NO170072B - Fremgangsmaate ved fremstilling av hydrogenperoksyd. - Google Patents

Fremgangsmaate ved fremstilling av hydrogenperoksyd. Download PDF

Info

Publication number
NO170072B
NO170072B NO881350A NO881350A NO170072B NO 170072 B NO170072 B NO 170072B NO 881350 A NO881350 A NO 881350A NO 881350 A NO881350 A NO 881350A NO 170072 B NO170072 B NO 170072B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
ilmenite
ore
hydrogen
concentrate
iron
Prior art date
Application number
NO881350A
Other languages
English (en)
Other versions
NO881350L (no
NO170072C (no
NO881350D0 (no
Inventor
Erik Alvar Bengtsson
Ulf Mikael Andersson
Original Assignee
Eka Nobel Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Eka Nobel Ab filed Critical Eka Nobel Ab
Publication of NO881350D0 publication Critical patent/NO881350D0/no
Publication of NO881350L publication Critical patent/NO881350L/no
Publication of NO170072B publication Critical patent/NO170072B/no
Publication of NO170072C publication Critical patent/NO170072C/no

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C01INORGANIC CHEMISTRY
    • C01BNON-METALLIC ELEMENTS; COMPOUNDS THEREOF; METALLOIDS OR COMPOUNDS THEREOF NOT COVERED BY SUBCLASS C01C
    • C01B15/00Peroxides; Peroxyhydrates; Peroxyacids or salts thereof; Superoxides; Ozonides
    • C01B15/01Hydrogen peroxide
    • C01B15/022Preparation from organic compounds
    • C01B15/023Preparation from organic compounds by the alkyl-anthraquinone process

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Inorganic Chemistry (AREA)
  • Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)
  • Control Of El Displays (AREA)
  • Heat Treatment Of Sheet Steel (AREA)
  • Ultra Sonic Daignosis Equipment (AREA)
  • Solid-Sorbent Or Filter-Aiding Compositions (AREA)
  • Pharmaceuticals Containing Other Organic And Inorganic Compounds (AREA)

Description

Fremgangsmåte ved fremstilling av titandioksydkonsentrat.
Foreliggende oppfinnelse angår TiO^-konsentrater fremstilt ved anrikning av titan-jernmalmer og i særlig grad en relativt rimelig og enkel fremgangsmåte for anrikning av ilmenitt til fremstilling av et kloreringsmateriale.
Med uttrykket "kloreringsmateriale" menes et TiO^-konsentrat til bruk for fremstilling av TiCl^. Et typisk TiO^-konsentrat er et som inneholder minst 95% TiO^ og mindre enn 1% jern.
Tidligere har hovedkilden for kloreringsmateriale vært naturlige rutiImaImer. Når disse malmer anrikes ved å fjerne gangart, gir de et konsentrat med uvanlig hoyt innhold av TIO^, helt opp til 99%. Dessuten er mengden av jern ikke over 2, 0% og med enda mindre mengder' av andre klorerbare metaller og ikke-metaller. Disse rutilmalm-konsentrater er derfor et ypperlig materiale for fremstilling av titantetraklorid. Dessverre er disse kilder av naturlig rutilmalm for det meste bare strandsand fra Australia og Florida, som ikke bare er forholdsvis dyre, men også snart er uttomte.
Det finnes i litteraturen en rekke metoder for anrikning av ilmenitt og andre titanholdige malmer for fremstilling av TiO^-konsentrater, uten at disse, så vidt vi vet, har vært tilstrekkelig praktisk eller okonomisk gjennomforlige. De såkalte reduksjonsprosesser i fast fase bruker koks eller kull som reduksjonsmiddel, og blandt andre ulemper er den temperatur som er nodvendig, bortsett fra få unntagelser, meget hoy, d.v.s. minst 1100°C. Som folge av reduksjonen danner TiO^-fasen jern og/eller magnesiumdititanater som gjor det vanskelig å redusere jernet. Likeledes vil dititanatfasen, som er plastisk ved denne temperatur, storkne til et redusert konsentrat med meget nedsatt naturlig porositet. Ved 1000 gangers forstørrelse virker disse reduserte konsentrater meget tette. Dessuten foreligger det metalliske jern i form av forholdsvis store partikler fra 1 til 10 yu eller storre, og noen av disse partikler er tett innesluttet i dititanatfasen. Derfor vil disse reduserte konsentrater, selv efter utlutning med svovelsyre i lengre tid, d.v.s. 2 til 3 timer, inneholde uredusert jern eller rest av metallisk jern i forholdsvis store mengder som forhindrer at de er okonomisk brukbare som kloreringsmateriale.
U.S. patent nr. 3»H2.17S vedrorer en fremgangsmåte for oppredning av ilmenitt, særlig Florida-ilmenitter, ved reduksjon av malmen med hydrogen, fortrinsvis ved temperaturer fra 900 til 1100°C, over et tidsrom tilstrekkelig til å redusere minst 25% a-v jerninnholdet til metallisk jern og derefter mekanisk separere jerntitandelen fra gangarten. Jerntitandelen utlutes derpå med en fortynnet opplosning av en mineralsyre, fortrinsvis HC1, for å fremstille et TiO^-bunnfall som så kloreres for å fjerne tilstedeværende jern og fremstille et TiOg av ikke-pigmentkvalitet egnet for bruk som fyllmateriale i
papir og lign.
Det er også kjent å fremstille titandioksydkonsentrater i form av
slagg ved forst å redusere et ilmenittmalm-konsentrat med gassformig reduksjonsmiddel, f. eks. hydrogen, hvorefter det reduserte konsentrat smeltes i en elektrisk bueovn for å fremstille smeltet jern og en titandioksydrik slagg. I beste fall er slike prosesser kompliserte og dyre, og den slagg som fremstilles er ikke likeverdig med det TiOg-konsentrat man får fra naturlige rutilmalmer.
Foreliggende oppfinnelse tar derfor sikte på å utvikle en forholdsvis rimelig og praktisk fremgangsmåte for anrikning av ilmenittmalm for å fremstille et kloreringsmateriale, likeverdig med TiOg-konsentrater utviklet fra naturlige rutilmalmer, idet ilmenittmalm reduseres ved opphetning av malmen i fluidisert lag med 'hydrogengass, den metalliserte ilmenitt anrikes ved fraseparering av den ikke-magnetiske del og den anrikede, metalliserte ilmenitt utlutes med fortynnet syre. Fremgangsmåten er karakterisert ved at det anvendes en ilmenittmalm med et forhold av ferri- til ferrojern i området fra 1:1 til 8:1 som opphetes under reduksjonen til en temperatur som ved atmosfæretrykk ligger mellom 760 til 900°C eller under overtrykk i temperaturområdet fra 5i+0 til 760°C og at hydrogengassen, utviklet under utlutningen av den anrikede, metalliserte ilmenitt oppsamles og torres og resirkuleres for å redusere ytterligere ilmenittmalm.
Titan-jernmalmer og. i særdeleshet ilmenittmalmer, som egner seg for reduksjon med hydrogen, er de hvori forholdet mellom ferri- og ferrojern er minst 1,0:1,0. Ilmenittmalmer som i naturlig tilstand faller inn under denne kategori er de såkalte forvitrede ilmenitter, hvorav Quilon og Brasil strandsand er typiske.
Reduksjonen av disse forvitrede ilmenitter utfSres i fluidisert lag hvor malmen reduseres og fluidiseres med hydrogengass, som er torret så den ikke inneholder mere enn 0, 2% til 0, 5% fuktighet. Hydrogen-gassens hastighet kan varieres fra 9-61 cm/sek, og gassen oppvarmes fortrinsvis for å underlette opprettholdelsen av det onskede temp^erat^ir^ i den fluidiserte malm. Reduksjonstemperaturen vil variere, avhengig av hvorvidt reduksjonen utfores ved atmosfærisk trykk eller ved overtrykk. For systemer som anvender et trykk på f. eks. 7-26 kp/cm kan reduksjonstemperaturen ligge innen området fra 540° til 760°C,
mens ved reduksjon utfort ved atmosfæretrykk må temperaturen ligge
fra 760°C til 900°C. Selvom reduksjonen ved atmosfæretrykk kan anvendes med hell, som beskrevet nedenfor, for å fremstille et billig kloreringsmateriale sammenlignet med naturlig rutil TiO^-konsentrater, gir reduksjon ved overtrykk en hoyere produksjonshastighet og noe hoyere virkningsgrad på hydrogenet.
Efter opphetning i nærvær av hydrogen, som beskrevet ovenfor, blir praktisk talt alt jern overfort til metallisk jern. I denne forbindelse registreres at reduksjonen er fullendt på basis av dannet HgO og anses vanligvis for å være fullstendig når 95% eller mere av oksygenet, bundet til jernoksydfraksjonen, er gjenvunnet som vann i avgassene.
Det er verdt å legge merke til at det reduserte eller metalliserte konsentrat som fremstilles på denne måte er karakteristisk ved en poros åpenkornet struktur hvor det metalliske jern er lett til-gjengelig for syrelakning.
Efter reduksjon av malmen er det fordelaktig å anrike den metalliserte malm ved å separere den magnetiske fraksjon som omfatter jern og TiOg fra gangarten for å oppnå hoyest mulig TiO^ i konsentratet efter utlutningen. Den metalliserte malm avkjoles og fores gjennom en magnetseparator, som fraseparerer og fjerner den ikke magnetiske gangart.
Efter magnetseparasjon blir den anrikte metalliserte malm, senere også kalt magnetkonsentratet, utlutet med en mineralsyre som opploser det metalliske jern men ikke Ti(X>. En egnet mineralsyre er avfallssvovelsyre som fåes fra den velkjente sulfatprosess for fremstilling av TiOg-hydrat ved oppslutning av titan-jernmalmer i konsentrert svovelsyre. Disse syrer er forholdsvis billige og helt tilfreds-stillende, med en syrekonsentrasjon fra 5% opp til 25% HgSO^. Avfallssvovelsyre fra 5 til 15% H^SO^, og fortrinsvis fra 10% til
15% HgSO^, fjerner hurtig det metalliske jern fra det magnetiske konsentrat. I praksis bor utlutningen foregå ved temperaturer i området fra 20°C til l00°C ved anvendelse av en fortynnet avfallssvovelsyre på ca. 10% til 15% og i et overskudd på ca. 50% over den stokiometriske kalkulerte mengde for å utlute alt metallisk jern i det magnetiske konsentrat. Man har funnet at under disse betingelser er reaksjonstiden for en effektiv og praktisk talt fullstendig
utlutning av det metalliske jern ikke mere enn ca. 30 - 60 min. Om man utvider utlutningstiden med ytterligere 2 timer, og selv med hoyere syrekonsentrasjon, oppnår man liten okning i det totale jern som fjernes. Ved utlutning av det magnetiske konsentrat med avfallssvovelsyre vil det metalliske jern utlutes som en jernsulfatopplosning under utvikling av hydrogengass. Et magnetisk konsentrat vil når det utlutes, som ovenfor beskrevet, utvikle ca. 375 liter, hydrogen, målt under standard betingelser ved 0°C og 760 mm kvikksolvtrykk, pr. kg
metallisk jern i det magnetiske konsentrat.
Ved reduksjon av ilmenittmalm med hydrogen blir hydrogen forbrukt. Men ifolge oppfinnelsen kan en vesentlig del av det hydrogen som forbrukes ved reduksjon av malm tilfores fra hydrogen utviklet ved utlutningen av det magnetiske konsentrat med avfallssyre. Den mengde hydrogen som kan regeneres ved utlutningen står i klart forhold til forholdet mellom ferri- og ferrojern i den opprinnelige malm. Jo mindre forholdet av ferri- til ferrojern er i malmen, desto nærmere kommer mengden av det hydrogen som utvikles under utlutningen til å balansere med det som forbrukes ved reduksjon av malmen. Et magnetisk konsentrat som har et ferri- til ferro-forhold på ca. 0,3:1 vil under utlutningen produsere ca. 92$ av det hydrogen som blir forbrukt ved dets reduksjon, mens hvis forholdet av ferri- til ferrojern er omkring 8:1, vil mengden av hydrogen utviklet ved utlutningen utgjore omtrent 70$ av det som anvendes ved reduksjonen, begge eksklusiv en mindre mengde hydrogen som forbrukes til reduksjon av mindre mengder oksyder av forurensninger i malmen. I denne forbindelse har man også funnet at det hydrogen som utvikles ved utlutningen har et meget lavt innhold av forurensninger og derfor behover et minimum av behandling for det resirkuleres.
Fra det foregående går det frem at bare én forholdsvis liten del av tilskuddshydrogen er nodvendig for å få det totale volum av hydrogen . som er nodvendig for reduksjon av ny malm, noe som har en merkbar okonomisk betydning ved reduksjon av malm.
Efter utlutningstrinnet blir jernfraksjonen, som nu er i form.av en vandig jernsulfatopplosning, skilt fra det faste TiOg-konsentrat ved en serie av filtreringer og vasketrinn inntil det faste materiale er blitt vasket praktisk talt fritt for jernsulfat. TiOg-konsentratet blir derpå torret.
Det skal her bemerkes at en av de okonomiske fordeler ved bruk av hydrogen som reduksjonsmiddel og forholdsvis lav reduksjonstemperatur er at partikkelstorrelsen i malmkonsentratet forblir omtrent uforandret. Dette er særlig tilfelle med forvitret ilmenittmalm, som f.eks.
Quilon og Brasil strandsand, og er en betydelig fordel, fordi titan-konsentratet fremstilt fra disse kan brukes som kloreringsmateriale som det er, d.v.s. det er ikke nodvendig å brikettere eller pelletisere konsentratet.
De folgende eksempler illustrerer oppfinnelsen ytterligere og beskriver reduksjon av forskjellige typer av forvitret ilmenittmalm ved bruk av hydrogen som reduksjonsmiddel, fulgt av- magnetisk separasjon, utlutning med fortynnet svovelsyre og gjenvinning av hydrogenet samt resirkulering av hydrogenet for å redusere ytterligere malm.
Eksempel 1
10 g forvitret Quilon-ilmenitt, inneholdende 25,7$ Fe(total), hvorav 22,/f$ Fe^O^ og 12,8$ FeO og med en partikkelstorrelse i området 0,38 - 0,07^ mm ble opphetet i en vertikal rorovn for arbeide i fluidisert lag til en -temperatur på 850°C ved utvendig oppvarmning og ved atmosfæretrykk. Praktisk talt torr hydrogengass ble derpå
fort igjennom malmen med en hastighet på 56,6 standard l/time i i+ timer, og forholdet mellom hydrogen og malm var 2,0:1, basert på vekten. Ved slutten av reduksjonstiden var 100$ av jernet i den reduserte malm redusert til metallisk jern og det reduserte, metalliserte konsentrat viste en åpen, meget poros kornstruktur med det metalliske jern i form av adskilte partikler med en storrelse fra 0,2 til 1,5 /u. i diameter.
Det avkjolte, metalliserte konsentrat ble derefter fort gjennom en magnetseparator for å fjerne den ikke-magnetiske gangart. Analyse av det magnetiske konsentrat viste at det inneholdt 68,5$ TiOg °S 30,5$ total jern. 7,0 g av dette magnetiske kosentrat ble derpå utlutet med en vandig opplosning av avfallssvovelsyre på 10$ og i en mengde av 8 vektsdeler svovelsyreopplosning til en del magnetisk konsentrat. Utlutningen ble utfort ved en temperatur på 65° i en time hvorpå det utlutede TiOg-konsentrat ble adskilt fra den anvendte utlutningsvæske ved filtrering. Det utlutede TiOg-konsentrat ble vasket omhyggelig med vann for å fjerne så meget som mulig av det opploste jern og,
som vist i tabell I nedenfor, Ti0g_konsentratet viste ved analyse
98,1$ TiOg og 1,3$ total jern. Under utlutningstrinnet ble det utviklet hydrogen i en mengde som tilsvarer omtrent 75$ av det hydrogen som ble forbrukt ved reduksjon av malmkonsentratet. Det utviklede hydrogen inneholdt 0,37$ H^S men ingen merkbare mengder SOg eller merkaptaner, og efter torring kunne det resirkuleres for å anvendes til reduksjon av ytterligere malmkonsentrater.
Eksempel II og III
Ytterligere forsok ble gjort med en annen prove av Quilon-malm og også med Brasil-strandsand. I disse forsok ble malmen redusert ved 750°C med hydrogengass, og det reduserte konsentrat ble fort gjennom en magnetseparator og derpå utlutet med fortynnet svovelsyre, som i eksempel I. Data for forsokene er oppfort i tabell I. Det vil her sees at ved den lavere reduksjonstemperatur var både TiOg og det gjenværende jern i Quilon-konsentratet noe lavere enn i eksempel I, men konsentratet var imidlertid gunstig sammenlignet med et naturlig rutilmalm-konsentrat. Brasil-strandsanden ga et TiOg-konsentrat med 97>5$ TiOg og bare 0,^$ gjenværende jern og var også et utmerket kloreringsmateriale. I tillegg til de foregående forsok, som illustrerer den forbedrede fremgangsmåte ifolge foreliggende•oppfinnelse for fremstilling av relativt billig kloreringsmateriale av forvitret ilmenittmalm, ble en serie av ytterligere forsok foretatt for å vise kloreringsevnen av disse kunstig fremstilte TiO^-konsentrater sammenlignet med konsentrater fremstilt av naturlige rutilmalmer.
I disse'! forsok' ble f ra 35 til 50 g av kloreringsmaterialet, fremstilt ved de ovenforncvntc eksempler, opphetet i et kloreringsapparat med fluidisert;lag'sammen med fra 21 til 30 g petroleumskoks ved 850° C og med 'en lineær -hastighæt av klorgassen gjennom laget på 11 cm/sek. Oppholdstiden ay.konsentratet i laget var fra 15 til 30 min. Data. f ra-'disse forsok er oppfort i tabell II nedenfor.
Tabellen inneholder også data som viser kloreringsevnen av naturlig rutil TiOg-konsentrater.

Claims (3)

1. Fremgangsmåte ved bearbeiding av ilmenittmalm for fremstilling av TiOg-konsentrat egnet for bruk som kloreringsmateriale ved fremstilling av TiCl^, hvor ilmenittmalm reduseres ved opphetning av malmen i fluidisert lag med hydrogengass, den metalliserte•ilmenitt anrikes ved fraseparering av den ikke-magnetiske del. og den.anrikede, metalliserte ilmenitt utlutes med fortynnet syre, k a r,a k t e r .i.-sert ved at det anvendes en ilmenittmalm med et forhold av ferri- til ferrojern i området fra 1:1 til 8:1 som opphetes under-reduksjonen til en temperatur som ved atmosfæretrykk ligger mellom 760° til 900°C eller under overtrykk i temperaturområdet fra 540 til 760°C, og at hydrogengassen, utviklet under utlutningen av den anrikede, metalliserte ilmenitt oppsamles og torres og resirkuleres for å redusere ytterligere ilmenittmalm.
2. Fremgangsmåte ifolge krav 1, karakterisert ved at den anrikede, metalliserte ilmenitt utlutes med H„S0. i en konsentrasjon fra 5>0 til 25$ H^SO^ og ved en temperatur innen området fra 20°C til 100°C i 30 til 60 minutter.
3. Fremgangsmåte ifolge krav 1 eller 2, karakterisert ved at hydrogengassen, som utvikles under utlutningen av den anrikede og metalliserte ilmenitt, torres slik at fuktigheten ikke overstiger 0,5 vekts$ for gassen resirkuleres for å redusere - ytterligere ilmenittmalm.
NO881350A 1987-03-27 1988-03-25 Fremgangsmaate ved fremstilling av hydrogenperoksyd. NO170072C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE8701293A SE459919C (sv) 1987-03-27 1987-03-27 Foerfarande foer framstaellning av vaeteperoxid genom reduktion och oxidation av en antrakinon

Publications (4)

Publication Number Publication Date
NO881350D0 NO881350D0 (no) 1988-03-25
NO881350L NO881350L (no) 1988-09-28
NO170072B true NO170072B (no) 1992-06-01
NO170072C NO170072C (no) 1992-09-09

Family

ID=20368019

Family Applications (2)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO881351A NO170073C (no) 1987-03-27 1988-03-25 Fremgangsmaate ved fremstilling av hydrogenperoksyd.
NO881350A NO170072C (no) 1987-03-27 1988-03-25 Fremgangsmaate ved fremstilling av hydrogenperoksyd.

Family Applications Before (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO881351A NO170073C (no) 1987-03-27 1988-03-25 Fremgangsmaate ved fremstilling av hydrogenperoksyd.

Country Status (9)

Country Link
US (2) US4800074A (no)
EP (2) EP0284580B1 (no)
JP (2) JPH01119503A (no)
AT (2) ATE76623T1 (no)
CA (2) CA1295808C (no)
DE (2) DE3871415D1 (no)
FI (2) FI86539C (no)
NO (2) NO170073C (no)
SE (1) SE459919C (no)

Families Citing this family (18)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FI82671C (fi) * 1989-09-18 1991-04-10 Kemira Oy Foerfarande foer framstaellning av vaeteperoxid och loesningsmedelssystem foer anvaendning i detta foerfarande.
US5624543A (en) * 1995-08-01 1997-04-29 Peroxco Incorporated Aqueous phase production of hydrogen peroxide and catalysts for use therein
SE9504327D0 (sv) * 1995-12-04 1995-12-04 Eka Nobel Ab Method of treating a catalyst
US6300378B1 (en) 1996-09-27 2001-10-09 University Of New Mexico Tropodegradable bromine-containing halocarbon additives to decrease flammability of refrigerants foam blowing agents solvents aerosol propellants and sterilants
SE508111C2 (sv) * 1996-12-23 1998-08-31 Kvaerner Process Systems As Förfarande för framställning av väteperoxid genom hydrering av en kinonlösning samt anordning för utövande av förfarandet
US6207128B1 (en) 1997-05-05 2001-03-27 Akzo Nobel N.V. Method of producing a catalyst
DE19816297A1 (de) 1998-04-11 1999-10-21 Degussa Verfahren zur Herstellung von Wasserstoffperoxid und Reaktionsträger zu seiner Durchführung
ES2250094T3 (es) 1999-11-22 2006-04-16 Akzo Nobel N.V. Procedimieto y composicion para la produccion de peroxido de hidrogeno.
DE60140939D1 (de) * 2000-06-19 2010-02-11 Akzo Nobel Nv Nd darin verwendete zusammensetzung
US6787497B2 (en) 2000-10-06 2004-09-07 Akzo Nobel N.V. Chemical product and process
CN105565277A (zh) * 2014-11-03 2016-05-11 中国石油化工股份有限公司 一种蒽醌法生产双氧水的工作液
CN105600755A (zh) * 2016-03-17 2016-05-25 中国天辰工程有限公司 一种蒽醌法生产过氧化氢用工作液
EP3489217A1 (de) * 2017-11-24 2019-05-29 LANXESS Deutschland GmbH Verfahren zur herstellung von phenylaminohydroxyanthrachinonen
EP3543208A1 (en) * 2018-03-19 2019-09-25 Solvay Sa Process for manufacturing an aqueous hydrogen peroxide solution
EP3543209A1 (en) * 2018-03-22 2019-09-25 Solvay Sa Process for manufacturing an aqueous hydrogen peroxide solution
CA3147483A1 (en) * 2019-09-11 2021-03-18 Karol Lorent Process for manufacturing an aqueous hydrogen peroxide solution
FR3131292A1 (fr) 2021-12-23 2023-06-30 Arkema France Procédé de production de peroxyde d’hydrogène
FR3141158A1 (fr) 2022-10-25 2024-04-26 Arkema France Procédé de production de peroxyde d’hydrogène

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
NL170124C (nl) * 1970-04-18 1982-10-01 Degussa Werkwijze ter bereiding van waterstofperoxyde volgens het antrachinonprocede; werkwijze voor het bereiden van een viervoudig gesubstitueerd ureum.
DE2065155C3 (de) * 1970-04-18 1975-03-27 Deutsche Gold- Und Silber-Scheideanstalt Vormals Roessler, 6000 Frankfurt N.N-Diäthyl-N'.N'-di-n-butylharnstoff und seine Verwendung
DE2038320C3 (de) * 1970-08-01 1981-05-07 Bayer Ag, 5090 Leverkusen Nichtwäßrige Wasserstoffperpxid-Lösungen
US4046868A (en) * 1973-09-26 1977-09-06 E. I. Du Pont De Nemours And Company Production of hydrogen peroxide
DE2532819C3 (de) * 1975-07-23 1978-10-05 Deutsche Gold- Und Silber-Scheideanstalt Vormals Roessler, 6000 Frankfurt Verfahren zur Herstellung von Wasserstoffperoxid
DE3027253C2 (de) * 1980-07-18 1982-11-04 Degussa Ag, 6000 Frankfurt Verfahren zur Herstellung von Wasserstoffperoxid
US4394369A (en) * 1982-05-24 1983-07-19 Fmc Corporation Hydrogen peroxide process
US4428923A (en) * 1982-11-09 1984-01-31 Degussa Aktiengesellschaft Continuous process for the production of hydrogen peroxide according to the anthraquinone process

Also Published As

Publication number Publication date
FI86540C (fi) 1992-09-10
NO170073C (no) 1992-09-09
JPH01126210A (ja) 1989-05-18
EP0284580A2 (en) 1988-09-28
FI86539C (fi) 1992-09-10
ATE76624T1 (de) 1992-06-15
CA1295808C (en) 1992-02-18
EP0286610A3 (en) 1989-07-26
ATE76623T1 (de) 1992-06-15
SE459919C (sv) 1991-03-25
JPH01119503A (ja) 1989-05-11
EP0284580A3 (en) 1989-06-14
EP0286610A2 (en) 1988-10-12
NO881350L (no) 1988-09-28
SE8701293D0 (sv) 1987-03-27
NO881351L (no) 1988-09-28
DE3871424D1 (de) 1992-07-02
DE3871415D1 (de) 1992-07-02
FI881378A (fi) 1988-09-28
US4800073A (en) 1989-01-24
JPH0511042B2 (no) 1993-02-12
EP0284580B1 (en) 1992-05-27
SE459919B (sv) 1989-08-21
EP0286610B1 (en) 1992-05-27
CA1295809C (en) 1992-02-18
FI86540B (fi) 1992-05-29
NO881351D0 (no) 1988-03-25
NO170072C (no) 1992-09-09
FI86539B (fi) 1992-05-29
NO170073B (no) 1992-06-01
FI881378A0 (fi) 1988-03-23
SE8701293L (sv) 1988-09-28
JPH0511041B2 (no) 1993-02-12
FI881377A0 (fi) 1988-03-23
NO881350D0 (no) 1988-03-25
US4800074A (en) 1989-01-24
FI881377A (fi) 1988-09-28

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO170072B (no) Fremgangsmaate ved fremstilling av hydrogenperoksyd.
US3457037A (en) Method for producing titanium dioxide concentrate from massive ilmenite ores
NO127110B (no)
BRPI0416616B1 (pt) processo para lixiviação de titânio a partir de um material de minério contendo titânio
US4269809A (en) Recovery in titanium metal values by solvent extraction
JPS5827940A (ja) 亜鉛の回収方法
US3446590A (en) Titanium dioxide concentrate and method for producing the same
US3803287A (en) Method for producing titanium concentrate
US10724119B2 (en) Process for the separation of vanadium
NO781455L (no) Fremgangsmaate ved utvinning av titaninnholdet i et titanholdig raamateriale
JP6656709B2 (ja) 亜鉛地金の製造方法
CN110453093A (zh) 一种含钛炉渣选择性浸出钛的方法
US4100252A (en) Metal extraction process
US20210156003A1 (en) Recovery of metals from pyrite
Haver et al. Ferric chloride-brine leaching of galena concentrate
NO761531L (no)
US2912320A (en) Process for treating materials containing titanium and iron
US3681047A (en) Process for beneficiating ilmenite ore
US3777013A (en) Process for the preparation of synthetic rutile starting from ilmenite
US4119697A (en) Production of titanium metal values
US4442075A (en) Titanium ore chlorination process using a molten salt
US7658894B2 (en) Method for increasing the chrome to iron ratio of chromites products
US4552730A (en) Recovery of titanium from perovskite using sulfuric acid leaching
US2963342A (en) Process for recovering tungsten values from tungsten-bearing ore
JP7193136B2 (ja) 炭酸亜鉛の製造方法