FI113449B - Regeneroitu ruokapakkaus, jolla on ruoan irrotusominaisuudet perustuen sisäpintaan, joka sisältää viskoosia yhdessä PEG:n kanssa - Google Patents

Regeneroitu ruokapakkaus, jolla on ruoan irrotusominaisuudet perustuen sisäpintaan, joka sisältää viskoosia yhdessä PEG:n kanssa Download PDF

Info

Publication number
FI113449B
FI113449B FI953679A FI953679A FI113449B FI 113449 B FI113449 B FI 113449B FI 953679 A FI953679 A FI 953679A FI 953679 A FI953679 A FI 953679A FI 113449 B FI113449 B FI 113449B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
viscose
food
cellulose
polyalkylene glycol
package
Prior art date
Application number
FI953679A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI953679A (fi
FI953679A0 (fi
Inventor
John J Halftown
Douglas E Appleby
Marc J Vrijsen
Original Assignee
Teepak Properties Llc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Teepak Properties Llc filed Critical Teepak Properties Llc
Publication of FI953679A0 publication Critical patent/FI953679A0/fi
Publication of FI953679A publication Critical patent/FI953679A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI113449B publication Critical patent/FI113449B/fi

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A22BUTCHERING; MEAT TREATMENT; PROCESSING POULTRY OR FISH
    • A22CPROCESSING MEAT, POULTRY, OR FISH
    • A22C13/00Sausage casings
    • A22C13/0013Chemical composition of synthetic sausage casings
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A22BUTCHERING; MEAT TREATMENT; PROCESSING POULTRY OR FISH
    • A22CPROCESSING MEAT, POULTRY, OR FISH
    • A22C13/00Sausage casings
    • A22C2013/003Sausage casings with peeling aids, e.g. reducing adhesion between casing and product

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Wood Science & Technology (AREA)
  • Zoology (AREA)
  • Food Science & Technology (AREA)
  • Processing Of Meat And Fish (AREA)
  • Jellies, Jams, And Syrups (AREA)
  • Meat, Egg Or Seafood Products (AREA)

Description

1 11344?
Regeneroitu ruokapakkaus, jolla on ruoan irrotusominaisuudet perustuen sisäpintaan, joka sisältää viskoosia yhdessä PEG:n kanssa. - Regenerad mat-kapsel med förmäga att lösgöra mat pä grund av inneryta som innehäller 5 viskos med PEG.
Esillä olevan keksinnön kohteena ovat ruokapakkaukset, joilla on ominaisuus irrota helposti niiden sisältämästä ruoasta vahingoittamatta pakkauksissa olevaa ruokatuotetta.
10
Valmisruokateollisuudessa käytettävät ruokapakkaukset vaihtelevat yleisesti ottaen ohutseinäisistä, halkaisijaltaan pienikokoisista, kuten esimerkiksi frankfurtinmakkaroiden kuorista paksumpiseinäisiin, kuitulujitettuihin, halkaisijaltaan suurempityyppisiin pakkauksiin tai kuoriin, joita käytetään esi-15 merkiksi metwursteissa. Putkien muodossa olevilla ruokapakkauksilla tai -kuorilla on monia käyttötarkoituksia siinä mielessä, että niitä voidaan käyttää pakkauksina jalostettaessa niiden sisään pakattavia elintarvikkeita ja myös valmiin tuotteen suojakuorina.
• · · • · • · 20 Makkarateollisuudessa tuotteen koosta riippumatta osa jalostusta edellyttää .·. tavallisesti kuoren poistamista jalostetusta lihasta ennen lopullista pakkausta tai käyttöä. Tämä pitää paikkansa myös joidenkin muiden ruokien, kuten tiet-i tyjen sulatejuustojen kohdalla. Pakkauksen kuoriminen makkaroiden tapaisis- •V · ta jalostetuista ruokatuotteista on aiheuttanut merkittäviä ongelmia erityisesti 25 valmistettaessa kuorettomia frankfurtin- tai nakkimakkaroita, joissa käyte- • · ' · ’ ’ tään suurtuotantoa ja tehokkaat kaupalliset toiminnot vaativat suurinopeuksi- ·;·’ siä automaattisia täyttö- ja kuorimiskoneita. Poistettaessa kuoria tai päällyk- siä lihasta osa lihasta pyrkii kiinnittymään kuorikalvoon ja repeytymään irti :···: makkarasta kuoreen. Tämä aiheuttaa lihan menetystä ja makkaratuotteen '·.··: 30 pinnan vahingoittumista. Tällaiset tuotteet ovat joko myytäväksi kelpaamat- *: : tornia, mikä merkitsee lisääntyneitä tuotantokustannuksia tai jos niitä tarjo-
11344 S
2 taan myyntiin, asiakkaat hyväksyvät ne tavallisesti varsin vastahakoisesti johtuen huonosta ulkonäöstä.
Joissakin tapauksissa osia kuoresta ei voida poistaa koneella lainkaan ja täl-5 löin toimintaan on puututtava käsin, josta seuraa lisää kustannuksia ja tuo-tantonopeuden aleneminen. Kuoren elintarvikkeeseen kiinnittymisen aiheuttamaa ongelmaa on pyritty ratkaisemaan esittämällä useita irrottavia pin-noitusseoksia käytettäviksi kuoren tai pakkauksen sisäseinämässä kuoritta-vuuden parantamiseksi. Joitakin tähän liittyviä esimerkkejä ovat esim. US-10 patentti 2,709,138, jossa on esitetty rasvaisosyanaattia oleva sisäpuolinen irrotuspinnoite; US-patentti 3,106,471 kohdistuu rasvaketeenejä oleviin irro-tuspinnoitteisiin; US-patentissa 2,901,358 on esitetty kromikloridiyhdistettä sisältävän seoksen käyttö ja US-patentissa 4,062,981 on esitetty veteen hajoava ei-ioninen pinta-aktiivinen aine, kuten sorbitaanitrioleaatti. Lisäksi on 15 kuvattu irrotuspinnoitteita, jotka sisältävät vesiliukoista selluloosaeetteriä ja joita on kuvattu esim. US-patenteissa 3,898,348 ja 4,137,947. Vesiliukoisia polysakkarideja on ehdotettu käytettäviksi irrotuspinnoitteissa tavallisesti yhdistelmänä selluloosaeetterin ja polyalkyleeniglykolieetterin kanssa.
• 20 Tällaiset tunnetut irrotuspinnoitteet ovat kärsineet tietyistä haittapuolista.
Eräs suuri haittatekijä on se, että pinnoiteseokset pitää valmistaa käyttämällä |: tarkkoja ainesosasuhteita tai merkittäväksi vaaratekijäksi muodostuu huono • suorituskyky. Eräs toinen haittapuoli on se, että pinnoiteseos pitää levittää tasaisesti tiukoissa volyymirajoissa ruokapakkauksen pinta-alayksikköä kohti.
25 Vielä eräänä ongelmana on se, että tällaisten pinnoitteiden tehokkuus pyrkii heikkenemään ajan myötä. Vielä eräs tällaisiin pinnoitteisiin liittyvä ongelma :on se, että kun kuori tai pakkaus liotetaan ennen käyttöä, pinnoitteen ai-» · } nesosat pyrkivät huuhtoutumaan pois kuoresta heikentäen pinnoitteen te- * * hokkuutta. Tämä pitää paikkansa riippumatta siitä suorittaako kostutuksen v.: 30 pakkauksen valmistaja (esikostutettu pakkaus) vai lihanpakkaaja. Lisäksi ‘ ' tunnettuihin lihan irrotuspinnoitteisiin on liittynyt se puute, että näiden pin- 3 113449 noitteiden antamat ominaisuudet on tasapainotettava tai laadittava ottamalla huomioon ruokapakkauksen muut halutut ominaisuudet, kuten taipuisuus, lujuus ja itse pakkauksen huononemisen estäminen.
5 Tästä syystä on tarvetta saada aikaan ainutlaatuisen tyyppinen irrotusmeka-nismi, joka poistaa yllä kuvatut haittapuolet.
Maailmanlaajuisesti on julkaistu useita patentteja, joissa on esitetty poly-eteenioksidin käyttöä viskoosissa regeneroidusta selluloosasta saatujen kuitu-10 jen (raionkuidut) stabiloimiseksi. Tällaisia lisäyksiä ei ole tehty regeneroidusta selluloosasta valmistettuihin ruokapakkauksiin, koska ei ole ajateltu, että kuituihin tarvittavan kaltaisella stabiloinnilla olisi mitään käyttöä makkaran-kuoriin ja lisäksi (lukuunottamatta jäljempänä esitettyä) todettu saavutettavan mitään etua lisäämällä polyalkyleeniglykolia viskoosiin ruokapakkauksen 15 valmistamiseksi.
US-patentissa 4,198,325 on esitetty, että N-metylolikarbamaattiin päättyvällä polyoksialkyleeniyhdisteellä on jonkin verran vaikutusta pehmentimenä lisät-·:·. täessä sitä viskoosiin yhdessä monokarboksyylihappopolyoliesterin kanssa.
:·. 20 Modifioimattoman tai muulla tavoin modifioidun polyalkyleeniglykolin lisäystä . ei ehdoteta missään tarkoituksessa.
• ·
Julkaistussa Eurooppa-patenttihakemuksessa 0,559,456A1 on esitetty suuri-v ; molekyylipainoisen (70.000 tai enemmän) olefiinioksidin lisäys viskoosiin vis- 25 toosista muodostetun kalvon sisäpuoliseksi pehmentämiseksi erilaisten etu- • · • · · '· jen saavuttamiseksi. On ehdotettu, että tällainen lisäys voisi edistää muodos- ·;·’ tuneesta regeneroidusta selluloosasta valmistetun ruokapakkauksen kuoriu- tumisominaisuuksia. Tällainen kuoriutumisominaisuuksien parannus ei ole • · · • · *·;·' läheskään tarpeeksi hyvä. Lisäksi yllä mainitussa Eurooppa-patenttihakemuk- 30 sessa on esitetty, että pienempimolekyylipainoiset polyalkyleenioksidit, erityi-sesti molekyylipainoltaan 20.000 tai pienemmät, ovat sopimattomia lisättä- 11344s 4 viksi viskoosiin johtuen uuttautumisesta ja tuotteen lujuuden heikkenemisestä.
Tästä syystä keksinnön mukaisesti on saatu aikaan ruoan selluloosapakkaus, 5 joka voidaan kuoria siihen suljetusta ruokatuotteesta vahingoittamatta mainittua ruokatuotetta, jolle ruokapakkaukselle on tunnusomaista patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosassa esitetyt asiat.
Keksinnön mukaisessa ruokapakkauksessa on sisäpintaseos, johon kuuluu 10 regeneroitua viskoosia, joka sisältää polyalkyleeniglykolia 0,1-30 paino-%, edullisesti 0,2 - 25 paino-% ja edullisimmin 0,25 - 20 % selluloosan painosta, jonka polyalkyleeniglykolin molekyylipaino on 300 - 20.000 ja edullisesti 500 - 15.000 ja edullisimmin 1.000 - 10.000.
15 Polyalkyleeniglykolia on yleisesti mukana kuitutyyppisissä pakkauksissa tai kuorissa regeneroitua selluloosaa olevan sisäpinnan integraalisena osana, määrän ollessa 0,1 - 2 % ja molekyyli painon ollessa yleisesti 1.000 - 15.000 ja useimmissa pakkaustyypeissä se on edullisesti vesiliukoinen.
• · :·. 20 Polyalkyleeniglykolin kaava on edullisesti H(OCH2-CH2)nOH, jossa n on koko- . naisluku 10 - 400.
• · · j,f: Polyalkyleeniglykoli on tavallisesti polyeteeniglykoli (PEG).
•»# • · · • 25 Sisäpinta voi olla sisäpuolinen kerros, joka sisältää polyalkyleeniglykolia, lop- puosan kalvosta muodostuessa normaalista regeneroidusta viskoosista, jossa ·” on tai ei ole polyalkyleeniglykolia. On ymmärrettävä, että termi "sisäpuolinen :.:V kerros" ei jätä ulkopuolelle sitä suoritusmuotoa, jossa koko ruokapakkaukset- » » la on kauttaaltaan sama koostumus. Kun kyseessä on kuitutyyppinen makka- • · 30 rankuori, jossa viskoosia levitetään tavallisesti paperin muodossa olevaan selluloosakuiturainaan, joka on muodostettu putken muotoiseksi, keksinnön 5 113449 mukaisesti polyalkyleenioksidia sisältävä viskoosi voidaan levittää putken sisäpintaan, kun taas ilman polyalkyleenioksidia olevaa viskoosia levitetään putken ulkopintaan.
5 Tässä käytettynä termi selluloosaa oleva ruokapakkaus tarkoittaa olennaisesti mitä tahansa ruokapakkausta, joka sisältää huomattavan osan, eli enemmän kuin 50 %, viskoosista regeneroitua selluloosaa. Vaikka edullinen viskoosi on ksantaattityyppinen viskoosi, on selvää, että muitakin ominaisuuksiltaan samanlaisia viskooseja voidaan käyttää, jolloin kysymykseen tulee esimerkiksi 10 aminometanaattiviskoosi (tunnetaan myös karbamaattina tai aminometanaat-tiviskoosina ja kupariammoniumtyypin viskoosina). Tällaiset ruokapakkaukset voivat olla lujittamattomia, eli ne eivät sisällä mitään lujitekuitua tai ne voidaan lujittaa kuidulla, jolloin kyseessä on tavallisesti kuitukangasarkin tai -maton muodossa oleva selluloosakuitu. Tällainen kuituvahvike on tyypillisesti 15 paperi, joka on valmistettu hampun tapaisesta lujasta luonnonselluloosa-kuidusta, mutta kyseessä voi olla raionin muodossa oleva regeneroitu selluloosakuitu tai joku muu luonnonkuitu tai synteettinen kuitu. On selvää, että tällaisista kuiduista valmistettuja kudottuja arkkeja tai mattoja voidaan myös ·:·. käyttää, mutta tavallisesti ne eivät ole edullisia siitä syystä, että kuitukangas- • · :m.mm 20 tuotteet antavat tavallisesti tyydyttävän suorituskyvyn pienemmillä kustan- . nuksilla. Kaikkia tällaisia kuituvahvisteisia ruokapakkaustuotteita voidaan täs- •« · : sä yhteydessä kutsua nimikkeellä "kuitumainen" pakkaus.
• · • ♦ · • · · « * * » v : Kuitumainen pakkaus on erityisen sopiva keksinnön mukaisten tuotteiden 25 valmistamiseksi. Kuitumainen pakkaus muodostetaan muokkaamalla kuitu- * · ♦ arkki tai -matto limittäin menevillä reunoilla varustetun putken muotoon, *:* minkä jälkeen arkki tai matto impregnoidaan viskoosilla. Kun viskoosi re- generoidaan tunnetuilla menetelmillä, saatu regeneroitu selluloosa kiinnittyy · · • · ’·;·* reunoihin ja sulkee ne muodostaen sauman ja kuidut antavat huomattavan » · 30 lujuuden regeneroidulle selluloosatuotteelle. Uudemmissa menettelytavoissa kuitumaton impregnoimiseksi viskoosilla, viskoosi levitetään sekä putken si- 6 1 1344 ί säpintaan että ulkopintaan eri suutinaukkojen kautta. Tällaisia menetelmiä on kuvattu US-patenteissa 3,670,697; 3,896,764 ja 4,390,490.
Käytettäessä tällaisia menetelmiä voidaan viskoosi kerros helposti levittää 5 putken sisäpintaan ja tämän viskoosikerroksen koostumus on erilainen kuin putken ulkopintaan levitetyn viskoosikerroksen. Tämä on erityisen edullista siitä syystä, että keksinnön mukaisesti suhteellisen suuri prosenttimäärä pie-nimolekyylipainoista polyalkyleeniglykolia voidaan lisätä sisäkerroksen muodostamiseksi levitettyyn viskoosiin, mutta sitä ei lisätä ulkokerroksen muo-10 dostamiseksi käytettyyn viskoosiin, jolloin saadaan irtoava sisäkerros huonontamatta merkittävästi pakkauksen tai kuoren muita edullisia ominaisuuksia.
Viskoosiin lisätyn polyalkyleeniglykolin molekyylipaino on edullisesti ainakin 15 300, edullisesti ainakin 500 ja edullisimmin ainakin 1000. Pienemmät mole- kyylipainot pyrkivät poistumaan liian helposti pakkauksesta ja vaikuttamaan haitallisesti pakkauksen lujuusominaisuuksiin. Molekyylipainon ei kuitenkaan tulisi olla suurempi kuin 20.000, edullisesti korkeintaan 15.000 ja edullisim- ·:·. min korkeintaan 10.000. Uskotaan, että keksinnön mukaisen pakkauksen • · r. 20 irtoamisominaisuudet aiheutuvat ainakin osittain polyalkyleeniglykolin hitaas-. ta siirtymisestä pakkauksen tai kuoren pintaan ja että suuremmat molekyyli- :‘*\· painot eivät kulkeudu niin hyvin kuin tämän tarkoituksen kannalta olisi edul- l: \ lista.
25 On selvää, että suurempiakin molekyylipainoja voidaan käyttää erityisesti • · t silloin, kun pakkaus on kuitumainen pakkaus tai kuori, koska suurempia pitoi- ·;·’ suuksia suurimolekyylipainoista materiaalia voidaan käyttää levitettäessä po- » lyalkyleeniglykoli ainoastaan sisäkerrokseen ilman, että merkittävästi muutet- • * täisiin pakkauksen kokonaislujuusominaisuuksia.
O·: 30 * · * 1 · • * 7 1Ί344£
Yleensä kuitutyyppisessä pakkauksessa viskoosiin lisätyn pölyäIkyleeniglykolin määrä on ainakin 0,1 ja edullisesti ainakin 0,25 paino-% kiinteästä kokonais-selluloosasta. Minimilisäys vahvistamattomaan selluloosapakkaukseen on tavallisesti suurempi, esim. ainakin 5 %. Pienempien lisäysten ei uskota muo-5 dostavan riittävän hyviä irtoamisominaisuuksia. Useimmissa pakkauksissa, mukaanluettuna lujittamaton selluloosa, viskoosiin lisätyn polyalkyleeniglyko-lin määrän ei tulisi tavallisesti ylittää 30 %, edullisesti sen tulisi olla korkeintaan 25 % ja edullisimmin tasolla, joka ei ylitä 20 %.
10 Polyalkyleeniglykolina käytetään edullisesti polyeteeniglykolia tai muita alempia aikyleeniglykoleja, joiden tulisi olla vesiliukoisia. Edullisen polyalkyleeni-glykolin kaava on H(OCH2-CH2)nOH, jossa n on ainakin 10 ja edullisesti ainakin 30, mutta tavallisesti korkeintaan 400 ja edullisesti korkeintaan 300.
15 Seuraavien esimerkkien tarkoituksena on valaista, vaan ei rajoittaa esillä olevaa keksintöä.
Esimerkki 1 ► 4 · • · • · 20 110 g keskimääräiseltä molekyylipainoltaan noin 8.000 olevaa polyeteenigly- , kolia liuotettiin 50 litraan vettä ja saatiin 0,22 % liuos. Tämä liuos ruiskutet-
I I I
tiin viskoosivirtaan, joka levitettiin putken muodossa olevan kuitumaton sisä-pintaan liuoksen virtausnopeuksilla 50 ml ja 150 ml minuutissa. Saadut pitoi-v ·* suudet sisäpinnan viskoosissa ovat 0,35 ja 1,0 % selluloosapitoisuuteen pe- 25 rustuen. Pakkauksen tai kuoren koko oli koodi 0600T, jonka litistetty leveys • · '·"· on noin 143,5 mm. Regeneroinnin jälkeen pakkaus täytettiin ruokatuotteella, • » ·;·* joka kypsennettiin pakkauksessa. Sen jälkeen testattiin pakkauksen kuoriu- tumiskyky ruokatuotetta vahingoittamatta. Kun kyseessä oli makkararuoka- ’·;· tuote, pakkaus tai kuori kuoriutui erinomaisin tuloksin. Kun kyseessä oli juus- * · 30 totuote, josta kuoriutuminen on vaikeampaa, kuoriutuminen olisi ollut tyydyt-” tävää lukuunottamatta sitä, että pakkauksen mukana irtosi pieniä hyvin ohui- 8 11 ώ 4 4 ; ta ruokatuotepaloja, joita ei helposti olisi havaittu muuten paitsi, että juusto-tuotteessa oli savunvärinen pinta ja pienten palojen irtoaminen paljasti alla olevan juuston värin.
5 Esimerkki 2
Valmistettiin standardin mukainen lujittamaton makkaran viskoosikuori käyttämällä alan ammattiväelle tunnettuja toimenpiteitä, joissa viskoosi suulake-puristettiin tai ekstrudoitiin suulakkeen läpi putkimaisen muodon aikaansaa-10 miseksi ja regeneroitiin kylvyssä regeneroidun selluloosaputken muodostamiseksi. Muodostuneen kuoren tai pakkauksen koko oli koodi 23, jonka litteä leveys on noin 31,25 mm BDG:ssä (uunikuiva tiheys, kiinteä), kun kyseessä on 18,1 g selluloosaa per 10 m muodostusnopeudella 36 m (118 jalkaa) per minuutti. Tarvittu viskoosimäärä 7,7 %:lla kiinteätä selluloosaa oli 761 15 cm3/min tai 65 g kiinteätä selluloosaa per minuutti.
Esimerkki 3
Valmistettiin makkarankuori samalla tavoin kuin esimerkissä 2 lukuun otta- % 20 matta sitä, että viskoosi modifioitiin lisäämällä viskoosiin 41 cm3/min. vesiliu-, osta, joka sisälsi 30 paino-% polyeteeniglykolia, jonka keskimääräinen mole- ’: kyylipaino oli noin 4000. Saatua modifioitua viskoosia käytettiin edelleen :standardilla virtausnopeudella 761 cm3/min, johon kuului 720 cm3/min alku-; peräisestä 7,7 % kiinteätä selluloosaviskoosia ja 41 cm3/min polyeteeniglyko- 25 lia. Kiinteä selluloosa yhdistetyssä modifioidussa viskoosissa oli 7,31 % ja t . kokonaiskiintoaine mukaan luettuna polyeteenioksidi oli noin 8,84 %. Re- ’ generoinnin jälkeen havaittiin, että noin 50 % polyeteenioksidista huuhtoutui : pois käsittelyn aikana. Saatu kuori täytettiin makkaralihalla ja sillä todettiin »» olevan hyvät lihan irtoamisominaisuudet verrattuna yllä kuvattuun standardi-30 kuoreen.
9 1 13449
Esimerkki 4
Esimerkki 3 toistettiin lukuun ottamatta sitä, että käytetyn polyeteeniglykolin keskimääräinen molekyylipaino oli noin 8000. Havaittiin, että tuskin lainkaan 5 polyeteeniglykolia huuhtoutui pois kuoresta käsittelyn aikana ja että lihan irtoamisominaisuudet olivat edelleen hyvät.
Esimerkki 5 10 Esimerkkien 3 ja 4 mukaisesti valmistettujen elintarvikepakkausten eri ominaisuuksia vertailtiin. Tulokset on esitetty taulukossa 1.
Taulukko 1
Esimerkki 2 Esimerkki 3 Esimerkki 4 (vertailu) 20% PEG 4000 20% PEG 8000 Käsitelty murtumispaine 111 cm Hg 97 cm Hg 94 cm Hg Käsitelty T: murtumispaine 28 mm 31 mm 31 mm « · : '* Uudelleenkasteltu murtumispaine 33 cm Hg 34cmHg 33 cm Hg • · · » t · ; · ; * Uudelleenkasteltu murtumispaine 35 mm 37 mm 35 mm « · · • t · ’·* ’ Paksuus käsitelty/märkä 0,03/0,05 mm 0,035/0,08 mm 0,035/0,07 mm • · • · ·
Geelipaisuma 58% 68% 68% • *
Kokonaisrikki 1600 ppm 1400 ppm 1300 ppm • · · •»· .·*·. Läpäisyvakio 150 300 300 ': · ’ (Q-yksiköitä)* • · • · · * ; * Q-yksiköt = fma/minhum (g/ml)cm2

Claims (6)

1. Selluloosaa oleva ruokapakkaus, joka voidaan kuoria sen sisältämästä ruokatuotteesta vahingoittamatta mainittua ruokatuotetta, tunnettu siitä, että 5 ruokapakkaus käsittää putken muotoiseksi muodostetun kuiturainan, jossa on sisä- ja ulkopinta ja joka on tuotettavissa ekstrudoimalla viskoosia kumpaankin pintaan, jolloin ainakin sisäpintaan ekstrudoitu sisäviskoosikerros sisältää polyalkyleeniglykolia, jonka molekyylipaino on 300 - 20.000, määrässä 0,1 - 30 % selluloosan painosta, ja regeneroimalla selluloosa viskoosista 10 pakkauksen muodostamiseksi.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen ruokapakkaus, tunnettu siitä, että se on tuotettavissa ekstrudoimalla kyseiseen sisäpintaan viskoosia, joka sisältää polyalkyleeniglykolia, jolla on molekyylipaino 500 - 15.000. 15
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen ruokapakkaus, tunnettu siitä, että se on tuotettavissa ekstrudoimalla kyseiseen sisäpintaan viskoosia, joka sisältää polyalkyleeniglykolia määrässä 0,1 - 30 %. • · · • « • · • · : " 20
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1 - 3 mukainen ruokapakkaus, tunnettu siitä, • · .::’ että se on tuotettavissa käyttämällä polyalkyleeniglykolia, jonka kaava on • · · Γ : H(OCH2-CH2)nOH, jossa n on kokonaisluku 10 - 400. • · · •«· · • t · • · · • I «
5. Menetelmä patenttivaatimuksen 1 mukaisen selluloosaruokapakkauksen 25 valmistamiseksi, jossa menetelmässä muotoillaan kuituraina sisä-ja ulkopin- • · ·*": nalla varustetun putken muotoon, ekstrudoidaan viskoosia kumpaankin pin- . !·. taan ja regeneroidaan selluloosaa viskoosista pakkauksen muodostamiseksi, • · · ; tunnettu siitä, että ainakin sisäpintaan ekstrudoitu viskoosi sisältää polyal- .·] : kyleeniglykolia, jonka molekyylipaino on 300 - 15.000, määrässä 0,2 - 20 % • * · ....: 30 selluloosan painosta. • · il 1 1344«
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ainakin sisäpintaan ekstrudoitu viskoosi sisältää 1 -15 % polyalkyleeniglykolia, jonka molekyylipaino on 1.000 - 10.000. 5 12 11344'
FI953679A 1994-08-08 1995-08-02 Regeneroitu ruokapakkaus, jolla on ruoan irrotusominaisuudet perustuen sisäpintaan, joka sisältää viskoosia yhdessä PEG:n kanssa FI113449B (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US08/287,346 US5449318A (en) 1994-08-08 1994-08-08 Regenerated food casing having food release properties due to an internal surface comprising viscose with PEG
US28734694 1994-08-08

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI953679A0 FI953679A0 (fi) 1995-08-02
FI953679A FI953679A (fi) 1996-02-09
FI113449B true FI113449B (fi) 2004-04-30

Family

ID=23102495

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI953679A FI113449B (fi) 1994-08-08 1995-08-02 Regeneroitu ruokapakkaus, jolla on ruoan irrotusominaisuudet perustuen sisäpintaan, joka sisältää viskoosia yhdessä PEG:n kanssa

Country Status (8)

Country Link
US (1) US5449318A (fi)
EP (1) EP0696425B1 (fi)
BR (1) BR9503560A (fi)
CA (1) CA2148432A1 (fi)
DE (1) DE69518372T2 (fi)
DK (1) DK0696425T3 (fi)
ES (1) ES2149904T3 (fi)
FI (1) FI113449B (fi)

Families Citing this family (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US6086929A (en) * 1998-09-15 2000-07-11 Alfacel S.A. Shirring solution for cellulosic sausage casings
US6299917B1 (en) * 1999-09-13 2001-10-09 Teepak Investments, Inc. Food casing from viscose-smoke blend
DE10313878A1 (de) * 2003-03-21 2004-09-30 Kalle Gmbh & Co. Kg Wurst im Textildarm und Verfahren zu deren automatisierter Herstellung
US9210943B2 (en) 2010-08-31 2015-12-15 Viskoteepak Belgium Nv Food casings with modified adhesion and release properties and methods of manufacture

Family Cites Families (24)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2709138A (en) * 1951-09-25 1955-05-24 Weingand Richard Method for preventing the adhering of sausage casings to the sausage mass
US3106471A (en) * 1957-02-11 1963-10-08 Tee Pak Inc Method of producing sausage and meat casing employed therein
US2901358A (en) * 1958-02-25 1959-08-25 Union Carbide Corp Method for producing artificial food casing
US3887713A (en) * 1969-01-06 1975-06-03 Union Carbide Corp Method for producing flexible casings and the casings obtained therefrom
US3896764A (en) * 1969-12-27 1975-07-29 Hoechst Ag Extrusion apparatus for coating both surfaces of tubular material
DE1965129A1 (de) * 1969-12-27 1971-07-15 Kalle Ag Vorrichtung zum Beschichten eines Faserschlauchs
US3656993A (en) * 1970-06-04 1972-04-18 Du Pont Preparation of coated regenerated cellulose film
US3898348A (en) * 1971-06-10 1975-08-05 Union Carbide Corp Food casing and method of preparing same
US3981046A (en) * 1972-05-05 1976-09-21 Union Carbide Corporation Process for production of shirred moisturized food casings
US3843378A (en) * 1972-10-16 1974-10-22 Fmc Corp Regenerated cellulose-polyethylene glycol high fluid-holding fiber mass
CA1052620A (en) * 1974-07-15 1979-04-17 Douglas J. Bridgeford Process for humidifying and shirring artificial sausage casing
DE2654418A1 (de) * 1976-12-01 1978-06-08 Hoechst Ag Verfahren zur herstellung von formkoerpern auf basis von chemisch modifiziertem cell ilosehydrat
DE2654417A1 (de) * 1976-12-01 1978-06-08 Hoechst Ag Formkoerper, insbesondere verpackungsmaterial, auf basis von chemisch modifiziertem cellulosehydrat sowie verfahren zur herstellung der formkoerper
US4137947A (en) * 1977-09-28 1979-02-06 Teepak, Inc. Internally coated sausage casing with improved meat release composition
GB2035842B (en) * 1978-12-05 1983-05-11 Union Carbide Corp Food casing and method of preparing same
ES484028A1 (es) * 1979-09-10 1980-06-16 Viscofan Ind Mejoras introducidas en el proceso de recubrimiento de la pared interior de tripa celulosica,en la fabricacion de pro-ductos embutidos
US4390490A (en) * 1980-04-07 1983-06-28 Teepak, Inc. Fibrous casing extrusion
CA1226089A (en) * 1982-12-02 1987-08-25 Cornelius M.F. Vrouenraets Packaging film permeable to smoke constituents and packaged, smoked foodstuff
US4489114A (en) * 1983-03-14 1984-12-18 Teepak, Inc. Arabinogalactans as release additives for cellulose containing casings
DD218121A1 (de) * 1983-10-17 1985-01-30 Chemiefaser Komb Schwarza Wilh Verfahren zur herstellung von formkoerpern aus celluloseloesungen
US4844129A (en) * 1987-05-06 1989-07-04 Teepak, Inc. Polydextrose compounds as anti-pleat lock additives for cellulose containing casings
DE3842969A1 (de) * 1988-12-21 1990-06-28 Wolff Walsrode Ag Schlauchfoermige verpackungshuellen mit verbesserter abschaelbarkeit
US5277857A (en) * 1992-01-17 1994-01-11 Viskase Corporation Method of making a cellulose food casing
EP0559456B1 (en) * 1992-03-04 1996-09-25 Viskase Corporation Cellulosic articles and their manufacture

Also Published As

Publication number Publication date
DE69518372D1 (de) 2000-09-21
FI953679A (fi) 1996-02-09
DE69518372T2 (de) 2001-05-23
ES2149904T3 (es) 2000-11-16
DK0696425T3 (da) 2000-12-18
CA2148432A1 (en) 1996-02-09
EP0696425A1 (en) 1996-02-14
FI953679A0 (fi) 1995-08-02
BR9503560A (pt) 1996-05-28
EP0696425B1 (en) 2000-08-16
US5449318A (en) 1995-09-12

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US5358765A (en) Cellulosic article containing an olefinic oxide polymer and method of manufacture
FI101851B (fi) Selluloosahydraattiin pohjautuva tasomainen tai letkun muotoinen kalvo
FI64413B (fi) Papper med god uppsugningsfoermaoga och alkalibestaendighet
FI106913B (fi) Olefiinioksidipolymeeria sisältävä selluloosatuote sekä menetelmä sen valmistamiseksi
CA1105311A (en) Internally coated sausage casing with improved meat release composition
US4867204A (en) Moisturized tubular cellulosic food casing and process for preparing
EP0878133B1 (en) Food casings having modified release properties and method of manufacture
US7935374B2 (en) Coating to allow additives to anchor to casings
FI113449B (fi) Regeneroitu ruokapakkaus, jolla on ruoan irrotusominaisuudet perustuen sisäpintaan, joka sisältää viskoosia yhdessä PEG:n kanssa
CA1247925A (en) Non-edible, reinforced amylose and amylose starch food casings
HU213835B (en) Plain-or hose-shaped foil based on cellulose hydrate
FI62757B (fi) Utan bloetning fyllbart stort foedoaemneshoelje av cellulosa och foerfarande foer dess framstaellning
US5199465A (en) Tubular packing casings having improved peelability
WO2007090927A1 (en) Fibre-reinforced film, process for producing the same, and use for food packaging
JPS59213354A (ja) セルロ−ス含有ケ−シング用剥離添加剤としてのアラビノガラクタン
CA2143908A1 (en) Foodstuff casing based on cellulose hydrate with improved peelability
US7803437B2 (en) Intrinsically stable shirred plastic food casing
FI117039B (fi) Modifioiduilla irrotusominaisuuksilla varustetut kuituiset ruokakuoret ja menetelmä niiden valmistamiseksi
EP2611304B1 (en) Food casings with modified adhesion and release properties and methods of manufacture
HU219123B (hu) Szállal erősített cellulózbázisú élelmiszer csomagolás
US5811162A (en) Sheet-like or tubular food casing based on cellulose hydrate
MXPA02002707A (es) Envoltura de alimentos de mezcla de humo de viscosa.
FI58428B (fi) Foerfarande foer framstaellning av ett foerstaerkt artificiellt korvskinn
EP0460146B1 (en) Tubing used for encasing food products and a method for manufacturing the tubing
RU2158088C2 (ru) Растянутая трубчатая пленка и способ ее изготовления

Legal Events

Date Code Title Description
MA Patent expired