FI73636C - Anordning foer avisning av fordon. - Google Patents

Anordning foer avisning av fordon. Download PDF

Info

Publication number
FI73636C
FI73636C FI820593A FI820593A FI73636C FI 73636 C FI73636 C FI 73636C FI 820593 A FI820593 A FI 820593A FI 820593 A FI820593 A FI 820593A FI 73636 C FI73636 C FI 73636C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
air
nozzles
blowing
medium
temperature
Prior art date
Application number
FI820593A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI73636B (fi
FI820593L (fi
Inventor
Bjoern Bjoerklund
Original Assignee
Flaekt Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Flaekt Ab filed Critical Flaekt Ab
Publication of FI820593L publication Critical patent/FI820593L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI73636B publication Critical patent/FI73636B/fi
Publication of FI73636C publication Critical patent/FI73636C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B60VEHICLES IN GENERAL
    • B60SSERVICING, CLEANING, REPAIRING, SUPPORTING, LIFTING, OR MANOEUVRING OF VEHICLES, NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • B60S3/00Vehicle cleaning apparatus not integral with vehicles
    • B60S3/04Vehicle cleaning apparatus not integral with vehicles for exteriors of land vehicles
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B60VEHICLES IN GENERAL
    • B60SSERVICING, CLEANING, REPAIRING, SUPPORTING, LIFTING, OR MANOEUVRING OF VEHICLES, NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • B60S3/00Vehicle cleaning apparatus not integral with vehicles
    • B60S3/002Vehicle drying apparatus

Description

1 73636
Laite jään poistamiseksi ajoneuvoista
Esillä olevan keksinnön kohteena on laite jään poistamiseksi ajoneuvoista, joka käsittää elimet ilman tai muun kaasumaisen temperointiväliaineen lämmittämiseksi, uiospuhal1uselimet puhaltamaan ulos lämmitetty ilma tai väliaine, sekä elimet ainakin osan ulospuhalletun ilman tai väliaineen johtamiseksi takaisin 1ämmityseiimi 11 e jäl1eenlämmitystä ja jäi 1eenulospu-hallusta varten.
Nopealla temperoinni11 a eli lämpötilan korjauksella on useita käyttöjä. Niinpä on toivottavaa voida nopeasti poistaa jää ajoneuvoista, kuten junavaunuista, autoista sekä kansi konteista sekä kuivata nämä, mikä on juuri tämän keksinnön tarkoitus.
Esimerkiksi junavaunujen jäänpoisto on tähän asti tapahtunut siirtämällä lämpöä junan alustaan, mikä on tapahtunut suuren lämpötilan ja kohtuullisen nopeuden omaavan ilman avulla. II- o maa, jonka lämpötila on ollut yli 50 C, tyypillisesti o 70 C, on suunnattu puhaltimilla varustetuilla lämpöparis-toilla teliosia ja muita kohtia kohti, joissa jään muodostus tavallisesti on suurin, tyypi 11isei 1ä iskunopeudella 0,5 m/s.
Tämän aiemmin tunnetun ratkaisun eräs ilmeinen epäkohta on, että käytetyn korkean lämpötilan takia lämmin ilma höyryttää suuren määrän vettä, mikä antaa ilmalle suuren kosteuspitoisuuden. Veden höyrytykseen kuluu suuria lämpömääriä, ja asennettu lämpöteho on mitoitettava sekä jään sulatusta että suuren vesimäärän höyrytystä varten. Energian kulutus on sen tähden tarpeettoman suuri. Ilman absorboima kosteus vaatii myös suuren ilmanvaihdon tilassa, jossa jäänpoisto suoritetaan, tai ilman kuivauksen.
2 73636 Näin ollen on esillä olevan keksinnön tarkoituksena esittää temperoinnissa käytettävä laite, joka säästää energiaa ja joka jäänpoistossa ei johda ympäristön ilman suureen kosteuspitoisuuteen, josta olisi seurauksena tiivistyrnisongelmi a kylmillä pinnoilla.
Keksinnön toisena tarkoituksena on aikaansaada vastapaine ei-toivotun ilmavirtauksen tai kaasun leviämisen estämiseksi tilaan, jossa ei voida kehittää dynaamista vastapainetta. Tällä tavoin yllä mainittuja tiivistymisongelmi a voidaan yhä pienentää, koska tällainen vastapaine kehitetään kuivalla ilmalla lauhtumiselle alttiiden pintojen ympärillä.
Näiden tarkoituksien täyttämiseksi on keksinnölle tunnusomaista se, mikä on esitetty oheisessa patentti vaatimuksessa 1 .
Keksinnön mukaisessa laitteessa lämmön siirto esimerkiksi ilmasta junan alustaan tapahtuu konvektiivisesti .
Siirtonopeus, joka on konvektiivisen lämmön siirron lämmön-siirtokertoimen a ja vaunun alustan ja tuloilman välisen lämpötilaeron At funktio saadaan kaavasta Q = α · Λ t jossa Q tarkoittaa siirrettyä lämpömäärää.
Pienempi tuloilman lämpötila voidaan siis kompensoida suuremmalla a-arvolla.
Lämmönsiirtokerroin a on sätei1y1ämpöti 1 an, ympäristön lämpötilan ja ilman nopeuden kyseistä pintaa vasten funktio.
Lämmönsiirron säteilyosa on yhtä kuin 0,96 x emissioluku x Ats, jossa 0,96 = Stefan Boltzmannin luku, il 7 3 6 3 6 veden, jään, huurteen emissioluku = 0,95-0,98, maalattu pinta = 0,90-0,97,
At = vastasäteilylämpötila.
Säteilyn vaihto jäätä vaunun alustasta poistettaessa tapahtuu hallin ja vaunun alustan välillä, ja siihen vaikuttavat vain marginaalisesti ilmavirrat ja virtausnopeudet.
Ympäristön lämpötilan vaikutus lämmönsiirtoon on G. Brown'in mukaan kylmässä pinnassa: 2,08 x At0,31 x L~0'08 jossa
At = lämpötilaeron ilma-pinta, °C, L = karakteristinen pituus, m.
Lämpötilaeroon At voidaan esillä olevassa keksinnössä suuressa määrin vaikuttaa sen ansiosta, että tuloilman lämpötila voidaan valita. Lämmön siirron ja lämpötilaeron At välinen yhteys esitetään graafisesti kuviossa 1.
Ilman nopeus vaunun alustaa vasten vaikuttaa suuremmilla ilman nopeuksilla kuin 5 m/s lämmönsiirtoon kaavan n a 0,78 . . ..
av = 7,6 x v mukaisesti, jossa v = ilman nopeus metreinä/s.
Tämä yhteys esitetään graafisesti kuviossa 2.
Kuten lämpötilaeroon At voidaan myös ilman nopeuteen v vaikuttaa keksinnön mukaisessa laitteessa, jossa käytetään ohjattua puhallusta.
Yllä olevista yhteyksistä sekä kuvioista 1 ja 2 käy ilmi, että ilman nopeuden muutos 0,5 m/s antaa suunnilleen saman α-arvon muutoksen kuin lämpötilan muutos 40°C. Lämmönsiirto on α-arvon ja lämpötilaeron funktio, katso yllä, minkä . · vuoksi nopeuden lisäyksen kompensoi lämpötilaero, joka on 4 73636 pienempi kuin mitä pelkästään α-arvon muutos antaa ymmärtää. Lämpötilaeron alennuksen 20°C:lla voi siis periaatteessa kompensoida nopeuden muutos n. 1 m/s.
Esillä olevassa keksinnössä lämmön siirto tuloilmasta jää-hän/vaunuun tapahtuu siis yhtä nopeasti tai nopeammin kuin mainitussa tunnetussa tekniikassa huomattavasti alemmalla ilman lämpötilalla, koska suurempi nopeus antaa suuremman lämmönsiirtoluvun.
Suuren ilman nopeuden hyväksikäytön perustava edellytys on, että tämän nopeuden tulee esiintyä kaikilla käsiteltävillä pinnoilla. Tämä saadaan keksinnön mukaisessa laitteessa aikaan suuntaamalla ilmaa tai muuta kaasumaista temperointi-ainetta olevia suihkuja käsiteltävään esineeseen.
Etuna käytettäessä suurennettua ilman nopeutta suuren yli-lämpötilan sijasta on mm. se, että vaunuja lähinnä oleva vyöhyke ei saa epämiellyttävän korkeaa lämpötilaa. Suuri lämpötila aiheuttaa myös, kuten yllä todettiin, että suuria vesimääriä höyrytyy, mikä vaatii merkittävää tehoa ja niin ollen johtaan suureen energian kulutukseen. Höyrytyksen takia ilma saa suuren kosteuspitoisuuden, mikä vuorostaan aiheuttaa lauhtumista kylmillä pinnoilla. Jos ilmalla nimittäin oletetaan olevan suhteellinen kosteus 30 %, vesipitoisuus muuttuu arvosta 30 g/kg arvoon 10 g/kg, jos ilman lämpötila alennetaan n. 55°C:sta n. 35°C:een. Kun tätä sovelletaan kylmään pintaan, joka saatetaan alttiiksi tiivistymiselle, pätee, että pinnan lämpötila n. +15°C saa kosteuden tiivistymään viileämmällä ilmalla, kun taas kosteuden tiivistymistä tapahtuu aina lämpötilaan n. 32°C asti lämpimäm-mällä ilmalla.
Keksinnön erään edullisen lisäsuoritusmuodon mukaisesti käytetään jäänpoistossa kiertävää ilmaa, jolloin vältytään suurelta haihtumiselta, vaikka ilman kosteuspitoisuus on suuri.
5 73636
Keksinnön erään edullisen lisäsuoritusmuodon mukaisesti käytetään sulatusvaihetta seuraavassa kuivausvaiheessa suurta määrää ulkoilmaa, kun taas vain pienehkö osa kierrätetään. Ulkoilma esilämmitetään tällöin.
Jotta estettäisiin tiivistyminen junan käyttömoottoreissa jään-poiston aikana, pakotetaan kuivaa ilmaa kulkemaan moottorien jäähdytysilma-aukkojen läpi. Tähän asti tunnetussa tekniikassa tämä on tapahtunut letkuliitettyjen kupujen avulla, jotka sijoitetaan jäähdytysilman tuloaukkojen päälle, jolloin kuivattua huonetemperoitua ilmaa johdetaan letkujen kautta jäänpoiston aikana.
Esillä olevan keksinnön mukaisesti estetään kosteaa jään-poisto- tai huurteenpoistoilmaa tunkeutumasta "takakautta" moottorien ilman poistoaukkoihin ja tiivistymästä käämeille ja muille moottorien pinnoille kehittämällä staattinen ylipaine ilman tuloaukkojen ympärille vaunun puolella, koska dynaamista painetta ei voida siirtää tuloaukkoristikon, ns. labyrinttiristikon takia. Staattinen ylipaine kehitetään puhaltamalla ilmaa suurella nopeudella moottorien jäähdytysilman tuloaukkoja kohti, jolloin ilman tuloaukon ympärille syntyy staattinen ylipaine. Ilmalla on oltava kosteuspitoisuus, joka on pienempi kuin moottorien kaste-piste, minkä vuoksi ilma sopivasti on kuivaa, esilämmitet-tyä ulkoilmaa. Näin syntyneen staattisen ylipaineen vaikutuksesta kuiva ilma puristuu moottorien läpi ja estää kosteaa ilmaa tunkeutumasta sisään jäähdytysilman poistoaukko-jen kautta ja tiivistymästä moottorin kylmille pinnoille.
Keksinnön mukaisen laitteen joitakin esimerkeiksi valittuja suoritusmuotoja selitetään nyt lähemmin viitaten kuvioihin 3-6.
Piirustuksissa kuviot 1 ja 2 esittävät lämmönsiirtokertoi- men vaihtelua lämpötilaeron ja vastaavasti virtausnopeuden mukaan, 73636 kuvio 3 esittää tasokuvana keksinnön mukaisella laitteella varustettua junavaunujen jäänpoistolaitosta, kuvio 4 esittää poikkileikkauskuvaa suorakulmaisesti kuvion 3 laitosta vastaan, kuvio 5 esittää samaa kuvaa kuin kuvio 4 esittäen keksinnön mukaisen laitteen vaihtoehtoista rakennetta varustettuna elimillä staattisen ylipaineen kehittämiseksi moottorien jäähdytysilman tuloaukoissa, ja kuvio 6 esittää yksityiskohtakuvaa jäähdytysilman tuloau-kosta varustettuna mainituilla staattista ylipainetta kehittävillä elimillä.
Kuvioissa 3 ja 4 esitetty keksinnön mukaisen junavaunujen jäänpoistoon käytettävän laitteen suoritusmuoto käsittää kaksi lämminilmakanavaa 2, 4, jotka on erotettu toisistaan poistotilalla 6. Lämminilmakanavien 2 ja 4 ulkopuolella sijaitsevat palautuskanavat 8 ja 10 yhdensuuntaisesti lämmin-ilmakanavien kanssa. Lämminilmakanavien 2, 4 yläpuolella sijaitsee kisko 12, 14 tukien 16, 18 varassa vaunujen 20 kannattamiseksi, joista on tarkoitus poistaa jää.
Kanavissa 2 ja 4 oleva ilma puhalletaan ulos suuttimien 22 kautta, joita kannattavat kanaviin 2, 4 johtavat teräs-putket. Suuttimet on sovitettu tiheämmin vaunujen teli- ja moottorialueilla, vrt. kuvio 3, sekä suunnattu antamaan mahdollisimman tehokas sulatus.
Sulatusta varten suuttimien 22 kautta ulos puhallettu ilma imetään suurimmaksi osaksi takaisin palautuskanaviin 8, 10 läpillä varustettujen aukkojen 26 kautta, niin että sulatukseen käytetään oleellisen kiertävää ilmavirtaa. Tämä on tärkeää, koska sulatusilmalla on suhteellisen korkea kosteuspitoisuus, joka muuten vaatisi paljon tehokkaamman sen tilan tuuletuksen, jossa käsittely tapahtuu.
Kanavat 2, 4, 8, 10 on liitetty kuoppiin alas laskettuihin puhallinyksiköihin 28. Yksi tällainen yksikkö syöttää kahta kanavaosastoa, kts. kuvio 3.
7 73636 Käytännössä on keksinnön mukaisella laitteella varustettu jäänpoistolaitos varustettu kahdella tai mahdollisesti useammalla, keskenään yhdensuuntaisesti kulkevalla käsitte-lyradalla jäänpoistoa varten junavaunuista, vrt. kuviot 3 ja 4. Tällöin ratojen välissä kulkevan palautuskanavan 8 tehtävänä on johtaa takaisin sulatus ilmaa molemmilta käsit-telyradoilta.
Säätöläpillä 26 voidaan ilman uudelleen kiertävää osaa säätää. Sulatuksen aikana poistetaan osa, joka vastaa tilan tuuletukseen pois johdettavaa ilmamäärää, kun taas loppuosa, tyypillisesti 80-90 %, kierrätetään uudelleen. Sulatuksen aikana kuivataan sopivasti moottorit ja telit, jolloin käytetään suurta määrää kuivaa ulkoilmaa.
Puhallinyksiköihin 28 kuuluu paineenlisäyspuhaltimien lisäksi laitteita käytetyn ulkoilman esilämmitystä varten. Tähän esilämmitykseen voidaan sopivasti käyttää nestekytket-tyä lämmöntalteenottojärjestelmää, ns. ECOTERM-järjestelmää. Koko kiertoilma lämmitetään erillisillä lämmityselimil-lä.
Junavaunu voi, kun se tuodaan halliin jäänpoistoa ja kuivausta varten, tyypillisesti sisältää 1 tonnin jäätä ja lunta. Keksinnön mukaisella laitteella voi jäänpoisto ja kuivaus tapahtua noin 3-4 tunnissa. Tällöin käytetään hyväksi 3 5 m /s puhallusilmaa, jonka lämpötila on n. 30°C. Sulatuk- . 3 sen aikana johdetaan pois n. 0,5 m /s, joka vastaa tilan tarvittavaa tuuletusta, kun taas loppuosa palautetaan. Uudelleen kiertävän ilman lämpötila on jäänpoistojakson aikana tyypillisesti 15°C alhaisempi kuin puhalletun lämmin-ilman lämpötila. Puhalletun ilman iskunopeus junan alustan osia kohti, joista jäätä on poistettava, on normaalisti alueella 5-35 m/s riippuen suuttimen ja ajoneuvon osan välisestä etäisyydestä sekä suuttimen muotoilusta. Tällöin on perustavan tärkeää, että kaikilla pinnoilla, joista jäätä 8 73636 on poistettava, esiintyy suuri nopeus. Mainittuja nopeuksia vieläkin suurempaa nopeutta voidaan tarvittaessa käyttää .
Kuviossa 5 esitetään keksinnön mukaisen laitteen vaihtoehtoinen suoritusmuoto. Tässä suoritusmuodossa lämminilman syöttö tapahtuu pyöreiden peltirumpujen 28, 30 kautta, jotka kulkevat kiskoa 12, 14 kannattavia tukia 16, 18 pitkin. Rummuille 28, 30 on sovitettu suuttimet 22 puhaltamaan ulos ilmaa suihkuina pintoja kohti, joista jäätä on poistettava. Ulommat suuttimet 22 on sopivasti sovitettu ainoastaan teliin ja mahdollisesti vaunun 20 muuttajiin. Samalla tavoin kuin kuvioissa 3 ja 4 esitetyssä suoritusmuodossa on kiskon 12, 14 ulkopuolelle sovitettu läpillä varustetuilla aukoilla 36 varustetut palautuskanavat 32, 34 sulatusilman uudelleenkierrätystä varten.
Lattiaan on kiskon 12, 14 väliin sovitettu poistoputki 38, 40 samalla tavoin kuin aiemmin selitetyssä suoritusmuodossa sulatusveden pois johtamiseksi.
Molemmissa kuvatuissa suoritusmuodoissa on suuttimet asennettu putkiin, jotka on tehty aineesta, jolla on suuri korroosion kestävyys, kuten ruostumattomasta teräksestä, kun taas itse suuttimet on tehty joustavasta aineesta, kuten kumista, jotta alas putoavat jäälohkareet eivät vahingoittaisi niitä..
Jotta estettäisiin kosteaa sulatusilmaa tunkeutumasta "takakautta" moottorien 42 ilman poistoaukkoihin ja tiivistymistä käämeille ja muille moottorien pinnoille, pakotetaan keksinnössä kuiva ilma kulkemaan moottorien 42 jäähdytysil-ma-aukkojen läpi. Moottorien jäähdytysilman tuloaukot 43 on peitetty ns. labyrinttitistikolla, jonka läpi dynaamista painetta ei voida siirtää. Sen sijaan kehitetään keksinnön mukaisesti staattinen ylipaine ilman tuloaukon 43 ympärille suuttimien 46 kautta ulos puhalletun suihkuilman avulla.
Il 9 73636 Tällöin suuttimien 46 kautta ulos puhalletulla ilmalla on oltava kosteuspitoisuus, joka on pienempi kuin moottorien 42 kastepiste, ja ilma voi sopivasti olla kuivaa, lämmitettyä ulkoilmaa. Ilman tuloaukossa kehitetyn staattisen ylipaineen vaikutuksesta kuiva ilma tulee puristetuksi pois-toristikon kautta vaunun sivulla ja alas kanavan 48 ja moottorien läpi, niin että kosteaa ilmaa ei voi tunkeutua moottoreihin ja tiivistyä niiden kylmille pinnoille.
Kaksi suutinta 46 on sopivasti sovitettu puhaltamaan ilmaa vinosti ylhäältäpäin ulos tuloaukkoa 43 kohti, kuten kuviossa 6 esitetään. Ilman puhallusnopeus on sopivasti oleellisesti sama kuin ilman nopeus suuttimista 22, ja is-kunopeus on normaalisti alueella 5-40 m/s. Yleisesti edullisen suuttimen sijoituksen ansiosta on iskunopeus yleensä välin yläosassa. Tarpeen vaatiessa voidaan myös käyttää tämän välin yläpuolella olevia iskunopeuksia.

Claims (2)

73636 10
1. Laite jään poistamiseksi ajoneuvoista, joka käsittää elimet ilman tai muun kaasumaisen temperointiväliäineen lämmittämiseksi, ulospuhalluselimet puhaltamaan ulos lämmitetty ilma tai väliaine, sekä elimet ainakin osan ulospuhalletun ilman tai väliaineen johtamiseksi takaisin lämmitys-elimille jälleenlämmitystä ja jälleenulospuhallusta varten, tunnettu siitä, että ulospuhalluselimet käsittävät useita suuttimia (22), jotka on liitetty yhdensuuntaisesti ainakin yhteen, ajoneuvon (20) pituussuunnassa kulkevaan ja paineenlisäyspuhallinyksikön (28 ') syöttämään syöttökana-vaan (2,4 , 28, 30) pieneen ylilämpötilaari lämmitettyä temperoint iväliainetta varten tämän ulospuhaltamiseksi suuttimien kautta rajoitetuissa ja hyvinmääritetyissa suihkuissa käsiteltäviä pintoja vastaan keskimääräisellä iskunopeudella 5-35 m/s, jolloin suuttimet on sovitettu suuntaamaan suihkut määrättyjä käsiteltäviä pintoja vastaan.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, jolloin väliaine on ilmaa, tunnettu siitä, että yhdensuuntaisesti syöttökanavan (2, 4; 28, 30) kanssa on sovitettu ainakin yksi palautuskanava (8, 10; 32, 34), jossa on useita läpillä varustettuja aukkoja (26; 36) imemään takaisin ja johtamaan takaisin suuttimien (22) kautta ajoneuvoa (20) kohti ulos puhallettua ilmaa lämmityselimiin, jolloin uudelleenkierrätetyn ilman määrää voidaan säätää mainituilla läpillä. il
FI820593A 1981-03-16 1982-02-23 Anordning foer avisning av fordon. FI73636C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE8101659 1981-03-16
SE8101659A SE8101659L (sv) 1981-03-16 1981-03-16 Forfarande och anordning vid temperering samt forfarande for att overfora overtryck i en mot dynamiskt tryck blockerad passage

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI820593L FI820593L (fi) 1982-09-17
FI73636B FI73636B (fi) 1987-07-31
FI73636C true FI73636C (fi) 1987-11-09

Family

ID=20343348

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI820593A FI73636C (fi) 1981-03-16 1982-02-23 Anordning foer avisning av fordon.

Country Status (10)

Country Link
US (1) US4683870A (fi)
AT (1) AT388343B (fi)
CA (1) CA1174545A (fi)
CH (1) CH658835A5 (fi)
DE (1) DE3209302A1 (fi)
DK (1) DK156268C (fi)
FI (1) FI73636C (fi)
GB (1) GB2101055B (fi)
NO (1) NO820815L (fi)
SE (1) SE8101659L (fi)

Families Citing this family (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US8251320B2 (en) * 2006-10-04 2012-08-28 Railway Equipment Company, Inc. Railway snow melter duct assembly
US9126238B2 (en) 2010-12-15 2015-09-08 Diane Quinn Vehicle snow removal system
SE536568C2 (sv) 2012-04-10 2014-02-25 Epn Solutions Ab Anordning och förfarande för avisning av järnvägsvagnar och/eller malmslig i järnvägsvagnar
CN108847649A (zh) * 2018-07-20 2018-11-20 中铁建电气化局集团康远新材料有限公司 一种用于侧向受流接触线的除冰装置及方法
DE102019120550B4 (de) * 2019-07-30 2023-07-20 Awas Fee Gmbh Verfahren zum explosionsgeschützten Auftauen von schüttguttransportierenden Transportmitteln

Family Cites Families (17)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1893329A (en) * 1926-11-19 1933-01-03 Cons Car Heating Co Inc Motor-car heating and ventilating system
DE806229C (de) * 1950-01-31 1951-07-05 Heinz Haas Dr Ing Vorrichtung zum Trocknen in mehreren uebereinander angeordneten Etagen mit Duesenbelueftung
US2598293A (en) * 1951-06-06 1952-05-27 Hauck Mfg Co Thawing pit for railway cars
CH345597A (de) * 1956-09-06 1960-03-31 Friedrich Haas Gmbh Maschf Trockner für bahnförmiges Trockengut
GB987946A (en) * 1963-03-23 1965-03-31 Henry Lawson Tancred Railway switch points heating method
DK120989B (da) * 1964-09-23 1971-08-09 Bing & Grondahls Porcellaensfa Tørreanlæg.
US3584395A (en) * 1967-10-11 1971-06-15 Armin Peters Automobile drying plant
CH474384A (de) * 1967-10-11 1969-06-30 Engelbrecht & Lemmerbrock Trocknungsanlage mit stationärem oder verfahrbarem Tunnel für gewaschene Fahrzeuge
US3513779A (en) * 1968-09-05 1970-05-26 Aitken Products Inc Railway car thawing system
DE2156956A1 (de) * 1971-11-17 1973-05-24 Thermak Gmbh & Co Luftbeheizter trockner
US3800858A (en) * 1972-01-20 1974-04-02 Dorn Co V Railway car thawing system
CH573712A5 (en) * 1974-04-04 1976-03-31 Unilever Nv Defrosting wrapped perishable foods - from freezing to cooled display temperature without condensate forming on wrapper
SE403961B (sv) * 1977-02-01 1978-09-18 Electrolux Ab Sett att avfrosta kylelement i en frysdisk jemte anordning for genomforande av setteet
US4191242A (en) * 1977-03-28 1980-03-04 Mitsubishi Jidosha Kogyo Kabushiki Kaisha Air conditioner operating apparatus
DE2752187A1 (de) * 1977-11-23 1979-06-07 Mkt Moderne Kuechentechnik Gmb Abtaugeraet
US4219071A (en) * 1978-05-26 1980-08-26 Wabco Westinghouse S.P.A. Air-conditioning system for railroad vehicles
JPS5848890Y2 (ja) * 1979-10-16 1983-11-08 トヨタ自動車株式会社 車輛用空気調和装置

Also Published As

Publication number Publication date
ATA102582A (de) 1988-11-15
DE3209302A1 (de) 1982-10-21
AT388343B (de) 1989-06-12
DK92282A (da) 1982-09-17
FI73636B (fi) 1987-07-31
DK156268B (da) 1989-07-24
CA1174545A (en) 1984-09-18
SE8101659L (sv) 1982-09-17
GB2101055B (en) 1985-04-24
FI820593L (fi) 1982-09-17
DK156268C (da) 1989-12-27
US4683870A (en) 1987-08-04
GB2101055A (en) 1983-01-12
CH658835A5 (de) 1986-12-15
NO820815L (no) 1982-09-17

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US5661912A (en) Drier for a painting plant
CN103890518B (zh) 惰化板式干燥器以及干燥溶剂型涂层的方法
JPH08512399A (ja) ボードを乾燥させるための方法及び乾燥機
FI73636C (fi) Anordning foer avisning av fordon.
JP2003508191A (ja) ペイントドライヤ及びペイントドライヤシステム
US5144754A (en) Method for controlling the supply and the discharge of hot air to and from, respectively, a blowing tunnel
EP3127803B1 (en) Aircraft insulation system and aircraft air conditioning and insulation arrangement
US3697746A (en) Railroad switch heater
GB1561846A (en) Air conditioning apparatus
US20110094122A1 (en) Laminar conditioned egg drying device
JPH07280405A (ja) トンネルフリーザー
CN101400958A (zh) 空气加载的冷凝器
EP2836449B1 (en) Device and method for de-icing railway trucks and ore concentrate in railway trucks
US4422370A (en) Method to recover heat from treatment premises and apparatus for achieving the method
SU1090884A1 (ru) Способ реверсивной тоннельной вентил ции метрополитенов с частичной рециркул ций воздуха
FI110930B (fi) Kiskokulkuneuvojen välisillan verhouksen lämmöneristyslaite
US7044059B2 (en) Method and device for cooling printing stock and printing presses
RU2804983C1 (ru) Способ размораживания смерзшихся сыпучих грузов, находящихся в вагонах, и устройство для его осуществления
JPH0317971Y2 (fi)
JP2014213653A (ja) 鉄道車両
FI59477C (fi) Anordning foer tillvaratagande av vaerme fraon ventilationsluft
RU1779621C (ru) Устройство дл термообработки и вентил ции грузового помещени рефрижераторного вагона
SU750226A1 (ru) Туннельна сушилка
SU1093822A1 (ru) Способ регулировани температуры тоннельного воздуха метрополитена
GB2394034A (en) Air-conditioning for underground tube trains

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: FLAEKT AKTIEBOLAG