RO120221B1 - Dispozitiv de semnalizare a poziţiei, pentru sisteme de antrenare mecanică - Google Patents

Dispozitiv de semnalizare a poziţiei, pentru sisteme de antrenare mecanică Download PDF

Info

Publication number
RO120221B1
RO120221B1 RO99-01181A RO9901181A RO120221B1 RO 120221 B1 RO120221 B1 RO 120221B1 RO 9901181 A RO9901181 A RO 9901181A RO 120221 B1 RO120221 B1 RO 120221B1
Authority
RO
Romania
Prior art keywords
signaling
contact
information
contacts
plugs
Prior art date
Application number
RO99-01181A
Other languages
English (en)
Inventor
Dieter Dohnal
Franz Griesbacher
Michael Holmer
Original Assignee
Maschinenfabrik Reinhausen Gmbh
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Maschinenfabrik Reinhausen Gmbh filed Critical Maschinenfabrik Reinhausen Gmbh
Publication of RO120221B1 publication Critical patent/RO120221B1/ro

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G08SIGNALLING
    • G08CTRANSMISSION SYSTEMS FOR MEASURED VALUES, CONTROL OR SIMILAR SIGNALS
    • G08C19/00Electric signal transmission systems
    • G08C19/30Electric signal transmission systems in which transmission is by selection of one or more conductors or channels from a plurality of conductors or channels
    • GPHYSICS
    • G01MEASURING; TESTING
    • G01DMEASURING NOT SPECIALLY ADAPTED FOR A SPECIFIC VARIABLE; ARRANGEMENTS FOR MEASURING TWO OR MORE VARIABLES NOT COVERED IN A SINGLE OTHER SUBCLASS; TARIFF METERING APPARATUS; MEASURING OR TESTING NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • G01D5/00Mechanical means for transferring the output of a sensing member; Means for converting the output of a sensing member to another variable where the form or nature of the sensing member does not constrain the means for converting; Transducers not specially adapted for a specific variable
    • G01D5/12Mechanical means for transferring the output of a sensing member; Means for converting the output of a sensing member to another variable where the form or nature of the sensing member does not constrain the means for converting; Transducers not specially adapted for a specific variable using electric or magnetic means
    • G01D5/25Selecting one or more conductors or channels from a plurality of conductors or channels, e.g. by closing contacts
    • G01D5/251Selecting one or more conductors or channels from a plurality of conductors or channels, e.g. by closing contacts one conductor or channel
    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01HELECTRIC SWITCHES; RELAYS; SELECTORS; EMERGENCY PROTECTIVE DEVICES
    • H01H9/00Details of switching devices, not covered by groups H01H1/00 - H01H7/00
    • H01H9/0005Tap change devices
    • H01H9/0027Operating mechanisms
    • H01H9/0033Operating mechanisms with means for indicating the selected tap or limiting the number of selectable taps

Landscapes

  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Switch Cases, Indication, And Locking (AREA)
  • Details Of Connecting Devices For Male And Female Coupling (AREA)
  • Connections Arranged To Contact A Plurality Of Conductors (AREA)
  • Control Of Position Or Direction (AREA)
  • Control Of Electric Motors In General (AREA)
  • Arrangements For Transmission Of Measured Signals (AREA)
  • Control Of Stepping Motors (AREA)
  • Selective Calling Equipment (AREA)
  • Power-Operated Mechanisms For Wings (AREA)
  • Measurement Of Length, Angles, Or The Like Using Electric Or Magnetic Means (AREA)
  • Linear Motors (AREA)
  • Control Of Motors That Do Not Use Commutators (AREA)
  • Control Of Direct Current Motors (AREA)
  • Control Of Multiple Motors (AREA)
  • Rotary Switch, Piano Key Switch, And Lever Switch (AREA)

Abstract

Invenţia se referă la un dispozitiv de semnalizare a poziţiei, pentru sistemele de antrenare mecanică a întrerupătoarelor cu ploturi, a comutatoarelor cu prize sau a bobinelor cu miez mobil. Dispozitivul este alcătuit din două subansambluri constructive, separate, respectiv dintr-un grup de contacte de semnalizare (1) şi un modul de semnalizare (6 şi 7) a poziţiei, distanţat spaţial de primul şi care poate prezenta configuraţii diverse; cele două subansambluri sunt astfel legate electric, între ele, încât informaţiile obţinute cu ajutorul grupului de contacte de semnalizare (1) pot fi transmise către modulul de semnalizare (6 şi 7) a poziţiei, unde are loc o prelucrare corespunzătoare a informaţiilor, dependentă de natura modului de semnalizare, dorit, şi care se poate realiza, cu uşurinţă, prin alegerea corespunzătoare a unui modul de semnalizare a poziţiei, cu o schemă electrică, adecvată.

Description

Invenția se referă la un dispozitiv de semnalizare a poziției, pentru sistemele de antrenare mecanică cu care sunt echipate întrerupătoarele cu ploturi, comutatoarele cu prize sau bobinele cu miez mobil.
Dispozitivele de semnalizare a poziției, ce fac parte integrantă din sistemele de antrenare mecanică, au rolul de a semnaliza, la distanță, și respectiv, de a transmite, la distanță, informații referitoare la poziția în care se găsește, la un moment dat, un întrerupător cu ploturi sau orice alt aparat similar.
Astfel de dispozitive sesizează electric poziția în care se găsește aparatul la un moment dat și prelucrează în mod corespunzător informațiile obținute; la rândul lor, aceste informații prelucrate constituie punctul de plecare și premisa necesară pentru semnalizarea (la distanță) a poziției, care semnalizare se poate realiza efectiv, de exemplu, pe cale optică, folosind, în acest scop, un panou cu lămpi sau un instrument indicator cu ac.
Astfel de tipuri de dispozitive de semnalizare a poziției sunt cunoscute din Instrucțiunile de exploatare Motorantrieb MA7, caseta BA40/90de~Q391/2000, elaborate de solicitantul de brevet. Respectivele dispozitive sunt alcătuite dintr-un dispozitiv cu contacte de semnalizare, prevăzut cu un număr de contacte de semnalizare independente, asociate diverselor poziții de lucru ale unui întrerupător ploturi sau ale unui alt aparat similar, care contacte sunt dispuse pe un traseu circular și pot fi conectate cu ajutorul unui contact mobil cu glisare.
în practică, se dispune de numeroase variante de prelucrarea informațiilor referitoare la poziția instantanee a aparatajului și care se pretează a fi utilizate în diverse situații concrete.
Dispozitive de semnalizare a poziției, pentru panouri cu lămpi, și la care comutarea de la un contact de semnalizare la următorul se face cu întreruperea curentului. Contactul mobil cu glisare și contactele de semnalizare ale căii de contact sunt legate la bornele de ieșire.
Dispozitive de semnalizare a poziției prin semnalizare la distanță, cu ajutorul unor instrumente cu ac indicator, și la care comutarea de la un contact de semnalizare la următorul se face facă întreruperea curentului. Pentru n poziții de lucru, se intercalează n-1 rezistențe cu trepte dispuse între contactele de poziție. Capetele amonte și aval ale căii de contact, precum și contactul mobil cu glisare sunt legate la bornele de ieșire.
Dispozitive de semnalizare a poziției, echipate cu matrice de diode, și care furnizează un semnal prelucrat și codificat, de exemplu, în cod BCD sau Gray.
Dispozitive de semnalizare a poziției, pentru panouri cu lămpi decadiale, și care permit o semnalizare decadială.
Dispozitive de semnalizare a poziției, cu contacte de întrerupere dispuse pe o cale de contact și la care contactul se întrerupe în orice poziție de lucru.
în condițiile stadiului actual de dezvoltare a tehnicii în acest domeniu, pentru fiecare situație concretă în parte, se utilizează scheme individualizate de dispunere a contactelor de semnalizare, special concepute, și în alcătuirea cărora intră componente suplimentare, proiectate și confecționate în funcție de condițiile specifice fiecărui caz în parte. De exemplu, în condițiile semnalizării la distanță, cu ajutorul unui instrument cu ac indicator, se utilizează, de regulă, un aparat de măsurat cu bobine încrucișate, iar rezistențele individuale se dispun direct între contactele de semnalizare baleiate de contactul cu glisare.
Diversele tipuri cunoscute de dispozitive de semnalizare a poziției, special concepute pentru fiecare caz concret de utilizare în parte, prezintă o serie de dezavantaje, cum ar fi:
- pe de o parte, confecționarea și întreținerea unor dispozitive de semnalizare individualizate, echipate cu componente individualizate și dispuse conform unor scheme individualizate, se dovedește a fi costisitoare și conduce la consumuri ridicate;
RO 120221 Β1
- pe de altă parte, nu este posibil ca dispozitivul de semnalizare a poziției să fie 1 conceput suficient de flexibil, pentru a fi capabil să se adapteze unor cerințe variabile, ce pot interveni, de exemplu, atunci când se impune modificarea rapidă a modului de vizualizare 3 a poziției, de exemplu, înlocuirea unui panou cu lămpi, cu un afișaj cu ac indicator ce folosește un aparat de măsurat cu bobine încrucișate. 5
Obiectivul pe care și-l propune invenția constă în realizarea unui dispozitiv de semnalizare a poziției, de tipul celor enumerate mai sus, care să poată fi completat prin utilizarea 7 de subansambluri tipizate, și care să permită - ori de câte ori acest lucru se dovedește necesar - realizarea prin mijloace simple, a celor mai diverse condiții, prin care să se asigure 9 prelucrarea informațiilor referitoare la poziția în care se află un întrerupător cu ploturi sau orice alt aparat similar, precum și transmiterea la distanță și vizualizarea acestor informații. 11 Obiectivul astfel conturat se realizează cu ajutorul unui dispozitiv de semnalizare a poziției, aparținând categoriei de aparate enumerate mai sus și care prezintă caracteristicile 13 cuprinse în revendicări.
Revendicările dependente se referă îndeosebi la unele variante și dezvoltări avan- 15 tajoase.
Potrivit concepției ce stă la baza prezentei invenții, dispozitivul de semnalizare a 17 poziției este alcătuit din două grupe de componente separate spațial și legate electric între ele: 19
- un dispozitiv alcătuit din contacte de semnalizare prin care se obțin informațiile referitoare la poziția de lucru în care se găsește, la un moment dat, sistemul de antrenare 21 mecanică;
- un modul de semnalizare a poziției prin care se realizează prelucrarea informațiilor, 23 în concordanță cu forma dorită de semnalizare a poziției de lucru în care se găsește sistemul de antrenare mecanică.25 în fig. 11, asupra căreia se va reveni, în cele ce urmează, cu detalii suplimentare, apare această separare, în sensul că, în partea de sus, se prezintă grupul de contacte de27 semnalizare, iar în partea de jos, se prezintă - tot schematic - modulul de semnalizare a poziției.29
Un avantaj deosebit al soluției concepute potrivit prevederilor acestei invenții îl constituie caracterul universal al modului în care este conceput și alcătuit grupul de contacte 31 de semnalizare, care nu mai trebuie proiectat și adaptat cerințelor specifice fiecărui caz concret de utilizare. 33
Potrivit prevederilor acestei invenții, prin separarea spațială a grupului de contacte de semnalizare, de partea de colectare a informațiilor și, pe de altă parte, a modulului de 35 semnalizare a poziției, de partea de prelucrare a informațiilor, devine posibilă o adaptare lesnicioasă, la cele mai diverse situații întâlnite în aplicațiile industriale, prin simpla înlocuire 37 a modulului de semnalizare a poziției. Un alt avantaj pe care îl oferă invenția constă în aceea că modul de grupare a componentelor necesare în procesul de prelucrare a informațiilor, 39 rezistențe (pentru instrumente cu cadran și ac indicator), diode (pentru informații codificate) sau relee (pentru șiruri de contacte de întrerupere - constituie o sarcină preluată, în fapt, de 41 însuși grupul de contacte de semnalizare. Acest lucru reprezintă o trăsătură caracteristică importantă, prin care soluția propusă prin prezenta invenție se diferențiază de stadiul actual 43 de dezvoltare a tehnicii. în felul acesta, grupul de contacte de semnalizare se simplifică și poate fi realizat în condiții tehnologice mai avantajoase; de asemenea, se creează condiții 45 mai avantajoase, în ceea ce privește confecționarea componentelorsus-menționate, precum și la înlocuirea componentelor ce se pot defecta pe parcursul perioadei de exploatare. 47
RO 120221 Β1
Modulul de semnalizare a poziției, caracterizat prin aceea că poate fi ușor înlocuit, mai poate servi - în condiții extrem de avantajoase - și ca punct de transfer pentru conductoarele de legătură prin care se asigură racordarea la organul de semnalizare la distanță.
într-o altă variantă deosebit de avantajoasă de realizare a invenției, componentele electrice aparținând modulelor separate de semnalizare a poziției, pot fi astfel dispuse și legate încât, prin simpla rotire cu 180° a legăturii corespunzătoare cu fișă și contrafișă și refacerea legăturii cu modulul corespunzător, se poate modifica sensul de rotație sesizat la pozițiile de lucru parcurse.
în cele ce urmează, se face o prezentare mai detaliată a invenției, cu referire la fig. 1...11, în care se prezintă:
- fig. 1, modul de dispunere a grupului de contacte de semnalizare, ca o componentă separată ce intră în alcătuirea dispozitivului de semnalizare a poziției, ce face obiectul prezentei invenții;
- fig. 2, schema de montaj și modul de legare a grupului de contacte de semnalizare la un prim punct de transfer;
- fig. 3, tabelă de corespondențe între piesele separate de contact aparținând dispozitivului de semnalizare a poziției, care corespund diverselor poziții de lucru 1 până la 36 ale sistemului de antrenare mecanică și diverselor știfturi ale punctului de transfer;
- fig. 4, schema de conexiuni ale unei prime variante de modul de semnalizare a poziției;
- fig. 5, schema de conexiuni ale unei a doua variante de modul de semnalizare a poziției;
- fig. 6, schema de conexiuni ale unei a treia variante de modul de semnalizare a poziției;
- fig. 7, schema de conexiuni ale unei a patra variante de modul de semnalizare a poziției;
- fig. 8, schema de conexiuni ale unei a cincea variante de modul de semnalizare a poziției;
- fig. 9, a patra variantă de modul de semnalizare a poziției, a cărui schemă de conexiuni apare în fig. 7;
- fig. 10, a cincea variantă de modul de semnalizare a poziției, a cărui schemă de conexiuni apare în fig. 8;
- fig. 11, reprezentare de ansamblu, schematizată, a unui dispozitiv de semnalizare a poziției, conform prevederilor acestei invenții.
Grupul de contacte de semnalizare 1, reprezentat în fig. 1, este alcătuit dintr-o platină și cuprinde o serie de contacte de semnalizare 11, dispuse circular și izolate reciproc. Pe o traiectorie circulară concentrică, mai este prevăzut un contact de derivație 12, continuu, și având o formă inelară. în exteriorul căilor de contact, pe grupul de contacte de semnalizare 1, este prevăzut un întrerupător rapid 3, echipat cu o pârghie de comandă 31. Grupul de contacte de semnalizare mai cuprinde un disc cu came 2, montat rotativ pe grupul de contacte de semnalizare 1, pe care reazemă, prin intermediul unui lagăr 21, în centrul comun al căilor de contact concentrice, formate de contactele de semnalizare 11 și de contactul inelar de derivație 12. Acționarea se realizează cu ajutorul unui ax 4. Suprafața laterală a discului cu came 2 prezintă un contur cu came 22, corelat cu pârghia de comandă 31 a întrerupătorului rapid 3. Pe fața orientată către grupul de contacte de semnalizare 1, discul cu came 2 prezintă o punte de contact 23, conductivă, la care, unul din capete face legătura cu contactele de semnalizare 11, iar celălalt capăt glisează continuu, pe contactul inelar de
RO 120221 Β1 derivație 12. Puntea de contact 23 este fixată în orificiile 24. Prin adoptarea unei asemenea 1 dispoziții generale, este posibil ca la rotirea discului cu came 2, diversele contacte de semnalizare 11 să fie succesiv puse în legătură cu contactul de derivație inelar 12. în același timp, 3 conturul cu came 22 acționează asupra întrerupătorului rapid 3, intercalat în circuitul electric.
Această operație se desfășoară astfel încât întrerupătorul rapid 3 să deschidă circuitul elec- 5 trie, înainte ca puntea de contact 23 să fi părăsit complet contactul de semnalizare anterior, și să închidă din nou circuitul electric, după ce puntea de contact 23 a ajuns în dreptul noului 7 contact de semnalizare. Are astfel loc o comutare cu întrerupere. O asemenea dispunere generală face obiectul cererii de brevet de invenție germană 19705576, darîncă nepublicată. 9 în fig. 2, se arată că grupului de contacte de semnalizare îi este asociat un prim contact cu fișe 5, ale cărui știfturi 1 până la 40 sunt legate electric cu contactele de semnalizare, 11 precum și cu circuitul electric format din contactul inelar de derivație și întrerupătorul rapid
3. în această figură, se mai poate vedea că întrerupătorul rapid 3 poate fi șuntat, adică scos 13 din funcțiune, cu ajutorul unei punți conductive electric 32. Mai sus s-a arătat că, cu ajutorul întrerupătorului rapid 3, se realizează o comutare cu întrerupere. în anumite situații speciale, 15 întâlnite în practică, de exemplu, pentru comanda unui aparat de semnalizare, este de dorit o astfel de comutare prin șuntare; în asemenea cazuri, cu ajutorul punții 32, se poate scoate 17 din funcțiune, prin mijloace simple, întrerupătorul rapid 3, fără a fi necesar să se aducă vreo modificare alcătuirii constructive a grupului de contacte de semnalizare. 19 în fig. 3, se prezintă o tabelă de corespondențe, în corelare cu schema de conexiuni din fig. 2. în rândul de sus, se prezintă pozițiile de lucru posibile, asociate respectivelor con- 21 tacte de semnalizare și numerotate de la 1 la 36. în rândul de jos, se prezintă știfturile corespunzătoare ale primului contact cu fișe 5, numerotate de la 1 la 40 și legate electric cu 23 acestea. în legătură cu fig. 2, trebuie menționat că știfturile 19 până la 22 nu sunt legate electric cu anumite contacte de semnalizare, ci cu circuitul alcătuit din contactul inelar de 25 derivație 12 și întrerupătorul rapid 3.
în fig. 4, se prezintă schema electrică a unul prim modul de semnalizare a poziției, 27 în care, separat spațial de grupul de contacte de semnalizare descris mai sus, are loc prelucrarea informațiilor transmise electric prin intermediul primului contact cu fișe 5. în cazul 29 de față, este vorba de o simplă schemă cu contacte de închidere, la care, fiecărei poziții de lucru în parte, îi este asociat un semnal de plecare corespunzător, care conduce, de exem- 31 piu, la câte o lampă de semnalizare separată.
în fig. 5, se prezintă o altă schemă electrică aferentă unui al doilea posibil modul de 33 semnalizare a poziției și care funcționează ca un șir de contacte de întrerupere.
în fig. 6, se prezintă tot o schemă electrică, ce se referă la un alt posibil modul de 35 semnalizare a poziției, la care, prin adoptarea unei scheme de conexiuni adecvate și introducerea unei matrice cu diode, se obțin informații codificate în cod BCD, referitoare la poziția 37 de lucru, la un moment dat, care informații sunt disponibile în punctele de transfer reprezentate în stânga. 39 în fig. 7, se prezintă tot o schemă electrică, ce se referă la un alt posibil modul de semnalizare a poziției, conceput ca o schemă cu rezistențe, și așa fel alcătuit, încât în 41 dreptul punctelor de transfer indicate în partea jos, se obțin informații adecvate pentru comanda unui aparat de măsurat cu bobine încrucișate. în această variantă, în care se 43 realizează comanda unui aparat cu semnalizare continuă, este necesar să se prevadă o schemă de legături prin care să fie posibilă șuntarea contactelor de semnalizare. în acest 45 caz, devine necesar ca întrerupătorul rapid 3, descris mai sus, să fie șuntat cu ajutorul punții 32, de asemenea descrise, și să fie astfel scos din funcțiune. 47
RO 120221 Β1 în fine, în fig. 8, se prezintă încă o variantă de schemă electrică, ce se referă la un al cincilea tip de modul de semnalizare a poziției. Modulul de semnalizare a poziției, prezentat aici, este conceput ca un așa-numit modul universal, în interiorul căruia nu este prevăzută o schemă electrică fixă și la care apar, în schimb, puncte de contact electric asociate cu punți de contact - așa-numitele jumpere (punți de scurtcircuitare) - cu ajutorul cărora se pot realiza legături arbitrare. O asemenea schemă universală, de tipul celei reprezentate în desen, se pretează a fi utilizată pentru maximum 35 de poziții, în varianta de realizare sub forma unui șir de contacte de închidere, ea poate fi utilizată pentru maximum 19 poziții de lucru.
Din examinarea celor cinci scheme electrice, prezentate cu titlu exemplificativ în fig. 4 până la 8, și care se referă la cinci soluții distincte de realizare a unor posibile module de semnalizare a poziției - module ce constituie subansambluri constructive independente, separate spațial de grupul de contacte de semnalizare, de concepție invariabilă, și legate electric cu acesta din urmă - rezultă în mod evident că dispoziția generală adoptată și care se bazează pe existența a două subansambluri constructive - un grup invariabil de contacte de semnalizare și un modul de semnalizare a poziției având o structură variabilă - permite o adaptare lesnicioasă la cele mai diverse cerințe. în acest sens, trebuie subliniat că se impune totdeauna o alegere judicioasă a unui tip corespunzător de modul de semnalizare a poziției, restul componentelor, ce intră în alcătuirea ansamblului, rămânând însă invariabile. Prin înlocuirea modulelor de semnalizare a poziției, devine posibilă modificarea ulterioară, lesnicioasă, a funcțiunii, și, deci, adaptarea întregului ansamblu la diverse cerințe de semnalizare.
în fig. 9, se prezintă un modul de semnalizare 6 a poziției, a cărui schemă electrică apare în fig. 7 și care a fost descris mai sus. Modulul prezintă un contact cu fișe 61 suplimentar și care este legat electric, în interior, cu diversele rezistențe 63. Modulul mai este prevăzut cu mijloace de fixare 62. Pe fața inferioară, sunt dispuse bornele de ieșire 64. Simbolurile de referință 65 corespund plecărilor ce apar în partea de jos a fig. 7 și conduc la aparatul de semnalizare.
în fig. 10, se prezintă o altă variantă de modul de semnalizare 7 a poziției, a cărui schemă electrică a fost comentată în legătură cu fig. 8, se tratează cazul unei alcătuiri de tip universal, ce poate fi echipată ulterior. Și în acest caz, este prevăzut un contact cu fișe 71 suplimentar, legat electric în interior cu schema de conexiuni tratată mai sus. Pe fața inferioară, sunt de asemenea prevăzute borne de ieșire 73, la care simbolul de referință 74 servește la identificarea plecărilor ce apar în partea de jos a fig. 8, în care se prezintă schema electrică corespunzătoare. Prin echiparea ulterioară cu punți de contact, sunt create condițiile, ce fac posibilă, la acest modul de semnalizare 7 a poziției, alegerea liberă a tipului de matrice de prelucrare a informațiilor.
în fine, în fig. 11, se prezintă, încă o dată, în ansamblu și într-o reprezentare schematizată, dispozitivul de semnalizare a poziției, conceput potrivit prevederilor prezentei invenții.
în partea de sus, este amplasat grupul de contacte de semnalizare 1, echipat cu un prim contact cu fișe 5 și cu conexiunile electrice asociate, care au fost descrise mai sus.
Distanțate spațial, sunt dispuse modulele de semnalizare a poziției, de exemplu, modulele 6 sau 7, reprezentate în fig. 9 și 10, și care sunt de asemenea prevăzute cu câte un contact cu fișe 61, respectiv 71. Legătura între cele două subansambluri constructive se realizează cu ajutorul unei linii electrice de joncțiune 8, prevăzută la capete cu câte un conector 81, 82 pus în legătură, pe de o parte, cu știfturile contactului cu fișe 5 și, pe de altă parte, cu cele ale contactelor cu fișe 61, respectiv 71. Firește că, în locul modulelor de
RO 120221 Β1 semnalizare 6 sau 7 a poziției, se pot conecta și alte tipuri de module similare, cărora le sunt 1 asociate alte moduri de prelucrare a informațiilor. în felul acesta, așa cum s-a arătat mai sus, este posibil ca dispozitivul, în ansamblu, să fie adaptat cu mijloace simple și fără a fi necesar 3 să se intervină în zona grupului de contacte de semnalizare 1, la cerințele specifice ale diverselor moduri de semnalizare - așa cum se sugerează în fig. 11. 5

Claims (6)

  1. Revendicări 7
    1. Dispozitiv de semnalizare a poziției, pentru sistemele de antrenare mecanică ale 9 întrerupătoarelor cu ploturi, comutatoarelor cu prize sau bobinelor cu miez mobil, în care este prevăzut un grup de contacte de semnalizare (1), care prezintă un număr de contacte de 11 semnalizare (11) fixe, asociate diverselor poziții de lucru ale unui întrerupător cu ploturi, unui comutator cu prize sau unei bobine cu miez mobil, în care fiecare din aceste contacte de 13 semnalizare (11) fixe poate fi contactat cu ajutorul unei punți de contact (23) conductive și rotative, și care, la rândul său, este legată la un conductor de transmitere a semnalului (13) 15 și în care sunt prevăzute mijloacele prin care se asigură prelucrarea și interpretarea informațiilor transmise de grupul de contacte de semnalizare (1), caracterizat prin aceea 17 că puntea de contact (23) este legată la conductorul de transmitere a semnalului (13) prin intermediul unui întrerupător rapid (3), conductorul de transmitere a semnalului (13) fiind 19 legat la mijloacele de prelucrare și, respectiv, interpretare a informațiilor, iar la comutarea între două contacte de semnalizare (11) învecinate, întrerupătorul rapid (3) întrerupe, pe o 21 durată scurtă, legătura electrică între puntea de contact (23) și conductorul de transmitere a semnalului (13), mijloacele de prelucrare și, respectiv, interpretare a informațiilor sunt 23 prevăzute într-un modul de semnalizare (6, 7) a poziției, dispus într-o carcasă separată, distanțată spațial față de grupul de contacte de semnalizare (1), legătura între grupul de 25 contacte de semnalizare (1) și modulul de semnalizare (6, 7) a poziției se realizează cu ajutorul unui prim și unui al doilea contact cu fișe (5, 61, 71), în principiu cunoscute, și prin 27 intercalarea unui conductor de legătură (8), legătura făcându-se cu fișele corespunzătoare (81, 82), cel puțin unul din contactele cu fișe (5, 61, 71) are o alcătuire simetrică, iar 29 conductorul de transmitere a semnalului (13) și contactele de semnalizare (11) fixe sunt astfel legate electric cu primul contact cu fișe (5), încât prin comutarea a cel puțin unui 31 contact cu fișe (5, 61, 71), simetric, cu 180’ în raport cu fișa (81, 82) corespunzătoare, se schimbă sensul de rotație a poziției de lucru a contactelor de semnalizare (11) parcurse. 33
  2. 2. Dispozitiv de semnalizare a poziției, conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că mijloacele de prelucrare a informațiilor constau dintr-o schemă electrică astfel 35 concepută, încât informațiile să fie prelucrate corespunzător unei semnalizări a poziției prin intermediul unui panou cu lămpi. 37
  3. 3. Dispozitiv de semnalizare a poziției, conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că mijloacele de prelucrare a informațiilor constau dintr-o schemă electrică astfel 39 concepută, încât informațiile să fie prelucrate corespunzător unei semnalizări a poziției prin intermediul unui instrument cu ac indicator. 41
  4. 4. Dispozitiv de semnalizare a poziției, conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că mijloacele de prelucrare a informațiilor constau dintr-o schemă electrică astfel 43 concepută, încât informațiile să fie prelucrate cu ajutorul unei matrice cu diode, corespunzător unei semnalizări a poziției conform unui cod, de exemplu, conform unui cod BCD sau 45 Gray.
    RO 120221 Β1
    1 5. Dispozitiv de semnalizare a poziției, conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că mijloacele de prelucrare a informațiilor constau dintr-o schemă electrică astfel con3 cepută, încât informațiile să fie prelucrate corespunzător unei semnalizări a poziției, pentru panouri decadice cu lămpi.
  5. 5 6. Dispozitiv de semnalizare a poziției, conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că mijloacele de prelucrare a informațiilor constau dintr-o schemă electrică astfel con7 cepută, încât informațiile să fie prelucrate corespunzător unei semnalizări a poziției, sub formă de șiruri de contacte de întrerupere.
  6. 9 7. Dispozitiv de semnalizare a poziției, conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că mijloacele de prelucrare a informațiilor constau dintr-o matrice universală de punți, 11 astfel încât prin intermediul unor punți electric conductive și care pot fi puse individual în legătură, să confere informațiilor o formă corespunzătoare unei semnalizări a poziției.
RO99-01181A 1997-05-16 1998-01-09 Dispozitiv de semnalizare a poziţiei, pentru sisteme de antrenare mecanică RO120221B1 (ro)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE19720617A DE19720617C2 (de) 1997-05-16 1997-05-16 Stellungsmeldeanordnung für Motorantriebe
PCT/EP1998/000090 WO1998053276A1 (de) 1997-05-16 1998-01-09 Stellungsmeldeanordnung für motorantriebe

Publications (1)

Publication Number Publication Date
RO120221B1 true RO120221B1 (ro) 2005-10-28

Family

ID=7829695

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
RO99-01181A RO120221B1 (ro) 1997-05-16 1998-01-09 Dispozitiv de semnalizare a poziţiei, pentru sisteme de antrenare mecanică

Country Status (17)

Country Link
US (1) US6307283B1 (ro)
EP (1) EP0981721B1 (ro)
JP (1) JP3996209B2 (ro)
KR (1) KR100329113B1 (ro)
CN (1) CN1258076C (ro)
AT (1) ATE248352T1 (ro)
AU (1) AU6613698A (ro)
BG (1) BG63787B1 (ro)
BR (1) BR9809582B1 (ro)
CZ (1) CZ297375B6 (ro)
DE (2) DE19720617C2 (ro)
HK (1) HK1029166A1 (ro)
HU (1) HU224393B1 (ro)
PL (1) PL187802B1 (ro)
RO (1) RO120221B1 (ro)
RU (1) RU2177604C2 (ro)
WO (1) WO1998053276A1 (ro)

Families Citing this family (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE10222941C1 (de) * 2002-05-24 2003-10-30 Reinhausen Maschf Scheubeck Motorantrieb
WO2006133648A1 (fr) * 2005-06-17 2006-12-21 Tsinghua University Capteur de déplacement numérique en mode commuté et son application
DE102005058793B3 (de) * 2005-12-09 2006-12-07 Maschinenfabrik Reinhausen Gmbh Umsteller für Schaltüberwachungseinrichtung
US20080252285A1 (en) * 2007-02-28 2008-10-16 Caterpillar Inc. Machine with a rotary position-sensing system
DE102008048018B3 (de) * 2008-09-19 2009-10-22 Maschinenfabrik Reinhausen Gmbh Handantrieb
DE102011106804A1 (de) 2011-07-06 2013-01-10 Maschinenfabrik Reinhausen Gmbh Verfahren zur Stellungserfassung von Stufenschaltern
DE102011109269B3 (de) * 2011-08-03 2012-11-29 Maschinenfabrik Reinhausen Gmbh Stellungsmeldeanordnung
DE102013107558A1 (de) * 2013-07-16 2015-01-22 Maschinenfabrik Reinhausen Gmbh Laststufenschalter
DE102020133891A1 (de) 2020-12-17 2022-06-23 Maschinenfabrik Reinhausen Gmbh Adaptervorrichtung

Family Cites Families (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4014741A (en) * 1975-07-11 1977-03-29 Diamond Power Specialty Corporation Nuclear control rod position indicating assembly
DE2701572C3 (de) * 1977-01-15 1980-08-28 Adam Opel Ag, 6090 Ruesselsheim Winkelkodierer für einen Pegelstandsmesser
DE2720761C3 (de) * 1977-05-09 1979-11-22 Gerhard Walter Prof. Dr.-Ing. 5630 Remscheid Seulen Überwachungsvorrichtung für flüssige oder gasförmige Medien
GB2265587A (en) * 1992-03-13 1993-10-06 Michael Anthony Jones Towing vehicle and trailer position display
DE4214431C3 (de) * 1992-04-30 1996-08-14 Reinhausen Maschf Scheubeck Stufenschalter mit Motorantrieb
EP0650637B1 (de) * 1992-07-16 1996-04-10 MASCHINENFABRIK REINHAUSEN GmbH Stufenschalter
US5675250A (en) * 1995-04-28 1997-10-07 Caterpillar Inc. Angular position sensor having no physical electrical contact between a rotating portion and a stationary portion of the sensor
JP3530946B2 (ja) * 1995-11-13 2004-05-24 矢崎総業株式会社 パネル固定コネクタ
DE19705576C2 (de) * 1997-02-14 1999-01-07 Reinhausen Maschf Scheubeck Stellungsmeldeanordnung
DE19743864C1 (de) * 1997-10-04 1999-04-15 Reinhausen Maschf Scheubeck Stufenschalter
DE19743865C1 (de) * 1997-10-04 1999-04-15 Reinhausen Maschf Scheubeck Stufenschalter
DE19744465C1 (de) * 1997-10-08 1999-03-11 Reinhausen Maschf Scheubeck Verfahren zur Überwachung eines Stufenschalters
DE19746574C1 (de) * 1997-10-22 1999-02-04 Reinhausen Maschf Scheubeck Verfahren zur Funktionsüberwachung von Stufenschaltern

Also Published As

Publication number Publication date
EP0981721B1 (de) 2003-08-27
PL187802B1 (pl) 2004-10-29
KR20010012589A (ko) 2001-02-15
AU6613698A (en) 1998-12-11
BG63787B1 (bg) 2002-12-29
RU2177604C2 (ru) 2001-12-27
HU224393B1 (hu) 2005-08-29
PL336851A1 (en) 2000-07-17
HK1029166A1 (en) 2001-03-23
DE19720617C2 (de) 1999-03-18
JP2001525932A (ja) 2001-12-11
BR9809582B1 (pt) 2010-05-18
HUP0001577A2 (hu) 2000-09-28
JP3996209B2 (ja) 2007-10-24
BR9809582A (pt) 2000-07-04
CZ297375B6 (cs) 2006-11-15
BG103770A (en) 2000-06-30
DE19720617A1 (de) 1998-11-26
CN1269010A (zh) 2000-10-04
KR100329113B1 (ko) 2002-03-18
DE59809421D1 (de) 2003-10-02
US6307283B1 (en) 2001-10-23
ATE248352T1 (de) 2003-09-15
CZ399999A3 (cs) 2000-03-15
WO1998053276A1 (de) 1998-11-26
CN1258076C (zh) 2006-05-31
HUP0001577A3 (en) 2002-03-28
EP0981721A1 (de) 2000-03-01

Similar Documents

Publication Publication Date Title
RO120221B1 (ro) Dispozitiv de semnalizare a poziţiei, pentru sisteme de antrenare mecanică
EP0508791A1 (en) Colour differential type light display device
US4924213A (en) Multiple terminal block indicator light combination
AU716291B2 (en) Pointer instrument
CN1469070A (zh) 具有位置检测机构的集装阀
ATE210884T1 (de) Stellungsmeldeanordnung
US5973593A (en) Device for marking the position of automatic transmission gearshift lever arms
RU99127350A (ru) Устройство сигнализации положений
US6342995B1 (en) Lighted escutcheon plate for power distribution equipment
SE465493B (sv) Elektrisk anslutningsanordning foer pilotventiler i en ventilramp
CN103198938A (zh) 检测信号输出装置
CN218865770U (zh) 一种荧光显微观察的荧光装置和荧光显微镜
US6198270B1 (en) Electronic wire sorter
CN216595410U (zh) 一种测试两种封装芯片的测试装置
KR200253596Y1 (ko) 파워 테스터
CN213658944U (zh) 一种电测治具及系统
CN202434898U (zh) 船用配电监测一体化分电箱
GB2366675A (en) Removable electric mains socket tester
JP2616961B2 (ja) 測定試験用接続ユニット
CN2537615Y (zh) 铁路电子手信号灯
CN2791980Y (zh) 多态led模拟指示器
US20060082941A1 (en) Installation appliance and installation system comprising one such installation appliance
US867085A (en) Fare-register attachment.
US2077976A (en) Sequence varying sign mechanism
CN102087124B (zh) 一种汽车仪表盘测试台信号切换逻辑装置