FI59287B - Faestdon foer bredvid varandra eller ovanfoer varandra anordnade formelement - Google Patents

Faestdon foer bredvid varandra eller ovanfoer varandra anordnade formelement Download PDF

Info

Publication number
FI59287B
FI59287B FI750180A FI750180A FI59287B FI 59287 B FI59287 B FI 59287B FI 750180 A FI750180 A FI 750180A FI 750180 A FI750180 A FI 750180A FI 59287 B FI59287 B FI 59287B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
boarding
fastening device
spacer
cover plate
edge
Prior art date
Application number
FI750180A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI59287C (fi
FI750180A (fi
Inventor
Josef Maier
Original Assignee
Josef Maier
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=5905572&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=FI59287(B) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Priority claimed from DE19742403325 external-priority patent/DE2403325C3/de
Application filed by Josef Maier filed Critical Josef Maier
Publication of FI750180A publication Critical patent/FI750180A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI59287B publication Critical patent/FI59287B/fi
Publication of FI59287C publication Critical patent/FI59287C/fi

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E04BUILDING
    • E04GSCAFFOLDING; FORMS; SHUTTERING; BUILDING IMPLEMENTS OR AIDS, OR THEIR USE; HANDLING BUILDING MATERIALS ON THE SITE; REPAIRING, BREAKING-UP OR OTHER WORK ON EXISTING BUILDINGS
    • E04G17/00Connecting or other auxiliary members for forms, falsework structures, or shutterings
    • E04G17/04Connecting or fastening means for metallic forming or stiffening elements, e.g. for connecting metallic elements to non-metallic elements

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Architecture (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Forms Removed On Construction Sites Or Auxiliary Members Thereof (AREA)
  • Connection Of Plates (AREA)
  • Handcart (AREA)
  • Design And Manufacture Of Integrated Circuits (AREA)

Description

RJSF1 M (H) ULUTUSJ ULKAISU ς Q o o 7 JHTa l J ' ' UTLÄGGN I NGSSKRIFT 0 7 Z O / C Patentti myönnätty 10 07 1931 ^ Patent meddelat ’ (51) Kr.lk?/lnt.CI.3 e 04 G 17/00 SUOMI—FINLAND (21) Pttanttihskcmus — Patentaiwekning 7 5 018 0 (22) Hakwnltpllvl —Anaftknlnftdif 2k . 01.75 ' ' (23) Alkuptivft—Glttlgheudag 2U.01.75 (41) Tullut |ulkl*«kil — Bllvlt offantllg 25.07.75
Patentti- Is rekisterihallitus .... . . . ,, , _ ^ ^ * . , . (44) NlhtSvIkilpsnoo jt kuuLlulkalsun pvm. —
Patent- och reglsterstyrelsen Antekm uti*gd och uti.tkrift«n pubikend 31.03.81
(32)(33)(31) Pyydetty «uolkeui—Builrd prlorltet 2U.Ol.7U
Saksan Liittotasavalta-Förbundsrepubliken Tyskland(DE) P 2U03325-8 (71)(72) Josef Maier, Kreuzbuhlstrasse 5» 7611 Steinach, Saksan Liittotasa-valta-Förbundsrepubliken Tyskland(DE) (7U) Oy Borenius & Co Ab (5U) Kiinnityslaite vierekkäin tai päällekkäin sovitettuja laudoitus-elementtejä varten - Fästdon för bredvid varandra eller ovanför varandra anordnade formelement
Keksinnön kohteena on laite vierekkäin tai päällekkäin sovitettujen laudoituselementtien yhdistämiseksi, joiden elementtien ainakin reuna-alueilla on suunnilleen kohtisuorasta betonoitavaa pintaa vastaan olevat rivat tai senkaltaiset reunauumat, ja joita erikoisesti käytetään kuilujen tai senkaltaisten rakenteiden laudoitukseen, joissa rakenteissa on vähintään kaksi sisäkulmaa, tai joilla on kaarimainen tai pyöreä poikkileikkaus, jolloin laitteen tehtävänä myös on helpottaa betonoinnin jälkeen paineenalaisten laudoitussei-nien purkausta.
Varsinkin betonoitavien kuilujen yhteydessä on jo ehdotettu lukuisia laudoituksia, jotka helpottavat laudoituksen purkausta erikoisesti kuilun sisäpuolella. Tällöin on usein käytetty ratkaisuja, jotka perustuvat tasoituslevyjen käyttöön. Toinen mahdollisuus on ollut käyttää sellaisia laudoituspaneeleja, joissa on vinot reunat, joiden pitäisi helpottaa näiden paneelien irroittamista. Suurentuneiden kustannusten lisäksi todettakoon tämän ratkaisun haittana myös epätarkkuuden vaara.
Keksinnön tehtävänä on tästä syystä aikaansaada alussa mainittua tyyppiä oleva laite, jonka avulla viereiset laudoituspaneelit, kulma- * 2 59287 kappaleet ja muut senkaltaiset laudoituselementit voidaan yksinkertaisella tavalla yhdistää, ja laudoitus tästä huolimatta voidaan hyvin purkaa myös paineenalaisena.
Tämän tehtävän ratkaisemiseksi tunnetaan alussa mainittua tyyppiä oleva laite siitä, että kiinnityslaitteessa toisaalta on raudoitus-elementtien reunalistojen läpi menevä pultti, jossa on ainakin yksi uloke tai välinasta, joka ollessaan vierekkäin sijaitsevien laudoi-tuselementtien reunaalueiden välissä pitää nämä elementit välin päässä toisistaan, ja toisaalta laudoituselementtien pintaan painautuva peitelevy, joka peittää välinastan muodostaman raon.
Keksinnön eräs tarkoituksenmukainen suoritusmuoto voi perustua siihen, että kiinnityselementtinä käytetään pulttia, joka erikoisesti menee laudoituspaneelien tai senkaltaisten reunauumien läpi, jossa pultissa välikappaleena on ulkonema, joka tämän pultin ainakin yhdellä sivulla ulottuu pultin kehästä ulospäin. Tämän ansiosta on näet mahdollista käyttää pulttia tavanomaiseen tapaan laudoituspaneelien yhdistämiseksi, jolloin kuitenkin mainitun ulkoneman ansiosta näiden laudoituspaneelien reunat pysytetään välin päässä toisistaan. Tällöin voi välikappaleena olla vähintään yksi pultin läpi menevä poikkinasta, mikä helpottaa valmistusta ja myös asennusta. Tällöin on näet mahdollista käyttää pulttien sisääntyöntämiseksi avaimenreiänkaltaisia aukkoja, jolloin pultti kierretyksi tultuaan voi täyttää sekä välietäisyyttä pysyttävän että yhdistävän kaksoistehtävänsä.
Keksinnön muut oleelliset suoritusmuodot, esim. kiinnityspulttien vasteiden ja vastavasteiden ja myös peitelevyn ominaisuudet on esitetty seuraavissa alivaatimuksissa.
Keksintö ja sen oleelliset yksityiskohdat selitetään seuraavassa vielä lähemmin oheisen piirustuksen perusteella.
Kuvio 1 esittää päältä päin katsottuna kuilua varten tarkoitettua laudoitusta, jossa laudoituspaneelit pysytetään välin päässä toisistaan, ja ne on yhdistetty toisiinsa keksinnön mukaisen liitoselementin avulla.
Kuvio 2 esittää tätä laudoitusta sisäpuolelta katsottuna ja osittain leikkauksena.
3 59287
Kuvio 3 esittää suurennetussa mittakaavassa ja osittain leikkauksena päältä päin katsottuna kohtaa, jossa kaksi laudoituspaneelia on yhdistetty toisiinsa keksinnön mukaisen laitteen avulla.
Kuvio 4 esittää kuvion 3 mukaista liitoselementtiä 90° kierrettynä.
Kuvio 5 esittää sivulta katsottuna kuvion 3 näyttämää liitoskohtaa.
Kuvio 6 esittää kuvion 3 kaltaista tapausta, jossa liitos kuitenkin on suoritettu ilman että laudoituspaneelien reunojen väliin on jätetty rakoa.
Kuvio 7 esittää eräänä muunnettuna suoritusesimerkkinä keksinnön mukaista liitoselementtiä, joka on tarkoitettu käytettäväksi sellaisten laudoituspaneelien yhteydessä, jotka keskenään muodostavat tylpän kulman.
Kuvioiden 1 ja 2 mukaan on vierekkäin ja päällekkäin sovitettuja laudoituspaneeleja 1 käytetty kuilujen ja senkaltaisten laudoittami-seen. Sisäpuolisten laudoituspaneelien poistaminen laudoitusta purettaessa aiheuttaa betonointipaineen takia lisäongelmia. Tätä varten kulloinkin kaksi vierekkäin sijaitsevaa laudoituspaneelia on liitetty yhteen kiinnityselementillä, joka kokonaisuutena on merkitty numerolla 2, ja joka sekä yhdistää näiden laudoituspaneelien reunat 3 toisiinsa että samalla myös pitää nämä reunat välin päässä toisistaan. Kiinni-tyselementtien 2 tultua irroitetuksi on tämä rako purettaessa köytettävissä laudoituspaneelien löysäämiseksi ja betonointipaineen kumoamiseksi.
Keksinnön mukaisissa kiinnityselementeissä 2 on tätä varten vähintään yksi välikappale, joka seuraavassa selitetään lähemmin. Edelleen kuuluu keksinnön piiriin peitelevy 4, jota käytetään laudoitukseen kahden laudoituspaneeIin 1 väliin tämän välikappaleen takia muodostuneen raon 5 peittämiseen. Tällaisena peitelevynä 4 voidaan käyttää erillistä osaa, tai se voidaan myös kiinnittää laudoituspaneeIin 1 reunaan, kuten seuraavassa myös lähemmin selitetään.
Kuvioiden 3...7 mukaan käytetään kiinnitys- ja liitoselementtinä 2 pulttia 7, joka menee laudoituspaneelien 1 reunauuman 6 läpi, ja jossa 4 59287 välikappaleena on tämän pultin kehästä ainakin yhdelle sivulle esiin-pistävä ulkonema. Tässä kuvatussa suoritusesimerkissä käytetään välikappaleena pultin läpi menevää poikittaisnastaa 8, jonka sijoittaminen paikalleen on erikoisen yksinkertaista, ja joka avaimenreiän kaltaista aukkoa 9 reunauumissa 6 kuvion 5 mukaan käytettäessä on varsin edullinen. Ennen kaikkea asennus tulee tällöin suhteellisen yksinkertaiseksi, koska tämä poikittaisnasta 8 voidaan avaimenreiänkaltai-sen aukon 9 suuntaisena yksinkertaisesti työntää uuman läpi ja tämän jälkeen kiertää kuviossa 5 katkoviivoin näytettyyn asentoon.
Välikappale 8 sijaitsee kiinnityspultin 7 kiinnitysvasteesta 10 etäisyydellä, joka suunnilleen vastaa läpityönnetyn uuman 6 materiaalin paksuutta, kuten erikoisesti nähdään kuviosta 3. Selvyyden vuoksi on kylläkin vasteen ja uuman, sekä uuman ja välikappaleen väliin piirretty pienet raot, joita todellisuudessa ei kuitenkaan esiinny, vaan joiden tehtävänä ainoastaan on lisätä kuvioiden havainnollisuutta.
Sama pätee myös kuvioille 6 ja 7.
Pultissa 7 on välikappaleen 8 toisella puolella vähintään yksi vasta-vaste 11, jonka etäisyys välikappaleesta 8 samoin likimain vastaa kaksinkertaisesti läpäistyn uuman 6 materiaalin paksuutta. Kuviosta 3 nähdään, miten molemmat reunauumat 6 on pysytetty välin päässä toisistaan poikittaisnastan 8 avulla ja kiinnitetty vasteiden 10 ja 11 väliin.
Myös vastavaste 11 on sopivasti tehty pultin 7 läpi poikittaissuunnas-sa menevästä ja suoritusesimerkissä molemminpuolisesti pultista ulkonevaksi poikittaisnastaksi. Kuten edellä jo mainittiin, on laudoitus-paneelien reunauumissa 6 avaimenreiänkaltaiset aukot 9 poikittais-nastoilla varustettujen kiinnityspulttien 7 sisääntyöntämiseksi. Valmistusta voidaan helpottaa valmistamalla välikappale ja vastavaste kulloinkin samasta elementistä. Kuten edellä jo mainittiin, tulae myös asennus erikoisen yksinkertaiseksi siinä tapauksessa, että pultti voidaan määrätyllä tavalla suunne ttuna työntää paikalleen ja tämän jälkeen varmistaa kiertämällä.
Vastavasteena voidaan kuitenkin pultin yhteydessä myös käyttää ulko-kierrettä ja tämän kanssa yhteistoimivaa mutteria tai muuta senkaltaista ruuviliitosta. Soveltamalla ratkaisua, jossa vastavasteena 11 5 59287 käytetään poikittaisnastaa, tullaan kuitenkin toimeen ilman kierrettä, joka kovakouraisessa rakennustyössä voisi likaantua tai vahingoittua.
Tässä kuvatun suoritusesimerkin mukaan on kiinnityspultissa 7 tämän sisääntyöntösuuntaan katsottuna ennen vastavastetta 11 toinenkin vastavaste 12, jona tässäkin tapauksessa on poikittaisnasta, joka sijaitsee ensimmäisestä vastavasteesta 11 sellaisen etäisyyden päässä, että näiden vasteiden välinen vapaa etäisyys suunnilleen vastaa kahden viereisen laudoituspaneelin 1 reunauuman 6 paksuutta ja suoritusesi-merkissä vielä peitelevyn 4 kiinnitysuuman 13 paksuutta. Tämän ansiosta voidaan esim. sen jälkeen, kun kuvioiden 1 ja 2 näyttämät laudoi-tuspaneelit on irroitettu, väliaikaisesti yhdistää laudoitusta purettaessa yhteistoimivat laudoituspaneelit tässä asennossa sijaitsevina toisiinsa niin, että koko laudoitus voidaan ottaa kuilusta ja mahdollisesti myös sangen nopeasti jälleen sijoittaa paikalleen. Tätä laudoitusta ei tällaisessa tapauksessa siis ylipäänsä tarvitse purkaa täydellisesti. Tämän lisäksi tulee kiinnityspultista 7 yleiskäyttö-kelpoinen, koska sitä voidaan mahdollisesti myös käyttää laudoitus-paneelien välittömään yhdistämiseen, mikä helpottaa elementtien varastossa pitämistä. Lisäksi vastavasteena, vast, välikappaleena käytetyt poikittaisnastat sopivasti menevät keskenään yhdensuuntaisina pulttien läpi niin, että pulttien työntäminen avaimanreiänkeltaisiin aukkoihin 9 on mahdollista yksinkertaisella tavalla ilman välikiertä-misiä.
Kuvion 4 mukaan on suoritusesimerkissä poikittarenastat 8, 11 ja 12 ainakin osittain ja varsinkin ulkonevilla alueillaan näytetty suunnilleen pyöreän poikkileikkauksen omaavina. Vasta siinä vaiheessa, jossa poikittaisnastat pulttia kierrettäessä ovat täydellisesti jättäneet avaimenreiänkaltaisen aukon lovimaisen laajeneman ja joutuneet kuviossa 5 katkoviivoin näytettyyn asentoon, on näet viereiset laudoitus-paneelit saatu kiristetyiksi lujasti toisiinsa. Aukon 9 lovimaisesta laajenemasta 9a lähtiessään nastan pyöristyksen ansiosta saavutetaan lisäkiristysvaikutus, joten kiertoliikkeen alussa kiinnitettävien osien ei vielä välttämättä tarvitse olla täydellisesti halutussa kiristysasennossaan, mikä edullisesti helpottaa asennusta.
Kuvioiden 3 ja 5 mukaan ovat poikittaisnastat 8, 11 ja 12 toimiasen-nossaan kohtisuorassa betonoitavaa pintaa vastaan, ja laudoituspanee- 6 59287 lien 1 reunauumissa 6 olevat avaimenreiänkaltaiset aukot 9 ovat laajenemalovillaan 9a suunnilleen yhdensuuntaiset betonoitavan pinnan vast, tämän suunnan kanssa. Tämän ansiosta poikittaisnastat toiminta-asennossaan myös myötävaikuttavat reunauumien lisäJäykistämiseen, koska nämä nastat alueittain lujittavat näitä reunauumia laudoituksesta poispäin olevassa suunnassa.
Kiinnityspultin sisääntyöntösuunnassa takimmaisena sijaitseva kiinni-tysvaste 10 on valmistustoleranssien tasoittamiseksi sopivasti tehty lautasjousesta. Tämä vaste 10 voitaisiin kuitenkin myös ratkaista toisella tavalla, esim. jälleen poikittaisnastaa käyttäen.
Fuvio 7 esittää kiinnityspultin erästä hiukan muunnettua suoritusmuotoa, jolloin muunnos erikoisesti koskee vasteita ja väliköttä.
Tämän suoritusmuodon ansiosta voidaan samalla tavoin yhdistää myös sellaisia laudoituspaneeleja la, jotka on sovitettu tylppään kulmaan keskenään, jolloin näitä laudoituspaneeleja varten käytetään niiden keskinäistä kulma-asentoa vastaavaa kartiomaista välikappaletta 8a, ja jolloin tämän välikappaleen molemmin puolin käytetyt vasteet 10a ja 11a kumpikin vastaavat puolta kartiokulmaa, ja ovat kartiomaiset päinvastaiseen suuntaan kuin välikappale 8a. Tässä kuvatussa suoritus-esimerkissä käytetään tällöin välikappaleena 8a kartiomaista poikittaisnastaa, ja tämän välikappaleen 8a molemmin puolin sovitetut vasteet 10a ja 11a on samoin muodostettu kartiomaisista poikittaisnas-toista, jotka välikappaleeseen 8a nähden vastakkaissuuntaisina mutta kuitenkin tämän välikappaleen kanssa yhdensuuntaisina menevät kiinnityspultin läpi. Tämä tarkoittaa yksinkertaista valmistusta, koska kaikki poikittaisnastat jälleen voidaan tehdä samanlaisiksi, ja lisäksi voidaan kulmassa toisiinsa nähden olevien laudoituspaneelien yhdistämiseen jälleen käyttää suoraa pulttia. Lisäksi on tämä esimerkki siitä, että myös ensimmäinen kiinnitysvaste, tässä tapauksessa vaste 10a, voidaan muodostaa poikittaisnastasta. Tällä tavoin voidaan keksinnön mukaisen laitteen vastaavan sovituksen ansiosta myös jonkin verran kaarevat tai monikulmaiset rakenteet varustaa sisälaudoituk-sella ja ulkolaudoituksella, ja nämä laudoitukset silti purkaa helposti.
Kuten edellä jo mainittiin, kuuluu keksinnön mukaiseen laitteeseen myös peitelevy 4 välikappaleen muodostamaa rakoa 5 varten. Tällöin 7 59287 voidaan käyttää erilliseksi osaksi tehtyä peitelevyä 4, jolla on ainakin likimain kulmikas poikkileikkaus, jolloin kulman toista haaraa 15 käytetään sen raon 5 peittämiseen, jonka välikappale muodostaa laudoituspintaan, kun taas toista kulmahaaraa 13 voidaan käyttää poikittaisuumana, joka sovitetaan viereisten laudoituspaneelien reuna-uumien 6 väliin ja kiinnitetään samanaikaisesti kuin nämä uumat näiden laudoituspaneelien kiinnityselementin 2 avulla. Kuvatussa suoritusmuodossa on peitelevyn 4 poikkileikkaus suunnilleen 2-muotoinen, jolloin toinen Z-haara 16 sovittuu viereisten laudoituspaneelien toisen reunauuman 6 betonoitavasta pinnasta poispäin olevan reunan päälle. Täten saavutetaan peitelevyn 4 lisävarmistus ja -kiinnitys.
Kuvion 3 mukaan peitelevyn kulmahaara, vast, ensimmäinen Z-haara 15 painautuu sisäsivullaan laudoituspinnan ulkosivuun. Tämän ansiosta voidaan koko peitelevyä siirtää yhdensuuntaisena laudoituksen kanssa, koska se ei sijaitse raon 5 reunojen välissä. Tällä tavoin peittävä haara 15 ei estä laudoituksen purkamista, vaan se voidaan yksinkertaisesti työntää kuvion 3 näyttämästä asennosta kuvion 6 näyttämään asentoon, laudoituspintaa täydentävän haaran 15 poikkileikkauksen pituus on tällöin suurempi kuin välikappaleen paksuus, jotta tämä haara varmasti ulottuisi laudoituspinnan ylitse.
Peitelevyn 4 kiinnittämiseksi voi poikittaisuumassa 13 olla vähintään yksi aukkoa 9 vastaava avaimenreiänkaltainen aukko kiinnityspultin 7 sisääntyöntämiseksi. Tämän ansiosta voidaan toisaalta vasteet 12 ja 11 työntää aukon läpi ja samalla kuitenkin toisaalta myös kiinnitys suorittaa välikappaleen ja toisen reunauuman 6 väliin kuvion 3 näyttämällä tavalla ilman, että peitelevyä 4 varten tarvitaan ylimääräisiä kiinnityselementtejä tai senkaltaisia.
Kuvatun suoritusesimerkin mukaan on toisessa Z-haarassa 16 taite 17, joka painautuu laudoituspaneelin 1 reunauuman vapaan reunan sisäsivuun, minkä ansiosta saadaan varma kiinnitys myös peitelevyn 4 ja reunauumien väliseen kiertymiseen nähden. Mahdollisimman ohuen peite-levyn 4 saamiseksi, ja jotta laudoituspaneelit voitaisiin kuvion 7 mukaan myös sovittaa kulmaan toisiinsa nähden, käytetään peitelevynä 4 sopivasti taipuisaa levyä, erikoisesti teräslevyä.
8 59287
Raon 5 peitelevy voitaisiin myös tehdä välittömästi toisen laudoitus-paneelin reunan yhteyteen, ja tällöin sopivasti siten, että tämän peitelevyn betonoitavasta pinnasta poispäin oleva sivu on suunnilleen tasoissa laudoituspinnan kanssa niin,että tätä peitelevyä jälleen voitaisiin siirtää kuvion 3 näyttämästä asennosta kuvion 6 näyttämään asentoon, jolloin peitelevyn on ulotuttava laudoituspinnan ylitse. Tällöin peitelevy voitaisiin tehdä laudoituspinnan välittömäksi jatkeeksi, joka laudoituspaneelin reuna-alueella voitaisiin yhdistää tähän paneeliin taitteen tai senkaltaisen avulla· Tämä voisi tulla kysymykseen esim. sellaisten laudoituspaneelien yhteydessä, joissa on peltilevystä tehty laudoituspinta. Tämän lisäksi voitaisiin myös puulevyillä varustettujen laudoituspaneelien yhteyteen sovittaa tai kiinnittää vastaava peitelevy esim, johonkin reunauumaan 6.
Keksinnön ansiosta voidaan viereiset laudoituspaneelit edullisesti kiinnittää toisiinsa siten, että liitoselementtiä irroittantalla samanaikaisesti laudoituspaneeleja voitaisiin löysätä olevasta beto-nointipaineesta huolimatta. Varsinkin sisäkulmia sisältävissä rakenteissa tämä helpottaa laudoituksen purkausta ilman, että laudoitus-paneeleissa olisi kallishint8isia lisälaitteita, tasauslaitteita tai vastaavasti sovitettuja kartiomaisia reunoja. Nämä kallishintaiset, pakosta muuten käytettävät lisälaitteet voidaan korvata kiinnitys-elementeillä, jossa on ylimääräinen välikappale ja yksinkertaisesti sovitettavissa oleva peitelevy.
Varsinkin kahden kulman väliin muodostettujen suurehkojen pintojen yhteydessä voidaan myös laudoituspaneelien useiden yhtymiskohtien yhteydessä saada syntymään tällaisia pienehköjä laudoituspaneelien välisiä etäisyyksiä niin, että keksinnön mukainen etu on saavutettavissa myös tällaisten suurehkojen pintojen yhteydessä. Tässä tapauksessa näet erillisten laudoituspaneelien väliset suhteellisen pienet etäisyydet summautuvat niin, että jälleen on saatu syntymään kahden sisäkulman välisen etäisyyden ja laudoituksen purkausta varten tarvittavan toleranssin kokonaissuhde.
Kaikki edellä esitetyssä selityksessä, seuraavissa patenttivaatimuksissa ja piirustuksissa esitetyt tunnusmerkit ja rakenteelliset yksityiskohdat voivat sekä erillisinä että myös mielivaltaisina keskinäisinä yhdistelminä olla oleellisen tärkeitä.

Claims (19)

  1. 9 59287
  2. 1. Kiinnityslaite vierekkäin tai päällekkäin sovitettujen, pääasiallisesti samassa tasossa sijaitsevien laudoituselementtien yhdistämiseksi, joiden laudoituselementtien reuna-alueilla on kohtisuorasta näiden elementtien tasoa vastaan sovitetut reunalistat, joihin kiinnityslaite painautuu, tunnettu siitä, että kiinnityslaitteessa (2) toisaalta on laudoituselementtien (1) reunalistojen (6) läpi menevä pultti (7), jossa on ainakin yksi uloke tai välinasta (8), joka ollessaan vierekkäin sijaitsevien laudoituselementtien (1) reuna-alueiden (3) välissä, pitää nämä elementit välin päässä toisistaan, ja toisaalta laudoituselementtien pintaan painautuva peite-levy (4), joka peittää välinastan (8) muodostaman raon.
  3. 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kiinnityslaite, tunnettu siitä, että välielimenä käytetään ainakin yhtä pultin (7) läpi menevää poikittaisnastaa (8).
  4. 3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen kiinnityslaite, tunnet-t u siitä, että laudoituselementtien (1) reunalistoissa (6) on avaimenreiän muotoiset aukot (9), joihin välinastaa (8) kannattava pultti (7) työnnetään.
  5. 4. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen kiinnityslaite, tunnettu siitä, että pultissa (7) on sen sisääntyöntösuun-nassa vastenastan (11) edessä ainakin vielä yksi poikittaisnasta (12) tai senkaltainen uloke, joka sijaitsee sellaisen sisävälin päässä ensimmäisestä, uloimpana vaste-elimenä toimivasta poikittaisnastas-ta (11) tai senkaltaisesta, joka pääasiallisesti vastaa kahden vierekkäin sijaitsevan laudoituselementin (1) reunalistojen (16) ainepak-suutta, johon etäisyyteen edullisesti on lisätty peitelevyn (4) poikkikappaleen (13) ainepaksuus.
  6. 5. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen kiinnityslaite, tunnettu siitä, että poikittaisnastat (8, 11, 12) menevät pultin (7) läpi samalla tavoin suunnattuina ja keskenään yhdensuuntaisina .
  7. 6. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen kiinnityslaite, 59287 1 o tunnettu siitä, että poikittaisnastat (8, 11, 12) ainakin osittain ja varsinkin ulkonevalla osallaan ovat poikkileikkaukseltaan likimain pyöreät.
  8. 7. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen kiinnityslaite, tunnettu siitä, että poikittaisnastat (8, 11, 12) ovat toiminta-asennossaan kohtisuorassa betonoitavaa pintaa vastaan,ja että laudoituselementtien (1) reunalistoissa (6) olevat avaimenreiän muotoiset aukot ovat suunnatut pääasiallisesti yhdensuuntaisina betonoitavan pinnan, vast, tämän suunnan kanssa.
  9. 8. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen kiinnityslaite, tunnettu siitä, että sellaisia laudoituselementtejä (1a) varten, jotka sovitetaan vierekkäin tylppään kulmaan, käytetään kartiomaista välinastaa (8a), ja että tämän välinastan (8a) molemmin puolin sovitetut vastenastat (10a, 11a) kulloinkin vastaavat puolta kartiokulmaa ja menevät vinosti vastakkaissuuntaisina välikappaleeseen (8a) nähden.
  10. 9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen kiinnityslaite, tunnettu siitä, että välinastana (8a) käytetään kartiomaista poikittaista väli-nastaa, ja että tämän välinastan molemmin puolin sovitetut vastenastat (10a ja11a) ovat kartiomaisia vastenastoja, jotka menevät kiinnitys-pultin (7) läpi vastakkaissuunnattuina välikappaleeseen (8a) nähden mutta kuitenkin yhdensuuntaisina tämän kanssa.
  11. 10. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen kiinnityslaite, tunnettu siitä, että sen peitelevyn (4) poikkileikkaus on ainakin likimain kulmikas, jolloin toista kumahaaraa (15) käytetään sen raon (5) peittämiseksi, jonka välinasta (8, 8a) muodostaa laudoi-tuspinnan, ja toinen kulmahaara muodostaa poikkikappaleen (13), joka sovitetaan viereisten laudoituselementtien (1) reunalistojen väliin,ja joka samalla kiinnityslaitteen (2) kanssa yhteistoimien yhdistää laudoituselementit (1).
  12. 11. Patenttivaatimuksen 9 tai 10 mukainen kiinnityslaite, tunnet-t u siitä, että peitelevyn (4) poikkileikkaus on likimain Z-muotoi-nen, ja että toisen kulmahaaran (16) tehtävänä on ulottua reunalisto-jen (6) luona sijaitsevan laudoituselementin (1) betonoitavasta pin- 11 59287 nasta poispäin olevan reuna-alueen ylitse.
  13. 12. Patenttivaatimuksen 10 tai 11 mukainen kiinnityslaite, tunnettu siitä, että Z-muotoisen peitelevyn (4) ensimmäinen kulma-haara (15) sisäsivullaan painautuu laudoituselementin (1) ulkosivuun ainakin alueittain.
  14. 13. Patenttivaatimuksen 12 mukainen kiinnityslaite, tunnettu siitä, että laudoituselementtiä (1) täydentävän kulmahaaran (15) poikkileikkauksen pituus on suurempi kuin välinastan (8, 8a) paksuus.
  15. 14. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen kiinnityslaite, tunnettu siitä, että peitelevyn (4) poikkikappaleessa (13) on ainakin yksi avaimenreiän muotoinen aukko poikittain asetettua nastaa (8) kannattavan pultin (7) sisääntyöntämiseksi.
  16. 15. Jonkin patenttivaatimuksista 11...14 mukainen kiinnityslaite, tunnettu siitä, että Z-muotoisen peitelevyn (4) toisessa kulmahaarassa (16) on taitettu osa (17), jonka on painauduttava laudoituselementin (1) reunalistan (6) vapaan reunan sisäänpäin suunnattuun pintaan.
  17. 15. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen kiinnityslaite, tunnettu siitä, että peitelevy (4) edullisesti on tehty taipuisasta levystä, esim. teräslevystä.
  18. 17. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen kiinnityslaite, tunnettu siitä, että peitelevy (4) sijaitsee välittömästi laudoituselementin (1) reunan luona ja edullisesti sellaisessa asennossa, että sen betonoitavasta pinnasta poispäin oleva sivu sijaitsee suunnilleen laudoituselementin tasossa.
  19. 18. Patenttivaatimuksen 17 mukainen kiinnityslaite, tunnettu siitä, että peitelevy (4) muodostaa laudoituselementin suoran pidennyksen ja on tämän laudoituselementin reuna-alueella yhdistetty siihen kulmakappaleen välityksellä. 12 59287
FI750180A 1974-01-24 1975-01-24 Faestdon foer bredvid varandra eller ovanfoer varandra anordnade formelement FI59287C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE19742403325 DE2403325C3 (de) 1974-01-24 Verbindungsmittel für nebeneinander oder übereinander angeordnete Schalelemente
DE2403325 1974-01-24

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI750180A FI750180A (fi) 1975-07-25
FI59287B true FI59287B (fi) 1981-03-31
FI59287C FI59287C (fi) 1981-07-10

Family

ID=5905572

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI750180A FI59287C (fi) 1974-01-24 1975-01-24 Faestdon foer bredvid varandra eller ovanfoer varandra anordnade formelement

Country Status (12)

Country Link
AT (1) AT336258B (fi)
BE (1) BE824717A (fi)
CH (1) CH586337A5 (fi)
DK (1) DK139785C (fi)
FI (1) FI59287C (fi)
FR (1) FR2259208B1 (fi)
GB (1) GB1500571A (fi)
IT (1) IT1031131B (fi)
NL (1) NL174382C (fi)
NO (1) NO141022C (fi)
PL (1) PL94029B1 (fi)
SE (1) SE402952B (fi)

Families Citing this family (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CN111456428A (zh) * 2020-05-18 2020-07-28 中冶天工集团有限公司 弧形阳、阴角模板及弧形阳、阴角模板组合支模
CN113482320B (zh) * 2021-07-21 2022-09-30 中亿丰建设集团股份有限公司 一种装配式建筑模板

Also Published As

Publication number Publication date
NO750204L (fi) 1975-08-18
DK139785C (da) 1979-10-01
NL174382B (nl) 1984-01-02
BE824717A (fr) 1975-05-15
SE7500732L (fi) 1975-07-25
SE402952B (sv) 1978-07-24
NL174382C (nl) 1984-06-01
ATA17275A (de) 1976-08-15
NO141022B (no) 1979-09-17
FI59287C (fi) 1981-07-10
CH586337A5 (fi) 1977-03-31
PL94029B1 (fi) 1977-07-30
DE2403325A1 (de) 1975-07-31
FI750180A (fi) 1975-07-25
GB1500571A (en) 1978-02-08
NO141022C (no) 1979-12-27
IT1031131B (it) 1979-04-30
FR2259208A1 (fi) 1975-08-22
FR2259208B1 (fi) 1982-06-11
NL7500829A (nl) 1975-07-28
AT336258B (de) 1977-04-25
DK22075A (fi) 1975-09-22
DK139785B (da) 1979-04-17
DE2403325B2 (de) 1976-04-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
KR100721211B1 (ko) 내/외장재 패널 및 그 시공방법
US3047931A (en) Forms for concrete construction
KR101078795B1 (ko) 프리캐스트 콘크리트 기둥과 보의 접합부용 거푸집 및 이를 이용한 건축 시공 방법
KR102001499B1 (ko) 선조립 기둥용 탈형 거푸집 고정 밴드
JP4018740B2 (ja) 内外装材下地兼用型枠パネル及びコンクリート構造物の型枠工法
EP2997205B1 (en) A method for joining building boards
CA1065155A (en) Concrete shuttering connecting means
FI59287B (fi) Faestdon foer bredvid varandra eller ovanfoer varandra anordnade formelement
KR200403876Y1 (ko) 사각 맨홀 거푸집
KR102011838B1 (ko) 거푸집 탈착형 철근 선조립 보 구조물
CZ289481B6 (cs) Výplňový systém pro stěny a obklady budov
JP4903110B2 (ja) 開口補強ユニットおよび布基礎
KR102522194B1 (ko) 트러스거더 보강부를 갖는 거푸집, 및 이를 조립한 거푸집 조립체
JPH0133624B2 (fi)
KR100733584B1 (ko) 사각 맨홀 거푸집
KR20200141855A (ko) 건축물의 벽 시공 구조
DK3242983T3 (en) Framed-up panel-form element
KR102181071B1 (ko) 곡면형 벽체 형성용 거푸집 체결장치
KR930021898A (ko) 형태가공(formwork)구성성분
CA3144709A1 (en) Securing member and wall structure
KR100943424B1 (ko) 앵커를 이용한 모서리 연결방식의 건축용 조립식 거푸집 체결구조
KR101035423B1 (ko) 거푸집 공사용 보강빔 및 이를 이용한 시스템 판넬
JP4157211B2 (ja) 鋼製セグメントとその製作方法
KR200408443Y1 (ko) 콘크리트 벽체를 형성하기 위한 알루미늄 패널
KR200274915Y1 (ko) 건축물 축조를 위한 거푸집 보강대의 서포트

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: MAIER, JOSEF