FI101652B - Pidin negatiiviliuskan säilyttämiseksi ja valokuvasarja - Google Patents

Pidin negatiiviliuskan säilyttämiseksi ja valokuvasarja Download PDF

Info

Publication number
FI101652B
FI101652B FI925594A FI925594A FI101652B FI 101652 B FI101652 B FI 101652B FI 925594 A FI925594 A FI 925594A FI 925594 A FI925594 A FI 925594A FI 101652 B FI101652 B FI 101652B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
negative
transparent
holder
wall
strip
Prior art date
Application number
FI925594A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI101652B1 (fi
FI925594A (fi
FI925594A0 (fi
Inventor
Joseph Anthony Manico
William Lawrence Burnham
Original Assignee
Eastman Kodak Co
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Eastman Kodak Co filed Critical Eastman Kodak Co
Publication of FI925594A publication Critical patent/FI925594A/fi
Publication of FI925594A0 publication Critical patent/FI925594A0/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI101652B1 publication Critical patent/FI101652B1/fi
Publication of FI101652B publication Critical patent/FI101652B/fi

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G03PHOTOGRAPHY; CINEMATOGRAPHY; ANALOGOUS TECHNIQUES USING WAVES OTHER THAN OPTICAL WAVES; ELECTROGRAPHY; HOLOGRAPHY
    • G03DAPPARATUS FOR PROCESSING EXPOSED PHOTOGRAPHIC MATERIALS; ACCESSORIES THEREFOR
    • G03D15/00Apparatus for treating processed material
    • G03D15/001Counting; Classifying; Marking
    • GPHYSICS
    • G03PHOTOGRAPHY; CINEMATOGRAPHY; ANALOGOUS TECHNIQUES USING WAVES OTHER THAN OPTICAL WAVES; ELECTROGRAPHY; HOLOGRAPHY
    • G03BAPPARATUS OR ARRANGEMENTS FOR TAKING PHOTOGRAPHS OR FOR PROJECTING OR VIEWING THEM; APPARATUS OR ARRANGEMENTS EMPLOYING ANALOGOUS TECHNIQUES USING WAVES OTHER THAN OPTICAL WAVES; ACCESSORIES THEREFOR
    • G03B2227/00Photographic printing apparatus
    • G03B2227/005Matrix print; Index print

Landscapes

  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Photographic Processing Devices Using Wet Methods (AREA)
  • Silver Salt Photography Or Processing Solution Therefor (AREA)
  • Endoscopes (AREA)
  • Apparatus For Radiation Diagnosis (AREA)
  • Packages (AREA)

Description

, 101652
Pidin negatiiviliuskan säilyttämiseksi ja valokuvasaija
Keksinnön alue
Esillä olevan keksinnön kohteena on yleensä valokuvien jälkikäsittely 5 ja erityisesti valokuvien muodostama sarja.
Keksinnön taustaa
Valokuvausprosessin viimeisenä lenkkinä on asiakas, joka vastaanottaa valokuvakopiot ja niitä vastaavat negatiivit. Nämä kopiot ja negatiivit on yleensä asetettu kirjekuoreen. Kopioiden ja negatiivien asettaminen erikseen kirjekuo-10 reen voi aiheuttaa ongelman sen johdosta, että negatiivit erottuvat kopioista, kun kirjekuoret heitetään huolettomasti kenkälaatikkoon ja kopiot asetetaan valokuva-albumiin tai kehystetään tai annetaan pois. Siten, kun asiakas haluaa tilata uusia kopioita, hänen on kulutettava aikaa negatiivien löytämiseksi, jotka vastaavat niitä kopioita, joita hän haluaa tilata. Lisäksi, koska hänellä ei ole käytettävissään aikuis peräistä kopiota, hänen on yritettävä löytää se negatiivi, josta hän haluaa tilata uuden kopion. Tämä voi olla vaikea tehtävä hanrastelijavalokuvaajalle, joka ei ole harjaantunut valokuvanegatiivien tarkastelussa, koska negatiivissa oleva kohde-kuva ja sen tausta näkyvät päinvastaisina.
Kun kopiot ja negatiivit asetetaan yhdessä kirjekuoriin ja palautetaan 20 asiakkaalle, voivat negatiivit naarmuttua ja likaantua pölyn, lian ja/tai sormenjäl-kien johdosta, koska paperista tehty kirjekuori ei suojaa negatiiveja vahingoittumiselta. Tällaiset erilaiset vauriot voivat vahingoittaa suuresti negatiivin sisältämää emulsiota heikentäen siten vahingoittuneista negatiiveistä otettujen uusien kopioiden laatua.
* «· ·.
25 Asiakas voi nykyisin ostaa läpinäkyviä muovikuoria leikattujen negatii- • ♦ · *·1 1 vien suojaamista varten. Huolimaton asiakas voi tällöin kuitenkin vahingoittaa ne gatiiveja edellä selostetulla tavalla asettaessaan negatiiviliuskan tämän kuoren • e ::: sisään. Lisäksi tämä järjestely saattaa viedä asiakkaalta paljon aikaa.
··· · Eräs valokuvamateriaalien säilytysjärjestelmä on selostettu japanilai- : .·. 30 sessa hyödyllisyysmallihakemuksessa (Kokai) JP 60-48467, julkaistu 5. huhti- .···! kuuta 1985. Tässä hakemuksessa selostetaan valokuva-albumia varten tarkoi-
« I
*·1 tettu valonherkkä arkki, jonka yhdelle sivulle on asetettu useita kuvia ja jonka li1 käänteiselle sivulle on kiinnitetty yksi ainoa tasku kaikkia filminegatiiveja varten.
• « · ;...: Nämä filminegatiivit pidetään ilmeisestikin irtonaisesti tässä taskussa. Ne voivat 35 tällöin kuitenkin pudota helposti pois taskusta ja siten kadota. Myös, koska negatiivit ovat kosketuksessa valoherkän arkin kanssa, ne voivat naarmuttua tämän 2 101652 valonherkän arkin pinnalle mahdollisesti kerääntyvän lian johdosta. Lisäksi negatiivien arkistointi laatuun voi kohdistua vahingollinen vaikutus valonherkässä arkissa olevien paperinkäsittelykemikaalien jäämien johdosta. Koska valokuvat antava henkilö käsittelee negatiiveja asettaessaan ne taskuun, nämä negatiivit voivat va-5 hingoittua, jos kyseinen henkilö on huolimaton.
Eräs toinen valokuvamateriaalien säilytysjärjestelmä on selostettu US-patenttijulkaisussa nro 4 805 039, myönnetty 14. helmikuuta 1989. Tässä patenttijulkaisussa selostetaan pakkaus, joka sisältää säiliökotelon, jossa on vähintään yksi syvennys valokuvakopioita varten, kotelon kanteen muodostetun läpinäkyvän 10 taskun viitetekstilehden säilyttämiseksi ja negatiiviliuskat sisältävän negatiivisuo-juksen. Kopiot, viitetekstilehti ja negatiivinen suojus pidetään ilmeisestikin irrallaan säiliössä. Negatiiviliuskat voivat siten pudota helposti pois säiliöstä ja kadota.
Valokuvausprosessin viimeinen vaihe voi sisältää kopioiden uudelleen tilaamisen. Tällöin asiakas tuo yleensä valokuvausliikkeeseen negatiiviliuskan, jo-15 ka sisältää sen kuvan, josta hän haluaa ottaa uuden kopion. Harjaantumattoman henkilön on toisinaan vaikeaa määrittää kuvaa, jota todellisuudessa halutaan. Viitetekstilehdet voivat auttaa tässä tilanteessa. Viitetekstilehti sisältää yleensä useita kuvia. Tällöin esiintyy yhä ongelma oikean negatiivin ja halutun kopion yhteensovittamisessa, koska negatiiveja ei ehkä ole säilytetty yhdessä viitetekstileh-.:. 20 den kanssa.
!·. Viitetekstilehtien valmistusmenetelmä on selostettu US-patenttijul- ; kaisussa nro 4 720 733, myönnetty 19. tammikuuta 1988. Viitetekstilehti tehdään « I « tämän menetelmän mukaisesti useista negatiiviliuskoista, jotka on asetettu ri-';' ; veihin laittamattomien läpinäkyvien negatiivien pitimessä. Viitetekstin ja negatiivi- lii 25 liuskat sisältävä läpinäkyvien negatiivien pidinlehti asetetaan sitten laatikkoon, jo- • · · ka annetaan asiakkaalle. Tämä järjestely sisältää sen haitan, että negatiivit voivat lähteä irti viitetekstilehdestä ja siten kadota.
• · v.: Keksinnön selostus • t · v 1 Esillä olevan keksinnön kohteena on valokuvien muodostama sarja, : 30 joka varmistaa, että negatiivit pidetään aina yhdessä niiden vastaavien kohdeku- .···. vien kopioiden kanssa negatiiviliuskoissa. Tämä järjestely helpottaa asiakkaan ti- • t : ‘ lannetta, kun hän haluaa uusia kopioita alkuperäisistä kopioista, jotka hän on eh- · i' kä kehystänyt tai antanut pois tai asettanut valokuva-albumiin.
«· ·
Esillä olevan keksinnön mukaisesti on aikaansaatu pidin ainakin yh-35 den, useita negatiivikuvia sisältävän negatiiviliuskan säilyttämiseksi, tämän pitimen käsittäessä ensimmäisen läpinäkyvän seinän kiinnitettynä toiseen läpinäky- 3 101652 vään seinään, joka rajoittaa vähintään kaksi erillistä sucjakuorta negatiiviliuskan säilyttämistä varten, jolle on tunnusomaista, että yhden läpinäkyvän seinän yksi ulkopinta on päällystetty liimakerroksella, jonka laajuus on pääasiassa ainakin suojakuorien mukainen.
s Esillä olevan keksinnön mukaisesti on myös aikaansaatu valokuva- sarja sisältäen viitetekstilehden, johon on tallennettu useita kuvia ja vähintään yksi negatiiviliuska, joka sisältää ennalta määrätyn määrän kehyksiä, jotka vastaavat tekstilehdessä olevia kuvia, joka on tunnettu läpinäkyvästä negatiivipitimestä, jonka ensimmäinen seinä on kiinnitetty toiseen seinään, jolloin muodostuu tasku, 1 o jonka ainakin yhdessä päässä on aukko, tämän taskun ollessa jaettuna vähintään kahteen, erilliset suojakuoret muodostavaan rinnakkaiseen osaan kulloinkin ainakin negatiiviliuskan säilyttämistä varten, kunkin osan ollessa kooltaan ja muodoltaan negatiiviliuskan mukainen, ja yhden seinän yhdelle ulkopinnalle päällystetystä läpinäkyvästä (ilmakerroksesta, joka liimaa läpinäkyvän negatiivipitimen.
15 Toinen keksinnön mukainen valokuvasarja sisältää viitetekstilehden, johon on tallennettu useita kuvia ja vähintään yksi negatiiviliuska, joka sisältää ennalta määrätyn määrän kehyksiä, jotka vastaavat tekstilehdessä olevia kuvia, ja on tunnettu läpinäkyvästä negatiivipitimestä, jonka ensimmäinen seinä on kiinnitetty toiseen seinään, jolloin muodostuu tasku, jonka ainakin yhdessä päässä on 20 aukko, tämän taskun ollessa jaettuna vähintään kahteen, erilliset suojakuoret muodostavaan rinnakkaiseen osaan kulloinkin ainakin negatiiviliuskan säilyttä- * · < : mistä varten, kunkin osan ollessa kooltaan ja muodoltaan negatiiviliuskan mukai- I ( ( j'V nen, ja toiseen seinään kiinnitetystä kolmannesta seinästä, joka muodostaa mi- • i* "/ töiltään ja muodoltaan tekstilehteä vastaavan taskun, jossa tekstilehteä pidetään.
25 Esillä olevan keksinnön mukainen valokuvasarja tarjoaa käyttöön so- • « · *** ’ pivan yksinkertaisen säilytys-ja hakujärjestelmän.
Piirustusten lyhyt kuvaus v.: Keksinnön tarjoamat muut edut käyvät ilmi seuraavasta selostuksesta • · · v ; oheisiin piirustuksiin viitaten, joissa: : 30 Kuviot 1A ja 1B esittävät perspektiivikuvantoja esillä olevan keksinnön • · · · .···. mukaisen valokuvasarjan eräästä suositeltavasta sovellutusmuodosta; '·] kuvio 2 esittää päälliskuvantoa esillä olevan keksinnön mukaisen va- lit ' lokuvasarjan eräästä vaihtoehtoisesta sovellutusmuodosta; kuvio 3 esittää kaavamaista kuvantoa kopioimislaitteesta, jota käyte-35 tään valokuvasarjan valmistuksessa; 4 101652 kuvio 4A esittää perspektiivikuvantoa negatiivimaskista, jota käytetään kuvion 3 mukaisen kopioimislaitteen yhteydessä, kuvion 4B esittäessä kaavamaista kuvantoa tästä maskista; kuvio 5 esittää kaavamaista kuvantoa valokuvasarjan valmistuksessa s käytettävästä vaihtoehtoisesta kopioimislaitteesta; kuviot 6A ja 6B esittävät perspektiivikuvantoja negatiivimaskista, jota käytetään yhdessä kuvion 5 mukaisen kopioimislaitteen kanssa; kuvioiden 7A ja 7B esittäessä päälliskuvantoja kuvioiden 4A ja 4B esittämän negatiivimaskin eräästä vaihtoehtoisesta sovellutusmuodosta.
1 o Paras tapa keksinnön toteuttamista varten
Valokuvasarja
Esillä olevan keksinnön mukainen valokuvasarja 10 sisältää yleensä viitetekstilehden 12 yhdistettynä vähintään yhden negatiiviliuskan 14 kanssa yksinkertaisen säilytysjäfjestelmän muodostamiseksi.
15 Kuvioihin 1A ja 1B viitaten seuraavassa selostetaan valokuvasarjan 10 eräs suositeltava sovellutusmuoto, jonka yhteydessä viitetekstilehti 12 ja negatii-viliuska 14 muodostetaan 35 mm filmikelalta. Useita kohdekuvia 16 on tallennettu standardimallisen valonherkän paperin yhdelle puolelle standardikoossa 4x6 tuumaa viitetekstilehden 12 muodostamiseksi. Tämä kuvakoko antaa tilaa kahden 20 negatiiviliuskan 14 painamiselle, jotka kumpikin on leikattu kaistaleisiin, jotka si- 114 4 sältävät 35 mm kehykset 17. Tämä kuvakoko antaa myös tilaa linjattujen kuvien 18 ja/tai kuvatekstien 20 painamiselle asiakkaaseen liittyvien tietojen, kuten otsi-
> I I
kon, päivämäärän, asiakkaan nimen jne., tallentamista varten. 4x6 tuumaa olevan kuvakoon käyttö edellyttää kahta valokuvasarjaa 10 kahtatoista 35 mm ke-25 hysrullaa varten, kolmea valokuvasarjaa 10 kahtakymmentäneljää 35 mm kehys-
I I I
'** * rullaa varten ja viittä valokuvasarjaa 10 kolmeakymmentäkuutta 35 mm kehysfilmi- ruliaa varten.
• · : Alaan perehtyneelle henkilölle on selvää, että standardimallista valon- • · · herkkää paperia yhdessä standardikopiokoon 5x7 tuumaa kanssa voidaan • 30 käyttää esillä olevan keksinnön mukaisten valokuvasarjojen valmistuksessa. Tä- • · · · .···. mä kuvakoko antaa tilaa kolmen negatiiviliuskan 14 painamiselle, jotka kukin on ’ · ’ leikattu neljällä 35 mm kehyksellä 17 varustetuiksi kaistaleiksi. 5x7 tuumaa oleva « · 4 • · ; kuvakoko edellyttäisi yhtä valokuvasarjaa kahtatoista 35 mm filmikehysrullaa var- : ·..: ten, kahta valokuvasaijaa kahtakymmentäneljää 35 mm filmikehysrullaa varten ja 35 kolmea valokuvasarjaa kolmeakymmentäkuutta 35 mm filmikehysrullaa varten. Alaan perehtyneille henkilöille on myös selvää, että esillä olevan keksinnön mu- 5 101652
Kainon valokuvasarja olisi edullinen asiakkaita varten, jotka haluavat käyttää kooltaan 110 tai 126 olevia filmirullia.
Negatiiviliuskat 14 säilytetään läpinäkyvässä negatiivipitimessä 22, joka on laminoitu viitetekstisivulla 12 vastapäätä kohdekuvien tallennussivua. Ne-5 gatiivipitimen 22 koko ja muoto on kahden negatiiviliuskan 14 mukainen. Ne-gatiivipidin 22 käsittää ensimmäisen seinän 23 ja toisen seinän 25. Seinä 23 muodostaa esteen negatiiviliuskojen 14 ja viitetekstilehden 12 välissä negatiivi-liuskojen suoran kosketuksen estämiseksi viitetekstilehteen. Tämä este estää negatiivin vahingoittumisen, joka voisi tapahtua negatiivin ollessa kosketuksessa 10 viitetekstilehden kanssa. Tämä este suojaa myös negatiivin laadun arkistointia varten estämällä paperinvalmistuksen yhteydessä esiintyvien jäämäkemikaalien tulemisen kosketukseen negatiiviliuskojen kanssa. Toinen seinä 25 on kiinnitetty ensimmäiseen seinään 23 erillisissä pitkänomaisissa rinnakkaisissa osissa erillisten suojakuorien 24 muodostamiseksi, joiden jokaisen koko ja muoto vastaa 15 yhtä negatiiviliuskaa 14. Suojakuoret 24 on lisäksi suljettu kolmesta reunastaan, neljännen reunan ollessa avoin sopivimmin suojakuoren 24 yhdessä päässä negatiiviliuskan 14 vastaanottamista varten. Alaan perehtynyt henkilö voi ymmärtää, että suojakuoret 24 voivat olla avoimia myös molemmista päistään. Mitä tahansa tavanomaista muovimateriaalia ja valmistusmenetelmää voidaan käyttää negatii-, 20 vipitimen 22 valmistamista varten.
• I I
Läpinäkyvät suojakuoret voivat lisäksi sisältää aukot välinettä varten, • · * jonka avulla negatiiviliuskat asetetaan tarkasti kopiointiprosessin aikana. Tämä
• · I
;·: : negatiiviliuskojen asetusväline painoprosessin aikana selostetaan kopioimisl- aitteen yhteydessä.
\*·: 25 Läpinäkyvää liimakerrosta 26, kaksikertaista liimanauhaa tai mitä ta- • · · ·* hansa tavanomaista liimausvälinettä käytetään negatiivipitimen 22 laminoimiseksi tekstilehteen 12. Liimakerros 26 levitetään sopivimmin negatiivipitimen 22 seinän : Y: 23 ulkopintaan, joka sitten tarttuu kiinni tekstilehteen 12. Tällä liimakerroksella 26 :*·*: on edulliset diffuusio-ominaisuudet tekstilehden 12 painamista ajatellen. Liimaker- . \ 30 roksen tarjoama etu käy ilmi valokuvasarjan valmistusmenetelmän selostuksen yhteydessä. Läpinäkyvästä polyetyleenistä tehty arkki (ei näy) on asetettu peittä- • · ’’Y mään liimakerros 26 negatiivipitimen 22 laminoitumisen estämiseksi muihin kuin *:* tekstilehteen 12.
MM
Seuraavassa selostetaan kuvioon 2 viitaten esillä olevan keksinnön • · · 35 mukaisen valokuvasarjan 28 erästä vaihtoehtoista sovellutusmuotoa. Tämä valo-kuvasarja 28 sisältää viitetekstilehden 12 ja negatiiviliuskat 14, jotka ovat saman- 6 101652 laisia kuin edellä selostettu tekstilehti 12 ja negatiiviliuskat 14. Kooltaan ja muodoltaan tekstilehden 12 mukainen läpinäkyvä negatiivipidin 34 sisältää kaksi seinää 35, 36, jotka on suljettu kolmesta reunasta taskun muodostamiseksi tekstilehden 12 säilyttämistä varten. Seinä 36 muodostaa esteen negatiiviliuskojen 14 ja 5 tekstilehden 12 väliin negatiiviliuskojen ja tekstilehden suoran kosketuksen estämiseksi. Kuten edellä on mainittu, negatiivi voi vahingoittua, jos se on kosketuksessa tekstilehden kanssa. Negatiivipidin 34 sisältää myös kerroksen 37 jaettuna kahteen osaan erillisten suojakuorien 38 muodostamiseksi, jotka kukin ovat kooltaan ja muodoltaan yhden negatiiviliuskan 14 mukaisia. Suojakuoret 38 on lisäksi 10 suljettu kolmesta reunastaan, neljännen reunan ollessa avoin sopivimmin suoja-kuoren 38 yhdessä päässä negatiiviliuskan 14 vastaanottamista varten. Alaan perehtynyt henkilö voi ymmärtää, että suojakuoret 38 voivat olla avoimia myös molemmista päistään. Mitä tahansa tavanomaista muovimateriaalia ja valmistusmenetelmää voidaan käyttää negatiivipitimen 22 valmistamista varten. Tämän vaih-15 toehtoisen sovellutusmuodon mukainen negatiivipidin 34 muodostaa kaksinkertaisen polyetyleenikerroksen negatiiviliuskojen päälle, mikä on edullista tekstilehden 30 painatusta ajatellen. Tämän kaksinkertaisen polyetyleenikerroksen tarjoama etu ilmenee valokuvasarjan valmistusmenetelmän selostuksen yhteydessä.
20 Valokuvasarjan valmistusta varten tarkoitettu laite *;;; Lisävarusteet edellä selostettujen valokuvasarjojen valmistamiseksi ‘ * *.' voidaan suunnitella tavanomaisten valokuvien kopioimislaitteiden mukaisiksi, joita : käytetään yleensä valokuvauslaboratorioissa jaAai -liikkeissä. Nämä lisävarusteet • · · ·’··' : ja valokuvasarjan valmistusmenetelmä vaihtelevat käytössä olevan valokuvien • « 25 kopioimislaitteen ja halutun valokuvasarjan tyypistä riippuen. Koska valokuvien • · · : kopioimislaitteet ja niihin liittyvät yleiset toiminnot ovat alalla hyvin tunnettuja, se lostus kohdistetaan tämän jälkeen erityisesti vain kopioimislaitteen niihin osiin, : V: jotka liittyvät esillä olevaan keksintöön. On kuitenkin selvää, että kopioimislaitteen :T: komponenttiosat, joita ei ole erityisesti esitetty tai selostettu, voivat sisältää erilai- . \ 30 set alalla tunnettujen muotojen joukosta valitut muodot.
Kuvio 3 esittää kaavamaista kuvantoa tavanomaisesta Kodak Color t «
Printer Model 5S -kopiointikoneesta, jota valmistaa Eastman Kodak Co. Tämä valokuvien kopioimislaite selostetaan kuvion 1 esittämän valokuvasarjan 10 yh-: ’: teydessä. Tämä kopiointikone sisältää paperin syöttörullan 40 ja paperin vas- 35 taanottorullan 42 valonherkän paperirainan 43 siirtämiseksi kulkemaan kopiointi-koneen kautta. Valonherkkää paperia 43 sisältävien rullien leveys vastaa teksti- 7 101652 lehden leikattua kokoa. Lisävarusteet esimerkiksi mallia 5S olevaa kopiointiko-netta varten voivat sisältää vastaanottoajat 44, 46 rainan siirtämistä varten ja leikkaamattoman läpinäkyvät negatiivipitimet 43 sisältävän rullan, näiden negatii-vipitimien sisältäessä ennakolta läpinäkyviin suojakuoriin 24 asetetut negatiivi-5 liuskat 14. Läpinäkyvien negatiivipitimien 22 muodostama rulla on asetettu ko-pioimislaitteeseen siten, että liimakerros 26 tulee kopioimiskoneen pääasiallista valonlähdettä 47 vasten. Mitä tahansa tavanomaista negatiivien leikkaus/ase-tuslaitetta (ei näy) voidaan käyttää negatiiviliuskojen 14 asettamiseksi läpinäkyvän negatiivipitimen 22 läpinäkyviin suojakuoriin 24. Rainamaisessa muodossa 10 oleva käsiteltyjen negatiivien rulla ja läpinäkyvien negatiivipitimien 22 rulla on kiinnitetty leikkaus/asetuslaitteeseen, joka asettaa negatiivit automaattisesti läpinäkyvään suojakuoreen 24. Tämän jälkeen negatiivit leikataan kaistaleiksi, jotka kukin sisältävät neljä kuvakehystä. Leikkaus/asetuslaite voidaan asentaa suoraan kopioimislaitteeseen, niin että negatiiviliuskat 14 sisältävät negatiivipitimet 22 15 syötetään suoraan kopioimislaitteen sisään.
Pinnakkaiskopioimisasema 48 on varustettu valonlähteellä 50 valon suuntaamiseksi "litonegatiivin" 52 kautta, joka sisältää siihen ennakkolta tallennetut samassa linjassa olevat kuvat 18 ja/tai kuvatekstit 20, näiden kuvien 18 ja/tai kuvatekstien 20 valottamiseksi valonherkälle paperille 43.
20 Kopioimiskoneen pääasiallinen kopioimisasema 52 sisältää standar- # *« >;;; dimallisen laitteiston, kuten valotusvalvontalaitteen 54 varustettuna suljinlaitteella : (ei näy), leikkaussuodattimilla (eivät näy) ja kopioimislinssillä 56. Kopioimislinssi • · : 56 projisioi negatiiviliuskan 14 kehyksiin 17 tallennetut kohdekuvat valonherkälle paperille 43 käyttäen yksi yhteen olevaa suurennussuhdetta esillä olevan suosi-•Y*i 25 teltavan sovellutusmuodon mukaisesti. Pääasiallinen kopioimisasema 51 sisältää :T: myös paperimaskin 57 valonherkälle paperille valotettavan alueen rajaamista varten.
; Y; Kopioimislaite sisältää lisäksi negatiivimaskin 58, joka on esitetty yksi- • * tyiskohtaisemmin kuvioissa 4A ja 4B, läpinäkyvän negatiivipitimen 22 pitämiseksi 30 yhdessä negatiiviliuskojen 14 kanssa ja negatiiviliuskojen alueen rajaamiseksi, jo- :;j : ka on määrä valottaa valonherkälle paperille 43. Negatiivimaski 59 käsittää läpi- ''···' näkymättömän alustan 60, jossa on suorakulmainen aukko 62. Esillä olevan so- Y vellutusmuodon mukaisesti reiän 62 koko on suunnilleen kahden negatiiviliuskan • · · · 14 suuruinen, jotka kumpikin on leikattu pituuksiin, jotka sisältävät neljä 35 mm • ·« 35 kehystä 17. Kopioimisaukolla (ei näy) rajoittava kehys 64 on kiinnitetty läpinäkyvälle alustalle 60 käyttäen mitä tahansa tavanomaista kiinnityslaitetta. Kopioi- 8 101652 misaukko on pääasiassa kohdistettu aukon 62 kanssa. Negatiiviliuskat 14 sisältävä negatiivipidin 22 pidetään alustan 60 ja kehyksen 64 välissä kohdekuvien kopioimisen aikana negatiivista 14 paperille 43.
Kuten edellä on mainittu, on mahdollista, että negatiivipitimessä on 5 vain yksi negatiiviliuska, jos valokuvasarja vaaditaan kahtatoista 35 mm filmin ke-hysrullaa varten. Tämä aukossa 62 oleva tyhjä alue valottaa valonherkän paperin 43 haitallisen suurella valomäärällä, joka aiheuttaa suuria tummia alueita lopullisessa kopiossa, mikä voi olla esteettisesti epämiellyttävää. Lisäksi tämä suuri valomäärä voi vaikuttaa huomattavasti kopioimislaitteen mahdollisesti suorittamiin 10 valotuslaskelmiin. Siten aukon 62 tyhjän alueen estämiseksi projisioimaan suuret valomäärät paperille 43 käytetään aukkokansia 66,67, jotka on kiinnitetty kääntyväsi aukon 62 vastakkaisiin reunoihin peittämään aukon 62 tyhjä alue, kun nega-tiiviliuskan 14 poissaolo tulee ilmaistuksi. Aukkokansia 66, 67 voidaan käyttää esillä olevan keksinnön mukaisesti automaattisesti tai käsin. Varren 68 yhteen 15 päähän kiinnitetty tappi 70 kiinnittyy kannessa 66 olevaan rakoon 72, jolloin varren 68 tullessa aktivoiduksi kansi 66 kääntyy saranan 74 ympäri. Varteen 68 kiinnitetty solenoidi 78 on liitetty tietokoneeseen 76, joka valvoo kopioimislaitteen toimintaa. Tavanomainen anturi 80 on myös liitetty tietokoneeseen 76 negatiivi-liuskojen 14 läsnä- tai poissaolon ilmaisemiseksi läpinäkyvässä pitimessä 22, jol-20 loin negatiiviliuskan 14 poissaolon ilmaiseva signaali lähetetään tietokoneeseen ’;;; 76, joka lähettää puolestaan signaalin solenoidiin 78 varren 68 aktivoimiseksi sul- kemaan kansi 66. Vartta 69 käytetään samalla tavoin kuin vartta 68, josa anturi 80 j ·: : ilmaisee kanteen 67 liittyvän tyhjän alueen.
Läpinäkymätön alusta 60 voi sisältää joustavat sormet 81, kuten kuvi-25 öistä 7A ja 7B näkyy, kosketusta varten negatiiviliuskojen reunojen kanssa nega- • · · : tiiviliuskojen tarkaksi asettamiseksi kopioimisprosessin aikana. Nämä sormet kul kevat läpinäkyvissä suojakuorissa olevien aukkojen läpi ja ovat kosketuksessa : V: negatiiviliuskan reunoihin.
Kuvio 3 taas viitaten pääasiallinen kopioimisasema on varustettu pää-. \ 30 asiallisella valonlähteellä 47 valonsäteiden suuntaamiseksi negatiivipitimen 22 ja negatiiviliuskan kehyksiin 17 tallennettujen kohdekuvien läpi valotuksen muodostamiseksi paperille 43. Pääasiallisesta valonlähteestä 47 tulevat valonsäteet kulkevat ensin keskittyneellä tavalla. Näiden keskittyneiden valonsäteiden dif-fuusio aiheuttaisi naarmuja ja muita vikoja negatiiveihin, jotka näkyvät vähäisem-35 pinä lopullisessa kopiossa. Siten pääasiallisesta valonlähteestä 47 tulevat valonsäteet projisioidaan kulkemaan myös liimakerroksen 26 läpi, joka hajottaa nämä 9 101652 valonsäteet, niin että naarmut ja muut negatiivissa olevat viat ovat paljon näkymättömämpiä kuin tapauksessa, jolloin valonsäteet pysyvät keskittyneessä muodossa.
Samoin kuin missä tahansa tavanomaisessa kopioimislaitteessa valo-5 tetun paperin 43 sisältävä rulla siirretään sitten käsittelylaitteeseen (ei näy) valotetun paperin 43 kehittämistä varten. Sen jälkeen paperi leikataan erillisiksi viite-tekstilehdiksi 12.
Läpinäkyvät negatiivipitimet 22 sisältävä rulla leikataan yksittäisiksi pitimiksi 22 milloin tahansa kopioimisprosessin jälkeen.
10 Esillä olevan keksinnön mukaista valokuvasarjan 10 valmistusmene telmää selostetaan seuraavassa kuvioissa 3 ja 4 esitetyn kopioimislaitteen yhteydessä.
Negatiiviliuskat 14 asetetaan automaattisesti läpinäkyviin negatiivikuo-riin 24 negatiivien leikkaus/asetuslaitteen avulla. Negatiiviliuskat voidaan tietenkin 15 asettaa näihin läpinäkyviin suojakuoriin myös käsin.
Valonherkkä paperi 43 valotetaan ensin linjatuille kuville 18 ja/tai kuvateksteille 20 "litonegatiivista" pinnakkaiskopioimisasemalla 48. Paperi 43 siirretään sitten pääasialliselle kopioimisasemalle. Pääasiallinen valonlähde 47 projisioi valonsäteet liimakerroksen 26, läpinäkyvän negatiivipitimen 22 ja negatiivi-20 liuskan 14 läpi valonherkän paperin 43 valottamiseksi negatiiviliuskaan 14 tallennetuille kohdekuville. Jos negatiivipitimessä on kaksi negatiiviliuskaa 14, paperille
< t I
43 kopioidaan kaksi neljän kuvan muodostamaa riviä. Jos negatiivipitimessä on vain yksi negatiiviliuska, anturi 80 ilmaisee negatiiviliuskan 14 puuttumisen ja lähettää signaalin kopioimislaitteen tietokoneeseen 76. Tietokone 76 lähettää sitten V*: 25 signaalin, joka saa solenoidin 78 käynnistämään yhden varren 68,69 yhden auk- • · · : kokannen 66,67 sulkemiseksi. Siten vain yksi neljän kuvan muodostama rivi tulee kopioiduksi valonherkälle paperille 43. Valonherkkä paperi 43 siirretään sitten : 'a: *(: prosessoriin kehittämistä varten.
Tämän jälkeen negatiivipidin 22 kiinnitetään tekstilehteen 12 sen toi-. 30 selle puolelle. Esillä olevan keksinnön mukaisesti läpinäkyvä mylaarikerros (ei näy) kuoritaan pois liimakerroksesta 26 ja negatiiviliuskat 14 sisältävä negatiivipidin 22 laminoidaan tekstilehden 12 yhdelle puolelle, joka on vastakkainen vastaavat kopioidut kohdekuvat sisältävään puoleen nähden.
Edellä selostettua kopioimislaitetta voidaan vähäisin muutoksin käyt-35 tää kuviossa 2 näkyvän valokuvasarjan valmistamiseen. Pääasiallisesta valonlähteestä 47 tulevat valonsäteet hajaantuvat kaksinkertaisen polyetyleeniker- 10 101652 roksen johdosta. Yksi tällainen polyetyleenikerros muodostaa taskun tekstilehteä varten, toisen polyetyleenikerroksen muodostaessa tekstilehden 12 ja negatiivi-liuskan 14 välisen seinän. Tämä kaksinkertainen polyetyleenikerros toimii liima-kerroksen 26 tavoin lisäten valonsäteiden hajaantumista ja saaden siten aikaan 5 paremman yleisvalottumisen viitetekstiä 12 varten. Tekstilehti 12 asetetaan seinien 35 ja 36 muodostamaan taskuun ennen kuin valokuvasarja annetaan asiakkaalle.
Kuvio 5 esittää kaavamaista kuvantoa tavanomaisesta Kodak System 50 Minilab -laitteesta, jota valmistaa Eastman Kodak Co. Tätä valokuvauskopioi-10 mislaitetta selostetaan kuvion 2 esittämän valokuvasarjan 10 yhteydessä. Tämä minilab-kopioimislaite sisältää paperin syöttölaitteen 82 ja vastaanottolaitteen (ei näy) valonherkän paperirainan 43 siirtämiseksi kulkemaan kopioimislaitteen läpi. Valonherkkien paperirullien 43 leveys vastaa tekstilehden leikattua kokoa.
Mitä tahansa tavanomaista negatiivien leikkaus/asetuslaitetta voidaan 15 käyttää negatiiviliuskojen 14 automaattiseksi asettamiseksi läpinäkyvän pitimen 22 läpinäkyviin suojakuoriin 24. Käsiteltyjen negatiivien rulla ja läpinäkyvien ne-gatiivipitimien 10 rulla on rainamuodossa kiinnitetty leikkaus/asetuslaitteeseen. Leikkaus/asetuslaite asettaa negatiivit automaattisesti läpinäkyvään suojakuoreen 24. Sen jälkeen negatiivit leikataan liuskoiksi, jossa kussakin on neljä kuvake-. 20 hystä. Raina leikataan sitten erillisiin negatiivipitimiin 10. Jos jokin läpinäkyvä kuo- ';;; rialue on jäänyt tyhjäksi, mikä voi tapahtua, jos halutaan valokuvasarja kahtatoista * i · / V filmikehysrullaa varten, kooltaan ja muodoltaan negatiiviliuskan 14 kaltainen läpi- • « 4 ;': : näkymätön liuska asetetaan näille tyhjille alueille. Nämä läpinäkymättömät liuskat ·· estävät suurten tummien alueiden muodostumisen tekstilehteen, jotka voivat olla V*: 25 epämiellyttäviä, jolloin varmistetaan, että kopioimislaite laskee oikein valotuskor- • · « v1 jaukset.
Tämä minilab-kopioimislaite sisältää lisäksi negatiivipitimen 84 negatii-:V: vien kiinnittämiseksi tavanomaisen kopioimisprosessin aikana, kopioimislinssin :T: 86, valotusvalvontayhdistelmän 87 ja valonlähteen 88.
. \# 30 Lisävarusteet valokuvasarjan käyttämiseksi tämän minilab- kopioimislaitteen avulla sisältävät pinnakkaiskopioimismaskin 90, joka on esitetty kuvioissa 6A ja 6B, asetettavaksi kopioimislaitteeseen siten, että tämä maski asetetaan paperin 43 viereen. Maski 90 sisältää suorakulmaisen aukon 92, joka :]rajoittaa valotusalueen, johon kammio 94 on kiinnitetty aukon 92 yhtä reunaa pit-35 kin kääntyvästi läpinäkyvän negatiivipitimen 22 pidättämiseksi kopioimisprosessin aikana.
11 101652
Aukkoalue 92 on kooltaan ja muodoltaan tekstilehden 12 kaltainen sisältäen alueen "litonegatiivin" 96 asetusta varten, joka sisältää siihen tallennetut linjatut kuvat 18 ja/tai kuvatekstit 20 valotusta varten paperille 43. Kammio 94 on kooltaan ja muodoltaan kahden negatiiviliuskan kaltainen, jotka kumpikin on lei-5 kattu kaistaleisiin, joissa on neljä kuvakehystä 17.
Tämä minilab-kopioimislaite sisältää lisäksi prosessorin 100 valotetun valonherkän paperin kehittämistä varten.
Seuraavassa selostetaan valokuvasarjan 10 valmistusmenetelmää kuvioihin 5,6A ja 6B mukaisen kopioimislaitteen yhteydessä.
10 Negatiiviliuskat 14 asetetaan automaattisesti läpinäkyviin negatiivikuo- riin 24 negatiivien leikkaus/asetuslaitteen avulla. Alaan perehtyneelle henkilölle on selvää, että negatiiviliuskat voidaan asettaa negatiivikuoriin myös käsin. Nega-tiivipitimen materiaali leikataan sitten erillisiksi negatiivipitimiksi 22.
Kammio 84 käännetään kuvion 6B esittämään avoimeen asentoon ja 15 negatiiviliuskat 14 sisältävä negatiivipidin 22 asetetaan kammion 94 sisään, niin että liimakerros 26 tulee valonlähdettä 88 vasten. Kammio 94 käännetään sitten kuvion 6 mukaiseen suljettuun asentoon. Läpinäkyvän negatiivipitimen 22 sisältävä maski 90 ja "litonegatiivi" 96 asetetaan minilab-kopioimislaitteeseen paperin 43 viereen.
20 Kuvioon 5 taas viitaten valonlähde 88 lähettää valonsäteet negatiivipi- • · · ·;;; timen 22 ja "litonegatiivin" 96 läpi paperin 43 valottamiseksi kehyksiin 17 tallen- • · · ’ netuille kohdekuville ja samalla linjatuille kuville 18 ja kuvateksteille 20. Kuten ku- ·'··' : vion 3 mukaisen kopioimislaitteen yhteydessä on selostettu, valonsäteet projisioi- • « daan aluksi keskitettyinä, mikä voi aiheuttaa erittäin huomattavia naarmuja tai \*·: 25 muita negatiivivikoja tekstilehteen 12. Liimakerros 26 lisää tätä varten valonsätei- 0 · den diffuusiota, jolloin naarmut ja muut negatiiviviat tulevat paljon vähäisemmiksi, kuin silloin, jos valonsäteet pysyvät keskitettyinä. Jos negatiivipitimessä on kaksi negatiiviliuskaa 14, tulee kaksi neljä kuvaa sisältävää riviä kopioiduksi paperille • · 43. Jos vain yksi negatiiviliuska 14 on negatiivipitimessä, vain yksi neljä kuvaa si- . ·. 30 sältävä rivi tulee kopioiduksi paperille 43.
« · ·
Valotettu paperi siirretään sitten kulkemaan prosessorin kautta kehittämistä varten. Paperiraina leikataan tämän jälkeen erillisiin tekstilehtiin 12, jotka voidaan kiinnittää negatiivipitimeen 22. Esillä olevan keksinnön yhteydessä läpinäkyvä polyesterikerros (ei näy) kuoritaan pois liimakerroksesta 26 ja negatiivi-35 liuskat 14 sisältävä negatiivipidin 22 laminoidaan tekstilehden 12 sivuile, joka on vastakkainen vastaavat kohdekuvat sisältävään sivuun nähden.
12 101652
Kuvion 5 yhteydessä selostettua kopioimislaitetta voidaan vähäisin muutoksin käyttää kuvion 2 mukaisen valokuvasarjan 28 valmistamiseksi. Kaksinkertainen polyetyleenikerros hajottaa pääasiallisesta valonlähteestä 47 tulevat valonsäteet. Yksi polyetyleenikerros muodostaa taskun tekstilehteä varten, toisen 5 polyetyleenikerroksen muodostaessa seinän tekstilehden 12 ja negatiiviliuskan 14 väliin. Tämä kaksinkertainen polyetyleenikerros toimii samoin kuin liimakerros 26 lisäten valonsäteiden hajaantumista ja saaden siten aikaan paremman yleisva-lottumisen tekstilehteä 12 varten. Tekstilehti 12 asetetaan seinien 35 ja 36 muodostamaan taskuun ennen kuin valokuvasarja annetaan asiakkaalle.
10 Edellä on selostettu valokuvasarja, joka tarjoaa käyttöön vaivattoman tavan tekstilehtien ja negatiivien tallentamista varten. Tämä edellä selostettu valo-kuvasaija tarjoaa myös käyttöön sopivan keinon lisäkopioiden tilaamiseksi alkuperäisestä kopiosta. Tekstilehden hyväksyttävä kokonaisvalotus saadaan aikaan edellä selostetun menetelmän avulla valokuvasarjan valmistamiseksi. Tämä me-15 netelmä vähentää lisäksi negatiivin käsittelykertojen määrää vähentäen siten myös negatiivissa olevia vikoja.
Valokuvasarjaa on selostettu edellä tavanomaisen valokuvien kopioi-mislaitteen yhteydessä. Alaan perehtyneelle henkilölle on selvää, että tämä valo-kuvasarja voi sisältää viitetekstilehden, joka valmistetaan elektronisesti negatii-. 20 veistä ja voi sisältää tekstilehteen sisältyviin kuviin liittyvät negatiiviliuskat.
• at ';;; Seuraavassa selostetaan vaihtoehtoinen menetelmä (ei näy) läpinäky- • a i ]·* ' vän negatiivipitimen kiinnittämiseksi tekstilehteen. Alalla on yleisesti tunnettua, ·:-ί että tavallinen valokuvauspaperi sisältää polyetyleenihartsipäällysteen. On myös
• I
i. yleisesti tunnettua, että polyetyleeni toimii tehokkaasti kuumalaminointiprosessin • < V*: 25 yhteydessä. Läpinäkyvä negatiivipidin voidaan siten kuumalaminoida teksti- ·* lehteen. Vaikka tämä menetelmä muodostaakin käyttökelpoisen tavan valokuva- sarjan valmistamiseksi, sen yhteydessä ei hyödynnetä edellä selostettuja valoa : V: hajottavia kerroksia.
• o
Esillä olevaa keksintöä on selostettu edellä yksityiskohtaisesti sen . *. 30 erääseen suositeltavaan sovellutusmuotoon viitaten, mutta on kuitenkin selvää, • · · että muutoksia ja muunnelmia voidaan tehdä keksinnön hengestä ja suojapiiristä poikkeamatta.
i < » « · • « ·

Claims (3)

1. Pidin (22) ainakin yhden, useita negatiivikuvia (17) sisältävän nega-5 tiiviliuskan (14) säilyttämiseksi, tämän pitimen (22) käsittäessä ensimmäisen läpinäkyvän seinän (23) kiinnitettynä toiseen läpinäkyvään seinään (25), joka rajoittaa vähintään kaksi erillistä suojakuorta (24) negatiiviliuskan säilyttämistä varten, tunnettu siitä, että yhden läpinäkyvän seinän (23, 25) yksi ulkopinta on päällystetty liimakerroksella (26), jonka laajuus on pääasiassa ainakin suojakuorien 10 (24) mukainen.
2. Valokuvasarja (10) sisältäen viitetekstilehden (12), johon on tallennettu useita kuvia (16) ja vähintään yksi negatiiviliuska (14), joka sisältää ennalta määrätyn määrän kehyksiä (17), jotka vastaavat tekstilehdessä (12) olevia kuvia (16), tunnettu 15 läpinäkyvästä negatiivipitimestä (22), jonka ensimmäinen seinä (23) on kiinnitetty toiseen seinään (25), jolloin muodostuu tasku, jonka ainakin yhdessä päässä on aukko, tämän taskun ollessa jaettuna vähintään kahteen, erilliset suo-jakuoret muodostavaan rinnakkaiseen osaan (24) kulloinkin ainakin negatiiviliuskan (14) säilyttämistä varten, kunkin osan (24) ollessa kooltaan ja muodoltaan . 20 negatiiviliuskan mukainen, ja yhden seinän (23, 25) yhdelle ulkopinnalle päällystetystä läpinäky- :: : västä (ilmakerroksesta (26), joka liimaa läpinäkyvän negatiivipitimen (22). • ·
3. Valokuvasarja (10) sisältäen viitetekstilehden (12), johon on tallen- « « :,; : nettu useita kuvia (16) ja vähintään yksi negatiiviliuska (14), joka sisältää ennalta 25 määrätyn määrän kehyksiä (17), jotka vastaavat tekstilehdessä (12) olevia kuvia :T: (16), tu n n ettu läpinäkyvästä negatiivipitimestä (22), jonka ensimmäinen seinä (23) on kiinnitetty toiseen seinään (25), jolloin muodostuu tasku, jonka ainakin yhdessä päässä on aukko, tämän taskun ollessa jaettuna vähintään kahteen, erilliset suo- • · · 30 jakuoret muodostavaan rinnakkaiseen osaan (24) kulloinkin ainakin negatiivilius-: kan (14) säilyttämistä varten, kunkin osan (24) ollessa kooltaan ja muodoltaan • I» negatiiviliuskan mukainen, ja toiseen seinään (36) kiinnitetystä kolmannesta seinästä (35), joka muodostaa mitoiltaan ja muodoltaan tekstilehteä (12) vastaavan taskun, jossa ' · · · ‘ 35 tekstilehteä (12) pidetään. 14 101652
FI925594A 1990-06-15 1992-12-09 Pidin negatiiviliuskan säilyttämiseksi ja valokuvasarja FI101652B (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US07/538,868 US5031773A (en) 1990-06-15 1990-06-15 Photographic image set
US53886890 1990-06-15
PCT/US1991/003722 WO1991020017A1 (en) 1990-06-15 1991-05-28 Envelope for photographic negative strip
US9103722 1991-05-28

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI925594A FI925594A (fi) 1992-12-09
FI925594A0 FI925594A0 (fi) 1992-12-09
FI101652B1 FI101652B1 (fi) 1998-07-31
FI101652B true FI101652B (fi) 1998-07-31

Family

ID=24148768

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI925594A FI101652B (fi) 1990-06-15 1992-12-09 Pidin negatiiviliuskan säilyttämiseksi ja valokuvasarja

Country Status (13)

Country Link
US (1) US5031773A (fi)
EP (1) EP0533807B1 (fi)
JP (1) JP2547496B2 (fi)
AR (1) AR244005A1 (fi)
AT (1) ATE124547T1 (fi)
AU (1) AU641880B2 (fi)
BR (1) BR9106561A (fi)
CA (1) CA2084509A1 (fi)
DE (1) DE69110889T2 (fi)
FI (1) FI101652B (fi)
HK (1) HK146496A (fi)
NO (1) NO306186B1 (fi)
WO (1) WO1991020017A1 (fi)

Families Citing this family (37)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5244528A (en) * 1992-01-06 1993-09-14 Eastman Kodak Company Photographic negative storage apparatus with illuminated vacuum work holder
US5259504A (en) * 1992-01-10 1993-11-09 Eastman Kodak Company Proof print-film negative storage package
US5318659A (en) * 1992-06-29 1994-06-07 Eastman Kodak Company Apparatus for making a photographic image set
US5316404A (en) * 1992-06-29 1994-05-31 Hensel James T Page with picture pockets and album containing such pages
US5314066A (en) * 1993-01-12 1994-05-24 Eastman Kodak Company Display and storage package
JPH06250345A (ja) * 1993-02-24 1994-09-09 Noritsu Koki Co Ltd フィルムシート
JPH06289572A (ja) * 1993-04-02 1994-10-18 Noritsu Koki Co Ltd 写真処理方法
JPH06286382A (ja) * 1993-04-02 1994-10-11 Noritsu Koki Co Ltd フィルム保管シート
JP3101139B2 (ja) 1993-12-24 2000-10-23 富士写真フイルム株式会社 インデックス写真,フイルムパッケージ及びパッケージ作成方法並びに作成機
US5374975A (en) * 1994-02-14 1994-12-20 Amat; Henry W. Film archival storage holder and method
US5764870A (en) * 1994-02-28 1998-06-09 Eastman Kodak Company Method of making an index print
US5402881A (en) * 1994-04-12 1995-04-04 Eastman Kodak Company Container with index print sheet and cassette
US5415279A (en) * 1994-08-15 1995-05-16 Omaga Enterprises, Inc. Sleeving device, kit, and method
US5801852A (en) * 1994-09-13 1998-09-01 Pakon, Inc. Positive sleeving system for photographic negatives
US6352601B1 (en) * 1994-12-27 2002-03-05 The B. F. Goodrich Company Self-adhering ice protector
JP2970454B2 (ja) * 1995-01-30 1999-11-02 ノーリツ鋼機株式会社 写真焼付装置
US5748284A (en) * 1995-03-29 1998-05-05 Eastman Kodak Company Index print
DE69626018D1 (de) * 1995-06-26 2003-03-06 Minnesota Mining & Mfg Lichtstreuender klebstoff
JP3329427B2 (ja) * 1996-01-12 2002-09-30 ノーリツ鋼機株式会社 フィルム収納シート取扱装置及び取扱方法
US5897735A (en) * 1996-01-16 1999-04-27 Peskin; Dennis L. Method for producing a decorative design laminate for application to a substrate utilizing an embossing resin
US5823573A (en) * 1996-05-20 1998-10-20 Chang; Jih-Cheng Loose-leaf album for both photographs and film storage
JPH10119169A (ja) * 1996-08-31 1998-05-12 Ricoh Co Ltd リサイクル可能な物品及びその物品を構成するシート状部材
US6094541A (en) * 1998-03-04 2000-07-25 Eastman Kodak Company System and method for transferring images on an image content of a first format to a photosensitive film of a second format
US6419781B2 (en) * 1998-10-21 2002-07-16 Eastman Kodak Company Index sticker print
US20020114627A1 (en) * 1998-10-21 2002-08-22 Truc James A. CD index print label
US6105775A (en) * 1999-04-20 2000-08-22 Pakon, Inc. Sleeving system for photographic film negatives
NL1013473C2 (nl) * 1999-11-03 2001-05-04 Bogman Freestyle V O F Aandrukgereedschap en werkwijze voor het tot hechting aandrukken van een folie op een ondergrond.
JP2001213096A (ja) * 2000-02-02 2001-08-07 Fuji Photo Film Co Ltd 画像転写方法とそのキャリアシート
US7043157B2 (en) * 2000-03-31 2006-05-09 Eastman Kodak Company Index prints for photofinishing services
DE10222002B4 (de) * 2002-05-17 2006-05-04 Koenig & Bauer Ag Verfahren und Vorrichtung zum Wechseln von Druckplatten
US20050011795A1 (en) * 2003-04-11 2005-01-20 Mark Vanderberg Display page with pockets
KR101100880B1 (ko) * 2004-09-24 2012-01-02 삼성전자주식회사 가요성 표시 장치의 제조 방법
US20070137772A1 (en) * 2005-12-16 2007-06-21 Siemens Vdo Automotive Corporation Adhesive tape applicator for tire pressure sensors
US7368035B2 (en) * 2006-01-27 2008-05-06 Gm Global Technology Operations, Inc. Method for brazing and adhesive bonding
ITMI20071448A1 (it) * 2007-07-18 2009-01-19 Alenia Aermacchi Spa Procedimento di realizzazione di un pannello fonoassorbente per veicoli
US9259891B2 (en) * 2013-06-14 2016-02-16 Electronic Imaging Services, Inc. Pad of labels and labels for use on store shelves in a retail environment
US9376286B1 (en) 2014-09-02 2016-06-28 Electronic Imaging Services, Inc. Label stacking machine and method

Family Cites Families (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3460282A (en) * 1967-03-30 1969-08-12 Gordon L Swirsky Photograph device
JPS5323327U (fi) * 1976-08-05 1978-02-27
DE8024125U1 (de) * 1980-09-10 1981-03-12 Messerschmitt, Elmar, Dr., 8000 München Einlage fuer alben und ringbuecher
JPS6048467A (ja) * 1983-08-24 1985-03-16 積水化学工業株式会社 ヒ−トポンプ装置の駆動方法
US4805039A (en) * 1984-11-19 1989-02-14 Fuji Photo Film Co., Ltd. Index sheet, method for making same, package of same with image recording medium, and container for same together with image recording medium
JPH0237573Y2 (fi) * 1985-02-15 1990-10-11
US4720733A (en) * 1985-07-19 1988-01-19 Fuji Photo Film Co., Ltd. Photographic print set and method of producing the same
JPS6263180U (fi) * 1985-10-09 1987-04-20
JPH01110977U (fi) * 1988-01-22 1989-07-26
IT8847781A0 (it) * 1988-03-28 1988-03-28 Gazzola Giovanni Andrea Trasparenti,con dispositivo di illu album per riproduzioni fotografiche minazione incorporato

Also Published As

Publication number Publication date
HK146496A (en) 1996-08-09
US5031773A (en) 1991-07-16
NO924824D0 (no) 1992-12-14
WO1991020017A1 (en) 1991-12-26
FI101652B1 (fi) 1998-07-31
DE69110889T2 (de) 1996-03-14
JP2547496B2 (ja) 1996-10-23
AU8091991A (en) 1992-01-07
FI925594A (fi) 1992-12-09
NO306186B1 (no) 1999-09-27
BR9106561A (pt) 1993-06-01
JPH05506826A (ja) 1993-10-07
AU641880B2 (en) 1993-09-30
AR244005A1 (es) 1993-09-30
NO924824L (no) 1993-02-05
EP0533807B1 (en) 1995-06-28
FI925594A0 (fi) 1992-12-09
ATE124547T1 (de) 1995-07-15
DE69110889D1 (de) 1995-08-03
EP0533807A1 (en) 1993-03-31
CA2084509A1 (en) 1991-12-16

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI101652B (fi) Pidin negatiiviliuskan säilyttämiseksi ja valokuvasarja
JP2719015B2 (ja) 写真フイルム取扱い及びプリント方法並びに収納容器
US5083155A (en) Cartridge for developed photographic film
US5187518A (en) Photographic filmstrip
JPH05254288A (ja) 写真ネガフィルムを収納するための改善されたパッケージ
US5938031A (en) Storage container for advanced photo system film canisters and index prints
US6270935B2 (en) Index photograph, exposed film package, and film package producing system
JP2638653B2 (ja) 写真プリント作成方法
US6304730B1 (en) Film cassette having an indication of underexposure
WO1989007783A1 (en) Sheet film holder
JP2525903B2 (ja) 写真焼付装置
JP2682720B2 (ja) 写真プリント方法
JP3055641U (ja) カートリッジフィルムおよびインデックスプリントの保存ケース
JPH0239777B2 (fi)
JPH04204734A (ja) フィルム収納装置
JP2685975B2 (ja) プリント写真の照合方法
JPH04318831A (ja) 写真用プリンタプロセッサ
JPH05265141A (ja) レンズ付きフイルムユニット及びその製造方法
JP2001109110A (ja) 撮影用ロール状写真フィルムの包装方法及び包装材料
GB2318649A (en) Photographic package
JPH05257236A (ja) レンズ付きフイルムユニット
JPH09244189A (ja) レンズ付きフィルムユニットの製造方法、及びレンズ付きフィルムユニット
JP2000241941A (ja) 写真フィルム、写真フィルム用パトローネおよび写真フィルム装填方法
JPH05232637A (ja) レンズ付きフイルムユニット
JPH01241551A (ja) ピールアパート方式のインスタントフイルム