FI60263B - Foerfarande och anordning foer reglering av den tryckkraft som verkar pao en genom spalten mellan tvao samverkande valsar loepande bana - Google Patents

Foerfarande och anordning foer reglering av den tryckkraft som verkar pao en genom spalten mellan tvao samverkande valsar loepande bana Download PDF

Info

Publication number
FI60263B
FI60263B FI752345A FI752345A FI60263B FI 60263 B FI60263 B FI 60263B FI 752345 A FI752345 A FI 752345A FI 752345 A FI752345 A FI 752345A FI 60263 B FI60263 B FI 60263B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
devices
lifting force
pressure
rollers
force
Prior art date
Application number
FI752345A
Other languages
English (en)
Other versions
FI752345A (fi
FI60263C (fi
Inventor
Gernot Mueller
Original Assignee
Bruderhaus Maschinen Gmbh
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Bruderhaus Maschinen Gmbh filed Critical Bruderhaus Maschinen Gmbh
Publication of FI752345A publication Critical patent/FI752345A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI60263B publication Critical patent/FI60263B/fi
Publication of FI60263C publication Critical patent/FI60263C/fi

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21GCALENDERS; ACCESSORIES FOR PAPER-MAKING MACHINES
    • D21G1/00Calenders; Smoothing apparatus
    • D21G1/002Opening or closing mechanisms; Regulating the pressure

Landscapes

  • Paper (AREA)

Description

'— m KUULUTUSjULKAISU
IJ (11) UTLACGN I NOSSKKIFT 602 6 3
Patent meddeiat (51) Kv.lk.3/lnt.CI.3 D 21 Cr 1/00 SUOMI—FIN LAND (21) Pu«fltclhak«fnui — PKMtanaBknlng 7523^-5 (22) H«k*ml*plWt —·AmBknlngadig 20.08.75 * * (23) Alkuptlvt —GHtlghatadag 20.08.75 (41) Tullut JulklMksI — Bllvlt offumllg 25.02.76
Patentti- ja rekisterihallitus ............. , . , . . (44) NShtlvSksIpano*» ja kuuLjuHuliun pvm. — Λ n „
Fltlflt· och registerstyreleen Arxttkan utltfd och utl.fkrjftan publlcarad 31 · 08.8l (32)(33)(31) Pyydetty etuoikeus—Begird prtorltet 21.08.7^
Saksan Liittotasavalta-Förbundsrepubliken Tyskland(DE) P 2l*U0688.0 (71) Bruderhaus Maschinen GmbH, 7^.10 Reutlingen, Baden-Wiirttemberg, Saksan Liittotasavalta-Förbundsrepubliken Tyskland(EE) (72) Gemot Muller, Reutlingen, Saksan Liittotasavalta-Förbundsrepubliken Tyskland(DE) (lk) Oy Jalo Ant-Wuorinen Ab (5M Menetelmä ja laite kahden yhteistoiminnassa olevan telan välisen raon läpi kulkevaan rataan vaikuttavan piiri st us voiman säätämiseksi - För-farande och anordning för regiering av den tryekkraft, som verkar pä en genom spalten mellan tv& samverkande valsar lopande bana Tämä keksintö koskee menetelmää kahden yhteistoiminnassa olevan telan# joista toinen on joustava tela, välisen raon läpi kulkevaan rataan vaikuttavan puristusvoiman säätämiseksi laitteiden avulla, jotka vaikuttavat ainakin toisen telan laakereissa sen nostamiseksi toisesta telasta, jossa laitteiden laakereihin vaikuttava nostovoima säädetään halutun puristusvoiman aikaansaavaan arvoon. Keksintö koskee myös laitetta tämän menetelmän suorittamiseksi.
Paperin kiillotuksen yhteydessä on kiillotuskalanterin kulloinkin joustavan ja kovan telan väliin muodostuvassa telaraossa kulkevan radan oltava niin suuren puristusvoiman vaikutuksen alaisena, että liima-kohdan kulkiessa raon läpi on olemassa vaara, että joustava tela vahingoittuu. Tästä syystä vältetään liimakohtien ajamista raon läpi, koska tämä edellyttäisi telojen hankalaa nostamista, ja tyydytään kulloinkin ainostaan yhden rullan kiillottamiseen kerrallaan, minkä jälkeen seuraavan rullan pää viedään päälle. Uuden paperiradan päänvien-ti johtaa kuitenkin häiritsevään keskeytykseen.
Keksinnön tarkoituksena on aikaansaada menetelmä, joka mahdollistaa laitteiden, varsinkin kalantereiden jatkuvan käytön, jossa kahden telan avulla, joista toinen on joustava, läpiajettavaan rataan aikaansaadaan puristusvoima. Edelläesitetyn tyyppisestä menetelmästä läh- 60263 tien on tämä ongelma ratkaistu keksinnön mukaisesti siten, että radan liitoskohtaa raon läpi ajettaessa laitteiden aikaansaamaa nostovoimaa suurennetaan hetkellisesti silloin kun esiintyy vaara, että radassa oleva jatkos aiheuttaa halutun puristusvoiman ylityksen, jolloin lisätty nostovoima pienentää puristusvoiman oleellisesti nollaan, eroitta-matta kuitenkaan vastakkain toimivia teloja kulkevasta radasta.
Tällaisen nostovoiman suurentamisen ansiosta voidaan radan liitoskohtaa raon läpi ajettaessa yksinkertaisella tavalla telaraossa vaikuttavaa viivapainetta vähentää niin paljon, että kahden radan välinen paksumpi liitoskohta ei voi johtaa joustavan telan vaipan liian suuriin muodonmuutoksiin eikä siis tämän telan vahingoittumiseen. Tällöin on erityisen edullista, että keksinnön mukaisen menetelmän vaatimat toimenpiteet ovat suhteellisen vähäiset, koska tunnetun menetelmän säätö-aluetta on vain suurennettava.
Kun radan liitoskohtaa ajetaan raon läpi säädetään nostovoima so-pivimmin sellaiseksi, että telaraossa vaikuttava puristusvoima tulee olevaan ainakin lähes nolla. Tällöin ei joustava tela voi vahingoittua.
Hydraulisten tai pneumaattisten laitteiden käyttö on edullisinta.
Nostovoiman suurentamiseksi voidaan tällöin työväliaineen painetta korottaa. Voidaan kuitenkin myös käyttää ainakin toisen telan laakereissa nostavasti vaikuttavia hydraulisia lisälaitteita. Tällöin ei ole tarpeellista korottaa työväliaineen työpainetta nostovoiman suurentamiseksi.
Keksinnön tarkoituksena on myös aikaansaada laite keksinnön mukaisen menetelmän suorittamiseksi. Pitämällä lähtökohtana sellaista laitetta, jossa on ainakin yksi teloihin erilleen toisistaan nostavasti vaikuttava hydraulilaite jokaista riippukarojen avulla nostettavan telan kutakin laakeria kohden, on tämä ongelma ratkaistu keksinnön mukaisesti siten, että jokaiseen kuormitukseltaan kevennettävään laakeriin kuuluu ainakin kaksi riippukaran suhteen symmetrisesti sijoitettua laitetta, jotka laitteet ovat yhdistettävissä paineen-varaajaan, jolla on laitteiden kehittämän puristusvoiman riittävän joustavuuden aikaansaava kapasiteetti.
Tämän ratkaisumallin erityinen etu on siinä että nostovoima voidaan aikaansaada hydraulilaitteilla, jotka myös ovat käyttökelpoisia reunakuormituksen pienentämiseksi siten, että ainakin silloin, kun tällainen reunakuormituksen vähentämislaite jo on olemassa, tarvittavat lisätoimenpiteet ovat vähäisiä. Lisäksi on edullista että keksinnön mukainen laite voidaan myös jälkeen asentaa kalenteriin ? 60263 vaivatta, koska esimerkiksi samaan laakeriin kuuluvien laitteiden kannattaminen on mahdollista kulloinkin yhden jokaiseen riippukaraan kuuluvan mutterin kautta.
Työpaineen nostamiseksi, kun liitoskohta ajetaan telaraon läpi, voidaan paineenvaraajaa käyttää. Tätä varten voidaan laitteiden ja paineenvaraajan väliseen johtoon sijoittaa ainoastaan suurennetun nostovoiman ajaksi avoinna oleva venttiili. Tällöin on tarkoituksenmukaista varata paineenvaraajaan hydrauliväliainetta riittävällä paineella nostovoiman suurentamiseksi, jotta ei mitään paineensäätä-mistä tarvitsisi suorittaa.
Työpaineen nostamista ei tarvitse suorittaa jos, kuten sopivim-nassu rakennemuodossa, osa jokaiseen laakeriin kuuluvista laitteista voidaan ainakin yhden ohjausventtiilin avulla kytkeä päälle ja pois toiminnasta muista osista riippumatta. Kun liitoskohta ajetaan läpi voidaan silloin nämä toisistaan riippumatta säädettävät laitteet kytkeä päälle.
Keksintö selitetään seuraavassa yksityiskohtaisesti piirustuksessa esitettyjen erilaisten rakenne-esimerkkien avulla.
Kuv. 1 esittää kaaviomaisesti kiillotuskalanteria sivulta katsottuna, joka on varustettu keksinnön mukaisen laitteen ensimmäisellä rakennemuodolla,
Kuv. 2 ensimmäistä Tallennemuotoa puoliksi edestä ja puoliksi pituussuunnassa leikattuna,
Kuv. 3 ensimmäistä rakennemuotoa ylhäältä katsottuna,
Kuv. 4- ensimmäisen rakennemuodon kaaviomaista kytkentäkaaviota, ja
Kuv. 5 toista rakennemuotoa ylhäältä katsottuna.
Kokonaisuutena numerolla 1 merkitty superkalanteri paperiratojen kiillottamiseksi käsittää useita vuorottelevasti päällekkäin ja samansuuntaisin akselein sijoitettuja teloja 2 ja 3, joiden kummatkin päät on pyörivästi laakeroitu laakerikorvakkeisiin 4-. Lääkerikorvak-keet 4- ovat, kuten kuviossa 1 on esitetty, pystysuunnassa siirrettävästä ohjatut telineessä 5· Telat 2 ovat kovia teloja ja telat 3 joustavia teloja.
Kaikkien laakerikorval·keiden 4, alimman telan 2' laakerikorvaketta 4-' lukuunottamatta, ulkopinnassa on silmukka 6, jossa on pystysuora läpimenevä poraus. Kaikkien silmukoiden 6 poraukset ovat samalla viivalla. Kalanterin kummallakin puolella kierteitetty kara 7 menee silmukoiden 6 läpi ja sen yläpäässä, joka ulkonee ylimmän telan 2" l aakerikorvakkeen 4-" silmukasta 6", on kaksi mutteria 8.
Alimman telan 2' kummatkin laakerikorvakkeet 4·', jotka rakenne- * 602 6.3 esimerkissä ovat myös pystysuunnsssa siirrettävästi ohjatut telineessä 5, mutta eivät ole kytketit kierteitettyihin karoihin 7, ovat kummatkin tuetut kokonaisuutena numerolla 10 merkittyyn sylin-teri-mäntälaitteeseen, joka on asennettu telineeseen 5· Kummankin laitteen 10 sylinterissä ohjatut männät ovat varustetut männänvar-rella 11, johon laakerikorvake 4' nojaa. Männän ylin asento, joka samanaikaisesti on työasento, on määritetty vasteen 12 avulla, joka rakenne-esimerkissä on sylinterin avoimen laakerikorvaketta 4' päin olevan pään peittävä ja kiinteästi sylinteriin yhdistetty laatta, jossa on läpikulkuaukko männänvartta 11 varten. Männän iskunpituus on yhtä suuri kuin telojen 2 ja 3 välisten rakojen summa kun telat on nostettu erilleen toisistaan.
Ylimmän telan 2" kummatkin laakerikorvakkeet 4-" on yhdistetty kokonaisuutena numerolla 14 merkityn sylinteri-mäntä-laitteen pystysuunnassa alaspäin suunnattuun männänvarteen 13· Männänvarsi 13, jonka pystysuuntainen pituusakseli leikkaa telojen pituusakselin, on yläpäästään yhdistetty molemminpuolisesti vaikutettavaan mäntään, jota ohjaa telineeseen 3 kiinnitetty sylinteri. Männän suurin iskunpituus on valittu niin suureksi että ylimmän telan 2" ja alimman teloo 2' välisen etäisyyden pieneneminen joustavien ja halkaisijaltaan pienempien telojen käyttämisen johdosta voidaan tasoittaa.
Molempien laitteiden 14 avulla voidaan telat 2 ja 3 panna alttiiksi lisäkuormitukselle. Tämän lisäksi voidaan näiden laitteiden 14 avulla ylin tela 2" ja sen laakerikorvakkeissa 4" riippuvat kierre* karat 7 siirtää ylöspäin. Täten voidaan telojen siirtymistä toisistaan erilleen kiihdyttää, jota varten laitteiden 10 kuormituksen poistamisen avulla tela 2' lasketaan alas.
Ainakin osalle keskitelojen laakerikorvakkeita 4 on asennettu kokonaisuutena numerolla 16 merkitty hydraulilaite, jolla on kaksi tehtävää. Toinen tehtävä käsittää sen, että laakeritappien taivutus-jännitystä, joka telojen 2 ja 3 päätyalueella aiheuttaa suuremman viivapaineen jokaisen telaparin väliin muodostuvassa raossa, pienennetään siinä määrin, että viivapaine tulee riittävän tasaiseksi telojen 2 ja 3 koko aksiaalipituudella. Toinen tehtävä käsittää sen, että viivapainetta pienennetään telojen koko aksiaalipituudella siinä määrin , että liimakohta tai liimasauma, jossa rullan pää on liimattu kiinni seuraavan rullan alkupään kanssa, voidaan ajaa kaianterin läpi ilman että joustavat telat 3 vahingoittuvat ja siis kalenterin jatkuva käyttö käy mahdolliseksi.
Rakenne-esimerkissä kuuluu jokaiseen laakerikorvakkeeseen 4sykoi tällainen laite 16, alinta ja ylintä telaa lukuunottamatta. Kuten c 60263 7 kuvios.-a 1 on esitetty on laitteet 16 asennettu välittömästi ko. laa-kerikorvakkeen silmukan 6 alapuolelle silmukan läpi menevälle kiertei-tetylle karalle 7· Kierteitefcylle karalle asennettu Ja haluttuun asentoon kiinnitettävä mutteri 17 toimii laitteen 16 alavasteena eli -kannattimena.
Kuvioissa 2 Ja 3 on esitetty laitteiden 16 rakenne yksityiskohtaisesti. Laite on rakenne-esimerkissä varustettu kierteitetyn karan pituussuunnassa halkaistulla kotelolla 18, Jonka kummatkin osat on liitetty yhteen ruuvien 19 avulla. Kotelo 18 muodostaa keskeisen läpikulkuporauksen 20 kierteitetylle karalle 7· Poraukseen 20 asennettu holkki 21 muodostaa hyvän, ohjauksen. Läpikulkuporauksen 20 alempi päätyosa 20' on halkaisijaltaan suurempi, Jotta laitteeseen kuuluvan mutterin 17 yläpää sopisi siihen.
Kotelo 18 muodostaa lisäksi kaksi läpikulkuporauksen halkaisijan 20 suuntaista Ja siihen nähden sama-akselista umpiporausta 22, Jotka ovat samanmuotoiset Ja ylöspäin, siis niihin kuuluvaa silmukkaa 6 päin avoimet. Kumpaankin umpiporaukseen 22 on asennettu sylinteri 23, Jossa mäntä 24 on pituussuunnassa siirrettävästi ohjattu. Keskeisellä läpikulkuporauksella 23 varustettu mäntä on myös varustettu sylinterin 23 ulkopuolella olevalla päällä 26, Jonka männästä poispäin suunnattu päätypinta 27 koskettaa silmukan 6 alapintaa, kun laite 16 on paineen vaikutuksen alaisena. Jotta laitteen nostovoiman vaikutus-suunta olisi männän 24 pitkittäisakselin suuntainen, on päätypinta 27 pallonmuotoinen. Päähän 26 muodostettu säteensuuntainen kierteitetty poraus ulottuu männän keskellä olevaan poraukseen 25 asti Ja toimii liitäntänä ei-esitetylle letkulle, Jonka kautta hydrauliväliaine virtaa laitteeseen tai siitä pois.
Kuten kuviossa 2 on esitetty ulottuu kotelo 18 tässä rakenne-esimerkissä molempien umpiporausten 22 välisellä alueella porauksen 20 pitkittäissuunnassa ylöspäin molempien sivualueiden yläpuolelle sellaisen matkan verran, Joka on hieman pitempi kuin päiden 26 aksiaa-lipituus. Kun sylinterissä 23 oleva hydrauliväliaine ei ole paineen alaisena, voi siis siihen kuuluva laakerikorvake nojata välittömästi kotelon kautta mutteriin 17.
Kuten kuviossa 4 on esitetty ovat kaikki laitteet 16 yhdysgohto-Jen 28 kautta liitetyt kompressoriin 29, Jonka eteen on kytketty venttiili 30. Venttiilin 30 avulla säädetään yhdysJohdoissa 28 vallitseva paine. Mikäli eri teloihin kuuluvien laitteiden 16 yhdysJohdoissa vai .· isevan paineen on oltava erilainen voidaan yhdys Johtoihin asentaa ohjausventtiilejä. Erisuuruisia nostovoimia voidaan kuitenkin 6 60263 myös saada aikaan tekemällä laitteiden männän poikkipinnat suuruudeltaan erilaisiksi. Kompressorin avulla aikaansaatava ja ohjaus-venttiilin 30 avulla säädettävä paine on valittu siten, että laitteiden 16 avulla aikaansaadaan vaadittu reunakuormituksen pieneneminen. Tällöin painavat jokaisessa laakerikorvakkeessa, alimman ja ylimmän telan laakerikorvaketta lukuunottamatta, olevat päät 26 silmukan 6 alarintaa vastaan, jolloin kotelo 18 nojaa siihen kuuluvaa mutteria 17 vastaan.
Jot'n liimatun kohdan läpiajon yhteydessä viivapainetta telan koko aksiaalipituudella voitaisiin pienentää siinä määrin, että joustavat telat eivät vahingoidu, suurennetaan laitteiden 16 nostovoimaa liimatun kohdan läpiajon yhteydessä niin paljon, että viivapaine on riittävän pieni. Rakenne-esimerkissä suurennetaan nostovoimaa niin paljon, että viivapaine on yhtä kuin nolla tai ainakin lähes nolla.
Kuten kuviossa 4- on esitetty, on tämän nostovoiman suurentamiseksi rakenne-esimerkissä kokoojajohtoon 31, johon kaikki yhdysjohdot 23 sekä ohjausventtiilin 30 kautta kompressori 29 on liitetty, kytketty paireenvaraaja 32 ohjausventtii.i.in 33 kautta. Paine envar aa jaan 32 on kytketty suoraan toinen kompressori 34·. Venttiilin 33 ollessa suljettu kehittää kompressori 34 paineenvaraajassa 32 paineen, joka venttiilin 33 avaamisen jälkeen on riittävä suurentamaan laitteen 16 nosto-voimaa niin paljon, että telojen 2 ja 3 välinen viivapaine on ainakin Likes nolla. Paineenvaraaja 32 huolehtii tämän lisäksi siitä, että liitoskohdan läpiajon yhteydessä laitteet 16 ovat riittävästi perää-artavau .
Liimatun liitoskohdan läpiajon jälkeen tarvittava laitteiden 16 nostovoiman pienentyminen aikaansaadaan avaamalla kuormituksen vähen-tämisventtiili 33, joka yhdistää kokoojajohdon 31 ei-esitettyyn hyd-rauliväliainesäiliöön.
Laitteiden 16 nostovoiman ohjaus voidaan tietenkin suorittaa jollakin muulla tavalla, esimerkiksi siten, että kalanterin läpi tapahtuvan liimakohdan läpiajon yhteydessä kompressorin 29 kehittämää painetta korotetaan. Lisäksi on esimerkiksi mahdollista suuremman nosto-voiman aikaansa-aniseksi liimakohdan läpiajon yhteydessä käyttää lisänä väliinkytkettyjä sylinteri-mäntä-laitteita. Kuviossa 5 on esitetty sellainen rakenne-esimerkki, joka mahdollistaa nostovoiman ohjauksen deliämainitulla tavalla.
Laitteiden 16 asennuta on jokaiseen laakerikorvakkeeseen, ylimmän ja alimman telan korvakkeita lukuunottamatta, asennettu laite 116, jonka asennustapa on sama kuin laitteiden 16, mutta joista se kuiton-

Claims (2)

7 60263 ki i or o aa siinä, että se on varustettu neljällä parittain ja symmetrisesti kierteitettyä karaa varten tarkoitetun läpikulkuporauksen pitkittäisakselin suhteen sijoitetulla sylinteri-manta-laitteella 123, 124 123', 124-'. Telojen reunakuormituksen pienentämiseksi painavat päät 126 laakerit orvakkeen vastaavaa vastapintaa vasten, kun taas liimakohdan läpiajon yhteydessä myös toisen parin päät , 126' pienentävät laakerikcrvakkeen kuormitusta. Tällöin mäntien poikkipinta-alat valitaan sopivimmin siten, että päihin 126' kuuluvien laitteiden 123', 124' nostovoima päihin 126 kuuluvien laitteiden 123, 124 työpaineella riittää saattamaan telojen raoissa vallitsevan viivapaineen pienenemisen melkein nollaan. On kuitenkin itsestään selvää, että myös tässä tapauksessa ohjaus voi tapahtua jollakin muulla tavalla.
1. Förfarande för regiering av en tryckkraft som under kalanders gang appliceras pä en hana scm föres me lian tvä mot varandra arbetande kalander-valsar, av vilka den ena har en hard yta och den andra en elastiskt yta, i vilket förfarande tryckkraften regleras tili ett cnskat värde mad avlastnings anord-ningar, vilka ästadkommer en lyftkraft ätminstone pä den ena valsens lager, kännetecknat därav, att i förfarandet ökas den pä lagren verkande lyftkraften momentant dä risk föreligger att en fog i banan förorsakar ett överskridande av den önskade tryckkraften, varvid den ökade lyftkraften förminskar tryckkraften väsentligen till noli, dock utan att lyfta de mot varandra arbetande valsarna frän den löpande banan.
1. Menetelmä kahden vastakkain toimivan kalanteritelan välistä kulkevaan rataan kalanterin käynnin aikana kohdistetun puristusvoiman säätämiseksi, joista toinen tela on kovapintainen ja toinen φ joustavapintainen, jossa menetelmässä puristusvoima säädetään haluttuun arvoon kevennyslaitteilla, jotka aikaansaavat nostovoiman ainakin toisen telan laakereihin, tunnettu siitä, että menetelmässä laakereihin vaikuttavaa nostovoimaa lisätään hetkellisesti silloin kun esiintyy vaara, että radassa oleva jatkos aiheuttaa halutun puristusvoiman ylityksen, jolloin lisätty nostovoima pienentää puristusvoiman oleellisesti nollaan, eroittamatta kuitenkaan vastakkain toimivia teloja kulkevasta radasta.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että työväliaineen painetta nostetaan kun nostovoiman suurentamiseksi käytetään hydraulisia tai pneumaattisia laitteita.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnet-t u siitä, että nostovoiman suurentamiseksi käytetään ainakin toisen telan laakereihin nostavasti vaikuttavia lisälaitteita.
4. Laite patenttivaatimuksen 1 mukaisen menetelmän suorittamiseksi, jossa on ainakin yksi teloja erilleen nostavasti vaikuttava hydraulilaite, jokaista riippukarojen avulla nostettavan telan kutakin laakeria kohden, tunnettu siitä, että jokaiseen kuormitukseltaan kevennettävään laakeriin kuuluu ainakin kaksi riippukaran 60263 8 (7) suhteen symmterisesti sijoiteltua laitetta (23, 24, 26), jotka ovat yhdistettävissä paineenvaraajaan (32), jolla on laitteiden kehittämän puristusvoiman riittävän joustavuuden aikaansaava kapasi-tetti.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen laite, tunnettu siitä, että laitteiden (23, 24, 26) ja paineenvaraajän (32) väliseen johtoon on sijoitettu ainoastaan suurennetun nostovoiman ajan avoinna oleva venttiili (33) .
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen laite, tunnettu siitä, että painevaraajaan (32) on varattu hydrauliväliainetta, jonka paine on riittävä nostovoiman suurentamiseksi.
7. Patenttivaatimuksen 4 tai 5 mukainen laite, tunnet- t u siitä, että jokaiseen kevennettävään laakeriin kuuluvista laitteista on osa (123', 124') muista osista (123, 124) riippumatta päällekytkettävissä ja poiskytkettävissä ainakin yhden ohjausvent-tiilin kautta.
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen laite, tunnettu siitä, että laitteiden riippumattomasti kytkettävän osan (123', 124') nostovoima toisen osan laitteiden (123, 124) työpaineella on riittävä suurennetun nostovoiman saavuttamiseksi. Patentkrav;
2. Förfarande enligt patentkravet 1, kännetecknat därav, att arbetsmediets tryck höjes dä hydrauliska eller pneuma-tiska anordningar användes för att öka lyftkraften.
FI752345A 1974-08-24 1975-08-20 Foerfarande och anordning foer reglering av den tryckkraft som verkar pao en genom spalten mellan tvao samverkande valsar loepande bana FI60263C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE19742440688 DE2440688C3 (de) 1974-08-24 1974-08-24 Vorrichtung zur Steuerung der im Spalt zwischen zwei zusammenwirkenden Walzen auf eine durchlaufende Bahn ausgeübten Druckkraft
DE2440688 1974-08-24

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI752345A FI752345A (fi) 1976-02-25
FI60263B true FI60263B (fi) 1981-08-31
FI60263C FI60263C (fi) 1981-12-10

Family

ID=5924013

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI752345A FI60263C (fi) 1974-08-24 1975-08-20 Foerfarande och anordning foer reglering av den tryckkraft som verkar pao en genom spalten mellan tvao samverkande valsar loepande bana

Country Status (4)

Country Link
DE (1) DE2440688C3 (fi)
FI (1) FI60263C (fi)
FR (1) FR2282501A1 (fi)
GB (1) GB1482379A (fi)

Families Citing this family (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2845055C3 (de) * 1978-10-16 1982-04-15 Kleinewefers Gmbh, 4150 Krefeld Verfahren zum schnellen Trennen der Walzen eines Kalanders und Vorrichtung zu dessen Durchführung
JPS6418200U (fi) * 1987-07-20 1989-01-30
FI81633C (fi) * 1988-01-13 1990-11-12 Valmet Paper Machinery Inc Anlaeggning i valsverket av en superkalander.
JPH0619598Y2 (ja) * 1988-02-05 1994-05-25 石川島播磨重工業株式会社 カレンダのニップ調整装置
DE4314670C2 (de) * 1993-05-04 1996-02-01 Kleinewefers Gmbh Kalander

Also Published As

Publication number Publication date
DE2440688A1 (de) 1976-03-11
FR2282501B1 (fi) 1979-02-02
GB1482379A (en) 1977-08-10
FR2282501A1 (fr) 1976-03-19
FI752345A (fi) 1976-02-25
FI60263C (fi) 1981-12-10
DE2440688C3 (de) 1979-11-29
DE2440688B2 (de) 1979-03-29

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI94067C (fi) Kalanteri
CA1076089A (en) Rider roll assembly in a winder
FI106976B (fi) Itsekuormittava taipumasäädetty tela
AT401167B (de) Wickelmaschine für bahnförmiges gut, insbesondere papier oder karton
SE464922B (sv) Pressvals
JPS61262424A (ja) ストリツプ用の引抜き機構
FI110363B (fi) Laitteisto rainan rullaimen yhteydessä
FI107626B (fi) Menetelmä kalanterin, etenkin superkalanterin telaston pika-avauksessa ja hydraulijärjestelmä kalanterin, etenkin superkalanterin telastoa varten
US3878999A (en) Strip winding apparatus
FI60263B (fi) Foerfarande och anordning foer reglering av den tryckkraft som verkar pao en genom spalten mellan tvao samverkande valsar loepande bana
FI64961C (fi) Foerfarande foer snabb avskiljning av valsarna i en kalander och anordning foer utfoerande av detta
JPS60155796A (ja) カレンダ
EP0747530A1 (de) Walze mit Schwingungsdämpfer
US5152041A (en) Method and apparatus for rolling continuous material
FI89420B (fi) Manoeverventil
FI107834B (fi) Taipumasäädetty tela
EP1900663A2 (de) Wickelmaschine
CN87105966A (zh) 在两侧支承的一对轧辊轴上单面装配辊环的轧机机座
RU2355491C2 (ru) Установочный цилиндр для установки прокатных валков в прокатных клетях, в частности в вертикальных обжимных клетях
DE102006043649B4 (de) Wickelmaschine
DE69907625T2 (de) Verfahren im behandlungsprozess einer papierbahn und behandlungsvorrichtung
JPS60157441A (ja) ウエブ巻取装置
US6174272B1 (en) Roll having frame beam and glide shoe for equalizing loading pressure
US3521021A (en) Electro-erosion machine including separately controllable electrode support mounting means and feeding means
DE19983424B4 (de) Verfahren und Vorrichtung zum Verändern der Eigenfrequenz eines Spaltwalzenaufbaus bei einer Papier- oder Pappmaschine

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: BRUDERHAUS MASCHINEN GMBH.