DK160121B - Fremgangsmaade til indkobling paa overfoeringskanaler i et informationsoverfoeringsanlaeg - Google Patents

Fremgangsmaade til indkobling paa overfoeringskanaler i et informationsoverfoeringsanlaeg Download PDF

Info

Publication number
DK160121B
DK160121B DK363982A DK363982A DK160121B DK 160121 B DK160121 B DK 160121B DK 363982 A DK363982 A DK 363982A DK 363982 A DK363982 A DK 363982A DK 160121 B DK160121 B DK 160121B
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
subscriber stations
central unit
identification
subscriber station
channel
Prior art date
Application number
DK363982A
Other languages
English (en)
Other versions
DK363982A (da
DK160121C (da
Inventor
Christoph Hans-Hartmann Grauel
Werner Artur Karl Euge Schmidt
Original Assignee
Philips Kommunikations Ind Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=6139941&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=DK160121(B) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Application filed by Philips Kommunikations Ind Ag filed Critical Philips Kommunikations Ind Ag
Publication of DK363982A publication Critical patent/DK363982A/da
Publication of DK160121B publication Critical patent/DK160121B/da
Application granted granted Critical
Publication of DK160121C publication Critical patent/DK160121C/da

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W74/00Wireless channel access
    • H04W74/08Non-scheduled access, e.g. ALOHA
    • H04W74/0833Random access procedures, e.g. with 4-step access
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W74/00Wireless channel access
    • H04W74/04Scheduled access
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W74/00Wireless channel access
    • H04W74/08Non-scheduled access, e.g. ALOHA
    • H04W74/0866Non-scheduled access, e.g. ALOHA using a dedicated channel for access

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Mobile Radio Communication Systems (AREA)
  • Telephonic Communication Services (AREA)
  • Measurement Of Resistance Or Impedance (AREA)

Description

i
DK 160121 B
Opfindelsen angår en fremgangsmåde ved tilgang til overføringskanaler i et informationsoverføringsanlæg med mindst én central enhed, med mindst én dupleks-overføringskanal til overføring af signaleringssignaler 5 og et antal af hinanden uafhængige abonnentstationer, hvor abonnentstationerne kan få tilgang til dupleksover-føringskanalen efter en multipleksindkoblingsmetode, og hvor et antal abonnentstationer kan bevirke informationsudveksling med den centrale enhed.
10 Som eksempel på et sådant kommunikationsanlæg kan nævnes et anlæg til overføring af informationer over radiostrækninger. Fra tysk offentliggørelsesskrift nr.
25 37 683 kendes et radiooverføringsanlæg med stationære radiostationer og mobile abonnentstationer. Til hver 15 stationære radiostation (central enhed) hører der et sæt dupleksoverføringskanaler. En kanal (tjenestekanalen) anvendes til overføring af styringsinformationer for driftsforløbet, og de øvrige kanaler (talekanaler) anvendes til taleoverføring. I det følgende betegnes overføringsret-20 ningen fra abonnentstationerne til den centrale enhed som udgående retning, og den omvendte overføringsretning betegnes som returretning. Driftsforløbet og forskellige kanalindkoblingsmetoder er beskrevet i tysk offentliggørelsesskrift nr. 25 37 683.
25 ved begyndelsen af hver overføring fra en abonnent station til den centrale enhed sendes over tjenestekanalen (dupleksoverføringskanal) i den udgående retning først stationens egen køretøjskending (identifikation).
Hvis to eller flere abonnentstationer samtidigt sender ^ deres respektive identifikationer over tjenestekanalen, kan ingen af disse identifikationer konstateres i den centrale enhed, med mindre en af identifikationerne modtages med betydeligt større effekt end alle andre.
Med et voksende antal abonnentstationer stiger 35 sandsynligheden for, at flere abonnentstationer samtidigt vil have tilgang til tjenestekanalen. Da tjenestekanalen skal benyttes af alle abonnentstationer i fælles- 2
DK 16 C121 B
skab, er sandsynligheden for samtidige indkoblinger på denne og dermed ødelæggelsessandsynligheden særlig stor.
En yderligere forøgelse af Ødelæggelsessandsynligheden fremkommer ved gentagelse af tilgange som følge af ^ ikke konstaterede identifikationer. Ved hver tilgangsødelæg-gelse kan overføringskanalen i det mindste under varigheden af en identifikation ikke benyttes, den er altså blokeret. Den tidsmæssige andel af tjenestekanalens blokering som følge af tilgangsødelæggelser tiltager yder-10 ligere med længden af identifikationen, dvs. med antallet af abonnentstationer, der skal tillades i informationsanlægget som helhed.
Ved hyppige og korte overføringer bliver dupleks- overføringskanalens kapacitet som følge af de nævnte 1 5 effekter kun udnyttet i ringe grad.
Pra USA-patentskrift nr. 3 458 664 kendes en yderligere tilgangsmetode til indkobling på en dupleksoverfø-ringskanal i et radiooverføringssystem. Hvis en abonnentstation vil have tilgang til overføringskanalen, sender 20 den et særligt signal, der er betegnet som forbindelsessignal. Det er en forudsætning for udsendelsen af forbindelsessignalet, at overføringskanalen er ledig. Hvis den centrale enhed modtager et sådant forbindelsessignal over overføringskanalen, fjerner den et bestemt signal, 25 der -er betegnet som tomgangssignal, fra overføringskanalen. Fjernelsen af dette tomgangssignal er for alle abonnentstationer kriteriet for at søge en anden overføringskanal, som sender tomgangssignalet. Den centrale enhed udsender på et senere tidspunkt et signal, der er betegnet som optaget-signalet, og som i abonnentstationen indikerer, at den centrale enhed har modtaget forbindelsessignalet og nu er parat til at modtage abonnentstationens identifikationskode.
Abonnentstationerne bliver ved den fra USA-pa-35 tentskrift nr. 3 458 664 kendte tilgangsmetode ikke karakteriseret ved det udsendte forbindelsessignal. Hvis 3
DK 160121 B
derfor to forskellige abonnentstationer udsender forbindelsessignalet i indbyrdes overlappende tidsrum, er for disse abonnentstationer den centrale enheds fjernelse af tomgangssignalet ingen opfordring til at forlade over-5 føringskanalen. Hvis den centrale enhed altså udsender optaget-signalet og igen fjerner dette fra overføringskanalen, vil begge abonnentstationer begynde med overføringen af den fuldstændige identifikation, og dermed foreligger der en tilgangsødelæggelse.
10 Opfindelsen tager sigte på at angive en fremgangs måde til indkobling på eller tilgang til overføringskanaler i et kommunikationsanlæg af den indledningsvis omhandlede art, ved hvilken udnytteligheden af en dupleks-overføringskanal forøges.
15 Denne opgave løses ifølge opfindelsen ved, at abon nentstationerne til indledning af deres udgående overføringer overfører en reduceret identifikationskode til dupleksoverføringskanalen, og at den centrale enhed derpå opfordrer de enkelte abonnentstationer, som er karak-20 teriseret ved den reducerede identifikationskode til successivt at identificere sig selv ved udsendelse af en fuldstændig identifikation og derpå indleder en informationsoverføring fra og til abonnentstationerne.
Fremgangsmåden ifølge opfindelsen har den fordel, 25 at en abonnentstations frie tilgang til dupleksoverføringskanalen ikke sker med en fuldstændig identifikation, men med en væsentligt kortere identifikationskode.
Denne korte identifikationskode meddeler den centrale enhed, at der består et overføringsønske på en abonnent-30 station. Den fuldstændige og éntydige identifikation af denne abonnentstation kan da, ligesom eventuelt også overføringen af yderligere nytteinformation under koordination fra den centrale enhed, f.eks. ventekødannelse, ske på et senere tidspunkt over den samme eller over en 35 anden overføringskanal.
Kravene 2-4 angiver udformninger af fremgangsmåden
DK 160121 B
4 med hensyn til den måde, hvorpå den centrale enhed efter modtagelse af en kort identifikationskode opfordrer den pågældende abonnentstation til fuldstændig identifikation.
Dertil skal der anvendes et kendingstegn af den korte 5 identifikationskode, som er kendt både af den centrale enhed og af abonnentstationen. Dette kendingstegn tjener i den centrale enhed til at skelne mellem de abonnentstationer, som i et bestemt tidsrum faktisk er gået ind med korte identifikationskoder og dermed ønsker en informa-10 tionsoverføring. Risikoen for tilgangsødelæggelser og dermed den tidsandel, i hvilken dupleksoverføringskana-len kun kan udnyttes i ringe grad, formindskes som følge af forkortelsen af varigheden af den enkelte tilgang.
Dermed bliver den mulige udnyttelighed af overførings-15 kanalen til nytteinformation væsentligt forøget.
Ifølge kravene 2 eller 3 kan den tidsmæssige beliggenhed eller informationsindholdet af den korte identifikationskode eller begge dele anvendes til delvis identifikation. Virkningerne af samtidige tilgange, som alli-20 gevel forekommer, eller af forstyrrelser, som forekommer på overføringskanalen og foregiver tilgange, kan formindskes (krav 3). Abonnentstationerne kan hver især udvælge én ud af et antal forskellige korte identifikationskoder. Den centrale enhed angiver i opfordringen til iden-25 tifikation også arten af den af abonnentstationen ved tilgangen anvendte identifikationskode.
En yderligere forbedring af kanaludnyttelsen fremkommer ifølge krav 4, hvis den centrale enhed kun sender en identifikationsopfordring, hvis en kort identifikations-30 kode er blevet konstateret med tilstrækkelig modtagekvalitet.
Som følge af denne konstatering af tilgangsødelæggelser eller af tilgange, som blot foregives, samt af tilgange med for ringe effekt bliver ingen tidsrum holdt fri i dupleksoverføringskanalen til identifikationer, som alli-35 gevel er nytteløse.
Endvidere forøges udnytteligheden af tilgangsblokerede tidsrum (tidsrum, i hvilke den frie tilgang er blokeret for andre abonnentstationer), hvis den abonnentsta- 5
DK It.G';21 B
tion, som er opfordret til identifikation, udnytter den hertil til rådighed stillede tid bedst muligt. En abonnentstation behøver en vis reaktionstid, f.eks. til udnyttelse af identifikationsopfordringen, inden den kan 5 sende sin identifikation. Ifølge krav 5 eller krav 6 anvendes en af systemet fastlagt forsinkelse eller en fra tilfælde til tilfælde af den centrale enhed bestemt forsinkelse mellem overføringer i returretningen (f.eks. opfordring til fuldstændig identifikation) og de til-10 hørende overføringer i udgående retning (f.eks. identifikation) med henblik på at kunne anvende den nævnte reaktionstid til andre formål.
Kravene 7-9 angiver mulige udformninger af koordineringen til koncentration af nyttetrafikken. Ved en 15 fremgangsmåde ifølge krav 7 og 8 anvendes en overføringskanal både til tilgange for abonnentstationerne under tidsrum, hvor frie tilgange er tilladt, og til overføring af nytteinformationer i de tidsrum, hvor der er blokeret for frie tilgange. En ødelæggelse af nytteinformationen 20 som følge af frie tilgange fra andre abonnentstationer undgås ved en fremgangsmåde ifølge et eller flere af kravene 7-9 fuldstændigt.
Sandsynligheden for, at de korte signaleringstegn 25 ødelægger hinanden indbyrdes, er mindre, hvis tilgangene fordeles så ensartet som muligt i de tidsrum, hvor tilgange er tilladt. Ifølge krav 10 kobler en abonnentsta-tion efter at have konstateret tilladelsen til fri tilgang ikke ubetinget ind straks. Det nøjagtige tidspunkt for 30 udsendelse af den korte identifikationskode udvælges fx tilfældigt.
En enkel realisering af forløbene i abonnentstationen fremkommer, hvis ifølge krav 13 dupleksoverførings-kanalen opdeles i tidsslidser med ens længde i den ud-35 gående retning og i returretningen. Hver tidsslids, som er tilladt for frie tilgange, bliver ifølge krav 12 opdelt i et antal korte såkaldte opkaldslidser, idet den tidsmæssige varighed af en opkaldslids i det mindste I«·*'·»'«:....., «••liie-i«.....i*· .
Ι·!Ιί':':,:";,,ί “«ΐ'ΐ: :
DK 160121B
6 svarer til den for alle abonnentstationer ens varighed af en kort identifikationskode (krav 11-13).
Ifølge krav 14 er der mulighed for, at der i mange eller i alle overføringer fra den centrale enhed, navnlig 5 i overføringer til en bestemt (allerede fuldstændigt identificeret) abonnentstation, findes et tidsrum. Dette kan anvendes til en identifikationsopfordring til en anden abonnentstation, som har koblet ind med en kort identifikationskode. I stedet for en sådan identifikationsop-10 fordring i det i en melding forhåndenværende tidsrum kan der også indføres en frigive-markering henholdsvis en blokerings-markering ifølge krav 8.
Opfindelsen er i det følgende beskrevet og forklaret nærmere eksempelvis til anvendelse i en radiotelefo-15 nitjeneste under henvisning til tegningen, hvor fig. 1 viser organisationen af en kanal, fig. 2 forløbet af en tilgang til tjenestekanalen, fig. 3a-3c dialogerne mellem abonnentstationen og den centrale enhed ved samtaleopbygning, ved tilstede-20 værelsesmeddelelse og ved ommelding, og fig. 4 et tidsafsnit i tjenestekanalen med forskellige dialoger ifølge opfindelsen.
I en radiotelefonitjeneste er stationære radiostationer (de centrale enheder) ordnet rumligt efter et 25 cellesystem. Et af en radiostation forsynet geografisk område betegnes også som radiozone. Til hver radiostation (og dermed til hver radiozone) er der knyttet et antal dupleksoverføringskanaler, der også benævnes radiokanaler. Af disse anvendes mindst én kanal, tjeneste-30 kanalen, til signaleringer til styring af anlægsfunktionerne. Dertil hører f.eks. overføring af vælgeinformationer ved opbygning af samtaleforbindelser fra og til mobile abonnentstationer samt af opholdsmeldinger fra de mobile abonnentstationer til meddelelse af, om de kan 35 nås. På denne tjenestekanal anvendes fremgangsmåden i-følge opfindelsen med henblik på at kunne betjene det størst mulige antal mobile abonnentstationer, uden at der skal stilles yderligere tjenestekanaler til rådighed, så-
OK 160121 B
7 ledes at der kan spares radiokanaler og dermed ydes et bidrag til frekvensøkonomien.
Som det er vist i fig. 1, er hver tjenestekanal i hver overføringsretning opdelt i en række lige lange 5 tidsslidser. Til hver tidsslids ZS i returretningen R-R (fra den stationære radiostation til de mobile abonnentstationer) er fast knyttet den som nummer to efterfølgende tidsslids i den udgående retning H-R (fra de mobile abonnentstationer til den stationære radio-10 station). Dette er i fig. 1 antydet ved hjælp af linier med en pil. Der foretages ikke en tilsvarende tilknytning mellem den udgående retning H-R og returretningen R-R. Den stationære radiostation udsender i returretningen R-R kontinuerligt meldinger Mld med fast 15 tidsmæssig varighed, som svarer til en tidsslids ZS.
I hver melding Mld i returretningen R-R er der indeholdt en markering Mk, som giver oplysning om anvendelsesformålet for den tilknyttede tidsslids ZS i den udgående retning H-R. Markeringen Mk kan have én af de 20 følgende tre betydninger:
Er = Tilladelse til frie tilgange for mobile abonnentstationer ved hjælp af korte identifikationskoder i den tilknyttede tidsslids,
Sp = blokering af den tilknyttede tidsslids ZS 25 for frie tilgange, og XY = opfordring til fuldstændig identifikation i den tilknyttede tidsslids ZS for den mobile abonnentstation, som har koblet ind med den med XY karakteriserede korte identifikations-30 kode. For alle andre mobile abonnentstationer svarer dette til en tilgangsblokering.
Hver tidsslids ZS, som er tilladt til frie tilgange, bliver ved fastlæggelse i systemet opdelt i et bestemt antal på f.eks. otte opkaldslidser. Ligeledes 35 ved systemfastlæggelse vedtages for alle mobile abonnentstationer en ensartet varighed af de korte identifikationskoder SK.
mwm •Hf'- * m-'
DK '160121 B
8
Fig. 2 viser forløbet af en tilgang til tjenestekanalen. Hvis en mobil abonnentstation vil have tilgang til tjenestekanalen, venter den først på en frigive-tilladelse Er til fri tilgang til den frigive-5 tilladelsen Er tilknyttede (ved en pillinie antydede) tidsslids i den udgående retning H-R. Denne tidsslids kan være den med X betegnede, og den er efter vedtagelse opdelt i f.eks. otte opkaldslidser. Af disse opkaldslidser vælger den mobile abonnentstation til-10 fældigt en i det følgende med Y betegnet opkaldslids og sender i denne sin korte identifikationskode. Denne består f.eks. af et for alle mobile abonnentstationer ensartet bitmønster og byder derfor ikke på nogen skelnemulighed. Den ved værdiparret XY karakteriserede 15 tidsmæssige beliggenhed af den korte identifikationskode er dermed kendt både af den mobile abonnentstation og af den stationære radiostation. Opfordringen til fuldstændig identifikation består nu i angivelsen af XY som markering med den allerede forklarede betydning. Den 20 til denne markering fast knyttede, næst efterfølgende tidsslids står alene til rådighed for den opfordrede mobile abonnentstation med henblik på i en melding ID (XY) at sende sin fuldstændige identifikation samt arten af den ønskede dialog med den stationære radiostation.
25 Fig. 3a, 3b og 3c viser forskellige dialogarter.
Som dialogarter findes f.eks.: 1. Opbygning af en samtaleforbindelse fra en mobil abonnentstation til en fast abonnent i telefonnettet (fig. 3a), 30 2. tilstedeværelsesmeddelelse når den mobile abon nentstation er driftsklar (fig. 3b), og 3. ommelding ved skift fra en radiozone til en anden (fig. 3c).
Hver af disse dialoger består af mindst to meldin-35 ger og kan være opbygget som beskrevet i det følgende.
1. Samtaleopbygning.
Efter modtagelse af identifikationsopfordringen sender, i fig. 3a betegnet med IDG, den mobile abon- 9
DK 160121B
nentstation i den udgående retning H-R sin fuldstændige identifikation samt den meddelelse, at den vil opbygge en samtaleforbindelse. Efter en vis tid kvitterer den stationære radiostation for identifikationen og op-5 fordrer, i fig. 3a betegnet med WAF, den mobile abonnentstation til overføring af en vælgeinformation. Derpå foretager den mobile abonnentstation i den næst efterfølgende tidsslids overføringen af en vælgeinformation WUT. Den stationære radiostation kvitterer dette 10 med en vælgekvittering WLQ og begynder med opbygningen af den ønskede forbindelse. Når den opkaldte abonnent melder sig, henviser den stationære radiostation med en kanalordre KBF til en til samtalen forhåndenværende talekanal.
15 2. Tilstedeværelsesmeddelelse.
Ved indkoblingen eller med bestemte tidsafstande under driftsberedskabet meddeler den mobile abonnentstation den stationære radiostation, at den kan nås for opkald i dennes radiozone. Efter stedfunden tilgang til 20 tjenestekanalen og opfordring til fuldstændig identifikation sender den mobile abonnentstation en tilstedeværelsesmeddelelse IDA, som indeholder den fuldstændige identifikation. Denne meddelelse IDA bekræftes af den stationære radiostation med en kvittering AMQ, 25 hvormed dialogen er afsluttet.
3. Ommelding.
Hvis en mobil abonnentstation skifter radiozone, skal den meddele radiozoneskiftet til den stationære radiostation, hvis radiozone den begiver sig ind i, så-30 ledes at den forbliver tilgængelig for opkald. Den nødvendige dialog svarer til dialogen ved tilstedeværelsesmeddelelsen (2.), idet meldingerne IDA er erstattet af ommelding med identifikation IDU og AMQ af ommeldingskvittering UMQ. I meldingerne IDG, IDA og 35 IDU indtager identifikationen den største del som følge af det store antal mobile abonnentstationer, der skal tillades i anlægget som helhed. I sammenligning hermed er informationen til skelnen mellem dialogarterne mindre ·«**·=·
DK 160121 B
10 omfattende. Foruden de nævnte meldinger WAF, WLQ, KBF, AMQ og UMQ findes der i retur retningen R-R yderligere meldinger for andre anlægsfunktioner. Disse anlægsfunktioner skal ikke omtales nærmere her, og de 5 er i figurerne (fig. 1 og fig. 4) betegnet med Mld.
Fig. 4 viser et tidsafsnit af tjenestekanalen med forskellige dialoger. De forskellige dialoger afvikles tidsmæssigt indflettet i hinanden med flere mobile abonnentstationer Tin. De med stjerne karakteriserede 10 tidsslidser udgør dele af dialoger, som blev påbegyndt før begyndelsen af det i fig. 4 viste tidsafsnit. Nummereringen af tidsslidserne foretages cyklisk med cifrene 0-9. Opfordringen XY til fuldstændig identifikation består derfor af to cifre. Det første ciffer X beteg-15 ner tidsslidsens nummer, og det andet ciffer Y betegner nummeret på den opkaldslids (i tidsslidsen X), i hvilken den korte identifikationskode blev sendt. Ved realiseringen kan det i modsætning til denne forenklede fremstillingsmåde være gunstigere, med nummeret X 20 at angive det antal tidsslidser, som er forløbet siden udsendelsen af den korte identifikationskode. Af fig. 4 fremgår det, at - den for frie tilgange blokerede tid kan udnyttes fuldstændigt til overføring af nytteinformation 25 (meldinger), - kun en forholdsvis ringe del af tjenestekanalens kapacitet skal stilles til rådighed for frie tilgange , - alligevel er kun en ringe del af de disponible 30 opkaldslidser belagt med korte identifikations koder, hvoraf følger en ringe ødelæggelsessandsynlighed, - alt i alt opnås med fremgangsmåden ifølge opfindelsen en høj udnyttelighed (kapacitetsudnyttelse) af tjenestekanalen i forbindelse med en 35 ringe sandsynlighed for tilgangsødelæggelser.
Fremgangsmåden ifølge opfindelsen byder desuden på en række fordele ved realiseringen af styringsforløbene, navnlig på den mobile abonnentstation.

Claims (14)

1. Fremgangsmåde ved tilgang til overføringskanaler i et informationsoverføringsanlæg med mindst én central enhed, med mindst én duplekscverføringskanai til overføring af signaleringssignaler og et antal af hinan- 5 den uafhængige abonnentstationer, hvor abonnentstationerne kan få tilgang til dupleksoverføringskanalen efter en multipleksindkoblingsmetode, og hvor et antal abonnentstationer kan bevirke informationsudveksling med den centrale enhed, kendetegnet ved, at abon- 10 nentstationerne til indledning af deres udgående overføringer overfører en reduceret identifikationskode til dupleksoverføringskanalen, og at den centrale enhed derpå opfordrer de enkelte abonnentstationer, som er karakteriseret ved den reducerede identifikationskode, til 15 successivt at identificere sig selv ved udsendelse af en fuldstændig identifikation og derpå indleder en informationsoverføring fra og til abonnentstationerne.
1 1 DK 16C121 B
2. Fremgangsmåde ifølge krav 1, kendetegnet ved, at den centrale enhed som identifikation 20 for abonnentstationen anvender den tidsmæssige beliggenhed af identifikationskoden.
3. Fremgangsmåde ifølge krav 1, kendetegnet ved, at den centrale enhed som identifikation for abonnentstationen benytter arten af identifikations- 25 koden.
4. Fremgangsmåde ifølge krav 1, kendetegnet ved, at den centrale enhed bestemmer modtagekvaliteten af identifikationskoden og afhængigt deraf sender eller ikke sender en opfordring til fuldstændig 30 identifikation. i 1 : iliiliillilt ·: · ί.:· ::'ΐ;! 1; -' ' ' . . DK 160121B
5. Fremgangsmåde ifølge krav 1, kendetegnet ved, at hver informationsoverføring i retning mod den centrale enhed udviser en konstant forsinkelse i forhold til informationsoverføringen i retning 5 mod abonnentstationerne.
6. Fremgangsmåde ifølge krav 1, kendetegnet ved, at der af den centrale enhed fra tilfælde til tilfælde for hver informationsoverføring i retning mod den centrale enhed fastlægges en forsinkelse i for- 10 hold til informationsoverføringen i retning mod abonnentstationerne, og at denne meddeles abonnentstationerne .
7. Fremgangsmåde ifølge krav 1, kendetegnet ved, at dupleksoverføringskanalen opdeles i 15 tidsrum, i hvilke frie tilgange tillades, og tidsrum, som er blokeret for frie tilgange, og at en abonnentstation efter modtagelse af opfordringen om fuldstændig identifikation kun foretager denne identifikation og også den yderligere informationsoverføring i de tidsrum, som 20 er blokeret for frie tilgange.
8. Fremgangsmåde ifølge krav 1, kendetegnet ved, at den centrale enhed i retning mod abonnentstationerne sender markeringer, som fastlægger, i hvilke tidsrum abonnentstationeme må koble ind på 25 dupleksoverføringskanalen med korte signaleringstegn.
9. Fremgangsmåde ifølge krav 1,kendetegnet ved, at abonnentstationen informeres om en for frie tilgange blokeret overføringskanal, over hvilken abonnentstationen efter modtagelse af opfordrin- 30 gen til fuldstændig identifikation sender denne, ligesom også den yderligere informationsoverføring finder sted over denne kanal.
10. Fremgangsmåde ifølge krav 1, kendetegnet ved, at abonnentstationen til indledning af en 35 fra denne udgående forbindelse indenfor et for frie tilgange tilladt tidsrum udvælger det nøjagtige tidspunkt, til hvilket den begynder med overføringen af et DK 160121B kort signaleringstegn, tilfældigt eller efter en defineret algoritme.
11. Fremgangsmåde ifølge krav 1, kendetegnet ved, at de af abonnentstationerne anvendte korte 5 signaleringstegn alle har den samme tidsmæssige varighed.
12. Fremgangsmåde ifølge krav 11, kendetegnet ved, at de tidsrum, i hvilke abonnentstationerne må koble ind med korte signaleringstegn, opdeles i op- 10 kaldslidser, hvis tidsmæssige varighed står i et konstant forhold til den tidsmæssige varighed af de korte signaleringstegn.
13. Fremgangsmåde ifølge krav ^kendetegnet ved, at dupleksoverføringskanalen i hver over- 15 føringsretning er opdelt i en række tidsslidser.
14. Fremgangsmåde ifølge krav ^kendetegnet ved,at opfordringen om fuldstændig identifikation til en abonnentstation, som har meldt sig med en reduceret identifikationskode, er del af en vilkårlig, 20 fra den centrale enhed udgående overføring. ................ Pi......... mmsm i
DK363982A 1981-08-22 1982-08-13 Fremgangsmaade til indkobling paa overfoeringskanaler i et informationsoverfoeringsanlaeg DK160121C (da)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE19813133347 DE3133347A1 (de) 1981-08-22 1981-08-22 Verfahren zum zugreifen auf uebertragungskanaele eines nachrichtenuebertragungssystems
DE3133347 1981-08-22

Publications (3)

Publication Number Publication Date
DK363982A DK363982A (da) 1983-02-23
DK160121B true DK160121B (da) 1991-01-28
DK160121C DK160121C (da) 1991-07-01

Family

ID=6139941

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK363982A DK160121C (da) 1981-08-22 1982-08-13 Fremgangsmaade til indkobling paa overfoeringskanaler i et informationsoverfoeringsanlaeg

Country Status (12)

Country Link
US (2) US5088094A (da)
EP (1) EP0073014B1 (da)
JP (1) JPS5842332A (da)
AR (1) AR231891A1 (da)
AT (1) ATE16549T1 (da)
AU (1) AU557944B2 (da)
BR (1) BR8204895A (da)
CA (1) CA1202096A (da)
DE (2) DE3133347A1 (da)
DK (1) DK160121C (da)
ES (1) ES8306304A1 (da)
NO (1) NO157760C (da)

Families Citing this family (38)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3230999A1 (de) * 1982-08-20 1984-02-23 Philips Kommunikations Industrie AG, 8500 Nürnberg Verfahren zur zugriffssteuerung bei einem nachrichtensystem
GB2144310A (en) * 1983-08-01 1985-02-27 Philips Electronic Associated Multiple-access communications system
GB2165127B (en) * 1984-09-26 1988-04-07 Philips Electronic Associated Multiple access communications system
JPS6248131A (ja) * 1985-08-27 1987-03-02 Nippon Telegr & Teleph Corp <Ntt> 無線電話方式
US4802200A (en) * 1985-08-27 1989-01-31 Nippon Telegraph And Telephone Corporation Radio telephone system control apparatus and method
JPH06105884B2 (ja) * 1986-05-06 1994-12-21 日本電気株式会社 無線電話システム
FR2625389B1 (fr) * 1987-12-23 1990-05-04 Trt Telecom Radio Electr Systeme radioelectrique pour permettre l'echange d'informations entre un ensemble de stations
DE3814355A1 (de) * 1988-04-28 1989-11-09 Philips Patentverwaltung Nachrichtenuebertragungssystem
US4977612A (en) * 1989-10-10 1990-12-11 Motorola, Inc. Channel selection in a multi-frequency radio data communication system
SE464955B (sv) * 1989-11-03 1991-07-01 Ericsson Telefon Ab L M Foerfarande att indela en ramstruktur i en mobilstation
EP0454647B1 (en) * 1990-04-27 1998-06-03 Telefonaktiebolaget L M Ericsson Apparatus and method for directing calls to mobile telephone subscribers
US5229995A (en) * 1990-07-17 1993-07-20 Northern Telecom Limited Radio link architecture for wireless communication systems
GB2249918A (en) * 1990-11-14 1992-05-20 Philips Electronic Associated Channel scanning in tdd cordless telephone system
US5257399A (en) * 1990-11-28 1993-10-26 Telefonaktiebolaget L M Ericsson Multiple access handling in a cellular communications system
US5229996A (en) * 1991-02-28 1993-07-20 Telefonaktiebolaget L M Ericsson Split-window time alignment
GB2254971B (en) * 1991-03-07 1994-12-21 Ericsson Telefon Ab L M Mobile radio communications stations
US5239677A (en) * 1991-07-01 1993-08-24 Motorola, Inc. Method and apparatus for initiating communication on an assigned frequency
NZ243730A (en) 1991-08-01 1995-04-27 Ericsson Ge Mobile Communicat Mobile radio; access to base station on digital multiple access control channel
US5768276A (en) * 1992-10-05 1998-06-16 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson Digital control channels having logical channels supporting broadcast SMS
US6041047A (en) * 1992-10-05 2000-03-21 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson Digital control channels having logical channels supporting broadcast SMS
US5604744A (en) * 1992-10-05 1997-02-18 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson Digital control channels having logical channels for multiple access radiocommunication
JPH0738613B2 (ja) * 1993-03-30 1995-04-26 日本電気株式会社 複合データ通信方式およびこの方式に用いる装置
US5390181A (en) * 1993-06-04 1995-02-14 Illinois Institute Of Technology Method for detecting collisions on and controlling access to a transmission channel
US5586150A (en) * 1993-11-24 1996-12-17 Rajupandaram K. Balasubramaniam Method and apparatus for symbol synchronization in multi-level digital FM radio
FI97933C (fi) * 1994-04-20 1997-03-10 Nokia Telecommunications Oy Menetelmä yhteydenmuodostamisen helpottamiseksi solukkoradioverkossa sekä tukiasema
US5542115A (en) * 1994-06-24 1996-07-30 Pioneer Tech Development Limited Paging method and apparatus
JP2738340B2 (ja) * 1995-05-11 1998-04-08 日本電気株式会社 マルチアクセス通信方式
US5742592A (en) * 1995-09-01 1998-04-21 Motorola, Inc. Method for communicating data in a wireless communication system
US5926755A (en) * 1996-08-07 1999-07-20 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson Method and an arrangement for conducting multiple calls simultaneously
JP2861985B2 (ja) * 1997-06-16 1999-02-24 日本電気株式会社 Cdma用高速セルサーチ方式
US6252884B1 (en) * 1998-03-20 2001-06-26 Ncr Corporation Dynamic configuration of wireless networks
US6775548B1 (en) * 1998-06-22 2004-08-10 Nokia Mobile Phones Ltd. Access channel for reduced access delay in a telecommunications system
US6996088B1 (en) 1998-09-18 2006-02-07 Harris Corporation Distributed trunking mechanism for VHF networking
EP1114542B1 (en) * 1998-09-18 2008-03-12 Harris Corporation Distributed trunking mechanism for a vhf network
US6708040B1 (en) * 2000-06-19 2004-03-16 Rajiv Laroia Link level support of wireless data
US6807160B1 (en) * 2000-06-19 2004-10-19 Lucent Technologies Inc. Transmission of mobile requests in wireless uplink system
GB0403128D0 (en) * 2004-02-12 2004-03-17 Koninkl Philips Electronics Nv Multicast transmission
US8787989B2 (en) 2008-02-15 2014-07-22 Qualcomm Incorporated Efficient sleep mode operation for OFDMA systems

Family Cites Families (14)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3458664A (en) * 1965-10-14 1969-07-29 Motorola Inc Control unit for mobile radio telephone system
FR1527136A (fr) * 1967-04-18 1968-05-31 Ibm France Système de transmission multiplex synchrone
AT338877B (de) * 1969-07-23 1977-09-26 Sits Soc It Telecom Siemens Fernmeldesystem mit einer anzahl von zweirichtungskanalen, von denen jeweils einer nur wahrend der dauer der verbindung zwischen wenigstens zwei sende-empfangs-geraten belegt ist
US3646274A (en) * 1969-09-29 1972-02-29 Adaptive Tech Adaptive system for information exchange
CA893337A (en) * 1969-11-10 1972-02-15 Ibm Canada Limited - Ibm Canada Limitee Data communication system
US3680056A (en) * 1970-10-08 1972-07-25 Bell Telephone Labor Inc Use equalization on closed loop message block transmission systems
US3790717A (en) * 1972-08-07 1974-02-05 Adaptive Tech Telephone communications system with distributed control
DE2537683C2 (de) * 1975-08-23 1986-06-26 Licentia Patent-Verwaltungs-Gmbh, 6000 Frankfurt Anordnung zur Kanalzuweisung in einem Funkübertragungssystem mit ortsfesten Funkstationen und Fahrzeugstationen
CH607474A5 (da) * 1976-11-12 1978-12-29 Ibm
DE2932701C2 (de) * 1979-08-11 1982-06-09 Licentia Patent-Verwaltungs-Gmbh, 6000 Frankfurt Verfahren für eine Datenübertragung nach dem Prinzip der Zeitmultiplexübertragung
GB2063011B (en) * 1979-11-09 1983-10-12 Philips Electronic Associated Information transmission system
US4398063A (en) * 1980-10-24 1983-08-09 Hass Ronald J Mobile telephone interoffice handoff limiting method and apparatus
US4414661A (en) * 1981-07-02 1983-11-08 Trancom Ab Apparatus for communicating with a fleet of vehicles
US4475010A (en) * 1983-05-05 1984-10-02 At&T Bell Laboratories High density cellular mobile radio communications

Also Published As

Publication number Publication date
JPH038133B2 (da) 1991-02-05
AR231891A1 (es) 1985-03-29
ATE16549T1 (de) 1985-11-15
NO157760B (no) 1988-02-01
AU8740682A (en) 1983-03-03
CA1202096A (en) 1986-03-18
NO822846L (no) 1983-02-23
NO157760C (no) 1988-05-11
DK363982A (da) 1983-02-23
EP0073014A3 (en) 1983-04-27
DE3133347A1 (de) 1983-03-10
BR8204895A (pt) 1984-03-27
EP0073014B1 (de) 1985-11-13
DE3267443D1 (en) 1985-12-19
DK160121C (da) 1991-07-01
AU557944B2 (en) 1987-01-15
US4815073A (en) 1989-03-21
ES515148A0 (es) 1983-05-01
ES8306304A1 (es) 1983-05-01
US5088094A (en) 1992-02-11
JPS5842332A (ja) 1983-03-11
EP0073014A2 (de) 1983-03-02

Similar Documents

Publication Publication Date Title
DK160121B (da) Fremgangsmaade til indkobling paa overfoeringskanaler i et informationsoverfoeringsanlaeg
US4125808A (en) Automatic sequential search for a radio relay network
CN1652633B (zh) 在多址通信系统中实现空闲切换的方法和装置
EP0136517A2 (en) Deterministic multi-access method for a decentralized mobile radio system
DK167888B1 (da) Kommunikationsanlaeg med multipeladgang
US5166929A (en) Multiple access protocol
EP1168877B1 (en) Access requests and paging messages in a wireless system
US4414661A (en) Apparatus for communicating with a fleet of vehicles
CN1020530C (zh) 通信系统
US3790717A (en) Telephone communications system with distributed control
DK163858B (da) Kommunikationssystem med multipel tilgang
RU2001107253A (ru) Система и способ предоставления приоритетного доступа к каналу в системе сотовой телефонной связи
CN102172068A (zh) 用于集群射频资源的方法
RU2003132423A (ru) Способ радиовызова в системе мобильной связи для обеспечения мультимедийн ой широковещательной/многоадресной услуги
WO2000022872A1 (en) Group call set up in a wireless network
CA2075524C (en) Method of operation of remote data/control apparatus with controlled response timing
US4145657A (en) Radio transmission system for two subscribers to have a mutual connection on one of several frequency channels and having time multiplex interlace of preferred channels
US5485633A (en) Method for transmitting a message to multiple communication units
DK150879B (da) Telefon- og datanet til mobile abonnenter
FI83008B (fi) Foerfarande och anordning foer att vaelja en station fraon en grupp av stationer vilka kommunicerar med en huvudstation.
US5345500A (en) Method and apparatus for completing inbound calls in a wireless communication system
GB1165329A (en) Automatic Channel Switching Device for Multi-Channel Telecommunication System
GB1595754A (en) Method and apparatus for signalling in a communication system
GB1574714A (en) Communication systems
RU2809212C1 (ru) Способ и система распределенного выбора между поочередной и приоритетной передачами сообщений объектами цифровых систем

Legal Events

Date Code Title Description
PUP Patent expired