FI68756B - Metod och utrustning foer aoterformning av djupfryst konfekt - Google Patents
Metod och utrustning foer aoterformning av djupfryst konfekt Download PDFInfo
- Publication number
- FI68756B FI68756B FI811010A FI811010A FI68756B FI 68756 B FI68756 B FI 68756B FI 811010 A FI811010 A FI 811010A FI 811010 A FI811010 A FI 811010A FI 68756 B FI68756 B FI 68756B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- mold
- confectionery
- frozen
- forming
- confection
- Prior art date
Links
Classifications
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A23—FOODS OR FOODSTUFFS; TREATMENT THEREOF, NOT COVERED BY OTHER CLASSES
- A23G—COCOA; COCOA PRODUCTS, e.g. CHOCOLATE; SUBSTITUTES FOR COCOA OR COCOA PRODUCTS; CONFECTIONERY; CHEWING GUM; ICE-CREAM; PREPARATION THEREOF
- A23G9/00—Frozen sweets, e.g. ice confectionery, ice-cream; Mixtures therefor
- A23G9/04—Production of frozen sweets, e.g. ice-cream
- A23G9/14—Continuous production
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A23—FOODS OR FOODSTUFFS; TREATMENT THEREOF, NOT COVERED BY OTHER CLASSES
- A23G—COCOA; COCOA PRODUCTS, e.g. CHOCOLATE; SUBSTITUTES FOR COCOA OR COCOA PRODUCTS; CONFECTIONERY; CHEWING GUM; ICE-CREAM; PREPARATION THEREOF
- A23G9/00—Frozen sweets, e.g. ice confectionery, ice-cream; Mixtures therefor
- A23G9/04—Production of frozen sweets, e.g. ice-cream
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A23—FOODS OR FOODSTUFFS; TREATMENT THEREOF, NOT COVERED BY OTHER CLASSES
- A23G—COCOA; COCOA PRODUCTS, e.g. CHOCOLATE; SUBSTITUTES FOR COCOA OR COCOA PRODUCTS; CONFECTIONERY; CHEWING GUM; ICE-CREAM; PREPARATION THEREOF
- A23G9/00—Frozen sweets, e.g. ice confectionery, ice-cream; Mixtures therefor
- A23G9/04—Production of frozen sweets, e.g. ice-cream
- A23G9/22—Details, component parts or accessories of apparatus insofar as not peculiar to a single one of the preceding groups
- A23G9/26—Details, component parts or accessories of apparatus insofar as not peculiar to a single one of the preceding groups for producing frozen sweets on sticks
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
- Chemical & Material Sciences (AREA)
- Food Science & Technology (AREA)
- Polymers & Plastics (AREA)
- Manufacturing & Machinery (AREA)
- Confectionery (AREA)
- Devices That Are Associated With Refrigeration Equipment (AREA)
- Storage Of Fruits Or Vegetables (AREA)
- Freezing, Cooling And Drying Of Foods (AREA)
- Formation And Processing Of Food Products (AREA)
Description
68756
Makeispakasteiden uudelleen muotoilumenetelinä ja -laite Tämä keksintö liittyy kolmiulotteisten makeis- eli konvehtipakasteiden muotoiluun jo muodostetusta makeispa-5 kastetuotteesta. Uudelleen muotoillun makeisen lopullinen muoto voi olla miltei mikä tahansa haluttu muoto siitä riippumatta, onko makeisen ylin osa leveämpi kuin pohja tai onko uudelleenmuotoillussa makeisessa altaleikattuja osia. Po. keksintöä voidaan käyttää makeispakasteiden 10 kanssa, jotka on tehty vesijäästä, jäätelöstä, jäätelövaah-dosta, jäämaidosta, kinuskista, vanukkaista, mehujäätelöstä, pakastetusta jukurtista tms.
Po. keksinnön menetelmässä ja laitteessa muotoillaan makeispakaste aihiomuotissa perusmuodolla tavallisen 15 makeispakasteiden pikamuotoilukoneen ensimmäisessä osassa. Sitten pakasteaihio muotoillaan uudelleen jakomuotis-sa, joka muodostaa ontelon, joka oleellisesti sulkee sisälleen muotoillun aihion saaden pakastetun aineen juoksemaan suljetun jakomuotin ontelon mukaisen muodon saami-20 seksi. Säätämällä tarkasti aihion koko ja muoto suhteessa muotin onteloon ja aihion lämpötilaan aikaansaadaan lopullisesti muotoiltu makeinen oleellisesti pakastetun ai-hioaineen juoksemisen tuloksena ilman merkittävää sulamista ja uudelleenpakastamista.
25 Po. keksintö soveltuu erityisesti käytettäväksi yh dessä makeispakasteiden tavallisen muotoilukoneen kanssa, joka on muunnettu sisältämään uudelleenmuotoiluaseman koneen viimeistelyosassa, joka muotoilee uudelleen makeis-pakasteen perusaihiot, joilla on muotissa aikaansaatu yleis-30 muoto. Makeispakasteteollisuudessa tunnetaan hyvin tällaiset tavalliset makeisten muotoilukoneet, jotka myydään kauppanimillä "Vitaline" ja "Gram”.
Vitaline-koneessa on ensimmäinen muotoiluosa, jossa täytetään vierekkäisten muottionteloiden ensimmäinen 3 68756 patentti opettaa tunnusomaisesti ja päinvastoin kuin po. keksintö, että ei ole mahdollista käyttää ei-lämmitettyjä meistotyökaluja rikkomatta makeispakastetta. Tämä vastaa alan asiantuntijoiden pitkäikäistä uskomusta, että makeis-5 pakasteita eikä varsinkaan lepotilassa pakastettuja makeisia voi puristaa muodon aikaansaamiseksi.
Brittiläisessä patentissa nro 2 005 124 esitellään menetelmä, jolla vain lisätään koristelut makeispakasteen pinnalle, ja laite, jolla tämä menetelmä toteutetaan. Lai-10 te on samanlainen kuin edellä kuvattu laite, paitsi että jälkimmäisessä (pat. Ί24) käytetään lämmitettyjen meisto-työkalujen sijasta suurpainesuuttimia, jotka pidetään erossa makeispakasteen pinnasta ja joilla ruiskutetaan ennal-tamäärätyllä muodolla komplementtivärinen neste makeispa-15 kasteen pintaa vasten kuvion muodostamiseksi siinä. Aksiaalisesta poistettavassa makeispakasteessa ei pinta eikä ääriviiva ole altaleikattu eikä muutettu.
Am. patentissa nro 1 891 230 esitellään eräs varhainen yritys makeispakastetuotteiden valmistamiseksi muo-20 doilla, joissa on altaleikatut pinnat. Tämä patentti liittyy menetelmään, jolla meistetään jäätelömuodot makeispakasteen jatkuvasta nauhasta eikä aksiaalisesti poistettavasta, muotissa tehdystä muodosta. Tässäkin vaaditaan, että jäätelönauhaa on lämpökäsite1tävä monimutkaisella 25 tavalla kuoren tai hieman kovettuneen ulkopinnan muodostamiseksi, joka sallii jäätelönauhan syötön kahden yhdessä toimivan korkomeistin kohdalle. Lisäksi on jäätelönauhan lämpötila säädettävä tarkasti, jotta meistäminen tapahtuisi tyydyttävästi. Tarkkaa lämpötilaa koskeva vaatimus 30 estää tämän menetelmän kaupallisen sovellutuksen ja taloudellisuuden.
Am. patentissa nro 4 104 411 esitellään toinen menetelmä muotoiltujen makeispakasteiden muotoilua varten.
Tässä käytetään kuitenkin poistettavaa kumimuottia. Neste-35 mainen makeisseos kaadetaan kumimuottiin, tikku pannaan 5 68756 siin menetelmiin ja laitteisiin muotoiltujen makeispa-kasteiden valmistamiseksi.
Po. keksinnössä on kehitetty menetelmä ja laite, joilla muotoillaan uudestaan yleismuotoon muotoiltu makeis-5 pakasteaihio valmiiksi, kolmiulotteiseksi makeispakasteek-si, jolla on mikä tahansa haluttu muoto, mm sellaiset, joilla on muutettavat poikkileikkaukset ja altaleikattuja osia, ja se soveltuu erityisen hyvin tikulla olevien makeispakas-teiden uudelleenmuotoiluun aksiaalisesti poistettavasta, 10 muotissa muotoillusta, lepotilassa pakastetusta makeisesta. Yleisesti tarkoitetaan lepotilassa pakastetuilla makeisilla makeutettuja, maustettuja tuotteita, joita ei ole jalostettu tai sekoitettu ennen pakastamista tavalla, joka saa aikaan makeisseoksen fyysisen laajentumisen yli 10 %:lla.
15 Tämä makeisseos pakastetaan sitten hämmentämättä sitä.
Valmis tuote sisältää vähintään 17 paino-%:n verran puhtaita ruokatuotteita normaalin amerikkalaisen käytännön mukaisesti, mutta se voi sisältää vähemmän kiinteitä ruoka-aineita. Kuten edellä todettiin, on uskottu, että lepotilas-20 sa pakastettuja makeisia ei voi muotoilla uudelleen niiden heikon juoksevuuden takia ja koska on vaikeaa käyttää ja kohdistaa sitä suurta voimaa, joka tarvitaan makeisen muotoilemiseksi uudelleen, samalla kun se pidetään pakastetussa tilassa. Lisäksi on ennen luultu, että ei olisi talou-25 dellista käyttää jakomuotteja makeispakasteiden muotoilemiseksi nestemäisistä makeisseoksista, koska neste vuotaisi ulos jakomuotista ellei käytetä monimutkaisia ja kalliita jakomuotteja nestemakeisseoksen pitämiseksi muotin sisällä ja jäähdytysliuoksen pitämiseksi muotin ulko-30 puolella.
Po. keksinnön menetelmä sisältää muotissa muotoillun aihion lämpötilan säädön ennen uudelleenmuotoilua ja aihion koon ja muodon sovittamisen uudelleenmuotoilevän muottion-telonkoonja muodon mukaan, niin että makeisaihion muotoi-35 lee uudestaan oleellisesti makeisaineen kylmäjuoksu sen 7 68756 aihio, joka on makeispakasteainetta, jolloin käytetään yhteistä muottisarjaa makeispakasteaihion muotoiluun ja enemmän monimutkaisten uudelleenmuotoilumuottien yhtä ainoaa sarjaa.
5 Lisäksi po. keksinnön tavoitteena on kehittää mene telmä ja laite, joilla voidaan muotoilla uudelleen lepotilassa pakastetut makeiset kolmiulotteisiin muotoihin oleellisesti sulattamalla makeispakastetta.
Po.keksinnön eräässä toteutusmuodossa on kehitetty 10 parannettu menetelmä, jolla muotoillaan uudelleen muotoiltu makeispakaste ja joka sisältää makeispakasteaihion puristamisen, jolla on perusmuoto, jakomuotin vastakkaisten puoliskojen välissä riittävän paineen alla, niin että makeispakaste saadaan omaksumaan muottipuoliskojen muodostaman 15 ontelon muodon merkittävästi sulattamatta tai uudelleenpa-kastamatta aihiota. Muotoiluun makeispakasteaihion sydämen lämpötila on alueella -24 - -12°C ja aihion poikkileikkauksen keskikoko on sellainen, että kummassakin muottipuolis-kossa oleva aukko oleellisesti ympäröi sen. Aihion tilavuus 20 on oleellisesti sama kuin ontelon tilavuus.
Po. keksinnön laitteessa on kehitetty parannettu kone, jolla valmistetaan tikulla varustettuja, muotoiluja ma-keispakasteita ja jossa on ensimmäinen koneosa, joka sisältää perusaihion muotoilumuotin perusaihioiden muotoilemi-25 seksi makeispakasteina, joista ulottuvat tikut, ja toinen koneosa, joka sisältää ainakin yhden työaseman ja toisen kuljettimen, joka syöttää muotoillut makeisaihiot tikkujen varassa työasemaan, jolloin parannuksena on makeispakasteaihion uudelleenmuotoiluväline työasemassa, jossa välinees-30 sä on kaksi vastaavaa muottipuoliskoa, jotka voivat liikkua avoimesta asennosta suljettuun asentoon ja jotka sulkevat sisälleen makeisten perusaihiot suljetussa asennossaan. Kumpikin muottipuol isko sisältää yhdessä toimivat muottiontelot, joissa on aukko, joka oleellisesti rajoittaa makeisaihion kes-35 kipoikkileikkauksen, ja muottipuoliskojen tilavuus on oleel- 68756 9 leikkauksena pitkin kuvion 7 viivaa 8-8 katsottuna nuolien suunnassa; kuvio 9 esittää sivulta pystyleikkauskuvantoa yhdestä uudelleenmuotoilulaitteistosta pitkin kuvion 7 5 viivaa 9-9 katsottuna nuolien suunnassa; kuvio 10 esittää sivulta pystyleikkauskuvantoa läm-mönvaihtimesta, jota käytetään uudelleenmuotoiluasemassa ja josta osia on poistettu; kuvio 11 esittää poikkileikkauskuvantoa lämmönvaih-10 timesta pitkin kuvion 10 viivaa 11-11 katsottuna nuolien suunnassa; kuvio 12 esittää poikkileikkauskuvantoa uudelleen-muotoiluasemassa kahden yhdessä toimivan muottipuoliskon muodostaman yhden muottiontelon keskitason kautta; 15 kuvio 13 esittää osittain läpileikkauskuvantoa muot- tipuoliskoiden jakoviivasta pitkin kuvion 12 viivaa 13-13 katsottuna nuolien suunnassa; kuvio 14 esittää katkonaista poikkileikkauskuvantoa muottiontelosta uudelleenmuotoilumuottipuoliskoissa; 20 kuvio 15 esittää osittain läpileikkauskuvantoa muot- tipuoliskojen jakoviivan kohdalla pitkin kuvion 14 viivaa 15-15 katsottuna nuolien suunnassa; ja kuvio 16 esittää osittain läpi leikkauskuvantoa pitkin kuvion 15 viivaa 16-16 katsottuna nuolien suunnassa.
25 Viitaten ensin kuvioon 1 kuvataan yleisesti makeis- pakasteiden muotoilukonetta 10, jota on muunnettu po. keksinnön mukaisesti ja jolla valmistetaan kolmiulotteisia makeispakasteita C, kuten kuvio 3 näyttää yleisesti, perusta! yleismuodon omaavasta pakasteaihiosta FS, joka on ti-30 kun S varassa. Makeispakasteiden parannettu kone 10 sisältää perusosina ensimmäisen osan 12, jossa täytetään vakiomuotoiset muottinauhat, peruspakasteaihiot FS pakastetaan osaksi ja tikut S pannaan sisälle, minkä jälkeen pakastus viedään päätökseen ja peruspakasteaihiot FS poistetaan 35 ensimmäisestä osasta 12 ja siirretään toiseen osaan 14, 11 68756 potila alueella noin -24 - -12°C. Nauhojen jäähdytys-liuosaltaan 36 läpi tapahtuvan liikkeen nopeudella tai oleskeluajalla ja samalla jäähdytysliuoksen BS sopivalla lämpötilalla saadaan tietenkin aikaan perusmakeispakas-5 teaihioiden FS vaadittu pakastus ja -pidetään sydämen lämpötila sopivalla alueella.
Kun muottinauhat 28 kulkevat vaiheittain jäähdytys-liuosaltaan kautta, ne kulkevat tavallisen tikunkiinnitti-men 38 alitse, joka pistää tikut S pakasteaihioihin FS en-10 simmäisen kuljettimen 26 viipymisajan kuluessa. Tikunkiin-nitin 38 sijaitsee jäähdytysliuosallasta pitkin siten, että tikku S tulee pistetyksi pakasteaihioon FS, kun aihion sydämen lämpötila vastaa osittain pakastetun makeisen tilaa (so. alueella noin -1,1 - 0,0°C). Näin ollen tikun S voi 15 helposti pistää pakasteaihioon FS ja kun muottinauha 28 saavuttaa jäähdytysliuosaltaan 36 ulosmenopään, pitävät kokonaan pakastetut aihiot FS tikut jäykästi aihioiden sisällä.
Jotta estettäisiin tikkuja S myöhemmin poistumasta uudelleenmuotoilun aikana, on todettu, että tikun kiinni-20 tyssyvyys on kriittinen. Kun esim. käytetään tikkuja, joilla on tavallinen 114,3 mm pituus, on tikku kiinnitettävä vähintään 63,5 - 70 mm syvyyteen tavallista kokoa olevissa makeispakastetuotteissa, joiden -pituus on noin 101,6 mm tai väitetty tilavuus 74 ml. Aikaisemman käytännön mukai-25 sesti 114,3 mm pituinen tikku pantiin sisään puoleen pituuteensa, mutta po. keksintö toteutetaan parhaiten kiinnittämällä tikku syvemmälle tietysti edellyttäen, että riittävä osa tikusta ulkonee pakasteaihiosta FS aihion poistamiseksi muotista poistotangon avulla. Tikun suurin 30 kiinnityssyvyys riippuu siitä, millä tasolla makeisaihio FS on muotoilevien muottionteloiden yläpään alapuolella muottinauhassa 28. Sitä paitsi pakasteaihion FS sydämen lämpötila ei saisi alittaa -24°C, koska muutoin tuloksena voi olla tikun vääristyminen tai rikkoutuminen uudelleenmuo-35 toilun aikana. Kun sydämen lämpötila ylittää -12°C, voi 13 68756 sa 44, jolloin pakasteaihio FS riippuu alaspäin tikun S varassa ja toinen kuljetushihna 42 vie aihiot jaksoittain tämän vaiheen kautta.
Poistotanko 44 siirtyy suoraan po. keksinnön mu-5 kaisen uudelleenmuotoiluaseman 20 sivuttaisen keskitason yläpuolelle. Toisen kuljetushihnan 42 viipymisjakson aikana poistotanko 44 pannaan liikkumaan alaspäin, jolloin pakasteaihio FS sijoitetaan tarkasti ensimmäisen ja toisen muottipuoliskon 52,54 välille. Kuten seuraavassa ku-10 vataan lähemmin, saadaan muottipuoliskot 52, 54 liikkumaan yhteen hydraulisylinterien 56 avulla, jolloin ne sulkevat sisälleen jokaisen pakasteaihion FS, joka riippuu poisto-tangosta 44, ja muotoilevat uudelleen jokaisen pakasteaihion FS muotomakeiseksi C (kuv. 3) tikulla S millä tahan-15 sa halutulla kolmiulotteisella muodolla. Uudelleenmuotoilu viedään päätökseen ja poistotanko 44 ja ripustetut muoto-makeiset C pannaan liikkumaan ylöspäin ja takaisin vaaka-suorasti samalle linjalle kuin muut poistotangot 44, jotka ovat toisen kuljetushihnan 42 varassa. Kuten seuraavassa 20 kuvataan lähemmin, suoritetaan koko uudelleenmuotoilu loppuun toisen kuljetushihnan 42 viipymisjakson aikana.
Uudelleenmuotoilun jälkeen syötetään muotomakeiset C yhteen tai useampaan kastelu- ja/tai päällystysasemaan 62, joissa poistotanko 44 liikkuu taas alas- ja ylöspäin-25 jakson kautta takaisin suuntaukseen muiden poistotankojen 44 kanssa toisen kuljetushihnan 42 myöhemmän viipymisjakson aikana.
Lopuksi siirtää toinen kuljetushihna 42 poistotan-gon 44 pakkausasemaan 64, jossa muotomakeiset C pakataan, 30 ja valmis makeispakastetuote P toimitetaan koneen 10 toisen osan 14 päähän, toinen kuljetushihna 42 liikkuu edelleen eteenpäin myötäpäivään, kunnes se saavuttaa osan suoraan sulatusaltaan 40 yllä, ja koneen 10 toisen osan 14 toiminta toistuu.
15 68756 pitkin L-muotoista kannatinta 90, joka on asennettu koneen 10 toisen osan 14 kotelon 92 sisäpinnalle.
Tavallisessa Vitaline-koneessa on pääilmasylinte-ri 94, joka on asennettu vaakasuoraa toimintaa varten ja 5 joka saa aikaan sen, että vaakasuora hammastanko 96 liikkuu edestakaisin kerran toisen kuljetushihnan 42 jokaisen viipymisjakson aikana. Vaakasuoran tangon 96 vaakasuora liike muuttuu pystysuoran hammastangon 98 edestakaiseksi pystyliikkeeksi pinjonhammaspyörien 100, 102 välityksellä, 10 jotka on laakeroitu akselille 104. Käyttämällä yhtä vaakasuoraa hammastankoa 96 yhdessä pinjonhammaspyörien 100, 102 ja yhdistettyjen pystysuorien hammastankojen 108 vastaavan, sopivan lukumäärän kanssa on mahdollista tahdistaa tarkasti kussakin työasemassa olevien eri pystysuorien hammas-15 tankojen pystysuora liike.
Kannatin 90 ulottuu koneen 10 toisen osan 14 koko pituudella pitkin kutakin sivukoteloa 92, 92 ja muodostaa radan, jota pitkin rullat 110 liikkuvat toisen osan 14 kautta. Sivukisko 91 sijaitsee suoraan kannattimen 90 alla 20 kutakin sivukoteloa 92, 92 pitkin. Kussakin työasemassa ja nimenomaan suoraan uudelleenmuotoiluaseman 20 läpi ulottuvan, sivuttaisen keskitason yllä kukin sivukisko 91 sisältää ulosleikatun osan 106, jonka leveys on oleellisesti sama kuin poistotangon 44 vaakasuoran osan 88 leveys. 25 Poistotangon kantolohko 108 on asennettu pystysuoran 98 alimmalle osalle. Kantolohko 108 ulottuu pystysuorasta hammastangosta 98 pystyraon kautta, joka on tehty kotelossa 92, kytkentäsuhteeseen poistotangon 44 vaakasuoran osan 88 kanssa, kun poistotanko viedään eteenpäin suoraan uudel-30 leenmuotoiluaseman 20 yllä olevaan kohtaan. Toisen kuljetushihnan 42 ulkonevat tapit 84 kytkevät poistotangon 44 pystyosan 86 saaden poistotangon liukumaan sivukiskoa 91 pitkin loveen 112, joka on tehty kantolohkossa 108. Kun toinen kuljetushihna 42 saavuttaa viipymisjakson, jää pois-35 totangon 44 vaakasuora osa 88 paikalleen kantolohkon 108 17 6 8 7 5 6 tangossa ripustettujen, vierekkäisten makeisaihioiden FS lukumäärää ja välimatkaa. Joten kun poistotangon kantavat, pystysuorat kiskot 98, 98 liikkuvat alaspäin ja pakasteaihiot FS tulevat toimintasuhteeseen ensimmäisen 5 ja toisen muottipuoliskon 52, 54 kanssa, tulee kukin pa-kasteaihio FS suunnatuksi yhteen yksittäisen muottiontelon 78 kanssa.
Kuvio 7 esittää sivulta läpileikkauskuvantoa uudel-leenmuotoiluaseman 20 keskitason läpi katsottuna yläjuok-10 suun koneen 10 toisen osan 14 kohdalla. Kuvion 7 ylintä osaa on siirretty alajuoksun suuntaan pienen matkan verran poistotangon 44 osan ja sitä nostavan ja laskevan rakenteen osan näyttämiseksi. Kuviossa 7 ehjät viivat näyttävät poistotangon 44 kuvion 5 asennossa ja katkoviivat näyt-15 tävät poistotangon 44 kuvion 6 mukaisessa asennossa pys-tyliikkeensä alarajan kohdalla.
Oudelleenmuotoiluasemassa 20 tapahtuvan uudelleen-muotoilun aikana pakastemakeisaine saattaa ylittää vastaavan muottiontelon 78, 78 kapasiteetin tai muodon ja liika-20 määrä eli "purse" putoaa uudelleenmuotoiluaseman 20 pohjalle. Purseen poistava kuljetushihna 80 kantaa purseen suoraan ensimmäisen ja toisen muottipuoliskon 52, 54 alta muottilevyn 68 vieressä olevaan ylösottoalueeseen, jossa purse otetaan takaisin prosessiin ja viedään suppi-25 lon 30 kautta sisään koneen 10 ensimmäiseen osaan 12. Kuten kuvion 7 alaosa näyttää, pyörii purseen poistava kulje-tushihna 80 myötäpäivään suhteessa asennuslevyyn 68 kahden kuljetinrullan 114, 114 (vain toinen näytetty) yläpuolella. Tässä näytetään osa toisesta muottipuoliskosta 54, 30 joka sisältää kolme muottionteloa 78.
Purseen sisällejäämisen estämiseksi ja sellaisen purseen poiston helpottamiseksi, joka voisi muuten estää ensimmäistä ja toista muottipuoliskoa 52, 54 sulkeutumasta kokonaan, voidaan muottipuoliskoiden pinnoissa tehdä 35 korkomuotoja tai koverrusalueita. Nämä korkomuodot hei- α9 68756
On todettu, että juuri ennen uudelleenmuotoilu-vaihetta pitäisi makeispakasteaihion FS sydämen keskilämpötilan olla alueella noin -12 - 24°C. .Muotti-ontelon 78 lämpötilan pitäisi olla tarpeeksi korkea ma-5 keisnesteen ohuen kerroksen muodostamiseksi pitkin muot-tiontelon 78 pintaa 146, mikä tehostaa uudelleenmuotoillun makeispakasteen C irrotusta muottiontelosta 78. On kuitenkin tärkeää, että estetään tämän ohuen nestekerroksen uudel-leenpakastus ennen muottipuoliskoiden 52, 54 avaamista.
10 Ontelon 78 pinnan lämpötila pidetään sopivalla alueella lämmönvaihtoaineella 134, joka antaa tarpeeksi lämpöä ensimmäiselle ja toiselle muottipuoliskolle 52, 54 sen lämpömäärän korvaamiseksi, jonka makeispakaste on poistanut muotista, ja ontelon 78 pinnan pitämiseksi tarpeeksi kor-15 keassa lämpötilassa estämään sulan makeisen ohuen kerroksen uudelleenpakastuksen uudelleenmuotoilun aikana.
Kuviot 10 ja 11 näyttävät erään esimerkin lämmönvaihtimen 116 toimivasta rakenteesta. Jäljempänä ilmoitetaan tämän lämmönvaihtimen 116 koko ja sitä käyttävän 20 laitteiston toimintaparametrit. Kunkin putken 128 sisähal-kaisija on 7,01 mm ja lämmönvaihtimen kumpikin runko-osa on tehty alumiinilevystä, jonka paksuus on 9,525 mm, ja sopiva lämpötila muottiontelon 78 pinnalle 146 saadaan aikaan lämmönvaihtoaineen 134 virtausmäärällä 63,56 - 90,8 25 1/min. Lämmönvaihtoaineen 134 tulolämpötila riippuu uudel-leenmuotoiItävän makeispakasteen tyypistä. Kun makeinen sisältää paljon kiinteää ainetta, kuten jäätelö, säädetään lämmönvaihtoaineelle 134 sellainen lämpötila, että läm-mönvaihtimesta 116 putken 138 kautta poistuvan lämmön-30 vaihtoaineen 134 lämpötila on noin 10-15°C. Kun käytetään lepotilassa pakastettua makeista, on saavutettu parhaat tulokset syöttämällä lämmönvaihtoaine 134 lämmönvaihtimeen 116 lämpötilalla, jonka tuloksena lämmönvaihtimesta 116 poistuvan lämmönvaihtoaineen lämpötila on 32,2-37,8°C.
35 Todellinen lämpötila, jolla tuotetaan parhaat uudelleenmuo- 68756 21 voisi johtaa makeisen liialliseen sulamiseen muottipuo-liskoiden 52, 54 tulopäässä ja uudelleenmuotoillun makeisen uudelleenpakastukseen ja tarttumiseen muottipuolis-koiden ulosmenopäässä.
5 Uudelleenmuotoiluaseman 20 kaikkein tehokkaimman toiminnan varmistamiseksi makeispakasteaihion FS, jonka ääriviiva näytetään katkoviivoin kuviossa 12, pystysuora mitta on pienempi kuin muottiontelon 78 pystymittä ensimmäisessä ja toisessa muottipuoliskossa 52, 54 (näytetty ehjin 10 viivoin kuviossa 12). Samoin muottiontelon 78 kehä kussakin muottipuoliskossa 54, jonka ehjä viiva näyttää kuviossa 13, oleellisesti rajoittaa makeispakasteaihion FS perusmuodon poikittaisen keskitason, jonka aihion ääriviivan katkoviivat näyttävät kuviossa 13. Joten kun ensimmäinen ja toi-15 nen muottipuolisko 52, 54 sulkeutuvat makeispakasteaihion FS ympärille uudelleenmuotoilun aikana, on mahdollisimman pieni määrä makeispakastetta muottionteloiden 78, 78 ulkopuolella, jolloin uudelleenmuotoilussa muodostuvan purseen määrä on mahdollisimman pieni.
20 Sikäli kuin pursetta muodostuu purse tulee meistin etupinnan korkomuotoalueelle ja putoaa sitten pois ensimmäisen ja toisen muottipuoliskon 52, 54 yhteensopivilta pinnoilta purseen poistavalle kuljetushihnalle 80. Kuten kuvio 4 näyttää parhaiten, siirtää purseen poistava kuljetus-25 hihna 80 purseen sen uudelleenkäyttöastiaan 148, johon se kootaan ja ohjataan takaisin suppiloon 30 uutta käyttöä varten koneen 10 ensimmäisen osan 12 kautta.
Jotta uudelleenmuotoillulla makeispakasteella C olisi varmasti sileä pinta ja mahdollisimman vähän sulkeumia, 30 on muottionteloiden 78, 78 yhteisen tilavuuden ensimmäisessä ja toisessa muottipuoliskossa 52, 54 oltava suunnilleen sama kuin makeispakasteen tilavuus pakasteaihiossa FS ennen uudelleenmuotoilua. On kuitenkin todettu, että koska esiintyy ilmaa tai "ylijuoksua" eräissä makeisissa, kuten jää-35 telössä tai mehujäätelössä, on makeisen paino pakaste- 68756 23 S ympärille tikun kolon 160 alueella. On todettu, että tällaisen tikun kolon 160 käyttö vähentää tikun S poistumista uudelleenmuotoilussa ja aikaansaa samalla jalustan P muodostumisen muotomakeisen C pohjassa, mikä antaa 5 miellyttävän ulkonäön.
Jotta estettäisiin purseen liiallinen muodostuminen uudelleenmuotoilun aikana, voidaan kukin ensimmäinen ja toinen muottipuolisko 52, 54 rakentaa vaihtoehtoisesti tavalla, joka näytetään parhaiten kuvioissa 14 ja 16, niin 10 että niissä on suuret korkomuotoalueet 164 ensimmäisen ja toisen muottipuoliskon uloimmilla tai yhteensopivilla pinnoilla. Ensimmäisen ja toisen muottipuoliskon 52, 54 muotoilussa on mahdollista poistaa noin puolet sekä ensimmäisen että toisen muottipuoliskon 52, 54 paksuudesta. Kun käy-15 tetään lämmönvaihdinta 116 ensimmäisen ja toisen muottipuoliskon 52, 54 yhteydessä ja lämmönvaihtonesteellä 134 on tyypillinen, korotettu lämpötila, on ohuemmalla aineosalla sekä ensimmäisessä että toisessa muottipuoliskossa 52, 54 hieman korkeampi pintalämpötila, mikä tehostaa purseen 20 poistoa ensimmäisen ja toisen muottipuoliskon 52, 54 alueelta.
On todettu, että muottionteloiden 78 jäykkyys on riittävä, kunhan muottiontelon 78 seinän 166 paksuus on vähintään noin 3,175 mm pitkin muottiontelon 78 kehää.
25 Selvyyden vuoksi näytetään kuvioissa 15 ja 16 uloimpana oikealla oleva ontelo 78 vain osaksi täytettynä makeis-pakasteella.
Po. keksinnön kone on erityisen hyödyllinen siksi, että se tarvitsee vain yhden sarjan monimutkaisia muotte-30 ja. Koneen 10 ensimmäisen osan 12 muottinauhoilla 28 on tavanomainen muoto. Erikoisia muottionteloita ei tarvitse käyttää pakastemakeisen perusaihioiden FS muodostamiseksi. Sen sijaan on muottionteloiden 78 tilavuus ensimmäisessä ja toisessa muottipuoliskossa mitoitettu edellä mainittu-35 jen periaatteiden mukaan niin, että ne varmasti on sovitettu 2s 6875 6 ja toisen muottipuoliskon 52, 54 välissä. Pystykiskojen 98, 98 viipyessä alaslasketussa asennossa hydraulisylin-terit 56 saavat ensimmäisen ja toisen muottipuoliskon 52, 54 liikkumaan toisiaan kohti, jolloin niiden muottiontelot 5 78 ympäröivät kukin vastaavaa, erillistä pakasteaihiota S ja muotoilevat sen uudelleen pakastemakeiseksi C.
Sitten ensimmäinen ja toinen muottipuolisko 52, 54 siirretään erilleen vetämällä hydraulisylinterit 56 takaisin ja pystykiskot 98, 98 nostavat useita muotomakeisia jot-10 ka ovat vastaavien tikkujen S varassa poistotangossa 44. Kun poistotanko 44 palautetaan paikalleen toisessa kuljetushih-nassa 42 ja tämän viipymisjakso loppuu, siirtää kuljetus-hihna 42 poistotangon 44 uuteen asentoon ja vierekkäiset makeisaihiot FS, jotka riippuvat seuraavasta viereisestä 15 poistotangosta, sijaitsevat sitten suoraan uudelleenmuotoi-luaseman 20 yllä. Sitten uudelleenmuotoilu toistetaan.
Kun makeispakasteiden muotoilukonetta 10 käytetään sen normaalinopeudella 14-20 käyttökertaa minuutissa, on jokaisen poistotangon 44 eteneminen ja viipyminen noin 20 kolme sekuntia. Kun toista kuljetushihnaa siirretään nopeasti eteenpäin, jää kukin poistotanko 44 uudelleenmuotoi-luaseman 20 sivuttaisen keskitason ylle juuri alle kolmen sekunnin viipymisjaksoksi. Tämän viipymisjakson aikana on makeispakasteaihio FS laskettava alas, muottipuoliskot 52, 25 54 on suljettava ja avattava ja poistotanko 44, joka kantaa uudelleenmuotoillut makeispakasteet, on palautettava sen normaaliasentoon syötettäväksi seuraavaan asentoon viipymisjakson lopussa.
On todettu, että po. keksinnön mukaisen laitteen 30 toiminnan aikana tarvitaan tiettyjä aika-alueita eri toiminnoille riippuen makeisseoksen muodostavasta aineesta. Muottipuoliskojen sulkemiseksi vaadittu aika on makeis-aineen funktio ja hydraulisylinterin 56 saaman hydrauli-, 35 paineen funktio. On todettu, että jäätelö, joka sisältää enemmän kiinteää ainetta, esim. voirasvaa, kiinteää soke- 27 6 8 7 5 6
Koska todellinen aika, joka menee uudelleenmuo-toilevien muottipuoliskojen sulkemiseen, on useiden tekijöiden funktio, mm. käytetyn hydraulipaineen, makeispakas-teen lämpötilan, makeistyypin, makeisaihioiden FS muodon 5 ja muottionteloiden välisen suhteen jne., ja aika voi vaihdella uudelleenmuotoiluiskusta seuraavaan, käytetään kahta mekanismia aloittamaan uudelleenmuotoilevien muottipuoliskojen avaamisen riittävässä ajassa, jotta uudelleenmuotoil-lut makeiset voidaan varmasti syöttää eteenpäin toisen kul-10 jetushihnan viipymisajan päättyessä. Ensin käytetään raja-kytkintä (ei-näytetty), joka reagoi uudelleenmuotoilevien muottipuoliskojen täydelliseen sulkeutumiseen, muottipuoliskojen saamiseksi avautumaan jälleen, heti kun ne ovat sulkeutuneet kokonaan. Lisäksi käytetään aikalaitetta, joka 15 muuttaa muottipuoliskojen liikkeen suunnan siinä tapauksessa, että ne eivät ole sulkeutuneet täysin (eivätkä ole käynnistäneet rajakytkintä) noin 0,25 sek. ennen viipymis-jakson loppua.
Seuraavassa ilmoitetaan tyypillisiä erittelyjä ma-20 keisnesteseoksille, joita voi käyttää yhdessä po. keksinnön laitteen ja menetelmän kanssa uusien uudelleenmuotoil-tujen makeispakastetuotteiden valmistamiseksi. Ellei toisin ole ilmoitettu, annetaan nämä tiedot makeisnesteseok-sen painoprosentteina.
25 _Lepotilassa pakastettu makeinen
Seoksen tiheys 0,891 kg/1
Kiinteää ainetta yhteensä 17,94 %
Kiinteää sokeria 11,94 % 30 Kiinteää maissisiirappia 5,11 %
Kiinteää sitruunahappoa 0,32 %
Ylijuoksu 0-10 %
Mausteita kaikki luonnollisia Väri kaikki luonnollisia 35 Valmiin tuotteen tilavuus vähintään 75 ml
Claims (17)
1. Menetelmä, jolla muotoillaan uudelleen ainakin yksi muotoiltu makeispakaste, joka on aluksi muotoiltu ma-5 keispakasteiden koneessa ja josta ulkonee tikku, tunnettu siitä, että makeispakasteaihio, jolla on perusmuoto, puristetaan jakomuotin vastakkaisten puoliskoiden välissä paineella, jolloin makeispakaste omaksuu muottipuo-liskoiden muodostaman ontelon muodon ilman aihion merkittä- 10 vää sulamista tai uudelleenpakastusta, jolloin muotoillun makeisaihion sydämen lämpötila on alueella -24°C - -12°C, aihion keskipoikkileikkauksen koko on sellainen, että sitä oleellisesti rajoittaa kunkin muottipuoliskon aukko, ja aihion tilavuus on oleellisesti sama kuin ontelon tilavuus.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tun nettu siitä, että makeispakasteaihio muotoillaan tikun varassa.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ennen uudelleenmuotoilua muotoillaan 20 makeispakasteaihio perusmuodon omaavassa, aksiaalisesti poistettavassa muotissa ja muotoilun aikana pistetään tikku makeiseen vähintään 63,5 mm syvyyteen.
4. Patenttivaatimuksen 1, 2 tai 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että alkuaan muotoillulla makeispa- 25 kasteaihiolla on perusmuoto, jossa on alle 10 % sulkeutunutta ilmaa, ja joka jäädytetään lepotilassa.
5. Jonkin edeltävän patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että jakomuotin pinta pidetään vähintään lämpötilassa, joka on riittävä estämään uudel- 30 leenmuotoiltua makeista jäätymästä kiinni pintaan, mutta riittämätön aiheuttamaan makeispakasteaihion merkittävää sulamista uudelleenmuotoilun aikana.
6. Jonkin edeltävän patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että aluksi jaetaan en- 35 naltamäärätty panos makeista, jonka paino oleellisesti vastaa lopullisesti muotoillun makeispakasteen haluttua painoa, 30 6875 6 muottionteloon, jossa perusmuodon omaava makeispakastetuote on alkuaan valettu.
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että perusaihion puristuksessa muodostu- 5 nut purse poistetaan ja purse otetaan uudelleen käyttöön ja syötetään myöhempään muottionteloon syöttövaiheessa.
8. Patenttivaatimuksen 2 tai 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että siinä muodostetaan useita vierekkäisiä, uudelleenmuotoiltuja, kolmiulotteisen muodon omaa- 10 via makeisia, joilla on korkomuotoillut pinnat, muotoilemalla useita vierekkäisiä makeispakasteaihioita, joista ulkonee vastaavia tikkuja, ja poistamalla nämä useat muotoillut ma-keisaihiot tikkuineen aksiaalisesti niiden vastaavista muoteista ja syöttämällä ne puristusvaiheeseen.
9. Kone, jolla valmistetaan ainakin yksi uudelleen muotoiltu tikulla varustettu makeispakaste ja jossa on ensimmäinen koneosa (12), joka sisältää perusaihion muotoilevan välineen ensimmäisellä kuljettimella (26) ainakin yhden, ulkonevalla tikulla varustetun, makeispakasteesta muodostu-20 van perusaihion (FS) muotoilemiseksi ja toinen koneosa, joka sisältää ainakin yhden työaseman (14) ja toisen kuljettimen (42), joka syöttää makeisaihion tikun varassa työasemaan, tunnettu siitä, että makeispakasteaihion uudel-leenmuotoiluasema (20) sijaitsee työasemassa (14) ja sisäl-25 tää kaksi vastaavaa jakomuotin puoliskoa (52, 54), jotka voi siirtää avoimesta asennosta suljettuun asentoon ja jotka on suunniteltu sulkemaan sisälleen perusmakeisaihion (FS) ollessaan suljetussa asennossa, ja uudelleenmuotoile-vissa muottipuoliskoissa olevissa, yhdessätoimivissa, uudel-30 leenmuotoilevissa muottionteloissa (78) on aukko, joka oleellisesti ympäröi rajoittavasti makeisaihion keskipoikkileik-kausta, ja onteloiden tilavuus on oleellisesti sama kuin makeisaihion tilavuus, ja että käyttölaite (56) siirtää uudelleenmuotoilevat muottipuoliskot (52,54) suljettuun 35 asentoon, jossa uudelleenmuotoilevat muottiontelot ovat perusmakeisaihion ympärillä, paineen alla, joka saa maker- 31 68756 keisen perusaihion omaksumaan uudelleenmuotoilevan muottionte-lon muodon.
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen kone, tunnet-t u siitä, että kunkin uudelleenmuotoilevan muottiontelon 5 (78) syvyys muottipuoliskoissa (52,54) on pienempi kuin ma keisen poikittaisen keskipoikkileikkausalan ja makeisen ulkopinnan välinen välimatka.
11. Patenttivaatimuksen 9 tai 10 mukainen kone, tunnettu siitä, että muottipuoliskoiden (52,54) 10 kanssa on yhdistetty lämpötilan säädin (116), joka pitää muottiontelon lämpötilan tasolla, joka on riittävä estämään uudelleenmuotoillun makeisen jäätymisen kiinni onteloon, mutta riittämätön aiheuttamaan oleellista sulamista uudel-leenmuotoilun aikana.
12. Patenttivaatimuksen 9, 10 tai 11 mukainen kone, tunnettu siitä, että siinä on useat vierekkäiset, oleellisesti samanlaiset jakomucttipuoliskoparit (52,54) useiden vierekkäisten makeisperusaihioiden (FS) muotoilemiseksi tikkujensa varassa.
13. Jonkin patenttivaatimuksen 9-12 mukainen kone, tunnettu siitä, että jokainen muottiontelo (78) kussakin jakomuottipuoliskossa (52,54) on muotoiltu erilaisella muodolla kuin vieressä oleva, uudelleenmuotoileva muottiontelo.
14. Jonkin patenttivaatimuksen 9-13 mukainen kone, tunnettu siitä, että työasema (14) sisältää siirto-laitteen (80) makeispakasteen uutta käyttöönottoa varten, joka makeispakaste on poistettu makeisaihioista työasemassa (14) tapahtuvan makeisaihioiden uudelleenmuotoilun aika- 30 na.
15. Jonkin patenttivaatimuksen 9-14 mukainen kone, tunnettu siitä, että jokainen muottipuolisko (52, 54. sisältää tikun kolon (160), joka on tehty uudelleenmuotoilevan muottiontelon (78) päähän tikun läheisyyteen ja 35 jonka syvyys on pienempi kuin uudelleenmuotoilevan muotti-ontelon syvyys ja suurempi kuin tikun paksuus. 32 68756
16. Jonkin patenttivaatimuksen 9-15 mukainen kone, tunnettu siitä, että muottipuoliskoiden (52, 54) jokaisessa pinnassa on korkomuotoalueet (164) etäällä muottionteloista.
17. Patenttivaatimuksen 16 mukainen kone, tunnet- t u siitä, että jokaista muottionteloa (78) rajoittaa ulkoneva ympärysseinä (166) kunkin muottiontelon ympärillä ja ensimmäisen ja toisen muottipuoliskon jokaisessa pinnassa on korkomuotoalueet (164) näiden ympärysseinien välissä. 68756
Applications Claiming Priority (4)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
US13670580A | 1980-04-02 | 1980-04-02 | |
US13670580 | 1980-04-02 | ||
US19693180A | 1980-10-14 | 1980-10-14 | |
US19693180 | 1980-10-14 |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI811010L FI811010L (fi) | 1981-10-03 |
FI68756B true FI68756B (fi) | 1985-07-31 |
FI68756C FI68756C (fi) | 1985-11-11 |
Family
ID=26834564
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI811010A FI68756C (fi) | 1980-04-02 | 1981-04-01 | Metod och utrustning foer aoterformning av djupfryst konfekt |
Country Status (19)
Country | Link |
---|---|
KR (1) | KR860000392B1 (fi) |
AR (1) | AR231902A1 (fi) |
AU (1) | AU544466B2 (fi) |
BR (1) | BR8101984A (fi) |
CA (1) | CA1159718A (fi) |
DE (1) | DE3111810A1 (fi) |
DK (1) | DK151924B (fi) |
ES (2) | ES500932A0 (fi) |
FI (1) | FI68756C (fi) |
FR (1) | FR2479655A1 (fi) |
GB (1) | GB2074082B (fi) |
GR (1) | GR75210B (fi) |
IE (1) | IE50937B1 (fi) |
IT (1) | IT1211014B (fi) |
LU (1) | LU83272A1 (fi) |
MX (1) | MX154774A (fi) |
NL (1) | NL8101626A (fi) |
NO (1) | NO152192C (fi) |
SE (1) | SE8102065L (fi) |
Families Citing this family (3)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
DE3207401A1 (de) * | 1982-03-02 | 1983-09-08 | Dr. Oetker Eiskrem Gmbh, 7505 Ettlingen | Verfahren zum ausschleusen, reinigen und wiedereinsetzen von geteilten formenleisten in rundgefrierern |
US4648829A (en) * | 1984-02-13 | 1987-03-10 | Sauer, S.P.A. | Device for shaping ice creams and food articles of creamy consistency |
EA026951B9 (ru) * | 2011-11-21 | 2018-01-31 | Унилевер Н.В. | Способ получения замороженных кондитерских изделий, отформованных в виде фигур |
Family Cites Families (6)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US1848250A (en) * | 1929-09-03 | 1932-03-08 | Harnden Millard George | Ice cream dieing out machine |
US1891230A (en) * | 1930-05-06 | 1932-12-20 | Millard G Harnden | Process of stamping ice cream shapes |
US1957315A (en) * | 1932-06-03 | 1934-05-01 | Good Humor Corp | Frozen confection machine |
US2832299A (en) * | 1955-09-02 | 1958-04-29 | Lewis L Farr | Apparatus for molding ice cream |
DK145322C (da) * | 1977-10-06 | 1983-03-28 | Gram Broedrene A S | Fremgangsmaade til dekorering af ispinde samt apparat til brugved udoevelse af fremgangsmaaden |
DK145321C (da) * | 1977-10-06 | 1983-03-28 | Gram Broedrene A S | Fremgangsmaade til dekorering af ispinde samt apparat til brugved udoevelse af fremgangsmaaden |
-
1981
- 1981-03-04 GB GB8106749A patent/GB2074082B/en not_active Expired
- 1981-03-10 AU AU68187/81A patent/AU544466B2/en not_active Ceased
- 1981-03-17 NO NO810918A patent/NO152192C/no unknown
- 1981-03-23 MX MX186486A patent/MX154774A/es unknown
- 1981-03-25 DE DE3111810A patent/DE3111810A1/de not_active Withdrawn
- 1981-03-30 DK DK143081AA patent/DK151924B/da not_active Application Discontinuation
- 1981-03-31 AR AR284803A patent/AR231902A1/es active
- 1981-03-31 IT IT8120824A patent/IT1211014B/it active
- 1981-03-31 ES ES500932A patent/ES500932A0/es active Granted
- 1981-03-31 FR FR8106399A patent/FR2479655A1/fr not_active Withdrawn
- 1981-04-01 SE SE8102065A patent/SE8102065L/ not_active Application Discontinuation
- 1981-04-01 FI FI811010A patent/FI68756C/fi not_active IP Right Cessation
- 1981-04-01 BR BR8101984A patent/BR8101984A/pt unknown
- 1981-04-01 LU LU83272A patent/LU83272A1/fr unknown
- 1981-04-01 KR KR1019810001099A patent/KR860000392B1/ko active
- 1981-04-01 IE IE749/81A patent/IE50937B1/en unknown
- 1981-04-01 NL NL8101626A patent/NL8101626A/nl not_active Application Discontinuation
- 1981-04-02 GR GR64564A patent/GR75210B/el unknown
- 1981-04-02 CA CA000374546A patent/CA1159718A/en not_active Expired
- 1981-05-26 ES ES502510A patent/ES502510A0/es active Granted
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
AU544466B2 (en) | 1985-05-30 |
BR8101984A (pt) | 1981-10-06 |
GB2074082A (en) | 1981-10-28 |
AU6818781A (en) | 1981-10-08 |
ES8204585A1 (es) | 1982-06-01 |
CA1159718A (en) | 1984-01-03 |
GR75210B (fi) | 1984-07-13 |
FI811010L (fi) | 1981-10-03 |
MX154774A (es) | 1987-12-11 |
IT1211014B (it) | 1989-09-29 |
FI68756C (fi) | 1985-11-11 |
ES502510A0 (es) | 1982-06-01 |
DK143081A (da) | 1981-10-03 |
DE3111810A1 (de) | 1982-02-11 |
KR830004795A (ko) | 1983-07-20 |
KR860000392B1 (ko) | 1986-04-17 |
SE8102065L (sv) | 1981-10-03 |
AR231902A1 (es) | 1985-04-30 |
NO810918L (no) | 1981-10-05 |
ES8205535A1 (es) | 1982-08-16 |
ES500932A0 (es) | 1982-08-16 |
GB2074082B (en) | 1984-03-14 |
IT8120824A0 (it) | 1981-03-31 |
IE50937B1 (en) | 1986-08-20 |
NO152192B (no) | 1985-05-13 |
IE810749L (en) | 1981-10-02 |
NO152192C (no) | 1985-08-21 |
LU83272A1 (fr) | 1981-07-23 |
NL8101626A (nl) | 1981-11-02 |
FR2479655A1 (fr) | 1981-10-09 |
DK151924B (da) | 1988-01-18 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
US6261620B1 (en) | Method and apparatus for molding a food product | |
US6174157B1 (en) | Apparatus for suctioning liquid during manufacture of frozen confectionary articles | |
CN1101140C (zh) | 模制冰甜食制品的方法和设备 | |
US4761128A (en) | Apparatus for reforming a frozen confection slug on a stick | |
EP2801261B1 (en) | Method and system for making ice cream on a stick and machine for making and dispensing a liquid or semiliquid product for making ice cream on a stick | |
JPH06303914A (ja) | 冷凍菓子の製造方法、そのための機械およびモールド組立体 | |
CN101360425A (zh) | 冷冻甜食制品及制作方法 | |
JPS6016549A (ja) | 充填方法と充填装置 | |
US20050072321A1 (en) | Method of making frozen products with a characteristic form from at least one flowable type of material, apparatus and use hereof | |
US3274958A (en) | Comestible | |
US4044161A (en) | Automatic ice cream manufacturing machine | |
EP1886580B1 (en) | Process and apparatus for the manufacture of frozen aerated products | |
FI68756B (fi) | Metod och utrustning foer aoterformning av djupfryst konfekt | |
CA2386780C (en) | Method for producing an iced food product such as an iced lollipop | |
US2859714A (en) | Method of making a frozen confection on a stick | |
EP1413205B1 (en) | Injection molding of fat-containing confectionery mass | |
HU194716B (en) | Method and device for producing ice-cream | |
JPH1056970A (ja) | 脂肪含有菓子材料の成形方法 | |
JPS6036730B2 (ja) | 凍結菓子の再成形方法及び機械 | |
CN105491890A (zh) | 用于制备糖食产品的方法和设备 | |
JP2000279096A (ja) | 多層構造油脂性食品の製法 | |
Walker et al. | Cold Forming Technologies | |
MXPA99004373A (en) | Procedure and molding apparatus of congela repostery articles | |
MXPA00006382A (en) | Method for moulding a food product |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MM | Patent lapsed |
Owner name: DCA FOOD INDUSTRIES INC. |