NO151165B - Moebelhengsel - Google Patents

Moebelhengsel Download PDF

Info

Publication number
NO151165B
NO151165B NO793652A NO793652A NO151165B NO 151165 B NO151165 B NO 151165B NO 793652 A NO793652 A NO 793652A NO 793652 A NO793652 A NO 793652A NO 151165 B NO151165 B NO 151165B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
hinge
support arm
bearing wall
arm
door leaf
Prior art date
Application number
NO793652A
Other languages
English (en)
Other versions
NO151165C (no
NO793652L (no
Inventor
Reinhard Lautenschlaeger
Original Assignee
Lautenschlaeger Kg Moebelbesch
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Lautenschlaeger Kg Moebelbesch filed Critical Lautenschlaeger Kg Moebelbesch
Publication of NO793652L publication Critical patent/NO793652L/no
Publication of NO151165B publication Critical patent/NO151165B/no
Publication of NO151165C publication Critical patent/NO151165C/no

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E05LOCKS; KEYS; WINDOW OR DOOR FITTINGS; SAFES
    • E05DHINGES OR SUSPENSION DEVICES FOR DOORS, WINDOWS OR WINGS
    • E05D3/00Hinges with pins
    • E05D3/06Hinges with pins with two or more pins
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E05LOCKS; KEYS; WINDOW OR DOOR FITTINGS; SAFES
    • E05YINDEXING SCHEME RELATING TO HINGES OR OTHER SUSPENSION DEVICES FOR DOORS, WINDOWS OR WINGS AND DEVICES FOR MOVING WINGS INTO OPEN OR CLOSED POSITION, CHECKS FOR WINGS AND WING FITTINGS NOT OTHERWISE PROVIDED FOR, CONCERNED WITH THE FUNCTIONING OF THE WING
    • E05Y2900/00Application of doors, windows, wings or fittings thereof
    • E05Y2900/20Application of doors, windows, wings or fittings thereof for furnitures, e.g. cabinets
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
    • Y10TTECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER US CLASSIFICATION
    • Y10T403/00Joints and connections
    • Y10T403/32Articulated members
    • Y10T403/32606Pivoted

Description

Oppfinnelsen vedrører et hengsel for svingbar opplagring av en dørfløy eller en klaff på et møbel, med en på dør-fløyen henholdsvis klaffen anbringbar døranslagsdel i form av en forsenket i en utsparing i dørfløyens bakside festbar begerformet innstikkdel, og med en på en møbelbæreveggs innside anbringbar bærevegganslagsdél i form av en avlang, innstillbart på en på en bærevegginnside festbar montasjeplate og i tverrsnitt omtrentlig U-formet bærearm (18) som vender mot bæreveggens innside med de frie ender av sine av U-ens ben dannede vanger, hvilke anslagsdeler er forbundne med hverandre ved hjelp av to med henholdsvis innstikksdelen og bærearmen svingbart koplede hengsellenker, idet en av hengsellenkene på bæreveggsiden er lagret i en svingbart på bærearmen leddopplagret svingedel som er drivkoplet med den andre, på bæreveggsiden direkte på bærearmen svingbart lagrede hengsellenker.
Slike fireleddshengsler er i møbelindustrien i de senere år i økende grad blitt benyttet for skap, ved hvilke de hengsler som slår dørene mot skapkroppen skal være usynlige i lukkestilling, hvorved med disse hengsler døråpningsvinkler opptil ca. 110° skal kunne oppnås, mens det for større åpnings-vinkler opptil 180° er blitt utviklet mer kompliserte og dermed dyrere og i oppbygging også vesentlig større leddhengsler i form av såkalte kryssleddhengsler. I slike tilfeller i hvilke det innenfor skaplegemet skulle kunne anordnes av dørene til-dekkede uttrekningsinnretninger, f.eks. skuffer eller uttrekk-bare arbeidsplater eller bæreplater, med en bredde som svarer til de indre dimensjoner i skapkroppen, kunne det imidlertid inntil nu ikke benyttes fireleddshengsler, da de indre kanter til det leddforbundne dørblad i åpen stilling på grunn av de kinematiske betingelser i fireleddshengslene ligger innenfor lysåpningen til skaplegemet, slik at uttrekningsinnretningene ville støte mot dørbladets innerkant. I slike tilfeller måtte det således, også hvis det bare var krevet en døråpningsvinkel opptil 110°, bli benyttet de nevnte dyre og på grunn av sine dimensjoner også i optisk henseende mindre tilfredsstillende kryssleddhengsler.
Med oppfinnelsen tar man spesielt sikte på å mulig-gjøre at dørfløyen eller klaffen kan svinges så langt ut at møbelåpningen blir helt frilagt.
Dette oppnås ved et hengsel av den type som er nevnt innledningsvis, derved at svingedelen ved sin inn i møbelet rettede ende er lagret mellom bærearmens vanger og rager frem utover bærearmens mot dørfløyen vendte ende og kan svinges mellom en til dørfløyens lukkestilling tilordnet, oppsvinget og fra den bæreveggsidige svingeakse for den andre hengsellenke fjernet endestilling og en til dørfløyens åpen stilling tilordnet endestilling nærmere den nevnte bæreveggsidige svingeakse, og ved at den direkte på bærearmen leddopplagrede andre hengsellenke har en forbi den bærearmsidige svingeakse og inn i bærearmens indre fremspringende forlengelse hvis frie ende med en kulisslignende forbindelse har dreibar og samtidig lengdeforskyvbar kopling med en likeledes inne i bærearmen liggende og mot forlengelsen rettet ansats på svingedelen.
Fra det svenske patentskrift 62570 er det kjent et hengsel som er beregnet for oppsvingbare pultplater. Hengselet innbefatter et par dreibart monterte toarmede hevstenger, hvorav den ene i sin ene ende er forbundet med pultplaten ved hjelp av en lenk, mens den andre ende er glidbart forbundet med den ene armen på den andre hevarmen, hvis andre arm er leddbart forbundet med pultplaten på et punkt som er forskjøvet i forhold til den nevnte lenk. Med denne kjente utforming opp-når man ikke den ifølge foreliggende oppfinnelse tilstrebede bestemte kinematiske bevegelse av en klaff som muliggjør at klaffen i helt åpen tilstand ikke ligger i projeksjonen av møbelåpningen.
Fordelaktig kan forlengelsen av den andre hengsellenke dannes av to ombøyede og forbi den bærearmsidige svingeakse forlengede vanger, hvorimellom det er anordnet en parallelt med svingeaksen forløpende stift som griper inn i en langstrakt slisslignende utsparing i svingedelens ansats.
For i åpen stilling å oppnå et mest mulig lukket ut-seende for hengselet kan fordelaktig tverrveggen som forbinder de av U-benene dannede bærearmvanger, fjernes i det mot dør-fløyen vendte endeområde, samtidig som svingedelen der griper inn mellom vangene og er svingbart opplagret ved hjelp av en stift som går gjennom disse vanger og gjennom den endedel av svingedelen som er rettet mot møbelets indre. Svingedelen har herunder i sin mellom bærearmsvangene liggende del omtrent en bredde svarende til inneravstanden mellom bærearmvangene, samtidig som svingedelens fra vangene utragende del er utvidet sideveis omtrent tilsvarende tykkelsen av vangene. Det anbe-fales dessuten å anordne de i sideriss sette begrensninger av den fra vangene utragende del av svingedelen i hengselets åpningsstilling i flukt med de tilsluttende begrensninger av bærearmen .
Ved hjelp av disse trekk oppnås det at svingedelen
i åpen stilling tilpasser seg slik til bærearmens form at bærearmen og svingedelen synes å bære en eneste kompakt bygge-del.
Oppfinnelsen skal i' det følgende nærmere forklares ved hjelp av et utførelseseksempel som er fremstilt på teg-ningen, som viser: fig. 1 et perspektivriss av et i henhold til oppfinnelsen utformet hengsel i åpen stilling,
fig. 2 et snitt, sett i retning av pilene 2-2 på fig. 1,
fig. 3 et til snittføringen på fig. 2 svarende
snitt gjennom det på fig. 1 og 2 viste hengsel, imidlertid i lukket stilling.
fig. 4 et delvis gjennomskåret sideriss av svingedelen og det indre hengselledd til hengslet ifølge fig. 1-3,
fig. 5 et perspektivisk riss av svingedelen, og
fig. 6 et perspektivisk riss av det indre hengselledd til det på fig. 1-3 viste hengsel.
På fig. 1 - 3 er det i sin helhet med 10 betegnede hengsel ifølge oppfinnelsen vist på bæreveggen 12 til et møbel, hvorved døranslagsdelen som er utformet som et i en utsparing i dørbladet 14 festet innstikningsbeger 16 og det tilhørende dørblad bare er antydet skjematisk med stiplede linjer. Den som langstrakt bærearm 18 utformede bærevegganslagsdel på sin side er på vanlig måte innstillbart fastholdt på en på bæreveggen 12 festet monteringsplate 20. Bærearmen 18 til hengslet 10 er over to ved sine ender hver gang svingbart til den tilhørende hengseldel leddforbundede hengselledd 22 og 24 koblet til dør-anslagsdelen 16, hvorved det til bæreveggen 12 nærmeste indre hengselledd 24 er lagret direkte på den over endekanten til bæreveggen fremstående ende av bærearmen 18 og det til bæreveggen fjerntliggende ytre hengselledd 22 er lagret på en på sin side svingbart på bærearmen 18 leddforbundet svingedel 26. Svingeaksene på dørsiden og veggsiden av hengselleddet og svingeaksen til svingedelen forløper derved samtlige parallelt til hverandre og til den tenkte, i rommet vandrende svingeakse for hengslet. Befestigelsesmåten for monteringsplaten 20 til bæreveggen 12, innstikningsbegeret 16 i dørbladet 14 og den inntillbare holder for bærearmen 18 på monteringsplaten 20 skjer på den måte som er vanlig ved de kjente fireleddshengsler, slik at det ikke skulle være nødvendig med en nærmere forklaring.
Nytt og vesentlig for oppfinnelsen er imidlertid den indirekte leddforbindelse for enden på bæreveggsiden av det ytre hengselledd 22 over svingedelen 26 til bærearmen 18. Hengslet blir herved praktisk talt til et femleddet hengsel, da svingedelen 26 på sin side er svingbart leddforbundet til bærearmen 18. En femleddet leddanordning med bare svingbart koblede leddelementer ville imidlertid hatt to frihetsgrader, noe som ikke er tillatt ved et møbelhengsel, hvor det kreves en definert døråpnings- og lukkebevegelse, da en slik definert bevegelse bare er gitt ved leddmekanismer med én frihetsgrad. Svingedelen 26 er derfor i tillegg på den'nedenfor nærmere forklarte måte driftsmessig koblet til det indre hengselledd 24, hvorved ledd-mekanismen til hengslet 10 på den nødvendige måte tilbakeføres til én frihetsgrad. Svingedelen 26 erstatter i praksis den ved vanlige fireleddshengsler oppkrummede og fremkrummede fremre del av bærearmen 18, på hvilken ellers enden på bæreveggsiden av det ytre hengselledd er opplagret. I hengsellukkestilling (fig. 3) har svingedelen 26 derfor også en stilling som svarer til denne krummede bærearmende.
For nu imidlertid å kunne forskyve dørbladet 14 i åpen stilling (fig. 1 og 2) fullstendig ut av lysåpningen til skapkroppens indre romprofil i sideretning og frem foran bæreveggen, er den normale krummede hengseldel så å si avdelt fra bærearmen og i stedet ved 28 slik svingbart leddforbundet til bærearmen at svingeaksen 3 0 på bærearmsiden til det ytre hengselledd 22 i åpen stilling forskyves i den ønskede retning til bæreveggen, dvs. nærmere til den på bærearmen faste svingeakse 32 til det indre hengselledd 24. Det vil si at avstanden mellom
svingeaksene 30 og 32 på bæreveggsiden av hengselleddene 22 og
24 blir styrt slik av svingedelen 26 at den i lukkestilling
gitte avstand a^ ved åpningsbevegelsen forkorter seg til avstanden a2, hvorved den rettvinklet til bæreveggflatsiden rettede bevegelseskomponent overføres til det ytre hengselledd 22 og fra dette til døranslagsdelen 16. Derved blir også svingeaksen på dørsiden forskjøvet i denne retning, noe som har til resultat at innerkanten til dørbladet 14 i åpen stilling er forskjøvet i tillegg om størrelsen b (fig. 2) i forhold til bæreveggens 12
innerkant. Dørbladet 14 rager altså i åpen stilling ikke mer inn i lysåpningen til romrofilet til skapkroppen, og uttreks-innretninger avj enhver art kan innebygges i full bredde i skapets indre rom.
Konstruktivt er leddforbindelsen for svingedelen 26 til bærearmen løst slik at, som nevnt, den krummede del av en vanlig bærearm bortfaller, slik at det i det fremre endeområde i praksis bare blir stående sidevangene 34 til den i det bakre område i tverrsnitt U-formede bærearm 18, dvs. også den tverr-vegg 3 6 på bærearmen som svarer til U-steget og som forbinder vangene 34 bortfaller ved den fremre ende. I mellomrommet mellom de gjenblivende sidevanger 34 er det innsatt den bakre ende av svingedelen 26 og svingbart opplagret ved hjelp av en sift 28 som går gjennom vangene 34 og en boring 38 (fig. 4 og 5) i den bakre ende. Leddforbindelsen av enden på bæreveggsiden av det ytre hengselledd 22 skjer i boringen 40 i vangelignende fremspring som på siden griper om enden på bæreveggsiden av det ytre hengselledd 22. Midtaksen til boringene 40 faller altså sammen med svingeaksen 30 til hengselleddet 22.
Svingebevegelsen til svingedelen 26 under åpnings-
og lukkebevegelsen blir tilveiebragt ved hjelp av en kobling med det indre hengselledd 24. Til dette formål har det indre hengselledd 24 en ut over svingeaksen 3 2 på bærearmsiden inn i bærearmens indre rettet forlengelse 44, som er dannet av to av det egentlige ledd på siden omkantede vange 46 og en parallelt til svingeaksen 32 mellom disse vanger forløpende stift 48. Denne stift griper inn i en langstrakt, slisslignende utsparing 50 i en under boringen 38 i ett stykke fra svingedelen 26 fremspringende ansats 52. På fig. 2 og, i forstørret målestokk på-fig. 4, er det vist inngrepet for stiften 48 i den slisslignende utsparing 50 i hengslets åpne stilling, og på fig. 3 er dette inngrep vist i hengslets lukkede stilling. Det fremgår at det dreier seg om koblinger i form av en kulisseforbindelse, da stiften 48 såvel forskyves som også dreier seg i utsparingen 50.
I de i hengslets åpne stilling (fig. 1 og 2) fra bærearmvangene 34 forover og oppover fremtredende områder 54 er svingedelen forstørret til omtrent det mål som tilsvare^ vange-nes ytterflater. I åpen stilling gir bærearmen 18 inklusive svingedelen 26 derfor inntrykk av en enhetlig lukket del, hvor-til i tillegg bidrar det faktum at den øvre begrensningsvegg for svingedelen 26 derved ligger i flukt med yttersiden til tverrveggen 36 til bærearmen, og de nedre skrå kanter til dens fremre fremspring 4 2 flukter med de tilsvarende fremre kanter på vangene 34. De bredere områder 54 har bortsett fra forbed-ring av utseendet også til hensikt å danne anslag som begrenser nedoversvingning for svingedelen 26 til den for åpen stilling nødvendige verdi. Tilsvarende anslag for lukket stilling er derimot ikke nødvendig, da derved det ytre hengselledd 22 ligger an mot bunnen til den som innstikningsbeger utformede døranslags-del 16.

Claims (5)

1. Hengsel for svingbar opplagring av en dørfløy eller en klaff på et møbel, med en på dørfløyen (14) henholdsvis klaffen anbringbar døranslagsdel i form av en forsenket i en utsparing i dørfløyens bakside festbar begerformet innstikksdel (16), og med en på en møbelbæreveggs (12) innside anbringbar bærevegganslagsdel i form av en avlang, innstillbart på en på en bærevegginns ide festbar montasjeplate (20) og i tverrsnitt omtrentlig U-formet bærearm (18) som vender mot bæreveggens innside med de frie ender av sine av U-ens ben dannede vanger (34), hvilke anslagsdeler er forbundne med hverandre ved hjelp av to med henholdsvis innstikksdelen (16) og bærearmen (18) svingbart koplede hengsellenker (22, 24), idet en av hengsellenkene (22) på bæreveggsiden er lagret i en svingbart på bærearmen (18) leddopplagret svingedel (26) som er drivkoplet med den andre, på bæreveggsiden direkte på bærearmen (18) svingbart lagrede hengsellenker (24) , karakterisert ved at svingedelen (26) ved sin inn i møbelet rettede ende er lagret mellom bærearmens (18) vanger (34) og rager frem utover bærearmens (18) mot dørfløyen vendte ende og kan svinges mellom en til dørfløyens lukkestilling tilordnet, oppsvinget og fra den bæreveggsidige svingeakse (32) for den andre hengsellenke (24) fjernet endestilling og en til dørfløyens åpenstilling tilordnet endestilling nærmere den nevnte bæreveggsidige svingeakse (32), og ved at den direkte på bærearmen (18) leddopplagrede andre hengsellenke (24) har en forbi den bærearmsidige svingeakse (32) og- inn i bærearmens indre fremspringende forlengelse (44) hvis frie ende med en kulisslignende forbindelse har dreibar og samtidig lengdeforskyvbar kopling med en likeledes inne i bærearmen liggende og mot forlengelsen (44) rettet ansats (52) på svingedelen (26).
2. Hengsel ifølge krav 1, karakterisert ved at forlengelsen (44) av den andre hengsellenke (24) dannes av to ombøyede og forbi den bærearmsidige svingeakse (32) forlengede vanger (46), hvorimellom det er anordnet en parallelt med svingeaksen (32) forløpende stift (48) som griper inn i en langstrakt slisslignende utsparing (50) i svingedelens (26) ansats (52) .
3. Hengsel ifølge krav 1 eller 2, karakterisert ved at tverrveggen (36) som forbinder de av U-benene dannede bærearmvanger (34), er fjernet i det mot dørfløyen vendte endeområde, og ved at svingedelen (26) der griper inn mellom vangene (34) og er svingbart opplagret ved hjelp av en stift (28) som går gjennom disse vanger (34) og gjennom den endedel av svingedelen som er rettet mot møbelets indre.
4. Hengsel ifølge krav 3, karakterisert ved at svingedelen (26) i sin mellom bærearmsvangene (34) liggende del omtrent har en bredde svarende til inneravstanden mellom bærearmsvangene (34), og ved at svingedelens fra vangene utragende del (54) er utvidet sideveis omtrent tilsvarende tykkelsen av vangene (34).
5. Hengsel ifølge krav 4, karakterisert ved at de i sideriss sette begrensninger av den fra vangene (34) utragende del av svingedelen (26) i hngselets åpningsstilling er i flukt med de tilsluttende begrensninger av bærearmen (18).
NO793652A 1978-12-02 1979-11-12 Moebelhengsel NO151165C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE2852229A DE2852229C2 (de) 1978-12-02 1978-12-02 Möbelscharnier

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO793652L NO793652L (no) 1980-06-03
NO151165B true NO151165B (no) 1984-11-12
NO151165C NO151165C (no) 1985-02-20

Family

ID=6056173

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO793652A NO151165C (no) 1978-12-02 1979-11-12 Moebelhengsel

Country Status (8)

Country Link
US (1) US4297763A (no)
AT (1) AT374237B (no)
DE (1) DE2852229C2 (no)
DK (1) DK508679A (no)
FI (1) FI61546C (no)
IT (1) IT1119529B (no)
NO (1) NO151165C (no)
SE (1) SE431005B (no)

Families Citing this family (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3916349A1 (de) * 1989-05-19 1990-11-22 Salice Arturo Spa Scharnier, vorzugsweise zur anlenkung einer tuer oder klappe an eine tragwand eines korpusteils
DE4009125A1 (de) * 1989-05-19 1991-09-26 Salice Arturo Spa Scharnier, vorzugsweise zur anlenkung einer tuer oder klappe an eine tragwand eines korpusteils
US6421965B2 (en) 1998-09-28 2002-07-23 Tomarco Contractor Specialties, Inc. Unitized seismic brace
US6247274B1 (en) * 1998-09-28 2001-06-19 Tomarco Contractor Specialties, Inc. Unitized seismic bracket with strength bend
US6050035A (en) 1998-09-28 2000-04-18 Tomarco Contractor Specialties, Inc. Unitized seismic bracket
US6698834B2 (en) * 2001-11-09 2004-03-02 Multiple Llc Seat connection mechanism
US7828380B2 (en) * 2004-01-13 2010-11-09 Series International, Llc Pew style seating assembly
US7204553B2 (en) * 2004-01-13 2007-04-17 Multiple Llc Pew or bench with pivoting seat
US11026515B2 (en) 2018-11-15 2021-06-08 Series International, Llc Beam seating system

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2954578A (en) * 1957-06-06 1960-10-04 Nels H Nyquist Hinges
AT276147B (de) * 1968-03-04 1969-11-10 Alfred Grass Kg Metallverarbei Türscharnier
CH499713A (de) * 1968-03-18 1970-11-30 Lautenschlaeger Kg Karl Möbelscharnier
AT341909B (de) * 1973-12-07 1978-03-10 Blum Gmbh Julius Weitwinkelscharnier
DE2613661C2 (de) * 1976-03-31 1982-11-04 Paul Hettich & Co, 4983 Kirchlengern Gelenkhebel für ein Möbelscharnier
AT353138B (de) * 1976-06-04 1979-10-25 Blum Gmbh Julius Schnappscharnier, insbesondere fuer moebeltueren
AT368240B (de) * 1976-11-23 1982-09-27 Blum Gmbh Julius Schnappscharnier

Also Published As

Publication number Publication date
AT374237B (de) 1984-03-26
IT1119529B (it) 1986-03-10
DK508679A (da) 1980-06-03
SE431005B (sv) 1983-12-27
IT7969252A0 (it) 1979-11-21
US4297763A (en) 1981-11-03
ATA681179A (de) 1983-08-15
NO151165C (no) 1985-02-20
DE2852229A1 (de) 1980-06-19
SE7909794L (sv) 1980-06-03
DE2852229C2 (de) 1984-11-15
FI61546C (fi) 1982-08-10
FI61546B (fi) 1982-04-30
NO793652L (no) 1980-06-03
FI793269A (fi) 1980-06-03

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US5882099A (en) Retaining fastening for a flap hinged around a horizontal swivel axis to a top panel of a cupboard
US4163344A (en) Oven hinge mechanism including cam balance modifier
US4514021A (en) Cabinet with double door consisting of an inner door and an outer door
US8006580B2 (en) Lifting device for a two-leaf folding flap
US20020108311A1 (en) Lifting apparatus for a two-leaf folding flap
US20080216289A1 (en) Lifting Device for a Two-Leaf Folding Door
NO151165B (no) Moebelhengsel
US20050017224A1 (en) Lifting apparatus for a two-leaf folding flap or folding door
NO167594B (no) Svingeskyvedoer for kjoeretoey.
JP2010133234A (ja) 隠蔽式ドアヒンジ
NO174976B (no) Svingbar innglassingskonstruksjon for altaner
RU2005119884A (ru) Элемент шарнирного крепления для окон и дверей с открывающейся створкой и поворотной открывающейся створкой
GB2235723A (en) Device for effecting semi-automatic opening and closing of doors arranged for pivoting about a horizontal axis
NO874646L (no) Stoettearm for aapnbare vinduer, doerer o.l.
JP2635002B2 (ja) 家具用ヒンジ
US1838898A (en) Hinge
US4332053A (en) Concealed hinge for doors, flaps, or the like
US3470579A (en) Hinge for furniture doors generally,with the possibility of 180 rotation
US3667162A (en) Rocking-swinging window leaf
US3017926A (en) Bi-fold door assembly
US2220766A (en) Door control device
US5036565A (en) Hinge, preferably for hinging a door or flap to a carrying wall of a furniture corpus
US4091501A (en) Cantilever hinge
US4584738A (en) Crosslink hinge with a greater opening outthrust
NO874648L (no) Stoettearm for aapnbare vinduer, doerer o.l.