FI57525C - Foerfarande foer framstaellning av aetbar emulsion - Google Patents
Foerfarande foer framstaellning av aetbar emulsion Download PDFInfo
- Publication number
- FI57525C FI57525C FI750651A FI750651A FI57525C FI 57525 C FI57525 C FI 57525C FI 750651 A FI750651 A FI 750651A FI 750651 A FI750651 A FI 750651A FI 57525 C FI57525 C FI 57525C
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- emulsion
- saccharomyces
- kluyveromyces
- aqueous phase
- candida
- Prior art date
Links
Classifications
-
- C—CHEMISTRY; METALLURGY
- C11—ANIMAL OR VEGETABLE OILS, FATS, FATTY SUBSTANCES OR WAXES; FATTY ACIDS THEREFROM; DETERGENTS; CANDLES
- C11B—PRODUCING, e.g. BY PRESSING RAW MATERIALS OR BY EXTRACTION FROM WASTE MATERIALS, REFINING OR PRESERVING FATS, FATTY SUBSTANCES, e.g. LANOLIN, FATTY OILS OR WAXES; ESSENTIAL OILS; PERFUMES
- C11B5/00—Preserving by using additives, e.g. anti-oxidants
- C11B5/0085—Substances of natural origin of unknown constitution, f.i. plant extracts
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A23—FOODS OR FOODSTUFFS; TREATMENT THEREOF, NOT COVERED BY OTHER CLASSES
- A23D—EDIBLE OILS OR FATS, e.g. MARGARINES, SHORTENINGS, COOKING OILS
- A23D7/00—Edible oil or fat compositions containing an aqueous phase, e.g. margarines
- A23D7/005—Edible oil or fat compositions containing an aqueous phase, e.g. margarines characterised by ingredients other than fatty acid triglycerides
- A23D7/0056—Spread compositions
Landscapes
- Chemical & Material Sciences (AREA)
- Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
- Oil, Petroleum & Natural Gas (AREA)
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Wood Science & Technology (AREA)
- Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
- Botany (AREA)
- Organic Chemistry (AREA)
- Food Science & Technology (AREA)
- Polymers & Plastics (AREA)
- Edible Oils And Fats (AREA)
- Micro-Organisms Or Cultivation Processes Thereof (AREA)
- Preparation Of Compounds By Using Micro-Organisms (AREA)
- Dairy Products (AREA)
- General Preparation And Processing Of Foods (AREA)
Description
E3R1 M (11)KUULUTUSjULKAISU r nr λ r
lJ v ^ UTLÄGG N I NGSSKRI FT 3 ' <J £ O
C (45) ; i :r i ^ (51) Kv.ik?/int.ci.3 A 23 D 3/00 SUOMI —FINLAND (21) P»t*nttlh«k*im)* — PuentaiM0knin| 750Ö51 (22) Hakamlipllvl — Anteknlnpd·! 06.03.75 (23) Alkupllvl—GIMgh«t»da| 06.03.75 (41) Tullut Julkiseksi — Bllvlt offuntllg 08.09.75
Pmtmtth ja rakirtarihallitu. (44) Nihtlvikelpenon jt klMlUJultohlM
Patent· och registerstyralaan Anrtkan utitgd oeh utl.*krlft*n publfcarad 30.05.80 (32)(33)(31) Pyydetty etuoikeus—Begird priori*et 07-03.7*+ Englanti-England(GB) 10302/7*+ (71) Unilever N.V. , Burgemeester s'Jacobplein 1, Rotterdam, Hollanti-Holland(NL) (72) Gerard Tuynenburg Muys, Rotterdam, Cornells Theodorus Verrips,
Maassluis, Roger Theophile Sylvain van Gorp, Vlaardingen, Hollanti-Holland(NL) (7*+) Leitzinger Oy (5*+) Menetelmä syötävän emulsion valmistamiseksi - Förfarande för framställning av ätbar emulsion
Oheisen keksinnön kohteena on menetelmä hiivaa sisältävien, laadultaan parempien ja suhteellisen vähärasvaisten ruoka-emulsioiden, kuten margariinin ja ruokalevitteiden ja erityisesti ei-meijeristä peräisin olevien ruokalevitteiden, so. emulsioiden, joissa rasvafaasi sisältää oleellisia määriä kasvisrasvoja ja muodostuu erityisen oleellisesti kasvisrasvoista, valmistamiseksi. Nykyaikaisessa teknologiassa syötävien ruokaemulsioiden mikrobiologinen huononeminen vältetään erityisesti kontrolloimalla emulsiorakennetta.
Margariinille hyväksytyt mikrobiologiset standardit (vert. "Margarine Today", Seminaarijulkaisut, Dijon Yliopisto, puheen johtaja prof. Guy Clement, Leyden, E.J. Brill, 1970, s. 117) ovat esimerkiksi seuraavanlaiset: 2 57525 juuri valmistet- 2 viikon/19°C varastointeina_nin jälkeen_ 2
Ei-lipolyyttiset hiivat < 10 ei merk. lisäystä
Lipolyyttiset hiivat <5 ei merk. lisäystä
Vaikkakin meijerituotteet, esimerkiksi voi, kun ne valmistetaan mikrobiologisen turvallisuuden kannalta riittämättömissä olosuhteissa, voivat muiden mikro-organismien ohella sisältää hiivoja, nykyaikaisessa teollisessa ruokaemulsion valmistuksessa ei ole milloinkaan vakavasti harkittu hiivojen lisäämistä puhumattakaan toteuttamisesta.
Keksinnön mukaiselle menetelmälle on tunnusomaista se, että vältetään tai vähennetään emulsion autoksidaatiota lisäämällä emulsion vesifaasiin, joka sisältää ravin- . . ... 3 7 neväliainetta, hiivasoluja pitoisuuksina 10 - 10 solua emulsion grammaa kohti, jolloin hiivasoluina on jokin seuraavista lajeista: Kluyveromyces lactis, Debary-omyees hansenii, Kluyveromyces marxianus, Leucosporidium frigidum, Kluyveromyces bulgaricus, Pichia ohmeri, Saccharomyces rosei, Candida kefyr, Saccharomyces kluy-veri, Metschnikowia pulcherrima, Wickerhamii fluorescens, Candica sake, Saccharomyces cerevisiae, Torulopsis Candida, Candida vini, Candida intermedia, Debaryomyces tamarii, Dekkera intermedia, liansenula anomala, Kluyveromyces aestuarii, Kluyveromyces cicerisporus, Pichia farinosa, Saccharomyces cidri, Saccharomyces diastaticus, Saccharomyces saitoanus, Torulopsis holmii, Wingea robertsii, Kluyveromyces lodderii, Kluyveromyces phaffii, Candida macedoniensis, Saccharomyces baillii, Pichia membra-nae faciens tai Saccharomyces uvarum.
Emulsion vesifaasin happamuus on tärkeää, ja sen ρΗ-arvon tulisi parhaiten olla välillä 3 tai 4-6,5, mieluummin 4,0-6,0, erityisesti 4,2-5,2, koska muutoin ei voida taata riittävää hiivojen eloonjääntiä. Etikkahappoa tulisi olla vähemmän kuin 0,2 % vesifaasista, koska suuremmat määrät vaikuttavat vahingollisesti hiivojen aktiivisuuteen.
Parhaiten käytetään syötäviä hiivoja, jotka jäävät riittävän hyvin emulsioon ainakin 20 tai 40 päiväksi, erityisesti ainakin 60 päiväksi, etenkin 100 päiväksi tai yli, ja jotka oleellisesti pienentävät emulsion happipitoisuuden happipitoisuuteen, joka on korkeintaan 80 %, parhaiten korkeintaan 40 %, erityisesti 10 tai 5 % tai alle alkuperäisestä happipitoisuudesta, korkeintaan 10, parhaiten korkeintaan 5 päivän kuluessa emulsion valmistamisesta.
Oheisen keksinnön raukaisten emulsioiden eräs erityinen etu on se, että ne voidaan valmistaa tarvitsematta ehdottomasti hapetonta käsittelyä ja pakkausta, ja että siitä huolimatta tyydyttämättömien rasvojen autoksidaatio pienenee ainakin huomattavasti.
Lisäksi, koska hiivat kuluttavat happea, voidaan lopullisen tuotteen 3 57525 organoleptisiin ominaisuuksiin paljoa vaikuttamatta käyttää suurempia määriä öljyjä ja rasvoja, jotka autoksidoituvat helpommin, esimerkiksi kasvisrasvoja, jotka sisältävät 40 % tai enemmän tyydyttämättömiä, erityisesti monityydyttämättömiä rasvahappotähteitä, erityisesti li-noleenihappotähteitä, jälkimmäistä esimerkiksi 2 tai 3 % tai enemmän. Vaikuttavin parannus saadaan valmistamalla hiivaa sisältäviä ruoka-levitteitä rasvafaasista, joka sisältää 20 % tai yli, esimerkiksi 25-95 % tällaisia kasvisrasvoja, erityisesti hydraamattomia nestemäisiä öljyjä, kuten soijapapuöljyä.
Tässä selityksessä käytettynä nimitys "rasva" sisältää rasvahappo-triglyseridit, jotka ovat kiinteitä lämpötilassa 20°C ja joita tavallisesti kutsutaan "rasvoiksi", sekä triglyseridit, jotka ovat nestemäisiä tässä lämpötilassa, ja joita tavallisesti kutsutaan "öljyiksi". Myös tässä selityksessä käytetty nimitys "nestemäinen öljy" tarkoittaa triglyseridejä, jotka ovat nestemäisiä lämpötilassa 5°C, parhaiten lämpötilassa 0°C. "Rasvafaasi" on rasva tai rasvasekoite, joka voi sisältää nestemäisiä öljyjä ja joka sopii ainoaksi rasva-sekoitteeksi keksinnön mukaisissa emulsioissa. Samalla tavoin "mar-gariinirasva" on rasvasekoite, joka voi myös sisältää nestemäisiä öljyjä ja joka sopii rasvafaasiksi margariiniin. Ellei toisin ole mainittu, nimitykset "emulsio", "margariini", "ruokalevite" jne., viittaavat keksinnön mukaisiin emulsioihin ja myös sopiviin määriin rasvaliukoisia emulgointiaineita, esimerkiksi osittaisrasvahappogly-seridit kuten monoglyseridit, fosfatidit, ja niiden jakeet jne., ja/tai vesiliukoisia emulgointiaineita, esimerkiksi osittaisglyseri-dit, fosfatidit, munanruskuainen, proteiini jne. Tällaiset emulsiot ovat parhaiten vesi-rasvassa-tyyppisiä.
Eräs toinen etu on se, että keksinnön mukaisiin emulsioihin ei vaikuteta haitallisesti organoleptiselta kannalta, mikä tarkoittaa sitä, etteivät ne saa "hiivamaista" makua, ja että hiivat voivat pitää happipitoisuuden riittävän alhaisina varastoitaessa, myös käytettäessä riittämättömän ilmatiiviitä pakkauksia.
Keksinnön etuna on edelleen se, että voidaan saada emulsioita, jotka voidaan pakata tinapurkkeihin ja ettei vaikuteta haitallisesti emulsion pH-arvoon.
Lisäksi valitsemalla kriittisesti saatavissa olevista eri kannoista 57525 ne, jotka ainakin hapenkulutuksen ja elinvoimaisuuden kannalta ovat sopivia keksinnön tarkoitukseen, on löydetty kantoja, jotka varastoitaessa muodostavat keksinnön mukaisiin emulsioihin miellyttävän flavorin.
Keksinnön mukaiset emulsiot voivat sisältää suolaa? esimerkiksi voidaan valmistaa margariineja tai vähärasvaisia levitteitä, jotka sisältävät niinkin paljon kuin noin 12-15 % ruokasuolaa vesifaasissaan vaikuttamatta vakavasti hiivojen elinvoimaan. Joskus on hyödyllistä ja jopa tarpeen adaptoida hiivakannat suolattuun väliaineeseen.
Keksinnön mukaiset emulsiot ovat parhaiten vesi-öljyssä-tyyppisiä ja sisältävät 75-85 paino-% rasvafaasia (margariini); mukaan kuuluvat kuitenkin myös vesi-öljyssä-tyyppiset rasvaemulsiot, joiden rasvapitoisuus on niinkin alhainen kuin 20 tai 35-60 %, nk. vähärasvaiset levitteet. Eräs sopiva vesifaasin sisältävä ravinneväliaine on maitopohjainen vesifaasi, joka sisältää sokeria ja vitamiineja. Oheisen keksinnön mukaisissa emulsioissa voidaan käyttää erityisesti vesifaasia, joka sisältää maitoa, kuorittua maitoa, kirnupiimää, heraa, jne., haluttaessa laimennettuna vedellä pienempään sokeripitoisuuteen, esimerkiksi 0,1-1,5 paino-%, johon on lisätty oleellisia kasvutekijöitä, esimerkiksi sitruunahappoa ja vitamiineja ja/tai tällaisia kasvutekijöitä sisältävien kasvisproteiinien vesidispersi-oita.
Tällainen vesifaasi sisältää tarkoituksenmukaisesti lisäksi erilaisia pienehköjä aineosia, esimerkiksi suolaa, happoflavoreita ja veteen liukenevia emulgointiaineita.
Erityisen suositeltu on maitopohjainen vesifaasi, joka on hapatettu bakteriologisesti, koska tuote saadaan tällöin organoleptisesti yhä paremmaksi; bakteriologinen hapattaminen voidaan tarkoituksenmukaisesti suorittaa sinänsä tunnetulla tavalla sopivalla lähtöviljelmäl-lä, joka sisältää maitohappobakteerikantoja, esimerkiksi lähtövil-jelmiä, joita tanskalainen yhtiö "Visby" markkinoi kauppanimellä "Probat" ja tanskalainen yhtiö Hansen kauppanimellä "Syrevaekker", tai voidaan käyttää Marschall Dairy Laboratory Inc., U.S.A. markkinoimaa Streptococcus diacetilactista tai "Marlac Culture"-viljelmää.
5 57525
Parhaiten käytetään hiivoja, jotka pienentävät happipitoisuuden korkeintaan 10 tai 5 päivässä määrään, joka on korkeintaan 5 tai 10 % alkuperäisestä happipitoisuudesta.
Sopivia hiivoja ovat hiivat, jotka ovat syötäviä, eläviä, happea kuluttavia ja oleellisesti ei-lipolyyttisiä ja oleellisesti ei-proteo-lyyttisiä, mikä tarkoittaa sitä, että keksinnön mukaisia emulsioita varastoitaessa ei kehity epämiellyttävää saippuamaista, hapanta tai katkeraa makua. Parhaiten hiivat voivat muuntaa yhden tai useamman seuraavista sokereista: laktoosi, glukoosi, fruktoosi ja galaktoosi, ja/tai yhden tai useamman seuraavista yhdisteistä: sitruunahappo, palorypälehappo, maitohappo ja niiden suolat, esimerkiksi alkalime-tallisuolat, tai etanoli.
Hiivat on valittu sadoista saatavissa olevista kannoista viljelemällä niitä substraatilla, joka on samanlainen tai identtinen kuin keksinnön mukaisen emulsion vesifaasi, ja valmistamalla niistä margariineja. Viljelty vesifaasi ja niistä valmistettu emulsio arvioitiin orga-noleptisesti ja mitattiin hiivojen hapenkulutus.
Sopivia hiivoja ovat esimerkiksi: (luokittelu J. Lodder'in teoksen mukaan, "The Yeasts", 1970, North Holland Publishing Company, Amsterdam-Lontoo, toinen, uudistettu painos)
Kluyveromyces lactis, Debaryomyces hansenii,
Kluyveromyces marxianus, Leucosporidium frigidum,
Kluyveromyces bulgaricus, Pichia ohmeri, Saccharomyces rosei, Candida kefyr, Saccharomyces kluyveri,
Metschnikowia pulcherrima, Wickerhamii fluorescens,
Dandida sak§, Saccharomyces cerevisiae, Torulopsis Candida, Candida vini, Candida intermedia, Debaryomyces tamarii, Dekkera intermedia, Hansenula anomala,
Kluyveromyces aestuarii, Kluyveromyces cicerisporus,
Pichia farinosa, Saccharomyces cidri, Saccharomyces diastaticus, Saccharomyces saitoanus, Torulopsis holmii, VIingea robertsii, Kluyveromyces lodderii, Kluyveromyces phaffii, Candida macedoniensis, Saccharomyces baillii,
Pichia membranae faciens ja Saccharomyces uvarum.
Parhaiten käytetään seuraavia hiivoja: 6 57525
Kluyveromyces lactis, Debaroymyces hansenii,
Kluyveromyces marxianus, Leucosporidium frigidum,
Kluyveromyces bulgaricus, Pichia ohmeri, Saccharomyces rosei, Candida kefyr, Saccharomyces kluyveri,
Metschnikowia pulcherrima, Wickerhamii fluorescens,
Candida sak€, Saccharomyces cerevisiae, Torulopsis Candida, Candida vini, Candida intermedia, Debaryomyces tamarii, Dekkera intermedia, Hansenula anomala,
Kluyveromyces aetuarii, Kluyveromyces cicerisporus,
Pichia farinosa, Saccharomyces cidri, Saccharomyces diastaticus, Saccharomyces saitoanus, Torulopsis holmii, ja Wingea robertsii, ja erityisesti seuraavien sukujen kantoja: Kluyveromyces lactis, Debaryomyces hansenii,
Kluyveromyces marxianus, Leucosporidium frigidum,
Kluyveromyces bulgaricus, Pichia ohmeri, Saccharomyces rosei, Candida kefyr, Saccharomyces kluyveri, Metschnikowia pulcherrima, Wickerhamii fluorescens ja Candida sak§.
Parhaimmat tulokset on saatu viimeksi mainitun ryhmän seitsemällä ensimmäisellä suvulla.
Hiivat, jotka ovat erityisen suositeltuja, ovat happea kuluttavat kannat, jotka on saatu hiivoista, joita esiintyy tavallisesti juustossa, esimerkiksi ranskalaistyyppisissä juustoissa, kuten Brie- ja Camembert-juustoissa, kuten esimerkiksi Kluyveromyces lactis ja Debaryomyces hansenii. Viimeksi mainitut kannat, jotka on tallennettu "Centraal Bureau voor Schimmelcultures, afd. Gisten", Delft, Hollanti, kokoelmaan numeroilla CBS 6594, 6595, 6596, 6597, 6598, 6603, 6604, 6605, 6606, 6607, 6608, 6609 ja 6747, eivät vain pienennä emulsion happipitoisuutta, vaan antavat sille myös miellyttävän maun.
Samaan laitokseen on myös tallennettu muita sopivia kantoja; niiden viitenumerot käyvät ilmi mukaanliitetyistä taulukoista.
Hiivat voidaan lisätä emulsioihin missä tahansa valmistuksen vaiheessa sinänsä tunnetulla tavalla, edellyttäen, että ainakin suurin osa jää eloon emulsion käsittelyssä, ja että ei vaikuteta dramaattisesti hiivojen hapenkulutusominaisuuksiin. Hiivat lisätään parhaiten vesi-faasiin ennen sen emulgointia rasvafaasin kanssa. Erityisesti rasva- 57525 faasin kanssa emulgoidaan suoraan juuri valmistettu vesipitoinen hiivadispersio, so. hiivadispersio, jossa oleellinen osa hiivasoluista, esimerkiksi 80 tai 90 % tai enemmän, on logaritmivaiheen loppuosassa tai stationäärivaiheen alkuosassa. Tällaista hiivadis-persiota tai niiden konsentraatteja voidaan myös haluttaessa säilyttää olosuhteissa, joissa lämpötila on sopivan alhainen, ja myöhemmin lisätä emulsioihin.
Vaihtoehtoisesti hiivat dispergoidaan sopivaan ravinneväliaineeseen, joka sisältää vesifaasin, esimerkiksi osan emulsion vesifaasista, joka rasvafaasin ja lopun vesifaasin emulgoinnin jälkeen ruiskutetaan näin saatuun emulsioon olosuhteissa, joissa hiivaa sisältävät pisarat jakaantuvat suhteellisen karkeasti keksinnön mukaiseen emulsioon .
Hiiva voidaan viljellä panoksittain tai jatkuvatoimisesti lämpötiloissa noin 30-40°C, parhaiten 15-30°C:ssa, sekä hapettomassa, että happea sisältävässä kaasukehässä, parhaiten väliaineessa, joka on samanlainen kuin se, jota käytetään keksinnön mukaisen emulsion ve- sifaasina.
Erinomaisen hyvin happea kuluttavaa hiivabiomassaa saadaan, kun hii-vakantoja viljellään substraatilla, esimerkiksi kuoritulla maidolla, joka on laimennettu vedellä sokeripitoisuuteen korkeintaan noin 1,5 %, johon on lisätty kasvutekijöitä, esimerkiksi sitruunahappoa ja vitamiineja, jota substraattia ilmastetaan, parhaiten runsashappisella kaasulla. Esimerkiksi hiivoja viljellään keksinnön mukaisesti lämpötilassa 10-40°C, esimerkiksi 25°C:ssa, lisäämällä noin 106 hiivaa per gramma substraattia ja ilmastamalla sitä hapella, kunnes g 18-24 tunnin kuluttua hiivan määrä on noin 10 .
Viljeltyä hiivaa lisätään sopivaan vesifaasiin, esimerkiksi bakteriologisesta tai kemiallisesti happamaksi tehtyyn maitoon, sellainen 2 7 konsentraatio, että siitä valmistettu emulsio sisältää 10 -10 , parhaiten noin 10^ solua/gramma emulsiota.
Seuraavassa keksintöä havainnollistetaan esimerkein.
* 8 57525
Esimerkit I-XIII
Valmistettiin margariinia 82 painoprosentista juuri puhdistettua rasvasekoitetta, joka sisälsi: 60 paino-osaa hieman hydrattua soijapapuöljyä (linolihapon prosenttimäärä 28 %, linoleenihapon 2,5 %) 10 paino-osaa täysin hydrattua palmuöljyä 15 paino-osaa kookospähkinäöljyä 15 paino-osaa auringonkukkasijyä (linolihapon määrä 65 %) ja 18 painoprosentista vesifaasia,
Vesifaasi valmistettiin seuraavasti: 50 osaa bakteriologisesti happamaksi tehtyä ("Probat") kuorittua maitoa sekoitettiin 50 osan kanssa vettä; pH-arvo oli 4,5.
Vesifaasiin lisättiin selektoitua ja viljeltyä hiivasuspensiota o kuoritussa maidossa, joka sisälsi 10 solua per gramma maitoa, kunnes saatiin haluttu konsentraatio per gramma margariinia.
Hiivat viljeltiin seuraavasti: 10® solua lisättiin lämpötilassa 25°C yhtä grammaa kohti kuorittua maitoa. Syötettiin ilmaa ja samalla sekoitettiin 18-24 tuntia, kun- g nes konsentraatioksi saatiin 10 solua per gramma maitoa.
Margariinit valmistettiin dispergoimalla 8°C:nen vesifaasi 45°C:seen sulatettuun rasvasekoitteeseen käyttämällä englantilaisessa patenttijulkaisussa 765.870 kuvattua menetelmää.
Vesifaasissa olevat hiivakannat, niiden alkuperä, konsentraatio, morfologiset ominaisuudet jne. on koottu taulukkoon I. Myös kokeiden tulokset on esitetty mainitussa taulukossa.
Flavorivaikutelma arvioitiin organoleptisesti.
Hapen kulutus mitattiin seuraavasti:
Margariinin happipitoisuus mitattiin polarograafisesti Clark-kennon avulla lämpötilassa 35°C (vert. Fette, Seifen, Anstrichmittel 68 9 57525 (1966) 135-139), joka oli kytketty Radiometer pH-mittariin 27 GM, käyttämällä kaasumittauslaitetta Gas Monitor PHA 927 b, PHM 72 MK 2 (Radiometer A/S, Kööpenhamina, Tanska).
Kenno kalibroitiin seuraavasti: 0 % €>2^ kyllästetty Na2S02 vesiliuos 100 % 02: ilmalla kyllästetty lämpötilassa 35°C oleva auringonkukka-öljy.
Hiivan hapen kulutus margariinissa määritettiin pakatusta margariinista otetusta näytteestä, jonka lämpötila säädettiin välittömästi noin lämpötilaksi 30°C, ja mitattiin Clark-kennolla.
Happipitoisuus mitattiin ajan funktiona ja ilmoitettiin prosentteina maksimipitoisuudesta.
Samanlaiset tulokset saatiin, kun hieman hydrattu soijapapuöljy korvattiin hydraamattomalla soijapapuöljyllä, joka sisälsi 55 % linoli-happoa ja 8 % linoleenihappoa, ja myös silloin, kun vesifaasi valmistettiin bakteriologisesti happamaksi tehdystä 6-prosenttisesta hera-jauhesuspensiosta vedessä (pH 4,6), myös silloin, kun rasvapitoisuus pienennettiin 40 painoprosenttiin.
Esimerkit XIV-XLIV
Valmistettiin margariineja samalla tavoin kuin edellisissä esimerkeissä, mutta lisättiin muita hiivakantoja ja vesifaasi valmistettiin seuraavasti: 20 painoprosenttia bakteriologisesti hapatettua kuorittua maitoa sekoitettiin 80 painoprosentin kanssa vettä (pH-arvo oli 4,5); esimerkkien XXIII-XXVIII margariinit valmistettiin rasvasekoitteesta, joka sisälsi: 45 % auringonkukkaöljyä 30 % soijapapuöljyä 13 % täysin hydrattua kovaa rasvaa, ja 12 % safflo-öljyä
Esimerkin XV mukaisesti valmistetun emulsion rasvafaasin lämpötila oli 33°C.
10 57525
Tulokset on koottu taulukkoon II.
Samanlaiset tulokset saatiin margariineilla, jotka sisälsivät 40, 50 ja jopa 75 % hydraamatonta soijapapuöljyä.
Esimerkki XLV
Esimerkki I toistettiin, mutta hiivat viljeltiin seuraavassa substraa tissa: 10 grammaa kuorittua maitoa (pastöroitu) 100 grammaa vettä, joka sisälsi 1 % natriumsitraattia, ja hiivat viljeltiin syöttämällä happea 1 N1 happea per litra väliainetta per minuutti.
Substraatin vitamiini- ja mineraalikoostumus säädettiin samanlaiseksi kuin maidossa normaalisti.
Viljellystä hiivasuspensiosta valmistetun margariinin happipitoisuus laski nollaan jo kahden päivän kuluttua valmistamisesta.
TT
J- J- - ..........
m n -h Λ S i § * 5 7525
3 u) :<d (3u P-* <U
»j « μ·Η ΛΗΛ S
3 Ή <U ft u Ή H
t—i c cu (ft. tn :rt :rt · 3 ΙΙΐί 3 tn ooooomoin. coo ooo '’‘μ^ΡΒβ " *
ts cd rt :rt 3 :rt <D V
a) oo u in > m cu Ui rt w *H ·Η Ai id <4 ·> <u O :4 >< PS in u cu uj ~3---- oi id a <u i
3 M i—1 · 4-J
C 3 OlfllH
•h M I rt ω 8 3 S 8 5 8 S 8 iS S ίϋ δ S
Θ H 'rl A vD(OIQvor^iOU>lO<0«OKOiOtf) <0 <0 ,C CO »H «ÖO*öiOu> UJiDOCJtOCOOvö g S" 11g § S ! s 3 9 8 9 i 3 ;; i ! r-* G U U U r*
rH CU O H CO H
cd υ O 3 *H o H s > O O 33 ______ !
- · I
' I
C ** β I
! 1 * 2 ΐ ;
j | « "S M
: Srt^idrtcdtdtdtdcdcdlj c! i
oBSLSBBHSBSStiiL
g’rti^rart tdrtrtrtrtrt.Hg' i
3 ScogWMcowtewMw g I
M f* o -n * ! I m | J· ? Ϊ ° S -o 2 ! ' ---~o--— c c i
4-» Cd -rl (3.Ä 0) 0) I
l I 4-1 > 05 -► ·γ43 ö c ! 00>»C5"r4 3cnp»p»oc7>(j>’cno>o>iTiO! c" . oi ‘C* *r* 1 U dl ?5 d) 'rl S ω O «* O. O 0-0 O O V o >MU O > > ' ft O H B U dl c c c c c c c-c c c'c JSJS c. Ή Ή | > "T-1--3-Hi----S- ’rt Ή
; o U # S « 3 +J 4J
i^j i’rl2 111 ® ?'* ® ® !· d·1® # ofl e *«! Sn
•ι-l ,^.ρ^οοοοοοΟοοοοδΙο 05 ÖO
H H iJ ci ΰ w c c c c C C C C C C C.G c ΟΦ "crr^i—---------------- -- - p, g U ‘H | O O v> Λ ΙΛ «Λ to O V> w tf> ¢) 1% «,) ; | g 5‘ä aaaaaaaaaaaaa ; ! ^ m . J -H H —I β«*··0ιββ<Λ«»ϋ)θο·»Ο· 5 o “ e «il n aaaaaaaaaaaaa
Ai Id Ή---—Π-o-- ! Ai Ö « I I i? A! I Z3 «H to Λί O r± »3 w 4/5 « ^ v> to o rt *0 o o : 1 I Has-ji β Λ H ® °k3 ä Isssssssssss S « ΙΛ *rl W r-1 U dl nj rt o. α. α. o. n. <x δ. a. o, o. n. · H rCd •A 4-1 _________-C ^ - - rt
bo Id I I 3 Q B
O id 3 O ·δ 2 , ·Η ;n) i—i 4_i r-ι o ή *3 fl'S 2-2 2·5**''* ·*'*'*·* o > σβώλοι j2.g8-aaaaaaa&aa > £ _
*4-1 QJ ................. —4=!-rt....................... , ----------- ------ 4-1 C
. J-ι G *H « 4J 41
O M I in oorrtwowwoowwcnw W >»C
JS <1> Ai O "“ ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ rt r-4 Ή ta cd -O c c 0.0.0. o_ö.Zi.ä.aö.c S. r-i:rt f—I 4-1 ‘rl <u β
! *~*1— ................ - o, ...... — π5 ·Η 'M
** ίο 1010^109^-4-^10 IO M0S
I 101*01 ooooooooooo o : Id Cd 3 ·> 'r-T-i-r-T-T-T-r-T-v V :'<· ·· [ ^4 ÖO 10 Ai Id vytfvvyvyvyu 10 Id ί 4JMW ,,,^,ΊΊ^χκχχχχχχοκ Βθ 3 td ιο C id 10^- T-r-T-T-iOr-<Mioi009**o Ή ι-4 ; 3! e -¾ f 2 ϋ 3 *“ « Λ - 5 2 c O *rl ·Η 4JO p P' 0 -H »H :fl3 3 to o ^ ^ U Vt PV r-4 r—l W *r4 ·Η
----V —» - ' ........... —i~—i.— ' "» ' ' cb cO
I I I I ^ 'ί ^ ^ 4 V ^ ΙΩ V (Ω ^ >
ö ÄJ P ·|4 ÖO OOOOOOOOO O O O ·Η ·Η JdJ
IS 1 ‘Μ·δδδ·5ΗίΓ U § g §
J 4-> *r1 ? · · · ? k VJ
Ai Ci o M r-4 ΙΟ ΙΛ -OI K) <0 4J
e-lrt'HrtrtO rH ,-t < w 4J no m id <44 m h 1 J ^ cl _ Qr, - ö, (¾. «SV«, . ” · c c « c S.^5 *3 -g *ä g :
S -S« FRsfff-ffiKfe-gO .S.Sa.S
i Ai id 3 öögöa>ä»i> 8ö öo»»«> ·Η ·Η" ·> rt
h »d u d §SS!sSEkEe,!Ri; ~ H Ct to H
ru . .M. _ (4<0a(4(D<QAt(Qi0AntflL. |J v! li H
i <1 Vt ^ *n o o o o o o o o o o tj o m rt rt rt rt I w " ~ 1 —————— ............ —- .. .. .- ÖO bO a. d
Id id I >4 V* Ή 0) .
>Crt ,· in to o* -> >o.p σ-τ- o cn *o σ> <o S S rt 3
•H Cd RO,' cONOrM oaoiOrr.N^ifl 3 3 1+ O
•H Id 3 M / CM*OtOlOlOl09lOlo ioiOlO Β B W
---O ® Θ Θ f o:u * uit S3 T- c*iw 9io«or- «oo»oj;. olio > , " ..................---—— - ^ ---^5 7 5 2 ' 12 j
i - . I
f 1 11 ™ ' ' · ,-- - _ - - -n - f Γ 1-1 .1.1111 ----- -I -, -I. <· —i I t ·* I i o d w d h I a 9 (A xo p, >> 41 ? — u (A h *H d H ^ 1 *0^*0
3·Μ οι ο,ϋ^Η ~ jo τι-» c o. cu u> :cd :<d ? 2 -* I
*rt .3 Jd *rl ® 'π - O rt-^-Ö^jO^rtiOrOr m o oo^C-
^ ί H 3 β c 00000N»OOOOwr^W;0»rrÖrO«iOO»lww r «O M M
C d i0 »I 9 :i4 oi 3 *~ ·
O to *j W > W , «I
CU U Cl (A «rt »rt ^6 d d ·· oi o a >« , g g X M 4J O» 4J - j !) 1 fl *d g 3 »3 «M - . 3 « g «o w 1 I G O *M 1 I , (OHM 0H —' ——».. - I ----- , *0 2 U vi Q ^0<p<00»^twi0m__0***l000r»t0^r0*<»-»tf>r_c<i0tf>^-t-.r»oo <\* r- 1
! 3 β Q 2; '2 inNU'i'irttOneiO'i^^iniOriOOiOOHOcaolOlOlOrOtOtOiO
1 G <i> > »-* *ä c · — - ' -— -- ... - ------ i
Il ΦΟ 0 qj •oc^or^r-coocoiOT^r^f^r^i/jtoo^r^p^kiit-cnf^rN.r-cnr-vor^f^c^· »rt S o U U »rt ---------- ... - .... - ......... - ..... , ------------ r-i <0 h (o h ^ io n o o to ia 4 uoioio^^io^r cn «- c* ot *9 o «d o il 4 O Φ 4> *rt O !l i m u m g o g j.
• ^ « · 8· le I; elo ►· C 3 <5 ~ o. ° S — * j® I 1 O "O · C· I· t) y| le (f) 4* e »m «a· *« »m fi > xw« - >is > = 5: _ ; s 8 e s « ö s u *“ 6 O Suo 0(9 9 U d ««O L 9 4* X) 1· V H d L i 8u#2 v> o ·-» i. £ *o <- n *- «j m o -o S X — -S T .S S C 5 · «*.3 O »-»DO O— -p « Ό rt B — — ~OXca*> e-° * Ä O. 5 O Ό g£jjflj«0«0T>«j3 — (-»0.0.003 ; a s.2s.|5ä.5&? = -äfte^-s|-srt8.R're.RRn5s.ag5i1fa i ' .-¾ s|2°E»2sS4(2aj,»|p|S2v-2828.2ii«iSe '.
«« ;8[ίί25ΐί:255^Η!5^ίίί5ίΠ·-ί·ί2 ίι £2?£8?S53?S£?3*äS??€SSSe?l&28£3 ! ^ιΗΙΓ0925Γ.^.0 α αοοοΗΗ—ιββ n o ·· h h o o*— o , ^ .It X-^aC^COOiQgJ» QlOH-OOQOXac ^ C. w rt to μ > X SC O irt Γ Irt ί *d 'S *1 o o >. d -H 3 ϊϊϊϊίΠίϊϊιϊίϊϊίϊϊ????????????? li S rt 4) >S 4> *rt 3 CCCCCCCCCC>C>CCCCCCCCCCCCCCCCCC ί ! -H^g-p L ____ O ύ 41 Ή (I) as. m ί > m otaanoiDioiciotncipoiDiCDotoiotoioiqioioiaioDitiioiaDici * ^ 5 ,Jj 2 «OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO 1 H ^»rl ,J 3 CCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCC f M 1-» rH ·ί|> <ΰ rt ¢0 ei .2 «t 'm O .j 2 2 3 3 ö» g 2 3** 2 3 » pm «* « «* <» «* o *t o o ΰ o» o o o l)o q· o o -S U 2> * S » ·ϋΗ8ΠΐηίΠ1ΠηΠ£ΙΠ?ΙΜΙ&ίΗΐ ,ϋέ 3 cd — — - 1 ......... . --------------------- - „ ...... ..... _ ..
1 M G Cd I I j ! 3 ift #H 3 o 33333533393'***3η<*,***(*·ΐ(·'0«ι»ΐΐη«ιιιΐΜΜ ; n -s ΐ ra u a u.a h & a h a a u a u a a & a a h < 1 d G *h jji ' ' -'..- ....... g,——,—.—_—- . 1 - -..- - — i fr-* ^ ^ 9 , o c» m OI U) w w en O σι en ,2 eno y» tn o o *0 ?Γσ> ο:σ>σ>*ςησ»«»σ>σ»<τ· E « 4 O *ri ooQoooooooS'SooooooO e^ooooooooooo O < h u « aacLccacccccgcao.cc e. o. gcc cccaccaccc U I I ~ 1 ' I O I M O 53355 3 ®* _ £ -si * u>Ow«womviM0OMWCT«wo en o m
I .2.2ä5S*S
' OC 4_i Π-Ϊ-----y----- ‘ ö 2 3 O 3333333^3^ « oooo
I—» <1 H o *<4 OQOOOOOOOwÖ?QOOOOOOOQOOOOOOOOOO
O u QO^SM aaa.aa.aaa o. oa>caaaaaaaa.S.aaao. a a a a a >.. (-* - _________ _ a U O *r4 Ϊ Of -tf o s I « *d e 2 2 C ^5 ° .s *9 .-1 • O Cd O o>cn« υιοί* ooioiotoicipion οιοΡ'ΰπίΒοίοιηΐϋΐηο'Οΐίηορι a, 4J ooooooooooooooooootrooooooooooo o rl v__ccHccaccccccccacccgcccccccccccc o id 1 # o*> «g g 9 999 3-Sc^3 Sä ·& ^ ^ S. S.
Ί '7 :2 --1 0-3 »3 m n n n
C ‘0 -S « 8 03 '»o «o 03 2 ilS
8 «0.3 - J2f ^ "ot. r WoVo-'o cv. vj n 00 ' ^ '5 %Vo “t> -¾¾ ιχ·*ο V*o x 'i ^ *3 ’i ^
0 0 0 3« 1- nO »Oif> o o 10 r r rio rrWr«)r^rt8r«) rv) e 10 rt o ^ r S
0 *>0 ·~4 y) · * o ♦ o * * · « X »O · ·. . ·. « · · X · » « X O « 1 * ♦ t » #* 1 1 lO^rrrrtiOrJ^r^rcsiN v N'rt Oi n n r tf) rt (S Γΰ'Ν r e» rt —e 0" r in—7"________ ·η l ei *3 d *ri o oö _ v m uv v Q> 3 2 2 u 5 W "rt ° t- «f uv n r- ^ r* vr^·^ ? ?vr v «* ^ C d p *1^ w o O O O O r- 00X00 o o O X o X o O O x X o o o _ f—» O M CO Ή nj 3 r-r*T-T-t- X5t-T-u>r*t-uVi-T-r- muv r- iOtO_ t- r- r%r tn o u) r r r Π <ϋ u G h n ri Ä ά η.'ί ·. ·οχχχοο·*χ>->5 ·η <τ, -¾ w ρ μ w ςη O» rP-rtrOCUii^rtOt-rvOiiir r η Ο) · ►> I · rtv ' _Λ t tH SÄ O· u ϋ v o © #3 1 2 rt rt U >r^ ,r^ Ό ΐ ,rl *r< »rt »r» »rl ‘rl ·Η *H ·Η »H ·*-» »rt ·Η ·Η *»-| «Η ·Η »rt
i5 ·γ3 2 3 « aiaiSvvtidicioivo e o^utivvvvoivoiQioueiueiti o M
I rt* u vj »r~i li l· U U n d «£ cd t ^------ 1 O CD m CD U O Q) , « n 1 * > .
S: C S o -5|SSr. 5KS28Ki255S3SR?:i5ga3SSi5858{5!8aaS -¾ ^ Ή «1 3 i< ^('•r-Ntf/oSSp·© ΓΐθΛΚΝιοΙ'·Γ'υΓ'ΐ3Γ,·»θΓ'Γ*ί'Γ»?)ι?)1?ι 3.
r·· v» rt Φ 41 ^ .--——.......... > > o: a · iUTSr4 <»o»ot^a5o*or*<Mio*t»oOr^coo»g^fs|K)^y)tQr.of)<T»ot-ciion » ·
· Λ rrrrrrNfiNCNiiWNNWNrtrtrtrtrtrtrtrti'irt'i^’i'lV
♦
Claims (4)
1. Menetelmä syötävän emulsion valmistamiseksi emulgoimalla rasva-faasi happaman mikro-organismipitoisen vesifaasin kanssa, tunnettu siitä, että vältetään tai vähennetään emulsion autoksi- daatiota lisäämällä emulsion vesifaasiin, joka sisältää ravinnevä- 3 7 liainetta, hiivasoluja pitoisuuksina 10 -10 solua emulsion grammaa kohti, jolloin hiivasoluina on jokin seuraavista lajeista: Kluyveromyces lactis, Debaryomyces hansenii, Kluyveromyces marxianus, Leucosporidium frigidum, Kluyveromyces bulgaricus, Pichia ohmeri, Saccharomyces rosei, Candida kefyr, Saccharomyces kluyveri, Metschnikowia pulcherrima, VJickerhamii fluorescens, Candida sake, Saccharomyces cerevisiae, Torulopsis Candida, Candida vini, Candida intermedia, Debaryomyces tamarii, Dekkera intermedia, Hansenula anomala, Kluyveromyces aestuarii, Kluyveromyces cicerisporus, Pichia farinosa, Saccharomyces cidri, Sacchromyces diastaticus, Saccharomyces saitoanus, Torulopsis holmii, Wingea robertsii, Kluyveromyces lodderii, Kluyveromyces phaffii, Candida macedoniensis, Saccharomyces baillii, Pichia membranae faciens tai Saccharomyces uvarum.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, 3 5 että hiivasoluja lisätään pitoisuuksina 5 x 10 - 5 x 10 solua emulsion grammaa kohti.
3. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että valmistetaan emulsio, joka sisältää 75 - 85 paino-% rasvafaasia.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että hiivasolut ovat peräisin Brie- tai Camembert-juustoista.
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
GB1030274 | 1974-03-07 | ||
GB10302/74A GB1503653A (en) | 1974-03-07 | 1974-03-07 | Yeast containing food emulsions |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI750651A FI750651A (fi) | 1975-09-08 |
FI57525B FI57525B (fi) | 1980-05-30 |
FI57525C true FI57525C (fi) | 1980-09-10 |
Family
ID=9965367
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI750651A FI57525C (fi) | 1974-03-07 | 1975-03-06 | Foerfarande foer framstaellning av aetbar emulsion |
Country Status (19)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US3995066A (fi) |
JP (1) | JPS50125063A (fi) |
AT (1) | AT346673B (fi) |
BE (1) | BE826444A (fi) |
CA (1) | CA1043626A (fi) |
CH (1) | CH615809A5 (fi) |
DE (1) | DE2509825A1 (fi) |
DK (1) | DK91175A (fi) |
ES (1) | ES435376A1 (fi) |
FI (1) | FI57525C (fi) |
FR (1) | FR2262915B1 (fi) |
GB (1) | GB1503653A (fi) |
IE (1) | IE40763B1 (fi) |
IT (1) | IT1036085B (fi) |
LU (1) | LU71999A1 (fi) |
NL (1) | NL172724C (fi) |
NO (1) | NO750751L (fi) |
SE (1) | SE423591B (fi) |
ZA (1) | ZA751304B (fi) |
Families Citing this family (15)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
DE2510705A1 (de) * | 1975-03-12 | 1976-09-23 | Fauser Vitaquell | Verfahren zum herstellen einer emulsion aus fett und wasser, insbesondere margarine und halbfettmargarine |
US4252836A (en) * | 1979-11-23 | 1981-02-24 | Standard Oil Company (Indiana) | Spreadable food product |
GB2159834B (en) * | 1984-05-01 | 1988-02-10 | Keith Thomas | Substrate containing microorganisms which can degrade it |
EP0262669A3 (en) * | 1986-10-02 | 1990-01-24 | Kanegafuchi Kagaku Kogyo Kabushiki Kaisha | Fat compositions suitable for use in bakeries or confectioneries |
IL97067A (en) * | 1990-02-12 | 1994-05-30 | Gist Brocades Nv | Dough-limited doughs |
US5492702A (en) * | 1991-07-18 | 1996-02-20 | The Pillsbury Company | Substrate-limited yeast-leavened refrigerated dough products |
EP0594747B2 (en) * | 1991-07-18 | 2010-02-17 | General Mills Marketing, Inc. | Yeast-leavened refrigerated dough products |
DE60040548D1 (de) * | 1999-07-21 | 2008-11-27 | Yakult Honsha Kk | Mittel zur senkung von cholesterin, mittel zur hemmung der produktion von sekundären gallensäuren, nahrungsmittel und getränke |
WO2006117705A1 (en) * | 2005-05-04 | 2006-11-09 | Firmenich Sa | Fat, wax or oil-based food ingredient comprising encapsulated flavors |
TW200733887A (en) * | 2005-11-11 | 2007-09-16 | Fonterra Co Operative Group | Dairy product and process |
EP1932432A1 (en) * | 2006-10-25 | 2008-06-18 | Friesland Brands B.V. | Improved storage stability of micro-organisms |
EP2028265A1 (en) * | 2007-08-21 | 2009-02-25 | Beldem | Compositions for the release and protection of instant active dry yeasts |
US8268305B1 (en) | 2011-09-23 | 2012-09-18 | Bio-Cat, Inc. | Method and compositions to reduce serum levels of triacylglycerides in human beings using a fungal lipase |
US11447739B2 (en) * | 2014-03-25 | 2022-09-20 | Hassan Firoozmand | Yeast and bacteria as stabilizers in emulsions of oil and water |
MX2021012552A (es) * | 2019-04-16 | 2021-11-12 | Locus Ip Co Llc | Aditivos alimentarios emulsionantes basados en microbios. |
Family Cites Families (5)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
GB472086A (en) * | 1936-08-18 | 1937-09-16 | Schou Herbert | Improvements in or relating to the preparation of emulsions |
US2872465A (en) * | 1954-11-10 | 1959-02-03 | Swift & Co | Method of processing soybean oil to retard flavor reversion |
US2987403A (en) * | 1959-04-30 | 1961-06-06 | Tupper June Clarence | Method and package for protecting food from mold and oxidation |
US3782967A (en) * | 1972-04-17 | 1974-01-01 | Dansk Gaerings Ind Ak | Preparation of an eatable yeast product |
US3904767A (en) * | 1972-12-15 | 1975-09-09 | Lever Brothers Ltd | Preparing margarine containing viable bacterial cells having alcohol-dehydrogenase activity |
-
1974
- 1974-03-07 GB GB10302/74A patent/GB1503653A/en not_active Expired
-
1975
- 1975-03-03 ZA ZA00751304A patent/ZA751304B/xx unknown
- 1975-03-03 US US05/554,607 patent/US3995066A/en not_active Expired - Lifetime
- 1975-03-06 IT IT67577/75A patent/IT1036085B/it active
- 1975-03-06 ES ES435376A patent/ES435376A1/es not_active Expired
- 1975-03-06 NO NO750751A patent/NO750751L/no unknown
- 1975-03-06 DE DE19752509825 patent/DE2509825A1/de not_active Ceased
- 1975-03-06 DK DK91175*#A patent/DK91175A/da unknown
- 1975-03-06 AT AT174675A patent/AT346673B/de not_active IP Right Cessation
- 1975-03-06 FI FI750651A patent/FI57525C/fi not_active IP Right Cessation
- 1975-03-06 JP JP50027571A patent/JPS50125063A/ja active Pending
- 1975-03-06 SE SE7502533A patent/SE423591B/xx unknown
- 1975-03-07 FR FR7507178A patent/FR2262915B1/fr not_active Expired
- 1975-03-07 IE IE499/75A patent/IE40763B1/xx unknown
- 1975-03-07 CA CA221,508A patent/CA1043626A/en not_active Expired
- 1975-03-07 CH CH295375A patent/CH615809A5/de not_active IP Right Cessation
- 1975-03-07 NL NLAANVRAGE7502713,A patent/NL172724C/xx not_active IP Right Cessation
- 1975-03-07 LU LU71999A patent/LU71999A1/xx unknown
- 1975-03-07 BE BE154142A patent/BE826444A/xx not_active IP Right Cessation
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
DK91175A (fi) | 1975-11-10 |
AT346673B (de) | 1978-11-27 |
FR2262915A1 (fi) | 1975-10-03 |
FI750651A (fi) | 1975-09-08 |
US3995066A (en) | 1976-11-30 |
IE40763L (en) | 1975-09-07 |
NL172724C (nl) | 1983-10-17 |
LU71999A1 (fi) | 1976-02-04 |
BE826444A (fr) | 1975-09-08 |
FR2262915B1 (fi) | 1978-02-03 |
CH615809A5 (fi) | 1980-02-29 |
IT1036085B (it) | 1979-10-30 |
ATA174675A (de) | 1978-03-15 |
NL7502713A (nl) | 1975-09-09 |
GB1503653A (en) | 1978-03-15 |
CA1043626A (en) | 1978-12-05 |
DE2509825A1 (de) | 1975-09-11 |
AU7883975A (en) | 1976-09-09 |
SE423591B (sv) | 1982-05-17 |
JPS50125063A (fi) | 1975-10-01 |
ES435376A1 (es) | 1977-06-16 |
NO750751L (fi) | 1975-09-09 |
IE40763B1 (en) | 1979-08-15 |
FI57525B (fi) | 1980-05-30 |
ZA751304B (en) | 1976-10-27 |
NL172724B (nl) | 1983-05-16 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
FI57525C (fi) | Foerfarande foer framstaellning av aetbar emulsion | |
Shantha et al. | Conjugated linoleic acid concentrations in dairy products as affected by processing and storage | |
Moskowitz et al. | Enzyme-modified cheese technology | |
Arnold et al. | Application of lipolytic enzymes to flavor development in dairy products | |
DE3586778T2 (de) | Lipolytisches enzym abgeleitet von einem aspergillus-mikroorganismus, mit einem beschleunigungseffekt auf die kaesearomaentwicklung. | |
DE2515021C2 (de) | Lipolytisches Enzymsystem, Verfahren zu seiner Herstellung und seine Verwendung | |
Demarigny et al. | Influence of raw milk microflora on the characteristics of Swiss-type cheeses: II. Biochemical and sensory characteristics | |
DE2942411A1 (de) | Verfahren zur herstellung von kaese | |
US2744827A (en) | Manufacture and preservation of cheese | |
EP0058856B2 (de) | Verfahren zur Herstellung von aromahaltigen Lebensmittelprodukten und deren Verwendung | |
DE60308834T2 (de) | Umesterungsreaktion zur herstellung von estern, die den milchproduktgeschmack fördern | |
WO2022109324A1 (en) | Defatted animal dairy products supplemented with microbial anaplerotic oil | |
Asif et al. | Effect of fat contents of buttermilk on fatty acid composition, lipolysis, vitamins and sensory properties of cheddar-type cheese | |
DE2652558A1 (de) | Verfahren zur herstellung von aromatischer gesaeuerter butter | |
DE69931798T2 (de) | Konjugierte linolsäuretriglyceride enthaltendes nahrungsmittel auf milchbasis | |
EP0575010B1 (en) | Method of preparing a fermented milk product | |
DE3822082C2 (de) | Frische, cremige und streichbare Lebensmittelspezialität, enthaltend lebende Milchsäurebildner, und das Verfahren für deren Herstellung | |
Tomasini et al. | Fat lipolyzed with a commercial lipase for the production of Blue cheese flavour | |
US3477853A (en) | Production of a sweet cream buttermilk from lipolyzed cream | |
US2233179A (en) | Margarine | |
US3904767A (en) | Preparing margarine containing viable bacterial cells having alcohol-dehydrogenase activity | |
Singh et al. | Influence of lactic cultures and curd milling acidity on flavor of Cheddar curd slurries | |
DE2362370C3 (de) | Verfahren zur Herstellung von Emulsionen | |
SE418795B (sv) | Sett att framstella aromdestillat | |
Kosikowski | Cheddar cheese from water reconstituted retentates |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MM | Patent lapsed |
Owner name: UNILEVER N.V. |