FI64944C - Foerfarande foer framstaellning av expanderbara termoplastkulor - Google Patents
Foerfarande foer framstaellning av expanderbara termoplastkulor Download PDFInfo
- Publication number
- FI64944C FI64944C FI773686A FI773686A FI64944C FI 64944 C FI64944 C FI 64944C FI 773686 A FI773686 A FI 773686A FI 773686 A FI773686 A FI 773686A FI 64944 C FI64944 C FI 64944C
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- polymerization
- reactor
- reaction
- monomer
- pressure
- Prior art date
Links
Classifications
-
- C—CHEMISTRY; METALLURGY
- C08—ORGANIC MACROMOLECULAR COMPOUNDS; THEIR PREPARATION OR CHEMICAL WORKING-UP; COMPOSITIONS BASED THEREON
- C08J—WORKING-UP; GENERAL PROCESSES OF COMPOUNDING; AFTER-TREATMENT NOT COVERED BY SUBCLASSES C08B, C08C, C08F, C08G or C08H
- C08J9/00—Working-up of macromolecular substances to porous or cellular articles or materials; After-treatment thereof
- C08J9/16—Making expandable particles
- C08J9/20—Making expandable particles by suspension polymerisation in the presence of the blowing agent
Landscapes
- Chemical & Material Sciences (AREA)
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Materials Engineering (AREA)
- Health & Medical Sciences (AREA)
- Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
- Medicinal Chemistry (AREA)
- Polymers & Plastics (AREA)
- Organic Chemistry (AREA)
- Manufacture Of Porous Articles, And Recovery And Treatment Of Waste Products (AREA)
- Polymerisation Methods In General (AREA)
Description
Tul KUULUTUSJULKAISU . Λ . .
[Bj fl1) utlAggn ingsskrift 64 944 C (45) . V l9ij4 ^ ^ (51) Kv.ik.3/int.ci.3 C 08 J 9/20, C 08 F 2/18 SUOMI — FINLAND (21) Pwvnttihmil.mu.-P.t.ntafuekninj 773636 (22) H>k*mlsplivl — Anteknlnpdtg 07*12.77 ^^ ^ (23) Alkupllvi — Glltlfheudas 07-12.77 (41) Tullut |ulkt**lul — Bllvlt offmtllf 11.06.7Ö
Patentti- ja rekisterihallitus .... ......... . . ,, .. . „ • (44) Nihttviktlpanon ja kuuL|ulkaluin pvm. —
Patent- och registerstyrelsen ' ’ AnaOkan utl»jd och utl.tkrtftan publicand 31.10.63 (32)(33)(31) Pyr«>«tty «tuolkaui —B«jlrd prlorltet 10.12 . j6
Ruotsi-Sverige(SE) 76l3937~7 (71) KemaNobel AB, Box 11005, S-100 6l Stockholm 11, Ruotsi-Sverige (SE) (72) Jörgen Petersen, Sundsvall, Ruotsi-Sverige(SE) (7U) Oy Jalo Ant-Wuorinen Ab (5I+) Laajenevien kestomuovikuulien valmistusmenetelmä - Förfarande för framställning av expanderbara termoplastkulor Tämä keksintö koskee laajenevien kestomuovikuulien valmistamista prosessilla, jolle on ominaista hyvä saanto ja joka tuottaa parannetun laajennuskyvyn omaavia kuulia. Erityisesti se koskee prosessia, jossa käytetään täyden reaktorin tekniikkaa tietyllä paineella tai asteittain kasvavalla, reaktioväliaineeseen kohdistuvalla ulkoisella paineella.
Laajenevat kestomuovikuulat, esim. polystyreenikuulat, valmistetaan kaupallisesti suspensiopolymeraatiolla, jossa nestemäinen styree-nimonomeeri on dispergoitu vesipitoiseen väliaineeseen, joka sisältää yhden tai useita suspensioaineita, hiilivedyn huokoistinaineena ja polymeraatiokatalyytin. Polymeraatio suoritetaan usein yli 70°C:n, jopa yli 100°C:n lämpötilassa, jäljelle jäävän monomeerimäärän alentamiseksi kuulissa. Eräs suspensiopolymerointimenetelmä on selitetty DE-hakemusjulkaisussa 24 20 298.
Saadut kuulat koostuvat polymeerikerroksista, jotka sisältävät nestemäistä, haihtuvaa huokoistusainetta. Kuulat laajenevat kuumennettaessa niitä huokoistusaineen kiehumispistettä korkeammassa lämpö- k 64944 tilassa ja polymeerin pehmenemispisteen yläpuolella. Kuulia voidaan käyttää sellulaarisen aineen valmistamiseen, jolla on monta käyttöä esim. eristyaine- tai pakkausteollisuudessa. Esimerkkeinä erikoisemmista käyttötarkoituksista voidaan mainita paperin tai ominaispainoltaan alhaisen kartongin tuotanto, kuten on esitetty US-patentissa 3 941 634.
Polymeraation alkuvaiheessa, esim. laajenevien polystyreenikuu-lien ollessa kyseessä, styreeni ja huokoistusaine, pentaani tai muu hiilivety, muodostavat yksifaasisen pisaran. Polymeraation myöhemmässä vaiheessa ei huokoistusaine ole liukoinen polymeerifaasiin ja muodostaa polymeeripisaroihin erillisen faasin pienten huokosten muodossa. Alkuvaiheessa paine voi olla 100-200 kPa. Polymeraation aikana paine kasvaa arvoon 300-500 kPa riippuen huokoistusaineesta ja lämpötilasta. Huokoistusaineen korkea pitoisuus kuulien sisällä ja korkea lämpötila aiheuttavat huomattavan paineen kuulien sisään ja ne laajenevat reaktorin täyttämättömässä tai kaasutäytteisessä osassa. Tätä reaktorin osaa kutsutaan seuraavassa "vapaaksi tilavuudeksi". "Vapaa tilavuus" kasvaa edelleen polymeraation aikana koska tiheys kasvaa monomeerin muuttuessa polymeeriksi noin 20 %.
US-patenttijulkaisussa 3 560 454 on esitetty etyleenisesti tyydyttämättömien monomeerien jatkuvatoiminen emulsiopolymerointimenetelmä. Ko. patenttijulkaisun mukaisessa menetelmässä ei käytetä huokoistus-ainetta eikä siinä ole ratkaistu esilaajenneiden kuulien muodostumiseen liittyviä ongelmia.
Esilaajenneet kuulat nimittäin lisäävät tuotantokustannuksia. Esilaajenneet kuulat on erotettava suodattamalla tai muilla keinoin laajentumattomista kuulista, ja esilaajenneet kuulat lisäävät jätteen määrää.
Kuulien esilaajenemista on yritetty välttää käyttämällä polyme-ration aikana korkeaa inertin kaasun, esim. typen painetta esim. 500-1500 kPa. Tämä ei kuitenkaan poista esilaajenneita kuulia. Kaasu ei varsinaisesti lisää korkeaa painetta kuulien ulkopuolella. Tasapaino asettuu kuulien sisäpuolen ja reaktorin "vapaan tilavuuden" kaasun välille. Kuulat jatkavat laajenemista "vapaan tilavuuden" ja korkean hiilivetypaineen takia kuulien sisäpuolella.
Tällä keksinnöillä ratkaistaan täydellisesti esilaajenneiden kuulien aiheuttama ongelma käyttämällä polymeraation aikana reaktio- t! 64944 väliaineella ja kuulilla täytettyä reaktoria. Tämä on mahdollista yhdistämällä reaktori ulkopuoliseen vesipainelähteeseen, kuten vesi-putkeen tai paisuntasäiliöön, joka on osittain täytetty vedellä, ja jossa on sopiva laitteisto paineen lisäämiseksi veden pintaan. Putki-yhteys paisuntasäiliöstä reaktoriin on hyvä tehdä painsuntasäiliön pohjan läpi ja mieluimmin reaktorin alaosaan, koska monomeerin tai monomeeriseoksen tiheys on alhaisempi kuin veden tiheys. Polymeraa-tion aikana kuulien tilavuus alenee noin 20 % tiheyden muutoksen yhteydessä monomeerista polymeeriksi. Vesi siirtyy paisuntasäiliöstä reaktoriin. Paisuntasäiliöstä siirtyvän veden määrä ilmaisee muutosasteen, mikä on helppo tapa valvoa tätä tärkeää muuttujaa, joka muodostaa toisen tärkeän edun järjestelmässä. Itse asiassa vesi lisää painetta kuulien pinnoilla säiliön paineella. Keksinnön piiriin kuuluu myös lisätä polymeroinnin apuaineet, esim. suspendoivat aineet säiliön veteen.
Käyttämällä esitettyä prosessia eivät kuulat laajene olennaisesti polymeraation aikana jos säiliöön tai reaktoriin johtavaan vesi-putkeen lisätään sopiva paine.
Toinen etu on, että saadut kuulat laajenevat kuumennettaessa tuot teiksi, joilla on hyvin alhainen tiheys, ts. niiden laajenemisaste on suurempi verrattuna tunnetuilla menetelmillä, osittain täytetyillä reaktioastioilla, saataviin kuuliin.
Tarvittava paine on sekä lämpötilan että huokoistusasteen funktio ja voidaan helposti määrittää yksinkertaisilla kokeilla. Korkea polymeraatiolämpötila ja huokoistusaine, jolla on alhainen kiehumispiste, vaativat korkean paineen, muuten kuulat laajenevat ja paine siirtää osan vedestä takaisin paisuntasäiliöön.
Tarvittava paine tai maksimaalinen paine voidaan lisätä järjestelmään polymeraation alusta alkaen, ja se on 500-2000 kPa, esim. styreenikuulille pentaanin, kiehumispiste 36,1°C, ollessa huokoisuus-aineena. Paine voi myös kasvaa asteittain lähtien 100-500 kParsta polymeraation alussa arvoon 500-2000 kPa lopussa pentaanijärjestel-mässä. Isohutaanin kaltainen huokoistusaine, jonka kiehumispiste on -11,7°C, vaatii paineeksi 1000-1500 kPa.
Keksinnön mukainen prosessi soveltuu kaikkien etyleenisesti tyydyttämättömien monomeerien tai monomeeriseosten polymerointiin ja pystyy muodostamaan huokoistusaineita sisältäviä polymeerikuulia.
4 64944
Esimerkkeinä tällaisista monomeereistä voi mainita styreenin, viny-lideenikloridin, akryyliesterit, metakryyliesterit, akrylonitriilin sekä butadieenin tai muiden dieenin ja styreenin ja akrylonitriilin sekapolymeerit.
Prosessia käytetään mieluimmin styreenin tai styreenin ja seka-polymeroituvien, etyleenisesti tyydyttämättömien monomeerien poly-merointiin, jolloin viimemainittuja on enintään 40 % styreenin painosta, erityisesti styreenin ja akrylonitriilin sekapolymerointiin siten, että seos sisältää akrylonitriiliä enintään 40 % styreenin painosta tai vinylideenikloridin ja akrylonitriilin tai vinyyliklori-din sekapolymerointiin, jolloin viimemainittuja on enintään 40 % vinylideenikloridin painosta, erityisesti 65-90 vinylideenikloridipai-noprosentin ja 35-10 akrylonitriilipainoprosentin sekapolymerointiin. Oleellinen piirre prosessissa on reaktioväliaineella täytetyn reak-tioastian käyttö polymeraation aikana.
On arvioitu, että kaikki tunnetut polyraeraatio-ohjeet edellämai-nituille monomeereille soveltuvat käytettäviksi, jotka sisältävät tunnettuja monomeeriliukoisia vapaita radikaali-initiaattoreja.
Sopivia nestemäisiä haihtuvia huokoistusaineita ovat: petroli-eetteri, isopentaani, neopentaani, heksaani, heptaani, syklopentaa-ni, sykloheksaani, isobutyleeni, n-butaani ja isobutaani. Huokoistusaineita käytetään tunnettuun tapaan 2-95, erityisesti 5-40 painoprosenttia monomeerien painosta.
Keksintöä kuvataan yksityiskohtaisemmin seuraavissa esimerkeissä, jotka kuitenkaan eivät rajoita sitä.
Esimerkki 1: (Vertailukoe)
Polymeraatiotutkimus suoritettiin 13 l:n reaktiolaitteessa, johon kuului sekoittaja ja vaippa reaktioväliaineen kuumentamiseksi ja jäähdyttämiseksi. Reaktori yhdistettiin ulkopuoliseen säiliöön, jota käytettiin myös monomeeriseoksen panostamiseksi reaktoriin. Seuraavaa ohjetta käytettiin systeemin mukailemiseksi: styreeni/akrylonitriili, painosuhde 90:10 100,0 paino-osaa huokoistusaine, pentaani 10,0 " suspensioaine, polyvinyylialkoholi 1,0 " suspensioaine, silikatyyppinen kolloidi 0,5 " initiaattori, bentsoyyliperoksidi 1,0 " vesi 400,0 " n 5 64944 8,0 1 vettä ja suspensioaineet panostettiin reaktoriin, ja reaktorista poistettiin kaasu 900 sek. ajaksi. Monomeeriseos, 3,2 1, joka koostui styreeni-akrylonitriilistä, pentaanista ja initiaattorista, panostettiin reaktoriin. Lämpötila nostettiin 75°C:seen ja pidettiin siinä 12 tuntia. Polymeraation alkuvaiheessa painetta reaktorissa nostettiin arvoon 200 kPa (1 ato) typpikaasulla. Reaktori ei ollut yhteydessä ulkopuoliseen säiliöön polymeraation aikana ja näissä olosuhteissa paine nousi asteittain polymeraation aikana noin arvoon 500 kPa.
Reaktori jäähdytettiin 75°C:sta n. 25°C:seen. Tuotettu kuulasus-pensio sisälsi paljon esilaajenneita kuulia, joiden partikkelikoko oli 150-300 pm.
Kaikkia esilaajenneita kuulia oli vaikea poistaa reaktorista yksinkertaisella erotuksella. Laajenneet kuulat ja muuntyyppinen jäte kerättiin seulalle. Jätteen määrä oli enemmän kuin 150 g per kg panostettua monomeeriä. Kuulien laajenevuuden määrittämiseksi laajennetaan 1 g kuulia kiehuvassa vedessä 60 s ajan ja mitataan sen jälkeen laajentunut tilavuus millilitroina asteikolla varustetussa sylinterissä. Laajentumattomat kuulat olivat partikkelikooltaan 30-95 ym ja ne laajenivat kiehuvassa vedessä 31 ml:ksi per kuulagramma. Esimerkki 2; (Vertailukoe)
Polymeraatio suoritettiin samalla valmistusohjeella kuin esimerkissä 1. Alkupaine pidettiin kuitenkin reaktorissa 850 kParssa typen avulla, kun esimerkissä 1 paine oli 200 kPa. Polymeraation aikana reaktori ei ollut yhteydessä ulkoiseen säiliöön ja paine nousi arvoon 1300 kPa. Tuotettu kuulasuspensio sisälsi paljon esilaajenneita partikkeleita, joiden koko oli 140-300 ym.
Esilaajenneiden kuulien ja jätteen määrä oli enemmän kuin 150 g per kg panostettua monomeeriä. Laajentumattomien kuulien partikkeli-koko oli 30-90 ym ja ne laajenivat kiehuvassa vedessä 27 ml:ksi yhtä kuulagrammaa kohti.
Esimerkki 3:
Polymeraatio suoritettiin samalla valmistusohjeella ja menetelmällä kuin esimerkeissä 1 ja 2. Alkupaine paisuntasäiliössä ja reaktorissa oli kuitenkin 500 kPa, ja paine kasvoi asteittain 850 kPariin polymeraation aikana. Reaktori oli yhteydessä säiliöön polymeraation aikana ja noin 500 ml vettä siirtyi paineen vaikutuksesta paisunta-säiliöstä reaktoriin.
6 64944
Tuotettu kuulasuspensio ei sisältänyt lainkaan esilaajenneita partikkeleita ja jätteen määrä oli alle 10 g per kg panostettua mono-meeria. Laajentumattomien kuulien partikkelikoko oli 30-90 μιη ja ne laajenivat kiehuvassa vedessä 45 ml:ksi yhtä kuulagrammaa kohti. Esimerkki 4:
Polymeraatio suoritettiin samalla valmistusohjeella ja menetelmällä kuin esimerkissä 3, lukuunottamatta että paine pidettiin vakiona polymeraation aikana 850 kPa:ssa. Tuotettu kuulasuspensio ei sisältänyt lainkaan esilaajenneita kuulia ja jätteen määrä oli pienempi kuin 10 g per kg panostettua monomeeria. Laajentumattomien kuulien partikkelikoko oli 30-90 ym ja ne laajenivat kiehuvassa vedessä 40 ml:ksi yhtä kuulagrammaa kohti.
Esimerkki 5:
Sarja kokeita suoritettiin eri monomeerijärjestelmillä. Polymeraa-tiot suoritettiin 13 l:n reaktiolaitteessa, jossa oli sekoittaja ja vaippa reaktioväliaineen kuumentamista ja jäähdyttämistä varten. Reaktori oli yhteydessä ulkopuoliseen säiliöön, jota käytettiin myös mo-nomeerien panostamiseen reaktoriin.
Käytettiin seuraavia valmistusohjeita (kaikki määrät on annettu paino-osina):
Koe I Koe II Koe III
Styreeni 100 - - akrylonitriili - - 25 vinylideenikloridi - - 75 metyylimetakrylaatti - 100 suspensioaine, polyvinyylialkoholi 1,0 1,0 1,0 suspensioaine, silikatyyppinen kolloidi 0,5 0,5 0,5 huokoistusaine, pentaani 10 10 10 initiaattori, bentsoyyliperoksidi 1,2 1,2 1,2 vesi 400 400 400
Kaikissa kokeissa vesi ja suspensioaineet panostettiin reaktoriin ja reaktorista poistettiin kaasu 900 sek. ajaksi. Monomeeri ja mono-meeriseos panostettiin vastaavasti yhdessä huokoistusaineen kanssa reaktoriin siten, että sen täyttöaste oli noin 80 %. Yhteys ulkopuoliseen säiliöön katkaistiin. Lämpötila reaktorissa kohotettiin 75°C: seen ja pidettiin siinä 12 h. Sen jälkeen reaktori jäähdytettiin 25°C:seen ja avattiin. Tuotettu kuulasuspensio sisälsi kaikissa ta- ti
Claims (4)
1. Förfarande för framställning av expanderbara termoplastkulor genom polymerisation i ett reaktionskärl av en etyleniskt omättad monomer eller en monomerblandning i vattenhaltig suspension i närvaro av bläsmedel, kännetecknat därav, att reaktionskärlet under polymerisationen är fyllt med ett vätskeformigt reaktionsmedium.
1. Menetelmä laajenevien kestomuovikuulien valmistamiseksi poly-meroimalla reaktioastiassa etyleenisesti tyydyttämätöntä monomeeriä tai monomeeriseosta vesipitoisessa suspensiossa huokoistusaineen läsnäollessa, tunnettu siitä, että reaktioastia on polymeraation aikana täytetty nestemäisellä reaktioväliaineella.
2. Förfarande enligt patentkravet 1, kännetecknat därav, att reaktionskärlet hälles fyllt genom tillsats av vatten.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että reaktioastia pidetään täytenä lisäämällä vettä.
3. Förfarande enligt patentkravet 1 eller 2, kännetecknat därav, att reaktionskärlet hälles fyllt under polymerisationen genom tillsats av vatten under konstant tryck.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnet-t u siitä, että reaktioastia pidetään täytenä lisäämällä vettä polymeraation aikana vakiopaineella.
4. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnet- t u siitä, että reaktioastia pidetään täytenä lisäämällä vettä polymeraation aikana asteittain kasvavalla paineella.
4. Förfarande enligt patentkravet 1 eller 2, kännetecknat därav, att reaktionskärlet hälles fyllt under polymerisationen genom tillsats av vatten under gradvis ökat tryck.
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
SE7613937 | 1976-12-10 | ||
SE7613937A SE402922B (sv) | 1976-12-10 | 1976-12-10 | Framstellning av expanderbara perlor av ett termoplastmaterial genom suspensionspolymerisation, varvid reaktionskerlet under hela polymerisationen er fyllt med flytande reaktionsmedium |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI773686A FI773686A (fi) | 1978-06-11 |
FI64944B FI64944B (fi) | 1983-10-31 |
FI64944C true FI64944C (fi) | 1984-02-10 |
Family
ID=20329718
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI773686A FI64944C (fi) | 1976-12-10 | 1977-12-07 | Foerfarande foer framstaellning av expanderbara termoplastkulor |
Country Status (6)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US4105596A (fi) |
DE (1) | DE2755005C3 (fi) |
FI (1) | FI64944C (fi) |
GB (1) | GB1588148A (fi) |
IT (1) | IT1112137B (fi) |
SE (1) | SE402922B (fi) |
Families Citing this family (5)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
JPS597729B2 (ja) * | 1979-03-19 | 1984-02-20 | 鐘淵化学工業株式会社 | 発泡性熱可塑性樹脂粒子の製造法 |
EP0140059B1 (en) * | 1983-09-08 | 1988-06-08 | Kanegafuchi Kagaku Kogyo Kabushiki Kaisha | Pre-expanding process and apparatus for the same |
JPS60105503A (ja) * | 1983-11-12 | 1985-06-11 | Kanegafuchi Chem Ind Co Ltd | 熱可塑性樹脂粒子の予備発泡法およびその装置 |
US4550003A (en) * | 1983-12-13 | 1985-10-29 | Asahi Kasei Kogyo Kabushiki Kaisha | Vinylidene chloride type resin expandable particles, foam particles, in-mold foam molding by use thereof and process for producing them |
US11426026B2 (en) * | 2018-08-07 | 2022-08-30 | Benjamin Maier | Portable food warmer and cooker |
Family Cites Families (5)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US3560454A (en) * | 1967-12-20 | 1971-02-02 | Dynamit Nobel Ag | Process for the continuous polymerization and copolymerization of ethylenically unsaturated compounds |
DE2402314C3 (de) * | 1974-01-18 | 1980-06-12 | Hoechst Ag, 6000 Frankfurt | Verfahren zur Herstellung sinterfähiger, feinteiliger Polyvinylchlorid-Fonnmassen |
US4067827A (en) * | 1973-08-11 | 1978-01-10 | Yoshinari Takano | Process for producing expandable beads of polymethyl methacrylate |
DE2420298A1 (de) * | 1974-04-26 | 1975-11-06 | Basf Ag | Zu schaumstoffen niederer dichte expandierbare styrolpolymerisate |
JPS5444029B2 (fi) * | 1975-01-27 | 1979-12-24 |
-
1976
- 1976-12-10 SE SE7613937A patent/SE402922B/xx not_active IP Right Cessation
-
1977
- 1977-12-05 IT IT52071/77A patent/IT1112137B/it active
- 1977-12-06 US US05/858,122 patent/US4105596A/en not_active Expired - Lifetime
- 1977-12-07 FI FI773686A patent/FI64944C/fi not_active IP Right Cessation
- 1977-12-09 DE DE2755005A patent/DE2755005C3/de not_active Expired
- 1977-12-09 GB GB51446/77A patent/GB1588148A/en not_active Expired
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
SE402922B (sv) | 1978-07-24 |
FI773686A (fi) | 1978-06-11 |
DE2755005A1 (de) | 1978-06-15 |
SE7613937L (sv) | 1978-06-11 |
FI64944B (fi) | 1983-10-31 |
US4105596A (en) | 1978-08-08 |
IT1112137B (it) | 1986-01-13 |
DE2755005B2 (de) | 1981-06-25 |
DE2755005C3 (de) | 1982-04-22 |
GB1588148A (en) | 1981-04-15 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
EP0017086B1 (en) | Expandable thermoplastic polymer beads and process for their production | |
EP0912619B1 (en) | Process for the preparation of polymer particles | |
KR20110058095A (ko) | 발포특성이 우수하고 입경이 균일한 열팽창성 미립자 및 그 제조방법 | |
EP0041357A1 (en) | Suspension polymerisation process for preparing polymer particles | |
US3503908A (en) | Method of making expandable polymers | |
KR101766012B1 (ko) | 피커링 현탁중합법을 이용하여 제조한 열팽창 마이크로캡슐 및 이의 제조방법 | |
US3389097A (en) | Expandable polymers | |
FI64944B (fi) | Foerfarande foer framstaellning av expanderbara termoplastkulor | |
JP6672166B2 (ja) | 固体粒子状ビニル芳香族ポリマー組成物の調製用製造方法 | |
JPH04185616A (ja) | 発泡性スチレン系重合体粒子の製造方法 | |
US4147845A (en) | Reducing the monomer content in expandable thermoplastic beads | |
EP0396046B1 (en) | Method for producing expandable thermoplastic polymer particles | |
KR100805577B1 (ko) | 발포성 폴리스티렌과 사용하기 위한 뭉침 방지 화합물 | |
US4731388A (en) | Process for producing expandable styrene-based polymer beads | |
US3835073A (en) | Suspension polymerization process | |
JP2637538B2 (ja) | 発泡性熱可塑性重合体粒子の製造方法 | |
JP4494113B2 (ja) | 発泡性スチレン系樹脂粒子の製造方法 | |
JPS6338063B2 (fi) | ||
EP0987291A1 (en) | Process for the preparation of expandable polyvinylarene particles | |
US6545062B2 (en) | Production of water-expandable styrene polymers | |
JPS5835618B2 (ja) | 熱可塑性材料の発泡性ビ−ズのモノマ−含量減少方法 | |
JPS5858374B2 (ja) | 発泡性熱可塑性樹脂粒子 | |
JP2022162817A (ja) | 衝撃吸収材、樹脂粒子及び中空粒子 | |
JP2787237B2 (ja) | 熱可塑性重合体粒子の製造方法 | |
JPS5846254B2 (ja) | 発泡性スチレン系樹脂粒子の製造法 |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MA | Patent expired | ||
MA | Patent expired |
Owner name: AB CASCO |