NO170446B - Fremgangsmaate og anordning for synkronisering av mottakeranordninger ved et digitalt multipleks-transmisjonssystem - Google Patents

Fremgangsmaate og anordning for synkronisering av mottakeranordninger ved et digitalt multipleks-transmisjonssystem Download PDF

Info

Publication number
NO170446B
NO170446B NO861228A NO861228A NO170446B NO 170446 B NO170446 B NO 170446B NO 861228 A NO861228 A NO 861228A NO 861228 A NO861228 A NO 861228A NO 170446 B NO170446 B NO 170446B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
symbols
synchronization
receiver
sent
code
Prior art date
Application number
NO861228A
Other languages
English (en)
Other versions
NO170446C (no
NO861228L (no
Inventor
Alfons Eizenhoefer
Christoph Grauel
Original Assignee
Philips Nv
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Philips Nv filed Critical Philips Nv
Publication of NO861228L publication Critical patent/NO861228L/no
Publication of NO170446B publication Critical patent/NO170446B/no
Publication of NO170446C publication Critical patent/NO170446C/no

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W88/00Devices specially adapted for wireless communication networks, e.g. terminals, base stations or access point devices
    • H04W88/08Access point devices
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04JMULTIPLEX COMMUNICATION
    • H04J13/00Code division multiplex systems
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04JMULTIPLEX COMMUNICATION
    • H04J3/00Time-division multiplex systems
    • H04J3/02Details
    • H04J3/06Synchronising arrangements
    • H04J3/0602Systems characterised by the synchronising information used
    • H04J3/0614Systems characterised by the synchronising information used the synchronising signal being characterised by the amplitude, duration or polarity

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Mobile Radio Communication Systems (AREA)
  • Time-Division Multiplex Systems (AREA)
  • Synchronisation In Digital Transmission Systems (AREA)
  • Reduction Or Emphasis Of Bandwidth Of Signals (AREA)
  • Medicines Containing Material From Animals Or Micro-Organisms (AREA)
  • Compounds Of Unknown Constitution (AREA)
  • Communication Control (AREA)
  • Radar Systems Or Details Thereof (AREA)

Description

Oppfinnelsen angår en fremgangsmåte for synkronisering av mottakeranordninger ved et digitalt multipleks-transmisjonssystem av den art som angitt i innledningen til krav 1.
For overføring av meldinger via et transmisjonssystem (f.eks. linjer, radiokanaler) som blir anvendt felles av flere abonnenter er tre hovedmetoder kjent, nemlig kodedelt multipleksing, frekvensdelt multipleksing og tidsdelt multipleksing.
Ved kodedelt multipleksing blir f.eks. forskjellige meldinger transportert gjennom en felles transmisjonsinnretning modulert på en hjelpebærerbølge ved basismodulasjon og det resulterende signal, som sammenliknet med kanalbåndbredden er et smalbåndsignal, blir spektralfordelt over kanalbåndbredden ved multipleks-modulasjon ved hjelp av et kodeord som kjennetegner mottakeren. Den kodedelte multiplekskanalen (meldingstransmisjonskanalen) tilveiebrakt på denne måten er ikke begrenset, hverken i tid eller innenfor båndbredden, men er begrenset relativt i forhold til energitettheten. Gjenkjenningen av signalet blir ikke bevirket ved valg på tids- eller frekvensbasis, men på basis av spektralkoding. Antall spektralkodede meldinger overlagret i den kodedelte multiplekskanalen blir valgt i mottakeren på basis av kodeordet tildelt dertil. For to-trinnsmodulasjonen (basis og multipleksmodulasjon) blir ofte faseforskyvningsnøkling (PSK) eller frekvensforskyvningsnøkling (FSK) ofte anvendt ved radiotransmisjonssystemer.
Det første trinnet mottar f.eks. det digitale talesignalet (etter å ha blitt omformet i en analog/digital-omformer) som innbefatter f.eks. en multiplikasjonsblander. I multi-plikasjonsblanderen blir det tilførte digitaliserte talesignalet kombinert med en kodeord tildelt til denne senderen, som resulterer i en spektralfordeling. Ved det andre modula-sjonstrinnet til senderen blir bredbåndsignalet (modulert, binær karaktersekvens) omformet i en frekvensposisjon egnet for transmisjon.
Gjenvinningen av meldingen ved mottakersiden blir bevirket ved den ovenfor beskrevne kodedelte multipleksingen ved hjelp av en sekvens med basisdemodulasjon og multipleksdemodula-sjon. Omformingen til en frekvensposisjon (f.eks. basisbånd-posisjonen) egnet for multipleksdemodulering blir bevirket i basisdemodulasjonstrinnet ved multiplikasjon av signalet med referansehjelpebærerbølgen. Ved hjelp av en kodeordgenerator anordnet i mottakeren og også en kodesynkroniseringskrets blir den spektrale fordelingen annullert etter at kodeordet er blitt synkronisert i den egnede fasen med mottakerkode-ordet. Som et resultat derav blir signalenergien, som tidligere er blitt spektralt fordelt over hele transmisjons-båndet, komprimert til det opprinnelige frekvensbåndet, mens tilliggende tegn som går inn i mottakeren med annen multipleksmodulasjon forblir i den spektralfordelte tilstanden og kan bli undertrykt av et båndpassfilter som har en båndbredde som tilsvarer båndbredden det ikke-fordelte signalet.
Den systembestemte restinterferensen i multipleksdemodulasjo-nen frembrakt av de andre signalene er lavere alt etter som verdiene til kryss-korrelasjonsfunksjonene mellom de anvendte kodeordene er lavere og fordelingsfaktoren er større. En ikke-null-verdi for kryss-korrelasjonsfunksjonen reduserer signal-til-støy-forholdet. Signal-til-støy-forholdet og synkroniseringsperioden blir bestemt ved hjelp av kryss-korrelasjons- og auto-korreiasjonsfunksjonen.
Ved frekvensdelt multipleksing er den totale tilgjengelige båndbredden for meldingstransmisjonen delt i smalbånds-frekvenser som hver korresponderer med en meldingstransmisjonskanal. Slik smalbåndfrekvens er tilgjengelig for abonnenten i løpet av forholdstransmisjonen.
Ved tidsdelt multipleksing har hver abonnent til rådighet en total båndbredde for en enkel forholdskanal som abonnenten kan kun anvende for kortere tidsperioder. Tegnene eller tegnsekvensene til forskjellige abonnenter blir blandet i hverandre og blir sendt med korresponderende høyere bit-hastigheter gjennom den enkle radiokanalen idet hver gang en kanal er tildelt en abonnent gjentas det periodisk med rammeperiodevarigheten.
DE-OS 25 37 683 beskriver et radiotransmisjonssystem som har stasjonære radiostasjoner og mobile radiostasjoner, ved hvilke det anvendes forskjellige kanaltilgangsmetoder, som med synkron tidsdelt multipleksing, kodedelt multipleksing og frekvensdelt multipleksing.
For kodeordsynkronisering anvendes en inkoherent hjelpe-bærerbølgedemodulasjon. En kodegenerator genererer frekvens-messig en av ni forskjellige koder, som kjennetegner de stasjonære kodebaserte radiostasjonene. Etter at denne koden er blitt synkronisert med mottakersignalet, blir IF-signalet multiplisert som bevirker at det brede spektrumet i meldings-båndbredden blir omformet. Påfølgende derpå kan den mottatte meldingen f.eks. bli gjenvunnet ved å anvende en DPSK-demodulator. For synkronisering blir f.eks. dens egen kodesample anvendt, som forutgår meldingen, og som har en lengde på f.eks. 15 biter.
Kombinasjonen av ovenfor nevnte metoder og deres bruk av digitale transmisjonssystemer er også kjent. "Nachrichten-technik, Elektronik + Telematik" 38 (1984), vol. 7, s.264-268 beskriver f.eks. et digitalt radiotransmisjonssystem ved hvilket tidsdelt multipleksing er anvendt i kombinasjon med kodefordeling. Ved tidskanalen for tale og/eller datatrans-misjon (kommunikasjonskanalen TCA) er der sekvensmessig sendt en bitsekvens for å bestemme bitklokken (synkroniseringen), et rammesynkroniseringsord (lederen) og bitsekvensen for selve meldingen. Tidskanalen for meldingstransmisjon (3 x 20 TCA) ble kombinert med styrekanaler (3 CCH) for å danne en tidsdelt multipleksingsramme med en varighet på 31,5 msek. Dersom talesignalet må bli sendt som melding, kan den adaptive deltamodulasjonen bli anvendt for analog/digital-omforming. Meldingstegnene (bitene) tilveiebrakt på denne måten har en kode over lagret på dem ved senderen. Det er blitt funnet å være fordelaktig å kombinere individuelle meldingstegn i blokker på 4 biter hver og å fordele de således tilveiebrakte blokkene ved hjelp av ortogonalt alfabet. Den anvendte fordelingsfaktoren er et kompromiss for å kombinere fordelene til båndfordelingen med kravene om økonomisk bruk av frekvensene. En meldingstransmisjonsmetode har dessuten blitt foreslått (P 34 47 107.3) ved hvilken en annen modulasjonsmetode blir anvendt ved fremover og retur dirigeringen til meldingstransmisjonskanalene. For meldingstransmisjonen gis mobile radiostasjoner tilgang til en av flere meldingskanaler. I retningen fra den stasjonære radiostasjonen til de dertil tildelte mobile radiostasjonene blir hver meldingskanal fordelt ved hjelp av fordelings-modulasjon. De fordelte meldingskanalene blir overlagret hverandre og det bredbåndede summeringssignalet tilveiebrakt på denne måten blir sendt i et felles frekvensbånd. I retningen fra mobilradiostasjonene til den stasjonære radiostasjonen blir meldingstransmisjonen bevirket i separate smalbåndede frekvenskanaler.
For transmisjon av tale i retningen fra den stasjonære radiostasjonen til de mobile radiostasjonene blir fordelt modulasjon anvendt ved den mobile radiostasjonen valgt ved hjelp av den stasjonære radiostasjonen og rapportert i løpet av forbindelsesoppsetningen av den mobile radiostasjonen. For transmisjon av signalinformasjonen til den mobile radiostasjonen tildelt den stasjonære radiostasjonen blir en fordelt modulasjon anvendt som er felles for alle de mobile radiostasjonene i retning fra den stasjonære radiostasjonen til de mobile radiostasjonene.
For å skille mellom stasjonære radiostasjoner i tilliggende radioceller sender disse stasjonene fra de stasjonære radiostasjonene til de mobile radiostasjonene i forskjellige frekvensbånd. De stasjonære radiostasjonene innbefatter smalbåndsmottagere som i løpet av driften kan bli koplet til flere frekvenskanaler. Antall transmisjonsfrekvenser koplebar ved mobilradiostasjonen er mindre enn antall mottakerfrekven-ser koplebare ved den stasjonære radiostasjonen. Er det f.eks. mulig å kople over 1000 frekvenser ved den stasjonære radiostasjonen, er ved den mobile radiostasjonen mulig med omkopling til 40 frekvenser.
Ved hver stasjonære radiostasjon blir de anvendte mottaker-frekvensene håndtert på basis av interferenssituasjonen. I tilfelle av interferens i mottakelsen, blir den relevante forbindelsen fra mobilradiostasjonen til den stasjonære radiostasjonen koplet til en annen ikke forstørret frekvenskanal til hvilken både den stasjonære radiostasjonen og den mobile radiostasjonen kan bli koplet. Mottakeranordningen ved den stasjonære radiostasjonen mot lednings-nettverket til det offentlige telefonsystemet fortsetter å delta 1 forbindelsen.
Synkroniseringen av mottakeranordningen er svært viktig når det er valgt blokkvis transmisjon av meldinger, som i tilfellet av ikke-riktig synkronisering av hele blokken og meldingen deri er ødelagt. Ved et radiotransmisjonssystem ved hvilke forbindelsen blir bevirket via forplantningsbaner som er underlagt hindringer og ved hvilke refleksjon ofte forekommer, forekommer feil ofte i det mottatte signalet og resulterer i forstyrrelser ved forbindelsen. Forbindelses-forstyrrelser hvis varighet og frekvens avhenger av trans-misjonshastigheten og tilsvarende med en Rayleight-fordeling er basert på en feltstyrkefordeling, som er baneavhengig, og som i avhengighet av refleksjonskoeffisienten til omgivel-sene resulterer i en feilhastigheter på vel over 1$, kort i hovedsaken 5056.
Oppfinnelsen har til formål å tilveiebringe en meldingstrans-misjonsfremgangsmåte ved hvilke synkroniseringen av mottakeranordningen kan bli bevirket fri fra forstyrrelser.
Dette blir tilveiebrakt ved hjelp av en fremgangsmåte av den innledningsvis nevnte art hvis karakteristiske trekk fremgår av krav 1.
Ved fremgangsmåten ifølge foreliggende oppfinnelse er samme synkroniseringssymboler innført i kodenivåer (kodedelt multiplekset transmisjonssystem) eller frekvensnivåer (frekvensdelt multiplekset transmisjonssystem). Det skal bemerkes at synkroniseringssymboler sendt av den sentrale transmisjonsstasjonen (den stasjonære radiostasjonen) ikke forstyrrer hverandre. Synkron!seringssymbolene som er samtidig sendt ved alle meldingstransmisjonskanaler blir mottatt ved alle mottakeranordninger med en betydelige høyere energi sammenliknet med den brukbare informasjonen. Når fremgangsmåten ifølge foreliggende oppfinnelse blir anvendt ved et digitalt radiotransmisjonssystem, kan tilliggende stasjonære radiostasjoner bli skilt ved forskjellige frekvenser eller forskjellige kodeord. Synkroniseringssymbolene kan bli mottatt hovedsakelig interferensfrie og blir anvendt ved mottakeranordningen for feilsikker under-søkelse av multibaneprofilen. Ved innføringen av synkroniseringssymbolene i kontinuerlig datastrøm av nyttig informasjon, med avstand f.eks. med 1 ms, er anvendelsen av multibanemottakeren mulig også ved høye kjøretøyhastigheter. Fremgangsmåten ifølge foreliggende oppfinnelse kan da også bli anvendt ved forskjellige transmisjonsmetoder (f.eks. 2-PSK) eller andre multipleksmetoder (f.eks. CDM: kodedelt multipleksing).
Metoden ifølge krav 2 har den fordelen at på grunn av det faselåste tillegget til synkroniseringssymbolene (ikke nødvendigvis lik fase) blir en (ikke-styrt) motsatt trigging av de i seg selv identiske synkroniseringssymboler i det individuelle meldingsoverføringskanalene forhindret.
For fordeling av synkroniseringssymbolene og datasymbolene er det mulig å anvende samme fordelingskoder i kodenivåene. Dersom det i samsvar med krav 3 anvendes tre forskjellige kodesett, kan en feilaktig synkronisering i mottakeranordningen bli utelukket med sikkerhet. Det samme gjelder når en kodedelt multipleksing blir anvendt for datasymboler og forskjellige frekvenser for synkroniseringssymbolene.
Dersom, i samsvar med krav 4, datasynkroniseringssymbolene til de forskjellige meldingstransmisjonskanalene blir sendt i kodedelt multipleksing kan støyimmuniteten til synkroniseringen blir forbedret ytterligere da felles interferenser til forskjellige meldingstransmisjonskanaler som er typiske for kodedelt multipleksing ikke er tilstede i synkroniseringssymbolene .
Dersom, i samsvar med krav 5, mottageranordningene er tilpasset kanalegenskapene på basis av overvåket multi-baneprofil, kan nøyaktigheten til en god transmisjon bli ytterligere øket. Tilpasningsoperasjonen kan bli bevirket ved samløp av samplingsøyeblikkene eller ved adaptiv utjevning.
Fremgangsmåten ifølge krav 6 har den fordelen at synkroniseringen ved mottakeranordningen med hensyn til kretskost-nader og komplisitet ved konstruksjonen kan bli redusert på en enkel måte.
Dersom blokklengden er i samsvar med krav 7 et multippel av avstanden mellom synkroniseringssymbolene, så kan synkroniseringsmetoden i mottakeren bli forenklet. Formålet må da være et kompromiss mellom mottakerkostnaden og kretskostnaden ved styreanordningen for å bevirke synkroniseringen. Fremgangsmåten ifølge krav 8 er en lavere mottakerkostnad og konstruksjonskompleksitet nødvendig, men på den andre side er det nødvendig med en mer komplisert synkroniseringsmetode.
For utførelsesformen beskrevet i krav 9 angående en kretsanordning for utførelsen av metoden ifølge krav 1, er det nødvendig med en ytterligere kretskostnad og konstruksjonskompleksitet da et antall anordninger allerede er tilstede i de stasjonære og mobile radiostasjonene kan bli anvendt.
Fremgangsmåten ifølge foreliggende oppfinnelse skal nå beskrives nærmere med henvisning til utførelsesformene vist i medfølgende tegninger, hvor: Fig. 1 viser tilfellet ved hvilket fremgangsmåten er anvendt ved et kodedelt multipleks-transmisjonssystem og hvor det er vist en første utførelsesform av synkroniseringsmetoden ifølge foreliggende oppfinnelse. Fig. 2 viser kodesettene anvendt for utførelsesformen vist
på fig. 1.
Fig. 3 viser tilfellet ved hvilket fremgangsmåten er anvendt i kombinerte kodedelt multipleks/frekvensdelt multipleks-transmisjonssystem, idet en andre utførelsesform av synkroniseringsmetoden ifølge foreliggende oppfinnelse er vist. Fig. 4 viser anvendelsen ved et kodedelt multipleks/tidsdelt multipleksings-transmisjonssystem, hvor en tredje utførelsesform av synkroniseringsfremgangsmåten ifølge foreliggende oppfinnelse er anvendt. Fig. 5 viser de forskjellige kodesettene anvendt ved utførelsesformen vist på fig. 4. Fig. 6 viser et blokkretsdiagram for en utførelsesform for
sendedelen av den stasjonære radiostasjonen.
Fig. 7 viser et blokkretsdiagram for en utførelsesform av mottakerdelen til den mobile radiostasjonen for å utføre fremgangsmåten ifølge foreliggende opp-f innelse. Fig. 1 viser et transmisjonssystem av kodedelt multipleks-ingstypen ved hvilke de individuelle transmisjonskanalene er adskilt fra hverandre ved å anvende forskjellige sett med kodesymboler. På grunn av de forutbestemte, valgte kodesymboler for fordelingen slik som f.eks. kodeord av typen pseudo-random ortogonal eller kvasi-ortogonal er samtidig transmisjon av meldinger i kodedelt multipleksing mulig. Ved utførelsesformen vist på fig. 1 anvendes åtte individuelle fordelingskoder som beviser en fordeling av 31, dvs. en lengde på 31. En fordeling på 31 er kun mulig når den anvendes ved et digitalt radiotransmisjonssystem på grunn av at alle kodedelte multipleksingskanaler til senderen i stasjonær radiostasjon blir sendt med lik effekt og tidssynkront. Ved å anvende fire symboler ved hver kodedelte multipleksingskanal, kan to biter med nyttig signal bli kombinert i et symbol. Som et resultat derav blir symbol-hastigheten redusert med halvparten relativt i forhold til basisbåndets bithastighet.
Ved fremgangsmåten ifølge foreliggende oppfinnelse blir synkroniseringssymbolene s innsatt mellom datasymbolene med definerte mellomrom, idet disse symbolene blir sendt ved alle meldingstransmisjonskanaler tidsparallelt og synkront fra den stasjonære radiostasjonen (BS). For synkroniseringen er to symboler cq, cq nødvendig som er de samme for alle kodedelte multipleksingssignaler. To av disse symbolene kan bli fremstilt ved hjelp av et antipodalt fordelingskodeord og relevante mottakeranordninger må kunne gjenkjenne tre forskjellige antipodale kodeord. Seks forskjellige symboler tilgjengelig for kodingen av basisbåndsignalene og synkroniseringssymbolene, av hvilke to er utelukkende anvendt for synkronisering. Når meldingstransmisjonen blir bevirket samtidig i åtte kodedelte multipleksingskanaler, må forskjellige kodeord bli anvendt i senderen 17, mens for tilgang til meldingstransmisjonskanalen er det kun nødvendig med tre forskjellige kodeord i mottakeranordningen.
Dersom det anvendes tre forskjellige kodesett ved det digitale multipleksings-transmisjonssystemet, må hver mottakeranordning kunne innstilles deres korrelator til 51 forskjellige kodeord, idet det er nødvendig med et maksimum på tre korrelatorer. Synkroniseringssymbolet s er uavhengig av signalets modulasjon og kodingen av meldingstransmisjonskanalen slik at en synkronisering i mottakerretningen er mulig uten dekoding og demodulering av den aktuelle meldingen. Ved fremgangsmåten ifølge foreliggende oppfinnelse er ingen synkronisering av senderen nødvendig ved multipleks-transmisjonssystemet (som vist på fig. 3 mellom hjelpe-bærerbølgefrekvenser og tilliggende stasjonære radiostasjoner BS1 til BS3). Kun meldingstransmisjonskanalene adskilt ved hjelp av kodedelt multipleksing med en hjelpebærerbølge er synkronisert. Synkroniseringssymbolene s som blir sendt samtidig gjennom åtte parallelle kodedelte multipleksingskanaler blir mottatt ved alle mottakeranordningene med en energi betydelig større enn den til datasymbolene. Dersom spenningsfåsene er korrekt addert sammen i senderen, mottar hver individuelle mottakeranordning synkroniserings-informasjonen tilnærmet 18 dB over det normale nivået. Felleskanal-interferenser bevirket av de kodedelte multipleks-opererte transmisjonskanalene til samme bærerbølge forsvinner dessuten. Som et resultat derav kan det bli tilveiebrakt en feilsikker synkronisering.
Mottakeranordningen synkroniserer først seg selv med frekvensen til ikke-koherent mottatte synkroniseringssymboler s, idet polariteten til synkroniseringssymbolene s (cq, cq) ikke er tatt med i beregningen. Som vist på fig. 1 eller fig. 3 blir synkroniseringssymbolene s sendt ved definerte tidsavstander, f.eks. hvert millisekund, slik at synkroniseringsprosedyren for bitsynkroniseringen avsluttes relativt hurtig.
Ved det andre trinnet blir koherent demodulasjon og følgelig gjenkjenning med riktige fortegn for de mottatte symbolene gjort mulig. Hvert synkroniseringssymbol s frembringer ved korrelatorutgangen en positiv eller en negativ puls, som korresponderer med de logiske tilstandene henholdsvis "1" eller "0". Synkroniseringssymbolene s blir kodet med positive eller negative fortegn henholdsvis, slik at enhver fortegnsendring ved en faseforskyvning over 180° kan derav bli detektert slik at synkroniseringsfremgangsmåten ifølge foreliggende oppfinnelse også kan bli anvendt for ramme-synkronisering ved en kombinert kodedelt multipleks-tidsdelt multipleks-transmisjonssystem (jfr. fig. 4 og 5).
Ved fremgangsmåten ifølge foreliggende oppfinnelse kan synkroniseringssymbolet s også bli anvendt for måling av multibane-profilen. For å sikre at målingen av multibane-profilen er så feilfri som mulig, blir synkroniseringssymbolet s sendt ved adekvate korte avstander, f.eks. hver millisekund. På grunn av den betydelig høyere energien sammenliknet med datasymbolene, blir synkroniseringssymbolet s mottatt ved mottakeranordningen tilstrekkelig interferens-fritt. Som et resultat derav, kan multibaner bli annullert med en tilstrekkelig grad av nøyaktighet og fadingseffekter kan stort sett bli unngått.
Synkroniseringsfremgangsmåten ifølge foreliggende oppfinnelse er også egnet for bruk ved et kombinert kodedelt multipleksings/frekvensdelt multipleksings-transmisjonssystem. For tilfellet ved hvilket fremgangsmåten er anvendt ved et digitalt radiotransmisjonssystem blir stasjonære radiostasjoner BS1 til BS3 adskilt fra hverandre ved bruk av forskjellige RF-bærerbølger med forskjellige frekvenser f. Hver stasjonære radiostasjon BS til BS3 tilfører en celle-gruppe (gruppering) dannet av C-celler. Undersøkelse har vist at for transmisjonsretningen fra den stasjonære radiostasjonen til mottakeranordningen er en 3-cellegruppering tilstrekkelig for å undertrykke felles kanalfrekvenser.
For således å gjøre det mulig å øke transmisjonskapasiteten til et digitalt radiotransmisjonssystem blir ytterligere meldingstransmisjonskanaler dannet ved hvert kodenivå ved å anvende tidsdelt multipleksing. Dersom åtte individuelle fordelingskodenivåer med fire tidsforskjøvne kanaler er dannet, kan 32 individuelle kanaler opptil 16 kbit/s hver bli sendt, som etter kodefordelingen blir modulert på en felles RF-bærerbølge. Når 4-fasemodulasjonen anvendes blir en båndbredde på 1,25 MHz tilveiebrakt for de 32 individuelle kanalene. Ikke-koinsidens i tid og følgelig antall meldingstransmisjonskanaler pr. fordelingskodenivå avhenger av bithastigheten nødvendig for hver meldingstransmisjonskanal. På grunn av det faktum at hver gang to biter blir kombinert for å danne en av fire mulige symboler, er symbolvarigheten, som er 25 jjs, adekvat lang for å unngå intersymbolinterferens frembrakt ved multibane-mottakelsen og på den andre siden er kostnaden ved mottakeranordningene for korrelatorene lave. De 16 fordelingskodene anvendt innenfor en stasjonær radiostasjon BS for å adskille kodenivåene må være parvis ortogonale for tilfellet av en identisk posisjon i tid, mens ved forskjellige stasjonære radiostasjoner BS med like bærerbølger må de forskjellige synkroniseringssymbolene s ha lavest mulig krysskorrelasjonsprodukter ved enhver tids-forskyvning.
Fordelingskoder som tilfredsstiller disse betingelsene er hva som vanligvis er henvist til som Gold-koder. En endring i fordelingskodene påvirker ikke mottakeranordningene siden disse anordningene har programmerbare korrelatorer som alltid tilbakestilles fra forbindelse til forbindelse på basis av indikasjonene tilført av den stasjonære radiostasjonen BS. For transmisjon av slike innstillingsdata og for adskilling av de individuelle tidskanalene i den tidsdelte multipleksingsrammen ZR, er en styrekanal ACCH anordnet i den tidsdelte multipleksingsrammen ZR.
Som det fremgår av fig. 4 og 5 er synkroniseringssymbolene s ved den tidsdelte multipleksingsrammen ZR innsatt med definerte mellomrom mellom datasymboler og kodet med positive eller negative fortegn slik at enhver fortegnsendring med en faseforskyvning over 180° kan bli gjenkjent og det kan bli avgjort at en ramme starter. Mottakeranordningen tilbake-trekker bare en bitteller og som et resultat derav sikres også rammesynkroniseringen. For en rammelengde på 20 millisekunder for tidsdelt multipleksingsramme er tiden for den totale synkroniseringsprosedyren i størrelsesorden av 100 ms. 25 >is symbolperiode for fordelingskodeordet har et valg så stor at symbol interferensen stort sett kan bli unngått eller forekomme kun med liten amplitude. Tidsvarigheten er tilveiebrakt ved en fordeling på 31 til 0,806 ns og chip-hastigheten til 1,24 Mcps. Chipvarigheten er følgelig liten nok til å tillate en adekvat annullering av multibanen for å unngå fadingspåvirkning i en størst mulig grad. Hvert kodenivå tillater en maksimal helhetsbithastighet på 76 kbit/s innbefattende 2 kbit/s for en styrekanal ACCH tildelt hvert kodeord og innbefattende 2 kbit/s for transmisjon av synkroniseringsinformasjon.
Fig. 6 viser et blokkdiagram for sendedelen til den stasjonære radiostasjonen BS. Data/stemme-strømmen sendt i basisbåndet blir satt sammen som følgende. Den digitaliserte talen til hver individuelle kanal blir først omformet i en kodeomformer 1 fra PCM til transmisjonsmetoden som tilsvarende senker bithastigheten, nødvendig for radiotrans-misjonen. En datakilde kan bli forbundet i grensesnittet B-B. Ved en kanalkodeanordning 2 forbundet med datakilden og henholdsvis omformeren blir en spesial kanalkode tillagt for
å beskytte viktige biter fra transmisjonsfeil i trans-misjonskanalen. Avhengig av informasjonsservicen som sendes kan kanalkodingen være forskjellig. Ved en multiplekser 3 forbundet med kanalkodeanordningen 2 ledsager signal informasjonen forbindelsesinformasjonen og synkroniserings-informasjonen som kommer fra synkroniseringskretsen 4 og blir ført inn i datastrømmen. TDM-signalet (tidsdelt multi-pleksingssignal) ved utgangen til TDM-multiplekseren 3 innbefatter ved utførelsesformen vist på fig. 4 følgelig fire stemme/datakanaler, en signaliseringskanal (for en TDM-kanalbunt) også synkroniseringsbiten nødvendig for synkronisering av den mobile radiostasjonen MS. Synkroniserings-signalene blir portført inn i TDM-signalet.
TDM-signalet ved utgangen til multiplekseren 3 blir multiplekset ved hjelp av hvert kodeord frembrakt av kodegeneratoren 5, idet alltid to biter blir kombinert i et symbol og fordelt med ønsket kode. Kodegeneratoren 5 er forbundet med en styreanordning 15 og styrt ved hjelp av styreanordningen 15 og innfører synkroniseringssymboler i stedet for datasymboler i den kontinuerlige datastrømmen som foregår ved utgangen til multiplekseren 3. En modulasjonsmetode tilpasset egenskapene til radiotransmisjonskanalen blir anvendt på det fordelte signalet, f.eks. fasen til et bærerbølgesignal som oppstår fra en oscillator 6 blir så nøklet ved hjelp av det fordelte signalet, et BPSK (binær faseforskjøvet nøklings-signal) som blir modulert ved en lav mellomfrekvens og er kombinert med informasjon og kodeordet som blir frembrakt. Det modulerte CDM-signalet blir tilført en adderer 7 hvis utgang er forbundet med et båndpassfilter 8. Etter å ha blitt addert sammen og båndpassfiltrert danner åtte av disse modulerte CDM-signalene et totalsignal med multi-trinns-amplitude som tilslutt er omformet til utgangsfrekvensen.
For dette formål er en syntetiserer 9 anordnet som en blandeoscillator som innenfor frekvensområdet til digital-radioens transmisjonssystem kan bli koplet av tilsvarende trinn. Syntetisereren 9 er kun konstruert for de få mulige frekvensene til TDM-trinnet (frekvensdelt multiplekstrinn). Blandingen av CDM-signalet med den tilsvarende frekvens frembrakt av syntetisereren 9 blir bevirket i en anordning 10 forbundet med et båndpassfilter 11. Utgangen til båndpass-filteret 11 er forbundet med en effektforsterker 12 og det ufiltrerte og forsterkede transmisjonssignalet blir tilført antennen 14 via en senderkopler 13. Senderkopleren 13 er fullstendig utelatt i tilfellet av at små stasjonære radiostasjoner BS har opptil 32 meldetransmisjonskanaler.
Kanal og kodegeneratorinnstillingen, egnet valg av kanalkode og innføring av rapporter i kontrolldatasystemet blir bevirket ved hjelp av styreanordningen 15 anbrakt i den stasjonære radiostasjonen BS. Den valgte radiotransmisjonskanalen kan så være en TDM-kanal i et CDM-plan.
Fig. 7 viser et blokkretsdiagram av mottakerdelen til den mobile radiostasjonen MS. Signalet mottatt fra en felles sender/mottaker-antenne 16 blir tilført inngangstrinnet 18 til mottakeren via et mottakerfilter til en duplekser 17. Kravene som skal bli tilfredsstilt ved hjelp av mottaker-filteret til duplekseren 17 er forholdsvis lite slik at også for mobilradiostasjonene MS med små servicekrav er f.eks. mulig å anvende et enkelt dataradiosett av en billig type. Signalene blir forsterket i inngangstrinnet 18 og blir så blandet med en synthesizerfrekvens mottatt av synthesizeren 19 på en mellomfrekvens.
Mellomfrekvensen blir tilført en IF-port 20, i hvilken signalet blir ytterligere forsterket og filtrert. En enkelt billig synthesizer kan også bli anvendt som også er tilfellet med forsynthesizeren 9 som synthesizeren 19 for den stasjonære radiostasjonen. IF-porten 20 innbefatter filtre som har for deres formål tilliggende kanalvalg for skjerming fra tilliggende bredbåndede kanaler og undertrykking av blandede produkter, henholdsvis. Den aktuelle støyfiltrerings-virkningen blir bevirket i korrelatorene 23-25. En amplitude-styrekrets 21 som hever utgangssignalet til IF-delen 20 til et egnet nivå for å drive påfølgende kretser og forhindre risikoen for at disse kretsene blir overdrevet, er forbundet med IF-delen 20. Amplitudestyrekretsen 21 utjevner forskjellige radiofeltdempninger og nivåfluktasjoner på grunn av skygging, slik at ved påfølgende anordning av den mobile radiostasjonen MS kan en lineær behandlingsoperasjon bli utført. Tidskonstantstyringen til amplitudestyrekretsen 1 er hovedsakelig bestemt ved hjelp av skyggeeffektene.
Det effektstyrte MF-signalet ved utgangen til amplitudestyrekretsen 21 blir omformet i basisbåndet ved hjelp av en demodulator 22 forbundet med amplitudestyrekretsen. Dette kan f.eks. bli bevirket ved å bruke en BPSK-modulasjon av Costas-sløyfeprinsippet slik at også frekvensen og fasen er tatt med i beregningen. Tvetydigheter og hele multipler av 180° kan bli gjenkjent og kompensert for på basis av polariteten til det mottatte synkroniseringsordet.
Tre korrelatorer 23, 24 og 25, som er justert ved hjelp av styreanordningen 26 med kodene 1 og 2 så gyldig og til et synkroniseringskodegyldighet i radiosonen for den totale kanalbunten er forbundet med demodulatoren 22. Ved hjelp av kontrollanordningen 26 blir den mottatte styredatastrømmen vurdert ved at dataen til service ønsket av abonnenten og data for de anordningsspesifikke radiotransmisjonskanalene blir lest, hvilken radiotransmisjonskanal ved styredatastrøm-men er indikert som ledig og som er koplebar ved den mobile radiostasjonen MS bli valgt og påfølgende blir et tilgangs-signal sendt til den stasjonære radiostasjonen BS.
Utgangssignalet til korrelatorene 23 til 25 blir anvendt for å utlede symbolklokken, rammeklokken og bitklokken og blir også anvendt for å måle den umiddelbare gyldige multibane-profilen. Som en jevn synkroniseringskode med tilsvarende høyere nivå er strålt inn i den totale kanalbunten ved samme øyeblikk, en utvetydig synkroniseringsdetektering og blir tilveiebrakt en multibane-profilmåling.
Utgangssignalene til korrelatorene 24 og 25 er forbundet med samplingskretsene 27, 28 som sampler utgangssignalene til korrelatorene 24 og 25 og tilfører hvert samplingsresultat til et avgjørelsestrinn 29. Resultatet av samplings-operasjonene som er utført synkront med ekko til høy-bane-forplantningen, blir veid i avgjørelsestrinnet 29 propor-sjonalt med ekko-amplituden ved anvendelse av en veieanordning 30. Avgjørelsestrinnet 29 har som dets formål å vurdere sendt kode og polariteten til koden. Den vurderte verdien tillater følgelig valg av symboler som er mest sannsynlig blitt sendt. Etter symbol-til-bit-omformingen i avgjørelses-trinnet 29 ble utgangssignalet sendt til en TDM-demultiplek-ser 31 forbundet med avgjørelsestrinnet 29. Demultiplekseren 31 er forbundet med en kanal 32 ved hvis utgang den sendte datastrømmen igjen er tilgjengelig. Ved digital taletrans-misjon blir det digitale talesignalet dekodert i en tale-dekoder 33 og tilført en D/A-omformer og en høyttaler forbundet med denne.
Dersom dataservicen f.eks. er av den typen som er anordnet i den mobile radiostasjonen MS, så kan den frembrakte dataen ved utgangen til kanaldekoderen 32 f.eks. bli direkte vist eller uttrykt.

Claims (9)

1. Fremgangsmåte for synkronisering av mottakeranordningen i et digital multipleksende transmisjonssystem, ved hvilke adskillelsen av de individuelle transmisjonskanalene blir bevirket ved å anvende forskjellige sett med datasymboler og symbolene til de enkelte meldingstransmisjonskanalene til multipleks-transmisjonssystemet er sendt tidssynkront med hverandre, karakterisert ved at synkroniseringssymboler innføres med et definert mellomrom, hvilke symboler samtidig sendes i flere transmisjonskanaler og er identiske med hverandre.
2. Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert ved at symbolene til de individuelle meldingstrans-mis jonskanalene sendes med en definert felles bærerbølgefase.
3. Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert v ed at synkroniseringssymbolene (s^ ... sn) som anvendes adskiller seg fra alle datasymboler (d^ ... dm).
4. Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert v ed at data og synkroniseringssymboler (d^ ... dm, s^ ... sn) til forskjellige meldingstransmisjonskanaler sendes i samsvar med en kodedelt multipleksing.
5. Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert v ed at mottakeren i mottakeranordningen bestemmer, på basis av de mottatte synkroniseringssymbolene (s^ ... sn), øyeblikkstransmisjonsfaktoren til meldingstransmisjonskanalen og mottakeren tilpasser sine egenskaper kontinuerlig til de målte kanalegenskapene.
6. Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert v ed at synkroniseringssymbolene (s^ ... sn) sendes ved regelmessige tidsintervaller som er kjent for mottakeren i mottakeranordningen.
7. Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert v ed at datasymbolene (d^ ... dm) sendes blokksekvens-messig, at som et synkroni ser ingssymbol (s^ ... sn) sendes alltid en av minst to forskjellige symboler (cg, cq), at synkroniseringssymbolene (cq, cq ) sendes ved en definert sekvens ved definerte tidsposisjoner i datablokkene, at sekvens og tidsposisjonene til synkroniseringssymbolene (cq, cq ) er kjent for mottakeren i mottakeranordningen og at fra mottakerøyeblikket og sekvensen til mottatte synkroniseringssymboler (Cq, cq ) bestemmer mottakeren tidsposisjonen til begynnelsen av blokken for datasymbolene (d^ ... dm).
8. Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert v ed at datasymbolene (d^ ... dm) sendes blokksekvens-messig, at synkroniseringssymbolene (s^ ... sn) sendes ved definerte tidsposisjoner for datablokken som er kjent for mottakeren i mottakeranordningene og at fra tidsposisjonen til mottatte synkroniseringssymboler (s^ ... sn) bestemmer mottakeren tidsposisjonen til begynnelsen av blokken for datasymboler (d^ ... dm).
9. Kretsanordning for utførelse av fremgangsmåten ifølge krav 1, nærmere bestemt ved et digitalt radiotransmisjonssystem ved hvilket flere meldingstransmisjonskanaler er dannet i den stasjonære radiostasjonen (BS) ved å anvende kombinasjoner av tidsdelt multipleksing, kodedelt multipleksing og frekvensdelt multipleksing, karakterisert ved at en styreanordning (15) og en synkroniseringskrets (4) er anordnet i den stasjonære radiostasjonen (BS), at styreanordningen (15) som er forbundet med synkroniseringskretsen (4) styrer innføringen av synkroniseringssymboler (s^ ... sn) frembrakt av synkroniseringskretsen (4) mellom datasymboler (d^ ... dm) slik at synkroniseringssymbolene (s^ ... sn) samtidig blir sendt i meldingstransmisjonskanalene, at i den stasjonære radiostasjonen (BS) er innbefattet en kodegenerator (5), som er forbundet med styreanordningen (15), og styres av styreanordningen (15), hvilken kodegenerator (5) velger datasymboler (d^ ... dm) og synkroniseringssymboler (s^ ... sn) fra dens symbolmengde, at mobilradiostasjonen (MS) innbefatter en styreanordning (26), flere korrelatorer (23, 24, 25), en veieanordning (30), flere samplingskretser (27, 28) og et avgjørelsestrinn (29), at styreanordningen (26) forbundet med korrelatorene (23, 24, 25) bevirker innstillingen av synkroniseringssymbolene og datasymbolene (s^ ... sn, d^ .. dm), at anordningen (30) er forbundet med styreanordningen (26) med en første korrelator (23), med samplingskretsene (27, 28) og med avgjørelses-trinnet (29) og sørger for veiing av samplingsverdiene proporsjonal med amplituden til ekkoer målt i løpet av synkroniseringen, og at avgjørelsestrinnet (29) forbundet med samplingskretsen (27, 28) bevirker både symbol-til-bit-omforming og også vurdering av polariteten.
NO861228A 1985-03-29 1986-03-26 Fremgangsmaate og anordning for synkronisering av mottakeranordninger ved et digitalt multipleks-transmisjonssystem NO170446C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE19853511430 DE3511430A1 (de) 1985-03-29 1985-03-29 Verfahren zur synchronisierung der empfangseinrichtungen in einem digitalen multiplex-uebertragungssystem

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO861228L NO861228L (no) 1986-09-30
NO170446B true NO170446B (no) 1992-07-06
NO170446C NO170446C (no) 1992-10-14

Family

ID=6266678

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO861228A NO170446C (no) 1985-03-29 1986-03-26 Fremgangsmaate og anordning for synkronisering av mottakeranordninger ved et digitalt multipleks-transmisjonssystem

Country Status (11)

Country Link
US (1) US4688210A (no)
EP (1) EP0196723B1 (no)
JP (1) JP2532835B2 (no)
AT (1) ATE66326T1 (no)
AU (1) AU580857B2 (no)
CA (1) CA1251875A (no)
DE (2) DE3511430A1 (no)
DK (1) DK165091C (no)
FI (1) FI80365C (no)
NO (1) NO170446C (no)
ZA (1) ZA862054B (no)

Families Citing this family (119)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3527330A1 (de) * 1985-07-31 1987-02-05 Philips Patentverwaltung Digitales funkuebertragungssystem mit verbindungsbegleitenden organisationskanal im zeitmultiplexrahmen
DE3527331A1 (de) * 1985-07-31 1987-02-05 Philips Patentverwaltung Digitales funkuebertragungssystem
US4852090A (en) * 1987-02-02 1989-07-25 Motorola, Inc. TDMA communications system with adaptive equalization
US4989199A (en) * 1988-10-31 1991-01-29 At&T Bell Laboratories Photonic switch architecture utilizing code and wavelength multiplexing
US5179664A (en) * 1989-04-14 1993-01-12 National Semiconductor Symbol-wide elasticity buffer with a read-only section and a read-write section
US5042082A (en) * 1989-06-26 1991-08-20 Telefonaktiebolaget L. M. Ericsson Mobile assisted handoff
US5200957A (en) * 1989-06-26 1993-04-06 Telefonaktiebolaget L M Ericsson Mobile assisted handoff
FR2650715B1 (fr) * 1989-08-03 1991-11-08 Europ Agence Spatiale Systeme de communications a acces multiple par repartition a codes avec porteuse activee par la voix de l'usager et synchronisation par code
US4984251A (en) * 1989-08-16 1991-01-08 National Semiconductor Corporation Method and apparatus for the synchronization of a cascaded multi-channel data transmission
MY107298A (en) * 1989-09-18 1995-10-31 Univ Sydney Technology Random access multiple user communication system.
US5185863A (en) * 1989-12-01 1993-02-09 National Semiconductor Corporation Byte-wide elasticity buffer
FR2658017B1 (fr) * 1990-02-06 1992-06-05 France Etat Procede de diffusion de donnees numeriques, notamment pour la radiodiffusion a haut debit vers des mobiles, a entrelacement temps-frequence et aide a l'acquisition de la commande automatique de frequence, et recepteur correspondant.
US5185739A (en) * 1990-02-27 1993-02-09 Motorola, Inc. Time-allocation of radio carriers
FR2659181B1 (fr) * 1990-03-02 1994-01-14 France Telediffusion Procede de synchronisation d'emetteurs dans un reseau de diffusion radiophonique.
DE4026426C2 (de) * 1990-08-21 1999-02-11 Siemens Ag System zur Datenübertragung
AU8959191A (en) * 1990-10-23 1992-05-20 Omnipoint Corporation Method and apparatus for establishing spread spectrum communications
GB9023307D0 (en) * 1990-10-25 1990-12-05 British Broadcasting Corp Multichannel operation of rds
US5229996A (en) * 1991-02-28 1993-07-20 Telefonaktiebolaget L M Ericsson Split-window time alignment
US5402413A (en) * 1991-04-08 1995-03-28 Omnipoint Corporation Three-cell wireless communication system
US5694414A (en) * 1991-05-13 1997-12-02 Omnipoint Corporation Multi-band, multi-mode spread-spectrum communication system
US5887020A (en) * 1991-05-13 1999-03-23 Omnipoint Corporation Multi-band, multi-mode spread-spectrum communication system
US5815525A (en) * 1991-05-13 1998-09-29 Omnipoint Corporation Multi-band, multi-mode spread-spectrum communication system
US5790587A (en) * 1991-05-13 1998-08-04 Omnipoint Corporation Multi-band, multi-mode spread-spectrum communication system
US5796772A (en) * 1991-05-13 1998-08-18 Omnipoint Corporation Multi-band, multi-mode spread-spectrum communication system
US5285469A (en) 1991-06-03 1994-02-08 Omnipoint Data Corporation Spread spectrum wireless telephone system
US5319634A (en) * 1991-10-07 1994-06-07 Phoenix Corporation Multiple access telephone extension systems and methods
US5247702A (en) * 1991-11-08 1993-09-21 Teknekron Communications Systems, Inc. Method and an apparatus for establishing a wireless communication link between a base unit and a remote unit
US5267244A (en) * 1991-11-08 1993-11-30 Teknekron Communications Systems, Inc. Method and an apparatus for establishing the functional capabilities for wireless communications between a base unit and a remote unit
ATE213887T1 (de) * 1991-12-16 2002-03-15 Xircom Wireless Inc Spreizspektrum-datenveröffentlichungssystem
US5239557A (en) * 1992-04-10 1993-08-24 Ericsson/Ge Mobile Communications Discountinuous CDMA reception
GB9209027D0 (en) * 1992-04-25 1992-06-17 British Aerospace Multi purpose digital signal regenerative processing apparatus
DE4242973C2 (de) * 1992-12-18 1995-01-05 Grundig Emv Funkalarmanlage mit einer Vielzahl von nach dem Code-Multiplexverfahren gebildeten Nachrichtenkanälen
DE4243787C1 (de) * 1992-12-23 1994-05-26 Grundig Emv Verfahren und Vorrichtung zur Beseitigung des Frequenzversatzes in Empfangssignalen eines digitalen Übertragungssystems
WO1994021056A1 (en) * 1993-03-05 1994-09-15 Ntt Mobile Communications Network Inc. Random access communication method by use of cdma, and system for mobile stations which use the method
US5530737A (en) 1993-03-22 1996-06-25 Phonex Corporation Secure access telephone extension system and method
US5911119A (en) * 1993-03-22 1999-06-08 Phonex Corporation Secure cordless telephone extension system and method
DE4314045C2 (de) * 1993-04-29 1996-02-08 Grundig Emv Verfahren zur Übertragung digitaler, komprimierter Audio- und/oder Videosignale über einen Satelliten- oder Kabelkanal
US5388102A (en) * 1993-07-01 1995-02-07 At&T Corp. Arrangement for synchronizing a plurality of base stations
DE4329010A1 (de) * 1993-08-28 1995-03-02 Sel Alcatel Ag Funksystem
US5436941A (en) * 1993-11-01 1995-07-25 Omnipoint Corporation Spread spectrum spectral density techniques
US6005856A (en) * 1993-11-01 1999-12-21 Omnipoint Corporation Communication protocol for spread spectrum wireless communication system
US5654978A (en) * 1993-11-01 1997-08-05 Omnipoint Corporation Pulse position modulation with spread spectrum
US6094575A (en) * 1993-11-01 2000-07-25 Omnipoint Corporation Communication system and method
US6088590A (en) * 1993-11-01 2000-07-11 Omnipoint Corporation Method and system for mobile controlled handoff and link maintenance in spread spectrum communication
WO1995012945A1 (en) * 1993-11-01 1995-05-11 Omnipoint Corporation Despreading/demodulating direct sequence spread spectrum signals
US5666379A (en) * 1993-11-01 1997-09-09 Omnipoint Corporation Best-of-M pulse position modulation detector
JP3003839B2 (ja) * 1993-11-08 2000-01-31 エヌ・ティ・ティ移動通信網株式会社 Cdma通信方法および装置
US5586150A (en) * 1993-11-24 1996-12-17 Rajupandaram K. Balasubramaniam Method and apparatus for symbol synchronization in multi-level digital FM radio
US5446727A (en) * 1993-11-30 1995-08-29 Motorola Inc. Method and apparatus for time aligning signals for reception in a code-division multiple access communication system
DE4407794A1 (de) * 1994-03-09 1995-09-14 Sel Alcatel Ag Verfahren zur Synchronisation vom Impulsrahmen
US5787078A (en) * 1994-03-09 1998-07-28 Alcatel N.V. Frame Synchronization method
WO1995029566A1 (en) * 1994-04-21 1995-11-02 Phonex Corporation Wireless communication system
US5481533A (en) * 1994-05-12 1996-01-02 Bell Communications Research, Inc. Hybrid intra-cell TDMA/inter-cell CDMA for wireless networks
US5629956A (en) * 1994-09-09 1997-05-13 Omnipoint Corporation Method and apparatus for reception and noncoherent serial correlation of a continuous phase modulated signal
US5659574A (en) * 1994-09-09 1997-08-19 Omnipoint Corporation Multi-bit correlation of continuous phase modulated signals
US5610940A (en) * 1994-09-09 1997-03-11 Omnipoint Corporation Method and apparatus for noncoherent reception and correlation of a continous phase modulated signal
US5832028A (en) * 1994-09-09 1998-11-03 Omnipoint Corporation Method and apparatus for coherent serial correlation of a spread spectrum signal
US5963586A (en) * 1994-09-09 1999-10-05 Omnipoint Corporation Method and apparatus for parallel noncoherent correlation of a spread spectrum signal
US5953370A (en) * 1994-09-09 1999-09-14 Omnipoint Corporation Apparatus for receiving and correlating a spread spectrum signal
US5856998A (en) * 1994-09-09 1999-01-05 Omnipoint Corporation Method and apparatus for correlating a continuous phase modulated spread spectrum signal
US5648982A (en) * 1994-09-09 1997-07-15 Omnipoint Corporation Spread spectrum transmitter
US5754584A (en) * 1994-09-09 1998-05-19 Omnipoint Corporation Non-coherent spread-spectrum continuous-phase modulation communication system
US5627856A (en) * 1994-09-09 1997-05-06 Omnipoint Corporation Method and apparatus for receiving and despreading a continuous phase-modulated spread spectrum signal using self-synchronizing correlators
US5757847A (en) * 1994-09-09 1998-05-26 Omnipoint Corporation Method and apparatus for decoding a phase encoded signal
US5692007A (en) * 1994-09-09 1997-11-25 Omnipoint Corporation Method and apparatus for differential phase encoding and decoding in spread-spectrum communication systems with continuous-phase modulation
US5754585A (en) * 1994-09-09 1998-05-19 Omnipoint Corporation Method and apparatus for serial noncoherent correlation of a spread spectrum signal
US5680414A (en) * 1994-09-09 1997-10-21 Omnipoint Corporation Synchronization apparatus and method for spread spectrum receiver
US5881100A (en) * 1994-09-09 1999-03-09 Omnipoint Corporation Method and apparatus for coherent correlation of a spread spectrum signal
US6334219B1 (en) * 1994-09-26 2001-12-25 Adc Telecommunications Inc. Channel selection for a hybrid fiber coax network
US5742583A (en) 1994-11-03 1998-04-21 Omnipoint Corporation Antenna diversity techniques
US5784403A (en) * 1995-02-03 1998-07-21 Omnipoint Corporation Spread spectrum correlation using saw device
US7280564B1 (en) 1995-02-06 2007-10-09 Adc Telecommunications, Inc. Synchronization techniques in multipoint-to-point communication using orthgonal frequency division multiplexing
USRE42236E1 (en) 1995-02-06 2011-03-22 Adc Telecommunications, Inc. Multiuse subcarriers in multipoint-to-point communication using orthogonal frequency division multiplexing
US5832022A (en) * 1995-06-02 1998-11-03 Omnipoint Corporation Method and apparatus for controlling the modulation index of continuous phase modulated (CPM) signals
US5689502A (en) * 1995-06-05 1997-11-18 Omnipoint Corporation Efficient frequency division duplex communication system with interleaved format and timing adjustment control
US5745484A (en) * 1995-06-05 1998-04-28 Omnipoint Corporation Efficient communication system using time division multiplexing and timing adjustment control
US5959980A (en) * 1995-06-05 1999-09-28 Omnipoint Corporation Timing adjustment control for efficient time division duplex communication
US6356607B1 (en) 1995-06-05 2002-03-12 Omnipoint Corporation Preamble code structure and detection method and apparatus
US5802046A (en) * 1995-06-05 1998-09-01 Omnipoint Corporation Efficient time division duplex communication system with interleaved format and timing adjustment control
US6041046A (en) * 1995-07-14 2000-03-21 Omnipoint Corporation Cyclic time hopping in time division multiple access communication system
US5960028A (en) * 1995-08-11 1999-09-28 Sharp Kabushiki Kaisha Spread spectrum communication system
US5793759A (en) * 1995-08-25 1998-08-11 Terayon Corporation Apparatus and method for digital data transmission over video cable using orthogonal cyclic codes
US5805583A (en) * 1995-08-25 1998-09-08 Terayon Communication Systems Process for communicating multiple channels of digital data in distributed systems using synchronous code division multiple access
US5745837A (en) * 1995-08-25 1998-04-28 Terayon Corporation Apparatus and method for digital data transmission over a CATV system using an ATM transport protocol and SCDMA
US5991308A (en) * 1995-08-25 1999-11-23 Terayon Communication Systems, Inc. Lower overhead method for data transmission using ATM and SCDMA over hybrid fiber coax cable plant
US6356555B1 (en) 1995-08-25 2002-03-12 Terayon Communications Systems, Inc. Apparatus and method for digital data transmission using orthogonal codes
US6665308B1 (en) 1995-08-25 2003-12-16 Terayon Communication Systems, Inc. Apparatus and method for equalization in distributed digital data transmission systems
US6307868B1 (en) 1995-08-25 2001-10-23 Terayon Communication Systems, Inc. Apparatus and method for SCDMA digital data transmission using orthogonal codes and a head end modem with no tracking loops
US5768269A (en) * 1995-08-25 1998-06-16 Terayon Corporation Apparatus and method for establishing frame synchronization in distributed digital data communication systems
SE515752C2 (sv) * 1995-08-28 2001-10-08 Telia Ab Direktåtkomst i OFDM-system
US5884148A (en) * 1996-07-08 1999-03-16 Omnipoint Corporation Wireless local loop system and method
US5801783A (en) * 1996-10-31 1998-09-01 Lucent Technologies Inc. Remote accurate frequency generation using a numerically controlled oscillator
US6243372B1 (en) 1996-11-14 2001-06-05 Omnipoint Corporation Methods and apparatus for synchronization in a wireless network
US6141373A (en) * 1996-11-15 2000-10-31 Omnipoint Corporation Preamble code structure and detection method and apparatus
JP3276572B2 (ja) * 1996-12-20 2002-04-22 富士通株式会社 ディジタル多重無線装置
GB2320661B (en) * 1996-12-20 2001-10-03 Dsc Telecom Lp Processing data transmitted and received over a wireless link connecting a central terminal and a subscriber terminal of a wireless telecommunications system
DE19700303B4 (de) 1997-01-08 2005-11-03 Deutsches Zentrum für Luft- und Raumfahrt e.V. Funkübertragungsverfahren für digitale Multimediatensignale zwischen Teilnehmerstationen in einem lokalen Netz
JPH10233745A (ja) * 1997-02-18 1998-09-02 Nec Corp 多重伝送方法およびシステム
US6272121B1 (en) * 1997-03-03 2001-08-07 Omnipoint Corporation Spread spectrum communication system using DECT protocol
US6275704B1 (en) 1997-03-03 2001-08-14 Xircom, Inc. Multiple access communication system with polarized antennas
JP3724676B2 (ja) * 1997-03-10 2005-12-07 ソニー株式会社 通信方法及び送信装置並びに受信装置
US6282228B1 (en) 1997-03-20 2001-08-28 Xircom, Inc. Spread spectrum codes for use in communication
JP3985299B2 (ja) * 1997-07-14 2007-10-03 三菱電機株式会社 移動通信システム
DE19747367C2 (de) * 1997-10-27 2003-06-26 Siemens Ag Verfahren und Anordnung zur Übertragung von Daten über eine Funkschnittstelle in einem Funk-Kommunikationssystem
US6580906B2 (en) * 1997-12-10 2003-06-17 Intel Corporation Authentication and security in wireless communication system
US6208627B1 (en) * 1997-12-10 2001-03-27 Xircom, Inc. Signaling and protocol for communication system with wireless trunk
US8165028B1 (en) 1997-12-10 2012-04-24 Intel Corporation Monitoring in communication system with wireless trunk
US6526026B1 (en) * 1997-12-10 2003-02-25 Intel Corporation Digit transmission over wireless communication link
US6097817A (en) * 1997-12-10 2000-08-01 Omnipoint Corporation Encryption and decryption in communication system with wireless trunk
KR100287429B1 (ko) * 1997-12-31 2001-04-16 서평원 부호 분할 방식의 채널 할당방법 및 장치[Method and apparatus for channel-assigning of Code division duplexing]
DE19841469A1 (de) * 1998-09-10 2000-04-06 Siemens Ag Verfahren und Funk-Kommunikationssystem zur Synchronisation von Teilnehmerstationen
DE19842039B4 (de) * 1998-09-14 2014-09-04 Siemens Aktiengesellschaft Verfahren zur Übertragung von Signalisierungsinformationen in einem Funk-Kommunikationssystem
FR2785118B1 (fr) * 1998-10-26 2004-06-18 Cit Alcatel Canal module d'acquisition et de poursuite pour un systeme de radiocommunications
US6947469B2 (en) 1999-05-07 2005-09-20 Intel Corporation Method and Apparatus for wireless spread spectrum communication with preamble processing period
FI111505B (fi) * 1999-05-31 2003-07-31 Nokia Corp Menetelmä ohjaustiedon välittämiseksi tiedonsiirtojärjestelmässä, tiedonsiirtojärjestelmä, langaton päätelaite ja tukiasemajärjestelmä
US7173921B1 (en) 2000-10-11 2007-02-06 Aperto Networks, Inc. Protocol for allocating upstream slots over a link in a point-to-multipoint communication system
US7430196B2 (en) * 2005-01-14 2008-09-30 Nokia Corporation Transmission systems
US20090238308A1 (en) * 2008-03-19 2009-09-24 Crane Co. Ultra low-power transmission system
US8125377B2 (en) * 2008-11-17 2012-02-28 Andrew Llc System and method for determining the location of a mobile device

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3394224A (en) * 1965-08-02 1968-07-23 Bell Telephone Labor Inc Digital information multiplexing system with synchronizing means
DE3015770C2 (de) * 1970-09-30 1982-11-25 Licentia Patent-Verwaltungs-Gmbh, 6000 Frankfurt Verfahren zur Synchronisation eines im Zeitvielfach betriebenen Nachrichtennetzes
US3727005A (en) * 1971-06-30 1973-04-10 Ibm Delta modulation system with randomly timed multiplexing capability
US3971888A (en) * 1975-04-02 1976-07-27 Bell Telephone Laboratories, Incorporated Synchronization system for variable length encoded signals
DE2537683C2 (de) * 1975-08-23 1986-06-26 Licentia Patent-Verwaltungs-Gmbh, 6000 Frankfurt Anordnung zur Kanalzuweisung in einem Funkübertragungssystem mit ortsfesten Funkstationen und Fahrzeugstationen
DE2932735C2 (de) * 1979-08-13 1981-11-19 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Digitalsignal-Zeitmultiplex-Fernmeldesystem
SE430740B (sv) * 1982-04-26 1983-12-05 Ellemtel Utvecklings Ab Anordning for synkronisering av overforing av information pa en enkelriktad buss
CA1210877A (en) * 1983-08-04 1986-09-02 Nec Corporation Method of synchronizing parallel channels of orthogonally multiplexed parallel data transmission system and improved automatic equalizer for use in such a transmission system
DE3447107A1 (de) * 1984-12-22 1986-06-26 Philips Patentverwaltung Gmbh, 2000 Hamburg Verfahren zur nachrichtenuebertragung in einem digitalen funkuebertragungssystem

Also Published As

Publication number Publication date
US4688210A (en) 1987-08-18
DE3511430A1 (de) 1986-10-02
ZA862054B (en) 1987-10-28
EP0196723A2 (de) 1986-10-08
FI861323A (fi) 1986-09-30
FI80365B (fi) 1990-01-31
DE3680805D1 (de) 1991-09-19
NO170446C (no) 1992-10-14
DK165091B (da) 1992-10-05
CA1251875A (en) 1989-03-28
EP0196723A3 (en) 1987-10-07
NO861228L (no) 1986-09-30
AU5531086A (en) 1986-10-02
FI80365C (fi) 1990-05-10
ATE66326T1 (de) 1991-08-15
FI861323A0 (fi) 1986-03-26
EP0196723B1 (de) 1991-08-14
JP2532835B2 (ja) 1996-09-11
DK165091C (da) 1993-02-22
DK128986A (da) 1986-09-30
DK128986D0 (da) 1986-03-20
JPS61227439A (ja) 1986-10-09
AU580857B2 (en) 1989-02-02

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO170446B (no) Fremgangsmaate og anordning for synkronisering av mottakeranordninger ved et digitalt multipleks-transmisjonssystem
US4799252A (en) Digital radio transmission system
FI77758C (fi) Foerfarande och anordning foer oeverfoering av meddelanden i digitala radiosaendningssystem.
US4763322A (en) Digital radio transmission system with variable duration of the time slots in the time-division multiplex frame
US4754453A (en) Digital radio transmission system with a connection-accompanying organization channel in the time-division multiplex frame
CA1296772C (en) Digital radio transmission system for a cellular network, using the spread spectrum method
US4189677A (en) Demodulator unit for spread spectrum apparatus utilized in a cellular mobile communication system
DK170869B1 (da) Multifunktions-radiotransmissionsanlæg, og et abonnentapparat til et sådan anlæg
US6366570B1 (en) Processing CDMA signals
US6134233A (en) Apparatus and method of frame aligning information in a wireless telecommunications system
US5943375A (en) Method to indicate synchronization lock of a remote station with a base station
US6084932A (en) Method to indicate synchronization lock of a remote station with a base station for a discrete multitone spread spectrum communications system
US5809093A (en) Apparatus and method of frame aligning information in a wireless telecommunications system
KR19990022206A (ko) 무선 통신 시스템에서 정보를 전송 및 수신하는장치와 방법
KR20000005381A (ko) Tdm/tdma 시스템에서 비트 동기화 및 에러 검출을 함께 수행하기 위한 방법
NO179929B (no) Multifasedemodulator, modem innbefattende en multifasemodulator samt system for å omforme en bit-ström
GB2286949A (en) A unique word recognition system
US5914981A (en) Method to indicate synchronization lock of a remote station with a base station for a discrete multitone spread spectrum communications system
US5745496A (en) Apparatus and method of establishing a downlink communication path in a wireless telecommunications system
US6920115B2 (en) Time-division multiplex radio communication method, transmitter and receiver for implementing such method
JPH0754991B2 (ja) ディジタル移動無線通信方式
KR20000048973A (ko) 대략적인 동기화 동안에 얼리-레이트 테스팅을 사용하는 수신기와 송신기의 개선된 동기화
CA2268280A1 (en) Improved synchronization of a receiver with a transmitter using nonlinear transformation metrics
KR100292952B1 (ko) 이동통신 시스템에서 통화 권역 확장장치
JPH10290265A (ja) 無線受信機