NO157760B - FremgangsmŸte for Ÿ tilveiebringe tilgang til overfingsk analer til et telekommunikasjonsoverfingssystem. - Google Patents

FremgangsmŸte for Ÿ tilveiebringe tilgang til overfingsk analer til et telekommunikasjonsoverfingssystem. Download PDF

Info

Publication number
NO157760B
NO157760B NO822846A NO822846A NO157760B NO 157760 B NO157760 B NO 157760B NO 822846 A NO822846 A NO 822846A NO 822846 A NO822846 A NO 822846A NO 157760 B NO157760 B NO 157760B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
subscriber station
central device
access
transmission
signaling
Prior art date
Application number
NO822846A
Other languages
English (en)
Other versions
NO822846L (no
NO157760C (no
Inventor
Christoph Hans-Hartmann Grauel
Werner Artur Karl Euge Schmidt
Original Assignee
Tekade Felten & Guilleaume
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=6139941&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=NO157760(B) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Application filed by Tekade Felten & Guilleaume filed Critical Tekade Felten & Guilleaume
Publication of NO822846L publication Critical patent/NO822846L/no
Publication of NO157760B publication Critical patent/NO157760B/no
Publication of NO157760C publication Critical patent/NO157760C/no

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W74/00Wireless channel access
    • H04W74/08Non-scheduled access, e.g. ALOHA
    • H04W74/0833Random access procedures, e.g. with 4-step access
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W74/00Wireless channel access
    • H04W74/04Scheduled access
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W74/00Wireless channel access
    • H04W74/08Non-scheduled access, e.g. ALOHA
    • H04W74/0866Non-scheduled access, e.g. ALOHA using a dedicated channel for access

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Mobile Radio Communication Systems (AREA)
  • Telephonic Communication Services (AREA)
  • Measurement Of Resistance Or Impedance (AREA)

Description

Oppfinnelsen angår en fremgangsmåte for å tilveiebringe tilgang til overføringskanalene til et telekommunikasjonssystem med minst én sentral enhet av den art som angitt i innledningen til krav 1.
Som eksempel for et slikt telekommunikasjonssystem skal nevnes et system for overføring av telekommunikasjon over radiolinjer..Fra DE-OS 25 37 683 er kjent et radioover-førings sy st em med stedfaste radiostasjoner og bevegelige abonnentstasjoner. Derved er hver stedfast radiostasjon (sentrale innretning) tilordnet et sett med toveisoverførings-kanaler. En tjenestekanal blir anvendt for overføring av styreinformasjoner for driftsforløpet og de øvrige (tale-kanalene) blir anvendt for taleoverføring. I det påfølgende blir overføringsinnretningen fra abonnentstasjonene til den sentrale enheten betegnet "til"-retningen og den anvendte overføringsinnretningen som "fra"-retningen. Driftsforløpet og forskjellige kanaltilgangsmetoder er beskrevet i DE-OS 25 37 683.
Ved begynnelsen av hver overføring fra en abonnent-stas jon til sentralinnretningen blir på tjenestekanalen (to-veisoverf øringskanalen) i til-retningen først sendt det egne kjennetegnet (identifiseringen). Sender to eller flere abon-nentstas joner deres respektive identifisering samtidig på tjenestekanalen, så kan ikke noen av disse identifiseringene' bli oppfattet i den sentrale innretningen, dersom ikke én av identifiseringene blir mottatt med en betydelig høyere effekt enn de andre.
Med voksende antall abonnentstasjoner øker sannsynligheten for at flere abonnentstasjoner'ønsker tilgang til tjenestekanalen samtidig. Da tjenestekanalen må bli benyttet felles for alle abonnentstasjonene, er sannsynligheten for et ønske om samtidig tilgang til denne, og dermed forstyrrelser og ødeleggelser av tilgangssignalene spesielt stor.
En ytterligere økning av forstyrrelsessannsynligheten forekommer som følge av gjentatte forsøk på tilgang som følge av ikke oppfattet identifisering. Ved hver tilgangsforstyr-relse er overføringskanalen minst i tiden for identifiseringen ikke brukbar, altså blokkert. Den tidsmessige delen av blok-keringen av tjenestekanalen som følge av tilgangsforstyrrelser øker ytterligere med lengden på identifiseringen, dvs.' med antall tilknyttede abonnentstasjoner til telekommunika-sjonssystemet.
Ved hyppige og korte overføringer blir kapasiteten til, toveisoverføringskanalen på grunn av ovenfor nevnte effekt kun i en liten del utnyttet.
Formålet med oppfinnelsen er å tilveiebringe en fremgangsmåte for å tilveiebringe tilgang til overføringskanalene til et telekommunikasjonssystem av den innledningsvis nevnte type slik 'at utnyttelsen av toveisoverføringskanalen blir øket.
Denne oppgaven blir løst ifølge foreliggende oppfinnelse ved hjelp av en fremgangsmåte av den art som angitt i innledningen, og hvis karakteristiske trekk fremgår av krav l's karakteristiske del.
Fremgangsmåten ifølge oppfinnelsen har den fordel at den frie tilgangen til abonnentstasjonen til toveisover-føringskanalen ikke foregår ved en fullstendig identifisering, men med et vesentlig kortere signal. Dette korte signali-seringstegnet meddeler den sentrale innretningen at det finnes et overføringsønske fra en abonnentstasjon. Den fullstendige og entydige identifiseringen av denne abonnentstasjonen kan, som også eventuelt overføringen av ytterligere nytteinformasjoner, foregå ved et senere tidspunkt for den samme eller en annen overføringskanal ved koordinering ved hjelp av den sentrale innretningen, f.eks. ved hjelp av en køordning.
Kravene 2-4 angir utforminger av fremgangsmåten med hensyn til hvorledes den sentrale innretningen etter mottagelse av kortsignaliseringstegnet til den angjeldende abon-nentstas jonen oppfordrer til fullstendig identifisering. For dette må såvel den sentrale innretningen som også abonnentstasjonen anvende kjente kjennetegn til kortsignaliseringstegnet. Dette kjennetegnet er for at den sentrale innretningen skal kunne skille mellom abonnentstasjonene, som i løpet av et bestemt tidsrom har førsøkt å få tilgang med et kortsignaliseringstegn og dermed ønsker en telekommunikasjons-overføring. Faren for tilgangsforstyrrelser og dermed en tid hvor toveisoverføringskanalen kun er lite nyttbar blir ved hjelp av forkortingen av varigheten til de enkelte tilgangs-forsøkene redusert. Dermed blir den mulige utnyttbarheten av overføringskanalene med brukerinformasjon vesentlig forhøyet.
Ifølge underkravene 2 eller 3 kan for delvis identifisering bli anvendt den tidsmessige stillingen eller informasjonsinnholdet til kortsignaliseringstegnet eller begge. Påvirkningen av på tross av dette forekommende samtidige til-gangsforsøk eller forstyrrelser som følge av forsøk på tilgang når det allerede er en overføring tilstede på overfør-ingskanalen kan bli unngått, jfr. krav 3. Abonnentstasjonen kan hhv. velge ett av forskjellige kortsignaliseringstegn. Den sentrale innretningen angir ved oppfordringen til identifisering også kortsignaliseringstypen som ble anvendt ved tilgangsforsøket til abonnentstasjonen.
Ytterligere forbedring av kanalutnyttelsen fremgår av krav 4, når sentralinnretningen kun sender et identifiser-' ingskrav når et kortsignaliseringstegn ble oppfattet med til-strekkelig mottagelseskvalitet. Ved denne erkjennelsen av tilgangsforstyrrelser eller -simuleringer såvel som tilgangs-forsøk med for liten effekt, blir ikke noe toveisoverførings-kanaltidsrom holdt fritt for denne ellers unyttige identifiseringen . I
Dessuten blir utnyttelsen av tilgangssperrede tider (tidsrom hvor den frie tilgangen for andre abonnentstasjoner er sperret) når abonnentstasjonene som blir ,oppfordret til identifisering benytter den herfor til disposisjon stilte tid best mulig. En abonnentstasjon må ha en viss reaksjonstid, f.eks. til registrering av identifiseringskravet, før den kan sende sin identifisering. Ifølge krav 5 eller krav 6 blir det anvendt en forsinkelse mellom overføringen i fra-retningen (f.eks. kravet til fullstendig identifisering) og den tilhørende overføringen i til-retningen (f.eks. identifisering) for å kunne utnytte den nevnte reaksjonstiden for andre formål, idet forsinkelsen er fastlagt i systemet eller eventuelt bestemmes av den sentrale innretningen.
Kravene 7-9 angir mulige utførelser for koordiner-ingen konsentrasjonen av brukertrafikken. Ved en fremgangsmåte ifølge krav 7 og 8 blir en overføringskanal anvendt såvel for tilgang til abonnentstasjonen i løpet av tidsrommet for den tillate frie tilgangen som også for overføring av brukerinformasjoner i løpet av tidsrommet hvor den frie tilgangen er sperret. En ødeleggelse av brukerinformasjon som følge av fri tilgang av en annen abonnentstasjon blir ifølge en fremgangsmåte ifølge ett av kravene 7-9 fullstendig unngått,
Sannsynligheten for gjensidig ødeleggelse av kortsignaliseringstegnet er liten, når tilgangsforsøkene foregår muligst jevnt fordelt i løpet av den for tilgangsforsøk tillatte tid. Ifølge krav 10 utfører en abonnentstasjon etter erkjennelsen av tillatelsen til fri tilgang ikke ubetinget med én gang et tilgangsforsøk. Det nøyaktige tidspunktet for sending av kortsignaliseringstegnet blir f.eks. tilfeldig utvalgt.
En enkel realisering av forløpet i abonnentstasjonen tilveiebringes når ifølge krav 1 toveisoverføringskanalen ' blir oppdelt i til- og fra-retningen i tidsslisser av samme lengde. Hver for den frie tilgangen tillatte tidssliss blir ifølge krav 12 delt i et antall kortere såkalte anropsslisser, idet tidsvarigheten for en slik anropssliss tilsvarer minst den for alle abonnentstasjonene like varighet til et kort-i signaliseringstegn. (Kravene 11 - 13).
Ifølge krav 14 er det mulig å anordne i de fleste eller alle overføringene til den sentrale enheten et tidsrom, spesielt slike i forhold til en bestemt (allerede fullstendig identifisert) abonnentstasjon. Dette kan bli anvendt for et identifiseringskrav til en annen abonnentstasjon som har søkt om tilgang med et kortsignaliseringstegn. I stedet for et slikt identifiseringskrav i dét i en melding anordnet tidsrom kan det bli innført en frigivelsesmarkering hhv.
en sperremarkering ifølge krav 8.
Oppfinnelsen skal i det følgende beskrives nærmere for en anvendelse ved radiotelefontjeneste, og ved hjelp av medfølgende tegninger, hvor:
Fig. 1 viser ordningen av kanalene.
Fig. 2 viser forløpet til et tilgangsforsøk i tjenestekanalen. Fig. 3a, 3b, 3c viser dialogen mellom abonnentstasjonen og den sentrale innretningen ved samtaleoppbygning ved tilstedemeddelelse og ommelding.
Fig. 4 viser et tidsavsnitt for tjenestekanalen
med forskjellige dialoger ifølge foreliggende oppfinnelse.
Ved radiotelefontjenester er stedbundne radiostasjoner (de sentrale innretninger) anordnet rommessig etter et cellesystem. Et geografisk område som blir dekket av en radiostasjon blir også kalt radiosone. Hver radiostasjon (og dermed hver radiosone) er tilordnet et antall toveis-overf ør ingskanaler , også kalt radiokanaler. Av disse blir minst én kanal, tjenestekanalen, anvendt for signalisering til styringen av systemfunksjonene. Dertil hører f.eks. over-føringen av velgerinformasjon ved oppbygning av samtaler til' og fra mobile abonnentstasjoner såvel som meldinger om stedet til den mobile abonnentstasjonen for å meddele at den kan nås. På disse tjenestekanalene blir fremgangsmåten ifølge foreliggende oppfinnelse anvendt for å kunne betjene et størst mulig antall av mobile abonnentstasjoner uten å måtte klar-gjøre ytterligere tjenestekanaler, for således å spare radiokanaler og gi et bidrag til frekvensøkonomi.
Som vist på fig. 1 er hver tjenestékanal inndelt
i hver overføringsretning i en rekke med like lange tidsslisser. Hver tidssliss ZS i fra-retningen R-R (fra den
stedfaste radiostasjonen til den mobile abonnentstasjonen)
er den etter den neste tidsslissen i til-retningen H-R (fra den mobile abonnentstasjonen til den stedfaste radiostasjonen) fast tilordnet. Dette er antydet på fig. 1 Ved hjelp av pillinjene. En tilsvarende tilordning mellom til-retningen H-R og fra-retningen R-R blir ikke foretatt. Den stedfaste radiostasjonen sender i fra-retningen R-R kontinuerlig melding Mld med fast tidsvarighet, som tilsvarer en tidssliss ZS. Ved hver melding Mld til fra-retningen R-R er inneholdt en markering Mk, som gir informasjon til til-retningen H-R
om anvendelseshensikten til den tilordnede tidsslissen ZS. Markeringen Mk kan ha én av følgende tre betydninger: Er = tillatelse for fri tilgang fra mobilabonnent-stasjonen ved hjelp av kortsignaliseringstegn i tilordnet tidssliss
Sp = sperre til tilordnet tidssliss ZS for fri
tilgang
XY = oppfordring til fullstendig identifisering i tilordnet tidssliss ZS for den mobile abonnentstasjonen som har bedt om tilgang med ved XY tilkjennegitte kortsignaliseringstegn. For alle andre mobile abonnentstasjoner tilsvarer dette en tilgangssperre.
Hver for fri tilgang tillatte tidssliss ZS blir delt ved fastlegging i systemet av et bestemt antall, f.eks. åtte anropsslisser. Likeledes blir ved systemfastleggingen for alle mobile abonnentstasjoner bestemt en enhetlig varighet på kortsignaliseringstegnet SK.
På fig. 2 er vist forløpet til et tilgangsønske på tjenestekanalen. Vil en mobil abonnentstasjon ha tilgang til tjenestekanalen, så venter den først på en åpningstillatelse Er for fri tilgang til den tidsslissen til til-retningen H-R (antydet ved hjelp av pillinjen) som er tilordnet åpnings-tillatelsen Er. Denne tidsslissen er betegnet med X og er etter forhåndsbestemmelse delt i f.eks. åtte anropsslisser. Av disse anropsslissene velger den mobile abonnentstasjonen en tilfeldig, i det følgende betegnet med Y, og sender i denne sitt kortsignaliseringstegn. Dette består f.eks. av et for alle mobile abonnentstasjoner enhetlig bit-mønster og gir derfor ingen mulighet for forskjellsundersøkelse. Den ved hjelp av verdiparet XY kjennetegnede tidsmessige stilling av kortsignaliseringstegnet er således kjent for såvel den mobile abonnentstasjonen som også den stedfaste radiostasjonen. Kravet til fullstendig identifisering består nå i angivelsen av XY som markering ved den allerede nevnte betydningen.
Den etter den neste tidsslissen, som er tilordnet fast denne markeringen, står alene til disposisjon for den oppfordrede mobile abonnentstasjonen for å sende en melding ID(XY) om den fullstendige identifisering såvel som arten på den fra abonnentstasjonen ønskede dialog med den stedfaste radiostasjonen .
På fig. 3a, 3b og 3c er vist forskjellige dialog-arter. Dialogartene er f.eks. følgende: 1. Oppbygning av en samtale fra en mobil abonnentstasjon til en fast abonnent i telefonnettet (fig. 3a), 2. Meddelelse om tilstedeværelse ved driftsberedskap for den mobile abonnentstasjonen (3b) og
3. Ommelding ved overgang fra én radiosone til en annen
(f ig. 3c) .
Hver av disse dialogene består av minst to meldinger og kan være oppbygd som i det påfølgende.
1. Samtaleoppbygning
Etter mottagelse av identifiseringsoppfordringen sender den mobile abonnentstasjonen (på fig. 3a med IDG betegnet) i til-retningen H-R dens fullstendige identifisering såvel som tegn på at den vil bygge opp en samtale. Etter en viss tid kvitterer den stedfaste radiostasjonen for identifiseringen og krever (på fig. 3a med WAF beskrevet) at den mobile abonnentstasjonen skal overføre en velgerinformasjon. Deretter foretar den mobile abonnentstasjonen i tidsslissen etter den neste overføringen av en velgerinformasjon WUT.
Den stedfaste radiostasjonen kvitterer dette med en valgkvit-tering WLQ og begynner oppbygningen av den ønskede forbind-eisen. Når den anropte abonnenten melder seg, viser den stedfaste radiostasjonen med en kanalordre KBF til en for sam-talen anordnet samtalekanal.
2. Tilstedeværelsemelding
Ved innkopling eller ved bestemte tidsavstander i løpet av driftsberedskapen meddeler den mobile abonnentstasjonen til den stedfaste radiostasjonen at den kan nås i dens radiosone. Etter en tilveiebragt tilgang til tjenestekanalen og oppfordringen til fullstendig identifisering sender den mobile abonnentstasjonen en tilstedeværelsemelding IDA, som inneholder den fullstendig identifiseringen. Denne meldingen IDA blir bekreftet av den stedfaste radiostasjonen ved hjelp av en kvittering AMQ, hvorved dialogen er avsluttet.
3. Qmmelding
Skifter den mobile abonnentstasjonen radiosone,
så må den gi beskjed til den stedfaste radiostasjonen i den sonen som den veksler til om at en radiosoneveksel finner sted slik at den kan nås ved anrop. Den nødvendige dialogen tilsvarer den ved tilstedeværelsemeldingen ( 2. Y, idet meldingen IDA blir erstattet ved ommelding med identifiseringen IDU og AMQ med ommeldingskvitteringen UMQ. I meldingene IDG, IDA og IDU opptar identifiseringen den største delen på grunn av det store antall av i totalsystemet tillatte mobile abon-nentstas joner . I sammenligning hermed utgjør informasjonen for å skille dialogartene en ubetydelig del. Ved siden-av de nevnte meldingene WAF, WLQ, KBF, AMQ og UMQ finnes det i fra-retningen R-R ennå ytterligere meldinger for andre sys-temfunksjoner. Disse systemfunksjonene skal ikke bli ytterligere skilt fra hverandre her og er på fig. (fig. 1 og 4) betegnet med Mld.
På fig. 4 er vist et tidsavsnitt for tjenestekanalen med forskjellige dialoger. De forskjellige dialogene blir med flere mobile abonnentstasjoner Tin tidsmessig sammen-blandet avviklet. De med <*> betegnede tidsslissene utgjør delen av dialogen som begynt før begynnelsen av det på fig. 4 viste tidsavsnitt. Nummereringen av tidslissene blir foretatt periodisk med sifrene 0 til 9. Oppfordringen XY til fullstendig identifisering består derfor av to siffer. Det første siffer X betegner nummeret på tidsslissen og det andre sifferet Y betegner nummeret på anropsslissen (i tidsslissen X) i hvilken kortsignaliseringstegnet ble sendt. Ved reali-seringen kan det i motsetning til denne forenklede fremstil-lingen være gunstig å angi tallet på tidsslisser som har foregått siden sendingen av kortsignaliseringstegnet med tallet X. På fig. 4 er vist at
den for fri tilgang sperrede tid kan bli fullstendig utnyttet for overføring av brukerinformasjon (meldinger),
kun en relativt liten del av kapasiteten til tjenestekanalen må bli anordnet for fri tilgang,
på tross av at en liten del av den disponible anropsslissen er belagt med kortsignaliseringstegn, hvorved
det fremstår en liten forstyrrelsessannsynlighet og dermed blir tilveiebragt totalt ifølge fremgangsmåten ifølge oppfinnelsen en høy utnyttelse (belastbarhet) av tjenestekanalen ved liten sannsynlighet for tilgangsforstyrrelser.
Fremgangsmåten ifølge oppfinnelsen gir dessuten
en rekke fordeler for realisering av styringsforløp, spesielt ved mobile abonnentstasjoner.

Claims (14)

1. Fremgangsmåte for å tilveiebringe tilgang til overførings-kanaler til et telekommunikasjonsoverføringssystem med minst en sentral innretning, med flere fra hverandre uavhengige abonnentstasjoner og med minst en toveis-overføringskanal for overføring av signalisering, ved hvilken abonnentstasjonene etter multitilgangsmetoden kan få tilgang til toveis-over-føringskanalen, og over toveis-overføringskanalen kan flere abonnentstasjoner gjennomføre en informasjonsutveksling med den sentrale innretningen, karakterisert ved at abonnentstasjonene for innledning av disse utgående over-føringer belegger toveis-overføringskanalen med et kortsignaliseringstegn, og at derpå den sentrale innretningen oppfordrer de ved hjelp av kortsignaltegnet kjennetegnede abon-nentstas joner til etter hverandre å sende den vesentlig lengre identifiseringen, og dermed innleder informasjonsoverføringen til og fra abonnentstasjonene.
2 . Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert ved at av den sentrale innretningen blir som kjennetegn for abon-nentstas j onen , den tidsmessige stillingen for kortsignaliseringstegnet benyttet.
3 . Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert ved at den sentrale' innretningen benytter som kjennetegn for abon-nentstas j onen , arten av det anvendte kortsignaliseringstegn.
4 . Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert ved at den sentrale innretningen bestemmer mottagelses-kvaliteten for kortsignaliseringstegnet og i avhengighet derav sender eller sender ikke en oppfordring til fullstendig identifisering.
5. Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert ved at hver informasjonsoverføring har i retning av den sentrale innretningen en fast forsinkelse i forhold til in-formasjonsoverføringen i retning av abonnentstasjonen.
6. Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert ved at fra den sentrale innretningen blir fra tilfelle til tilfelle for hver informasjonsoverføring i retning til den sentrale innretningen fastlagt en forsinkelse i forhold til informasjonsoverføringen i retning av abonnentstasjonen, og denne blir meddelt abonnentstasjonen.
7. Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert ved at toveisoverføringskanalen blir delt i tillatte for fri tilgang og sperrede tidsrom, og at en abonnentstasjon etter å ha fått kravet om fullstendig identifisering, foretar denne identifiseringen såvel som den ytterligere informasjons-overføringen kun i løpet av de for fri tilgang sperrede tidsrom .
8. Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakteris,ert ved at den sentrale innretningen sender markeringer i retning av abonnentstasjonen, hvilke markeringer bestemmer innenfor hvilke tidsrom abonnentstasjonen kan få tilgang til to-veisoverf øringskanalen med kortsignaliseringssignalet.
9. Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert ved at abonnentstasjonen blir gjort kjent med én for fri tilgang sperret overføringskanal på hvilken abonnentstasjonen etter å ha fått kravet om fullstendig identifisering kan sende såvel denne som også den ytterligere informasjonsoverføringen.
10. Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert ved at abonnentstasjonen for innledning av en fra den utgående forbindelse, innenfor et for fri tilgang tillatt tidsrom utvelger det nøyaktige tidspunktet for å begynne med over-føringen av et kortsignaliseringstegn tilfeldig .eller etter en definert algoritme...
11. Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert ved at de kortsignaliseringstegn som abonnentstasjonene anvender,■alle har samme tidsvarighet.
12 . Fremgangsmåte ifølge krav 11, karakterisert ved at tidsrommene innenfor hvilke abonnentstasjonene kan få tilgang med kortsignaliseringstegn, blir delt i anropsslisser, hvis tidsmessige lengder står i et fast forhold til kortsignaliseringstegnenes tidsvarighet.
13 . Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert ved at toveisoverføringskanalen i hver overføringsretning er delt i en rekke med tidsslisser.
14 . Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert ved at kravet om fullstendig identifisering til en abonnentstasjon, som har meldt seg med et kortsignaliseringstegn, er del av en fra den sentrale innretningen utgående vilkårlig overføring.
NO822846A 1981-08-22 1982-08-20 Fremgangsmaate for aa tilveiebringe tilgang til overfoeringskanaler til et telekommunikasjonsoverfoeringssystem. NO157760C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE19813133347 DE3133347A1 (de) 1981-08-22 1981-08-22 Verfahren zum zugreifen auf uebertragungskanaele eines nachrichtenuebertragungssystems

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO822846L NO822846L (no) 1983-02-23
NO157760B true NO157760B (no) 1988-02-01
NO157760C NO157760C (no) 1988-05-11

Family

ID=6139941

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO822846A NO157760C (no) 1981-08-22 1982-08-20 Fremgangsmaate for aa tilveiebringe tilgang til overfoeringskanaler til et telekommunikasjonsoverfoeringssystem.

Country Status (12)

Country Link
US (2) US5088094A (no)
EP (1) EP0073014B1 (no)
JP (1) JPS5842332A (no)
AR (1) AR231891A1 (no)
AT (1) ATE16549T1 (no)
AU (1) AU557944B2 (no)
BR (1) BR8204895A (no)
CA (1) CA1202096A (no)
DE (2) DE3133347A1 (no)
DK (1) DK160121C (no)
ES (1) ES515148A0 (no)
NO (1) NO157760C (no)

Families Citing this family (38)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3230999A1 (de) * 1982-08-20 1984-02-23 Philips Kommunikations Industrie AG, 8500 Nürnberg Verfahren zur zugriffssteuerung bei einem nachrichtensystem
GB2144310A (en) * 1983-08-01 1985-02-27 Philips Electronic Associated Multiple-access communications system
GB2165127B (en) * 1984-09-26 1988-04-07 Philips Electronic Associated Multiple access communications system
JPS6248131A (ja) * 1985-08-27 1987-03-02 Nippon Telegr & Teleph Corp <Ntt> 無線電話方式
US4802200A (en) * 1985-08-27 1989-01-31 Nippon Telegraph And Telephone Corporation Radio telephone system control apparatus and method
JPH06105884B2 (ja) * 1986-05-06 1994-12-21 日本電気株式会社 無線電話システム
FR2625389B1 (fr) * 1987-12-23 1990-05-04 Trt Telecom Radio Electr Systeme radioelectrique pour permettre l'echange d'informations entre un ensemble de stations
DE3814355A1 (de) * 1988-04-28 1989-11-09 Philips Patentverwaltung Nachrichtenuebertragungssystem
US4977612A (en) * 1989-10-10 1990-12-11 Motorola, Inc. Channel selection in a multi-frequency radio data communication system
SE464955B (sv) * 1989-11-03 1991-07-01 Ericsson Telefon Ab L M Foerfarande att indela en ramstruktur i en mobilstation
ES2117638T3 (es) * 1990-04-27 1998-08-16 Ericsson Telefon Ab L M Dispositivo y metodo para dirigir llamadas a abonados de telefono movil.
US5229995A (en) * 1990-07-17 1993-07-20 Northern Telecom Limited Radio link architecture for wireless communication systems
GB2249918A (en) * 1990-11-14 1992-05-20 Philips Electronic Associated Channel scanning in tdd cordless telephone system
US5257399A (en) * 1990-11-28 1993-10-26 Telefonaktiebolaget L M Ericsson Multiple access handling in a cellular communications system
US5229996A (en) * 1991-02-28 1993-07-20 Telefonaktiebolaget L M Ericsson Split-window time alignment
GB2254971B (en) * 1991-03-07 1994-12-21 Ericsson Telefon Ab L M Mobile radio communications stations
US5239677A (en) * 1991-07-01 1993-08-24 Motorola, Inc. Method and apparatus for initiating communication on an assigned frequency
NZ243730A (en) 1991-08-01 1995-04-27 Ericsson Ge Mobile Communicat Mobile radio; access to base station on digital multiple access control channel
US5604744A (en) 1992-10-05 1997-02-18 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson Digital control channels having logical channels for multiple access radiocommunication
US6041047A (en) * 1992-10-05 2000-03-21 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson Digital control channels having logical channels supporting broadcast SMS
US5768276A (en) * 1992-10-05 1998-06-16 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson Digital control channels having logical channels supporting broadcast SMS
JPH0738613B2 (ja) * 1993-03-30 1995-04-26 日本電気株式会社 複合データ通信方式およびこの方式に用いる装置
US5390181A (en) * 1993-06-04 1995-02-14 Illinois Institute Of Technology Method for detecting collisions on and controlling access to a transmission channel
US5586150A (en) * 1993-11-24 1996-12-17 Rajupandaram K. Balasubramaniam Method and apparatus for symbol synchronization in multi-level digital FM radio
FI97933C (fi) * 1994-04-20 1997-03-10 Nokia Telecommunications Oy Menetelmä yhteydenmuodostamisen helpottamiseksi solukkoradioverkossa sekä tukiasema
US5542115A (en) 1994-06-24 1996-07-30 Pioneer Tech Development Limited Paging method and apparatus
JP2738340B2 (ja) * 1995-05-11 1998-04-08 日本電気株式会社 マルチアクセス通信方式
US5742592A (en) * 1995-09-01 1998-04-21 Motorola, Inc. Method for communicating data in a wireless communication system
US5926755A (en) * 1996-08-07 1999-07-20 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson Method and an arrangement for conducting multiple calls simultaneously
JP2861985B2 (ja) * 1997-06-16 1999-02-24 日本電気株式会社 Cdma用高速セルサーチ方式
US6252884B1 (en) * 1998-03-20 2001-06-26 Ncr Corporation Dynamic configuration of wireless networks
US6775548B1 (en) * 1998-06-22 2004-08-10 Nokia Mobile Phones Ltd. Access channel for reduced access delay in a telecommunications system
US6996088B1 (en) 1998-09-18 2006-02-07 Harris Corporation Distributed trunking mechanism for VHF networking
DE69938350T2 (de) * 1998-09-18 2009-04-02 Harris Corp., Melbourne Verteilter verbindungsmechanismus für ein vhf-netzwerk
US6708040B1 (en) * 2000-06-19 2004-03-16 Rajiv Laroia Link level support of wireless data
US6807160B1 (en) 2000-06-19 2004-10-19 Lucent Technologies Inc. Transmission of mobile requests in wireless uplink system
GB0403128D0 (en) * 2004-02-12 2004-03-17 Koninkl Philips Electronics Nv Multicast transmission
US8787989B2 (en) * 2008-02-15 2014-07-22 Qualcomm Incorporated Efficient sleep mode operation for OFDMA systems

Family Cites Families (14)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3458664A (en) * 1965-10-14 1969-07-29 Motorola Inc Control unit for mobile radio telephone system
FR1527136A (fr) * 1967-04-18 1968-05-31 Ibm France Système de transmission multiplex synchrone
AT338877B (de) * 1969-07-23 1977-09-26 Sits Soc It Telecom Siemens Fernmeldesystem mit einer anzahl von zweirichtungskanalen, von denen jeweils einer nur wahrend der dauer der verbindung zwischen wenigstens zwei sende-empfangs-geraten belegt ist
US3646274A (en) * 1969-09-29 1972-02-29 Adaptive Tech Adaptive system for information exchange
CA893337A (en) * 1969-11-10 1972-02-15 Ibm Canada Limited - Ibm Canada Limitee Data communication system
US3680056A (en) * 1970-10-08 1972-07-25 Bell Telephone Labor Inc Use equalization on closed loop message block transmission systems
US3790717A (en) * 1972-08-07 1974-02-05 Adaptive Tech Telephone communications system with distributed control
DE2537683C2 (de) * 1975-08-23 1986-06-26 Licentia Patent-Verwaltungs-Gmbh, 6000 Frankfurt Anordnung zur Kanalzuweisung in einem Funkübertragungssystem mit ortsfesten Funkstationen und Fahrzeugstationen
CH607474A5 (no) * 1976-11-12 1978-12-29 Ibm
DE2932701C2 (de) * 1979-08-11 1982-06-09 Licentia Patent-Verwaltungs-Gmbh, 6000 Frankfurt Verfahren für eine Datenübertragung nach dem Prinzip der Zeitmultiplexübertragung
GB2063011B (en) * 1979-11-09 1983-10-12 Philips Electronic Associated Information transmission system
US4398063A (en) * 1980-10-24 1983-08-09 Hass Ronald J Mobile telephone interoffice handoff limiting method and apparatus
US4414661A (en) * 1981-07-02 1983-11-08 Trancom Ab Apparatus for communicating with a fleet of vehicles
US4475010A (en) * 1983-05-05 1984-10-02 At&T Bell Laboratories High density cellular mobile radio communications

Also Published As

Publication number Publication date
ES8306304A1 (es) 1983-05-01
EP0073014A2 (de) 1983-03-02
DK160121B (da) 1991-01-28
CA1202096A (en) 1986-03-18
AU557944B2 (en) 1987-01-15
AR231891A1 (es) 1985-03-29
AU8740682A (en) 1983-03-03
US4815073A (en) 1989-03-21
DE3133347A1 (de) 1983-03-10
ATE16549T1 (de) 1985-11-15
US5088094A (en) 1992-02-11
DK160121C (da) 1991-07-01
EP0073014A3 (en) 1983-04-27
DE3267443D1 (en) 1985-12-19
NO822846L (no) 1983-02-23
JPS5842332A (ja) 1983-03-11
NO157760C (no) 1988-05-11
JPH038133B2 (no) 1991-02-05
ES515148A0 (es) 1983-05-01
BR8204895A (pt) 1984-03-27
EP0073014B1 (de) 1985-11-13
DK363982A (da) 1983-02-23

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO157760B (no) FremgangsmŸte for Ÿ tilveiebringe tilgang til overfingsk analer til et telekommunikasjonsoverfingssystem.
US4672656A (en) Method for establishing a radio connection
US4112257A (en) Comprehensive automatic mobile radio telephone system
US4233473A (en) Comprehensive automatic mobile radio telephone system
US4228319A (en) Automatic radio telephone system
NO306039B1 (no) Telekommunikasjonskombinasjon omfattende et svitsjet telekommunikasjonsnettverk og en baerbar radioterminal
JPH08508373A (ja) 無線システムにおけるグループ通話方法、システムコントローラ及び加入者ステーション
US6272334B1 (en) Call management for a multi-site mobile radio dispatch network
NO326533B1 (no) Prioritering ved aksesstildeling i et telefonsystem med basestasjoner og mobile enheter
RU97111803A (ru) Мобильная телефонная система и способ передачи сообщений между мобильными станциями и центром обслуживания передачи сообщений
KR960705468A (ko) 분산 전기통신 스위칭 시스템(Distributed telecommunications switching system)
WO1995015666A1 (en) Method for controlling a subscriber station in a radio system
NO312930B1 (no) Fremgangsmåte for å söke etter en signalsendende kanal i et radiosystem
US4145657A (en) Radio transmission system for two subscribers to have a mutual connection on one of several frequency channels and having time multiplex interlace of preferred channels
US3513264A (en) Controlled random multiple access communication system
DK150879B (da) Telefon- og datanet til mobile abonnenter
US5633911A (en) Method and apparatus for reserving a telephone line in a telepoint communication system
JPH05206941A (ja) 回線制御方式
JPS63175535A (ja) 移動無線通信方式
AU697638B2 (en) Telecommunication network
JP3313512B2 (ja) 移動通信システム
GB2363035A (en) Information sharing in a mobile phone network in which a control node maintains a list of terminals which conform to at least one predetermined criterion
JPH10136446A (ja) デジタル移動通信システムの単信通信制御方法
FI98033C (fi) Menetelmä ja matkaviestinjärjestelmä etuoikeutetun tietoliikenneyhteyden muodostamiseksi
CN1070672C (zh) 宽域寻呼系统的参考信道的维持方法

Legal Events

Date Code Title Description
MK1K Patent expired

Free format text: EXPIRED IN AUGUST 2002