FI115334B - Dielektrinen resonaattorilaite - Google Patents

Dielektrinen resonaattorilaite Download PDF

Info

Publication number
FI115334B
FI115334B FI956159A FI956159A FI115334B FI 115334 B FI115334 B FI 115334B FI 956159 A FI956159 A FI 956159A FI 956159 A FI956159 A FI 956159A FI 115334 B FI115334 B FI 115334B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
printed circuit
conductive
cover
dielectric resonator
circuit board
Prior art date
Application number
FI956159A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI956159A (fi
FI956159A0 (fi
Inventor
Masamichi Andoh
Yutaka Motooka
Taiyo Nishiyama
Original Assignee
Murata Manufacturing Co
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Murata Manufacturing Co filed Critical Murata Manufacturing Co
Publication of FI956159A0 publication Critical patent/FI956159A0/fi
Publication of FI956159A publication Critical patent/FI956159A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI115334B publication Critical patent/FI115334B/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01PWAVEGUIDES; RESONATORS, LINES, OR OTHER DEVICES OF THE WAVEGUIDE TYPE
    • H01P1/00Auxiliary devices
    • H01P1/20Frequency-selective devices, e.g. filters
    • H01P1/207Hollow waveguide filters
    • H01P1/208Cascaded cavities; Cascaded resonators inside a hollow waveguide structure
    • H01P1/2084Cascaded cavities; Cascaded resonators inside a hollow waveguide structure with dielectric resonators
    • H01P1/2086Cascaded cavities; Cascaded resonators inside a hollow waveguide structure with dielectric resonators multimode
    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01PWAVEGUIDES; RESONATORS, LINES, OR OTHER DEVICES OF THE WAVEGUIDE TYPE
    • H01P7/00Resonators of the waveguide type
    • H01P7/10Dielectric resonators

Landscapes

  • Control Of Motors That Do Not Use Commutators (AREA)

Description

115334
Dielektrinen resonaattorilaite. - Dielektrisk resonatoranordning.
Keksintö koskee yleisesti dielektrisiä resonaattoreita ja erityisesti dielektristä reso-naattorilaitetta, johon kuuluu yksi tai useampia dielektrisiä resonaattoreita, joista 5 kullakin on ontto kehysrunko, jonka sisäpuolelle on sijoitettu dielektristä materiaalia ja jonka ulkopinnoilla on johtavaa materiaalia.
Tekniikan tasossa poikittaismagneettisesti toimivat (TM-mode) dielektriset resonaattorit on tyypillisesti varustettu ontolla kehysrungolla, jota joskus kutsutaan "ontelok-10 si" (cavity), jonka sisään on sijoitettu dielektristä materiaalia ja kehysrungon ulkopinnoille on sijoitettu johtavaa materiaalia maajohtimeksi. Helpon asennettavuuden aikaansaamiseksi nämä komponentit on järjestetty siten, että kehysrunko käsittää suorakaiteen muotoisen sylinterimäisen kappaleen, jonka vastakkaisissa päissä on kaksi aukkoa, dielektrisen materiaalin ollessa sijoitettuna sen sisään, ja neljä ulko-15 pintaa (siis yläpinta, pohjapinta ja kaksi sivupintaa), joille johdekerrokset on muodostettu maajohtimeksi. Sisäpuolinen dielektrinen aine muodostuu ristin muotoisesta palkkielimestä, jossa on kaksi palkkia, joista yksi ulottuu vaakasuunnassa kytkettäväksi kehysrungon sivuseinien vastakkaisten sisäpintojen kanssa, ja toinen ulottuu pystysuunnassa kytkettäväksi yläseinän ja pohjan vastakkaisten sisäpintojen kanssa.
20
Valmistettaessa moniasteisia dielektrisiä resonaattorilaitteita, joihin kuuluu sarja : .' ; dielektrisiä resonaattoreita, jotka on kytketty peräjälkeen toisiinsa nähden aikaan- » f :.: : saamaan haluttu suodatintoiminto, sijoitetaan kaksi vierekkäistä resonaattoria niin, * ’:": että niiden vastaavat aukot tulevat vastakkain, ja johtava maalevy kiinnitetään juot- •,;: 25 tamalla viereisiin ulkojohtimiin resonaattoreiden ulkopinnoilla, siten aikaansaaden :,· · kahden vierekkäisen resonaattorin kiinnityskytkennän toisiinsa. Sellainen resonaatto- ;, - : rirakenne on kuvattu esimerkiksi japanilaisessa hyödyllisyysmallihakemuksessa nro 1-172702.
: 30 Valitettavasti sellainen tavanomainen resonaattorirakenne, jossa on juottamalla ai- : ! , kaansaadut johdinliitokset, kärsii sellaisesta ongelmasta, että vierekkäisten dielekt- · ’ risten resonaattoreiden juotoskohtiin voi kehittyä ylimääräistä lämpöä. Lisäksi juot-
( I
* taminen on työtävaativa ja aikaavievä prosessi, mikä aiheuttaa valmistusmenetel- • 1 1 män tehokkuuden alenemisen ja on jonkin verran vaarallista tehtaassa työs- lit· ’ ’ 35 kenteleville.
2 115334
Syitä tähän kuvataan viittaamalla kuvioon 8. Kuviossa 8 on havainnollistettu poikkileikkauksena tunnettua dielektristä resonaattorirakennetta, jossa käytetään metalli-levyä, joka on kiinnitetty resonaattorin kehysrungon yhteen aukkoon tapauksessa, 5 jossa kaksi vierekkäistä dielektristä resonaattoria on kytketty yhteen juottamalla johdelevy vastakkaisista päistään resonaattorin vastaaviin ulkojohtimiin. Kuten kuviossa 8 on näytetty, kehysrungolla on ristikytketty dielektrinen palkkielin 4, joka on samakappaleisena sijoitettu rungon sisään. Kehysrungolla on myös johdekerrokset 2, jotka toimivat maajohtimina ja ovat muodostetut kehysrungon vastaaville ulko-10 pinnoille. Kehysrungon vastakkaisissa päissä on aukkopari, jonka aukkoihin on sijoitettu kaksi metallilevyä 8, 9. Nämä metallilevyt on kytketty kehysrunkoon käyttämällä suhteellisen ohuita johtavia levyjä 6, juottamalla kukin johtava levy 6 vastaavista päistään ulkojohteeseen 2 ja sitä vastapäätä olevan metallilevyn 8 (tai 9) reunaan. Toisessa metallilevyssä, tässä tapauksessa etulevyssä 8, on reikä tunnetun 15 tulo/lähtöliittimen 10 kiinnittämiseksi, samalla kun kytkentäsilmukkaa 11 käytetään sen kytkemiseksi sähköisesti etupaneeliin 8. Koko rakenne on pakattu koteloon 12.
Kuvion 8 mukaisessa tunnetussa resonaattorirakenteessa, koska metallilevyt 8, 9 on suunniteltu toimimaan myös osana koteloa 12, on vaatimuksena, että nämä levyt 20 ovat riittävän paksuja aikaansaamaan tietty fyysinen lujuus, mikä tarvitaan kotelolle 12. Erityisesti, kun tulo/lähtöliitin 10 on kiinnitetty ja asennettu metallilevyyn 8, tältä • · » levyltä 8 vaaditaan riittävää jäykkyyttä, jotta se kiinteästi pidättää tulo/lähtöliittimen : 10 paikallaan; muutoin, kun liitintä 10 väännetään käsin käyttäjän toimesta, panee- ’·“· Iin 8 muoto voi muuttua, mikä aiheuttaa dielektrisen resonaattorin sähköisten arvo- 25 jen muutoksen. Riittävän jäykkyyden aikaansaamiseksi metallipaneelin tulisi olla • i f. · f vastaavasti vahvempi. Kuitenkin, kun levyn paksuus kasvaa, lämmön diffuusion • : v 1 esiintyminen tulee vakavammaksi juotosprosessin aikana resonaattorirakenteen juo- toskohtien läheisyydessä. Tästä aiheutuu vakavampi ongelma siten, että kun di-elektristen resonaattoreiden sarja yhdistetään yhteenliitettyyn muotoon käyttäen : 30 suurikokoista metallilevyä, ei ainoastaan resonaattoreita vaan myös metallilevy täy- : ! . tyy esikuumentaa uunissa ennen juotosprosessin suorittamista. Tämä edellyttää • » t . · · | työvaltaisia valmistusvaiheita korkeissa lämpötiloissa, mikä alentaa tuotantoa. Lisäk- ’ · _ si sellainen prosessi on vaarallinen tehtaassa työskenteleville.
• Ill* 3 115334 Näin ollen keksinnön tarkoituksena on saada aikaan uusi ja parannettu dielektrinen resonaattorirakenne.
Keksinnön toinen tarkoitus on saada aikaan parannettu dielektrinen resonaattorilai-5 te, joka voidaan helposti valmistaa käyttämällä tehokkaampaa prosessia sen komponenttien kokoonpanoon samalla, kun komponenttien välisten mekaanisten ja sähköisten liitosten luotettavuus ja jäykkyys paranevat.
Keksinnön lisätarkoituksena on saada aikaan parannettu dielektrinen resonaattorilai-10 te, johon kuuluu sarja dielektrisiä resonaattoreita yhdistettynä yhdeksi jäykäksi kootuksi rakenteeksi.
Vielä yhtenä keksinnön tarkoituksena on saada aikaan parannettu dielektrinen reso-naattorilaite, jolla on parannettu fysikaalinen lujuus ja stabiilisuus, kun tulo/lähtö-15 liittimiin kohdistetaan taivutus- ja torsiojännityksiä.
Esillä oleva keksintö tarjoaa dielektrisen resonaattorilaitteen, johon kuuluu ainakin yksi dielektrinen resonaattori, jolla on ontto kehysrunko, dielektrinen aine kehysrun-gossa ja kehysrungon ulkopinta on johdetta. Kehysrunko määrittää parin vastakkain 20 olevia aukkoja sen vastakkaisissa päissä. Laitteeseen on järjestetty joukko johdele-vyjä, joilla kullakin on ensimmäinen pää, joka on kytketty johteeseen, ja toinen pää.
’· * Kaksi painettua piirilevyä, jotka toimivat etu- ja takapaneelilevyinä, on järjestetty i.: : peittämään aukot. Johdelevyjen toiset päät on kytketty lämpöbondaustekniikalla ' * painettuihin piirilevyihin samalla, kun sallitaan johdelevyjen taivuttaminen niin, että : 25 ne tulevat aluekosketukseen niiden kanssa. Dielektrinen resonaattori on pidettynä :. · : kotelorakenteessa yhdessä johdelevyjen ja ensimmäisen ja toisen painetun piirilevyn ·. ‘ kanssa. Tulo/lähtöliitin on kiinteästi liitetty kotelorakenteeseen. Tällä liittimellä on johdinosuus, joka on sähköisesti liitetty yhteen piirilevyyn ensimmäisestä ja toisesta ,,' ' painetusta piirilevystä.
: ’ : 30 : . . Keksinnön yhden edullisen suoritusmuodon mukaan etummainen ja takimmainen . · · ! painettu piirilevy ovat suoraan kiinnitetyt dielektrisen resonaattorin kehysrunkoon ] · siten, että osa johdelevyistä on taivutettu kummankin painetun piirilevyn ulkoreuno- • * * *· j jen kohdalla pitämään sitä puristuspaineessa samalla, kun muodostuu sähköiset < I I | 35 liitokset niiden välille. Tässä tapauksessa kumpaankin piirilevyyn kuuluu eristävä 4 115334 aluslevy ja metallikalvo aikaansaamaan tarvittava piirikuvio aluslevylle. Kotelo muodostuu suorakulmaisesta sylinterimäisestä osasta, jolla on pitkänomainen rako pitkin sen pituutta, jotta sallitaan tulo/lähtöliittimen liukua raon läpi, kun dielektrinen resonaattori työnnetään sylinterimäiseen osaan asennusta varten. Sisääntyönnön jäl-5 keen tulo/lähtöliitin asennetaan ja kiinnitetään ruuveilla etummaiseen painettuun piirilevyyn niin, että sen laippaosa jää kotelon ja painetun piirilevyn väliin.
Keksinnön toisen suoritusmuodon mukaan kumpikin painettu piirilevy, siis etummainen ja takimmainen, muodostuu metallipohjaisesta painetusta piirilevystä, jolla on 10 metallinen pohjalevy ja metallikalvo asetettuna pohjalevyn päälle niin, että eriste-kerros on kerrostettu niiden väliin. Tässä tapauksessa koteloon kuuluu edullisesti kaksi erillistä tarjotinmaista levyä, joilla kummallakin on ylöskohoavat osat niiden molemmilla sivureunoilla. Nämä taijotinmaiset levyt toimivat kotelon ylä- ja pohjale-vyinä ja ne on tiukasti kytketty ruuveilla etummaiseen ja takimmaiseen metallipoh-15 jäiseen painettuun piirilevyyn niiden sivuosiin, muodostamaan siten suorakulmainen sylinterimäinen kotelorakenne dielektrisen resonaattorin pakkaamiseksi siihen. Tulo/lähtöliitin on suoraan asennettu ruuveilla etummaiseen piirilevyyn.
Molemmissa suoritusmuodoissa elastiset välipalat tai vaimentimet voivat olla sijoitet-20 tuna kapeaan tilaan, joka rajoittuu kotelon sisäpinnan ja siihen pakatun dielektrisen resonaattorin ulkopinnan väliin.
• » · • ·: i Nämä ja muut keksinnön tarkoitukset, piirteet ja edut käyvät ilmi seuraavasta yksi- : ; tyiskohtaisemmasta selostuksesta koskien keksinnön edullisia suoritusmuotoja, joita •\ · : 25 on havainnollistettu oheisissa piirustuksissa.
I I | » v : Kuvioi esittää perspektiivikuvana keksinnön edullisen suoritusmuodon mukais ta dielektristä resonaattoria.
: 30 Kuvio 2 esittää perspektiivikuvana koottua rakennetta kuvion 1 mukaisesta » : , . resonaattorista yhdessä siihen liitettyjen johtavien levyjen kanssa.
, · , Kuvio 3 esittää perspektiivikuvana painettua piirilevyä, jota on edullista käyttää ; dielektrisen resonaattorilaitteen muodostamiseen, johon kuuluu sarja : S « · * 5 115334 dielektrisiä resonaattoreita, joilla kullakin on kuvion 1 mukainen rakenne.
Kuvio 4 esittää perspektiivikuvana dielektristä resonaattorilaitetta, johon kuu-5 luu kolme peräkkäin järjestettyä dielektristä resonaattoria, kahden pai netun piirilevyn ollessa kiinnitettynä niiden vastakkaisten aukkojen päälle käyttämällä useita johdelevyjä.
Kuvio 5 esittää perspektiivikuvana keksinnön mukaisen dielektrisen resonaatto-10 rilaitteen koko rakennetta lopullisessa muodossaan.
Kuvio 6 esittää dielektrisen resonaattorilaitteen poikkileikkausta otettuna kuviosta 5 pitkin viivaa Y-Y.
15 Kuvio 7 esittää keksinnön toisen suoritusmuodon mukaisen dielektrisen resonaattorilaitteen poikkileikkausta.
Kuvio 8 esittää tekniikan tason mukaisen dielektrisen resonaattorilaitteen poikkileikkausta.
20
Kuviossa 1 on esitetty keksinnön mukainen dielektrinen resonaattorilaite, jossa di-: elektriseen resonaattoriin 5 kuuluu suorakulmainen sylinterimäinen kehysrunko 1, ! jolla on kaksi neliön muotoista aukkoa 31, 32 sen vastakkaisissa päissä. Kehysrun- **” · koa 1 kutsutaan alalla toisinaan onteloksi "cavity". Kehysrungolla 1 on kaksi paria : : 25 vastakkaisia ulkopintoja, ts. ylä- ja alapinnan muodostama pari ja oikean vasemman : sivupinnan muodostama toinen pari. Kehysrungolla 1 on myös johtava kerros 2 ja v : sen sisällä on dielektrinen aine 4. Johde 2 toimii maajohtimena ja se on muodostet tu kehysrungon 1 ulkopinnoille. Dielektrinen aine 4 voi muodostua parista ristinmuo-toisesti yhteenliitettyjä palkkimaisia osia 4x, 4y, joista toinen (4x) ulottuu vaaka-30 suunnassa ja on kytketty kehysrungon 1 vasemman ja oikean seinän vastakkaisiin ; . . sisäpintoihin, ja toinen (4y) ulottuu pystysuunnassa ja on kytketty sen "katon" ja · . "lattian" sisäpintoihin. Nämä osat 4x, 4y on muodostettu hyvin tunnetulla muotti- / t tekniikalla yhtenäiseksi kehysrungon 1 kanssa. Ristiinkytketyillä dielektrisillä palkeilla * ; 4x, 4y on urat g, g niiden risteyskohdan diagonaalisesti vastakkaisissa kulmaviivois- 35 sa, siten sallien dielektristen palkkien 4x, 4y määrittämien kahden resonaattoriosan 6 115334 kytkeytymisen yhteen samalla, kun aiheutetaan parittomien ja parillisten oskillointi-moodien, jotka on generoitu palkeilla 4x, 4y, erota toisistaan resonanssitaajuu-deltaan. Tämä mahdollistaa, että dielektrinen resonaattori 5 toimii kaksiasteisena resonaattorina.
5
Kuten selostetaan myöhemmin yksityiskohtaisemmin, on kolme dielektristä resonaattoria, joista kullakin on kuvion 1 mukainen rakenne, kytketty peräkkäin yhteen aikaansaamaan kuusiasteinen dielektrinen resonaattorilaite, joka toimii kaistanpääs-tösuodattimena. Sellaisen laitteen valmistuksessa vierekkäisten dielektristen reso-10 naattorien kytkeytyminen saadaan aikaan käyttämällä yhtä tai useampaa ikkunaa magneettista kytkeytymistä varten, joka tai jotka voidaan muodostaa leikkaamalla pois osia johteesta 2. On huomattava, että kuvaus hyvin tunnetuista järjestelyistä resonanssitaajuuden säätämiseksi ja kytkentäkertoimen säätämiseksi vierekkäisten resonaattorien välillä on poistettu kuvion 1 kuvauksesta ainoastaan esityksen yksin-15 kertaistamiseksi.
Kuviossa 2 on esitetty rakenne, jossa joukko johtavia levyjä on kiinnitetty kuvion 1 dielektriseen resonaattoriin. Tarkemmin sanottuna kahdeksan johdelevyä 61 - 64 ja 71 - 74 (levyn 74 kanssa parin muodostava levy 73 ei ole näkyvä ainoastaan kuvan 20 rajoittuneisuuden vuoksi) on kiinnitetty kehysrungon 1 vastaavien aukkojen reunoihin siten, että ensimmäinen joukko johdelevyjä 61 - 64 on kiinnitetty kehysrungon 1 I · '·' * etuaukkoon liittyvän maajohtimen 2 neljään kulmaosaan ensimmäisillä päillään, kun · taas toinen joukko johdelevyjä 71 - 74 on kiinnitetty ensimmäisistä päistään kehys- ‘ *’ rungon 1 taka-aukkoon liittyvien maajohtimien 2 neljään kulmaosaan, jolloin näiden :: 25 levyjen toiset päät jäävät vapaiksi. Tunnettuja juottamismenetelmiä tai paistotek- i.i : nilkkaa voidaan käyttää aikaansaamaan sellainen liittäminen.
Johtamisprosessin aikana edellytetään, että kehysrunko 1 on esikuumennettu, jos ,,; * sen lämpökapasiteetti on suuri; kuitenkin sellaisessa tapauksessa valmistusprosessi ·,, >' 30 voi kuitenkin olla helpompi kuin mitä tarvitaan tapauksessa, jossa dielektristen reso- : . . naattorien kokoonpanon koko rakenne ja suurikokoiset metallipaneelit kuumenne- . * · . taan, kuten on johdannossa kuvattu tekniikan tason osalta, johtuen siitä, että kuu- ,· _ mennusta tarvitaan pelkästään dielektristä resonaattoriyksikköä varten. Esitetyssä ‘ ; suoritusesimerkissä johdelevyt 61 - 64, 71 - 74 voidaan tehdä metallisista ohutkal-
I I > I
35 voista, jotka voidaan juottaa helposti, kuten esimerkiksi kuparikaivoista. Nämä levyt 7 115334 voidaan vaihtoehtoisesti tehdä kuparisista ohutkalvoista, joilla on elektrometalloidut lisäkalvot, kuten hopeakalvo sen pinnoilla vähentämään tai estämään korroosion esiintymistä. Vaihtoehtoisesti levyt voidaan tehdä myös verkkomaisista johdelevyis-tä, jotka ovat metallisten ohutkalvojen tilalla. Lisäksi voidaan tehdä joukko rakoauk-5 koja lähelle dielektrisen resonaattorin sellaisten johdelevyjen juotoskohtia parantamaan juotosominaisuuksia. Huomio tulisi kohdistaa siihen, että komponenttien 61 -64, 71- 74 nimitys "johdelevyt" voi tarkoittaa millaisia tahansa johtavia, deformoita-via laatan tai levyn muotoisia osia, mukaanlukien metalliset ohutkalvot, joilla on rakomaisia aukkoja tai verkkomainen rakenne.
10
Kuvio 3 esittää painettua piirilevyä 16 ("printed circuit" PC-levy), jota edullisesti käytetään koottaessa tämän suoritusmuodon mukainen kolmen dielektrisen resonaattorin jono. PC-levyä 16 käytetään näiden dielektristen resonaattoreiden jonon etu-paneelilevynä. PC-levy 16 voi olla lasi-epoksialuslevy, jonka päälle on laminoitu ku-15 parikalvo. PC-levyssä 16 on useita aukkoja tai reikiä, joihin kuuluu pyöreät reiät Ha,
He, pienet reiät Ha, He reikien Ha, Hb ympärillä, ja raot SLab, SLbc. Reiät Ha, He ovat tulo/lähtöliittimien kiinnitystä varten, kun taas pienet reiät Ha, He ovat kyt-kentäsilmukoiden juottamista varten PC-levyn 16 metallisen ohutkalvon valittuihin osiin, sen jälkeen, kun kunkin kytkentäsilmukan toinen pää on johdettu vastaavan 20 pikkureiän Ha, He läpi tietyssä kohdassa, jossa ei ole metallista ohutkalvo-osaa.
Raot SLab, SLbc ovat sitä varten, että ne sallivat kuvion 2 johdelevyjen ensimmäisen : ryhmän valittujen levyjen (63, 64) läpikulun ja taivutettuna muodostamaan PC-levyn i 16 kiinnitystartunta dielektristen resonaattorien jonoon.
• · « · ·*.; : 25 Toinen PC-levy, joka toimii takapaneelilevynä, on samanlainen kuin kuvion 3 levy, i aukkojen Ha, He, ha, he ja rakojen SLab, SLbc puuttuessa.
* *
Kuvio 4 esittää dielektristen resonaattorien jonon koko rakennetta tiukasti yhteen-it; · koottuna yhtenäiseksi kokoonpanoksi käyttämällä etummaista ja takimmaista PC- :'' : 30 levyä 16, 17 ja johdelevyjä 61 - 64, 71- 74 taivutettuna kiinnitystä varten. Tähän ; ’ , kokoonpanoon kuuluu kolme samanlaista dielektristä resonaattoria 5a, 5b, 5c, jotka
» f I
’ · ’ ’ ovat lineaarisesti peräkkäin siten, että niiden etummaiset neliöaukot ("31" kuvioissa * > ] · 1 ja 2) määrittävät tason, jolle etummainen PC-levy 16 on kiinnitetty, ja siten, että ' - takimmainen PC-levy 17 on kiinnitetty dielektristen resonaattoreiden 5a, 5b, 5c ta- 8 115334 kimmaisiin neliöaukkoihin ("32" kuvioissa 1 ja 2), jotka ovat linjassa muodostamaan toisen tason.
Tällainen pitkänomainen dielektrinen resonaattorirakenne on koottu jäykäksi en-5 simmäisellä ja toisella ryhmällä johdelevyjä 61 - 64 ja 71- 74, taivuttamalla ensimmäiset levyt 61 - 64, joihin kuuluu dielektrisen resonaattorin 5a levyt 61a - 64a, resonaattorin 5b levyt 61b - 64b ja resonaattorin 5c levyt 61c - 64c niin, että taivutukset kiinnittävät etummaisen PC-levyn 16 etummaisiin aukkoihin 31, kun taas toiset levyt 71 - 74, joihin kuuluu dielektrisen resonaattorin 5a levyt 71a - 74a, reso-10 naattorin 5b levyt 71b - 74b ja resonaattorin 5c levyt 71c - 74c, on taivutettu kiinnittämään takimmainen PC-levy 17 resonaattorien 5a - 5c takimmaisiin aukkoihin 32.
On huomattava, että etummainen ja takimmainen PC-levy 16,17 on kiinnitetty vastakkaisiin aukkoihin 31, 32 siten, että PC-levyjen metalliset ohutkalvot tulevat ulkopinnoille.
15
Johdelevyjen 61 - 64, 71- 74 taivutus tapahtuu seuraavasti. Yhden dielektrisen resonaattorin 5a (5b; 5c) ylemmät ja alemmat johdelevyt 61a, 62a (61b, 62b; 61c, 62c) taivutetaan yksinkertaisesti etummaisen PC-levyn 16 ylemmän ja alemman reunan kohdalla tarttumaan PC-levyn ulkopinnan päälle; saman koskiessa ylempää 20 ja alempaa johdelevyä 71a, 72a (71b, 72b; 71c, 72c) takimmaisen PC-levyn 17 pidättämiseksi paikoillaan. Resonaattorien 5a, 5c sivulevyt 63a, 64c, jotka ovat etäällä ' ·' toisistaan kuvion 4 mukaisen pitkänomaisen dielektrisen resonaattorirakenteen vas- ‘ takkaisissa päissä, ovat vaakasuunnassa taivutetut pidättämään tiukasti etummaisen ' ' PC-levyn 16 vastakkaisia lyhyitä reunoja, saman koskiessa vastaavia levyjä 73a, 74c : 25 (73a ei ole näkyvissä) takimmaisen PC-levyn 17 kiinnitystä varten. Keskimmäisen i.: : dielektrisen resonaattorin 5b kaksi sivulevyä 63, 64b on taivutettu etummaisen PC- : levyn 16 rakojen SLab, SLbc läpi yhdessä muiden dielektristen resonaattoreiden 5a, 5c vieressä olevien sivulevyjen 64a, 63c kanssa; saman koskiessa vastaavia sivule-,, ’ vyjä takimmaista PC-levyä 17 varten.
30 : , . Sen jälkeen, kun kaikki levyt 61 - 64, 71- 74 (ts. 61a - 64a, 61b - 64b, 61c - 64c,
Iti , · · ] 61d - 64d, 71a - 74a, 71b - 74b, 71c - 74c, 71d - 74d) on taivutettu kiinnitystä var-
* I
’ t ten, suoritetaan juottaminen, jolla vastaavat levyt 61 - 64, 71 - 74 saatetaan tart- I » » ‘ ! tumaan etummaiseen ja takimmaiseen PC-levyyn 16, 17. On huomattava, että tässä : 35 tilanteessa tulo/lähtöliittimet 10a, 10c on jo asennettu etummaiseen PC-levyyn 16 9 115334 sen kuviossa 3 näkyviin pyöreisiin reikiin Ha, He kiinnittämällä niiden vastaavat laip-paosat levyn 16 taakse käyttämällä ruuveja, jotka lävistävät laippaosien vastaavat reiät. On myös huomattava, että tunnetut kytkentäsilmukat (ei näytetty kuviossa 4) on lisätty etummaiseen PC-levyyn 16 aikaansaamaan sähköiset kytkennät levyn 16 5 ja vastaavien tulo/lähtöliittimien 10a, 10c keskijohtimien välille; tarkemmin sanottuna kukin kytkentäsilmukka juotetaan toisesta päästään vastaavan tulo/lähtöliittimen 10a, 10c keskijohtimeen, ja lisäksi juotetaan toisesta päästään etummaiseen PC-levyyn 16 sen jälkeen, kun sen toinen pää on johdettu läpi yhdestä pikkureiästä ha, he levyn 16 takasivulta ulottumaan sen ulkopinnan ulkopuolelle.
10
Kuten kuviossa 5 on näytetty, kuvion 4 mukainen pitkänomainen dielektrinen reso-naattorikokoonpano pakataan sitten koteloon 15, joka on suorakulmainen sylinteri-mäinen osa tai putki, joka on tehty valitusta metallista. Putkimaisella kotelolla 15 on pitkänomainen rako sen yhdellä sivupinnalla. Tämän raon korkeus on olennaisesti 15 sama kuin tulo/lähtöliittimillä 10a, 10c; raon korkeuden ollessa olennaisesti sama tai hieman suurempi kuin liittimien ulkohalkaisija, jolloin mahdollistuu näiden liittimien siirtäminen pitkin rakoa, kun kuvion 4 mukainen kokoonpano työnnetään kotelon 15 sisään sen avoimesta päästä. Sisääntyönnön jälkeen ja tarkan paikalleenasettamisen jälkeen kotelo 15 kiinnitetään ruuveilla tulo/lähtöliittimien 10a, 10c laippaosiin, ruu-20 vien lävistäessä reiät, jotka sijaitsevat koteloraon molemmilla sivuilla.
:: Aikaansaadun rakenteen poikkileikkaus pitkin kuvion 5 viivaa Y-Y on esitetty kuvios- i.: : sa 6. Kuviosta 6 ilmenee, että tulo/lähtöliitin 10a on sähköisesti kytketty ulkojohti- ' ·’ : mestaan etummaisen PC-levyn 16 metalliseen ohutkalvoon kiinnittämällä tämä levy : 25 16 ruuveilla tulo/lähtöliittimen 10a laippaosan takasivulle, laippaosan ollessa puoles- •, * taan kiinnitetty ruuveilla koteloon 15, jolla on pitkittäisrako, sisäpintaan. Aikaisem- :, : min mainituista kytkentäsilmukoista yksi on näkyvissä ja on merkitty viitenumerolla 11a. Tämän silmukan 11a yksi pää on juotettu tulo/lähtöliittimen 10a keskijohtimeen ja toinen pää on juotettu PC-levyn 16 metalliseen ohutkalvoon.
: : 30 : ' . Useita välikepaloja tai täytteitä 23, 24, 25, jotka on tehty esim. silikonikumista, on | ’ sijoitettu kapeisiin tiloihin, jotka jäävät dielektrisen resonaattorin 5a ulkopintojen ja • · niitä vastapäätä olevien kotelon 15 sisäpintojen väliin, muodostaen täten elastisen • tuen tai ripustuksen niille. Näistä täytekappaleista tietyt 25 ovat järjestetyt tiettyihin » 35 kohtiin niin, että ne tulevat johdelevyjen 61a, 62a, 71a, 72a tai muiden johdelevyjen 115334 ίο paikoittumiskohtien ulkopuolelle; tarkemmin sanottuna täytepalat 25 sijoittuvat di-elektrisen resonaattorin 5a etu-ja taka-aukkojen 31, 32 (kts. kuvio 2) neljään kulmaan. Lisäksi täytepalojen 23, 24, 25 muodostus voidaan tehdä käyttämällä yhtä seuraavista tekniikoista: (1) tartutetaan nämä täytepalat etukäteen kuvion 4 mukai-5 sen pitkänomaisen dielektrisen resonaattorikokoonpanon ulkopintoihin ennen kokoonpanon työntämistä koteloon 15, (2) kerrostetaan kylmävalettava silikonikumi-kerros kuvion 4 mukaisen kokoonpanon ulkopintoihin ennen sen sisääntyöntämistä, tai (3) täytetään kotelon 15 ja dielektrisen resonaattorikokoonpanon välinen kapea tila kylmävalettavalla silikonikumilla sen jälkeen, kun kokoonpano on työnnetty si-10 sään.
Keksinnön mukaisen moniasteisen dielektrisen resonaattorilaitteen merkittävä etu on siinä, että koska PC-levyjen 16, 17 dielektristen substraattien lämmönjohtavuus on alempi, ei esilämmitystä enää tarvita, kun johdelevyt 61 - 64, 71 - 74 kiinnitetään 15 juottamalla tai paistamalla PC-levyihin 16,17, jolloin johdelevyjen kiinnitys tulee paljon helpommaksi. Lisäksi tulo/lähtöliittimet 10a, 10c ovat kiinteästi liitetyt koteloon 15, joka sulkee sisäänsä dielektriset resonaattorit 5a - 5c ja PC-levyt 16, 17, liittimien laippaosien ollessa tiukasti tarttuneena kotelon 15 ja etummaisen PC-levyn 16 seinämäosien väliin raon viereisellä alueella; minkä johdosta fysikaaliset kuormi-20 tukset, jotka kohdistuvat ulkoapäin tulo/lähtöliittimiin 10, kuten taivutus- tai tor-siokuormitukset, siirtyvät kaikki pelkästään kiinteään koteloon 15, eivätkä rasita v : muita komponentteja, mukaanlukien etummainen PC-levy 16 ja sisäpuoliset dielekt- :,· I riset materiaalit 4x, 4y kussakin dielektrisessä resonaattorissa 5a, 5b tai 5c. Tämä i varmistaa, että dielektriset resonaattorit 5a - 5c säilyvät vapaina ominaisuuksien i 25 muutoksista, jotka aiheutuvat PC-levyn muodonmuutoksista, kun sellaiset ulkopuoliin : set rasitukset kohdistuvat tulo/lähtöliittimiin 10a, 10c.
» »
I I
Dielektrisen resonaattorilaitteen toinen etu on se, että koska etummainen ja takimmainen PC-levy 16, 17 ovat molemmat kiinnitetyt peittämään vastaavia alueiltaan : 30 kohdakkaisia aukkoja 31, 32 dielektristen resonaattoreiden 5a - 5c lineaarisessa jonossa, tulee mahdolliseksi lisätä sähkökytkentöjen luotettavuutta vierekkäisten i ’ maajohtimien 2 välillä resonaattorien 5a - 5c kehysrunkojen 1 ulkopinnoilla, mikä tekee maakytkennästä tehokkaamman. Sellaisten PC-levyjen käyttö voi myöskin i mahdollistaa tarvittavien komponenttien lukumäärän vähentämisen, mistä seuraa 11 115334 laitteen fysikaalisen lujuuden lisääntyminen, koska valmistusprosessi yksinkertaistuu.
Dielektrisen resonaattorilaitteen lisäetu on se, että elastisten täytepalojen tai vai-5 mentimien 23 - 25 käyttö voi aikaansaada tehokkaan ripustuksen tai tuennan di-elektrisille resonaattoreille 5a - 5c kotelon 15 sisällä. Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka laitteeseen kohdistuu ulkopuolisia iskuja, sellaiset iskut tulevat tehokkaasti vaimennetuiksi vaimentimilla 23 - 25 ja voidaan estää etenemästä sisäpuolisiin dielekt-risiin materiaaleihin 4x, 4y. Täten on mahdollista eliminoida vahinkojen esiintyminen 10 resonaattoreissa 5a - 5c.
Kuviossa 7 esitetty dielektrinen resonaattorilaite, joka on keksinnön toisen suoritusmuodon mukainen, koskee yhden dielektrisen resonaattorin 5 käyttöä, jonka poikkileikkaus on samanlainen kuin kuviossa 6, mutta etummainen ja takimmainen PC-15 levy 16, 17 ovat korvatut monikerroksisilla, metallipohjaisilla PC-levyillä 18,19 ja kotelon 15 ollessa korvattu kahdella erillisellä tarjotinmaisella kotelolevyllä 13, 14.
Kuten kuviossa 7 on tarkemmin näytetty, on metallipohjaisella PC-levyllä 18 metalli-levy 18m peruslevynä ja metallikalvo 18f on laminoitu levyn 18m pinnan yli, eriste-20 kerroksen 18i ollessa järjestetty niiden väliin. Samalla tavoin takimmaisella metallipohjaisella PC-levyllä 19 on metallinen peruslevy 19m ja metallikerros 19f, eristeker- • ‘ roksen 19i ollessa sijoitettu niiden väliin. Metallilevyt 18m, 19m voivat olla tehdyt : i raudasta, alumiinista tms. Eristekerros 18i, 19i voi olla tehty epoksihartsista, poly- ; ’ amidihartsista jne. Metallikerrokset 18f, 19f voivat olla kuparisia ohutkalvoja.
, : 25 ,. ; Kolmikerroksiset PC-levyt 18, 19 ovat kiinnitetyt etummaiseen ja takimmaiseen auk- v ’ koon 31, 32 vastaavasti, metallisten peruslevyjen 18m, 19m osoittaessa ulospäin.
Johtavat levyt 61 ja 62 on juotettu metallikalvoon 18f, kun taas johtavat levyt 71 ja ,.' ‘ 72 on juotettu metallikalvoon 19f.
: 30 : , , Etummaisessa PC-levyssä 18 on useita aukkoja, jotka ovat identtiset kuviossa 3 esi- ,1 , tettyjen kanssa, mukaanlukien pyöreä aukko kuvion 7 mukaisen tulo/lähtöliittimen 10 kiinnitystä varten. Tämä liitin 10 on asennettu etummaiseen PC-levyyn 18 työn- • ; tämällä se ulkopuolelta käsin levyn 18 aukkoon ja sitten ruuvaamalla mutteri 20 35 liittimeen 10 niin, että liitin 10 kiinnittyy tiukasti levyyn 18, joka puolestaan puristuu 12 115334 mutterin 20 ja tulo/lähtöliittimen 10 laippaosan väliin. Liittimellä on keskijohdin, joka on sähköisesti liitetty juotettuun kytkentäsilmukkaan 11 etummaisen PC-levyn 18 metallikalvon 18f valittuun kohtaan.
5 Kaksi erillistä kotelolevyä 13,14 ovat kiinnitetyt dielektrisen resonaattorin 5 päälle ja pohjaan ja ovat sitten tiukasti kiinnitetyt resonaattorin 5 kehysrunkoon käyttämällä ruuveja, jotka lävistävät etummaisessa ja takimmaisessa PC-levyssä 18,19 olevia reikiä ja kotelolevyjen 13, 14 pystysuuntaisissa sivuosissa olevia reikiä. Täytepaloja tai vaimentimia 23, 24, 25, jotka on tehty silikonikumista, käytetään myös tässä 10 toisessa suoritusmuodossa aikaansaamaan elastinen tuenta tai ripustus dielektriselle resonaattorille 5 sisätilassa, joka rajoittuu kotelolevyjen 13, 14 ja etummaisen ja takimmaisen PC-levyn 18, 19 väliin, jotka levyt on ruuvattu yhteen.
Vaikka kuvion 7 mukaisessa toisessa suoritusmuodossa käytetään vain yhtä dielekt-15 ristä resonaattoria 5, sitä voidaan modifioida siten, että rakennetta käytetään jonolle dielektrisiä resonaattoreita, jotka ovat peräkkäisessä linjassa muodostaen pitkänomaisen dielektrisen resonaattorikokoonpanon, joka voi toimia moniasteisena dielektrisenä resonaattorilaitteena samalla tavoin kuin kuviossa 4 esitetty laite.
20 Kuvion 7 mukainen dielektrinen resonaattorilaite, joka on toteutettu keksinnön toisen suoritusmuodon mukaisesti, tarjoaa merkittäviä etuja samalla tavoin kuin edelli-: sen suoritusmuodon yhteydessä on kuvattu. Sen lisäksi, metallisten PC-levyjen 18, : 19 käyttö mahdollistaa näiden levyjen hyödyntämisen myös osana kiinteää kotelora- : : kennetta dielektriselle resonaattorille 5 johtuen siitä, että levyt 18, 19 on kiinnitetty : : 25 ruuveilla kotelon kansi-ja pohjalevyihin 13, 14. Tämän seurauksena dielektrisen : ; resonaattorilaitteen rakenteen fyysinen lujuus voidaan maksimoida lisäämällä sellais- : ten levyjen 18, 19 paksuutta.
Toisen suoritusmuodon mukaisen laitteen toisena etuna on se, että tulo/lähtöliitin : ’ : 30 10 voidaan asentaa suoraan etummaiseen metallipohjaiseen PC-levyyn 18, minkä . seurauksena sähköinen liitäntä tulee helpommaksi toteuttaa tulo/lähtöliittimien ulko- 1 | johtimen ja levyn 18 metallikalvon välillä.
1. i Vaikka keksintöä on erityisesti kuvattu viittaamalla sen edullisiin suoritusmuotoihin, r ; : 35 ovat ammattimiehelle ilmeisiä monet muut muunnosmuodot ja käyttötavat, jotka 13 115334 ovat mahdollisia poikkeamatta keksinnön luonteesta ja suoja-alasta. Siitä syystä esillä oleva keksintö ei ole rajoittunut edellä esitetyn keksinnön selityksen eritysta-pauksiin.

Claims (24)

1. Dielektrinen resonaattorilaite, johon kuuluu: dielektrinen resonaattori (5), jolla on ontto kehysrunko (1), dielektristä materiaalia (4) kehysrungossa, ja kehysrungolla 5 johtava ulkopinta (2), kehysrungon määrittäessä aukon (31,32); tunnettu siitä, että laitteeseen edelleen kuuluu: johtava levy (61-64, 71-74), jolla on ensimmäinen pää kytkettynä mainittuun johtavaan ulkopintaan (2), ja toinen pää; painettu piirilevy (16,17; 18,19) sijoitettuna peittämään mainittua aukkoa (31,32); johdelevyn (61-64; 71-74) toisen pään ollessa johtavasti liitetty mainittuun painet-10 tuun piirilevyyn (16,17; 18,19), jolloin johdelevy on kontaktissa yhden piirilevyn vastaavaan alueeseen.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että siihen lisäksi kuuluu: elastiset välikkeet (23-25) sijoitettuna mainitun kotelon (15) ja mainitun dielektrisen 15 resonaattorin (5) väliin, tukemaan elastisesti mainittua dielektristä resonaattoria mainitun kotelon (15) sisäpuolella.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että mainitussa painetussa piirilevyssä (16,17) on reuna-alue, joka on kiinnitetty mainittuun kehysrunkoon (1) 20 mainitun johtavan levyn (61-64, 71-74) taivutetun osan avulla.
• * · · 4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen laite, tunnettu siitä, että mainittu painettu piiri- :.: i levy (18,19) käsittää: vastaavan eristävän pohjalevyn (18i, 19i); ja : vastaavan johtavan kalvon (18f, 19f) mainitulla vastaavalla pohjalevyllä. : 25
·.; ; 5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että mainittu painettu piiri- v : levy (16,17; 18,19) on kiinnitetty ruuveilla mainittuun koteloon (15; 13,14).
’ ’ 6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen laite, tunnettu siitä, että mainittu painettu piiri- : 30 levy (18,19) käsittää: vastaavan metallisen peruslevyn (18m,19m); vastaavan eristävän kerroksen (18i,19i) mainitulla vastaavalla peruslevyllä (18m,19m); ja vastaavan johtavan kalvon (18f,19f) mainitulla vastaavalla eristävällä kerroksella (18i,19i). 35 15 115334
7. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että siihen lisäksi kuuluu: kotelo (15), joka ympäröi mainittua dielektristä resonaattoria (5) ja mainittuja johtavia levyjä (61-64, 71-74); ja tulo/lähtöliitin (10a,10c) kytkettynä koteloon (15), jolla liittimellä on johtava osa, joka on sähköisesti kytketty mainittuun painettuun piirile- 5 vyyn (16,17; 18,19).
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen laite, tunnettu siitä, että mainittu kotelo sisältää suorakulmaisen onton elimen (15), jolla on pituus ja pituussuuntainen rako, joka ulottuu pitkin kyseistä pituutta, mainitun raon salliessa mainitun tulo/lähtöliittimen 10 (10a,10c;10) ulkonevan ulospäin mainitusta painetusta piirilevystä (16;18) ja maini tun kotelon läpi.
9. Patenttivaatimuksen 7 mukainen laite, tunnettu siitä, että mainittu kotelo sisältää kaksi erillistä kotelolevyä (13,14), joilla kummallakin on vastaavat taivutetut si- 15 vuosat, jotka on taivutettu muodostamaan vastaava U-muotoinen profiili, ja jossa mainittu painettu piirilevy (18,19) on kiinnitetty ruuveilla vastaavan mainitun kotelo-levyn (13,14) vastaaviin mainittuihin sivuosiin.
10. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että mainittu kehysrunko 20 (1) määrittää parin vastakkaisia aukkoja (31,32), ja mainittuun dielektriseen reso- naattorilaitteeseen (5) kuuluu: • » · ’·' 1 joukko johtavia levyjä (61-64, 71-74), joilla kullakin on ensimmäinen pää kytkettynä • · I ···’ : mainittuun johteeseen (2), ja toinen pää; : ; ensimmäinen ja toinen painettu piirilevy (16,17; 18,19) sijoitettuna peittämään vas- : 25 taavasti mainitut aukot (31,32); mainittujen johtavien levyjen (61-64, 71-74) kunkin : toisen pään ollessa johtavasti kytketty mainituista painetuista piirilevyistä (16,17; :.: : 18,19) vastaavaan yhteen piirilevyyn, kunkin johtavan levyn ollessa kontaktissa mainituista piirilevyistä yhden vastaavaan alueeseen.
11. Patenttivaatimuksen 10 mukainen laite, tunnettu kotelosta (15), joka sulkee . dielektrisen resonaattorin (5) ja mainitut johtavat levyt (61-64, 71-74); ja tu- ., lo/lähtöliittimestä (10a,10c;10), joka on kytketty mainittuun koteloon (15), jolla mainitulla liittimellä on johtava osa, joka on sähköisesti kytketty toiseen mainituista ; ensimmäisestä ja toisesta painetusta piirilevystä (16,17; 18,19). : 35 16 115334
12. Patenttivaatimuksen 10 mukainen laite, tunnettu siitä, että siihen lisäksi kuuluu elastiset välikkeet (23,24,25) sijoitettuna kotelon (15; 13,14) ja dielektrisen resonaattorin (5) väliin dielektrisen resonaattorin (5) tukemiseksi elastisesti kotelon (15; 13,14) sisään. 5
13. Patenttivaatimuksen 10 mukainen laite, tunnettu siitä, että mainituilla ensimmäisellä ja toisella painetulla piirilevyllä (16,17; 18,19) on vastaavat kehäreunat, jotka ovat kiinnitetyt mainittuun kehysrunkoon (1) vastaavien johdelevyjen (61-64, 71-74) taivutettujen osien avulla. 10
14. Patenttivaatimuksen 13 mukainen laite, tunnettu siitä, että ensimmäiseen ja toiseen piirilevyyn (18,19) kumpaankin kuuluu: vastaava eristävä pohjalevy (18i,19i) ja vastaava johtava kalvo (18f,19f) mainitulla vastaavalla pohjalevyllä. 15
14 115334
15. Patenttivaatimuksen 14 mukainen laite, tunnettu siitä, että mainittuun yhteen koteloon kuuluu suorakaiteen muotoinen ontto elementti (15), jossa on pitkittäisra-ko, joka ulottuu koko elementin pituudelle, raon salliessa tulo/ lähtöliittimen (10,10a, 10c) ulottua ulospäin painetusta piirilevystä (16; 18) kotelon läpi. 20
16. Patenttivaatimuksen 10 mukainen laite, tunnettu siitä, että mainittu ensimmäi- • » · '·' ‘ nen ja toinen painettu piirilevy (16,17; 18,19)ovat kiinnitetyt ruuveilla koteloon (15; j 13,14). ' ·: : 25
17. Patenttivaatimuksen 16 mukainen laite, tunnettu siitä, että ensimmäiseen ja :.: : toiseen painettuun piirilevyyn kumpaankin kuuluu: ·.· : vastaava metallinen peruslevy (18m,19m); vastaava eristekerros (18i,19i) mainitulla vastaavalla peruslevyllä (18m,19m); ja vastaava johtava kalvo (18f,19f) vastaavalla eristekerroksella (18i,19i). 30
18. Patenttivaatimuksen 17 mukainen laite, tunnettu siitä, että koteloon kuuluu kaksi erillistä kotelolevyä (13,14), joilla kummallakin vastaavat taivutetut sivuosat on taivutettu muodostamaan vastaava U-muotoinen profiili ja jossa ensimmäinen ja toinen painettu piirilevy (18,19) ovat kiinnitetyt ruuveilla vastaavien kotelolevyjen 35 (13,14) vastaaviin mainittuihin taivutettuihin sivuosiin. 17 115334
19. Moniasteinen dielektrinen resonaattorilaite, johon kuuluu: sai^a tai jono dielektrisiä resonaattoreita (5a,5b,5c), joihin kuhunkin resonaattoriin kuuluu vastaava ontto kehysrunko (1), jolla on vastaava ulkopinta (2 ), vastaavassa kehysrungossa oleva vastaava dielektrinen materiaali (4), ja mainitulla vastaavalla 5 ulkopinnalla (2) oleva johde, kullakin mainituista kehysrungoista (1) ollessa pari vastakkaisia aukkoja (31,32), mainitun dielektristen resonaattorien (5) jonon määrittäessä ensimmäisen ja toisen ryhmän mainittuja aukkoja sen vastakkaisilla sivuilla, tunnettu siitä, että resonaattorilaitteeseen edelleen kuuluu: useita johdelevyjä (61a-64c; 71a-74c), joista kullakin levyllä on sen ensimmäinen 10 pää liitetty vastaavan resonaattorin (5a-5c) mainittuun johteeseen (2), ja toinen pää; ensimmäinen ja toinen painettu piirilevy (16,17; 18,19) asetettuna peittämään mainittuja ensimmäistä ja toista joukkoa aukkoja (31,32) vastaavassa järjestyksessä; mainittujen johdelevyjen (61a-64c, 71a-74c) kunkin toisen pään ollessa liitetty johtavasti mainittuun ensimmäiseen ja toiseen painettuun piirilevyyn (16,17; 18,19), 15 kunkin johdelevyn ollessa kontaktissa vastaavaan alueeseen toisella mainituista vastaavista piirilevyistä; kotelo (15; 13,14), joka sulkee mainitun dielektristen resonaattorien (5) jonon ja mainitut useat johdelevyt; ja tulo/lähtöliitin (10a,10c) kiinnitettynä mainittuun koteloon (15; 13,14), liittimen johtavan osan ollessa sähköisesti liitetty toiseen mainituis-20 ta ensimmäisestä ja toisesta painetusta piirilevystä (16; 18).
20. Patenttivaatimuksen 19 mukainen laite, tunnettu siitä, että kumpaankin maini- : :tuista ensimmäisestä ja toisesta piirilevystä (18,19) kuuluu: • · * · •; i vastaava eristävä aluslevy (18i,19i); ja : : 25 vastaava johtava kalvo (18f,19f) mainitulla vastaavalla aluslevyllä.
: . 21. Patenttivaatimuksen 20 mukainen laite, tunnettu siitä, että koteloon kuuluu suorakaiteen muotoinen ontto elementti (15), jossa on pitkittäisrako, joka ulottuu koko elementin pituudelle, raon salliessa tulo/lähtöliittimen (10a,10c) ulottua ulos-30 päin yhdestä mainituista ensimmäisestä ja toisesta painetusta piirilevystä (16,18) kotelon läpi.
* •; 22. Patenttivaatimuksen 19 mukainen laite, tunnettu siitä, että ensimmäiseen ja , I toiseen painettuun piirilevyyn (18,19) kumpaankin kuuluu: : 35 vastaava metallinen peruslevy (18m,19m); 18 115334 vastaava eristekerros (18i,19i) mainitulla vastaavalla peruslevyllä; ja vastaava johtava kalvo (18f,19f) vastaavalla eristekerroksella.
23. Patenttivaatimuksen 22 mukainen laite, tunnettu siitä, että mainittuun koteloon 5 kuuluu pari pitkänomaisia U-muotoisia levyjä (13,14), joilla kullakin U-muotoisella levyllä on vastaavasti keskiosa ja pari sivuosia, jolloin ensimmäinen ja toinen painettu piirilevy (18,19) ovat kiinnitetyt vastaavien U-muotoisten levyjen mainittuihin vastaaviin sivuosiin niin, että ne muodostavat suorakulmaisen onton rakenteen koteloa varten. 10
24. Patenttivaatimuksen 23 mukainen laite, tunnettu siitä, että siihen lisäksi kuuluu ruuvit, jotka kiinnittävät ensimmäisen ja toisen painetun piirilevyn suoraan U-muotoisten levyjen (13,14) sivuosiin. » » · » I 19 115334
FI956159A 1994-12-26 1995-12-21 Dielektrinen resonaattorilaite FI115334B (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
JP32210694A JP3339223B2 (ja) 1994-12-26 1994-12-26 誘電体共振器装置
JP32210694 1994-12-26

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI956159A0 FI956159A0 (fi) 1995-12-21
FI956159A FI956159A (fi) 1996-06-27
FI115334B true FI115334B (fi) 2005-04-15

Family

ID=18139989

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI956159A FI115334B (fi) 1994-12-26 1995-12-21 Dielektrinen resonaattorilaite

Country Status (4)

Country Link
US (3) US5680080A (fi)
JP (1) JP3339223B2 (fi)
KR (1) KR100280336B1 (fi)
FI (1) FI115334B (fi)

Families Citing this family (20)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JP3339223B2 (ja) * 1994-12-26 2002-10-28 株式会社村田製作所 誘電体共振器装置
JP3344280B2 (ja) * 1996-06-25 2002-11-11 株式会社村田製作所 誘電体フィルタ及び誘電体デュプレクサ
JP4195731B2 (ja) * 1996-07-25 2008-12-10 富士通株式会社 多層プリント板及びこれを利用した高周波回路装置
ATE261194T1 (de) * 1997-12-16 2004-03-15 Spinner Gmbh Elektrotech Bandpassfilter
JP3634619B2 (ja) 1998-04-06 2005-03-30 アルプス電気株式会社 誘電体共振器およびこれを用いた誘電体フィルタ
JP3506121B2 (ja) * 2000-03-30 2004-03-15 株式会社村田製作所 誘電体共振器、フィルタ、デュプレクサおよび通信装置
EP1164655B1 (en) * 2000-06-15 2010-03-17 Panasonic Corporation Resonator and high-frequency filter
JP2002026602A (ja) 2000-07-10 2002-01-25 Murata Mfg Co Ltd 誘電体共振器装置、フィルタ、デュプレクサおよび通信装置
JP2002299907A (ja) * 2001-03-29 2002-10-11 Tdk Corp シールド板及びこれが装着された誘電体フィルタ
US6919782B2 (en) * 2001-04-04 2005-07-19 Adc Telecommunications, Inc. Filter structure including circuit board
JP3596505B2 (ja) * 2001-09-27 2004-12-02 株式会社村田製作所 誘電体共振器、フィルタ、デュプレクサおよび通信装置
US7680464B2 (en) * 2004-12-30 2010-03-16 Valeo Radar Systems, Inc. Waveguide—printed wiring board (PWB) interconnection
US7603097B2 (en) * 2004-12-30 2009-10-13 Valeo Radar Systems, Inc. Vehicle radar sensor assembly
US8773222B2 (en) * 2008-01-31 2014-07-08 Telefonaktiebolaget L M Ericsson (Publ) Filter assembly
CN101916894A (zh) * 2010-05-11 2010-12-15 深圳市大富科技股份有限公司 一种滤波器内导体与pcb板的焊接方法和腔体滤波器
US9871280B2 (en) * 2013-12-13 2018-01-16 Kyocera Corporation Dielectric resonator, dielectric filter, and communication apparatus
US9653796B2 (en) 2013-12-16 2017-05-16 Valeo Radar Systems, Inc. Structure and technique for antenna decoupling in a vehicle mounted sensor
CN107204501B (zh) * 2016-03-18 2020-03-17 通玉科技有限公司 滤波器设备
JP2018019024A (ja) * 2016-07-29 2018-02-01 キヤノン株式会社 振動を発生させる振動部品が実装されるプリント基板
US10177431B2 (en) 2016-12-30 2019-01-08 Nokia Shanghai Bell Co., Ltd. Dielectric loaded metallic resonator

Family Cites Families (16)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS5924167Y2 (ja) * 1978-12-28 1984-07-18 アルプス電気株式会社 マイクロ波用フイルタ
JPS58172001A (ja) * 1982-04-01 1983-10-08 Nippon Dengiyou Kosaku Kk 誘電体ろ波器
GB2129228B (en) * 1982-10-01 1986-06-18 Murata Manufacturing Co Dielectric resonator
US4623857A (en) * 1984-12-28 1986-11-18 Murata Manufacturing Co., Ltd. Dielectric resonator device
JPS62120703A (ja) * 1985-11-20 1987-06-02 Fujitsu Ltd 誘電体フイルタの実装構造
JPS63126301A (ja) * 1986-11-15 1988-05-30 Murata Mfg Co Ltd 誘電体同軸共振器の固定構造
JPS63266903A (ja) * 1987-04-23 1988-11-04 Murata Mfg Co Ltd 誘電体共振器
US4839773A (en) * 1987-06-22 1989-06-13 Murata Manufacturing Co., Ltd. Dielectric filter
JPH01172702A (ja) * 1987-12-28 1989-07-07 Toshiba Corp 部品形状検査方法
DE69020195T2 (de) * 1989-03-14 1995-11-30 Fujitsu Ltd Schaltung mit dielektrischem Resonator im TE01-Mode.
GB2236432B (en) * 1989-09-30 1994-06-29 Kyocera Corp Dielectric filter
US5229729A (en) * 1989-12-14 1993-07-20 Murata Manufacturing Co., Ltd. Radio frequency signal combining/sorting apparatus
JPH0621701A (ja) * 1992-06-30 1994-01-28 Taiyo Yuden Co Ltd 誘電体共振器を含むフィルタ装置
JPH06338713A (ja) * 1993-05-28 1994-12-06 Murata Mfg Co Ltd 共振器
EP0661770B1 (en) * 1993-12-28 2001-10-04 Murata Manufacturing Co., Ltd. TM dual mode dielectric resonator and filter
JP3339223B2 (ja) * 1994-12-26 2002-10-28 株式会社村田製作所 誘電体共振器装置

Also Published As

Publication number Publication date
FI956159A (fi) 1996-06-27
JPH08181513A (ja) 1996-07-12
FI956159A0 (fi) 1995-12-21
KR100280336B1 (ko) 2001-02-01
US5969585A (en) 1999-10-19
US5680080A (en) 1997-10-21
US5874870A (en) 1999-02-23
KR960027045A (ko) 1996-07-22
JP3339223B2 (ja) 2002-10-28

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI115334B (fi) Dielektrinen resonaattorilaite
EP1164655B1 (en) Resonator and high-frequency filter
US5998738A (en) Electronic control module
US4639056A (en) Connector construction for a PC board or the like
CN1881791B (zh) 压电谐振器以及包含封装在壳体中的该谐振器的组件
US3828210A (en) Temperature compensated mounting structure for coupled resonator crystals
US5113316A (en) System for the assembly and connection of electronic circuit boards, particularly for use in motor vehicles
EP1107362B1 (en) Electrical connection box
KR100397726B1 (ko) 유전체 공진기, 필터, 듀플렉서 및 통신 장치
EP0127776B2 (en) Semiconductor differential pressure transducer
KR20120010862A (ko) 고전압 ptc 히터
US5999067A (en) High performance RF/microwave filters for surface mount technology with a shielding metal bracket
US5481154A (en) Piezo-resonator
US4839773A (en) Dielectric filter
JP4859144B2 (ja) 金属箔抵抗器
KR100470312B1 (ko) 유전체 공진기 장치, 필터, 듀플렉서 및 통신 장치
JP3512178B2 (ja) 共振器及び高周波フィルタ
US20050180093A1 (en) Non-reciprocal circuit element
US6903627B2 (en) Dielectric resonator, filter, duplexer and communication device
CA1208318A (en) Mounting dielectric resonators
CN220292242U (zh) 柔性电路板和传感器
CN220797209U (zh) 电连接器和电连接器组件
WO2004047229A1 (en) Connector and manufacturing method thereof
JPH0843433A (ja) 加速度センサーとその製造方法
JPH10270907A (ja) 同軸形誘電体フィルタ

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 115334

Country of ref document: FI

MM Patent lapsed