FI108090B - Parannettu käyttömekanismi sähkökytkintä, erityisesti piirikatkaisijaa tai virrankytkintä varten - Google Patents

Parannettu käyttömekanismi sähkökytkintä, erityisesti piirikatkaisijaa tai virrankytkintä varten Download PDF

Info

Publication number
FI108090B
FI108090B FI923091A FI923091A FI108090B FI 108090 B FI108090 B FI 108090B FI 923091 A FI923091 A FI 923091A FI 923091 A FI923091 A FI 923091A FI 108090 B FI108090 B FI 108090B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
arm
stop
switching
drive
coupling
Prior art date
Application number
FI923091A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI923091A (fi
FI923091A0 (fi
Inventor
Arend Jan Willem Lammers
Gerhardus Leonardus Nitert
Gerrit Willem Hendriks
Original Assignee
Holec Holland Nv
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Holec Holland Nv filed Critical Holec Holland Nv
Publication of FI923091A0 publication Critical patent/FI923091A0/fi
Publication of FI923091A publication Critical patent/FI923091A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI108090B publication Critical patent/FI108090B/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01HELECTRIC SWITCHES; RELAYS; SELECTORS; EMERGENCY PROTECTIVE DEVICES
    • H01H33/00High-tension or heavy-current switches with arc-extinguishing or arc-preventing means
    • H01H33/60Switches wherein the means for extinguishing or preventing the arc do not include separate means for obtaining or increasing flow of arc-extinguishing fluid
    • H01H33/66Vacuum switches
    • H01H33/666Operating arrangements

Landscapes

  • Driving Mechanisms And Operating Circuits Of Arc-Extinguishing High-Tension Switches (AREA)
  • Mechanisms For Operating Contacts (AREA)
  • Keying Circuit Devices (AREA)
  • Switches With Compound Operations (AREA)
  • Push-Button Switches (AREA)
  • Heterocyclic Carbon Compounds Containing A Hetero Ring Having Oxygen Or Sulfur (AREA)
  • Percussive Tools And Related Accessories (AREA)
  • Financial Or Insurance-Related Operations Such As Payment And Settlement (AREA)

Description

108090
Parannettu käyttömekanismi sähkökytkintä, erityisesti pii-rikatkaisijaa tai virrankytkintä varten
Keksintö liittyy käyttömekanismiin ainakin yhdestä 5 kytkentäyksiköstä tehtyä sähkökytkintä, erityisesti piiri-katkaisijaan tai virrankytkintä varten, joka käyttömeka-nismi käsittää siirtymispiste- tai kallistusmekanismin muodossa olevan kiristysmekanismin, joka voi vaikuttaa ainakin yhteen kytkentäyksikköön, toimivälineen kiristys-10 mekanismin kiristämiseksi, käyttövälineen ainakin yhden kytkentäyksikön käyttämiseksi kiristysvälineeseen varastoituneen energian vaikutuksen alaisena, välineen ainakin yhden kytkentäyksikön palauttamiseksi käyttötilasta, sekä liitäntämekanismin kiristysmekanismin tuomiseksi kiriste-15 tyssä tilassaan tartuntaan käyttövälineen kanssa ainakin yhden kytkentäyksikön käyttämistä varten ja kiristysmekanismin ja käyttövälineen tartunnan vapauttamiseksi, kun ainakin yksi kytkentäväline on käyttötilassaan.
Käyttömekanismi, jossa on siirtymispiste- tai kal-20 listusmekanismin muodossa oleva kiristysmekanismi, tunnetaan NL-patenttihakemuksesta 8 803 018, jossa kytkentäyk-sikköä käyttävä kiristysmekanismi liikkuu siirtymispis-teensä tai kuolokohtansa ohi, täten samassa suunnassa kuin suunta, jossa kiristysmekanismia kiristetään. Kun kytken-.. 25 täyksikköä käytetään tai kytketään päälle, käyttömekanismi pysyy tartunnassa kiristysmekanismin kanssa. Kytkentäyksikön poiskytkemistä varten tämä tartunta täytyy ensin vapauttaa toimivälineen avulla.
Vaikka kytkentäyksikkö voidaan kytkeä päälle ja 30 pois päältä tietyllä nopeudella ja toistuvalla tavalla tällä tunnetulla laitteella, ei ole mahdollista esimerkiksi silloin, kun se on kytketty oikosulkuvirtaan, kytkeä kytkentäyksikkö suoraan pois päältä, ts. käyttämättä toi-mivälinettä.
108090 2
Kytkin, jolla on käyttömekanismi, jossa on siirty-mispiste- tai kallistusmekanismin muodossa oleva kiristy smekanismi, tunnetaan myös US-patenttijulkaisusta 4 336 520, joka kytkin on varustettu myös liitäntämekanis-5 millä. Mainittu liitäntämekanismi varmistaa, että kytken-täyksikköä käyttävät käyttövälineet tuodaan tartuntaan kiristysmekanismin kanssa, kun se kiristetään, ja että kun kytkentäyksikköä käytetään, kiristysmekanismin ja käyttö-välineen tartunta on vapautettu.
10 Kytkentäyksikön käytön aikana kiristysmekanismi, kuten yllä mainitun NL-patenttihakemuksen tapauksessa, liikkuu siirtymispisteensä ohi, täten samassa suunnassa kuin suunta, jossa kiristysmekanismia kiristetään. Kytkimen kytkemiseksi päälle uudelleen sen jälkeen kun se on 15 kytketty pois päältä tälläinen kiristysmekanismi täytyy ensin siirtää toimivälineen avulla lepoasentoon, joka on sopiva kytkimen päällekytkemistä varten. Kytkimen päälle-kytkemistä varten maksimi varastoitunut energia, ts. energia, joka vaaditaan kiristysmekanismin siirtämiseksi 20 siirtymispisteensä tai kuolokohtansa ohi, täytyy aina syöttää toimivälineellä kiristysmekanismille.
Myös FR-patentti 808 888 selostaa sähkökytkimen käyttömekanismin, joka on varustettu siirtymispiste- tai kallistusmekanismin muodossa olevalla kiristysmekanismil-25 la, jossa käyttömekanismissa käyttövälineet eivät pysy tartunnassa kiristysmekanismin kanssa, kun kytkentäyksikköä käytetään tai se on kytketty päälle. Myöskin tässä tapauksessa kytkimen kytkemiseksi uudelleen päälle kiristysmekanismi täytyy palauttaa toimivälineen avulla stabii-30 liin lepoasentoon, samalla kun käyttömekanismin toiminta jälleen perustuu siirtymispisteen tai kuolokohdan ohi liikkuvaan kiristysmekanismiin.
Keksinnön päämääränä on aikaansaada parannettu käyttömekanismi, sellainen että kytkentäyksikkö voidaan 35 kytkeä uudelleen päälle suoraan ilman että kiristysmeka- 108090 3 nismi täytyy ensin palauttaa toimivälineellä tiettyyn lepoasentoon.
Tämä saavutetaan keksinnön mukaisesti siten, että liitäntämekanismi on suunniteltu kiristämään kiristysmeka-5 nismi toimivälineellä lepoasennosta ennen sen siirtymis-pistettä tai kuolokohtaa, ja että käyttöväline ja liitäntämekanismi muodostavat liikesuunnasta riippuvaisen kanta-jamekanismin, siten että kiristysmekanismi ja käyttöväline vaikuttavat toisiinsa vain siinä liikesuunnassa, joka on 10 vastakkainen kiristyssuuntaan nähden, ainakin yhden kyt-kentäyksikön käyttämiseksi.
Keksinnön mukaisen liikeriippuvaisen kantajameka-nismin käytön vuoksi on sellainen siirtymispiste- tai kal-listusmekanismi riittävä, joka täytyy kiristää lepo-15 asennosta ainoastaan sen siirtymispisteen - tai kuolokoh-dan eteen, jotta syötettäisiin käyttövoima käyttämään ainakin yhtä kytkentäyksikköä. Koska kiristysmekanismi liikkuu kiristyssuuntaan nähden vastakkaiseen suuntaan kytken-täyksikön käytön aikana, enää ei tarvitse liikuttaa kiris-20 tysmekanismia toimielimen avulla lepoasentoonsa kytkentä-yksikön kytkemiseksi jälleen päälle.
On selvää, että keksinnön mukaisen käyttömekanismin tapauksessa kiristysmekanismin kiristämisen tarvittava energia on alhaisempi kuin kiristysmekanismin suurin va-25 rastoitunut energia, ts. energia, joka tarvitaan liikuttamaan kiristysmekanismi siirtymispisteensä tai kuolokohtan-sa ohi. Tämän energiaedun lisäksi keksinnön mukainen käyt-tömekanismi voi myös kytkeä nopeammin kuin tunnettu käyt-tömekanismi, koska käytetty siirtymispiste- tai kallis-30 tusmekanismi tarvitsee kiristää ainoastaan siirtymispis-; teensä tai kuolokohtansa eteen ja voi tästä asennosta käyttää kytkentäyksikköä suoraan ilman että sen ensin täytyy kulkea siirtymispisteensä tai kuolokohtansa ohi, kuten on laita tunnetussa käyttömekanismissa. Keksinnön eräässä 35 suoritusmuodossa kiristysmekanismi voi tämän seurauksena 108090 4 olla polvivipumekanismi, ts. ilman siirtymiskykyä kuolo-kohdan ohi.
GB-patenttih.akemus 2 118 780 esittää sähkökytkimen käyttömekanismin, joka on varustettu jousen muodossa ole-5 valla kiristysmekanismilla, joka on kiinnitetty kiertovar-teen, ja käyttövälineellä kytkimen kytkentäyksikön käyttämiseksi kiristysmekanismiin sen kiristyksen kautta varastoituneen energian vaikutuksen alaisena. Tämä ei kuitenkaan ole kiristysmekanismi, joka on keksinnön mukaisen 10 siirtymispiste- tai polvivipumekanismin muodossa.
Keksinnön mukaisen käyttömekanismin ensimmäisessä edullisessa suoritusmuodossa käyttövälineet käsittävät ainakin yhden kytkentävarren, joka vaikuttaa ainakin yhteen kytkentäyksikköön, ja käyttövarren, joka on kytketty 15 siirtymispiste- tai polvivipumekanismiin, samalla kun lii-täntämekanismi on tehty liitäntävarresta, joka on kiinnitetty kytkentävarteen ja pyöritettävissä kytkentävarren ja käyttövarren tasossa sekä varustettu ensimmäisellä ja toisella pysäytys- ja jousivälineellä liitäntävarren 20 siirtämiseksi alkuasentoon, jolloin ensimmäinen pysäytin on järjestetty siten että, kiristettäessä siirtymispiste-tai polvivipumekanismi lepoasennosta toimielimen avulla, käyttövarsi vaikuttaa ensimmäiseen pysäyttimeen, minkä seurauksena liitäntävarsi kiertyy alkuasennostaan kytken-; 25 tävarren suhteen ja kuormittaa jousivälinettä, ja että siirtymispiste- tai polvivipumekanismin siirtymispisteen tai kuolokohdan läheisyydessä käyttövarsi liikkuu liitäntävarren ensimmäisen pysäyttimen ohi ja vaikuttaa jousi-kuormitteisen kytkentävarren toiseen pysäyttimeen, joka 30 toinen pysäytin on järjestetty siten, että siirtymispiste-tai polvivipumekanismin palatessa suunnassa, joka on kohti lepoasentoa, kytkentävartta käytetään käyttövarren avulla, joka vaikuttaa liitäntävarren toiseen pysäyttimeen.
Tällainen liitäntävarsi käyttää suhteellisen 35 vähän tilaa ja voidaan tehdä riittävän vankaksi kestämään 108090 5 voimia, jotka siihen kohdistuvat kytkentävartta käyttävän kiristysmekanismin vaikutuksen alla mekanismin ilmoitetun käyttöiän aikana.
Käytännön suoritusmuodossa liitäntävarsi on oleel-5 lisesti L-muotoinen, jolloin kytkentävarren yhdeltä sivulta ulkonee pitkä haara suuntaan, joka on vastakkainen sille suunnalle, jossa kytkentäyksikköä käytetään, ja jolloin kytkentävarren toiselta sivulta ulottuu lyhyempi haara, joka rajoittaa alkuasennossa jousivälineen aiheuttamaa 10 liitäntävarren kiertymistä, pidemmän haaran ollessa varustettu portaalla ja osan pitempää haaraa ulottuessa siitä pisteestä, jossa liitäntävarsi on kiinnitetty kytkentävar-teen, ensimmäisen pysäyttimen muodostavaan portaaseen asti, jolloin siihen suorassa kulmassa sijaitseva porras 15 muodostaa liitäntävarren toisen pysäyttimen.
Keksinnön mukaisen käyttömekanismin vielä eräässä suoritusmuodossa käyttövälineet käsittävät ainakin yhden kytkentävarren, joka vaikuttaa ainakin yhteen kytkentäyk-sikköön, ja käyttövarren, joka on kytketty siirtymispiste-20 tai polvivipumekanismiin, jolloin liitäntämekanismi on tehty luistista, joka liikkuu kytkentävarren pituussuunnassa, ja on varustettu ensimmäisellä ja toisella pysäyt-timellä ja jousivälineellä luistin liikuttamiseksi alku-asentoon, jolloin ensimmäinen pysäytin on järjestetty si-. 25 ten, että kiristettäessä siirtymispiste- tai polvivipume- kanismi toimivälineellä lepoasennostaan käyttövarsi vaikuttaa ensimmäiseen pysäyttimeen, minkä seurauksena luisti siirretään alkuasennostaan kytkentävarren pituussuunnassa ja se kuormittaa jousivälinettä, ja että siirtymispiste-30 tai polvivipumekanismin siirtymispisteen tai kuolokohdan läheisyydessä käyttövarsi liikkuu luistin ensimmäisen pysäyttimen ohi, minkä seurauksena se palaa alkuasentoonsa jousivälineen jousivoiman vaikutuksen alla, samalla kun käyttövarsi vaikuttaa luistin toiseen pysäyttimeen, joka 35 toinen pysäytin on järjestetty siten, että siirtymispiste- 6 108090 tai polvivipuraekanismin palatessa suuntaan, joka on kohti lepoasentoa, kytkentävartta käytetään käyttövarren avulla, joka vaikuttaa luistin toiseen pysäyttimeen.
Tällainen jousikuormitteisen luistin muodossa oleva 5 kantajamekanismi voidaan myös tehdä rakenteeltaan riittä vän vankaksi kestämään voimia, jotka kohdistuvat siihen kytkentävartta käyttävän kiristysmekanismin vaikutuksen alla.
Käytännön suoritusmuodossa luisti on tehty ensim-10 mäisestä haarasta, joka ulottuu oleellisesti suorassa kulmassa kytkentävarteen nähden kytkentäyksikön käyttösuun-nassa, ja toisesta haarasta, joka ulottuu samansuuntaisena kytkentävarren kanssa, pidäkevälineen vaikuttaessa luis-tiin rajoittaen alkuasennossa jousivälineen aiheuttamaa 15 luistin liikettä, jolloin ensimmäinen haara muodostaa ensimmäisen pysäyttimen ja toinen haara muodostaa luistin toisen pysäyttimen.
Keksinnön mukaisen käyttömekanismin eräässä suoritusmuodossa, jossa rakenne käyttää vähän tilaa, siirtymis-20 piste- tai polvivipumekanismi, siihen kytketty käyttövarsi ja kytkentävarsi sijaitsevat yhdessä tasossa, samalla kun kytkentävarressa on aukko, jossa siirtymispiste- tai polvi vipumekanismi ja käyttövarsi voivat liikkua.
Keksinnön mukaisen käyttömekanismin vielä eräässä 25 suoritusmuodossa on tehty varaus lukitusvälineelle, joka vaikuttaa siirtymispiste- tai polvivipumekanismiin, siirtymispiste- tai polvivipumekanismin lukitsemiseksi ennen lepoasentoa, kun kytkentävartta käytetään, kun taas kytkentävarsi pysyy kosketuksessa liitäntämekanismin toisen 30 pysäyttimen kanssa, ja lukituksen vapauttamisen jälkeen / käyttövarsi voi liikkua liitäntämekanismin toisen pysäyt timen ohi, ja siihen vaikuttavan palauttavan voiman vaikutuksen alaisena kytkentävarsi voi palautua käyttösuuntaan nähden vastakkaiseen suuntaan. Tämä lukitustapa on erityi-35 sen sopiva käytettäväksi sellaisen käyttömekanismin ta- 7 108090 pauksessa, joka on varustettu yhdellä kiristysmekanismil-la, joka käyttää useita yksittäisiä kytkentäyksiköitä vastaavien käyttövälineiden kautta, jotka ovat esimerkiksi kytkentävarren ja käyttövarren, joka on kytketty siirty-5 mispiste- tai polvivipumekanismiin, muodossa. Lukitusväli-neet voivat yksinkertaisimmassa muodossaan käsittää pois-kytkentäsalvan, joka esimerkiksi vaikuttaa siirtymispiste-tai polvivipumekanismin taipuvaan tai liikkuvaan sarana-pisteeseen.
10 Keksinnön mukaisen käyttömekanismin vielä eräässä suoritusmuodossa on tehty varaus lukitusvälineelle, joka vaikuttaa kytkentävarteen, kytkentävarren lukitsemiseksi käyttötilassa, jossa siirtymispiste- tai polvivipumekanis-mi on lepoasennossa ja käyttövarsi on siirretty liitäntä-15 varren toisen pysäyttimen ohi, ja jolloin lukituksen vapauttamisen kautta, siihen vaikuttavan palautusvoiman vaikutuksen alla, kytkentävarsi voidaan palauttaa suuntaan, joka on käyttösuuntaan nähden vastakkainen.
Keksinnön tässä suoritusmuodossa siirtymispiste-20 tai polvivipumekanismia voidaan käyttötilassa siirtää automaattisesti kunnes se on lepoasennossa, ja lukitusväli-neet vaikuttavat suoraan kytkentävarteen. Tästä on se etu, että kytkentäyksikön palauttamisen aikana kytkentävartta voidaan siirtää suoraan siihen vaikuttavan palautusvoiman . 25 vaikutuksen alaisena ilman että käyttövarren vaikutus luistin toiseen pysäyttimeen täytyisi ensin vapauttaa.
Tämän lukitusmenetelmän yhteydessä on myös mahdollista olla niin kutsuttu avaa-sulje-avaa (OCO) -kytkentä-sykli, joka on tarpeen erityisesti tehokytkimien tapauk-30 sessa, esimerkiksi kun kytketään oikosulkuvirtaa. Kosket-timien täytyy tällöin olla avattavissa suoraan ilman tarvetta ihmisen väliin tuloon. Tällainen OCO-sykli ei ole mahdollinen sellaisen sähkökytkimen tapauksessa, joka on varustettu yllä mainitusta NL-patenttihakemuksesta tunne-35 tulla käyttömekanismilla. Keksinnön mukainen kiristysme- 8 108090 kanismi voi myös olla jo "esikiristetty" , niin että koskettamien avaamisen jälkeen voi haluttaessa seurata nopea sulkeminen.
Vaikka tässä tapauksessa myös kytkentävarteen vai-5 kuttava lukitussalpa on riittävä, keksinnön yhdessä suoritusmuodossa on tehty varaus lukitusvälineelle, joka käsittää lattajousen, joka on oleellisesti suorassa kulmassa kytkentävarteen nähden ja joka jousi on lujasti tuettu yhdestä päästään ja vaikuttaa kytkentävarteen toisella 10 päällään. Kun sitä ei ole taivutettu, lattajousi varmistaa kytkentävarren lukituksen, samalla kun lukitus voidaan poistaa hyvin nopeasti salamaniskun aikana aikaansaamalla lattajousen taipuminen. Tämän lattajousilukituksen avulla voidaan saavuttaa lisäkasvua käyttömekanismin kytkentäno-15 peudessa.
Lukitusvälinettä voidaan käyttää joko käsin tai sähkömagneettisilla ja/tai sähkötermisillä välineillä selektiivistä, esimerkiksi ajastettua, kytkentäyksiköiden palauttamista varten. Tämä suoritusmuoto, jossa lukitusvä-20 line vaikuttaa suoraan kytkentävarteen, on erityisen sopi va kytkentäyksiköiden selektiiviseen poiskytkemiseen monivaiheisessa tehokytkimessä, niin että estetään niin kutsuttu virtuaalinen katkominen, jota voi esiintyä erityisesti tyhjökytkimien käytön yhteydessä.
. 25 Yllä mainitusta NL-patenttihakemuksesta tunnetun käyttömekanismin tapauksessa ainakin yksi kytkentäyksikkö voidaan kytkeä päälle pyörittämällä toimivälineen ja käyttövälineen yhteistä akselia yhdessä suunnassa, ja kytken-täyksikön poiskytkemistä varten toisessa suunnassa. Kui-30 tenkin käytännössä on toivottavaa helpon käytön ja selkey-' den vuoksi toteuttaa toimivälineet esimerkiksi ohjauspyö rän muodossa, jota täytyy pyörittää ainoastaan yhdessä suunnassa.
Koska keksinnön mukaisessa käyttömekanismissa kyt-35 kentäyksikkö ei tarvitse palauttaa toimivälineen avulla, 9 108090 tarkasteltu käytön helppous ja selkeys saavutetaan keksinnön vielä eräässä suoritusmuodossa toimivälineellä, joka muodostuu kääntyvästä kiristysvarresta, joka on kytketty siirtymispiste- tai polvivipumekanismiin, ja varustettu 5 pysäyttimellä ja pyörivästi asennetulla ohjausvarrella, joka voi vaikuttaa mainittuun pysäyttimeen, samalla kun siirtymispiste- tai polvivipumekanismin siirtymispisteen tai kuolokohdan läheisyydessä ohjausvarsi voi liikkua ki-ristysvarren pysäyttimen ohi, siten että kiertymispiste-10 tai polvivipumekanismi voi liikkua kiristetystä asennostaan lepoasentonsa suuntaan. Ohjausvarsi voidaan haluttaessa varustaa ohjauspyörällä.
Mallissa, joka käyttää vähän tilaa, kiristysvarres-sa on aukko, jossa ohjausvarsi voi liikkua, ja pysäyttimen 15 muodostaa kiristysvarren vapaa pää, joka ulkonee mainitusta aukosta.
Käytetyn kytkentäyksikön palauttamiseksi, kuten tunnetun käyttömekanisminkin tapauksessa, voidaan käyttää kytkentävarteen vaikuttavia mekaanisia jousia. Jotta kyet-20 täisiin erottamaan kaikki jumiutuneet tai hitsautuneet kytkinkontaktit, on tarpeen palauttaa kytkinyksikkö yhdellä iskulla.
Tätä tarkoitusta varten keksintö sisältää myös va-saramekanismin käytettäväksi sellaisen sähkökytkimen käyt-; 25 tömekanismin kanssa, joka on varustettu ainakin yhdellä kytkentäyksiköllä, joka mekanismi käsittää ainakin yhden kytkentäyksikön käyttämistä varten kytkentävarren, jolloin kytkentävarsi voi käyttöasennosta vaikuttaa palautuspy-säyttimeen ainakin yhden kytkentäyksikön palauttamiseksi 30 ainoastaan tietyn etäisyyden kulkemisen jälkeen, tunnettu siitä, että kytkentävarren massaa kasvatetaan kytkentävarren ja palautuspysäyttimen vaikutuspisteen läheisyydessä.
Isku- tai "vasara" -efekti saadaan sitä kautta, 35 että kytkentävarrella on tietyn etäisyyden kuljettuaan jo 10 1 08090 tietty nopeus palautumisensa aikana ennen kuin se vaikuttaa palautuspysäyttimeen. Törmäysenergian siirtämiseksi kytkentäyksikölle niin tehokkaasti kuin mahdollista kyt-kentävarren ja palautuspysäyttimen törmäyksen aikana, kyt-5 kentävarren täytyy olla riittävän jäykkä, niin että kyt-kentävarren muodonmuutoksen kautta tapahtuu vähän tai ei lainkaan törmäysenergian vaimentumista. Tämän saavuttamiseksi kytkentävarren massaa on kasvatettu kytkentävarren ja palautuspysäyttimen kosketus- tai vaikutuspisteen lä-10 heisyydessä.
Massan keskittämisellä kytkentävarren ja palautuspysäyttimen vaikutuspisteeseen on se etu, että kytkentävarren loppuosa voidaan pitää rakenteeltaan mahdollisimman kevyenä ilman minkäänlaista merkittävää vaikutusta sen 15 jäykkyyteen, jotta varmistetaan, että kytkentäyksikön käyttönopeuteen on mahdollisimman vähän haitallista vaikutusta .
Keksinnön mukaisen vasaramekanismin eräässä suoritusmuodossa palautuspysäytin on lohkon muodossa, jolla on 20 suurinpiirtein V-muotoinen poikkileikkaus ja jonka suip peneva pää muodostaa lineaarisen kosketuksen kytkentävarren kanssa.
Määrätty "vasarapaikka" saavutetaan palautuspysäyttimen ja kytkentävarren tällaisen lineaarisen kosketuksen ; 25 avulla riippumatta (pyörivän) kytkentävarren suhteellises ta paikasta.
Vasaraefektin parantamiseksi edelleen on käyttöme-kanismin eräässä suoritusmuodossa kytkentävarsi varustettu alasinelementillä sillä puolella, jossa se voi vaikuttaa 30 palautuspysäyttimeen, kytkentävarren massan kasvattamisek si. Tämän alasinelementin karkaiseminen palautuspysäyttimen vaikutuskohdassa varmistaa vasarailmiön paranemisen edelleen, ts. törmäysenergian pienemmän vaimenemisen. On havaittu, että vasara- tai iskuefektiä voidaan parantaa 11 1 08090 kertoimen 3 verran tällä tavoin suunnitellulla kytkentä-varrella.
Keksinnön lisäsuoritusmuodossa kytkentävarsi voi vaikuttaa linkittävän yliajokytkimen avulla kytkentätan-5 koon, joka on kytketty ainakin yhteen kytkentäyksikköön sen käyttämiseksi, kun taas palautuspysäytin on kytketty kytkentätankoon ja linkittävä yliajokytkin käsittää koske-tinvoimajousen, joka on kytketty kytkentätankoon, siten että kytkentävarsi on tietyllä etäisyydellä palautuspy-10 säyttimestä, kun kytkentätankoa käytetään kun taas kytkentävarsi ja palautuspysäytin vaikuttavat toisiinsa pitkin linjaa, kun ainakin yksi kytkentäyksikkö palautetaan.
On selvää, että käyttötangon materiaali täytyy myös olla mahdollisimman jäykkää, samalla kun sen pituuden täy-15 tyy olla rajoitettu, jotta pidettäisiin sen jousivoima mahdollisimman alhaisena. Käyttötangon pituuden määrää kuitenkin maksimi syöksyjännite, jolle kytkimen täytyy sopia.
Alan ammatti-ihmiselle tulee olemaan selvää, että 20 tätä kytkentävarren ja kytkentätangon parannettua rakennetta voidaan käyttää sähköisissä piirikatkaisijoissa tai tehokytkimissä, jotka on varustettu millä tahansa halutulla käyttömekanismilla, jossa on palautusvälineet, jotka eivät vaikuta kytkentäkoskettimiin niiden palauttamiseksi ;· 25 tai avaamiseksi ennen kuin tietty matka on kuljettu.
Keksintö liittyy myös yksivaiheiseen tai monivaiheiseen sähköiseen piirikatkaisijaan tai tehokytkimeen, joka on varustettu yllä selostetun tyyppisellä käyttömekanismilla.
30 Keksintö selostetaan yksityiskohtaisemmin alla vii taten keksinnön mukaisen käyttömekanismin eri suoritusmuotojen oheisiin kuvioihin ja verraten tunnettuun käyttöme-kanismiin.
Kuviot la ja Ib esittävät kaavamaisesti, vastaavas-35 ti avoimen kytkentäyksikön ja suljetun kytkentäyksikön 12 1 08090 avulla, NL-patenttihakemuksesta 8 803 018 tunnetun käyttö-mekanismin periaatteen.
Kuviot 2a, 2b ja 2c esittävät kaavamaisesti käyttö-mekanismin periaatteen eri vaiheet keksinnön mukaisessa 5 suoritusmuodossa.
Kuvio 3 esittää perspektiivissä poisleikatun kaaviokuvan kolmivaihekytkimestä, johon on sisällytetty kuvioiden 2a, 2b ja 2c mukainen käyttömekanismi.
Kuviot 4a ja 4b esittävät, vastaavasti avoimen kyt-10 kentäyksikön ja suljetun kytkentäyksikön avulla, keksinnön mukaisen käyttömekanismin suoritusmuodon, joka on varus tettu lattajousen avulla tapahtuvalla lukituksella.
Kuvio 5 esittää kaavamaisesti keksinnön mukaisen käyttömekanismin suoritusmuodon, jossa on parannettu "va-15 saraisku" -efekti.
Kuviot 5a, 6b ja 6c esittävät kaavamaisesti keksinnön ensisijaisen suoritusmuodon käyttömekanismin periaatteen eri vaiheissa.
Samat osat tai osat, joilla on samanlainen funktio, 20 on esitetty samoilla viitenumeroilla.
Kuviot la ja Ib esittävät kaavamaisesti NL-patent-tihakemuksen 8 803 018, joka sisällytetään tähän viitteenä, mukaisen käyttömekanismin suoritusmuodon.
Esitetty käyttömekanismi vaikuttaa kytkentäyksik-. 25 köön 1, joka on esitetty kaavamaisesti tyhjökytkimenä, joka on varustettu kotelolla 2, kiinteällä koskettimella 4 ja liikkuvalla koskettimella 3. Kotelossa 2 on palkeet 5, jotka aikaansaavat vuotovarman läpikulun kytkentätangolle 6, joka on kytketty liikkuvaan koskettimeen 3. Kytkentäyk-30 sikköä 1 voidaan käyttää kytkentätangon 6 avulla, joka ' avaa tai sulkee koskettimet 3, 4.
Käyttömekanismi koostuu kytkentävarresta 7, joka kääntyy toisen päänsä ympäri pisteessä B, ja linkittävästä yliajokytkimestä 8, joka käsittää kosketinvoiman aikaan-35 saavan painejousen 9, joka vaikuttaa yhdestä päästään 10 13 108090 kytkervtätankoon 6 ja joka on kytketty toisesta päästään 11 saranoidun liitännän 13 avulla kytkentävarteen 7, hylsyyn 12, joka voi liukua kytkentätangon 6 päällä. Kuviossa la esitetyssä käyttömekanismin asennossa hylsy 12 lepää kyt-5 kentätangon 6 palautuspysäytintä 14 vasten.
Kiristysmekanismi 15 muodostuu siirtymispiste- tai kallistusmekanismista, joka käsittää varren 16, jonka yksi pää A on saranoidusti kiinnitetty teleskooppitangon 17 päähän, joka on varustettu jousella 17, joka teleskooppi-10 tanko 17 on saranoitu toisesta päästään pisteessä C sen kehyksen tai kotelon kiinteään osaan, johon kytkentäyksik-kö 1 on sijoitettu. Varren 16 toinen pää on lujasti kiinnitetty pyörivästi asennettuun toimiakseliin 19. Käyttö-varsi 20 on myös kiinnitetty toimiakseliin 19, asetettuna 15 kulmaan a suhteessa siirtymispistemekanismin varteen 16. Kuviossa la esitetyssä asennossa käyttövarren 20 vapaa pää 21 vaikuttaa lukitsemattomaan vipuun 22, joka on esitetty katkoviivoilla ja joka voi kääntyä kiinteän pisteen 20 ympäri ja vaikuttaa lukitussalpaan 24, joka on sovitettu 20 siten, että se kääntyy kiinteän pisteen 23 ympäri ja johon jousi 26 vaikuttaa, kuten on esitetty. Tämä tunnettu käyt-tömekanismi toimii seuraavasti.
Kun toimiakselia 19 käännetään myötäpäivään, kuviossa la esitetyn kiristysmekanismin 15 varsi 16 heilah-. 25 taa alas kunnes piste A tulee lepäämään toimiakselin 19 ja kääntymispisteen 7 välisellä kuvitellulla yhdistävällä viivalla X-Y. Tässä tilanteessa jousi 18 on jännitetty maksimiinsa, niin että toimiakselin 19 kiertyessä lisää jousi 18 kykenee pakottamaan toimiakselin 19 varren 16 30 avulla asentoon, joka on esitetty kuviossa Ib. Ohitettaessa yhdistävä viiva X-Y on ohitettu mekanismin siirtymispiste tai kuolokohta. Käyttövarsi 20 heilahtaa myöskin alaspäin toimiakselin 19 kiertymisen aikana ja koskettaa kytkentävartta 7 päällään 21. Käyttövarren 20 ja siirty-35 mispistemekanismin 15 varren 16 välinen kulma a on valittu 14 1 08090 sellaiseksi, että käyttövarren 20 pää 21 koskettaa kytken-tävartta 7 sen jälkeen kun siirtymispiste tai -X-Y on ohitettu.
Kytkentävarren 7 liike siihen vaikuttavan käyttö-5 varren 20 vaikutuksen alaisena siirretään kosketinvoiman aikaansaavan painejousen 9 avulla kytkentätankoon 6, jota käytetään kytkentäyksikön 1 koskettimet 3, 4 sulkevaan suuntaan, kuten on esitetty kuviossa Ib. Käyttövarren 20 heilahduksen kautta lukituksen poistava vipu 22 tulee jou-10 sen 26 vaikutuksen alaisena asentoon, joka on esitetty kuviossa Ib ja jossa lukitussalpa 24 voi vaikuttaa kytkentävarren 7 vapaaseen päähän sen lukitsemiseksi.
Käyttömekanismin palauttamista varten, ts. kytkentäyksikön 1 koskettimien 3, 4 avaamista varten, on tarpeen 15 siirtää käyttövarsi 20 kuviossa la esitettyyn asentoon kääntämällä toimiakselia 19 vastapäivään. Tätä varten kiri stysmekanismi 15 täytyy kiristää maksimijännitykseensä tai maksimivarastoenergiaan, ts. asentoon, jossa piste A sijaitsee viivalla X-Y. Siirtymispisteen ohittamisen jäl-20 keen käyttövarsi 20 saa jälleen stabiilin asennon, jossa pää 21 operoi lukituksen poistavaa vipua 22, jonka avulla lukitussalvan 24 aikaansaama kytkentävarren 7 lukitus vapautetaan ja kytkentävarsi 7 lyö yhdellä iskulla palautus-pysäytintä 14 vasten kosketinvoiman aikaansaavan painejou-; 25 sen 9 palautusvoiman vaikutuksen alaisena. Haluttaessa voidaan aikaansaada lisää palautusvoimaa painejousen 87 muodossa vaikuttamaan kytkentävarren 7 vapaaseen päähän, kuten on esitetty. Kytkentätangon 10 iskussa tapahtuvan palautuksen tarkoituksena on erottaa toisiinsa juuttuneet 30 tai hitsautuneet koskettimet, mikä on tunnettu ongelma alan ammatti-ihmiselle.
Koska yllä mainitusta NL-patenttihakemuksesta tunnetun käyttömekanismin tapauksessa kiristysmekanismi 15, tai siirtymispiste- tai kallistusmekanismi, pysyy koske-35 tuksessa kytkentätangon 6 kanssa käyttövarren 20, kytken- is 1 08090 tävarren 7 ja linkittävän yliajokytkimen 8 kautta, kytken-täyksikön 1 poiskytkeminen ei voi tapahtua ilman toimiak-selin 19 kääntämistä. Tämä tekee tämän käyttömekanismin sopimattomaksi käytettäväksi sähkötehokytkimessä, jonka 5 täytyy täyttää se vaatimus, että sen ollessa kytketty vikavirtaan, kuten oikosulkuvirtaan, mainitun vikavirran, esimerkiksi vaihtovirran tapauksessa, täytyy olla kytkettävissä pois muutaman jakson sisällä. Kytkentäyksikön 1 palauttaminen toimiakselin 19 avulla itseasiassa tarvitsee 10 vähintään ihmisen reakointiajan ja on tämän seurauksena suurempi kuin ainakin 0,5 sekuntia (50 Hz:n vaihtovirran 25 jaksoa).
Kuviot 2a, 2b ja 2c esittävät keksinnön mukaisen käyttömekanismin suoritusmuodon, joka perustuu kuvioissa 15 la ja Ib esitettyyn tunnettuun käyttömekanismiin, varustettuna liitäntämekanismilla 28.
Esitetyssä suoritusmuodossa liitäntämekanismi 28 käsittää luistin 29, jota voidaan siirtää kytkentävarren 7 pituussuunnassa. Luisti 29 on varustettu ensimmäisellä 20 pysäyttimellä 30, joka on oleellisesti suorassa kulmassa kytkentävarteen 7 nähden, ja toisella pysäyttimellä 31, joka on linjassa kytkentävarren 7 kanssa. Luisti 29 siirretään alkuasentoonsa, joka on esitetty kuviossa 2a, mekaanisen painejousen 29 avulla, joka vaikuttaa toisaalta . 25 ensimmäiseen pysäyttimeen 30 ja toisaalta pysäyttimeen 33, joka on kiinnitetty kytkentävarteen 7. Jousta 32 tukee ohjaintanko 34, joka on tuettu siten, että se voidaan ohjata pysäyttimen 33 aukkoon 35, sen vapaan ollessa suljettuna. Keksinnön mukainen käyttömekanismi toimii sitten 30 seuraavasti.
Aloittaen kuviossa 2a esitetystä asennosta, kun toimiakselia 19 käännetään vastapäivään, käyttövarsi 20 liikkuu ylös sen vapaa pää 21 pitkin luistin 29 ensimmäistä pysäytintä 30 ja myöskin kiristysmekanismi 15 kiriste-35 tään kuviossa 2a esitetystä lepoasennosta. Tämän seurauk- ie 1 08090 sena jousi 32 puristuu kokoon ja luisti 29 liikkuu toisen pysäyttimensä 31 kanssa pitkin kytkentävartta 7 kääntymis-pisteen B suunnassa.
Kun toimiakselia 19 käännetään edelleen, käyttövar-5 si 20 menee päänsä kanssa tietyllä hetkellä luistin 29 ensimmäisen pysäyttimen 30 ohi, minkä seurauksena luisti 29 palautuu alkuasentoonsa, joka on esitetty kuviossa 2a, kokoonpuristetun jousen 32 voiman vaikutuksen alaisena. Tässä tapauksessa käyttövarsi 20 vaikuttaa luistin 29 toi-10 seen pysäyttimeen 31, kuten on esitetty kuviossa 2b. Kulma β, jonka verran käyttövartta 20 siirretään suhteessa ki-ristysmekanismin 15 varteen 16, valitaan siten, että ki-ristysmekanismi 15 ei ole tässä tilanteessa vielä ohittanut viivaa X-Y.
15 Toimiakselin 19 toiminnan vapauttamisen kautta, kiristysmekanismin 15 vaikutuksen alla, käyttövarsi 20 liikuttaa kytkentävartta 7 alaspäin päänsä 21 avulla, joka vaikuttaa luistin 29 toiseen pysäyttimeen 31, sillä seurauksella että kytkentäyksikön 1 koskettimet 3, 4 sulje-20 taan linkittävän yliajokytkimen 8 ja kytkentätangon 6 avulla, kaikki tämä samalla tavoin kuin kuvioissa la ja Ib esitetyssä tunnetussa käyttömekanismissa.
Kuvio 2c esittää kytkentäyksikköä 1 käyttötilassa, jossa käyttövarsi 20 on päästään 21 kosketuksessa luistin :* 25 29 toisen pysäyttimen 31 kanssa ja pidetään tässä asennos- sa lukitussalvan 36 avulla, joka voi kääntyä kiinteän kääntymispisteen 37 ympäri ja vaikuttaa kiristysmekanismin 15 sen kääntymispisteessä A. Kun lukitus vapautetaan kääntämällä lukitussalpaa 36 myötäpäivään, esimerkiksi manuaa-30 lisesti käytettävän poiskytkevän painikkeen 38 avulla, kuten on kaavamaisesti esitetty, piste A liikkuu kiinteän pysäyttimen 39 suuntaan, kun taas käyttövarsi 20 päineen 21 liikkuu luistin 29 toisen pysäyttimen 31 ohi, sillä seurauksella että kytkentävarsi 7, siihen vaikuttavan pa-35 lautusvoiman, tässä tapauksessa kosketinvoiman aikaansaa- 17 1 08090 van painejousen 9 ja ylimääräisen painejousen 27 vaikutuksen alaisena lyö yhdellä iskulla palautuspysäytintä 14 vasten aiheuttaen kytkentäyksikön 1 koskettamien 3, 4 erottamisen.
5 Toisin kuin tunnetuissa käyttömekanismeissa, joissa on siirtymispiste- tai kallistusmekanismi, keksinnön mukaisen parannetun käyttömekanismin tapauksessa ei tarvita minkäänlaista toimiakselin 19 kääntymistä vastapäivään kytkentäyksikön 1 palauttamista varten. Keksinnön mukaisen 10 liitäntämekanismin 28 avulla kiristysmekanismin 15 ja käyttövälineen, tässä tapauksessa käyttövarren 20 ja kyt-kentävarren 7, kosketus voi tapahtua ilman toimivälineen toimintaa, esimerkiksi esitetyssä suoritusmuodossa yksinkertaisesti vapauttamalla lukitussalvan 36 lukitus.
15 Kuten voidaan nähdä kuvioista 2a, 2b ja 2c, kiris- tysmekanismi 15 voi olla polvivipumekanismi, koska toisin kuin tunnetussa käyttömekanismissa, sitä ei tarvitse liikuttaa viivan XY ohi. Tietenkin kiristysmekanismi 15 voi olla myös siirtymispiste- tai kallistusmekanismi, jollais-20 ta käytetään tunnetussa käyttömekanismissa, mutta sillä erolla, että siinä ei tapahdu minkäänlaista liikettä siir-tymispisteen tai kuolokohdan kautta viivan X-Y ohi. On selvää, että keksinnön mukaisen siirtymispiste- tai polvi-vipumekanismin kiristämiseen tarvitaan aina vähemmän ener- . 25 giaa kuin se maksimienergia, joka voidaan varastoida tähän « kiristysmekanismiin, ts. sen viemiseksi siirtymispistee-seensä tai kuolokohtaansa, kuten vaaditaan tunnetussa käyttömekanismissa, mutta kuitenkin samalla säilyttäen tunnetun käyttömekanismin kytkentänopeuden ja muut edut. 30 Liitäntämekanismi 28 oleellisesti muodostaa liike suunnasta riippuvaisen kantajamekanismin, ts. kun toimiak-selia 19 kierretään vastapäivään, kytkentävartta 7 ei oteta mukaan, kun taas kierrettäessä toimiakselia 19 myötäpäivään kytkentävartta 7 käytetään tai siirretään käyttö- 1S 1 08090 varren 20 avulla. Nämä suunnat ovat tietenkin vaihdettavissa keskenään.
Kuvioissa 2a, 2b ja 2c esitetyssä suoritusmuodossa kiristysmekanismi 15, siihen kytketty käyttövarsi 20 ja 5 kytkentävarsi 7 sijaitsevat yhdessä tasossa, kun taas kyt-kentävarressa 7 on aukko 40, jossa siirtymispiste- tai polvivipumekanismin varsi 16 ja käyttövarsi 20 voivat liikkua. Kuten on esitetty, tämä aukko 40 voi olla osittain suljettu luistin 29 toisen pysäyttimen 31 avulla 10 käyttövarren 20 pään 21 siihen tapahtuvaa tarttumista varten.
Ei ole kuitenkaan aina tarpeellista, että kiristys-mekanismi 15, ts. sen varsi 60, on aukossa 40 liikkuva. Kuvio 3 esittää kaavamaisesti perspektiivissä kolmivaihei-15 sen sähköisen piirikatkaisijan tai tehokytkimen suoritusmuodon, jossa kaikkia kolmea kytkentäyksikköä 1, ts. erillinen kytkentäyksikkö vastaaville vaiheille R, S, T, käytetään yhteisen kiristysmekanismin 15 avulla. Kuitenkin jokaiselle vaiheelle R, S, T on varattu käyttövälineet 20 kytkentävarren 7, käyttövarren 20 ja liitäntämekanismin 28 muodossa.
Kuviot 4a ja 4b esittävät kuvioiden 2a, 2b ja 2c mukaisen käyttömekanismin, mutta varustettuna lattajousen 41 muodossa olevalla lukitusvälineellä, joka vaikuttaa 25 yhdellä päällään 42 kytkentävarren 7 vapaaseen päähän ja joka päällään 43 lepää vasten kiinteää pistettä siinä kehyksessä tai kotelossa, johon kytkentäyksikkö 1 on sovitettu. Kytkentäyksikön 1 käyttämättömässä tilassa, joka on esitetty kuviossa 4a, lattajousi 41 on taivutetussa asen-30 nossa. Kytkentäyksikön 1 käyttötilassa, joka on esitetty ϊ kuviossa 4b, lattajousi on suorassa asennossa ja vastustaa palautusvoimaa, jonka kosketinvoiman aikaansaava painejousi 9 ja ylimääräinen painejousi 27 kohdistavat kytkentä-varteen 7. Kytkentävarren 7 lukitus voidaan vapauttaa tai-35 vuttamalla lattajousta 41, ja kytkentävarsi 7 palaa ku- 19 1 08090 viossa 4a esitettyyn asentoon siihen vaikuttavan palautus-voiman vaikutuksesta. Huomaa, että kiristysmekanismi 15 voi olla kuvion 2b mukaisesti esikiristetty kuviossa 4b esitetystä asennosta, mutta kytkentävarsi 7 pysyy alaspäin 5 olevassa asennossaan. Painonappi 44, jota voidaan operoida manuaalisesti tai sähkömekaanisella ja/tai sähkötermisellä välineellä, voi olla sijoitettu lattajousen 41 keskelle tai lähelle sitä lattajousen 41 taivuttamiseksi, kuten on esitetty kaavamaisesti lyhyellä katkoviivalla (manuaalinen 10 toiminta), puoliympyrällä (sähkömagneettinen toiminta) ja neliö (sähköterminen toiminta). On korostettava, että kuvioissa 2a, 2b ja 2c esitetyn suoritusmuodon mukainen lukitussalpa 36 voidaan myös poistaa lukituksesta sähkömagneettisella tai sähkötermisellä välineellä.
15 Jotta parannettaisiin kytkentäyksikön 1 palautta mista yhdellä iskulla, kytkentävarrella 7 on rakenne, joka on esitetty kaavamaisesti kuviossa 5. Paikassa, jossa kytkentävarsi 7 vaikuttaa palautuspysäyttimen 14, kytkentä-varren 7 massa on kasvatettu siihen kiinnitetyn lohkomai-20 sen alasinelementin 45 avulla. Palautuspysäytin 14 on poikkileikkaukseltaan V-muotoisen lohkon 46 muodossa, joka on kiinteästi tai irroitettavasti, esimerkiksi ruuvikier-reliitännän avulla, kiinnitetty kytkentätankoon, jolloin V:n suippeneva pää 47 osoittaa alasimen 45 suuntaan. Tämä 25 tarkoittaa, että voidaan saavuttaa alasimen 45 ja lohkon 46 lineaarinen linjamainen kosketus sillä seurauksella, että tapahtuu alasinmassan 45 tietty "vasarointi" lohkolle 45, riippumatta kytkentävarren 7 pyörimisasennosta suhteessa lohkoon 46. Alasin 45 on edullisesti karkaistu sil-30 tä sivulta, jolla palautuspysäytin, kuten lohko 46 vaikuttaa siihen. Alasin 45 on varustettu reiällä 48, jonka läpi kytkentätanko 6 voi liukua. Kasvattamalla kytkentävarren 7 massaa sen ja palautuspysäyttimen törmäys- tai vaikutus-pisteessä saavutetaan kytkentävarren 7 suhteellinen vah-35 vistuminen, mikä tarkoittaa että se muuttaa vähemmän muo- 20 1 0 8 0 90 toaan törmäysenergian vaikutuksesta, sillä seurauksella että suurempi osa törmäysenergiasta siirretään kytkentä-tankoon 6 avaamaan kytkentäyksikön 1 koskettimen 3, 4 yhdellä iskulla. Kytkentävarren 7 massan kasvattaminen tällä 5 tavoin selektiivisesti tarkoittaa että voidaan saavuttaa vasaraiskuefektin kasvaminen kertoimen 3 verran.
Kytkentävarren 7 loppuosa voidaan itse tehdä kevyeksi, tietenkin riittäväksi kestämään siihen kohdistuvia voimia, niin että kytkentävarren 7 paikallisen massan kas-10 vun vaikutus kytkentänopeuteen on hyvin pieni tai mitätön.
Jotta kyettäisiin täyttämään tarve ohjata kytkintä kiertämällä toimivälinettä yhteen suuntaan, on otettu mukaan kiristysvarsi 49, joka on kytketty toimiakselin 19 ja jossa on pysäytin 50 ja ohjausvarsi 51, joka voi koskettaa 15 siihen ja kääntyä kiinteän pisteeen 52 ympäri (katso kuviot 2a, 2b ja 2c).
Jos ohjausvartta 51 käännetään vastapäivään kuviossa 2a, se tulee päästään 53 kosketuksiin kiristysvarren 49 pysäyttimen 50 kanssa, minkä seurauksena toimiakseli 19 20 kiertyy ja kiristysmekanismi 15 tämän seurauksena kiristyy. Kuviossa 2b esitetyssä asennossa, jossa käyttövarren 20 pää 21 vaikuttaa luistin 29 toiseen pysäyttimeen 31, ohjausvarren 51 pää 53 juuri ja juuri koskettaa kiristys-varren 49 pysäytintä 50. Kun ohjausvartta 51 kierretään ; 25 edelleen vastapäivään, kosketus kiristysvarteen 49 vapau- « tuu, minkä jälkeen toimiakseli 19 kiristysmekanismin 15 vaikutuksesta kääntyy myötäpäivään kytkentäyksikön 1 käyttämiseksi, kuten yllä selostettiin.
Esitetyssä suoritusmuodossa kiristysvarressa 49 on 30 aukko 54, jonka läpi ohjausvarsi 51 voi liikkua. Toisin kuin tunnetussa käyttömekanismissa, voidaan saavuttaa yhden tai useamman kytkentäyksikön ohjaus keksinnön mukaisella käyttömekanismilla kiertämällä ohjausvartta 51 tai ohjauskampea tai -pyörää yhteen ja samaan suuntaan.
2i 1 08090
Kuviot 6a, 6b ja 6c esittävät keksinnön mukaisen käyttömekanismin ensisijaisen suoritusmuodon, joka myöskin perustuu kuviossa la ja Ib esitettyyn tunnettuun käyttöme-kanismiin ja joka on varustettu liitäntämekanismilla 55.
5 Esitetyssä suoritusmuodossa liitäntämekanismi 55 käsittää suurin piirtein L-muotoisen liitäntävarren 56, joka on kiinnitetty kytkentävarteen 7, niin että se voi kiertyä piirroksen tasossa. Liitäntävarren 56 pitkä haara 58 ulottuu tässä kytkentävarren 7 yhdelle sivulle kytken-10 täyksikön 1 palautussuunnassa, kun taas lyhyt haara 59 sijaitsee kytkentävarren 7 toisella sivulla, kuten on esitetty.
Pitkä haara 58 on varustettu portaalla, jonka muodostaa ensimmäinen pysäytin 60, joka ulkonee kääntöpis-15 teestä 57, ja toisesta pysäyttimestä, kuten on esitetty. Kääntöpisteessä 57 kierrejousi 63 vaikuttaa liitäntävar-teen 56, siten että, piirroksen tasossa katsottuna, vasta-päivään vaikuttava mekaaninen palautusvoima kohdistuu lii-täntävarteen 56. Liitäntävarren 56 kiertyminen on rajoi-20 tettu asentoon, jossa lyhyen haaran 59 pää 62 koskettaa kytkentävartta 7. Kierrejousen 63 sijasta voidaan käyttää myös muita välineitä, esimerkiksi mekaanista kiristysjousta (ei esitetty), joka toimii lyhyen haaran 59 ja kytkentävarren 7 välissä. Käyttömekanismin muut osat vastaavat 25 kuvioiden 2-5 yhteydessä esitettyä. Tapa, jolla tämä keksinnön mukaisen käyttömekanismin ensisijainen suoritusmuoto toimii, on nyt seuraava.
Aloittaen kuviossa 6a esitetystä asennosta, jossa kytkentäyksikön 1 koskettimet 3, 4 ovat avoinna, kun toi-30 miakselia 19 kierretään vastapäivään ohjausvarren 51 ja kiristysvarren 49 avulla, käyttövarsi 20 joutuu vapaalla päällään 21 kosketuksiin liitäntävarren 56 ensimmäisen pysäyttimen kanssa, sillä seurauksella että viimeksi mainittu kiertyy kohti kääntöpistettä B, kuviossa myötäpäi-35 vään, kierrejousen 63 voimaa vastaan.
22 1 08 090
Toimiakselin 19 kiertyessä edelleen käyttövarren 20 pää 21 liikkuu liitäntävarren 56 ensimmäisen pysäyttimen 60 ohi, kuten on esitetty kuviossa 6b. Kuviossa 6b esitetyssä asennossa ohjausvarren 51 pää 53 juuri ja juuri kos-5 kettaa kiristysvarren 49 pysäytintä 50. Ohjausvarren 51, tai toimiakselin 19, kiertyessä edelleen vastapäivään kosketus kiristysvarteen 49 vapautuu. Kulma Ύ , jonka verran käyttövartta 20 siirretään suhteessa kiristysmekanismin 15 varteen 16, valitaan siten, että tässä tilanteessa kiris-10 tysmekanismi 15 ei ole vielä kulkenut viivan X-Y ohi, ja toimiakselia 19 kierretään kiristysmekanismin 15 avulla myötäpäivään.
Koska käyttövarren 20 pää 21 nyt lepää liitäntävarren 56 toista pysäytintä 61 vasten, kuten kuviossa 6b on 15 esitetty, kytkentävarsi 7 liikkuu alaspäin käyttövarren 20 liikkeen vuoksi, minkä seurauksena kytkentäyksikön 1 kos-kettimet 3, 4 suljetaan linkittävän yliajoliitännän 8 ja kytkentätangon 6 avulla, kaikki tämä samalla tavoin kuin yllä on selostettu.
20 Kuvio 6c esittää kytkentäyksikön 1 käyttötilassa, jossa liitäntävarren 56 rajoitetun kiertymisen seurauksena käyttövarren 20 pää 21 ei enää vaikuta liitäntävarren 56 toiseen pysäyttimeen 61. Kytkentävartta 7 pidetään käyttötilassa lattajousen 41 avulla, kuten selostettiin kuvioi-: 25 den 4a, 4b yhteydessä. Kytkentävarren 7 lukitus voidaan vapauttaa hyvin nopeasti taivuttamalla lattajousta 41 ja palautusvoiman vaikutuksesta, jonka kosketinvoiman aikaansaava painejousi 9 ja ylimääräinen painejousi 27 siihen kohdistavat, se palaa kuviossa 6a esitettyyn asentoon.
30 Liitäntämekanismi 55 muodostaa jälleen liikesuun nasta riippuvaisen kantajamekanismin, jossa, kun toimiak-seli 19 kiertyy yhdessä suunnassa (toimivälineen 51 avulla), kytkentävartta 7 ei käytetä, ja kun toimiakseli 19 kiertyy toiseen suuntaan (kiristysmekanismin 15 avulla), 35 kytkentävartta 7 käytetään.
23 1 08090
On korostettava, että kytkentäyksikön 1 käyttötilassa, joka on esitetty kuviossa 6c, kiristysmekanismi 15 voi jo olla jännitetty kuten kuviossa 6b esitetyssä asennossa, seurauksella että se voidaan kytkeä jälleen päälle 5 välittömästi kytkentäyksikön 1 palauttamisen jälkeen. On selvää, että toimenpiteitä, joita selostettiin kuviossa 5 liittyen kytkentäyksikön 1 palauttamiseen yhdellä iskulla, voidaan soveltaa samoilla eduilla kuvioiden 6a, 6b ja 6c mukaisessa keksinnön suoritusmuodossa. Haluttaessa liitän-10 tävarsi voi myös käsittää kaksi erillistä haaraa 58, 59, jotka on liitetty toisiinsa tai muun välineen kuin lyhyt-haara 59 liitäntävarren 56 kiertymisen rajoittamiseksi, tässä tapauksessa voidaan käyttää pitkää haaraa 58. Latta-jousen 41 sijasta voidaan myös käyttää kytkentävarren 7 15 lukitsemista lukitussalvan 24 avulla (kuviot la, Ib) tai kiristysmekanismin 15 lukitsemista lukitussalvan 36 avulla (kuviot 2a, 2b, 2c), missä tapauksessa kytkentäyksikön 1 käyttötilassa käyttövarren 20 pää 21 pysyy kosketuksessa liitäntävarren 55 toisen pysäyttimen 61 kanssa.
20 Vaikka keksintöä on käsitelty viitaten liitäntäme- kanismin suoritusesimerkkeihin, jotka ovat luistin tai liitäntävarren muodossa, alan ammatti-ihmiselle on selvää, että tällainen liitäntämekanismi voidaan suunnitella eri tavoin liikesuunnasta riippuvaisen kantajamekanismin muo-; 25 dossa. Tietenkin esitetyn lukitusmekanismin sijasta voi- daan käyttää myös tunnetussa käyttömekanismissa käytettyjä lukitussalpoja, missä tapauksessa lukituksen poistava vipu 22 voidaan korvata manuaalisesti, sähkömagneettisesti tai sähkötermisesti operoitavalla katkaisulaitteella, kuten on 30 havainnollistettu keksinnön mukaisessa käyttömekanismissa.

Claims (18)

  1. 24 1 08090
  2. 1. Käyttömekanismi ainakin yhdestä kytkentäyksi-köstä (1) muodostuvaa sähkökytkintä, erityisesti piirikat-5 kaisijaa tai virrankytkintä varten, joka käyttömekanismi käsittää siirtymispiste- tai kallistusmekanismin muodossa olevan kiristysmekanismin (15), joka voi vaikuttaa ainakin yhteen kytkentäyksikköön (1), toimivälineen (19) kiristys-mekanismin (15) kiristämiseksi, käyttövälineen (7, 20) ai- 10 nakin yhden kytkenräyksikön (1) käyttämiseksi kiristysmekanismin (15) varastoituneen energian vaikutuksen alaisena, välineen (8) ainakin yhden kytkentäyksikön (1) palauttamiseksi käyttötilasta, ja liitäntämekanismin (28; 55) kiris tysmekanismin (15) saattamiseksi kiristetyssä tilassaan 15 kosketuksiin käyttövälineen (7, 20) kanssa ainakin yhden kytkentäyksikön (1) käyttämiseksi sekä kiristysmekanismin (15) ja käyttövälineen (7, 20) kosketuksen vapauttamiseksi, kun ainakin yksi kytkentäyksikkö (1) on käyttötilassa käyttövälineen (7, 20) käsittäessä ainakin yhden kytkentävar- 20 ren (7), joka vaikuttaa ainakin yhteen kytkentäyksikköön (1), ja käyttövarren (20), joka on kytketty siirtymispiste- tai polvivipumekanismiin (15), tunnettu siitä, , että käyttöväline (7, 20) ja liitäntämekanismi (28; 55) 25 muodostavat liikesuunnasta riippuvaisen kantajamekanismin siten, että kiristysmekanismi (15) ja käyttöväline (7, 20) vaikuttavat toisiinsa ainoastaan liikesuunnassa, joka on vastakkainen kiristyssuunnalle, liitäntämekanismi (28; 55) koostuu liitäntäelimes-30 tä (29, 56), joka on kiinnitetty kytkentävarteen (7) ja on liikkuva kytkentävarren (7) suhteen, ja joka liitäntäelin on varustettu ensimmäisellä (30, 60) ja toisella pysäytti-mellä (31, 61) ja j ousi välineel la (32, 63) liitäntäelimen (29, 56) siirtämiseksi alkuasentoon, 25 1 08090 jolloin ensimmäinen pysäytin (30, 60) on järjes tetty siten, että kiristettäessä siirtymispiste tai polvi-vipumekanismi (15) toimintavälineellä (19) lepoasennosta asentoon, joka on ennen siirtymispistettä tai kuolokohtaa, 5 käyttövarsi (20) vaikuttaa ensimmäiseen pysäyttimeen (30, 60), jonka seurauksena liitäntäelin (29, 56) siirtyy alku-asennostaan kytkentävarteen (7) nähden ja kuormittaa jou-sivälineen (32, 63) , ja että siirtymispiste- tai polvivi- pumekanismin (15) siirtymispisteen tai kuolokohdan lähei-10 syydessä käyttövarsi (20) liikkuu liitäntäelimen (29, 56) ensimmäisen pysäyttimen (30, 60) ohi ja vaikuttaa jousi- kuormitteisen elimen (56) toiseen pysäyttimeen (31, 61) , jossa toinen pysäytin (31, 61) on järjestetty siten, että siirtymispiste- tai polvivipumekanismi (15) palatessa vas-15 takkaiseen suuntaan kohti lepoasentoaan kytkentävartta (7) käyttää käyttövarsi (20), joka vaikuttaa liitäntäelimen (29, 56) toiseen pysäyttimeen (31, 61) ainakin mainitun yhden kytkentäyksikön (1) käyttämiseksi liikkeen suuntaan kiristyssuuntaan nähden vastakkaiseen suuntaan 20 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen käyttömekanismi, jossa kiristysmekanismi (15) on polvivipumekanismi.
  3. 3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen käyttömekanismi, jossa liitäntäelin on liitäntävarsi (56), joka on pyöritettävissä kytkentävarren (7) ja käyttövarren (20) 25 tasossa ja on varustettu ensimmäisellä (60) ja toisella pysäyttimellä (61).
  4. 4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen käyttömekanismi, jossa liitäntävarsi (56) on oleellisesti L-muotoinen ja käsittää pitkän haaran (58), joka ulkonee kytkentävarren (7) 30 yhdellä sivulla suuntaan, joka on vastakkainen suunnalle, jossa kytkentäyksikköä (1) käytetään, ja lyhyemmän haaran (59), joka ulkonee kytkentävarren (7) toisella sivulla jou-sivälineen (63) aiheuttaman liitäntävarren (56) kiertymisen rajoittamiseksi alkuasennossa, jolloin pidempi haara 26 1 08090 (58) on varustettu portaalla ja osa pidempää haaraa (58) ulottuu pisteestä, jossa liitäntävarsi (56) on kiinnitetty kytkentävarteen (7), portaaseen, joka muodostaa ensimmäisen pysäyttimen (60), samalla kun porras, joka sijaitsee siihen 5 nähden suorassa kulmassa, muodostaa liitäntävarren (56) toisen pysäyttimen (61).
  5. 5. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen käyttöme-kanismi, jossa liitäntäelin on muodostettu luistista (29), joka liikkuu kytkentävarren (7) pituussuunnassa ja on va- 10 rustettu ensimmäisellä (30) ja toisella pysäyttimellä (31) .
  6. 6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen käyttömekanismi, jossa luisti (29) muodostuu ensimmäisestä haarasta, joka ulottuu oleellisesti suorassa kulmassa kytkentävarteen (7) 15 nähden kytkentayksikön (1) käyttösuunnassa, ja toisesta haarasta, joka ulottuu kytkentävarren kanssa samansuuntaisesti ja että este-väline (34) vaikuttaa luistiin (29) jou-sivälineen (32) aiheuttaman luistin (29) liikkeen rajoittamiseksi alkuasennossa, jolloin ensimmäinen haara muodostaa 20 ensimmäisen pysäyttimen (30) ja toinen haara muodostaa luistin (29) toisen pysäyttimen (31).
  7. 7. Yhden tai useamman patenttivaatimuksista 3-6 mukainen käyttömekanismi, jossa siirtymispiste- tai polvi-vipumekanismi (15), siihen kytketty käyttövarsi (20) ja 25 kytkentävarsi (7) sijaitsevat yhdessä tasossa, ja että kyt-kentävarressa (7) on aukko (40), jossa siirtymispiste- tai polvivipumekanismi (15) ja käyttövarsi (20) voivat liikkua.
  8. 8. Yhden tai useamman patenttivaatimuksista 3-7 mukainen käyttömekanismi, jossa on lukitusväline (36), joka 30 vaikuttaa siirtymispiste- tai polvivipumekanismiin (15) siirtymispiste- tai polvivipumekanismiin (15) lukitsemiseksi ennen lepoasentoa, kun kytkentävartta (7) käytetään, samalla kun käyttövarsi (20) säilyy kosketuksessa liitäntäme-kanismin (28; 55) toisen pysäyttimen (31; 61) kanssa, ja 27 1 08090 että lukituksen vapauttamisen kautta käyttövarsi (20) voi liikkua liitäntämekanismin (28; 55) toisen pysäyttimen (31; 61) ohi, ja että kytkentävarsi (7) voidaan siihen vaikuttavan palautusvoiman (8) alaisena palauttaa suuntaan, joka on 5 vastakkainen käyttösuunnalle.
  9. 9. Yhden tai useamman patenttivaatimuksista 3-7 mukainen käyttömekanismi, joka on varustettu lukitusväli-neellä (41), joka vaikuttaa kytkentävarteen (7) kytkentä-varren (7) lukitsemiseksi käyttötilassa, jossa siirtymis- 10 piste- tai polvivipumekanismi (15) on lepoasennossa ja käyttövarsi (20) on liikkunut liitäntämekanismin (28, 55) toisen pysäyttimen (31; 61) ohi, ja että lukituksen vapauttamisen kautta kytkentävarsi (7) voidaan, siihen vaikuttavan palautusvoiman (8) alaisena, palauttaa suuntaan, joka 15 on käyttösuuntaan nähden vastakkainen.
  10. 10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen käyttömekanismi, jossa lukitusväline käsittää lattajousen (41), joka on oleellisesti suorassa kulmassa kytkentävarteen nähden ja yhdestä päästään (43) lujasti tuettu ja sen toisen pään 20 (42) vaikuttaessa käyttövarteen (7).
  11. 11. Patenttivaatimuksen 8, 9 tai 10 mukainen käyttömekanismi, joka on varustetttu katkaisuvälineellä (38; 44), joka vaikuttaa lukitusvälineeseen (36; 41), lukituksen vapauttamiseksi selektiivisellä ajoitetulla tavalla sähkö- 25 mekaanisella ja/tai sähkötermisellä välineellä.
  12. 12. Yhden tai useamman patenttivaatimuksista 1 -11 mukainen käyttömekanismi, jossa toimiväline käsittää kääntyvän kiristysvarren (49), joka on kytketty siirtymis-piste- tai polvivipumekanismiin (15) ja varustettu pysäyt- 30 timellä (50) ja pyörivästi asennetulla ohjausvarrella (51), joka voi vaikuttaa mainittuun pysäyttimeen (50) , jolloin ohjausvarsi (51) voi siirtymispiste- tai polvivipumekanis-min (15) kiristämistä varten vaikuttaa kiristysvarren (49) pysäyttimeen (50), ja että siirtymispiste- tai polvivipume- 28 1 08090 kanismin (15) siirtymispisteen tai kuolokohdan läheisyydessä ohjausvarsi (51) voi liikkua kiristysvarren (49) pysäyt-timen (50) ohi siten, että siirtymispiste- tai polvivipume-kanismi (15) voi liikkua kiristetystä asennostaan lepoasen-5 tonsa suuntaan.
  13. 13. Patenttivaatimuksen 12 mukainen käyttömekanis-mi, jossa kiristysvarressa (49) on aukko (54), jossa ohjausvarsi (51) voi liikkua, ja että pysäytin (50) muodostuu aukosta ulkonevan kiristysvarren (49) vapaasta päästä.
  14. 14. Yhden tai useamman patenttivaatimuksista 1 - 13 mukainen käyttömekanismi, jossa käyttöväline (7) on varustettu vasaramekanismilla, jossa kytkentävarsi voi käyttötilasta vaikuttaa palautuspysäyttimeen (14) ainakin yhden kytkentäyksikön palauttamiseksi vain tietyn matkan 15 kulkemisen jälkeen, tunnettu siitä, että kytkentä-varren (7) massaa on kasvatettu kytkentävarren (7) ja pa-lautuspysäyttimen (14) välisen vaikutuspisteen läheisyydessä .
  15. 15. Patenttivaatimuksen 14 mukainen käyttömekanis-20 mi, jossa palautuspysäytin on poikkileikkaukseltaan suurinpiirtein V-muotoisen lohkon (46) muodossa, jonka suippeneva pää (47) muodostaa lineaarisen kosketuksen kytkentävarren (7) kanssa.
  16. 16. Patenttivaatimuksen 14 tai 15 mukainen käyttö-25 mekanismi, jossa kytkentävarsi (7) on varustettu alasinele- mentillä (45) sillä sivulla, jossa se voi vaikuttaa palautuspysäyttimeen (14), kytkentävarren (7) massan kasvattamiseksi .
  17. 17. Patenttivaatimuksen 14, 15 tai 16 mukainen 30 käyttömekanismi, jossa kytkentävarsi (7) voi linkittävän yliajoliitännän (8) avulla vaikuttaa kytkentätankoon (6), joka on kytketty ainakin yhteen kytkentäyksikköön (1) sen käyttämiseksi, jolloin palautuspysäytin (14) on kytketty kytkentätankoon (6) ja yliajoliitäntä (8) käsittää koske- 29 108090 tinvoiman aikaansaavan jousen (9), joka on kytketty kytken-tätankoon (6) siten, että kytkentävarsi (7) on tietyllä etäisyydellä palautuspysäyttimestä (14), kun kytkentätankoa (6) käytetään kun taas kytkentävarsi (7) ja palautuspysäy-5 tin (14) vaikuttavat toisiinsa pitkin linjaa, kun ainakin yksi kytkentäyksikkö (1) palautetaan.
  18. 18. Yksivaiheinen tai monivaiheinen sähköinen pii-rikatkaisija tai virrankytkin, joka on varustettu jonkin patenttivaatimuksista 1-17 mukaisella käyttömekanismilla. 30 1 08090
FI923091A 1991-07-03 1992-07-03 Parannettu käyttömekanismi sähkökytkintä, erityisesti piirikatkaisijaa tai virrankytkintä varten FI108090B (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL9101162 1991-07-03
NL9101162A NL9101162A (nl) 1991-07-03 1991-07-03 Verbeterd aandrijfmechanisme voor een elektrische schakelaar, in het bijzonder een last- of vermogenschakelaar.

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI923091A0 FI923091A0 (fi) 1992-07-03
FI923091A FI923091A (fi) 1993-01-04
FI108090B true FI108090B (fi) 2001-11-15

Family

ID=19859463

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI923091A FI108090B (fi) 1991-07-03 1992-07-03 Parannettu käyttömekanismi sähkökytkintä, erityisesti piirikatkaisijaa tai virrankytkintä varten

Country Status (10)

Country Link
US (1) US5326950A (fi)
EP (1) EP0521585B1 (fi)
AT (1) ATE129358T1 (fi)
DE (1) DE69205503T2 (fi)
DK (1) DK0521585T3 (fi)
ES (1) ES2078645T3 (fi)
FI (1) FI108090B (fi)
GR (1) GR3018607T3 (fi)
NL (1) NL9101162A (fi)
NO (1) NO306431B1 (fi)

Families Citing this family (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE4411596C1 (de) * 1994-03-30 1995-06-08 Holec Schaltgeraete Gmbh Antriebseinrichtung für Vakuumleistungsschalter, insbesondere in dreipoliger Ausführung
NL1008731C2 (nl) * 1998-03-27 1999-09-28 Holec Holland Nv Schakelaar met moment-inschakeling.
DE10060195C1 (de) * 2000-11-24 2002-07-25 Siemens Ag Antriebsstrang für einen bewegbaren Kontakt eines elektrischen Schalters

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1077380A (en) * 1912-02-05 1913-11-04 Holley G Wellman Quick-break switching mechanism.
FR808888A (fr) * 1935-07-06 1937-02-17 Delle Atel Const Electr Dispositif d'enclenchement et de déclenchement brusques pour interrupteurs ou sectionneurs
US3467800A (en) * 1967-03-21 1969-09-16 Gen Electric Reversible cam actuating mechanism for electric switches
DE2015624A1 (de) * 1970-04-02 1971-10-21 Bbc Brown Boveri & Cie Selbstschalter
US4336520A (en) * 1980-07-25 1982-06-22 Trayer Frank C Method and apparatus for short circuit protection of high voltage distribution systems
DE3214935C2 (de) * 1982-04-19 1985-04-04 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Antriebsvorrichtung für elektrische Schalter
NL8803018A (nl) * 1988-12-08 1990-07-02 Holec Syst & Componenten Aandrijfmechanisme voor schakelaar.

Also Published As

Publication number Publication date
NO922641D0 (no) 1992-07-03
DK0521585T3 (da) 1995-11-27
ATE129358T1 (de) 1995-11-15
ES2078645T3 (es) 1995-12-16
NL9101162A (nl) 1993-02-01
GR3018607T3 (en) 1996-04-30
EP0521585A1 (en) 1993-01-07
NO922641L (no) 1993-01-04
DE69205503T2 (de) 1996-03-21
US5326950A (en) 1994-07-05
FI923091A (fi) 1993-01-04
DE69205503D1 (de) 1995-11-23
NO306431B1 (no) 1999-11-01
EP0521585B1 (en) 1995-10-18
FI923091A0 (fi) 1992-07-03

Similar Documents

Publication Publication Date Title
JP4215621B2 (ja) 回路遮断器の外部操作ハンドル装置
AU747153B2 (en) Improvements in and relating to electromagnetic actuators
US4839476A (en) Switch operating mechanism
JP2009505333A (ja) 遮断器
US7687733B2 (en) Interlock assembly for a stored energy mechanism
JPH06251687A (ja) 再圧縮カムを備えた遠隔制御回路遮断器
JP3416086B2 (ja) 開閉器の操作装置
US6610949B2 (en) Switchgear operating apparatuses
US5004875A (en) Stored energy contact operating mechanism
US5107715A (en) Circuit breaker drive mechanism
JP2003059375A5 (fi)
FI108090B (fi) Parannettu käyttömekanismi sähkökytkintä, erityisesti piirikatkaisijaa tai virrankytkintä varten
KR870003530A (ko) 트립폐쇄 및 록아웃 작동용 작동기를 갖는 회로 재단속기
US4916422A (en) Apparatus for electrically operating a circuit breaker
JP2001513249A (ja) ラッチ機構の引外し位置を有する開閉装置
JP2001509943A (ja) 不足電圧補助引外し装置を有する開閉装置
US5008504A (en) Switching mechanism in circuit breaker
JP4411981B2 (ja) 回路遮断器の開閉機構
US7064634B1 (en) Shock resistant actuators for a circuit breaker
CN111326353A (zh) 用于切换电流的装置
US4639561A (en) Mechanical time delay mechanism
SE465902B (sv) Manoeverdon foer stroembrytare
CZ285259B6 (cs) Ovládací zařízení pro vakuové výkonové spínače, zejména pro spínač třípólového provedení
JPH05266766A (ja) 回路遮断器の駆動装置
JP2004165135A (ja) 遮断器の操作装置

Legal Events

Date Code Title Description
GB Transfer or assigment of application

Owner name: HOLEC HOLLAND N.V.

PC Transfer of assignment of patent

Owner name: EATON ELECTRIC N.V.

MA Patent expired