TR201815392T4 - Çalıştırma kolu. - Google Patents

Çalıştırma kolu. Download PDF

Info

Publication number
TR201815392T4
TR201815392T4 TR2018/15392T TR201815392T TR201815392T4 TR 201815392 T4 TR201815392 T4 TR 201815392T4 TR 2018/15392 T TR2018/15392 T TR 2018/15392T TR 201815392 T TR201815392 T TR 201815392T TR 201815392 T4 TR201815392 T4 TR 201815392T4
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
fixing element
bushing
polygon
handle
fixing
Prior art date
Application number
TR2018/15392T
Other languages
English (en)
Inventor
Schuberth Oliver
Karnutsch Elias
Original Assignee
Hoppe Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Hoppe Ag filed Critical Hoppe Ag
Publication of TR201815392T4 publication Critical patent/TR201815392T4/tr

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E05LOCKS; KEYS; WINDOW OR DOOR FITTINGS; SAFES
    • E05BLOCKS; ACCESSORIES THEREFOR; HANDCUFFS
    • E05B3/00Fastening knobs or handles to lock or latch parts
    • E05B3/06Fastening knobs or handles to lock or latch parts by means arranged in or on the rose or escutcheon
    • E05B3/065Fastening knobs or handles to lock or latch parts by means arranged in or on the rose or escutcheon with spring biasing means for moving the handle over a substantial distance, e.g. to its horizontal position
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E05LOCKS; KEYS; WINDOW OR DOOR FITTINGS; SAFES
    • E05BLOCKS; ACCESSORIES THEREFOR; HANDCUFFS
    • E05B15/00Other details of locks; Parts for engagement by bolts of fastening devices
    • E05B15/04Spring arrangements in locks
    • E05B2015/0403Wound springs
    • E05B2015/042Wound springs wound in a plane, e.g. spirally

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Lock And Its Accessories (AREA)
  • Hinges (AREA)
  • Preventing Unauthorised Actuation Of Valves (AREA)

Abstract

Buluş pencere ve/veya kapılar (100) için, durdurma levhası (20) üzerinde veya içinde eksensel olarak sabit ve döndürülebilir şekilde monte edilen bir kulpa (10) ve içeri doğru durdurma levhasına (20) dayanan burca (40) sahip bir çalıştırma kolu (1) ile ilgilidir, burada kulp (10) ön yüzünde bir girintiye (11) sahip olup, bunun içinde çalıştırma poligonu (12) eksensel ve dönmeyecek şekilde sabitlenmektedir, burada burç (40), çalıştırma poligonu (12) için bir geçiş açıklığına (41) sahiptir ve iç içe geçerek ve/veya yapıştırılarak sabitleme eleman (60) ile bağlanmaktadır, burada sabitleme elemanı (60), çalıştırma poligonunun (12) içine girdiği ve içinde çalıştırma poligonunun (12) eksensel yönde (L) sabitlendiği bir sabitleme açıklığına (61) sahiptir, burada burç (40) ve sabitleme eleman (60) bir kıvrım (80) sayesinde eksensel olarak sabit ve dönmeyecek şekilde birbirleriyle bağlanmaktadır.

Description

TARIFNAME ÇALISTIRMA KOLU Bulus Istem 1'in giris klîtn. göre bir çallgtüna koludur.
Kapül'e pencereler gibi yapßlemanlarülçin çaliStlElna kollarüllgllüilglsekilde, bilesen Üzerinde sabitlene bilen bir durdurma levhasürozet) üzerinde eksensel olarak sabit ve döndürülebilir sekilde monte edilen ve bir tahrik ile, örnegin bir dört kenarlüiim gibi, bir çallgtlüna kolunun pencere veya kaplZliçinde döndürülerek tahrik edilmesi için olusturulan, bir pencere mekanizmasISleya bir kilit somunu gibi bir kulpa sahiptir.
Pencere kulplarIa kulp genellikle, durdurma IevhasII iç yüzeyine dayanan bir burç ile dönmeyecek sekilde baglanmaktadlü böylece kulpun üzerine uygulanan itme kuvveti durdurma IevhasII alt yüzüne aktarllâbilmektedir. Burcun çevresinde, durdurma IevhasEl içinde mandal elemanlarlîlile, pencere kulpunun fonksiyon noktalarII belirlenmesi için etkilesime giren mandal girintileri olusturulmaktadlEl(bkz. DE 299 22 496 U1.) ÇalEtlElna kolunun kapllâra veya pencerelere m0ntajl:l kulp imalat asamasIa durdurma levhasüile örnegin perçinleme ile veya bir güvenlik halkasElile baglandlglüda sorun olusturmaktadE Özellikle pencere kulpu süslemeleri kulp durdurma IevhasII pencere kanadüb sabitlenmesi sßslfitla genellikle, yalnlîta kulp vidalama süslüda döndürüldügünde veya uygun araç egik monte edildiginde erisilebilen sabitleme vidalarII önünde bulunmaktadlEl Bir diger güçlük, rozetin durdurma levhas., sabitleme vidalarII üstünü örtmek için bir kapak saglandlgllülda ortaya çÜZmaktadB Kapak, genellikle yanal olarak, vidanI serbest kalmasEliçin döndürülebilmektedir. Bunun için, kurulum durumuna göre, örnegin dlgb açllân ve durdurma IevhalellEl kenar tarafIa düzenlendigi kanatllîibencerelerde yer olmayabilmektedir. Sabitleme islemi zahmetli ve karmaslthlEl Bu dezavantajlari önlenmesi için, kulpun ve durdurma levhas- ayrEqusturulmasEl/e söz konusu bilesenler arasIa bir mandallama cihazßaglanmasÇbunun aracllglýla kulpun durdurma levhasI montaj mümkün olmalebilinmektedir. LevhanI önce, kulp olmadan pencereye ve gerektiginde saglanan kapaga vidalanmaslîtaglanmaktadlîl Son olarak kulp, kulp boynu ile ve yuva ile sabitleme Ievhaleb yerlestirilmektedir, burada mandallama cihazEleksensel olarak sabit- döndürülebilir bir baglantühlusturmaktadlü DE 298 01 858 U1 sayl]]]]°atent Dokümanüörnegin mandallama cihazEblarak radyal olarak elastik olabilen bir destek flans bölümü kullanmakta olup, bu aralllZlarla bir kavrama açllZl[glElI çevresi üzerinden sabitleme IevhasIa daglElIBiaktadlEl Her bir mandal bölümü, kulp boynunun kullanIElsüsIa radyal olarak genisletilmektedir ve ardlEUan kendi esneklikleri nedeniyle kulp boynunun çevreleyen mandal somununa tutunmaktadE EP 1 022 413 81 sayi[l]]?atent Dokümanül; çevresinde bir çevresel somunun sagland [gljlnerkezi bir burca sahip bir sabitleme levhasIBçllZlamaktadlEl Bunun içinde, iç çapÇburcun iç çapIan daha küçük olan bir tespit halkasüierlestirilmektedir. Kulp, kulp boynu ile birlikte burcun içine sokuldugunda, tespit halkasEönce genislemektedir ve kulpun belirlenen bir son pozisyona ulasmaslZhalinde, bu amaçla aynlZSekilde bir mandal somununa sahip olan kulp boynu ile kenetlenmektedir.
Bu bilinen çözümlerdeki dezavantaj, bunlarI genellikle çok say. bilesene sahip olmasÜ/e karmaslEl araçlar gerektirmesidir. Bu nedenle toplamda zahmetli ve üretimleri pahalIlEl KullanIi da her zaman basit degildir. kollarIa, durdurma levhasi eksensel olarak sabit- döndürülebilir sekilde monte edilen bir kulp saglanmaktadlEl Kulp, ön yüzünde, çallStlElna poligonunun eksensel olarak sabit sekilde yerlestirildigi bir girintiye sahiptir. Ayrlîla, içerde durdurma levhasEla dayanan ve kulp ile dönmeyecek sekilde baglanan bir burç saglanmaktadlEI Burç, çallgtlülna poligonunu en az bir eksensel yönde sabitleyen bir sabitleme eleman. sahiptir. Böylece çalEtlEilna poligonu sabitleme elemanllracUJgllýla burç ile eksensel olarak döndürülebilir sekilde baglanmaktadlEl Bu sayede kulp eksensel olarak döndürülebilir sekilde durdurma Ievhalela monte edilmektedir.
Kertik halka olarak olusturulan sabitleme elemanIlEl, burç üzerinde tutturulmasEiçin, genel olarak, iç içe geçerek, yaplslarak veya birleserek baglanmasÇlya da sabitleme elemanII burç açllîllgllîliçine preslenmesi önerilmektedir. Burada dezavantajlElolan, açlKllglEl burç içinde, sabitleme elemanII açllZllEl içinden dlgrßllîlamamasülçin, orantIIJJZlJlarak derin olmak zorunda olmas_ Bu sayede burcun ve durdurma IevhasII yaplîlîbrantlmîblarak yüksektir, bu da görsel olarak hos degildir. Ayrü, sabitleme elemanIan aI-bilen kuvvetler itme yönünde çok az ve karslE yönde yalnlîta ölçülüdür, çünkü sabitleme elemanEIkolaylllZJa deforme olmaktadE Yaplglna ile olusan baglantüâr, yük degisimleri ve leaklIIZldalgalanmalarlEa bagIEl olarak hlZa eskimektedir.
Ayrlîla, dönme momentlerinin aktarllüiasüiçin sabitleme elmanElve burç arasIa çevre Bu sayede aktarllâbilen dönme momentleri düsüktür.
WO 97/44556 A1 sayIIJIPatent DokümanlZIön yüzünde, bir çallglüna poligonunun eksensel ve dönmeyecek sekilde monte edildigi bir girintiye sahip olan, bir kulpa sahip bir kapEkuIpu düzenlemesi gösterilmektedir. Sabitleme elemanEl/apEtIElna yoluyla ve/veya iç içe geçerek çallgtlîma poligonu ile baglanmaktadlü DE 85 27 958 U1 say-atent Dokümanlîbir panik kilidi ile kullanllîhak üzere bir kapünontajIEl tarif etmektedir. Bir poligon, ilgili kulpun kulp boynunun cllgl ucunda düzenlenmektedir ve bir kulp boynu ucuna dayanan burçlar ile klýHlBiaktadlE Bu nedenle bulusun amaclÇIönceki teknikten kaynaklanan dezavantajlarlEl giderildigi, daha iyi bir sabitleme çözümü saglamaktE Özellikle, uygun maliyetli sekilde kurulabilen ve hlîlllîsekilde monte edilebilen bir çallgtülna kolu istenmektedir. BaglantEyüksek eksensel çekme kuwetlerine ve dönme yüklerine sorunsuzca dayanabilmeli ve uzun ömürlü olmasügerekmektedir.
Bulusun ana özellikleri istem 1'in karakterize edici bölümünde belirtilmektedir.
Yapilândiîilnalar Istemler 2 ila 15'in konusudur.
Bulus pencere ve/veya kapilâr için, durdurma IevhasEüzerinde veya içinde eksensel olarak sabit ve döndürülebilir sekilde monte edilen bir kulpa, durdurma levhasII üzerine dayanan bir burca sahip bir çallgtlîrlna kolu ile ilgilidir, burada kulp ön yüzünde bir girintiye sahip olup, bunun içinde çallîstlîilna poligonu eksensel ve dönmeyecek sekilde sabitlenmektedir burada burç, çallgtüna poligonu için bir geçis açllîllgll sahiptir ve iç içe geçerek ve/veya yapStlEIlârak sabitleme elemanElile baglanmaktadlü burada sabitleme elemanüçallstülna poligonunun içine girdigi ve içinde çallgtlüna poligonunun eksensel yönde sabitlendigi bir sabitleme açlEHgllEia sahiptir ve burada burç ve sabitleme elemanElbir kErIi sayesinde eksensel olarak sabit ve dönmeyecek sekilde birbirleriyle baglanmaktadlB Böylece tüm çallgtlîiina kolu, basit sekilde olusturulan ve hlîlüie rahat sekilde eklenen birkaç bilesenden olusmaktadß KlîrIiI avantajÇlbunun hem eksensel hem de dönme kuvvetlerini alabilmesidir. Özellikle bir klIrIi ile, burç ve sabitleme elemanührasia sürekli bir siKlStlElna kuvveti olusturulabilmektedir, bu nedenle bu iki bilesen araleUa statik sürtünme olmaktadIB Burç ve sabitleme elemanElarasIaki temas yüzeyi bölgesinde bu sürtünme sayesinde de dönme kuwetleri aI-bilmektedir. KlîrIiI düzgün sekilde dagllllînlMa sabitleme eleman. stabilligi saglanmaktadlüve yük aItIa neredeyse deforme olmamaktadlü böylece bu sayede aI-bilen kuwetler de yüksektir. Bir diger avantaj, kis-Limit neredeyse eskimemesi ve uzun süre güvenli bir sekilde çallglnas- Ayrlîa farkli] malzemeler sorunsuzca birbirleriyle baglanabilmektedir.
AyrlEh çaligtlüna poligonunun montajEbIdukça basittir, çünkü yalnlîta çallgtlülna poligonu burç veya sabitleme açilZl[g]I yerlestirilmek zorundadlEl Burç ve sabitleme elemanII teslim durumunda önceden monte edilmis bir birim olusturmasEigerekmektedir. Kulp büyük bir kuwet gerektirmeden monte edilebilmektedir, fakat durdurma IevhasIan sökülememektedir. Özellikle, kulpun ön yüzde girinti içinde bulunan çaligtlüna poligonu ile pencere veya kapEl üzerinde halihazlma bulunan ve/veya monte edilen durdurma levhasi herhangi bir araç kullanilîhaks- yerlestirilmesi mümkündür. Burada, yerlestirme slßsIa, dlgrüçekme sßsüba karsPElyönde etkilesime giren eksensel olarak sabit bir baglantüçallgtlEina poligonu ve sabitleme eleman Brasa, yerlestirme sßslda olusmaktadlü Çallstlülna kolunun tekrar sökülebilir oImasEiçin, bir kapEIürü seçeneginde, karslElla bulunan, çallgtüna poligonuna sahip ikinci bir kulpun önceden monte edilmis bilesen olarak saglanmaslîgerekmektedir. Burada çallgtlîilna poligonu sökülebilir sekilde örnegin bir basslîl vida ile kulpa sabitlenebilmektedir. Çallgtlülna poligonu daha sonra kapIlEl içinden sabitleme eleman. girmektedir.
Bir pencere türünde, özellikle tek taraflübirinci kulpa sahip pencerede, kulpun çaligtüna poligonu önce sabitleme eleman. ve daha sonra pencere içine yerlestirilmektedir, burada durdurma levhasEtercihen halihazlEla pencere üzerinde sabitlenmektedir. Pencere türünde, çallStlElna poligonunun sökülebilir sekilde, tercihen bassE bir vida ile birinci kulpa sabitlenmesi gerekmektedir. Böylece durdurma Ievhasüsökülebilmektedir ve çaIISIIEna poligonu, kulp önceden çallgtlEna poligonundan çekildiginde, tamamen sabitleme açiEIiglEUan itilebilmektedir.
Sabitleme eleman_ eksensel etki yönü, tarif edilen türlerde kapIZi/e pencere için, yani ters sekilde de olusturulabilmektedir. Tercihen bunun için sabitleme elemanEiiers yönde burç içine sabit sekilde yerlestirilmektedir. Buna göre ayn [parçalar kullanilâbilmektedir.
Bulusa uygun sekilde, klîrIlEl burçlarI en az iki klîrlllîlkenara sahip olmasübunlardan her birinin, sabitleme eleman_ girintisiyle, deformasyon sayesinde iç içe geçerek baglanmaslýia olusturulmasEisaglanmaktad[El AyrlEa klîrIi, en az iki pozisyonda gerçeklesmektedir ve girintiler daha iyi baglantmaglamaktadlßi bu sayede yüksek kuvvetler aktarllâbilmektedir.
Bulusa uygun olarak klîrIiIleenarlar bos silindirik pim baglantilârldan olusmakta olup, bunlar sekil degistirmektedir. Bu sayede sabitleme noktalarü noktasaldß ve birbirlerinden baglisiîl olarak düzenlenebilmektedir. AyrIEh, bos silindirik pim baglantliârII sekil degistirmesi, örnegin perçinleme arac. benzer bir delme ile, kolayliKl gerçeklesmektedir.
Pim baglantilârüböylece basit sekilde mantar sekline getirilebilmektedir. Sekil degistirme, pim baglantilârII çevresi üzerinde esit ve böylece stabildir. Tercihen pim baglantliârlîbu yüzden daire silindiriktir. Sekil degistirme slaak veya soguk gerçeklesebilmektedir.
Bulusun bir gelistirmesinde pim baglantilâr- en az bir dairesel yol üzerinde burcun giris açilZIEgEbtrafIa düzenlenmesi önerilmektedir. Böylece sabitlemenin, burcun çevresi üzerinden esit dagiIJEIIEaglanabilmektedir, böylece yüksek kuvvetler al-bilmektedir.
AyrlEia özel bir yapüândlüinaya göre, sabitleme elemanII girintilerinden en az birinin bir delik olmaslîtaglanmaktadlîl Böylece klîi'ilZl kenar delikten çEIZIEtEyapmaktadIEve özellikle stabil bir baglantülusmaktadlîi Olusan baskükuwetti ayrlîia delik etrafIa, sabitleme elemanljle burç aras-a bir sürtünme kuweti olusturmaktadlB Tercihen, esit kuwet aktarIiII gerçeklesmesi Için, delik yuvarlak özellikle daireseldir.
TamamlaylEDveya alternatif olarak bulusun bir çesidinde, sabitleme elemanII en az bir girintisinin kenar tarafIa bir çentik olmasElön görülmektedir. Bunun avantalelsabitleme elemanII çapII küçük olmasüböylece kompakt bir çaligtüina kolunun olusturulabilmesidir.
Stabil bir kiîril olusmasEiçin çentigin klglni dairesel olarak, tercihen yari daire seklinde olusturulmasüinümkündür.
Bulusun opsiyonel bir diger yaklasnüsabitleme elemanII dörtgen digltemel yaplîüözellikle sabitleme elemanII kare Ilk temel yaplîEiIe ilgilidir. Bu tür yaplÇlbir çallgtlüina poligonunu esit araliKlarla kavrayabilmektedir ve durdurma elemanlarEiveya anahtar kenarlarlZblarak rotasyon yönünde kullanilâbilen dlglkenarlarßunmaktadliîl Bu yaklasHlEl özel bir gelistirmesinde, dört kösenin birinde, tercihen her birinde delik olarak olusturulmus bir girinti sabitleme elemanEL'izerinde, özellikle içinde olusturulmaktadE Bu, köselerde delik için en fazla yer bulundugu için özellikle avantajllß burada sabitleme elemanlZlkompakt sekilde yapHândlElllâbilir kalmaktadlEl Köselerde deliklerin yuvarlak veya dairesel olarak olusturulmasüieklif edilmektedir.
Ayri& sabitleme bu sayede, dört köseden biri, tercihen her biri üzerinde, ikinci köse üzerinden kenar çentikler olarak tasarlanan girintiler sabitleme elemanEüzerinde olusturulacak sekilde daha stabil bir sekilde yapliândlEllâbilmektedir. Bu pozisyonlarda sabitleme elemanEkenarlar boyunca stabildir. Köseler bölgesinde bu pozisyon sayesinde ayrlîti yüksek dönme momentleri aI-bilmektedir. Tercihen bu çentikler klgini dairesel olarak ve özellikle yarIi daire seklinde yapilândßlüiaktadlü Bulusun bir yapllândlElnas- göre çallgtlElna poligonu sabitleme açllîllgmja sabitleme elemanlEla göre dönmeyecek sekilde sabitlenmektedir. Böylece sabitleme elemanElve çallgtüna poligonu araleUa baglantII yüksek eksensel yüke maruz kalabilirligi sürtünme baglantIgÜ/eya silîlgtlîilna ile mümkündür. Tercihen sabitleme açilZl[g]El)üyük ölçüde çallgtlülna poligonunun zlElformu olarak yapllândlElIÜiaktadE Ayrlîla, sabitleme elemanII halka seklinde kapalEblarak tasarland[g]l3yapllândlîn`na avantajlIlÜ Sabitleme elemanElve burç araslTidaki stabil baglantlîlsayesinde, burcun geçis açilZIiglElI çaplElE, çallStlElna poligonunun çaplEtlan daha büyük olmasünümkündür. Dönme ve eksensel kuvvetler, çallgtlîilna poligonundan son olarak sabitleme elemanElsayesinde burç üzerine aktarllîhaktadlü Alternatif olarak geçis açiKl[giÇI çalEtIElna poligonunun sekline karsHJE gelen çok kenarIIZI açiIZlÜZl olarak tasarlanabilmektedir.
Sabitleme elemanlElEL çallgtlElna poligonu burç içine yerlestirilmesinin birinci yönde etkili ve karsliîl yönde özellikle sabitleme elemanEIle engellenecek sekilde olusturulmasEgerekmektedir. Kulp büyük bir kuvvet gerektirmeden monte edilebilmektedir, fakat durdurma Ievhasian sökülememektedir.
Tercihen sabitleme elemanEI kertiklere sahiptir, bunlar Içe dogru sabitleme açllZllglüEl göstermektedir ve çallgtlElna poligonu ile temas halindedir. Kertikler çekme slâsia birinci yöndeki kulp üstünde, çallStlînha poligonu ile yaplgrak ve/veya iç içe geçerek kenetlenebilerek bu birinci yönün aksi yönde etkili olabilmektedir, bu da sürekli stabil ve güvenilir baglantü saglamaktadlü Bunun Için kertiklerin birinci yönün tersine, çaliStlEna poligonuna göre bir açlEIia dizilmesi gerekmektedir. Özel bir yapllândlünada, keskin pürüzlere ve yayIEImalzeme özelliklerine sahip kertik halkasüeksensel olarak basamakslîl kulp montalel/e karsllîlyönde eksensel olarak güvenli tutma saglamaktadß Stabil ve uygun maliyetli sabitleme elemanlîyapllândlünasübu plaka seklinde olusturuldugunda ve kgnen burç üzerine dayandglüda mümkündür. Sabitleme elamanEikolayca damgalama ve presleme ile metal levhadan üretilebilmektedir. Dayanma sayesinde sabitleme elemanlîl desteklenmektedir ve daha fazla yük taslýbbilmektedir. Sabitleme elemanII temas yüzeyinin burç üzerinde statik sürtünme etkisi yaratabilmesi için, klýrIiIlEkenarlar sabitleme elemanEi ve burç arasIaki temas yüzeyi bölgesinde olusturulmas@gerekmektedin ÇaIIStlEina kolunun özellikle yüksek dönme kapasitesi, burç ve sabitleme elemanEarasIEtla, sabitleme elemanII çevresinde, sabitleme elemanIElburca göre dönmeyecek sekilde bulunduran özellikle siKEltutan durdurma parçalarüolusturuldugunda elde edilmektedir.
Burada durdurma parçalarIlEl, burcun, sabitleme elemanII dönmeyecek sekilde içine yerlestirildigi bir yuva girintisine sahip olmasEiIe olusturulmaktadE Sabitleme elemani. (1& kenarlarÇl yuva girintisinin anahtar yüzeylerine dayanan anahtar kenarlarEIoIarak görev görmektedir. Yuva girintisi özellikle sabitleme elemanEgibi, tercihen büyük ölçüde sabitleme elemanlEJI tersi sekilde olan, dikdörtgen veya kare sekle sahip olabilmektedir.
Aynlîparçalardan çok say. olmaslßaglamak için, yaplgal olarak aynßabitleme elemanII, yaplgtil olarak aynElburcun ve yaplgal olarak aynüdurdurma levhasII kapII veya pencerenin her iki yüzüne veya sol ve sag durdurma parçalar. yerlestirilmesi saglanabilmektedir. Kulpun dönme yönünün geri dönmesi nedeniyle, çallgtüma kolunun tasarIiIa tercihen, çallgtlîiina poligonu ve durdurma IevhasEiarasIa açIZUüzeltmesinin gerekli olmamasi dikkat edilmektedir.
Alternatif olarak, çaIlStlEina poligonu ve durdurma IevhaslIIarasIaki açII düzeltilmesi, sabitleme eleman- birinci ve ikinci dönme aç-a burç ile klîl'ilâbilmesiyle gerçeklestirilebilmektedir. Bunun için kiErHIEkenarlarI ve mümkün olan girintilerin uygun sekilde yapilândIEiIBiasElgerekmektedir. Ayrlîa daha sonra, burç ile ikinci bir durdurma parçasII ikinci sapan dönme açlîlîkonumunda sabitleme elemanEiçin olusturulmaslîteklif edilmektedir. Bunun için bir yuva girintisi, birinci dönme açigülçin yuva girintisi ve ikinci dönme açlgEliçin yuva girintisinin toplamIan elde edilmektedir. Tercihen bu klýtl kenarlar- düzenlemesi ve dairesel bir yol üzerinde burcun geçis açllZllgEletrafIa olasElgirintiler ile kombine edilmektedir. Çallgtlfilna poligonununkinden daha büyük bir çapa sahip geçis aç[El[glD ile kombinasyon da mümkündür.
Durdurma IevhasII özellikle düz yapllândlîmasüsabitleme elemanDJÜyük ölçüde düzlemsel olarak burç içine yerlestiginde mümkün olmaktadlEI Kliîl'llma sayesinde sabitleme elemanEl oldukça düz bir yuva girintisinde sabit tutulmaktadlü Pratikte, plaka seklindeki sabitleme elemanII en fazla 1,50 mm, tercihen en fazla 1,00 mm ve özellikle tercihen en fazla 0,50 mm olmasII avantajllîbldugu görülmüstür.
Kulpun normal pozisyona geri aIlErnasürzu edildiginde, örnegin kapllulplaria oldugu gibi, durdurma Ievhasül'e burç arasEL'Ia bir burulma yaylîlüzenlenebilmektedir. Tercihen burçlar ve durdurma IevhaslZl bir Burulma yayII yuvasEliçin saglanmaktadlîl böylece, genellikle kapllârda saglandlglEgibi özellikle geri yaylEkuIpIarda ve genellikle pencerelerde sagland[glü gibi geri yaylanma olmayan kulplarda daima aynüiarçalar kullanllâbilmektedir.
Ayrlîla durdurma IevhasEl/e burç arasIa dönme durdurma elemanlarEl/e/veya mandallar olusturulmasi] gerekmektedir. Bu sayede kulp rahatlllîla belirlenen pozisyona hareket ettirilebilmektedir.
Kulpun döner sekilde monte edilmesi için, durdurma levhasi bir boyun ç-lîßaglanmasü bunun burç ve/veya kulpun kulp boynunu döner sekilde almasElIe avantajl- YapÇlburç boyun çilZIEtEDIe aynEIhizada olacak sekilde baglandigJEba, özellikle düz kalmaktadE Burç aynIZI hizada olacak sekilde boyun uzant- baglandlgllEtla, kulp için büyük ölçüde düz bir temas yüzeyi olusmaktadlîl Kulp boynu, durdurma levhas- boyun ç--Egeçerse, kulp boynu düz ve aynEliiizada olacak sekilde, içten boyun ç-I çevre kenar. yaslanan burç Üzerine dayanmaktadlü böylece kulp burada da çallgtüna poligonu, sabitleme elemanElve burç aracmmýla eksensel olarak durdurma Ievhaslîüzerinde sabitlenmektedir.
Görsel nedenlerden dolayEdurdurma levhasII bir kapaga sahip olmasEgerekmektedir. Bu tür bir kapak tercihen durdurma Ievhasüb tutturulabilmektedir. Böylece dlgarlâbn vida gibi sabitleme elemanIarlîgiiörünmemektedir.
Malzeme olarak sabitleme eleman [Için özellikle metal, tercihen yayIEelik uygundur.
Burç tercihen metalden ve özellikle tercihen baslik,` kaIIIEUan üretilmektedir. BazD durumlarIa, özellikle yükün az oldugu durumlarda burç plastik maddeden üretilebilmektedir. En azIan bu durumda klýrUma islemi tercihen slîlak gerçeklesmektedir.
AyrlEla durdurma IevhasII plastik maddeden ve/veya metalden olusmaslZlgerekmektedir.
Burada da tasarn baleç kalip] olarak özellikle uygundur.
Burulma yayEtemeI olarak plastik maddeden olusabilmektedir, ancak metal, özellikle yay çeliginden yapllândlüna daha uzun ömürlüdür.
Diger özellikler, ayrütllâr ve avantajlar istemler ve asag. çizimler dogrultusunda açllZIanan yapllândlîrlna örneklerinden ortaya çlEtnaktadE Burada: Sekil 1 kapi. karsiElyüzlerinde birinci ve ikinci kulpa sahip bir çallgtüna kolunun parça semalellîl Sekil 2 çallgtlElna kolunun parça semasIls-_I Sekil 3 yerlestirilmis bir burç ile birinci dönme aç-a burç ile klîrüân bir sabitleme elemanlEla sahip durdurma IevhalellEl gösterimi, ve Sekil 4 yerlestirilmis bir burç ile ikinci dönme aç-a burç ile klîrllân bir sabitleme elemanEla sahip durdurma IevhasII gösterimidir.
Sekil 1 kapi. (100) (yalnlîta kesitsel olarak gösterilmektedir) karsiElyüzIerinde bir birinci (10) ve bir ikinci kulpa (90) sahip çallStlElna kolunun (1) parça semasIIZgöstermektedir.
KapII (100) bir oyugu içine yuva kilidi (102) sokulmaktadlîlve vidalanarak sabitlenmektedir.
Yuva kilidi (102), eksensel olarak hareketli, özellikle geri çekilebilir ve uzayabilir bir kilit diline (103) sahiptir. Yay kuvveti aracügllýla kilit dili (103) uzantlElIbozisyonda tutulmaktadE Kilit dilinin (103) geri çekilmesi için bu döner bir kilit somunu ile kinematik olarak baglanmaktadlEl Kilit olugundan bir çallgtüna poligonu (12) iç içe geçecek sekilde sokulabilmektedir. ÇallStlElna poligonu (12) dört kenarIIEve kulplar (10, 90) aracHJIjllsîla döndürülebilmektedir, böylece kulplar (10, 90) kilit dilinin (103) geri çekilebilmesi aktiftir.
Parça semaslÇlbiIesenlerin montajdan önceki olasElbir pozisyonuna karslIJKl gelmektedir. Ikinci kapElkulpunun (90) ön yüzünde, kaplElI (100) sabitlenmesi için bir durdurma levhaslîq91) ile baglandiglü görülmektedir. Bu amaç ise durdurma levhasia (91) vida delikleri saglanmaktadIB Ikinci kulp (90) bir boylamas- eksen (L) etrafIa döner sekilde ikinci durdurma IevhasIJ91) üzerine monte edilmektedir. ÇaIIStEma poligonu (12) ikinci kulpun (90) içine sokulmaktadlîl burada bir basslîl vida ile (gösterilmemektedir) sabitlenmektedir ve durdurma IevhaleIJ91) geçmektedir. ÇaligtlElna poligonunun (12) birinci yönde (R1) hareket ettirilmesiyle kilit somunu içine girebilmektedir.
KapII (100) karsiElyüzünde, durdurma levhas- (20) eksensel olarak sabit ve döndürülebilir sekilde monte edildigi birinci kulp (10) görülmektedir. Kulpun (10) ön yüzünde, içine çallStlEna poligonunun (12) sokulabildigi bir girintisi vardE AyrlEla, içeride durdurma IevhasEI (20) üzerine dayanan bir burcu (40) vardlü Burç (40) çallgtlElna poligonu (12) için bir geçis açlEliglEb sahiptir. Ayrü burç (40) yapigiarak ve iç içe geçerek, ayrlîla eksensel olarak sabit sekilde ve dönmeyecek sekilde sabit biçimde bir sabitleme elemanü60) ile, özellikle kIEtI (80) yoluyla baglanmaktadlEl Burç (40) ve sabitleme elemanEQ60) bu sekilde önceden monte edilmis bir bilesen olusturmaktadlEl Sabitleme elemanEl(60) çallStlEna poligonunun (12) birinci yönde (R1) sokulabildigi bir sabitleme açilZIlîgliEb sahiptir. KarsIEl ikinci yönde (R2) çalEtlElna poligonu (12) sabitleme elemanIan (60) sokulmanI ardIan eksensel yönde (L) sabitlenmektedir. AyrlEb sabitleme elemanlJ60) araclIigllîla burç (40) dönmeyecek sekilde çaligtüna poligonu (12) ile baglanmaktadlü Sekil 1'e göre birinci kulpun (10) bilesenin daha ayrlEtlIJIZrliösterimi sekil Z'ye göre çaligtlîrlna kolunun (1) parça semalelda görülebilmektedir. Sekil 2'de, bilesenin altüaarçadan olustugu görülmektedir, bunlar; birinci kulp (10), kapaga (24) sahip birinci durdurma levhasIZQZO), bir Burulma yaym13), bir burç (40) ve bir sabitleme elemanIlEl(60).
Birinci kulp (10) büyük ölçüde L seklindedir ve klgla ayr- ön yüzünde çallstlElna poligonunun (gösterilmemektedir) yerlestirilmesi için bir girintiye (11) sahiptir. Bu ön yüzde ayrlîla büyük ölçüde silindirik bir kulp boynu (16) olusturulmaktadE Kulp boynu (16) ile birinci kulp (10) durdurma IevhalellEl (20) boyun uzant- (23) yerlestirilebilmektedir. Boyun çIKIEtlîIEtla (23) burç (40) döndürülebilir sekilde monte edilmektedir ve birinci kulpun (10) kulp boynu (16) burç (40) Içine sokulabilmektedir.
Birlestirildiginde burç (40) birinci kulp (10) yönünde boyun ç-EIIB) ile aynEhizada birlesmektedir. Burcun (40) geçis açlEIlglII (41) çapüçalßtlülna poligonunun çapian daha büyüktür. Burç (40) tercihen metalden ve özellikle tercihen baslik; kalIian üretilmektedir.
Durdurma IevhaslIQZO) plastik maddeden ve/veya metalden olusabilmektedir.
Birinci durdurma IevhasE(20) ve burç (40), radyal ara haznede burulma yayIE[13) almak üzere yapllândlEllüîaktadB böylece burulma yayII (13) burcu (40) ve birinci durdurma levhasi (20) göre birinci konumda tutulabilmektedir. Yay kuvvetine karsEburç (40) birinci durdurma levhasi (20) göre döndürülebilmektedir. Burulma yaylZl(13) tercihen yay çeliginden olusmaktadE AyrlEia, birinci durdurma levhalelI (20) kapII veya pencerenin üzerine sabitlenmek için vida deliklerine (21) sahip oldugu görülmektedir. Ayrlîh bir mandal elemanü(22) durdurma levhasII (20) dlg çevresinde görülebilmektedir. Halka seklinde kapak (24) birinci kulp (10) sayesinde Itilebilmektedir ve birinci durdurma levhaslIlIZO) üzerine yerlestirilmektedir. Durdurma levhas- (20) mandal elemanE(22) daha sonra kapagI (24) yanlariaki mandal elemanEile kenetlenmektedir.
Burç (40) halka seklinde sabitleme elemanII (60) sabitlenmesi için klîl'IillIkenarlara (42), özellikle on altEtane kenara sahiptir. Klîrlillîkenarlar (42) bilesenin ön montaj-a deforme olan bos silindirik birer pim baglant-an (43) olusmaktadlEl Burç (40) ve sabitleme elemanü (60) araleUaki yapllândlîilna sekil 3'te daha iyi görülebilmektedir, bu sekil yerlestirilen burca (40) sahip durdurma IevhasE(20) gösterimi ile birinci dönme aç-a burç (40) ile klîl'llân sabitleme elemanlEQöO) sekil Z'ye göre göstermektedir.
Sekil 3'ün dlglçevresinde önce kapak (24) ve sonra kulp (10) görülmektedir. KapagI(24) iç çevresine birinci durdurma IevhasE(20) SIÜEI Durdurma IevhasII (20) çevresi üzerinden dört esit sekilde daglEIlârak düzenlenen vida deligi (21) görülmektedir (sekil 2 ile karsllâst-IZ) Durdurma IevhasE(20) içinde burç (40) döndürülebilir sekilde monte edilmektedir. Özellikle burç (40) durdurma levhasi (20) göre birinci dönme durdurucu (14) ve ikinci dönme durdurucu (15) arasia dönebilmektedir.
On altlîpim baglantlîl:{43) dairesel bir yol üzerinde burcun (40) geçis açllZl[gE(41) etraflEda düzenlenmektedir. Pim baglantllârlEUan (43) on ikisine karsHJIZl gelerek plaka seklinde sabitleme elemanIZ(60) aynEbüyüklükte dairesel bir yol üzerinde on iki girintiye (62, 63) sahiptir. Sabitleme elemanII (60) dikdörtgen dlglyaplýa sahip olmaslýia, girintilerden (62) dördünün dairesel delik (62) olarak dörtgen yapIlEl her bir kösesinde olusturulmasü mümkündür. Diger sekiz girinti (63) çiftler halinde, dört kösenin her birinde, sabitleme elemanü(60) üzerindeki kenar tarafIaki çentikler (63) olarak olusturulmaktadlEl Sekiz çentigin (63) her biri yari daire seklinde yapllândlîilîhaktadlîl AyrIEla burç (40) bir temas yüzeyine (F) sahiptir, bu yüzey üzerinde sabitleme elemanE(60) klîmen, özellikle halka seklinde bulunmaktadlü KlîrIIEkenarlar (42) veya pim baglantüârü (43) temas yüzeyi (F) bölgesinde bulunmaktadlü Ek olarak burç (40) ve sabitleme elemanmöû) arasIa sabitleme elemanII (60) çevresi üzerinde, sabitleme elemanEEQ60) burca (40) göre dönmeyecek sekilde bulunduran birinci durdurma parçalar (45) olusturulmaktadlü Durdurma parçalarII (45) saglanmasEIçin burçlar (40) yuva girintilerine (44) sahiptir, bunlar içinde sabitleme elemanE(60) dönmeyecek ve aynEhizada olacak sekilde yerlestirilmektedir. Yuva girintisinin (44) zemini temas yüzeyini (F) olusturmaktadE Burçlar (40) ve sabitleme elemanE(60) bos silindirik pim baglantHârII (43) deformasyonu sayesinde baglanmaktadß bu sayede klîl'llfna (80) olusmaktadEl Girintilerden (62, 63) birine karsl]]]Zl gelmeyen dört pim baglantlîilîa deforme olmaktadB böylece bunlar burçtan (40) aslEIlZl kuvvetli sekilde çiEinamaktadlEl Sabitleme elemanEQ60) özellikle, çallgtlîilna poligonunu (12) burca (40) göre dönmeyecek ve eksensel olarak sabit sekilde alma görevine sahiptir. Bunun Için sabitleme eleman.. (60) metalden, tercihen yay çeliginden ve/veya metal levhadan olusmaslgerekmektedir.
Sabitleme elemanE(60), çallStEina poligonunun (12) burç (40) içine yerlestirilmesinin birinci yönde (R1) (bkz Sekil 2) aktif olacagEI/e karslîlyönde (R2) (bkz Sekil 2) engellenecegi sekilde tasarlanmaktadIEI Tercihen sabitleme elemanlî(60) dört kertige (64) sahiptir, bunlar içe dogru sabitleme açllZliglElJöl) göstermektedir ve çallstlînha poligonu (12) ile temas halindedir. Sekil Z'den görülebildigi gibi, kertikler (64) burada hafif açEIa ve birinci yönde (R1) dizilmektedir. Bu sekilde kertikler (64) kulp (10) üzerinde çekilmeleri halinde bu yöne ters yönde etki etmektedir. Kertikler (64) üzerinde keskin kenarlar araclIJgEa bunlar yaplgtlülân ve/veya iç içe geçerek çallStlEina poligonu (12) ile temastadlü Bu islevin gerçeklesmesi için, plaka seklinde sabitleme elemanII (60) maksimum 1,50 mm, tercihen maksimum 1,00 mm ve özellikle tercihen maksimum 0,50 mm kal-[Eta olusturulmasEtiercih edilmektedir.
Sekil 3'te, burcun (40) ikinci bir sapan dönme aç-a burç (40) ve sabitleme elemanü60) arasIa ikinci bir durdurma parças-(46) olusturdugu görülmektedir. Bu sayede aynü bilesenlerin, kaplElI karslt] yüzlerinde sol ve sag durdurma parçalarlZliçin kullanllüiaslîl mümkündür. Bu amaçla, kulpun (10) sekil 4'te gösterildigi gibi döndürülmesi gerekmektedir.
Sekil 4, sekil 3'teki gösterime büyük ölçüde karsHJKI gelmektedir, bu nedenle yalnlîta farklEl noktalar açllZlanmaktadlB Döndürülen kulpun (10) yania Sekil 4'te birinci (14) ve ikinci dönme durdurucu (15) degistirilmektedir. Böylece birinci dönme durdurucu (14) üzerindeki kulp (10) arzu edilen yatay veya dikey konumda hizalanmaslîlçin, gösterilen yapllândlîilnada dönme aç_ düzeltmesi gerçeklestirilmektedir. Bu, sabitleme eleman_ (60) burca (40) göre ikinci bir dönme aç-a sabitlenmesi ile saglanmaktadlEl Ikinci dönme aç-a sekil 3'e göre kullanllüiayan pim baglantllârE(43) klîl'II (80) parçasldlü buna karsi diger dört pim baglantElJ43) sabitleme islemine katklElla bulunmamaktadB Yuva girintisinin (44) birinci dönme açEljlçin birinci durdurma parçaslü45) ve ikinci dönme açlgîiçin ikinci durdurma parçasIEK46) saglamasüçin bunlarI çevre geometrisi, birinci dönme açlîlîiçin yuva girintisi ve ikinci dönme açlîlîlçin yuva girintisinin toplamEile elde edilmektedir.
Dönme aç-I düzeltilmesi gerektiginde, fazladan pim baglantllârII (43) ve ikinci durdurma elemanlar.. (46) kullanIilElzlan kaçIllâbilmektedir.
Referans Isaretleri Listesi 1 Çallgtlîrlna kolu 60 Sabitleme elemanEl Kulp 61 Sabitleme açllZllglEl 11 Girinti 62 Girinti, delik 12 Çallgtlüna poligonu 63 Girinti, çentik 13 Burulma yaylZl 64 Kertik 14 Birinci dönme Ikinci dönme 80 Km 16 Kulp boynu 90 ikinci kulp Durdurma IevhaslZ] 91 Ikinci durdurma levhasEl 21 Vida deligi 22 Mandal elemanEl 100 Pencere veya kapEl 23 Boyun çlKIEtlîEl 102 Zlîana kilidi 24 Örtü 103 Kilit dili

Claims (13)

ISTEMLER
1. Pencere ve/veya kapliâr (100) için çaIISIEna kolu (1) olup, durdurma IevhasE(20) içinde veya üzerinde eksensel olarak sabit veya döndürülebilir sekilde monte edilen bir kulpa (10) ve durdurma IevhasII (20) içerisinde desteklenen bir burca (40) sahiptir, burada kulp (10) ön yüzünde çallstlElna poligonunun (12) eksensel ve dönmeyecek sekilde sabitlendigi bir girintiye (11) sahiptir, burada burç (40), çaligtlüna poligonu (12) için bir geçis açiKligi. (41) sahiptir ve iç içe geçerek ve/veya yaplgtülârak sabitleme elemanüi60) ile baglanmaktadü burada sabitleme elemanEi(60), çaIlStlîiina poligonunun (12) içinden ç-EyaptigiEl/e içinde çaliStEna poligonunun (12) eksensel yönde (L) sabitlendigi bir sabitleme açiigilgi- (61) sahiptir, burada burç (40) ve sabitleme eIemanE(60) bir klîrIi (80) sayesinde eksensel olarak sabit ve dönmeyecek sekilde birbirleriyle baglanmaktadlîl çallgtlElna kolu, karimi (80), burçlarI (40), her biri, sabitleme elemanII (60) girintisiyle (62, 63), deformasyon sayesinde iç içe geçerek baglanmasMa olusturulan en az iki klîrIiIEkenar (42) içermesi, her birinin, içi bos silindirik, deforme olmus pim baglantilârIan (43) olusmaslîille karakterize edilmektedir.
. Pim baglantilârII (43), en az bir dairesel yol üzerinde burcun (40) geçis açilZlgEHI) etrafIa düzenlenmesi ile karakterize edilen, Istem 1'e göre çallgtmna kolu (1).
. Sabitleme elemanII (60) girintilerinden (62) en az birinin bir delik (62) olmasEiile karakterize edilen, Istemler 1 veya Z'den birine göre çalStEna kolu (1).
. Sabitleme elemanII (60) girintilerinden (63) en az birinin bir çentik (63) olmaslîile karakterize edilen, Istemler 1 ila 3'ten birine göre çaIiStIHna kolu (1).
. Sabitleme elemanII (60) dikdörtgen dlglyapüla sahip olmaslZIIe karakterize edilen, önceki istemlerden birine göre çaliStlElna kolu (1).
. Her dört kösede delik (62) olarak olusturulan bir girintinin (62) sabitleme elemanE(60) üzerinde olusturulmasEile karakterize edilen, Istem 5'e göre çallgtlîiina kolu (1).
. Dört kösenin her biri üzerinde kenar taraflEUa çentikler (63) olarak olusturulan iki girintinin (63) sabitleme elemanl:(60) üzerinde olusturulmasEile karakterize edilen, Istemler 5 veya 6'ya göre çallgtlülna kolu (1).
8. ÇallStlElna poligonunun (12), sabitleme açllîllgiIa (61) sabitleme eleman. (60) göre dönmeyecek sekilde sabitlenmesi ile karakterize edilen, önceki istemlerden birine göre çallStlElna kolu (1).
9. Sabitleme elemanII (60), çallgtüna poligonu (12) burç (40) içine birinci yönde (R1) yerlestirilecek ve yerlestirmenin, karslüyönde (R2) engellenecek sekilde olusturulmaslîile karakterize edilen, önceki istemlerden birine göre çallgtlîilna kolu (1).
10.Sabitleme elemanII (60), içeri dogru sabitleme açllZllgilrîb (61) dogru yönlendirilen ve çallgtlEna poligonu (12) ile temas halinde olan kertiklere (64) sahip olmasEIile karakterize edilen, önceki istemlerden birine göre çallgtlîilna kolu (1).
11.Sabitleme elemanII (60), plaka seklinde olmasül'e klglnen burç (40) üzerine dayanmasü ile karakterize edilen, önceki istemlerden birine göre çallStlElna kolu (1).
12.Burç (40) ve sabitleme elemanElöo) arasIa sabitleme eleman- (60) çevresi üzerinde, sabitleme elemanIEKGO) burca (40) göre dönmeyecek sekilde monte eden durdurma parçalar_ (45) olusturulmasEile karakterize edilen, önceki istemlerden birine göre çallgtlElna kolu (1).
13.Durdurma parçalarII (45), burç (40) sabitleme elemanII (60) dönmeyecek sekilde yerlestirildigi bir yuva girintisine (44) sahip olarak olusturulmasEile karakterize edilen, önceki istemlerden birine göre çallgtlElna kolu (1).
TR2018/15392T 2014-07-09 2015-07-03 Çalıştırma kolu. TR201815392T4 (tr)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE102014109614.2A DE102014109614A1 (de) 2014-07-09 2014-07-09 Betätigungshandhabe

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR201815392T4 true TR201815392T4 (tr) 2018-11-21

Family

ID=53510779

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2018/15392T TR201815392T4 (tr) 2014-07-09 2015-07-03 Çalıştırma kolu.

Country Status (5)

Country Link
EP (1) EP2966243B1 (tr)
CN (1) CN205063543U (tr)
DE (1) DE102014109614A1 (tr)
ES (1) ES2692388T3 (tr)
TR (1) TR201815392T4 (tr)

Families Citing this family (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
ITUA20164589A1 (it) * 2016-06-22 2017-12-22 Olivari B S P A Dispositivo di richiamo di una maniglia
DE102016124557A1 (de) * 2016-12-15 2018-06-21 Hoppe Ag Anschlagkörper für Betätigungshandhabe, Betätigungshandhabe und Tür
DE102017103102A1 (de) 2017-02-15 2018-08-16 Hoppe Ag Betätigungshandhabe
TWM547016U (zh) * 2017-04-18 2017-08-11 Taiwan Fu Hsing Industrial Co Ltd 鎖具結構之回彈裝置
IT201800004467A1 (it) * 2018-04-13 2019-10-13 Dispositivo di comando manuale della serratura di un serramento
IT201800002404U1 (it) * 2018-04-18 2019-10-18 Dispositivo di comando manuale della serratura di un serramento

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB963796A (en) * 1962-06-01 1964-07-15 Walter Rowley Ltd Door fastening actuating means
DE8527958U1 (de) * 1985-10-01 1987-02-05 Hoppe Gmbh & Co Kg, 3570 Stadtallendorf Türbeschlag
SE9601969L (sv) * 1996-05-23 1997-06-16 Assa Ab Anordning vid dörrtrycke
DE29801858U1 (de) 1998-02-05 1998-04-02 Dorma Gmbh + Co. Kg, 58256 Ennepetal Türdrückeranschluß an einem Türblatt
DE19901644A1 (de) 1999-01-19 2000-07-20 Hoppe Ag Befestigungsplatte
DE29922496U1 (de) 1999-12-22 2000-03-30 Hoppe Ag St Martin Betätigungshandhabe
DE202007000380U1 (de) * 2007-01-04 2008-05-15 Hoppe Ag Rückholfedereinrichtung für Tür- oder Fensterbeschläge sowie Tür- und/oder Fensterbeschlag
DE202008004598U1 (de) * 2008-04-02 2009-08-13 Hoppe Ag Beschlag für Fenster oder Türen
DE202009000422U1 (de) 2009-01-12 2009-06-10 Hoppe Ag, St. Martin Betätigungshandhabe

Also Published As

Publication number Publication date
EP2966243A1 (de) 2016-01-13
ES2692388T3 (es) 2018-12-03
DE102014109614A1 (de) 2016-01-14
EP2966243B1 (de) 2018-09-12
CN205063543U (zh) 2016-03-02

Similar Documents

Publication Publication Date Title
TR201815392T4 (tr) Çalıştırma kolu.
ES2354295T3 (es) Empuñadura giratoria para un cierre de una hoja de una ventana o similar, así como procedimiento para el accionamiento del cierre.
CN107407102B (zh) 用于门窗把手的保持元件和在窗框、门扇或类似物的容纳开口上的门窗把手的装置
ES2428490T3 (es) Herraje para puerta o ventana
EP2420640A1 (en) A handle assembly
CZ26302U1 (cs) Svěrací zařízení
JP2019085867A (ja) 対向する取付面の間に建築カバーリングを取り付けるための取付要素
EP2063062B1 (en) Adjustment of spring tension
JP2008525144A (ja) ディスプレーユニットのダブル運動式開閉システム
WO2005086844A9 (en) Magnetism to control friction checks for rods
US8662464B2 (en) Adjustable, retractable ceiling and wall hanging system
ES2788875T3 (es) Bisagra de liberación rápida para una unidad de tapa de asiento de un retrete
EP3115530B1 (en) Lock for an interior door
WO2005019659A2 (en) Self-locking hinge
ES2869392T3 (es) Cierre de puerta
US84987A (en) Improvement in sash fastener and adjuster
EP2806087B1 (en) Fastener for a window or a door
US399423A (en) Paul l
JP6953729B2 (ja) トーションバネユニット
CN207974642U (zh) 一种多向式多功能十字形四点定位防盗门锁面板
GB2553081B (en) Window unit
US817220A (en) Sash-center.
JP2015206167A (ja) ダイヤル錠
JP5496109B2 (ja) 固定具
JP5773946B2 (ja) 挟持装置