NL1039354C2 - Werkwijze voor het vervaardigen van een bakinrichting. - Google Patents

Werkwijze voor het vervaardigen van een bakinrichting. Download PDF

Info

Publication number
NL1039354C2
NL1039354C2 NL1039354A NL1039354A NL1039354C2 NL 1039354 C2 NL1039354 C2 NL 1039354C2 NL 1039354 A NL1039354 A NL 1039354A NL 1039354 A NL1039354 A NL 1039354A NL 1039354 C2 NL1039354 C2 NL 1039354C2
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
baking
locked
coupling frame
connections
tins
Prior art date
Application number
NL1039354A
Other languages
English (en)
Inventor
Gerrit Jan Jansen
Original Assignee
Beleggingsmij G J Jansen Arnhem B V
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Beleggingsmij G J Jansen Arnhem B V filed Critical Beleggingsmij G J Jansen Arnhem B V
Priority to NL1039354A priority Critical patent/NL1039354C2/nl
Application granted granted Critical
Publication of NL1039354C2 publication Critical patent/NL1039354C2/nl

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A21BAKING; EDIBLE DOUGHS
    • A21BBAKERS' OVENS; MACHINES OR EQUIPMENT FOR BAKING
    • A21B3/00Parts or accessories of ovens
    • A21B3/13Baking-tins; Baking forms
    • A21B3/132Assemblies of several baking-tins or forms
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A21BAKING; EDIBLE DOUGHS
    • A21BBAKERS' OVENS; MACHINES OR EQUIPMENT FOR BAKING
    • A21B3/00Parts or accessories of ovens
    • A21B3/13Baking-tins; Baking forms
    • A21B3/137Baking-tins; Baking forms with detachable side and bottom parts, e.g. springform

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Food Science & Technology (AREA)
  • Baking, Grill, Roasting (AREA)

Description

Titel: Werkwijze voor het vervaardigen van een bakinrichting
BESCHRIJVING
5 De uitvinding heeft betrekking op een werkwijze voor het vervaardigen van een bakinrichting. In het bijzonder betreft de werkwijze het vervaardigen van een zogeheten broodkoppel d.w.z. een gangbare benaming voor een met elkaar en met een gemeenschappelijk frame verbonden serie bakblikken of bakvor-10 men, die worden gebruikt in brood- en andere bakkerijen. Bij broodbakkerijen worden dergelijke bakvormen vaak aangeduid als broodpannen.
Van algemene bekendheid zijn broodkoppels die worden gevormd 15 door een aantal bakblikken (of broodpannen), die op zich kunnen zijn vervaardigd door dieptrekken van bijvoorbeeld staal-of aluminiumplaat of door omzetten resp. vouwen ervan, welke blikken worden vervolgens in een frame gelegd en daaraan vastgelast. Het geheel vormt daarmee een broodkoppel, waarin 20 een aantal broden kunnen worden gebakken. De broodkoppels zijn zodanig gedimensioneerd dat deze overeenkomen met de gangbare maten van de bakovens, transportmiddelen etc.
De onderhavige uitvinding is gebaseerd op het inzicht dat de 25 vervaardiging van broodkoppels sterk kan worden vereenvoudigd, waardoor het mogelijk is om aluminium broodkoppels te vervaardigen voor ongeveer dezelfde prijs als de huidige broodkoppels van staalplaat. Het voordeel is tweeledig. In de eerste plaats is het gewicht van de broodkoppels lager dan 30 die van de conventionele stalen broodkoppels, wat een voordeel is wat betreft de "handling" van de koppels. Een tweede, niet minder belangrijk voordeel is dat, door de betere thermische geleidbaarheid van aluminium de bakresultaten beter zijn en het energieverbruik lager.
1039354' 2
De beoogde vereenvoudiging in de fabricage van de broodkop-pels kan volgens de onderhavige uitvinding worden bereikt door te voorzien in een werkwijze voor het vervaardigen van 5 een bakinrichting, omvattende de stappen: het voorzien in meerdere bakvormen; het vervaardigen van een koppelframe, bedoeld voor het koppelen van meerdere bakvormen en omvattende een in hoofdzaak vlakke plaat met opneemopeningen die zijn inge-10 richt voor het opnemen van de bakvormen.
Volgens de uitvinding worden de verschillende individuele bakblikken niet meer in het frame gelast, maar daarin aangebracht door het koppelframe simpelweg te voorzien van een in 15 hoofdzaak vlakke plaat met opneemopeningen voor het opnemen van de bakvormen. Bij voorkeur wordt voorzien in opneemopeningen en/of bakvormen met eenvoudige grendelmiddelen voor het vergrendelen van de bakvormen in de opneemopeningen zodat de bakvormen tijdens gebruik niet uit zichtzelf los kunnen 20 komen van het frame. De grendelmiddelen zijn bij voorkeur in-klikbare (al dan niet reversibele, d.w.z. behalve inklikbare met evenveel gemak ook weer uitklikbare) grendelmiddelen, in het bijzonder al dan niet losneembare, vormgesloten (of vormopgesloten) grendelmiddelen zijn, waarbij, volgens 25 http://nl.wikipedia.org/wiki/Verbindingprincipes, belastings-krachten door de vorm van de betreffende samenwerkende verbindingselementen in hoofdzaak worden omgezet in een drukbe-lasting loodrecht op een vlak. Een ander kenmerk is dat de verbinding geen (wrijvings)krachten nodig heeft om verbonden 30 te blijven. Als voorbeelden kunnen worden genoemd pen-en-gat-verbindingen, zwaluwstaartverbindingen, klink- en popnagel-verbindingen, schroef-en-boutverbindingen etc.
3
Volgens een verdere uitwerking van de uitvinding worden bij voorkeur de bakvormen elk gevormd uit meerdere onderdelen die eveneens onderling worden verbonden door middel van (al dan niet losneembare) vormgesloten verbindingen. Het is in het 5 bijzonder aantrekkelijk gebleken, zowel uit oogpunt van de fabricage van de onderdelen zelf als uit oogpunt van de assemblage van die onderdelen, om althans een deel van de vormgesloten verbindingen uit te voeren als zogeheten "pen-en-gat"-verbindingen en wel een uitvoering daarvan die (al dan 10 niet reversibel) "inklikbaar" zijn. Andere vormgesloten verbindingen kunnen worden gevormd door een zwaluwstaartverbin-ding.
Door de hierboven in het kort aangegeven vervaardigingswerk-15 wijze kunnen inrichtingen worden vervaardigd die door hun eenvoud en doeltreffendheid voorzien in bak- of broodkoppels (ook voor niet-brood toepassingen) die sneller en goedkoper kunnen worden geassembleerd -zonder lassen etc.- en daardoor bij uitstek geschikt zijn om uit aluminiumplaat te worden 20 vervaardigd.
Een verder, niet te onderschatten voordeel van de voorgestelde werkwijze en de aldus gefabriceerde bakkoppels is dat het aanbrengen van maatwijzigingen beduidend minder geld kost dan 25 bij conventionele fabricage, waarbij immers, in het bijzonder voor de vervaardiging van de bakvormen, gebruik wordt gemaakt van dieptrek- resp. vouwmallen, die ingeval van maatwijzigingen ook moeten worden gewijzigd, hetgeen tamelijk bewerkelijk en daardoor duur is. Door, zoals in het voorgaande is aange-30 geven en hierna nog duidelijker zal worden bij de behandeling van enkele uitvoeringsvoorbeelden, bij de fabricage van de bakkoppels gebruik te maken van eenvoudige onderdelen die grotendeels kunnen worden vervaardigd uit vlakke plaat waaruit die onderdelen bij uitstek te maken zijn door middel van 4 computergestuurd lasersnijden, zijn maatwijzigingen uiterst eenvoudig door te voeren, namelijk door de betreffende maten in de digitale tekening aan te passen en de lasersnijmachine met die nieuwe maten aan te sturen. Daar de verdere fabrica-5 gehandelingen bestaan uit eenvoudig zetwerk, zijn al-met-al wijzigingen aanzienlijk eenvoudiger en goedkoper door te voeren dan bij de conventionele werkwijze, waarbij voor maatwij-zigingen dieptrek- en (complexe) vouwmatrijzen en/of -machines moeten worden aangepast.
10
Hierna zal de uitvinding nader worden besproken aan de hand van enige uitvoeringsvoorbeelden, onder verwijzing naar enkele figuren.
15 Figuren la-c tonen een uitvoeringsvoorbeeld van een volgens de hierboven voorgestelde werkwijze gefabriceerde inrichting, in boven-, voor- en perspectief-aanzicht; 20 Figuren 2a-c tonen een uitvoeringsvoorbeeld van een volgens de hierboven voorgestelde werkwijze gefabriceerd koppelframe, getoond als uitslagtekening en in boven- en vooraanzicht; 25 Figuren 3a-e tonen een uitvoeringsvoorbeeld van een volgens de hierboven voorgestelde werkwijze gefabriceerde bakvorm;
Figuur 4 toont de uitslagtekening van een tweede uitvoe- 30 ringsvoorbeeld van een volgens de hierboven voorgestelde werkwijze gefabriceerd koppelframe; 5
Figuren 5a-c tonen een tweede uitvoeringsvoorbeeld van een volgens de hierboven voorgestelde werkwijze gefabriceerde bakvorm; 5 Figuur 6 toont een alternatieve uitvoering van het in de figuren la-c getoonde uitvoeringsvoorbeeld.
De figuren 1-5 tonen alle een bakinrichting, of delen daarvan, omvattende een aantal bakvormen 1, en een koppelframe 2, 10 bedoeld voor het koppelen van die bakvormen 1 en omvattende een in hoofdzaak vlakke plaat met opneemopeningen 3 die zijn ingericht voor het opnemen van de bakvormen 1. De opneemopeningen 3 en de bakvormen 1 zijn voorzien van grendelmiddelen 4 voor het vergrendelen van de bakvormen 1 in de opneemope-15 ningen 3. De grendelmiddelen 4 zijn inklikbare, vormgesloten grendelmiddelen, bestaande uit pen-en-gat-verbindingen 4, in de getoonde uitvoeringsvoorbeelden gevormd door langwerpige gaten 5, aangebracht in elke bakvormen 1, en langwerpige, functioneel als "pennen" dienende uitsteeksels 6, aangebracht 20 in de opneemopeningen 3 van het koppelframe 2, waardoor het mogelijk wordt om de bakvormen 1 in de opneemopeningen 3 te "vast te klikken" (waarbij de zijwanden van de bakvormen 1 even naar binnen veren). De langwerpige openingen 5 hebben een breedte die iets groter is dan de wanddikte van de uit-25 steeksels 6 (die gelijk is aan de wanddikte van het plaatmateriaal waaruit het koppelframe 2 is gefabriceerd).
De figuren la-c tonen een uitvoeringsvoorbeeld van een compleet broodkoppel, in boven-, voor- en perspectiefaanzicht, 30 omvattende het koppelframe 2, waarin de bakvormen 1 zijn "ingeklikt", vergrendeld door de pen-en-gat-grendelmiddelen 4. Nadat de bakvormen 1 zijn gevuld met deeg en dat in bijvoorbeeld een rijskamer is gerezen, wordt het geheel in een bakoven ingebracht, waarin het deeg wordt gebakken tot broden of 6 andere bakkerijproducten. Ter bevordering van de doorstroming van hete lucht zijn er in het koppelframe circulatie-openingen 7 aangebracht.
5 De figuren 2a-c tonen een uitvoeringsvoorbeeld van het koppelframe 2, in figuur 2a getoond als uitslagtekening van de voor de fabricage gebruikte (aluminium)plaat 8 en, in de figuren 2b en 2c, als boven- resp. vooraanzicht nadat het koppelframe 2 gefabriceerd is.
10
In de in figuur 2a getoonde vlakke uitslag zijn vouwlijnen 9 aangegeven, twee aan alle vier de zijkanten van de aluminium-plaat 8, waarlangs de basisplaat 8 (tweemaal) ongeveer haaks wordt omgezet. Er is voorzien in uitstekende verbindingslip-15 pen 10, die bij voorkeur pas in tweede instantie worden omgezet, namelijk (bijvoorbeeld handmatig) over een verzwakkings-sleuf 11. Nadat aldus eerst de zijkanten zijn omgezet worden ze op de vier hoeken met elkaar verbonden door het omzetten van de verbindingslippen 10, die vervolgens door middel van 20 bijvoorbeeld popnagels door openingen 12 en 13 in de verbindingslippen 10 resp. de omgezette zijkanten.
De figuren 3a-c tonen een tweede uitvoeringsvoorbeeld van een volgens de hierboven voorgestelde werkwijze gefabriceerde 25 bakvorm 1 (broodpan, bakblik), gevormd uit meerdere onderdelen die onderling worden verbonden door middel van vormgeslo-ten verbindingen. Figuur 3a toont een tweemaal omgezet, in dwarsdoorsnede U-vormig basisdeel 14, voorzien van de hierboven reeds besproken sleufvormige openingen 5, die bedoeld 30 zijn om samen te werken met de in de figuren 2a-c getoonde, als uitsteeksels 6 voor het vormen van "inklikbare" pen-en-gat-verbindingen 4. Aan beide uiteinden is het basisdeel 14 voorzien van sleufvormige openingen 17. Ter afsluiting van beide uiteinden van het U-vormige basisdeel 14 worden daarin 7 sluitplaten 16 aangebracht, die zijn voorzien van langwerpige uitsteeksels 18 (ter dikte van het plaatmateriaal van die sluitplaten 16) en die tezamen met de sleuven 17 (die iets breder zijn dan de dikte van het plaatmateriaal van die 5 sluitplaten 16) dienen als inklikbare pen-en-gat-verbindingen tussen de sluitplaten 16 en het U-vormige basisdeel 14. De sluitplaten 16 worden van boven in het U-vormige basisdeel 14 gedrukt ("geklikt") en blijven daarin door de pen-en-gat-verbindingen, gevormd door de sleuven 17 en de uitsteeksels 10 18 vergrendeld. Die vergrendeling wordt nog weer bevorderd nadat de bakvorm 1, gevormd door de het basisdeel 14 en de twee sluitplaten 16, in een opneemopening 3 is gedrukt en daarin door de eveneens als pen-en-gat-verbinding functionerende sleuven 5 (in de bakvorm 1) en uitsteeksels 6 (in de 15 basisplaat van het koppelframe 2) zijn vergrendeld.
Aldus kan een complete, als "broodkoppel" fungerende inrichting worden vervaardigd zonder gebruik te moeten maken van lassen etc., namelijk doordat het geheel wordt in elkaar 20 "geklikt".
Figuur 4 toont de uitslagtekening van een plaat 8 voor het fabriceren van een tweede uitvoeringsvoorbeeld van een koppelframe, in dit uitvoeringsvoorbeeld bedoeld voor het opne-25 men van ovale bakvormen 1'. Behalve de vorm van de (hier ovale) opneemopeningen 3, heeft de plaat 8 in principe verder dezelfde vorm, inclusief de bevestigingslippen 10 aan de hoeken, en de openingen 12 en 13 voor het vastzetten van die hoeken -nadat de zijkanten tweemaal langs de vouwlijnen 9 30 zijn omgezet- door middel van bijvoorbeeld (blind)klinknagels.
Figuren 5a-c tonen een tweede uitvoeringsvoorbeeld van een volgens de hierboven voorgestelde werkwijze gefabriceerde 8 bakvorm 1 (broodpan, bakblik), gevormd uit meerdere onderdelen die ook hier weer onderling worden verbonden door middel van vormgesloten verbindingen, deels door een ook in het voorgaande uitvoeringsvoorbeeld toegepast pen-en-gat-5 verbinding, deels door een eenvlaks-zwaluwstaartverbinding.
De ovale bakvorm 1' (ronde bakvormen kunnen op dezelfde wijze worden gemaakt) wordt samengesteld uit twee onderdelen, te weten een vlakke grondplaat 19 die is voorzien van een aantal 10 langwerpige uitsteeksels 20. De buitenwand van de bakvorm wordt gemaakt uit een reep plaatmateriaal 21 die aan zijn beide uiteinden is voorzien van vormen die eikaars tegenbeeld (complement) zijn en daardoor kunnen functioneren als een-vlaks-zwaluwstaartverbinding 22. Behalve de zwaluwstaartver-15 binding 22, is de langgerekte plaat 21 verder voorzien van sleuven 23 die bedoeld zijn om samen te werken met de uitsteeksels 20 in de grondplaat 19 en deze uitsteeksels 20 op te nemen en aldus te fungeren als pen-en-gat-verbinding met de grondplaat 19. Verder is de langgerekte plaat 21 voorzien 20 van sleuven 5 die bedoeld zijn om samen te werken met de uitsteeksels 6 in de basisplaat 8 van het koppelframe 2 en deze uitsteeksels 6 op te nemen en aldus -nadat de ovale bakvorm 1' zelf gereed is- te fungeren als pen-en-gat-verbinding met het koppelframe 2 om daarin te worden vergrendeld, op dezelf-25 de wijze als de in het voorgaande besproken rechthoekige bakvormen in het betreffende koppelframe 2 worden vergrendeld.
De ovale bakvorm 1' wordt geassembleerd door de langgerekte plaat 21 tot een ovaal te buigen rondom de grondplaat 19.
Daarbij worden de uitsteeksels 20 opgenomen door de sleufvor-30 mige openingen 23 waardoor de (ovale) zijwand, gevormd door de langgerekte plaat 21, met de grondplaat 19 wordt vergrendeld. Verder worden beide, in eikaars tegenbeeld gevormde uiteinden van de langgerekte plaat 21 met elkaar vergrendeld door de door die uiteinden gevormde vlakke zwaluwstaartver- 9 binding 22. Die vergrendeling wordt nog weer bevorderd nadat de (ovale) bakvorm 1', gevormd door de grondplaat 19 en de ovale zijwand 21, in een (ovale) opneemopening 3 is gedrukt en daarin door de eveneens als pen-en-gat-verbinding functio-5 nerende sleuven 5 (in de zijwand 21 van de bakvorm 1') en uitsteeksels 6 (in de basisplaat van het koppelframe 2) zijn vergrendeld.
Ook hier kan dus een complete, als "broodkoppel" fungerende 10 inrichting worden vervaardigd zonder gebruik te moeten maken van lassen etc., namelijk doordat het geheel wordt in elkaar "geklikt".
Figuur 6 toont een alternatieve uitvoering van het in de fi-15 guren la-c getoonde uitvoeringsvoorbeeld. Het verschil zit vooral in de uitvoering van de zijwand van het U-vormige basisdeel 14 en de koppelmiddelen 4. De zijwanden van bakvorm 1 zijn in de in figuur 6 getoonde uitvoering teruggevouwen, waardoor deze een grotere stijfheid verkrijgen, en voorts 20 voorzien van uitstekende delen 14a, die zijn ingericht om in sleuven 24 in de basisplaat 8 van het koppelframe 2 te worden aangebracht. De uitstekende delen 14a bezitten, door middel van smalle T-vormige groeven, grendellippen 14b. Nadat de bakvorm 1, gevormd door het U-vormige basisdeel 14 en de 25 sluitplaten 16, in het koppelframe 2 is aangebracht -waarbij de delen 14a door de sleuven 24 heen steken- worden de grendellippen 14b aan de onderzijde van de basisplaat 8 van het koppelframe 2 naar buiten geduwd of omgezet, waardoor de bakvorm 1 in het koppelframe 2 vergrendeld wordt. Aldus worden 30 in dit uitvoeringsvoorbeeld de koppelmiddelen 4 gevormd door de uitstekende delen 14a met grendellippen 14b, in combinatie met de sleuven 24. Voor het overige is deze uitvoering in hoofdzaak gelijk aan de eerder beschreven uitvoering.
10
Aldus kan worden voorzien in verschillende, goedkoop maar toch zeer betrouwbaar gefabriceerde bakvormkoppels, geschikt voor brood of andere bakproducten, die daardoor, behalve uit staalplaat, bij uitstek ook uit aluminiumplaat kunnen worden 5 vervaardigd door laaggeschoold personeel. Bovendien zijn eenvoudig en goedkoop (maat)wijzigingen aan te brengen, daar de onderdelen van de koppels voor een belangrijk deel door middel van computergestuurde (CNC) machines, zoals laser- of plasma-snijmachines, pons-nibbelmachines etc., kunnen worden 10 vervaardigd.
De broodvormen en het plaatframe kunnen bijvoorbeeld worden vervaardigd uit 1,5 mm aluminiumplaat, bij voorkeur ALMG3, maar kunnen ook vervaardigd worden uit plaatstaal of uit 15 alusteelplaat. Toepassing van aluminiumplaat heeft het voordeel dat het licht van gewicht is en de Arbo werkomstandigheden verbetert. Tevens is de warmteoverdracht naar het product aanzienlijk beter dan die van staal en alusteel.
20 De broodvormen en het plaatframe kunnen dus worden gefabriceerd door bijvoorbeeld lasersnijmachines of pons-nibbelmachines. Het zetten/afkanten kan geschieden door middel van zetbanken of kantbanken. Het samenvoegen (de assemblage) geschiedt handmatig zonder gebruik te hoeven maken van 25 vaklieden.
Door flexibiliteit van de toegepaste constructie en het gebruik van benodigde machines kan een veelvoud van maatvoeringen toegepast worden. Laswerkzaamheden, gebruik van matrij-30 zen, mallen, instelkosten, richten en afwerken, zoals bij de conventionele werkwijzen, zijn geheel komen te vervallen en besparen aanzienlijke kosten bij de fabricage. Ook het mate-riaalverbruik is gunstig met minimale restafval.
11
De broodkoppels kunnen worden voorzien van standaard anti-aanbakcoating of gebruik van lossingsoliën.
1 03 93 54

Claims (13)

1. Werkwijze voor het vervaardigen van een bakinrichting, omvattende de stappen: 5. het voorzien in meerdere bakvormen (1,1'); het vervaardigen van een koppelframe (2), bedoeld voor het koppelen van meerdere bakvormen en omvattende een in hoofdzaak vlakke plaat (8) met opneemopeningen (3) die zijn ingericht voor het opnemen van de bakvormen. 10
2. Werkwijze volgens conclusie 1, omvattende het voorzien in opneemopeningen en/of bakvormen met grendelmiddelen (4) voor het vergrendelen van de bakvormen in de opneemopeningen . 15
3. Werkwijze volgens conclusie 2, waarbij de grendelmiddelen inklikbare grendelmiddelen zijn.
4. Werkwijze volgens conclusie 2 of 3, waarbij de grendel- 20 middelen vormgesloten grendelmiddelen (5,6) zijn.
5. Werkwijze volgens één van de voorgaande conclusies, omvattende het vervaardigen van bakvormen die elk zijn gevormd uit meerdere onderdelen (14,16;19,21) die onderling 25 worden verbonden door middel van vormgesloten verbindin gen (17,18;20,23;22).
6. Werkwijze volgens één van de voorgaande conclusies, waarbij althans een deel van de vormgesloten verbindingen 30 wordt gevormd door een pen-en-gat-verbinding (17,18;20,23;5,6). 1 03 93 54
7. Werkwijze volgens één van de voorgaande conclusies, waarbij althans een deel van de vormgesloten verbindingen wordt gevormd door een zwaluwstaartverbinding (22).
8. Werkwijze volgens één van de voorgaande conclusies, waar bij de uitgeslagen vorm van de verschillende onderdelen uit plaatmateriaal wordt uitgesneden door middel van een of meer computergestuurde machines, zoals snijmachines en/of pons-nibbelmachines. 10
9. Inrichting, vervaardigd met de werkwijze volgens één van de voorgaande conclusies.
10. Bakvorm (1) volgens conclusie 9, omvattende een in dwars- 15 doorsnede U-vormig basisdeel (14), aan beide uiteinden voorzien van sluitplaten (16), waarbij het basisdeel en de sluitplaten met elkaar zijn verbonden door middel van vormgesloten verbindingen (17,18).
11. Bakvorm (1') volgens conclusie 9, omvattende een grond- plaat (19) en een zijwand (21) die wordt gevormd door een stuk plaatmateriaal waarvan de beide uiteinden met elkaar verbonden zijn door middel van een vormgesloten verbinding (22) en waarbij de grondplaat en de zijwand met el- 25 kaar zijn verbonden door middel van vormgesloten verbin dingen (20,23).
12. Koppelframe (2) volgens conclusie 9, omvattende een basisplaat (8) met daarin aangebrachte openingen (3) voor 30 het opnemen van daarvoor geschikte bakvormen (1,1').
13. Inrichting omvattende een koppelframe (2) volgens conclusie 12 en een aantal bakvormen (!,!'), waarbij het kop- pelframe en de bakvormen met elkaar verbonden zijn door middel van vormgesloten verbindingen (5,6). 1039354
NL1039354A 2012-02-06 2012-02-06 Werkwijze voor het vervaardigen van een bakinrichting. NL1039354C2 (nl)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL1039354A NL1039354C2 (nl) 2012-02-06 2012-02-06 Werkwijze voor het vervaardigen van een bakinrichting.

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL1039354 2012-02-06
NL1039354A NL1039354C2 (nl) 2012-02-06 2012-02-06 Werkwijze voor het vervaardigen van een bakinrichting.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL1039354C2 true NL1039354C2 (nl) 2013-08-08

Family

ID=46051852

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL1039354A NL1039354C2 (nl) 2012-02-06 2012-02-06 Werkwijze voor het vervaardigen van een bakinrichting.

Country Status (1)

Country Link
NL (1) NL1039354C2 (nl)

Citations (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR751645A (fr) * 1933-02-28 1933-09-07 Perfectionnement aux moules pour pâtisserie ou autres applications similaires
GB614828A (en) * 1946-08-02 1948-12-23 Herbert Bruce William Holt Improvements in or relating to cake baking tins and the like
DE7904455U1 (de) * 1979-02-17 1979-05-23 Gundlach Kg E Kuchenform
US4446982A (en) * 1982-01-07 1984-05-08 Corse Kenneth J Multi-purpose baking utensil
NL8701629A (nl) * 1987-07-10 1989-02-01 Willibrordus Kaak Stephanus Bakvorm.
DE20211821U1 (de) * 2002-07-31 2003-01-02 Rbv Birkmann Gmbh & Co Kg Vorrichtung zur Herstellung einzelner Speiseerzeugnisse
DE102008052935A1 (de) * 2008-10-23 2010-04-29 Ticona Gmbh Modular aufgebautes Behältnis für die garende Zubereitung von Speisen

Patent Citations (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR751645A (fr) * 1933-02-28 1933-09-07 Perfectionnement aux moules pour pâtisserie ou autres applications similaires
GB614828A (en) * 1946-08-02 1948-12-23 Herbert Bruce William Holt Improvements in or relating to cake baking tins and the like
DE7904455U1 (de) * 1979-02-17 1979-05-23 Gundlach Kg E Kuchenform
US4446982A (en) * 1982-01-07 1984-05-08 Corse Kenneth J Multi-purpose baking utensil
NL8701629A (nl) * 1987-07-10 1989-02-01 Willibrordus Kaak Stephanus Bakvorm.
DE20211821U1 (de) * 2002-07-31 2003-01-02 Rbv Birkmann Gmbh & Co Kg Vorrichtung zur Herstellung einzelner Speiseerzeugnisse
DE102008052935A1 (de) * 2008-10-23 2010-04-29 Ticona Gmbh Modular aufgebautes Behältnis für die garende Zubereitung von Speisen

Similar Documents

Publication Publication Date Title
EP1765678B1 (en) Baking tray
KR20070116216A (ko) 식품 조리용 성형틀
NL1039354C2 (nl) Werkwijze voor het vervaardigen van een bakinrichting.
EP2274207B1 (de) Haushaltsgerät mit transportsicherung für seine ausstattungsteile
NL7907176A (nl) Kernstrip.
CZ2002261A3 (cs) Spínací válec převodovky
NL1040017C2 (nl) Inrichting en werkwijze voor het vervaardigen van een geprofileerde metalen plaat, geprofileerde metalen platen en constructiedeel.
PL176532B1 (pl) Sposób pieczenia ciast oraz ruszt piekarnika i ramka do pieczenia ciast
US9949593B2 (en) Embossed paper-based bakeable tray
WO2015091125A2 (de) Möbelschublade und schubladenwandelement für eine schublade
US892552A (en) Cake-cutting guide and gage.
EP3120703A1 (en) Mold for baking foodstuff, in particular bread
BE1024501A1 (nl) Profiel voor het dragen van een schap
AU2010327355A1 (en) Baking pan and method
TR201702468U (tr) Hassas merkezlemeli̇ endüstri̇yel kek tavasi
BE1003412A6 (nl) Bekleding voor radiatoren.
EP2526827B1 (de) Ablagefach zum Einsetzen in einen Tragteil eines Schrankauszuges eines Schrankelementes
DE10352841B3 (de) Backofen mit einem Wärmeträger aus vorzugsweise Thermo-Öl und Verfahren zur Herstellung einer Heizplatte für die Thermo-Ölheizung
DE102008003562A1 (de) Gargutträger und Verwendung eines Gargutträgers
BE1023565B1 (nl) Machine evenals werkwijze voor het assembleren van profielen
NL9400739A (nl) Werkwijze en inrichting voor het maken van een bouwconstructie met een vlak verstijfd plaatdeel.
DK3307653T3 (en) Grate, especially for use as shelf for pallet racks or racks for heavy loads
US335251A (en) Baking-pan
BE1024162B1 (nl) Kuip voor een industriële strijkinrichting en werkwijze voor het vervaardigen daarvan
RU216385U1 (ru) Металлический профиль

Legal Events

Date Code Title Description
V1 Lapsed because of non-payment of the annual fee

Effective date: 20150901