SE431005B - Gangjern - Google Patents

Gangjern

Info

Publication number
SE431005B
SE431005B SE7909794A SE7909794A SE431005B SE 431005 B SE431005 B SE 431005B SE 7909794 A SE7909794 A SE 7909794A SE 7909794 A SE7909794 A SE 7909794A SE 431005 B SE431005 B SE 431005B
Authority
SE
Sweden
Prior art keywords
support arm
hinge
pivot
pieces
door
Prior art date
Application number
SE7909794A
Other languages
English (en)
Other versions
SE7909794L (sv
Inventor
R Lautenschleger
Original Assignee
Lautenschlaeger Kg Karl
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Lautenschlaeger Kg Karl filed Critical Lautenschlaeger Kg Karl
Publication of SE7909794L publication Critical patent/SE7909794L/sv
Publication of SE431005B publication Critical patent/SE431005B/sv

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E05LOCKS; KEYS; WINDOW OR DOOR FITTINGS; SAFES
    • E05DHINGES OR SUSPENSION DEVICES FOR DOORS, WINDOWS OR WINGS
    • E05D3/00Hinges with pins
    • E05D3/06Hinges with pins with two or more pins
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E05LOCKS; KEYS; WINDOW OR DOOR FITTINGS; SAFES
    • E05YINDEXING SCHEME ASSOCIATED WITH SUBCLASSES E05D AND E05F, RELATING TO CONSTRUCTION ELEMENTS, ELECTRIC CONTROL, POWER SUPPLY, POWER SIGNAL OR TRANSMISSION, USER INTERFACES, MOUNTING OR COUPLING, DETAILS, ACCESSORIES, AUXILIARY OPERATIONS NOT OTHERWISE PROVIDED FOR, APPLICATION THEREOF
    • E05Y2900/00Application of doors, windows, wings or fittings thereof
    • E05Y2900/20Application of doors, windows, wings or fittings thereof for furniture, e.g. cabinets
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
    • Y10TTECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER US CLASSIFICATION
    • Y10T403/00Joints and connections
    • Y10T403/32Articulated members
    • Y10T403/32606Pivoted

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Hinges (AREA)
  • Heat Sensitive Colour Forming Recording (AREA)
  • Polyesters Or Polycarbonates (AREA)

Description

"?9Ü979¿F*5* '“ i Till grund för den föreliggande uppfinníngen_ligger därför upp- giften att vidareutveckla de Wide fyrlänkgångjärnen på sådant sätt - att de utan ökning av deras dimensioner även kan användas för an- *i slutning nv dörrar eller klaffar till skåpkroppen, då det i skåpet' finns utdragselement med mot skåpets fria inre vidd svarande bredd.
Med utgångspunkt från ett gångjärn av det inledningsvis angivna slaget kommer i enlighet med uppfinningen denna uppgift att lösas genom att den längst bort från den bärande väggen belägna gångjärns- länken vid'sin mot den bärande väggen vända sida är ledbart förbun- den med en å sin sida svängb rt med en stelt på den bärande väggen fastsatt bärväggsanslagsdel förenad svängbar del, och att denna svängbara del är i arbetsavseende så kopplad till den inre gång- järnslänk som ligger närmare bärväggen, att den åt den bärande väggen vända sidan på den yttre gångjärnslänkens svängningsaxel i gångjärnets öppningsläge har ett minimalt och i gångjärnets stängningsläge har ett maximalt avstånd från den åt bärväggssidan vända svängningsaxeln på den inre gångjärnslänken. I det kända fyrlänksgångjärnets kedja av länkar är även praktiskt taget ett ytterligare arbetselement i form av' den svängbara delen inbyggt och tilldelar vid öppningsrörelsen dörr- anslagsdelen en ytterligare rörelsekomposant, som räcker till för att i det helt öppnade läget ställa dörrhalvans innerkant i sidled bred- vid skåpkroppens fria inre rum. Infogandet av en ytterligare länkdel, som alstrar den ytterligare rörelsekomposonten, mellan den yttre gång- järnslänken och bärarmen skulle dock utan ytterligare åtgärder medföra den verkan att gångjärnets kedja av länkar skulle uppvisa två frihets- grader, dvs gångjärnet kommer icke längre att utföra några definierade iöppningsrörelser. Genom arbetskopplingen av den ytterligare svängbara delen med den inre gångjärnslänken kommer gångjärnets kinematik emeller- tid att återföras till en arbetskedja med en frihetsgrad, varigenom gångjärnet enligt den föreliggande uppfinningen kommer att utföra en tvungen öppningsrörelse, som emellertid numera fyller den uppställda fordran ifråga om läget av dörrhalvornas innerkanter.
När det enligt uppfinningen utbildade gångjärnets anslagsdel på den bärande väggen har den vid fyrlänkgångjärn vanliga formen av en långsträckt bärarm med i tvärsnitt ungefär U-form och med de fria ändarna på de av U-skänklarna bildade vangstyckena vettande mot den bärande väggen, där den nämnda bärarmen är fastsatt, så är företrädes- vis utbildningen sådan, att den svängbara delen är svängbart ansluten I) f; a' 'M »- m L; v* ..-- * ' 1. 1 ~ till bärarmen omkring en'svängningsaxel som är parallell med gång- järnslänkarnas svängningsaxlar åt bärarmssidan och förskjuten i rikt- ning mot skåpkroppens inre, och att den direkt till bärarmen anslutna inre gångjärnslänken uppvisar en via sin åt bärarmssidan befintliga svängningsaxel in i börarmens inre utskjutande förlängning, vars fria ände är kopplad med en likaledes i bärarmens inre liggande ansats på den svängbara delen såsom en slags kulissförbindelse, så att den är vridbar och samtidigt längdförskjutbar.
Den inre gångjärnslänkens förlängning bildas vid en föredragen ut- föringsform av uppfinningen av två sidovangstycken som icke är kant- ställda och bildas av förlängningar utöver denåt bärarmssidan liggande svängningsaxeln, och mellan dessa vangstycken har anordnats ett paral- lellt med svängningsaxeln gående stift, som ingriper i en långsträckt slitsartad urtagning i den svängbara delens ansats.
För att i det öppna läget erhålla ett såvitt möjligt slutet ut- seende av gångjärnet sker den svängbara delens anslutning till bärarmen på sådant sätt att den tvärvägg som förbinder bärarmens av U-skänklarna bildade vangstycken är bortskuren inom det ändområde som ligger mot dörrsidan och att den svängbara delen där ingriper mellan vangstyckena och är lagrad svängbar genom en av dessa vangstycken och ett stift som går genom dess inre ände.
Därvid har den svängbara delen då i sina mellan bärarmens sida- vangstycken liggande områdena ungefär den bredd som svarar mot det fria inre avståndet mellan bärarmen och vangstyckena, och dess i gång- järnets öppningsläget från vangstyckena framträdande områd na har i sidled breddats med ungefär tjockleken av vangstyckena.
Därutöver rekommenderas att även låta de i sidovy sedda begräns- ningarna av det från vangstyckena framträdande området av den sväng- bara delen i gångjärnets öppetläge övergå i bärarmens anslutande be- gränsningar i linje med dessa. Genom dessa åtgärder ernås att den svängbara delen i öppetläget anpassas till bärarmens form på sådant sätt att bärarmen och den svängbara delen verkar som en enda kompakt upp- byggnadsdel.
För att uppfinningen skall förstås bättre hänvisas till den efterföljande beskrivningen, som visar ett utföringsexempel, tagen i samband med de bifogade ritningarna. - Fig 1 är en perspektivvy av ett gångjärn utbildat enligt uppfinningen och i öppningsläge. - Fig 2 är en sektíonsvy tagen i pilarnas riktning efter linjen 2-2. - Fig 3 ?9e9?9@-5 är en sektionsvy av liknande slag som fig 2 men med gångjärnet i stängningsläge. - Fig 4 är en vy, delvis i sektion, av den svängbaro delen och den inre gångjärnslänken í det i fig 1 och 2 visade gång- _järnet. - Fig 5 är en perspektivvy av den svängbara delen; - Fig 6 är en perspektivvy av den inre gångjärnslänken hos det i fig 1-3 vi- sade gångjärnet.
I fig 1-3 visas det i sin helhet med 10 betecknade gångjärnet an- ordnat på den bärande väggen 12 i en möbel, varvid den som i en urtag- ning i dörrhalvan 14 fastsatta instickslådan 16 utbildade dörranslags- delen och den tillhörande dörrhalvan endast antytts schematiskt genom streckpunkterade linjer. Den som en långsträckt bärarm 18 utbildade bär- väggsanslagsdelen är på vanligt sätt ínställbart fasthållen på en på den bärande väggen 12 fastsatt monteringsplatta 20. Gångjärnets 10 bärarm 18 är via två vid sina ändar i varje fall svängbart på den tillhörande gångjärnsdelen anslutna gångjärnslänkar 22 och 24 kopplad till dörranslagsdelen 16, varvid den inre gångjärnslänk 24 som ligger närmare den bärande väggen 12 är direkt lagrad på den över den bärande väggens ändkant framskjutande änden på bärarmen 18, och den andr längre bort från den bärande väggen belägna yttre gångjärnslänken 22 är lagrad på en å sin sida svängbart till bärarmen 18 ansluten svängbar del 26. Gångjärnslänkarnas åt dörren och den bärande väggen vettande svängningsaxlar är därvid samtliga parallella med varandra och med gångjärnets tänkta i rummet vandrande svängningsaxel. Sättet för fast- sättningen av monteringsplattan 20 på den bärande väggen 12, av instícks- lådan 16 på dörrhalvan 14 och av bärarmens 18 inställbara upp- bärande på monteringsplattan 20 sker på det för de kända fyrlänk- gångjärnen vanliga sättet, och torde därför icke behöva omtalas när- mare i det föreliggande sammanhanget.
Nytt och för uppfinningen väsentliga är emellertid den indirekta anslutningen av den yttre gångjärnslänkens 22 åt.den bärande väggen vända ändes anslutning till bärarmen 18 via den svängbara delen 26.
Gångjärnet kommer härigenom att praktiskt taget bli ett femlänk- gångjärn, eftersom den svängbara delen 26 å sin sida är ansluten sväng- bart till bärarmen 182 En länkanordning med fem element med uteslutan- de svängbart kopplade länkelement skulle emellertid uppvisa två fri- hetsgrader, vilket vid ett möbelgångjärn, där det fordras defini- erade dörröppnings- och stängningsrörelser, icke är tillåtet, eftersom en dylik definierad rörelse endast är_given vid länkmekanismer med en frihetsgrad. Den svängbara delen 23 är därför dessutom i arbetsav- seende kopplad till den inre gångjärnslänken 24 på längre fram närmare vensvyr-5 angivet sätt, varigenom gångjärnets 10 länkmekanism på erforderli;t sätt har återförts till en frihetsgrad. Den svängbara delen 26 er- sätter praktiskt taget den vid vanliga fyrlänkgångjärn uppåt och framåt krökta främre delen på bärarmen 18, på vilken annars den yttre gångjärnslänkens mot den bärande väggen vända ände är lagrad. I gång- järnets stängningslöge (fíg 3) har den svängbara delen 26 därför även ett läge som svarar mot denna krökta bärarmsände. För att emellertid kunna i öppningsläget (fig 1 och 2) försätta dörrhalvan 24 helt borta ur skåpkroppans fria innerrumsprofil i sidled och framför den bärande väg- gen har den normala krökta gångjärnsdelen så att säga avskilts från bärarmen och därför vid 28 svängbart anslutits till bärarmen på sådant sätt att den yttre gångjärnslänkens 22 åt den bärande väggen vända sväng- ningsaxlar 30 och 32 genom den svängbara delen 26 styres på sådant sätt, att det i ütningsläget givna avståndet a] vid öppningsrörelsen förkor- tas till avståndet a2, varvid den i rät vinkel mot den bärande väggens plansída riktade räreslekomposanten överföres till den yttre gångjärnslänken 22 och från denna till dörranslagsdelen 16. Härigenom kommer även densammas dörrsidíga svängningsaxel att färskjutas i denna riktning, och detta har till följd att dörrhalvans 14 innerkant i öpp- ningsläget fortfarande är förskjuten med ett mått b (fig 2) i förhållan- de till den bärande väggens 12 ínnerkant. Dörrhalvan 14 sträcker sig således i äppningsläget icke längre in i skåpkroppens fria rumspro- fil och Utdragbara anordningar av vilka som helst slag kan inbyggas med hela bredden av skåpets fria innerutrymme.
Konstruktivt är den svängbara delens 26 anslutning till bärarmen löst på sådant sätt - såsom angivits - att den vanliga bärarmens krök- ta del har bortfallit, så att inom det främre ändområdet praktiskt taget endast sidovangstyckena 34 kvarstår på den inom det bakre området i tvärsnitt U-formíga bärarmen 18 dvs även bärarmens vang- stycken 34 förbindande och mot U-listen svarande tvärvägg 36 bort- faller vid den främre änden. 1 mellanrummet mellan de kvarstående sidovangstyckena 34 är den svängbara delens 26 bakre ände införd och är lagrad svängbar medelst ett stift 28, som går genom vangstyckena 34 och en urborrning 38 (fig 4 och 5) i delens 26 bakre ände. Anslut- ningen till den yttre gångjärnslänkens 22 åt den bärande väggen vända ände sker genom urborrningar 40 i utsprång 42, som omger den yttre gångjärnslänkens 22 åt den bärande väggen vända ände såsom vangstycken.
Urborrningarnas 40 mittaxellinje sammanfaller sålunda med gångjärns- länkens 22 svängningsaxel 30. ?9Ü9?9le-5 Den svängbara delens 26 svängníngsrörelse under öppningse och stängningsrörelsen åstadkommes genom en koppling till den inre gångjärns- länken 24. För detta ändamål har den inre gångjärnslänken 24 en för- längning 44, som sträckersig utöver den åt den bärande väggens sida belägna svängníngsaxeln 32 in i bärarmens inre och som bildas av två från den egentliga länken i sidled omböjda vangstycken 46 och ett parallellt med svängningsaxeln 32 mellan dessa vangstycken gående stift 48. Detta stift 48 ingriper i en långsträckt slitsartad urtag- níng 50aí en under urborrningen 38 i ett stycke från den svängbarae delen 26 framskjutande ansats 52. I fig 2 och - i större skala - i _ fig 4 har visats detta stifts 48 ingrepp i den slitsartade urtaghingen ' 50 i gångjärnets öppningsläge, och i fig 3 visas ingreppet i gångjär- nets stängningsläge. Det är tydligt att det är fråga om en koppling i form av en kulissförbindelse, eftersom stiftet 48 såväl förskjutes som vrids i urtagningen 50. 7 I de områden 54 som i gångjärnets äppningsläge (fig 1 och 2) sträcker sig framåt och uppåt från bärarmens vangstycken 34 har den svängbara delen breddats med ett mått som är ungefär lika med måttet över vangstyckenas 34 ytterytor. I öppningsläget erbjuder bärarmen 18 mflwweænwäflmaæhnßdhßrmefifihgflfimbfliod härtill bidrar vidare det förhållandet att den svängbara delens 26 övre begränsníngsvägg då ligger jämns med tvärväggen 36 på bärarmen och att de nedre snedställda kanterna på densammas främre utsprång 42 ligger jämns.med de motsvarande främre kanterna på vangstyckena 34. De breddade områdena 54 har förutom uppgiften att förbättre ut- seendet även funktionen att tjänstgöra som anslag, som begränsar den svängbara delens 26 nedågsvängning till det för öppningsläget erfor- derliga värdet. Motsvarande anslag för stängníngsläget erfordras dock icke, eftersom då den yttre gångjärnslänken 22 anligger mot bottnen på den som en instickslåda utbildade dörranslagsdelen 16.

Claims (5)

P a t e n t k r a v
1. Gångjärn för svängbar ans1utning av en dörrha1va (14) e11er en 1ucka ti11 en möbe1kropp och bestående av en på dörrha1van respektive 1uckan anbringbar dörrans1agsde1 i form av en instickslåda (16), som är fäst i försänkt 1äge på dörrha1vans (14) baksida, och en på innerytan ti11 en bärande vägg (12) i möbe1kroppen anbringbar bärväggsans1agsde1 bestående av en 1ångsträckt och i tvärsnitt väsent1igen U-formad bärarm (18), där de fria ändarna på U-skänkiarna biidar vangstycken (34), och bärarmen (18) är vänd mot den bärande väggens inneryta och är instä11bart fäst i en pâ bärväggens inneryta fäst montagep1atta (20), och där bärarmen (18) och insticks1âdan (16) med hjä1p av tvâ stycken å ena sidan med insticks1ådan (16) och ä andra sidan med bärarmen (18) svängbart ans1utna gångjärns1änkar (22, 24) är förbundna med varandra, varvid en av gångjärns1änkarna på bärväggssidan är 1agrad i en i sin tur mot bärarmen (18) svängbar svängde1 (26), vi1ken på bärväggssidan är ans1uten ti11 den direkt i bärarmen (18) svängbart 1agrade gångjärns- iänken (24), k ä n n e t e c k n a t av att svängde1en (26) vid sin mot det inre av möbelkroppen vända ände är lagrad me11an bärarmens (18) vangstycken (34) och utgår från bärarmens (18) ände vid dörrha1van och är svängbar me11an ett i dörrha1vans (14) stängda 1äge uppsvängt 1äge, där svängde1en (26) är av1ägsnad från den andra gângjärns1änkens (24) svängaxei (32) och ett änd1äge vid dörrhaivans (14) öppna 1äge, där svängde1en (26) är be1ägen närmare den andra gângjärns1änken (24) svängaxe1 på bärvägsssidan, och av att den direkt med bärarmen (18) iedförbundna andra gângjärns1änken (24) är utformad med en för1ängning (44), som via sin svängaxei (32) på bärarmsssidan sträcker sig in i bärarmens inre, och vars fria ände är kopp1ad ti11 en 1ika1edes i bärarmens inre 1iggande ansats (52) på svängde1en (26) och är såväl vridbar som samtidigt 1ängdförskjutbar såsom en ku1issförbinde1se.
2. Gângjärn enl1gt patentkravet l, k ä n n e t e c k n a t av att den andra gångjärnslänkens (24) förlängn1ng b1ldas av tvâ stycken omböjda och ut över den åt bärarmssídan förlagda svängn1ngsaxeln (32) förlängda vangstycken (46), mellan vilka ett med svängn1ngsaxeln (32) parallellt gående st1ft (48) är anordnat, vilket stift 1ngr1per 1 en lângsträckt, slitsartad urtagning (50) 1 svängdelens (26) ansats (52).
3. Gångjärn enligt patentkravet l eller 2, k ä n n e t e c k - n a t av att bärarmens (l8) av U-skänklar bíldade vangstycken (34), som är förbundna medelst en tvärvägg (36) är bortskurna 1 det mot dörrhalvan vända ändomrâdet, och av att svängdelen (26) där ingriper mellan vangstyckena (34) och är lagrad med hjälp av ett stift (28), som sträcker s1g genom dessa vangstycken (34) och möbel kroppens 1nre.
4. Gångjärn enl1gt patentkravet 3, k ä n n e t e c k n a t av att svängdelen (26) 1nom sina mellan bärarmens (l8) sidovangstycken (34) l1ggande områden har ungefär samma bredd som det fr1a inneravståndet mellan bärarmens vangstycken (34), och av att svängdelens från vangstyckena (34) utskjutande omrâde (54) har en bredd, som ökats med ungefär samma mått som vangstyckenas (34) bredd.
5. Gângjärn enligt patentkravet 4, k ä n n e t e c k n a t av att de 1 s1dovy sedda begränsn1ngarna 1 fråga om svängdelens (26) från vangstyckena (34) utskjutande områden 1 gângjärnets öppn1ngsläge övergår 1 bärarmens (l8) anslutande begränsn1ngar, så att begränsn1ngarna l1gger jäms med varandra.
SE7909794A 1978-12-02 1979-11-27 Gangjern SE431005B (sv)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE2852229A DE2852229C2 (de) 1978-12-02 1978-12-02 Möbelscharnier

Publications (2)

Publication Number Publication Date
SE7909794L SE7909794L (sv) 1980-06-03
SE431005B true SE431005B (sv) 1983-12-27

Family

ID=6056173

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE7909794A SE431005B (sv) 1978-12-02 1979-11-27 Gangjern

Country Status (8)

Country Link
US (1) US4297763A (sv)
AT (1) AT374237B (sv)
DE (1) DE2852229C2 (sv)
DK (1) DK508679A (sv)
FI (1) FI61546C (sv)
IT (1) IT1119529B (sv)
NO (1) NO151165C (sv)
SE (1) SE431005B (sv)

Families Citing this family (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE4009125A1 (de) * 1989-05-19 1991-09-26 Salice Arturo Spa Scharnier, vorzugsweise zur anlenkung einer tuer oder klappe an eine tragwand eines korpusteils
DE3916349A1 (de) * 1989-05-19 1990-11-22 Salice Arturo Spa Scharnier, vorzugsweise zur anlenkung einer tuer oder klappe an eine tragwand eines korpusteils
US6247274B1 (en) * 1998-09-28 2001-06-19 Tomarco Contractor Specialties, Inc. Unitized seismic bracket with strength bend
US6050035A (en) 1998-09-28 2000-04-18 Tomarco Contractor Specialties, Inc. Unitized seismic bracket
US6421965B2 (en) 1998-09-28 2002-07-23 Tomarco Contractor Specialties, Inc. Unitized seismic brace
US6698834B2 (en) * 2001-11-09 2004-03-02 Multiple Llc Seat connection mechanism
US7828380B2 (en) * 2004-01-13 2010-11-09 Series International, Llc Pew style seating assembly
US7204553B2 (en) * 2004-01-13 2007-04-17 Multiple Llc Pew or bench with pivoting seat
US11026515B2 (en) 2018-11-15 2021-06-08 Series International, Llc Beam seating system
CN113788378A (zh) * 2021-10-27 2021-12-14 通力电梯有限公司 用于电梯的控制柜和电梯

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2954578A (en) * 1957-06-06 1960-10-04 Nels H Nyquist Hinges
AT276147B (de) * 1968-03-04 1969-11-10 Alfred Grass Kg Metallverarbei Türscharnier
CH499713A (de) * 1968-03-18 1970-11-30 Lautenschlaeger Kg Karl Möbelscharnier
AT341909B (de) * 1973-12-07 1978-03-10 Blum Gmbh Julius Weitwinkelscharnier
DE2613661C2 (de) * 1976-03-31 1982-11-04 Paul Hettich & Co, 4983 Kirchlengern Gelenkhebel für ein Möbelscharnier
AT353138B (de) * 1976-06-04 1979-10-25 Blum Gmbh Julius Schnappscharnier, insbesondere fuer moebeltueren
AT368240B (de) * 1976-11-23 1982-09-27 Blum Gmbh Julius Schnappscharnier

Also Published As

Publication number Publication date
US4297763A (en) 1981-11-03
DE2852229C2 (de) 1984-11-15
AT374237B (de) 1984-03-26
DE2852229A1 (de) 1980-06-19
NO793652L (no) 1980-06-03
FI61546C (fi) 1982-08-10
NO151165B (no) 1984-11-12
FI61546B (fi) 1982-04-30
IT1119529B (it) 1986-03-10
IT7969252A0 (it) 1979-11-21
SE7909794L (sv) 1980-06-03
NO151165C (no) 1985-02-20
DK508679A (da) 1980-06-03
FI793269A (fi) 1980-06-03
ATA681179A (de) 1983-08-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US7275284B2 (en) Damping device
CA2307242C (en) A hidden hinge, in particular for doors and/or for furniture wings
SE431005B (sv) Gangjern
BR0002683A (pt) Articulação para abertura de estrura de porta ou de janela
ATE320539T1 (de) Mehrgelenkscharnier
WO2003104592A3 (en) COVERED HINGE HINGE
US1838898A (en) Hinge
US3017926A (en) Bi-fold door assembly
US2901766A (en) Door hinge
US5033160A (en) Hinge, preferably for hinging a door or flap to a carrying wall of a furniture corpus
US6243919B1 (en) Hinge, especially for doors or windows
US880697A (en) Hinge.
US4091501A (en) Cantilever hinge
JPH0730649B2 (ja) ドア、或いは、フラップを家具本体の支持壁にヒンジ止めするためのヒンジ
PT1266115E (pt) Unidade de ferragem para uma janela ou uma porta
CA2045302C (en) Hinge
US862550A (en) Hinge.
US5201096A (en) Hinge
CN216476875U (zh) 房间木门缓冲器
ATE33285T1 (de) Weitwinkelscharnier.
US1089449A (en) Telephone-booth door.
PL129928U1 (pl) Zawias drzwiowy uchylno-obrotowy posiadający mechanizm regulacji siły
GB761447A (en) Improvements in or relating to sliding doors, panels and the like, and fittings therefor
RU2010933C1 (ru) Мебельная фиксирующая петля
JPH11107618A (ja) すべり出しヒンジ