SE460744B - Avboejningsok samt saett att bilda en spole i ett avboejningsok - Google Patents

Avboejningsok samt saett att bilda en spole i ett avboejningsok

Info

Publication number
SE460744B
SE460744B SE8403637A SE8403637A SE460744B SE 460744 B SE460744 B SE 460744B SE 8403637 A SE8403637 A SE 8403637A SE 8403637 A SE8403637 A SE 8403637A SE 460744 B SE460744 B SE 460744B
Authority
SE
Sweden
Prior art keywords
winding
core
turn
turns
wire
Prior art date
Application number
SE8403637A
Other languages
English (en)
Other versions
SE8403637D0 (sv
SE8403637L (sv
Inventor
Jr J H Schier
Jr W E Brooks
Original Assignee
Rca Licensing Corp
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Rca Licensing Corp filed Critical Rca Licensing Corp
Publication of SE8403637D0 publication Critical patent/SE8403637D0/sv
Publication of SE8403637L publication Critical patent/SE8403637L/sv
Publication of SE460744B publication Critical patent/SE460744B/sv

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01JELECTRIC DISCHARGE TUBES OR DISCHARGE LAMPS
    • H01J29/00Details of cathode-ray tubes or of electron-beam tubes of the types covered by group H01J31/00
    • H01J29/46Arrangements of electrodes and associated parts for generating or controlling the ray or beam, e.g. electron-optical arrangement
    • H01J29/70Arrangements for deflecting ray or beam
    • H01J29/72Arrangements for deflecting ray or beam along one straight line or along two perpendicular straight lines
    • H01J29/76Deflecting by magnetic fields only
    • H01J29/766Deflecting by magnetic fields only using a combination of saddle coils and toroidal windings
    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01JELECTRIC DISCHARGE TUBES OR DISCHARGE LAMPS
    • H01J9/00Apparatus or processes specially adapted for the manufacture, installation, removal, maintenance of electric discharge tubes, discharge lamps, or parts thereof; Recovery of material from discharge tubes or lamps
    • H01J9/236Manufacture of magnetic deflecting devices for cathode-ray tubes

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Manufacturing & Machinery (AREA)
  • Formation Of Various Coating Films On Cathode Ray Tubes And Lamps (AREA)
  • Coils Or Transformers For Communication (AREA)
  • Coil Winding Methods And Apparatuses (AREA)

Description

uv biät an DUO: ÛV*: '..'- ' ' u nov . . ggn» a 0 o a 460 744 2 Den tvära ändringen i tràdriktningen då man använder sig av lindningsmetoden med rak tillbakaföring kan medföra att lindningsvarven nära slutet av lindningsskiktet glider bort från sitt iage eller dras ber: från sitt 1äge._Fö1¿ekc11gen kan det vid ok där man använder sig av metoden med rak till- bakaföring bli nödvändigt att utnyttja byglar som är belägna vid kärnans ändar och som inkluderar slitsar eller flikar för att hàlla lindningsvarven pá plats, eller annars kan det bli nödvändigt att tillgripa lim eller något annat bindemedel, t.ex. hetsmältande lim, för att halla fast ändvarven hos tråden i spollindningsskiktet i läge. Användning av dylika byglar med- för en betydande ökning i kostnaden för avböjningsoket, och användning av lim medför en ökning i komplikationsgraden vid tillverkning samt i tiden som går àt för framställning av oket.
Lindningsmetoden med spiralformig tillöakagàng möjliggör att oket kan konstrueras utan de ovan beskrivna àterhàllande faktorerna. Emellertid kan närvaron av den spiralformiga retur- lindningen längs kärnans insida i det aktiva avböjningsomrádet ge upphov till störande fält som kan inverka ogynnsamt pá av- böjningsokets prestanda.
Föreliggande uppfinning avser ett avböjningsok som kan. lindas under tillämpning av metoden med rak tillbakaföring utan att man behöver tillgripa byglar resp. bindemedel för att få fest tråden. ' I enlighet med en föredragen utföringsform av uppfinningen innefattar ett avböjningsok en magnetiskt genomtränglig kärna och en avböjningsspole som är toroidformigt upplindad på kärnan.
Avböjningsspolen har ett första lindningsläge som innefattar ett flertal metalltràdlindningsvarv och som upptar ett bàgfor- migt område pá kärnan. Minst ett ytterligare lindningsläge lin- das sedan det första lindningsläget har lindats och inkluderar ett flertal lindningsvarv som är belägna utanpå det första lindningsläget. Minst ett lindningsvarv i det ytterligare lind- ningsläget sträcker sig förbi änden hos det första lindnings- läget och ligger i samma nivå som lindningsvarven hos detta, varvid sidoförskjutning av det utskjutande lindningsvarvet hindras av närvaron av det första lindningsläget.
Uppfinningen kommer att beskrivas i detalj i det följande " ' 'A Du I 0 |..uo.d0.. ._ , 460 744 3 under hänvisning till bifogade ritningar, på vilka fig. l visar en från sidan tagen tvärsektion av ett televisionsavböjnings- ok, fig. 2 är en från sidan tagen vy av en vertikalavböjnings- spole, varvid nämnda figur åskådliggör en lindningsmetod med rak tillbakaföring på sätt som är tidigare känt, fig. 3 är en framifrån tagen tvärsektionsvy av en del av en känd vertikal- avböjningsspole, fig. 4 är en sidovy av en vertikalavböjnings- spole och åskådliggör lindningsmetoden med spiralformig till- bakaföring enligt känd teknik, fig. 5 åskådliggör lindnings- fördelningen hos en vertikalavböjningsspole enligt föreliggan- de uppfinning, fig. 6 är en framifrån tagen tvärsektionsvy av en del av en vertikalavböjningsspole som är utformad 1 enlig- het med föreliggande uppfinning, fig. 7 återger lindningsskikt- fördelningen i en vertikalavböjningsspole enligt föreliggande uppfinning och fig. 7a är en del av den i fig. 7 visade avböj- ningsspolen förstorad så att detaljerna skall framträda. _ Fig. l åskådliggör ett avböjningsok lO med ett par verti- kalavböjningsspolar ll som är toroidformigt lindade på en mag- netiskt genomtränglig kärna 12 och ett par horisontalavböj- ningsspolar 13 av sadeltyp. En av plast bestående isolator 14 åtskiljer vertikal- och horisontalavböjningsspolarna elektriskt och fysikaliskt, och nämnda isolator kan bilda en uppbärande OCÜ läßesiflställfifldê 8fl0PdH1fl8 för spolarna och kärnan och som inte är generellt visad.
De toroidformigt lindade vertikalavböjningsspolarna har ett flertal lindningsskikt på vardera hälften av den magnetiskt genomträngliga kärnan. De enskilda lindningsskikten intar eller står mittemot olika lindningsvinklar eller bågformiga områden på kärnan för att det av avböjningsspolarna alstrade avböjnings- fältet skall ha den önskade graden av olikformighet som erford- ras för att elektronstrålarna skall bringas att konvergera.
Spolen på vardera kärnhalvan är lindad kontinuerligt, varvid ett skikt lindas helt och hållet innan ett efterföljande skikt påbörjas.
Det är allmänt känt att lindningsledaren kan àterföras till utgångspunkten för nästa lindningsskikt väsentligen på ett av två sätt. Det ena sättet är enligt metoden som benämnes metoden med rak tillbakaföring, såsom är visat i fig. 2, där en retur- 460 744 4 lindning följer en i huvudsak direkt bana, som är angiven av pilen 17, längs kärnans utsida från änden hos ett lindnings- skikt, som är lindat i en av pilen 16 angiven riktning, till början på nästa lindningsskikt. Den tvära ändringen i metall- trädens riktning vid början av varje lindningsskikt medför att lindningsskiktets första varv glider eller förskjuts i sidled utefter kärnans yta, vilket kan medföra att man måste använda sig av en bygel 50. I bygeln 50 ingår en eller flera radiellt förlöpande flikar 51, kring vilka tråden leds.
Anledningen till att begynnelselindningsvarven visar en benägenhet att glida är àskàdliggjord medelst pilen 18 i fig.3, vilken pil visar lindningsriktningen för lindningsvarven hos varje lindningsskikt. Fig. 3 visar en tidigare känd lindnings- teknik enligt vilken ett lindningsskikt 20 (som är visat sche- matiskt i tvärsektion) är toroidformigt upplindat på en kärna med hjälp av metoden med rak tillbakaföring. En tillbakaförings- lindning 19 är visad i tvärsektion längs utsidan hos kärnan 2l och lindningsskiktet 20. Begynnelselindningsvarvet 22 hos det efterföljande lindningsskiktet är visat utsatt för en kraft som är angiven medelst pilen 23 och som strävar att förskjuta lindningsvarvet pà ett icke önskvärt sätt. Pà grund av denna tendens till en rörelse eller förskjutning av begynnelselind- ningsvarvet eller -lindningsvarven hos vart och ett av de efterföljande lindningsskikten, varigenom icke önskvärda änd- ringar i avböjningsfältet kan förorsakas, kan lindningar som har lindats medelst metoden med rak tillbakaföring eventuellt behöva förses med ytterligare anordningar, såsom ändringar för avböjningsoket eller byglar (inte visade), vilka bildar slitsar eller kanaler för lindningsvarven, eller utskjutande tappar, kring vilka lindningsvarven kan placeras för att de skall kunna hållas 1 läge. Dessa ytterligare organ bidrar till kostnaden för oket och till komplikationsgraden vid tillverk- ning av oket.
Såsom ett alternativ kan avböjningsspolarna lindas med användning av en metod som är känd såsom metoden med spiral- formig tillbakaföring såsom är àskádliggjort i fig. 4. Pilen 24 visar den riktning i vilken lindningsskiktet lindas. Pilarna 25 åskådliggör banan som returledningen 20 tar för att den skall 460 744 5 nå den punkt där nästa lindningsskikt påbörjas. Returlindningen 26 följer en toroidformig bana eller spiralbana med betydande inbördes avstånd, vilken bana omsluter kärnan flera gånger.
Som man ser är ändringen i trádriktningen vid början av varje lindningsskikt betydligt mindre tvär vid tillämpning av meto- den med spiralformig tillbakaföring än då det gäller metoden med rak tillbakaföring. Såsom följd av detta kan spolar med spiralformig rygg lindas utan att man behöver använda sig av organ för att lägesinställa tråden, såsom kärnändringar. Efter- som emellertid en del av returlindningen ligger längs insidan eller det aktiva området hos kärnan kan spolen med spiralformig rygg införa icke önskvärda övertoner i avböjningsfältet, vari- genom icke önskvärda svängningar uppstår i avböjningsströmmen.
Fig. 5 visar schematiskt lindningsfördelningen hos en av- böjningsspole i enlighet med föreliggande uppfinning och áskàd- liggör ett upp- och nedvänt pframidarrangemang. I avböjnings- spolen ingar ett flertal lindningsskikt eller lägen 30, 31, 32 och 33 som är toroidformigt lindade pà en spole 3H under ut- nyttjande av metoden med rak tillbakaföring utan att några ytterligare organ för att hålla och lägesinställa metalltráden erfordras. De pà varandra följande lindningslägena 30, 31, 32 och 33 hos avböjningsspolen är visade schematiskt såsom ståen- de mittemot successivt allt större lindningsvinklar eller båg- formiga områden hos kärnan. Närmare bestämt upptar lindnings- läget 31 en större lindningsvinkel än skiktet med lindnings- läget 30. Likaså står lindningslägena 32 och 33 successivt mitt- emot större lindningsvinklar. Antalet lindningsvarv hos varje läge som är visat i fig. 5 är givet endast såsom ett exempel, och andra antal lindningsvarv eller andra fördelningar är möj- liga.
Läget 30 finns på kärnans 34 yta. Läget 31 har en sådan lindning att denna är belägen ovanför läget 30. Såsom man str i fig. 5 sträcker sig emellertid en del av lindningsvarven vid vardera änden av lindningsläget 31 förbi ändarna hos lindnings- läget 30. Dessa lindningsvarv dras av den mekaniska spänning som utövas av lindningsmaskinens lindningstrådförare mot kärnan 34 1 pilarnas 35 riktning. Lindningsvarven vid slutet av läget 31 kommer därför att bli belägna utefter kärnans 34 yta under 460 744 6 ~ , det att återstoden av läget 31 kommer att ligga över läget 30.
Likaledes kommer en del av lindningsvarven vid vardera änden av lägena 32 och 33 att dras av lindningstràdföraren mot kär-. nan 34 i pilarnas 36 resp. 37 riktning.
Såsom har beskrivits ovan visar ändringen 1 lindnings- riktning vid början av ett nytt lindningsläge efter trädens raka tillbakaföring längs utsidan av det tidigare lindnings- läget en benägenhet att förorsaka en sidoriktad förskjutning 9 av de ursprungliga lindningsvarven i det efterföljande lindnings- läget. Såsom man ser 1 fig. 6 är den i fig. 5 àskádliggjorda av- böjningsspolen inte utsatt för denna förskjutning av lindnings- _ varv. Fig. 6 visar schematiskt lindningsläget 30 toroidformigt Å placerat på kärnan 34. Lindningen 39 med rak tillbakaföring, vilken lindning erhålls sedan läget 30 har fyllts, är visad i tvärsektion. Tràdlindningsriktningen är àskádliggjord medelst pilen 40. Begynnelselindningsvarvet 41 hos lindningsläget 31 (fig. 5) ligger längs kärnans 34 yta. Kraften som försöker för-' skjuta lindningsvarvet 41 àt sidan, vilken kraft är antydd medelst pilen 42, medför inte någon förskjutning av lindnings- varvet 41 därför att närvaron av lindningsläget 30 tjänstgör såsom ett hinder för varje rörelse hos lindningsvarvet 41. Be- gynnelsevarven hos de efterföljande lindningslägena 32 och 33 kommer Också att hindras från att röra sig eller från att för- skjutas av närvaron av de tidigare lindade lindningstrádlägena.
Genom att spolarnas lindningslägen lindas med allt större lind- ningsvinklar kommer begynnelselindningsvarven hos varje lind- ningsläge att effektivt förankras pá plats av det tidigare 11 nanlngslägec. ' ' Fig. 7 visar en spole 43 som är lindad i enlighet med före- liggande uppfinning. De successivt ökande lindningsvinklarna I hos lindningslägena 44, 45, 46 och 47 är antydda medelst vink- larna som är betecknade 644, 645, 646 resp. 647. Begynnelse- lindningsvarvet hos varje lindningsläge är betecknat 44a, 45a, 46a resp. 47a. Det sista lindningsvarvet är pà likartat sätt betecknat 44b, 45b, 46b resp. 47b. De 1 fig. Ta visade pilarna 144, 145, 146 och 147 anger generellt konturen hos vart och ett av de respektive lindningslägena 44, 45, 46 och 47. Man ser att lindningsvarven hos ett givet lindningsläge intar olika lind- J» , . 460 744 7 ningsnivàer. Exempelvis intar lindningsvarven hos lindnings- läget 47 fyra olika lindningsnivàer.
~Om så önskas kan ett bindemedel pàföras kärnans yta innan pàiindníng sker, nämligen för acc nJä1pa_c111 att upprätt- hålla läget hos lindningsvarven, men detta är inte nödvän- digt. Fördelarna som uppnås medelst föreliggande uppfinning gäller för spolar som lindas med antingen en radäell kon- figuration eller en förspänningskonfiguration.
De under utnyttjande av den ovan beskrivna nya metoden med inverterad pyramid lindade avböjningsspolarna ger upp- hov till avböjningsfält som är väsentligen identiska med de avböjningsfält som åstadkommas medelst konventionella lindningsmetoder, varvid dock kravet pá h Jälpmedel för att hålla fast metalltràden i läge inte längr ' e kvarstår.

Claims (1)

  1. 460 744 8 PATENTKRAV ' .
    1. Avböjningsok innefattande en magnetiskt genomtränglig kärna och en på nämnda kärna toroidformigt lindad avböjningsspole, som innefattar ett första lindningsläge, som inkluderar ett flertal lindningsvarv, som upptar ett första bågformigt område hos nämnda kärna, och minst ett första ytterligare lindningsläge pålindat efter nämnda första lindningsläge och kopplat till nämnda första lindningsläge genom en returlindning samt innefattande ett flertal lindningsvarv som är belägna utanpå nämnda första lindningsläge, k ä n n e t e c k n a t därav, att minst ett lindningsvarv hos nämnda ytterligare lindning (45) sträcker sig förbi en ände hos nämnda första lindningsläge (HU) och ligger intill lindningsvarven nos nämnda första lindnings- läge (HH) så att sidoförskjutning av det utskjutande lindnings- varvet hindras av närvaron av nämnda första lindningsläge (44).
    2. Avböjningsok enligt krav 1, k ä n n e t e c k n-a t därav, att returlindningen (39) mellan nämnda första lindningsläge (30) och nämnda ytterligare lindningsläge (31) följer en väsentligen direkt bana längs nämnda kärnas (12) utsida utan att förlöpa längs insidan hos nämnda kärna (12).
    3. Avböjningsok enligt krav 1, k ä n n e t e c k n a t därav, att den vinkel (645) som står mittemot ett efterföljande lindningsläge (H5) är större än den vinkel (GRÅ) som står mittemot det tidigare lindningsläget (NU).
    4. Avböjningsok enligt krav 1, k ä n n e t e c k n a t därav, att minst ett lindningsvarv (41) hos nämnda ytterligare lindningsläge (31) ligger på samma nivå som lindningsvarv hos nämnda första lindningsläge (30).
    5. Sätt att bilda en spole i ett avböjningsok, vilket sätt innefattar momenten att en metalltråd lindas toroidformigt kring en magnetiskt genomtränglig kärna med ett flertal lindningsvarv i ett första lindningsläge från ett första lindningsvarvsläge på kärnas inneryta genom ett första bågformigt omrâde till ett andra lindningsvarvsläge på nämnda inneryta, att tråden förs tillbaka längs den yttre ytan hos kärnan från nämnda andra lindningsvarvsläge till ett trådlindningsvarvsläge bortom nämnda första trâdlindningsvarvsläge för att möjliggöra efterföljande lindningslägen, och att nämnda tråd lindas toroidformigt kring 9 460 744 nämnda kärna i ett flertal lindningsvarv hos nämnda andra lind- ningsläge, k ä n n'e t e c k n a t därav, att nämnda tråd (39) âterförs längs kärnans (12) yttre yta till ett tredje lindnings- varvsläge bortom nämnda första lindningsvarvsläge för att göra det möjligt för det första varvet hos nämnda efterföljande lind- ningsläge (H5) att bli beläget i nivå med det första varvet hos nämnda första lindningsläge (44) och direkt blockerat av detta, varvid nämnda andra lindningsläge står mittemot ett andra bågformigt omrâde.
    6. Sätt att bilda en spole enligt krav 5,.k ä n n e t e c k - n a t av de ytterligare momenten att nämnda andra lindningsläge (45) lindas genom nämnda andra bågformiga omrâde (645) som är större än nämnda första bágformiga område (644) och slutar vid ett fjärde lindningsvarvsläge bortom nämnda andra lindnings- varvsläge, att nämnda tråd àterförs längs kärnans (12) utsida från nämnda fjärde lindningsvarvsläge till ett femte lindnings- varvsläge bortom nämnda tredje lindningsvarvsläge för att möjliggöra för det första varvet hos ett tredje lindningsläge (46) att vara beläget i nivå med de första varven hos nämnda första (UH) och andra (45) lindningslägen och att nämnda tråd lindas toroidformigt kring nämnda kärna (12) i ett flertal lindningsvarv i nämnda tredje lindningsläge (46) från nämnda femte lindningsvarvsläge genom ett tredje bågformigt område 6946).
    8. Sätt att bilda en spole enligt krav 5, k ä n n e t e c k - n a t därav, att nämnda andra lindningsläge (45) innefattar trådvarv som upptar minst två lindningsnivåer med avseende på nämnda kärna (12), varvid nämnda sätt innefattar det ytterligare momentet att linda ett tredje lindningsläge (46)-med ett första lindningsvarv (46a) som är beläget i nivå med de första lindningsvarven hos nämnda första och andra lindningslägen och med lindningsvarv som upptar minst två lindningsnivåer med avseende på nämnda kärna (12). ma 1,; 4:. -
SE8403637A 1983-07-18 1984-07-09 Avboejningsok samt saett att bilda en spole i ett avboejningsok SE460744B (sv)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US06/514,988 US4511871A (en) 1983-07-18 1983-07-18 Modified deflection yoke coils having shootback windings

Publications (3)

Publication Number Publication Date
SE8403637D0 SE8403637D0 (sv) 1984-07-09
SE8403637L SE8403637L (sv) 1985-01-19
SE460744B true SE460744B (sv) 1989-11-13

Family

ID=24049532

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE8403637A SE460744B (sv) 1983-07-18 1984-07-09 Avboejningsok samt saett att bilda en spole i ett avboejningsok

Country Status (25)

Country Link
US (1) US4511871A (sv)
JP (1) JPH0618112B2 (sv)
KR (1) KR920004635B1 (sv)
AT (1) AT394470B (sv)
AU (1) AU573229B2 (sv)
CA (1) CA1204470A (sv)
CZ (1) CZ278885B6 (sv)
DD (1) DD217359A5 (sv)
DE (1) DE3426348A1 (sv)
DK (1) DK165083C (sv)
ES (1) ES8604704A1 (sv)
FI (1) FI78579C (sv)
FR (1) FR2549639B1 (sv)
GB (1) GB2144905B (sv)
HK (1) HK25793A (sv)
IT (1) IT1176407B (sv)
MX (1) MX156515A (sv)
NL (1) NL192412C (sv)
NZ (1) NZ208923A (sv)
PL (1) PL144615B1 (sv)
PT (1) PT78915B (sv)
SE (1) SE460744B (sv)
SK (1) SK537784A3 (sv)
SU (1) SU1449030A3 (sv)
ZA (1) ZA845509B (sv)

Families Citing this family (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4823100A (en) * 1985-07-31 1989-04-18 Rca Licensing Corporation Deflection distortion correction device
FR2613128B1 (fr) * 1987-03-23 1989-05-26 Videocolor Procede de bobinage pour bobinage non radial de deviateur de tube cathodique
JPH04129138A (ja) * 1990-09-19 1992-04-30 Hitachi Ltd 偏向ヨーク
EP0480110B1 (en) * 1990-10-09 1996-09-04 THOMSON TUBES & DISPLAYS SA Deflection yoke with ringing suppression means
CN114566920B (zh) * 2022-03-22 2022-11-04 徐州铭尊机电有限公司 一种电动车电机连接线固定装置

Family Cites Families (14)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
BE553914A (sv) * 1956-01-05
DE1144406B (de) * 1960-03-10 1963-02-28 Telefunken Patent Magnetische Ablenkanordnung fuer Kathodenstrahlroehren
CA919243A (en) * 1969-03-07 1973-01-16 Rca Corporation Toroidal electromagnetic deflection yoke
US3631902A (en) * 1969-07-15 1972-01-04 Sylvania Electric Prod Deflection system for triad-beam cathode-ray tube
US3643192A (en) * 1970-06-03 1972-02-15 Rca Corp Toroidal electromagnetic deflection yoke
US3757262A (en) * 1972-02-28 1973-09-04 Rca Corp Toroidal deflection yoke having conductors wound in flyback manner
JPS5093715A (sv) * 1973-12-20 1975-07-26
US3930185A (en) * 1974-05-20 1975-12-30 Rca Corp Display system with simplified convergence
US3947793A (en) * 1975-03-10 1976-03-30 Rca Corporation Multi-layer toroidal deflection yoke
US4038621A (en) * 1976-03-16 1977-07-26 Zenith Radio Corporation Precision vertical deflection coil for a hybrid television yoke
US4128824A (en) * 1977-09-29 1978-12-05 Rca Corporation Multilayered deflection yoke
US4228413A (en) * 1978-12-11 1980-10-14 Rca Corporation Saddle-toroid deflection winding for low loss and/or reduced conductor length
US4329671A (en) * 1979-08-27 1982-05-11 Rca Corporation Alignment-insensitive self-converging in-line color display
GB2058446B (en) * 1979-08-27 1984-01-18 Rca Corp Alignment-insensitive self-converging deflection yoke for an in-line colour tube

Also Published As

Publication number Publication date
AU3049084A (en) 1985-01-24
NL192412B (nl) 1997-03-03
IT1176407B (it) 1987-08-18
DD217359A5 (de) 1985-01-09
PT78915B (en) 1986-06-03
AT394470B (de) 1992-04-10
DK349584A (da) 1985-01-19
PT78915A (en) 1984-08-01
SK278052B6 (en) 1995-11-08
DK165083B (da) 1992-10-05
ES8604704A1 (es) 1986-02-01
GB2144905B (en) 1987-08-05
FI842789A (fi) 1985-01-19
PL144615B1 (en) 1988-06-30
DE3426348A1 (de) 1985-01-31
ES534201A0 (es) 1986-02-01
MX156515A (es) 1988-09-05
US4511871A (en) 1985-04-16
NL192412C (nl) 1997-07-04
GB8417717D0 (en) 1984-08-15
FR2549639A1 (fr) 1985-01-25
ZA845509B (en) 1985-02-27
GB2144905A (en) 1985-03-13
AU573229B2 (en) 1988-06-02
FI78579C (sv) 1989-08-10
SE8403637D0 (sv) 1984-07-09
FI842789A0 (fi) 1984-07-11
IT8421924A0 (it) 1984-07-17
IT8421924A1 (it) 1986-01-17
SU1449030A3 (ru) 1988-12-30
ATA232884A (de) 1991-09-15
CZ278885B6 (en) 1994-08-17
SE8403637L (sv) 1985-01-19
KR920004635B1 (ko) 1992-06-12
DE3426348C2 (sv) 1988-03-31
NZ208923A (en) 1988-03-30
PL248813A1 (en) 1985-04-09
NL8402252A (nl) 1985-02-18
JPS6041740A (ja) 1985-03-05
KR850000769A (ko) 1985-03-09
CZ537784A3 (en) 1994-04-13
SK537784A3 (en) 1995-11-08
CA1204470A (en) 1986-05-13
FR2549639B1 (fr) 1988-05-13
DK349584D0 (da) 1984-07-17
DK165083C (da) 1993-02-22
HK25793A (en) 1993-03-26
JPH0618112B2 (ja) 1994-03-09
FI78579B (fi) 1989-04-28

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CN101873023A (zh) 电枢
JP2007180056A (ja) 巻線方法及びコイル
SE460744B (sv) Avboejningsok samt saett att bilda en spole i ett avboejningsok
US3757262A (en) Toroidal deflection yoke having conductors wound in flyback manner
US4128824A (en) Multilayered deflection yoke
US4175261A (en) Deflection yoke
US5165614A (en) Winding method for the non-radial winding of a cathode tube deflector and a deflector made thereby
EP0300628A1 (en) Deep nested filament winding
US4925125A (en) Deep nested filament winding
EP0098529A2 (de) Wickelvorrichtung zur Herstellung von Sattelspulen
US6781498B2 (en) Coil for an electrical machine, and method for producing a coil
CA3006608A1 (en) Winding arrangement
CN1070637C (zh) 多线绕制的鞍形偏转线圈及其绕制法
US2917646A (en) Deflecting coil system for cathode ray tubes
US4961545A (en) Deep nested filament winding
CN1011363B (zh) 阴极射线管电磁偏转装置的制造方法
US4243965A (en) Deflection coil
US20220069683A1 (en) Wiring method of stator of rotating electric machine
US4376273A (en) Television deflection yoke having a toroidally-wound deflection coil
JP3370924B2 (ja) スプリット型超伝導コイルの巻線方法
JPH087783A (ja) コイルセパレータおよびこのコイルセパレータへのコイル巻線方法
US1679471A (en) Electric coil
SU1039403A1 (ru) Способ изготовлени сверхпровод щего соленоида
JP2605827Y2 (ja) 偏向ヨーク
SE186502C1 (sv)

Legal Events

Date Code Title Description
NAL Patent in force

Ref document number: 8403637-5

Format of ref document f/p: F

NUG Patent has lapsed