NO177843B - Fremgangsmåte og middel for konservering av ensilasje - Google Patents

Fremgangsmåte og middel for konservering av ensilasje Download PDF

Info

Publication number
NO177843B
NO177843B NO901296A NO901296A NO177843B NO 177843 B NO177843 B NO 177843B NO 901296 A NO901296 A NO 901296A NO 901296 A NO901296 A NO 901296A NO 177843 B NO177843 B NO 177843B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
silage
propionibacteria
organisms
aerobic
species
Prior art date
Application number
NO901296A
Other languages
English (en)
Other versions
NO901296L (no
NO901296D0 (no
NO177843C (no
Inventor
Nancy J Tomes
Original Assignee
Pioneer Hi Bred Int
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Pioneer Hi Bred Int filed Critical Pioneer Hi Bred Int
Publication of NO901296D0 publication Critical patent/NO901296D0/no
Publication of NO901296L publication Critical patent/NO901296L/no
Publication of NO177843B publication Critical patent/NO177843B/no
Publication of NO177843C publication Critical patent/NO177843C/no

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A23FOODS OR FOODSTUFFS; TREATMENT THEREOF, NOT COVERED BY OTHER CLASSES
    • A23KFODDER
    • A23K30/00Processes specially adapted for preservation of materials in order to produce animal feeding-stuffs
    • A23K30/10Processes specially adapted for preservation of materials in order to produce animal feeding-stuffs of green fodder
    • A23K30/15Processes specially adapted for preservation of materials in order to produce animal feeding-stuffs of green fodder using chemicals or microorganisms for ensilaging
    • A23K30/18Processes specially adapted for preservation of materials in order to produce animal feeding-stuffs of green fodder using chemicals or microorganisms for ensilaging using microorganisms or enzymes
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A23FOODS OR FOODSTUFFS; TREATMENT THEREOF, NOT COVERED BY OTHER CLASSES
    • A23VINDEXING SCHEME RELATING TO FOODS, FOODSTUFFS OR NON-ALCOHOLIC BEVERAGES AND LACTIC OR PROPIONIC ACID BACTERIA USED IN FOODSTUFFS OR FOOD PREPARATION
    • A23V2400/00Lactic or propionic acid bacteria
    • A23V2400/11Lactobacillus
    • A23V2400/169Plantarum
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A23FOODS OR FOODSTUFFS; TREATMENT THEREOF, NOT COVERED BY OTHER CLASSES
    • A23VINDEXING SCHEME RELATING TO FOODS, FOODSTUFFS OR NON-ALCOHOLIC BEVERAGES AND LACTIC OR PROPIONIC ACID BACTERIA USED IN FOODSTUFFS OR FOOD PREPARATION
    • A23V2400/00Lactic or propionic acid bacteria
    • A23V2400/61Propionibacterium
    • A23V2400/619Jensenii
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
    • Y10STECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10S426/00Food or edible material: processes, compositions, and products
    • Y10S426/807Poultry or ruminant feed

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Microbiology (AREA)
  • Polymers & Plastics (AREA)
  • Zoology (AREA)
  • Animal Husbandry (AREA)
  • General Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Food Science & Technology (AREA)
  • Fodder In General (AREA)
  • Micro-Organisms Or Cultivation Processes Thereof (AREA)
  • Chemical Or Physical Treatment Of Fibers (AREA)
  • Preparation Of Compounds By Using Micro-Organisms (AREA)
  • Storage Of Harvested Produce (AREA)

Description

Den foreliggende oppfinnelse vedrører en fremgangsmåte og et middel for konservering av ensilasje.
Disse og andre trekk fremgår av de etterfølgende patentkrav.
Foreliggende oppfinnelse muliggjør konservering av landbruksprodukter som skal anvendes for dyrefor etter lagring under anaerobe betingelser.
Bruken av ensileringstilsetningsmidler er blitt en svært
vanlig praksis innenfor store deler av landbruket over hele verden. For å forstå hvorledes ensileringstilsetningsmidler reagerer med ensilasjen, kan det være nyttig først å se på de grunnleggende biokjemiske og mikrobiologiske endringer som forekommer under ensileringsprosessen. Umiddelbart etter opphakking av for eksempel mais vil aerob respirasjon begynne. Under denne tidlige fase blir oppløselige karbohydrater i plantevevet oksydert og omdannet til karbondioksyd og vann.
Denne prosess vil fortsette inntil enten oksygeninnholdet er uttømt eller de vannoppløselige karbohydrater er uttømt.
Under ideelle betingelser, med tilstrekkelig pakking og forsegling av det ensilerte material, varer respirasjonen bare noen få timer. Veksten av mikroorganismer under denne periode er begrenset til dem som tåler oksygen og som inkluderer aerobe bakterier, gjær og muggsopp. Disse organismer ansees generelt å være negative overfor systemet ettersom de omsetter sukker til karbondioksyd, varme og vann.
En ytterligere viktig kjemisk endring som forekommer under
denne tidlige fase er nedbrytningen av planteprotein ved hjelp av planteproteaser. Proteiner nedbrytes til aminosyrer og omsettes videre til ammoniakk og aminer. Det er rapportert at opp til 50 % av de totale proteiner nedbrytes under denne prosess avhengig av graden av pH-nedsettelse i ensilasjen.
Når anaerobe betingelser først er etablert, vil anaerobe bakterier formere seg. Enterobakterier og heterofermentative melkesyrebakterier er generelt de første populasjoner som etableres. Disse organismer frembringer primært eddiksyre, etanol, melkesyre og karbondioksyd fra fermenteringen av glukose og fruktose. Når pH først begynner å synke, er der en markert økning i den homofermentative melkesyrebakterie-populasjon som primært frembringer melkesyre. Den hurtige økning i melkesyreinnholdet resulterer i reduksjon av pH til omtrent 4. Ved dette punkt vil den ensilerte masse generelt forbli stabil under lagring hvis den forblir uforstyrret.
Oppsummert, når materialet initialt pakkes i en oksygen-begrensende struktur som for eksempel en overdekket silo, reduseres pH, resterende oksygen utnyttes og materialet sies å undergå en melkesyrefermentering. Materialet vil forbli stabilt og kan lagres i mange måneder i denne tilstand.
Når ensilasjen er klar for bruk som for, blir toppdekslet fjernet og siloen åpnet for foring. Materialet blir da utsatt for luft og prosessen er ikke lenger anaerob. Mikroflora i selve ensilasjen eller luftbårne forurensninger kan begynne å oksydere de tilstedeværende syrer. Denne oksydasjon bevirker et tap i masse eller tørrstoff av forstoffet og bevirker således forstofftap. I tillegg er den resulterende pH og temperaturøkningene ikke gunstige for dyrene, og forstoffet vil bli avvist av dyrene etter at det er begynt å oppvarmes. Forekomsten av aerob ustabilitet iakttatt i praksis avhenger av den hastighet hvormed det ensilerte material fjernes fra siloen og hvor lenge materialet er blitt ensilert før åpning av siloen. Hvis ensilasjen tas ut sakte, blir det mer tid til at overflaten av den åpnede ensilasje kan ødelegges. Lengre ensileringstider frembringer generelt mer stabil ensilasje ettersom syrekonsentrasjonene er høyere og alle mikroflora-populasjoner har tendens til å minske. Generelt bør ensilasjen være stabil i minst fem døgn etter åpning. Dette vil gi tilstrekkelig tid for at ensilasjen kan tas ut.
Det er nylig blitt kjent at bakterieinokulasjonsmidler hjelper til med å konservere ensilasje, inklusive både gressensilasje og kornensilasje. For eksempel kan inokulasjon med melkesyrebakterier under fermenteringsfasen være gunstig for fermen-teringsprosessen, se for eksempel US patentskrift nr. 4.842.871 til Hill utstedt 27. juni 1989, så vel som littera-turhenvisningene anført deri. For stabilitet av korn med høy fuktighet skyldes denne økning antagelig at inokulasjonsmidlet øker takten for den anaerobe fermentering og pH-reduksjon. Dette er gunstig på grunn av at oksydative tap 'bevirket ved aerob pH-sensitiv mikroflora i de initiale trinn således unngås. I andre ensilasjer som for eksempel hele kornplanter, alfalfa, etc, kan det inokulerende middel også ha gunstige virkninger på fordøyeligheten av ensilasjene ved å bevirke en økning i tilgjengeligheten av fiberen.
Det har hittil ikke vært noe inokulasjonsmiddel tilgjengelig for å bevirke stabilitet ved den andre del av den prosess som foregår når siloen åpnes mot luften. En grunn til denne mangel på et effektivt inokulasjonsmiddel er den antagonistiske natur av anaerobe og aerobe konserveringsmidler. Begge kan forstyrre yteevnen til den andre.
Det er følgelig et formål for den foreliggende oppfinnelse å utvikle et bakterielt ensilasjeinokuasjonsmiddel som er effektivt både under de initiale anaerobe trinn som også vil opprettholde effektivitet under de initiale aerobe trinn når en silo åpnes mot luften.
Et ytterligere formål for den foreliggende oppfinnelse er å utvikle et ensilasjeinokulasjonsmiddel som er effektivt i begge trinn, idet inokulasjonsmidlet for det andre trinn også er anaerobt og ikke på noen måte forstyrrer bakterieinokulasjonsmiddel som måtte være tilstede som frembringer melkesyre i et initialt anaerobt trinn.
Et ytterligere formål for den foreliggende oppfinnelse er å tilveiebringe et ensilasjeinokulasjonsmiddel som inneholder visse species av Pr<p>pionibacteria som er blitt funnet å virke effektivt i omgivelser med melkesyrebakterie uten å være antagonistisk overfor hverandre. Dette resulterer i effektiv ensilasjekonserverende evne både under den initiale anaerobe fase og også på grunn av stoffskifteproduktene av Propionibacteria under den etterfølgende aerobe fase.
Fremgangsmåten og oppnåelsen av oppfinnelsens formål så vel som andre fordeler vil fremgå av den etterfølgende detaljerte beskrivelse.
Ved den foreliggende oppfinnelse blir ensilasje, inklusive gress og/eller kornensilasje, konservert både under den initiale anaerobe fase av ensileringsprosessen så vel som under de initiale faser med aerobe betingelser etter at en silo er åpnet. Konservering oppnås ved å blande visse bakterielle inokulasjonsmidler for den anaerobe fase som gir stoffskifteprodukter som under den aerobe fase virker til å gi fortsatt stabilitet. Inokulasjonsmiddelet er Propionibacteria som har den viktige egenskap at de er forlikelige med andre anaerob fase-bakterier og således ikke forsinker ensileringsprosessen på noen måte. Tilsatt bakterieinokulasjonsmiddel for konservering av den anaerobe fase er typisk Lactobacillus som utvikler melkesyre ved fermentering. Propionibacteria er også anaerobe bakterier, men deres stoffskifteprodukter er ansvarlige for aerob fase-stabilitet. Foretrukket er de av species Propionibacterium jensenii.
Oppsummert muliggjør oppfinnelsen behandling av ensilasje omfattende tilførsel til ensilasjen av en liten, men ensilasjekonserverende effektiv mengde av visse species av Propionibacteria, særlig jensenii, og mest spesielt stammene P~9 og P-Fargo, med henholdsvis ATCC-numre 53961 og 53962, foretrukket i kombinasjon med melkesyreproduserende organismer .
Den foreliggende oppfinnelse vedrører således en fremgangsmåte for konservering av ensilasje ved behandling med IO<8 >til IO<14> organismer pr. tonn ensilasje av mikroorganismen Propionibacterium jensenii og evt. med mikroorganismen Lactobacillus plantarum, som er kjennetegnet ved at det som mikroorganismer anvendes Propionibacterium jensenii med ATCC nr. 53961 og 53962 og Lactobacillus plantarum med ATCC nr. 53187. Den foreliggende oppfinnelse vedrører videre et middel for konservering av ensilasje, omfattende IO8 til IO<14> organismer pr. tonn ensilasje av mikroorganismene Propionibacterium . jensenii, evt. i kombinasjon med en liten, men ensilasjekonserverende effektiv mengde av en Lactobacillusorganisme, som er kjennetegnet ved at mikroorganismene er Propionibacterium jensenii med ATCC nr. 53961 og 53962 og Lactobacillus plantarum med ATCC nr. 53187.
Ødeleggelse av landbruksprodukter som høy, korn og lignende, som skyldes nedbrytning bevirket ved vekst av nedbrytende organismer, er et stort problem innenfor landbruket. Når for eksempel korn lagres i en silo ved høy fuktighet, er den resulterende ensilasje merkbart dårligere i næringsverdi og har ofte høyere innhold av synlig muggsopp.
Betegnelsen "ensilasje" som anvendt heri skal inkludere alle typer av fermenterte landbruksprodukter som gressensilasje, alfalfaensilasje, kornensilasje, durråensilasje, fermenterte blandinger av kornsorter og gress, etc. Samtlige kan behandles med hell med inokulasjonsmidlet i samsvar med den foreliggende oppfinnelse.
I samsvar med fremgangsmåten i henhold til oppfinnelsen behandles ensilasje eventuelt også med en ensilasjekonserverende effektiv mengde av Lactobacillus-organisme, som for eksempel i henhold til US patentskrift nr. 4.842.871 utstedt 27. juni 1989. Som tidligere forklart, for å tilveiebringe den maksimale ensilasjekonserverende effektivitet, kan man imidlertid ikke ignorere de aerobe betingelser når en silo åpnes, eller når ensilasjen fjernes fra siloen og anbringes i foringsbeholdere. Det er ikke uvanlig at det tidligere anaerobisk stabile produkt undergår hurtig nedbrytning når det
utsettes for luft.
Det er overraskende funnet at hvis et ensilasjeinokulasjon-middel omfatter en del av et konvensjonelt anaerobt bakterieinokulasjonsmiddel som for eksempel en Lactobacillus-organisme, og en ytterligere del av visse anaerobe bakterielle inokulasjonsmiddelorganismer hvor stoffskifteproduktene virker konserverende under aerobe betingelser, vil konservering foregå i både den aerobe og den anaerobe fase og ingen av dem vil være antagonistiske for yteevnen til den andre.
Et overraskende trekk ved oppfinnelsen er at bare visse species av Propionibacteria vil virke effektivt ved den foreliggende oppfinnelse. Tilsetning av Propionibacteria til ensilasje er generelt kjent, se for eksempel Flores-Galarza R.A. og B.A. Glatz, J. Food Protection 48:407-411 (1985). I tillegg er det i samme tidsskrift en artikkel av Parker, og denne oppfinner, N.J. Moon, "Interactions of Lactobacillus and Propionibacterium in Mixed Culture", J. Food Protection, 45:326-330 (1982). Denne artikkel er forskjellig fra læren i den foreliggende oppfinnelse ved at den anvender andre species av Propionibacteria, og species i henhold til 1982-artikkelen er ikke tilfredsstillende for anvendelse ved den foreliggende oppfinnelse. Hvis andre species av Propionibacteria anvendes i motsetning til dem som her er nevnt, oppnås ingen effekt i den aerobe tilstand, og den gjensidige virkning av kombinasjo-nen kan faktisk være dårligere og ikke bedre.
Oppsummert er den foreliggende oppfinnelsen nødvendigvis species-spesifikk med hensyn til Propionibacteria. Spesielt er de Propionibacteria-species som er funnet å virke ved den foreliggende oppfinnelse: Propionibacterium jensenii og mest foretrukket Propionibacterium jensenii stamme P-Fargo og Propionibacterium jensenii stamme P-9.
Genetiske ekvivalenter eller mutanter derav ansees å være funksjonelt ekvivalente med foreldrespecies.. Det er vel kjent for den fagkyndige på området at spontan mutasjon er en vanlig forekomst i mikroorganismer og at mutasjoner også tilsiktet kan frembringes ved en rekke forskjellige kjente metoder. For eksempel kan mutanter produseres under anvendelse av kjemiske, radioaktive og rekombinante metoder.
Uansett fremgangsmåte for å avstedkomme mutasjoner eller genetiske ekvivalenter er det kritiske punkt at de virker til å konservere ensilasjen som beskrevet for foreldrespecies og/eller stamme.
Typiske blandinger som er nyttige for behandling i samsvar med oppfinnelsen kan inkludere mikroorganismen Lactobacillus plantarum i området egnet for behandling av ensilasje-produkter, dvs. typisk 10<8->10<14> levedyktige organismer/tonn, foretrukket 10<10->1012 levedyktige organismer/tonn.
Med hensyn til Propionibacterium jensenii, og særlig de fore-trukne stammer P-9 og P-Fargo, bør mengden av levedyktige organismer pr. tonn ensilasje være i området fra 10<8->10<14 >organismer pr. tonn, foretrukket 1010-1012 organismer pr. tonn. Om ønsket kan Propionibacteria anvendes alene, men det foretrekkes å anvende dem i kombinasjon med melkesyreproduserende organismer.
Midler i samsvar med oppfinnelsen kan også inkludere andre vanlige ensilasjekonserverende organismer som for eksempel Lactobacillus, Streptococcus og Pediococcus, og visse enzymer fra sopp eller bakterier, hvis de ikke på noen måte er antagonistiske overfor de aktive aerobe organismer.
Den fagkyndige på området vil kjenne til andre egnede former for bærere og dosering, eller vil kunne etablere slike under anvendelse av rutinemessige forsøk. Videre kan tilførsel av de forskjellige midler gjennomføres under anvendelse av standard metoder vanlige for fagkyndige, f.eks. ved sprøyting, forstøvning, etc.
Det foregående beskriver generelt oppfinnelsen, men en mer detaljert forståelse kan oppnås med henvisning til de etter-følgende spesifikke eksempler som illustrerer oppfinnelsen.
Eksempler
I de eksempelserier som er vist i de etterfølgende tabeller var behandlingen, fremstillingen og lagringen som følger. De Propionibacteria-species som ble anvendt ved ensileringsfor-søkene, som ble gjennomført i årene 1986, 1987 og 1988, inkluderte både Propionibacterium jensenii-species stammer P-9 og P-Fargo, så vel som andre Propionibacteria for sammenligning. Propionibacterium jensenii-species kan fåes fra Culture Collection at Iowa State University og er deponert ved American Type Culture Collection (ATCC) med deponeringsnumre 53961 og 53962. Ved testene ble P. shermanii, benevnt P-19, og P. thoenii, betegnet P-8, anvendt for sammenligning for å tilveiebringe data som viste at bare P. jensenii, eller dens genetiske ekvivalent, var tilfredsstillende ved den foreliggende oppfinnelse. Mengden av inokulas jonsmiddel var IO<5> pr. gram. Dette tilsvarer IO<11> organismer pr. tonn. Behandlin-gene ble gjennomført i væskefase.
Det behandlede korn ble oppdelt i like store deler og fylt i 19-liters plastdunker med tettsluttende lokk med gummipaknin-ger. Lokkene var forsynt med en trykkavlastningsventil, slik at gassene kunne unnslippe og fremdeles opprettholde anaero-biose. Dunkene ble lagret ved 20-25°C i 30 til 120 døgn før åpning for å simulere silobetingelser.
Dunkene ble åpnet og bedømt med hensyn til visuelle farge-forskjeller, lukt og deretter tømt ut på en ren plastfolie. Kornet ble blandet og prøver ble tatt for mikrobiologisk og kjemisk analyse. Resterende korn ble oppdelt i to 500 g porsjoner og anbragt i beholdere av polystyrenskum spesielt fremstilt med omtrent 5 cm veggtykkelse for varmeisolasjon. Temperaturmålere ble anbragt i midten av massen av hver beholder og temperaturen målt hver time i 7-10 døgn. pH ble bestemt to ganger daglig under anvendelse av et pH-meter med spiss.
Populasjonene av aerober, mikroaerofiler, lactobacilli, streptococci, laktatutnyttere, koliformer, og gjær og muggsopper, og actinomyces ble bestemt under anvendelse av passende media og betingelser (f. eks. TSA, MRS, MS, NAL, RBC, NBARC). Populasjoner ble bestemt i kornet ved ensilering og når ensilasjen ble utsatt for luft ved dag 0 av de aerobe stabilitetsbestemmelser.
Prøver ble bedømt med hensyn til deres forverdi når ensileringsprosessen begynte og når massen ble åpnet for aerob stabilitet. De vanlige forstoffparametre inkluderende ADF, ADF_N, NDF, N, ASH ble bestemt. Fermenteringssyrene ble bestemt ved dagen for åpning for aerob stabilitet.
I de tilfeller hvor der var en kombinasjon med Lactobacillus-bakterier, ble det anvendt et kommersielt produkt fra Pioneer Hi-Bred International, Inc., som fåes i handelen og som er kjent som "Pioneer Brand" 1186. "Pioneer Brand" 1186 er en type korninokulasjonsmiddel med høy fuktighet inneholdende Lactobacillus plantarum som beskrevet i US patentskrift nr. 4.842.871, som det her henvises til.
Tabellene 1, 2 og 3 oppsummerer forsøkene. "Kontroll" var uten inokulasjonsmiddel, "1186" inneholdt ikke noe Propionibacteria, P-8 er en annen species enn i samsvar med oppfinnelsen, og likeledes P-19. "PF" refererer til P-Fargo. Data viser at generelt er flere timer nødvendig for å få pH-økning til mer enn 5,0 og for at temperaturen skal øke 1,5°C for åpnet ensilasje inneholdende Propionibacterium jensenii og at P-8 og P-19 ikke virker i nærvær av 1186 og faktisk kan være antagonistisk for skikkelig virkning av 1186.
I 1987-undersøkelsene (tabell 3) ble ytterligere stammer anvendt alene eller i kombinasjon med 1186 og ensilasjene ble utsatt for luft etter 60 døgn. I disse undersøkelser var de mest aerobisk stabile ensilasjer også her dem som var behand-let med Propionibacterium sp. alene: P-9, P-Fargo og P-8. Disse var temperatur- og pH-stabile i åtte døgn, da forsøket ble avsluttet. Den minst stabile var den uinokulerte kontroll som viste en direkte pH-ustabilitet og temperaturstigning. P-19 + 1186 viste umiddelbar pH-ustabilitet og temperaturstigning. P-19 + 1186 og 1186 var stabile i omtrent ett døgn lenger enn kontrollen. De andre blandinger lå derimellom med hensyn til deres stabilitet for både pH og temperatur.
Blandinger av hver stamme av Propionibacteria og 1186 var mindre stabile enn noen av de rene Propionibacteria-stammer og hadde lavere innhold av propionsyrer. I disse undersøkelser ble det således iakttatt en antagonistisk respons med koinokulasjon av 1186 og visse av Propionibacteria-stammene, men ikke P-9 og P-Fargo.
I 1988 ble samme opplegg for forsøkene anvendt med unntagelse av at det ble anvendt ytterligere tider for åpning for å bedømme hvor langt fermenteringen var kommet og innvirkning på stabilitet og bare to Propionibacteria-stammer ble anvendt, nemlig P-8 og P-9. P-9 virket i kombinasjon med 1186, og P-8 ikke.
Tabellene 1 og 2 oppsummerer forsøkene gjennomført i 1986-1988 med hensyn til virkninger av behandlinger på stabiliteten av korn med høy fuktighet. Stabilitet defineres som timer nødvendig for at pH skal øke til mer enn 5,0 og den indre temperatur øke til 1,5°C over omgivelsenes temperatur.
Tabell 3 er en oppsummering av forsøk gjennomført i 1986 og til 1988. Der er vist timer med økt eller nedsatt (-) stabilitet i sammenligning med kontrollen som ikke inneholder noen inokulerende organisme.
Det er ikke nøyaktig kjent hvorfor kombinasjon av de spesifikke blandede stammer av Lactobacillus og P. jensenii virker ved den foreliggende oppfinnelse, men det antas at dette skyldes produksjon av eddiksyre og propionsyrer i mengder tilstrekkelig til å retardere utvikling av gjær og annen ødeleggende mikroflora under den aerobe nedbrytningsprosess. Det antas også at oppfinnelsen er basert på funn av visse species av Propionibacterium jensenii som er mer tolerante med høye melkesyreinnhold og en pH på 3,8-4,5 som er lavere enn omgivelsenes 5,0, normalt assosiert med Propionibacteria-aktivitet. I noen tilfeller hadde ensilasjer som var in-okulert med disse Propionibacteria også lavere gjærtall enn når ensilasjene var åpne, og dette antyder at gjæren var inhibert mot vekst under ensileringsprosessen. Disse eksempler viser at denne virkning er artsegen og at ikke alle species eller stammer innenfor species virker like bra. P. jensenii-species var de mest effektive og P-9 og P-Fargo-stammer var best.
Som illustrert kan inokulasjonsmidlet være P. jensenii alene for sin konserverende virkning i en aerob omgivelse, eller det kan kombineres med en anaerob konserverende organisme.

Claims (4)

1. Fremgangsmåte for konservering av ensilasje ved behandling med IO<8> til IO<14> organismer pr. tonn ensilasje av mikroorganismen Propionibacterium jensenii og evt. med mikroorganismen Lactobacillus plantarum, karakterisert ved at det som mikroorganismer anvendes Propionibacterium jensenii med ATCC nr. 53961 og 539 62 og Lactobacillus plantarum med ATCC nr. 53187.
2. Fremgangsmåte som angitt i krav 1, karakterisert ved at mengden av levedyktige organismer pr. tonn ensilasje som anvendes er i området 10<10 >til IO<12> organismer pr. tonn.
3. Fremgangsmåte som angitt i krav 2, karakterisert ved at mengden av levedyktige organismer som anvendes er omtrent 10<11> organismer pr. tonn.
4. Middel for konservering av ensilasje, omfattende IO<8> til IO<14> organismer pr. tonn ensilasje av mikroorganismene Propionibacterium jensenii, evt.i kombinasjon med en liten men ensilasjekonserverende effektiv mengde av en Lactobacillus-organisme, karakterisert ved at mikroorganismene er Propionibacterium jensenii med ATCC nr. 53961 og 53 962 og Lactobacillus plantarum med ATCC nr. 53187.
NO901296A 1989-11-06 1990-03-21 Fremgangsmåte og middel for konservering av ensilasje NO177843C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US07/431,883 US4981705A (en) 1989-11-06 1989-11-06 Bacterial treatment to preserve silage

Publications (4)

Publication Number Publication Date
NO901296D0 NO901296D0 (no) 1990-03-21
NO901296L NO901296L (no) 1991-05-07
NO177843B true NO177843B (no) 1995-08-28
NO177843C NO177843C (no) 1995-12-06

Family

ID=23713844

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO901296A NO177843C (no) 1989-11-06 1990-03-21 Fremgangsmåte og middel for konservering av ensilasje

Country Status (13)

Country Link
US (1) US4981705A (no)
JP (1) JP2516452B2 (no)
AT (1) AT400282B (no)
BE (1) BE1002673A3 (no)
CZ (1) CZ283004B6 (no)
DD (1) DD293483A5 (no)
DE (1) DE4009999C2 (no)
DK (1) DK68090A (no)
FR (1) FR2653973B1 (no)
GB (1) GB2237723B (no)
NL (1) NL9000676A (no)
NO (1) NO177843C (no)
SK (1) SK519390A3 (no)

Families Citing this family (27)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5096718A (en) * 1982-09-17 1992-03-17 The State Of Oregon Acting By And Through The Oregon State Board Of Higher Education On Behalf Of Oregon State University Preserving foods using metabolites of propionibacteria other than propionic acid
US5635484A (en) * 1982-09-17 1997-06-03 The State Of Oregon Acting By And Through The Oregon State Board Of Higher Education On Behalf Of Oregon State University Propionibacteria peptide microcin
KR950010400B1 (ko) * 1990-08-16 1995-09-16 삼성전자주식회사 김치냉장고의 발효 및 저장제어방법
US6120810A (en) * 1992-03-30 2000-09-19 Oklahoma State University Bacterial composition to reduce the toxic effects of high nitrate consumption in livestock
FI92498C (fi) * 1992-06-10 1994-11-25 Valio Meijerien Uusi mikro-organismikanta, sitä sisältävät bakteerivalmisteet ja näiden käyttö hiivojen ja homeiden torjuntaan
GB9315275D0 (en) * 1993-07-23 1993-09-08 Biotal Ltd Formulation for treating silage
US5747020A (en) * 1995-05-15 1998-05-05 Pioneer Hi-Bred International, Inc. Bacterial treatment for silage
JPH11506330A (ja) * 1995-06-01 1999-06-08 パイオニア ハイ−ブレッド インターナショナル,インコーポレイテッド サイレージの保存のための細菌接種物
EP0831720A1 (en) * 1995-06-01 1998-04-01 Pioneer Hi-Bred International, Inc. Bacterial treatment to preserve silage
GB2310124B (en) * 1996-02-15 1998-01-28 Biotal Ltd Microorganisms and their use in treating animal feed and silage
US6054148A (en) * 1997-12-19 2000-04-25 Board Of Trustees Operating Michigan State University Method and compositions for ensiling silage
WO1999053775A1 (en) 1998-04-17 1999-10-28 The Board Of Regents For Oklahoma State University Propionibacterium p-63 for use in direct fed microbials for animal feeds
US6951643B2 (en) 2001-07-24 2005-10-04 Oklahoma State University Direct-fed microbial
EP1308506A1 (en) * 2001-11-06 2003-05-07 Eidgenössische Technische Hochschule Zürich Mixtures of Propionibacterium jensenii and Lactobacillus sp. with antimicrobial activities for use as a natural preservation system
NZ537242A (en) * 2002-06-21 2008-10-31 Newcastle Innovation Ltd Probiotic propionibacterium jensenii 702
AU2005279724B2 (en) * 2004-09-01 2010-03-25 Pioneer Hi-Bred International, Inc. Ferulate esterase producing strains and methods of using same
RU2469548C2 (ru) 2006-07-14 2012-12-20 ЛЕГАРТ Лоне Гомоферментированные продукты
WO2008064025A2 (en) * 2006-11-13 2008-05-29 Pioneer Hi-Bred International, Inc. Cloning and sequencing of the ferulate esterase gene from lactobacillus buchneri ln4017
US20080138461A1 (en) * 2006-12-11 2008-06-12 Pioneer Hi-Bred International, Inc. Lactobacillus buchneri strain LN1297 and its use to improve aerobic stability of silage
US20080138463A1 (en) * 2006-12-11 2008-06-12 Pioneer Hi-Bred International, Inc. Lactobacillus buchneri strain LN5689 and its use to improve aerobic stability of silage
US20090028992A1 (en) * 2006-12-11 2009-01-29 Pioneer Hi-Bred International, Inc. Lactobacillus buchneri strain LN1286 and its use to improve aerobic stability of silage
US20090028991A1 (en) * 2006-12-11 2009-01-29 Pioneer Hi-Bred International, Inc. Lactobacillus buchneri strain LN1284 and its use to improve aerobic stability of silage
US20080138462A1 (en) * 2006-12-11 2008-06-12 Pioneer Hi-Bred International, Inc. Lactobacillus buchneri strain LN5665 and its use to improve aerobic stability of silage
US20090028993A1 (en) * 2006-12-11 2009-01-29 Pioneer Hi-Bred International, Inc. Lactobacillus buchneri strain LN1326 and its use to improve aerobic stability of silage
EP2245944A1 (fr) * 2009-04-30 2010-11-03 Danisco A/S Procédé pour améliorer la digestibilité et l'assimilabilité des céréales et/ou des fibres chez un animal herbivore monogastrique
US9089151B2 (en) 2011-08-24 2015-07-28 Dupont Nutrition Biosciences Aps Enzyme producing Bacillus strains
US9822334B2 (en) 2014-03-07 2017-11-21 Pioneer Hi-Bred International, Inc. Rapid acting lactobacillus strains and their use to improve aerobic stability of silage

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FI43941B (no) * 1968-06-04 1971-03-31 Farmos Oy
EP0071858A1 (en) * 1981-08-06 1983-02-16 Miles Laboratories, Inc. Silage preservation with propionic acid producing microorganisms
CA1218894A (en) * 1982-09-17 1987-03-10 State Of Oregon Acting By And Through The Oregon State Board Of Higher Education Acting For And On Behalf Of The Oregon Health Sciences University And The University Of Oregon, Eugene, Oregon Propionates and metabolites of propionibacteria affecting microbial growth
US4842871A (en) * 1985-08-01 1989-06-27 Pioneer Hi-Bred International, Inc. Method and inoculant for preserving agricultural products for animal feed
JPH0648957B2 (ja) * 1986-03-07 1994-06-29 ビオフエルミン製薬株式会社 サイレ−ジの二次変敗防止剤
US4728516A (en) * 1986-08-11 1988-03-01 Microlife Technigs, Inc. Method for the preservation of creamed cottage cheese
US4863747A (en) * 1987-10-22 1989-09-05 Pioneer Hi-Bred International Bacterial treatment to preserve hay quality by addition of microorganisms of the genus Bacillus
US4820531A (en) * 1987-10-22 1989-04-11 Pioneer Hi-Bred International Bacterial treatment to preserve hay quality by addition of microorganisms of the genus bacillus

Also Published As

Publication number Publication date
GB2237723B (en) 1993-10-13
DK68090D0 (da) 1990-03-15
JP2516452B2 (ja) 1996-07-24
SK279611B6 (sk) 1999-01-11
SK519390A3 (en) 1999-01-11
US4981705A (en) 1991-01-01
ATA79590A (de) 1995-04-15
CZ283004B6 (cs) 1997-12-17
GB2237723A (en) 1991-05-15
FR2653973B1 (fr) 1992-10-30
DK68090A (da) 1991-05-07
AT400282B (de) 1995-11-27
NO901296L (no) 1991-05-07
DE4009999A1 (de) 1991-05-08
DD293483A5 (de) 1991-09-05
NO901296D0 (no) 1990-03-21
BE1002673A3 (fr) 1991-04-30
JPH03147751A (ja) 1991-06-24
GB9006238D0 (en) 1990-05-16
NO177843C (no) 1995-12-06
DE4009999C2 (de) 1999-02-18
NL9000676A (nl) 1991-06-03
CZ519390A3 (en) 1995-11-15
FR2653973A1 (fr) 1991-05-10

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO177843B (no) Fremgangsmåte og middel for konservering av ensilasje
Ashbell et al. The effects of temperature on the aerobic stability of wheat and corn silages
Whiter et al. The effect of a dry or liquid application of Lactobacillus plantarum MTD1 on the fermentation of alfalfa silage
Weinberg et al. Ensiling whole-crop wheat and corn in large containers with Lactobacillus plantarum and Lactobacillus buchneri
US4842871A (en) Method and inoculant for preserving agricultural products for animal feed
Higginbotham et al. Effects of inoculants containing propionic acid bacteria on fermentation and aerobic stability of corn silage
CA2246273C (en) Microorganisms and their use in treating animal feed and silage
AU2002239449B2 (en) Mixed cultures for improved fermentation and aerobic stability of silage
MOON et al. Aerobic deterioration of wheat, lucerne and maize silages prepared with Lactobacillus acidophilus and a Candida spp.
MXPA97008793A (en) Bacterial treatment for ensil
AU2002239449A1 (en) Mixed cultures for improved fermentation and aerobic stability of silage
Weinberg et al. The effect of a propionic acid bacterial inoculant applied at ensiling, with or without lactic acid bacteria, on the aerobic stability of pearl millet and maize silages
NO175182B (no)
US6337068B1 (en) Lactorbacillus buchneri compositions for improving aerobic stability of silage
EP3137635A1 (en) Rapid acting lactobacillus strains and their use to improve aerobic stability of silage
US20090028993A1 (en) Lactobacillus buchneri strain LN1326 and its use to improve aerobic stability of silage
WO2008073853A2 (en) Lactobacillus buchneri strain ln5689 and its use to improve aerobic stability of silage
US4528199A (en) Silage production from fermentable forages
WO2008073835A1 (en) Lactobacillus buchneri strain ln1284 and its use to improve aerobic stability of silage
US4863747A (en) Bacterial treatment to preserve hay quality by addition of microorganisms of the genus Bacillus
EP0071858A1 (en) Silage preservation with propionic acid producing microorganisms
Moon Effect of inoculation of vegetable processing wastes with Lactobacillus plantarum on silage fermentation
NO143366B (no) Fremgangsmaate for biologisk ensilering av vegetabilske og/eller animalske materialer
CA2221967A1 (en) Bacterial treatment to preserve silage
Ortiz Effect of Miles Laboratory commercial inoculants on alfalfa, whole plant corn and high moisture grain sorghum silages

Legal Events

Date Code Title Description
MM1K Lapsed by not paying the annual fees

Free format text: LAPSED IN SEPTEMBER 2002