SE458401B - Datadisplaysystem innefattande en central behandlingsenhet samt en displayanordning varigenom bilder uppdateras vaesentligen oberoende av de perioder daa bildfaeltsbuffertanordningar uppfriskar displayen - Google Patents

Datadisplaysystem innefattande en central behandlingsenhet samt en displayanordning varigenom bilder uppdateras vaesentligen oberoende av de perioder daa bildfaeltsbuffertanordningar uppfriskar displayen

Info

Publication number
SE458401B
SE458401B SE8405455A SE8405455A SE458401B SE 458401 B SE458401 B SE 458401B SE 8405455 A SE8405455 A SE 8405455A SE 8405455 A SE8405455 A SE 8405455A SE 458401 B SE458401 B SE 458401B
Authority
SE
Sweden
Prior art keywords
display
data points
image field
memory device
main memory
Prior art date
Application number
SE8405455A
Other languages
English (en)
Other versions
SE8405455D0 (sv
SE8405455L (sv
Inventor
A Bechtolsheim
Original Assignee
Sun Microsystems Inc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Sun Microsystems Inc filed Critical Sun Microsystems Inc
Publication of SE8405455D0 publication Critical patent/SE8405455D0/sv
Publication of SE8405455L publication Critical patent/SE8405455L/sv
Publication of SE458401B publication Critical patent/SE458401B/sv

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G09EDUCATION; CRYPTOGRAPHY; DISPLAY; ADVERTISING; SEALS
    • G09GARRANGEMENTS OR CIRCUITS FOR CONTROL OF INDICATING DEVICES USING STATIC MEANS TO PRESENT VARIABLE INFORMATION
    • G09G5/00Control arrangements or circuits for visual indicators common to cathode-ray tube indicators and other visual indicators
    • G09G5/36Control arrangements or circuits for visual indicators common to cathode-ray tube indicators and other visual indicators characterised by the display of a graphic pattern, e.g. using an all-points-addressable [APA] memory
    • G09G5/39Control of the bit-mapped memory
    • G09G5/393Arrangements for updating the contents of the bit-mapped memory

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Computer Hardware Design (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Theoretical Computer Science (AREA)
  • Controls And Circuits For Display Device (AREA)
  • Digital Computer Display Output (AREA)
  • Image Generation (AREA)

Description

458 401 “ Det har visat sig att användningen av ett dubbelportsminneadisplayeystem avsevärt redncerar systemprestande, såtillvida som data ej kan uppdateras av displayprocessorn under det att skärmanordningen läser innehållet.i det bit- avbildade minnet för återgivning (processen att läsa innehållet benïms typiskt en "uppfrisknings'-cykel (“refresh" cycle)). Dessutom måste diaëlajproeessorn ofta läsa data som lagras i dubbelportsminnesbildfïltsbufferten;:mdáifiera data och därpå skriva in data 1 minnet igen. Kravet på en läs- och skrivoykel för displayprocessorn tillsammans med nödvändigheten av utförandet av en uppfrisk- ningscykel för displayanordningen, resulterar i lïgre total hastighet vid 'uppdatering och alstring av bilder för visning.
En faktor som begränsar den hastighet med vilken en i en bit-avbildning representerad bild bearbetas är cykeltiden hos de minnesanordningar som bildar minnet. Typiskt representerar varje minnesanordning block av närliggande pixels, eller andra bildelement, som definierar bilden. En digital bild såso exempelvis en linje (“vector”) komer sålunda troligen att representeras av ett flertal pixels, vilkas tillstånd är lagrade i minnesanordningar repreaenterande en del av hela bit-avbildningen. Vid tillämpningar som erfordrar grafisk bildbearbet- ning med hög hastighet. såsom animation. beror den hastighet. med vilken dator- svstemet kan uppdatera och visa digitala bilder av minnesanordningarnas'cykel- tid. Minnesanordningar, såsom dynamiska direktminnen har cykeltider av approxi- mativt flera hundra nanosekunder. I system där datorn eller displayprocessorn är i stånd till snabbare databearbetningar än displavminnesanordningarna. ör hela systemets totalprestande begränsade av de begränsande cykeltiderna hos minnesan- ordningarna innefattande bildfältsbuffertminnet.
Såsom kommer att beskrivas åstadkommas mdelst föreliggande uppfinning apparatur och metoder för effektiv modifiering av data innefattande en bild. samt överföring av data till ett bildföltsbuffertminne för visning på ett displavsvstem. Den föreliggande uppfinningen medger därigenom modifikation och uppdatering av bilder medelst en displayprocessor med hög hastighet och undviker defördröjningar som hör samman med kända dubbelportsminnesdisplaysystem.
Sammanfattning av uppfinningen.
Den föreliggande uppfinningen åstadkommer en datorminnesarkitektur som med största_f§rdel användes tillsammans med en digital dator för att åstadkomma förbättradtförmåga till snabb grafikdisplay. Data representativa för för visning avsedda digitala bilder alstras och/eller bearbetas medelst en displavbrocessor och lagras inom en utvald del av displayprocesaorn huvudminne. Påföljande modi- fikationer av den lagrade bilden genomförs genom att bildprocessorns löser data från sitt huvudminne. utför lämpliga operationer på dessa data, samt skriver 3 458 401 tillbaka data in i huvudminnet. Uppdaterade data överförs till ett buffertminne som sekvensiellt lagrar bilderna i den ordning i vilken de uppdaterades av displayprocessorn. De i buffertminnet lagrade data överförs därpå till display- bildsfältsbufferten hos det förhandenvarande displaysystemet för påföljande visning. Data överförs från buffertminnet till bildfältsbufferten under de perioder som bildfältsbufferten ej "uppfriskar“ bilden. Displayprocessorn kan följaktligen uppdatera och bearbeta för visning avsedda bilder väsentligen obe- roende av de tidsbegränsninnar som förorsakas av displaysystemets uppfrisknings- cykler.
Närmare bestämt har uppfinningen och utföringsformer därav erhållit de i patentkraven angivna sårdragen och kännetecknen.
Kort beskrivning av ritningarna.
Fig. la visar ett funktionsblockschema av ett typiskt tidigare känt displaysystem.
Fig. lb är ett tidsdiagram som åskådliggör bilduppdaterings- och videouppfriskningscykelsekvensen för återgivning av data på ett videodisplay- system.
Fig. 2 är ett funktionsblockschema av en utföringsform av föreliggande uppfinning.
Fig. 3 är ett tidsschema som åskådliggör följden av operationer enligt den föreliggande uppfinningen för att maximera den hastighet med vilken uppdate- rade bilder kan visas.
Detaljerad beskrivning av uppfinningen.
En förbättrad datorminnesarkitektur beskrivs, som är särskilt tillämpbar för användning vid en digital dator för att åstadkomma mycket snabb grafik- prestande. I följande beskrivning anges för förklaringsändamål ett flertal detaljer såsom specifika minnesdimensioner, datavägar, etc. i ändamål att ge en noggrann förståelse av föreliggande uppfinning. Det torde emellertid stå klart för fackmannen att dessa specifika detaljer ej erfordras för att utöva den föreliggande uppfinningen. Vid andra tillfällen visas väl kända elektriska strukturer och kretsar i blockschemaform för att ej onödigtvis skymma uppfinningen. med* hänvisning i korthet :in fig. 1 åskåaiiggars et: typisk: aubbei- ports videodisplaysystem i funktionsblockschemaform. Systemet innefattar en central behandlingsenhet 10, som kan bestå av en tillhörande displayprucessor eller en för allmänna ändamål avsedd digital dator, kopplad till ett dubbel- ports bildfältsbuffertminne 14 för lagring av ett flertal binära kvantiteter i form av data representerande bilder som skall visas på en videomonitor 16. Som synes är videomonitorn 16 kopplad till en andra port hos minnet 14 Så ätt både den centrala behandlingsenheten 10 och videomonitorn 16 har åtkomst till data som lagras i dubbelports bildfältsbuffertminnet 14.
Li 458 401 -« Såsom visas i fig. lb växlar dubbelports bildfältsbuffertminnet 14 mellan bildfältsuppdaterings- och videouppfriskningscykler. Under en hildfältsuppdate- ringscykel kan den centrala behandlingsenheten 10 läsa, sätt modifiera i minnet 14 lagrade data f 16. skriva eller på annat ör påföljande visning på videomonitorn Under en videouppfriskningscykel läses i dubbelportsminnet 14 lagrade data i ändamål att uppfriska en på videomonitorn 16 visad bild. En modifikation av i dubbelportsminnet 14 lagrade data erfordrar att den centrala behandlingsenheten 10 inleder en läscykel f innehållet hos f är att läsa de i minnet 14 lagrade data innefattande öreliggande display, modifiera dessa data och därpå skriva till- baka data in i dubbelportsminnet 14. Kravet på läs~, modifierings- och skrivcyk- ler för att uppdatera en displaybild, i konkurrens med videouppfriskningscykler- na för åtkomst till bildfältsbufferterna, medför en avsevärd minskning av prestanda i systemet. I praktiken har det visat sig att en huvudfaktor i fråga om förlust av systemprestanda är kravet att den centrala behandlingsenheten 10 skall vänta på data från minnet lb vid utförande av läsoperationer i ändamål att uppdatera bildfältsbufferten.
I fig. 2 visas en utföringsform av föreliggande uppfinning som avhjälper nackdelarna hos tidigare kända datordisplaysystem, såsom det i fig. la visade.
Vid den föreliggande utföringsformen är den centrala behandlingsenheten 10 kopplad direkt till huvudminnet 18 såsom är vanligt i de flesta datorsystem.
Såsom visat innehåller en del av huvudminnet 18 en kopia av diaplaydata (bild- fältsbild 22) som innefattar en bit-avbildningsrepresentation av displayelement på en videomonitor 16 eller annan displayanordning. Lagrade skärmdata tande bildfältsbuffertbilden 22 kan bearbetas och manipuleras med h innefat- ög hastighet av den centrala behandlingsenheten 10 med användning av läs- och skrivcykler av standardtyp typiska för datorsystem. Såsom kommer att framgå av nedanstående diskussion är den hastighet med vilken bildfältsbuffertbilden 22 kan uppdateras en funktion av datorsystemets arbetshastighet, och är väsentligen oberoende av displaysystemets uppfriskningshastighet. Uppdaterade displaydata överförs genom en serie sekvensiella skrivoperationer till buffertminnet 26 för temporär lagring. Vid den föreliggande utföringsformen innehåller buffertminnet 26 en tillräcklig minnesmängd för att hålla kvar data innefattande ett antal sekvensiella bildfältsbuffertbilder, som skall visas.
Buffertminnet 26 är kopplat till en displaybildfältsbuffert 28 som _ används för att uppfriska den på videomonitotn 16 visade videobilden. šåsom beskrivits tidigare omväxlar skärmbildfältsbufferten 28 mellan bildfältsupp- daterings- och uppfriskningscykler såsom visas i fig. lb och 3. Följaktligen kan i buffertminnet 26 lagrade data skrivas in i displaybildfältsbufferten 28 i , 5 ~= 458 401 ändamål att uppdatera en visad bild under bildfïltsuppdateringscyklerna, och kan ej inskrivas i displsybildfältsbufferten 28 under videouppfriskningscykler under vilka data lïses från displaybildfältsbufferten 28 och kopplas till videomoni- torn 16 i för visning lämplig form. Ehuru vid den föreliggande utföringsformen buffertminnet 26 verkar som en anordning för temporär lagring av bilder, som uppdaterats i bildfïltsbuffertbilden 22, bör det framhållas att översättningar av data kan utföras under denna period genom på de lagrade data utförda opera- tioner. Sådana översättningar kan exempelvis innefatta adressavbildningar, klippningar, vridningar, liksom dataglättning- och -anrikning.
Ehuru fig. 2 visar ett displaysystem med en videomonitor 16, inser man att ett antal andra displayanordningar kan användas vid den föreliggande uppfin- ningen såsom exempelvis laser- eller blïckstråleskrivare och liknande. Överföringshastigheten för data lagrade i buffertminnet till displaybild- fïltsbufferten 28 är en funktion av det ifrågavarande displaysystemets hastighet och är väsentligen oberoende av den hastighet med vilken den centrala behand- lingsenheten 10 uppdaterar bilddisplaydata i bildfïltsbuffertbilden 22 i huvud- minnet 18. Som sådan undviker den föreliggande uppfinningen behovet av ett dub- belportsystem som måste avge data till en displayprocessor genom en serie tids- krävande skrivoperationer, liksom utförandet av videouppfrisknings- och bild- skärmsuppdateringscykler- Det kan anmërkas att i den föreliggande uppfinningen överförs endast skrivoperationer mellan bildfältsbuffertbilden 22, buffertminnet 26 och displaybildfältsbufferten 28, eftersom läsoperationer utförs vid bild- fältsbuffertbilden 22 i huvudminnet 18 av den centrala behandlingsenheten 10.
I fig. 3 visas ett tidsschema, som åskådliggör arbetssättet enligt den föreliggande uppfinningen. Som visas kan den centrala behandlingsenheten 10 kontinuerligt och omväxlande utföra läs- och skrivoperationer till och från huvudminnet 18 i ändamål att uppdatera och bearbeta data innefattande bild- fältsbuffertbilden 22 för påföljande visning. Likaledes utför såsom tidigare beskrivits displaybildfältsbufferten 22 omväxlande videouppfrisknings- och bild- fältsuppdateringscykler på typiskt sätt. Användningen av buffertminnet 26 medger att uppdaterade bilddisplaydata, som ursprungligen lagrats i bildfältsbuffert- bilden 22 och förts för temporär lagring till buffertminnet 26, kan skrivas in i ' displaybildfältsbufferten 28 under bildfältsbuffertuppdateringscykler.
Deniföreliggande uppfinningen medger följaktligen, genom användningen av den till buffertminnet 26 kopplade bildfältsbuffertbilden 22 att den hastighet med vilken den centrala behandlingsenheten 10 uppdaterar bildfältsbuffertbilden 22 kan variera avsevärt i förhållande till den hastighet med vilken uppdatering- ar kan överföras till displaybildfältsbufferten 28. I det fall att antalet 458 401 é skrivoperationer av den centrala behandlingsenheten 10 in i bildfältsbuffett- bilden 22 ej överskrider den maximala videobildfältsuppdateringshastigheten, kommer displaysyatemet allmänt att arbeta med huvudminneta cykelhaatighet- Där mycket snabba minnesanordningar använda för huvudminnet 18, så att antalet skrivoperationer av den centrala behandlingsenheten överskrider uppdateringe- hastigheten för displaybildfältsbufferten, ïr alternativt hela displaysystemets hastighet endast begränsad i det osannolika fallet att buffettminnet är fullt och ej kan ta enot ytterligare data.
En förbättrad dataminnesorganisation har sålunda beskrivits, vilken medger mycket snabba grafiska manipulationer på ett skärmaystem. _:

Claims (8)

'7 458 401 Patentkrav.
1. Datadisplaysystem innefattande en central behandlingsenhet (10) samt en displayanordning för att visa bilder på en display, innefattande en huvudminnesanordning (18) direkt kopplad till den centrala behand- linnsenheten (10) för att lagra ett flertal datapunkter representativa för dis- playelement, som definierar ett flertal för visning på nämnda display (16) av- sedda bilder, vilka datapunkter selektivt direkt uppdateras av den centrala behandlingsenheten (10) genom läsoperationer för att bestämma ett aktuellt till- stånd hos huvudminnesanordningen, därpå selektiva önskade skrivoperationer in i huvudminnesanordningen (18), en bildfältsbuffertanordning (28) direkt kopplad till nämnda displayen- ordning för att lagra datapunkter, som är representativa för displayelement, som definierar bilder som just visas, samt periodiskt uppfriska nämnda display i ändamål att visa bilder, som definieras av nämnda uppdaterade datapunkter; en buffertminnesanordning (26) direkt kopplad till huvudminnesanordningen (18) och till bildfältsbuffertanordningen (28) för att mottaga och lagra de upp- daterade datapunkterna från huvudminnesanordningen och överföra de uppdaterade datapunkterna till bildfältsbuffertanordningen mellan perioder, under vilka bildfältsbuffertanordningen uppfriskar nämnda display, varigenom bilder, som är lagrade i huvudminnesanordningen, uppdateras av den centrala behandlingsenheten (10) väsentligen oberoende av nämnda perioder, när bildfältsbuffertanordningar (28) uppfriskar displayen, och visas med hög hastighet.
2. System enligt krav 1, k ä n n e t e c k n a t av att buffertminnes- anordningen (26) lagrar datapunkter representativa för ett flertal bilder för sekvensiell visning, varvid nämnda bildfältsbuffertanordning (28) är anordnad att sekvensiellt mottaga nämnda datapunkter mellan nämnda uppfrisningsperioder.
3. System enligt krav 2, k ä n n e t e c k n a t av att nämnda display består av en videoskärm (16) av rasteravsökningstyp.
4. System enligt krav 2, k ä n n e t e c k n a t av att nämnda buffert- minnesanordning (26) innefattar en översättningsanordning för utförande av översättningar på nämnda datapunkter innan datapunkterna vidareleds till _ bildfältsbuffertanordningen (28) för display.
5. Sätt vid ett datadisplaysystem, som innefattar en central behandlings- enhet (10), ett huvudminne (18), samt en displayanordning för att visa bilder på en display, att uppdatera nämnda bilder, k ä n n e t e C k n a t av följande åtgärder: I) 458 401 '8 lagring av ett flertal datapunkter representativa för displayelement, vilka definierar ett flertal bilder som skall visas på nämnda display i huvud- minnet, vilka datapunkter selektivt uppdateras av den centrala behandlingsen- heten (10) genom läsoperationer för att bestämma ett aktuellt tillstånd hos huvudminnesanordningen, därpå selektiva önskade skrivoperationer in i huvudmin- net (18); överföring av de uppdaterade datapunkterna från huvudminnet (18) till en buffertminnesanordning (26), som är direkt kopplad till huvudminnet (18) för temporär lagring; överföring av de uppdaterade datapunkterna från buffertminnesanordningen (26) till en bildfältsbuffertminnesanordning (28) kopplad till nämnda displayan- ordning för att tillåta displayanordningen att visa bilder definierade av nämnda uppdaterade datapunkter, vilka uppdaterade datapunkter överförs till bildfälts- buffertminnesanordningen mellan perioder under vilka bildfältsbuffertanordningen uppfriskar displayanordningen; varigenom bilder, som är lagrade i huvudminnesanordningen, uppdateras av den centrala behandlingsenheten (10) väsentligen oberoende av nämnda perioder när bildfältsbuffertanordningen (28) uppfriskar displayen, och visas med hög hastighet.
6. Sätt enligt krav 5, varvid buffertminnesanordningen (26) lagrar datapunkter representativa för ett flertal uppdaterade bilder för sekvensiell visning, k ä n n e t e c k n a t av att bildfältsbuffertanordningen (26) sekvensiellt mottar nämnda datapunkter mellan uppfriskningsperioderna.
7. Sätt enligt krav 6, k ä n n e t e c k n a t av att nämnda display innefattar en videoskärm (16) av rasteravsökningstyp.
8. Sätt enligt krav 6, k ä n n e t e c k n a t av att de uppdaterade datapunkterna översätts genom utförande av operationer på datapunkterna innan de vidareleds till bildfältsbuffertanordningen (28) för påföljande visning.
SE8405455A 1983-10-31 1984-10-31 Datadisplaysystem innefattande en central behandlingsenhet samt en displayanordning varigenom bilder uppdateras vaesentligen oberoende av de perioder daa bildfaeltsbuffertanordningar uppfriskar displayen SE458401B (sv)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US06/547,398 US4688190A (en) 1983-10-31 1983-10-31 High speed frame buffer refresh apparatus and method

Publications (3)

Publication Number Publication Date
SE8405455D0 SE8405455D0 (sv) 1984-10-31
SE8405455L SE8405455L (sv) 1985-05-01
SE458401B true SE458401B (sv) 1989-03-20

Family

ID=24184508

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE8405455A SE458401B (sv) 1983-10-31 1984-10-31 Datadisplaysystem innefattande en central behandlingsenhet samt en displayanordning varigenom bilder uppdateras vaesentligen oberoende av de perioder daa bildfaeltsbuffertanordningar uppfriskar displayen

Country Status (6)

Country Link
US (1) US4688190A (sv)
JP (1) JPS60112095A (sv)
DE (1) DE3438512A1 (sv)
FR (1) FR2554256B1 (sv)
GB (1) GB2149157B (sv)
SE (1) SE458401B (sv)

Families Citing this family (40)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS60158484A (ja) * 1984-01-28 1985-08-19 株式会社リコー 表示メモリ制御方式
EP0158314B1 (en) * 1984-04-10 1993-07-21 Ascii Corporation Video display control system
US4823108A (en) * 1984-05-02 1989-04-18 Quarterdeck Office Systems Display system and memory architecture and method for displaying images in windows on a video display
JPH07117886B2 (ja) * 1985-11-28 1995-12-18 キヤノン株式会社 デ−タ制御装置
JP2523564B2 (ja) * 1986-01-13 1996-08-14 株式会社日立製作所 復号・書込み・読出し手段を有する情報処理装置
US4839828A (en) * 1986-01-21 1989-06-13 International Business Machines Corporation Memory read/write control system for color graphic display
JPS62200394A (ja) * 1986-02-28 1987-09-04 横河メデイカルシステム株式会社 画像表示装置
DE3712587C2 (de) * 1986-04-15 1994-01-20 Canon Kk Gerät zum Erzeugen von auf einem Aufzeichnungsblatt zu überlagernden Bildern
US4774659A (en) * 1986-04-16 1988-09-27 Astronautics Corporation Of America Computer system employing virtual memory
US4796203A (en) * 1986-08-26 1989-01-03 Kabushiki Kaisha Toshiba High resolution monitor interface and related interfacing method
JPS63104084A (ja) * 1986-10-22 1988-05-09 株式会社日立製作所 Crtコントロ−ラ
US4941107A (en) * 1986-11-17 1990-07-10 Kabushiki Kaisha Toshiba Image data processing apparatus
US4988985A (en) * 1987-01-30 1991-01-29 Schlumberger Technology Corporation Method and apparatus for a self-clearing copy mode in a frame-buffer memory
US4882683B1 (en) * 1987-03-16 1995-11-07 Fairchild Semiconductor Cellular addrssing permutation bit map raster graphics architecture
US5001652A (en) * 1987-03-20 1991-03-19 International Business Machines Corporation Memory arbitration for video subsystems
US5170468A (en) * 1987-08-18 1992-12-08 Hewlett-Packard Company Graphics system with shadow ram update to the color map
US5134697A (en) * 1987-11-16 1992-07-28 Prime Computer Remote memory-mapped display with interactivity determination
GB2215098B (en) * 1988-02-13 1992-09-09 Allan Mcintosh Memory mapping device
US5136695A (en) * 1989-11-13 1992-08-04 Reflection Technology, Inc. Apparatus and method for updating a remote video display from a host computer
US5008838A (en) * 1989-11-17 1991-04-16 Digital Corporation Method for simultaneous initialization of a double buffer and a frame buffer
GB9006870D0 (en) * 1990-03-28 1990-05-23 Quantel Ltd Video graphics systems
FR2664999B1 (fr) * 1990-07-23 1992-09-18 Bull Sa Dispositif d'entree sortie donnees pour l'affichage d'informations et procede mis en óoeuvre par un tel dispositif.
US5361387A (en) * 1990-10-09 1994-11-01 Radius Inc. Video accelerator and method using system RAM
US5457482A (en) * 1991-03-15 1995-10-10 Hewlett Packard Company Method and apparatus for utilizing off-screen memory as a simultaneously displayable channel
GB9108389D0 (en) * 1991-04-19 1991-06-05 3 Space Software Ltd Treatment of video images
US5313577A (en) * 1991-08-21 1994-05-17 Digital Equipment Corporation Translation of virtual addresses in a computer graphics system
JPH05181769A (ja) * 1991-12-28 1993-07-23 Nec Corp 文書データ管理システム
GB2265733A (en) * 1992-03-26 1993-10-06 Ibm Buffering and computer display of video signals.
US6046753A (en) * 1992-09-25 2000-04-04 Quantel Limited Electronic image processing system for modifying initial image data
US5446840A (en) * 1993-02-19 1995-08-29 Borland International, Inc. System and methods for optimized screen writing
US5880702A (en) * 1994-10-20 1999-03-09 Canon Kabushiki Kaisha Display control apparatus and method
US5963713A (en) * 1994-11-07 1999-10-05 Canon Aptex Inc. Printer using direct memory access and refreshing
KR100290495B1 (ko) * 1994-12-23 2001-06-01 로데릭 더블류 루이스 다중 데이터 경로를 갖는 메인 메모리 시스템
TW413771B (en) * 1994-12-27 2000-12-01 Cyrix Corp Image regeneration compression system, the computer containing the same, and the image regeneration method
JPH08272344A (ja) * 1995-03-29 1996-10-18 Hitachi Ltd 高速画面表示装置及び方法
US5751979A (en) * 1995-05-31 1998-05-12 Unisys Corporation Video hardware for protected, multiprocessing systems
EP1377025B1 (en) * 2002-06-28 2010-03-03 Océ-Technologies B.V. Image scanning and processing system, method of scanning and processing an image and method of selecting one of a plurality of master files comprising data encoding a scanned image
EP1377023A1 (en) * 2002-06-28 2004-01-02 Océ-Technologies B.V. Image scanning and processing system, method of scanning and processing image and method of selecting one of a plurality of master files comprising data encoding a scanned image
GB2484969B (en) * 2010-10-29 2013-11-20 Canon Kk Improved reference frame for video encoding and decoding
US9451251B2 (en) * 2012-11-27 2016-09-20 Broadcom Corporation Sub picture parallel transcoding

Family Cites Families (11)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4042958A (en) * 1975-09-10 1977-08-16 Idr, Inc. Row grabbing system
GB1568378A (en) * 1976-01-30 1980-05-29 Micro Consultants Ltd Video processing system
JPS5390818A (en) * 1977-01-21 1978-08-10 Toshiba Corp Character display unit
JPS5625782A (en) * 1979-08-10 1981-03-12 Tokyo Shibaura Electric Co Display unit
JPS5692589A (en) * 1979-12-27 1981-07-27 Tokyo Shibaura Electric Co Crt display unit
US4491836A (en) * 1980-02-29 1985-01-01 Calma Company Graphics display system and method including two-dimensional cache
DE3026225C2 (de) * 1980-07-10 1985-03-21 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Datensichtgerät
JPS5799686A (en) * 1980-12-11 1982-06-21 Omron Tateisi Electronics Co Display controller
US4370645A (en) * 1981-06-16 1983-01-25 International Business Machines Corporation Ghost cursor in display all codes mode
US4546451A (en) * 1982-02-12 1985-10-08 Metheus Corporation Raster graphics display refresh memory architecture offering rapid access speed
US4586037A (en) * 1983-03-07 1986-04-29 Tektronix, Inc. Raster display smooth line generation

Also Published As

Publication number Publication date
SE8405455D0 (sv) 1984-10-31
FR2554256A1 (fr) 1985-05-03
JPS60112095A (ja) 1985-06-18
DE3438512A1 (de) 1985-05-09
FR2554256B1 (fr) 1991-08-23
US4688190A (en) 1987-08-18
SE8405455L (sv) 1985-05-01
GB2149157A (en) 1985-06-05
GB8421913D0 (en) 1984-10-03
GB2149157B (en) 1987-01-21

Similar Documents

Publication Publication Date Title
SE458401B (sv) Datadisplaysystem innefattande en central behandlingsenhet samt en displayanordning varigenom bilder uppdateras vaesentligen oberoende av de perioder daa bildfaeltsbuffertanordningar uppfriskar displayen
US4435792A (en) Raster memory manipulation apparatus
KR960004652B1 (ko) 이중 버퍼 표시 시스템의 작동속도 증가를 위한 방법 및 장치
EP0132562B1 (en) Composite display system
EP0403122B1 (en) Processor controlled image overlay
KR950006578A (ko) 고속 카피 수단을 갖는 프레임 버퍼를 구성하기 위한 방법 및 장치
JP2952780B2 (ja) コンピユータ出力システム
JPH0646378B2 (ja) コンピュータ表示装置
US6628291B1 (en) Method and apparatus for display refresh using multiple frame buffers in a data processing system
US7573482B2 (en) Method for reducing memory consumption when carrying out edge enhancement in multiple beam pixel apparatus
JP2737898B2 (ja) ベクトル描画装置
US6972770B1 (en) Method and apparatus for performing raster operations in a data processing system
JPS6037930B2 (ja) 情報記憶装置
JPH0242489A (ja) 画像表示装置
JP2867482B2 (ja) 画像処理装置
JP2633251B2 (ja) 画像メモリ素子
JPS6057387A (ja) 計算機作像方式映像発生装置の映像ぬりつぶし回路
JPS63239542A (ja) 画像メモリ装置および画像処理装置
JPS63255778A (ja) 画像処理装置
Narasimhan Scholarship at UWindsor
JPS5981686A (ja) 拡大文字パタ−ン補正方式
JPH05127662A (ja) 情報機器の表示装置
JPS5991486A (ja) デイスプレイ装置
JPS60129786A (ja) 画像メモリ装置
JPH03132694A (ja) イメージデータ格納方法

Legal Events

Date Code Title Description
NAL Patent in force

Ref document number: 8405455-0

Format of ref document f/p: F

NUG Patent has lapsed