SE449471B - Vagnliknande anordning for samverkan med ett stellage - Google Patents
Vagnliknande anordning for samverkan med ett stellageInfo
- Publication number
- SE449471B SE449471B SE8501598A SE8501598A SE449471B SE 449471 B SE449471 B SE 449471B SE 8501598 A SE8501598 A SE 8501598A SE 8501598 A SE8501598 A SE 8501598A SE 449471 B SE449471 B SE 449471B
- Authority
- SE
- Sweden
- Prior art keywords
- impellers
- goods
- support
- arrangement
- lifting
- Prior art date
Links
Classifications
-
- B—PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
- B65—CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
- B65G—TRANSPORT OR STORAGE DEVICES, e.g. CONVEYORS FOR LOADING OR TIPPING, SHOP CONVEYOR SYSTEMS OR PNEUMATIC TUBE CONVEYORS
- B65G1/00—Storing articles, individually or in orderly arrangement, in warehouses or magazines
- B65G1/02—Storage devices
- B65G1/04—Storage devices mechanical
- B65G1/06—Storage devices mechanical with means for presenting articles for removal at predetermined position or level
- B65G1/065—Storage devices mechanical with means for presenting articles for removal at predetermined position or level with self propelled cars
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Mechanical Engineering (AREA)
- Warehouses Or Storage Devices (AREA)
- Forklifts And Lifting Vehicles (AREA)
- Error Detection And Correction (AREA)
- Stackable Containers (AREA)
- Pile Receivers (AREA)
- Compression, Expansion, Code Conversion, And Decoders (AREA)
- Fittings On The Vehicle Exterior For Carrying Loads, And Devices For Holding Or Mounting Articles (AREA)
- Medical Preparation Storing Or Oral Administration Devices (AREA)
- Stacking Of Articles And Auxiliary Devices (AREA)
- Special Wing (AREA)
- Closed-Circuit Television Systems (AREA)
- Medicines That Contain Protein Lipid Enzymes And Other Medicines (AREA)
- Multi-Process Working Machines And Systems (AREA)
Description
lÛ 15 20 25 3D 35 449 471 2 US-A 3 973 685 beskriver ett djupstaplingsställage innefattande ett tvärgående spår på varje ställageplan vid ställagets in- res- pektive utlastníngsände. De tvärgående spåren uppbär vagnar för transport i ställagets tvärled. I djupled transporteras godset av andra vagnar, vilka kan köra upp på de tvärgående vagnarna.
Dessa tidigare kända djupstaplingsställage är helt och hållet hän- visade till att använda sig av de nämnda tvärgående spåren och/ eller híssanordningarna för att transportera gods till eller från djupstaplingsställaget. Detta medför, att en ytterligare omlast- níng måste ske för att överföra godset till den slutliga avsända- ren eller mottagaren, exempelvis en lastbil. Detta resulterar i långsam godshantering, särskilt vid lastning eller lossning av stora mängder på en gång.
Användningen av tvärgående spår eller en spårbunden hissanordning för in- och utlastning av gods samt den nödvändiga tillkommande omlastningsstationen medför givetvis en avsevärd ökning av kapi- talkostnaden för hela djupstaplingsställageanläggningen.
SE-B 325 826 beskriver ett djupstaplingsställage, vid vilket gods kan hämtas eller avlämnas med gaffeltruck på den längst ut beläg- na delen av varje godsrad. Detta djupstaplingsställage innefattar i princip en vagnliknande anordning för varje godsrad både i sid- och höjdled. ningar eller Publikationen beskriver ieke några särskilda anord- hjälpmedel För att underlätta en flyttning av vag- narna mellan olika rader. Vagnarna är drivna av en likströmsmotor, som Försörjs med ström från en i ställagets längdriktning gående strömskena.
Vid anordningen enligt SE-B 325 826 är det omöjligt att med en gaffeltruck köra längre in i ställaget för snabb inlastning respektive urlastning. Detta hindras av den ovannämnda strömske- USD.
Vid ställaget enligt SE-B 325 825 och alla övriga ovannämnda ti- digare kända djupstaplingsställage hindras en sådan inkörning dessutom av, att de alla innefattar ett stabiliserande balksys- l0 15 20 25 30 449 471 3 tem tvärsöver uppstaplingsställagets djupled. Detta är betingat av, att samtliga använder sig av vagnar eller vagnliknande anord- ningar med fasta axlar. Detta tillåter inte några variationer i spårvidden för löphjulens löpskenor. Därför måste med nödvändig- het stabiliserande balkar anordnas För att ta upp belastnings- viktningssviktning (pilbågseffekt) i de stående ställagestolpar- na För att därmed hindra variationer i spårvidden.
Syftet med föreliggande uppfinning är därför att åstadkomma en vagnliknande anordning för godshantering i ett djupstaplings- ställage, som kan användas i kombination med en konventionell gaffeltruck, och som samtidigt tillåter in- och urlastning ur djupstaplingsställaget enbart med en gaffeltruck. Vidare skall den nya anordníngen vara flexibel att använda och själv vara flex- ibel att hantera. Även djupstaplingsställaget skall vara rela- tivt enkelt och formstabilt med minimal materialåtgång och till- låta snabbhantering av anordning och gods. Slutligen skall an- ordningen och med denna samverkande delar vara oömma, lätthan- terliga, ha stor livslängd och vara överkomliga i prishänseende.
Dessa syftemål förverkligas enligt uppfinningen primärt, genom att en anordning av det inledningsvis omnämnda slaget i huvud- sak är så beskaffad, som anges i den kännetecknande delen av patentkravet l.
Genom uppfinningen kan man på ett tidigare ej möjligt sätt an- vända gaffeltruck för transporter vid ett djupstaplingsställage.
Vid anordníngen enligt föreliggande uppfinning tas eventuella variationer i spårvidden upp av löphjulens i längdled variabla axlar. Därigenom bortfaller behovet av tvärgående stag, så att det blir möjligt att med en gaffeltruck på en gång lasta ut eller in en hel stapel pallgods i höjd- och djupled (pallgods- sträng). 10 15 20 25 30 35 449 471 4 Löphjulens i längdled variabla axlar och bärmedlens organ för underlättande av löphjulens införing respektive uttagning är en förutsättning för, att man skall kunna använda sig av en gaffeltruck för flyttning av den vagnliknande anordningen.
I annat fall skulle det redan vid relativt måttliga lyfthöjder vara praktiskt taget omöjligt att uppnå en erforderlig instyr- ningsprecisíon. En sådan precision kan bara uppnås med en spârbunden kran eller dylikt.
Det faktum att löphjulen införs genom urtag i bärmedlens upp- åtvända, plana ytor innebär en avsevärd utrymmesbesparing.
Den slutliga instyrníngen av den vagnlíknande anordningen kan nu ske, då denna befinner sig inne i djupstaplingsställaget.
Det är alltså inte nödvändigt att göra en fullkomlig upprikt- ning redan framför djupstaplingsställaget. Därigenom kan den fria svängníngszonen framför ställaget minskas.
Enligt en föredragen utföringsform uppvisar löpskenornas flän- sar löphjulen övergripande hållflänsar, vilka tvingande för- hindrar, att löphjulen drar snett och spårar ur vid en eventu- ell varíation i spårvídden. Detta särdrag bidrar ytterligare till att möjliggöra ett utelämnande av stabiliserande tvärbal- kar i ställagets djupled.
Enligt ytterligare en fördelaktig utföríngsform innefattar ställagets bärprofil en sluttande livdel för instyrning av pallaster och/eller vagnens löphjul.
Yttmfligmæ kännetecken av och fördelar med uppfinningen framgår av följande beskrivning under hänvisning till bifogade ritningar, som visar några föredragna, dock ej begränsande utföringsexempel.
I detalj föreställer: Fíg. l en anordning enligt uppfinningen för godshantering i ett djupstaplíngsställage i en planvy, Fig. 2 Fig. 3 fig. 4 en sidovy från vänster i fig. l, en sidovy sedd nedifrån i fig. l, en vy liknande fig. 1, dock i större skala och utan lock eller ovansida, " Å 10 15 20 25 30 35 449 471 5 Fig. 5 ett djupstaplingsställage enligt uppfinningen i en vy framifrån, rig. ß Fig. 7 Fíg. 8 Fig. 9 en delvy av en detalj i fig. 5 i större skala, en vy uppifrån i fig. 6, en vy framifrån av ett ställ enligt uppfinningen, en vy uppifrån i fig. 8, Fig. 10 en sektionsvy enligt X - X i fíg. 4 och Fig. ll - 14 perspektivvyer av olika utföranden av löpskenor med anslutande bärdel.
Uppfinningen avser således 3 huvudenheter, nämligen en anordning 1 för godshantering samt ett djupstaplingsställage 2 och ett ställ 3 för denna anordning.
Anordningen l är vagnliknande och har en avtagbar ovansída 4, en undersida 5, sidor 6 och 7, en framsida 8 och en baksida 9.
Från undersidan hänger ned två på inbördes avstånd anordnade tvärgâende byglar 10, ll, vilka är svängbart lagrade i var sitt fäste 12 resp. l3. Syftet med dessa byglar är att förhindra even- tuell bortglidning åt sidan av anordningen från en truck, då den är upplyft av truckgafflarna. Normalt intar byglarna det i ritningsfigurerna visade utstående läget, men för transport och lagring kan byglarna lätt svängas till anliggning mot undersidan 5. Vidare skall byglarna under anordníngens godshanteríng kunna svänga undan för eventuellt utskjutande gods under anordningen.
Vid baksidan är lämpligen centralt anordnat ett indikeringsorgan 14, t.ex. en fotocell eller en mekanisk givare, som åtminstone i ett visst arbetsprogram avkänner framförvarande gods eller föremål, t.ex. en pall, och vid sådan kontakt stannar anordnin- gen. Indikeríngsorganet 14 är lämpligen riktat rakt uppåt och får kontakt med t.ex. en framförvarande pall, så snart or- ganet körs in under pallen.
Vid framsidan 8 är lämpligen på ena sidan anordnat ett främre indikeringsorgan 15, t.ex. en fotocell eller en mekanisk givare, som samverkar med en närbelägen skena 61 för uppbärande och 10 15 20 25 30 35 449 471 6 förflyttning av anordningen genom att orientera sig i förhållande till skenan. Så snart denna orientering upphör, i regel vid ställagets framsida, där skenan slutar, ges en impuls till an- ordningen, som då stannar, företrädesvis i ett visst bestämt läge, som medger insättning och urlyftning av anordningen samt även på- och avlastning av gods.
På ovansidan 4 och lämpligen centralt i anslutning till fram- sidan är anordnat ett övre indikeringsorgan l6, som företrädes- vis är utfört som ett mekaniskt vipporgan, vars mot anordningens mitt vända ände är uppburen av en vippaxel samtidigt som denna ände ligger ungefärligen i nivå med ovansidan. Den andra änden skjuter upp i en spetsig vinkel och är fjäderbelastad. Vidare finns på ovansidan lyftbalkar 17, 18, vilka lämpligen är anordna- de parallellt relativt sidorna 6, 7 och i nära anslutning till dessa. Dessa lyftbalkar är i sitt utgångsläge försänkta i öppningar 19, 20 i ovansidan. Det övre indikeringsorganet har flera upp- gifter. När anordningen skall hämta t.ex. en pall, körs den till och under pallen, varvid det bakre indikeringsorganet 14 är ur funktion, så att anordningen inte stannar vid första kon- takten med pallen utan kör in under densamma, tills det övre indikeringsorganet när pallen och blir t.ex. nedtryckt av den- samma. I detta läge lyftes balkarna 17, 18 upp för att i sin tur upplyfta pallen med gods, varefter anordningen förflyttas till avsett läge. En annan uppgift med det övre indikeringsorganet är att medge lägesjustering i förhållande till pålastat gods.
Har t.ex. en pall 46 placerats något felaktigt på eller ovanför anordningen av en truck, så att det övre indikeringsorganet inte pâverkas av pallen och som en konsekvens av detta lyftbalkarna inte förflyttas till sitt lyftläge, så kan anordningen köras in under pallen, tills det övre indikeringsorganet påverkas, var- efter en arbetscykel kan fortskrida som tidigare nämnts. Ändarna av lyftbalkarna är företrädesvis uppburna av var sin hydrauliska lyftcylinder 2l,22,23,2&. Dessa cylindrar är sins- emellan förbundna genom hydrauliska ledningar 25, vilka leder till ett hydraulaggregat 26, som drivs av en elmotor 27. Styr- \\ l0 15 20 25 30 35 449 471 7 ningen sker lämpligen via ett programverk, PC-system eller dylikt 28 med hjälp av i och för sig känd fjärrstyrningsut- rustning (ej visad). Då det kan vara svårt eller rentav omöj- ligt att driva anordningen med hjälp av en yttre kraftkälla, är den företrädesvis driven av batterier 29.
Anordningen uppbäres i djupstaplingsställaget och på stället av två axlar 30, 31, vilka skjuter ut ur sidorna 6 och 7 för att med sina fria ändar uppbära löphjul 32, vars från re- spektive.axel vända sida lämpligen är konvext utformad dels för att lättare kunna införas i nämnda skenor eller löpbanor och dels för att minska eventuell friktion mot dessa.
Axlarna 30, 31 är lämpligen utförda i tre delar var, nämligen en central del 30' resp. 31', som är försedd med transmissions- hjul 33, lämpligen kedjehjul, kring vilka kedjor eller dylikt 3& är förda, som från båda axlarna leder till en företrädesvis gemensam drivkälla 35, lämpligen en elmotor, som även den matas av batterierna 29. De centrala axeldelarna är uppburna av lager 36, som vilar på undersidan 5.
De centrala axeldelarnas ändar är införda i var sin yttre axel- del 30" och 30"' resp. 31" och 3l"f, vilka lämpligen är utförda som huvudsakligen massiva axeldelar, dock med ihåliga inre än- dar, í vars håligheter 37 de centrala axeldelarnas ändar är införda och säkrade mot relativvridning samt utdragning genom i sistnämnda ändar förankrade radiala tappar 38, som sträcker sig in i åtminstone ett avlångt,axialt hål 39 i den anslutande yttre axeldelen. I nämnda håligheter 37 är dessutom mellan deras botten 63 och respektive ändyta av den inskjutna axelde- len insatt en tryckfjäder 40, som strävar att skjuta den yttre axeldelen utåt. På så sätt kan avståndet mellan löprullarna till varje axel anpassa sig automatiskt till olika och även varierande avstånd mellan samverkande löpskenor eller dylikt och garanteras, att löprullarna alltid är maximalt utskjutna in i löpskenorna och ej löper risk att lämna dessa. 10 15 20 25 30 35 449 471 8 De yttre axeldelarna är lagrade i var sin lagercylínder 41, 42, 43, 44 med inre lager, företrädesvis glidlager 62. Lager- cylindrarna är i sin tur uppburna av lagerarmar 45, som vilar på undersidan 5. Dessa lagercylindrar och lagerarmar uppbär anordningens och lastens hela tyngd och är därför utformade stabilt och utan spel. Däremot kan det vara lämpligt att in- passa de centrala axeldelarnas ändar med relativt stort spel i nämnda håligheter, varigenom snedställning undvikes eller kompenseras. Såsom framgår av fig. 4, är cylindrarno 41 - 44 utformade parvis olika långa, vilket är betingat av det centrala drivningssättet. Genom att samtliga cylindrar är relativt långa kan anordningen uppta stora belastningar utan risk för fastkläm- ning, snedställning och ensidig nötning av axlarna.
Av fig. 5 framgår ett i princip tidigare känt djupstaplings- ställage 2 med pallar 46 och gods 47, vilka normalt vilar på löpskenorna 61 och angränsande, dessa skenor uppbärande bär- profiler 49. Man behöver enbart en anordning för att betjäna olika nivåer och även angränsande ställage. Vid förflyttning av anordningen däremellan kör man en truck intill den i ett av sina främre utgångslägen befintliga anordningen, varvid truck- gafflarna tränger in i byglarna 10, ll. Därefter lyftes an- ordningen lämpligen upp och ut ur löpskenorna 61, vilket möjlig- göres genom att de senare intill löprullarna i dessa lägen är försedda med urtag 48, vilka i ett föredraget utförande fortsätter utåt och ett stycke in i den löpskenorna hållande bärdelen 49.
Från urtagens längst inne i bärdelen belägna övre kant 50 sträcker sig en glidplåt Sl snett nedåt och tillbaka in till den mellersta eller nedre delen av löpskenornas löpbana. Glid- plåten är genom uppstående, sidobelägna håligheter täckande ga- velplåtar 52 fastsvetsad med både bärdelen och respektive löp- skena, varigenom en stabil och homogen konstruktion erhålles.
Syftet med den vidgade urtagsdelen och glidplåten är att kom- pensera för bristande exakthet i truckkörningen och ställaget.
Den senare kan exempelvis pâverkas av stor belastning och/eller ojämna belastningar inom olika områden. Tack vare dessa särdrag i kombination med det i regel något större inbördes avståndet mellan rullparen jämfört med skenparen är det utan betydelse, 1.0 15 20 25 30 35 449 471 9 om vid anordningens insättning löprullarna på båda sidor hamnar något utanför respektive löpskenor, då glidplåtarna automatiskt för löprullarna in i löpskenorna och därmed hela anordningen exakt på sin avsedda plats utan tidsåtgång för finpassning.
När anordningen enligt uppfinningen inte är placerad i ett djupstaplingsställage, placeras den enligt ytterligare ett känne- tecken för uppfinningen på ett ställ 3, som är inriktat För bå- de avlämning, avhämtning och laddning av batterierna. Till detta ändamål består stället av en rörkonstruktion med i fyra hörn anordnade ben 53, som är sammanhållna av horisontella stagpro- filer 54. Från de övre stagprofilerna skjuter upp fyra stycken upplag S5, som är anordnade att uppta på ett med glidplåtarna 51 jämförbart var sin löprulle, varvid sätt styrning nedåt åstadkommas med hjälp av övre och yttre, nedåt och inåt slut- tande styrplåtar 56, vilka leder till lägre horisontella V- formade centreringsplåtar 57, på vilka rullarna slutligen hamnar i ett hela anordningen tvångsstyrande ändläge, i vilket anordningen automatiskt bringas i kontakt med ett laddnings- kontaktdon 58, som svarar för uppladdning av batterierna genom i och för sig kända anslutningar på båda hållen, vilka ej visas närmare. På stället'3 visas slutligen vid en sida ett instrument- försett laddningsaggregat 59, som vilar på en hylla 60, som kan sträcka sig mellan två mittemot varandra belägna stag.
Uppfinningen är inte begränsad till visade och beskrivna ut- föringsformer utan kan den modifieras och kompletteras på god- tyckligt sätt inom ramen för uppfinningstanken och efterföljande patentkrav. Således kan man i stället för hydrauliska cylindrar även använda sig av skruvdomkrafter, excentrar och liknande.
Givetvis kan de olika indikeringsorganen också andra ställen eller delvis utelämnas. anordnas på Skenorna kan även er- hålla olika utformningar såsom antyds i fig. ll - lä. I stället för eller som komplement till lyftbalkarna kan även komma i fråga i och för sig kända saxliknande lyft- och sänkanordning.
Claims (10)
1. l0 lä 20 25 30 35 44-9 471 10 Byglarna 10, ll kan dessutom vara uppdragbara i anordningen l genom elektromagnet eller med en mekanisk förbindning försedd med en utväxling och fäst till lyftbalkarna l7, l8, så att de vid första lyftrörelsen blir uppdragna och spärras sedan i detta läge, t.ex. elektromekaniskt tills att anordningen l återvänt till utgångsläget efter en arbetscykel. Som tillägg till eller istället för byglarna 10, sida vara försedd med t.ex. ll kan anordningens under- en friktionsbeläggning av gummi. Ytterligare hjälp för truckföraren kan erhållas genom att indi- keringsorgan, främst 15, samverkar med t.ex. en fotocellreflektor, som är placerad strategiskt ovanför skenan, så att signallampsindi- kering visar truckföraren, då anordningens hjul 32 är mitt ovanför urtagen 48 i skenan 61. I stället för eller som tillägg till indikeringsorganet 16 kan finnas t.ex. en fotocell. P A T E N T K R A V l. Vagnliknande anordning (l) för samverkan med ett ställage (2 respektive 3), vilken anordning (l) uppvisar i sidled utskjutan- de, minst delvis drivna axlar (30, 31) med löphjul (32), avsedda att uppbäras av respektive samverka med bärmedel (h9, 61 respektive 55), a t t k ä n n e t e e k n a d d-ä r a v , axlarna (30, 31) är genomgående, delade och i längdled variabla, och att löphjulen (32) och/eller de med dessa samver- kande bärmedlen är försedda med organ (48, 51 respektive 56, 57) för underlättande av löphjulens införing respektive uttag- ning.
2. Anordning enligt patentkravet l, a t t löphjulen (32) är uppburna på drivna, tre- delade axlar (30, 31), varvid de yttre axeldelarna (30", 30"' och 3l", 3l"') är begränsat axiellt rörliga och innefattar me- del (40), som strävar att bringa hjulen (32) till deras respek- tive yttre läge, och varvid mittdelarna är drivna, vis av en gemensam drivkälla (35). k ä n n e t e c k n a d d ä r a v , företrädes- I» 10 15 20 25 30 35 449 471 ll
3. Anordning enligt patentkravet l eller 2, n a d d ä r a v , a t t k ä n n e t e c k - drivna axeldelar (30', 3l') är vrid- förbundna med icke drivna axeldelar (30", 30"', 31", 3l"'), varvid företrädesvis en första axeldel (30', 3l') skjuter in i den ihålig ände på en andra axeldel (30", }0"', 3l", 3l"') och uppvisar en radial tapp (38), som sträcker sig in i åtmin- stone ett avlångt axialt hål (39) i den andra axeldelen.
4. Anordning enligt något av potcntkravon 1-3, k ä n n e - t e c k n a d d ä r a v , a t t _anordningen uppvisar kvarhâl- lande medel, exempelvis en friktionsbeläggning och/eller byg- lar (10, 11) avsedda att hålla kvar anordningen på ett transport- fordons bärorgan, t ex ett par truckgafflar.
5. Anordning enligt ett eller flera av patentkraven 1-4, att löphjulens drivkälla (35) är en elektrisk motor och/eller att anordningens lyftorgan (17, 18) för godshanteringen är upp- burna av unisont drivna lyftanordningar, företrädesvis hydrau- líska lyftcylindrar (21-24), vilka via hydraulledningar (25) drivs av ett hydraulaggregat (26) med en elmotor (27), och/el- ler att anordníngen innefattar avkännings- och indikeringsor- gan (14, 15, 16) för lägesavkänning i förhållande till djuplast- níngsställaget (2) och i detta befintligt gods (46, 47) och/el- ler att lyftorganens (l7,'l8) och löphjulens rörelser är anord- nade att ske under medverkan av ett programverk, PC~system el- ler dylikt (28) anslutet till nämnda avkännings- och indike- ríngsorgan och med hjälp av i och för sig känd fjärrstyrnings- utrustning (ej visad) och/eller att anordningens (1) kraftför- sörjning sker medelst i denna anordnade, företrädesvis ladd- ningsbara batterier (29).
6. Anordning enligt något av patentkraven 1-5, varvid djup- staplingsställagets (2) bärmedel är avsedda att på sina uppåt- vända plana ytor uppbära exempelvis av lastpallar (46) buret gods (47) och varvid bärmedlen innefattar löpskenor (61) inne- fattande en undre fläns avsedd att uppbära löphjulen (32), k ä n n e t e c k n a d d ä r a v , a t t bärmedlens (49, 61) uppåtvända plana ytor uppvisar urtag (48), genom vilka löp- hjulen (32) kan införas respektive uttas. 10 15 20 25 30 35 449 471 12
7. Anordning enligt patentkravet 6, k ä n n e t e c k n a d a t t bärmedlen utgörs av bärprofiler (49) och löpskenor (61), varvid löpskenornas (61) och även bärprofilernas (49) uppâtvända plana ytor innefattar urtag (48), vilka till- få d ä r a v , låter passage av löphjulen (32) vid upplyftning respektive ned- sättning av anordningen (1), och varvid urtagen (48) uppvisar glidplâtar (51), som sträcker sig snett nedåt från urtagens längst in i bärdelen (49) belägna övre kant (50) till lüpske- nan (61), vilka glidplåtar är avsedda att styra löphjulen (32) vid nedsättning av anordningen (1).
8. Anordning enligt patentkravet 6 eller 7, t e c k n a d d ä r a v , a t t bärprofilen (49) uppvisar en sluttande livdel och/eller att åtminstone en av löpske- hans (61) flänsar uppvisar löphjulen (32) övergripande håll- flänsar. k ä n n e ~
9. Anordning enligt något av patentkraven 6-8, í-Je a u n a d a t t djupstapiingsstäiiagets (2) av anordningens (1) indikeringsorgan (15) avkända del, såsom skenan (61) uppvisar en avkännbar punkt, som är så beskaffad, att löphjulen (32) befinner sig vid urtagen (åß), när k ä n n e - d ä r a v , indike- ringsorganet (15) befinner sig vid nämnda avkännbara punkt.
10. Anordning enligt ett eller Flera av patentkraven 1-9 inne- Fattande ett ställ (3) För uppbärning av den vagnlíknande an- ordningen (1) utanför djupstaplingsställaget (2) med bärme- del (55) för anordningens löphjul (32), k ä n n e t e c k - n a d a t t nämnda bärmedel (55) innefattar öv- re och yttre, nedåt och inåt sluttande styrplåtar (56), vilka leder till lägre, horisontella, V-formade centreringsplâtar (57), på vilka löphjulen (32) vid inplaceríngen av anordningen (1) d ä r a v , slutligen hamnar i ett hela anordningen (1) tvångsstyrande änd- läge, i vilket anordningen automatiskt bringas i elektrisk kon- takt med ett laddningskontaktdon (58) för anordningens (l) laddningsbara batterier (29).. f)
Priority Applications (7)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
SE8501598A SE449471B (sv) | 1985-04-01 | 1985-04-01 | Vagnliknande anordning for samverkan med ett stellage |
DK140586A DK161634C (da) | 1985-04-01 | 1986-03-26 | Vognlignende anordning til godstransport og stativ til at virke sammen med anordningen |
FI861335A FI82662C (sv) | 1985-04-01 | 1986-03-27 | Anordning för godshantering i ett djupstaplingsställage samt ett tillh örande sådant och ställ för uppbärande av anordningen utanför djupstap lingsställaget |
AT86104230T ATE37694T1 (de) | 1985-04-01 | 1986-03-27 | Vorrichtung zum guetertransport in einem tiefstapelgestell, ein solches gestell sowie ein gestell zum tragen der vorrichtung ausserhalb des tiefstapelgestells. |
EP86104230A EP0197448B1 (de) | 1985-04-01 | 1986-03-27 | Vorrichtung zum Gütertransport in einem Tiefstapelgestell, ein solches Gestell sowie ein Gestell zum Tragen der Vorrichtung ausserhalb des Tiefstapelgestells |
DE8686104230T DE3660859D1 (en) | 1985-04-01 | 1986-03-27 | Device for transporting products in a deep storage rack, the rack itself and shelf for supporting the device outside the rack |
NO861272A NO161667C (no) | 1985-04-01 | 1986-04-01 | Anordning for godsndtering. |
Applications Claiming Priority (1)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
SE8501598A SE449471B (sv) | 1985-04-01 | 1985-04-01 | Vagnliknande anordning for samverkan med ett stellage |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
SE8501598D0 SE8501598D0 (sv) | 1985-04-01 |
SE8501598L SE8501598L (sv) | 1986-10-02 |
SE449471B true SE449471B (sv) | 1987-05-04 |
Family
ID=20359725
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
SE8501598A SE449471B (sv) | 1985-04-01 | 1985-04-01 | Vagnliknande anordning for samverkan med ett stellage |
Country Status (7)
Country | Link |
---|---|
EP (1) | EP0197448B1 (sv) |
AT (1) | ATE37694T1 (sv) |
DE (1) | DE3660859D1 (sv) |
DK (1) | DK161634C (sv) |
FI (1) | FI82662C (sv) |
NO (1) | NO161667C (sv) |
SE (1) | SE449471B (sv) |
Cited By (2)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
WO2004035429A1 (en) * | 2002-10-14 | 2004-04-29 | Eab Ab | Rail system |
WO2020109139A1 (en) | 2018-11-27 | 2020-06-04 | Eab Ab | A method, a computer program and a device for transporting pallets |
Families Citing this family (12)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
GB8719868D0 (en) * | 1987-08-22 | 1987-09-30 | Danzoe Eng Ltd | Mounting structures |
IT1233441B (it) * | 1987-12-29 | 1992-03-31 | Henkel Chimica Spa | Magazzino automatico dinamico. |
DE20206372U1 (de) * | 2002-04-23 | 2002-08-01 | Westfalia WST Systemtechnik GmbH & Co. KG, 33829 Borgholzhausen | Lagerfahrzeug, damit gebildetes Regalfahrzeug und Lager für ein derartiges Regal- bzw. Lagerfahrzeug |
ITBG20100003U1 (it) | 2010-02-26 | 2011-08-27 | Automha S R L | Dispositivo per lo stoccaggio automatico di una unita di carico in una corsia di stoccaggio |
DE102010026871A1 (de) | 2010-07-07 | 2012-01-12 | Jungheinrich Aktiengesellschaft | Wagen für einen schienengebundenen Transport von Paletten in einem Tiefen-Regalsystem |
DE102010026885A1 (de) | 2010-07-07 | 2012-01-12 | Jungheinrich Aktiengesellschaft | Wagen zum Transport von Paletten innerhalb eines Tiefen-Regalsystems |
WO2016023640A1 (fr) * | 2014-08-12 | 2016-02-18 | T P D A | Installation de refroidissement par le vide de produits agroalimentaires |
FR3024900A1 (fr) * | 2014-08-12 | 2016-02-19 | Tpda | Procede et dispositif d'autonomie et de mobilite d'un materiel de preservation de la qualite de produits agroalimentaires |
EP3230178A4 (en) | 2014-12-09 | 2018-11-21 | Swisslog Logistics, Inc. | Structure for automated pallet storage and retrieval |
EP3395724A1 (en) * | 2017-04-25 | 2018-10-31 | Logevo AB | A multi-storey goods storage cart with fire extinguisher |
DE102020206276A1 (de) | 2020-05-19 | 2021-11-25 | Continental Teves Ag & Co. Ohg | Fahrerloses Transportfahrzeug mit einer verbesserten Wartungsfreundlichkeit |
DE102021006362B4 (de) * | 2021-12-28 | 2024-04-04 | Gebhardt Fördertechnik GmbH | Zentrierstation und Verfahren zum Handhaben zumindest eines Ladungsträgers |
Family Cites Families (9)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
CH544016A (de) * | 1972-04-21 | 1973-11-15 | Oehler Wyhlen Lagertechnik Ag | Einrichtung zur Auslagerung von Lagergut aus einseitig offenen Regalen |
US3800963A (en) * | 1972-12-04 | 1974-04-02 | E Holland | Material storage and handling system |
JPS5332586B2 (sv) * | 1973-01-19 | 1978-09-08 | ||
US3973685A (en) * | 1973-12-17 | 1976-08-10 | Litton Systems, Inc. | Photoelectric sensing apparatus for pallet storage systems |
DE7800169U1 (de) * | 1978-01-04 | 1979-06-07 | Fa. Ludwig Gurrath, 8532 Bad Windsheim | Auflage-profil fuer einfahr-palettenregale |
GB1595257A (en) * | 1978-02-04 | 1981-08-12 | Integrated Handling Southern L | Pallet storage |
US4252217A (en) * | 1978-02-28 | 1981-02-24 | Litton Systems, Inc. | Semi-automated warehousing system |
DE2930569A1 (de) * | 1979-07-27 | 1981-02-19 | Friedhelm Krups Fa | Beschickungsanlage fuer ein lager |
DE2939615A1 (de) * | 1979-09-29 | 1981-04-09 | Holstein Und Kappert Gmbh, 4600 Dortmund | Verfahren und vorrichtung zum bewegen von stationsunabhaengigen umsetzwagen |
-
1985
- 1985-04-01 SE SE8501598A patent/SE449471B/sv not_active IP Right Cessation
-
1986
- 1986-03-26 DK DK140586A patent/DK161634C/da not_active IP Right Cessation
- 1986-03-27 FI FI861335A patent/FI82662C/sv not_active IP Right Cessation
- 1986-03-27 EP EP86104230A patent/EP0197448B1/de not_active Expired
- 1986-03-27 AT AT86104230T patent/ATE37694T1/de not_active IP Right Cessation
- 1986-03-27 DE DE8686104230T patent/DE3660859D1/de not_active Expired
- 1986-04-01 NO NO861272A patent/NO161667C/no not_active IP Right Cessation
Cited By (3)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
WO2004035429A1 (en) * | 2002-10-14 | 2004-04-29 | Eab Ab | Rail system |
US7131811B2 (en) | 2002-10-14 | 2006-11-07 | Eab Ab | Rail system |
WO2020109139A1 (en) | 2018-11-27 | 2020-06-04 | Eab Ab | A method, a computer program and a device for transporting pallets |
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
SE8501598D0 (sv) | 1985-04-01 |
EP0197448B1 (de) | 1988-10-05 |
DK161634C (da) | 1992-01-06 |
FI82662B (fi) | 1990-12-31 |
NO161667C (no) | 1989-09-13 |
DE3660859D1 (en) | 1988-11-10 |
DK140586D0 (da) | 1986-03-26 |
NO161667B (no) | 1989-06-05 |
FI82662C (sv) | 1991-04-10 |
ATE37694T1 (de) | 1988-10-15 |
NO861272L (no) | 1986-10-02 |
FI861335A0 (fi) | 1986-03-27 |
EP0197448A1 (de) | 1986-10-15 |
FI861335A (fi) | 1986-10-02 |
SE8501598L (sv) | 1986-10-02 |
DK161634B (da) | 1991-07-29 |
DK140586A (da) | 1986-10-02 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
SE449471B (sv) | Vagnliknande anordning for samverkan med ett stellage | |
JP7125616B2 (ja) | 注文準備用システム | |
US8424669B2 (en) | Work transport apparatus and method | |
US9181030B2 (en) | Arrangement for storage, warehouse rack and handling machine particularly for such an arrangement | |
EP3725641A1 (en) | Inclination-adjustable cart apparatus | |
SE429744B (sv) | Pallstell | |
CN111762492B (zh) | 堆垛机及立体式仓储系统 | |
MX2010011742A (es) | Horquillas flotantes para vehiculos elevadores. | |
SE440063B (sv) | Transportanordning for lageranleggningar | |
MX2010011943A (es) | Sistema y metodo para carga automatica de transporte. | |
CN112224924B (zh) | 物流安全卸货设备 | |
CN113830480A (zh) | 物品转运装置和仓储系统 | |
US4906159A (en) | Freely positionable load carrying attachment for an automatic guided vehicle | |
CN113753465A (zh) | 一种物料运输车 | |
CN209720632U (zh) | 自动装卸装置 | |
US20070104563A1 (en) | Materials handling system | |
SE435169B (sv) | Lastpallslagringsanordning | |
US5039270A (en) | Physically integrated manufacturing and materials handling system | |
CN213386739U (zh) | 一种物流码垛系统 | |
CN213386750U (zh) | 一种码垛机 | |
SE524269C2 (sv) | Skenanordning | |
JPS6014724B2 (ja) | 同一棚への大小巾の異なる荷の格納方法 | |
US5030055A (en) | Physically integrated manufacturing and materials handling system | |
CN108439252B (zh) | 一种agv举升装置 | |
JP5267856B2 (ja) | スタッカークレーン及び物品収納設備 |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
NAL | Patent in force |
Ref document number: 8501598-0 Format of ref document f/p: F |
|
NUG | Patent has lapsed |
Ref document number: 8501598-0 Format of ref document f/p: F |