disc into a tubular casing
EP0565282B1 (en) Shirred fibrous casing article and its production
JPS642338B2 (fi)
NO811349L (no) Fremgangsmaate og apparat for stapping av myke gjenstander inn i adskilte lengder omhyllingsmateriale
FI74592B (fi) Utbredningsskivmodul.
NZ245423A (en) Vacuumised sizing ring assembly for use on a stuffing machine; method of fitting a casing using the assembly
FI79013B (fi) Foerfarande och anordning foer fyllande av ett ur ett fyllroer utkommande, under fyllningsskedet bromsat foerpackningshoelje.
FI75975C (fi) Fyllningsanordning och -foerfarande samt i foerfarandet anvaendbar produkt.
US4550471A (en) Shirred casing article
US4439890A (en) Synthetic food casing article employing a rigid hollow tubular core member with integral casing retention element
FI75723C (fi) Foerfarande och apparaten foer framstaellning av ett komprimerat, rynkat, slangformigt hoeljesalster.
CA1237324A (en) Stuffing method and apparatus
NO157762B (no) Hylstergjenstander for omhylling av matvareprodukter.
EP0583780B1 (en) End closures for shirred casing sticks and method and apparatus for making them
US4748720A (en) Hornless stuffing method and apparatus
USRE35297E (en) Dual piston portioner and casing device
FI74591C (fi) Foerfarande och maskin foer att automatiskt och kontinuerligt framstaella en i ett hoelje innesluten foedoaemnesprodukt med en vaesentligen jaemn diameter och vaesentligen flata aendar.

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: VISKASE CORPORATION