FI111175B - Menetelmä sauman sulkemiseksi polymeerihartsipäällystetyssä paperinjalostushihnassa ja paperinjalostushihna - Google Patents

Menetelmä sauman sulkemiseksi polymeerihartsipäällystetyssä paperinjalostushihnassa ja paperinjalostushihna Download PDF

Info

Publication number
FI111175B
FI111175B FI952507A FI952507A FI111175B FI 111175 B FI111175 B FI 111175B FI 952507 A FI952507 A FI 952507A FI 952507 A FI952507 A FI 952507A FI 111175 B FI111175 B FI 111175B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
needle
seam
belt
paper
polymeric resin
Prior art date
Application number
FI952507A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI952507A0 (fi
FI952507A (fi
Inventor
Lawrence G Miller
Robin Lotti-Fassnacht
Henry M Cooke
Original Assignee
Albany Int Corp
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from US08/257,565 external-priority patent/US5601877A/en
Application filed by Albany Int Corp filed Critical Albany Int Corp
Publication of FI952507A0 publication Critical patent/FI952507A0/fi
Publication of FI952507A publication Critical patent/FI952507A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI111175B publication Critical patent/FI111175B/fi

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21FPAPER-MAKING MACHINES; METHODS OF PRODUCING PAPER THEREON
    • D21F3/00Press section of machines for making continuous webs of paper
    • D21F3/02Wet presses
    • D21F3/0209Wet presses with extended press nip
    • D21F3/0218Shoe presses
    • D21F3/0227Belts or sleeves therefor
    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21FPAPER-MAKING MACHINES; METHODS OF PRODUCING PAPER THEREON
    • D21F1/00Wet end of machines for making continuous webs of paper
    • D21F1/0027Screen-cloths
    • D21F1/0054Seams thereof
    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21FPAPER-MAKING MACHINES; METHODS OF PRODUCING PAPER THEREON
    • D21F7/00Other details of machines for making continuous webs of paper
    • D21F7/08Felts
    • D21F7/10Seams thereof

Landscapes

  • Paper (AREA)
  • Decoration By Transfer Pictures (AREA)
  • Lubricants (AREA)
  • Wrappers (AREA)
  • Making Paper Articles (AREA)
  • Silver Salt Photography Or Processing Solution Therefor (AREA)
  • Cable Accessories (AREA)
  • Ropes Or Cables (AREA)
  • Treatment Of Fiber Materials (AREA)
  • Coating Apparatus (AREA)
  • Package Frames And Binding Bands (AREA)
  • Transition And Organic Metals Composition Catalysts For Addition Polymerization (AREA)

Description

111175
MENETELMÄ. SAUMAN SULKEMISEKSI POLYMEERIHARTSI PÄÄLLYSTETYSSÄ PAPERINJALOSTUSHIHNASSA JA PAPERINJALOSTUSHIH-NA
Keksinnön kohteena on patenttivaatimuksen 1 5 johdanto-osassa määritelty menetelmä. Edelleen keksinnön kohteena on patenttivaatimuksen 41 johdanto-osassa määritelty paperinjalostushihna.
Esillä oleva keksintö koskee paperinjalostus-hihnaa, jota käytetään toteuttamaan paperiradan kulje-10 tusta paperikoneen, jossa sitä valmistetaan, osastojen välillä, tai osasto-osien välillä, kuten yksilöllisten puristimien välillä puristusosastossa tai kuljettamaan rata muihin käsittelyihin. Erityisesti esillä oleva keksintö koskee siirtohihnaa, jota voidaan liittää 15 yhteen päättömään muotoon paperikoneeseen asennuksensa aikana saumalla, ja menetelmiä sauma-alueen sulkemiseksi sen jälkeen kun päällystetty saumalla yhteen liitetty siirtohihna on liitetty yhteen tällä tavalla.
Tänä päivänä ainoa kaupallisesti saatavana 20 oleva tämän tyyppinen paperinjalostushihna on siirto-hihna. Siirtohihna on tarkoitettu sekä kuljettamaan paperirata paperikoneen osan läpi niin että vältytään avovienneiltä koneelta, että vapauttamaan rata helposti toiselle kankaalle tai hihnalle jossain toivotussa 25 kohdassa. Määritelmän mukaisesti avovienti on sellai-nen, jossa paperirata ilman tukea kulkee paperikoneen yhdestä osasta toiseen yli etäisyyden, joka on suurempi kuin selluloosakuitujen pituus radassa ja on herkkä murtumaan. Avovientien poistaminen poistaa pääsyyn 30 koneen ei-suunnitelluille alasajoille, radan murtuessa sellaisessa kohdassa, jossa se tilapäisesti on ilman huovan tai muun rataa kuljettavan elimen tukea. Jos paperimassan virtauksessa esiintyy häiriöitä, todennäköisyys on hyvin suuri, että murtumia esiintyy sellai-35 sessa kohdassa, missä tukematonta rataa siirretään kohdasta toiseen puristusosastossa tai puristusösaston 2 111175 viimeiseltä puristimelta kuivatusosastoon. Sellaisissa kohdissa rata koostuu tavallisesti ainakin 50 %:sesti vedestä ja on sen vuoksi heikko ja helposti murtuva. Avoviennin läsnäolo siis selvästikin asettaa rajoituk-5 siä suurimmalle mahdolliselle nopeudelle, jolla paperikonetta voidaan käyttää.
Onnistuneen radansiirtohihnan tulee toteuttaa kolme kriittistä toimintoa paperikoneessa: a) poistaa paperirata puristuskankaalta aiheuttamatta radan pysy-10 mättömyys ongelmia; b) toimia yhdessä puristuskankaan kanssa yhdessä tai useammassa puristusnipissä optimaalisen vedenpoiston ja hyvälaatuisen paperiradan varmistamiseksi; ja c) kuljettaa paperirata umpivientinä yhdeltä puristimelta puristusosastossa radan vastaan-15 ottavalle kankaalle tai hihnalle seuraavassa puristimessa tai puristimissa puristusosastossa tai kuivatus-poimintakankaalle kuivatusosastossa.
Onnistuneesti nämä kolme kriittistä toimintoa toteuttava radansiirtohihna on esitetty patenttijul-20 kaisussa US 5,298,124, 29.3.1994, joka on nimitetty "Siirtohihna", tämä julkaisu liitetään tähän referenssinä. Patenttijulkaisussa esitetyllä siirtohihnalla on pintatopografia, joka'on tunnettu siitä, että sillä on puristusherkkä, palautuva karkeusaste niin, että kun 25 puristuksen aikana puristusnipissä karkeusaste vähenee aktivoiden siten ohuen jatkuvan vesikalvon muodostumisen siirtohihnan ja paperiradan väliin paperiradan sitomiseksi siirtohihnaan nipistä poistumisensa jälkeen. Kun alkuperäinen karkeusaste on palautunut ni-30 pistä ulostulon jälkeen, siirtohihna voi vapauttaa paperiradan ehkä pienimmän mahdollisen alipaineen avulla läpäisevälle kankaalle kuten kuivatuspoiminta-kankaalle.
Patentissa esitettyyn radansiirtohihnaan kuu-35 luu vahvistava alusta, jolla on paperia vastaan oleva puoli ja takapuoli, ja jossa paperinpuolella on poly-meeripäällyste, johon kuuluu tasapainossa oleva ja- 3 111175 kaantuminen, jossa on osia ainakin yhdestä polymeeristä. Tämä tasapainossa oleva jakaantuminen on polymeerisen matriisin muodossa, johon voi kuulua sekä vettä hylkiviä että kostuvia polymeeriosia. Polymeeripääl-5 lyste voi myös sisältää osasista kootun täyteaineen. Vahvistava alusta on tarkoitettu estämään siirtohihnan epämuodostumisen pitkittäis- ja poikittaissuunnassa, ja voi koostua kudotusta kankaasta ja lisäksi olla päätön tai saumalla suljettava päättömään muotoon palo perikoneeseen asennuksen aikana. Lisäksi vahvistava alusta voi sisältää tekstiiliainetta ja siihen on neu-laamalla voitu sen takapuolelle kiinnittää yksi tai useampia kuituvanukerroksia. Tekstiiliaineella tarkoitetaan luonnollista tai synteettistä alkuperää olevia 15 kuituja ja hienolankoja, joita on tarkoitettu tekstiilien valmistusta varten. Takasivu voi myös olla kyllästetty ja/tai päällystetty polymeerisellä aineella.
Tähän päivään saakka on sellaisia radansiir-tohihnoja paperitehtaita varten valmistettu päättömäs-20 sä muodossa, so. sellaisina, joissa on vahvistava - ' alusta, joko kudottuna päättömään muotoon tai liitet tynä yhteen päättömään muotoon ennen kuin ne on päällystetty polymeeriaineella. Päättömän siirtohihnan asentaminen paperikoneeseen on kuitenkin aikaavievä ja 25 teknisesti monimutkainen tehtävä. Sanomattakin on sel->; ’ vää, että paperituotanto väliaikaisesti täytyy lopet taa siksi aikaa kun siirtohihnan asennus tai vaihto tapahtuu. Koska päättömän hihnan asennusta ei voi suorittaa vääntämällä tai pujottamalla hihna paperikoneen 30 osien läpi ja ympäri, se täytyy asentaa koneen sivul-ta. Tämä on ilman muuta paljon aika- ja työvoimavaltaisempaa kuin avoimet päät omaavan hihnan asennus, koska koneen osat kuten esimerkiksi puristintelat täytyy tukea sillä aikaa kun siirtohihna sivulta luisute-35 taan niiden välissä olevaan tilaan. On tarpeetonta sanoa, että radansiirtohihnan, joka voidaan saumata koneessa, toimittaminen vähentäisi merkittävästi aikaa 4 111175 ja työtä, jota sellaisen asentaminen tai vaihtaminen paperikoneessa vaatisi.
Julkaisussa W0 93/17161 on esitetty yhdistettävissä oleva nauha, johon kuuluu tekstiilikudos, joka 5 on varustettu ainakin toiselta puolelta ja ainakin osaan sen paksuuden läpi termoplastisella ainemäärällä. Kun termoplastinen aine lämpöpehmennetään se täyttää kankaan kudosrakenteen ainakin osittain. Nauhan vastaavien päiden reunoissa on yhdyssilmukoita, joita 10 on muodostettu tekstiilikudokseen ja jotka toimivat yhdessä yhdyssilmukoiden kanssa, joita samalla tavalla on muodostettu nauhan vastaan tulevaan päähän niin, että voidaan muodostaa irrotettava liitos. Jotta mahdollistetaan nauhan sovittaminen helposti koneeseen ja 15 nauhan liitososan varustaminen samoilla ominaisuuksilla kuin nauhan loppuosalla, ei mitään muovitäyteainetta laiteta tekstiilikudoksen yhteenliittäville välineille pitkin aluetta, jonka leveyden laajuus laskettuna kudoksen reunasta ja sisäänpäin vastaa ainakin 20 silmukoiden laajuutta sen osan yli, joka toimii yhdessä vastaan tulevan kudoksen pään kanssa.
Siirtohihnaan, jolla on avoimet päät tai joka on saumoin yhteenliitettävissä, toimittamiseen liittyvä vaikeus on todennäköisesti sauma-alueesta paperira-25 taan jäävä jälki. Koska radansiirtohihna kuljettaa paperirataa puristusnipin läpi ja on suorassa kosketuksessa siinä olevan paperiradan kanssa pieninkin ero hihnan sauma-alueen paksuudessa, kokoonpuristuvuudessa ja pinnan kovuudessa jättää jäljen rataan.
30 Esillä olevan keksinnön pääasiallinen tarkoi tus on tuoda esiin saumoin yhdistettävissä oleva ra-dansiirtohihna, ja menetelmiä sauma-alueen sulkemiseksi, jolloin sauma-alue saa ominaisuuksia, jotka ovat olennaisesti identtisiä radansiirtohihnan jäljellä 35 olevan osan kanssa niin, että sauma-alue ei jätä jälkiä paperirataan.
Esillä olevan keksinnön tarkoitus on myös 5 111175 tuoda esiin saumattavissa oleva radansiirtohihna niin, että aika ja työ, joka vaaditaan sellaisen hihnan asentamiseen ja vaihtamiseen paperikoneeseen voidaan lyhentää.
5 Esillä olevan keksinnön eräs lisätarkoitus on tuoda esiin saumattavissa oleva radansiirtohihna niin, että jo olemassa olevia paperikoneita helposti voidaan modifioida tai sovittaa vastaanottamaan patenttijulkaisussa US 5,298,124 esitettyä radansiirtohihnaa, 10 jolloin avoviennit voidaan poistaa niistä.
Tämän mukaisesti esillä oleva keksintö sisältää useita menetelmiä päällystetyn saumatun hihnan sauma-alueiden sulkemiseksi sen jälkeen kun se paperikoneessa on liitetty uudelleen yhteen päättömään muo-15 toon. Keksinnön tarkoitus on sulkea sauma täysin samalla kun sille annetaan samat puristusominaisuudet kuin hihnan jäljellä olevalla osalla tavanomaisessa nipin kuormituksessa. Sulkutekniikka hajauttaa myös taivutusjännityksen, joka muuten voisi olla keskitetty 20 päällystävään yhdysviivaan. Tämä parantaa liitoksen taivutusväsymislujuutta.
Keksinnön mukaiselle menetelmälle on tunnus-' omaista se, mitä on esitetty patenttivaatimuksessa 1.
, Edelleen keksinnön mukaiselle paperinjalostushihnalle 25 on tunnusomaista se, mitä on esitetty patenttivaati-muksessa 41.
Lyhyesti kummassakin menetelmässä käsitelty hihnan sauma-alue täytetään ei-paperin puoleiselta sivulta käyttämällä polymeerisen aineen vaahtoa. Jos 30 on tarpeen, hihnan paperinpuoleinen puoli voidaan ,,täyttää käyttämällä samaa tai erilaista polymeeristä ainetta, ei välttämättä vaahtoa. Eräässä menetelmässä vaahtoyhdiste puhalletaan ja kovetetaan kosketuspai-neessa käyttämällä lämmityslähdettä, jossa on taso-35 laattoja ja sopiva vapautusväliaine. Lämmityksen aikana vaahtoyhdiste laajenee ja täyttää kaikki tyhjät paikat päällysteen liitoslinja mukaan lukien. Kovetta- 6 111175 inisen jälkeen lämmitin poistetaan ja päällystetty pinta viimeistellään hiomalla, jos on tarpeellista, pin-takiillon poistamiseksi. Vaahdon kemia ja lämmittimen tasolaattojen geometria määrää sauma-alueen kokonais-5 kokoonpuristuvuuden nipissä.
Eräässä toisessa menetelmässä polymeerinen aine esivaahdotetaan ennen sen laittamista sauma-alueelle ja kovetetaan lämmöllä samalla tavalla kun edellä.
10 Vielä eräässä toisessa menetelmässä sauma- aluetta voidaan päällystää polymeerihartsiaineen kiinteällä vaahtokaistaleella tai kuituisen vanuaineen kuituisella kaistaleella. Kumpikin näistä voidaan kiinnittää sauma-alueelle liima-aineella.
15 Vielä eräässä toisessa menetelmässä päällys tetyn saumatun hihnan aluskangas voi sisältää koneen-suuntaisia monisäielankoja. Sauman valmistuksen aikana monisäielangat voidaan leikata ja järjestää pois päällystetyn saumatun hihnan paperin puoleiselta sivulta 20 muodostamaan kuituinen täyte sauman alapuolelle sauma-alueelta puuttuvan vanun korvaamiseksi. Paperikoneessa saumaustoimituksen jälkeen monisäielangat voidaan pitää paikallaan käyttämällä esimerkiksi ruiskutettavaa liima-ainetta.
25 Päällystetyllä hihnalla voi olla rakenne, jossa saumasilmukat voidaan sovittaa rakenteen keskelle päällystyksen alle ja takapuolen kerroksen päälle, joka voi sisältää kudotun kankaan, neulotun kuituvanu-aineen kudoksen, polymeerisen vaahdon, polymeerisen 30 hartsiaineen päällystyksen tai jonkun muun ei-kudotun rakenteen, aineen, joka on vähemmän kokoonpuristetta-vissa kuin kuituvanuaineen neulattu kudos tai yhdistelmä näistä.
Vaihtoehtoisesti takapuolen kerros voidaan 35 jättää kokonaan pois. Päällystetty pinta (paperin puoleinen sivu) voidaan sulkea käyttämällä polymeeristä ainetta, edullisesti sellaista, jota ei ole vaahdotet- 7 111175 tu, ja joka kovettuu huoneen (ympäristön) lämpötilassa tai nopeammin lämpöä lisättäessä.
Erityisesti esillä olevaan keksinnön mukaiseen menetelmään polymeerisen hartsipäällystetyn pape-5 rinjalostushihnassa olevan sauman sulkemiseksi kuuluu neulasaumattavan paperinvalmistuskankaan yhdistäminen päättömään muotoon neulalla ja kankaan ulkopinnan (paperin puoli) päällystäminen polymeerihartsiaineella. Polymeerihartsiaineen kovettamisen ja valinnaisesti 10 pinnan viimeistelyn jälkeen neula poistetaan ja poly-meerihartsiaine leikataan sauman yli jättämään juuri päällystetty kangas muotoon, jossa on avoimet päät. Hihna toimitetaan tämän jälkeen paperitehtaaseen, jossa se yhdistetään uudestaan päättömään muotoon neulal-15 la paperikoneeseen asennuksen aikana. Sauma peitetään sen jälkeen hihnan päällystämättömällä sivuilla so. sisäpinnalla (ei-paperinpuoleisella sivulla), sauma-alueen kapseloivalla aineella. Kapseloiva aine voi olla viskoosi tahna, johon kuuluu polymeeriainetta ja 20 huokoistusainetta. Saumaa lämmitetään tämän jälkeen asteittain lämpötilaan, jossa huokoistusaine hajoaa luovuttaakseen kaasua, muodostaen vaahtoa viskoosista tahnasta. Vaahto täyttää tyhjät paikat saumassa ja voi kulkea raon läpi, joka muodostui kun päällystävää ai-25 netta leikattiin. Saumaa lämmitetään vielä tämän jälkeen vaahdon kovettumislämpötilaan. Kovettuminen voi liimata kiinni raon tai se voidaan liimata kiinni erillisellä aineella.
Vaihtoehtoisesti kapselointiaine voi olla 30 esivaahdotettu polymeerinen aine, jossa polymeerinen aine on vaahdotettu ennen sen laittamista sauma-alueelle. Esivaahdotus voidaan saada aikaan käyttämällä huokoistusainetta, joka hajoaa huoneen lämpötilassa tai lähellä tätä lämpötilaa. Pienitiheyksistä täy-35 teainetta, johon kuuluu laajennettuja termoplastisia mikropalloja, voidaan käyttää huokoistusaineen sijasta. Heti kun esivaahdotettu polymeerinen aine on lai- 8 111175 tettu sauma-alueelle, se kovetetaan niin kuin edellä samalla tuloksella.
Nestemäisen kapselointiaineen sijasta voidaan kapseloivana aineena käyttää kiinteätä vaahtoliuskaa 5 polymeerisestä aineesta tai kuituista liuskaa kuituisesta vanuaineesta. Kummassakin tapauksessa liuska voidaan kiinnittää sauma-alueelle liima-aineen avulla ja rako voidaan liimata kiinni erillisellä aineella.
Vaihtoehtoisesti päällystetyn saumatun hihnan 10 aluskangas voi sisältää koneensuuntaisia monisäielan-koja. Monisäielangat voidaan leikata ja järjestää sauman alapuolelle muodostamaan kuituinen täyteaine siellä korvaamaan puuttuva vanuaine. Tämä kuituinen täyteaine voidaan pitää paikallaan käyttämällä esimerkiksi 15 ruiskutettavaa liima-ainetta.
Esillä olevaan keksintöön kuuluu myös menetelmien mukaisesti valmistetut hihnat. Vaikka alla olevassa esityksessä painotetaan radansiirtohihnan saumausta keksintöä voidaan myös käyttää pitkän nippi-20 puristimen (LNP) hihnan tai jonkun muun polymeeripääl-lystetyn hihnan saumaamiseen paperiteollisuutta varten .
: Esillä oleva keksintö antaa paperikonekankai- den alalla alan ammattimiehelle mahdollisuuden valvoa 25 sauman kokoonpuristuvuutta, poistaa tai ainakin minimoida nipissä tapahtuvan jäljen muodostumista. Esillä olevan keksinnön mukainen lisäetu on, että vaahdon tai muun aineen jakautuminen hihnan alapuolella sauma-alueella vähentää päällystysliitoksen jännitysvoimia. 30 Lopuksi päällystysliitoksen sulkeminen voi estää veden tunkeutumista hihnan läpi ja mahdollisesti hihnan ennenaikaisen 1oppuunkulumisen, joka johtuu päällystyksen laminoinnin aukeamisesta. Se voi myös vähentää päällystyksen liitoslinjan rataan aiheuttamaa jälkien 35 jättämistä.
Seuraavassa keksintöä kuvataan yksityiskohtaisesti viittaamalla oheisiin piirustuksiin, joissa 9 111175 kuva 1 esittää tyypillisen esimerkin puristus järjestelmästä, jossa on siirtohihna avoviennin poistamiseksi paperikoneessa, kuva 2 esittää poikkileikkausta polymeeri-5 hartsipäällystetystä paperinjalostushihnasta yhdessä kohdassa sen valmistuksen aikana, kuva 3 esittää poikkileikkausta polymeeri-hartsipäällystetystä paperinjalostushihnasta seuraa-vassa kohdassa sen valmistuksen aikana, 10 kuva 4 esittää menetelmää, jonka avulla sauma voidaan sulkea seuraamalla polymeerihartsipäällystetyn paperinjalostushihnan asennusta paperikoneeseen ja on samalla poikkileikkauskuva hihnasta, kuva 5 esittää tasokuvaa siirtohihnan sauma-15 alueelta, joka on suljettu esillä olevan keksinnön vaihtoehtoisen sovellutusesimerkin mukaisesti, kuva 6 esittää poikkileikkauskuvaa kuvasta 5 pitkin viivaa 6-6', kuva 7 esittää vaihtoehtoista menetelmää sau-20 man sulkemiseksi, kuva 8 esittää vielä erästä toista menetelmää, jolla sauma voidaan sulkea, kuva 9 esittää vielä erästä toista menetelmää sauman sulkemiseksi, 25 kuva 10 esittää muunnelmaa kuvassa 9 esite tystä menetelmästä.
Kuvassa 1 on esitetty edustavan puristusjärjestelyn, johon kuuluu siirtohihna avoviennin poistamiseksi paperikoneessa, kuvaus ja yleinen tausta. Nuo-30 let kuvassa 1 esittävät kuvassa esitettyjen elimien liikkeen tai pyörimisen suunnan.
Kuvassa 1 paperirata 10, joka on kuvattu katkoviivalla, kuljetetaan oikealle aluksi ylöspoiminta-kankaan 12 alapuolella, joka ylöspoimintakangas 12 35 ennen tätä on poiminut ylös paperiradan 10 rainanmuo-dostuskankaalta, ei esitetty tässä.
Paperirata 10 ja ylöspoimintakangas 12 etene- 10 111175 vät kohti ensimmäistä alipainesiirtotelaa 14, jonka ympäri kulkee ja on suunnattu puristuskangas 16. Tässä imu ensimmäisen alipainesiirtotelan 14 sisäpuolelta irrottaa paperiradan 10 ylöspoimintakankaalta 12 ja 5 vetää sen puristuskankaan 16 päälle. Ylöspoimintakan-gas 12 etenee tämän jälkeen tästä siirtokohdasta kohti ja ympäri ensimmäistä johtotelaa 18 ja takaisin lisä-ohjaustelojen, joita ei ole esitetty tässä, avulla siihen kohtaan, jossa se taas voi ottaa vastaan pape-10 riradan 10 rainanmuodostuskankaalta.
Paperirata 10 etenee tämän jälkeen puristus-kankaan 16 kuljettamana kohti puristusnippiä 20, joka on muodostettu ensimmäisen puristustelan 22 ja toisen puristustelan 24 välissä. Toinen puristustela 24 voi 15 olla uritettu, niin kuin ympyrän sisäpuolella olevalla katkoviivalla kuvassa 1 on esitetty, antamaan vastaanoton vedelle, joka puristusnipissä 20 poistetaan paperiradasta 10. Siirtohihna 26 kulkee ensimmäisen puristustelan 22 ympäri ja on suunnattu puristusnipin 20 20 läpi yhdessä paperiradan 10 ja puristuskankaan 16 kanssa. Puristusnipissä 20 paperirata 10 puristetaan kokoon puristuskankaan 16 ja siirtohihnan 26 välissä.
Poistuessaan puristusnipistä 20 paperirata 10 tarttuu siirtohihnan 26, jonka pinta on sileämpi kuin 25 puristuskudoksen 16 pinta, pintaan. Edetessään kuvassa oikealle päin puristusnipistä 20 paperirata 10 ja siirtohihna 26 saavuttavat toisen alipainesiirtotelan 28. Puristuskangas 16 suunnataan toisen johtotelan 30, kolmannen johtotelan 32 ja neljännen johtotelan 34 30 avulla takaisin ensimmäiselle alipainesiirtotelalle 14, jossa se taas voi ottaa vastaan paperiradan 10 ylöspoimintakankaalta 12.
Toiselta alipainesiirtotelalta 28 paperirata 10 siirretään kuivatuskankaalle 36, joka kulkee ja on 35 suunnattu sen ympäri. Kuivatuskangas 36 kuljettaa paperirataa 10 kuivatusosastoon ensimmäiselle kuivatus-rummulle 38.
11 111175
Siirtohihna 26 etenee kuvassa oikealle poispäin toiselta alipainesiirtotelalta 28 viidennelle johtotelalle 40, jonka ympäri se on suunnattu kuudennelle johtotelalle 42, seitsemännelle johtotelalle 44, 5 kahdeksannelle johtotelalle 46 ja yhdeksännelle johto-telalle 48, joka lopulta palauttaa sen ensimmäiselle puristustelalle 22 ja puristusnippiin 20, jossa se taas voi vastaanottaa paperiradan 10 puristuskankaalta 16.
10 Kuten kuvasta 1 voidaan havaita, siirtohihna 26 myös poistaa avoviennit esitetystä puristusjärjes-telystä, erityisimmin avoviennit, jotka usein ovat läsnä siinä missä paperirata 10 siirretään puristus-kankaalta 16 kuivatuskankaalle 36. Paperirata 10 on 15 kaikissa kohdissa sen kulkiessa puristusjärjestelyn, esitetty kuvassa 1, läpi kuljettimen tukema. Lisäksi tulisi havaita, että paperirata 10 on tuettu siirto-hihnan 26 alapuolelle poistuessaan puristusnipistä 20, koska vesikalvo siirtohihnalla 26 on tarpeeksi vahva 20 kannattamaan paperirataa 10.
Esillä olevan keksinnön mukaisen saumatun siirtohihnan valmistamiseksi aloitetaan hankkimalla päällystysalusta, joka on OMS koneessa saumattava (on-machine-seamable, OMS), ja yhdistetään se väliaikai-25 sesti päättömään muotoon, näin muodostetun päättömän silmukan sisäpinnan muodostaessa siirtohihnan ei-paperinpuoleisen sivun. Kuva tällaisesta puristusku-doksen sauma-alueesta on esitetty kuvassa 2.
Kuvassa 2 on erityisesti esitetty sauma-alue 30 50 saumatussa OMS-päällystysalustassa 52, johon kuuluu saumasilmukoita 54, joita on muodostettu koneensuun-taisista langoista 56 pitkin puristuskudoksen 52 avoimien päiden leveyttä. Kun tällainen päällystysalusta 52 aiotaan sulkea päättömään muotoon, kummatkin päät 35 saatetaan yhteen, päissä olevat saumaussilmukat 54 laitetaan lomittain toinen toisensa kanssa käytävän 58 muodostamiseksi, ja neula 60 suunnataan käytävän 58 12 111175 läpi liittämään yhteen saumaussilmukat 54. Neula 60 voi olla karkea monofilamentti niin kuin kuvassa 2 on esitetty. Vaihtoehtoisesti neula 60 voi olla multifi-lamenttineula tai kerrattu monofilamenttineula.
5 Kuvassa 2 on esitetty yksi päällystysalustan 52 tyyppi, jota voidaan käyttää. Tämä päällystysalusta 52 sisältää konesuuntaan poikittain olevia lankoja 62 ja kuituisen vanuaineen 64, joka on neulottu alusku-dokseen 66, joka on muodostettu kutomalla yhteen ko-10 neen suuntaiset langat 56 ja koneensuuntaan poikittain olevat langat 62. Vaihtoehtoisesti kuituisen vanuaineen 64 sijasta tai yhdessä sen kanssa päällystysalustan 52 takapuoleen voi kuulua kudottu kangas, polymeerinen vaahto, polymeerihartsipäällyste, joko sama tai 15 eri kuin mitä käytetään päällystysalustan 52 paperin-puoleisella sivulla, tai joku muu ei-kudottu rakenne, aine, joka on vähemmän kokoonpuristettavissa kuin kui-tuvanuaineen neulattu kudos tai jokin yhdistelmä näistä. Aineen, joka on vähemmän kokoonpuristettavissa 20 kuin neulattu kuituinen vanuaine on vaihtoehto muodostettaessa saumaa enemmän kokoonpuristettavaksi samanlaisten ominaisuuksien saamiseksi sauma-alueen ja ra-dansiirtohihnan muun osan välillä.
Vaihtoehtoisesti takapuolen kerros voidaan 25 jättää kokonaan pois. Päällystetty pinta (paperin puo leinen sivu) suljetaan tällaisessa tapauksessa käyttämällä polymeeristä ainetta, edullisesti sellaista, jota ei ole vaahdotettu, jota voidaan kovettaa huoneen (ympäristön) lämpötilassa tai nopeammin jos lisä-30 tään lämpöä, kun päällystetty saumattu hihna asennetaan paperikoneeseen.
Niin kuin edellä on havaittu, päällystysalusta 52 on väliaikaisesti yhdistetty päättömään muotoon päättömän silmukan ulkopinnan, joka on muodostettu 35 tällä tavalla, ollessa siirtohihnan paperinpuoleinen sivu sopivassa laitteessa tuotantolaitoksessa niin, että se voidaan asettaa pituussuunnassa vaikuttavan 13 111175 jännityksen alaiseksi, joka jännitys on analoginen sen kanssa, jota se tukee kulkiessaan paperikoneessa.
Tällaisessa olomuodossa suljetun silmukan, joka on muodostettu päällystysalustasta 52, ulkopuoli 5 päällystetään polymeeripäällysteellä 68, joka sisältää tasapainotetun jakautuman ainakin yhden polymeerin segmenttejä muodostaen polymeerisen matriisin, johon voi kuulua sekä hydrofobisia että hydrofiilisiä poly-meeriosia. Polymeeripäällyste 68 voi myös sisältää 10 osasista kootun täyteaineen 70, niin kuin patenttijulkaisussa US 5,298,124 on esitetty.
Päällyste 68 kovetetaan tämän jälkeen ja hiotaan jälkeenpäin siirtohihnan 72, johon kuuluu sauma-alue 50, jolla on yhtenäinen paksuus ja jolla on toi-15 vottu pintatopografia, saamiseksi.
Tässä kohdassa siirtohihna 72 voidaan kääntää toisinpäin (käännetään nurinpäin) jos sen pituus ja leveys tämän sallii ilman, että sille aiheutetaan mitään vahinkoa. Vaihtoehtoisesti seuraavassa selostet-20 tava toiminto voidaan suorittaa siirtohihnan 72 muo-: '· dostaman suljetun silmukan sisäpuolelta niin kauan ; kuin välineet sallivat työntekijän toteuttaa toiminto sen sisällä vahingoittamatta siirtohihnaa 72.
Kummassakin tapauksessa neula 60 poistetaan ' 25 ja siirtohihna 72 taitetaan sauma-alueella 50 niin kuin kuvassa 3 on esitetty. Tämä tarkoittaa, että siirtohihna 72 taitetaan sellaisella tavalla, että päällyste 68 on taitteen sisäpuolella. Taittaminen poistaa saumasilmukat 54 niiden lomittain olevasta 30 tilasta ja saattaa ne rakenteeseen, jota voidaan esittää kahtena etäisyyden päässä toisistaan olevalla sa-mansuuntaisella rivillä ylöspäin seisovia saumasilmu-koita 54. Kummankin samansuuntaisen rivin välissä on päällysteen 68 osa 74. Osa 74 leikataan kuljettamalla 35 terävä työkalu kummankin samansuuntaisen saumasilmu-koiden 54 rivin välistä palauttamaan siirtohihna 72 muotoon, jolla on avoimet päät, leikkaamatta poikki 14 111175 yhtään saumasiImukkaa 54.
Tässä muodossa, jolla on avoimet päät, siir-tohihna 72 pakataan ja kuljetetaan paperitehtaaseen asennettavaksi paperikoneeseen, esim. sellaiseen joka 5 on esitetty kuvassa 1, samalla tavalla voidaan asentaa OMS-puristuskangas. Täytyy palauttaa mieleen, että kuvassa 1 siirtohihna on esitetty viitenumerolla 26.
Viitataan taas kuvaan 1, jossa saumattava siirtohihna 72 asennetaan paperikoneeseen päättömän 10 siirtohihnan 26 tilalle niin, että polymeeripäällyste 68 on ulospäin. Lankaa, joka on taipuisampi kuin karkea monofilamenttineula 60 voidaan käyttää lopullisena neulana. Nyt jää enää jäljelle sen varmistaminen, ettei sauma-alue 50 ja erityisesti polymeeripäällysteen 15 68 osa 74, joka leikattiin auki antamaan siirtohihnal- le 72 avoimet päät, jätä jälkiä paperikoneessa valmistettavaan paperirataan 10.
Kuvassa 4 on esitetty, miltä saumattavan siirtohihnan 72 sauma-alue 50 näyttää, kun neulaa 76 20 käytetään yhdistämään se uudestaan päättömään muotoon paperikoneessa. Rako 78 jää jäljelle polymeeripäällys-teeseen 68 enemmän tai vähemmän suoraan saumasiImukoi-den 54 yläpuolelle ja vähemmän vakavasti murtuma 80 jää jäljelle kuituiseen vanuaineeseen 64 suoraan sau-25 masilmukoiden 54 alapuolelle. Silmukka/neulayhdistelmä tekee sauma-alueen 50 vähän erilaiseksi muusta saumattavasta siirtohihnasta 72, ja antaa mahdollisuuden että sauma-alue 50 voi jättää jälkiä paperirataan jonka kanssa se on kosketuksissa.
30 Neula 76 voi olla karkea monofilamenttineula, multifilamenttineula, kerrattu multifilamenttineula, kerrattu monofilamenttineula tai yhdistelmäneula, johon kuuluu mikä tahansa näistä neulatyypeistä.
Vaahto, joka tuotetaan sekoittamalla neste-35 mäinen polymeerihartsi huokoistusaineen kanssa viskoo sin tahnan muodostamiseksi, ja sen jälkeen lämmittämällä ja kovettamalla viskoosi tahna, käytetään täyt- 15 111175 tämään ja liittämään yhteen sauma-alue 50 ja rako 78. Liuotinainevapaa uretaaniyhdiste, kuten Adiprene L-100 Uniroyal'ilta tai sellainen, joka perustuu polyeette-ri-tyyppiseen esipolymeeriin, voidaan käyttää tähän 5 tarkoitukseen. Seuraavassa on esimerkki liuotinaineva-paasta uretaaniyhdisteessä, jota voidaan käyttää tähän tarkoitukseen.
Aineosa Paino (%) 10 Polyeetteri/TDI-polyuretaani esipolymeeri (4.1% NCO) 76.9
Suojattu aromaattinen amiini (ekvivalenttipaino - 217) 15.4
Endoterminen yhdistyvä aine 15 (huokoistusaine) 7.7
Muita aineosia kuten esim. täyteaineita, plastisointiaineita ja katalyyttejä voidaan lisätä jos on tarve. Huokoistusaine, joka tyypillisesti on kiin-20 teä osasista koottu aine, joka hajoaa vapauttaakseen ; kaasua melkein heti kun sitä lämmitetään luonteenomai seen lämpötilaan, sekoitetaan nestemäisen polymeeri-hartsiaineen kanssa. Lämpötila, jossa huokoistusaine aktivoituu on tyypillisesti alhaisempi kuin lämpötila, 25 jossa polymeerihartsiaine kovettuu. Esimerkiksi lämpötila, jossa huokoistusaine hajoaa (tai räjähtää) voi olla 115 °C, kun taas lämpötila, jossa polymeerihartsiaine kovettuu voi olla 130 °C, joka on asiallinen lämpötila Adiprene L-100:lie. Huokoistusaine saa ai-30 kaan, että viskoosi tahna vaahtoaa ja laajenee, täyttäen tyhjät tilat sauma-alueella 50 ja voi myös kulkeutua raon 78 läpi. Tällä tavalla rako 78 voidaan liimata kiinni ja sauma-alueelle 50 voidaan antaa sama kokoonpuristuvuus ja paksuus kuin siirtohihnan 72 jäl-35 jelle jäävälle osalle.
Viskoosi tahna, joka tuottaa vaahtoa 82, järjestetään edullisesti ensin siirtohihnan 72 sauma- 16 111175 alueen 50 ei-paperinpuoleiselle sivulle tai sisäsivulle sellaiseen kohtaan paperikoneessa, jossa henkilökunnalle voidaan järjestää helppo pääsy paperikoneeseen. Esimerkiksi alue, joka on seitsemännen johtote-5 lan 44 vieressä, esitetty kuvassa 1, voi antaa sellaisen helpon pääsyn. Vaahtoa 82 tuottavan viskoosin tahnan viskositeetti säädetään edullisesti niin, että sitä on helppo levittää riippumatta päällystettävän pinnan suunnasta (vaakasuora, pystysuora, ylösalaisin, 10 jne).
Edullisesti viskoosi tahna voidaan sovittaa siirtohihnan 72 ei-paperinpuoleiselle sivulle sauma-alueelle 50 matkalle kuten esim. 0.25 inch (0.64 cm) sauman kummallekin puolelle niin, että taivutusjänni-15 tys voidaan jakaa sauma-alueen poikki pikemminkin kuin keskittää yhteen kohtaan, kuten esim. rakoon 78.
Kun kerran saumattava siirtohihnan 72 sauma-alueen 50 ei-paperinpuoleinen sivu on peitetty viskoosilla tahnalla, se voidaan peittää aineella 84, 20 johon kovettuva vaahto 82 (joka saadaan viskoosista pastasta) ei tartu, kuten esim. lämpöä kestävällä ir-rokepaperilla, teflonpäällystetyllä lasikuitunauhalla, ja muilla aineilla.
Saumalla yhdistettävä siirtohihnan 72 sauma-25 alueen 50 paperinpuoleinen sivu voidaan myös peittää viskoosilla tahnalla, joka tuottaa vaahtoa 82, tai valinnaisesti päällystää toisella polymeerisellä päällys tysaineella, kuten sellaisella, jota käytettiin päällysteen 68 valmistamiseksi täyttämään kaikki re-30 peämät raossa 78. Samalla tavalla kun kerran siirto-hihnan 72 paperinpuoleinen sauma-alue 50 on päällystetty jommalla kummalla tavalla, se voidaan peittää aineella 84, johon kovetettu vaahto 82 (joka on saatu viskoosista pastasta) tai muu polymeerinen päällyste-35 aine ei tartu.
Lämpölähdettä voidaan käyttää viskoosin tahnan vaahdottamiseen ja vaahdon 82 kovettamiseen. Esi- 17 111175 merkiksi lämpökaistaleita 86 voidaan muotoilla alumii-nikappaleista, joiden paksuus tavallisesti on 0.5 inch ja leveys on riittävä täydellisesti ulottumaan sauma-alueen 50 yli hihnan liikesuunnassa. Lämpökaistalei-5 siin 86 kuuluu lämmityselin, jolla niitä voidaan lämmittää asteittain ympäristön lämpötilasta lämpötilan, jossa vaahto kovetetaan, ja sen yli.
Molemmat lämpökaistaleet 86 puristetaan sauma-alueen 50 kumpaakin sivua vastaan niin, että sauma-10 alueen 50 paksuus tulee samaksi kuin siirtohihnan 72 muun osan paksuus. Sellaisessa kohdassa lämpökaista-leiden 86 lämpötilan annetaan nousta ympäristön lämpötilasta paisumislämpötilaan, jossa huokoistusaine, joka sisältyy viskoosiin tahnaan, hajoaa ja paisuttaa 15 tahnan, pakottaen sitä sauma-alueen 50 tyhjiin tiloihin. Kaistaleiden 86 lämmittämistä jatketaan tämän räjähdyslämpötilan yläpuolelle polymeerisen hartsiai-neen, joka voi kovettua melkein silmänräpäyksessä tässä lämpötilassa, kovettumislämpötilaan saakka. Edulli-20 sesti kovettumislämpöä ylläpidetään riittävän ajan varmistamaan, että kovettumisprosessi on täydellinen.
Sen sijasta että käytetään kahta lämpökaista-letta 86 niin kuin edellä on esitetty, voidaan lämmitettyä kelkkaa 100 kuljettaa sauma-alueen poikki. Ku-25 vassa 5 on esitetty lämmitetty kelkka 100, jota vede- ' tään siirtohihnan 72 leveyden yli seuraamalla sauma- > aluetta 50 nopeudella, joka on sellainen, että viskoosissa tahnassa oleva huokoistusaine hajoaa ja paisuttaa tahnan pakottaen sitä sauma-alueen 50 tyhjiin 30 tiloihin; ja polymeerisen hartsiaineen kovettumi s lämpötila saadaan ja pidetään ajan, joka on riittävä varmistamaan että kovettumisprosessi on täydellinen. Sauma-alueen 50 alapuoli on edullisesti tuettu tämän prosessin aikana niin, että lämmitetyllä kelkalla 100 35 voidaan puristaa kokoon sauma-aluetta 50 ja varmistaa, että sauma-alueen 50 paksuus voi olla sama kun siirto-hihnan 72 muun osan paksuus.
111175 18
Kuvassa 6 on esitetty poikkileikkaus pitkin kuvassa 5 esitettyä viivaa 6' - 6'. Lämmitettyä kelkkaa 100 vedetään siirtohihnan 72 poikki seuraamalla sauma-aluetta 50 johdolla 102. Tuki 104 voidaan sovit-5 taa sauma-alueen 50 alle niin, että lämmitetyllä kelkalla 100 voidaan sauma-aluetta 50 puristaa kokoon sitä vastaan, vaikka jännitys siirtohihnassa 72 voisi antaa sopivan tuen kelkalle 100.
Viskoosia tahnaa, jolla huoneen lämpötilassa 10 on hyvin pitkä käyttöaika, voidaan käyttää niin, että voidaan työskennellä askel askeleelta sauman poikki siinä tapauksessa että sauma ei kulje täsmälleen hihnan poikki. Pitkä käyttöaika merkitsee, että tahna-ainetta voidaan varastoida pitkän ajan ilman, että sen 15 ominaisuudet muuttuvat. Jos tahna-aineella on pitkä käyttöikä, lämpökaistaleiden 86 ei tarvitse olla yhtä leveitä kuin siirtohihna 72, ja niin kuin edellä on esitetty, voidaan työskennellä askel askeleelta sauman poikki, kuten esimerkiksi käyttämällä lämmitettyä 20 kelkkaa 100 sen sulkemiseksi esillä olevan keksinnön mukaisella tavalla.
Kovettamisen jälkeen aine 84, joka on sovitettu sauma-alueen ei-paperinpuoleiselle ja /tai pape-rinpuoleiselle sivulle poistetaan, ja siirtohihna 72 25 voidaan siirtää niin, että sauma-alue 50 tulee telan päälle, kuten esimerkiksi seitsemännen johtotelan 44 päälle kuvassa 1. Tässä polymeeripäällysteen 68 pintaa voidaan pehmentää kevyellä hiekkapaperihionnalla sau-matäyteaineen, joka pistää esiin sauma-alueella, pois-30 tamiseksi.
Rako 78 voidaan vaihtoehtoisesti liimata kiinni erillisellä aineella. Seuraavassa on esimerkki yhdistelmästä, jota voidaan käyttää erillisenä aineena:
Aineosa Paino (%)
Polyeetteri/TDI-polyuretaani 35 19 111175 esipolymeeri {4.1 % NCO) 76.9
Suojattu aromaattinen amiini (ekvivalenttipaino - 217) 15.4
Kaoliini savi 7.7 5
Vaihtoehtona viskoosin tahnan käytölle, joka valmistetaan sekoittamalla nestemäinen polymeerihart-siaine huokoistusaineen kanssa niin kuin edellä on esitetty, jonka jälkeen siitä muodostetaan vaahto 82, 10 jota seuraa viskoosin tahnan levittäminen sauma-alueelle, voidaan viskoosin tahnan sijasta käyttää esivaahdotettua nestemäistä polymeerihartsiainetta. "Esivaahdotetulla" tarkoitetaan, että vaahdotus tehdään ennen kuin aine levitetään sauma-alueelle 50. 15 Tämä voidaan saada aikaan käyttämällä endotermista ydintymisainetta (huokoistusainetta), joka hajoaa huoneen lämpötilassa tai lähellä huoneenlämpötilaa. Näitä aineita on helppo saada ja ne ovat hyvin tunnettuja alan ammattimiehelle.
20 Sellaisen huokoistusaineen sijasta, pieniti- heyksinen täyteaine voi korvata sen liuotinaine-vapaassa uretaaniyhdiste-esimerkissä, jota käytetään
i ·. I
·; täyttämään sauma-alue 50 niin kuin edellä on esitetty.
Tietty pienitiheyksinen täyteaine ottaa kuumassa peh-/ 25 menevän mikropallon muodon, joka sisältää nestemäistä hiilivetyä. Nämä mikropallot laajenevat lämmitettäessä ja jäävät laajennettuun tilaan kun ne jäähtyvät. Myös laajennettuaan ne jäävät hyvin pieniksi - halkaisija on suuruusluokkaa yksi mikroni - ja erittäin pieniti-30 heyksisiksi. Pienitiheyksisen täyteainetyypin käyttö sallii käyttäjän täsmällisesti säätää levitettävän vaahdon tiheyttä sauma-alueelle. Tämä tarkoittaa, että mikropalloja voidaan lisätä asteittain seokseen kunnes haluttu tiheys saadaan. Esimerkki tällaisesta pieniti-35 heyksisestä täyteaineesta on Expancel DE 551, mikä tuote koostuu esilaajennetuista kuumassa pehmenevistä ontoista mikropalloista, joita lisätään "esivaahdotta- 20 111175 maan" polymeerinen aine, jota käytetään sauman peittämiseen.
Lisävaihtoehtona voidaan sauma-alueelle 50 levittää kiinteä vaahtokaistale 88 niin kuin kuvassa 7 5 on esitetty. Kiinteä vaahtokaistale 88 voidaan valmistaa edellä esitetystä ns. "esivaahdotetusta" nestemäisestä polymeerihartsiaineesta tai nestemäisestä poly-meerihartsiaineesta, joka sisältää pienitiheyksisen täyteaineen (mikropalloja). Kiinteä vaahtokaistale 88 10 voi olla joko lämmössä pehmenevä tai kuumassa kovettuva riippuen siitä tavasta, jolla nestemäiseen polymeeriseen hartsiaineeseen sisällytetty kovetusaine toimii yhdessä polymeeriketjujen pääteryhmien kanssa. Kun kaistale 88 on lämmössä pehmenevä, se voidaan kiinnit-15 tää sauma-alueelle 50 lämpölähteen avulla, kuten esim. lämpökaistaleen 86 avulla. Vaihtoehtoisesti se voidaan kiinnittää tähän liima-aineella niin kuin edellä on esitetty raon 78 kiinnittämiseksi joka täytyy esile- vittää ennen kaistaletta 88. Kun kaistale 88 on kuu-20 massa kovettuva, se voidaan kiinnittää sauma-alueelle 50 liima-aineen avulla, niin kuin on esitetty edellä raon 78 kiinnittämiseksi. Lopuksi joko lämmössä pehmenevä tai kuumassa kovettuva kaistale 88 voidaan varustaa lämpöaktiivisella liima-aineella sauma-alueelle 50 25 kiinnittämistä varten. Esimerkki lämpöaktiivisesta liima-aineesta, jota voidaan käyttää tähän tarkoitukseen, on lämmössä pehmenevä polyuretaani (esim. Estäne hartsi), jota käytetään liuottavana sideaineena ja kuivataan.
30 Vielä toinen vaihtoehto on esitetty kuvassa 8, jossa kuituinen kaistale 90 kuituisesta vanuainees-ta voidaan kiinnittää sauma-alueen 50 päälle kiinteän vaahtokaistaleen 88 sijasta. Liima-aine voi olla sama, joka on esitetty edellä raon 78 kiinniliimaamiseksi.
35 Jokaisessa näistä vaihtoehtoisista esityksis tä rako 78 voidaan liimata kiinni erillisellä aineella, kuten esim. sellaisella joka on esitetty edellä.
21 111175
Liima-aineyhdiste voidaan levittää rakoon 78 ennen kuin sille levitetään mitään nestemäistä polymeeri-hartsiainetta 82, esivaahdotettua kiinteätä kaistaletta 88 tai kuituista kaistaletta 90 sauma-alueelle 50 .
5 hihnan ei-paperinpuoleiselle sivulle.
Vielä toinen vaihtoehto on esitetty kuvissa 9 ja 10. Kummassakin kuvassa monisäielangat on suunnattu aluskankaan 66 koneen suuntaan. Monisäielangat voivat olla multifilamenttilankoja, kierrettyjä tapulikuituja 10 tai teksturoituja filamenttilankoja.
On huomautettava, että kuituisessa aineessa 64 sauma-alueella 50 on väli 106. Sauma-aluetta 50 valmistettaessa monisäielangat 108 leikataan poikki ja . järjestetään poispäin polymeeripäällysteestä 68 kui-15 tuisen täyteaineen muodostamiseksi saumaussilmukoiden 54 alle kuituisen vanuaineen 64, joka puuttuu välistä 106, korvaamiseksi. Monisäielangat 108 voivat tulla sauma-alueen 50 kummaltakin puolelta niin kuin kuvissa 9 ja 10 on esitetty. Edullisesti monisäielangat 108 on 20 sisällytetty aluskankaaseen 66 kutomisprosessin aika-na, mutta niitä voidaan myös laittaa sisään kutomisen jälkeen neulalla, kuten esim tupsutusprosessissa.
Paperikoneeseen asennuksen jälkeen moni- , , ; säielangat 108 voidaan pitää paikoillaan käyttämällä 25 esim. ruiskutettavaa liima-ainetta, kuten esim. kau pallisesti saatavaa akryylistä aerosoliliima-ainetta. Rako 78 polymeeripäällystyksessä 68 voidaan sulkea käyttämällä polymeeristä ainetta ja edullisesti sel laista jota ei ole vaahdotettu. Polymeerinen aine, 30 joka on kovetettavissa huoneen (ympäristön) lämpöti lassa voidaan käyttää tähän tarkoitukseen samoin kuin sellainen jonka kovettaminen kiihdytetään lämmittämällä.
Kaikissa edellä esitetyissä esillä olevan 35 keksinnön mukaisissa sovellutusesimerkeissä, ei- vaahtoavat polymeeriset aineet kovetetaan ei ainoastaan lämmöllä tai ympäristön lämpötilalla vaan myös 22 111175 ultraviolettivalolla ja muilla tavoilla, jotka ovat tunnettuja alan ammattimiehelle.
On ymmärrettävä, että näiden jokaisen vaihtoehdon tarkoitus on pohjimmiltaan kapseloida silmukoitu 5 sauma ja antaa kapseloidulle saumalla samat kokoonpu-ristuvuusominaisuudet kuin hihnan muulle osalle. Valittu menetelmä kussakin annetussa tapauksessa on se, jonka tehdashenkilökunta pystyy tekemään lyhyemmässä ajassa siten minimoiden ajan, jonka paperikone joutuu 10 seisomaan eikä ole käytössä paperinvalmistusta varten.
Keksintö ei rajoitu edellä oleviin muunnelmiin vaan sen sovellutukset ovat selviä alan ammattimiehelle ja voivat vaihdella oheisten patenttivaatimusten rajaaman keksinnöllisen ajatuksen puitteissa.

Claims (62)

1. Menetelmä sauman (50) sulkemiseksi poly-meerihartsipäällystetyssä paperinjalostushihnassa (52, 72), johon menetelmään kuuluu vaiheet: 5. järjestetään neulasaumattava paperikonekangas (66) , jolla on paperinpuoleinen sivu, ei-paperinpuoleinen sivu ja saumaussilmukoita (54) leveyssuunnassa kahdella reunalla sauman (50) muodostamiseksi; liitetään neulasaumattava kangas päättömään muotoon 10 ensimmäisellä neulalla (60) suuntaamalla ensimmäinen neula käytävän (58) läpi, joka muodostuu kun saumaus-silmukat (54) kummallakin leveyssuuntaisella reunalla lomisormitetaan toistensa kanssa; - päällystetään paperikonekankaan sivu ensimmäisellä 15 polymeerihartsiaineella (68); - kovetetaan ensimmäinen polymeerihartsiaine (68) po-lymeerihartsipäällystetyn paperinjalostushihnan valmistamiseksi; - poistetaan ensimmäinen neula (60); 20. leikataan ensimmäinen kovetettu polymeerihartsiaine sauman (50) kohdalta hihnan asettamiseksi avorakentei-seen muotoon; - asennetaan hihna paperikoneeseen; - yhdistetään hihna päättömään muotoon toisella neu-25 lalla (76) suuntaamalla toinen neula käytävän (58) j 7 läpi, joka muodostuu kun neulasaumattavan paperi konekankaan leveyssuuntaisissa reunoissa olevat saumaus silmukat lomisormitetaan toistensa kanssa, jolloin ensimmäisessä polymeerihartsiaineessa on rako (78) 30 saumaussilmukoiden (54) läheisyydessä; tunnettu siitä, että päällystetään sauma hihnan päällystämättömällä sivulla kapselointimateriaalilla (82, 88, 90, 108. niin, että sauma saa kokoonpuristuvuusominaisuu-det, jotka ovat olennaisesti identtiset hihnan muun 35 osan kanssa.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, 24 111175 tunnettu siitä, että sauman (50) päällystys-vaiheessa: - järjestetään viskoosi tahna, joka sisältää toista polymeerihartsiainetta (82) ja huokoistusainetta; 5. levitetään viskoosi tahna saumalle; - saatetaan viskoosissa tahnassa oleva huokoistusaine muodostamaan kaasua, jolloin viskoosi tahna voi muodostua vaahdoksi; ja - kovetetaan vaahto.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että sauman (50) päällystys- vaiheessa : - järjestetään esivaahdotettu nestemäinen polymeeri-hartsiaine, johon kuuluu toinen polymeerihartsiaine 15 (82); - levitetään esivaahdotettu nestemäinen polymeerihartsiaine saumalle; ja - kovetetaan esivaahdotettu nestemäinen polymeerihart-siaineen.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että nestemäinen polymeerihartsiaine esivaahdotetaan hajottamalla huokoistusaine, joka on sekoitettu toisen polymeerihartsiaineen (82) kanssa, ennen kuin se laitetaan sauman (50) pääl-25 le.
5. Patenttivaatimuksen 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että nestemäinen polymeerihartsiaine esivaahdotetaan sekoittamalla toinen polymeerinen hartsiaine (82) pienitiheyksisen täyttöaineen 30 kanssa ennen sen laittamista saumalle (50).
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että pienitiheyksiseen täyttö-aineeseen kuuluu laajennettuja termomuovisia mikropal-loja.
7. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että sauman (50) päällystys-vaiheessa: 25 111175 - järjestetään kiinteä vaahtokaistale (88), joka on toista polymeerihartsiainetta; ja kiinnitetään kiinteä vaahtokaistale (88) hihnan päällystämättömälle puolelle sauman (50) päälle.
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kiinteä vaahtokaistale (88) kiinnitetään lämpölähteen (86, 100) avulla.
9. Patenttivaatimuksen 7 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kiinteä vaahtokaistale 10 (88) kiinnitetään liima-aineen avulla.
10. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että sauman (50) päällystys-vaiheissa: - järjestetään kuituisen vanuaineen kuituinen kaistale 15 (90); ja - kiinnitetään kuituinen kaistale (90) hihnan päällystämättömälle sivulle sauman (50) päälle.
11. Patenttivaatimuksen 10 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kuituinen kaistale 20 (90) kiinnitetään liima-aineella.
12. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että neulasaumattavaan paperi-konekankaaseen kuuluu koneensuuntaisia monisäielankoja (108), jolloin sauman päällystysvaiheessa: 25. leikataan monisäielangat (108) ainakin toiselta neu- lasaumattavan paperikonekankaan leveyssuuntaiselta reunalta; ja - järjestetään monisäielankojen (108) päät sauman (50) päälle hihnan päällystämättömällä sivulla.
13. Patenttivaatimuksen 12 mukainen menetelmä tunnettu siitä, että monisäielankojen (108) päät pidetään paikoillaan saumassa (50) ruiskutettavan liima-aineen avulla.
14. Patenttivaatimuksen 12 mukainen menetel-35 mä, tunnettu siitä, että monisäielangat (108) ovat multifilamenttilankoja.
15. Patenttivaatimuksen 12 mukainen menetel- 26 111175 mä, tunnettu siitä, että monisäielangat (108) ovat punottuja tapulikuitulankoja.
16. Patenttivaatimuksen 12 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että monisäielangat (108) 5 ovat teksturoituja filamenttilankoja.
17. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ensimmäinen neula (60) on karkea monofilamenttineula.
18. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, 10 tunnettu siitä, että ensimmäinen neula (60) on multifilamenttineula.
19. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ensimmäinen neula (60) on kerrattu monofilamenttineula.
20. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että toinen neula (76) on karkea monofilamenttilankaneula.
21. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että toinen neula (76) on mul- 20 tifilamenttineula.
22. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että toinen neula (76) on kerrattu monofilamenttineula.
23. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, 25 tunnettu siitä, että toinen neula (76) on yh- distelmäneula, johon kuuluu karkea monofilamenttilankaneula.
23 111175
24. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että toinen neula (76) on yh- 30 distelmäneula, johon kuuluu multifilamenttineula.
25. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että toinen neula (76) on yh-distelmäneula, johon kuuluu kerrattu monofilamenttineula.
26. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että päällystys tehdään neu-lasaumattavan paperikonekankaan paperinpuoleiselle 27 111175 sivulle ja sisältää lisäksi vaiheen, jossa neulasau-mattavan paperikonekankaan ei-paperinpuoleinen sivu neulataan yhteen kuituisen vanuaineen kanssa.
27. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, 5 tunnettu siitä, että päällystysvaihe tehdään neulasaumattavan paperikonekankaan paperinpuoleiselle sivulle ja lisäksi sisältää vaiheen, jossa neulasaumattavan paperikonekankaan ei-paperinpuoleinen sivu päällystetään ensimmäisellä polymeerihartsiaineella.
28. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että päällystysvaihe tehdään neulasaumattavan paperikonekankaan paperinpuoleiselle sivulle ja lisäksi sisältää vaiheen, jossa neulasaumattavan paperikonekankaan ei-paperinpuoleinen sivu 15 päällystetään kolmannella polymeerihartsiaineella.
29. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että päällystysvaihe tehdään neulasaumattavan paperinkonekankaan paperinpuoleiselle sivulle, ja lisäksi sisältää vaiheen, jossa aine, joka 20 on vähemmän kokoonpuristettavissa kuin kuituisen aineen neulattu raina, kiinnitetään neulasaumattavan paperikonekankaan ei-paperinpuoleiselle sivulle.
30. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että neulasaumattava paperi- : , 25 konekangas sisältää koneensuuntaisia lankoja (50), ja että saumaussilmukat (54) muodostetaan koneensuuntai-sista langoista.
31. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että menetelmään kuuluu edel- 30 leen vaiheet, joissa ensimmäinen polymeerihartsiaine (68) hiotaan heti kovettumisvaiheen jälkeen niin, että polymeerihartsiaineella päällystetty paperinjalostus-hihna tulee tasaisen paksuksi ja että sille annetaan toivotut pintaominaisuudet.
32. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että menetelmään kuuluu edelleen vaihe, jossa kapselointimateriaali (82, 88, 90, 28 111175 108. päällystetään heti sen saumalle (50) laittamis-vaiheen jälkeen.
33. Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että menetelmään kuuluu edel- 5 leen vaihe, jossa viskoosi tahna levitetään sauman (50) päälle hihnan sille puolelle, jolla ensimmäinen polymeerihartsiainepäällyste (68) on.
34. Patenttivaatimuksen 33 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että menetelmään kuuluu 10 edelleen vaihe, jossa viskoosi tahna päällystetään sen saumaan asettamisen jälkeen.
35. Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että vaiheet, joissa huokois-tusaine saadaan tuottamaan kaasua ja vaahto kovete- 15 taan, suoritetaan samalla, kun saumaa (50) puristetaan kokoon niin, että sauma voi saada samat paksuus-ja/tai kokoonpuristuvuusominaisuudet kuin polymeeri-hartsiaineella päällystetyllä paperijaiostushihnan muulla osalla.
36. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että menetelmään kuuluu edelleen vaihe, jossa sauma (50) hiotaan polymeerihartsi-päällystetyn paperinjalostushihnan sillä sivulla, jolla ensimmäinen polymeerihartsiaine (68) on, sauman 25 tasoittamiseksi.
37. Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että vaihe, jossa aiheutetaan huokoistusaine tuottamaaan kaasua vaahdon tuottamiseksi viskoosisesta tahnasta pakottaa vaahdon ensimmäi- 30 sessä polymeerihartsiaineessa (68) olevaan rakoon (78) ja vaahdon kovettamisvaihe saa aikaan että rako liimautuu kiinni.
38. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä tunnettu siitä, että menetelmään kuuluu vaihe, 35 jossa kapselointimateriaali levitetään etäisyyden päähän sauman (50) kummallekin puolelle peittämään sauma ja alue sen kummallakin puolella niin, että taivutus- 29 111175 jännitykset polymeerihartsipäällystetyssä paperinja-lostushihnassa voidaan jakaa alueelle, joka on leveämpi kuin sauma raon (78) vapauttamiseksi taivutusjännityksistä, ja niin että sauman alueella voi olla vas-5 tustus taivutusta vastaan, joka on yhtä suuri kuin hihnan muulla osalla.
39. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä tunnettu siitä, että menetelmään kuuluu edelleen vaiheet, joissa rako (78) liimataan kiinni kol- 10 mannella polymeerihartsiaineella ja kolmas polymeeri-hartsiaine kovetetaan.
40. Patenttivaatimuksen 39 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että menetelmään kuuluu edelleen vaihe, jossa sauma (50) hiotaan polymeeri- 15 hartsipäällystetyn paperinjalostushihnan sillä sivulla, jolla ensimmäinen polymeerihartsiaine (68) on sauman tasoittamiseksi.
41. Polymeerihartsipäällystetty paperinjalos-tushihna, j ohon kuuluu 20. neulasaumattava paperikonekangas, jossa on saumaus- silmukoita (54), jotka on muodostettu koneensuuntai-sista langoista (56), sen kahdella leveyssuuntaisella sivulla ja joka on yhdistetty päättömään muotoon, jolla on paperinpuoleinen sivu ja ei-paperinpuoleinen 25 sivu, neulalla (76), joka on johdettu käytävän (58), jonka määrää saumaussilmukoiden (54) lomisormitus, läpi neulan (76) ja saumaussilmukoiden (54) siten muodostaessa sauman (50) hihnaa varten; - päällyste (68), joka on ensimmäisestä polymeerihart-30 siaineesta neulasaumattavan paperikonekankaan paperin-puoleisella sivulla, jossa päällysteessä on rako (78) sauman kohdalla; tunnettu siitä, että hihnaa kuuluu kapselointimateriaali (82, 88, 90, 108), joka peittää sauman (50) neulasaumattavan paperikonekankaan 35 ei-paperinpuoleisella sivulla.
42. Patenttivaatimuksen 41 mukainen hihna, tunnettu siitä, että kapselointimateriaali on 30 111175 toisen polymeerihartsiaineen vaahto (82) , joka kyllästää neulasaumattavan paperikonekankaan sauman (50) ei-paperinpuoleisen sivun.
43. Patenttivaatimuksen 41 mukainen hihna, 5 tunnettu siitä, että kapselointimateriaali on kiinteä vaahtokaistale (88) toisesta polymeerihartsi-aineesta, joka kiinteä vaahtokaistale on kiinnitetty hihnan ei-päällystettyyn sivun sauman (50) yli.
44. Patenttivaatimuksen 41 mukainen hihna, 10 tunnettu siitä, että kapselointimateriaali koostuu kuituisesta kaistaleesta (90) kuituista vanu-ainetta, kuituisen kaistaleen ollessa kiinnitetty ei-päällystettyyn hihnan sivuun sauman (50) yli.
45. Patenttivaatimuksen 42 mukainen hihna, 15 tunnettu siitä, että vaahto (82) ulottuu ra koon (78) ja sulkee mainitun raon suljettuun muotoon.
46. Patenttivaatimuksen 41 mukainen hihna, tunnettu siitä, että neulasaumattavaan paperi-konekankaaseen kuuluu koneensuuntaisia monisäielankoja 20 (108) ja että kapselointimateriaaliin kuuluu moni- säielankojen (108) päitä, jotka ulottuvat ainakin mainitun kankaan toisesta leveyssuuntaisesta reunasta ja peittää hihnan ei-päällystetyn sivun sauman (50) yli.
47. Patenttivaatimuksen 46 mukainen hihna 25 tunnettu siitä, että monisäielankojen (108) päät pidetään paikoillaan saumaan (50) ruiskutettavan liima-aineen avulla.
48. Patenttivaatimuksen 46 mukainen hihna, tunnettu siitä, että monisäielangat (108) ovat 30 multifilamenttilankoja.
49. Patenttivaatimuksen 46 mukainen hihna, tunnettu siitä, että monisäielangat (108) ovat punottuja tapulikuitulankoja.
50. Patenttivaatimuksen 46 mukainen hihna, 35 tunnettu siitä, että monisäielangat (108) ovat teksturoituja filamenttHankoja.
51. Patenttivaatimuksen 41 mukainen hihna, 31 111175 tunnettu siitä, että hihnaan kuuluu kuituinen vanuaine, joka on neulattu neulasaumattavan paperi-konekankaan ei-paperinpuoleiselle sivulle.
52. Patenttivaatimuksen 41 mukainen hihna, 5 tunnettu siitä, että hihnaan vielä kuuluu po-lymeerihartsipäällyste neulasaumattavan paperikonekan-kaan ei-paperinpuoleisella sivulla.
53. Patenttivaatimuksen 41 mukainen hihna, tunnettu siitä, että hihnaan kuuluu kudottu 10 kangas, joka on kiinnitetty neulasaumattavan paperi-konekankaan ei-paperinpuoleiselle sivulle.
54. Patenttivaatimuksen 41 mukainen hihna, tunnettu siitä, että hihnaan kuuluu polymeeri-vaahto, joka on kiinnitetty neulasaumattavan paperi- 15 konekankaan ei-paperinpuoleiselle sivulle.
55. Patenttivaatimuksen 41 mukainen hihna, tunnettu siitä, että hihnaan kuuluu aine, joka on vähemmän kokoonpuristettavissa kuin kuituisesta vanuaineesta oleva neulattu raina, joka on kiinnitetty 20 neulasaumattavan paperikonekankaan ei-paperin puoleiselle sivulle.
56. Patenttivaatimuksen 41 mukainen hihna, tunnettu siitä, että neula (76) on monofila- menttineula.
57. Patenttivaatimuksen 41 mukainen hihna, tunnettu siitä, että neula (76) on kerrattu monofilamenttineula.
58. Patenttivaatimuksen 41 mukainen hihna, tunnettu siitä, että neula (76) on kerrattu 30 multifilamenttineula.
59. Patenttivaatimuksen 41 mukainen hihna, tunnettu siitä, että neula (76) on yhdistel- mäneula, joka sisältää monofilamenttineulan.
60. Patenttivaatimuksen 41 mukainen hihna, 35 tunnettu siitä, että neula (76) on yhdistel- mäneula, johon kuuluu kerrattu monofilamenttineula.
61. Patenttivaatimuksen 41 mukainen hihna, 32 111175 tunnettu siitä, että neula on yhdistelraäneula, johon kuuluu kerrattu multifilamenttineula.
62. Patenttivaatimuksen 41 mukainen hihna, tunnettu siitä, että rako (78) on suljettu 5 suljettuun muotoon kovetetulla kolmannella polymeeri-hartsiaineella. 11H175 33
FI952507A 1994-06-09 1995-05-23 Menetelmä sauman sulkemiseksi polymeerihartsipäällystetyssä paperinjalostushihnassa ja paperinjalostushihna FI111175B (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US25756594 1994-06-09
US08/257,565 US5601877A (en) 1994-06-09 1994-06-09 Method of seam closure for sheet transfer and other paper processing belts
US08/428,661 US5789052A (en) 1994-06-09 1995-04-25 Method of seam closure for sheet transfer and other paper processing belts
US42866195 1995-04-25

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI952507A0 FI952507A0 (fi) 1995-05-23
FI952507A FI952507A (fi) 1995-12-10
FI111175B true FI111175B (fi) 2003-06-13

Family

ID=26946047

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI952507A FI111175B (fi) 1994-06-09 1995-05-23 Menetelmä sauman sulkemiseksi polymeerihartsipäällystetyssä paperinjalostushihnassa ja paperinjalostushihna

Country Status (12)

Country Link
EP (1) EP0695827B1 (fi)
JP (1) JP3511148B2 (fi)
CN (1) CN1042247C (fi)
AT (1) ATE276400T1 (fi)
AU (1) AU678899B2 (fi)
BR (1) BR9502721A (fi)
CA (1) CA2151329C (fi)
DE (1) DE69533498T2 (fi)
ES (1) ES2227539T3 (fi)
FI (1) FI111175B (fi)
NO (1) NO312372B1 (fi)
NZ (1) NZ272169A (fi)

Families Citing this family (26)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB9600052D0 (en) * 1996-01-03 1996-03-06 Scapa Group Plc Pintle wire
GB9622302D0 (en) * 1996-10-26 1996-12-18 Scapa Group Plc Expandable pintle wires
US6027615A (en) * 1997-05-06 2000-02-22 Albany International Corp. Belts for compliant calendering
US6194331B1 (en) * 1998-03-05 2001-02-27 Albany International Corp. Flow-resistant material additions to double-seam on machine-seamable fabrics
CA2261504A1 (en) * 1998-05-22 1999-11-22 Albany International Corp. Belts for shoe presses
US6036819A (en) * 1998-06-29 2000-03-14 Albany International Corp. Method for improving the cleanability of coated belts with a needled web on the inside surface
RU2255161C2 (ru) 2000-10-23 2005-06-27 Олбэни Интернэшнл Корп. Усовершенствованная ткань для бумагоделательной машины, соединяемая швом (варианты)
US6752908B2 (en) 2001-06-01 2004-06-22 Stowe Woodward, Llc Shoe press belt with system for detecting operational parameters
US7014733B2 (en) 2002-05-14 2006-03-21 Stowe Woodward L.L.C. Belt for shoe press and shoe calender and method for forming same
AT411605B (de) * 2002-07-05 2004-03-25 Huyck Austria Gewebeband-einrichtung
GB0301782D0 (en) * 2003-01-25 2003-02-26 Madison Filter 981 Ltd Improvements in clipper seams
US7654296B2 (en) * 2003-11-24 2010-02-02 Albany International Corp. Grooved single facer belt
US7476293B2 (en) 2004-10-26 2009-01-13 Voith Patent Gmbh Advanced dewatering system
US7351307B2 (en) 2004-01-30 2008-04-01 Voith Paper Patent Gmbh Method of dewatering a fibrous web with a press belt
JP2007519834A (ja) * 2004-01-30 2007-07-19 ボイス ペ−パ− パテント ゲ−エムベ−ハ− 最新式脱水システム
US7510631B2 (en) 2004-10-26 2009-03-31 Voith Patent Gmbh Advanced dewatering system
JP4921736B2 (ja) * 2005-07-25 2012-04-25 イチカワ株式会社 製紙用シームフェルト及びその製造方法
DE102006057228A1 (de) 2006-12-05 2008-06-12 Voith Patent Gmbh Verfahren zur Herstellung einer bandartigen Bespannung für eine Maschine zur Herstellung von Bahnmaterial, insbesondere Papier oder Karton
DK2134425T3 (da) * 2007-03-21 2011-10-17 Habasit Ag Løbebånd med et lag af termoplastisk skum
US7776187B2 (en) 2007-03-23 2010-08-17 Voith Patent Gmbh Belt having a non-linear seam and a method of on-machine joining of belt ends
US8241465B2 (en) 2008-08-20 2012-08-14 Voith Patent Gmbh Non mark seam felt
EP2157235A1 (de) * 2008-08-20 2010-02-24 Voith Patent GmbH Pressfilz
JP2011038212A (ja) * 2009-08-12 2011-02-24 Ichikawa Co Ltd 製紙用シームフェルト
US10696008B2 (en) 2013-03-15 2020-06-30 Rolls-Royce Corporation Textile material joining technique
FR3069254B1 (fr) * 2017-07-21 2019-10-18 Allimand Machine et procede de fabrication d’une feuille a base de debris de vegetaux avec une unite de pressage sous la forme d’une presse a sabot
CN107558287A (zh) * 2017-09-28 2018-01-09 浙江兰良实业有限公司 用于玻璃纤维纸生产线上成型加工和烘干加工工序间的中转装置

Family Cites Families (18)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4224372A (en) 1978-12-26 1980-09-23 Albany International Corp. Paper machine clothing having controlled internal void volume
US4271222A (en) 1980-02-04 1981-06-02 Albany International Corp. Papermakers felt and method of manufacture
DE3224760A1 (de) 1982-07-02 1984-01-05 Thomas Josef Heimbach GmbH & Co, 5160 Düren Band zum einsatz in nasspressen von papiermaschinen
JPS61252389A (ja) 1985-04-25 1986-11-10 市川毛織株式会社 抄紙用加圧ベルト
SE455316B (sv) 1985-12-09 1988-07-04 Nordiskafilt Ab Forfarande och anordning vid pressnyp i presspartiet till pappersmaskiner
AT388574B (de) * 1986-09-01 1989-07-25 Huyck Austria Verfahren zur herstellung eines papiermaschinenfilzes und verfahren zum einziehen desselben in eine papiermaschine
US4737241A (en) * 1987-02-20 1988-04-12 Appleton Mills Method of making a papermaker's felt
US4764417A (en) * 1987-06-08 1988-08-16 Appleton Mills Pin seamed papermakers felt having a reinforced batt flap
US5053109A (en) * 1988-05-04 1991-10-01 Asten Group, Inc. Single layer seamed papermakers fabric
US4847116A (en) 1988-05-09 1989-07-11 Albany International Corp. Method for depositing particles and a binder system on a base fabric
US5118557A (en) 1988-10-31 1992-06-02 Albany International Corp. Foam coating of press fabrics to achieve a controlled void volume
GB8905005D0 (en) * 1989-03-04 1989-04-19 Scapa Group Plc Improvements in or relating to papermakers and like fabrics
DE3914533A1 (de) 1989-05-02 1990-11-08 Heimbach Gmbh Thomas Josef Band fuer papiermaschinen
GB8911033D0 (en) 1989-05-13 1989-06-28 Scapa Group Plc Jointing of fabric ends
US5071697A (en) 1990-01-22 1991-12-10 Appleton Mills Structure for extracting water from a paper web in a papermaking process
GB9016619D0 (en) 1990-07-28 1990-09-12 Scapa Group Plc Endless belts for extended nip dewatering presses
SE9200609D0 (sv) 1992-02-28 1992-02-28 Scandiafelt Ab Skarvbart band av plastiskt material jaemte foerfarande foer dess tillverkning
US5298124A (en) 1992-06-11 1994-03-29 Albany International Corp. Transfer belt in a press nip closed draw transfer

Also Published As

Publication number Publication date
DE69533498T2 (de) 2005-09-15
CA2151329C (en) 2007-02-06
DE69533498D1 (de) 2004-10-21
EP0695827A3 (en) 1997-05-21
NO312372B1 (no) 2002-04-29
EP0695827A2 (en) 1996-02-07
JP3511148B2 (ja) 2004-03-29
AU678899B2 (en) 1997-06-12
ATE276400T1 (de) 2004-10-15
ES2227539T3 (es) 2005-04-01
CN1042247C (zh) 1999-02-24
JPH0860586A (ja) 1996-03-05
FI952507A0 (fi) 1995-05-23
AU2045695A (en) 1995-12-21
EP0695827B1 (en) 2004-09-15
FI952507A (fi) 1995-12-10
NO952277D0 (no) 1995-06-08
NZ272169A (en) 1997-06-24
BR9502721A (pt) 1996-01-16
CA2151329A1 (en) 1995-12-10
NO952277L (no) 1995-12-11
CN1125278A (zh) 1996-06-26

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI111175B (fi) Menetelmä sauman sulkemiseksi polymeerihartsipäällystetyssä paperinjalostushihnassa ja paperinjalostushihna
US5789052A (en) Method of seam closure for sheet transfer and other paper processing belts
JP3545576B2 (ja) しなやかなつや出し工程用ベルト
FI109108B (fi) Kuljetushihna
KR100607722B1 (ko) 프레스 패브릭 제조방법
CN105143548B (zh) 包括螺旋缠绕材料条带的工业织物及其制造方法
FI95492C (fi) Hihna
CA2065903C (en) Endless belt for dewatering press
JPH11256492A (ja) 抄紙機への応用及び類似の産業上応用における樹脂含浸ベルト
RU2362852C2 (ru) Бесконечная лента, применяемая в бумажном производстве, способ изготовления такой ленты, основа для изготовления такой ленты и способ изготовления такой основы
JP2000017594A (ja) シュ―プレス用のベルト
US20070044931A1 (en) Process belt with improved on-machine seam
US20050181694A1 (en) Industrial fabrics
KR100886010B1 (ko) 프레스 직물
JP4892343B2 (ja) 2つの側面をコートされた製品用の低い透過性の布地基材
US20080092980A1 (en) Seam for papermachine clothing
EP3098347A1 (en) Wet paper web transfer belt
JPS6338477B2 (fi)

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed