NL8503062A - Portaal voor het laden van stortgoed in schepen. - Google Patents

Portaal voor het laden van stortgoed in schepen. Download PDF

Info

Publication number
NL8503062A
NL8503062A NL8503062A NL8503062A NL8503062A NL 8503062 A NL8503062 A NL 8503062A NL 8503062 A NL8503062 A NL 8503062A NL 8503062 A NL8503062 A NL 8503062A NL 8503062 A NL8503062 A NL 8503062A
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
loading
trolley
conveyor belt
length
arm
Prior art date
Application number
NL8503062A
Other languages
English (en)
Original Assignee
Phb Someral
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Phb Someral filed Critical Phb Someral
Publication of NL8503062A publication Critical patent/NL8503062A/nl

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65GTRANSPORT OR STORAGE DEVICES, e.g. CONVEYORS FOR LOADING OR TIPPING, SHOP CONVEYOR SYSTEMS OR PNEUMATIC TUBE CONVEYORS
    • B65G21/00Supporting or protective framework or housings for endless load-carriers or traction elements of belt or chain conveyors
    • B65G21/10Supporting or protective framework or housings for endless load-carriers or traction elements of belt or chain conveyors movable, or having interchangeable or relatively movable parts; Devices for moving framework or parts thereof
    • B65G21/14Supporting or protective framework or housings for endless load-carriers or traction elements of belt or chain conveyors movable, or having interchangeable or relatively movable parts; Devices for moving framework or parts thereof to allow adjustment of length or configuration of load-carrier or traction element
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65GTRANSPORT OR STORAGE DEVICES, e.g. CONVEYORS FOR LOADING OR TIPPING, SHOP CONVEYOR SYSTEMS OR PNEUMATIC TUBE CONVEYORS
    • B65G47/00Article or material-handling devices associated with conveyors; Methods employing such devices
    • B65G47/74Feeding, transfer, or discharging devices of particular kinds or types
    • B65G47/94Devices for flexing or tilting travelling structures; Throw-off carriages
    • B65G47/95Devices for flexing or tilting travelling structures; Throw-off carriages adapted for longitudinal delivery
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65GTRANSPORT OR STORAGE DEVICES, e.g. CONVEYORS FOR LOADING OR TIPPING, SHOP CONVEYOR SYSTEMS OR PNEUMATIC TUBE CONVEYORS
    • B65G67/00Loading or unloading vehicles
    • B65G67/60Loading or unloading ships
    • B65G67/606Loading or unloading ships using devices specially adapted for bulk material

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Ocean & Marine Engineering (AREA)
  • Aviation & Aerospace Engineering (AREA)
  • Ship Loading And Unloading (AREA)
  • Leg Units, Guards, And Driving Tracks Of Cranes (AREA)
  • Loading Or Unloading Of Vehicles (AREA)
  • Structure Of Belt Conveyors (AREA)

Description

• i -1- 25150/CV/tv
Korte aanduiding: Portaal voor het laden van stortgoed in schepen.
De buiding uitvinding heeft betrekking op een portaal voor het beladen van schepen met stortgoed, waarbij het produkt wordt verplaatst 5 met behulp van een transportband, die zelf wordt gedragen door wagentjes of draagstations, die verrijdbaar zijn op een metalen laadarm, die tijdens bedrijf dwars boven het vaartuig verloopt.
In het geval van schepen van gebruikelijke tonnage werkt een dergelijk mechanisme op tevredenstellende wijze door middel van 10 twee hoofdvarianten met betrekking tot de aanpassing van de nuttige lengte van de arm aan de dwarsafmetingen van het vaartuig.
Een eerste oplossing bestaat uit het in werking stellen van een laadwagentje, dat ingrijpt op een gekozen plaats van de lengte van de band en tot effect heeft de band op deze plaats te heffen, ten 15 einde het materiaal bij het uiteinde van de zo tot stand gebrachte helling te storten. Deze oplossing geeft het nadeel een arm in stand te houden, welke de maximale lengte bezit en waarvan slechts een gedeelte effectief nuttig is terwijl de draagstations en de transportband over deze gehele lengte lopen. Daar dit systeem van laadwagentje reeds een helling van 20 de band met zich meebrengt volgt hier bovendien uit, dat het niet meer mogelijk is de arm zelf te hellen, want men zal de totale helling voor welke het materiaal niet meer door de band zal worden getransporteerd bereiken of overschrijden.
Een tweede oplossing bestaat uit het gebruiken van een 25 telescopische laadarm, waarvan een gedeelte in lengterichting schuift in een ander gedeelte zodanig dat aan de draagstations een verplaatsings-weg wordt gegeven, welke de geschikte lengte heeft bij iedere laad-handeling. De bovengenoemde nadelen zijn hierbij vermeden, maar daarentegen is het noodzakelijk bij de achterzijde van de steunconstructie 30 van de arm te voorzien in een ruimte overeenkomend met de terugtrekbare lengte van het schuifbare gedeelte, hetgeen natuurlijk een ernstig probleem met betrekking tot de vereiste plaatsruimte met zich meebrengt.
De huidige uitvinding brengt voor het bovengeschetste probleem een derde oplossing, welke al bovengenoemde nadelen vermijdt.
35 Volgens de oplossing van de uitvinding wordt de transport band van constante lengte gedragen door een aantal gelijke draagstations, die met elkaar zijn verbonden door buigzame verbindingsorganen van con- o ;· · ; > • Λ.
-2- 25150/CV/tv stante lengte, waarbij de eerste van deze stations, dat wil zeggen die, die het meest naar voren is gelegen op de laadarm, verbonden is met een wagentje, dat de rol van laadwagentje speelt, en die eveneens rollend op de rolbaan van de draagstations is aangebracht, terwijl de draagband bij 5 de uitgang van dit laadwagentje gaat om een vast met het wagentje verbonden omleidstation, en verder een vast station is aangebracht bij het uiteinde van de arm, een en ander zodanig, dat door de eenvoudige verplaatsing van het laadwagentje men de relatieve afstand van de draagstations wijzigt en dientengevolge de actieve lengte van de band, waarbij de 10 variaties van deze actieve lengte ten opzichte van de totale constante lengte zal worden gecompenseerd door de verplaatsting van het omleidstation.
Men bezit zo een inrichting waarvan de transporteur geheel horizontaal is en een variabele actieve lengte heeft over de gehele 15 lengte van de arm, die echter een vaste ruimte in beslag neemt.
De uitvinding zal hieronder nader worden uiteengezet aan de hand van een in bijgaande figuren weergegeven uitvoeringsvoorbeeld van de constructie volgens de uitvinding.
Figuur 1 toont een aanzicht op een laadportaal volgens de 20 uitvinding.
Figuur 2 toont schematisch het systeem volgens de uitvinding in de geheel ontplooide stand.
Figuur 3 toont een met figuur 2 overeenkomend aanzicht in een teruggetrokken stand.
25 Figuur 4 toont meer gedetailleerd de laadwagen en daarbij behorende onderdelen.
Zoals weergegeven in figuur 1 omvat het portaal volgens de uitvinding enerzijds een steunconstructie 1, welke in het hier weergegeven uitvoeringsvoorbeeld vast is opgesteld, maar die uiteraard op gebruikelijke 30 wijzen over rails langs een kade 2 verrijdbaar kan zijn.
Het portaal omvat verder een laadarm 3, die enerzijds ten opzichte van de draagconstructie 1 kan verzwenken oir. een vertikale as 4 en anderzijds ten opzichte van het portaal meer of minder omhoog kan worden verzwenkt om een horizontale as 5 met behulp van op zichzelf 35 bekende middelen.
De lengte van de arm 3 is ten minste gelijk aan de breedte van een vaartuig 6 met het oog op het beladen van dit vaartuig met een ·: - . Λ : ) /, * a .
-3- 25150/CV/tv stortmateriaal, dat wordt getransporteerd met een schematisch aangeduide transportband 7 met behulp waarvan het stortmateriaal kan worden toegevoerd aan een in hoogterichting instelbare laadinrichting die verplaatsbaar is tussen een voorste stand AV en een achterste stand AP.
5 Meer in het bijzonder betreft de uitvinding middelen, die in het bijzonder bestemd zijn om deze verplaatsing tussen de voorste en achterste standen van het afvoerpunt van de transportband 7 toe te staan.
Zoals meer in het bijzonder is weergegeven in de figuren 10 2 en 3 wordt hiertoe het bovenste gedeelte 7a van de transportband 7 gedragen door wagentjes 8, welke op op zich bekende wijze zijn samengesteld uit een gestel 9, dat wordt ondersteund met behulp van rollen 10, die verrijdbaar zijn op een rolbaan 11, die is aangebracht op de laadarm 3.
15 De band 7a zelf wordt ondersteund door schematisch aange duide rolgroepen 12, die op iedere slede zodanig zijn verdeeld, dat een concave zone wordt gevormd, waarvan de vorm wordt aangenomen door de band 7a. Deze vormgeving is gebruikelijk en het zal dan ook overbodig zijn de gedetailleerde uitvoering hiervan nader te beschrijven.
20 Volgens de uitvinding zijn de wagentjes 8 met elkaar verbonden door buigzame verbindingsorganen 13 van constante lengte tussen ieder stel wagentjes, waarbij het achterste wagentje door dit verbindingsorgaan 13 is verbonden met een vast punt 14 van de arm, terwijl het meest vooropliggende wagentje door zijn verbindingsorgaan 13 is 25 verbonden met een loswagentje 15, dat zelf verrolbaar is op dezelfde rolbaan 11 en is voorzien van een tweetal stellen omleidrollen 16 respectievelijk 17, welke dus tezamen met het wagentje 15 verplaatsbaar zijn, terwijl een omleidrolstel 18 vast is aangebracht op het vocrste uiteinde van de arm 3 zodanig, dat met dit rolstel het onderste gedeelte 30 van de transportband 7 weer terug wordt geleid naar de achterzijde van de arm.
Indien het wagentje 15 is aangekomen in zijn uiterste voorste stand, dat wil zeggen bij het voorste uiteinde van de laadarm 3, oefent hij op de verbindingsorganen 13 de maximale trekkracht uit, 35 zodat de wagentjes 8 geheel zijn ontvouwen op hun maximale afstand van elkaar over de gehele lengte van de arm 3. Dit is de voorste losstand.
Indien daarentegen het wagentje 15 zich naar de achterzijde
U m.M
-4- 25150/CV/tv van de arm 3 verplaatst, zoals bijvoorbeeld is weergegeven in figuur 3, duwt het wagentje 15 de andere wagentjes tegen elkaar waarbij de verbindings-organen 13 dus volledig ontspannen zuilen zijn indien het wagentje in zijn uiterste achterste stand aan is gekomen.
5 In dat geval behoudt de band 7 een constante lengte waarbij de verplaatsing L van de uiterste voorste stand naar de in figuur 3 weergegeven stand terug te vinden is in het part 7c van het vanaf het laadwagentje 15 teruggaande deel van de band.
In de praktijk is, zoals meer in het bijzonder is weergegeven 10 in figuur 4, het wagentje 15 zelf in zijn verplaatsingen bediend door een transporteursysteem, dat hier wordt gevormd dcor de ketting 19» die, dank zij een wagentje 20 ook de stortgoot 21 meeneemt, in welke het door de band 7a verplaatste materiaal wordt uitgestort, waarbij dit materiaal nabij de rollen 16 van de band is gestort in de boven de goot 21 opge-15 stelde goot 22.
Het wagentje 15 speelt hier dus de rol van loswagentje zonder helling, hetgeen het mogelijk maakt het hierboven genoemde nadeel van de helling aangebracht op de transportband in het geval van een loswagentje te vermijden, hetgeen het tevens mogelijk maakt om de arm ever 20 een grotere hoek omhoog te verzwenken dan het mogelijk was met bekende systemen.
Bovendien is het dank zij het terugtrekbaar zijn van de stations mogelijk de actieve lengte van de band 7a te wijzigen onder vermijden van aan de voorzijde van de band 7a achterlaten van draagstations 25 die niet meer nuttig zijn, zoals in de vermelde vroegere gevallen.
Ten slotte is de laadarm 3 van constante lengte, hetgeen de problemen elimineert, die samenhangen met de benodigde ruimte bij armen met verschuifbare delen.
Onder de voordelen van een dergelijk systeem, behalve die 30 voordelen, die resulteren uit hetgeen hierboven is uiteengezet, kan nog werden vermeld de mogelijkheid om schepen van alle tonnages te laden, zowel zeer grote schepen voor welke de gehele lengte van de arm moet worden benut als schepen van kleine afmetingen, terwijl de bekende systemen het veelal niet mogelijk maken om dicht bij de kade te laden tengevolge 35 van de lengte van het laadwagentje zelf of van het telescopische gedeelte van de laadarm.
Onderhavige uitvinding voorziet dan ook in een zeer gunstige oplossing van de problemen, die tot nu toe ontstonden bij inrichtingen van deze soort.
- ' " p « ? :./ V ^ *«·

Claims (1)

1. Portaal voor het laden van stortgoed in schepen van het type waarin het stortgoed wordt verplaatst door een transportband, die 5 zelf wordt gedragen door draagstations, die verrolbaar zijn op een laad-arm, welke zich tijdens bedrijf dwars boven het vaartuig uitstrekt, met het kenmerk, dat de transportband een constante lengte heeft en de draagstations met elkaar zijn verbonden dcor buigzame verbindingsorganen, die een constante lengte hebben, terwijl het meest vooropgeplaatste 10 draagstation aan zijn voorzijde is verbonden met een positief aangedreven wagentje, dat in staat is op het samenstel van draagstations een trekkracht of een drukkracht uit te oefenen, zodanig dat achter dit wagentje de noodzakelijke en voldoend actieve lengte van de transportband kan worden behouden, terwijl de niet-actieve lengte van de transportband wordt 15 gecompenseerd door omleidwielen, die respectievelijk zijn aangebracht op dit laadwagentje en op het uiteinde van de laadarm, waarbij de goot voor het opnemen van het materiaal, dat in het vaartuig moet worden afgevoerd, wordt verplaatst door dezelfde middelen als die de bediening van het laadwagentje regelen. V\ —* Λ .'· ' :j ; r ·; ; y_
NL8503062A 1984-11-23 1985-11-08 Portaal voor het laden van stortgoed in schepen. NL8503062A (nl)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR8418006A FR2573735B1 (fr) 1984-11-23 1984-11-23 Portique pour chargement de produits en vrac dans des navires
FR8418006 1984-11-23

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL8503062A true NL8503062A (nl) 1986-06-16

Family

ID=9309960

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL8503062A NL8503062A (nl) 1984-11-23 1985-11-08 Portaal voor het laden van stortgoed in schepen.

Country Status (7)

Country Link
JP (1) JPS61197326A (nl)
AU (1) AU4997685A (nl)
DE (1) DE3540038A1 (nl)
FR (1) FR2573735B1 (nl)
GB (1) GB2167372A (nl)
IT (2) IT8554073V0 (nl)
NL (1) NL8503062A (nl)

Families Citing this family (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2600990B2 (fr) * 1984-11-23 1991-07-12 Phb Someral Perfectionnements aux convoyeurs de produits en vrac a courroies transporteuses a longueur reglable
US4860878A (en) * 1988-04-26 1989-08-29 D M Enterprises Inc. Collapsible conveyor support structure/carrier
FR2635285B1 (fr) * 1988-08-12 1990-11-23 Ricard Claude Procedes et dispositifs pour sertir mecaniquement des terminaux sur des fils conducteurs et pour regler avec precision la hauteur de sertissage
DE4432773A1 (de) * 1993-11-18 1995-05-24 Pwh Anlagen & Systeme Gmbh Be- und Entladevorrichtung für Schiffe und ähnliche Großraumtransportfahrzeuge
US5938004A (en) * 1997-02-14 1999-08-17 Consol, Inc. Method of providing temporary support for an extended conveyor belt
CN108455319B (zh) * 2018-03-30 2019-09-20 长沙理工大学 一种多杆机构输送机的工作方法
CN113443360B (zh) * 2021-07-29 2023-04-25 滦平县小营乡利民矿业有限公司 一种可调节长度的智能皮带机
CN117566338A (zh) * 2023-07-19 2024-02-20 江苏东畅智能科技有限公司 一种谷物包裹破包输送接包装置

Family Cites Families (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1375704A (en) * 1919-07-15 1921-04-26 Adamson Stephens Mfg Co Uniformly-distributing tripper
DE932117C (de) * 1952-05-25 1955-08-25 Josef Kneblewski Ausziehbares Foerderband mit S-foermiger Schleife

Also Published As

Publication number Publication date
IT8567985A0 (it) 1985-11-22
IT8554073V0 (it) 1985-11-22
AU4997685A (en) 1986-05-29
FR2573735A1 (fr) 1986-05-30
GB2167372A (en) 1986-05-29
JPS61197326A (ja) 1986-09-01
DE3540038A1 (de) 1986-05-28
IT1182700B (it) 1987-10-05
FR2573735B1 (fr) 1987-03-20
GB8528197D0 (en) 1985-12-18

Similar Documents

Publication Publication Date Title
JP2502549Y2 (ja) 先入先出物品保管棚装置
NL9201622A (nl) Modulair eindelement voor een transporteur.
US4811830A (en) Sorting installation for piece goods
NL1029175C2 (nl) Voertuig voor het verplaatsen van losse bagagestukken tussen een bagagedepot en een vliegtuig.
NL2022537B1 (en) A device comprising a conveyor
US4780041A (en) Extendable conveyor system
NL8204622A (nl) Opneemmiddelen voor rol-laadborden.
NL8000739A (nl) Goederentransporteur met lastoverlaadmechanisme.
NL2005893C2 (nl) Systeem en werkwijze voor het bufferen van bagagestukken.
US6321899B1 (en) Device for transferring goods
US3863781A (en) Article unloader
NL8503062A (nl) Portaal voor het laden van stortgoed in schepen.
US5249915A (en) Dual independent hoist breakdown station
US3543917A (en) Inclined elevator conveyor
EP3072838B1 (en) An apparatus for unloading baggage from a baggage cart and a method of operating the apparatus
US2854126A (en) Conveyor system
NL8302777A (nl) Transportinrichting voor flessen of dergelijke.
US3381832A (en) Tipper unloader for dragline carts
JPH03249022A (ja) 荷積み方法
NL8204411A (nl) Installatie voor het ontladen respectievelijk laden van meerdekslaadwagens.
JP3731519B2 (ja) 自動倉庫
NL8006985A (nl) Werkwijze en inrichting voor het omlaag transporteren van voorwerpen.
JPH04886B2 (nl)
NL8602515A (nl) Transportwagen, meer in het bijzonder koelwagen.
SU1708718A1 (ru) Тележка сортировочного конвейера

Legal Events

Date Code Title Description
A1A A request for search or an international-type search has been filed
BB A search report has been drawn up
BV The patent application has lapsed